فهرست مطالب

Pure Life - Volume:7 Issue: 23, Summer 2020

International Multidisciplinary Journal of Pure Life
Volume:7 Issue: 23, Summer 2020

  • تاریخ انتشار: 1399/06/11
  • تعداد عناوین: 6
|
  • دکتر. عباسعلی براتی (ایران)* صفحات 11-19
    با توجه به کارکردهای دین در عصر معاصر، فضای مجازی می تواند نقش تعیین کننده ای در آموزش، تحقیقات و تبیین مبانی دینی داشته باشد. همچنین در مورد عمل به دین و خدمت به بشریت، می توان از این فناوری به عنوان ابزاری مفید استفاده کرد؛ اما نحوه استفاده بستگی به کیفیت درک دین و اجرای آن دارد. از طرفی، برای استفاده از این ابزار به رعایت اخلاق و شناخت آداب استفاده از آن نیاز است؛ در حالی که در عصر کنونی مشاهده می شود که برخی از افراط گرایان و تروریست ها از فضای مجازی علیه بشریت و حتی علیه شهرت و تصویر دین استفاده می کنند؛ لذا کیفیت مواجهه با چنین وضعیتی، وظیفه ای است که متخصصان هوشمند در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات و فضای مجازی بر عهده دارند، همچنین رهبران مذهبی موظف به محافظت از نسل جوان و آینده بشریت در مواجهه با آسیب های فضای مجازی هستند.
    کلیدواژگان: آموزش دینی، فضای مجازی، ظرفیت ها
  • دکتر. فریده امیرفرهنگی (ایران)*، احمد رمضانی (ایران) صفحات 21-48
    امروزه بسیاری از مردم به کمک فناوری، ساعت های زیادی در روز از رسانه های مجازی استفاده می کنند. صرف نظر از صرف دسترسی، رسانه های مجازی عمدتا برای جستجو در اینترنت، راهنمایی، خریدهای الکترونیکی، چت با دوستان و به اشتراک گذاری پیام ها در میان بسیاری از برنامه های دیگر دارای کاربرد و استفاده بیشتری هستند؛ در حالی که پژوهش حاضر سعی نموده به این موضوع پاسخ دهد که چگونه رسانه های اجتماعی به عنوان بخشی از زندگی مجازی می توانند در زمینه دین و برای آشنایی با ادیان مختلف، تبادل اندیشه های دینی و به طور کلی به منظور گفتگوی بین ادیان برای اهداف صلح مانند کاهش میزان خشونت، کشتار، نسل کشی و جنگ هایی که این روزها انسانها به دلیل اختلافات اعتقادی شاهد آن هستند، استفاده شود؛ حتی دانش پژوهانی که در علوم دینی فعالیت می کنند، مردم سراسر جهان را تشویق می کنند تا درباره ادیان دیگر مطالعه کنند و با آنها آشنا شوند. تاکنون مقالات زیادی در مورد این موضوع نوشته شده است و اعتقاد بر این است که این وظیفه نخبگان است که در مورد این مسئله بحث کرده و مردم را به راه درست هدایت کنند. در عین حال، مقاله حاضر پیشنهاد می کند که کاربران رسانه های اجتماعی از این ظرفیت جهت آشنایی با ادیان و تبادل ایده های دینی مربوط به آن، استفاده کنند؛ البته اگر بدانند چگونه محتوا را بدون تعصبات رایج، تحلیل و ارزیابی و ترکیب کنند. نویسندگان مقاله معتقدند که تاکنون مهارت های برخورد با محصولات رسانه ای در بسیاری از کشورها منتشر نشده است. بر این اساس، با پیروی از الگوی مهارت های رسانه ای پاتر، سه مهارت تجزیه و تحلیل، ارزیابی و ترکیب پیام های رسانه ای بررسی شده است.
    کلیدواژگان: گفتگوی ادیان، مهارت های پاتر، آموزش، سنتز
  • پروفسور. هارون عزیز (آفریقای جنوبی)* صفحات 49-83
    این مقاله مشکل عمده معنوی ایجاد شده توسط نظام امپریالیسم و ​​فرصت هایی را که ناخواسته برای آموزش دینی از طریق بسترهای خود ایجاد کرده است؛ یعنی فضای مجازی با داده های بزرگ را مشخص می کند. امپریالیسم در حرص و طمع خود برای قدرت مادی، جهانی شدن را به سرعت گسترش داده تا جایی که مهاجرت جهانی، مهارت ها، تخصص ها، فرهنگ ها، زبان ها و ادیان از کنترل آنها توسط امپریالیسم جلوگیری می کند. امپریالیسم در مراکز غربی خود از سلامت روحی و روانی مردم غفلت کرده و لذت طلبی، خودخواهی و فرهنگ مصرفی را جایگزین معنویت کرده است؛ به نحوی که حتی به عنوان امپریالیسم فرهنگی به مناطق پیرامونی خود صادر می کند. از طرفی، در پی انباشت سرمایه داری، دستگاه های سخت افزاری را در اختیار مردم قرار داده است تا برنامه های نرم افزاری را به عنوان رسانه اجتماعی که به قدرت اجتماعی مردم تبدیل شده است، خارج از کنترل خود در اختیار دیگران قرار دهد. این قدرت اجتماعی جدید مردم فرصت هایی را برای ارتقای آموزش دینی به افرادی ارایه می دهد که در میان عرضه بیش از حد کالاهای دنیایی، در پی تحقق نیازهای معنوی هستند. دستگاه های فناورانه با امکان ارتباطات همزمان و همزمان در سراسر مرزهای بین المللی به توسعه روش های جدید، تضمین کیفیت جدید و مطالب جدیدی را که منحصر به فرد و اصلی هستند، ارایه می دهند. از آنجا که دانش مالکیت اجتماعی متعلق به همه بشریت است و نه مالکیت خصوصی افراد؛ دولت ها و سازمان های مذهبی باید در انتقال دانش مفید، مهارت ها، تخصص ها، فرهنگ ها، زبان ها و ادیان با مدارا و درک همکاری کنند. دنیای امروز، دنیایی است که در آن دیوارهای دانشگاه ها به صورت استعاری فرو می ریزد و تبدیل به یک پردیس جهانی شده است. این امر مستلزم ایجاد مدل های آموزشی تطبیقی ​​جدیدی است که در آن تمایز بین فراگیران و مربیان مبهم است. علیرغم ساختمان ترسناک جهانی شدن، آموزش و پرورش باید اصول شناخت؛ یعنی زبان، یادگیری، حافظه، هوش و تفکر و همچنین توانایی های احساسی مثبت یادگیرندگان/مربیان را حفظ کند. معنویت باید در اصطلاح علمی مدرن، به عنوان قلمرو طبیعی ایده ها، شناخت، ورودی های حسی، احساسات، ادراکات و باورها بازتعریف شود. این قاعده به صورت خاص برای فرهنگ است و در فرآیندهای قشری تالاموس مغز نفوذ می کند.
    کلیدواژگان: آموزش های دینی، دولت ها و سازمان های دینی، آموزش های مبتنی بر وب
  • دکتر. ژوزف کراوس (جمهوری چک)* صفحات 85-95
    این مقاله بر جامعه مسلمانان جمهوری چک و تلاش آنها برای آموزش، افزایش آگاهی عمومی و ایجاد گفتگو با اکثریت جمهوری چک با استفاده از اینترنت، شبکه های اجتماعی و سایر روش ها و ابزارهای مدرن سایبرنتیک متمرکز است. توجه ویژه به جامعه شیعه در منطقه موراوی جنوبی جمهوری چک و مرکز فرهنگی مسلمانان آن که اخیرا افتتاح شده است و به دنبال آن کمپین فیسبوک و پوشش رسانه های الکترونیکی انجام می شود. از طرفی، در پس زمینه بحران فعلی موسوم به مهاجرت در اروپا، تاثیر زیادی از فضای مجازی بر افکار عمومی ناشی از جنبش های ضد اسلامی از یک سو و فعالان حامی پناهندگان از سوی دیگر وجود دارد. در جمهوری چک، کشوری که تقریبا از موج مهاجرت دست نخورده و دارای جمعیت کوچک مسلمان است، مسئله اسلام در اروپا و همزیستی آن با جمعیت داخلی مسیحیان/ملحدان به یک موضوع مهم سیاسی تبدیل شده است. سازمان های اسلامی برای معرفی جهت گیری دینی و سیاسی خود با فشار و مسئولیت زیادی روبرو هستند. فضای مجازی، اینترنت و شبکه های اجتماعی گزینه های موثری برای توزیع اطلاعات و بیانیه ها و یا برقراری ارتباط با جهان خارج با هزینه کم و تاثیر زیاد هستند. تجزیه و تحلیل این کانال ها و تاثیر آنها در محیط جمهوری چک یکی از اهداف اصلی مقاله حاضر است.
    کلیدواژگان: فضای مجازی، ادیان، گفتگو، مسلمانان و غیر مسلمانان
  • دکتر. کارینا آرویو (برزیل)* صفحات 97-113
    هدف این مقاله، تجزیه و تحلیل عملکرد شبکه های اجتماعی مورد استفاده شیعیان، مساجد و مراکز فرهنگی در برزیل است که نحوه استفاده از آن به منظور ترویج صلح و همزیستی میان گروه های دینی و مذهبی، متفاوت است. مسلمانان شیعه در برزیل، به طور فعال در امور سیاسی دولتی و در کمیته های مبارزه با خشونت دینی مشارکت می کنند و برای این منظور از رسانه های اجتماعی برای تشکیل، انتشار و تقویت جامعه و نگرش اسلام به صلح استفاده می کنند. دو نمونه اصلی که در این مقاله ارایه خواهد شد، عبارتند از: مرکز فرهنگی امام حسین و رصدخانه حقوق بشر شیعه که هر دو در شهر ریودوژانیروی برزیل قرار دارند. گفتمان و اقدامات توسعه یافته همچنین از رویکرد آموزش و اطلاع رسانی به مردم برزیل در مورد رسالت واقعی دین اسلام برای ترویج صلح و همزیستی مسالمت آمیز حمایت می کند.
    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، گفتگوهای بین دینی، اسلام در برزیل، مراکز فرهنگی شیعی
  • حسن عالمی بکتاش (ایران)*، محمدحسین امیری (ایران) صفحات 115-151
    سابقه و هدف
    این مطالعه تاثیر فضای مجازی و امکانات آن مانند ترجمه گوگل را در حوزه ترجمه های انگلیسی نشان می دهد؛ به ویژه ترجمه های انگلیسی که از پیچیده ترین متن ها مانند سوره فلق در قرآن کریم که برای تجزیه و تحلیل نقش فضای مجازی در این زمینه مورد هدف قرار گرفته است.
    روش ها
    در قالب جدول ها، 57 ترجمه قرآن شامل ترجمه ارایه شده توسط گوگل جمع آوری شده است. این ترجمه ها در جدول ها با چهار بخش مقایسه می شوند: ترجمه، مترجمان، تعداد ترجمه ها و درصد فراوانی؛ سپس بخش 2 حذف و به مراجع تحویل داده شده است. با توجه به اعداد و درصدها بعد از هر جدول، بحثی در مورد معنی و مقررات کلمات در زبان عربی ظاهر می شود و بهترین معادل را برای هر کلمه ارایه می دهد. این مباحث در مقایسه با پیشنهادات ترجمه گوگل نشان می دهد که استفاده از مترجم گوگل به عنوان ابزاری برای فضای مجازی برای انتقال معانی کارآمدی، اعتماد و واجد شرایط بودن است.
    نتیجه
    بر اساس یافته های مقاله و جدول های مقایسه ای، ترجمه ترجیحی سوره فلق به شرح زیر است:به نام خدا که رحمتش بی اندازه و مهربانی اش همیشگی است.
    1. بگو: به پروردگار سپیده دم پناه می برم.
    2. از زیان مخلوقاتی که ضرر می رسانند.
    3. و از زیان شب هنگامی که با تاریکی اش درآید.
    4. و از زیان زنان دمنده در گره ها.
    5. و از زیان حسود، زمانی که حسد می ورزد.
    در پایان با توجه به ترجمه ترجیحی بالا و قیاس آن با کلمات پیشنهادی ترجمه گوگل، به نظر می رسد که ترجمه گوگل هنوز یک ماشین کامل نیست که بتواند ترجمه های مناسبی ارایه دهد؛ لذا نقش مترجم با حس تمایز منطقی میان شرایط مشابه و بخش هایی از گفتار، هنوز نمی تواند با یک ماشین ترجمه بدون حس جایگزین شود.
    کلیدواژگان: ترجمه انگلیسی قرآن کریم، سوره فلق، مدل انتخاب کلمات، ترجمه گوگل، کلمات انتخاب شده
|
  • Dr. Abbasali Barati (Iran) * Pages 11-19
    Regarding the functions of the religion in contemporary world, the cyberspace can play a decisive role in teaching, research and call for the religion. Also in regard of practice of the religion and serving the humanity, this technology could be utilized and used as a very helpful instrument, but it depends on how to understand the religion and how to implement it. Ethics and Etiquette is needed for usage of this instrument. While we find that some of the extremists and terrorists are using it against the humanity and even against the fame and image of the religion, this makes a duty for the higher experts in the field of the ICT and cyberspace and also religious leaders to protect the younger generation and the future of the mankind.
    Keywords: Religious Education, Cyberspace, Capacities
  • Dr. Farideh Amirfarhangi (Iran) *, Ahmad Ramezani (Iran) Pages 21-48
    Aided by technology lots of people nowadays use online media many hours per day; regardless a mere access, online media is mainly used to surf net, get directions, do e-shopping, chat with friends and share messages among its many other applications while the present research tries to answer how social media as a part of online life could be used in religion field to be familiar with different religions, exchange religious ideas and in general for interfaith dialogue for peacemaking purposes such as decreasing the extent of violence, massacres, genocides and wars human beings witness these days due to faith differences. Even scholars work in religion sciences encourage people from all over the world to read about and get familiar with other religions. So far many papers have been written on the issue and it is believed that this is the duty of the elites to discuss about the problem and lead the people to the right way. The present paper however suggests that social media users can apply it to discuss about faiths and exchange their relevant religious ideas if of course they know how to analyze, evaluate and synthesize contents without bias. The authors of the present paper believe that so far the skills for dealing with media products have not been publicized in many countries. Thus, following Potter’s media skills pattern, they refer to three skills of analysis, evaluation, and synthesis of media messages.
    Keywords: Interfaith Dialogue, Potter’s Skills, Evaluation, Synthesis
  • Prof. Haroon Aziz (South Africa) * Pages 49-83
    The paper identifies the major spiritual problem created by imperialism and the opportunities it has unintentionally created for religious education through its own aerial platform, viz big-data cyberspace. Imperialism in its greed for materialistic power rapidly expanded globalization to the extent that the global migration of skills, expertise, cultures, languages, and religions defy their control by imperialism. In its western centres, imperialism has neglected the mental and spiritual health of its populations and has replaced spirituality with hedonism, egotism, and consumer culture, which it exports even to its periphery as cultural imperialism. In pursuit of rabid capital accumulation it has placed hardware devices in civilian hands to sell software applications as social media, which has become the social power of people, beyond its control. This newfound social power of the people presents opportunities for the promotion of religious education to people who are starving for spiritual fulfilment in the midst of the oversupply of worldly goods. The technological devices, with possibilities of real-time and simultaneous communications across international boundaries, compel the development of new methodologies, new quality assurances, and new contents, which are unique and original. As knowledge is the social property of all of humanity and not the private property of individuals, states and religious organizations have to collaborate in the transfer of beneficial knowledge, skills, expertise, cultures, languages, and religions – with tolerance and understanding. It is a world where the walls of universities are metaphorically falling down and the world has become a global campus. This demands the creation of new adaptive education models in which the distinction between learners and educators is blurred. In spite of the intimidating edifice of globalization, education needs to maintain the basics of cognition, viz., language, learning, memory, intelligence, and thinking as well as the positive emoting abilities of learners/educators. Spirituality needs to be redefined, in modern scientific terms, as the natural realm of ideas, cognition, sensory inputs, emotions, perceptions, and beliefs. It is culture-specific and interpenetrated in the cortico-thalamic processes of the brain.
    Keywords: Religious Education, States, Religious Organizations, Web-Based Teachings
  • Dr. Josef Kraus (Czech Republic) * Pages 85-95
    The article is focused on Czech Muslim community and its efforts to educate, to raise public awareness and to create a dialog with Czech majority population using the internet, social networks and other modern cybernetic ways and tools. Special attention is put on Shia community in South Moravia region of Czech Republic and its recently opened Muslim Cultural Center Ahlulbayt followed by Facebook campaign and electronic media coverage. In the background of current so called migration crisis in Europe there is a huge impact of cyberspace on public opinion formed by anti-Islamic movements on one side and pro-refugees activists on the other. In Czech Republic, a state almost untouched by migration wave and with small Muslim community, the issue of Islam in Europe and its coexistence with Christian / atheist domestic population has become an important political topic. Islamic organizations face much pressure and responsibility for introducing their religious and political orientation. Cyberspace, the internet and social networks are highly effective option to distribute information and statements or to communicate with outside world with low costs and high impact. Analyzing these channels and their effectivity within Czech environment is one of the main aim of the article.
    Keywords: Cyberspace, Religious, Dialog, Muslim, Non-Muslim
  • Dr. Karina Arroyo (Brazil) * Pages 97-113
    In this work, the objective is to analyze through an empirical  research the function of  the   social  networks used by the Mosques and Cultural Centers shi'as in Brazil for the promotion of peace and coexistence among the diferent religious groups. Shiite Muslims   in   Brazil   participate   Shiite   Muslims   in   Brazil   actively participate   in   government   political   instances   in   Committees   to Combat Religious Intolerance (CCIR) and use social media to convene, disseminate and strengthen the community and the Islamic speech of peace. Two   main   examples   will   also   be   presented:   Imam   Hussein Cultural   Center   (CCIH)   and   The   Shiite   Human   Rights   Observatory (OXDIH), both in the city of Rio de Janeiro, Brazil. The discourse and actions   developed   also   support   the   pretension   of   educating   and informing the Brazilian population about the true mission of Islam to promote peace and peaceful coexistence.
    Keywords: Social Networks, Interreligious Speech, Islam in Brazil, Shiite Cultural Centers
  • Hasan Alimi Baktash (Iran) *, Mohammad Hussein Amiri (Iran) Pages 115-151
    Background and objectives
    This study demonstrate the impact of cyberspace and its facilities, such as Google Translate, on the boundless realm of English translations. Particularly English translations of the most sophisticated text like a chapter (Al-Falaq) of Quran has been targeted to analyze cyberspace role in this regard.
    Methods
    In form of tables, 57 translation of Quran including the one offered by Google Translate has been gathered. These translations were being compared in tables with four section: Translasion, Translators, Number of translations, Percent of frequency. Then section 2 eliminated and delivered to the references. Considering the numbers and percentages after each table a discussion about the meaning and regulations of words in Arabic language is appeared and offered the best equivalence for each word. In comparison with the Google Translate suggestions these discussions indicate how much it is efficient, reliable and qualified to use Google translate as a tool of cyberspace for convey the meanings. Result and
    conclusion
    Based on findings of the article and comparable tables, the preferred translation for Chapter Al-Falaq is as following:In the name of Allah, the All- merciful, the Gracious. 1. Say: I seek refuge in the Lord of daybreak. 2. and from the evil of whatever He has created. 3. and from the darkness when it falls. 4. and from those who blow in the knots. 5. and from the envier when he envies. In conclusion according to preferred translation above and its analogy with Google Translate suggested words it seems that Google translate is yet to be a perfect machine capable of giving the suitable translations and a translator with a reasonable sense of distinction between similar conditions and parts of speech cannot yet be replaced by a translation machine with no senses.
    Keywords: English Translations of Quran, Chapter Al-Falaq, Model of Word Selection, Google Translate, Chosen Words