فهرست مطالب

مدیریت منابع انسانی پایدار - پیاپی 3 (پاییز و زمستان 1399)

نشریه مدیریت منابع انسانی پایدار
پیاپی 3 (پاییز و زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/08/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • سید فرهاد حسینی*، محمدامین باتمانی، یوسف وکیلی، مهتاب ناقه چی صفحات 7-26
    هدف این پژوهش، بررسی تاثیر ابعاد استفاده از شبکه های اجتماعی بر عملکرد شغلی کارکنان با تاکید بر نقش میانجی سرمایه ی اجتماعی می باشد. روش پژوهش از نظر بررسی متغیرها، از نوع توصیفی-پیمایشی و از نظر رابطه همبستگی و از نظر نوع هدف، کاربردی می باشد. جامعه ی آماری این پژوهش کارکنان بانک های خصوصی شهر کرمانشاه می باشندکه با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای 327 نفر از طریق فرمول کوکران به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده های پژوهش پرسشنامه ی استاندارد بوده و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار مدل معادلات ساختاری آموس انجام شد. نتایج نشان دادکه ابعاد استفاده از شبکه ی اجتماعی از قبیل استفاده از شبکه ی اجتماعی، استفاده ی لذت جویانه و استفاده ی شناختی بر سرمایه ی اجتماعی تاثیر مثبت و معناداری دارند. به علاوه، سرمایه ی اجتماعی نیز بر بهبود عملکرد (نوآوری شغلی و کاهش فرسودگی شغلی) تاثیر مثبت و معناداری دارد. به مدیران بانک ها توصیه می شود که زمینه کاربرد و توسعه استفاده از برنامه های کاربردی شبکه های اجتماعی را در سازمان بین کارکنان و با مشتریان و سایر ذینفعان فراهم آورند که تبادلات و همکاری میان افراد بیشتر شده و عملکرد سازمانها و کارکنان بهبود یابد.
    کلیدواژگان: شبکه ی اجتماعی، سرمایه ی اجتماعی، نوآوری شغلی، فرسودگی شغلی، بانکهای خصوصی
  • مهدی خسروی، ابوالحسن حسینی*، جمال قاسمی صفحات 27-45
    شناسایی افراد با استعداد یکی از مهم ترین دغدغه ها و وظایف مدیران منابع انسانی در سازمانهاست. تحقیق حاضر به لحاظ هدف، کاربردی و از حیث روش توصیفی-پیمایشی است. با توجه به خلاء پژوهشی در حوزه شناسایی افراد با استعداد در پژوهش های گذشته، پژوهش حاضر با هدف شناسایی اعضای هیات علمی با استعداد تدوین شده است. برای این منظور از دو متغیر عملکرد(آموزشی و پژوهشی) و پتانسیل(توانایی فردی، آرزوهای شغلی و تعامل شغلی) اعضای هیات علمی استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش حاضر 350 نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه مازندران است که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند 110 نفر از اعضای هیات علمی به عنوان نمونه انتخاب شده اند. داده های مربوط به عملکرد آموزشی با همکاری دفتر نظارت ارزیابی و نظارت، تضمین کیفیت و داده های مربوط به عملکرد پژوهشی با همکاری معاونت پژوهشی دانشگاه تهیه شده است. برای سنجش توانایی اعضای هیات علمی از فرم ارزیابی مدل سی-ای بی(2005) و نیز برای ارزیابی آرزوهای شغلی و تعامل شغلی به ترتیب از دو پرسشنامه استاندارد نادی و همکاران(1389) و شافلی و همکاران(2006) استفاده شده است. روایی محتوا پرسشنامه ها توسط خبرگان و پایایی پرسشنامه آرزوهای شغلی(8/81) و تعامل شغلی(9/91) می باشد. بعد از خوشه بندی اولیه بر روی داده ها، سیستم استنتاج فازی با دو ورودی(عملکرد و پتانسیل) و یک خروجی(استعداد) در پنج سطح تعریف شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار متلب(R2018b,v9) استفاده شده است. نتایج حاکی از آن است که بیشتر اعضای هیات علمی72/42 % در بخش "متوسط" قرار دارند. همچنین 82/11 % در بخش "خیلی کم"، 37/16 % در بخش "کم"، 45/25 % در بخش "زیاد" و 64/3 % در بخش "خیلی زیاد" قرار گرفتند
    کلیدواژگان: اعضای هیات علمی، استعداد، عملکرد، پتانسیل، سیستم استنتاج فازی
  • مرتضی موقر*، میثم شیرخدایی، پریسا هاشمی صفحات 47-64
    هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تاثیرتوانمندسازی روانشناختی بر موفقیت کارراهه کارکنان: تبیین نقش میانجی حمایت سازمانی ادراک شده می باشد. جامعه آماری پژوهش کارکنان ستاد مرکزی سازمان آموزش فنی وحرفه ای کشور در شهر تهران بوده اند که تعداد222 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده و براساس فرمول کوکران انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش شامل پرسشنامه موفقیت کارراهه گرینهاوس (1990)، پرسشنامه حمایت سازمانی ادراک شده آیزنبرگر و همکارانش (1986) و پرسشنامه توانمندسازی روانشناختی اسپریتزر(1995) و وتن وکمرون(2011) بوده اند. پایایی پرسشنامه به روش آلفای کرونباخ و با استفاده از نرم افزارSPSS20 93/0 محاسبه شده است. جهت آزمون فرضیه های پژوهش از تکنیک مدل معادلات ساختاری با استفاده ازنرم افزار LISREL8/5 استفاده شد. نتایج نشان داد که توانمندسازی روانشناختی، بر موفقیت کارراهه کارکنان تاثیر مستقیم و معناداری دارد و حمایت سازمانی ادراک شده، بر موفقیت کارراهه کارکنان تاثیر مستقیم و معناداری دارد. از سوی دیگر توانمندسازی روانشناختی کارکنان از طریق حمایت سازمانی ادراک شده بر موفقیت کارراهه تاثیر گذار است. همچنین نتایج آزمون فریدمن نشان می دهد که عوامل مرتبط با توانمندسازی کارکنان رتبه های یکسانی ندارند و بالاترین رتبه مربوط به احساس شایستگی و کمترین رتبه مربوط به احساس اطمینان می باشد.
    کلیدواژگان: توانمندسازی روانشناختی، حمایت سازمانی ادراک شده، موفقیت کارراهه
  • سجاد صالحی کردآبادی*، فرزانه زاد دوستی صفحات 65-88
    هدف کلی این تحقیق بررسی رابطه بین ابعاد پاداش و تسهیم دانش با توجه به نقش تعهد عاطفی کارکنان و هزینه ادراک شده و ارتباط بین پاداش و تسهیم دانش با عملکرد تیمی در اداره کل امور مالیاتی استان گیلان است. روش تحقیق از نوع توصیفی و هدف آن کاربردی است. روش گردآوری داده ها میدانی و ابزار آن پرسشنامه است. در تحقیق حاضر جامعه آماری مورد بررسی، کارکنان سازمان امور مالیاتی در استان گیلان با تعداد 1040 نفر است که 296 نفر با استفاده از روش نمونه برداری تصادفی ساده به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. در نهایت پرسشنامه ها جمع آوری و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 22 و smart pls 2 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. با تجزیه و تحلیل داده ها مشخص گردید در سطح 95% پاداش بیرونی و درونی با تعهد عاطفی ارتباط معنی داری دارد. تعهد عاطفی ارتباط بین پاداش بیرونی و درونی با تسهیم دانش را میانجی گری می کند و همچنین هزینه ادراک شده سازمانی ارتباط بین تعهد عاطفی و تسهیم دانش را تعدیل می کند. هم چنین مشخص گردید که بین پاداش بیرونی و پاداش درونی با عملکرد تیمی رابطه معنی دار وجود دارد. تسهیم دانش نیز با عملکرد تیمی رابطه معنادار دارد.
    کلیدواژگان: پاداش، تسهیم دانش، تعهد عاطفی، هزینه ادراک شده، عملکرد تیمی
  • محسن جاجرمی زاده، مصطفی غریبی، امین نیکبخت* صفحات 89-115
    گردش شغلی نوعی آموزش شغلی است که در آن یک کارمند برای به دست آوردن طیف وسیعی از اطلاعات، مهارت ها و شایستگی های در محل کار تشویق می شود. هدف از این پژوهش، شناسایی، چارچوب دهی و اولویت بندیعوامل موثر بر گردش شغلی در شعب بانک توسعه صادرات هست. تحقیق حاضر از نظر هدف به عنوان یک تحقیق کاربردی در نظر گرفته می شود. از نظر ماهیت داده ها، کمی است. از نظر منطق، استقرایی و افق زمانی آن مقطعی است و در محیط واقعی و غیرآزمایشگاهی انجام شده است. به لحاظ روش گردآوری داده ها، توصیفی است. جامعه آماری شامل، گروه اول خبرگان که با روش نمونه گیری قضاوتی در دسترس و با قاعده اشباع با 12 نفر، نظرات به اجماع رسید. گروه دوم، کارمندان شعب می باشند که با استفاده از جدول مورگان 270 نمونه تخمین زده شد و با روش نمونه گیری غیرتصادفی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه بهترین - بدترین فازی و پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. برای تحلیل داده ها از نرم افزار لینگو و آزمون پیرسون با استفاده از نرم افزار  spssاستفاده شده است. ابتدا با مرور ادبیات 37 عامل به عنوان عوامل موثر بر گردش شغلی شناسایی و استخراج شد که درنهایت با استفاده از روایی محتوایی از نظر خبرگان 15 عامل نهایی شد. مهم ترین عوامل عبارت اند از: علاقه به افزایش مهارت های شغلی، پیشرفت شغلی، همراهی خانواده، اجبار قانونی برای مدیران، وضعیت آب و هوایی مناطق، مسئولیت های قبل و حین جابجایی، متاهل بودن و... نتایج آزمون پیرسون نشان داده است که بین عوامل نهایی و گردش شغلی روابط معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: منابع انسانی، کارکنان، گردش شغلی، بانک
  • سیده زبیده فلکی کلوری، سیروس تدبیری*، علیرضا افشار نژاد، مریم مجیدی صفحات 117-137
    علاقه به مربی گری در میان سازمان ها در حال رشد است. این موضوع توسط تعداد زیادی از رهبران و مدیران شرکت ها در رویدادهای مختلف مربی گری ثابت شده است. به رغم این علاقه رو به رشد، هنوز مربی گری به طور گسترده ای گسترش نیافته و مفهوم مربی گری به طور کامل شناخته نشده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی نقش میانجی اشتیاق شغلی در رابطه بین شایستگی های مربی گری و تعهدی سازمانی با شواهدی از یک بانک خصوصی انجام گرفت. مطالعه حاضر از نظر هدف کاربردی، از نظر شیوه جمع آوری داده ها توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش را کارکنان شعب بانک های خصوصی در سال 99 تشکیل داده اند. 250 نفر به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب گردید. 230 پرسشنامه برای تحلیل مورد استفاده قرار گرفت. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه استاندارد بود. جهت بررسی روایی و پایایی ابزارهای اندازه گیری به روایی محتوایی و نتایج مدل اندازه گیری استناد شد که نتایج روایی و پایایی پرسشنامه ها تایید شد. برای تحلیل داده ها از مدل سازی معادلات ساختاری با کمک نرم افزار3  Smart PLS استفاده شد. نتایج آزمون فرضیات نشان داد: اشتیاق شغلی در رابطه بین شایستگی های مربی گری و تعهد سازمانی نقش میانجی دارد. شایستگی مربی گری بر تعهد سازمانی تاثیر دارد. اشتیاق شغلی بر تعهد سازمانی تاثیر دارد. شایستگی مربی گری بر اشتیاق شغلی تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: اشتیاق شغلی، شایستگی های مربی گری، تعهد سازمانی
  • الهه اسداللهی دهکردی*، احمد قربان پور، حیدر احمدی صفحات 139-156
    در عصر حاضر، محیطزیست گرایی؛ پارادایمی نوین جهت بهبود عملکرد سازمان هاست. همراستاسازی فعالیت های مدیریت منابع انسانی سبز به عنوان اصلی ترین سرمایه سازمانی با اقدام های محیط زیست گرایانه سازمان ها امری بسیار ضروری است. هدف اصلی این پژوهش، بررسی اثر مولفه های مدیریت منابع انسانی سبز و اقدام های محیط زیست گرایانه سازمان بر عملکرد پایدار صنایع پایین دستی پتروشیمی است. پژوهش حاضر از نظر هدف، در زمره ی پژوهش های کاربردی و از دیدگاه روش جمع آوری داده ها، توصیفی- پیمایشی و از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری این مطالعه شامل صنایع پایین دستی پتروشیمی مستقر در استان بوشهر است که تعداد 72 واحد از آن ها با روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان اعضای نمونه انتخاب گردیدند. در این پژوهش داده های لازم از طریق پرسشنامه ی محقق ساخته جمع آوری شدند که روایی آن از طریق اعتبار محتوا و پایایی آن نیز از طریق آلفای کرونباخ تایید گردیده است. تجزیه و تحلیل داده ها با روش مدل سازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزیی و با بهره گیری از روش اسمارت پی ال اس انجام گرفت. یافته های پژوهش نشان داد مدیریت منابع انسانی سبز به طور مستقیم و نیز با واسطه گری اقدام های محیط زیست-گرایانه سازمان بر عملکرد پایدار صنایع پایین دستی پتروشیمی تاثیر مثبت و معناداری دارد.
    کلیدواژگان: عملکرد پایدار، مدیریت منابع انسانی سبز، اقدامات مدیریت سبز، صنایع پتروشیمی، مدل سازی معادلات ساختاری
  • سلمان عیوضی نژاد*، علی پریشانی صفحات 157-173
    نوآوری باز ازجمله رویکردهایی است که از کارایی قابل توجه و متناسب با مدرنیزه شدن جوامع و اقتصادها برخوردار است و کارکنان قلب نوآوری و خلاقیت یک منابع سازمان هستند که در پژوهش حاضر به دنبال بررسی تاثیر منابع انسانی استراتژیک و جرات ورزی کارکنان بر نوآوری باز در شرکت شیشه همدان است. جامعه آماری پژوهش کلیه کارمندان و مدیران شرکت شیشه همدان هستند که سابقه حداقل 5 سال فعالیت را داشته باشند که بر اساس فرمول نمونه گیری تعداد 269 پرسشنامه با استفاده از روش نمونه گیری غیر احتمالی در دسترس بین اعضا توزیع شد که پس از تایید روایی و پایایی آن و با توجه به نرمال بودن متغیرهای پژوهش تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار Amos انجام و نتایج پژوهش نشان داد که تفاوت معناداری از حیث نوآوری باز بین گروه های مختلف جنسیتی، سابقه فعالیت و گروه های سنی وجود دارد. در بین فرضیه های پژوهش هم جرات ورزی کارکنان و منابع انسانی استراتژیک تاثیر مستقیم و معناداری بر نوآوری بازداشته و تاثیر میانجی گری جرات ورزی کارکنان از طریق منابع انسانی استراتژیک بر نوآوری باز بیش از حالت مستقل آن است.
    کلیدواژگان: نوآوری باز، جرات ورزی کارکنان، منابع انسانی استراتژیک
  • اکبر حسن پور*، رضا یوسفی زنوز، مریم قربانی صفحات 175-194
    طی دهه های گذشته دوسوتوانی سازمانی به عنوان یک مبحث جدید مدیریتی مورد توجه قرار گرفته است و به توانایی سازمان در توجه همزمان به دو هدف ناسازگار سازمانی یعنی بهره برداری و اکتشاف اشاره میکند. اما سازمانها برای دستیابی به دوسوتوانی به منابع مختلفی نیاز دارند که مهمترین این منابع نیروی انسانی یا کارکنان سازمان هستند که میتوانند سازمانها را در رسیدن به هدف دوسوتوانی یاری کنند، از این رو هدف این پژوهش شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر دوسوتوانی کارکنان میباشد. این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ ماهیت توصیفی- پیمایشی میباشد.21 عامل به عنوان عوامل موثر بر دوسوتوانی کارکنان از ادبیات پژوهش استخراج گردید و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از دو روش دلفی و فازی و ISM استفاده شده است. پرسشنامه دلفی و ISM طی دو مرحله بین 15 نفر از مدیران و کارشناسان منابع انسانی بانک های تجاری شهر تهران توزیع گردید که در مرحله اول پس از تجزیه و تحلیل اطلاعات با روش دلفی 7 عامل از بین 21 عامل شناسایی شده حذف گردید و در نهایت 14 عامل به عنوان مهمترین عوامل شناسایی گردید. سپس عوامل شناسایی شده طی پرسشنامه ISM مجددا در اختیار مدیران وکارشناسان قرار داده شد تا به اولویت بندی عوامل بپردازند. بدین ترتیب عوامل در 8 سطح اولویت بندی شدند که ویژگی های شخصیتی که از عوامل فردی درونی میباشد به عنوان تاثیرگذارترین عامل و عوامل انعطاف پذیری منابع انسانی و انگیزه بیرونی که از عوامل سازمانی ساختاری میباشند به عنوان تاثیرپذیرترین عوامل شناسایی شدند
    کلیدواژگان: دوسو توانی سازمانی، دوسوتوانی کارکنان، اکتشاف، بهره برداری
  • نگین سنگری*، مریم حیدری پور، نسیم نوح زاده ملکشاه صفحات 195-211
    امروزه شبکه‏ های اجتماعی نقش پررنگی در زندگی روزانه افراد دارند و سازمان‏ها نیز تحت تاثیر این فناوری جدید قرار گرفته‏ اند به طوری که بخش اعظمی از ارتباطات کارمندان توسط این شبکه‏ ها صورت می‏گیرد. تاثیر این شبکه ‏ها در سازمان‏ها بحث برانگیز بوده است. هدف ما در این پژوهش بررسی تاثیر شبکه‏های اجتماعی سازمانی بر سرمایه اجتماعی است. روش تحقیق در این پژوهش از نوع توصیفی-پیمایشی و از لحاظ هدف کاربردی است. جامعه آماری این پژوهش برای بخش کیفی پژوهش (مصاحبه)، مسیولین بیمارستان بهمن و برای بخش کمی پژوهش کارمندان بیمارستان بهمن می باشند. نمونه گیری در این پژوهش در دو مرحله صورت گرفت.در مرحله اول به روش گلوله برفی 5 نفر از مسیولین واحدها برای مصاحبه انتخاب شدند و در مرحله دوم 285پرسشنامه ‏به صورت تصادفی میان کارکنان بیمارستان توزیع گردید.تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهای MAXQDA.11 ،SPSS.21 وEXCELL2013 انجام شد.یافته‏های این پژوهش نشان دهنده تاثیر معنادار شبکه های اجتماعی سازمانی بر ابعاد اعتماد، شبکه‏ ها، همکاری، روابط، هم‏سویی ارزش‏ها ، درک متقابل و تعهد سرمایه اجتماعی است. نتیجه این پژوهش برای سازمان‏ها به منظور افزایش سرمایه اجتماعی قابل استفاده است
    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، سرمایه اجتماعی، اعتماد، شبکه ها، همکاری
  • ناهید امراللهی*، زهرا آرامی اردکانی صفحات 213-231
    وجود رفتارهای کاری مخرب در سازمان ها می تواند بر سلامت جسمی، روانی و عملکرد کاری افراد تاثیر بگذارد و حتی نتایج کارآمد مربوط به پدیده های مثبت را از بین برده یا کاهش دهد؛ بنابراین رویکرد پیش گیرانه برای آینده سازمان، سرمایه گذاری سنجیده تری محسوب می گردد. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش تعدیل گری قلدری سازمانی در ارتباط میان پدیده های سازمانی مثبت گرا و سلامت روان انجام شده است. برای رسیدن به این هدف، کارکنان فعال در شرکت نفت کشور را به عنوان جامعه آماری انتخاب و بر اساس فرمول کوکران، 196 نفر تعیین شده اند. برای بررسی متغیرهای پژوهش از پرسش نامه های سلامت روان (5 MHI-) ویر و همکاران (1993)، رفتارهای فردی مثبت کیشلی و همکاران (1994)، فضیلت سازمانی کامرون و همکاران (2004) و قلدری سازمانی اینرسن و هول (2001) استفاده شده است. داده ها با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری و از طریق نرم افزار SMART PLS تحلیل شد. یافته‏های حاصل نشان داد که فضیلت سازمانی و رفتار های فردی مثبت رابطه معنادار و مثبتی با سلامت روان دارند و متغیر قلدری سازمانی روی رابطه متغیرهای فضیلت سازمانی و رفتار های فردی مثبت با سلامت روان نقش تعدیل گر و معکوس ایفا می کند
    کلیدواژگان: پدیده های سازمانی مثبت گرا، فضیلت سازمانی، رفتارهای فردی مثبت، قلدری سازمان، سلامت روان
  • طیبه عباسی*، رحمت الله قلی پور، شیرین داسگینی صفحات 233-252
    فرهنگ سازمان از ارکان مهم سازمان و تعیین کننده رویکرد سازمان در مدیریت فعالیتهایش است. از سوی دیگر فرهنگ سازمانی رابطه سیستماتیک و مستقیمی با توانمندسازی کارکنان دارد و به نوعی می تواند عامل موفقیت یا شکست برنامه های سازمان در توانمندسازی کارکنانش هست. چنین نگاهی در پژوهش های مختلف مورد توجه بوده است. پژوهش حاضر به منظور تدوین و تبیین رویکرد توانمندسازی مبتنی بر فرهنگ سازمان در شهرداری منطقه 18 صورت گرفته است.رویکرد پژوهش کمی و از استراتژی پیمایش استفاده کرده است. جامعه آماری پژوهش کارکنان و مدیران هستند و برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استفاده شده است. نمونه گیری به روش تصادفی انجام گرفته است. نتایج پژوهش نشان می دهد سازمان مورد مطالعه بر اساس مدل هافستد دارای فرهنگ غیرمنعطف و بر اساس مدل اشنایدر و بارسو نگرش مدیرانش به استراتژی کاملا عقلایی و کنترلی می باشد. بر این مبنا الگوی فرهنگی غالب، موقعیت گرایی است و رویکرد توانمندسازی کارکردگرا مناسب با این الگوی فرهنگی است.
    کلیدواژگان: توانمندسازی کارکنان، فرهنگ سازمانی، استراتژی. فرهنگ، رویکرد توانمندسازی
|
  • Farhad Hosseini *, Mohammad Amin Batmani, Yousef Vakili, Mahtab Naghechi Pages 7-26
    The purpose of this study was to investigate the effect of using social networking dimensions on employees' job performance with emphasis on the mediating role of social capital. The research method is descriptive-survey and correlational and in terms of purpose. The statistical population of this study is staff of private banks in Kermanshah which 327 personel were selected by stratified random sampling method through Cochran formula.The data collection tool was a standard questionnaire and the data were analyzed using Amos structural equation modeling software. The results showed that dimensions of social network use such as social network use, enjoyment use, and cognitive use had a positive and significant effect on social capital. In addition, social capital has a positive and significant effect on performance improvement (job innovation and job burnout reduction). Bank managers are advised to provide the basis for the application and development of the use of social networks in the organization between employees and with customers and other stakeholders that interactions and cooperation between individuals will increase and the performance of organizations and employees will improve
    Keywords: Social networks, social capital, job innovation, Job burnout, Private Bank city of Kermanshah
  • Mehdi Khosravi, Abolhassan Hosseini *, Jamal Ghasemi Pages 27-45
    The present research is applied in terms of purpose and descriptive-survey method. Due to the research gap in the field of identifying talented people in previous researches, the present study has been compiled with the aim of identifying talented faculty members. For this purpose, two variables of Performance (Educational and Research) and Potential (Ability,& Aspirations and Engagement) of faculty members have been used. The statistical population of the present study is 350 faculty members of Mazandaran University who have been selected as a sample using purposive sampling method of 110 faculty members. Data related to educational performance have been prepared in cooperation with the Office of Supervision of Evaluation and Supervision, Quality Assurance and data related to research performance in cooperation with the Vice Chancellor for Research. To evaluate the ability of faculty members, the evaluation form of the CEB model(2005) and also to evaluate job aspirations and job engagement, two standard questionnaires, Nadi et al (2010) and Shuffle et al(2006) were used, respectively. The content validity of the questionnaires by experts and the reliability of the questionnaire is job aspirations (81.8) and job interaction(91.9). After initial clustering on the data, a fuzzy inference system with two inputs (performance and potential) and one output (Talent) is defined at five levels. The results show that most of the faculty members are 42.72% in the "intermediate" section. Also, 11.82% were in the "very low" section, 16.37% in the "low" section, 25.45% in the "high" section and 3.64% in the "very high" section
    Keywords: faculty members, talent, Performance, potential, Fuzzy Inference System
  • Morteza Movaghar *, Meysam Shirkhodaie, Parisa Hashemi Pages 47-64
    The purpose of current study was to investigate the effect of Psychological Empowerment on Employee’s career success: Explaining the mediating role of Perceived organizational support. organization The population consists employees’ of central departement of Amozesh fani & herfei in Tehran. Out of 222 Employees has been selected selected as a sample of research .Tools used in this study were Included subjective career success questionnaire (career satisfaction) greerhause (1990), perceived organizational support questionnaire, Eisenberger;et al(1986)and Spreitzer(1995), Whetten and Cameron(2011) Psychological Empowerment questionnaire. The reliability of the questionnaire that calculated by using Cronbach's alpha with SPSS19 software , was 0/93 % . Using structural equation modeling to test the hypothesis by using LISREL8/5 software.Finally, the results showed that psychological empowerment , has a direct impact on Employee’s career success ( path coefficient 0/76 ) and Perceived organizational support, has a direct impact on Employee’s career success( path coefficient 0/54 ). On the other hand Psychological empowerment by perceived organizational support has a direct impact on Employee’s career success( path coefficient 0/12). The Friedman test shows that Factors associated with Psychological empowerment have not same rating level of feeling competency and Feeling confident is the lowest rating.
    Keywords: psychological empowerment, perceived organizational support, career success
  • Sajjad Salehi-Kordabadi *, Farzane Zad-Doosti Pages 65-88
    The main purpose of this study is to investigate the relationship between the dimensions of reward and knowledge sharing according to the role of employees' emotional commitment and perceived cost and relationship among reward and knowledge sharing with team performance in the General Department of Taxation of Guilan Province. The research method is descriptive and its purpose is practical. The method of collecting field data and its tools is a questionnaire. In the present study, the statistical population of the study is the staff of the Tax Affairs Organization in Gilan province with 1040 people, of which 296 people were selected as the statistical sample using simple random sampling method. Finally, the questionnaires were collected and the data were analyzed using SPSS 22 and smart pls 2 software. By analyzing the data, it was found that at the level of 95%, external and internal rewards have a significant relationship with emotional commitment. Emotional commitment mediates the relationship between external and internal reward and knowledge sharing, and the perceived organizational cost moderates the relationship between emotional commitment and knowledge sharing. It was also found that there is a significant relationship between external reward and internal reward with team performance. Knowledge sharing also has a significant relationship with team performance.
    Keywords: reward, Knowledge Sharing, Emotional commitment, Perceived organizational cost, Team performance
  • Mohsen Jajarmizadeh, Mostafa Gharibi, Amin Nikbakht * Pages 89-115
    The purpose of this study is to Identifying, framework and prioritizing the factors affecting Job rotation in the branches of Export Development Bank The present study is considered as an applied research in terms of purpose. In terms of the nature of the data, it is quantitative . In terms of logic, induction and time horizon is cross-sectional and has been done in real and non-laboratory environment. the method used is descriptive. The statistical population included the first group of experts who reached a consensus with 12 opinions using available judgment sampling method and saturation rule. The second group is branch employees who estimated an estimated 270 samples using Morgan table and were selected by non-random sampling method. The best-worst fuzzy questionnaire and a researcher-made questionnaire were used to collect data. Lingo software and Pearson test were used to analyze the data using SPSS software.The final factors in order of rank and priority are: interest in increasing job skills, career advancement, family companionship, legal coercion for managers, climatic conditions of the regions, responsibilities before and during relocation, being married, having a strong relationship with officials, problems Family, the organization's need for manpower, the degree of deprivation of the place of employment, change of unfavorable working conditions, satisfaction with the behavior and management of the branch, type of specialization, facilities of the place of work. The results of Pearson test show that there is a significant relationship between final factors and job turnover.
    Keywords: human resources, Employees, Job Rotation, Bank
  • Seyyede Zobeide Falaki Koluri, Sirous Tadbiri *, Alireza Afsharnejad, Maryam Majidi Pages 117-137
    Interest in coaching is growing among organizations. This has been proven by a large number of company leaders and managers at various coaching events. Despite this growing interest, coaching is not yet widespread and the concept of coaching is not fully understood. The aim of this study was to investigate the mediating role of job motivation in the relationship between coaching competencies and organizational commitment: Evidence from a private bank. The present study is descriptive-correlational in terms of applied purpose and in terms of data collection method. The statistical population of this study is the employees of one of the private banks in 1999. 250 people were selected by simple random sampling. 230 healthy questionnaires were used for analysis. The data collection tool was a standard questionnaire. In order to evaluate the validity and reliability of the measurement tools, the content validity and the results of the measurement model were cited and the validity and reliability results of the questionnaires were confirmed. Structural equation modeling using Smart PLS 3 software was used to analyze the data. The results of the hypothesis test showed that job motivation has a mediating role in the relationship between coaching competence and organizational commitment. Coaching competence affects organizational commitment. Job enthusiasm affects organizational commitment.
    Keywords: job passion, coaching competencies, organizational commitment
  • Elahe Asadolahidehkordi *, Ahmad Ghorbanpour, Heidar Ahmadi Pages 139-156
    Nowadays, environmentalism is a new paradigm for improving the organizations performance. Aligning green human resource management activities as the main organizational asset with the environmental organizations practices is essential. The main purpose of this study was to investigate the effect of green human resource management components and the organization's environmental practices on the sustainable performance in downstream petrochemical industries. Based on the main purpose, the present study is among the applied researches and from the view point of data collection method, it is descriptive-survey and correlational. The statistical population this study includes downstream petrochemical industries located in Bushehr province that 72 of them were selected as sample members by simple random sampling method. In this study, the necessary data were collected through a researcher-made questionnaire whose validity was confirmed by content validity and its reliability was confirmed by Cronbach's alpha. Data analysis was performed by structural equation modeling with partial least squares approach. Findings showed that green human resource management has a positive and significant effect on the sustainable performance in downstream petrochemical industries directly and also through the mediation of the organization's environmental practices.
    Keywords: Sustainable Performance, Green Human Resource Management, Green Management Measures, Petrochemical Industries, Structural Equation Modeling
  • Salman Eivazinezhad *, Ali Parishani Pages 157-173
    Open innovation is one of the main approaches that has significant efficiency which is suitable and commensurate with the modernization of societies and economies. Employees are the heart of innovation and creativity of an organization. This study seeks to investigate the effect of the role of strategic human resources and employee assertiveness on open innovation in Hamadan Glass Company. The statistical population of the study is all employees and managers of the company who have at least 5 years of experience. Based on the sampling formula, 269 questionnaires were distributed among members using the non-probability sampling method. After confirming its validity and reliability, Due to the normality of the research variables, data analysis was performed using Amos software and the results showed that there is a significant difference in terms of open innovation between different gender groups, activity history and age groups. Among the research hypotheses, employee assertiveness and human resource strategic roles have a direct and significant effect on open innovation; also the effect of mediating employee assertiveness through human resource strategy on open innovation is more than its independent state
    Keywords: Open Innovation, Employee Assertiveness, Strategic Human Resources
  • Akbar Hassanpoor *, Reza Yosefi Zenouz, Maryam Ghorbani Pages 175-194
    Over the past decades, organization‘s ambidexterity has been considered as a new managerial topic, pointing to the organization's ability to simultaneously address two inadequate organizational objectives, exploitation and exploration. However, organizations need different resources to achieve ambidexterity, the most important of which are human resources or organization staff that can help organizations achieve their goals. Therefore, this research seeks to identify and prioritize the factors affecting the ambidexterity of employees. This research is applied in terms of purpose and in terms of the nature and method of descriptive-survey. 21 factors were extracted from the research literature as factors affecting employees' ambiguity and Delphi and fuzzy and ISM methods were used to analyze the information. Delphi and ISM questionnaires were distributed in two stages among 15 managers and human resources experts of commercial banks in Tehran. In the first stage, after analyzing the data by Delphi method, 7 factors were removed from the 21 identified factors and finally 14 the factor was identified as the most important factors.The identified factors were then re-assigned to managers and experts through the ISM questionnaire to prioritize the factors. Thus, factors were prioritized at 8 levels, with personality traits that are internal individual factors being identified as the most influential factors, and human resource flexibility and external motivation being structural organizational factors being identified as the most influential factors
    Keywords: Organizational Ambidexterity, Employees Ambidexterity, Exploitation, Exploration
  • Negin Sangari *, Maryam Heidaripour, Nasim Nouhzadeh Malekshah Pages 195-211
    Today, social networks play a significant role in people's daily lives, and organizations are also affected by this new technology so that a great deal of employees’ comunications are done by these networks. The impact of these networks in organizations has been controversial. Our goal in this research is to investigate the impact of organizational social networks on social capital. The research method in this research is descriptive-survey and in terms of its objective is applied research. The statistical population of this study is for the qualitative part of the research (interview) of the officials of Bahman Hospital and for the quantitative part of the research are the employees of Bahman Hospital. Sampling in this study was done in two stages. In the first stage, 5 officials of the units were selected for interview by snowball method and in the second stage, 285 questionnaires were randomly distributed among the hospital staff. Data analysis was performed using software MAXQDA.11, SPSS.21 and EXCELL2013. The findings of this research indicate that organizational social networks have a significant impact on the dimensions of trust, networks, cooperation, relationships, and alignment of values, mutual understanding and commitment of social capital. The result of this research can be used by organizations to increase social capital
    Keywords: social network, . social capital. trust, . networks. cooperation
  • Nahid Amrollahi *, Zahra Arami Ardakani Pages 213-231
    The counter productive workplace behaviors in organizations, affects, physical mental health, and work performance of individuals. also, this reduces or destroys effective results of positive phenomena. Therefore, for future of organization, preventive approach is a better investment. The present study was carried out in order to evaluate of the role of organizational bullying moderation in relation to positive phenomena and mental health. Thus in this study, 196 persons who were selected from Staff department of PNU of country as statistical society and determined based on Cochran formula. assessment tools consisted of Ware et al mental health questionnaires (MHI-5) (1993), Keashly et al Positive individual treatments (1994), Cameron et al organizational virtuousness (2004) and Einarsen and hoel organizational bullying (2001). Data was analyzed using Structural Equation Modeling by SMART PLS software. The results showed that organizational virtuousness and Positive individual treatment have significant relation with mental health and organizational bullying variable on relationship organizational virtuousness and Positive individual treatment variables play as the role of moderation on mental health.
    Keywords: sitive Organizational phenomena, Organizational virtuousness, Positive individual treatment, Workplace Bullying, Mental Health
  • Tayebeh Abbasi *, Rahmatollah Gholipour, Shirin Dasgini Pages 233-252
    The organizational culture is one of the critical elements of the organization which determines organization approach to manage its activities. On the other hand, organizational culture has a systematic and direct relationship with employee empowerment and can be a factor in the success or failure of organizational programs. Such an idea has been considered in various studies. The present study was conducted to develop and explain the empowerment approach based on the culture of the organization in the municipality The method of data gathering is questionnaire. The statistical population of the study was employees and managers. Sampling was done randomly. The findings show that the organization has an inflexible culture, and the managers approach in terms of strategy is completely rational and controlling. Accordingly, the dominant cultural model is situational, and the functionalist empowerment approach is appropriate to this cultural model.
    Keywords: Employee empowerment, Organizational Culture, culture, Strategy, empowerment approach