فهرست مطالب

فرهنگی - تربیتی زنان و خانواده - سال پانزدهم شماره 52 (پاییز 1399)

فصلنامه فرهنگی - تربیتی زنان و خانواده
سال پانزدهم شماره 52 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/10/29
  • تعداد عناوین: 7
|
  • فهیمه زینعلی، محمد سجاد صیدی*، روژین مرادی فرد صفحات 7-23

    پژوهش با هدف تعیین نقش واسطه ای ارتباط مبتنی بر حل مسئله در رابطه کیفیت ارتباط والد فرزندی با خودکنترلی دانش آموزان انجام شد. جامعه آماری پژوهش را تمام دانش آموزان دختر دبیرستانی در سال تحصیلی 95 96 شهرستان کرمانشاه دربرگرفت. 240 نفر از دانش آموزان با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای برای شرکت در پژوهش انتخاب شدند و داده ها به روش تحلیل مسیر مورد آزمون قرار گرفت. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه های ارتباط والد فرزند بارنس، اولسون (1982)، خودکنترلی هامفرید، (1982) و ارتباط مبنی بر حل مسئله توسط مک کوبین، تامپسون و مک کوبین، (1996) جمع آوری شد. به منظور تجزیه و تحلیل یافته های تحقیق از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی برای طراحی یک الگوی مناسب از تحلیل مسیر پیش بینی خودکنترلی در دانش آموزان استفاده شده است. نتایج تحلیل مسیر نشان داد که ارتباط مبنی بر حل مسئله در رابطه با ارتباط والد فرزندی و خودکنترلی نقش واسطه ای را ایفا می کند. نتایج پژوهش موید این است که کیفیت ارتباط والد فرزندی به صورت مستقیم و غیرمستقیم با واسطه گری ارتباط مبنی بر حل مسئله بر خودکنترلی تاثیر دارد؛ لذا می توان با تقویت تبادلات باز و صریح بین والدین و فرزندان مهارت کنترل و مدیریت رفتارها و هیجانات را در دانش آموزان ارتقا بخشید.

    کلیدواژگان: ارتباط والد فرزندی، بازبودن در رابطه ارتباط مبتنی بر حل مسئله، خودکنترلی
  • مهدی رستمی *، مهدی قزلسفلو صفحات 25-43

    این پژوهش با هدف ساخت و بررسی پایایی و روایی مقیاس سنجش و ارزیابی تاثیرات زیانبار خانواده اصلی در زوجهای نامزد در آستانه ازدواج انجام شد؛ بدین منظور با مطالعه متون مربوط و با اجرای 19 مصاحبه نیمه ساختاریافته با مشاوران و متخصصان و 26 زوج در مرحله نامزدی در قالب پژوهش کیفی، مقوله های مربوط به ساخت آزمون مشخص، و بر اساس آنها مقیاسی تدوین شد. سپس از بین زوجین نامزد در آستانه ازدواج، که به مراکز مشاوره شهر تهران مراجعه کرده بودند، 350 نفر به صورت هدفمند انتخاب شدند. به منظور تعیین پایایی این مقیاس از روش آلفای کرونباخ و برای تعیین اعتبار از پرسشنامه بیانگر خانواده و مقیاس سلامت خانواده اصلی استفاده شد. داده ها مورد تحلیل اکتشافی قرار گرفت. نتایج تحلیل عاملی به روش مولفه های اصلی همراه با چرخش واریماکس نشاندهنده وجود سه عامل شامل نقش منفی خانواده اصلی، تجربه ناموفق در خانواده اصلی و الگوبرداری منفی از خانواده اصلی شد. این سه عامل 35/50 درصد از واریانس کل نمونه را توضیح داد. به منظور سنجش پایایی مقیاس سنجش و ارزیابی تاثیرات زیانبار خانواده اصلی از روش محاسبه ضرایب آلفای کرونباخ و همسانی درونی استفاده شد. ضرایب آلفای کرونباخ برای کل آزمون برابر با 81/0 و برای خرده مقیاسها به ترتیب 78/0، 78/0 و 75/0 محاسبه شد. ضریب اعتبار همگرای آن 62/0 با پرسشنامه بیانگری خانواده و ضریب اعتبار واگرای آن 55/0 با مقیاس سلامت خانواده اصلی به دست آمد. نتیجه اینکه مقیاس پژوهشگر ساخته پایایی و اعتبار قابل قبولی دارد و توان شناسایی تاثیرات زیانبار خانواده اصلی را در پژوهشهای بالینی و درمانهای زوجی دارد. ارزش این پژوهش به طراحی مقیاسی بومی و متناسب با فرهنگ ایرانی برای تشخیص تاثیرات مداخله جویانه و زیانبار خانواده ها در ازدواجها است.

    کلیدواژگان: تاثیرات زیانبار، خانواده اصلی، زوجهای نامزد، عامل خانواده اصلی، تاثیرات عمیق خانواده اصلی
  • مریم ناصری، رضا حسین پور*، عبدالله شفیع آبادی صفحات 45-88

    این پژوهش با هدف، اعتباریابی الگوی شایستگی های مشاوران نظام تعلیم و تربیت عمومی در راستای ارتقای نقش خانواده و مدرسه در تربیت نسل آینده انجام شد. پژوهش از نظر هدف، کاربردی، و از نظر روش توصیفی پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش 1142 نفر از مشاوران شاغل در آموزش و پرورش شهر تهران بودند. نمونه آماری 288 نفر بود که براساس جدول مورگان تعیین، و با روش تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. از روش کتابخانه ای به منظور بررسی ادبیات، پیشینه و اسناد بالادستی نظام تعلیم و تربیت عمومی و از روش پیمایش برای جمع آوری داده ها استفاده شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود. برای تعیین اعتبار پرسش نامه از روایی محتوا، روایی صوری، روایی همگرا و واگرا استفاده شد. برای پایایی ابزار از ضریب الفای کرونباخ (943/0) و ضریب الفای کرونباخ ترکیبی استفاده شد که ضریب الفای کرونباخ ترکیبی تمامی ابعاد بیش از 0.70 بود. برای توصیف داده ها از آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار و نمودار ها) و برای تحلیل داده ها ابتدا از آزمون کولموگروف اسمیرنوف برای مقایسه توزیع داده های متغیرهای پژوهش با توزیع نرمال بررسی شد. دیگر آزمونهای پیشفرض تحلیل عاملی بررسی و تایید شد. برای پاسخ به سوالهای تحقیق و تعیین اعتبار الگوی نهایی از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی استفاده شد. یافته ها، هشت مولفه اصلی (بعد) شایستگی های مشاوران نظام تعلیم و تربیت عمومی شامل دانش، توانایی ، مهارت ، ویژگی شخصیتی، ویژگی اخلاقی، نگرش، بینش و اعتبار را در سطح معنی داری 05/0 مورد تایید قرار داد. از بین 150 مولفه فرعی شایستگی های تایید شده در بخش کیفی تحقیق، تعداد 118 مولفه فرعی در سطح معنی داری 05/0 تایید و 32 مولفه فرعی دیگر معنی دار نشد و از الگو حذف شد. الگوی نهایی تحقیق با پنج شاخص برازش الگو بررسی شد و برازش آن مورد تایید قرار گرفت.

    کلیدواژگان: الگوی شایستگی ها، مشاوران، نظام تعلیم و تربیت عمومی
  • محمدحسین زاهدیان*، محمد صدری ارحامی صفحات 89-105

    نگاهی ژرف به آنچه جهان غرب پیرامون عدم تکریم به دیگر ادیان در دهه های گذشته داشته است و بویژه محدودیتها و موانعی که در باب حجاب زنان مسلمان اتخاذ کرده است اهمیت وافر آشنایی با قوانین حقوق بشری را در این زمینه دوچندان می کند. تردیدی نیست که این کشورها با تنویر افکار عمومی از طریق رسانه ها سعی در مشروع سازی این اعمال خلاف حقوق بشری خود دارند. در عصر حاضر رعایت حجاب در برخی کشورها به صورت تدوین قوانین، مشروعیت یافته و در مقابل در برخی دیگر از کشورها، سیاست دولتها در پیشبرد زوال لزوم رعایت پوشش در اجتماع است و حتی در برخی کشورهای غربی، سیاست منع حجاب و مجازات افراد محجبه مشاهده می شود که سعی در گسترش این سیاست و بین المللی کردن آن به عنوان یکی از موازین حقوق بشری دارند. نمونه آشکار اعمال این گونه سیاست ها را می توان در کشور فرانسه شاهد بود که با تصویب قانون منع استفاده از علایم مذهبی عملا منع استفاده از حجاب اسلامی را هدفگذاری کرده است. از این رو تحقیق حاضر در پی پاسخ به این پرسش است که آیا می توان به بهانه رعایت موازین حقوق بشری ابتدایی ترین حقوق بخشی از جامعه که همانا پایبندی به پوشش مذهبی شان است را از آنها سلب کرد؟ استفاده از پوشش و بحث حجاب را می توان از زوایای متعددی در حقوق بشر مورد مطالعه و کنکاش قرار داد، اما این تحقیق در صدد است این موضوع را از زاویه دو دیدگاه جهانشمولی و نسبی گرایی بررسی و به تحلیل برخی پرونده ها در سطح بین الملل بپردازد.

    کلیدواژگان: حقوق بشر، حجاب، پوشش، جهانشمولی، نسبی گرایی
  • سمیه سادات شفیعی*، فاطمه موسوی ویایه صفحات 107-128

    این تحقیق با به رسمیت شناختن تنوعات تجربه مادری نزد زنان به عنوان کنشگران کلیدی خانواده به بررسی تجربه زیسته همسران جانبازان از دید علوم اجتماعی می پردازد. پرسش اصلی این است که اساسا تجربه همسران جانبازان از عهده داری نقش مادری چیست؛ کنشگران در خلال زندگی روزمره چه تجاربی را پشت سر گذاشته اند و احراز همزمان نقش مادری و پرستاری چه پیامدهایی در زندگی خانوادگی به دنبال داشته است؟ تحقیق به روش کیفی و مبتنی بر روایت پژوهی اجرا، و در جریان پژوهش با 30 نفر از همسران جانبازان ساکن شهر تهران مصاحبه شد. میانگین سنی مصاحبه شوندگان 50 سال، میانگین سالهای زندگی مشترک با جانباز 27 سال و میانگین تعداد فرزندان 2/2 نفر بوده است. نتایج شناسه گذاری مصاحبه ها نشان می دهد فشار نقشی و تعارض نقش مادری پرستاری در زندگی خانوادگی همسران جانبازان پیامدهای بسیاری داشته است. البته برحسب نوع جانبازی شوهر، منابع مالی خانواده و شرایط فرزندان تجربه زنان متفاوت بود؛ اما پیامدهای جانبازی پدر خانواده بر فرزندان و تلاش زنان برای وساطت میان شوهر و فرزندان یکی از چالشهای اصلی همسران جانبازان است. تعلیق نقش مادری، شکاف نسلی بین پدر و فرزندان، عدم رضایتمندی اقتصادی، داغ ننگ اجتماعی، بخشی از تجربه زیسته همسران جانبازان است که به طور فزاینده ای فشار و تنش های شدیدی را بر آنها تحمیل می کند. در مجموع تنهایی، نگرانی و فشار نقشی، مادری بسط یافته را به مضمون اصلی تجربه زیسته همسران جانبازان در ایفای نقش مادری تبدیل می سازد.

    کلیدواژگان: همسران جانبازان، فشار نقش مادری، نقش های جنسیتی خانوادگی، پیامدهای فرهنگی جنگ تحمیلی
  • منصور حرفه دوست، شیرین زینالی *، نرجس بیابانی صفحات 129-148

    مطابق با الگوی کنترل مضاعف، برانگیختگی جنسی به آمادگی فرد نسبت به تحریک و بازدارندگی جنسی بستگی دارد. تنوع فردی در بازداری و تحریک جنسی تفاوتهای فردی در تحریک پذیری و تجربه مشکلات جنسی را تا حدودی مورد تبیین قرار می دهد. پژوهش به بررسی ویژگیهای روانسنجی پرسشنامه تحریک / بازداری جنسی (SESII-W/M) در زنان ایرانی می پردازد. 172 نفر از زنان کارمند، استاد و دانشجویان متاهل دانشگاه فردوسی مشهد به صورت در دسترس انتخاب شدند و به سوالات پرسشنامه های تحریک / بازداری جنسی، رضایت زناشویی انریچ و تمایل جنسی هالبرت پاسخ دادند. داده ها از طریق نرم افزار spss و Amos و با استفاده از روش های آماری تحلیل عاملی تاییدی، آلفای کرونباخ و ضریب همبستگی پیرسون انجام شد. یافته های تحقیق نشانگر این بود که الگوی 6 عاملی مفروض (با مولفه های شناختهای بازدارنده، روابط مهم، تحریک پذیری، ویژگیها و رفتارهای همسر، مکان رابطه، و عناصر زوجی تعاملات جنسی) SESII-W/M در جامعه زنان ایرانی با اندکی تعدیل (حذف سوالات 23 و 15) برازش قابل قبولی دارد و شاخص برازندگی تطبیقی (05/0= RMSEA) و متوسط باقیمانده استاندارد شده (91/0=CFI) مطلوب ارزیابی شدند. هم چنین ضرایب آلفای کرونباخ پرسشنامه SESII-W/M از مقدار قابل قبولی برخوردار، و  پرسشنامه از روایی همگرا و واگرای قابل قبولی برخوردار است (001/0>p). نتایج تحقیق نشان می دهد که پرسشنامه تحریک / بازداری جنسی در جامعه زنان ایرانی دانشگاه فردوسی مشهد از اعتبار و روایی قابل قبولی برخوردار است.

    کلیدواژگان: تحریک جنسی، بازداری جنسی، الگوی کنترل مضاعف، زنان و مسائل جنسی
  • سعید سیاه بیدی کرمانشاهی*، رسول بهرامپوری، محسن کوهستانی صفحات 149-165

    کودک‎همسری امروزه به یکی از دغدغه های فعالان اجتماعی تبدیل شده است. این موضوع از یک سو دارای صبغه تاریخی و شرعی است و از سوی دیگر دارای ابعاد روان شناختی، اجتماعی، تربیتی و پزشکی می‎باشد. این پژوهش نشان می دهد اگرچه جواز کودک‎همسری از مسلمات فقهی است با توجه به اینکه می تواند از حیث روانشناختی، اجتماعی، تربیتی و پزشکی آثار بدی بر جسم و روح کودک داشته باشد از جهات گوناگون مورد انتقاد قرار گرفته و از دیرباز قانونگذار ایران درصدد برقراری ممنوعیت یا محدودیت برای آن بوده است؛ اما باید توجه کرد که این انتقادات به حکم شرعی جواز کودک‎همسری باز نمی‎گردد؛ بلکه انتقادات بر موارد سوءاستفاده از کودک همسری ناظر است. با توجه به وضعیت اخلاقی و فرهنگی جامعه امروزی و مشاهده موارد متعدد سوءاستفاده از نهاد کودک‎همسری به نظر می رسد حرکت قانونگذار به سمت نظارت بیش از پیش بر این مسئله کاملا صحیح است؛ ولی نباید در این راه نیز دچار افراط شد. راه میانه پیشنهادی این است که قانونگذار اصولا کودک همسری را ممنوع کند ولی به صورت کاملا استثنایی که مصلحت اقتضا کند، آن را مجاز اعلام کند؛ به‎علاوه لازم است برای احراز مصلحت و نیز نظارت بر عدم وقوع مقاربت در کودکی تمهیداتی اندیشیده، و برای تخطی از آنها ضمانت اجرا تعیین شود. با این روش، ضمن رعایت شرع مقدس (و در پی آن پذیرش مسئله توسط شورای نگهبان و متشرعان جامعه) می توان به هدف نهایی دست یافت که جلوگیری از سوءاستفاده از کودک همسری است.

    کلیدواژگان: جواز شرعی کودک همسری، سوءاستفاده از قانون، حقوق کودکان در اسلام، حقوق کودک در ایران، ازدواج و کودکان
|
  • Fahimeh Zeinali, Mohammad-Sajjad Seidi *, Rojhin Moradifard Pages 7-23

    This study was conducted to determine the mediating role of problem-solving-based communication in the relationship between parent-child communication quality and students' self-control. The statistical population of the study consisted of all the high school female students in Kermanshah, Iran in the academic year 2016-2017. A group of 240 students was selected through the multistage cluster random sampling method to participate in the study, and the data were analyzed using path analysis method. The required data were collected using the Barnes & Olson Parent-Child Relationship Scale (1982), the Humphrey Self-Control Scale (1982), and the McCobbin, Thompson & McCobbin Problem-Solving-Based Communication Scale (1996). Descriptive statistics and inferential statistics were used to analyze the research findings, and to develop an appropriate model, path analysis for predicting students' self-control was employed. The results of path analysis showed that problem-solving-based communication plays a mediating role in the relationship between parent-child communication and self-control. The results confirm that the quality of parent-child communication directly and indirectly affects self-control through the mediation of problem-solving-based communication. Therefore, students' skills in controlling and managing their behaviors and emotions can be improved by strengthening open and explicit interactions between parents and children.

    Keywords: parent-child relationship, openness in relationships, problem-solving-based communication, self-control
  • Mehdi Rostami *, Mehdi Qezelseflu Pages 25-43

    The purpose of this study was to construct a scale for the assessment of the harmful effects of the family of origin on the engaged couples on the verge of marriage and evaluate its validity and reliability. To this end, at first the categories related to the scale construction were identified and the scale was formulated based on them by studying the relevant literature and conducting 19 semi-structured interviews with counselors, experts and 26 engaged couples in the form of qualitative research. Then from among the engaged couples referring to counseling centers in Tehran, 350 people were purposefully selected. To determine the reliability of this scale, Cronbach's alpha method was used, and to determine its validity, a family expressiveness questionnaire and the Family-of-Origin Health Scale were employed. The collected data were analyzed on an exploratory basis. The results of factor analysis by principal components method along with varimax rotation showed the existence of three factors including the negative role of the family of origin, unsuccessful experience in the family of origin and the negative modeling of the family of origin. These three factors explained 50.35% of the total variance of the whole sample. To evaluate the reliability of the scale and to assess the harmful effects of the family of origin, Cronbach's alpha coefficients and internal consistency methods were used. Cronbach's alpha coefficients were 0.81 for the whole test and 0.78, 0.78 and 0.75 for the subscales, respectively. Its convergent validity coefficient with the family expression questionnaire was 0.62, and its divergent validity coefficient with the Family-of-Origin Health Scale was 0.55. The conclusion is that the researcher-made scale has acceptable reliability and validity, and it can detect the detrimental effects of the family of origin in clinical research and couple therapies. The importance of this research is due to the development of a local scale appropriate to Iranian culture to identify the interventionist and harmful effects of families in marriages.

    Keywords: harmful effects, family of origin, engaged couples, family of origin factor, strong effects of family of origin
  • Maryam Naseri, Reza Hosseinpour *, Abdollah Shafiabadi Pages 45-88

    The aim of this study was to validate the competency model of the counselors of general education system in line with promoting the role of family and school in educating the next generation. The research is applied in terms of purpose, and with regard to method it is descriptive survey. The statistical population included 1142 counselors working in the education system of Tehran. The sample consisted of 288 people determined on the basis of Morgan table and selected through the cluster random sampling method. The library method was used to review the literature, background and upstream documents of the public education system, and the survey method was used to collect data. The data collection tool was a researcher-made questionnaire. Content validity, face validity, convergent and divergent validity were used to determine the validity of the questionnaire. The reliability of the questionnaire was determined using Cronbach's alpha coefficient (0.943) and combined Cronbach's alpha coefficient, and Cronbach's combined alpha coefficient of all dimensions was more than 0.70. To describe the data, descriptive statistics (mean, standard deviation and graphs) was used, and to analyze the data, first the Kolmogorov-Smirnov test was used and to compare the data distribution of the research variables, the normal distribution was employed. Other default factor analysis tests were reviewed and confirmed. Exploratory and confirmatory factor analyses were used to answer the research questions and determine the validity of the final model. The findings confirmed the eight main competency components (dimensions) of public education system counselors including knowledge, ability, skill, personality trait, moral trait, attitude, insight and credibility at the significance level of 0.05. Out of 150 competency sub-components confirmed in the qualitative part of the research, 118 sub-components were confirmed at the significance level of 0.05, and the other 32 sub-components were not significant and were removed from the model. The final research model was evaluated with five fit indices and its fit was confirmed.

    Keywords: competency model, counsellors, general education system
  • Mohammad-Hossein Zahedian *, Mohammad Sadri Arhami Pages 89-105

    An in-depth look at what the Western world has done about disrespecting other religions in recent decades, especially the restrictions and barriers it has imposed on Muslim women's hijab</em>, doubles the importance of familiarity with human rights laws in this area. There is no doubt that Western countries are trying to legitimize their anti-human rights actions by enlightening public opinion through the media. At present, the observance of hijab</em> has been legitimized in some countries through the formulation of laws, and in contrast, in some other countries, the policy of governments is to decline the need to observe hijab</em> in society, and even in some Western countries, the policy of banning hijab</em> and punishing the people who observe hijab</em> is followed,  and they are trying to expand this policy and internationalize it as one of the standards of human rights. A clear example of the implementation of such policies can be seen in France where the passage of the law banning the use of religious symbols has effectively targeted the ban on the use of the Islamic hijab</em>. Hence, the present study seeks to answer this question: Can part of society be deprived of their most elementary rights, i.e. fidelity to their religious covering, under the pretext of observing human rights? Making use of the covering and the hijab</em> issue can be studied and scrutinized from diverse angles within the framework of human rights, but this study seeks to investigate this issue from the two angles of universalism and relativism and to analyze some documents at international level.

    Keywords: human rights, hijab, covering, universality, relativism
  • Somayyeh Sadat Shafiei *, Fatemeh Mousavi Viayeh Pages 107-128

    Recognizing the variations of motherhood experience among women as key family actors, this study examines the lived experience of disabled veterans' wives from the perspective of social sciences. The main questions are: ‘Basically what is the experience of disabled veterans' wives in taking on maternal role, what experience do these actors have in their daily lives, and what are the consequences of taking on motherhood and nursing roles at the same time in family life? The study has been conducted in a qualitative manner and on the basis of narrative research, and during the research, 30 wives of disable veterans living in Tehran were interviewed. The average age of the interviewees was 50 years, the average years of their living with a disabled veteran was 27 years and the average number of their children was 2.2. The results of coding the interviews show that role pressure and motherhood-nursing role conflict have had many consequences in the family life of disabled veterans' wives. Of course, women's experiences varied depending on their husbands’ type of disability, families’ financial resources, and children’s circumstances; however, the consequences of fathers’ disability on children and mothers’ trying to mediate between fathers and children is one of the main challenges for disabled veterans' wives. Suspension of maternal role, generation gap between fathers and children, economic dissatisfaction and social stigma are part of the lived experience of disabled veterans' wives, which increasingly imposes severe pressures and tensions on them. Overall, loneliness, worry and role pressure make the extended motherhood into the central theme of the disabled veterans' wives' lived experience in playing their maternal role.

    Keywords: disabled veterans' wives, pressure of maternal role, family gender roles, cultural consequences of the Imposed War
  • Mansour Herfehdoost, Shirin Zeinali *, Narjes Biabani Pages 129-148

    According to the dual control model, sexual arousal depends on a person's readiness for sexual stimulation and inhibition. Individual diversity in sexual inhibition and arousal partly explains individual differences in arousal and experience of sexual problems. This study examines the psychometric properties of the Sexual Excitation / Sexual Inhibition Inventory for Men and Women (SESII-W / M) among Iranian women. For this purpose, a group of 172 married female employees, university lecturers and married students of Ferdowsi University of Mashhad were selected using the convenience sampling method, and they answered the questions of the Sexual Excitation / Sexual Inhibition Inventory, the Enrich Marital Satisfaction Scale and the Halbert Index of Sexual Desire Questionnaire. The collected data were analyzed through SPSS and Amos software using confirmatory factor analysis, Cronbach's alpha and Pearson correlation coefficient. The findings revealed that the assumed 6-factor model (with the components inhibitory cognitions, important relationships, arousability, characteristics and behaviors of the spouse, relationship location, and couple elements of sexual interaction) of the SESII-W / M in the Iranian women's community has an acceptable fit with a slight adjustment (omission of questions 15 and 23), and its adaptive fit index (RMSEA = 0.05) and the standardized residual average (CFI = 0.91) were considered to be desirable. Also, Cronbach's alpha coefficients of the SESII-W / M questionnaire had an acceptable value, and the questionnaire had acceptable convergent and divergent validity indices (p < 0.001). The results show that the sexual arousal / inhibition questionnaire has acceptable validity and validity in the Iranian women's community of Ferdowsi University of Mashhad.

    Keywords: sexual arousal, sexual inhibition, dual control model, women, sexual issues
  • Saeed Siahbidi Kermanshahi *, Rasoul Bahrampouri, Mohsen Kouhestani Pages 149-165

    Today, child marriage has become one of the concerns of social activists. On the one hand, this issue has historical and religious aspects, and on the other hand it has psychological, social, educational and medical dimensions. This study shows that although child marriage is one of the indisputable jurisprudential issues, since it can have bad psychological, social, educational and medical effects on the child's body and soul, it has been criticized in many aspects, and the Iranian legislature has long sought to impose a ban or restriction on it. However, it should be noted that these criticisms are not related to the jurisprudential permission of child marriage, rather the abuse of child marriage is criticized. Given the ethical and cultural status of today's society, and the widespread abuse of child marriage, it seems that the legislature has rightfully taken the necessary measures to monitor child marriage more than ever, but they should not go to extremes in doing so. The suggested moderate way for the legislature is to prohibit child marriage, but to allow it in exceptional cases where it is expedient. In addition, it is necessary to take measures to establish the expediency and also to monitor marriages so that no sexual relationship occurs in childhood, and to determine punishment for the violation of this provision. In this way, while adhering to the holy Shariah (and consequently acceptance of the issue by the Council of Guardians and religious people in the society), the ultimate aim which is to prevent the abuse of child marriage can be achieved.

    Keywords: Shariah permission for child marriage, abuse of law, children's rights in Islam, children's rights in Iran, marriage, children