فهرست مطالب

مجله سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت
سال چهارم شماره 3 (پیاپی 17، پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/11/06
  • تعداد عناوین: 23
|
  • فردین محمدی*، امجد محمدی، بختیار پیروزی، عبدالرحیم افخم زاده، حسین محمدی، علی ملکی صفحات 1-9
    هدف

    مفهوم عادت واره غذایی شامل: علایق، سلایق، تمایلات، ارزش ها، نگرش و عادات غذایی افراد می-باشد. این مقاله با هدف بررسی عادت واره های غذایی و عوامل مرتبط با آن در ساکنان شهر سنندج انجام شده است.

    روش

    جامعه آماری این تحقیق شامل ساکنان شهر سنندج بود که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای 576 نفر از آن ها انتخاب شد. جهت انجام تحقیق و گردآوری داده ها نیز از روش پیمایشی و ابزار پرسشنامه بهره گرفته شد.

    یافته ها:

     نتایج به دست آمده بیانگر آن است که میزان عادت واره شهروندان در سطح متوسط و متوسط به بالا قرار دارد. نتایج تبیینی تحقیق نیز حاکی از آن است که میزان همبستگی بین سرمایه اقتصادی و عادت واره غذایی برابر با 0.559 است و متغیر مستقل «سرمایه اقتصادی» به تنهایی حدود 31 درصد از تغییرات عادت واره غذایی عاملان اجتماعی را تبیین می کند. نتایج تحلیل رابطه عادت واره غذایی و متغیرهای جمعیت شناختی نیز بیانگر آن است که عادت واره غذایی فقط با متغیرهای سن و وضعیت تاهل رابطه مستقیم معنادار دارد و با دیگر متغیرها (مذهب، تحصیلات و جنسیت) رابطه معنادار ندارد.

    نتیجه گیری: 

    بنابراین نتایج تحقیق حاکی از آن است که بین سرمایه اقتصادی و عادت واره غذایی رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد و سرمایه اقتصادی یکی از عوامل موثری است که در زمینه عادت واره غذایی نقش مهمی را ایفا می کند.

    کلیدواژگان: سرمایه اقتصادی، عادت واره غذایی، بوردیو
  • کوروش پارسا، زهرا نیک منش*، حسین جناآبادی صفحات 10-17
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف، تاثیر فرا هیجان بر تنظیم هیجانات با واسطه گری خود شفقتی نوجوانان انجام گرفت.

    روش

    روش این پژوهش مقطعی از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش را تمامی دانش آموزان مقطع متوسطه شهر تهران در سال 1398 تشکیل دادند که از میان آن ها، تعداد 420 نفر با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش عبارت بودند از: پرسش نامه فراهیجان (میتمنسگرابر و همکاران)، پرسش نامه شفقت خود (نف) و تنظیم هیجانی (گارنفسکی و کرایج). به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS-V23 و Lisrel-V8.8 استفاده گردید همچنین داده ها با استفاده از روش تحلیل معادلات ساختاری مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد که مدل با داده های این پژوهش، برازش مناسب را دارد. همچنین نتایج نشان داد که فرا هیجان تنظیم هیجانات و خود شفقتی نوجوانان تاثیر مثبت و معناداری دارد. تنظیم هیجانات بر خود شفقتی نوجوانان تاثیر مثبت دارد.

    نتیجه گیری:

     نتایج نشان داد که فرا هیجان بر تنظیم هیجانات نوجوانان با واسطه گری خود شفقتی تاثیر مثبت و معناداری دارد.

    کلیدواژگان: فرا هیجان، تنظیم هیجانات، خود شفقتی، نوجوانان
  • سمیه علی مددی، محمود نجفی*، محمدرضا محمدی، اسحاق رحیمیان بوگر، مریم سلمانیان صفحات 18-25
    هدف

    هدف پژوهش حاضر، ارزیابی اثربخشی پروتکل روان درمانی معنوی به شیوه گروهی بر روی علایم، عوامل شناختی و وسواس مذهبی بزرگسالان مبتلا به اختلال وسواس فکری- عملی بود.

    روش

    پژوهش حاضر که در سال 1398 انجام شد، از نوع شبه آزمایشی پیش آزمون- پس آزمون بود. جامعه آماری شامل 25 نفر از بزرگسالان مبتلا به اختلال وسواس فکری- عملی غیر بستری در بیمارستان روزبه شهر تهران بودند که 5 نفر در یک گروه به صورت داوطلبانه و نمونه-گیری در دسترس انتخاب شدند و در 12 جلسه روان درمانی معنوی شرکت کردند. ابزار سنجش پرسشنامه های وسواس فکری- عملی ییل براون، وسواس مذهبی پین، باورهای وسواسی (OBQ-44) و آمیختگی فکر- عمل بود. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 21 تحلیل شدند و مقدار d Cohenchr('39') s و r محاسبه شد.

    یافته ها: 

    افراد گروه نمونه، زن و با میانگین سنی 6/42 و میانگین سال های تحصیل 8/12 بودند. از نظر شدت وسواس فکری عملی آنها در سطح متوسط (بالینی) قرار داشتند. میانگین و انحراف معیار خرده مقیاس ها در مرحله پس از درمان در مقایسه با مرحله قبل از درمان کاهش یافته است. با توجه به مقدار d Cohenchr('39') s و r، روان درمانی معنوی به شیوه گروهی در بیماران بزرگسال مبتلا به اختلال وسواس فکری عملی، بر روی متغیرهای پژوهش حاضر اندازه اثر قابل قبولی را نشان داد.

    نتیجه گیری

    روان درمانی معنوی به شیوه گروهی می تواند علایم، باورهای وسواسی، آمیختگی فکر- عمل و وسواس مذهبی بزرگسالان مبتلا به اختلال وسواس فکری- عملی را کاهش دهد.

    کلیدواژگان: اختلال وسواس فکری- عملی، روان درمانی معنوی، علایم، عوامل شناختی، وسواس مذهبی
  • رابعه هراتی*، علیرضا محمودنیا، اکبر صالحی، سوسن کشاورز صفحات 26-33
    هدف

    خانواده به عنوان اولین رکن تربیت شناخته شده است و نقش بی بدیلی در پرورش جنبه های مختلف فردی و اجتماعی فرزند دارد. به گونه ای که آثار تربیت تا پایان عمر مشهود است. بر این اساس؛ مکاتب گوناگون در زمینه تربیت و اصلاح مسایل تربیت به نظریه پردازی پرداخته اند. در این بین بعضی با رویکردی نو به مسایل خانواده نگریسته اند. از طرفی امام رضا (ع) با لقب عالم آل محمد (ص) راهبر عملی تربیت بوده است. در این پژوهش، با دید میان رشته ای تلاش شده است سیره امام رضا (ع) در خانواده و تربیت فرزند با تاملی بر رویکردهای نوین؛ به عنوان هدف مورد مطالعه قرار گیرد.

    روش

    این پژوهش با استفاده از روش توصیفی - تحلیلی؛ از نوع تحلیل مفهومی، ابتدا به بررسی رویکردهای نوین و سیره امام رضا (ع) در خانواده و تربیت فرزند پرداخته و سپس برآیند تطبیق جهت گیری های مختلف در این زمینه بیان شده است.

    یافته ها: 

    یافته ها نشان داد که چهار شاخص کرامت انسانی، تربیت اجتماعی، رعایت تفاوت انسان ها و گفت وگو از مواردی است که در دیدگاه ستیر، مینوچین و امام رضا (ع) مشترک است. در بحث تفاوت؛ ستیر به شکوفا شدن انسان بسنده نموده، ولی با فهمی که از سیره امام رضا (ع) برآمد؛ وی به شکوفایی استعدادها بسنده ننموده و کمال و تعالی انسان را خواهان است. در دیدگاه ستیر خانواده به عنوان کارخانه انسان سازی معرفی شده است، ولی فهم سیره امام رضا (ع) نشان داد خانواده مکانی است که فرزندان بر اساس شایستگی های خود و تربیت صحیح رشد می کنند.

    نتیجه گیری: 

    رویکردهای نوین بیشتر بر درمان مسایل و مشکلات متمرکز است، در حالیکه در سیره امام رضا (ع) بیشتر جنبه پیش گیری بارز است

    کلیدواژگان: تربیت فرزند، خانواده، رویکردهای نوین، سیره امام رضا(ع)
  • ندا عطاپور، خدابخش احمدی*، محمدرضا فلسفی نژاد، آناهیتا خدابخشی کولایی صفحات 31-40
    هدف

    امروزه پیمان‌شکنی در روابط زناشویی به‌صورت نگران‌کننده‌ای به یکی از آسیب‌های اجتماعی پنهان جامعه تبدیل شده است. هدف پژوهش حاضر مطالعه فرایند و شرایط بافتی پیمان‌شکنی در روابط زناشویی بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به روش کیفی و با روش نظریه داده‌بنیاد انجام شد. جامعه آماری شامل زوج‌های دارای تجربه پیمان‌شکنی در روابط زناشویی در سال 1397 بود که به روش نمونه‌گیری هدفمند و معیار اشباع نظری، 32 نفر انتخاب شدند. جهت جمع‌آوری اطلاعات از روش مصاحبه نیمه‌ساختار یافته استفاده شد. اطلاعات به روش سیستماتیک در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی تحلیل شدند.

    یافته‌ها

    تحلیل محتوای اطلاعات به‌دست آمده از مصاحبه‌ها، منجر به شناسایی 10 مقوله فرعی و 3 مقوله اصلی شامل عوامل خطر در زندگی قبل از ازدواج فرد پیمان‌شکن (علل اجتماعی-محیطی قبل از ازدواج)، چگونگی آشنایی با همسر (آشنایی با همسر) و عوامل خطر بعد از ازدواج و در حین زندگی زناشویی (علل اجتماعی-محیطی بعد از ازدواج) در زمینه فرایند شکل‌گیری پیمان‌شکنی در روابط زناشویی و 18 مقوله فرعی و 3 مقوله اصلی شامل عوامل خطر درون‌فردی (عوامل فردی و شخصیتی)، عوامل خطر بین‌فردی (عوامل خانوادگی و اقتصادی) و عوامل خطر عمومی (فرهنگی و اجتماعی) در زمینه شرایط بافتی پیمان‌شکنی در روابط زناشویی شد.

    نتیجه‌گیری

    با وجود اینکه اکثر افراد، برآورده نشدن توقعات ازدواج و عدم ارضای نیازهای عاطفی-جنسی در روابط زناشویی را دلیل اصلی پیمان‌شکنی می‌دانستند، اما نباید از تاثیر نگرش‌ها و ویژگی‌های فردی، عوامل کلان اجتماعی و تسهیل‌کننده در این زمینه غافل ماند. در واقع، پیمان‌شکنی معلول چند علیتی است که فرایند شکل‌گیری آن قبل از ازدواج شروع و عوامل فردی، خانوادگی-زناشویی و اجتماعی در بروز آن تاثیرگذار است

    کلیدواژگان: خیانت، پیمان شکنی، روابط خارج از ازدواج، بی وفایی، روابط زناشویی، نظریه داده بنیاد
  • مراد چوپانی صوری، محمدحسین شریفی نیا*، محمد قمری صفحات 34-40
    هدف

    هدف از انجام این پژوهش تعیین میزان اثربخشی گروه درمانی با رویکرد یکپارچه توحیدی بر دل زدگی زناشویی زنان متاهل، می باشد.

    روش

    پژوهش حاضر در قالب یک طرح نیمه آزمایشی با پیش آزمون-پس آزمون و پی گیری یک ماهه انجام شد. افراد انتخاب شده به روش جایگزینی تصادفی در دو گروه 12 نفره شامل گروه آزمایشی و گروه گواه قرار گرفتند. قبل از شروع مداخله های درمانی، برای هر دو گروه آزمون دل زدگی زناشویی در پاییز (1394) اجرا شد. پس از آن، برای گروه آزمایشی 10 جلسه گروه درمانی یکپارچه توحیدی و برای گروه کنترل نیز 10 جلسه گفتگوی آزاد انجام شد. پس از پایان مداخله درمانی و یک ماه بعد برای پی گیری، مجددا هر دو گروه مقیاس فوق را که ابزار اندازه گیری پژوهش حاضر بود، تکمیل نمودند. جامعه آماری 24، نفر از زنان متاهل مراجعه کننده به مرکز مشاوره خانواده پیوند انجمن اولیاء و مربیان شهرستان نقده به عنوان نمونه در دسترس مورد مطالعه قرار گرفتند. این افراد از بین کسانی انتخاب شدند که به خاطر مشکلات خانوادگی و اختلاف با همسر به این مرکز مشاوره مراجعه کرده بودند و در مقیاس دل زدگی زناشویی نمره بالایی گرفته بودند. تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده با استفاده از روش تحلیل کوواریانس و با بهره گیری از نسخه 24 نرم افزار آماری SPSS تحلیل شدند.

    یافته ها:

     نتایج نشان داد که میزان دل زدگی زناشویی در گروه آزمایشی بعد از مداخله گروه-درمانی یکپارچه توحیدی به طور معناداری پایین تر از گروه گواه است (01/0). لذا با توجه به یافته ها، موثر بودن گروه درمانی یکپارچه توحیدی تایید شد.

    نتیجه گیری:

     با توجه به یافته های پژوهش و موثر بودن گروه درمانی یکپارچه توحیدی، و متناسب بودن آن با فرهنگ و مذهب کشور ما پیشنهاد می شود، مشاوران خانواده برای کاهش مشکلات خانوادگی و دل زدگی زناشویی، از این رویکرد استفاده نمایند..

    کلیدواژگان: رویکرد یکپارچه توحیدی، دلزدگی زناشویی، گروهدرمانی یکپارچه توحیدی، زنان متاهل
  • مریم مهربان، امیرحسین امیرخانی*، محمود ابولقاسمی صفحات 41-47
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف ارایه مدل پیش بینی رهبری فضیلت گرا بر اساس متغیرهای مدیریتی، ساختاری، زمینه ای و رفتاری انجام پذیرفت. روش تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از نظر نوع داده، کمی بود.

    روش

    جامعه آماری شامل، تمامی دبیران مقطع متوسطه آموزش و پرورش شهرستان ساوه به تعداد 905 نفر بود. برای تعیین حجم نمونه، از روش جدول کرجسی و مورگان استفاده شد و تعداد 270 نفر از دبیران مقطع متوسطه شهرستان ساوه به عنوان نمونه به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. گردآوری داده ها به دو روش اسنادی و میدانی (پرسش نامه استاندارد و محقق ساخته) انجام پذیرفت. در تحقیق کنونی، به منظور تعیین روایی پرسش نامه از روایی ظاهری ، محتوایی و سازه استفاده شد و برای تعیین پایایی، از آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی استفاده شده که همگی مورد تایید قرار گرفتند. برای تحلیل داده ها، از آزمون های الگویابی معادلات ساختاری و آزمون تی تک گروهی استفاده شد.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد که مولفه های متغیرهای مدیریتی، ساختاری، زمینه ای و رفتاری، عوامل پیش بینی کننده رهبری فضیلت گرا می باشند.

    نتیجه گیری:

     بر اساس الگوی رهبری فضیلت گرا، رهبران و مدیران مدارس باید فضایلی همچون شجاعت، عدالت، انسانیت، دور اندیشی، قضاوت صحیح، اعتدال و میانه روی را در رفتارها، نگرش ها، مهارت و شایستگی های خود توسعه دهند تا بر پایه آنها بتوانند در مواجهه با خطرات محیطی با خلاقیت و نوآوری عمل کنند، به عقاید و ایده های شخصی معلمان احترام بگذارند ، فعالیت های مستمر و بلند مدت آموزشی را مورد توجه قرار دهند.

    کلیدواژگان: رهبری فضیلتگرا، متغیرهای مدیریتی، ساختاری، زمینهای و رفتاری، آموزش و پرورش
  • لیلا خالق دوست جیفروری، رضا خدایی محمودی*، مجید باقرزاده خواجه صفحات 48-57
    هدف

    توسعه منابع انسانی یکی از مهمترین اهداف سازمان های پیشرو در جهان است. یکی از این سازمان ها، دانشگاه علوم پزشکی استان ها و مراکز تابعه هستند که مسوول اعمال اقدامات حاکمیت بالینی و حفظ سلامت جامعه را بر عهده دارند. هدف از تحقیق حاضر، ارایه مدل عوامل موثر بر توسعه منابع انسانی اسلامی در دانشگاه علوم پزشکی گیلان است.

    روش

    تحقیق حاضر از نوع آمیخته و از تحقیقات کاربردی است. داده های لازم در مرحله کیفی با استفاده از مصاحبه نیمه ساختار یافته توسط آگاهان کلیدی و در مرحله کمی از طریق پرسش نامه محقق ساخته جمع آوری شد. این داده ها در مرحله کیفی به روش تحلیل محتوا و با استفاده از نرم افزار MAXQDA و در مرحله کمی با استفاده از روش مدل سازی معادلات ساختاری و نرم-افزار Smartpls تحلیل گردید. در نهایت 3 گروه توسعه منابع انسانی (با 3 مقوله و 13 زیرمجموعه)، عوامل علی (با 2 مقوله و 6 زیرمجموعه)، عوامل زمینه ای (با 3 مقوله و 11 زیرمجموعه) و عوامل مداخله گر (3 مقوله و 2 زیرمجموعه) شناسایی شدند.

    یافته ها: 

    نتایج حاصل از آزمون فرضیات نشان داد که عوامل مداخله گر و علی به ترتیب به میزان 176/0 و 718/0 بر روی توسعه منابع انسانی اسلامی در دانشگاه علوم پزشکی گیلان تاثیر دارند. همچنین تاثیر عوامل زمینه ای مورد تایید قرار نگرفت.

    نتیجه گیری: 

    بر اساس یافته های پژوهش، توسعه منابع انسانی تمایل به ایجاد تغییر یا بهبود یادگیری، رفتار، عملکرد، مهارت های نگرشی و شناختی افراد دارد.

    کلیدواژگان: توسعه منابع انسانی، مدیریت اسلامی، دانشگاه علوم پزشکی
  • ندا ابراهیمی مقدم، سعیده معماری* صفحات 58-62
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش مدیریت رفتار جنسی با تاکید بر آموزه های اسلامی بر منبع کنترل دختران نوجوان شکل گرفت.

    روش

    روش پژوهش از نوع نیمه آزمایشی بود. جامعه پژوهش شامل کلیه دختران نوجوان شهر تهران در سال 1396 بودند که از میان آنها 30 نفر به صورت در دسترس انتخاب شده و به شکل تصادفی به دو گروه 15 نفره آزمایش و گواه تقسیم شدند. آزمودنی های گروه آزمایش 8 جلسه آموزش مدیریت رفتار جنسی با تاکید بر آموزه های اسلامی را دریافت کردند. هر دو گروه در مرحله پیش آزمون و پس آزمون با استفاده پرسشنامه منبع کنترل راتر (1966) مورد ارزیابی قرار گرفتند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس تک متغیری استفاده شد.

    یافته ها:

     یافته های تحقیق نشان داد، آموزش مدیریت رفتار جنسی می تواند منجر به افزایش منبع کنترل درونی شود.

    نتیجه گیری

    مذهب به عنوان وسیله ای که ما را به یک قدرت برتر متصل می کند، می تواند حمایت کننده و افزایش دهنده سلامت روانی و احساس قدرتمندی فرد شود.

    کلیدواژگان: آموزه های اسلامی، مدیریت رفتار جنسی، منبع کنترل
  • زهرا موسوی خرمی، فریده دوکانه ای فرد*، رضا خاکپور صفحات 63-74
    هدف

    هدف پژوهش تعیین رابطه طلاق عاطفی بر اساس مولفه های طرحواره های ناسازگار اولیه و سبک های دلبستگی با میانجی گری هوش هیجانی و ارایه الگویی برای آن بود.

    روش

    روش پژوهش همبستگی از نوع اکتشافی متوالی و هدایت شده و جامعه آماری شامل کلیه زنان متاهل مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر تهران در سال 1398 بالغ بر 1854 نفر بود. حجم نمونه بر اساس نرم افزار آماری سمپل پاور (350 نفر) و با توجه به احتمال 20 درصد افت آزمودنی ها تعداد نمونه 372 نفر تعیین شد. روش نمونه گیری به صورت تصادفی چندمرحله ای بطوری که (شهر تهران به پنج منطقه شمال،جنوب، شرق، غرب و مرکز) تقسیم و سپس از هر منطقه تعداد پنج مرکز مشاوره انتخاب و از هر مرکز مشاوره تعداد 15 نفر از زنان متاهل انتخاب شد، به طور کلی از هر منطقه 75 زن متاهل مراجعه کننده به مراکز مشاوره به عنوان نمونه انتخاب شد. ابزار پژوهش پرسشنامه طلاق عاطفی گاتمن 2008، طرحواره های ناسازگار اولیه یانگ فرم کوتاه 1988، مقیاس دلبستگی بزرگ سالان کولینز و رید 1990، هوش هیجانی باران 1997بود. داده ها با استفاده از نرم افزار spss و معادلا ت ساختاری smartpls تحلیل شد.

    یافته ها: 

    یافته ها نشان داد که الگوی بدست آمده می تواند طلاق عاطفی را بر اساس سبک دلبستگی (653/0-=β، 10/0=P) و طرحواره های ناسازگار اولیه (683/0-=β، 10/0=P) با میانجی گری هوش هیجانی پیش بینی کند و از برازش مطلوبی برخوردار بود. مسیر مستقیم سبک دلبستگی (704/0=β، 10/0=P) و طرحواره های ناسازگار اولیه (763/0=β، 10/0=P) و هوش هیجانی (674/0-=β، 10/0=P) بر طلاق عاطفی معنادار و مسیر غیرمستقیم نشان داد که سبک دلبستگی (691/0=β، 10/0=P) و طرحواره های ناسازگار اولیه (734/0=β، 10/0=P) با میانجیگری هوش هیجانی بر طلاق عاطفی شدت اثر مطلوبی داشته است.

    نتیجه گیری:

     به منظور ایجاد انسجام و خلق رابطه زناشویی رضایتبخش براساس شناخت هیجانات هر یک از زوجین و اصلاح طرحواره های ناسازگار اولیه و نوع سبک دلبستگی زوجین به تقابل عناصر درون روانی در جهت بهبود روابط زوج ها در طول ملاحظات درمانی پرداخت.

    کلیدواژگان: دلبستگی، طرحواره های ناسازگار، طلاق عاطفی، هوش هیجانی
  • شهلا نعمت اللهی، کریم افشاری نیا*، سعیده السادات حسینی، کیوان کاکابرایی، شیما پرندین صفحات 75-82

    پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی درمان فراشناختی بر کاهش نشخوار ذهنی و  اضطراب بیماران وسواس فکری انجام شد. روش پژوهش حاضر از لحاظ گردآوری داده ها روش آزمایشی از نوع شبه آزمایشی و طرح پژوهش آن طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بود و ازلحاظ هدف در زمره پژوهش های بنیادی و از لحاظ روش در زمره پژوهش های کمی بود. جامعه مورد مطالعه عبارت بود  از کلیه مراجعه کنندگان به کلینیک های مشاوره و روان شناختی منطقه 5 شهر تهران. روش نمونه گیری پژوهش حاضر نمونه گیری خوشه ای مرحله ای هدفمند بود. گروه حجم نمونه حاضر به استناد پژوهشهای پیشین 15 نفر برای هر گروه  انتخاب شد که مجموعا 30  نفر بودند. جهت ارزیابی متغیر های وابسته پژوهش از بسته آموزشی درمان فراشناختی و دو پرسشنامه استفاده شد . آزمودنی ها در این پژوهش به مدت 8 هفته و 16 جلسه ی90 دقیقه ای تحت آموزش مهارت های فراشناختی قرار گرفتند پرسشنامه نشخوار فکری یوسفی (1384) ، پرسشنامه اضطراب کانور (2000)  مورد استفاده قرار گرفتند و جهت تشخیص   بیماران وسواس فکری چک لیست وسواس فکری منطبق با آخرین ملاک های dsm5  مورد استفاده قرار گرفت.نتایج تحلیل کواریانس نشان داد که  درمان فراشناختی  موجب کاهش نشخوار ذهنی و  اضطراب بیماران وسواس فکری شد. وقتی بیماران وسواس نسبت به مهارت ها، استعدادها،احساسات، باورها ، نگرش ها و توانمندی های شناختی و اجتماعی آگاهی پیدا می کند و بر این اساس بر نشخوار ذهنی و  اضطراب خود فایق می آیند در نتیجه عملکرد مناسبی دارند و با انجام دادن تکالیف در زمان مناسب و با کیفیت مناسب تجربه موفقیت در درمان را کسب می کنند.

    کلیدواژگان: درمان فراشناختی، نشخوار ذهنی، اضطراب، وسواس فکری
  • حسین ربانی غریبی، سعید شریفی*، رضا ابراهیم زاده دستجردی صفحات 83-92
    هدف

    پژوهش حاضر تحلیل پدیدارشناسانه چالش‌های محتوایی شخصیت‌های پویانمایی کودکان است.

    مواد و روش ها

    روش تحقیق کیفی از نوع اکتشافی، با رویکرد پدیدارشناسانه است. جامعه پژوهش متشکل از متخصصان موضوعی در حوزه تولید پویانمایی است به روش نمونه‌گیری هدفمند است که با توجه به معیارهای ورود به پژوهش با 8 نفر به حد اشباع نظری داده‌ها رسید. ابزار گردآوری اطلاعات مصاحبه نیمه ساختار یافته بود. اعتبار اطلاعات گردآوری‌شده از معیار ارزیابی لینکن و گوبا و روش دنزین و پاتون تایید شد (3-1). تجزیه‌وتحلیل داده‌ها استقرایی و با استفاده از روش هفت مرحله‌ای کولایزی انجام گرفت(4).

    یافته ها

    یافته‌ها نشان داد چالش‌های شناسایی‌شده را در بعد محتوایی می‌توان در سه دسته ریختاری، پنداری و هویتی دسته‌بندی کرد. در بعد ریختاری(باز) مهندسی شخصیت، جادوی رنگ و سیاست‌های طراحی و در بعد پنداری عناصری چون ناهمزبانی، مبالغه پنداری، تعارض شناختی و چالش تفکر و در بعد هویتی، هویت فراحد، هویت کاذب، هویت نمادین و هویت جنسی از چالش های شناخته شده در زمینه محتوایی تولیدات پویانمایی کودکان هستند.

    نتیجه گیری

    نتایج این تحقیق نشان داد یکی از چالش های اساسی توجه به ابعاد ریختاری محتوایی است؛ یکی از مولفه های مطرح در این زمینه باز مهندسی شخصیت پویانمایی است که طی آن فارغ از تناسب های صوری و زیبایی شناختی تفاوت های و ساختاریافته شخصیت‌های دارای تصویر پیشینی و همچنین ساختارشکنی برای تولید شخصیت‌های خلاقانه یک ضرورت است.

    کلیدواژگان: صادرات فرهنگی، تجاری سازی، پویانمایی، پدیدارشناسی
  • رویا بوته، نجمه وکیلی*، علی محبی صفحات 93-105
    هدف

    هدف این پژوهش تبیین اصول ، روش ها و عوامل موثر در سبک ها و الگوی تربیتی عرفان عملی ملاصدرا می باشد.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش با بررسی متون مرتبط با عرفان عملی صدرا، مفاهیم مرتبط با اصول،روش ها و عوامل موثر در تربیت عرفانی شناسایی، و روشن شد که این مفاهیم در ارتباط منطقی با هم هستند و می تواند سبک و الگوی تربیتی و عرفانی ملاصدرا را تشریح و تبیین نماید.

    یافته ها

    نتایج این پژوهش به روش توصیفی و تحلیلی شامل مهمترین اصول تربیتی مستخرج از آثار و تالیفات عرفانی ملاصدرا، که عبارتند از: دستیابی به معرفت نفس ،رهایی قلب از لذات و تعلقات مادی،نگرش به تلازم برهان،عرفان و قرآن ،تجلیه(تهذیب ظاهر)،تخلیه(تحول باطن)، مداومت بر افعال نیک جهت حصول ملکات حسنه، اعتدال، تدریجی بودن مراحل کمال نفس،عدالت تربیتی و نهایتا خردورزی جهت تعالی وجودی متربی ، همچنین روش های تربیتی حاصل عبارتند از: درون نگری،ذکر خدا، رفع خواطر،بهره گیری از ادله سه گانه(برهان،قرآن و عرفان)در وصول به حقیقت،عادت فعال(تلقین به نفس- تحمیل به نفس)،اعطای بینش،فریضه سازی،مراقبه و محاسبه نفس، ریاضت،تکلیف به قدر توان متربی،تحصیل حکمت.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته ها نهایتا عوامل تربیتی موثر در عرفان عملی ملاصدرا نیز شامل: حب عبودی، تامل در قرآن کریم، تبعیت از انسان کامل(عالم ربانی)، والدین، معلم، متعلم، عبادات و ریاضات شرعی، حکمت و حریت و علم و معرفت شد.

    کلیدواژگان: عرفان عملی، الگوی تربیتی، اصول تربیتی، روش های تربیتی، عوامل تربیتی
  • محمود امیدی، امین کرایی*، منصور سودانی صفحات 106-115
    هدف

    این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی ترکیب زوج درمانی گاتمن و درمان ساختاری خانواده بر پیوستگی، انطباق پذیری و ارتباطات زوجین ناسازگار صورت گرفته است.

    مواد و روش ها

    جامعه پژوهش شامل زوجین ناسازگار مراجعه کننده به مرکز مشاوره آموزش و پرورش شهرستان بهبهان در نیمه اول سال 1398 می باشد که نمونه ای شامل 30 زوج از این جامعه با روش در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. طرح پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری با گروه گواه بود. ابتدا از هر دو گروه پیش آزمون گرفته شد و سپس گروه آزمایش 8 جلسه هر هفته یک جلسه در معرض درمان ترکیبی قرار گرفت.

    یافته ها

    پس از پایان جلسات از هر دو گروه پس آزمون و 5/1 ماه بعد نیز تحت آزمون پیگیری قرار گرفتند. ابزار پژوهش شامل مقیاس پیوستگی و انطباق پذیری خانواده السون، پورتنر و بل و خرده-مقیاس سطح ارتباطات از پرسشنامه انریچ السون، فورنیر و دراکمن بود. دادها با استفاده از تحلیل کواریانس تک متغیری (آنکووا) و چندمتغیری (مانکووا) تحلیل شدند.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که ترکیب زوج درمانی گاتمن و درمان ساختاری خانواده باعث بهبود معنادار پیوستگی، انطباق پذیری و ارتباطات زوجین ناسازگار شود (05/0>p). همچنین نتایج نشان داد که اثربخشی این رویکرد ترکیبی تا مرحله پیگیری تداوم داشته است. نتایج به دست آمده مبنی بر اثربخشی رویکرد مذکور به تفصیل مورد بحث قرار گرفت.

    کلیدواژگان: ترکیب زوج درمانی گاتمن و درمان ساختاری خانواده، پیوستگی، انطباق پذیری، سطح ارتباطات، زوجین ناسازگار
  • فاطمه اسفندیاری، علیرضا چناری*، محمدنقی ایمانی صفحات 116-122
    هدف

    هدف تحقیق حاضر بررسی نقش مدیریت دانش در ارتقا سلامت سازمانی در بیمارستان های شهر تهران میباشد.

    مواد روش ها

    جامعه آماری تحقیق حاضر کلیه مدیران بیمارستان های تهران بوده است و با توجه به فرمول کوکران در تعیین حجم جوامع آماری محدود تعداد نمونه آماری برابر 316 نفر تعیین گردید و در بازه زمانی نیمه نخست سال 1399 اقدام به جمع آوری نظرات این افراد گردیده است.

    یافته ها

    بین متغیرهای مستقل و سلامت سازمانی، ارتباط مستقیم وجود دارد. همچنین می توان گفت که بین مولفه های مدیریت دانش و سطح سلامت سازمانی در بیمارستان های شهر تهران، رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد؛ بنابراین میتوان نتیجه گرفت که با تقویت مولفه های مدیریت دانش در میان کارکنان، سلامت سازمانی آنان افزایش مییابد. مقدار همبستگی بین متغیرها نیز نشان میدهد که شدت رابطه بین دو متغیر ذخیره دانش و سلامت سازمانی به نسبت دیگر متغیرها بیشتر است.

    نتیجه گیری

    همچنین با توجه به نتایج باید بیان نمود مولفه های مدیریت دانش در پیش بینی سلامت سازمانی سهم دارند.

    کلیدواژگان: دانش، مدیریت دانش، سلامت سازمانی، بیمارستان
  • مریم ریحانی، داوود معنوی پور*، مجتبی صداقتی فرد صفحات 123-138
    هدف

    هدف پژوهش حاضر استانداردسازی و بررسی ویژگی های روانسنجی ابزار سنجش تحول در دوره میانی کودکی (MDI) بود..

    مواد و روش ها

     طرح پژوهش از نوع پژوهشهای آزمون سازی است. همچنین این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی است. جامعه آماری پژوهش حاضر، کلیه دانش آموزان شهر تهران در مقطع ابتدایی (سن 6 تا 12 سال) در سال 1398 بودند. در این پژوهش 469 نفر به عنوان گروه نمونه به صورت در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش سنجش تحول دردوره میانی کودکی بود. برای تحلیل داده ها از اعتباریابی کلاسیک (آلفای کرونباخ و بازآزمایی)، تحلیل عاملی اکتشافی و شواهد همگرا استفاده شد.

    یافته ها

     نتایج تحلیل عاملی نشان داد 5 عامل مقیاس در کل 89/53 درصد واریانس را تبیین می‌کردند. تحلیل پایایی آزمون نشان داد ضرایب آلفای کرونباخ خرده مقیاس ها بالاتر از 7/0است عامل انعطاف پذیری نیز بیشترین ضریب اعتبار را دارا بود. همچنین در تمام خرده مقیاس ها ضریب همبستگی پیرسون بین دو بار اجرا  بالاتر از 85/0 بود. همبستگی بین خرده مقیاس های سنجش تحول در دوره میانی کودکی شواهد همگرای پرسشنامه را مورد تایید قرار داد.

    نتیجه گیری

     براساس نتایج پژوهش شواهد پژوهشی از بررسی هم زمان و تلقی کردن هر پنج خرده مقیاس نسخه فارسی سنجش تحول در دوره میانی کودکی، حمایت می کند.

    کلیدواژگان: پرسشنامه سنجش تحول در دوره میانی کودکی، روایی، پایایی
  • سیده فاطمه میری رمی، یلدا دلگشائی*، امیرحسین محمودی صفحات 139-150
    هدف

    هدف اصلی پژوهش، طراحی الگوی هوش استراتژیک مدیران مناطق آموزش و پرورش  شهر تهران است.

    مواد و روش ها

     روش پژوهش از نظر اهداف، کاربردی، از نظر داده کیفی و از نظر نوع مطالعه، داده‌بنیاد نوظهور است. براساس روش نمونه‌گیری آگاهانه از نوع هدفمند گلوله برفی و براساس اشباع نظری، تعداد15 نفر خبره انجام شد. ابزار گردآوری داده‌ها، مصاحبه‌های اکتشافی است بعد از جمع‌آوری داده‌ها، تجزیه و تحلیل آنان به صورت کدگذاری باز، محوری و گزینشی صورت گرفت که بر اساس تحلیل داده‌ها الگوی مناسب هوش استراتژیک ارایه گردید.

    یافته ها

     نتایج حاصل از پژوهش حاکی از آن است که این الگو از دو بعد: عوامل درون سازمانی و عوامل برون سازمانی و 21 مولفه و206شاخص سازنده، تشکیل شده است که در مقایسه با سایر الگوها از اعتبار بیشتری برخوردار است؛ بنابراین به‌کارگیری و عملیاتی کردن الگوی مذکور می‌تواند به ارتقای کیفی مدیریت آموزش و پرورش، کمک به‌سزایی کند.

    نتیجه گیری

     هوش استراتژیک تلاش استراتژیک یک سازمان برای اعمال هوشمندی در سازمان است. این امر به نوبه خود کارکنان سازمان را باهوش تر می کند ، باعث کاهش نیروی کار می شود و در نهایت محصولات و خدمات خلاقانه تری تولید می کند که نیازهای مشتری را بهتر برآورده می کند.

    کلیدواژگان: الگو، هوش استراتژیک، دانش، داده بنیاد، آموزش و پرورش
  • ناصر شریفی نژاد، کامبیز اسماعیل نیا شیروانی*، وحید حقیقت دوستی سیار صفحات 151-158
    هدف

    کیفیت خدمات آموزشی آموزش و پرورش نقش مهمی در ارتقای جامعه دارد. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل سنجش کیفیت خدمات آموزشی آموزش وپرورش منطقه هفت شهر تهران انجام شد. 

    مواد و روش ها

     این مطالعه از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجرا کمی از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش مدیران، معاونین دبیران و کارشناسان منطقه هفت آموزش و پرورش شهر تهران در سال تحصیلی 1398بودند که حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران 385 نفر برآورد که با روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. داده ها با پرسشنامه محقق ساخته 29 گویه های
    گردآوری که روایی محتوایی آن با نظر متخصصان و روایی سازه آن با روش تحلیل عاملی اکتشافی تایید و پایایی کلی آن با روش آلفای کرونباخ 0/76 محاسبه شد. برای تحلیل داده ها از روش های تحلیل عاملی کشاقی و مدل یابی معادلات ساختاری در نرم افزارهای 23-SPSS و 88-LISREL استفاده شد. 

    یافته ها

     نتایج تحلیل عاملی اکتانی نشان داد که مدل سنجش کیفیت خدمات آموزشی آموزش و پرورش دارای پنج عامل مدیریت سازمان ساختار سازمان، منابع انسانی، برنامه ریزی جامع و مدیریت کیفیت بود. نتایج مدل یابی معادلات ساختاری نشان داد که مدل سنجش کیفیت خدمات آموزشی آموزش و پرورش برازش مناسبی داشت و هر پنج عامل بر جن کی خدمات آموزشی اثر مستقیم و معنادار داشتند (P<0/001). 

    نتیجه گیری

     با توجه به نتایج پژوهش حاضر، برای بهبود کیفیت خدمات آموزشی آموزش و پرورش می توان برنامه های جهت افز و ارتقای مدیریت سازمان، ساختار سازمان، منابع انسانی، برنامه ریزی جامع و مدیریت کیفیت طراحی و اجرا کرد.

    کلیدواژگان: کیفیت خدمات، خدمات آموزشی، آموزش و پرورش
  • محبوبه عمرانی، مهدی باقری، نادرقلی قورچیان، پریوش جعفری صفحات 159-165
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی مولفه‌های نهادینه‌کردن فرهنگ خدمت در کارکنان دانشگاه علوم پزشکی و بررسی وضعیت آنها انجام شد.

    مواد و روش‌ها:

     این مطالعه از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجرا توصیفی از نوع کمی بود. جامعه پژوهش کارکنان دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان در سال تحصیلی 98-1397 به تعداد 485 نفر بودند. حجم نمونه بر اساس جدول کرجسی و مورگان 215 نفر برآورد که با روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای با توجه به حوزه کاری انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق‌ساخته نهادینه‌کردن فرهنگ خدمت (75 گویه‌ای) بود که روایی محتوایی آن با نظر متخصصان تایید و پایایی کل و ابعاد آن با روش آلفای کرونباخ بالاتر از 70/0 محاسبه شد. داده‌ها با روش‌های تحلیل عاملی اکتشافی و آزمون تی تک نمونه‌ای در نرم‌افزار SPSS-22 تحلیل شدند.

    یافته‌ ها: 

    یافته‌ها نشان داد که نهادینه‌کردن فرهنگ خدمت دو بعد درون‌سازمانی (با هشت مولفه مدیریت مشارکتی، رضایت شغلی، آموزش و مهارت، مدیریت منابع، کیفیت خدمات، رابطه رهبر- کارمند، وضعیت شغلی و نگرش کارکنان) و برون‌سازمانی (با پنج مولفه باورهای مذهبی، متغیر جمعیت‌شناختی، تفاوت‌های فرهنگی، ارتباط شخصی و درک کیفیت و خدمات) داشت. دیگر یافته‌ها نشان داد که میانگین هر دو بعد و همه مولفه‌های آنها به‌طورمعناداری کمتر از میانگین نظری بود (001/0<p).

    نتیجه‌ گیری: 

    با توجه به نتایج، برنامه‌ریزی برای بهبود ابعاد و مولفه‌های نهادینه‌کردن فرهنگ خدمت در کارکنان دانشگاه علوم پزشکی ضروری است.

    کلیدواژگان: نهادینه کردن، فرهنگ خدمت، کارکنان، دانشگاه علوم پزشکی
  • شهرام نعمت زاده گتابی، شهرام وزیری*، فرح لطفی کاشانی صفحات 166-177
    هدف

    دلبستگی ایمن، رفتارهای مراقبتی و مدارا با همسررا ارتقا میدهد. این رفتارها در افزایش سازگاری زناشویی و نشاط بخشی به زندگی زناشویی نقش دارد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش با هدف بررسی مدلیابی و صمیمیت زناشویی براساس سبک‌های دلبستگی و روابط موضوعی با میانجیگیری سبکهای مقابلهای انجام شد. روش تحقیق این مطالعه از نوع توصیفی- پیمایشی- همبستگی است؛ جامعه آماری این پژوهش شامل دانشجویان در حال تحصیل و متاهل دانشگاه های آزاد اسلامی ‌استان تهران بودند که حداقل 2سال از ازدواج آنها گذشته بود. و با استفاده از فرمول کوکران برابر 385 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به پرسشنامه‌های صمیمتزناشویی تامپسون و واکر (OMEIS-2)، پرسشنامه سبک دلبستگی کولینز و رید (RAAS)، پرسشنامه روابط موضوعی بل (BORRTI) و پرسشنامه سبک مقابله‌ای لازاروس (1988) پاسخ دادند و از آزمون همبستگی، تحلیل رگرسیون و مدلسازی به روش معادلات ساختاری استفاده شد. جهت انجام آزمونهای آماری از نرم افزار EMOS و نسخه 26 نرم افزار SPSS استفاده گردید.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد طبق الگوریتم بارون-کنی، از آنجا که مسیر سبک‌های مقابله به صمیمیت زناشویی معنی‌دار است، میتوان نتیجه گرفت که سبک‌های مقابله نقش میانجی‌گری جزیی دارند. کل مدل 2/2 درصد صمیمیت زناشویی را تبیین می‌کنند. مقابله مساله مدار 4/2 درصد و مقابله هیجان مدار 5/4 درصد صمیمیت زناشویی را تبیین میکنند.. شاخص آکاییک (AIC) نیز نشان میدهد که مدل اثرات غیر مستقیم تقریبا مقتصدتر از مدل‌های دیگر است و شاخص‌های برازش مدل تحلیل مسیر پیش بینی صمیمیت زناشویی براساس روابط موضوعی نشان داد که شاخص‌های برازش مدل اثرات غیرمستقیم بهتر از مدلهای دیگر است. شاخص آکاییک (AIC) نیز نشان می‌دهد که مدل اثرات غیرمستقیم تقریبا مقتصدتر از مدل‌های دیگر اس.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از پژوهش نشان داد، مدل صمیمیت زناشویی براساس سبک‌های دلبستگی و روابط موضوعی با میانجیگیری سبک-های مقابلهای دارای برازش مناسب است

    کلیدواژگان: صمیمیت زناشویی، سبک های دلبستگی، روابط موضوعی، سبک‎های مقابله ای
  • جواد گلبان، هادی رزقی شیر سوار* صفحات 178-188
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف « بررسی وضعیت عوامل موثر بر ارتقاء فرهنگ نوآوری در ادارات و آموزشگاه های مقطع متوسطه نظری شهر تهران » می باشد که از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها توصیفی از نوع پیمایشی است.

    مواد و روش ها

    جامعه آماری شامل کلیه دبیران و کارکنان اداری مدارس دوره دوم متوسطه نظری دخترانه و پسرانه شهر تهران می باشند که بر اساس آخرین آمار سال 1397 شامل 9878 نفرمی باشند . ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته شامل 42 گویه و 14 مولفه می باشد که با توجه به بکارگیری آزمون تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی از طریق روایی سازه‌ای مورد تایید واقع شده است. پایایی پرسشنامه نیز از طریق آلفای کرونباخ 911/0 محاسبه گردید.

    یافته ها

    نتایج حاصل از اجرای پژوهش نشان داد ، از 42 گویه اندازه گیری شده در پرسشنامه ، ارزش ویژه 12 عامل بیشتر از یک است . از این رو ، در مجموع با استفاده از چرخش متعامد از نوع وریماکس 12 عامل (سازمان یادگیرنده ، تعهد سازمانی ، ابتکار ، ریسک پذیری ، هدایت ، انسجام ، حمایت مدیریت ، هویت ، فرهنگ پاسخگویی ، نظام پاداش ، تعارض و ارتباطات) در 38 گویه استخراج شده است که در مجموع این 12 عامل بر روی هم 454/83 درصد از واریانس فرهنگ نوآوری را تبیین می کنند.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از اجرای آزمون ساختاری و مدل نهایی فرهنگ نوآوری نشان داد ، بالاترین ضریب مسیر مربوط به مولفه سازمان یادگیرنده بوده با ضریب مسیر89/0 و در جایگاه دوم مولفه ابتکار با ضریب مسیر 84/0 و در جایگاه سوم مولفه ریسک پذیری قرار دارد با ضریب مسیر 81/0 و در جایگاه چهارم مولفه مدیریت تعارض با ضریب مسیر 79/0 قرار دارد .

    کلیدواژگان: فرهنگ، نوآوری، فرهنگ نوآوری، مدارس نظری
  • نازنین راکبی، سعید رضایی* صفحات 189-197
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف اثربخشی توانبخشی شناختی بر کفایت اجتماعی و اضطراب اجتماعی دانش آموزان تیزهوش انجام شد.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی است و برای جمع آوری داده ها از طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه آزمایش و یک گروه کنترل استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش را کلیه دانش آموزان پسر تیزهوش دوره اول متوسطه شهر تهران در سال تحصیلی 1400-1399 تشکیل دادند که از بین آنها، 40 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و در دو گروه آزمایش (20 نفر) و کنترل (20 نفر) گمارده شدند. گروه آزمایش 10 جلسه 60 دقیقه تحت آموزش توانبخشی شناختی قرار گرفتند و گروه کنترل در لیست انتظار ماندند. ابزار مورد استفاده در پژوهش حاضر شامل کفایت اجتماعی (فنلر و همکاران، 1990) و اضطراب اجتماعی (کانور و همکاران، 2000) بودند که در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون مورد استفاده قرار گرفتند. تجزیه‌وتحلیل اطلاعات به دست آمده از اجرای پرسشنامه از طریق نرم‌افزار spss-v23 در دو بخش توصیفی و استنباطی (تحلیل کوواریانس و تحلیل کوواریانس چندمتغیره) انجام گرفت.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که مداخله به کار رفته در این پژوهش می توانند به طور معناداری باعث افزایش کفایت اجتماعی و کاهش اضطراب اجتماعی در دانش آموزان تیزهوش شد.

    نتیجه گیری

    بنابراین نتایج پژوهش حاضر نشان داد که برنامه توانبخشی شناختی می تواند به عنوان روشی مناسب در افزایش کفایت اجتماعی و کاهش اضطراب اجتماعی دانش آموزان تیزهوش به کار رود.

    کلیدواژگان: اضطراب اجتماعی، توانبخشی شناختی، دانش آموزان تیزهوش، کفایت اجتماعی
  • سعید ولایی، بابک حسین زاده*، علی اصغر شجاعی صفحات 198-214
    هدف

    هدف از این تحقیق طراحی و تدوین الگوی شایستگی مدیران مدارس دوره ابتدایی در آموزش و پرورش استان مازندران بود.

    مواد و روش ها

    تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و براساس ماهیت داده‌ها تحقیق کمی و بر اساس روش گردآوری داده‌ها از نوع توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش کلیه مدیران مدارس دولتی دوره ابتدایی در استان مازندران بودکه 292 نفر به صورت نمونه گیری تصادفی خوشهای به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار اصلی گردآوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته در زمینه ابعاد شایستگی بود. پایایی پرسشنامه از طریق روش آلفای کرونباخ 96/0 به دست آمد. به منظور تجزیه و تحلیل داده های پژوهش از روش های آمار توصیفی، تحلیل عاملی تاییدی، آزمون میانگین، آزمون آنالیز واریانس یکطرفه و توکی، آزمون تی تک نمونه ای، فریدمن و ویلکاکسون استفاده شده است.

    یافته‌ها

    نشان داد که ابعاد شایستگی در بین مدیران مدارس ابتدایی نقش متفاوتی دارند. طبق آزمون فریدمن و ویلکاکسون بالاترین اولویت مربوط به مولفه بکارگیری قابلیت‌های مثبت خود و دیگران بود و تصمیمگیری، فعالیت‌های تیمی، مهارت‌های حرفه‌ای، مهارت‌های رهبری، مهارت‌های ارتباطی، تشویق نوع‌آوری وتغییر و ارتباط کاری به ترتیب در اولویت های بعدی قرار داشت.

    نتیجه‌گیری

    با توجه به مقدار سطح معنی‌داری متغیرها (بزرگتر از 05/0) نشان از مقبولیت متغیرها و پیروی از توزیع نرمال و استفاده از آزمون پارامتریک می‌باشد. بالاترین میانگین مربوط به متغیر ارتباط کاری (91/3) و کمترین میانگین مربوط به متغیر تشویق و نوآوری و تغییر (66/3)می‌باشد همچنین نتایج بدست آمده از مدل نهایی تحقیق نشان می‌دهد که میانگین عدد معناداری 42/.، آستانه معناداری بدست آمده از مدل نهایی تحقیق 0.0001، میانگین انحراف استاندارد 517/.، میانگین خطای استاندارد 554/. و درجه تناسب مدل نهایی تحقیق برابر با 785/3 بوده است.

    کلیدواژگان: شایستگی، مدیران مدارس ابتدایی، مازندران
|
  • Fardin Mohammadi*, Amjad Mohammadi Bolbanabad, Bakhtiar Piroozi, Abdolrahim Aphkhamzadeh, Hossain Mohammadi, Ali Malaki Pages 1-9
    Purpose

    The main objective of this paper is to descriptive status of nutritional Habitus examine the impact of economic capital on it as a social / cultural phenomenon. To achieve this goal, the theoretical framework of research is on social capital theory of Pierre Bourdieu, and its according Research hypotheses were raised.

    Material and Methods

    The population of this research was residents of Sanandaj that using Multi-stage cluster sampling 576 of them were selected. The method used in this study was a survey and questionnaire, after collecting data, descriptive and inferential statistical methods were used to analyze the data.

    Results

    The results of this study indicate that level of nutritional habitus of citizens is moderate and medium to high. Explainable results also showed that the level of correlation is reported 0/559 between nutritional Habitus and the economic capital. Independent variable “economic capital” alone accounts for about 31 percent of the changes in the purchase of nutritional Habitus of residents of Sanandaj. The results of the analysis of the relationship between nutritional Habitus and demographic variables also show that the nutritional Habitus has a significant relationship with the variables of age and marital status and has no relation with other variables (religion, education, and gender).

    Conclusion

    Thus the results showed a significant positive correlation between nutritional Habitus and the economic capital there. And economic capital is one of the effective factors that plays an important role in nutritional Habitus.

    Keywords: Habitus, Economic Capital, Nutritional Habitus, Bourdieu
  • Kourosh Parsa, Zahra Nikmanesh*, Hossein jenaabadi Pages 10-17
    Purpose

    The aim of this study was to determine The Impact of Meta-Emotion on Emotion Regulation with the Mediating Role of Self-Compassion in Teenagers.

    Methodology

    The research method is cross-sectional correlational. The statistical population of this study consisted of all high school students in Tehran, Tehran in 2019, of which 420 people were selected by multi-stage cluster sampling. The research tools were: Meta-Emotion (Mitmansgrabar et al) Questionnaire, Self-Compassion (Neff) Questionnaire and Emotional Regulation (Garnefsky and Craig, 2006).  In order to analyze and analyze the data, SPSS-V23 and Lisrel-V8.8 software were used and the data were analyzed using structural equation analysis method. The results showed that the model fits the data of this study.

    Findings

    The results also showed that Meta-Emotion has a positive and significant effect on emotion regulation and Self-Compassion adolescent. Emotion regulation has a positive effect on Self-Compassion adolescent.

    Conclusion

    The Meta-Emotion has a positive and significant effect on regulation of adolescent emotions through Self-Compassion mediation

    Keywords: Meta-Emotion, Emotion Regulation, Self-Compassion, Teenagers
  • Somayeh Alimadadi, Mahmood Najafi*, Mohammadreza Mohammadi, Ishagh Rahimian Bogar, Maryam Salmanian Pages 18-25
    Purpose

    The aim of the present study was to assess the effect of Spiritual Psycho Therapy protocol in groups on symptoms, cognitive factors and religious obsession in adult patients with Obsessive Compulsive Disorder.

    Methods

    The present research which was conducted in 2019 was pretest‐posttest semi-experimental. The statistical population were included 25 non-hospitalized adult patients with Obsessive- Compulsive disorder in Roozbeh hospital that 5 members in group were selected voluntary and disposal sampling and participated in 12 sessions spiritual psycho therapy. The questionnaires were Yale Brown obsession compulsion, Peen religious obsession, obsessive beliefs (OBQ-44) and thought- action fusion. The data were analyzed by SPSS 21 software and Cohenchr('39')s and  r were calculated.

    Findings

    Research sample members were female with age mean 42/6 and year of study 12/8. For obsessive compulsive intensity, they were in clinical moderate level. The mean and standard deviation of sub scales in post treatment stage in comparison to pretreatment stage were decreased. In attention to Cohenchr('39')s d and r, Spiritual Psycho Therapy in groups in adult patients with Obsessive Compulsive Disorder, was demonstrate acceptable effect size on present  research variables.

    Conclusion

    The Spiritual Psycho Therapy in groups can decrease symptoms, obsessive beliefs, thought-action fusion and religious obsession in adult patients with Obsessive Compulsive Disorder

    Keywords: Obsessive Compulsive Disorder, Spiritual Psycho Therapy, Symptoms, Cognitive Factors, Religious Obsession
  • Rabea Herati*, Alireza Mahmoudnia, Akbar Salehi, Susan Keshavarz Pages 26-33
    Purpose

    The family is recognized as the first pillar of upbringing and plays an indispensable role in the development of various individual and social aspects of the child. In such a way that the effects of education are evident until the end of life. according to this; Various schools have theorized in the field of education and reform of education issues. In the meantime, some have taken a new approach to family issues. On the other hand, Imam Reza (AS) with the title of Alam Mohammed (AS) has been a practical leader of education.

    Material and Methods

    In this research, with an interdisciplinary view, an attempt has been made to describe the biography of Imam Reza (as) in the family and the upbringing of children with reflection on new approaches; To be studied as a goal. Using descriptive-analytical method; From the type of conceptual analysis, first, the new approaches and biography of Imam Reza (AS) in the family and child rearing have been studied and then the result of applying different orientations in this field has been expressed.

    Finding

    The findings showed that the four indicators of human dignity, social education, respect for human differences and dialogue are among the things that are common in the views of Satir, Minouchin and Imam Reza (AS). In discussing differences; Satir has been content with the flourishing of man, but with an understanding that came from the biography of Imam Reza (AS); He is not satisfied with the flourishing of talents and wants human perfection and excellence. In the view of Satir, the family is introduced as a humanizing factory, but understanding the life of Imam Reza (AS) showed that the family is a place where children grow up based on their competencies and proper upbringing.

    Conclusion

    New approaches are more focused on the treatment of issues and problems, while in the life of Imam Reza (AS) the aspect of prevention is more obvious. Conclusion It is possible to promote systemic thinking in new approaches with an Islamic approach

    Keywords: Child Upbringing, Family, New Approaches, Imam Reza's Life
  • Neda Atapour, Khodabakhsh Ahmadi*, Mohammad Reza Falsafinejad, Anahita Khodabakhshi Kolaei Pages 31-40
    Purpose

    Today, breach of contract in marital relations has become a worrying one of the hidden social harms of society. The aim of this study was to study the process and contextual conditions of contract breaking in marital relationships.

    Materials and Methods

    This study was performed qualitatively with the foundation data theory method. The statistical population included couples with experience of breach of contract in marital relations in 2018 that 32 people were selected by purposive sampling and theoretical saturation criteria. Semi-structured interview method was used to collect information. Data were systematically analyzed in three stages of open, central and selective coding.

    Findings

    Analysis of the content of the information obtained from the interviews led to the identification of 10 sub-categories and 3 main categories including risk factors in the premarital life of the contractor (socio-environmental causes before marriage), how to get to know the spouse (get to know the spouse) And risk factors after marriage and during married life (socio-environmental causes after marriage) in the process of contract formation in marital relationships and 18 sub-categories and 3 main categories including intrinsic risk factors (individual and personality factors), interpersonal risk factors (Family and economic factors) and general risk factors (cultural and social) in the context of contextual conditions in the marital relationship.

    Conclusion

    Although most people considered the unfulfilled expectations of marriage and dissatisfaction with emotional-sexual needs in the marital relationship as the main reason for breaking the contract, but the influence of attitudes and personal characteristics should not be left to chance. In fact, disability breeding is due to several reasons that the formation process begins before marriage and individual, family-marital and social factors affect its.

    Keywords: Infidelity, Breach of Contract, Extramarital Affairs, Marital Relations, Data Foundation Theory
  • Morad Chopanisoury, Mohamadhossein Sharifinia*, Mohamad Ghamari Pages 34-40
    Purpose

    The aim of this study was to determine the effectiveness of group therapy with an integrated monotheistic approach on marital boredom of married women.

    Material and Methods

    The present study was conducted in the form of a quasi-experimental design with pretest-posttest and one-month follow-up. The randomly selected individuals were divided into two groups of 12 people including the experimental group and the control group. Before starting the treatment interventions, for both groups, marital boredom test was performed in autumn (2015). After that, 10 sessions of integrated monotheistic group therapy were performed for the experimental group and 10 sessions of free conversation for the control group. At the end of the treatment intervention and one month later for follow-up, both groups again completed the above scale, which was the measurement tool of the present study. Statistical population: 24 married women referred to the Family Counseling Center of the Parents and Teachers Association of Naghadeh were studied as the available sample. These people were selected from those who had referred to this counseling center due to family problems and disputes with their spouses and had received a high score on the marital boredom scale. The obtained data were analyzed using analysis of covariance and SPSS 24 statistical software.

    Findings

    The results showed that the rate of marital boredom in the experimental group after the intervention of monotheistic integrated group therapy was significantly lower than the control group (0.01). Therefore, according to the findings, the effectiveness of integrated monotheistic group therapy was confirmed.

    Conclusion

    Considering the research findings and the effectiveness of integrated monotheistic group therapy, and its compatibility with the culture and religion of our country, it is recommended that family counselors use this approach to reduce family problems and marital boredom.

    Keywords: Unified Monotheistic Approach, Marital Boredom, Monotheistic Integrated Group Therapy, Married Women
  • Maryam Mehraban, Amirhossein Amirkhani*, Mahmoud Abolghasemi Pages 41-47
    Purpose

    The present study was conducted with the aim of presenting a predictive model of virtuous oriented leadership based on managerial, structural, contextual and behavioral variables. The research method was applied in terms of purpose and (quantitative) in terms of data type.

    Material and Methods

    The statistical population included all high school teachers in Saveh, 905 people. To determine the sample size, Krejcie and Morgan table method was used and 270 high school teachers in Saveh were selected as a sample by simple random sampling. Data were collected through documentary and field methods (standard and researcher-made questionnaire). In the present study, in order to determine the validity of the questionnaire, apparent, content and structural validity were used, and to determine the reliability, Cronbachchr('39')s alpha and combined reliability were used, which were all confirmed. To analyze the data, structural equation modeling tests and one-group t-test were used.

    Findings

    The results showed that the components of managerial, structural, contextual and behavioral variables are predictors of virtuous leadership.

    Conclusion

    According to the virtuous leadership model, school leaders and principals should develop virtues such as courage, justice, humanity, foresight, fair judgment, moderation and moderation in their behaviors, attitudes, skills and competencies to be based on them. Be able to be creative and innovative in the face of environmental hazards, respect teacherschr('39') personal ideas and ideas, pay attention to continuous and long-term educational activities.

    Keywords: Virtual Leadership, Managerial, Structural, Contextual, And Behavioral Variables
  • Leila Khalegh Doost Jifori, Reza Khodaei Mahmoudi*, Majid Bagherzadeh Khajeh Pages 48-57
    Purpose

    Human resource development is one of the most important goals of leading organizations in the world. One of these organizations is the University of Medical Sciences of the provinces and affiliated centers, which are responsible for implementing clinical governance measures and maintaining public health. The purpose of this study is to present a model of factors affecting the development of Islamic human resources in Guilan University of Medical Sciences.

    Material and Methods

      The present research is of mixed type and applied research. Necessary data were collected in the qualitative stage using semi-structured interviews by key informants, and in the quantitative stage through a researcher-made questionnaire. These data were analyzed qualitatively using content analysis method using MaxQDA software, and quantitatively using structural equation modeling and Smartpls software. Finally, 3 groups of human resource development (with 3 categories and 13 sub-categories), causal factors (with 2 categories and 6 sub-categories), underlying factors (with 3 categories and 11 sub-categories) and intervention factors (3 categories and 2 sub-categories) were identified.

    Findings

    The results of hypothesis testing showed that the intervention and causal factors have an effect of 0.176 and 0.718 on the development of Islamic human resources in Guilan University of Medical Sciences, respectively. Also, the effect of underlying factors was not confirmed.

    Conclusion

    Human resource development tends to change or improve peoplechr('39')s learning, behavior, performance, attitudinal and cognitive skills

    Keywords: Human Resources Development, Islamic Management, System Model
  • Neda Ebrahimi Moghadam, Saideh Memari* Pages 58-62
    Purpose

    The aim of this study was to investigate the effect of sexual behavior management training with emphasis on Islamic teachings on the source of control of adolescent girls.

    Material and Methods

    The research method was quasi-experimental. The study population included all adolescent girls in Tehran in 1396, from which 30 people were selected by convenience sampling and randomly divided into two groups of 15 experimental and control. The subjects in the experimental group received 8 sessions of sexual behavior management training with emphasis on Islamic teachings. Both groups were evaluated in the pre-test and post-test using the Rutter Control Source Questionnaire (1966). Univariate analysis of covariance was used to analyze the data.

    Findings

    Research findings showed that sexual behavior management training can increase the source of internal control.

    Conclusion

    Religion, as a means of connecting us to a higher power, can support and enhance a personchr('39')s mental health and sense of power

    Keywords: Islamic Teachings, Sexual Behavior Management, Source Of Control
  • Zahra Mousavi Khorami, Farideh Dokanehi Fard*, Reza Khakpour Pages 63-74
    Purpose

    The purpose of this study was to determine the relationship emotional divorce based on the components of early maladaptive schemas and attachment styles with emotional intelligence mediation and provide a model for it.

    Material and Methods

    The research method was correlation of sequential exploratory and guided and the statistical population consisted of all married women referring to counseling centers in Tehran city in 2019 over 1854 persons.the Sample size based on Sample Power Software statistical (350 persons) and with a probability of 20% drop in the sample, (372 persons) were selected. sampling method of multi-stage random so that the city of tehran was divided into five regions: north, south, east, west and center) and then five counseling centers were selected from each region and 15 married women were selected from each counseling center, in total, 75 married women were referred from each region to the counseling centers was selected as a sample. the research instruments were Guttman emotional divorce 2008, early maladaptive schemas short-form questionnaire by Young 1988, attachment style scale by Collins and Reed 1990, Baronchr('39')s emotional intelligence 1997.Data were analyzed using SPSS software and structural equation of Smart Pls.

    Results

    Results showed that model can predict emotional divorce based on attachment style (β=-0/653, P=0/01) and early maladaptive schemas (β=-0/683, P= 0/01) with emotional intelligence mediation and it has a goodness fit. Direct path of attachment style (β=0/704, P= 0/01) and early maladaptive schemas style (β=0/763, P= 0/01) and emotional intelligence (β=-0/674, P= 0/01) on significant emotional divorce and indirect path results show that attachment styles (β=0/691, P= 0/01) and early maladaptive schemas (β=0/734, P= 0/01) with emotional intelligence mediation on emotional divorce had a goog effect size.

    Conclusion

    In order to create a cohesive and satisfying marital relationship based on cognitive of emotions each couple and modifying the early maladaptive schemas and the kind of couple’s attachment style, they contrasted the intrinsic elements to improve the couplechr('39')s relationships during treatment considerations.

    Keywords: attachment style, early maladaptive schemas, emotional divorce, emotional intelligence
  • Shahla Nematollahi, Karim Afshari Nia*, Saeedeh Al Sadat Hosseini, Keyvan Kakabaraee, Shima Parandin Pages 75-82

    The aim of this study was to determine the effectiveness of metacognitive therapy on reducing rumination and anxiety in obsessive-compulsive patients. The method of the present study was a quasi-experimental experimental method in terms of data collection and its research design was a pre-test post-test design with a control group. The study population consisted of all patients referred to counseling and psychological clinics in District 5 of Tehran. Sampling method The present study was purposive stepwise cluster sampling. Based on previous research, 15 people were selected for each group, which was a total of 30 people. Metacognitive therapy training package and two questionnaires were used to evaluate the dependent variables of the research. In this study, subjects were trained in metacognitive skills for 8 weeks and 16 sessions of 90 minutes. It was used according to the latest DSM 5 criteria. The results of analysis of covariance showed that metacognitive therapy reduced rumination and anxiety in obsessive-compulsive patients. When obsessive-compulsive patients become aware of their skills, talents, feelings, beliefs, attitudes, and cognitive and social abilities, and thus overcome their mental rumination and anxiety, they are therefore performing well and doing their homework. At the right time and with the right quality, they will experience successful treatment.

    Keywords: Metacognitive Therapy, Rumination, Anxiety, Obsession
  • Hossein Rabbani Gharibi, Saeed Sharifi *, Reza Ebrahimzadeh Dastjerdi Pages 83-92
    Purpose

    The present study is a phenomenological analysis of the content challenges of children's animated characters.

    Materials and Methods

    The method of qualitative research is exploratory with a phenomenological approach. The research community consists of thematic experts in the field of animation production by purposeful sampling method, which according to the inclusion criteria with 8 people reached the theoretical saturation of the data. The interview data collection tool was semi-structured. The validity of the collected data was confirmed by the evaluation criteria of Lincoln and Guba (1985) and Denzin (1978) and Patton (1999) methods. Data analysis was performed inductively using the seven-step collage method (1978).

    Findings

    The findings showed that the identified challenges in terms of content can be classified into three categories: morphology, conceptualism and identity. In the morphological dimension of personality engineering, color magic and design policies, and in the imaginative dimension of elements such as non-eloquence, exaggeration, cognitive conflict and thought challenge, and in the dimension of identity, transcendental identity, false identity, symbolic identity and sexual identity are known challenges are in the field of content of children's animation productions.

    Conclusion

    The results of this study showed that one of the main challenges is to pay attention to the dimensions of content morphology; One of the components in this field is the re-engineering of animated personality, during which, regardless of the formal and aesthetic proportions, differences and structured characters with a priori images, as well as deconstruction, are a necessity for the production of creative characters.

    Keywords: Cultural export, commercialization, animation, phenomenology
  • Roya Booteh, Najmeh Vakili *, Ali Mohebbi Pages 93-105
    Purpose

    The purpose of this study is to explain the principles, methods and effective factors in the styles and educational model of practical mysticism of Mulla Sadra.

    Materials and Methods

    In this study, by examining the texts related to Sadra's practical mysticism, concepts related to the principles, methods and effective factors in mystical education were identified, and it became clear that these concepts are logically related to each other and can be style and pattern. Explain Mulla Sadra's education and mysticism.

    Findings

    The results of this research in a descriptive and analytical method include the most important educational principles extracted from Mulla Sadra's mystical works and writings, which are: achieving self-knowledge, liberating the heart from material pleasures and belongings, attitude towards the combination of argument, mysticism and Quran, manifestation (Refinement of appearance), evacuation (inner transformation), persistence in good deeds to achieve good properties, moderation, gradual stages of self-perfection, educational justice and finally rationality for the existential excellence of the teacher, as well as the resulting educational methods are: introspection, remembrance God, clearing the mind, using the three proofs (argument, Qur'an and mysticism) in reaching the truth, active habit (self-indoctrination - self-imposition), giving insight, duty-making, meditation and self-calculation, austerity, duty to Appreciate the power of the educator, study wisdom.

    Conclusion

    Based on the findings, finally, the effective educational factors in Mulla Sadra's practical mysticism include: love of worship, reflection on the Holy Quran, obedience to the perfect man (divine world), parents, teacher, learner, worship and religious mathematics, wisdom and freedom It became science and knowledge.

    Keywords: Practical Mysticism, Educational Model, Educational Principles, Educational Methods, Educational Factors
  • Mahmoud Omidi, Amin Koraei *, Mansour Sudani Pages 106-115
    Purpose

    The aim of this study was to investigate the effectiveness of the combination of Guttman couple therapy and structural family therapy on cohesion, adaptability and incompatible couple relationships.

    Materials and Methods

    The research population includes maladapted couples referring to Behbahan Education Counseling Center in the first half of 2019. A sample of 30 couples from this population was selected by available methods and randomly divided into two experimental groups Were controlled. The quasi-experimental research design was pre-test, post-test and follow-up with a control group. First, pre-test was taken from both groups and then the experimental group underwent combination therapy for 8 sessions per week.

    Findings

    After the sessions, both groups underwent post-test and 1.5 months later underwent follow-up test. The research instruments included the Elson, Portner & Bell family cohesion and adaptability scale and the communication subscale of the Enrich Elson, Fournier and Drakeman questionnaires. Data were analyzed using univariate analysis of covariance (ANKOVA) and multivariate analysis (MANKOVA).

    Conclusion

    The results showed that the combination of Guttman couple therapy and structural family therapy significantly improves cohesion, adaptability and incompatible couple communication (p <0.05). The results also showed that the effectiveness of this combined approach lasted until the follow-up stage. The results obtained based on the effectiveness of this approach were discussed in detail.

    Keywords: Guttman couple therapy combination, family structural therapy, cohesion, adaptability, level of communication, incompatible couples
  • Fatemeh Esfandiari, Alireza Chenari *, Mohammad Naghi Imani Pages 116-122
    Purpose

    The aim of this study was to investigate the role of knowledge management in promoting organizational health in hospitals in Tehran.

    Materials and Methods

    The statistical population of the present study was all managers of Tehran hospitals and according to Cochran's formula in determining the volume of limited statistical populations, the number of statistical samples was 316 and in the first half of 2020, the opinions of these people were collected. Is.

    Findings

    There is a direct relationship between independent variables and organizational health. It can also be said that there is a direct and significant relationship between the components of knowledge management and the level of organizational health in Tehran hospitals; therefore, it can be concluded that by strengthening the components of knowledge management among employees, their organizational health increases. The degree of correlation between the variables also shows that the intensity of the relationship between the two variables of knowledge storage and organizational health is higher than other variables.

    Conclusion

    Also, according to the results, it should be stated that knowledge management components have a share in predicting organizational health.

    Keywords: Knowledge, Knowledge Management, Organizational Health, Hospital
  • Maryam Reyhani, Davood Manavipour* Pages 123-138
    Purpose

    The aim of this study was to standardize and evaluate the psychometric properties of mid-childhood developmental assessment (MDI).

    Materials and Methods

     The research design is a test-making research. This research is also applied in terms of purpose. The statistical population of the present study was all primary school students in Tehran (ages 6 to 12 years) in 1398. In this study, 469 people were selected as the available sample group. The research tool was measuring development in mid-childhood. Classical validation (Cronbach's alpha and retest), heuristic factor analysis and convergent evidence were used for data analysis.

    Findings

    The results of factor analysis showed that 5 scale factors explained 53.89% of the variance. Reliability analysis of the test showed that Cronbach's alpha coefficients of the subscales are higher than 0.7. The flexibility factor also had the highest coefficient of validity. Also, in all subscales, Pearson correlation coefficient between two runs was higher than 0.85. The correlation between the subscales of measurement of development in mid-childhood confirmed the convergent evidence of the questionnaire.

    Conclusion

    Based on the results of the research, the research evidence supports the simultaneous study and consideration of all five subscales of the Persian version of mid-childhood developmental assessment.

    Keywords: Mid-Childhood Development Assessment Questionnaire, Validity, Reliability
  • Seyedeh Fatemeh Miri Rami, Yalda Delgshaei*, AmirHossein Mahmoudi Pages 139-150
    Purpose

    The main purpose of this study is to design a strategic intelligence model for managers of education districts in Tehran.

    Materials and Methods

    The research method is applied in terms of objectives, qualitative data in terms of data and emerging data in terms of the type of study. According to the method of conscious sampling of targeted snowball type and based on theoretical saturation, 15 experts were performed. Data collection tool is exploratory interviews. After collecting data, their analysis was done in the form of open, axial and selective coding, which based on data analysis, a suitable model of strategic intelligence was presented.

    Findings

    The results of the study indicate that this model consists of two dimensions: intra-organizational factors and extra-organizational factors and 21 components and 206 constructive indicators, which is more valid than other models; Therefore, the application and operation of this model can help to improve the quality of education management.

    Conclusion

    Strategic intelligence is a strategic effort of an organization to apply intelligence in the organization. This, in turn, makes the organization's employees smarter, reduces the workforce, and ultimately produces more creative products and services that better meet customer needs.

    Keywords: Model, Strategic Intelligence, Knowledge, Data Foundation, Education
  • Naser Sharifinejad, Kambiz Esmailnia Shirvani *, Vahid Haghighat Doosti Sayar Pages 151-158
    Purpose

    The quality of educational services has an important role in promoting society. Therefore, the present study was conducted to design a model for assessing the quality of educational services in the seventh district of Tehran.

    Materials and Methods

    This study was quantitative in terms of applied purpose and quantitative in terms of implementation method. The study population was managers, deputies, teachers and experts of Tehran's seven education districts in the academic year 2009-2010. The sample size based on Cochran's formula was 385 people who were selected by cluster sampling method. Data were collected by a researcher-made questionnaire (39 items) whose content validity was confirmed by experts and the validity of its structure was confirmed by exploratory factor analysis and its total reliability was calculated by Cronbach's alpha method of 0.76. Exploratory factor analysis and structural equation modeling in SPSS-23 and LISREL-8.8 software were used to analyze the data. 

    Findings

    The results of exploratory factor analysis showed that the model of measuring the quality of educational services had five factors: organizational management, organizational structure, human resources, comprehensive planning and quality management. The results of structural equation modeling showed that the model for measuring the quality of educational services had a good fit and all five factors had a direct and significant effect on measuring the quality of educational services (P <0.001). 

    Conclusion

    According to the results of the present study, to improve the quality of educational services, programs can be designed and implemented to increase and improve the management of the organization, organizational structure, human resources, comprehensive planning and quality management

    Keywords: Service Quality, Educational Services, Education
  • Mahboubeh Omrani, Mehdi Bagheri, NaderGholi Ghorchian, Parivash Jafari Pages 159-165
    Purpose

    The present research was conducted with the aim of identifying the components of institutionalizing service culture in the staff of university of medical sciences and investigating their status.

    Materials and Methods

    This study in terms of purpose was applied and in terms of implementation method was descriptive from type of quantitative. The research population was the Staff of University of Medical Sciences of Hrmozgan province in 2018-19 academic years with number of 485 people. The sample size based on Krejcie and Morgan table was estimated to be 215 people who were selected by stratified random sampling method according to the field of work. The research instrument was a researcher-made questionnaire of institutionalize service culture (75 items) that whose content validity was confirmed by experts and its total and dimensions reliability were calculated by Cronbach's alpha method above 0.70. Data were analyzed by exploratory factor analysis and one-sample t-test in SPSS-22 software.

    Findings

    Findings showed that institutionalizing service culture had two dimensions of inter-organizational (with eight components of participatory management, job satisfaction, training and skill, resource management, service quality, leader-employee relationship, job status and employee attitude) and external-organizational (with five components of religious beliefs, demographic variable, cultural differences, personal relationships and perceptions of quality and services. Other findings showed that the mean of both dimensions and all their components was significantly lower than the theoretical mean (P<0.001).

    Conclusion

    According to the results, planning is necessary to improve the dimensions and components of institutionalizing service culture in the staff of the University of Medical Sciences.

    Keywords: Institutionalizing, Service Culture, Staff, University of Medical Sciences
  • Shahram Nematzadeh Gatabi, Shahram Vaziri *, Farah Lotfi Kashani Pages 166-177
    Purpose

    Promotes secure attachment, caring behaviors and tolerance with the spouse. These behaviors play a role in increasing marital adjustment and invigorating marital life.

    Materials and Methods

    The aim of this study was to investigate marital modeling and intimacy based on attachment styles and thematic relationships mediated by coping styles. The research method of this study is descriptive-survey-correlation; The statistical population of this study included students studying and married in Islamic Azad universities of Tehran province who had been married for at least 2 years. Using Cochran's formula, 385 people were selected by convenience sampling method and were assigned to Thompson and Walker Intimacy Questionnaire (OMEIS-2), Collins and Reed Attachment Style Questionnaire (RAAS), Bell Thematic Relationship Questionnaire (BORRTI) and Coping Style Questionnaire. Lazarus (1988) answered and correlation test, regression analysis and structural equation modeling were used. EMOS software and version 26 of SPSS software were used for statistical tests.

    Findings

    The results showed that according to Baron-Kenny algorithm, since the path of coping styles to marital intimacy is significant, it can be concluded that coping styles have a partial mediating role. The whole model explains 2.2% of marital intimacy. Problem-oriented coping 2.4% and emotion-oriented coping 4.5% explain marital intimacy. Marriage based on thematic relationships showed that the fit indices of the indirect effects model are better than other models. The Acaic Index (AIC) also shows that the indirect effects model is almost more economical than other models.

    Conclusion

    The results of the study showed that the model of marital intimacy based on attachment styles and thematic relationships is mediated by appropriate styles of coping styles.

    Keywords: Marital Intimacy, Attachment Styles, ThematicRelationships, Coping Styles
  • Javad Golban, Hadi Rezghi Shirsavar * Pages 178-188
    Purpose

    The aim of this study was to "investigate the status of factors affecting the promotion of innovation culture in the offices and schools of theoretical high school in Tehran" which is a descriptive survey in terms of practical purpose and data collection method.

    Materials and Methods

    The statistical population includes all teachers and administrative staff of the second theoretical high school for girls and boys in Tehran. According to the latest statistics of 2018, they include 9878 people. The research tool is a researcher-made questionnaire consisting of 42 items and 14 components that have been approved through the validity of constructive analysis according to the use of exploratory and confirmatory factor analysis test. The reliability of the questionnaire was calculated 0.911 through Cronbach's alpha.

    Findings

    The results of the research showed that out of 42 items measured in the questionnaire, the eigenvalue of 12 factors is more than one. Hence, in total, using the orthogonal rotation of the Verimax type of 12 factors (learning organization, organizational commitment, initiative, risk-taking, guidance, coherence, management support, identity, accountability culture, reward system, conflict and communication) in 38 items In total, these 12 factors together explain 83.454% of the variance of the culture of innovation.

    Conclusion

    The results of the structural test and the final model of innovation culture showed that the highest path coefficient is related to the learning organization component with a path coefficient of 0.89 and in the second place the initiative component with a path coefficient of 0.84 and in the third place the risk component. It is located with a path coefficient of 0.81 and in the fourth place is the conflict management component with a path coefficient of 0.79.

    Keywords: Culture, Innovation, Culture of Innovation, Theoretical Schools
  • Nazanin Rakebi, Saeed Rezayi * Pages 189-197
    Purpose

    The aim of this study was to evaluate the effectiveness of cognitive rehabilitation on social adequacy and social anxiety of gifted students.

    Materials and Methods

    The method of this research is quasi-experimental and for data collection, a pretest-posttest design with an experimental group and a control group has been used. The statistical population of the study consisted of all gifted male students in the first year of high school in Tehran in the academic year 2020-2021, from which 40 people were selected by available sampling method and in two groups of experimental (20 people) and control (20 people). ) Were assigned. The experimental group underwent 10 sessions of 60 minutes of cognitive rehabilitation training and the control group remained on the waiting list. The tools used in the present study included social adequacy (Fenler et al., 1990) and social anxiety (Connor et al., 2000) which were used in two stages of pre-test and post-test. The analysis of the data obtained from the questionnaire was performed through spss-v23 software in two descriptive and inferential sections (analysis of covariance and multivariate analysis of covariance).

    Findings

    The results showed that the intervention used in this study could significantly increase social adequacy and reduce social anxiety in gifted students.

    Conclusion

    Therefore, the results of the present study showed that the cognitive rehabilitation program can be used as a suitable method to increase social adequacy and reduce social anxiety in gifted students.

    Keywords: Social Anxiety, Cognitive Rehabilitation, Gifted Students, Social Adequacy
  • Saeed Valaei, Babak Hosseinzadeh *, Ali Asghar Shojaei Pages 198-214
    Purpose

    The purpose of this study was to design and develop a competency model for primary school principals in education in Mazandaran province.

    Materials and Methods

    The present study is a quantitative research in terms of applied purpose and based on the nature of the data and is a descriptive survey based on the data collection method. The statistical population of this study was all primary school principals in Mazandaran province that 292 people were selected by cluster random sampling. The main tool for data collection was a researcher-made questionnaire on competency dimensions. The reliability of the questionnaire was 0.96 through Cronbach's alpha method. In order to analyze the research data, descriptive statistics, confirmatory factor analysis, mean test, one-way analysis of variance and Tukey test, one-sample t-test, Friedman and Wilcoxon test were used.

    Findings

    showed that competency dimensions have a different role among primary school principals. According to Friedman and Wilcoxon test, the highest priority was related to the component of using the positive capabilities of oneself and others, and decision-making, team activities, professional skills, leadership skills, communication skills, encouraging typology and change, and work communication were the next priorities, respectively.

    Conclusion

    According to the value of the level of significance of the variables (greater than 0.05) indicates the acceptability of the variables and following the normal distribution and using the parametric test. The highest mean is related to the work relationship variable (3.91) and the lowest mean is related to the variable of encouragement, innovation and change (3.66). From the final research model 0.0001, the average standard deviation is / 517, the average standard error is / 554. And the degree of fit of the final research model was equal to 3.785.

    Keywords: Competence, Primary School Principals, Mazandaran