فهرست مطالب

پژوهشنامه فیزیولوژی ورزشی کاربردی
پیاپی 31 (بهار و تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/11/15
  • تعداد عناوین: 12
|
  • نگار اشرفی، لطفعلی بلبلی*، علی خازنی، اسدالله اسدی صفحات 15-29
    سابقه و هدف

    چاقی یک اپیدمی جهانی و عامل خطر بیماری های متعددی است.miRNA ها به عنوان تنظیم کننده های مولکولی اولیه فرآیندهای پاتولوژیک، در حال افزایش هستند. هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر 12 هفته تمرین مقاومتی با باند های کشی بر میزان بیان mir-34a و فاکتورهای خطرزای قلبی عروقی در زنان سالمند چاق بود.

    مواد و روش ها

    در اینکارآزمایی بالینی تصادفی شده یک سو کور،24 زن سالمندچاق (سن 68/3±13/64، درصد چربی56/2±2/44، شاخص توده بدنی65/3±1/32) به دو گروه کنترل (10نفر) و تمرین (14نفر) تقیسم شدند. گروه تمرین به مدت 12 هفته و سه جلسه در هفته تمرینات مقاومتی با باند های کشی را برای همه ی گروه های عضلانی اصلی انجام دادند. 48 ساعت پیش و پس از 12 هفته مداخله خونگیری انجام شد.

    یافته ها

    نتایج مقایسه های بین گروهی نشان دهنده ی کاهش معنی دار در بیان mir-34a و سطوح LDL و افزایش معنی دار در HDL در گروه تمرین نسبت به گروه کنترل بود (بترتیب P=0.05، P=0.04 و P=0.03)؛ در حالی که تفاوت معنی دار در وزن بدن، شاخص توده بدنی، درصد چربی، کلسترول تام و CRP مشاهده نشد.

    نتیجه گیری: 

    بنظر می رسد12 هفته تمرین مقاومتی با کش الاستیک سبب تعدیل و کاهش بیان mir-34a سرم خون زنان سالمند چاق شد که این تغییرات با کاهش سطوح LDL و افزایش سطوح HDL همراه بود (p≤0.05)؛ اگرچه نتایج شاخص توده بدنی، درصد چربی، کلسترول تام و CRP تغییرات معنی داری را نشان ندادند که احتمالا می تواند ناشی از نوع و شدت تمرینات انجام شده باشد و نیاز به بررسی های بیشتر در این زمینه دارد.

    کلیدواژگان: چاقی، تمرین مقاومتی، سالمند، mir-34amir-34a
  • زهرا طهماسبی آبدر، روح الله نیکویی*، داریوش مفلحی صفحات 31-44
    سابقه و هدف

    بهینه سازی اثرات مفید مکمل های اگزوژنیک در بهبود عملکرد ورزشی از اهمیت خاصی برخوردار است. هدف تحقیق حاضر بررسی اثر تعاملی مکمل های ال کارنیتین و کافیین بر متغیرهای فیزیولوژیک معادل با آستانه بی هوازی در مردان کاراته کار استان کرمان بود.

    مواد و روش ها

    پانزده کاراته کار نخبه در 4 جلسه مجزا و با فاصله زمانی یک هفته، یک آزمون فزاینده استاندارد را بعد از مصرف دارونما (250 میلی گرم لاکتوز)، کافیین (5 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن)، ال کارنیتین (3گرم) و مصرف همزمان کافیین و ال کارنیتین (3 گرم، 5 میلی گرم برکیلوگرم وزن بدن) انجام دادند. نمونه خونی قبل از مصرف مکمل و بلافاصله بعد از اتمام هر آزمون جمع آوری شد. گازهای تنفسی در خلال آزمون اندازه گیری شد. متغیرهای ضربان قلب، اکسیژن مصرفی و بار کاری معادل با آن استخراج و بوسیله آزمون تحلیل واریانس مکرر بین کوشش ها مقایسه شدند.

    یافته ها

    سطوح اسید چرب آزاد پلاسما (FFA) در انتهای آزمون و میزان تغییرات آن در حین تمرین در کوشش کافیین و ترکیبی نسبت به کوشش کنترل بطور معنی دار بالاتر بود (هر دو 05/0>p)، ولی سطوح تری گلیسرید پلاسما بین کوشش ها تفاوتی نداشت. بارکاری و اکسیژن مصرفی معادل با آستانه بی هوازی نیز در کوشش کافیین و ترکیبی نسبت به کوشش کنترل بطور معنی دار بالاتر بود (همه 05/0>p). سایر متغیرهای عملکردی تفاوتی بین کوشش ها را نشان نداد. مصرف ترکیبی کافیین و ال کارنیتین سبب بهبود اکسیژن مصرفی معادل با آستانه بی هوازی (11 در یرایر 17 درصد) و بار کاری  معادل با آستانه بی هوازی (12در برابر 21 درصد) در مقایسه با مصرف کافیین به تنهایی شد، هر چند اختلاف متغیرها بین دو گروه معنی دار نبود.

    نتیجه گیری: 

    مصرف کافیین می تواند با افزایش سطوح اسیدهای چرب سبب بهبود عملکرد استقامتی شود و این اثر ممکن است با مصرف توامان ال کارنیتین تشدید گردد.

    کلیدواژگان: آستانه بی هوازی، مکمل کافئین، عملکرد استقامتی، مکمل ال کارنیتین
  • حمید سالاری کاریزمه، امیرحسین حقیقی*، سید رضا حسینی کاخک صفحات 45-58
    سابقه و هدف

    ایجاد محدودیت جریان خون به عنوان یک روش مکمل در بهبود شاخص های آمادگی جسمانی مطرح شده است. با این حال، تاثیر سودمندی این روش به همراه تمرینات تناوبی دویدن کمتر مورد توجه قرار گرفته است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر هشت هفته تمرین تناوبی با و بدون محدودیت جریان خون در شدت های مختلف بر عملکرد استقامتی، قدرت و سطح سرمی مایواستاتین در مردان ورزشکار بود.

    مواد و روش ها

    32 ورزشکار جوان (سن= 49/0±6/19 سال، وزن= 44/6±3/59 کیلوگرم) به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم شده و هر گروه براساس درصدی از حداکثر سرعت هوازی به تمرین پرداختند: گروه های تناوبی با شدت کمتر (85 درصد حداکثر سرعت هوازی) با (8 نفر) و بدون (8 نفر) محدودیت جریان خون، گروه تناوبی شدت بالا (100 درصد حداکثر سرعت هوازی) (8 نفر) و گروه کنترل (8 نفر). آزمودنی ها 24 جلسه (3 جلسه در هفته) تمرین انجام دادند و هر جلسه شامل دوره های تکراری دویدن (2 دقیقه) روی نوارگردان با یک دقیقه استراحت بین تکرارها بود. قبل و پس از دوره تمرینی نمونه های خونی جمع آوری و آزمون های مورد نظر گرفته شد. از روش تجزیه و تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر برای بررسی تفاوت بین گروه ها استفاده گردید. سطح معنی داری آماری 05/0 P≤ در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    تفاوت معنی داری بین گروه ها در قدرت عضلات پا، عملکرد استقامتی و سطح سرمی مایواستاتین مشاهده گردید (05/0>P).  قدرت فقط در گروه تناوبی با شدت کمتر همراه با محدودیت جریان خون و عملکرد استقامتی در دو گروه تناوبی با شدت کمتر همراه با محدودیت جریان خون و گروه تناوبی شدت بالا افزایش معنی داری نشان داد. همچنین، کاهش معنی داری در سطح سرمی مایواستاتین در گروه تناوبی با شدت کمتر همراه با محدودیت جریان خون و گروه تناوبی شدت بالا مشاهده شد.

    نتیجه گیری:

     این نتایج پیشنهاد می کند که اجرای تمرین تناوبی با شدت کمتر همراه با محدودیت جریان خون منجر به بهبود همزمان آمادگی هوازی و قدرت عضلانی می گردد که در مقایسه با تمرینات تناوبی شدت بالا دارای مزایای بیشتری برای ورزشکاران است.

    کلیدواژگان: محدودیت جریان خون، قدرت، عملکرد استقامتی، مایواستاتین
  • مهدی اسدی، محمد رحمانی*، اسمعیل نصیری، علی کلانتری حصاری، میلاد خسروی صدر، مهدی عزتی فر صفحات 59-70
    سابقه و هدف

    فعالیت بدنی در کنار اثر مطلوب بر برخی سیستم های بدنی ممکن است با اختلال برخی دیگر همراه باشد. با وجود اینکه تمرین استقامتی «تمرین طلایی» برای سلامت عمومی به شمار می رود؛ اما براساس نتایج مطالعاتی این نوع تمرین می تواند با اختلال سیستم تولید مثل همراه باشد؛ هدف از مطالعه ی حاضر بررسی تاثیر شنای استقامتی بر شاخص های هیستومورفومتریک بیضه موش صحرایی نر بالغ ویستار (موش) بود.

    مواد و روش ها

    برای این منظور 10 موش، تصادفی به 2 گروه شاهد (5=n) و شنای استقامتی (5=n) تقسیم شدند. موش های گروه آزمایش 6 هفته، هفته ای سه جلسه تحت شنای استقامتی 45 دقیقه ای قرار گرفتند. 48 ساعت پس از آخرین جلسه شنا، موش ها به روش آسان کشی قربانی و با فتها برای بررسی پارامترهای هیستومورفومتریک به آزمایشگاه ارسال شد. داده ها با آزمون t مستقل در سطح آلفای 05/0 در محیط نرم افزار SPSS نسخه ی 24 تحلیل شد.

    یافته ها

    شاخص های تمایز لوله ای(TDI) (001/0=p)، ضریب تجمعی (RI)(00/0=p)، شاخص اسپرمیوژنز (SI) (00/0=p)، تعداد سلول های سرتولی (01/0=p) گروه تمرین در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری کمتر بود؛ اما تفاوت از نظر شاخص های سلول های لیدیگ (45/0=p)، ضخامت کپسول بیضه (07/0=p)، قطر لوله ی اسپرم ساز (92/0=p)، ارتفاع اپی تلیوم لوله ی اسپرم ساز (117/0=p)، تعداد لوله های اسپرم ساز (51/0=p) و قطر لومن داخلی لوله های اسپرم ساز (29/0=p) معنی دار نبود. نمای هیستولوژیکی بیضه گروه شنا حاکی از اختلال شدید اسپرماتوژنز بود.

    نتیجه گیری:

     بنابراین، شنای استقامتی با پروتکل استفاده شده در این پژوهش می تواند زمینه ساز اختلال سیستم تولید مثل و باروری باشد. با توجه به جایگاه فعالیت استقامتی در سلامت عمومی به ویژه سلامت قلبی-عروقی، برای پیشگیری از پیشامد چنین عارضه ای باید به فکر راه کارهای مکمل یا تغییر مولفه های تمرینی برای فعالیت استقامتی بود.

    کلیدواژگان: شنای استقامتی، سیستم تولید مثل، ناباروی، هیستومورفومتری
  • زهرا براتی مقدم، زهرا قائمیان، نجمه صاحب علم، عاتکه گشوارپور، قاسم صادقی بجستانی* صفحات 71-87
    سابقه و هدف

    تمرکز مطالعه حاضر، بررسی تفاوت عملکرد سیستم قلبی و عروقی میان زنان و مردان، ناشی از اثر دویدن با توجه به تحلیل دینامیک فضای فاز می باشد.

    مواد و روش ها

    54 دانشجو در دو گروه مرد (34 نفر، 66/1±68/21 سال و 77/9 ± 01/67 کیلوگرم) و زن (20 نفر، 33/5±4/22 سال و 79/5 ± 1/54 کیلوگرم) به صورت داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند. آنالیز پارامترهای سیگنال تغییرات نرخ ضربان قلب، بعنوان شاخص های تغییرات سیستم قلبی و عروقی بدن صورت پذیرفت. با ترسیم دینامیک فضای فاز و استفاده از معیار پوآنکاره به استخراج ویژگی های حوزه زمان پرداخته شد. آزمون آماری تی مستقل با سطح معناداری (p<0.05) به منظور تحلیل آماری استفاده شد.

    یافته ها

    طبق نتایج حاصل از پردازش ها، پنج پارامترPNN50 ، ، ، P-Com و  بیانگر ارتباط معنادار (p<0.05) می باشند. در این تحقیق مشاهده شد که میانگین مدت زمانیکه طول می کشد تا فرد به بیشترین ضربان خود برسد در گروه زن ها بیشتر بوده و باتوجه به مقدار میانگین پارامترهای PNN50 و rMSSD در گروه مردان بیشتر از زن ها است، نتیجه می شود که با تحریک عصب واگ و تحت تاثیر قرارگرفتن اعصاب پاراسمپاتیک، شاهد آهسته تر بودن ریتم ضربان قلب در گروه مردان هستیم.

    نتیجه گیری: 

    براساس نتایج تحلیلی می توان استنباط کرد که در اثر فعالیت ورزشی، در دینامیک فضای فاز قلبی مسیر افزایش ضربان قلب و کاهش آن یکسان نبوده که ناشی از خواص آشوبگون و پویایی غیرخطی سیستم زیستی بدن انسان می باشد. همچنین آنالیز این پارامترها نشان می دهد که فواصل موجود بین دو ضربان متوالی در مردان بیشتر بوده و در نتیجه این گروه از ریتم ضربان کمتر و متعاقبا به طور تقریبی از آمادگی جسمانی بالاتری نسبت به گروه زن ها برخوردارند.

    کلیدواژگان: فضای فاز، قطع پوآنکاره، تغییرات نرخ ضربان قلب، فعالیت ورزشی
  • نیما آلیاری، توحید وحدت پور*، امیررضا کرمی بناری صفحات 89-103
    سابقه و هدف

    یایسگی یک فرآیند فیزیولوژیک و دیابت یک بیماری متابولیک است که در زنان میانسال با شیوع بالایی اتفاق می افتد. در این مطالعه اثرات تمرین شنا بر برخی از شاخص های بیوشیمیایی و فاکتورهای نکروز توموری آلفا (TNF-α) و اینترلوکین6 ((IL-6 بافت کلیه در موش های صحرایی اواریکتومی شده و مبتلا به دیابت مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی 50 سر موش صحرایی ماده بالغ به پنج گروه 10تایی تقسیم و به مدت هشت هفته بررسی شدند. گروه اول شاهد، گروه دوم اواریکتومی شده (دوطرفه)، گروه سوم موش های اورایکتومی دیابتی و گروه چهارم اواریکتومی با تمرین شنا و گروه پنجم موش های اواریکتومی دیابتی با تمرین شنا بودند. در انتهای دوره آزمایش نمونه برداری های بافتی به انجام رسید و تغییرات فاکتورهای بیوشیمیایی و پیش التهابی بافت کلیه ها تعیین شدند.

    یافته ها

    غلظت گلوکز خون در موش های صحرایی دیابتی و اواریکتومی دیابتی افزایش داشت (001/0 <p). غلظت مالون دی آلدیید در گروه های اواریکتومی (025/0=P) و اواریکتومی دیابتی (001/0p <) افزایش و با تمرین کاهش یافت (040/0=P). فعالیت آنزیم های سوپراکسیددیسموتاز (021/0=P)، گلوتاتیون پراکسیداز (001/0 <p) و کاتالاز (010/0=P) در گروه اواریکتومی دیابتی کاهش داشت که با اعمال تمرین، غلظت این آنزیم ها افزایش یافتند (به ترتیب 023/0P=، 041/0P= و 027/0=P). سطوح فاکتورهای پیش التهابی (TNF-α وIL-6) در گروه های دیابتی و و اواریکتومی دیابتی افزایش نشان داد (001/0>P) در حالی که در گروه تمرین، مقدار  این عوامل کاهش یافته بود.

    نتیجه گیری:

     یایسگی و بیماری دیابت سبب افزایش فاکتورهای پیش التهابی و تغییرات مضر در آنزیم های آنتی اکسیدانی کلیوی می شوند. انجام تمرینات هوازی مانند شنا می تواند به عنوان یک عامل موثر بر بهبود این شاخص ها به انجام برسد.

    کلیدواژگان: یائسگی، دیابت، کلیه، تمرین شنا، استرس اکسیداتیو
  • فاطمه الله صفت، یاسر کاظم زاده*، سعید صداقتی صفحات 105-114
    سابقه و هدف

    تغذیه مناسب به ویژه دریافت انرژی و مواد مغذی ضروری و کافی در بانوان به خصوص ورزشکاران بسیار حایز اهمیت است. تحقیق حاضر به منظور بررسی وضعیت تغذیه ای کاراته کاران تیم ملی انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت توصیفی- تحلیلی روی 15 کاراته کار تیم ملی بانوان در رده سنی 18-14سال انجام گرفت. داده های عمومی با استفاده از پرسش نامه های فرم اطلاعات عمومی و اندازه گیری های تن سنجی جمع آوری شد و فرم های ثبت غذای دریافتی و ثبت فعالیت هفت روزه نیز تکمیل گردید. داده ها با استفاده از نرم افزارهای Nutrition 4 و Spss نسخه 22 مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.

    یافته ها

    میانگین کالری دریافتی 540 ± 2368 و انرژی مصرفی روزانه 354 ± 2446 کیلوکالری در روز بود. میانگین دریافت کربوهیدرات، پروتئین و چربی در حدود مقادیر توصیه DRI بود. کربوهیدرات، پروتئین و چربی به ترتیب 36/55 ،52/14 ،11/30 درصد از کل انرژی دریافتی روزانه را تشکیل می داد. در بین ریز مغذی ها، میانگین دریافت ویتامینD،E ، پیرویدوکسین، فولات، کلسیم و منیزیم به طور معنی داری کمتر و ویتامین های A، K، C، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، پنتوتنیک اسید، بیوتین، کوبالامین، فسفر، آهن، روی و مس به طور معنی داری بیشتر از مقادیر توصیه شده DRI بود.

    نتیجه گیری:

     وضعیت تغذیه ای کاراته کاران در بیشتر ریزمغذی ها با مقادیر استاندارد متفاوت است. این تفاوت در دریافت مواد مغذی با مقادیر توصیه شده ممکن است بر رشد فیزیولوژیکی و عملکرد ورزشی آنها اثرگذار باشد. بنابراین کنترل و بازبینی رژیم غذایی این ورزشکاران ضروری به نظر می رسد. در نتیجه ورزشکاران نیازمند اطلاعات تغذیه ای (تغذیه قبل، حین و بعد از تمرین) و آشنایی با گروه های مختلف غذایی می باشند.

    کلیدواژگان: کاراته، مواد مغذی، ورزش، وضعیت تغذیه
  • اسماعیل نطریه، هادی قائدی*، امیر تقی پور اسرمی صفحات 115-126
    سابقه و هدف

    با توجه به اثرات حفاظتی تمرینات مقاومتی و مکمل آویشن شیرازی بر هپاتوسیت ها، هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر 8 هفته تمرینات مقاومتی همراه با مکمل آویشن شیرازی بر سطوح آنزیم های کبدی، شاخص استیاتوز کبدی مردان دارای کبد چرب غیرالکلی بود.

    مواد و روش ها

    تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی بود که آزمودنی ها به روش نمونه های در دسترس به چهار گروه کنترل، تمرین مقاومتی، مصرف مکمل آویشن شیرازی، تمرین مقاومتی همراه با مصرف آویشن شیرازی تقسیم شدند. برنامه ورزشی شامل تمرینات مقاومتی به مدت هشت هفته، هر هفته 3 جلسه، هر جلسه با شدت % 50-80 یک تکرار بیشینه بود. جهت تجویز مکمل آویشن شیرازی از کپسول باریج به مدت هشت هفته، روزی سه بار و  نیم ساعت قبل از غذا استفاده شد. خون گیری جهت ارزیابی نیمرخ لیپیدی و سطوح آنزیم های کبدی (AST، ALT و GGT) قبل و بعد از برنامه تمرینی گرفته شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آماری تحلیل واریانس یک سویه در سطح معنی داری 05/0 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج پژوهش حاضر نشان داد تمرین مقاومتی به تنهایی و در ترکیب با مکمل آویشن شیرازی سبب کاهش مقادیر مربوط به وزن (بترتیب 001/0p < و 01/0p <)، BMI (بترتیب 002/0p < و 02/0p <) و همچنین بهبود نمیرخ لیپیدی (افزایش HDL (بترتیب 001/0 <p و 003/0 <p)، کاهش LDL (بترتیب 003/0p < و 001/0p <)، کاهش کلسترول (بترتیب 02/0p < و 001/0p <) و تری گلیسرید (بترتیب 002/0p < و 001/0p <)) نسبت به گروه کنترل شد. با این حال در مقایسه با گروه کنترل، چنین تاثیری معنی داری در اثر مصرف مکمل آویشن شیرازی بر متغیرهای ذکرشده مشاهده نشد. بعلاوه هشت هفته تمرین مقاومتی و تمرین مقاومتی به همراه مصرف مکمل آویشن شیرازی بر وضعیت شاخص استیاتوز کبدی و سطوح آنزیم های کبدی (AST، ALT و GGT) اثر معنا داری داشته است (05/0≥ p).

    نتیجه گیری:

     با توجه به یافته ها، می توان نتیجه گیری کرد که تمرین مقاومتی و نه مصرف مکمل آویشن شیرازی ممکن است مداخله ای موثر برای بهبود شاخص های آسیب کبدی (GCT، ALTو AST) مرتبط با کبدچرب غیرالکلی است. با این حال شناخت سازوکار آن نیازمند پژوهش های بیشتر است.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، آویشن شیرازی، GGT، AST، ALT، کبد چرب، استئاتوز کبدی
  • عسگر ایران پور*، بهلول قربانیان، سمیه آذریان سوسهاب صفحات 127-143
    سابقه و هدف

    اختلال عملکرد سیستم اتونوم قلبی در افراد مبتلا به دیابت نوع دوم در صورت عدم کنترل می تواند منجر به نوروپاتی دیابتی گردد. هدف از این پژوهش، مطالعه و بررسی فراتحلیلی تاثیر تمرینات هوازی بر سیستم اتونوم قلبی در مردان میانسال مبتلا به دیابت نوع دوم بود.

    مواد و روش ها

    با جستجو در پایگاه های علمی Pubmed، Web of Science، ScienceDirect و Magiran تعداد 256 مقاله مرتبط در این زمینه انتخاب گردیدند. در نهایت با مدنظر قرار دادن معیارهای ورود به پژوهش تعداد 11 مقاله جهت بررسی و تجزیه و تحلیل بعد از اعتبارسنجی با استفاده از مقیاس PEDro انتخاب شدند. جهت استخراج داده از هر مقاله از روش PICOS استفاده شد. سپس با استفاده از نرم افزار فراتحلیلی Comprehensive Meta Analysis V3.exe و با استفاده از روش مقایسه گروهی در مطالعات با مدل های اثرات تصادفی و ثابت اندازه اثر هریک از مطالعات مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    شرکت منظم در برنامه های تمرینات هوازی در مردان میانسال مبتلا به دیابت نوع دوم سبب اثرات معنی دار بر شاخص زمان محور SDNN (004/0=p ؛ اندازه تاثیر = 33/0) و شاخص فرکانس محور HF (017/0=p ؛ اندازه تاثیر = 23/0) می گردد. همچنین این تمرینات با وجود تغییرات مشهودی در شاخص های زمان محور rMSSD (069/0=p ؛ اندازه تاثیر = 50/0) و فرکانس محور LF (184/0=p ؛ اندازه تاثیر = 47/0) تاثیر معنی داری را نشان نداد.

    نتیجه گیری: 

    شرکت منظم در فعالیت ورزشی هوازی با شدت متوسط در مردان میانسال مبتلا به دیابت نوع دوم می تواند تا حدودی از اثرات این بیماری بر عملکرد سیستم اتونوم قلبی جلوگیری به عمل آورد. لذا به بیماران دیابتی مرد میانسال توصیه می گردد، شرکت در فعالیت ورزشی را به عنوان یکی از مداخلات درمانی خود مدنظر قرار دهند.

    کلیدواژگان: دیابت نوع دوم، سیستم اتونوم قلبی، تغییرپذیری ضربان قلب، فعالیت ورزشی هوازی، مردان میانسال
  • محسن جعفری*، الهام پوریامهر، حمیده ربانی، محبوبه حیدری صفحات 145-154
    سابقه و هدف

    افزایش فعالیت مولکول های چسبان شاخصی از اختلال عملکرد اندوتلیوم و آتروسکلروز است. هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر هشت هفته تمرین تناوبی شدید (HIT) بر ICAM1، VCAM1، ای سلکتین، پی سلکتین و ال سلکتین بود.

    مواد و روش ها

    آزمودنی های این تحقیق زنان جوان سالم چاق غیر فعال بودند که به دو گروه کنترل و تجربی تقسیم شدند. آزمودنی های گروه تجربی در 8 هفته تمرین HIT (3جلسه در هفته) با شدت 90 درصد ضربان قلب ذخیره شرکت کردند. نمونه های خونی قبل و 48 ساعت پس از تمرینات جمع آوری شد. داده ها با آزمون های تی وابسته و تحلیل کواریانس (انکووا) تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    در گروه تجربی میزان وزن، BMI و VCAM1 کاهش معنی دار و میزان استقامت قلبی تنفسی افزایش معنی داری نسبت به گروه کنترل مشاهده شد (P≤0/05).

    نتیجه گیری:

     هشت هفته تمرین HIT از طریق افزایش استقامت قلبی تنفسی، کاهش وزن، BMI و سطوح VCAM1 در کاهش خطر تشکیل پلاک آتروژنیک در زنان جوان چاق موثر است. بنابراین این افراد می توانند از تمرینات HIT به عنوان تمرینات کوتاه مدت و ذخیره کننده زمان برای حفظ سلامت قلب و عروق استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی، مولکول های چسبان، زنان، دویدن، آتروسکلروز
  • کریم عبادی فر، حسن متین همایی*، عبدالعلی بنائی فر صفحات 155-166
    سابقه و هدف

    اخیرا تکنیک محدودیت جریان خون (BFR) به دلیل اثرات آنابولیکی محبوبیت بیشتری بین محققان و پزشکان، فیزیوتراپیست ها و مربیان ورزشی پیدا کرده است. نظر به اهمیت پاسخ تطبیقی هورمونها و عملکرد عروقی به تمرین BFR این مطالعه به بررسی اثر ترکیب BFR و فعالیت سنگ نوردی بر پاسخ هورمونی هورمون رشد و فاکتور رشد شبه انسولینی -I و نیتریک اکساید پلاسمایی سنگ نوردان نخبه می پردازد.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون 20نفر از سنگنوردان (kg69/8 ± 55/61 :وزن 05/8 ± 29/15:درصدچربی و 6/2 ± 6/26:سن) به طور تصادفی به دو گروه تمرین (هر کدام 5مرد+5 زن) با BFR و بدون BFR تقسیم شدند. پروتکل تمرین 4 هفته و هر هفته 3 جلسه تمرین سنگنوردی بود. فشار بر عروق حدود 40 الی 100میلی مترجیوه بود خونگیری در حالت پایه قبل و بعد از دوره تمرین جهت تعیین میزان هورمون رشد و هورمون IGF-I و نیتریک اکساید انجام شد. همچنین قدرت پنجه دست برتر قبل و بعد از دوره تمرین سنجیده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری spss v16 و آزمون تی همبسته و سطح معناداری 05/0< p ارزیابی شد.

    یافته ها

    بعد از تمرین سنگنوردی در سطح پایه هورمون رشد و نیتریک اکساید افزایش معناداری مشاهده شد اما میزان سطح پایه IGF-I افزایش جزیی نشان داد. و میزان قدرت پنجه دست در دو گروه افزایش یافته بود.

    نتیجه گیری

    به نظر تمرین سنگنوردی با محدودیت جریان خون باعث بهبود فرآیندهای آنابولیکی، قدرت عضلات و عملکرد عروقی می شود.

    کلیدواژگان: سنگ نوردی، محدودیت جریان خون، هورمون آنابولیک، عملکرد عروقی
  • عاطفه فرازمندی، نجمه رضائیان* صفحات 167-179
    سابقه و هدف

    پروگرانولین، آدیپوکاین نوظهور مترشحه از بافت چربی است که با بیماری های متابولیکی همراه با چاقی نظیر مقاومت به انسولین و دیابت نوع دو ارتباط دارد. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر تمرین تناوبی شدید بر سطح سرمی پروگرانولین، انسولین، گلوکز ناشتا و شاخص مقاومت به انسولین (HOMA-IR) در زنان جوان کم تحرک چاق و دارای اضافه وزن بود.

    مواد و روش ها: 

    20 زن داری اضافه وزن و چاق به طور تصادفی به دو گروه تجربی (میانگین سنی 14/4±5/32 سال و شاخص توده بدنی 12/6±18/33 کیلوگرم بر مترمربع) و کنترل (میانگین سنی 33/2±45/35 سال و شاخص توده بدنی 65/1±58/26کیلوگرم بر مترمربع) تقسیم شدند. آزمودنی ها در گروه تجربی در هشت هفته تمرین تناوبی شدید (یک دقیقه تناوب دویدن با شدت 90 درصد ضربان قلب بیشینه با یک دقیقه تناوب استراحت دویدن با شدت 60-50 درصد ضربان قلب بیشینه، 10 نوبت در هر جلسه، 20 دقیقه در هر جلسه، سه بار هفته) شرکت کردند. اندازه گیری شاخص های خونی و آنتروپومتری موردبررسی قبل و بعد از اجرای پروتکل تمرینی انجام گرفت. تجزیه وتحلیل داده ها به کمک آزمون تحلیل کوواریانس، تی زوجی و آزمون همبستگی پیرسون در سطح معناداری آماری 05/0>P انجام شد.

    یافته ها:

     اجرای تمرینات تناوبی شدید سبب کاهش معنادار سطوح سرمی پروگرانولین (013/0=P)، وزن (001/0=P)، شاخص توده بدنی (001/0=P) و درصد چربی بدن (001/0=P) گردید. همچنین، تغییرات انسولین (039/0=P)، وزن (001/0=P)، شاخص توده بدنی (005/0=P) و درصد چربی بدن (001/0=P) بین گروه تمرین و کنترل تفاوتی معنی دار داشت.

    نتیجه گیری: 

    تمرینات تناوبی شدید سبب کاهش معنادار سطوح سرمی پروگرانولین شده و می تواند روشی موثر در بهبود ترکیب بدنی و شرایط متابولیکی در زنان جوان چاق و دارای اضافه وزن باشد.

    کلیدواژگان: تمرینات تناوبی شدید، پروگرانولین، مقاومت به انسولین، چاقی و اضافه وزن
|
  • Negar Ashrafi, Lotfali Bolboli *, Ali Khazani, Asadollah Asadi Pages 15-29
    Background and Purpose

    Obesity is a global epidemic and a risk factor for many diseases. miRNAs are increasing as pathological molecular determinants of pathologic processes. The aim of this study was to investigate the effect of 12 weeks elastic band resistance training on mir-34a expression and cardiovascular risk factors in obese elderly women.

    Methodology

    In this single blind randomized clinical trial (RCT), 49 elderly women with obesity (based on the results of the DEXA test, age 64.13 ± 3.68, fat percentage 45.4 ± 6.56, BMI 33. 1 ± 3.71) were divided into two groups: control (n=22) and training (n = 27). The training group performed elastic band resistance training for 12 weeks and three sessions at week for all major muscle groups. 48 hours before and after 12 weeks of intervention, blood sampling was performed.

    Results

    The results of the intergroup comparisons indicated a significant decrease in mir-34a expression and LDL levels and a significant increase in HDL in the training group compared to the control group (P = 0.05, P = 0.03, P = 0.03, respectively), whereas There was no significant difference in body weight, body mass index, fat percentage, total cholesterol and CRP.

    Conclusion

    It seems that 12 weeks elastic band resistance training have been able to modulate and reduce the serum concentration of mir-34a in obese elderly women, which was associated with a decrease in LDL levels and increase levels of HDL(p≤0.05), although body mass index, fat percentage, total cholesterol and CRP Significant changes were not observed, which may be due to the type and intensity of the exercises, which requires further investigation in this field.

    Keywords: Obesity, Resistance Training, Elderly, mir-34a
  • Zahra Tahmasebi Abdar, Rohollah Nikooie *, Darioush Moflehi Pages 31-44
    Background and Purpose

    Optimization of positive effects of exogenous supplements on sports performance is very important. The aim of this study was to investigate the Synergistic effectof L-carnitine and caffeine supplements on physiological variables corresponding to anaerobic threshold (AT) in Kerman karate men.

    Methodology

    Fifteen elite karate athletes performed a progressive standard test following placebo (250 mg Lactose), caffeine (5 mg/kg), L-carnitine (3 g), and caffeine and L-carnitine (5 mg/kg, 3 g) consumption in four sessions separated by one-week intervals. Blood sample was collected before supplement consumption and immediately after exercise. Respiratory gases were measured throughout the test. Heart rate and oxygen consumption corresponding to AT were determined, and compared among trials by repeated measures analysis of variance.

    Results

    End test values of plasma fatty acid (FFA) and its changes during exercise in caffeine and combined trial were significantly higher than those values in the control trial (both p <0.05), but plasma triglyceride levels were not significantly different between trials. The workload and oxygen (O2) corresponding to AT were significantly higher in the caffeine and combined trials compared to the values found in the control trials (all p <0.05). There was no significant difference regarding other variables among trials. Simultaneous consumption of caffeine and L-carnitine improved the values of O2 (11 vs. 17%) and workload (12 vs. 21) corresponding to AT compared to caffeine consumption alone, although there was no significant difference between groups.

    Conclusion

    Caffeine consumption can improve endurance performance through increasing fatty acid availability and this effect could be exacerbated by simultaneous consumption of L-carnitine.

    Keywords: Anaerobic threshold, Caffeine supplement, Endurance performance, L-Carnitine supplement
  • Hamid Salari Karizmeh, Amirhoseein Haghighi *, Alireza Hosseini Kakhk Pages 45-58
    Background and Purpose

    Blood flow restriction has been suggested as a complementary method to improving physical fitness indicators. However, the efficacy of this method along with interval running training has received less attention. The aim of this study was to examination the effects of eight weeks interval-training with and without blood flow restriction (BFR) at different intensities on endurance performance, strength and serum level of Myostatian in male athletes.

    Methodology

    Thirty two young athletes (19.6 ± 0.49 years; 59.3 ± 6.44 kg) were selected and randomly divided into four groups and training based percent of maximal aerobic speed (MAS): 85% MAS with (N=8) and without (N=8) BFR, 100% MAS (N=8) and control (N=8). The participants completed 24 training sessions (3 sessions per week) comprised of repeated bouts of 2 min running on a treadmill interspersed by 1-min recovery. Blood sampling and tests were taken before and after training period. The one-way repeated-measures ANOVA was used to determine difference between groups. The significance level was set at P ≤ 0.05.

    Results

    There were significant difference in leg muscle strength, endurance performance and serum level of Myostatin between groups. Leg muscle strength significantly increased only in group 85%+BFR and endurance performance significantly increased in 85% with BFR and 100 groups, so, serum level of Myostatin significantly decreased in 85% with BFR and 100 groups.

    Conclusion

    The results suggest that low intensity interval running with BFR can improves simultaneously both aerobic fitness and muscle strength in athletes and more benefit have in compare to high intensity interval training.

    Keywords: Blood Flow Restriction, Strength, Endurance performance, Myostatin
  • Mehdi Asadi, Mohammad Rahmani *, Esmail Nasiri, Ali Kalantari Hesari, Milad Khosravi Sadr, Mehdi Ezzatifar Pages 59-70
    Background and Purpose

    Exercise along with the desired effect on some physical systems may be associated with the disorder of other systems. Although endurance training is a "golden exercise" for general health, but based on the scientific studies, it can be associated with reproductive system disorders; the purpose of the present study was to investigate the effects of endurance swimming on the histomorphometric indices of testis in adult male Wistar rats.

    Methodology

    For this purpose, rats (N=10) were randomly divided into control (C) (n=5) and endurance swimming (ES) (n=5) groups. The rats in ES group were exposed to 45 minutes' endurance swimming, three sessions a week for 6 weeks. Forty-five hours after the last swim session, rats were euthanized, research ethics considered. Their testes were placed in 10% buffered formalin solution and sent to the laboratory for histomorphometric evaluations. Data were analysed using independent t-test at α=0.05.

    Results

    Tubular differentiation indices (TDI) (p=0.001), cumulative coefficient (RI) (p=0.00), spermiogenesis index (SI) (p=0.00) and number of Sertoli cells (p=0.01) of ES group were significantly less than C group, but differences in Leydig cell parameters (p=0.45), testicular capsule thickness (p=0.07), tube diameter Spermatogenesis (p=0.92), sperm tube-forming epithelium height (p=0.117), number of spermatogenic tubes (p=0.51) and inner tube lumen diameter Spermatogenesis (p=0.29) were not significant. The histological profile of the testis of ES group showed severe spermatogenesis.

    Conclusion

    Endurance swimming protocol of this study can provoke reproductive and infertility disorders, and given the role of endurance activity in public health, especially cardiovascular health, complementary strategies should be considered to prevent the occurrence of such complications.

    Keywords: Endurance Swimming, Reproductive System, Infertility, Histomorphometric
  • Zahra Barati Moghadam, Zahra Ghaemian, Najmeh Sahebalam, Ateke Goshvarpour, Ghasem Sadeghi Bajestani * Pages 71-87
    Background and Purpose

    The aim of present study was to examine the difference between the cardiovascular performance of women and men due to running effects using phase space dynamics.

    Methodology

    Fifty four University students were voluntarily participated in this study and divided in two groups’ male (34 participants, 21.68±1.66 years old and 67.01±9.77 Kg) and female (20 participants, 22.4±5.33 years old and 54.1±5.79 Kg). Heart rate variability (HRV) parameters as a function of the cardiovascular system indices measured in these subjects. Using drawing the phase space dynamics and applying the Poincaré section, the features of the time-domain extracted. Data were analyzed by an independent t-test with a significance level (p<0.05).

    Results

    The results of this study showed that the HRV parameters, i.e., P-Com, PNN50, HRmax, Tr, and  in men’s group significantly altered compared to the women’s group. We found that the average time for reach to maximum heart rate was higher in the women's group and that the average PNN50 and rMSSD parameters in the men's, were higher than the women's, which was stimulated by the parasympathetic and vagus nerve and affected. So this point demonstrated the slowest rhythm of the heartbeat in men.

    Conclusion

    According to the experimental results, during exercise activities, there is a phenomenon of hysteresis in the cardiac phase space arising from the chaotic and nonlinear dynamics of the biological system in the human body. Therefore, the analysis of these parameters indicates that the intervals between two consecutive beats are higher in men. Thus, they have fewer beats rhythm. Besides, this group is almost more physically fit than women are.

    Keywords: Phase Space, Poincare Section, heart rate variability, Exercise
  • Nima Alyari, Tohid Vahdatpour *, Amirreza Karami Bonari Pages 89-103
    Background and Purpose

    Menopause is a physiologic process and diabetes is a metabolic disease that occurs with high prevalence in old women. In this study effects of exercise training on some biochemical parameters and factors ofTumor necrosis factor alpha (TNF-α) andInterleukin 6(IL-6) investigated in ovariectomized and diabetic rats.

    Methodology

    In this empirical study 50 mature female rats divided into five groups that 10 rats attributed to each group and were studied for eight weeks. The first as control group, the second group as ovariectomized (bilateral), third group as diabetic ovariectomized rats, fourth group as ovariectomized under swimming training, and fifth group as diabetic ovariectomized under swimming training rats. At the end experimental period, tissue sampling was performed and changes of biochemical and pre-inflammatory factors were determined.

    Results

    The blood glucose concentration increased in diabetic and diabetic ovariectomized (p < 0.001). The concentration of malondialdehyde increased in ovariectomized (P=0.025) and diabetic ovariectomized (p < 0.001) groups and decreased with training (P=0.040). The activity of superoxide dismutase (P=0.021), glutathione peroxidase (P <0.001) and catalase (P=0.010) decreased in diabetic ovariectomized group, which increased with training. (P=0.023, P=0.041 and P=0.027, respectively). The pre inflammatory factors (TNF-α and IL-6) were increased in diabetic and diabetic ovariectomized groups (p < 0.001) while training decreased the increased amount of these factors.

    Conclusion

    The menopause and diabetes lead to increasing of the renal pre inflammatory factors and harmful changing in the antioxidation enzymes. The aerobic training like as swimming can be used as an effective factor in improving these factors.

    Keywords: Menopause, Diabetes, Kidney, Swimming, oxidative stress
  • Fatemeh Alahsefat, Yaser Kazemzadeh *, Saeed Sedaghati Pages 105-114
    Background Purpose

    Proper nutrition, especially essential energy and nutrients intake, is very important, particularly for women athletes. This study was conducted to investigate the nutritional status of Iranian national karate athletes.

    Methodology

    This descriptive-analytical study was conducted on 15 Iranian women karate athletes of the national team aged 14-18. The required data were collected using general information questionnaires, and food and 7-day activity diaries were also kept. The data were analyzed using Nutrition 4 and SPSS 22.

    Results

    The average calorie intake was 2368 ± 540 and the daily energy intake was 2446 ± 354 kcal/day. The average carbohydrate, protein, and fat intake were within the recommended DRI values. Carbohydrates, proteins, and fats accounted for 55.36, 14.52, and 30.11 percent of the total daily energy intake, respectively. Regarding the micronutrients, the average intake of vitamins D, E, pyridoxine, folate, calcium and magnesium was significantly lower and vitamins A, K, C, Thiamine, riboflavin, niacin, pantothenic acid, biotin, cobalamin, Phosphorus, iron, zinc and copper were significantly higher than the recommended DRI values.

    Conclusion

    in terms of most of micronutrients, the nutritional status of karate athletes was different from standard values. The difference between the nutrient intake and the recommended doses may affect the athletes' physiological growth as well as their athletic function. Therefore, controlling and reviewing the athletes' diet seems essential. As a result, athletes need nutritional information (nutrition before, during, and after exercise) and the knowledge about different food groups.

    Keywords: Karate, Nutrients, Exercise, Nutritional Status
  • Esmaeil Nazarieh, Hadi Ghaedi *, Amir Taghipour Asrami Pages 115-126
    Background and Purpose

    Due to the protective effects of resistance training and Zataria Multiflora supplementation on hepatocytes, the purpose of this study was to investigate the effect of 8 weeks of resistance training with supplementation of Zataria multiflora on liver enzymes, hepatic steatosis index of men with non-alcoholic fatty liver.

    Methodology

    In this semi-experimental study, subjects were randomly assigned into four groups: control, resistance training, supplementation of Zataria multiflora and resistance training with Zataria multiflora supplementation. The training program consist of eight weeks resistance exercise training for, 3 sessions per week, each session with intensity of 80-50% one repetition maximum. For Zataria multiflora supplementation, the Barij capsule was used for 8 weeks, three and half hours before meals. Blood samples were taken to evaluate the status of liver steatosis and liver enzymes (AST, ALT and GGT) before and after the exercise program. For data analysis one-way analysis of variance was used at a significant level of 0.05.

    Results

    The results showed that resistance training alone and in combination with Zataria multiflora supplementation improve lipid profile (Increased HDL (p<0.001 and p<0.003, respectively), reduction of cholesterol (p<0.02 and p<0.001, respectively), LDL (p<0.003 and p<0.001, respectively) and triglyceride (p<0.002 and p<0.001, respectively)), compared to control group. However, such significant effect was not observed as a result of Zataria multiflora supplementation on the mentioned variables. In addition, eight weeks of resistance training with and without Zataria multiflora supplementation had a significant effect on hepatic steatosis index and hepatic enzyme levels (AST, ALT and GGT) (p<0.05).

    Conclusion

    According to these findings, it can be concluded that resistance training and not Zataria multiflora supplementation may be a beneficial intervention to improve indicators related to fatty liver (GCT, AST and ALT) in people with non-alcoholic fatty liver. However, understanding its mechanism requires further research.

    Keywords: Resistance Training, Zataria multiflora, AST, ALT, GGT, Fatty liver
  • Asghar Iranpour *, Bahloul Gorbanian, Somaye Azarian Pages 127-143
    Background and Purpose

    Cardiac autonomic system dysfunction in type 2 diabetic patients can lead to diabetic neuropathy. The purpose of this study was to investigate the meta-analysis of the effect of aerobic exercise on cardiac autonomic system in middle-aged men with type 2 diabetes.

    Methodology

    A total of 256 related articles were selected by searching in the Pubmed, Web of Science, ScienceDirect and Magiran databases. Finally, considering the inclusion criteria, 11 articles were selected for evaluation and analysis after validation using PEDro scale. PICOS method was used to extract data from each article. Then, they were analyzed using Comprehensive Meta Analysis V3.exe software with group comparisons method and random and fixed effects size models of each study.

    Results

    Regular participation in aerobic training programs in middle-aged men with type 2 diabetes had significant effects on SDNN as time domain index (p = 0.004; effect size = 0.33) and HF as frequency domain index (P = 0.017; effect size = 0.23). Also, these exercises had an insignificant effect on the rMSSD as time domain index (p = 0.096; effect size = 0.50) and LF as frequency domain index (p = 0.184; effect size = 0.47).

    Conclusion

    Regular participation in moderate intensity aerobic exercise in middle-aged men with type 2 diabetes can partially prevent the effects of this disease on cardiac autonomic system function. Therefore, it is recommended for middle-aged diabetic patients to consider exercise as one of their therapeutic modalities.

    Keywords: Type 2 Diabetes, cardiac autonomic system, heart rate variability, Aerobic Exercise, middle-aged men
  • Mohsen Jafari *, Elham Pouryamehr, Hamideh Rabbani, Mahboubeh Heydari Pages 145-154
    Background and Purpose

    Activation of adhesive molecules is an index of endothelial dysfunction and atherosclerosis. The aim of this study was to investigate the effect of eight weeks high intensity interval training (HIT) on levels of ICAM1, VCAM1, E-selectin, P-selectin and L-selectin.

    Methodology

    Subjects of this study included healthy young obese women that assigned into control and experimental groups. Subjects of experimental group performed eight weeks HIT trainings (3 sessions per week) with the intensity of 90% heart rate reserve. Blood sampling was done before and 48 hours after trainings. Data were analyzed using Paired T-test and covariance analysis (Ancova).

    Results

    In experimental group, Weight, BMI and VCAM1 decreased and cardiorespiratory fitness increased significantly (P≤0/05).

    Conclusion

    Eight weeks HIT training through elevation of cardiorespiratory fitness and reduction of weight, BMI and VCAM1 levels is effective in prevention of risk of atherogenic plaque formation in young obese women. Thus, these persons can use HIT trainings as short duration and time saving trainings for improvement of cardiovascular health.

    Keywords: interval training, Adhesion Molecule, women, Running, atherosclerosis
  • Karim Ebadifar, Hasan Matinhomaee *, Abdolali Banaeifar Pages 155-166
    Background and Purpose

    Recently, the technique of restricting blood flow (BFR) has become more popular among researchers, physicians, physiotherapists, and coaches due to its anabolism effects. Given the importance of adaptive response of hormones and vascular function to exercise with BFR, this study examines the effect of BFR composition and rock climbing activity on the hormonal response of growth hormone and insulin-like growth factor1 and plasma nitric oxide of elite rock climbers.

    Materials and Methods

    In this quasi-experimental study with pre-test and post-test design. 20 climbers (weight: 61.55±8.69, fat percentage: 15.29±8.05 and age: 26.6±2.6) as accidentally, they were divided into two training groups (5 men + 5 women each) with limited blood flow and no blood flow restriction. The training protocol was 4 weeks and 3 sessions of climbing training per week. Blood pressure was about 40 to 100 mm Hg. Blood sampling was performed at baseline at rest before and after exercise to determine growth hormone, IGF-I, and nitric oxide levels. Also, the strength of the dominant hand grips was measured before and after the training period. Data were evaluated using spss v16 statistical software and paired t-test and p <0.05.

    Results

    After climbing training, only a significant increase was observed in the basal level of growth hormone and nitric oxide, but the basal level of IGF-I showed a low increase. And the strength of the dominant hand grips increased in both groups.

    Conclusion

    Apparently, climbing exercises with blood flow restriction improve anabolic processes, muscle strength, and vascular function.

    Keywords: rock climbing, Blood Flow Restriction, anabolic hormone, vascular function
  • Atefeh Farazmandi, NAJME REZAEIAN * Pages 167-179
    Background & Purpose

    Progranulin is a novel adipose tissue secreted adipokine correlating with obesity related metabolic diseases such as insulin resistance and type II diabetes. Purpose of this study was to investigate effect of high intensity interval training (HIIT) on serum levels of Progranulin, insulin and fasting glucose and insulin resistance index (HOMA-IR) in young sedentary overweight and obese women.

    Methodology

    Twenty overweight and obese women randomly divided into two groups of experimental (mean age 32.5±4.14 years, body mass index 33.18±6.12 Kg/m2) and control (mean age 35.45±2.33 years, body mass index 26.58±1.65 Kg/m2) ones. Subjects in experimental group participated in 8 weeks of HIIT (one minute of running interval at intensity of 90 percent of maximal heart rate and 1 minutes of rest interval of running at intensity of 50-60 percent of maximal heart rate). Blood factors and anthropometric indices were assessed before and after training protocol. Statistical analysis was done by Covariance, t-test and Pearson correlation at significant level of p < 0.05.

    Results

    HIIT resulted in significant decreases in serum levels of Progranulin (P=.0.013), weight (P=.0.001), body mass index (P=.0.001) and body fat percent (P=.0.001). Moreover, there were significant difference between groups of experimental and control for insulin (P=.0.039), weight (P=.0.001), body mass index (P=.0.005) and body fat percent (P=.0.001).

    Conclusion

    High intensity interval training (HIIT) resulted in significant decreases in serum levels of Progranulin and can be the effective procedure to improve body composition and metabolic status in young sedentary overweight and obese women.

    Keywords: high intensity interval training, Progranulin, Insulin Resistance, overweight, obesity