فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی گیلان - پیاپی 115 (پاییز 1399)

مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان
پیاپی 115 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/06
  • تعداد عناوین: 7
|
  • اعظم نوری سعید، شهره قربان شیرودی*، ارسلان سالاری صفحات 2-13
    زمینه

     انفارکتوس حاد میوکارد نخستین و مهم ترین دلیل مرگ ومیر در ایران به شمار می آید که عوامل روان شناختی در بروز و تشدید این بیماری نقش اساسی دارند. 

    هدف

    هدف این مطالعه، بررسی اثربخشی رفتاردرمانی دیالکتیک بر استرس ادراک شده و مهارت های مقابله ای در بیماران بعد از انفارکتوس میوکارد بود. 

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نوع کارآزمایی بالینی بر پایه طرح آزمایشی (پیش آزمون، پس آزمون با گروه کنترل و پیگیری) بود که روی 30 بیمار مرخص شده با تشخیص انفارکتوس میوکارد مراجعه کننده به درمانگاه تخصصی قلب نور شهر رشت در سال 1397 انجام شد. بیماران به روش نمونه گیری تصادفی ساده به دو گروه آزمایش (5 زن و 10 مرد) و کنترل (8 زن و 7 مرد) تقسیم شدند. ابزارهای سنجش شامل پرسش نامه استرس ادراک شده و پرسش نامه راهبردهای مقابله ای بودند که پیش و پس از مداخله و نیز سه ماه بعد، تکمیل شدند. برای گروه آزمایش هشت نشست آموزش 90دقیقه ای هفتگی رفتاردرمانی دیالکتیک به مدت دو ماه برگزار شد. واکاوی داده ها با آزمون های تی مستقل، تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و تعقیبی بونفرونی انجام شد. 

    یافته ها

    پس از مداخله رفتاردرمانی دیالکتیک در گروه آزمایش، میانگین نمره استرس ادراک شده (6/21=P<0/05 ، F) و راهبرد هیجان مدار (15/20=P<0/001 ، F)، کاهش معنی دار و میانگین نمره راهبرد حل مسئله (5/00=P<0/005 ، F) افزایش معنی دار داشت. 

    نتیجه گیری

    رفتاردرمانی دیالکتیک بر استرس ادراک شده و مهارت های مقابله ای بیماران بعد از انفارکتوس میوکارد موثر است.

    کلیدواژگان: رفتاردرمانی دیالکتیک، انفارکتوس میوکارد، راهبردهای مقابله ای، استرس
  • غلامرضا مختاری، سمانه اسماعیلی*، مهسا زینلی مقدم، عاطفه قنبری صفحات 14-21
    زمینه

     مطالعه های مختلف از نقاط مختلف جهان نشان داده اند مصرف سیگار بر پارامترهای اسپرم به ویژه کیفیت منی تاثیر می گذارد، اما نتایج آن ها به شدت متناقض است. 

    هدف

     هدف این مطالعه، بررسی گذشته نگر رابطه پارامترهای اسپرم با مصرف سیگار در مردان نابارور ایدیوپاتیک بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه گذشته نگر روی 1744 مرد نابارور با دست کم یک سال پیشینه ناباروری ایدیوپاتی انجام شد که افراد با توجه به عادت مصرف سیگار و در نظر گرفتن معیارهای ورود و خروج به دو گروه سیگاری (379 نفر) و غیرسیگاری (1365 نفر) تقسیم شدند. داده های مربوط به پارامترهای اسپرم از پرونده بیماران و در نرم افزار SPSS نسخه 19 ثبت و سپس واکاوی آماری انجام شد.

    یافته ها

    حجم مایع منی در مردان سیگاری (1/50±2/88 میلی لیتر) در مقایسه با مردان غیرسیگاری (1/77±3/28 میلی لیتر) به طور معنی داری کمتر بود (0/002=P). همچنین حرکت اسپرم در مردان سیگاری (21/9±36/1 درصد) نسبت به غیرسیگاری (19/6±34/4 درصد) با کاهش معنی دار همراه بود (0/009=P). اما ارتباط سیگار کشیدن و حرکت اسپرم بین حجم غیرطبیعی و نرمال از نظر آماری معنی دار نبود و نیز اختلاف معنی داری در تعداد اسپرم و مورفولوژی آن در افراد نابارور سیگاری و غیرسیگاری وجود نداشت (0/05<P).

    نتیجه گیری

    سیگار باعث کاهش معنی دار در حجم مایع منی می شود، اما هیچ گونه ارتباط معنی دار بین سیگار کشیدن و تعداد اسپرم، مورفولوژی و حرکت آن در حجم طبیعی و غیرطبیعی وجود ندارد.

    کلیدواژگان: سیگار، ناباروری، پارامترهای اسپرم، مایع منی
  • محدثه مظفری، سید ابوالقاسم مهری نژاد، مهر انگیز پیوسته گر*، سیامک سلطانی صفحات 22-33
    زمینه

    اختلال شناختی عارضه مشترک انواع مختلف آسیب های مغزی تروماتیک است. یکی از شایع ترین مشکلات شناختی پس از آسیب مغزی تروماتیک، اختلال در کارکردهای اجرایی است که دربرگیرنده فرایندهای شناختی سطح بالاست و کارکرد نادرست آن منجر به کاهش کیفیت زندگی می شود.

    هدف

    هدف این پژوهش، بررسی مقایسه ای اختلال شناختی در افراد با یا بدون سابقه آسیب مغزی تروماتیک شدید پس از گذشت یک سال بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقایسه ای که در بازه زمانی بهمن 1396 تا تیر 1398 انجام شد، 20 بیمار مرد STBI با دامنه سنی 30 تا 55 سال که یک سال از آسیب مغزی شدید آنان گذشته بود و طی آن در بخش آی سی یوی بیمارستان های شهدای هفتم تیر شهرری و بقیه الله تهران بستری بودند به عنوان گروه آزمایش و 64 مرد سالم با دامنه سنی همتا که کلیه معیار های ورود به پژوهش را داشتند با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. هر دو گروه، با آزمون مرتب سازی کارت های ویسکانسین مورد سنجش و ارزیابی قرار گرفتند.

    یافته ها

    تفاوت دو گروه در عملکرد اجرایی در سطوح طبقات، درجاماندگی، پاسخ های درست، پاسخ های نادرست، زمان واکنش (پاسخ گویی)، تعداد کوشش برای تکمیل الگوی اول و پاسخ های مفهومی در سطح خطای یک درصد از نظر آماری معنی دار بود (0/01>P). به طور کلی گروه بیماران STBI نسبت به گروه سالم عملکرد ضعیف تری نشان دادند.

    نتیجه گیری

    اختلال عملکردهای شناختی بیماران STBI پس از گذشت یک سال هشداری جهت توجه ویژه به ایشان در ارزیابی های بالینی و قانونی و همچنین مداخلات روان شناختی به هنگام است.

    کلیدواژگان: اختلالات شناختی، افراد سالم، آسیب مغزی تروماتیک شدید
  • آمنه خلعتبری، شهره قربان شیرودی*، محمدرضا زربخش، طاهر تیزدست صفحات 34-49
    زمینه

     بیماری دیابت از جمله بیماری های شایعی است که می تواند علاوه بر جسم، سلامت روان افراد را نیز تحت تاثیر قرار دهد؛ بنابراین مداخلات روان شناختی جهت رفع مشکلات ناشی از این بیماری ضروری به نظر می رسد. 

    هدف

     هدف پژوهش حاضر، مقایسه اثربخشی درمان متمرکز بر شفقت و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر رفتار خودمراقبتی و هموگلوبین گلیکوزیله بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بیمارستان شهر تنکابن بود.

    مواد و روش ها

    این پژوهش کارآزمایی بالینی با روش نمونه گیری خوشه ای تک مرحله ای بود که از بین کلیه بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بیمارستان شهر تنکابن دویست نفر به صورت هدف دار انتخاب شدند و هم زمان مقیاس رفتار خودمراقبتی توبرت، گلاسکو و هامسپون (2002) به آنان ارایه شد. 45 نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند و در سه گروه پانزده نفری شامل دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل قرار گرفتند، دوازده جلسه درمان متمرکز بر شفقت و دوازده جلسه درمان مبتنی بر پذیرش اجرا شد که مدت زمان هر جلسه 45 دقیقه بود. جلسات برای هر مداخله هفته ای دو جلسه با فاصله زمانی سه روز برگزار شد. در پایان درمان هر سه گروه مورد پس آزمون قرار گرفتند. 

    یافته ها

    با توجه به مقایسه تفاوت میانگین های دو گروه درمان که به ترتیب برای خودمراقبتی و هموگلوبین گلیکوزیله 5/012 و 2/145- به دست آمد، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد نسبت به درمان متمرکز بر شفقت از اثربخشی بیشتری برخوردار بود. 

    نتیجه گیری

    نتایج حاکی از روند مثبت و افزایش رفتار خود مراقبتی و متعادل شدن میزان هموگلوبین گلیکوزیله در مرحله پیگیری و اثربخشی هر دو رویکرد و برتری رویکرد درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بود. بنابراین می توان از این درمان در شرایط مختلف برای بهبود زندگی بیماران مبتلا دیابت نوع دو استفاده کرد.

    کلیدواژگان: بیماران مبتلا به دیابت نوع 2، درمان متمرکز بر شفقت، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، رفتار خودمراقبتی، هموگلوبین گلیکوزیله
  • پدرام برقعی*، شادمان نعمتی، سوزان عادل، مهدی نیکخواه صفحات 50-57
    زمینه

    روش تمپانوماستوییدکتومی با برداشت دیواره خلفی (CWD) از طریق جراحی، درمان استاندارد کلستیاتوم به شمار می رود، ولی این روش با پیامد های فراوانی همراه است. روش دیگر تمپانوماستوییدکتومی، با نگهداری دیواره خلفی (ICW) است که ناهنجاری کمتری دارد، ولی دسترسی به رسس های گوش میانی در آن دشوارتر از روش CWD است. در این بررسی برای دسترسی به رسس های گوش از آندوسکوپ استفاده شد که با میکروسکوپ در دسترس نیستند.

    هدف

    هدف این بررسی مقایسه کلستیاتوم باقی مانده در دو روش تمپانوماستوییدکتومی CWD و ICW با کنترل آندوسکوپی در کلستیاتوم گوش میانی و ماستویید بود.

    مواد و روش ها

    در یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده، چهل بیمار دچار کلستیاتوم گوش میانی مراجعه کننده به بیمارستان امیراعلم که کاندیدای تمپانوماستوییدکتومی بودند، وارد مطالعه شدند. سپس، یکی از روش های ICW آندوسکوپی یا CWD بدون نیاز به بازسازی زنجیره انجام می شد. جراحی بیماران در ماه های سه، شش، نه ودوازده معاینه میکروسکوپی شد، سپس در ماه دوازدهم، بیماران با بی حسی موضعی و سدیشن تحت جراحی بازبینی گوش میانی و در صورت امکان بازسازی زنجیره قرار گرفتند. در جراحی بازبینی گوش میانی، وجود pearl و باقی مانده کلستیاتوم با استفاده از آندوسکوپ 30 درجه و 7/2 میلی متر، کنترل و میزان عود در دو گروه ثبت شد. از آزمون آماری من ویتنی و آزمون دقیق فیشر برای تحلیل داده ها استفاده شد. سطح معنی داری آزمون ها 5% در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    نتایج فراوانی کلستیاتوم باقی مانده در دو گروه CWD و ICW با کنترل آندوسکوپی از دیدگاه آماری معنی دار نبود و در هر دو گروه در چهار بیمار (20 درصد) کلستیاتوم باقی مانده گزارش شد. (P>0/05). همچنین، اختلاف میانگین بازه گامه یک تا دو بر پایه ماه، بین دو گروه CWD و ICW با کنترل آندوسکوپی از لحاظ آماری معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

    روش ICW با کنترل آندوسکوپی با روش CWD سنجش پذیر است، افزون بر آن این روش با پیامدهای بسیار کمتری همراه است. پیشنهاد می شود بررسی های پسین با حجم نمونه بیشتر و مدت پیگیری طولانی تر انجام شود.

    کلیدواژگان: تمپانوماستوئیدکتومی، آندوسکوپی، کلستئاتوم باقی مانده
  • سپیده پنجعلی پور، زهرا بستانی خالصی*، صدیقه رضایی، احسان کاظم نژاد صفحات 58-71
    زمینه

     نوجوانی دوره ای برجسته و حیاتی از زندگی انسان است. سلامت دختران نوجوان تحت تاثیر عوامل فرهنگی و اجتماعی ویژه ای قرار دارد و سرمایه گذاری در تامین سلامت این گروه سنی، نیازمند برنامه ریزی ریزبینانه و پادرمیانی موثر است. برای هرگونه برنامه ریزی، شناخت دقیق نیازهای گروه هدف لازم است. 

    هدف

    این مطالعه با هدف تعیین اولویت های نیازهای سلامت از دیدگاه دختران نوجوان شهر رشت انجام شد. 

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی مقطعی روی 850 دانش آموز دختر مشغول به تحصیل در دوره اول و دوم متوسطه شهر رشت انجام شد که به روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه جمعیت شناختی و پرسش نامه نیاز سلامت دختران نوجوان (FAHNQ) بود. داده های گردآوری شده توسط نرم افزار SPSS نسخه 21 و با استفاده از آمار توصیفی واکاوی شدند.

    یافته ها

    اولویت نیاز سلامت از دیدگاه مشارکت کنندگان در پژوهش به ترتیب شامل نیاز عاطفی (22/12±23/47 درصد)، نیاز اجتماعی (11/68±21/02 درصد)، نیاز آموزشی (16/01±18/63 درصد)، نیاز جسمی (10/34±15/12 درصد) و نیاز معنوی (11/99±13/86 درصد) بود.

    نتیجه گیری

    مهم ترین اولویت نیاز سلامت از دید دختران نوجوان، نیاز عاطفی است. بنابراین سیاست گزاران و تصمیم سازان بخش سلامت برای ارتقای سلامت نوجوانان باید به این مسئله توجه بیشتری داشته باشند.

    کلیدواژگان: نیاز سلامت، نیازسنجی، دختران نوجوان
  • مظفر حسینی نژاد، یاسر مودبی، نسترن محسنی، سجاد سعادت*، احسان کاظم نژاد لیلی، پریا نصیری صفحات 72-85
    زمینه

     سکته مغزی یکی از عوامل مهم از دست رفتن سال های عمر به علت وابستگی و ناتوانی کارکردی و وضعیت اجتماعی اقتصادی پایین بوده که با افزایش عوارض و مرگ ومیر ناشی از سکته مغزی همراه است.

    هدف

     هدف این پژوهش، بررسی مرگ داخل بیمارستانی ناشی از موارد شدید سکته مغزی ایسکمیک و هموراژیک و ارتباط آن با وضعیت اجتماعی اقتصادی بیماران بود. 

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع تحلیلی مقطعی مقایسه ای بود که از فروردین تا پایان اسفند 1397 در بیماران با تشخیص سکته مغزی در بخش داخلی اعصاب بیمارستان پورسینای رشت انجام شد. برای این مطالعه 384 بیمار به شیوه هدفمند انتخاب شدند و فهرست بازبینی داده های جمعیت شناختی و پرسش نامه وضعیت اجتماعی اقتصادی قدرت نما و همکاران را تکمیل کردند. واکاوی داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 21 انجام شد. 

    یافته ها

    59/9 درصد بیماران فوت شدند که از این تعداد 75/7 درصد داخل بیمارستان بودند. ارتباط مرگ ناشی از سکته مغزی شدید با سن (0/021=P)، جنس (0/047=P)، نداشتن منزل شخصی (0/001>P) و شاخص اجتماعی اقتصادی (0/001>P) معنی دار بود. 

    نتیجه گیری

    برخی عوامل جمعیت شناختی مانند سن بالا، جنس مرد، نداشتن خانه شخصی و شاخص اجتماعی اقتصادی پایین خطر مرگ بعد از سکته مغزی را افزایش می دهند.

    کلیدواژگان: مرگ و میر، سکته مغزی، شاخص اجتماعی اقتصادی
|
  • Azam Nourisaeed, Shohreh Ghorban Shiroudi*, Arsalan Salari Pages 2-13
    Background

     Acute Myocardial Infarction (AMI) is the first and the most important leading cause of mortality in Iran. Psychological factors play a key role in the onset and exacerbation of this disease. 

    Objective

    The purpose of this study was to evaluate the effect of Dialectical Behavior Therapy (DBT) on perceived stress and coping skills of patients following AMI. 

    Materials and Methods

     This is a clinical trial with pre-test/ post-test/follow-up design conducted in 2018 on 30 patients with diagnosed AMI after discharge from Noor Heart Clinic in Rasht, Iran. The patients were randomly divided into intervention (5 females and 10 males) and control (8 females and 7 males) groups. Assessment tools included the Perceived Stress Scale and the Ways of Coping Questionnaire that were completed before and after intervention and during a 3-month follow-up period. The intervention group received DBT at 8 sessions of 90 minutes per week for 2 months. Data were analyzed using independent t-test, repeated measures ANOVA, and Bonferroni Post Hoc test. 

    Results

     The DBT had significant effects on the perceived stress (F=6.21, P<0.05), problem-focused coping strategy (F=5.00, P<0.05) and emotion-focused coping strategy (F=15.20, P<0.001).

    Conclusion

     Dialectical behavior therapy can reduce the perceived stress and improve the coping skills of patients following AMI.

    Keywords: Dialectical behavior therapy, Myocardial infarction, Coping skills, Stress
  • Gholam Reza Mokhtari, Samaneh Esmaeili*, Mahsa Mahsa Zeinali Moghaddam, Atefeh Ghanbari Pages 14-21
    Background

     Several studies have reported that cigarette smoking affects sperm parameters, especially semen quality, but their results are contradictory. 

    Objective

     This retrospective study aims to evaluate the relationship of sperm parameters with smoking in men with idiopathic infertility. 

    Materials and Methods

     This retrospective study was conducted on 1744 infertile men with at least one year of idiopathic infertility. They were divided into two groups of smokers (n=379) and non-smokers (n=1365) according to their smoking habits and based on their inclusion and exclusion criteria. The semen analysis was extracted from subjects’ medical records, and the collected data were analyzed in SPSS V. 19 software.

    Results

     Smoking significantly reduced semen volume in smokers (2.88±1.50 mL) compared to non-smokers (3.28±1.77 mL) (P=0.002). There was a significant decrease in sperm motility in smokers (36.1±21.9%) compared to non-smokers (34.4±19.6%) (P=0.009). However, the association of smoking with sperm motility between men with normal and abnormal semen volumes was not statistically significant, and there was no significant difference in sperm count and morphology between infertile smokers and non-smokers (P>0.05).

    Conclusion

     Smoking causes a significant reduction in semen volume, but has no significant effect on sperm count, morphology, and motility in men with abnormal and normal semen volume.

    Keywords: Cigarette smoking, Male infertility, Sperm, Semen
  • Mohaddeseh Mozaffari, Seyed Abolghasem Mehrinejad, Mehrangiz Peyvstegar*, Siamak Soltani Pages 22-33
    Background

     Cognitive impairment is a common complication of Severe Traumatic Brain Injury (STBI). One of cognitive problems following STBI is impaired executive functions which involve high-level cognitive processes and their dysfunction can lead to reduced quality of life. 

    Objective

     This study aims to investigate the cognitive impairment in men with STBI compared to healthy men.

    Materials and Methods

    This causal-comparative study was conducted from February 2017 to July 2019 on 20 male patients aged 30-55 years with a history of STBI in the past one year admitted to the intensive care units of Shohaday-e-Haftom-e-Tir and Baqiyatallah hospitals in Tehran, Iran and 64 healthy men who had met all inclusion criteria. Both groups were measured by the Wisconsin Cards Sorting Test (WCST).

    Results

     There were significant differences between the two groups in WCST parameters including the number of categories completed, perseverative errors, correct and wrong responses, response time, number of trials to successfully complete first category, and conceptual level responses (P<0.01). Patients with STBI had a lower overall WCST score than the healthy subjects.

    Conclusion

     It is necessary to pay special attention to cognitive impairment in STBI patients in their clinical and legal evaluations and psychological interventions.

    Keywords: Cognitive dysfunction, Healthy people, Sever traumatic brain injury
  • Ameneh Khalatbari, Shohreh Ghorbanshiroudi*, Mohammad Reza Zarbakhsh, Taher Tizdast Pages 34-49
    Background

     Diabetes is one of the most common diseases affecting peoplechr('39')s mental health and the body. Therefore, psychological interventions seem necessary to solve the problems caused by this disease. 

    Objective

     The present study aimed to compare the effectiveness of Compassion-focused Therapy (CFT) and Acceptance and Commitment Therapy (ACT), and commitment to self-care behavior and glycosylated hemoglobin in patients with type 2 diabetes at Tonekabon City Hospital. 

    Materials and Methods

    This clinical trial was a one-step cluster sampling study, including 200 patients who were randomly selected from all patients with type 2 diabetes in Tonekabon City Hospital and, at the same time, the scale of self-care behavior of Tobert, Glasgow, and Hamspon (2002). A total of 45 people were randomly selected and divided into three groups of 15 people, including two intervention groups and one control group, 12 compassionate therapy sessions, and 12 admission-based treatment sessions, each lasting 45 minutes. Meetings for each intervention were performed twice a week with an interval of 3 days. At the end of treatment, all three groups were retested.

    Results

     Due to the comparison of the mean differences between the two treatment groups for self-care and glycosylated hemoglobin (5.012) (-2.145), respectively, Acceptance and Commitment Therapy was more effective than compassion-focused therapy. 

    Conclusion

     The results owed a positive trend and increased self-care behavior and balanced glycosylated hemoglobin level in the follow-up and effectiveness of both approaches and the superiority of the acceptance and commitment-based treatment approach. Therefore, this treatment can be used in different conditions to improve the lives of patients with type 2 diabetes.

    Keywords: Patients with type 2 diabetes, Compassion-focused therapy, Acceptance, Commitment Therapy, Self-care behavior, Glycosylated hemoglobin
  • Pedram Borghei*, Shadman Nemati, Suzan Adel, Mehdi Nikkhah Pages 50-57
    Background

     For many years, Canal Wall Down (CWD) tympanomastoidectomy has been the gold standard for treatment of cholesteatoma; however, this method has long-term complications for the patients. The Intact Canal Wall (ICW) tympanomastoidectomy has relatively lower complications, but access to the middle-ear recesses is difficult in this method. Therefore, endoscopy is used to visualize the underexposed recesses.

    Objective

     This study aims to compare the incidence of residual cholesteatoma using the two methods of CWD and endoscopic-assisted ICW.

    Materials and Methods

     In this prospective randomized clinical trial, participants were 40 patients with cholesteatoma in the middle ear and mastoid who were candidates for tympanomastoidectomy. They were randomly divided into two groups. In the first group, ICW was performed with endoscopic assisted visualization, while in the second group, conventional CWD technique was performed without ossicular reconstruction. All the patients were microscopically examined at 3, 6, 9 and 12 months after surgery. Revision middle ear surgery and possible ossicular reconstruction under local anesthesia were performed one year after the surgery. The presence of cholesteatoma pearl in the middle-ear, evaluated by using a 2.7mm 30° endoscope, was recorded as the sign of residual cholesteatoma. Fisher’s exact test and Mann-Whitney U test were used for statistical analysis. Significance level for the tests was set at 5%.

    Results

     The incidence of residual cholesteatoma was not statistically significant between the two groups (P>0.05). In each group, 20% (n=4) had residual cholesteatoma. The difference in time interval from the first to second surgery was not statistically significant between the study groups (P>0.05).

    Conclusion

     Endoscopic-assisted ICW tympanomastoidectomy is comparable with CWD tympanomastoidectomy in eradication of cholesteatoma, having possibly fewer complications. It is recommended that more studies be conducted with a larger sample size and longer follow-up period.

    Keywords: Endoscopic ear surgery, Cholesteatoma, Mastoid surgery
  • Sepideh Panjalipour, Zahra Bostani Khalesi*, Sedigheh Rezaei Chamani, Ehsan Kazemnejad Leili Pages 58-71
    Background

     Adolescence is an important and vital period in the human lifespan. Adolescent girls’ health is affected by special cultural and social factors; investing in their health requires careful planning and effective intervention. For any planning, accurate knowledge of their needs is necessary.

    Objective

     This study aims to assess the healthcare needs of adolescent girls in Iran.

    Materials and Methods

    This descriptive cross-sectional study was conducted on 850 female students who were studying in first- and second-grade high schools in Rasht, Iran. They were selected using a multistage cluster sampling technique. In this study, a demographic form and the Female Adolescents Health Needs Questionnaire (FAHNQ) were used for data collection. The collected data were analyzed in SPSS V. 21 software using descriptive statistics. 

    Results

     According to the participants, the top priority healthcare need was related to the emotional need (23.47±12.22%), followed by social (21.02±11.68%), educational (18.63±16.01%), physical (15.12±10.34%) and spiritual needs (13.86±11.99%).

    Conclusion

     The decision-makers in the health sector should pay more attention to the emotional needs of adolescent girls to promote their primary health.

    Keywords: Healthcare needs, Need assessment, Adolescent girls
  • Mozaffar Hosseininezhad, Yaser Moadabi, Nastaran Mohseni, Sajjad Saadat*, Ehsan Kazemnezhad Leyli, Paria Nasiri Pages 72-85
    Background

     Stroke is one of the most important causes of disability-adjusted life years lost. Low socioeconomic status is associated with increased stroke-related morbidity and mortality.

    Objective

     This study aimed to investigate in-hospital mortality rate caused by severe cases of ischemic and hemorrhagic stroke and its relationship with patients’ socioeconomic status.

    Materials and Methods

    This comparative analytical study with a cross-sectional design was conducted from April 2018 to March 2019 on 384 patients diagnosed with severe stroke admitted to the neurology department of Poursina Hospital in Rasht, Iran, who were selected using a purposive sampling method. They completed a demographic checklist and the Socio-Economic Status Questionnaire. Data analysis was carried out in SPSS V. 21 software.

    Results

     It was reported a stroke death rate of 59.9%, of which 75.7% occurred in the hospital. Stroke-related mortality rate had a significant relationship with age (P=0.021), gender (P=0.047), not owning a home (P<0.001) and socioeconomic status (P<0.001).

    Conclusion

     Some demographic factors including old age, male gender, not owning a home, and low socioeconomic status increase the risk of stroke-related mortality.

    Keywords: Mortality, Stroke, Socioeconomic status