فهرست مطالب

نشریه طلوع بهداشت
سال نوزدهم شماره 5 (پیاپی 83، آذر و دی 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/11/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علیرضا نعیمی شیرمرد، حسینعلی صادقیان*، محمدتقی قانعیان، سارا جام برسنگ، حسین میبودی، مهناز حجازی شیرمرد صفحات 1-11
    مقدمه

    به دنبال تغییرات آب و هوایی و کاهش منابع انرژی، لازم است ساختمان ها و محیط ساخت شده توسط انسان، پایدارتر شده و سطوح انرژی کمتری مصرف نماید. بدون شک بهینه سازی مصرف انرژی و به کارگیری رویکردهای طراحی پایدار بویژه در مدارس می تواند کمک شایانی به رشد و توسعه نماید. هدف از مطالعه حاضر بررسی مدارس ابتدایی منطقه سه تهران براساس شاخص های پایداری مدارس می باشد. 

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی-مقطعی، شامل تمام مدارس ابتدایی دولتی منطقه سه تهران در سال 1397 بود. بر این اساس 28 مدرسه مورد ارزیابی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات در این مطالعه، پرسشنامه ای شامل 14 معیار در قالب معیارهای مهندسی-معماری و رفتاری بود. برای توصیف داده ها از آمار توصیفی شامل میانگین±انحراف استاندارد و نیز جدول فراوانی استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و استنباطی SPSS   نسخه 23 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج این مطالعه نشان داد که اکثر (1/82 درصد) مدارس ابتدایی منطقه سه تهران جزو مدارس درجه دو هستند و صرفا 9/17 درصد از این مدارس در دسته مدارس سبز درجه یک قرار دارند. در این مطالعه بین میزان نگرانی مسیولین مدارس در رابطه با مسایل مربوط به محیط زیست با نمره شاخص پایداری مدرسه ارتباط معناداری یافت نشد.

    نتیجه گیری

    مدارس ابتدایی منطقه سه تهران براساس شاخص های پایداری در سطح نسبتا مطلوبی قرار دارند اما نظر به اهمیت طراحی فضاهای آموزشی سازگار با اکوسیستم ها، لازم است توجه بیشتری به طراحی مدارس براساس شاخص های پایداری معطوف گردد.

    کلیدواژگان: مدارس پایدار، ساختمان های پایدار، تهران
  • مینا دانایی، علی اکبر روحانی، علی سجادی، محسن مومنی* صفحات 12-20
    مقدمه

    اعتیاد به اینترنت یک پدیده جهانی است که فراوانی آن در دانشجویان در حال افزایش است. مطالعه حاضر با هدف بررسی فراوانی و عوامل موثر بر اعتیاد به اینترنت در دانشجویان کارآموز و کارورز دانشگاه علوم پزشکی کرمان در سال 1397 انجام شد.

    روش بررسی

    مطالعه مقطعی حاضر بر روی 250 نفر از  دانشجویان کارآموز و کارورز دانشگاه علوم پزشکی کرمان در سال 1397 در بازه زمانی 6 ماهه به روش نمونه گیری آسان انجام شد. در این مطالعه ابزار اصلی پژوهش پرسشنامه خود ایفای روا و پایای اعتیاد به اینترنت کیمبرلی-یانگ بود که دامنه ی نمرات آن بین 20 تا100 است و کسب نمره ی بالاتر، نشانه ی وابستگی بیشتر به اینترنت است. برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها از نرم افزار آماری spss  نسخه 20 و آزمون های آماری مجذور کای استفاده شد. سطح معنی داری کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    از میان افراد شرکت کننده در مطالعه، 46 نفر(4/18%) کاربر عادی، 127 نفر (8/50%) در معرض خطر و 77 نفر (8/30%) معتاد به اینترنت بودند. از بین عوامل دموگرافیک مورد بررسی، جنسیت (041/0=P) و مقطع تحصیلی (024/0=P) با اعتیاد به اینترنت ارتباط معنی دار داشتند.

    نتیجه گیری

    مسیولین و سیاست گزاران باید توجه ویژه ای به مقوله اعتیاد به اینترنت در دانشجویان پزشکی داشته باشند زیرا ممکن است اعتیاد به اینترنت باعث شود این افراد از وظایف خطیر خود در دوران کاراموزی و کارورزی غافل شوند. برگزاری دور های آموزش اثربخش می تواند در این زمینه راهگشا باشد.

    کلیدواژگان: اعتیاد، اینترنت، دانشجو، پزشکی
  • سید سعید مظلومی محمودآباد، سکینه گرایلو*، مهدیه خالقی موری، نوشین یوشنی، نفیسه میزانی صفحات 21-32
    مقدمه

    یکی از شایع ترین سرطان ها، سرطان پوست است و روز به روز بر میزان آن افزوده می شود. اساسی ترین اقدام در پیشگیری از این بیماری، رفتارهای محافظت کننده در برابر نور خورشید است،  با توجه به اهمیت سلامت دانشجویان علوم پزشکی بعنوان سفیران سلامت این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مدل فرآیندهای موازی توسعه یافته بر رفتارهای پیشگیری کننده از سرطان پوست در دانشجویان شهر یزد انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی تحلیلی در سال 98 برروی 280 نفر از دانشجویان دانشگاه های یزد انجام شد. نمونه گیری به صورت تصادفی بود. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه مبتنی بر مدل فرآیندهای موازی توسعه یافته استفاده شد و پس از ورود به نرم افزار  SPSS  نسخه 18وکدگذاری داده ها با استفاده از آزمون های آماری پارامتریک مناسب شامل تی مستقل، آنالیز واریانس، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    میانگین سنی و انحراف معیار دانشجویان 18/3±69/22 با دامنه سنی بین 18 تا 41 سال که 5/62% آنان زن بودند. استفاده از کلاه 7/15% وکرم ضد آفتاب 9/30% گزارش شد. طبق یافته ها، سازه شدت درک شده بالاترین امتیاز را در بین سازه ها مدل  داشت. در بین سازه های مدل خودکارآمدی قویترین پیش بینی کننده قصد رفتاری (376/0=β) و رفتارهای پیشگیری کننده (109/0=β) از سرطان پوست بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به پایین بودن سطح رفتارهای حفاظتی و سازه خودکارآمدی درک شده بعنوان اثر بخش ترین عامل بر رفتارهای پیشگیرانه از سرطان پوست، لذا پیشنهاد می شود در زمینه توسعه مداخلات آموزشی مد نظر قرار گرفته شود.

    کلیدواژگان: سرطان پوست، دانشجویان، مدل فرآیندهای موازی توسعه یافته، رفتارهای پیشگیرانه
  • علی فتاحی بافقی، صمد صادقی بخی*، محمود وکیلی صفحات 33-43
    مقدمه

    توکسوپلاسموز یکی از شایع ترین عوامل عفونت های انگلی انسان و سایر مهره داران خونگرم است که انتشار جهانی دارد. هدف این مطالعه، بررسی تعیین میانگین سطح سرمی IgG, IgM، مرتبط با توکسوپلاسموز در زوج های جوان در شرف ازدواج مراجعه کننده به مرکز مشاوره پیش از ازدواج شهر یزد می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه 200 نفر (100 نفر از دختران و 100 نفرپسران) در شرف ازدواج مراجعه کرده به مراکز بهداشتی شهرستان یزد به طور تصادفی انتخاب و نمونه گیری از هر دو جامعه آماری به منظور بررسی حضور عفونت توکسوپلاسموز، انجام شد، سپس با کیت اختصاصی آنتی بادی های IgM و IgG مورد ارزیابی قرار گرفت. داده های به دست آمده توسط  نرم افزار SPSS  نسخه 18مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ‏ها:

     از مجموع 200 نمونه دختران و پسران مورد مطالعه، در دختران، 25 مورد (25%) از نظر عیار IgG، مثبت و 75 مورد (75%) منفی بودند. درپسران هم از نظر عیار IgM، 6مورد (6%) مثبت و 94 مورد (94%) منفی بودند. دردختران از نظر IgM ،4مورد (4%)مثبت و 96مورد(96%) منفی بودند.در پسران از نظر IgG،12مورد (12%) مثبت و 88 مورد (88%) منفی بودند.بین شیوع سرمی عفونت توکسوپلاسما و نگهداری گربه (663/0=p)، ریزش مو (614/0)، شغل (470/0) سطح تحصیلات (488/0=p) و گروه خونی (618/0=p) رابطه معنی دار مشاهده نشد.

    نتیجه ‏گیری: 

    شیوع سرمی عفونت توکسوپلاسمادر بین زوجهای جوان با تحصیلات کمتر از لیسانس که نگهداری گربه خانگی داشتند گرچه معنی دار نبود ولی در مقایسه بیشتر از تحصیل کرده ها و در حد مرز معنی دار بود.

    کلیدواژگان: درشرف ازدواج، توکسوپلاسما گوندی، یزد، IgG، IgM
  • نیلوفر دهقانی، مسعود صالحی پور*، بابک جوانمرد صفحات 44-54
    مقدمه

    سرطان پروستات دومین سرطان رایج و دلیل اصلی مرگ و میر مرتبط با سرطان در سراسر جهان است. با توجه به گزارشاتی که اخیرا ژن مربوط به آنزیم گلایسین N-متیل ترانسفراز (Glycine N-Methyl Transferase) را در دسته ی ژن های حساس به تومور قرار داده اند، در مطالعه حاضر به بررسی سطح بیان ژن مربوط به آنزیم در بافت سرطان پروستات افراد مبتلا به سرطان پروستات پرداخته شده است. آنزیم GNMT توسط ژن GNMT کد می شود و در متابولیسم متیونین و گلوکونیوژنز نقش دارد. افزایش بیان ژن GNMT سبب افزایش تبدیل گلایسین به سارکوزین و افزایش سطح سارکوزین در خون و ادرار می شود.

    روش بررسی

    بدین منظور سطح بیان ژنGNMT  در نمونه های بافت بیماران مبتلا به سرطان پروستات در مقایسه با افراد دارای هایپرپلازی خوش خیم پروستات با استفاده از تکنیک Real-Time PCR ارزیابی شد.

    یافته ها

    سطح بیان ژن GNMT در بیماران سرطان پروستاتی در مقایسه با افراد دارای بزرگی خوش خیم پروستات افزایش معنی دار نشان داد (001/0>p). همچنین سطح بیان ژن GNMT وابسته به میزان پیشرفت سرطان بود و در همه مراحل مختلف سرطان پروستات در مقایسه با افراد دارای بزرگی خوش خیم پروستات افزایش معنی داری مشاهده شد (001/0>p).

    نتیجه گیری

    سطح غلظت سارکوزین توسط GNMT کنترل شده و به نظر می رسد افزایش سطح بیان ژن GNMT موجب افزایش سطح غلظت سارکوزین می گردد. به نظر می رسد که افزایش سطح بیان GNMT در مراحل اولیه بیماری سرطان پروستات اتفاق می افتد. بنابراین با اندازه گیری دوره ایی سطح بیان GNMT شاید بتوان پیش از تشکیل سلول سرطانی و تهاجم آن به بافت های دیگر، سرطان پروستات را تشخیص داد.

    کلیدواژگان: سرطان پروستات، گلایسین ان-متیل ترانسفراز، Real-Time PCR، سارکوزین
  • محسن عسکری شاهی*، محمد میرجانی ارجنان، محمود وکیلی صفحات 55-67
    مقدمه

    با وجود پیشرفت های انجام شده در زمینه بیماری های قلبی و عروقی هنوز هم مرگ ناشی از این بیماری در صدر علت های مرگ می باشد. در این مطالعه به بررسی دقیق برخی از این عوامل موثر بر مرگ ناشی از بیماری های قلبی و عروقی پرداخته می شود.

    روش بررسی

    مطالعه ای تحلیلی از نوع مقطعی که در آن کارآیی مدل های  رگرسیون پواسون و دو جمله ای منفی در ارتباط با عوامل موثر بر مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی و عروقی بررسی می شود.اطلاعات مرگ از سامانه ثبت مرگ برای سال 1396 استان یزد استخراج شد. جنس، سن، تحصیلات، شغل، موقعیت مکانی، شهرستان محل فوت نیز برای هر کدام از متوفیان استخراج شد . سپس این دو مدل رگرسیونی به داده ها برازش داده شد .

    یافته ها

    تعداد 5015 مرگ ثبت شده است که از این تعداد 1642 فوت  در اثر بیماری های قلبی و عروقی اتفاق افتاده بود. نرخ مرگ در اثر بیماری قلبی و عروقی با استفاده از رگرسیون دو جمله ای منفی برای متغیرهای تحصیلات، محل سکونت، نوع سکونت و سن معنی دار شد. نسبت مرگ به علت بیماری قلبی و عروقی برای متغیر سن معنی دار و برای متغیرهای شغل، تحصیلات، نحوه سکونت و محل سکونت معنی دار نشد.

    نتیجه گیری

    در صورتیکه زمان وقوع مرگ به عنوان متغیر offset  در نظر گرفته شود، مدل رگرسیون دو جمله منفی برای نشان دادن عوامل موثر بر مرگ به علت بیماری قلبی و عروقی با توجه به معیار  AICو BIC کاراتر می باشد و در صورتیکه کل افراد فوت شده به عنوان متغیر offset در نظر گرفته شود، مدل رگرسیون پواسون کاراتر می باشد.

    کلیدواژگان: مرگ ناشی از بیماری های قلبی و عروقی، رگرسیون دو جمله ای منفی، رگرسیون پواسون
  • علی حکیم زاده اردکانی، محمدحسین فلاح*، سعید وزیری، ابوالقاسم عاصی مذنب صفحات 68-77
    مقدمه

    اخیرا میان روانشناسان غربی و دانشمندان علوم انسانی، مثبت اندیشی و داشتن نگرشی امیدوارانه به زندگی، به عنوان یکی از موثرترین روش های درمان بیماری های روانی، به ویژه ناامیدی و افسردگی، مورد توجه قرار گرفته است که در این زمینه درمان یکپارچه توحیدی اثرپذیری خوبی از خود نشان داده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثربخشی الگوی قرآنی- روایی امید درمانی با رویکرد درمان یکپارچه توحیدی بر امید به زندگی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد انجام شد.

    روش بررسی

    در این پژوهش نیمه آزمایشی، از بین کلیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، نمونه ای به حجم 30 نفر به روش نمونه گیری در دسترس و جایگزینی تصادفی در دو گروه (15 نفره) انتخاب شد. دوره ی مشاوره گروهی در 5 جلسه برای گروه آزمایش اجرا شد. از مقیاس امید اسلامی خلیلیان شلمزاری، جندقی و پسندیده (1392) برای گردآوری داده ها استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون کواریانس چند متغیری تحلیل شد.

    یافته ها: 

    ضریب اندازه ی اثر نشان می دهد که 89 درصد تفاوت دو گروه آزمایش و کنترل مربوط به مداخله ی آزمایشی (000/0  <p) است. مقدار F نشان می دهد که ابعاد امید به زندگی (هدف، تلاش، اسباب، تکیه گاه، موانع امید، رابطه فرد و تکیه گاه و راه حل) گروه آزمایش افزایش یافته و در سطح معناداری 05/0 a= معنادار بود.

    یافته ها

    الگوی قرآنی- روایی امید درمانی با رویکرد درمان یکپارچه توحیدی (به صورت مشاوره گروهی) می تواند بر امید به زندگی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد روش درمانی موثری باشد.

    کلیدواژگان: امید درمانی، امید در قرآن و روایات، الگوی درمان یکپارچه توحیدی، امید اسلامی
  • حسین فلاح زاده، سحر بلانیان* صفحات 78-93
    مقدمه

    یایسگی می تواند تاثیرات منفی، برکیفیت زندگی زنان یایسه بگذارد.ارزیابی کیفیت زندگی زنان شهریزد پس ازیایسگی وعوامل مرتبط با آن درسال1398هدف اصلی این پژوهش است.

    روش بررسی

      این مطالعه توصیفی مقطعی می باشد،درآن 250 نفراز زنان یایسه بالای50 سال شهریزد بررسی شدند.ازپرسشنامه کیفیت زندگی SF-36استاندارد استفاده گردید.میانگین نمره کیفیت زندگی زنان یایسه درحیطه های مختلف همچنین میانگین آن درابعاد مختلف محاسبه گردیدوآنالیز رگرسیون برای تاثیر متغیرها برروی حیطه های پرسشنامه و همچنین برروی میانگین سن یایسگی انجام گرفت.

    یافته ها

    بین کیفیت زندگی و متغیرهای BMI ، تعداد فرزندان در برخی ابعاد رابطه معنی داری وجود داشت ، اما دررابطه با شغل و سن یایسگی معنی دار نبود. متغیرهای تحصیلات ، اشتغال ، BMI با سن یایسگی رابطه مستقیم و معناداری داشتند ، اما بین تعداد کودکان با سن یایسگی رابطه معنی داری نداشت.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد تحصیلات بر سلامت جسمی ، انجام بهتر عملکرد و نشاط بیشترو BMI بالاتر (طبیعی) بر توانایی عملکرد اجتماعی و سلامت جسمی بیشتر و کودکان بیشتر بر نشاط و بهبود نقش زنان یایسه اثرگذاربوده و کیفیت زندگی آنها را بهبود می بخشد.که این اطلاعات می تواند کمک زیادی به برنامه ریزان کشور درجهت اقداماتی برای بهبود کیفیت زندگی زنان پس از یایسگی داشته باشد.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، یائسگی، زنان یائسه، یزد
|
  • Alireza Naeimi Shirmard, Hosseinali Sadeghian*, MohammadTaghi Gghaneian, Sara Jambarsang, Hossein Meiboudi, Mahnaz Hejazi Shirmard Pages 1-11
    Introduction

    Due to the climate changes and reduction of energy resources, the human-made environment and buildings should be more sustainable and use less levels of energy. In this regard, optimizing energy consumption and utilizing sustainable architecture approaches, especially in schools, can do a great help to the growth and development. The aim of the present study was to evaluate elementary schools in district three of Tehran based on indicators of sustainable schools.

    Methods

    This descriptive-cross sectional study included all elementary state schools in district three of Tehran in 2018. In this way, 28 schools were evaluated. The data collection instrument was a questionnaire containing 14 sub-criteria in terms of engineering-architectural and behavioral criteria. Data were analyzed using descriptive and inferential statistical tests by SPSS 23.

    Results

    Findings of the research showed that most (82.1%) elementary schools of district three of Tehran are second-grade green schools and only 17.9% are first-grade. No significant relationships were found between the school officials’ concern about environmental issues with the school’s sustainability score. 

    Conclusion

    Elementary schools in district three of Tehran are at a relatively desired status based on the indicators of sustainability, but given the importance of designing ecosystem-compatible educational spaces, more attention should be paid to the design of schools based on the sustainability index.

    Keywords: Sustainable Schools, Sustainable Buildings, Tehran
  • Mina Danaei, AliAkbar Rohani, Ali Sajadi, Mohsen Momeni* Pages 12-20
    Introduction

    Internet addiction is a global phenomenon with an increasing trend in university students. The aim of this study was to investigate the frequency and factors affecting internet addiction in externship and internship medical students of Kerman University of Medical Sciences in 2018.

    Methods

    This cross-sectional study was carried out on externship and internship medical students of Kerman University of Medical Sciences in 2018 during a 6-month period using convenience sampling method. In this study, the valid and reliable self-administered questionnaire of “Kimberly-Young internet addiction questionnaire” was used to collect the research data. The attainable scores in this questionnaire range from 20 to 100, so that  higher scores show greater dependence on the Internet. Data were analyzed by SPSS version 20 using the Chi-square test. A significant level was set at lower than 0.05.

    Results

    Among the participants, 46 participants (18.4%) were normal users, 127 (50.8%) were at risk, and 77 (30.8%) were addicted to the Internet. Among the demographic factors, a significant relationship was found between gender (p = 0.041) and educational level (p = 0.024) with Internet addiction.

    Conclusion

    policymakers should pay particular attention to the issue of Internet addiction in medical students, since Internet addiction may cause these students to neglect their critical duties during externship and internship. In this regard, holding effective training courses can be helpful.

    Keywords: Addiction, Internet, University student, Medicine
  • Seyed Saeed Mazloomy Mahmoodabad, Sakineh Gerayllo*, Mahdiyeh Khaleghi Moori, Nooshin Yoshany, Nafiseh Mizani Pages 21-32
    Introduction

    Skin cancer is one of the most common cancers with an increasing global rate. In preventing this disease, the most basic measure is sun protection behaviors. Given the importance of health for medical students as health ambassadors, the aim of this study was to investigate the effect of extended parallel process model on the skin cancer preventive behaviors in Yazd students.

    Methods

    This descriptive-analytical study was conducted on 280 students of Yazd universities in 2019. The participants were selected using the random sampling method. A questionnaire based on the extended parallel processes model was used to collect the information. After entering SPSS 18 software, the data were analyzed using appropriate parametric statistical tests including independent t-test, analysis of variance, Pearson correlation, and linear regression at the significance level of 0.05.

    Results

    The participants’ mean age and standard deviation was 22.69±3.18 years within the range of 18 to 41 years. Among the participants, 62.5% were women. Application of hats and sunscreen was 15.7% and 30.9%, respectively. According to the findings, the perceived severity structural had the highest score among the model structures. Among the constructs of model, self-efficacy was the strongest predictor of behavioral intention (β = 0.376) and preventive behaviors of skin cancer (β = 0.109).

    Conclusion

    Due to the low level of protective behaviors and self-efficacy perceived construct, as the most effective factors on the preventive behaviors of skin cancer, it is recommended to consider educational interventions in this regard.

    Keywords: Skin Cancer, Students, Extended parallel process model, Preventive behaviors
  • Ali Fattahi Bafghi, Samad Sadeghi Bakhi*, Mahmoud Vakili Pages 33-43
    Introduction

    Toxoplasmosis is one of the most common causes of human parasitic infections and other warm-blooded vertebrates that has worldwide spread. The purpose of this study was to determine the mean level of Toxoplasmosis-related IgG, IgM in young couples at the time of marriage referring to Yazd Counseling Center 1396.

    Methods

    In this study, 200 girls and boys were randomly selected to get married at Yazd Health Center. Samples were taken from both statistical populations to determine the presence of Toxoplasmosis infection and were evaluated with specific IgM and IgG antibody kits. Data were analyzed by SPSS 18 software.

    Results

    Of the 200 girls and boys studied, 25 (25%) were positive for IgG and 75 (75%) negative. In IgM, 6 (6%) were positive and 94 (94%) were negative. IgM was positive in 4 (4%) and 96 (96%) negative in girls. In IgG, 12 (12%) positive and 88 (88%) negative in girls. There was no significant relationship between hair loss (0.614), job (0.470) level of education (p = 0.488), blood group (p = 0.618) and p = 0.663.

    Conclusions

    Although there was no significant correlation between the main variables, namely keeping the cat, education in the lower educated groups had a domestic cat.

    Keywords: Near marriage, Toxoplasma gondii, Yazd, IgG, IgM
  • Niloofar Dehghani, Masoud Salehipour*, Babak Javanmard Pages 44-54
    Introduction

    Prostate cancer is the second most common cancer and the leading cause of cancer-related deaths worldwide. In the present study, the expression level of glycine N-methyl transferase gene (GNMT) was investigated in prostate cancer tissue. The GNMT enzyme is encoded by the GNMT gene. Increased GNMT gene expression increases the conversion of glycine to sarcosine and results in the elevated levels of sarcosine in blood and urine.

    Methods

    The expression level of GNMT gene in tissue samples of patients with prostate cancer was compared with those with benign prostatic hyperplasia using Real-Time PCR technique.

    Results

    The GNMT gene expression level increased significantly in prostate cancer patients compared with those with benign prostatic hyperplasia (p-value <0.001). In addition, the expression level of GNMT gene was stage-dependent and  significant increases were observed in all stages of prostate cancer compared with those with benign prostatic hyperplasia (p-value <0.001).

    Conclusion

    The concentration of sarcosine is controlled by GNMT and it seems that increasing the expression level of GNMT gene increases the level of sarcosine concentration. Thus, it appears that increased levels of GNMT expression occur in the early stages of prostate cancer. Therefore, periodic measurement of GNMT expression levels can detect prostate cancer before it forms a cancer cell and invades other tissues.

    Keywords: Prostate cancer, Glycine N-methyl transferase, RT-PCR, Sarcosine
  • Mohsen Askarishahi*, Mohammad Mirjani Arjenen, Mahmood Vakili Pages 55-67
    Introduction

    Despite the advances in cardiovascular diseases, death caused by these diseases is still considered as the leading cause of mortality. In this study, some of the effective factors on the deaths caused by cardiovascular diseases were investigated

    Methods

    This cross-sectional analytical study investigated the efficacy of Poisson regression models and negative binomial regression models on factors affecting mortality from cardiovascular diseases. The death data were extracted from the death registration system for Yazd province in 2017.Gender, age, education, occupation, location, and city of death were also extracted for each deceased. The two regression models were then fitted to the data

    Results

      A total of 5,015 deaths were recorded, of which 1,642 were due to cardiovascular diseases.
    Cardiovascular disease mortality rates were significant using negative binomial regression in terms of the educational variables, place of residence, type of residence, and age. Death rates caused by cardiovascular diseases were not significant for age and occupational, educational, and residential variables.

    Conclusion

    If the time of death is considered as an offset variable, the regression model of two negative sentences is more effective in showing the factors affecting death due to cardiovascular diseases according to AIC and BIC criteria. In the case that the total number of deaths is considered as the offset variable, the Poisson regression model is more efficient.

    Keywords: Cardiovascular Disease, Negative Binomial Regression, Poisson Regression, Performance, Akaike Score, Bayesian Score
  • Ali Hakimzadehardakani, Mohammadhossein Fallah*, Saeid Vaziri, Abolghasem Aasimozneb Pages 68-77
    Introduction

     Recently, positive thinking and having a hopeful outlook on life have been considered as one of the most effective treatments for mental illness, especially hopelessness and depression among Western psychologists and humanities scientists. In this regard, monotheistic integrated treatment showed a good effect. The aim of this study was to investigate the effectiveness of the Quranic-narrative model of hope therapy with the approach of integrated monotheistic treatment on the life expectancy of students of Shahid Sadoughi University of Medical Sciences in Yazd.

    Method

    In this quasi-experimental study,  a sample of 30 people was selected from all students of Shahid Sadoughi University of Medical Sciences in Yazd by convenience sampling. The participants were divided into two groups randomly (each group had 15 members). The group-counseling course was conducted in 5 sessions for the experimental group. To collect the data, Islamic Hope Scale of the Khalilian Shalamzari, Jandaghi, and Pasandideh (2013) was used. Data were analyzed using multivariate covariance test.

    Results

    The Quranic-narrative model of hope therapy using the integrated monotheistic treatment approach (in the form of group counseling) can be an effective treatment method on the life expectancy of students of Shahid Sadoughi University of Medical Sciences in Yazd.

    Conclusion

    The effect size coefficient showed that 89% of the difference between the experimental and control groups was related to the experimental intervention (P <0.000). The value of F indicated that the dimensions of life expectancy (purpose, effort, means, support, barriers to hope, relationship between person and support, and solution) increased in the experimental group  at the significant level of α=0.05.

    Keywords: Hope Therapy, Hope in Quran, hadiths, Monotheistic Integrated Treatment Model, Islamic Hope
  • Hossein Fallahzade, Sahar Balanian* Pages 78-93
    Introduction

    Menopause can have negative effects on the quality of life of postmenopausal women.The main purpose of this study was to evaluate the quality of life of post-menopausal women in Yazd City, Iran.

    Methods

    This descriptive cross-sectional study was conducted among 250 postmenopausal women over 50 years of age in Yazd. The standard SF-36 quality of life questionnaire was used to collect the data. The mean score of quality of life was calculated for the postmenopausal women in different domains based on their age, education, menopausal age, and number of children. Furthermore, the effect of participants’ age, education, menopausal age, and number of children was studied on the questionnaire domains and the mean menopausal age.

    Results

    The participants’ mean age  was 62±5/198 years and the mean age of menopause was 54±4/419years. Life expectancy had a significant relationship with  education variables, BMI, and number of children, but it had no significant relationship with occupation and age at menopause. The variables of education, employment, and BMI had a direct and significant relationship with the mean age of menopause, but the number of children did not show a significant relationship with the mean age of menopause.

    Conclusion

    Based on the findings, postmenopausal women were at an undesirable level in terms of physical health and social vitality. The information collected through this study can help the authorities to plan appropriate programs and take measures to improve the quality of life in these women.

    Keywords: Quality of Life, Menopause, Postmenopausal Women, Yazd