فهرست مطالب

بیولوژی کاربردی - سال دهم شماره 2 (پیاپی 38، تابستان 1399)

نشریه بیولوژی کاربردی
سال دهم شماره 2 (پیاپی 38، تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/11/04
  • تعداد عناوین: 6
|
  • حسن بختیاری، لعبت تقوی*، سید احمد میرباقری، طاهر رجایی، مهدی رمضانی صفحات 5-23
    سابقه و هدف

    میکروجلبک ها، جلبک های یک تا چند سلولی اند که شرایط محیطی مناسب نظیر دما و دوره طولانی نور و همچنین ورود مواد مغذی حاوی فسفر و نیترات بر فراوانی و پراکنش آنها تاثیر گذارده و بعضا باعث بروز مشکلات بهداشتی، زیست محیطی و فرایندی در تصفیه خانه های آب می گردد.

    مواد و روش کارها

    این مطالعه به منظور تعیین تراکم و تنوع میکروجلبک ها در آب سد 15 خرداد در دو فصل زمستان و بهار، در مناطق مختلف سد و در ارتفاع یک و پنج متری با نمونه برداری و شناسایی و شمارش براساس مورفولوژی جلبک ها، انجام شده است.

    نتایج

    نتایج نشان می دهد از جنس های مختلف میکروجلبکی دیاتومه ها با 1/41%، جلبک های دوتاژه ای با 5/32%، جلبک های سبز با 2/23% و جلبک های سبز- آبی با 2/3% به ترتیب غالب ترین جوامع را تشکیل می دهند. در نمونه های برداشتی از کل سد، جنس غالب، جلبک پریدینیوم می باشد. بیشترین مقدار فراوانی در ارتفاع یک متر، در ماه خرداد و کناره ضلع غربی و کمترین مقدار فراوانی در ارتفاع پنج متر، در ماه دی و کناره ضلع شرقی است (p < 0.05).

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه در برنامه ریزی مدیریت بهره برداری واحدهای مختلف تصفیه خانه آب قم موثر خواهد بود.

    کلیدواژگان: سد پانزده خرداد، قم، میکروجلبک، جلبک
  • سید اسماعیل محمدی مهر، مهدی فرامرزی*، سید ابوطالب موسوی پارسا صفحات 25-34
    هدف

    در این تحقیق نانو ذرات با دو روش هم رسوبی و رسوبی - کاهشی در شرایط بهینه سنتز شدند. با استفاده از آزمون های X-Ray Diffraction و طیف سنجی مادون قرمز فوریه (FTIR) شرایط بهینه سنتز نانوذرات به روش رسوبی - کاهشی تعیین شد. در نهایت با آنالیز تصاویر گرفته شده به وسیله میکروسکوپ عبوری الکترونی از دو نمونه، متوسط اندازه نانوذرات مگنتیت سنتز شده به روش هم رسوبی39nm  و به روش رسوبی - کاهشی 4/5nm اندازه گیری شد. با رسم نمودار توزیع اندازه ذره ای، در روش هم رسوبی توزیع اندازه ذره ای نانو ذرات نسبتا پهن و در روش رسوبی-کاهشی توزیع اندازه ذره ای نسبتا باریک بدست آمد. در نهایت با مقایسه متوسط اندازه، توزیع اندازه ذره ای و مورفولوژی نانوذرات سنتز شده به دو روش ذکر شده ، نانوذرات مگنتیت سنتز شده به روش رسوبی- کاهشی جهت کاربردهای دارورسانی پیشنهاد می شوند.

    روش شناسی

    این مطالعه از نوع پژوهشی شامل آزمایشات و بررسی مطالعات کتابخانه ای در مورد سیستم های رهایش دارو به صورت کنترل شده است. پس از انجام مطالعات کتابخانه ای و به دست آوردن اطلاعات کافی ، تست های آزمایشگاهی این مطالعه انجام شد.

    نتایج

    با ایجاد سیستم های ذره ای ، ویژگی های جدیدی به داروها وارد شد که قبلا وجود نداشت. استفاده از نانوذرات منجر به بهینه سازی آن شده است و ویژگی هایی مانند هدف درمانی ، بهبود نفوذپذیری سلولی ، عمر طولانی تر زندگی و غیره که قبلا در زمینه داروهای معمولی در دسترس نبودند را ایجاد کرده اند. نانوذرات سنتز شده به روش رسوبی-کاهشی که در مقایسه با روش هم رسوبی دارای خلوص بالاتر، اندازه ذرات بسیار کوچک تر و همچنین توزیع اندازه ذره ای باریک تر هستند ، با موفقیت سنتز شدند . با توجه به این که نانوذرات مگنتیت در اندازه های زیر 15nm خاصیت ابر پارامغناطیس از خود نشان می دهند و نیز نانوذرات مناسب جهت کاربردهای دارویی باید توزیع اندازه ذره ای یکنواختی داشته باشند ، نانوذرات سنتز شده به روش رسوبی - کاهشی جهت کاربردهای دارورسانی پیشنهاد می شوند.

    نتیجه گیری

    با توجه به این که نانوذرات مگنتیت در اندازه های زیر 15nm خاصیت ابرپارامغناطیس از خود نشان می دهند و نیز نانوذرات مناسب جهت کاربردهای دارویی باید توزیع اندازه ذره ای یکنواختی داشته باشند ، نانوذرات سنتز شده به روش رسوبی - کاهشی جهت کاربردهای دارورسانی پیشنهاد می شوند.

    کلیدواژگان: نانوذرات مغناطیسی، مگنتیت، رهایش دارو، سرطان
  • برومند مرواریدی، شهرام نخجوان، شهرام ننه کرانی، رضا یاری* صفحات 35-46
    سابقه و هدف

    استافیلوکوک اوریوس مقاوم به متی سیلین عامل مهم عفونت های اکتسابی بیمارستانی است. تنوع ژنتیکی در استافیلوکوکوس اوریوس می تواند بر پاسخ به درمان تاثیر بگذارد و لذا شناسایی آنها در انتخاب آنتی بیوتیک های کارآمد، موثر می باشد. در این مطالعه سعی شد تا تنوع ژنتیکی جدایه های MRSA با پرایمرهای تصادفی تعیین گردد.

    مواد و روش کارها

    پژوهش توصیفی- مقطعی حاضر در سال 1394 بر روی 50 ایزوله MRSAانجام شد. ژنوم با روش Boiling استخراج گردید. تکنیک RAPD-PCR با 16پرایمر انجام و قرابت ژنتیکی ایزوله ها با استفاده از ماتریس یک و صفر و خوشه بندی و رسته بندی با کمک نرم افزار NTSYS و MVSP انجام شد.

    نتایج

    بیشترین و کمترین باندهای تولیدی مربوط به پرایمرهای 4M و 9 Mمی باشد. بیشترین میانگین باند برای هر ایزوله- پرایمر مربوط به پرایمر 4M با 1/8 باند است. بیشترین باند پلیمرف با 36 باند مربوط به پرایمر 5M می باشد. بزرگ ترین و کوچک ترین باندها مربوط به پرایمر 2M باKb 6/3 و پرایمر 12M به میزان bp100 بود. 16 آغازگر 583 باند تشکیل دادند که 412 (91/70%) باند پلیمرف و 171 (09/29%) باند اختصاصی بود.این روش ایزوله ها را به دو خوشه عمده تقسیم بندی کرد.

    نتیجه گیری

    مطالعه نشان داد ایزوله ها از نظر ژنتیکی هتروژن می باشند. نتایج بیانگر توانایی RAPD-PCR در تمایز ایزوله ها است. رعایت بهداشت توسط افراد مراجعه کننده به مراکز درمانی و نیز استریل لوازم و وسایل مورد استفاده عمومی بیماران و مراجعان این مراکز مورد تاکید است.

    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، متی سیلین، قم، تنوع ژنتیکی، .RAPD-PCR
  • مهشید وحدانی، نوشین خندان*، افسانه کرمستجی صفحات 47-62
    سابقه و هدف

    باسیل های گرم منفی پاتوژن های مهم بیمارستانی اند که شیوع ژن های بتالاکتاماز وسیع الطیف و اینتگرون ها در آنها رو به افزایش است. لذا شناسایی این ژن های مقاومت آنتی بیوتیکی به منظور جلوگیری از گسترش سویه های مقاوم، ضروری است. هدف این مطالعه بررسی فراوانی ژن های اینتگرون کلاس 1،2،3 و بتالاکتامازهای وسیع الطیف bla-CTX-M ،bla-SHV و bla-TEM در باسیل های گرم منفی جدا شده از بیمارستان آموزشی کودکان بندر عباس می باشد.

    مواد و روش کار

    تعداد 60 سویه باسیل گرم منفی از نمونه های بالینی، جداسازی و با تست های بیوشیمیایی شناسایی و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آنها با روش انتشار در ژل تعیین شد. PCR چندگانه برای شناسایی ژن های اینتگرون کلاس1،2،3 و از PCR به منظور شناسایی bla-CTX-M ،bla-SHV و bla-TEM استفاده شد.

    نتایج

    بیشترین فراوانی سویه ها مربوط به اشرشیاکلی،70% و بیشترین میزان مقاومت و حساسیت به ترتیب مربوط به سولفومتوکسازول 68% و جنتامایسین 75% بود. 37 سویه (7/61%) دارای ژن اینتگرون کلاس 1، و 19 سویه (7/26%)، دارای ژن اینتگرون کلاس 2می باشند. اینتگرون کلاس 3 در هیچ یک از سویه ها مشاهده نشد. بیشترین فراوانی ژن های کدکننده بتالاکتامازهای وسیع الطیف به ترتیب مربوط به ژن bla-CTX-M (40 مورد، 7/66%)، bla-TEM (19مورد، 7/31%) و bla-SHV (6 مورد، 10%) می باشد.

    نتیجه گیری

    در مطالعه حاضر ارتباط معنی داری 05/0>P بین حضور ژن های اینتگرون کلاس 2 و 1 و بتالاکتامازهای وسیع الطیف bla-CTX-M،bla-SHV  و bla-TEM و مقاومت آنتی بیوتیکی مشاهده گردید. از این رو شناسایی ژن های مقاومت آنتی بیوتیکی و استفاده از روش درمانی مناسب بر پایه تعیین الگوی آنتی بیوگرام سویه ها توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: اینتگرون، TEM، SHV، CTX، PCR چندگانه، ژن های بتالاکتاماز وسیع الطیف
  • زهرا معصومعلی نژاد*، بابک خیرخواه، فهیمه میرزاده صفحات 63-76
    سابقه و هدف

    سالمونلا یک ارگانیسم روده ای گرم منفی و عامل بروز مسمومیت های غذایی در انسان می باشد. جنس سالمونلا دارای پنج ژن ویرولانس stn،Phop/Q ،spvc ، slyAو sopB می باشد. این ژن ها پروتئین هایی را در قسمت های مختلف باکتری کد می نمایند که مقابله با سیستم ایمنی، کمپلمان و مرگ داخل سلول را باعث می شوند. هدف از مطالعه حاضر شناسایی ژن هایویرولانسدر سویه های سالمونلاتیفی موریوم جدا شده از نمونه های بالینی به روش Multiplex PCR و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی- مقطعی طی سال 1396 تعداد 60 نمونه مدفوع به منظور شناسایی سالمونلا تیفی موریوم از بیمارستان البرز شهر کرج جمع آوری شد. آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی روی محیط مولر هینتون آگار و بر اساس استاندارد (CLSI) انجام گردید. آزمون Multiplex PCR جهت تشخیص ژن های ویرولانس با استفاده از آغازگرهای اختصاصی انجام شد.

    نتایج

    نتایج آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی نشان داد تمامی ایزوله ها دارای حساسیت به ایمی پنم، جنتامایسین و آمیکاسین بودند. همچنین، فراوانی ژن های Phop/Q، slyAوstn به ترتیب برابر 100، 3/98 و 6/91 درصد بود و ژن های sopB و Spvc در جدایه های سالمونلا تیفی موریوم مشاهده نگردید.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر حاکی از شیوع ژن های ویرولانس در سویه های بالینی سالمونلاتیفی موریوم می باشد که می تواند به عنوان زنگ خطری برای انتشار این ژن ها به دیگر سروتیپ های سالمونلا باشد.

    کلیدواژگان: سالمونلا تیفی موریوم، ژن های ویرولانس، MultiplexPCR
  • فهیمه محمودنیا* صفحات 77-94
    هدف

    از دیرباز مطالعه بر روی میکروارگانیسم های مناطق ویژه با مشخصات خاص از اهمیت فراوانی برخوردار بوده است. دریاچه نمک حوض سلطان یکی از دریاچه های شور منطقه کویر مرکزی ایران می باشد که از نظر وسعت و میانگین شوری مورد توجه قرار گرفته است. تحقیق حاضر در جهت جداسازی باکتری های نمک دوست به منظور کسب اطلاعات بیشتر درباره تنوع میکروبی این دریاچه انجام شد.

    مواد و روش ها

    از پنج منطقه دریاچه حوض سلطان نمونه گیری شد. نمونه ها رقیق سازی گردید و بر روی محیط مولتن هالوییدآگار با غلظت های مختلفی از نمک (%35-5) کشت داده شدند. پلیت ها در دمای °C37 تحت شرایط هوازی انکوبه گردیدند. خصوصیات بیوشیمیایی، استفاده از منابع کربن و تولید اگزوآنزیم ها مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    205 سویه در محیط های حاوی (%15- 5) نمک، رشد کردند. از بین سویه های جداسازی شده، 18 سویه در محیط حاوی %35- 15 غلظت نمک رشد داشتند که می توان آنها را به عنوان باکتری های شدیدا نمک دوست مورد توجه قرار داد. نتایج بدست آمده از بررسی های میکروسکوپی بیانگر آن است که 178سویه باسیل، کوکسی و اشکال رشته ای گرم مثبت بوده و 27 سویه باسیل گرم منفی می باشند. در شناسایی فنوتیپی سویه های ایزوله شده از باکتری های نمک دوست افراطی، جنس های هالوباکتریوم (Halobacterium)، هالوآرکیولا (Haloarcula)، هالوروبروم (Halorubrum) و هالوکوکوس (Halococcus) تشخیص داده شدند. علاوه براین، با بررسی تولید آنزیم توسط این سویه ها مشخص شد که برخی از آنها توانایی تولید آنزیم های متفاوتی مانند: آمیلاز، لیپاز، دی ان آز، اوره آز، گزیلاناز و ژلاتیناز را دارند.

    نتیجه گیری

    دریاچه حوض سلطان از تنوع میکروب های نمک دوست وسیعی برخوردار است. علاوه براین، این باکتری ها می توانند به عنوان منبعی جهت تولید آنزیم های تحمل کننده نمک در صنایع گوناگون کاربردهای فراوانی داشته باشند.

    کلیدواژگان: دریاچه نمک، جداسازی باکتری ها، باکتری های نمک دوست، آنزیم های میکروارگانیسم ها
|
  • Hassan Bakhtiari, Lobat Taghavi *, Seyed Ahmad Mirbagheri, Taher Rajaee, Mehdi Ramezani Pages 5-23
    Introduction

    Microalgae are single-celled algae that have favorable environmental conditions such as temperature and long period of light as well as nutrients containing phosphorus and nitrate affect their abundance and distribution and sometimes cause health, environmental and process problems in water plant.

    Material and Methods

    This study was carried out to determine the density and diversity of microalgae in the water of 15 Khordad Dam in two winter and spring seasons, in different areas of the dam at a height of one and five meters by sampling and identifying and counting based on algae morphology.

    Results

    The results show that diatoms with (41.1%), binary algae with (32.5%), green algae with (23.2%) and green-blue algae with (41.1%) different microalgae. (3.2%) constitute the most dominant communities, respectively. In the samples taken from the entire dam, the dominant genus is Peridinium algae. The highest frequency was at one meter height in June and on the west side and the lowest frequency at five meters height was in December and on the east side (p < 0.05).

    Conclusion

    The results of this study will be effective in planning the operation management of different water treatment plants in Qom.

    Keywords: Diversity, density, Khordad 15th Dam, Microalgae, Seasonal Variations
  • Sayed Esmaeil Mohammadi Mehr, Mehdi Faramarzi *, Sayed Abotaleb Mousaviparsa Pages 25-34
    Introduction

    In this research, nanoparticles were synthesized by two methods of hemolipation and precipitation-reduction under optimal conditions. Using X-Ray Diffraction and Fourier Infrared Spectroscopy (FTIR) tests, the optimal conditions for nanoparticle synthesis were determined by sediment-reduction method. Finally, by analyzing the images taken by electron microscopy from two samples, the average size of magnetite nanoparticles synthesized by co-precipitation method was measured at 39nm and by sediment-reduction method at 4/5nm. By plotting the particle size distribution, in the co-precipitation method, the particle size distribution of nanoparticles was relatively wide and in the sediment-reduction method, the relatively narrow particle size distribution was obtained. Finally, by comparing the average size, distribution, particle size and morphology of nanoparticles synthesized by the two methods mentioned, magnetite nanoparticles synthesized by sediment-reduction method are proposed for drug delivery applications.

    Material and methods

    This is a research study involving experiments and reviewing library studies on controlled drug delivery systems. After conducting library studies and obtaining sufficient information, laboratory tests of this study were performed.

    Results

    With the creation of particle systems, new properties were introduced into drugs that did not exist before. The use of nanoparticles has led to its optimization and has created features such as therapeutic target, improved cell permeability, longer life, etc. that were not previously available in conventional drugs. Nanoparticles synthesized by the deposition-reduction method, which are more synthetic than the co-precipitation method, have a higher purity, a much smaller particle size, and a narrower particle size distribution. Due to the fact that magnetite nanoparticles in sizes below 15 nm show the properties of paramagnetic cloud and also nanoparticles suitable for pharmaceutical applications should have a uniform distribution of particle size, nanoparticles synthesized by sediment-reduction method are recommended for drug delivery applications.

    Conclusion

    Due to the fact that magnetite nanoparticles in sizes below 15 nm show superparamagnetic properties and also nanoparticles suitable for pharmaceutical applications should have a uniform distribution of particle size, nanoparticles synthesized by sedimentary-reduction method for drug delivery applications are recommended.

    Keywords: Magnetic nanoparticles, Magnetite, Drug release, cancer
  • Baroomand Morvaridi, Shahram Nakhjavan, Shahram Nanekarani, Reza Yari * Pages 35-46
    Introduction

    Methicillin Resistant-Staphylococcus aureus (MRSA) has been introduced as important factor in Hospital-Acquired Infections (HAI). Diversity in Staphylococcus strains can affect the response to treatment and identifying of strains can be effective in the selection of antibiotics. The aim of this study was to determine the genetic diversity of MRSA isolates with random primers.

    Material and Methods

    This cross-sectional descriptive study was performed in 2015 on 50 MRSA isolates of clinical skin samples. Genomes were extracted by Boiling method. RAPD-PCR method was performed by 16 random primers. To investigate the genetic similarity, matrix 1/0, NTSYS and MVSP software's were used. One-dimensional clustering and ordinations were conducted.

    Results

    The highest and lowest produced bonds related to M4 and M9 primers respectively. The greatest mean produced bands for each isolate/primer up to 8.1 relates to M4 primer. The most polymorphic bands, 36 bands belonged to M5 primer. The heaviest band, 3.6 Kb produced by M2 primer and the lightest band, 100 bp produced by M12 primer. A total of 16 primers, 583 bands formed that were 412 (70.91%) polymorphic bands and 171 (29.09%) specific bands. RAPD-PCR divided isolates into two clusters.

    Conclusion

    This study showed that these isolates are very heterogeneous genetically. RAPD-PCR is important in rapid detection of an epidemic outbreak, tracing the origin of the infection and the subsequent managing of infection control. Therefore, the present study tries to develop this approach and apply it in health management by providing information about the genetic diversity of MRSA.

    Keywords: Methicillin Resistant-Staphylococcus aureus, Qom City, Genetic variation, RAPD-PCR
  • Mahshid Vahdani, Nooshin Khandan D. *, Afsaneh Karmostaji Pages 47-62
    Background and Objective

    Gram-negative bacilli are important hospital pathogens with an increasing prevalence of broad-spectrum beta-lactamase genes and integrons. Therefore, identification of these antibiotic resistance genes is essential to prevent the spread of resistant strains.The aim of this study was to determine the frequency of class 1, 2 and 3 integrons and bla-CTX-M, bla-SHV and bla-TEM broad-spectrum beta-lactamases genes in Gram-negative bacilli isolated from Bandar Abbas Pediatric Hospital.

    Materials and Methods

    Sixty Gram-negative bacilli strains were isolated from clinical specimens and identified by biochemical tests and their antibiotic resistance patterns were determined by Disk Diffusion method. Multiplex PCR was used for detection of class 1, 2 and 3 integronsand PCR wasperformed to identify the bla-CTX-M, bla-SHV and bla-TEM family’s genes, respectively.

    Results

    The most frequent strains belonged to Escherichia coli 70% and the highest resistance and sensitivity were Sulfomethoxazole 68% and Gentamicin 75% respectively.Of the 60 strains isolated, 61.7% and 26.7% had Class I and 2 integron genes, respectively, whereas no class 3 integron gene was detected in any of the isolates. PCR results showed that blaCTX-M, blaSHV and blaTEM family genes were 66.7%, 10% and 31. 7% strains, respectively.

    Conclusion

    In this study, there was a significant correlation (p < 0.05) between the presence of class 1 and 2 integrons, bla-CTX-M, bla-SHV and bla-TEMand antibiotic resistance. Therefore, determination of antibiotic resistance genes and the use of appropriate therapeutic methods based on antibiogram pattern determination of the strains are also suggested.

    Keywords: Integron, TEM, SHV, CTX, Multiplex-PCR, Extended- spectrum beta-Lactamase Genes
  • Zahra Masoumalinejad *, Babak Kheirkhah, Fahimeh Mirzadeh Pages 63-76
    Background

    Salmonella is a Gram-negative intestinal organism and causes food poisoning in human. Salmonella has five virulence genes, stn, Phop/Q, spvc, slyA and sopB. These genes encode proteins in different parts of the bacteria that can confront with immune system, and the complement system and can cause death in the cell. The aim of this study was to detect slyA, stn, sopB, Phop/Q and spvc genes in Salmonella typhimurium strains isolated from clinical samples by the multiplex PCR method and to determine antibiotic resistance patterns.

    Material and Methods

    In this descriptive cross-sectional study, in 2016, 60 stool samples in order to identify Salmonella typhimurium from Alborz-Karaj Hospital were collected. After confirmation of the strains by using standard biochemical and microbiological tests, an antibiotic susceptibility test was performed on a Muller Hinton Agar medium and based on Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI) guidelines. Multiplex PCR assay was performed to detect virulence genes using specific primers.

    Results

    The results of the antibiotic susceptibility test showed that all isolates were sensitive to imipenem, gentamicin and amikacin. Also, molecular findings showed that the prevalence rates of Phop/Q, slyA and stn genes were 100%, 98.3%, and 91.6%, respectively. While sopB and Spvc genes were not observed in isolates of Salmonella typhimurium.

    Conclusion

    The results of this study indicate that the prevalence of virulence genes in clinical Salmonella typhimurium isolates can serve as an alarm for the prevalence of these genes to the other Salmonella serotypes.

    Keywords: Salmonella typhimurium, Virulence genes, Multiplex-PCR
  • Fahimeh Mahmoudnia * Pages 77-94
    Introduction

    The study of microorganisms in specific regions with specific characteristics has long been important. Howz Soltan is a salt lake in the central desert zone of Iran, which is considered as an area of great salinity. The present study was conducted to isolate halophilic bacteria from Howz Soltan lake in order to achieve maximum information concerning to microbial diversity of the lake.

    Material and methods

    For this purpose, samples were collected from five regions. Then the samples were diluted and cultivated on Molten haloid agar with different salt concentrations (5-35%). The plates were incubated at 37ºC in aerobic conditions. Biochemical characterizations, utilization of carbon sources and production of exoenzymes were investigated.

    Results

    In total 205 different colonies were grew on medium with 5-35% salt concentrations. Of all isolates 18 strains were grew on medium with 15-35% salt concentrations. These strains were considered extreme halophilic bacteria and the rest were halotolerant and moderate halophilic bacteria. The results obtained from microscopic analysis of the isolates indicated that 178 isolates were gram positive bacilli, cocci and filamentous and 27 isolates were gram negative with bacilli shape. Phenotypic identification recognized that the isolated strains of extreme halophilic bacteria were Halobacterium ,Haloarcula ,Halorubrum and Halococcus. In addition, enzyme production assay of these strains showed some of them have capability to produce different enzymes viz., amylase, lipase, protease, DNase, urease, xylanase and gelatinase.

    Conclusion

    In general, our finding showed the huge diversity of halophilic bacteria in Howz Soltan lake. Furthermore, these bacteria could be considered as sources of halotolerant enzymes in different industries.

    Keywords: Salt lake, isolation of bacteria, halophilic bacteria, enzyme of bacteria