فهرست مطالب

یافته - سال بیست و دوم شماره 3 (پیاپی 85، پاییز 1399)

فصلنامه یافته
سال بیست و دوم شماره 3 (پیاپی 85، پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/11/11
  • تعداد عناوین: 14
|
  • منا شکوفه، سمیه شاطی زاده ملک شاهی*، هاله سلطان قرایی، آزاده سلطانی صفحات 1-11
    مقدمه

    عفونت اولیه با ویروس BKدر لوزه اتفاق می افتد و با آلوده کردن منوسیت ها به بافت ها و ارگآن های دیگر به ویژه کلیه ها منتقل شده، به حالت نهفته در می آید. عفونت با این ویروس به ندرت با بیماری بالینی همراه است، اما فعال شدن مجدد ویروس در افرادی که سیستم ایمنی سرکوب شده دارند، ممکن است باعث آسیب کلیه یا مثانه شود. با توجه به اهمیت فعال شدن ویروسBK در شرایط تضعیف سیستم ایمنی و فراهم شدن چنین شرایطی در دوران حاملگی این مقاله مروری با هدف تبیین نقش این ویروس و انتقال آن در عفونت مادرزادی نگارش شد. در این زمینه به مرور و بررسی نتایج مطالعات صورت گرفته در زمینه انتقال عمودی ویروس BK به تفکیک مطالعات سرولوژیکی، مطالعات مولکولی و مطالعاتی که به طور هم زمان بررسی سرولوژیکی و مولکولی را انجام داده اند پرداخته شده است. مطالعاتی که تاکنون در زمینه ویروس BK در مورد شیوع و خطر فعالیت مجدد آن در طول بارداری انجام گرفته است نتایج متضادی را در پی داشته است به طوری که نتایج بعضی مطالعات به دلیل حضور ویروس در بافت های جنین سقط شده به نفع انتقال عمودی ویروس و نتایج تعدادی از مطالعات مخالف انتقال عمودی این ویروس بوده اند. با توجه به این که میزان شیوع و انتقال عمودی ویروس BK در دوران حاملگی هنوز به خوبی مشخص نشده است، تحقیقات بیشتری در این زمینه باید صورت بگیرد تا اطلاعات دقیق تری حاصل شود.

    کلیدواژگان: انتقال عمودی، ویروس BK، ویرمی، بارداری
  • امیرهوشنگ منظمی، ظاهر اعتماد*، افشین نظری، محسن محمدی صفحات 12-22
    مقدمه

    بیماری دیابت ممکن است با فقدان تعادل بین تاثیر دفاعی آنتی اکسیدان ها و افزایش تولید رادیکال های آزاد ارتباط داشته باشد. از طرفی استرس اکسیداتیو عاملی مهم و تاثیرگذار در بیماریزایی عوارض دیابت است. در این مطالعه اثرات ترکیب ورزش استقامتی و عصاره هیدروالکلی پوست دارچین بر فعالیت آنتی اکسیدانی و اندکس قلبی در موش های صحرایی نر دیابتی بررسی گردید.

    مواد و روش ها

    50 رت نر نژاد ویستار با وزن بین 200 تا 232 گرم به صورت تصادفی به 5 گروه ده تایی تقسیم شدند: 1- گروه کنترل سالم  2- گروه کنترل دیابتی3-گروه دیابتی + مصرف عصاره دارچین 4-گروه دیابت + فعالیت ورزشی 5-گروه دیابت + عصاره دارچین + فعالیت ورزشی. در گروه آخر حیوانات بعد از دیابتی شدن، به مدت 8 هفته تمرین استقامتی انجام دادند و هم زمان هر حیوان mg/kg 200 عصاره هیدروالکلی پوست دارچین به صورت گاواژ دریافت نمود.

    یافته ها

    دیابت در گروه کنترل دیابتی و نیز گروه دیابت + عصاره به تنهایی باعث کاهش وزن قلب گردید درصورتی که فعالیت ورزشی چه به تنهایی و نیز توام با عصاره دارچین از کاهش وزن قلب ناشی از دیابت جلوگیری نمود. فعالیت آنزیم آنتی اکسیدان کاتالاز در گروه دیابت+ عصاره دارچین+ ورزش افزایش معنادار نسبت به گروه کنترل داشت. سوپراکساید دسموتاز نیز در تمام گروه ها نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری داشت. فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز نیز در گروه های دیابت+ عصاره دارچین+ ورزش و دیابت+ عصاره دارچین نسبت به گروه کنترل افزایش معنادار نشان داد.

    بحث و نتیجه گیری

    یافته های پژوهش حاضر نشان داد، استفاده هم زمان از فعالیت ورزشی استقامتی و عصاره هیدروالکلی دارچین، ضمن جلوگیری از کاهش وزن قلب و احتمالا عملکرد آن و همچنین افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان GPX، CAT و SOD، ممکن است از اثرات تخریبی دیابت جلوگیری نماید.

    کلیدواژگان: عصاره هیدروالکلی پوست دارچین، آنزیم های آنتی اکسیدان، اندکس قلبی، دیابت، تمرینات استقامتی
  • محسن رضایی، علی فرهادی*، کورش گودرزی صفحات 23-33
    مقدمه

    محیط کاری سالم ارتباط نزدیکی با بهداشت روانی کارکنان خود دارد. همه مشاغل حتی مشاغلی که ظاهر آسانی دارند دارای لحظاتی نفسگیر و پرتنش، مسئولیت و توقع برآوردن انتظارات هستند. طولانی شدن استرس های شغلی و فشارهای کاری در نهایت به اختلال روانی فرد منجر خواهد شد. پژوهش حاضر با هدف، مقایسه اثربخشی آموزش مهارت های اجتماعی و گروه درمانی مبتنی بر تعهد و پذیرش بر عزت نفس و اختلال هراس اجتماعی کارمندان انجام شد.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش نیمه آزمایشی و از نوع طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه گواه برابر بود. جامعه آماری پژوهش تمامی کارمندان شاغل در ادارات دولتی سطح شهر اراک در 6 ماه دوم سال 1397 بودند. از بین جامعه آماری به روش نمونه گیری در دسترس و هدفمند برای 1300 نفر که واجد شرایط بودند (سن 25 تا 60 سال و نداشتن سابقه بیماری روانی) پرسش نامه هراس اجتماعی کانور (2000) و عزت نفس کوپر اسمیت (1967) تکمیل گردید. از این تعداد 45 نفری که کمترین نمره را در آزمون ها داشتند به روش نمونه گیری تصادفی در دو گروه آزمایشی و یک گروه گواه (هر گروه 15 نفر) قرار گرفتند. سپس برای داوطلبان گروه های آزمایش، مداخله (آموزش مهارت های اجتماعی و گروه درمانی مبتنی بر تعهد و پذیرش) به عمل آمد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون آماری تحلیل کوواریانس چند متغیره و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معناداری 5 درصد تحلیل گردیدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که آموزش مهارت های اجتماعی و درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش به شکل معناداری موجب افزایش عزت نفس و کاهش هراس اجتماعی شد(001/0>p). هم چنین بین دو روش درمانی تفاوت معناداری مشاهده نشد (001/0  p >) .

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش، می توان از روش های آموزش مهارت های اجتماعی و درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش به عنوان روش های موثر برای کاهش هراس اجتماعی و افزایش عزت نفس در کارمندان استفاده کرد.

    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش، عزت نفس، مهارت های اجتماعی، هراس اجتماعی، کارمندان
  • احمد آدینه، سپیده اربابی بیدگلی*، غلامرضا امین، سولماز غفاری صفحات 34-47
    مقدمه

    در این تحقیق سمیت حاد و دوزهای مکرر اسانس بخش های هوایی گیاه کرفس کوهی به عنوان یکی از گونه های نادر گیاهی ایران با کاربردی گسترده تعیین شد.

    مواد و روش ها

    برای بررسی اثرات بالینی، خون شناسی، بیوشیمیایی، نکروپسیک و هیستوپاتولوژیک اسانس کرفس کوهی (کلوس)، بخش های هوایی کلوس از ارتفاعات شهرکرد در استان چهارمحال و بختیاری در بهار سال 1398، گردآوری و پس از اختصاص کد هرباریومی، پودر خشک آن با استفاده از آب مقطر و دستگاه کلونجر تهیه گردید. سمیت حاد با دستورالعمل OECD423 و سمیت دوزهای مکرر با دستورالعمل OECD 407 روی رت های ویستار ماده در مدت 28 روز با روش تزریق داخل صفاقی تعیین شد.

    یافته ها

    در مطالعه سمیت حاد با دوز 2000 میلی گرم بر کیلوگرم و در 24 ساعت اول مرگ و میر و پاسخ سمی دیده نشد. در مطالعات سمیت حاد تاخیری نیز (در دوره 14 روزه پیگیری)، اثرات ناخواست ه ای دیده نشد. در مطالعه سمیت دوزهای مکرر (با دوزهای 5 و 50 میلی گرم بر کیلوگرم)، افزایش معنی دار وزن موش های گروه دوز 50 میلی گرم بر کیلوگرم با برخی شواهد اولیه مرتبط با سمیت کبدی همراه بود اما سایر ارگان ها از جمله کلیه، قلب، ریه و طحال نسبت به گروه کنترل تفاوتی نداشتند و شواهد اولیه آسیب کلیوی دوز  5 میلی گرم بر کیلوگرم با مطالعه شواهد بافتی تایید نشد.

    بحث و نتیجه گیری

    براساس نتایج مطالعه حاضر ،اسانس کلوس با دوز روزانه کمتر از  5 میلی گرم بر کیلوگرم  می تواند به عنوان محدوده  ایمن این اسانس  در صنایع دارویی و غذایی برای مصارف انسانی در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: اسانس، کرفس کوهی، کلوس، سمیت حاد، سمیت دوزهای مکرر، دوز ایمن، موش صحرایی ماده
  • معصومه غفارزاده، فاطمه جنانی، فاطمه یاری* صفحات 48-57
    مقدمه

    کمبود ویتامین D در طی بارداری و در حین زایمان امری شایع است. یافته های اخیر نشان می دهد که کمبود ویتامین D با پیامدهای سوء بارداری مرتبط است. این مطالعه به منظور تعیین ارتباط بین سطوح ویتامین D سرم مادر با پارگی زودرس غشاهای جنینی انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مورد شاهدی 73 نفر از مادران باردار مبتلا به پارگی زودرس غشاهای جنینی به عنوان گروه مورد و 73 نفر از مادران باردار بدون پارگی زودرس غشاهای جنینی به عنوان گروه شاهد از بین زنان باردار 18 تا 35 سال با سن حاملگی 28 الی 41 هفته که در طی 6 ماه به بیمارستان عسلیان مراجعه کرده بودند، انتخاب شدند. سطح خونی ویتامین D در هر دو گروه سنجش گردید. اطلاعات دموگرافیک، مامایی و یافته های آزمایشگاهی با استفاده از پرسش نامه محقق ساخته جمع آوری شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 20) و آزمون های کای اسکویر و تی انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    میانگین سطح ویتامین D در مادران بارداری که پارگی زودرس غشاهای جنینی داشتند 25/7 ± 49/22 نانومول بر لیتر و در مادران باردار فاقد پارگی زودرس غشاهای جنینی 72/8 ± 73/28 نانومول بر لیتر بود. با توجه به 001/0p< ارتباط معناداری بین سطح ویتامین D و پارگی زودرس غشاهای جنینی وجود داشت.

    بحث و نتیجه گیری

    بر اساس نتایج حاصل از تحلیل داده ها مشخص شد که بین سطح ویتامین D و پارگی زودرس غشاهای جنینی ارتباط معنادار وجود دارد. برای بررسی ارتباط دقیق تر بین سطح ویتامین D مادر و وقوع پارگی زودرس پرده های جنینی، انجام مطالعاتی با حجم نمونه بیشترو در سایر مناطق توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: ویتامین D، مادران باردار، پارگی زودرس غشاهای جنینی
  • سمیه دلفانی، داوود کلانتر نیستانکی، غلامرضا گودرزی، ستاره سروش، فرانک رضایی* صفحات 58-67
    مقدمه

    شیوع هم زمان بتالاکتامازهای وسیع الطیف، متالوبتالاکتامازها و بتالاکتامازهای AmpCدر باکتری های اشریشیاکلی و کلبسیلا پنومونیه مشکل جدی در درمان عفونت ها است. هدف این مطالعه تعیین شیوع انواع مختلف بتالاکتامازها در ایزوله های بالینی اشریشیاکلی و کلبسیلا پنومونیه در شهر خرم آباد می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی- توصیفی تعداد 130 ایزوله بالینی شامل اشریشیاکلی(تعداد:45) و کلبسیلا پنومونیه(تعداد:85) از بیمارستان های آموزشی منتخب شهر خرم آباد جمع آوری گردید. الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی ایزوله ها به وسیله روش دیسک دیفیوژن تعیین شد. شناسایی باکتری های تولیدکننده بتالاکتامازهای وسیع الطیف، متالوبتالاکتامازها و بتالاکتامازهایAmpC  با استفاده از روش دیسک دوتایی ترکیبی انجام گردید. برای شناسایی ژن هایblaSHV ، blaTEM و blaVIM واکنش PCR انجام گرفت.

    یافته ها

    از مجموع 130 ایزوله بالینی، 41 (31/5 %) و 37 (28/4 %) ایزوله تولیدکننده بتالاکتاماز وسیع الطیف و AmpC به ترتیب جدا گردید . ژن های blaTEM و blaSHV در 24 (18/4 %) و 23 (17/6 %) ایزوله بالینی به ترتیب شناسایی شدند.

    بحث و نتیجه گیری

    شیوع ایزوله های تولیدکننده بتالاکتامازهای وسیع الطیف، AmpC و متالوبتالاکتامازها در خرم آباد نسبت به سایر مناطق ایران پایین تر بود اما ظهور ایزوله های دارنده چندین آنزیم بتالاکتاماز در این شهر مشکلات جدی در درمان به وجود می آورد.

    کلیدواژگان: اشرشیا کلی، کلبسیلا پنومونیه، بتالاکتاماز
  • وجیهه حاتم وند، سیف الله بهرامی کیا*، فاطمه بردی نشین، پرستو شوهانی صفحات 68-83
    مقدمه

    اخیرا تلاش های رو به رشد زیادی بر روشن ساختن مکانیسم مولکولی تشکیل آمیلویید و بررسی ترکیبات موثر برای مهار ساختارهای آمیلوییدی صورت گرفته است. بررسی فرایند فیبریل زایی از طریق القا و مهار آن با استفاده از ترکیبات خاص مانند مشتقات آروماتیک اطلاعات مفیدی در جهت پایدارسازی ساختار پروتئین در اختیار می گذارد. در مطالعه حاضر، اثرات ضد آمیلوییدوژنیکی و ناپایدارکنندگی مریم گلی در شرایط آزمایشگاهی با استفاده از انسولین گاوی به عنوان پروتئین الگو بررسی شد.

    مواد و روش ها

    برای القای فیبریل زایی، انسولین پانکراس گاوی به مدت 10 روز در بافر گلایسین 50 میلی مولار با 2/2=pH در دمای 57 درجه سانتی گراد انکوبه شد. ایجاد آمیلویید با استفاده از روش های اسپکتروسکوپی جذب CR، فلورسانس ANS، THT و میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدانی (FE-SEM) بررسی شد. سپس تاثیر غلظت های مختلف عصاره مریم گلی  (نسبت های  1/0، 1 و 5 عصاره تام به 1 پروتئین) روی مهار فیبریلاسیون و ناپایدارکردن فیبریل های از پیش شکل گرفته انسولینی بررسی شد.

    یافته ها

    نتایج حاکی از کاهش قابل توجه تجمعات فیبریل های آمیلوییدی در نمونه های انکوبه شده با دارو نسبت به نمونه شاهد بود. علاوه بر این، نتایج نشان داد که عصاره مریم گلی در همه غلظت ها به ویژه در نسبت 1:1 دارو به پروتئین، دارای اثر مهاری قوی بر فرآیند فیبریلاسیون و دفیبریلاسیون پروتئین انسولین است.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که با تخلیص و جداسازی ترکیبات موثره گیاه مریم گلی و اثر آن بر فیبریل های آمیلوییدی، احتمالا می توان از این گیاه برای درمان بیماری های آمیلوییدی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: انسولین گاوی، مریم گلی، فیبریل های آمیلوئیدی
  • پگاه حسین پوری، فرانک هادی*، سید حسام الدین حجازی، غلامرضا طالعی صفحات 84-94
    مقدمه

    در مطالعات مختلف آلودگی ویروسی به عنوان یکی از دلایل سرطان پستان پیشنهاد شده است اما نتایج تحقیقاتی که ارتباط بین ویروس و سرطان را بحث نموده اند متناقض است. این مطالعه به منظور بررسی حضور ژنوم HPV16, 18 در نمونه های بافتی سرطان پستان در استان اصفهان انجام شد.

    مواد و روش ها

    بلوک های پارافینه از 40 بافت سرطانی و 20 بافت سالم پستان از زنان استان اصفهان تهیه شدند. پس از استخراجDNA  و تکثیر با ژن خانه دار بتااکتین به منظور بررسی کیفیت DNA استخراج شده، نمونه های DNA باکیفیت مناسب برای بررسی حضور DNA ویروس HPV16, 18 با روش PCR و استفاده از پرایمرهای اختصاصی ویروس آزمایش شدند. داده ها با آزمون کرامر و نرم افزار SPSS16 تحلیل شدند.

    یافته ها

    حضور DNA ویروس  HPV16در 3 مورد از 40 نمونه توموری (5/%7) و DNA ویروس HPV18 در 8 مورد از 40 نمونه توموری (%20) مشاهده گردید. در هیچ یک از نمونه های شاهد DNA ویروسHPV16, 18 یافت نشد. مقدار ضریب همبستگی کرامر برای HPV16 برابر با 197/0 و سطح معنا داری 077/0 و مقدار ضریب همبستگی کرامر برای HPV18 برابر با 333/0 و سطح معنا داری 003/0 بود.

    بحث و نتیجه گیری

    در استان اصفهان بین ویروس HPV18 و سرطان پستان در زنان ارتباط معنادار وجود دارد ولی بین ویروس HPV16 و سرطان پستان در زنان ارتباط معناداری وجود ندارد. بنابراین، مطالعات بیشتری در مناطق دیگر برای مشخص کردن مکانیسم های پاتوفیزیولوژی در مورد ارتباط HPV16, 18 و سرطان پستان موردنیاز است.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، ویروس پاپیلوما انسانی، واکنش زنجیره ای پلیمراز، استان اصفهان
  • زهرا زارع دمیرچی، جبار بشیری*، محمد نریمانی راد، حمدالله هادی صفحات 95-107
    مقدمه

    چاقی بزرگ ترین چالش بهداشت عمومی در قرن حاضر است و بخش سلامت اکثر کشورهای دنیا درگیر مسایل و عوارض ناشی از بروز فزاینده چاقی و شناخت سازوکارهای درگیر هستند. از این رو هدف از انجام این تحقیق تعیین تاثیر هشت هفته تمرین استقامتی و مکمل سازی روغن زیتون بر مقدار IL-1 و NLRP3 در موش های صحرایی نر چاق بود.

    مواد و روش ها

    در تحقیقی تجربی، 24 سر موش صحرایی نر دو ماهه به مدت 8 هفته با غذای پرچرب تغذیه شدند تا به میانگین وزنی 30±320 رسیدند. سپس به صورت تصادفی به چهار گروه 6 تایی (گروه کنترل، گروه تمرین استقامتی، گروه مکمل سازی روغن زیتون و گروه تمرین استقامتی همراه با مکمل سازی روغن زیتون) تقسیم شدند. مکمل گیری روغن زیتون و تمرین استقامتی به مدت هشت هفته (با شدت 80% اکسیژن مصرفی بیشینه) انجام شد. مقدار ßIL-1 و NLRP3 با استفاده از روش الایزا بررسی گردید. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه در سطح معنی داری p< 0.05 انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد تمرین استقامتی، مصرف روغن زیتون و اثر توام تمرین استقامتی و مصرف روغن زیتون باعت کاهش IL-1ß شدند و مقدار اثر گروه تمرین و گروه تمرین همراه با مصرف روغن زیتون بهتر از مصرف روغن زیتون بود (P<0.05). به علاوه فقط در گروه ترکیبی تمرین و روغن زیتون NLRP3 کاهش یافت (P<0.05) و مصرف مکمل روغن زیتون و تمرین به تنهایی اثری بر کاهش NLRP3 نداشتند.

    بحث و نتیجه گیری

    تمرین توام با مصرف روغن زیتون می تواند در کاهش التهاب افراد چاق مفید باشند، ولی به دلیل کمبود شواهد و محدودیت های تحقیق هم چنان نیاز به تحقیقات بیشتر است.

    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، روغن زیتون، IL-1، NLRP3، چاقی
  • الهام م میرزاییان، مانیا روزبیانی*، حسین شیروانی صفحات 108-117
    مقدمه

    تمرینات تناوبی پرشدت، روشی تمرینی است که با توجه به زمان کوتاه و حجم کم، در سال های اخیر به عنوان تمرین با آثاری به مراتب موثرتر از تمرینات سنتی هوازی معرفی شده است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر یک دوره تمرین تناوبی شدید بر بیان ژن های3 enolas ،3 cavolin و سطوح پلاسمایی آنزیم SGOT در بافت قلبی رت های نر مبتلابه کبد چرب (مدل استیاتوزیس) انجام شد.

    مواد و روش ها

    نمونه آماری شامل 48 عدد رت نر نژاد ویستار (در 2 مدل سالم و مبتلابه کبد چرب) با سن 5 هفته و وزن 200-250 بوده و شرایط یکسان (12:12 تاریکی و روشنایی، دمای 2±22 درجه سانتی گراد، رطوبت 50-60 درصد رطوبت 51 درصد)، در قفس نگهداری شدند ارزیابی بیان ژن های با استفاده از تکنیک PCR Real Time و ارزیابی آنزیم SGOT با استفاده از کیت های تشخیصی شرکت ZiestChem انجام شد. تحلیل داده ها با آزمون های t مستقل، تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی توکی انجام گرفت و داده ها با نرم افرار SPSS نسخه 22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    با توجه به نتایج، میزان بیان ژن هایEnolase3  و Caveoli 3 و نیز بیان آنزیم SGOT در رت های گروه بیمار نسبت به رت های گروه سالم افزایش یافته است .5)/P< .) که با توجه به سطح معنی داری به دست آمده، این اختلاف معنی دار بود.

    بحث و نتیجه گیری

    به نظر می رسد که یک دوره تمرین تناوبی شدید بر بیان ژن های3 enolase،3 cavolin و سطوح پلاسمایی آنزیم SGOT در بافت قلبی رت های نر مبتلابه کبد چرب (مدل استیاتوزیس) تاثیر دارد و می تواند به عنوان یک روش تمرینی برای پیشگیری و درمان بیماری های قلبی و عروقی ، کبد چرب ،چاقی هم چنین دیابت استفاده شود .

    کلیدواژگان: ژن 3 enolase، 3 cavolin، آنزیمSGOT، ورزشHIIT
  • مرجان بختیارنیا، کیوان معقولی*، فرداد فرخی، خسرو جدیدی صفحات 118-129
    مقدمه

    یکی از عارضه های شایع در عیوب قرنیه بیماری قوز قرنیه است. در نتیجه پیشرفت سریع و گسترده علم در دهه های اخیر، عمل کاشت حلقه به روشی موفق برای درمان بیماری قوز قرنیه (کراتوکونوس) تبدیل شده ولی انتخاب بیمار در موفقیت این عمل بسیار حایز اهمیت است. در پژوهش حاضر پیش بینی وضعیت قرنیه و یا به عبارت دقیق تر، پیش بینی اندیس های توپو گرافی قرنیه پس از عمل جراحی کاشت حلقه مورد توجه قرار گرفته است.  

    مواد و روش ها

    شبکه های عصبی مصنوعی روشی بهینه برای الگوسازی و پیش بینی هستند. در این پژوهش برای نخستین بار به پیش بینی اندیس های توپوگرافی قرنیه بیماران، شش و دوازده ماه پس از عمل جراحی کاشت حلقه با استفاده از شبکه عصبی جلوسوی چند لایه پرداخته شده است. در این پژوهش با بهره گیری از نرم افزار متلب بر پیش بینی اندیس هایی از توپوگرافی قرنیه تمرکز شده است که مستقیما در تشخیص و پیشروی بیماری قوز قرنیه موثر هستند. از این رو داده های آماری تعدادی از بیماران، شامل اندیس های موثر توپوگرافی قرنیه پیش و پس از عمل کاشت حلقه جمع آوری شدند.

    یافته ها

    با استفاده از داده های جمع آوری شده، الگو هایی از شبکه عصبی ایجاد شدند و اندیس های موثر توپوگرافی قرنیه بیماران شش و دوازده ماه پس از عمل کاشت حلقه های کرارینگ و مایورینگ پیش بینی شدند. از چهار الگوی شبکه عصبی آموزش یافته، خطای میانگین 7/22% حاصل شد.

    بحث و نتیجه گیری

    انتخاب کاندیدای مناسب برای انجام عمل جراحی کاشت حلقه یکی از دغدغه های مهم چشم پزشکان است. بر مبنای نتایج حاصل شده، به منظور کمک به چشم پزشکان در انتخاب کاندیدای مناسب می توان از قابلیت و توانایی بالای شبکه های عصبی در پیش بینی اندیس های توپو گرافی قرنیه پس از جراحی کاشت حلقه بهره برد.

    کلیدواژگان: قوز قرنیه (کراتوکونوس)، توپوگرافی قرنیه، جراحی کاشت حلقه، پیش بینی اندیس ها، شبکه های عصبی
  • فاطمه کوشکی نسب، منصور قادر پوری، علی جعفری* صفحات 130-139
    مقدمه

    سالیانه مقادیر زیادی زباله شهری که در شهر کوهدشت تولید می شود، در مکان های دفع در شرایط بی هوازی توسط میکروارگانیسم ها تجزیه می شوند و مقادیر زیادی گاز تولید می شود . هدف از انجام این مطالعه برآورد گازهای محل دفن پسماندهای شهر کوهدشت با استفاده از نرم افزار LandGEM می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی-مقطعی در شهر کوهدشت استان لرستان انجام گرفت. برای انجام این مطالعه در مرحله اول تحلیل فیزیکی مواد زاید انجام شد. در مرحله دوم، جمعیت شهر کوهدشت طی سال های مختلف دوره طرح بر اساس عامل رشد انتخابی و با در نظرگرفتن عوامل موثر بر رشد محاسبه شد. در مرحله سوم، مقدار ثابت انتشار گاز متان و مقدار پتانسیل تولید متان در محل دفن زباله های شهری کوهدشت به دست آمد و در مرحله آخر با وارد کردن اطلاعات جمع آوری شده به نرم افزار، میزان گاز های محل دفن محاسبه شد.

    یافته ها

    گاز های محل دفن زباله شهر کوهدشت با در نظر گرفتن درصد حجمی متان 50 درصد و محاسبه m3/ Mg 202 به عنوان ضریب پتانسیل تولید گاز و محاسبه نرخ تولید متان 045/0 انتشار گاز ها بررسی گردید. نتایج به دست آمده نشان داد که حداکثر میزان انتشار گازها در سال 1397 بود که میزان کل گاز لندفیل، متان، دی اکسید کربن و مواد آلی غیر متانی بر حسب مگاگرم در سال به ترتیب 7013، 1873، 5140 و 52/80 می باشد.

    بحث و نتیجه گیری

     مشخص شد که میزان گازهای محل دفن طی سال های مختلف در شهر کوهدشت از الگوی معمول تولید این گازها در محل دفن پسماند پیروی می کند. بر اساس این نتایج پیشنهاد می شود برنامه هایی برای استفاده از گاز متان برای تولید انرژی و  راه کارهایی برای کنترل انتشار گاز های گلخانه ای به اتمسفر به کار گرفته شود.

    کلیدواژگان: گاز، کوهدشت، LandGEM، مرکز دفن، پسماند
  • امیر شاکرمی، سیده فاطمه موسوی، مهران نقی بیرانوند*، حسین پوراسماعیل صفحات 140-156
    مقدمه

    در حال حاضر هیچ درمان خاص، موثر و اثبات شده ای برای بیماری کووید-19 در دسترس نیست. داروهای مختلف، اثرات متفاوتی روی بیماران مبتلا به کووید-19 دارند و در مورد سودمندی بالقوه یا مضر بودن داروهای پیشنهادی برای درمان این بیماری نیاز به بحث و بررسی کامل تری می باشد. هدف از انجام مطالعه حاضر، مرور سیستماتیک بررسی تاثیر داروهای پیشنهادی در درمان بیماران مبتلا به کووید-19 است. مطالعه حاضر مروری سیستماتیک است که به منظور دستیابی به مقالات مرتبط از پایگاه های اطلاعاتی SID،PubMed ،Web Science ، EMBASE، Scopus،Science direct  وGoogle Scholar ، پایگاه اطلاعاتی اینترنتیJAMA  و سایت WHO و CDC استفاده شد. به منظور جست و جو فقط از مقالات انگلیسی با واژه های کلیدی Covid19، treatment، Remdesivir، Hydroxychloroquine،ritonavir ، lopinavir، Tocilizumab و همه ترکیبات احتمالی این کلمات طی سال های 2019 و 2020 استفاده گردید. از بین 250 مقاله به دست آمده، 20 مقاله دارای شرایط اولیه بودند که در نهایت 8 مقاله کارآزمایی بالینی مرتبط با درمان کووید-19 بررسی گردیدند. مطالعات اولیه در مورد داروی کلروکین و هیدروکسی کلروکین (با و بدون ماکرولید) در درمان بیماران کووید-19 موثر شناخته شد ولی مطالعات بعدی و تکمیلی حاکی از فقدان تاثیر مثبت این داروها بر کووید-19 بود. هم چنین مصرف کلروکین و هیدروکسی کلروکین در بیماران، منجر به افزایش مرگ و میر آنها شده بود. نتایج متفاوتی در مورد داروهای لوپیناویر و ریتاناویر وجود داشت که در بعضی از آنها بهبود علایم و در برخی دیگر تشدید علایم و عوارض بیماری مشاهده شده بود. داروی رمدسیویر عوارضی همچون تهوع، یبوست، هیپوکالمی، کاهش فشار خون و افزایش آنزیم های کبدی ایجاد می کند. داروی کلروکین و هیدروکسی کلروکین تاثیری در بهبودی بیماران مبتلا به کووید-19 ندارد. تاثیر مثبت یا منفی داروی لوپیناویر و ریتاناویر نیازمند مطالعه و پژوهش هایی از نوع کارآزمایی بالینی می باشد. داروی رمدیسیویر باعث بهبود بیماران مبتلا به کووید-19 می شود. توصیه می شود مراقبین و کارکنان پزشکی و پرستاری، بیماران دریافت کننده داروی رمدیسیویر را از نظر عوارض دارویی تحت نظر دقیق داشته باشند.

    کلیدواژگان: کووید 19، درمان، هیدروکسی کلروکین، آزیترومایسین، لوپیناویر، ریتاناویر، رمدسیور
  • حدیثه بهرامیان، عاطفه میزاوند، زهرا مددپور، مهرداد تعهدی، سمیه دلفانی، فرانک رضایی، ستاره سروش* صفحات 157-170

    استافیلوکوکوس لوگدوننسیس کوکسی گرم مثبتی از خانواده استافیلوکوکاسه است که با وجود داشتن فاکتور جمع کننده(کواگولاز دیواره ای)، به دلیل عدم تولید کواگولاز آزاد در گروه استافیلوکوکوسهای گواکولاز منفی (CoNS) قرار گرفته است.  این باکتری اگرچه  بخشی از فلور نرمال پوست انسان را تشکیل میدهد ولی از لحاظ قدرت بیماریزایی در رتبه دوم پس از ا. اریوس قرار گرفته است. ا. لوگدوننسیس عامل طیف گسترده ای از عفونت های قلبی عروقی، استخوانی و مفاصل، خون، پوست و بافت نرم، دسنگاه عصبی مرکزی ، شکمی، چشمی و مجاری ادراری است. این باکتری قادر به تولید سموم مهم ا. اوریوس نیست ولی دارای فاکتورهای بیماریزای مختلفی مانند همولیزین دلتا، لگدولیزین، مقاومت به لیزوزیم، ادهزین های MSCRAMM، اتولیزین atlL، اوپرون ica ، اوپرون آهن و توانایی تولید کلنی های SCV است که ممکن است پتانسیل بیماریزای مشابه با ا. اوریوس را در این باکتری توضیح دهد. خوشبختانه بر خلاف سایر اعضای خانواده استافیلوکوکاسه، ا. لوگدوننسیس حساسیت بالایی به اکثر آنتی بیوتیک ها دارد و به درمان جواب مناسبی می دهد. در دو دهه اخیر میزان جداسازی ا. لوگدوننسیس به عنوان عامل بیماریزا در جهان در حال افزایش است، ولی متاسفانه چون در اکثر آزمایشگاه های ایران شناسایی دقیق گونه ای CoNS در دستورکار آزمایشگاه ها قرار ندارد این گونه ها به صورت CoNS  یا آلودگی گزارش می شوند. لذا هنوز اطلاعاتی از میزان شیوع و بیماریزایی این باکتری در ایران وجود ندارد.

    کلیدواژگان: استافیلوکوکوسهای گواکولاز منفی، استافیلوکوکوس لوگدوننسیس، عفونت های قلبی عروقی، عفونت های استخوانی و مفاصل
|
  • Mona Shokofeh, Somayeh Shatizadeh Malekshahi*, Haleh Soltanghoraee, Azadeh Soltani Pages 1-11
    Background

    Primary infection with the BK virus occurs in the tonsils and is transmitted to other tissues and organs, especially the kidneys, by infecting monocytes. Infection with this virus is rarely associated with clinical disease but reactivating the virus in people who have a suppressed immune system can cause kidney or bladder damage. Due to the importance of activating the BK virus in status of immunodeficiency and providing such conditions during pregnancy, the purpose of this study was to summarize the literature on the role of BK virus and its transmission in congenital infection. The results of serological, molecular and studies that have simultaneously performed serological and molecular studies in the field of vertical transmission of BK virus were discussed. Studies of the BK virus on the prevalence and risk of recurrence during pregnancy have yielded conflicting results, with some studies suggesting that the virus is involved in the vertical transmission of the virus due to the presence of the virus in the tissues of the aborted fetus. The results of a number of studies have been opposed to vertical transmission of the virus, and the prevalence and vertical transmission during pregnancy have not yet been well established. So, more research is needed to get a better understanding about BK virus vertical transmission

    Keywords: Vertical transmission, BK virus, Pregnancy, Viremia
  • Aamir Hoshang Monazami, Zaher Etemad*, Afshin Nazari, Mohsen Mohammadi Pages 12-22
    Background

    Diabetes may be associated with an imbalance between the protective effects of antioxidants and increased production of free radicals. Oxidative stress also appears to contribute to the pathogenesis of diabetic complications. In this study the effect of endurance exercise with cinnamon bark extract on antioxidant activity levels and cardiac index in streptozotocin- (STZ) induced DM in male rats were investigated.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 50 male Wistar rats weight: 200-232 g were randomly divided into 5 groups (n=10): 1. Healthy control (CO), 2. Diabetic control (CD), 3. Diabetic + cinnamon extract treatment (D+CZ), 4. Diabetic + exercise training (D+EX), 5. Diabetic + cinnamon extract treatment + exercise training (D+EX+CZ). In D+EX+CZ group, the animals practiced endurance training for 8 weeks after becoming diabetic, and at the same times each rat has received 200 mg/kg cinnamon hydro alcoholic extract by gavage daily for 8 weeks.

    Results

    Exercise training in D+EX and D+EX+CZ significantly prevented the decrease in heart weight compared to DC and D+CZ groups. The activity of the antioxidant enzyme (catalase) in the D+EX+CZ group increased significantly compared to the control group. Superoxide dismutase also increased significantly in all groups compared to the control group. Also, the activity of GPX enzyme (glutathione peroxidase) in D+EX+CZ and D+CZ groups showed a significant increase compared to the control group.

    Conclusion

    The increased GPX, CAT and SOD activity and prevented the decrease in heart weight induced by combined intervention of cinnamon extract and endurance training may attenuate oxidative stress in diabetic rats

    Keywords: Hydro alcoholic, Cinnamon stick, Oxidative stress, Enzyme antioxidant, Diabetic, Endurance training
  • Mohsen Rezaee, Ali Farhadi*, Korosh Goodarzi Pages 23-33
    Background

    In general, a healthy work environment can be closely related to the mental health of its employees. All jobs, even the seemingly easy ones, have breathtaking moments of responsibility and expectation. Prolonged job stress and work pressures will eventually lead to mental disorder. The aim of this study was to compare the effectiveness of social skills training and group therapy based on commitment and acceptance on self-esteem and social phobia disorder.

    Materials and Methods

    The research method was quasi-experimental and pre-test-post-test design was equal to the control group. The statistical population of the study was all employees working in government offices in Arak in the second half of 1397. Among the statistical population, available and targeted sampling method for 1300 eligible people (age 25 to 60 years, no history of mental illness) Connor (2000) and Cooper-Smith (1967) self-esteem questionnaire were administered to this number. Of these, 45 people who had the lowest score in the tests were randomly selected into two experimental groups and one control group (15 people in each group). Then, intervention was performed for the volunteers of the experimental groups (social skills training and group therapy based on commitment and acceptance). Data were analyzed by SPSS software and multivariate analysis of covariance and Bonferroni post hoc test at a significance level of 5%.

    Results

    The results showed that social skills training and treatment based on commitment and acceptance significantly increased self-esteem and decreased social fear (p <0.001). Also, no significant difference was observed between the two treatments (p <0.001).

    Conclusion

    According to the research findings, social skills training methods and treatment based on commitment and acceptance can be used as an effective method to reduce social fear and increase self-esteem in employees.

    Keywords: Commitment, Acceptance Therapy, Self-Esteem, Social Skills training, Social phobia
  • Ahmad Adineh, Sepideh Arbabi Bidgoli*, Gholamreza Amin, Solmaz Ghafari Pages 34-47
    Background

    We aimed in this study to evaluate the acute and repeated dose toxicity of Kelussia odoratissima Mozaff (Kelussia) identified as a rare medicinal plant species which grows in western parts of Iran with potential nutraceutical applications.

    Materials and Methods

    To determine the clinical, hematological, biochemical, necropsy and histopathological effects of the herb’s essential oil, aerial parts of this plant were collected from Shahrekord in spring 2019. After careful evaluation and issuing the Herbarium Code Number, herb’s dry powder was provided and the essential oil was prepared by Clevenger apparatus. Acute and repeated dose toxicity tests were performed by OECD 423 and 407 guidelines through intraperitoneal (i.p.) injections to female rats.

    Results

    Acute test didn’t show any sign of toxicity in doses up to 2000 mg/kg and in delayed acute toxicity assessment no sign of toxic reaction was recorded. In repeated dose test all animals in two different dose groups (5 and 50 mg/kg) survived healthy according to the clinical, biochemical, hematological, necropsy and histopathological studies. Significant weight increase in high dose group (50 mg /kg/day) was accompanied with hepatotoxic reactions compared to vehicle control group (distilled water). Low dose group (5 mg/kg /day) showed significant biochemical changes in relevant nephrotoxicity related biomarkers which were not accompanied with histopathological evidence.

    Conclusion

    The results of this study showed that oral long term administration of Kelussia essential oil could be considered as a safe herbal remedy in doses up to 5 mcg/kg/day for human medical and nutritional purposes.

    Keywords: Kelussia odoratissima Mozaff, Kelussia, Acute toxicity, Repeated dose toxicity, Essential Oil, Klows
  • Masoumeh Ghafarzadeh, Fatemeh Janani, Fatemeh Yari* Pages 48-57
    Background

    Vitamin D deficiency is common during pregnancy and childbirth. Recent findings suggest that vitamin D deficiency is associated with adverse pregnancy outcomes. This study was performed to determine the association between low levels of maternal serum vitamin D and some adverse pregnancy outcomes such as premature rupture of embryonic membranes.

    Materials and Methods

    73 pregnant women with premature rupture of embryonic membranes as a case group 73 healthy pregnant women as control group were randomly selected from 18 to 35 pregnant women with a gestational age of 28 to 41, who had been referred to Asalian Hospital within 6 months, were selected. Blood levels of vitamin D were measured in both groups. Demographic information as well as data from laboratory results and patient histories were collected using a researcher checklist. Finally, patients were statistically evaluated for vitamin D levels and study factors.

    Results

    The mean vitamin D level in patients with PROM was 22.49 7 ±7.25nm/lit and the mean vitamin D level in patients without PROM was 28.73 ±8. 8.72nm/l with p = 0.00. There was a significant relationship between vitamin D and PROM levels.

    Conclusion

    Based on the results of data analysis, it was found that there was a significant relationship between vitamin D levels and premature rupture of the amniotic sac. To examine more closely the relationship between maternal vitamin D levels and the occurrence of premature rupture of embryonic membranes, further research with a larger sample size and complete control of interfering factors is recommended.

    Keywords: Vitamin D, Pregnant women, Premature rupture of embryonic membranes
  • Somayeh Delfani, Davood Kalantar-Neyestanaki, Gholamreza Godarzi, Setareh Soroush, Faranak Rezaei* Pages 58-67
    Background

     Prevalence of co-existence of extended-spectrum β-lactamases (ESBLs), metallo-beta-lactamase (MBLs) and AmpC-β-lactamases producing isolates in these bacteria is a serious problem in treatment of infections. The aim of this study was to characterization co-existence of ESBLs, AmpC and MBLs in Escherichia coli and Klebsiella pneumoniae isolates from Khorramabad hospitals.

    Materials and Methods

     In this descriptive cross-sectional study, totally 130 clinical isolates including E. coli (n=45) and K. pneumoniae (n=85) were collected from hospitals of Khorramabad. Disk diffusion method used for determination of susceptibility of isolates to antibiotics. ESBLs, MBLs and AmpC-β-lactamases producing isolates detected by combined disk methods. Polymerase chain reaction (PCR) was used to detection of blaTEM, blaSHV and blaVIM genes.

    Results

     Out of the 130 clinical isolates, 41(31.5%) and 37 (28.4%) of them considered as ESBLs and AmpC producing, respectively. The blaTEM and blaSHV detected in 24(18.4%) and 23(17.6%) of isolates, respectively.

    Conclusion

     Prevalence of ESBLs, AmpC and MBLs in Khorramabad is lower than from other region of Iran. Outbreak of co-producer  ESBLs, AmpC and MBLs isolates in Khorramabad can cause serious problems in  treatment of infections.

    Keywords: Klebsiella pneumoniae, Escherichia coli, β-lactamases
  • Vajiheh Hatamvand, Seifollah Bahramikia*, Fatemeh Bardineshin, Parasto Shohani Pages 68-83
    Background

     Recently, there has been growing efforts to elucidate the molecular mechanism of amyloid formation and investigating effective compounds for inhibiting of amyloid structures. Investigation of the fibrillation process through its induction and inhibition using specific compounds such as aromatic derivatives provide useful information for stabilizing the protein structure. In the present study, the in vitro anti-amyloidogenic and destabilizing effects of Salvia officinalis were investigated using bovine insulin as a model protein.

    Materials and Methods

     To induce fibrillation, the bovine pancreatic insulin was incubated for 10 days in 50 mM glycine buffer at pH = 2.2 at 57° C. Amyloid formation was examined using CR absorption spectroscopy, ANS and THT fluorescence and Field-emission Scanning Electron Microscope (FE-SEM) methods. Then, the effect of different concentrations of Salvia officinalis extract (ratios of 0.1, 1, and 5 extracts to 1 protein) on inhibition of fibrillation and destabilization of pre-formed insulin fibrils was investigated.

    Results

     Results indicated a significant decrease in the accumulation of amyloid fibrils in drug-incubated samples compared to control. It also found that Salvia officinalis extract in all concentrations, especially in the 1: 1 ratio of drug to protein, has a strong inhibitory effect on fibrillation and defibrillation of insulin protein.

    Conclusion

    The results of this study showed that by purification and isolation of effective compounds of Salvia officinalis and its effect on amyloid fibrils, this plant could probably be used to treat amyloid diseases.

    Keywords: Bovine insulin, Salvia officinalis, Amyloid fibrils
  • Pegah Hosseinpouri, Faranak Hadi*, Seyed Hesamaldin Hejazi, Gholamreza Taleii Pages 84-94
    Background

    Various studies proposed virus infection is to be a possible cause of human breast cancer. However, the data argue the association between virus and cancer are inconsistent. This study was conducted to detect whether HPV-DNA is present in tissue samples of breast cancer in Isfahan province.

    Materials and Methods

    Paraffin embedded formalin fixed specimens were prepared from 40 breast tumor and 20 healthy tissues in women with breast cancer from Isfahan province. After DNA extraction and amplification of beta-actin housekeeping gene for evaluation of DNA purity, all DNA samples with appropriate purity were examined for detection of DNA-HPV by polymerase chain reaction (PCR) using virus specific primers. Data was analyzed with Cramer test using SPSS16.0 software.

    Result

    Presence of DNA-HPV 16 in 3 out of 40 cases (5.7%) and DNA-HPV18 in 8 out of 40 (20%) cases of breast cancer samples was observed and DNA-HPV18. DNA-HPV 16 and 18 were detected in none of the 20 control samples. Statistically, Cramerʹs index for HPV16 infection was 0.197 and Sig=0.077 in cancer samples, and Cramerʹs index for HPV18 infection was 0.333 and Sig=0.003 in cancer samples.

    Conclusion

    Therefore, in Isfahan province, HPV18 is meaningful associated with breast cancer in women and HPV16 is not meaningful associated with breast cancer in women. Further studies in other regions are needed to clarify the underlying pathophysiological mechanisms behind the association of HPV16, 18 infection and breast cancer

    Keywords: Breast cancer, Human Papilloma virus, PCR
  • Zahra Zarei, Jabbar Bashiri*, Mohammad Narimanirad, Hamdollah Hadi Pages 95-107
    Background

    Obesity is the biggest public health challenge of the current century, and the health departments of most countries in the world are involved in the problems and complications of increasing obesity and identifying the mechanisms involved. Therefore, the aim of this study was to investigate the effects of two months aerobic training and olive extract supplementation on IL-1β and NLRP3 in obese male rats.

    Materials and Methods

    In experimental research, twenty-four male rats with two months of age were fed high fat diet for 8 weeks to reach a mean weight of 320±30. Then they were randomly divided into four groups (control group, endurance training group, olive oil supplementation group and endurance training and olive oil supplementation group). Olive oil supplementation (Oos) and aerobic training (AE) (at 80% of VO2max) were conducted for two months. The IL-1β and NLRP3 levels were measured by ELISA method. The data were analyzed using two-way ANOVA at 95% confidence level.

    Results

    Both AE and Oos and their combination reduced IL-1β levels with greater changes observed in both training groups (P<0.05). The NLRP3 was only decreased in the combination of AE and Oos groups and the Oos and ET were failed to change this factor level.

    Conclusion

    Exercise training and Olive oil consumption could be beneficial in lowering inflammation in obese subject, however; more research remains to be done because of the lack of similar evidence and also limitations in the study.

    Keywords: Aerobic training, Olive Oil, IL-1β, NLRP3, Obesity
  • Elham Mirzaeyan, Mania Roozbiani*, Hossein Shirvani Pages 108-117
    Background

    High intensity interval training (HIIT) is a kind of exercise training that suggested for individuals with any sufficient time for regular training.  The aim of this study was to evaluate the effect of a period of intense intermittent training on the expression of 3 enolase, 3 caveolin genes and plasma levels of SGOT enzyme in the cardiac tissue of male rats with fatty liver (steatosis model)

    Materials and Methods

    The statistical sample consisted of 48 male Wistar rats (in2 healthy models with fatty liver) aged 5 weeks and weighing 200-250 and the same conditions (12:12 darkness and light, temperature 22 ± 2 degrees Celsius (%50-%60) humidity (% 51 humidity) were kept in cages. Gene expression was assessed using Real Time PCR and SGOT enzyme was assessed using ZiestChem diagnostic kits. Data were analyzed by independent t-test, one-way analysis of variance and Tukeychr('39')s post hoc test and the data were analyzed by SPSS software version 22.

    Results

    According to the results, the expression of Enolase 3 and Caveolin 3 genes and also the expression of SGOT enzyme in the rats of the patient group increased compared to the rats of the healthy group (P <0/05), which according to the level of significance It was significant.

    Conclusion

    It seems that a period of intense intermittent training effects the expression of enolase3, caveolin 3 genes and plasma levels of SGOT enzyme in the cardiac tissue of male rats with fatty liver (steatosis model) and can serve as a marker for the prevention and treatment of diseases. Use cardiovascular, fatty liver, obesity as well as diabetes.

    Keywords: Enolase3 gene, Caveolin3 gene, SGOT enzyme, HIIT exercise
  • Marjan Bakhtiarnia, Keyvan Maghooli*, Fardad Farokhi, Khosrow Jadidi Pages 118-129
    Background

     Keratoconus is a common complication among corneal defects. As a result of expeditious and extensive progress of medical science in recent decades, corneal ring implantation has turned into a successful surgical procedure to correct the vision of Keratoconus patients; however, selecting the right patient is essential in the success of the operation. The prediction of corneal condition or, more precisely, the prediction of corneal topographic indices after implanting the ring has been taken into consideration in the present study.

    Materials and Methods

    Neural network framework is one of the optimal methods for the modeling and prediction. In this study, corneal topographic indices of patients have been predicted 6 and 12 months after the ring implantation for the first time using the multilayer feed forward neural network. The study has focused on predicting corneal topographic indices that are applicable to Keratoconus diagnosis and progression using MATLAB software. Therefore, the statistical data of a number of patients, including the effective indices of the cornea topography before and after implanting the ring, were collected.

    Results

     Using the collected data, neural network models have been developed and the corneal topographic indices have been predicted 6 and 12 months after the implantation of keraring and myoring rings. The mean error of 7.22% is achieved for the four trained neural network models. 

    Conclusion

     Choosing the right surgical candidate is one of the primary concerns of ophthalmologists. The results indicate the great capability of neural networks in assisting ophthalmologists to select right surgical candidates through predicting corneal topographic indices after the ring implantation.

    Keywords: Keratoconus, Corneal topography, Ring implantation, Indices prediction, Neural networks
  • Fatemeh Kushki Nasab, Mansour Ghaderpoori, Ali Jafari* Pages 130-139
    Background

    Large amount of solid waste is annually produced in Kuhdasht city. These waste materials are decomposed by anaerobic microorganisms after burying in disposal site and produce large amounts of gases (mainly methane and carbon dioxide). This study aimed to estimate the gas emission from solid waste disposal of Kuhdasht city using a tool known as LandGEM software.

    Materials and Methods

    This descriptive cross-sectional study was conducted in three steps. In the first stage, physical analysis of the waste materials was carried out. In the second stage, the population of the city was calculated for different years of the plan based on growth rate factor and other influencing factors. In the third stage, the amount of methane emissions and the production potential was obtained. Finally, by entering the data into the software the amount of landfill gas emission was calculated.

    Results

    The generated gases from Kuhdasht landfill was estimated based on the 50% as volume percentage for methanT, 202 m3 / Mg as a potential gas production and 0.045 y-1 as methane production rate. The results showed that the maximum emissions occurred in 2019. The total amount of LFGs, methane, carbon dioxide, non-methane materials were 7013, 1873, 5140, 80.52 Mg /y, respectively.

    Conclusion

    The results of this study showed that the proportional volumes of different gases are produced at Kuhdasht landfill. Based on these results, the gas generation in the landfill is in agreement with the classic pattern of gas generation in the landfills. So it is possible to apply some plans to use methane gas for energy production, as well as strategies for controlling the emission of greenhouse gases to the atmosphere.

    Keywords: Gas, Kuhdasht, LandGEM, Burial Center, Solid waste
  • Amir Shakarami, Seyedeh Fatemeh Mousavi, Mehran Naghi Beiranvand*, Hossein Poor Esmaeil Pages 140-156
    Background 

    No proven effective treatment for coronavirus disease (COVID-19) currently exist. Different drugs have different effects on patients with Covid-19, and the potential benefits or harms of the proposed drugs for the treatment of this disease need to be discussed more fully. The aim of this study was to systematically review the effectiveness of the proposed drugs in the treatment of patients with Covid-19. The present study is a systematic review that used SID, PubMed, Web Science, EMBASE, Scopus, and Science direct, Google Scholar, JAMA, WHO and CDC databases to access related articles. In order to search for articles, only English articles with the keywords Covid19, treatment, Remdesivir, Hydroxychloroquine, Ritonavir, Tocilizumab and all possible combinations of these words during 2019 and 2020 were examined. Out of 250 papers obtained, 20 papers had initial conditions and finally 9 clinical trial papers related to Covid-19 treatments were reviewed. Initial studies on chloroquine and hydroxychloroquine (with and without macrolides) were found to be effective in the treatment of Covid-19 patients, but further studies have shown that these drugs do not have a positive effect on Covid-19. Also, the use of chloroquine and hydroxychloroquine in patients led to an increase in their mortality. There were different results for lopinavir and ritonavir, some of which showed improvement in symptoms and in others exacerbation of symptoms and complications. Remdesivir causes side effects such as nausea, constipation, hypokalemia, hypotension and elevated liver enzymes. Chloroquine and Hydroxychloroquine have no effect on the recovery of patients with Covid-19. The positive or negative effect of lopinavir / ritonavir requires clinical trials and research. Remdesivir improves patients with Covid-19. It is recommended that caregivers and medical and nursing staff closely monitor patients receiving remdesivir for drug side effects.

    Keywords: COVID-19, Treatment, Chloroquine, Hydroxychloroquine, Azithromycin, Lopinavir, Ritonavir
  • Hadiseh Bahramian, Atefe Mirzavand, Zahra Madadpour, Mehrdad Taahodi, Somayeh Delfani, Faranak Rezaei, Setareh Soroush* Pages 157-170
    Background

    Staphylococcus lugdunensis is Gram-positive cocci of the staphylococcaceae family. S. lugdunensis despite having a clotting factor (wall coagulase), was classified in the coagulase negative staphylococcus group (CoNS) for lack of free coagulase. Although this bacterium is part of the human normal flora, in terms of virulence, S. lugdunensis is in second place after S. aureus. S. lugdunensis causes a wide range of cardiovascular, bone and joint infections, blood infections, skin and soft tissue infections, central nervous system infections, and urinary tract infections. This bacterium cannot produce S. aureus toxins, but it has various pathogenic factors such as delta hemolysin, lugdulysin, atlL autolysin, lysozyme resistance, MSCRAMM adhesins, ica opron, iron opron and ability to produce SCV colonies. These factors may explain the same pathogenic potential as S. aureus in S. lugdunensis. Fortunately, unlike other members of the Staphylococcaceae family S. lugdunensis has highly sensitive to most antibiotics and responds well to treatment. In the last decades, the rate of isolation of S. lugdunensis as a pathogen worldwide is increasing, but unfortunately, because most Iranian laboratories do not have a specific CoNS species identification on the laboratories agenda, these species were reported as CoNS or contamination. Therefore, no information is available on the prevalence and pathogenicity of this bacterium in Iran.

    Keywords: Coagulase Negative Staphylococcus (CoNS), Staphylococcus lugdunensis, Cardiovascular Infections, Bone, Joint infections