فهرست مطالب

رفتار حرکتی - پیاپی 41 (پاییز 1399)

نشریه رفتار حرکتی
پیاپی 41 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/11/04
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سمیرا بهشتی، ملیحه نعیمی کیا*، کیوان ملانوروزی صفحات 17-38
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر تمرین راهبردهای قامتی بر تعادل زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس انجام شد. شرکت کنندگان این پژوهش 30 زن مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس با میانگین سنی 03/5 ± 40/41 بودند. شرکت کنندگان به طور تصادفی به دو گروه تمرین و کنترل تقسیم شدند. گروه تمرین به مدت هشت هفته و هر هفته سه جلسه به تمرین راهبردهای قامتی متناسب با پروتکل طراحی شده پرداخت. گروه کنترل نیز فعالیت های روزمره خود را ادامه داد. برای بررسی تعادل ایستا و پویا و کارکردی شرکت کنندگان در پیش آزمون و پس آزمون، به ترتیب از آزمون شارپندرومبرگ، TUGو تعادل کارکردی برگ استفاده شد. نتایج آزمون تحلیل واریانس مرکب (2 * 2) نشان داد میانگین نمرات پس آزمون تعادل ایستا و پویای گروه تمرین در مقایسه با پیش آزمون کاهش یافت (0.001= P) و این تفاوت معنادار در گروه کنترل مشاهده نشد (0.05< P). مقایسه بین گروهی نشان داد بین نمرات تعادل ایستا و پویای گروه کنترل و تمرین تفاوت معنادار وجود داشت (0.001= P).امتیازهای آزمون تعادل کارکردی گروه تمرین در پس آزمون در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنا دار یافت (0.001= P). بین عملکرد گروه کنترل در مراحل پیش آزمون و پس آزمون تفاوت معنادار یافت نشد (0.05< P).همچنین مقایسه بین گروهی نشان داد بین نمرات گروه تمرین و کنترل در آزمون تعادل کارکردی تفاوت معنا دار وجود داشت (0.001= P).نتایج نشان می دهد که هشت هفته تمرین راهبردهای قامتی به بهبود تعادل ایستا، پویا و کارکردی منجر شد. به نظر می رسد علت بهبود در تعادل متعاقب انجام شدن این تمرین ها، افزایش استقامت عضلانی، سازگاری عصبی-عضلانی و کاهش تنش عضلانی باشد.
    کلیدواژگان: تعادل ایستا، پویا و کارکردی، تمرین راهبردهای قامتی، مولتیپل اسکلروزیس
  • شادیه سلیمان بیگی، محمدرضا قاسمیان مقدم*، احسان زارعیان صفحات 39-54

    بررسی عوامل زیربنایی عملکرد ورزشی یکی از مهم ترین اهداف پژوهشگران علوم ورزشی است. در این راستا پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط بین کارکردهای اجرایی پایه (بازداری و حافظه کاری) با عملکرد تیراندازی انجام شد. بدین منظور 30 نفر از تیراندازان استان کردستان در دامنه سنی 18 تا 32 سال که زیر نظر هییت تیراندازی استان به تمرین می پرداختند، در این پژوهش شرکت کردند. حافظه کاری و کنترل بازداری از طریق آزمون های ان-بک و استروپ ارزیابی شدند. سپس امتیاز افراد در اولین مسابقه رسمی بعد از ارزیابی به عنوان عملکرد تیراندازی در نظر گرفته شد. ارتباط بین متغیرها با آزمون های همبستگی پیرسون و اسپیرمن و همچنین رگرسیون خطی ارزیابی شد. نتایج نشان داد که تنها بین دو مولفه میزان خطا در کوشش های ناهمخوان و نمره تداخل در آزمون استروپ با عملکرد تیراندازی رابطه معنا داری وجود داشت (P < 0.05) و بین سایر مولفه ها رابطه معنا داری مشاهده نشد(P > 0.05) ؛ براین اساس، با کاهش خطا در کوشش های ناهمخوان و همچنین کاهش تداخل، رکورد تیراندازی افزایش پیدا کرد. علاوه براین، نتایج رگرسیون خطی نشان داد که تنها مولفه نمره تداخل به طور معنا داری توانایی تبیین بخشی از واریانس عملکرد تیراندازی را داشت (P < 0.05). به طورکلی یافته های پژوهش حاضر نشان داد که از بین کارکردهای اجرایی پایه یعنی حافظه کاری و کنترل بازداری، کنترل بازداری توانایی بیشتری در تبیین عملکرد تیراندازی را دارد؛ از این رو، این مولفه می تواند در کنار سایر مولفه های مهم تاثیرگذار بر عملکرد تیراندازان قرار گیرد تا نخست برای ارزیابی و سپس به منظور بهبود عملکرد تیراندازی از طریق مداخلات ارتقای بازداری به کار گرفته شود.

    کلیدواژگان: تیراندازی، حافظه کاری، بازداری
  • امیر شهاوند، داریوش خواجوی*، علیرضا بهرامی، احمد قطبی ورزنه صفحات 55-68
    پژوهش حاضر با هدف مقایسه چشم ساکن تیراندازان با تپانچه ماهر در کوشش های موفق و ناموفق انجام شد. در این مطالعه پس رویدادی، 20 مرد ماهر تیرانداز با تپانچه با دامنه سنی 20 تا 30 سال برای شرکت در مطالعه انتخاب شدند. پس از پنج کوشش آشنایی، شرکت کنندگان به اجرای 20 کوشش شلیک تپانچه از فاصله مدنظر به هدف، مطابق با استاندارهای موجود پرداختند. امتیاز 10 به عنوان کوشش موفق و امتیازهای پایین تر از 10 به عنوان کوشش ناموفق در نظر گرفته شد. داده ها با استفاده از آزمون تی وابسته و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شدند. نتایج نشان داد که بین دوره چشم ساکن کوشش های موفق و کوشش های ناموفق تفاوت معنا دار وجود داشت و در کوشش های موفق، شرکت کنندگان طول دوره چشم ساکن بیشتری داشتند. همچنین بین طول دوره چشم ساکن با اجرای مهارت تیراندازی در تیراندازان ماهر ارتباط مثبت معنادار وجود داشت. به طورکلی نتایج پژوهش حاضر نشان داد که چشم ساکن غالبا با تغییرپذیری مهارت حرکتی بین فردی (نخبه در مقابل مبتدی) و درون عملکردی (کوشش موفق در برابر ناموفق) مرتبط است.
    کلیدواژگان: کوشش های موفق، کوشش های ناموفق، چشم ساکن، تبحر حرکتی، تیراندازی
  • ریحانه راد کفترودی، افخم دانشفر*، معصومه شجاعی صفحات 69-84
    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر 12 جلسه تمرین چرخشی بر تعادل دختران مبتدی با و بدون دستکاری حس بینایی و حس عمقی انجام شد. نمونه آماری پژوهش 27 دانشجوی دختر 19 تا 24 سال بودند که براساس معیارهای ورود و خروج انتخاب شدند. آزمودنی‏ها به طور تصادفی در دو گروه تجربی و کنترل قرار گرفتند و گروه تجربی در 12 جلسه مداخله شرکت کرد. برای ارزیابی کنترل وضعیت قامت از دستگاه صفحه نیرو در شرایط با چشم باز و بسته، با و بدون فوم استفاده شد. از آزمون تحلیل واریانس با تکرار سنجش، تحلیل کوواریانس چندمتغیره و آزمون تعقیبی بونفرونی در نرم‏افزار اس.پی.اس.اس. نسخه 23 برای تجزیه وتحلیل داده‏ها استفاده شد. نتایج آزمون تحلیل واریانس نشان داد که اثر تمرین های چرخشی بر تکلیف تعادل معنا دار نبود (0.05<P)، اما براساس نتایج آزمون تعقیبی بونفرونی، اثر تمرین های چرخشی بر نوسان مرکز فشار در محور Xدر وضعیت های دوم و سوم در شرایط دستکاری سیستم بینایی و حس عمقی به طور مجزا معنا دار بود (0.05 > P). براساس نتایج پژوهش حاضر به نظر می رسد تمرین های چرخشی در بهبود تعادل در محور X نتایج بهتری به ارمغان می‏آورند و این امر اتکای افراد به سیستم بینایی و حس عمقی را کاهش می‏دهد.
    کلیدواژگان: چرخش، سیستم بینایی، حس عمقی، سیستم دهلیزی، کنترل وضعیت قامت
  • پریسا پارسافر، حسن محمدزاده* صفحات 85-98

    در دهه اخیر پژوهشگران زیادی به مکانیسم های درگیر در خبرگی توجه کرده اند. آن ها به دنبال کشف این مطلب هستند که چگونه افراد برای کسب مهارت بیشتر با تکالیف پیچیده روبه رو می شوند و بر محدودیت ها غلبه می کنند؛ بنابراین، پژوهش حاضر با هدف مقایسه رفتارهای جست وجوی بینایی بسکتبالیست های ماهر و مبتدی تحت تاثیر محدودیت های زمانی انجام شد. شرکت کنندگان 24 بسکتبالیست دختر ماهر و مبتدی با دامنه سنی 19 تا 26 سال (میانگین = 5/22) بودند که در دو گروه ماهر (12 نفر) و مبتدی (12 نفر) قرار گرفتند. تکلیف مدنظر در این پژوهش، تحت تاثیر شرایط محدودیت زمانی صفر درصد، 25 درصد و 50 درصد اجرا شد. تکلیف شامل 10 شوت یکدست بسکتبال در هریک از شرایط محدودیت زمانی بود. رفتارهای جست وجوی بینایی (تعداد و مدت تثبیت ها) با استفاده از دستگاه ردیابی حرکات چشم ثبت شد و برای تحلیل نتایج از تحلیل واریانس (دو گروه در سه نوع آزمون) استفاده شد. نتایج نشان داد که بین تعداد تثبیت ها (F(1,22)=5.75, P=0.02) و مدت تثبیت ها (F(1,22)=11.02, P=0.003) در افراد ماهر و مبتدی با و بدون محدودیت زمانی تفاوت معناداری وجود داشت. براساس نتایج این پژوهش، رفتارهای جست وجوی بینایی می توانند یکی از عوامل متمایزکننده در افراد با سطوح مهارتی متفاوت باشد که توجه به آن ها می تواند به افزایش خبرگی در ورزش کمک کند.

    کلیدواژگان: رفتارهای جست وجوی بینایی، محدودیت زمانی، تعداد تثبیت، مدت تثبیت
  • سپیده حیدریان، الهه عرب عامری*، محمود شیخ، احمد فرخی صفحات 99-120
    سابقه افتادن یا نبود تعادل ممکن است موجب ترس از سقوط شود که این امر می تواند به اجتناب از انجام دادن فعالیت ها توسط فرد منجر شود. درنهایت این اجتناب از فعالیت می تواند چرخ ه ای معیوب از شرطی زدایی و افتادن های مکرر ایجاد کند؛ براین اساس، مطالعه حاضر با هدف تعیین ویژگی های روان سنجی نسخه فارسی پرسشنامه «رفتارهای اجتنابی ناشی از ترس از افتادن» در سالمندان شهر شیراز انجام شد. در این پژوهش، 532 سالمند با میانگین سنی 77/6 ± 25/69 با روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب و مطالعه شدند. برای بررسی روایی سازه از روش تحلیل عاملی تاییدی مبتنی بر مدل معادلات ساختاری، به منظور بررسی روایی افتراقی از مقایسه بین دو گروه با و بدون سابقه افتادن، برای بررسی روایی همگرا ارتباط بین پرسشنامه «رفتارهای اجتنابی ناشی از ترس از افتادن» با مقیاس های «اعتماد به تعادل فعالیت های خاص»، «خودکارآمدی افتادن» و «آزمون زمان بلندشدن و رفتن» مطالعه شد. پایایی پرسشنامه نیز از روش پایایی بازآزمایی و تعیین همسانی درونی به دست آمد. براساس نتایج این پژوهش، روایی و پایایی پرسشنامه «رفتارهای اجتنابی ناشی از ترس از افتادن» در بین سالمندان شهر شیراز تایید شد. علاوه براین، یافته های پژوهش این نظریه را تایید می کنند که پرسشنامه «رفتارهای اجتنابی ناشی از ترس از افتادن» رفتار اجتنابی را به جای اطمینان به حفظ تعادل، خودکارآمدی یا ترس می سنجد. در حال حاضر، هیچ ابزار ارزیابی دیگری وجود ندارد که پسایندهای اختلال در تعادل و افتادن را به صورت مفید و عملی در فضای بالینی بررسی و ارزیابی کند.
    کلیدواژگان: ترس از افتادن، رفتارهای اجتنابی، مقیاس، روایی، پایایی
  • شیما عبدالرحمن چاپاری، سید محمدکاظم واعظ موسوی*، علی کاشی صفحات 121-148

    پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی مداخله های مربی محور و والدین محور بر رشد اجتماعی، عاطفی و شناختی کودکان هفت تا 10 سال با اختلال هماهنگی رشدی از طریق مهارت های حرکتیانجام شد. 84 کودک دختر و پسر از هشت مدرسه ابتدایی مناطق چهار، هشت و 13 تهران که توسط پرسشنامه اختلال هماهنگی رشدی دارای اختلال تشخیص داده شده بودند، به صورت تصادفی در سه گروه مداخلهمربی محور، مداخلهوالدین محورو کنترل قرار گرفتند. دو گروه تجربی به مدت 12 هفته، هر هفته سه جلسه و هر جلسه 45 دقیقهمهارت های حرکتی مدنظر را تمرین کردند. تمامی شرکت کنندگان قبل و بعد از مداخله با مقیاس رشد اجتماعی (وایلند، 1989)، پرسشنامه آگاهی عاطفی(ریف،2008)و کانرز (فرم مخصوص والدین، 2001) آزمون شدند.تحلیل نتایج با آزمون کوواریانس نشان داد هر دو گروه تجربیدر نمره کل رشد اجتماعی، عاطفی و شناختی در مقایسه با گروه کنترل به طور معناداری نمره بهتری به دست آوردند؛ البته گروه مربی محور در رشد اجتماعی در مقایسه با گروه والدین محور بهتر بود که این یافته به تاثیرمثبت همسالان و محیطگروهی اشاره می کند و نیز گروه والدین محور در رشد عاطفی بهتر از گروه مربی محور بود که نشان دهنده وجود وابستگی بین کودکان و والدین است. این نتایج مشخص کرد هردو مداخله به بهبود رشد اجتماعی، عاطفی و شناختی کودکان با اختلال هماهنگی رشدی کمک می کنند، اما مداخله مربی محور در رشد اجتماعی و مداخله والدین محور در رشد عاطفی فواید بیشتری دارند.

    کلیدواژگان: : اختلال هماهنگی رشدی، مهارت های حرکتی، رشد اجتماعی، رشد عاطفی، رشد شناختی
  • ایمان قنبری*، حمیدرضا طاهری تربتی، مهدی سهرابی صفحات 149-164
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر محرومیت از خواب قبل از تمرین جسمانی، ذهنی، مشاهده ای و ترکیبی بر اکتساب و یادداری سرویس کوتاه بدمینتون انجام شد. 180 دانشجوی مرد 19 تا 25 ساله داوطلبانه در این پژوهش شرکت داشتند که در نهایت به هشت گروه (چهار گروه تجربی جسمانی، مشاهده ای، ذهنی و ترکیبی و چهار گروه کنترل) تقسیم شدند و به تمرین سرویس کوتاه بدمینتون پرداختند. گروه های تجربی پس از محرومیت 24 ساعت از خواب و گروه کنترل بدون هیچ محرومیتی از خواب به تمرین پرداختند. هریک از آزمودنی ها در مرحله اکتساب براساس روش تمرینی مدنظر خود تمرین کردند. بعد از انجام دادن تمرین (اکتساب)، آزمودنی ها خواب معمول شبانه روز را طی روزهای بعد رعایت کردند؛ به گونه ای که بعد از 24، 72 و 168 ساعت پس از اکتساب، آزمون یادداری سرویس کوتاه بدمینتون گرفته شد. به منظور تحلیل داده ها از یک طرح تحلیل واریانس مرکب 4 × 2 × 3 استفاده شد. یافته ها نشان داد اکتساب و یادداری دو گروه جسمانی و ترکیبی هیچ کدام تحت تاثیر بی خوابی قرار نگرفت (0.05 <P) و اکتساب مهارت در گروه مشاهده ای تحت تاثیر بی خوابی قرار نگرفت (0.05 <P)؛ بااین حال، در یادداری ها گروه کنترل مشاهده ای عملکرد بهتری داشت. اکتساب مهارت به شیوه تمرین ذهنی به صورت معناداری تحت تاثیر بی خوابی قرار گرفت (0.05 > P) و این اثر در آزمون های یادداری همچنان باقی ماند؛ بنابراین، اگر محرومیت از خواب روی دهد، بهتر است مربیان برای آموزش مهارتی جدید از شیوه تمرین جسمانی و تمرین ترکیبی بهره گیرند.
    کلیدواژگان: تمرین جسمانی، تمرین مشاهده ای، تمرین ذهنی، تمرین ترکیبی، محرومیت از خواب
|
  • Samira Beheshti, Malihe Naeimi Kia *, Keyvan Molla Noroozi Pages 17-38
    The purpose of the present study was to investigate the effect of postural strategies training on the balance of women with Multiple Sclerosis. Thirty women with multiple sclerosis (mean age=41.4 ± 5.33) participated in this study. Participants were randomly divided into exercise and control groups. The training group performed practice for eight-week in accordance with the designed protocol, each week conclude three sessions. The control group continued its daily activities. To assess the balance of participants in the pre-test and post-test, functional balance test of Berg, TUG, and Sharpened Romberg test was used. The results showed that in the training group, the meantime of dynamic balance test in the post-test was significantly less than the control group (P=0.001). The dynamic balance test scores of the training group decreased in the post-test compared to the pretest (P=0.001), and the performance improved. There was no significant difference between the control group performance in the pretest and post-test stages (P>0.05). Static balance results also showed that the performance of the subjects in the training group was better than the control group (P=0.001). Also, the scores of functional balance tests in the training group were increased compared to the control group and performance improved (P=0.001). The score of functional balance test scores of the training group in the post-test was reduced to the pre-test and their performance improved. There is no difference between the control group performance in the pretest and posttest phases (P>0.05). The results revealed that eight weeks of postural strategies training improved static, dynamic, and functional balance. The reason for the improvement in the balance after this training seems to be due to an increase in muscle endurance, adaptation neuromuscular and reduction in muscle tension.
    Keywords: Static, Dynamic, Functional Balance, Postural strategy practice, Multiple Sclerosis
  • Shadieh Soleiman Beigi, MohammadReza Ghasemian Moghadam *, Ehsan Zareian Pages 39-54

    Investigating the underlying factors of sports performance is one of the most important goals of sports science researchers. The present study aimed to investigate the relationship between core executive functions (inhibition and working memory) and shooting performance. For this purpose, 30 shooters from Kurdistan province, aged 18-32 years, trained under the supervision of the province's shooting committee, participated in this study. The working memory and inhibitory control were assessed through the N-Beck and Stroop tests. Then the score in the first official competition of these athletes was considered as shooting performance. Correlation between variables was evaluated by Pearson and Spearman correlation coefficient tests as well as linear regression. The results showed that there was a significant relationship only between the two components of incongruent trials errors and interference score in the Stroop test with shooting performance (P<0.05) and there was no significant relationship between the other components (P>0.05). Accordingly, the shooting score increased with decreasing errors in incongruent trials as well as reduced interference. In addition, linear regression results showed that only the interference score component was able to estimate part of the variance of shooting performance significantly. Overall, the present findings showed that among the core executive functions (working memory and inhibitory control), the inhibitory control can predict the shooting performance. Therefore, this component can be placed along with other important factors affecting shooter performance to be used first for evaluate and then to improve shooting performance through inhibition enhancement interventions.

    Keywords: Shooting, Working memory, Inhibition
  • Amir Shahavand, Daryoush Khajavi *, Alireza Bahrami, Ahmad Ghotbi Varzaneh Pages 55-68
    The purpose of current study was to comparison of quiet eye of elite pistol shooters in successful and unsuccessful trials. In post event study, 20 elite male pistol shooters selected for this study with age range 20-30 years old. After five trials familiarization, participants performed 20 trials to target with available standard. Scores of ten were considered successful, and scores of less than ten were considered unsuccessful. Data were analyzed using dependent t-test and Pearson correlation coefficient. The results indicated that there was significant difference between quiet eye period in successful and unsuccessful trials (sig=0.01), and participants had higher quiet eye in successful trials than unsuccessful trials. Also, there was significant positive correlation between quiet eye and performance. Overall, the results of current study indicated that quiet eye related with inter- individual motor skill variability (elite vs. novice) and intra- performance (successful and unsuccessful trials).
    Keywords: successful trials, unsuccessful trials, quiet eye, motor expertise, pistol shooters
  • Reihaneh Rad Kaftroudy, Afkham Daneshfar *, Masoumeh Shojaei Pages 69-84
    The purpose of the present study was to examine the effect of 12 sessions of rotational exercises on the novice females’ balance with and without visual and proprioceptive senses manipulation. The statistical sample included 27 girl students with an age range of 19-24 years that were selected based on inclusion and exclusion criteria. Subjects were classified into experimental and control groups by random assignment and the experimental group was treated by intervention for 12 sessions. To evaluate postural control, the force plate in the conditions of open and close eyes, with and without balance pad was used. For analyze the data were used Analysis of variance with repeated measures, multivariate covariance and bonferroni post-hoc test in SPSS v23. The ANOVA test results showed that the effect of Rotational exercises was no significant (P>0.05). But, based on the results of Bonferroni post-hoc test, in conditions 2&3, the effects of rotational exercises on COP sway in the X-axis in conditions of manipulation of the visual & proprioception system separately was significant (P<0.05). According to the results of the present research, it seems that rotational exercises can be more effective in balance (X-axis) and this reduces people's reliance on visual system and proprioception.
    Keywords: Rotation, Visual system, Proprioception, vestibular system, Postural Control
  • Parisa Parsa Far, Hassan Mohammad Zade * Pages 85-98

    The mechanisms involved in expertise in the last decade have been highly considered by the researchers. Expertise research considers how performers are able to deal with complex tasks and overcome limitations to become highly skilled. The current study aimed to compare visual search behavior in skilled and novice basketball players under temporal constraint. The participants of this research were 24 skilled (n=12) and novice (n=12) basketball players with an age range of 19 to 26 years. For this research, task was executed under 0%, 25% and 50% temporal constraint condition. The task included 10 one hand set shot in each of the temporal constraints. The participant’s visual search behaviors collected by using eye tracking glasses. Finally, for the research analysis, 2*3 ANOVA was used. The results showed that there was a significant different in number and duration of fixations between skilled and novice participants with and without temporal constraints, also number and duration of fixations were decreased by increase in temporal constraints. Based on the results of this study, visual search behavior can be one of the distinguishing factors of different skill levels, which focus on it can help to improve the expertise performance in sport.

    Keywords: Visual Search Behavior, Temporal Constraint, Number of fixation, Fixation Duration
  • Sepideh Heidarian, Elaheh Arab Ameri *, Mahmoud Sheikh, Ahmad Farrokhi Pages 99-120
    A history of falls or imbalance may lead to a fear of falling, which may lead to self-imposed avoidance of activity; this avoidance may stimulate a vicious cycle of deconditioning and subsequent falls. The purpose of this study was to determine validity and reliability of the Persian version of «The Fear of Falling Avoidance Behavior Questionnaire» in elderly of Shiraz city. 532 elderly with a mean age of 69.25 ± 6.77 years were selected by stratified sampling method. In order to investigate the construct validity, a confirmatory factor analysis based on structural equation model was used. Comparison between two groups with and without falling was used for differential validity and the relationship between the " The Fear of Falling Avoidance Behavior Questionnaire" and The Activities-specific Balance Confidence (ABC) Scale, Falls Self-Efficacy Scale (FES-I), and Timed Up and Go (TUG) Test were used to determine convergent validity. The reliability of the questionnaire was also obtained by test-retest reliability and internal consistency calculation. Results from this study offer evidence for the reliability and validity of the “The Fear of Falling Avoidance Behavior Questionnaire" in elderly of Shiraz city and support the notion that the “The Fear of Falling Avoidance Behavior Questionnaire" measures avoidance behavior rather than balance confidence, self-efficacy, or fear. Currently, there are no other assessment tools that measure this sequela of balance impairment and falls in a clinically useful and practical manner.
    Keywords: Fear of Falling, avoidance behavior, Scale, Validity, Reliability.ing, Hamamatus
  • Shima Abdolrahman Chapari, Seyed MohammadKazem Vaez Mousavi *, Ali Kashi Pages 121-148

    The purpose of this study was to compare instructor-based and parent-based interventions on social development, emotional development and cognitive development in seven to 10 years old children with developmental coordination disorder through motor skills training. Participants consisted of 84 girls and boys from eight elementary school at four, eight and 13 Tehran educational zones; they were screened by developmental coordination disorder questionnaire, then randomly divided into three groups: instructor-based, parent-based, and control. Two experimental groups carried out skills training for 12 weeks consisting, , (Three sessions per week) and each session 45 minutes. All participants were assessed before and after interventions with Vineland social maturity scale, Emotional Awareness Rieffe, and Conners (Parent form) questionnaires. The result of Covariance analysis test showed that both experimental groups significantly in the total score of social development, emotional development and cognitive development had higher score than the control group, and of course Instructor-based group in social development had better than parent-based group, that demonstrates positive impact of group environments and peers. also parent-based group in emotional development had better than Instructor-based group, that demonstrates dependency between children and parents. These results showed, both interventions help to improve social development, emotional development and cognitive development in children with developmental coordination disorder, instructor based intervention is more beneficial in social development, and parent-based intervention is more beneficial in emotional development.

    Keywords: Developmental Coordination Disorder, motor skills, Social development, Emotional development, Cognitive Development
  • Iman Ghanbari *, Hamidreza Taheri Torbati, Mahdi Sohrabi Pages 149-164
    The purpose of this study was to investigate the effect of sleep deprivation before physical, mental, observational and combined training on the acquisition and retention of badminton short service skills. The participants were volunteers who were 180 male students aged 19-25 years. After initial screening, the subjects were divided into four experimental groups (physical, observational, mental and combined training) and four paired control groups who were subjected to badminton short service training. The experimental groups trained with 24-h sleep deprivation and the control group trained without sleep deprivation. In the acquisition stage, each subject trained using his customary training method. After training, the subjects followed a normal day-night sleep pattern. At 24, 72 and 168 h after acquisition, a short-service retention test was taken by participants. The data was analyzed using multivariate analysis of variance (4 ´ 2 ´ 3). The results show that acquisition and retention in both the physical and combined groups were not affected by sleep deprivation (P>0.05). Skill acquisition in the observation group was not affected by sleep deprivation (P>0.05); however, in the retention tests, the control group showed significantly better performance. Skill acquisition in the mental training group was significantly affected by sleep deprivation and this effect was evident in the retention tests (P<0.05). The results indicate that, under conditions of sleep deprivation, physical and combined training are preferred when training to acquire new skills.
    Keywords: Physical Training, Observational training, Mental training, Combined Training, Sleep Deprivation