فهرست مطالب

نشریه جامعه شناسی ورزش
پیاپی 15 (بهار و تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/11/07
  • تعداد عناوین: 14
|
  • محمد آمره*، محمود گودرزی، امین دهقان قهفرخی صفحات 1-31
    هدف از تحقیق حاضر بررسی وضعیت آمایش سرزمین در رشته های ورزشی مدال آور در ایران بود. روش پژوهش حاضر از نوع تحقیقات، آمیخته کمی و کیفی بود. انجام مصاحبه های کیفی تا حد رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت و در بخش کمی وزن دهی به شاخص های شناسایی شده در مرحله کیفی بود، در این مرحله به منظور وزن دهی به شاخص های آمایش سرزمین ورزشی از روش AHP (فرایند تجزیه وتحلیل سلسله مراتبی) و از روش تاکسونومی عددی به منظور شناسایی وضعیت آمایش سرزمین در رشته های ورزشی مدال آور استفاده شد. جامعه آماری در بخش کیفی تحقیق، مصاحبه با مدیران ارشد ورزش کشور، کارشناسان معاونت ورزش قهرمانی و کارشناسان امور استان های وزارت ورزش، روسای فدراسیون های مربوط به رشته های ورزشی مدال آور بود که تعداد آن ها 20 نفر بود و روش نمونه گیری از نوع کل شمار بود. جامعه آماری در بخش کمی شامل همه استان های کشور بود که فرم های مربوط به شاخص های آمایش ورزشی از طریق فدراسیون ها برای هییت های ورزشی آن ها ارسال و جمع آوری شد. میزان اهمیت هر یک از مولفه ها و شاخص های آمایش سرزمین مربوط به سه رشته مدال آور کبدی، کاراته، ووشو در 31 استان کشور مشخص نشان داد که مولفه جامعه شناختی (41/0)، اقتصادی (25/0) و جغرافیایی (34/0) به ترتیب بیش ترین اهمیت را در تبیین وضعیت آمایش سرزمین در ورزش داشت. همچنین از نظر آمایش سرزمین در این رشته های ورزشی میزان توسعه یافتگی از نظر مدال قهرمانی در بازی های آسیایی و المپیک در استان های کشور متفاوت بوده ولی بیش تر ورزشکارهای مدال آور در استانی هستند که در آن رشته ورزشی دارای امکانات سخت افزاری بهتری بودند.
    کلیدواژگان: آمایش، آمایش سرزمین، توسعه ورزشی، رشته های ورزشی مدال آور
  • نسیمه اعزامی* صفحات 33-58
    در این پژوهش موانع پیشرفت زنان به جایگاه مدیریت و رابطه عوامل اجتماعی با این ارتقاء در سازمان مورد بررسی قرار گرفت. این مطالعه برحسب هدف از نوع کاربردی و از نظر نحوه اجرا، از نوع توصیفی و ارتباط سنجی بوده است، جامعه آماری این تحقیق کارکنان سازمان ها در حوزه ورزش و جوانان به تعداد 216 نفر بودند. نمونه آماری با استفاده از جدول مورگان به طریق نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبی 136 نفر انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه موانع پیشرفت زنان مقیمی (1390) استفاده شد که روایی آن به وسیله 5 نفر از متخصصین تایید و پایایی آن با آزمون آلفاکرونباخ 66/0 محاسبه شد. نتایج پژوهش نشان داد عوامل جنسیت، تبعیض جنسیت، حمایت مدیر، حمایت خانواده، روابط در کار، وجود سقف شیشه ای در پیشرفت زنان به جایگاه مدیریت تاثیر دارد؛ اما تاثیر تضاد بین کار و خانواده در پیشرفت زنان مشاهده نشد. همچنین نتایج نشان داد بین رفع کلیشه جنسیت، تبعیض جنسیت و بین رفع تضاد بین کار و خانواده و حمایت خانواده با ارتقاء زنان به مدیریت رابطه مثبت و معنی دار وجود دارد.
    کلیدواژگان: زنان، مدیریت، پیشرفت، عوامل اجتماعی
  • لیلا باباپور*، سجاد قدمی صفحات 59-87
    رسانه های گروهی در شکل دهی و جهت دهی باورها، نگرش و افکار جامعه و همچنین ایجاد بستری مناسب در توسعه ورزش نقش انکارناپذیری دارند. هدف این تحقیق بررسی نقش شبکه تلویزیونی ورزش بر مشارکت ورزشی مردم است. تحقیق حاضر یک مطالعه توصیفی- تحلیلی و از نظر هدف یک تحقیق کاربردی است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه افراد بالای 15 سال شهرستان ماکو است. بر اساس اطلاعات به دست آمده از سالنامه آماری 1395 استان آذربایجان غربی جمعیت بالای 15 سال شهرستان ماکو 87241 نفر است. تعداد نمونه آماری جدول کوکران 384 تعیین گردید. ابزار تحقیق پرسشنامه بود که پایایی آن با ضریب آلفای کرونباخ (24/81%) مورد تایید قرار گرفت. در این تحقیق از روش آماری ضریب همبستگی و از نرم افزار spss18 استفاده گردید. یافته های تحقیق نشان داد بین فرهنگ سازی، ترویج مشارکت اجتماعی، اطلاع رسانی و آموزش در شبکه ورزش با مشارکت ورزشی مردم رابطه معنی داری وجود دارد.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازی، مشارکت اجتماعی، آموزش، شبکه ورزش، مشارکت ورزشی
  • نازیلا بابازاده*، محمدرحیم نجف زاده صفحات 89-118

    هدف اصلی این تحقیق، تعیین رابطه ی ارزش ها و سبک زندگی با مشارکت ورزشی زنان شهرستان مرند است. این تحقیق از لحاظ هدف از نوع کاربردی بوده و از لحاظ ماهیت از نوع مطالعات توصیفی است. از لحاظ گردآوری داده ها از نوع مطالعات میدانی است. جامعه آماری تحقیق شامل تمامی زنان و دختران ورزشکار شهر مرند بوده که در باشگاه های ورزشی و زیر نظر اداره ورزش و جوانان شهر مرند فعالیت دارند که طبق آمار اداره ورزش و جوانان شهرستان مرند، 27903 نفر فعالیت دارند. بر اساس جدول مورگان، 384 نفر جزو نمونه تحقیق قرار گرفتند. ابزار تحقیق، پرسشنامه استاندارد بود که برای مشارکت ورزشی، پرسشنامه گیل و همکاران (1988)، برای ارزش ها و سبک زندگی، پرسشنامه کورکوران و فیشر (2000) است که روایی و پایایی پرسشنامه ها مورد تایید قرار گرفته است. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون کولموگراف-اسمیرنف و ضریب همبستگی پیرسون با بهره گیری از نرم افزار آماری Spss برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج نشان داد که بین ارزش ها و سبک زندگی با مشارکت ورزشی زنان شهرستان مرند رابطه معنا دار وجود دارد. همچنین بین یادگیری، تنوع، مدگرایی، مسئولیت پذیری، توجه به تاریخ و مذهب، شور و اشتیاق، کمی گرایی، توانایی فکری و جسمی با مشارکت ورزشی رابطه معنادار وجود دارد.

    کلیدواژگان: ارزش ها و سبک زندگی، مشارکت ورزشی زنان، یادگیری، مسئولیت پذیری
  • اسدالله بابایی فرد، موسی سعادتی*، افسانه اخوان صفحات 119-151
    طلاق به عنوان یک آسیب اجتماعی، بر ساختار خانواده اثر گذاشته و زمینه ساز مسایل عدیده ای در جامعه می شود. ازاین رو، پژوهش حاضر، با هدف بررسی جامعه شناختی عوامل موثر بر گرایش به طلاق در بین زوجین شهرستان کاشان نگاشته شده است. روش تحقیق مورد استفاده در این پژوهش، پیمایش بوده و جامعه آماری پژوهش کلیه زوجین شهر کاشان بوده که از میان آن ها 384 نفر به عنوان نمونه بر اساس فرمول کوکران و به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. همچنین، جهت گردآوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده شده است و کلیه داده های به دست آمده، از طریق نرم افزار Spss18، مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفته است. نتایج تحقیق نشان داد که همبستگی بین متغیرهای اختلاف نظر با همسر (ضریب همبستگی940/0)، میزان دخالت دیگران (ضریب همبستگی 948/0)، ویژگی روان شناختی فردی (ضریب همبستگی 299/0)، مقایسه دوران تاهل با تجرد (ضریب همبستگی 146/0)، انتظارات از نقش همسر (ضریب همبستگی 946/0)، میزان دینداری (ضریب همبستگی 978/0)، با متغیر وابسته میزان گرایش به طلاق به لحاظ آماری معنادار و مستقیم بوده است؛ همچنین نتایج حاصل از تجزیه وتحلیل رگرسیونی حاکی از آن است که 9/28 درصد تغییرات میزان گرایش به طلاق توسط متغیرهای مستقل مذکور تبیین شده است.
    کلیدواژگان: خانواده، عملکرد همسر، انتظارات از نقش، دخالت دیگران، پایبندی دینی، گرایش به طلاق
  • یعقوب بدری آذرین*، محمد موسائی، معصومه حضرتی اطهر صفحات 153-178
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر یک ماه فعالیت بدنی بر کیفیت زندگی معتادان تحت درمان بود. روش تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی بوده که به صورت کاربردی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با دو گروه (فعالیت بدنی و گروه کنترل) انجام شد. جامعه آماری این پژوهش شامل افراد معتاد هرویینی که بیش از 3 سال مصرف سابقه دارند، می باشد که جهت درمان به یکی از کمپ های واقع در تبریز در بازه زمان مشخص رجوع کرده اند که 30 نفر از آنها به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شد. روش نمونه گیری به صورت در دسترس و هدفمند از جامعه این معتادان بود که مدت سه سال سابقه مصرف داشتند و دامنه سنی آنها بین 23 تا 50 سال بودند. پس از ثبت اطلاعات دموگرافیک داوطلبان به عنوان پیش آزمون کیفیت زندگی SF-36 آن ها توسط پرسشنامه اندازه گیری شد. بعد از مرحله پیش آزمون، آزمودنی های گروه تجربی، به مدت یک ماه، سه روز در هفته در ساعت مقرر در محل مورد نظر آزمونگر حضور یافتند و به صورت گروهی، تحت نظارت مستقیم به انجام فعالیت بدنی منتخب پرداختند. زمانی که برای هر دو گروه در نظر گرفته شده یکسان بوده به طوری که در طول زمان پژوهش سعی شده برای هر دو گروه تعداد افراد مساوی با سنین مساوی در نظر گرفته شود. سرانجام در پایان یک ماه فعالیت بدنی، یکبار دیگر تمامی آزمودنی ها به پرسشنامه کیفیت زندگی به عنوان پس آزمون پاسخ گو بودند. همچنین برای گروه کنترل هیچ گونه فعالیت بدنی و تحرکی در نظر گرفته نشده بود. نتایج نشان داد که بین کیفیت زندگی معتادان تحت درمان دارای فعالیت بدنی در یک ماه با معتادان تحت درمان غیر فعال اختلاف معنی داری وجود دارد (05/0 >P). در نتیجه میزان تغییرات کیفیت زندگی در گروه آزمایش بطور معنی داری بیشتر از گروه کنترل می باشد. با توجه به یافته های حاصل از پژوهش، می توان نتیجه گیری نمود که با به کارگیری یک برنامه ورزشی منظم، می توان سطح کیفیت زندگی را در ابعاد مختلف در معتادان را افزایش داد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، فعالیت بدنی، معتادان
  • وجیهه جوانی* صفحات 179-201
    مصرف را در سطوح متفاوتی می توان مورد بحث و تحلیل قرار داد که یکی از جنبه های آن مصرف ورزشی است. با توجه به تاثیر قابل ملاحظه فرهنگ مصرف ورزشی زنان، هدف این تحقیق، واکاوی فرهنگ مصرف ورزش زنان جوان مبتنی بر نظریه فرهنگ مصرف کننده بود. در این پژوهش، از روش تحقیق تحلیل مضمون و روش دلفی استفاده شد. جامعه مورد بررسی زنان و دختران 18- 30 ساله بود که به روش نمونه گیری هدفمند با 38 نفر از آنها مصاحبه و به روش تحلیل مضمون کدگذاری شد. سپس در فاز دوم تحلیل تم های حاصل از فاز اول در قالب یک پرسشنامه محقق ساخته در اختیار 28 نفر از خبرگان و صاحب نظران قرار گرفت و به روش دلفی تحلیل شد. در این تحقیق چهار بعد و 26 گزاره به عنوان ابعاد تاثیرگذار فرهنگ مصرف ورزش شناسایی و مورد بررسی نخبگان قرار گرفت. بعد اول، سبک زندگی بود که مهم ترین بعد تاثیرگذار بر فرهنگ مصرف ورزش شناخته شد. بعد دوم و سوم به ترتیب زیبایی شناختی و رهایی بخشی به دست آمد. درنهایت چهارمین بعد حاصل از این پژوهش بعد اجتماعی-اقتصادی فرهنگ مصرف ورزش بود.
    کلیدواژگان: فرهنگ مصرف، ورزش، زنان، نظریه فرهنگ مصرف کننده
  • رومینا حبیب پور* صفحات 203-230
    رویکرد جدیدی که در سال های اخیر بر مدیریت عملیات حاکم شده، رویکرد مدیریت‏ زنجیره تامین است. در عصر رقابتی کنونی، اماکن ورزشی به منظور کسب مزیت رقابتی و ارتقای موقعیت بازارشان می بایست بر قابلیت ها و منابع کلیدی خود تمرکز نمایند. هدف این تحقیق رویکرد معادلات ساختاری در تبیین تاثیر مدیریت زنجیره تامین بر بهبود عملکرد اماکن ورزشی است. جامعه آماری پژوهش، مدیران، کارکنان و مشتریان اماکن ورزشی استان آذربایجان غربی در سال 96 بودند که از این تعداد، 385 نفر بعنوان نمونه معرف جامعه انتخاب شد. داده های لازم جهت بررسی فرضیه های پژوهش از طریق پرسش نامه به دست آمده است. هم چنین پژوهش از روش مدل معادلات ساختاری برای ارزیابی مدل علی و بررسی قابلیت اطمینان و اعتبار مدل اندازه گیری استفاده کرده است. مدل ارایه شده و اطلاعات به دست آمده از پرسش نامه ها از طریق نرم افزارهای SPSS و PLS، تجزیه و تحلیل شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد، شیوه های مدیریت زنجیره تامین و مزیت رقابتی دارای اثر مستقیم، و مثبت بر عملکرد اماکن ورزشی است و موجب بهبود عملکرد می گردد. از طرفی تآثیر مثبت و معنی داری نقش واسطه ای مزیت رقابتی بر عملکرد اماکن ورزشی در سطح اطمینان 99/0 تآیید شد. بنابراین در عرصه رقابت میان سازمان ها و اماکن ورزشی، یکی از مولفه های افزایش دهنده موفقیت ، تمرکز بر بهبود عملکرد از طریق ایجاد مزیت رقابتی می باشد.
    کلیدواژگان: زنجیره تامین، مزیت رقابتی، عملکرد، اماکن ورزشی، استان آذربایجان غربی
  • الهام خداداده*، زهرا فتحی رضایی صفحات 231-247

    هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین سطوح پیوستار انگیزش و میل به ادامه ورزش در دانش آموزان دختر نوجوان بود. 221 دانش آموز دختر نوجوان استان آذربایجان شرقی با دامنه سنی 12-18 سال در سال 1398- 99 به صورت نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند و پرسشنامه های تمایل به ادامه ورزش و تنظیم رفتار ورزشی را تکمیل کردند. داده های جمع آوری شده، به وسیله نرم افزار spss24 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. یافته های تحقیق نشان دادند که از بین عوامل سطوح انگیزش، عدم انگیزه به صورت منفی و انگیزه درونی و همچنین تنظیم شناسایی شده به صورت مثبت، توانایی پیش بینی میل به ادامه ورزش را دارند؛ اما سایر سطوح پیوستار انگیزش اعم از انگیزه بیرونی و تنظیم متمایل به درون توانایی پیش بینی میل به ادامه ورزش را ندارند. بر این اساس و به صورت کلی می توان گفت که در ایجاد میل به ادامه ورزش در دختران نوجوان، نوع انگیزه به وجود آمده در آنان در جریان کلاس های ورزش، می تواند عاملی پیش بینی کننده باشد.

    کلیدواژگان: یوستار انگیزش، میل به ادامه، نوجوانان دختر، ورزش
  • محمدحسن شربتیان* صفحات 249-311

    نشاط بخشی رفتار احساسی مثبتی است که فرد از ابراز آن پاداش دریافت می کند. این پژوهش در جهت رویکرد احساسات اجتماعی ترنر مبتنی بر روش ترکیبی (کیفی- کمی- فضایی) به مطالعه رفتارهای نشاط بخش پرداخته است. جامعه مورد مطالعه شهروندان بالای 18 سال مناطق شهری مشهد بوده که متناسب با نمونه گیری (موردی نوعی، تصادفی ساده متناسب با حجم هر منطقه و مکانی-نقطه ای) مشارکت کنندگان و پاسخگویان انتخاب شده اند. ابزار (مصاحبه نیمه عمیق، پرسشنامه مصاحبه ای و ترسیم نقشه) بوده و جمع آوری یافته ها مبتنی بر تحلیل مضامین، توصیف، تبیین و تحلیل فضایی صورت گرفته است. در این پژوهش مصاحبه با مشارکت کنندگانی که در محافل صمیمی به ابراز نشاط بخشی پرداخته اند، اطلاعات متنی و کیفی جمع آوری شده است؛ سپس با انجام کدگذاری مقوله ها، مولفه ها و سوالات پرسشنامه محقق ساخته تدوین شده است. میزان آلفای پرسشنامه برابر با 78/0 به دست آمده است. نتایج بخش کیفی بیانگر این است که مقوله محوری پاداش ها برای بهره مندی از تشویق، تایید کردن، حس خوشایند و موفقیت در راستای بیان احساسات و مبادله عواطف شکل می گیرد. در بخش کمی، میانگین متوسط روبه بالای انواع پاداش ها در سطح مناطق شهری به دست آمده و بر اساس تحلیل فضایی واحد تحلیل خانوارهایی بوده اند که در مناطق کم برخوردار شهری کمتر پاداش دریافت کرده اند و مناطق برخوردار از امکانات بیشترین پاداش دریافت شده است. نتایج خوشه بندی پاداش های نشاط بخش به دو خوشه تقسیم شده که مناطق هر خوشه با حفظ همجواری مکانی به این اشاره می کند که خوشه اول نسبت به خوشه دوم از نظر دریافت پاداش های نشاط بخش از میانگین کمتر از حد متوسط برخوردار بوده است. درنهایت پاداش های نشاط بخش به عنوان یک برانگیختگی احساسی متاثر از ساختار به صورت تجربه زیسته عاطفی خوشایند مبادله می شود و در راستای ارتقاء کیفیت زندگی تبدیل به یک سرمایه بی بدیل می گردد.

    کلیدواژگان: نشاط بخشی، احساسات، پاداش، رویکرد ترکیبی، مشهد
  • عباس شکیبی راد، سمانه صفری حسن آبادی، فهیمه نجفی علمدارلو*، کاظم سیف پور صفحات 313-330
    هدف از تحقیق حاضر بررسی خدمات بیمه ورزشی در جذب رضایت ورزشکاران آسیب دیده بود. روش تحقیق حاضر، توصیفی و از نوع پیمایشی است که به لحاظ هدف، کاربردی و از جهت روش جمع آوری اطلاعات میدانی می باشد. جامعه آماری، بازیکنان آسیب دیده تیم های لیگ برتر رشته های منتخب ورزشی (فوتبال، فوتسال، بسکتبال، والیبال) در سال 1398 بودند که از بیمه فدراسیون پزشکی ورزشی استفاده کردند و تعداد آن ها جمعا 160 نفر بود. روش نمونه گیری به صورت نمونه گیری در دسترس و برابر با جامعه آماری انتخاب گردید. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی آن به تایید 12 نفر از اساتید مدیریت ورزشی و بیمه رسید و پایایی آن 86/0 =α به دست آمد. تجزیه و تحلیل یافته های تحقیق با استفاده از آزمون های آمار توصیفی (فراوانی، میانگین، انحراف معیار) و آزمون های آمار استنباطی (آزمون کلموگروف اسمیرنف و آزمون رتبه ای فریدمن) با کمک نرم افزار اس پی اس اس نسخه 25 انجام گرفت. نتایج تحقیق نشان داد، اکثر ورزشکاران رضایت متوسطی از خدامت بیمه ورزشی دارند. همچنین عوامل زمینه ای بیش ترین نقش و عوامل مداخله گر کم ترین نقش را در رضایت مندی ورزشکاران از خدمات بیمه ورزشی دارد. نتایج تحقیق بیانگر این است که تعداد مراجعه ورزشکاران جهت استفاده از بیمه ورزشی نقش مهمی در رضایت مندی ورزشکاران از خدمات بیمه ورزشی دارد.
    کلیدواژگان: بیمه، بیمه ورزشی، رضایت ورزشکاران، ورزشکاران آسیب دیده
  • سیاوش خداپرست، وحید بخشعلی پور *، فاطمه منفرد فتیده صفحات 331-354

    پژوهش حاضر با هدف بررسی ابعاد فساد و ناهنجاری حاکم بر ورزش قهرمانی ایران انجام شد. روش پژوهش توصیفی-کاربردی بود که شامل؛ شناسایی فساد از نظر حوزه‌های مرتبط با ورزش قهرمانی و تعیین مولفه‌های فساد انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل 250 نفر از تمامی مدیران فدراسیون و باشگاه های ورزشی، مربیان و بازیکنان باشگاه‌های لیگ حرفه ای، داوران بین‎المللی، اصحاب رسانه فعال در حوزه ورزش قهرمانی و برخی از کارشناسان ورزشی در بخش ورزش قهرمانی بودند. نمونه شامل 150 نفر از افراد مذکور بودند که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری داده های لازم از پرسشنامه محقق ساخته شامل 46 سوال در طیف 6 درجه ای لیکرت استفاده شد. این پرسشنامه دارای 7 بعد و 7 شکل فساد می باشد. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی اسپیرمن و مدل‌سازی معادلات ساختاری از طریق نرم‌افزار SPSS19و PLS23تجزیه و تحلیل شد. یافته‌ها نشان داد که متغیرهای فرهنگی– اجتماعی اولویت اول و متغیرهای اقتصادی و سیاسی بالاترین تاثیر را در بعد فساد ورزشی داشتند. همچنین بالاترین رتبه شکل‌های فساد ورزشی مربوط به دوپینگ و تبانی و پایین ترین رتبه نیز به مصرف الکل و روابط نامشروع اختصاص داشت. با توجه به برازش مطلوب مدل مفهومی فساد، اثرگذاری متغیرهای مورد بررسی خوب گزارش شد. همچنین با توجه به بالا بودن شدت ضرایب اثر عوامل فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی و سیاسی در پژوهش، می توان گفت که این بعد نقش بالایی در بروز فساد یا به عکس در پیشگیری از آن دارند و می تواند مقدم بر سایر ابعاد در کانون توجهات ورزش در سطوح قهرمانی کشور قرار گیرند.

    مقدمه

    از آن جا که درمان هر بیماری مستلزم شناخت دقیق آن است، اگر فرآیند مبارزه با فساد ورزشی را شامل مراحل تشخیص بیماری و سپس پیشگیری و درمان آن بدانیم، اهمیت و ضرورت انجام مطالعه‌های آسیب شناسانه برای تدوین سیاست‌ها و راهبردهایی منطبق بر شرایط داخلی و بومی، کاملا آشکار خواهد بود (کوشکی و همکاران، 2020). فساد ورزشی یک نیروی یکپارچه و متمرکز نیست که بتوان آن را با نگاهی سطحی و یکسونگر نگریست و به‌وسیله را‌ه‌حلی تک‌بعدی کنترل کرد، بلکه مستلزم استفاده از رهیافتی کلی‌نگر و چندبعدی است (قنبری و همکاران، 2019). بنابرابن علی رغم وجود ورزشکاران حرفه ای بسیار و وجود زیرساخت های علمی و تجربی در ورزش های مختلف، ابعاد وسیع و متفاوتی از فساد در ورزش حرفه ای کشور دیده می شود که بررسی این مساله از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از سوی دیگر با توجه به اینکه تحقیقات در این زمینه در ایران بسیار ناچیز است، نیاز به پژوهش گسترده و جامع در سطح کشور در جوانب مختلف احساس می شود. بنابراین سوال اصلی پژوهش حاضر این است که ابعاد فساد و ناهنجاری ها به چه شکلی درورزشقهرمانی بروز پیدا می کند؟

    ابزار پژوهش

    روش پژوهش حاضر توصیفی-کاربردی بود که شامل؛ شناسایی فساد از نظر حوزه‌های مرتبط با ورزش قهرمانی و تعیین مولفه‌های فساد به روش کمی انجام شد. بر همین اساس ابتدا ضمن مطالعه مقالات علمی متعدد مرتبط با موضوع پژوهش و مصاحبه با اساتید مدیریت ورزشی و جامعه‌شناسی ورزش، به تهیه فهرستی از مرتبط ترین و شناخته‌شده‌ترین متغیرهای مطرح در زمینه فساد در ورزش قهرمانی جهان و کشور که بیشترین تکرار و تاکید را در مقالات داشته پرداخته و پس از دریافت نظر کارشناسی اساتید رشته مدیریت ورزشی و افراد متخصص در حوزه ورزش قهرمانی، به منظور جمع آوری داده ها، پرسشنامه پژوهش طراحی گردید. سعی شده است تا در تدوین پرسشنامه ابعاد مختلف سیاسی، شرایط فرهنگی و اجتماعی هم‌خوانی با جامعه ایران مدنظر قرار گیرد. برای جمع آوری داده های مورد نیاز از پرسشنامه محقق ساخته شامل 46 سوال در طیف 6 درجه ای لیکرت در بین ذینفعان ورزش قهرمانی استفاده شد. این پرسشنامه دارای 7 بعد فساد (شامل؛ اقتصادی و سیاسی، فرهنگی و اجتماعی، قانونی و حقوقی، ساختاری و مدیریتی، آموزشی و تربیتی، رفتاری و اخلاقی، رسانه ای و ارتباطی) و 7 شکل فساد (شامل؛ دوپینگ، تبانی، مصرف مواد مخدر، تحصیل مال از طریق نامشروع، رواج خرافه گرایی از جمله سحر و جادو، مصرف الکل، روابط نامشروع) می باشد.

    تجزیه‌ و تحلیل یافته‌ها

    بر اساس نتایج ضریب مسیر در جدول 2 می توان میزان اولویت و شدت مولفه های موثر بر فساد در ورزش قهرمانی را شناسایی و بررسی کرد. همانطور که مشاهده می‌شود در رابطه با مولفه های فساد اولویت اول با مولفه فرهنگی و اجتماعی و اولویت آخر نیز با مولفه رسانه ای- ارتباطی است. بر اساس نتایج ضریب مسیر در جدول 3 می توان میزان اولویت و شدت شکل فساد در ورزش قهرمانی را شناسایی و بررسی کرد. همانطور که مشاهده می شود در رابطه با اشکال فساد اولویت اول با دوپینگ و اولویت آخر نیز با روابط نامشروع است. بعد از بررسی برازش مدل‌های اندازه‌گیری نوبت به برازش مدل ساختاری پژوهش می‌رسد. در بخش مدل ساختاری بر خلاف مدل‌های اندازه‌گیری، به سوالات (متغیرهای آشکار) کاری ندارد و تنها متغیرهای پنهان همراه با روابط میان آنها بررسی می گردد. ضمن اینکه در پژوهش حاضر از پرکاربردترین معیارها برای برازش مدل ساختاری استفاده ‌شده است. این معیارها عبارت از؛ ضریب معنادار (t-values)، ضریب تعیین (R2) و ضریب قدرت پیش‌بینی (Q2) است. همچنین برای بررسی برازش مدل ساختاری پژوهش از چندین معیار استفاده شد که اولین و اساسی ترین معیار، ضرایب معنی داری t یا همان مقادیر t-values می باشد که فقط صحت رابطه را نشان می دهند و شدت رابطه بین متغیرها را نمی توان با آن سنجید. در شکل 2 مدل مربوط به مقادیر t-values ارایه ‌شده است.

    نتیجه‌گیری

     این پژوهش با هدف بررسی ابعاد فساد و ناهنجاری حاکم بر ورزش قهرمانی انجام شد. فساد ورزشی در کشورهای مختلف و حتی بین بخش‌های درونی هر کشور متفاوت است. کشورها تلاش دارند با نگاهی کل‌نگر، همه‌سونگر و نظام‌مند، شرایط و موقعیت کنونی را تحلیل و با تکیه بر توانمندی‌ها به مهم‌ترین و اساسی‌ترین مسایل در مورد فساد پاسخ موثر و مناسب بدهند. مطالعات صورت گرفته در این زمینه می‌تواند ضمن شناسایی ابعاد و شکل‌های مختلف فساد ورزشی، راهکارهای عملی و کاربردی را برای مقابله با فساد ورزشی در اختیار تصمیم‌گیران حوزه ورزش قرار دهد. طبق نتایج تحقیق ضعف باورهای اخلاقی و ارزش‌های انسانی، کاهش سطح وجدان‌کاری و انضباط اجتماعی در جامعه، بالا رفتن فردگرایی، ناهماهنگی میان ارزش‌ها و راه‌های دستیابی به آن ها، چیرگی روابط بر ضوابط، ضعف فرهنگ سازمانی در میان مدیران و کارمندان، وجود فرهنگ وفاداری درون سازمانی، گسترش و استمرار فساد و ضعف کنترل اجتماعی همگی از معضلات یک جامعه است که خواه ناخواه از جامعه به باشگاه ها و سطح ورزش قهرمانی و سازمان های مربوطه منتقل و موجب آلودگی و فساد می‌گردد. از طرفی فساد اقتصادی باعث بروز تبعیض در جامعه، نابرابری بین طبقات جامعه می‌شود که این اتفاقات انگیزه و امید به آینده را در دل افرادی که سال‌ها کار سالم انجام داده‌اند از بین می‌برد. همچنین ساختار هر سازمانی در هر صورتی ضدفساد است که علاوه بر فرهنگ سازمانی خاص آن بتواند، ساختاری تو در تو را برای اعمال نظارت مستقیم و غیرمستقیم فراهم کند. باید توجه کرد که حجم دولت و نهادهای دولتی بسیار بزرگتر از ضرورت آن است و به‌نظر می‌رسد که بهتر است حجم دولت و نهادهای دولتی با شیوه‌های مختلف کوچک شود و بدنه‌های غیرضروری هر نهاد از تشکیلاتش حذف شود و نهادهای موازی ادغام شوند. همچنین با توجه به تفاوت فرهنگی افراد که در هر سازمان وجود دارد، برخی محققان به مقوله آموزش جهت کاهش زمینه‌های فساد اشاره کرده‌اند. از آنجا که از آموزش به عنوان زیر ساخت توسعه نام برده‌ شده است، در واقع تحقیقات نشان می‌دهد که بیشتر انحرافات اخلاقی و بزهکاری‌های رفتاری در بزرگسالان نتیجه عدم تربیت و برخورد صحیح والدین در دوران اولیه رشد و آغاز سال‌های زندگی است. از طرفی نیز نقش رسانه‌ها در فساد در واقع نقشی دوسویه است که هم می‌تواند تسهیل کننده و هم نقش یک مبارز و افشاگر تمام عیار را بازی کند. از این رو و در بسیاری از کشورها از رسانه‌ها به عنوان دیده‌‌بان‌های نهادها استفاده می‌گردد ولی این در صورتی است که خود رسانه‌ها درگیر آلودگی در ورزش و یا هر باشگاه و یا سازمانی نگردد.

    کلیدواژگان: ابعاد فساد، اشکال فساد، ناهنجاری های حاکم، ورزش قهرمانی
  • وحید صمیمی *، عباس سیف الهی، فاطمه مرادی برزل آباد، آرزو محمدزاده، حسام صفخانی صفحات 355-374

    هدف از تحقیق حاضر بررسی چالش‌های راهیابی بازیکنان رده‌های پایه استان سمنان به تیم‌های ملی فوتبال بود. روش تحقیق حاضر توصیفی از نوع پیمایشی بود و جمع‌آوری اطلاعات به صورت میدانی بود. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه مدیران و مربیان شاغل در تیم‌های رده‌های مختلف سنی فوتبال استان فوتبال که تعداد آن‌ها حدود 100 نفر بود و نمونه آماری نیز برابر جامعه در نظر گرفته شد. ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخته بود که شامل 4 مولفه مدیریتی، مالی، فنی و تحقیقاتی بود. روایی پرسشنامه به تایید 10 نفر از اساتید مدیریت ورزشی رسید و پایایی آن 86/0 به‌دست آمد که نشان‌دهنده پایایی بالای پرسشنامه مورد استفاده بود. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از روش‌های آماری میانگین، انحراف استاندارد، آزمون کلموگروف اسمیرونوف ((K–S، آزمون رتبه‌ای فریدمن و آزمون تی تک نمونه‌ای با کمک نرم افزار SPSS نسخه 25 انجام گرفت. یافته‌های تحقیق نشان داد، مولفه‌های مدیریتی، مالی، فنی و تحقیقاتی نقش مثبتی در چالش‌های راهیابی بازیکنان رده‌های پایه استان اصفهان به تیم‌های ملی فوتبال دارند؛ بنابر این لازم است باشگاه‌های ورزشی کشور با هییت‌های فوتبال، مدارس، ادرات تربیت بدنی، مدیران و مربیان ورزش همکاری نزدیکی داشته و به تیم‌های پایه فوتبال توجه ویژه داشته باشند.

    مقدمه

    وجود هزاران بازیکن و میلیون‌ها طرفدار فوتبال در سراسر جهان بیانگر این موضوع است که فوتبال نقش مهم و ویژه‌ای در زندگی فرهنگی و اجتماعی کشورها و مردم بازی می‌کند (بیکرو همکاران، 2018). امروزه فوتبال با توجه به نقش ویژه ورزش به عنوان محبوب‌ترین و پرطرفدارترین ورزش که آن را به یک پدیده سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی تبدیل کرده و به بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی افرادی زیادی در جهان تبدیل شده است و از آن با نام صنعت فوتبال نام برده می‌شود (پوینده‌کیا و همکاران، 1399). بنابراین کسب اطمینان از اینکه توسعه فوتبال بر پایه‌ای منظم و سازمان یافته است، یک پیش شرط کلیدی برای مشارکت گسترده در فوتبال و نویدی برای توسعه پایدار فوتبال جوانان می‌باشد. به نظر می‌رسد با توجه به اینکه علم روز به روز در حال توسعه و گسترش در سطح جهان است، بنابراین برای توسعه ورزش نیز باید از علم استفاده شود. آکادمی‌های فوتبال و مدارس تخصصی فوتبال جایی هستند که می‌توان از مربیان متخصص و با علم در زمینه ورزش فوتبال استفاده کرد تا به توسعه علمی این ورزش در سطح جهان کمک کرده و زمینه لازم را برای برنامه‌ریزی و توسعه فوتبال در سطح استان بکار برد؛ بنابر این در تحقیق حاضر محقق درصد پاسخ به این سوال است که چالش‌های راهیابی بازیکنان رده‌های پایه استان سمنان به تیم‌های ملی فوتبال چگونه است؟

    ابزار پژوهش

    روش تحقیق حاضر توصیفی از نوع پیمایشی بود و جمع‌آوری اطلاعات به صورت میدانی بود. جامعه آماری تحقیق شامل مدیران سابق و فعلی هیات فوتبال سمنان و کلیه مربیان شاغل درتیم‌های رده‌های مختلف سنی فوتبال استان، پیشکسوتان و محققان عرصه فوتبال که تعداد آن‌ها حدود 100 نفر بود و نمونه آماری نیز برابر جامعه در نظر گرفته شد. پرسشنامه‌های تحقیق به صورت حضوری و از طریق شبکه‌های مجازی از جمله واتساپ و تلگرام در اختیار نمونه‌های آماری قرار گرفت. ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخته شامل چهار مولفه مدیریتی (سوال 1-7)، مولفه مالی (سوال 8-15)، مولفه فنی (سوال 15-24) و مولفه تحقیقاتی (سوال 25-30) بود که سوالات پرسشنامه بر اساس طیف پنج ارزشی لیکرت ارزش‌گذاری شد. روایی پرسشنامه به تایید 10 نفر از اساتید مدیریت ورزشی رسید و پایایی آن 88/0 به دست آمد که نشان دهنده پایایی بالای پرسشنامه مورد استفاده بود. از روش‌های آمار توصیفی برای تعیین میانگین، انحراف استاندارد، فراوانی‌ها، درصدها استفاده شد و از روش‌های آمار استنباطی شامل آزمون کلموگروف اسمیرونوف (K–S) برای تشخیص نرمال بودن داده‌ها‌، از آزمون رتبه‌ای فریدمن برای اولویت‌بندی متغیرهای تحقیق و از آزمون تی تک نمونه‌ای برای مقایسه میانگین استفاده شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار SPSS نسخه 25 استفاده شد.

    تجزیه‌ و تحلیل یافته‌ها 

    نتایج آزمون تی تک نمونه‌ای نشان داد که مولفه‌های‌ چالش‌های راهیابی بازیکنان استان سمنان به تیم ملی فوتبال در رده‌های پایه نقش مثبتی دارد. جدول زیر نتایج این آزمون نشان می‌دهد: به منظور رتبه‌بندی چالش‌های راهیابی بازیکنان رده‌های پایه استان سمنان به تیم‌های ملی فوتبال در از آزمون رتبه‌ای فریدمن استفاده شد. جدول شماره (2) نتایج این آزمون نشان می‌دهد: نتایج آزمون رتبه‌ای فریدمن نشان داد که به ترتیب مولفه‌های مدیریتی، فنی، مالی و تحقیقاتی با توجه به میانگین رتبه‌ای هر کدام رتبه بالاتری به عنوان چالش‌های راهیابی بازیکنان استان سمنان به تیم‌های ملی فوتبال در رده‌های پایه دارند.

    نتیجه‌گیری

    به‌طور کلی نتایج تحقیق نشان می‌دهد که مولفه‌های مدیریتی، فنی، مالی و تحقیقاتی نقش مثبتی در چالش‌های راهیابی بازیکنان رده‌های پایه استان سمنان به تیم‌های ملی فوتبال دارند. یکی از ضرورت‌های توسعه باشگاه‌های فوتبال کشور توجه به تیم‌های پایه می‌باشد. فراگیر شدن ورزش و اهمیت جایگاه آن در مناسبات بین‌المللی، توجه فراوانی را از ناحیه دولت‌ها متوجه این پدیده ساخته است. موفقیت کشورها در میادین بین‌المللی ورزشی علاوه بر تاثیرات اجتماعی و اقتصادی، نمادی از ثبات و توانمندی‌های همه جانبه آن کشورها محسوب می‌شود و یکی از علل سرمایه‌گذاری بالای کشورها در ورزش قهرمانی و حرفه‌ای است. مدارس فوتبال در سراسر دنیا به عنوان پایگاهی برای شناخت استعدادهای این رشته و معرفی آن‌ها به فوتبال در رده پایه فعالیت می‌کنند، اما در کشور ما با توجه به علاقه کودکان و نوجوانان به این رشته و تمایل خانواده‌ها برای ورود فرزندانشان به ورزش فوتبال مدارسی جهت آموزش پایه فوتبال راه‌اندازی شده که بیش‌تر اهداف اقتصادی خود را دنبال می‌کنند. همچنین با توجه به نتایج به دست آمده الزامی بودن امکانات سخت‌افزاری تعیین شده توسط آیین‌نامه فدراسیون، امکانات نرم‌افزاری تعیین شده توسط آیین‌نامه فدراسیون، سرمایه‌گذاری با بازدهی مشخص، احداث آکادمی‌های فوتبال در مکان مناسب و داشتن مدیران و مربیان با رزومه معتبر در سطح استان از جمله معیارهای تعیین شده برای آکادمی‌های فوتبال در جهت پیشرفت ورزش فوتبال استان دانست.

    کلیدواژگان: صنعت فوتبال، فوتبال پایه، چالش های راهیابی، تیم های ملی، باشگاه های ورزشی
  • فرناز فخری، سید حسین علوی *، محسن هادی طحان صفحات 375-397

    هدف تحقیق حاضر ارایه مدلی از تاثیر سرمایه اجتماعی بر گرایش اوقات فراغت ورزشی بانوان در شهر تهران بود. روش انجام پژوهش آمیخته بود، با استفاده از تکنیک دلفی پرسشنامه محقق ساخته‌ای در مقیاس پنج ارزشی لیکرت در مورد متغیرهای سرمایه اجتماعی و گرایش اوقات فراغت طراحی گردید و بعد از تایید روایی 8 نفر از صاحب‌نظران مدیریت ورزشی؛ پایایی پرسشنامه ها نیز به دست آمد. جامعه آماری شامل کلیه بانوان استفاده‌کننده از خدمات ورزشی بوستان های مناطق 22 گانه شهر تهران بود که بر اساس نمونه گیری خوشه ای، 5 منطقه از شهر تهران انتخاب و با نمونه گیری تصادفی 245 نفر گزینش شدند. داده های بخش کمی با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و معادلات ساختاری از طریق از نرم افزارهای spss و لیزرل مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از مدل نشان داد که ارتباطات اجتماعی، تعلق اجتماعی و سلامت اجتماعی بر گرایش اوقات فراغت بانوان تاثیرگذار است. درنهایت به مدیران شهری توصیه می شود برنامه های فراغتی در سطح شهر تهران به‌گونه‌ای طراحی گردد که به‌صورت یک برنامه قابل‌درک جهت رشد و شکوفایی شرکت‌کنندگان در نظر گرفته شود.

    مقدمه

    از فواید اوقات فراغت این است که با ایجاد ظرفیت هایی جهت مشارکت بانوان در فعالیت های ورزشی و اجتماعی لحظات فرح بخشی را برای مشارکت کنندگان فراهم می آورد. در فضای فعلی شهر تهران که بانوان نقش های اجتماعی متعددی چه در قالب خانواده و چه در محیط کار بر عهده دارند؛ جهت اکتساب روحیه ای شاد و تعمیم این روحیه به نقش های اجتماعی، شرکت در فعالیت های فراغتی مبتنی بر ورزش می تواند اثربخش باشد. از این رو برنامه ریزان اجتماعی بایستی با پیشایند های کلیدی گرایش بانوان به فعالیت های فراغتی مبتنی بر ورزش آشنا باشند و این عوامل را شناسایی نمایند. با توجه به پیشینه پژوهش به نظر می رسد برخی عوامل اجتماعی می توانند بر گرایش بانوان به اوقات فراغت تاثیرگذار باشد. فعالیت های ورزشی به‌عنوان یکی از جنبه های اوقات فراغت به‌مثابه فعالیتی اجتماعی است که عوامل اجتماعی می تواند گرایش به آن را پدید بیاورد. با توجه به آنچه گفته شد هدف اصلی از تحقیق حاضر بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی بر اوقات فراغت بانوان با تاکید بر فعالیت های ورزشی در شهر تهران است.

    ابزار پژوهش

    روش انجام پژوهش آمیخته بود، با استفاده از تکنیک دلفی پرسشنامه محقق ساخته‌ای در مقیاس پنج ارزشی لیکرت در مورد متغیرهای سرمایه اجتماعی و گرایش اوقات فراغت طراحی گردید و بعد از تایید روایی 8 نفر از صاحب‌نظران مدیریت ورزشی؛ پایایی پرسشنامه ها نیز به دست آمد. جامعه آماری شامل کلیه بانوان استفاده کننده از خدمات ورزشی بوستان های مناطق 22 گانه شهر تهران بود که براساس نمونه گیری خوشه ای، 5 منطقه از شهر تهران انتخاب و با نمونه گیری تصادفی 245 نفر گزینش شدند. داده های بخش کمی با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و معادلات ساختاری از طریق از نرم افزارهای spss و لیزرل مورد بررسی قرار گرفت.

    تجزیه و تحلیل یافته‌ها

    با توجه به یافته های حاصل از مدل تحقیق مبنی بر تاثیر فاکتورهای اجتماعی بر گرایش اوقات فراغت بانوان شهر تهران و تاثیرگذران اوقات فراغت مبتنی بر ورزش در بهبود شاخص های سلامتی فردی و اجتماعی به مدیران و برنامه ریزان شهری توصیه می شود برنامه های فراغتی در سطح شهر تهران به گونه ای طراحی گردد که به‌صورت یک برنامه معنادار و قابل‌درک جهت رشد و شکوفایی شرکت‌کنندگان در نظر گرفته شود و بانوان حاضر در برنامه های فراغتی و ورزشی خود را متعلق به گروه اجتماعی حاضر در آن بدانند. اوقات فراغت مبتنی بر فعالیت های ورزشی بر بسیاری از جنبه های سلامت فردی و اجتماعی تاثیر مثبتی دارد. از طرفی برنامه های تفریحی و فراغتی که برنامه ریزان به‌صورت گروهی تدارک می بینند، بایستی فاکتورها و پیوندهای اجتماعی میان بانوان را تقویت کند.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، اوقات فراغت، ورزش بانوان، شهر تهران
|
  • Mohammad Amere *, Mahmoud Goodarzi, Amin Dehghan Ghahfarokhi Pages 1-31
    The purpose of this study was to investigate the situation of land management in medal-winning sports in Iran. The research method was a combination of quantitative and qualitative research. Qualitative interviews continued until the theoretical saturation was reached, and in the quantitative part, the weighting of the identified indicators was in the qualitative stage. Numerical taxonomy was used to identify the state of landscaping in medal sport. The statistical population in the qualitative part of the research was interviews with senior sports managers of the country, experts of the Deputy Championship and provincial affairs experts of the Ministry of Sports, heads of federations related to medal sports, which numbered 20 people and the sampling method was total. The statistical population in a small part included all the provinces of the country that the forms related to the indicators of sports planning were sent and collected through their federations to their sports delegations. The importance of each of the components and indicators of land planning related to the three disciplines of liver, karate, wushu in 31 provinces of the country showed that the sociological (0.41), economic (0.25) and geographical (0.34) components to The order was most important in explaining the state of land management in sports. Also, in terms of land management in these sports, the level of development in terms of championship medals in the Asian and Olympic Games in the provinces of the country is different, but most of the medal-winning athletes are in the province where the sports had better hardware facilities.
    Keywords: Landscaping, Land management, Sports development, Medal-winning sports
  • Nasimeh Ezami * Pages 33-58
    The purpose of this study was to investigate the barriers of women's progress into management positions and relationship between social factors with promotion in the organizations. This study is practical descriptive. The research population comprises organization staff in the field of Youth and Sports to 216 people. The sample was selected using Morgan’s table in a relatively stratified random sampling to be 136 individuals. And questionnaire women's barriers to progress (mogimi, 1390) have been used and its validity was approved and the reliability was obtained through Cronbach’s alpha to be 0.658. The results indicate that gender, sexism, leader support, family support, and the existence of a glass ceiling has an impact on the progress of women into positions of management. But the effect of the conflict between work and family was not observed in the progress of women into positions of management. The results indicate that there is a positive significant relationship between gender and gender discrimination and women’s promotion to the position of management in organizations. In addition, there is also a positive significant relationship between the elimination of conflict between work and family and also family support and women’s promotion to management positions in organizations.
    Keywords: Women, Management, Progress, social factors
  • Lila Babapour *, Sajjad Ghadami Pages 59-87
    Mass media play an indisputable role in shaping and directing the beliefs, attitudes and thoughts of the community, as well as the establishment of an appropriate setting in the field of sport development. The purpose of this study is to investigate the role of sport television network on people's sports participation. The present research is a descriptive-analytic study and so applied research. The statistical population of this study includes all people over 15 years old in Maku city. According to data from the Statistical Yearbook of 1395, in the city of Maku of west Azarbaijan province has population of over 15 years old 87241 people. The sample size of the Morgan table 384 was determined. The research instrument was a questionnaire, which was confirmed by Cronbach's alpha coefficient (81.24%). In this research, correlation coefficient and spss18 software were used. Research findings showed that there is a significant relationship between culture development, promotion of social participation, information and education in sport network with sport participation.
    Keywords: Culture promotion, social participation, Education, sports network, Sports Participation
  • Nazila Babazadeh *, MohammadRahim Najafzadeh Pages 89-118

    The main purpose of this study is to determine the relationship between values ​​and lifestyle with the participation of women in sports in Marand. This research is applied in terms of purpose and descriptive in nature. In terms of data collection, it is a field study. The statistical population of the study included all women and girl’s athletes in Marand who are active in sports clubs under the supervision of Marand Youth and Sports Department, which according to the statistics of Marand Youth and Sports Department, 27903 people are active. According to Morgan's table, 384 people were included in the research sample. The research instrument was a standard questionnaire for sports participation, Gill et al. (1988) questionnaire, for values ​​and lifestyle questionnaire, Corcoran and Fisher questionnaire (2000), which confirmed the validity and reliability of the questionnaires. In order to analyze the data, the Kolmograph-Smirnov test and Pearson correlation coefficient were used to analyze the data using SPSS statistical software. The results showed that there is a significant relationship between values ​​and lifestyle with women's sports participation in Marand city. There is also a significant relationship between learning, diversity, fashion, responsibility, attention to history and religion, passion, quantity, intellectual and physical ability with sports participation.

    Keywords: Values, lifestyle, women's sports participation, learning, Responsibility
  • Asadollahe Babaiefard, Mosa Saadati *, Afsaneh Akhavan Pages 119-151
    Divorce as a social damage on the family structure and the underlying issues affect serious countless community. Hence, the present study is to investigate the factors influencing the tendency to divorce among couples is written in Kashan city. The research method used was survey and study population all couples city of Kashan in the number of 6784 inhabitants, of which 384 as the final sample based on the formula and random sampling. Also, questionnaires were used to collect data, And all data obtained through the application Spss18, has been analyzed. The results showed that the correlation between the variables of disagreement with the spouse (correlation coefficient 0.940), the degree of involvement of others (correlation coefficient 0.948), individual psychological characteristics (correlation coefficient 0.299), marriage comparison With celibacy (correlation coefficient 0.146), expectations from the role of spouse (correlation coefficient 0.946), the degree of religiosity (correlation coefficient 0.978), with the dependent variable of the tendency to divorce was statistically significant and direct; Also, the results of regression analysis indicate that 28.9% of the changes in the tendency to divorce are explained by these independent variables.
    Keywords: Family, Wife Performance, Expectations of the Role, the involvement of others, Religious Commitment, The Tendency to Divorce
  • Yaqoub Badri Azarin *, Mohamad Mousaei, Masoomeh Hazrati Athar Pages 153-178
    The aim of this study was to investigate the effect of one month of physical activity on the quality of life of treated addicts. The method of the present study is quasi-experimental which was applied with a pre-test-post-test design with two groups (physical activity and control group). The statistical population of this study includes heroin addicts who have a history of more than 3 years of use, who have referred to one of the camps located in Tabriz for treatment in a certain period of time, 30 of whom were selected as the sample of the study. The sampling method was accessible and targeted from the community of these addicts who had a history of use for three years and their age range was between 23 and 50 years. After recording the demographic information of the candidates as a pre-test of their SF-36 quality of life, they were measured by a questionnaire. After the pre-test stage, the subjects of the experimental group were present at the examiner's desired location for three months, three days a week at the appointed time and performed the selected physical activity as a group under direct supervision. The time considered for both groups was the same so that during the research time, an attempt was made to consider the number of people of equal ages for both groups. Finally, at the end of one month of physical activity, once again, all subjects answered the quality of life questionnaire as a post-test. Also, no physical activity was considered for the control group. The results showed that there was a significant difference between the quality of life of physically active addicts in one month and inactive addicts (p < 0.05). As a result, the rate of quality of life changes in the experimental group is significantly higher than the control group. According to the findings of the study, it can be concluded that by using a regular exercise program, the level of quality of life can be increased in various dimensions in addicts.
    Keywords: Quality of life, physical activity, addicts
  • Vajiheh Javani * Pages 179-201
    Consumption at different levels can be discussed and analyzed, that one of its aspects being sports consumption. Considering the significant impact of women's sports culture on consumption, the purpose of this study was to analyze the sport consumption culture of young women based on consumer theory. In this research, the methods of research were thematic analysis and Delphi method. The population of the study was women and girls aged 18-30 years old. They were interviewed using purposeful sampling, and 38 were interviewed and analyzed by the method of thematic analysis. In the second phase, according to the extracted themes of the first phase a researcher-made questionnaire was formed. Then, 28 experts were asked to fill out the questionnaire by Delphi method. In this research, four dimensions and 26 statements were identified as influential dimensions of consumption sport culture of women’s and examined by experts. The first was lifestyle, which was the most important influence on the culture of exercise. The second and third dimensions were obtained aesthetically and escape. Finally, the fourth dimension of this research was the socioeconomic dimension of the sport consumption culture.
    Keywords: consumer culture, sport, Women, consumer culture theory
  • Romina Habibpour * Pages 203-230
    A new approach to managing operations in recent years is the supply chain management approach. In the current competitive era, sports venues must focus on their capabilities and resources in order to gain competitive advantage and improve their market position. The purpose of this study is to approach structural equations in explaining the effect of supply chain management on improving the performance of sporting places. The statistical population of the study was managers, employees and customers of West Azarbaijan sports facilities in the year 96, out of which 385 were selected as representative of the community. The data for the research hypotheses were obtained through a questionnaire. The research also used the structural equation modeling model to evaluate the causal model and to verify the reliability and validity of the measurement model. The presented model and the information obtained from the questionnaires were analyzed using SPSS and PLS software. The results of the research show that supply chain management practices and competitive advantage have a direct and positive effect on the performance of sports facilities and improve performance. On the other hand, the positive and significant effects of the intermediate role of competitive advantage on the performance of sporting places were confirmed at a confidence level of 0.99. Therefore, in the area of competition between organizations and sports facilities, one of the factors contributing to success is to focus on improving performance through the creation of competitive advantage.
    Keywords: Supply Chain, Competitive Advantage, performance, Sports Places, West Azarbaijan Province
  • Zahra Fathirezaei, Elham khodadadeh* Pages 231-247

    The aim of this study was to investigate the relationship between, The levels of motivation and Intention to Continue Physical Activities in female adolescent students. 221 female adolescent students of East Aderbayjan province aged 18-12 years in 2019-2019 were selected by multistage cluster sampling and completed exercise continuity and exercise behavior regulation questionnaires. The collected data were analyzed by SPSS24 software. The findings showed that among the factors of motivation levels, lack of motivation negatively and internal motivation as well as positively identified regulation, they have the ability to predict the Intention to Continue Physical Activities. However, other levels of continuity of motivation, including external motivation and introjected regulation, do not have the ability to predict the desire to continue exercising. Accordingly, it can be said that in creating a desire to continue exercising in adolescent girls, the type of motivation they have created during exercise classes can be a predicting factor.

    Keywords: motivation, Intention to Continue, girl adolescents, sport
  • Mohammadhasan Sharbatian * Pages 249-311

    Promoter happiness is the positive sensory behavior that one receives from being rewarded.This study investigates the promoter happiness behaviors of Turner's social emotion approach based on Mixed Methode (qualitative-quantitative-spatial).The study population consisted of citizens over 18 years old in Mashhad urban areas who were selected according to sampling (case type, simple random according to the size of each area and point-location) participants and respondents. The tools were (semi-in-depth interview, interview questionnaire and map drawing) and the findings were collected based on themes analysis, description, explanation and spatial analysis. In this study, interviews were conducted with participants who promoter happiness in intimate circles, providing qualitative and contextual information, then coding the categories, components and questions of the researcher-made questionnaire. The alpha of the questionnaire was 0.78. The results of the qualitative section indicate that the central category of rewards is formed to benefit from encouragement, endorsement, pleasure, and success in expressing emotions and exchanging emotions. In the quantitative sector, the above average averages of the types of rewards were obtained at urban level and were based on the spatial analysis of households that received less rewards in less urban areas and those receiving the most rewards. The clustering results of the promoter happiness rewards are divided into two clusters where the areas of each cluster with respect to spatial proximity indicate that the first cluster was less than average in relation to the second cluster. Finally, the rewards of being promoter happiness as an emotional arousal from the structure are exchanged as a pleasant emotional experience and become an unmatched asset to enhance the quality of life.

    Keywords: Promoter happiness, Emotions, Rewards, Turner, Emotional arousal, Mixed Method, Mashhad
  • Abas Shakibi Rad, Samaneh Safari Hassanabadi, Fahimeh Najafi Alamdarlo *, Kazem Seifpour Pages 313-330
    The aim of the current study was to investigate sports insurance services in attracting the satisfaction of injured athletes. It is a descriptive, survey type study and in terms of purpose, it is a practical and in terms of data collecting a field study. The statistical population of the present study included 160 injured players of the Premier League teams 1398 in selected sports (Football, Futsal, Basketball, Volleyball). The available sampling method had been chosen, which was equal to the statistical population. The data collection tool was a researcher made questionnaire whose validity was confirmed by 12 professors of sports management and insurance, and its reliability obtained as α = 0.86 The descriptive statistics tests (frequency, mean, standard deviation) and inferential statistical tests (Kolmogorov–Smirnov,Friedman Test) were used to analyze the data using SPSS software version 25. The results showed that most athletes are moderately satisfied with the service of sports insurance. The Contextual factors have the most roles and the intervening factors have the least role in the satisfaction of athletes with the sports insurance services. The results indicated that the number of athletes' visits to use sports insurance plays an important role in athletes' satisfaction with sports insurance services.
    Keywords: Athletes' satisfaction, Injured athletes, Insurance, Insurance services
  • Siavash Khodaparst, vahid Bakhshalipour *, Fatemeh Monfared Fatideh Pages 331-354

    The aim of this study was to investigate the dimensions of corruption and anomalies in Iranian championship sports. The research method was descriptive-applied which was mixed and in two stages including; corruption was identified in terms of areas related to championship sports and the components of corruption. The statistical population of the study included all 250 managers of federations and sports clubs, coaches and players of professional league clubs, international referees, members of the media active in the field of championship sports and some sports experts in the championship sports sector. The research sample consisted of 150 people who were selected by available sampling method. A researcher-made questionnaire consisting of 46 questions in a 6-point Likert scale among championship sport stakeholders was used to collect the required data. data were analyzed using Spearman correlation coefficient and structural equation modeling using SPSS19 and PLS23 software. Findings showed that socio-cultural variables had the first priority and economic and political variables had the highest impact on sports corruption. Also, the highest rank of sports corruption forms was related to doping and collusion and the lowest rank was related to alcohol consumption and illicit relations. Due to the favorable fit of the conceptual model of corruption, the effectiveness of the studied variables was reported to be good. Also, due to the high intensity of the coefficients of the effect of cultural, social, economic and political factors in the research, it can be said that this dimension has a high role in corruption or vice versa in its prevention and can precede other dimensions in the center.

    Introduction

    Since the treatment of any disease requires accurate knowledge, if we consider the process of combating sports corruption to include the stages of disease diagnosis and then prevention and treatment, the importance and necessity of pathological studies to develop policies and strategies in accordance with domestic and local conditions. , Will be quite obvious (Kushki et al., 2020). Sports corruption is not a unified and focused force that can be viewed superficially and uniformly and controlled by a one-dimensional solution, but requires the use of a holistic and multidimensional approach (Ghanbari et al., 2019). Therefore, in spite of the existence of many professional athletes and the existence of scientific and experimental infrastructures in different sports, there are wide and different dimensions of corruption in the professional sports of the country, and the study of this issue is of special importance. Is. On the other hand, due to the fact that there is very little research in this field in Iran, the need for extensive and comprehensive research in the country is felt in various aspects. Therefore, the main question of the present study is how the dimensions of corruption and anomalies manifest in championship sports?

    Methodology

    The method of the present study was descriptive-applied which included; Corruption was identified quantitatively in terms of areas related to championship sports and the components of corruption were determined. Accordingly, while studying numerous scientific articles related to the subject of research and interviews with professors of sports management and sociology of sports, to prepare a list of the most relevant and well-known variables in the field of corruption in world and national championship sports that the most repetition and emphasis in The articles were reviewed and after receiving the expert opinion of professors of sports management and experts in the field of championship sports, a research questionnaire was designed to collect data. An attempt has been made to consider the different political dimensions, cultural and social conditions in accordance with the Iranian society in compiling the questionnaire. To collect the required data, a researcher-made questionnaire consisting of 46 questions in a 6-point Likert scale was used among championship sport stakeholders. This questionnaire has 7 dimensions of corruption (including; economic and political, cultural and social, legal and legal, structural and managerial, educational and training, behavioral and moral, media and communication) and 7 forms of corruption (including; doping, collusion, Drug use, illicit acquisition of property, the prevalence of superstition (including magic, alcohol consumption, illicit relationships).

    Analysis of findings

    Based on the results, it is possible to identify and evaluate the priority and severity of the components affecting corruption in championship sports. As can be seen, in relation to the components of corruption, the first priority is with the cultural and social component and the last priority is with the media-communication component. It is also possible to identify and evaluate the priority and severity of corruption in championship sports. As can be seen, in relation to forms of corruption, the first priority is with doping and the last priority is with illegitimate relations. After examining the fit of measurement models, it is time to fit the structural model of the research. In the structural model section, unlike measurement models, it does not deal with questions (explicit variables) and only hidden variables with their relationships are examined. In addition, in the present study, the most widely used criteria have been used to fit the structural model. These criteria are; the coefficient of significance (t-values) is the coefficient of determination (R2) and the coefficient of predictive power (Q2). Also, several criteria were used to evaluate the fit of the structural model of the research. The first and most basic criterion is the significance coefficients of t or the values ​​of t-values, which only show the accuracy of the relationship and do not indicate the intensity of the relationship between variables. Can be measured with it. Figure 2 shows the model for t-values.

    Conclusion

    The aim of this study was to investigate the dimensions of corruption and anomalies in championship sports. Sports corruption varies from country to country and even between parts of the country. Countries are trying to analyze the current situation and situation with a holistic, all-encompassing and systematic view and to respond to the most important and fundamental questions about corruption effectively and appropriately, relying on their capabilities. Studies in this field can identify various dimensions and forms of sports corruption, and provide practical and practical solutions to combat sports decision-makers in the field of sports. According to the research results, the weakness of moral beliefs and human values, reducing the level of conscience and social discipline in society, increasing individualism, inconsistency between values ​​and ways to achieve them, dominance of relationships over criteria, weak organizational culture among managers and employees, culture Intra-organizational loyalty, the spread and perpetuation of corruption, and the weakness of social control are all problems of a society that inevitably transfer from society to clubs and the level of championship sports and related organizations and cause pollution and corruption. On the other hand, economic corruption causes discrimination in society, inequality between classes of society, which destroys the motivation and hope for the future in the hearts of people who have done healthy work for years. Also, the structure of any organization is anti-corruption in any case, in addition to its specific organizational culture, it can provide a nested structure for direct and indirect supervision. It should be noted that the volume of government and government institutions is much larger than necessary and it seems that it is better to reduce the volume of government and government institutions in different ways and remove unnecessary bodies of each institution from its organization and merge parallel institutions. Also, due to the cultural differences of individuals in each organization, some researchers have referred to the issue of education to reduce corruption. Because education has been cited as the foundation of development, in fact, research shows that most moral deviations and behavioral crimes in adults are the result of poor parenting and parenting in the early years of life. On the other hand, the role of the media in corruption is in fact a two-way role that can play both a facilitator and a full-fledged fighter and whistleblower. Therefore, in many countries, the media is used as the watchdog of institutions, but only if the media itself is not involved in pollution in sports or any club or organization.

    Keywords: Dimensions of sports corruption, forms of sports corruption, sports anomalies, championship sports
  • vahid samimi *, Abbas Seyfollahi, Fatemeh Moradi Barzel Abad, Arezoo Mohammadzadeh, Hesam Safkhani Pages 355-374

    The purpose of this study was to investigate the challenges of getting the players of the basic categories of Semnan province to the national football teams. The method of the present study was descriptive survey and the data collection was field. The statistical population of the study included all managers and coaches working in teams of different age groups of football in football province, whose number was about 100 people and the statistical sample was considered equal to the community. The research tool was a researcher-made questionnaire that included four components: managerial, financial, technical and research. The validity of the questionnaire was confirmed by 10 professors of sports management and its reliability was 0.86, which indicated the high reliability of the questionnaire used. Data analysis was performed using statistical methods of mean, standard deviation, Kolmogorov-Smirnov test (K-S), Friedman rank test and one-sample t-test using SPSS software version 25. The research findings showed that the managerial, financial, technical and research components have a positive role in the challenges of getting the basic players of Isfahan province to the national football teams; Therefore, it is necessary for the country's sports clubs to work closely with football boards, schools, physical education departments, sports managers and coaches, and to pay special attention to the basic football teams.

    Introduction

    The presence of thousands of players and millions of football fans around the world indicates that football plays an important and special role in the cultural and social life of countries and people (Baker et al., 2018). Today, football, due to the special role of sport as the most popular and popular sport, which has turned it into a political, cultural, economic and social phenomenon and has become an integral part of the lives of many people in the world, and it is called the football industry. Is enslaved (Pooyandehkia et al., 2020). Therefore, ensuring that the development of football is on a regular and organized basis is a key precondition for broad participation in football and a promise for the sustainable development of youth football. It seems that considering that science is developing and expanding in the world day by day, so science should be used for the development of sports. Football academies and specialized football schools are places where professional and knowledgeable coaches in the field of football can be used to help the scientific development of this sport in the world and to use the necessary ground for planning and development of football in the province; Therefore, in the present study, the researcher is the percentage of answer to the question, what are the challenges of getting the players of the basic categories of Semnan province to the national football teams?

    Methodology

    The method of the present study was descriptive survey and the data collection was field. The statistical population of the study included former and current managers of Semnan Football Board and all coaches working in different age groups of football in the province, veterans and football researchers, whose number was about 100 people and the statistical sample was considered equal to the community. Research questionnaires were provided to statistical samples in person and through virtual networks such as WhatsApp and Telegram. The research tools of the researcher-made questionnaire included four components of management (questions 1-7), financial component (questions 8-15), technical component (questions 15-24) and research component (questions 25-30). Likert value was valued. The validity of the questionnaire was confirmed by 10 professors of sports management and its reliability was 0.88, which indicated the high reliability of the questionnaire used. Descriptive statistical methods were used to determine the mean, standard deviation, frequencies, percentages, and inferential statistical methods including Kolmogorov-Smironov (K – S) test to determine the normality of the data, Friedman rank test to prioritize research variables, and t-test a sample was used to compare the mean. Data analysis was performed using SPSS software version 25.

    Analysis of findings

    The results of one-sample t-test showed that the components and challenges of Semnan province players to the national football team in the basic categories have a positive role. The table below shows the results of this test: In order to rank the challenges of getting the players of the basic categories of Semnan province to the national football teams, the Friedman rank test was used. The results of Friedman rank test showed that the managerial, technical, financial and research components, respectively, have a higher rank according to the average rank of each as the challenges of getting Semnan province players to national football teams in the basic ranks.

    Conclusion 

    In general, the results of the research show that the managerial, technical, financial and research components have a positive role in the challenges of getting the players of the basic categories of Semnan province to the national football teams. One of the necessities of developing the country's football clubs is paying attention to the basic teams. The pervasiveness of sport and the importance of its place in international relations have attracted much attention from governments. The success of countries in international sports arenas, in addition to social and economic effects, is a symbol of stability and all-round capabilities of those countries and is one of the reasons for the high investment of countries in championship and professional sports. Football schools around the world act as a base for recognizing the talents of this field and introducing them to football at the grassroots level, but in our country, due to the interest of children and adolescents in this field and the desire of families for their children to enter the sport of football schools for education. The football base has been set up, which mostly pursues its economic goals. Also, according to the obtained results, the hardware facilities required by the federation regulations, software facilities specified by the federation regulations, investment with a certain return, construction of football academies in a suitable place and having managers and coaches with valid resumes in the province, including He considered the criteria set for football academies for the development of football in the province.

    Keywords: Football Industry, Grassroots Football, Navigation Challenges, National Teams, Sports Clubs
  • Farnaz Fakhri, Seyed Hossein Alavi * Mohsen Hadi Tahan Pages 375-397

    The purpose of this study was to present a model of the impact of social capital on women's sports leisure in Tehran. Using Delphi technique, a researcher-made questionnaire was designed on the variables of social capital and leisure orientation, and after confirming the validity of 8 sports management experts, the reliability of the questionnaires was obtained. The statistical population consisted of all women using sports services in the parks of 22 districts of Tehran. Based on cluster sampling, 5 districts of Tehran were selected and 245 people were selected by random sampling. Quantitative data were analyzed using Pearson correlation coefficient and structural equations through SPSS and Lisrel softwares. The results of the model showed that social communication, social belonging and social health have an impact on women's leisure tendency. Finally, urban managers are advised to design leisure programs in Tehran in such a way that an understandable program is considered for the growth and prosperity of the participants.

    Introduction 

    One of the benefits of leisure is that by creating capacities for women to participate in sports and social activities, it provides refreshing moments for the participants. In the current atmosphere of Tehran, where women have various social roles, both in the family and in the workplace; participating in sports-based leisure activities can be effective in acquiring a happy mood and generalizing this spirit to social roles. Therefore, social planners should be familiar with the key precedents of women's tendency to sports-based leisure activities and identify these factors. According to the research background, it seems that some social factors can affect women's tendency to leisure. Sports activities as one of the aspects of leisure, are like a social activity which social factors can create a tendency toward them. According to these explanations, the main purpose of this study is to investigate the impact of social capital on women's leisure with an emphasis on sports activities in Tehran.

    Research Tools 

    The research method was mixed; using the Delphi technique, a researcher-made questionnaire was designed on a five-point Likert scale about social capital variables and leisure trends. The reliability of the questionnaires was also obtained after confirming the validity by 8 sports management experts. The statistical population included all women using sports services in the parks of 22 districts of Tehran which based on cluster sampling, 5 areas of Tehran were selected and 245 people were selected by random sampling. Quantitative data were analyzed using Pearson correlation coefficient and structural equations through SPSS and LISREL software.

    Data Analysis 

    According to the findings of the research model, based on the effect of social factors on the tendency of women in Tehran and he effect of spending sports-based leisure time on improving individual and social health indicators, managers and urban planners are advised to design leisure programs in the city of Tehran in such a way that it is considered as a meaningful and understandable program for the growth and prosperity of participants; and women attending leisure and sports programs, consider themselves as belonging to the social groups which they are present in. Leisure based on sports activities has a positive effect on many aspects of personal and social health. On the other hand, recreational and leisure programs prepared by planners as a group should strengthen social factors and ties between women.

    Keywords: Social Capital, Leisure Time, Women's Sport, Tehran