فهرست مطالب

راهبردهای توسعه روستایی - سال هفتم شماره 2 (پیاپی 26، تابستان 1399)

نشریه راهبردهای توسعه روستایی
سال هفتم شماره 2 (پیاپی 26، تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/05/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • وکیل حیدری ساربان* صفحات 121-139

    احساس ناامنی از مهم ترین دغدغه های جوامع معاصر، در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته است علاوه بر این، به عقیده برخی از صاحب نظران، به لحاظ هستی شناختی مقوله احساس امنیت اجتماعی نسبت به مقوله امنیت اجتماعی در جایگاه رفیع تری قرار دارد که امروزه رویکرد غالب در تقویت احساس امنیت اجتماعی رویکرد حکمروایی خوب می باشد. از این رو، هدف این مقاله مطالعه و تحلیل اثرات حکمروایی خوب بر بهبود احساس امنیت اجتماعی روستاییان شهرستان اردبیل می باشد.این تحقیق از نوع کاربردی و به روش تحلیلی-تبیینی است که با استفاده از روش پیمایش انجام شده است. جامعه آماری مورد مطالعه در این پژوهش، شامل کل روستاییان بالای 15 سال ساکن در مناطق روستایی شهرستان شهرستان اردبیل می باشد (85053=N)، که از این میان تعداد 383 نفر با استفاده از فرمول کوکران به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. روایی صوری پرسش نامه توسط پانل متخصصان مورد تایید قرار گرفت. مطالعه راهنما در منطقه مشابه جامعه آماری با تعداد30 پرسش نامه صورت گرفت و با داده های کسب شده و استفاده از فرمول ویژه کرونباخ آلفا در نرم افزار SPSS ، پایایی بخش های مختلف پرسش نامه تحقیق 74/0 الی 88/0 بدست آمد.نتایج حاصل از یافته های توصیفی تحقیق نشان داد که از بین میانگین مولفه های حکمروایی خوب، میانگین مولفه شفافیت (25/11) در رده اول و میانگین حاکمیت قانون (26/4) در رده آخر قرار دارد و نیز از بین میانگین مولفه های احساس امنیت اجتماعی، میانگین امنیت جانی (8/10) در رده اول و میانگین امنیت قضایی (99/2) در رده آخر قرار دارد. و هم چنین، نتیجه حاصل از آزمون همبستگی پیرسون نشان داد به جز مولفه های حاکمیت قانون و کارآیی و اثربخشی بین تمامی مولفه های تحقیق با بهبود احساس امنیت اجتماعی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد و نیز، نتایج آزمون رگرسیون چندگانه خطی، نشان داد که 6 متغیر پیش بین شامل متغیر انعطاف پذیری، پاسخ گویی، شفافیت، مشارکت اجتماعی، عدالت و برابری و مسئولیت پذیری اجتماعی 34 درصد (34/0=) میزان واریانس متغیر وابسته (احساس امنیت اجتماعی) راپیش بینی کردند.

    کلیدواژگان: حکمروایی خوب، امنیت اجتماعی، احساس امنیت اجتماعی، مدیریت توسعه روستایی، شهرستان اردبیل
  • سید علی دریجانی*، هنگامه هندی زاده، علیرضا کرباسی صفحات 141-156
    مقیاس معادل شاخصی برای مقایسه رفاه میان خانوارها با تعداد اعضای متفاوت است. مقیاس معادل بیان می کند که با افزایش بعد یک خانوار چه میزان مخارج اضافی نیاز است تا آن خانوار به رفاهی برابر یک خانوار مرجع _خانوار با دو بچه_ دست یابد. از آنجا که خط فقر در سال 1397 در خراسان رضوی رو به رشد بوده است و همچنین خط فقر در نقاط مختلف ایران دارای تفاوت زیادی با یکدیگر است و ازاین رو سیاست های حمایتی از فقرا نیز باید متناسب با شرایط هر منطقه در نظر گرفته شود بنابراین یک مطالعه که به بررسی فقر در این استان بپردازد ضروری می-باشد. داده های مورد استفاده از درآمد-مخارج خانوار شهری و روستایی خراسان رضوی در سال 1397 می باشد. نتایج نشان داد ابتدا با انتخاب خانوار مرجع، تعداد کودکان و سالمندان در مقایسه با روش مخارج سرانه بر میزان فقر اثر بیشتری دارد. سپس از یک شبیه سازی برای بررسی تغییر میانگین هزینه خانوار با تغییر اندازه خانوار و انتقال کودکان و بزرگسالان به رده های بالاتر استفاده شد. نتایج نشان داد با تغییر اندازه خانوار یعنی کاهش اندازه خانوار میانگین هزینه ها افزایش می یابد. همچنین با انتقال کودکان به رده بزرگسالان میانگین هزینه ها کاهش می یابد درحالی که با انتقال بزرگسالان به گروه سالمندان میانگین هزینه افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: فقر، مقیاس معادل، مخارج
  • زهرا بهره مند پاسکه، محمد کاوسی کلاشمی* صفحات 157-170

    یکی از معضلات اساسی در کشاورزی استان گیلان، تغییر کاربری اراضی است. تغییر کاربری اراضی کشاورزی در این استان سالیانه بخشی از اراضی حاصلخیز را از چرخه تولید خارج می کند. هدف اصلی این پژوهش شناسایی پیشران های موثر بر تغییر کاربری اراضی کشاورزی در روستای بلگور می باشد. پژوهش حاضر به لحاظ هدف، کاربردی است و ماهیت توصیفی- تحلیلی دارد. برای جمع آوری اطلاعات از پیمایش میدانی استفاده شد. نمونه آماری تحقیق شامل خبرگان محلی روستا است (50=n). ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته است که روایی صوری آن به تایید کارشناسان رسید و پایایی آن با استفاده از پیش آزمون و محاسبه ضریب آلفای کرونباخ (0.86) تایید شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از تکنیک تحلیل عاملی و نرم افزار SPSS استفاده گردید. نتایج تحلیل عاملی نشان داد که چهار عامل به عنوان پیشران های موثر در تغییر کاربری اراضی کشاورزی این روستا وجود دارند که شامل عامل حاکمیتی، عامل مشکلات زندگی در روستا، عامل اقتصادی و عامل محیطی می باشند. عوامل شناسایی شده در مجموع 66.57 درصد از واریانس متغیر تغییر کاربری اراضی کشاورزی را تبیین می کنند. با توجه به نتایج، مهم ترین پیشران تاثیرگذار بر تغییر کاربری اراضی کشاورزی در روستای بلگور عامل حاکمیتی است که با تمرکز بر این مسیله، اصلاح و وضع قوانین جدید می توان از روند صعودی تغییر کاربری اراضی کشاورزی در این روستا جلوگیری نماید.

    کلیدواژگان: پیشران ها، تغییر کاربری، تحلیل عاملی، ماتریس همبستگی، روستای بلگور
  • میلاد جودی دمیرچی*، مژده ملکی، یوسف حجازی صفحات 171-183

    مشارکت زنان در فعالیت های کشاورزی اهمیت بسیاری دارد. تحقیق حاضر با هدف تحلیل کانونی عوامل اجتماعی موثر بر مشارکت زنان روستایی در عملیات پس از برداشت محصولات کشاورزی در دشت مغان، به انجام رسید. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه باغداران دشت مغان (1303=N) بود که با استفاده از فرمول کوکران 210 نفر از آنان به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. به منظور تعیین روایی پرسشنامه از دیدگاه متخصصان استفاده شد و همچنین پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ (89/0) مورد تایید قرار گرفت. متغیرهای وابسته تحقیق شامل حمل ونقل، انبار کردن، فرآوری، بسته بندی و بازاریابی بودند. عضویت در تعاونی تولید، شورای روستا، صندوق اعتبارات خرد و انجمن اولیا و مربیان نیز به عنوان متغیرهای مستقل مدنظر قرار گرفتند. نتایج نشان داد، باغدارانی که در تعاونی های تولید فعالیت می کردند، دارای مهارت های بازاریابی کمتری بودند، درحالی که باغداران عضو شورای روستا از مهارت های بالاتر برخوردار بودند. با توجه به یافته‏های تحقیق حاضر آموزش بیرونی (آموزشی همه‏جانبه اعضا و مدیران تعاونی توسط اداره تعاون، جهاد کشاورزی و سازمان‏های ترویجی و... در زمینه فروش و بازاریابی محصولات خود) و آموزش درونی (یادگیری متقابل اعضای تعاونی‏ها و شوراهای روستایی از یکدیگر در زمینه بازاریابی و...)، ایجاد ارتباطات شبکه‏ای در سطح فردی (سرمایه اجتماعی) و در سطح نهادی (سرمایه سیاسی)، اتخاذ سیاست‏های حمایتی از بخش تعاون و شورای روستا (بیمه محصولات، بازاریابی، اعتبارات) و ایجاد زیرساخت‏ها با دخالت صندوق‏های خرد روستایی با حمایت‏های دولتی پیشنهاد می‏گردد.

    کلیدواژگان: مشارکت زنان، عوامل اجتماعی، تحلیل کانونی، دشت مغان، عملیات پس از برداشت
  • فاطمه رستگاری پور*، تینا مرتضوی نیا صفحات 185-198

    در این پژوهش میزان مصرف انرژی و کارایی آن برای تولید انار در مناطقی از شهرستان مه ولات استان خراسان رضوی با رویکرد تحلیل پوششی داده ها بررسی گردید. اطلاعات موردنیاز مطالعه از طریق تکمیل 80 پرسش نامه بین کشاورزان باغات انار در سال 2017 تکمیل گردید. با توجه به داده-های گرد آوری شده از مطالعه میدانی در خصوص نحوه انجام عملیات زراعی در مورد این محصول، مقادیر انرژی های نهاده و ستاده محاسبه و کارایی آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که انرژی دو نهاده ی سوخت و کود ازته به ترتیب با 15/44 و 64/29 درصد، پرمصرف ترین نهاده های انرژی در تولید بودند. متوسط تولید محصول انار در روستای دوغ آباد 75/7043 کیلوگرم بر هکتار و کل انرژی مصرفی در باغ های انار آن 13383 مگاژول بر هکتار محاسبه شد. نتایج نشان داد که با کاهش مصرف کود شیمیایی و افزایش استفاده از ماشین آلات در باغات انار میزان میانگین کارایی افزایش می یابد. لذا پیشنهاد می شود که از کودهای شیمیایی در باغات انار کمتر استفاده شود. همچنین افزایش کاربرد ماشین های کشاورزی جهت صرفه جویی در وقت و افزایش کارایی پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: انرژی، کارایی، انار، شهرستان مه ولات، الگوی مصرف
  • مجتبی اوکاتی، محمود احمدپور برازجانی*، ولی الله سارانی صفحات 199-209

    استقرار امنیت غذایی خانوارها از جمله اهداف‏ برنامه ‏های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی هر کشوری است. بنابراین، برآورد سطح امنیت غذایی خانوارها اهمیت ویژه‏ای دارد. در تحقیق حاضر، وضعیت امنیت غذایی روستاهای شهرستان زهک با استفاده از شاخص استراتژی مقابله در سال‏ 1395 بررسی شده است. نتایج نشان داد که حدود 80 درصد از خانوارهای مورد مطالعه در شرایط نامناسب غذایی قرار دارند و از استراتژی های مقابله در برخورد با ناامنی غذایی استفاده کرده‏اند. به ‏علاوه، متغیرهای درآمد سالانه، وضعیت شغلی سرپرست خانوار، نوع شغل سرپرست خانور، فاصله روستا تا شهر، تعداد افراد خانوار، دسترسی به تلفن همراه و وضعیت اعتیاد سرپرست خانوار، از جمله عوامل موثر بر سطح امنیت غذایی تشخیص داده شد. بر این اساس، می‏ توان با تلاش در راستای توانمندسازی روستاییان، بهبود وضعیت شغلی و درآمدی سرپرست خانوار و ارتقاء سطح آگاهی افراد بوسیله مروجین کشاورزی، گام‏های موثری در راستای رسیدن به سطح امنیت غذایی مطلوب برداشت.

    کلیدواژگان: امنیت غذایی، روستاهای زهک، شاخص استراتژی مقابله، مدل لاجیت باینری
  • فرحناز اکبراقلی*، مجسن قاسمی صفحات 211-220

    شکل غالب و گام اول در هوشمندسازی مناطق روستایی، ایجاد دفاتر فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) است. نواحی روستایی به علت بعد مسافت و پراکندگی، از بسیاری امکانات محروم مانده اند و استفاده از فناوری های هوشمند می تواند به شکلی موثر در ارایه خدمات (آموزشی, اداری, بانکی و...) نقش داشته باشد. از ان جا که عملکرد دفاتر در تسریع روند هوشمند سازی روستاها موثر می باشد، لذا هدف این تحقیق نیز بررسی عوامل موثر در عملکرد دفاترICT روستایی در حوزه ی هوشمند سازی برای گسترش ICT در نواحی روستایی است. پژوهش حاضر جزو تحقیقات کاربردی است و روش تحقیق توصیفی - تحلیلی مقایسه ای است که از طریق مطالعات اسنادی و میدانی محقق شده است. جامعه آماری پژوهش شامل 24 روستای دارای دفاتر ICT در شهرستان طبس می باشد. اطلاعات، از طریق روش های میدانی مصاحبه و تکمیل پرسشنامه گردآوری و سپس داده ها با نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند. شاخص های مورد بررسی ویژگی های فردی کارکنان، ویژگی های روستا و تجهیزات موجود در دفاتر ICT می باشد. نتایج تحقیق بیانگر آن است که عملکرد 24 دفتر ICT روستایی مورد مطالعه از نظر جذب مشتری و آشنایی آنان با فرآیند هوشمند سازی با یکدیگر تفاوت معناداری ندارند. نتایج دیگر پژوهش حاکی است که در سطح اطمینان 95 درصد و سطح معناداری بیش از 05/0 هیچ یک عوامل ویژگی های کارکنان دفاتر، ویژگی های روستاها، امکانات و تجهیزات بر میزان عملکرد دفاتر در جذب مشتری و ارتقا هوشمند سازی روستاها، تاثیر معناداری نداشته است. به محققین پیشنهاد می شود برای کشف بهتر عوامل تاثیر گذار بر عملکرد دفاتر از روش های کیفی تحقیق مانند روش های مشارکتی و مصاحبه عمیق با کارکنان و مشتریان، بهره گرفته شود.

    کلیدواژگان: روستای هوشمند، دفاتر ICT روستایی، کیفیت خدمات، شهرستان طبس
  • محمد عبدالهی عزت آبادی* صفحات 221-234
    در برنامه ریزی توسعه پایدار، رویکرد مبتنی بر نظام محلی ضروری بوده و نقش مشارکتی جامعه محلی برای تسهیل روند تصمیم گیری غیر متمرکز، اساسی است. در این پژوهش، نقش پنج تشکل محلی شامل شورای اسلامی روستا، بسیج، تعاونی تولید کشاورزی، هیات امنای مسجد و تشکل مدیریت چاه کشاورزی، در ترویج و انتقال یافته های تحقیقاتی در مناطق پسته کاری استان کرمان مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 24 روستای منطقه دارای هر پنج تشکل بوده و لذا کل جمعیت مدیران آن ها (120 نفر) و همچنین کل جمعیت کشاورزان شرکت کننده در جلسات این تشکل ها (1099 نفر) مورد بررسی قرار گرفت. به عبارت دیگر، نمونه گیری در این مطالعه انجام نشد. داده های مورد استفاده، از طریق دو نوع پرسشنامه تشکل و کشاورز تهیه گردید. برای مقایسه انواع شاخص ها بین تشکل های مختلف، از روش های رگرسیون و مقایسه میانگین استفاده شد. نتایج نشان داد، 74 درصد از کشاورزان، علاوه بر سایر منابع، از تجربه کشاورزان دیگر نیز استفاده می کنند. شرکت در کلاس های آموزشی، مطالعه نشریات ترویجی و فنی و مراجعه مستقیم به کارشناسان، توانسته اند تاثیر مثبت معنی دار بر عملکرد محصول پسته داشته باشند. نتایج همچنین نشان داد که بیش از 90 درصد از کشاورزان مورد مطالعه، استفاده از تشکل های مردم نهاد را جهت ترویج و انتقال یافته های تحقیقات کشاورزی مفید ارزیابی نموده اند. از نظر معیار استقبال کشاورزان از جلسات تشکل ها و تعداد افراد حاضر شده در این جلسات، شورای اسلامی روستا و تشکل مدیریت چاه کشاورزی از برتری بالاتری برخوردار می باشند. با این وجود، هیچ کدام از پنج تشکل مورد بررسی، قادر نیستند به تنهایی واسط بین دولت و کشاورزان جهت ترویج و انتقال یافته های تحقیقات کشاورزی باشند لذا نیاز است تا ترکیبی رسمی یا غیر رسمی از این پنج تشکل تشکیل شود.
    کلیدواژگان: ترویج، تشکل های مردم نهاد، سازمان های میانجی
|
  • Vakil Heidari Sarban * Pages 121-139

    paper aims to study and analysis of effects good governance on sense of social security improvement in the rural areas of Ardabil County. This study is descriptive - analytical in terms of research methods, practical in terms of nature and is a library and field kind of research in terms of the type of data collection. The tool used in measuring the questionnaire was made by the researcher.Statistical society of research included all of villagers residing in the rural areas of Ardabil County (N=85053). In addition for determining sample size the villagers of residing in the rural areas of Ardabil county was used Cochran formula. Finally, the sample size of rural youth 383 was determined. Sample size was determined based on the Cochran’s formula and the required data were collected through questionnaires. Content validity of the questionnaire was confirmed by professors and experts and its reliability was determined based on Cronbach's alpha (0.74-0.88). For data analysis, SPSS software was used.The obtained results from descriptive findings show that between average of good governance components, average of transparency component (11.25) stand in the first order and average of law domination component (4.26) stand in the last order. And also, from between average of social security sense components, average of personal security (10.8) stand in the first order and average of Judicial security stand in the last order. Also, the results of research showed that there was a statistically significant positive relationship between all variables of research except for rule of law and effectiveness and efficacy variables and improvement of social security sense

    Keywords: Good Governance, Social security, Sense of social security, Rural Development Managment, Ardabil County
  • Seyed Ali Darijani *, Hengame Hendizadeh, Alireza Karbasi Pages 141-156
    Equivalent scale is a good solution to this problem and provides an indicator for comparing the well-being of households with the number of different members. Equivalent scale indicates how much extra money is needed to increase the size of a household so that it can be as comfortable as a reference household _a family with two children_. Since the poverty line has been growing in Khorasan Razavi in 2018 and also the poverty line in different parts of Iran is very different from each other and therefore policies to support the poor should be considered in accordance with the conditions of each region. Therefore, a study that examines poverty in this province is necessary. Data used for income and expenditure of urban and rural households in Khorasan Razavi in 2018. The results showed that first, by choosing a reference household, the number of children and the elderly has a greater effect on the poverty rate than the per capita expenditure method. A simulation was then used to examine the change in average household expenditure by changing household size and transferring children and adults to higher levels. The results showed that by changing the size of the household, reducing the size of the household, the average cost increases. Also, with the transfer of children to the adult category, the average cost decreases, while with the transfer of adults to the elderly group, the average cost increases.
    Keywords: Equivalent Scale, Expenditure, Povrety
  • Zahra Bahremand Paskeh, Mohammad Kavoosi Kalashami * Pages 157-170

    One of the major problems in agriculture in Guilan province is land use change. The change of use of agricultural lands in this province annually removes part of the fertile lands from the production cycle. The main purpose of this study is to identify the factors which affects the change of use of agricultural lands in the village of Belgor. The present study is applied in terms of purpose and has a descriptive -analytical nature. Survey was used to collect information. The statistical sample of the study include local experts of the village and n=50 people were selected. The research instrument is a research-made questionnaire whose formal validity was confirmed by experts and its reliability was confirmed by pre-test and Alpha Cronbach (0.86) coefficient. The factor analysis technique was used for analyzing data through SPSS software. The results of factor analysis determined four elements as the most important factors affecting land use change including ; the governing Factor , the cause of life problems in the village, economic Factor and environmental Factor. These four factors identified 66.57% of the agricultural land use change factor. According to the results, the most important driving force in changing the use of agricultural lands in the village of Belgor is the governing Factor. By focusing on this issue, amending and enacting new laws can prevent the upward trend of lands use change in this village.

    Keywords: Propellants, Land Use Change, Factor analysis, The Correlation Matrix, Belgor Village
  • Milad Joodidamirchi *, Mozhdeh Maleki, Yousef Hedjazi Pages 171-183

    Women's participation in agricultural activities is important. The purpose of this study was Canonical Analysis of the social factors affecting the participation of rural women in post-harvest operations in Moghan plain. The statistical population of this study was all farmers of Moghan plain (N = 1303). Using Cochran's formula, 210 of them were selected as sample size. A researcher-made questionnaire was used to collect data. In order to determine the validity of the questionnaire from experts' point of view, its reliability was confirmed using Cronbach's alpha (0.89). Research variables included transportation, storage, processing, packaging and marketing. Membership in the production co-operative, village council, microfinance fund and parent association were also considered as independent variables. The results showed that horticulturists working in production cooperatives had less marketing skills, while village gardeners had better skills. According to the findings of the present study, external education (comprehensive training of members and co-operative directors by the Cooperative Office, Agricultural Jihad and Promotion Organizations, ... in the field of sales and marketing of their products) and internal training (mutual learning of cooperative members And rural councils on marketing, etc.), networking at the individual level (social capital) and institutional level (political capital), adopting supportive policies of the cooperative sector and village council (insurance Products, marketing, credits) and the creation of infrastructure with the involvement of rural microfinance funds with government support.

    Keywords: Women's Participation, Social factors, Canonical Analysis, Moghan Plain, post-harvest operation
  • Tina Mortazavi nia, Fatemeh Rastegaripour* Pages 185-198

    In this study, the amount of energy consumption and its efficiency for pomegranate fruit production in areas of Mahwalat city of Khorasan-Razavi, was investigated by data envelopment analysis approach. The information required for the study was completed by completing 80 questionnaires among pomegranate orchard farmers in 2017. According to the data collected from the field study on how to perform agricultural operations on this crop, the amounts of input and output energies were calculated and their efficiency was evaluated. The results showed that the energy of two inputs of fuel and nitrogen fertilizer with 44.15 and 29.64%, respectively, were the most consumed energy inputs in production. The average production of pomegranate in Dughabad village was 7043.75 kg / ha and the total energy consumption in pomegranate orchards was 13383 MJ / ha. The results also showed that with decreasing the use of chemical fertilizers and increasing the use of machinery in pomegranate orchards, the average efficiency increases. Therefore, it is recommended to use less chemical fertilizers in pomegranate orchards. It is also suggested to increase the use of agricultural machinery to save time and increase efficiency.Keywords: Energy, Performance, Pomegranate, Mahvelat city, Consumption Pattern

    Keywords: Energy, performance, Pomegranate, Mahvelat city, Consumption Pattern
  • Mojteba Okati, Mahmoud Ahmadpour Borazjani *, Valliollah Sarani Pages 199-209

    Establishing food security of households is one of the goals of economic, social and cultural development programs of the country and therefore it is important to estimate the level of household food security. In the present study, food security of rural areas of Zahak city was assessed using Coping Strategy Index in 2015 and 2016. The results showed that about 80% of the studied households are in poor nutrition and have used strategies to cope with food insecurity. In addition, the variables of annual income, household head occupation, type of household head occupant, rural to urban distance, number of households, access to mobile phones and household head addiction status are among the factors affecting food security level. Accordingly, effective steps can be taken to achieve the desired level of food security by trying to empower the villagers, improve the job situation and income of the head of the household and raise the level of awareness of the people by agricultural promoters.

    Keywords: Food Security, Zahak Villages, Coping strategy index, binary logit model
  • Farahnaz Akbaroghli *, Mohsen Qasemi Pages 211-220

    The dominant form and the first step in smartening rural areas is the establishment of Information and Communication Technology (ICT) offices. Rural areas have been deprived of many facilities due to distance and dispersion, and the use of smart technologies can effectively play a role in providing services (educational, administrative, banking, etc.). Since the performance of offices is effective in accelerating the process of rural intelligence, so the purpose of this study is to investigate the factors affecting the performance of rural ICT offices in the field of intelligence to expand ICT in rural areas. The present research is one of the applied researches and the descriptive-analytical research method is a comparative research that has been achieved through documentary and field studies. The statistical population of the study includes 24 villages with ICT offices in Tabas city. Data were collected through field interview methods and completing a questionnaire and then the data were analyzed by SPSS software. The indicators studied are the personal characteristics of the staff, the characteristics of the village and the equipment available in the ICT offices. The results show that the performance of the 24 rural ICT offices studied are not significantly different in terms of customer acquisition and familiarity with the smartening process. Other results indicate that at 95% confidence level and significance level more than 0.05, none of the factors of office staff characteristics, village characteristics, facilities and equipment had a significant effect on office performance in attracting customers and promoting rural intelligence. Researchers are advised to use qualitative research methods such as participatory methods and in-depth interviews with staff and customers to better explore the factors affecting the performance of offices.

    Keywords: Smart Village, Rural ICT offices, Quality of service, Tabas County
  • Mohammad Abdolahi Ezzatabadi * Pages 221-234
    For sustainable development plan, we need to consider the role of local community and participation of local people in decision making. In this study, possibility of using five local non-governmental organizations, village councils, Basij (one of the five forces of the Islamic revolutionary guard corps in Iran’s villages), agricultural production cooperative, mosque board of trustees and the organization of agricultural well management, as intermediate organizations for agricultural extension was investigated in Kerman province. The data used, were prepared from the managers of the surveyed organizations as well as 1099 farmers participating in the meetings of these organizations through two types of questionnaires of organization and farmer. Variance analysis and regression model was used for measuring the effects of socio economic factors on NGOs efficiency. The results showed that 74% of farmers, in addition to other resources, use the experience of other farmers. Participating in training classes, studying extensional and technical journals and referring directly to experts have a significant positive effect on pistachio crop yield. The results also showed that more than 90% of the surveyed farmers considered the use of non-governmental organizations to promote and transfer the findings of agricultural research useful. In terms of farmers' acceptance of the meetings of the organizations and the number of people present in these meetings, village council and the organization of agricultural well management have a higher advantage. But, none of these five NGOs, solely, can be considered as an intermediate organization for agricultural extension. So, a formal or informal combination of these NGOs should be constructed.
    Keywords: Extension, Non-Governmental Organization, Intermediate Organizations