فهرست مطالب

کارآگاه - پیاپی 51 (تابستان 1399)

نشریه کارآگاه
پیاپی 51 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/06/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علیرضا عبدالهی*، غلامحسین بیابانی، مهراب شادی صفحات 7-25

    اسناد هویتی از ابداعات و مظاهر حقوق و تمدن عصر حاضر و مجوز ورود به دنیای شهروندی است.در کشور ما اسناد هویتی نظیر شناسنامه،کارت شناسایی ملی،کارت پایان خدمت یا معافیت از خدمت،گذرنامه،گواهینامه رانندگی و مدارک شناسایی صنفی مانند کارت های شناسایی ادارات دولتی مهمترین مدارکی هستند که برای احراز هویت و شناسایی افراد به کار می روند.این اسناد پایه و اساس سایر مدارک نیز قرار می گیرند.از سوی دیگر،جعل و سوءاستفاده از سند مجعول،عامل مهم سلب آسایش عمومی،کاهش سطح اعتماد افراد از دستگاه ها و نهادهای مدنی،همچنین از بین رفتن امنیت و سلامت جامعه می باشند.پژوهش حاضر با هدف شناسایی شیوه های نوین مبارزه با جعل اسناد هویتی نگارش شده است.این پژوهش از نظر نوع و هدف کاربردی و از نظر روش و ماهیت توصیفی از نوع پیمایشی است.جامعه آماری پژوهش افسران پلیس آگاهی فاتب و ناجا با بیش از 5 سال سابقه فعالیت در معاونت و تیم های مبارزه با جعل و کلاهبرداری به تعداد 80 نفر بوده که به صورت کل شمار انتخاب شده اند.جمع آوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای و با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته بوده که برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون t یک نمونه ای و برای رتبه بندی از آزمون فریدمن استفاده گردید.بر اساس یافته های پژوهش،شیوه های نوین مبارزه با جعل اسناد هویتی در سه حوزه مولفه های امنیتی،الکترونیکی و بیومتریک شناسایی گردیدند.نتایج پژوهش میزان تاثیر هر کدام از مولفه ها و شاخص های طرح شده را در کشف جرم موضوع تحقیق آشکار کرد.کلید واژه ها:مبارزه با جعل،هویت،اسناد هویتی

    کلیدواژگان: مبارزه با جعل، هویت، اسناد هویتی، جعل هویت، احراز اصالت
  • داود دعاگویان* صفحات 26-43
    قاچاق میراث فرهنگی دارای ارزش اقتصادی وافری در بازار های داخلی و جهانی است و همواره مورد تهدید افراد و گروه های سود جو بوده است.حجم این معاملات چنان گسترده است که نمی توان ارقام درستی را از آن ارایه داد . هدف این مقاله تجربه زیست شده محقق در شناسایی نحوه معاملات و گردش مالی قاچاق میراث فرهنگی است که نویسنده با روش میدانی تا اندازه ای بتواند که از میزان و تنوع این معاملات سر در آورده و فرایند کشف آن را بر پایه روش های علمی برای کارشناسان ارایه دهد. نتایج تحقیق نشان می دهد که  پلیس امنیت اقتصادی و سایر دستگاه های فرهنگی کشور باید تلاش نمایند که فرهنگ مبارزه با قاچاق میراث فرهنگی جایگزین فرهنگ کاذب حق طلبانه کشف گنج در جامعه گردد. این مهم می تواند به رشد نظارت عمومی جامعه در جلوگیری از معاملات زیر خاکی و مشارکت با پلیس در کشف این معاملات گردد.. از سوی دیگر توجه به قوانین موضوعه کشور در مبارزه با قاچاق میراث فرهنگی ، توجه پلیس امنیت اقتصادی به نحوه برخورد با دانه درشت های سیاسی ، اقتصادی و حقوقی فعال در خرید و فروش میراث فرهنگی ، ارتقاء توان دستگاه های امنیتی و انتظامی در شناسایی و نفوذ در نوع گردش مالی افراد سود جو در معاملات زیرخاکی و در نهایت باید از تعاملات پلیس امنیت اقتصادی با دستگاه های قضایی و نظارتی و اطلاعاتی نام برد که می تواند افزایش میزان خطر پذیری معاملات زیر خاکی تا حد زیادی از قاچاق میراث فرهنگی کشور جلوگیری نماید.
    کلیدواژگان: میراث فرهنگی، معاملات، آثار باستانی، قاچاق، پلیس امنیت اقتصادی، تجربه زیست شده
  • علی رحیمی* صفحات 44-65
    کارآمدی و اثر بخشی تحقیقات جنایی در گرو انسجام و نظام مند بودن آن است. از اوایل دهه نود میلادی تا کنون الگوهای متعددی در خصوص نحوه انجام تحقیقات جنایی توسط کارآگاهان و سایر محققان جنایی، از سوی دانشمندان علوم جنایی ارایه شده است. پالیت برای اولین بار اقدام به طراحی الگوی جرم یابی به منظور تدوین عملیات اجرایی تحقیقات جنایی نموده است و پس از آن الگوهای جرم یابی اعم از مدل های تحقیقات جرایم سنتی و سایبری تغییرات زیادی به خود دید. لیکن در نوشته ها و ادبیات تحقیقات جنایی در ایران از این الگوها کم و بیش غفلت شده است؛ لذا به منظور استفاده از آن الگوها، در این پژوهش به بررسی الگوهای موجود پرداخته شده است. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی - تحلیلی که با مراجعه به اسناد و منابع علمی با استفاده از ابزار فیش برداری اقدام به جمع آوری داده های مورد نیاز و سپس توصیف و تحلیل آنها نموده است و در پایان نیز اقدام به نتیجه گیری و پیشنهادهایی ارایه داده است که می تواند دانش جرم یابی را در ایران به لحاظ نظری و کاربردی توسعه دهد. الگوهای ارایه شده در این تحقیق می تواند کمک شایانی به توسعه گفتمان، ادبیات و ارتقاء دانش جرم یابی محققان جنایی و انجام تحقیقات جنایی نظام مند و کارآ و اثربخش بنماید.
    کلیدواژگان: جرم یابی، مدل های تحقیقات جنایی، الگوی پردازش جرم، پلیس
  • باقر حسین آبادی*، فاطمه حسنی صفحات 66-92
    پژوهش حاضر با هدف و به منظور شناخت انواع جرایم در بستر وب تاریک و همچنین ابعاد تاثیرگذار وب تاریک در گسترش جرایم صورت گرفته است. انجام شده است. ناشناس بودن پیرامون وب تاریک، راه بسیاری از فعالیت های غیرقانونی را هموار می کند. دسترسی به این وب راهکارهای خاصی را می طلبد و محتوایی اغلب غیرمنتظره در آن تبادل می شود. این محتوا در بیشتر موارد غیرقانونی و غیراخلاقی بوده و دلیل تاریک نامیدن این بخش از همان جا نشات گرفته است. همچنین یافته ها نشان می دهد، رشد سریع تکنولوژی، فضای سایبری در سراسر جهان را با تهدید و چالش مهمی مواجه نموده است. دسترسی به شبکه های دارک وب راحت نیست، اما همه چیز در آن ها خرید و فروش می شود؛ از موادمخدر و ارز تقلبی گرفته تا اعضای بدن انسان و حتی قاتل! نکته مهم در شبکه دارک وب اینکه چه چیزهایی را می توان در این شبکه ها خرید یا فروخت، باید اینطور گفت: هر چیزی که در دنیای عادی نمی توانید به راحتی به آن دسترسی پیدا کنید را می توانید در این شبکه ها بخرید. این جنایات تا حدی گسترده شده است زیرا دانش فنی مجرمان نیز پیشرفته تر شده است. این پژوهش با رویکرد کاربردی و روش کیفی و با بهره گیری از ابزارهایی مانند مطالعات اسنادی، کتابخانه ای و بررسی سوابق، بررسی تحلیلی اخبار، مصاحبه با خبرگان و تحلیل محتوا سعی گردیده تا ابتدا تعاریف کلی از اصطلاحات تخصصی و پرکاربرد، چگونگی شکل گیری دارک وب و خصوصیات آن معرفی و سپس به انواع جرایم ارتکابی در بستر وب تاریک، بازارها و سایت های معروف در این بستر، کالاها و خدمات غیرقانونی و مجرمانه ارایه شده در این حوزه و تکنیک هایی برای یافتن مجرمان در وب عمیق، پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: وب تاریک، جرائم سایبری، فضای مجازی، وب جهانی، جرم یابی
  • حمیدرضا کرمی، محمد جوانمرد* صفحات 93-109

    وقوع جرم به عنوان یک پدیده نامطلوب اجتماعی، علل اقتصادی و اجتماعی متعددی داشته و با توجه به اهمیت موضوع جرم در کشورهای مختلف، در سال های اخیر مطالعات گسترده ای برای شناسایی و تبیین علل وقوع آن انجام شده است. باید اذعان داشت که عوامل اقتصادی، عامل اساسی برای تمام ساختارهای اجتماعی بوده و تاثیرات قابل توجهی بر روی فعالیت های فردی ازجمله وقوع جرم دارد. این مقوله در سال های اخیر در کشور موردتوجه قرارگرفته و تحقیق حاضر کوششی در این راستا است. این تحقیق از حیث نوع و هدف، کاربردی و ازنظر  ماهیت توصیفی با استفاده از تکنیک پیمایشی به صورت تحلیل-استنباطی است که با استفاده از مدل اتو رگرسیو فضایی-زمانی با اثرات تصادفی، عوامل اقتصادی جرم جعل اسناد در کشور ایران طی دوره ای 10 ساله (1395-1385) موردبررسی قرارگرفته است. در دوره موردبررسی، متغیرهای بیکاری، فقر نسبی به ترتیب با فراوانی 14 درصد و 10 درصد بر جرم جعل اسناد در کشور تاثیرگذار بوده به طوری که افزایش آن ها موجب افزایش نرخ جعل اسناد شده است و متغیر صنعتی شدن به میزان 30 درصد موجب کاهش نرخ جعل اسناد گردیده است. متغیرهای نظری بیکاری، فقر نسبی با ارتکاب به جرم جعل اسناد رابطه معنی دار و مستقیم داشته اما صنعتی شدن رابطه معکوس دارد. همچنین متغیر اقتصادی نابرابری درآمدی در تحلیل معنی دار نشد.

    کلیدواژگان: شاخص های اقتصادی، جعل اسناد، مدل اتو رگرسیو فضایی- زمانی، اثرات تصادفی
  • غلام رضا چولکی*، عبدالله هندیانی، امیرحسین یاوری، ابراهیم داودی صفحات 110-138

    مقابله با قاچاق سلاح ومهمات ،یکی از ماموریت های مهم نیروی انتظامی می باشد.با توجه به پیچیدگی جرم قاچاق سلاح ومهمات و وجود برخی مشکلات در فرآیند تحقیقات و کشف آن، به خصوص در دسترسی به مدارک و مستندات ، نقش علوم جرم یابی در این فرآیند بسیار مهم می باشد. این پژوهش از نظر نوع و هدف کاربردی و از نظر ماهیت به روش توصیفی و تحلیلی انجام گرفته، با مراجعه به منابع داخلی اعم از مکتوب و الکترونیکی به بررسی جرم یابی در کشف قاچاق سلاح ومهمات پرداخته است. برای پاسخ گویی به سوال های پژوهش، کلیه اسناد و مدارک موجود و مرتبط با موضوع حاضر با استفاده از فرم گردآوری داده ها جمع آوری شده و با شیوه کیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. عوامل زیادی درابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی- فرهنگی ، سیاسی- امنیتی و قضایی درانجام قاچاق سلاح ومهمات در سطح کشور دخالت داشته که این موضوع علاوه بر داشتن پیامدهای ناگوار برای کشور نیازمند بکارگیری راهکارهای اصولی برای حل این معضل در سطح ملی می باشد. جرم یابی ، به عنوان یک علم مدرن ، از ابزارهای فنی برای جمع آوری و کشف شواهد ، ثبت ، بررسی و نظم دادن به تحقیقات جرایم مورد استفاده قرار می گیرد ، لذا بهره گیری از آن در رابطه با  شناسایی ، کشف و اثبات قاچاق سلاح ومهمات به عنوان یکی ازماموریت های نیروی انتظامی با استفاده از اقدامات اطلاعاتی، عملیاتی و قضایی بسیار مهم می باشد.

    کلیدواژگان: جرم، قاچاق، اسلحه، جرم یابی، قاچاق اسلحه
  • امید آزادی* صفحات 139-155

    تبانی در معاملات دولتی به عنوان یکی از جرایم اقتصادی امروزه صحنه اقدام فعالیت های سازمان یافته ای شده است که با طراحی تمام فرآیند ارتکاب، سودهای کلانی را در عین ضرر به اقتصاد کشور و حوزه های مختلف موضوع کیفیت قراردادهای دولتی و همچنین ضرر به جامعه و دولت بدست می آورند. در جهت پیشگیری وضعی عامل موثر در تقویت اثربخشی این تدابیر شناخت نحوه ارتکاب این جرم است. رویکرد الگوی ارتکاب جرم با نظر به پویایی ارتکاب جرم سازمان یافته معتقد است که در تبانی در معاملات دولتی نیز آماده سازی، شرایط توانمندسازانه، گزینش هدف، ارتکاب (خشونت و فساد) یا شرایط پیش و پس از ارتکاب، می توانند شیوه ارتکاب این جرم را شناسایی نمایند. این نوع تحلیل خرد از جرم سازمان یافته کمک می کند تا دانش کلی ناظر به نحوه پیشگیری وضعی از این جرم بهتر شناسایی شود. به نظر می رسد که رویکرد خرد در این قالب مجال قابل توجهی را در گسترش و نحوه توسل به تکنیک های پنج گانه پیشگیری وضعی بوجود می آورد و با مشخص ساختن مرحله ی پیاده سازی آنها نظام مندی قابل توجهی را بدست می دهد. مرحله شناسی نوع وقوع تبانی در معاملات دولتی عاملی است که خود باعث می شود در عین شناسایی جامع این جرم، راهکارهای پیشگیرانه ای نیز در خصوص آنها ارایه شود. این مطالعه نشان می دهد که در مراحل مختلفی از معاملات دولتی نوعی سازمان یافتگی قابل توجه وجود دارد و ارتکاب این جرم به صورتی هماهنگ شده در بسیاری از کشورها رخ می دهد. لذا بدون ترسیم فرآیند مرحله مدار برای معاملات دولتی نمی توان به تحقق پیشگیری از این جرایم در معاملات دولتی دست یافت.

    کلیدواژگان: جرم، تبانی در معاملات دولتی، الگوی ارتکاب جرم، پیشگیری وضعی
  • سعید زندیه*، علیرضا لطفی صفحات 156-166
    کاغذ حرارتی نوعی کاغذ است که با یک پوشش ویژه امکان چاپ بدون جوهر را میسر می کند. نتیجه اعمال گرما (از طریق پرینتر چاپ حرارتی) به پوشش روی کاغذ حرارتی، یک تصویر واضح و شفاف بدون نیاز به جوهر ، تونر یا ریبون است. این نوع فناوری در بخش های مختلف کاربرد دارد.   یکی ازروش های ظهور اثر انگشت بر روی کاغذ حرارتی استفاده از معرف های شیمیایی مانند محلول نین هیدرین است لیکن، رنگ اثر انگشت ظاهر شده  عموما بخوبی  شاخص های آثار انگشت را مشخص نمی نماید بنابراین با این بروی کاغذ هی حرارتی آثار انگشت پنهان را نمی تواند کشف نمود در این مطالعه ، استفاده از نین هیدرین به همراه اکریل آمید در نسبت های مختلف برای ظهور اثر انگشت پنهان در کاغذ های حرارتی مورد آزمایش قرار گرفته است . نتایج نشان داد که با استفاده از غلظت 020/0-060/0 گرم در میلی لیتر اکریل آمید در محلول نین هیدرین با ظهور آثار انگشت و ایجاد تفکیک لازم شاخص ها پس از آزمایش با کاغذ حرارتی ضمن ایجاد زمینه مناسب، تفکیک و ظهور آثار انگشت بخوبی انجام گرفت و آثار انگشت با وضوح بیشتری مشخص گردیدند ، شاخص های (اثر انگشت) با استفاده از یک سیستم شناسایی آثار انگشت خودکار (AFIS) ، بین 59-87 نقطه از شاخص ها را تشخیص داد، این روش می تواند به عنوان یک روش اصلاحی جایگزین برای تشخیص آثار انگشت نهان بر روی کاغذ و بویزه کاغذ های حرارتی بدون هیچ گونه آسیب به نمونه ها و با کیفیت بالا مورد استفاده قرار گیرد و ضمن کاهش هزینه ها  بهره وری روش نین هیدرین نیز در ظهور آثار انگشت افزایش یابد .
    کلیدواژگان: آثار انگشت پنهان، نین هیدرین، کاغذ حرارتی و آکریل آمید
|
  • Alireza Abdolahi *, Gholamhosein Biabani, Mehrab Shadi Pages 7-25

    Identity documents are among creations and manifestations of rights and civilization of recent era and a permission to enter the civil world. In our country, identity documents such as birth certificates, national identity cards, military service completion or exemption cards, passports, driver’s licenses and occupational identity documents like governmental departmental identity cards are documents which are used to verify the identity of people. These documents are the bases for other documents. On the other hand, forgery and abuse of forged documents are an important factor for reducing public peace, minimizing trust level of individuals from civil organizations and agencies and eliminating the security and health of a society, as well. The present research has been carried out with the aim of identifying modern methods of combating the forgery of identity documents. This research is of applied type from the standpoint of type and objective and of surveying from the standpoint of method and descriptive nature. The research statistical community includes NAJA and FATEB CID police officers with over 5 years of activity background in the teams and deputate in combating forgery and fraud numbering 80 individuals that were selected generally.Information collection was conducted in library form and using questionnaire in which single-sample T Test was used for data analysis and the Freedman Test was used for ranking. According to the research findings, the modern methods of combating the forgery of identity documents were identified in three domains of security, electronic and biometric parameters. The research results revealed the extent of each parameter and index presented in crime detection of the research subject.

    Keywords: Combating forgery, Identity, Identity documents, Identity forgery, authentication
  • Davood Doagouyan * Pages 26-43
    The smuggling of cultural heritage has great economic value in the domestic and global markets and has always been threatened by profiteers and profiteering groups. The volume of these transactions is so vast that it is not possible to provide accurate figures. The purpose of this article is to provide the researchers with a living experience in the field of smuggling and the financial turnover of smuggling of cultural heritage, which the author can do in a field method to the extent that they understands the amount and variety of these transactions. The research results show that the economic security police and other cultural institutions of the country should try to replace the false rightful culture of anti-trafficking in the society with the false culture of discovering the treasure in the society. This important issue can contribute to the growth of general supervision of the society in preventing underground transactions and partnering with the police in detecting these transactions. On the other hand, paying attention to the State’s Laws in combating the smuggling of cultural heritage, concern of the Economic Security Police about the method of countering political, economic and legal kingpins active in the transaction of the cultural heritage, improving the abilities of the security and law enforcement organizations in identifying and infiltrating the type of financial turnover of profiteers in underground transactions and finally, we should mention the interactions of economic security police with judicial, regulatory and intelligence agencies that can increase the risk of underground transactions to a large extent, to prevent the smuggling of the country's cultural heritage.
    Keywords: cultural heritage, transactions, Trafficking, lived experience
  • Ali Rahimi * Pages 44-65
    Efficiency and effectiveness of criminal investigations depends on its condolidation and systematization.  Since the early 90s till now, various patterns on how to conduct criminal investigations by detectives and other criminal experts have been presented by criminal science scientists. Pollit started to design criminalistic patterns, for the first time, in order to codify executive operations of criminal investigations and later on, criminalistic patterns ranging from traditional to cyber criminal investigations witnessed a lot of changes. But in criminal investigations literature in Iran, these patterns have benn neglected or rarely put to use. Therefore; in order to use these patterns, this research reviews the existing patterns in this regad. This research is of applied type from objective standpoint and of descriptive-alalytical type from methodology standpoint which by referring to scientific documents and sources using note taking, the required data has been gathered and then their description and analysis have been conducted, as well. And at the end, conclusions and results have been presented which can help to develop criminalistics in Iran in terms of theory and application. The presented patterns in this research can drastically contribute to developing discourse an literature and can also improve the criminalistics knowledge of criminal experts and in conducting systematic and efficient and effective criminal investigations, as well.
    Keywords: Criminalistic, Criminal investigations models, Crime processing pattern, Police
  • Bagher Hosseinabadi *, Fatemeh Hassani Pages 66-92
    The present study was conducted with the aim of identifying the types of crimes in the context of the dark web and also the effective dimensions of the dark web in the spread of crime. Anonymity around dark web paves the way for illegal activities. Accessing this web requires particular methods and unexpected contents are usually exchanged on it. This content is in most cases illegal and immoral, and the reason for calling this section dark originated from there. The findings also show that the rapid growth of technology has posed a significant threat and challenge to cyberspace around the world. Access to woodpecker networks is not easy, but everything is traded; From counterfeit drugs and currency to human organs and even murderers! The important point about the dark web network is what can be bought or sold on these networks: Anything that you can not easily access in the normal world can be bought on these networks. These crimes have spread to some extent because the technical knowledge of criminals has also become more advanced. This research is intended, with a practical approach and qualitative method and using tools such as documentary studies, libraries and review of records, analytical review of news, interviews with experts and content analysis , to firstly provide general definitions of specialized and widely used terms, how to form dark web and its characteristics and then introduce all kinds of crimes committed in the dark web platform, markets and famous sites in this platform, illegal and criminal goods and services provided in this field and techniques for finding criminals in the deep web, as well.
    Keywords: : Dark web, Cyber Crime, Cyberspace, world wide web, Crime Detection
  • Mohamad Javanmard * Pages 93-109

    Committing crimes as an unpleasant social phenomenon has economic and social causes and in regards to the importance of the issue of crimes in different countries, comprehensive studies have been carried out to identify and determine the causes of committing crimes. It is believed that economic factors are the main factor for all the social structures and have noticeable impacts on the individual activities including committing crimes. This issue has recently gained attention in Iran and the present research is an attempt in this regard. This research is of applied type from type and objective standpoint and of analytical reasoning type from descriptive nature using surveying technique which seeks to investigate the economic factors of the crime of document forgery during a ten-year period (1385-1395) in Iran in which the Spatial- Temporal Autoregressive Model is used together with random effects. In the investigated period, unemployment variances, relative poverty affect the crime of document forgery in Iran with the frequency of 17 percent and 10 percent respectively in a way that their increase causes increase in the rate of document forgery crime and the variance of industrialization as much as 30 percent causes the reduction of the rate of document forgery. Theoretical variances of unemployment, relative poverty have direct and meaningful relations with the committing the crime of document forgery, but industrialization has a reverse relation. Moreover, the economic variance of income inequality was not meaningful in the analysis.

    Keywords: Economic indexes, Document forgery, Spatial- Temporal Autoregressive Model, random effects
  • Gholamreza Choulaki *, Abdolah Hendiani, AmirHosein Yavari, Ebrahim Davoodi Pages 110-138

    Combating arms and ammunition trafficking is one of the important missions of the law enforcement force. Criminalistics is very important in this process. In regard to the complexity of the crime of arms and ammunition trafficking and the existence of certain problems in the process of investigating and detecting them, particularly in accessing to documents and documentations, the role of criminalistics science is very significant in throughout this process. This research is of applied type from type and objective standpoits and of descriptive-analytical type from nature standpoint and it deals with investigating criminalistics to detect arms and ammunition trafficking. To answer the research questions, all the existing documents and deeds related to the present subject have been collected using data collection forms and have been analyzed qualitatively. Many factors have been involved in various economic, socio-cultural, political-security and judicial measures in smuggling weapons and ammunition in the country, which in addition to having unfortunate consequences for the country requires the use of basic solutions to solve this problem at the national level. Criminalistics, as a modern science, uses technical tools to collect and discover evidence, record, investigate and regulate criminal investigations, therefore using it to identify, detect and prove weapons and ammunition trafficking isvery important as one of the missions of the police force using intelligence, operational and judicial measures.

    Keywords: Crime, smuggling, Guns, Criminalistics, Gun Trafficking
  • Omid Azadi* Pages 139-155

    Collusion in government transactions is considered as one of the economic crimes today. The scene of organized activities that design the whole process of committing the crime, gain huge profits while damaging the economy of the country and various areas of quality of government contracts as well as damage to society and government. In line with situational prevention, an effective factor in enhancing the effectiveness of these measures is recognizing the methods of committing this kind of crime. The model approach of crime perpetration, considering dynamics of organized crime perpetration holds that in collusion in government transactions, preparation, empowerment, target selection, perpetration (violence and corruption) or pre- and post- perpetration conditions can identify the manner in which crimes are perpetrated. This type of micro-analysis of organized crime helps to better understand the general knowledge of how to prevent such crime. The micro-approach in this format seems to provide considerable opportunity for the development and application of the five situational prevention techniques and provide significant systematic characterization of the implementation phase. The detection of the type of collusion perpetration in governmental transactions contributes to total identification of this kind of crime and presents preventive solutions in this regard. This study shows that in different stages of governmental transactions, there is a kind of organizational effort and this crime is committed cooperatively in many countries. Therefore; without plotting the stage-based process for governmental transactions, it would be impossible to attain situational prevention in governmental transactions.

    Keywords: Crime of collusion in government transactions, pattern of crime Perpetration, Situational Prevention
  • Saeed Zandiyeh *, Alireza Lotfi Pages 156-166
    Thermal paper is a kind of paper with special coating that allows printing without ink. The result of applying heat (via a thermal printer) to the coating on thermal paper is a clear image without the need for ink, toner or ribbon. This type of technology is used in various sectors. One of the ways fingerprints appear on thermal paper is to use chemical reactants such as Ninhydrin solution but the revealed fingerprint color does not usually show fingerprint features, therefore; in this way, fingerprints can not be detected. In this study, the use of Ninhydrin with Acrylamide in different ratios for developing hidden fingerprints in thermal papers was tested. The results showed that using a concentration of 0.020-0.060 g / ml Acrylamide in Ninhydrin solution with the appearance of fingerprints and the necessary separation of indicators after testing with thermal paper while creating a suitable background, separation and appearance of fingerprints work and fingerprints were identified with sharp resolution. Minutiae indicators (fingerprints) using an automated fingerprint recognition system (AFIS), detected between 59-87 points of the indicators. This method can be used as an alternative corrective method for detecting hidden fingerprints on paper and the heat paper should be used without any damage to the samples and with high quality, and while reducing costs, the efficiency of the Ninhydrin method should also help to increase the appearance of fingerprints.
    Keywords: Latent fingerprints, Ninhydrin, Thermal paper, Acrylic amide