فهرست مطالب

تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران - سال سی و پنجم شماره 4 (پیاپی 73، زمستان 1399)

مجله تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران
سال سی و پنجم شماره 4 (پیاپی 73، زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/10/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • پانته آ عمرانی*، حمیده عبدل زاده، محسن عابدی صفحات 307-312
    پلیمرهای تقویت شده با الیاف (FRP) به دلیل سهولت مصرف و ویژگی های فیزیکی خاص آن یکی از روش های متداول تقویت، تعمیر و بازسازی سازه ها به شمار می رود. ارزیابی های مخرب و غیرمخرب برای بررسی ویژگی ها و پایداری FRP در راستای درک شرایط ساختاری آنها مورد استفاده قرار می گیرد. این پروهش با هدف بررسی عملکرد سازه ای اتصال گوشه ای مقاوم سازی شده با پلیمرهای تقویت شده با الیاف (FRP) تحت بارگذاری کشش قطری انجام شده است. اتصال های ساخته شده از دو گونه چوبی راش (Fagus orientalis) و نراد (Abies alba)، با کامپوزیت های تقویت شده با یک و دو لایه از الیاف کربن و شیشه مقاوم سازی شده و مورد آزمون کشش قطری قرار گرفتند. اتصال های گوشه ای فارسی با پین چوبی و چسب پلی وینیل استات ساخته شدند. عمل لایه گذاری الیاف به صورت دستی انجام شد. از رزین اپوکسی به عنوان ماتریس پلیمری استفاده شد. نتایج نشان دادند که چوب راش در مقایسه با نراد و الیاف شیشه نسبت به الیاف کربن عملکرد بهتری داشته اند. بررسی آزمونه های کشش قطری بعد از شکست نشان داد که استفاده از FRP ها بر روی سطوح اتصال های فارسی L شکل می تواند در برابر باز شدن اتصال تحت بار مقاومت کند، ولی با بالا رفتن بار و افزایش تغییر مکان عمودی، ضعف کلی چوب در کشش عمود بر الیاف و برش موازی الیاف در محل دوبل ها به دلیل وجود تمرکز تنش، باعث شکست چوب می شود. همچنین نتایج نشان داد که اتصال گوشه ای فارسی ساخته شده با گونه راش و 2 لایه از الیاف شیشه، دارای بیشترین ظرفیت تحمل تنش می باشد.
    کلیدواژگان: راش، نراد، پلیمرهای تقویت شده با الیاف، ظرفیت تحمل تنش، رزین اپوکسی، پلی وینیل استات
  • خدیجه آرمند*، علی قاسمیان صفحات 321-331
    هدف از این مطالعه بررسی تاثیر پوشش دهی کاغذ بسته بندی با ترکیب پلی لاکتیک اسید-کیتوزان به دو روش اختلاط و پیوند زنی بود. بدین منظور از کاغذ دست ساز با گراماژ 80 گرم بر متر مربع و تهیه شده از خمیرکاغذ الیاف بلند کارخانه چوب و کاغذ مازندران استفاده شد. برای تهیه مواد پوشش دهی، پلی لاکتیک اسید 1 درصد در کلرفرم و کیتوزان ونانوکیتوزان یک درصد در اسید استیک تهیه گردید. در هر دو روش،پوشش دهی تا سه لایه پوشش انجام شد. سپس نمونه های کاغذ در آون خشک شدند. در روش اختلاط کیتوزان با پلی لاکتیک اسید مخلوط و سپس روی کاغذ پایه پوشش داده شدند. در روش پیوند زنی با اصلاح شیمیایی کیتوزان و پلی لاکتیک اسید به وسیله 01/0 گرم، N -3 دی متیل لامینو پروپیل N اتیل کربو دی ماید هیدروکلراید و 1/0 گرم ماده فعال سطح و 047/0 گرم 1 هیدروکسی بنزو تری آزول، محلول همگن تهیه و روی سطح کاغذ نشانده شد. در نهایت تمامی کاغذ ها از نظر آزمون های ممانعتی شامل اندازه گیری زاویه تماس ، آزمون جذب آب و مقاومت به نفوذ هوا و آزمون های مقاومتی شامل شاخص ترکیدن مورد ارزیابی واقع شدند.. نتایج نشان داد که بیشترین مقاومت به نفوذ هوا در نمونه های پوشش داده شده به روش پیوند زنی نسبت به روش اختلاط، با سه لایه پوشش و کمترین مقاومت به نفوذ هوا در نمونه شاهد است. مقایسه کاهش جذب آب در نمونه های پوشش داده شده به روش اختلاط با روش پیوند زنی نشان داد که روش پیوند زنی سبب کاهش بیشتر حذب آب می شود. زاویه تماس در نمونه های پوشش داده شده در روش پیوند زنی نسبت به روش اختلاط بیشتربود.
    کلیدواژگان: پوشش دهی، پلی لاکتیک اسید، پیوند زنی، کیتوزان
  • شقایق رضانژاد، نورالدین نظرنژاد*، حسین رسالتی، سید مجید ذبیح زاده صفحات 332-347
    نانو کامپوزیت های زیست تخریب پذیر مغناطیسی سلولز به طور گسترده ای در جذب آلودگی فلزات سنگین از آب مورد استفاده قرار گرفته اند. در این تحقیق کاغذ مغناطیسی با استفاده از الیاف بلند تجاری کرافت (NMP)، الیاف مغناطیسی با گلوکونیک اسید 1درصد (NMP/GA 1%)، نانو کریستال سلولز (MNCC) و کربوکسی متیل سلولز (MCMC) تولید و به عنوان جاذب در حذف آلودگی فلزات سنگین سرب و نیکل مورد استفاده قرار گرفتند. نانو کامپوزیت ها پس از تولید با آنالیزهای پراش اشعه ایکس (XRD)، میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)، میکروسکوپ نیروی اتمی (AFM) و مغناطیس سنج ارتعاشی نمونه (VSM) مورد ارزیابی قرار گرفتند. الگوهای پراش اشعه ایکس نشان داد که الیاف و کامپوزیت های مغناطیسی با موفقیت تولید شده و پیک های مربوط به نانو مگنتیت در تمام نمونه ها مشاهده شد. بررسی نانو مگنتیت و نانو کریستال سلولز نشان داد که بیشتر ذرات دارای اندازه به ترتیب در محدوده ی 19 - 1 و 65- 1 نانومتر بودند. بالاترین اشباع مغناطیسی مربوط به کامپوزیت مغناطیسی نانو کریستال سلولز بود. نمونه های جذب به وسیله طیف سنج نشر اتمی پلاسمای مایکروویو مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج آزمون جذب فلزات سرب و نیکل نشان داد که بالاترین میزان جذب سرب و نیکل توسط جاذب NMP/GA 1% و کمترین میزان جذب سرب ونیکل به ترتیب با MCMC و نمونه شاهد بوده است. همچنین فلز سرب جذب بالاتری نسبت به نیکل با تمامی جاذب ها داشته است.
    کلیدواژگان: نانو کامپوزیت، مغناطیس، نانو کریستال سلولز، کربوکسی متیل سلولز، فلزات سنگین
  • رضا جزایری، سعید کاظمی نجفی*، حبیب الله یونسی، ابوالفضل کارگرفرد صفحات 348-361
    در این تحقیق اثر گرافیت و دو ماده گرافیتی اصلاح شده در کاهش انتشار فرم آلدهید تخته فیبر نیمه سنگین (MDF) مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور گرافیت انبساط یافته (EG) از گرافیت (G) و گرافیت انبساط یافته اصلاح شده (MnO2-EG) از طریق فرآیند اینترکالیشن گرافیت انبساط یافته با دی اکسید منگنز تولید گردیدند. آزمونهای تعیین ویژگیهای ملکولی شامل تفرق اشعه X (XRD) و طیف سنجی پراش انرژی پرتو X (SEM-EDS) در خصوص مواد گرافیتی تولید شده انجام شد. ضمنا آزمون کالریمتری روبشی تفاضلی(DSC) برای ارزیابی رفتار حرارتی رزین تحت تاثیر مواد گرافیتی صورت پذیرفت. مواد موصوف به عنوان افزودنی در سه مقدار مصرف 1، 2 و 3 درصد وزنی(وزن خشک رزین) به رزین اوره فرم آلدهید افزوده و سپس از الیاف چسب خورده، تخته فیبر نیمه سنگین (MDF) با دانسیته اسمیkg/m3 750 ساخته شد. پس از ساخت تخته، آزمون انتشار فرم آلدهید روی نمونه های آزمون به روش دسیکاتور انجام شد. در مجموع MnO2-EG در مقایسه با شاهد و دو تیمار گرافیتی دیگر نتایج بهتری را نشان داد به طوری که در مقدار مصرف 3 درصد ،انتشار فرم آلدهید را حدود 61 درصد کاهش داد. به نظر می رسد ملکول های فرم آلدهید جذب شده به لایه های گرافیتی انبساط یافته در معرض اکسیداسیون توسط ملکول های دی اکسید منگنز قرار گرفتند. از طرف دیگر همان گونه که آزمون DSC نشان داد بالاترین میزان آنتالپی واکنش در رزین حاوی MnO2-EG پدید آمد که نمایانگر افزایش واکنش ملکول های فرم آلدهید در ساختار رزین بوده است.
    کلیدواژگان: رزینUF، گرافیت انبساط یافته، دی اکسید منگنز، انتشار فرمالدهید
  • محمد غفرانی*، انوشه فاضلی صفحات 362-375
    در پژوهش حاضر اثر دانسیته اسمی در دو سطح 800 و 1100 کیلوگرم بر متر مکعب و نسبت اختلاط خرده چوب صنعتی به سیمان در دو سطح 25% به 75% و 35% به 65% بر خواص مکانیکی و فیزیکی چندسازه چوب سیمان بررسی شد. پس از ساخت چندسازه ها، مقادیر دانسیته واقعی محاسبه شد. مدول الاستیسیته و مقاومت خمشی تخته ها مطابق با استاندارد EN 310، چسبندگی داخلی مطابق با استاندارد EN 319، جذب آب و واکشیدگی ضخامت پس از 2 و 24 ساعت غوطه وری، برابر استاندارد EN 317 و مقاومت به آتش طبق استاندارد ISO 11925 اندازه گیری شد. نتایج نشان داد با افزایش دانسیته، خواص خمشی شامل مدول الاستیسیته و مدول گسیختگی و همچنین مقاومت چسبندگی داخلی نمونه ها در اثر افزایش فشردگی و سطح تماس کافی بین الیاف و ماتریس سیمان بهبود یافت. با افزایش نسبت سیمان، مدول الاستیسیته نمونه ها افزایش معنی داری یافت. مدول گسیختگی به طور معکوس با افزایش نسبت سیمان تغییر کرد. افزایش نسبت اختلاط چوب به سیمان، منجر به پوشش ناکافی ذرات چوب توسط سیمان و کاهش مقاومت در برابر نیروهای کششی اعمال شده در آزمون چسبندگی داخلی شد. با افزایش دانسیته، ثبات ابعاد نمونه ها افزایش یافت. تغییر در نسبت اختلاط چوب به سیمان، اثر معنی داری بر ثبات ابعاد نمونه ها داشت؛ به طوری که افزایش نسبت اختلاط چوب به سیمان، موجب افزایش جذب آب و واکشیدگی ضخامت نمونه ها شد. مقاومت به آتش نمونه ها با افزایش دانسیته و افزایش نسبت سیمان، افزایش یافت. ویژگی های مکانیکی چندسازه های چوب سیمان ساخته شده در این پژوهش، با مقادیر قید شده در استاندارد EN 634-2 مطابقت داشت.
    کلیدواژگان: چندسازه چوب سیمان، خواص خمشی، چسبندگی داخلی، ثبات ابعاد
  • معصومه ملایی، مظاهر معین الدینی*، نعمت الله خراسانی، محمد آزادفلاح، امیرهومن حمصی صفحات 376-391

    یون سولفید2 S-نشات گرفته از Na2S باقی مانده در مایع پخت سیاه منشا تولید گاز H2S در چرخه بازیابی مایع پخت سیاه در صنعت خمیرکاغذسازی کرافت است. در این پژوهش سعی شد با حذف یون مذکوراز این مایع با استفاده از جاذب های تهیه شده (Cu-PAC و Cu-BWP100) از تولید H2S جلوگیری شود. جاذب ها از غوطه ور نمودن کربن فعال پودری (PAC) و پودر چوب راش با مش 100 (BWP100) در محلول M1/0 از CuCl2 تولید شدند. ویژگی های جاذب ها در قبل و بعد از بارگذاری یون مس به وسیله آنالیزهای FTIR و BET و SEM- FEI تعیین شد. در نهایت کارایی این جاذب ها در حذف یون S-2 از مایع پخت سیاه با سه سطح سولفیدیته (22% و 20%، 18%) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصله از آنالیزهای FTIR و BET و SEM- FEI نشان دادند یون Cu+2 بدون آن که هیچ گونه تغییری در ساختار جاذب ها به وجود آورد، بر روی سطوح مواد آلی اولیه قرارگرفته اند. داده های آزمایشی مربوط به جاذب Cu-PAC نشان دادند که مطابقت بیشتری با معادله فرندلیچ و تبعیت بیشتری با معادله شبه درجه دوم داشت درحالیکه در مورد جاذب Cu-BWP100 این تطابق با معادله لانگمویر و تبعیت از معادله شبه درجه اول بود. جاذب Cu-PAC قابلیت حذف 93/79% و Cu-BWP10003/60% از یونS-2 را از مایع پخت سیاه دارد. جاذب Cu-PAC با داشتن سطح ویژه بیشتر توانایی بالاتری در حذف یون S-2 از مایع پخت سیاه نسبت به جاذب Cu-BWP100 دارد. در کل جاذب های نام برده شده با حذف یون S-2 توانایی بالایی در کاهش تولید H2S خواهند داشت.

    کلیدواژگان: خمیر و کاغذ کرافت، لیکور سیاه، S-2، جاذب های سنتز شده، H2S
  • امیر نوربخش*، ابوالفضل کارگرفرد، رضا حاجی حسنی، سامان قهری، فرداد گلبابائی صفحات 392-406

    در این پژوهش خواص مقاومتی نانو کامپوزیت چوب پلاستیک تولید شده با استفاده از 5 سطح پسماند های سلولزی (باگاس ، ساقه ذرت ، ساقه برنج ، ساقه آفتاب گردان و ساقه کلزا)، سه سطح مواد نانویی (نانولوله های کربنی ، نانو سیلیس ، نانو رس) و ضایعات پلیمری شهری (پلی پروپیلن PP و پلی اتیلن سنگین HDPE و غیره) مورد بررسی قرار گرفت. بمنظور اتصال شیمیایی کامپوزیتهای الیاف چوب/پلیمر از مواد شیمیایی و تقویت کننده (عوامل جفت کننده) به دلیل خواص آبدوستی الیاف سلولزی و آب گریزی پلاستیک ها استفاده شده است. برای بررسی ویژگیهای مکانیکی و اتصال کامپوزیت ها از دستگاه های اکسترودر و پرس گرم استفاده شد. نتایج نشان داده که استفاده از ضایعات پلیمری سنگین HDPE سبب افزایش مقاومت کششی، مدو ل خمشی و مقاومت به ضربه نسبت به ضایعات پلی پروپیلن شده است. در خصوص استفاده از ضایعات و پسماندهای کشاورزی در ساخت کامپوزیت های چوب- پلاستیک به طورکلی نتایج نشان داده است که افزودن ضایعات لیفی کشاورزی در چندسازه چوب پلاستیک به طور مشخص سبب بهبود خواص خمشی و کششی گردیده است. و دربین آنها ساقه باگاس دارای برتری محسوسی نسبت به مواد لیگنوسلولزی دیگر داشته است. استفاده از ضایعات پلیمری و پسماند های کشاورزی با استفاده از نانو سیلیس بهترین نتیجه مقاومت ها را نشان داده است به طورکلی نتایج نشان داده است که استفاده از ضایعات لیفی کشاورزی به عنوان تقویت کننده در چندسازه های چوب پلاستیک دارای خواص مکانیکی مورد انتظار می باشند.

    کلیدواژگان: نانو، باگاس، ذرت، گندم، مقومت خمشی، مقاومت کششی
|
  • PANTEA OMRANI *, Hamideh Abdolzadeh, Mohsen Abedi Pages 307-312
    Fiber Reinforced Polymer (FRP) has become one of the most popular methods in the reinforced, repair and rehabilitation of structure due to its ease of application and the special physical characteristics. Both destructive and nondestructive assessments have been used to test the characteristics and durability of FRP in order to investigate the condition of the structure. The aim of this research was to investigate the structural performance of corner joint reinforced with fiber reinforced polymer (FRP) composite under diagonal tension load. Constructed joints from two wooden species of beech (Fagus orientalis) and fir (Abies alba), were reinforced with reinforced composites of one and two layer of carbon and glass fibers and then they were tested under diagonal tension load. The miter corner joints were made with wooden pin and polyvinyl acetate adhesive. The fibers lay-up was done manually. Epoxy resin was used as a polymeric matrix. Result of investigation indicated that use of beech wood in comparison with fir exhibited better results. In addition, glass fibers have shown better performance than carbon fiber as reinforcing agents.  Inspection of diagonal tension specimens after failure have indicated that using of FRPs on the surfaces of L-shaped miter prevent joint opening, however, failure was occurred at the joint by increasing of load and vertical displacement and the general wood weakness in tension perpendicular to the grain and shear parallel to the grain at dowels site due to stress concentration. Also the results showed that the miter corner joint made with beech species and two layers of glass fibers had the highest stress carrying capacity.
    Keywords: beech, fir, Fiber reinforced polymers, stress carrying capacity, epoxy resin, polyvinyl acetate
  • Khadijeh Armand *, Ali Ghasemiyan Pages 321-331
    This study was carried out to determine the effect coating polylactic acid-chitosan complex on the packaging paper by two methods of mixing and grafting. For this purpose was made handsheet (80 g/m2) of long fibers that prepared from Mazandaran Wood and Paper Factory. Therefore, poly lactic acid, chitosan and nanocytosis with concentration of 1 wt% , were prepared by dissolving in chloroform and 1% acetic acid, respectively. In both method done coating with three layers. Then, coated samples dried in oven. In the mixing method, polylactic acid and chitosan were mixed then coated on base paper. In the grafting method, by chemical modification of chitosan and polylactic acid, 0.01 g of EDC( N-(3-dimethy laminopropyl)-N/-ethylcarbodiimide hydrochloride) , 0.1 g of Span 80 and 0.047 g of HOBT( 1- Hydoxybenzotriazole) homogeneous solution were prepared and placed on a paper surface. Finally, investigated barrier and mechanical properties including contact angle, water absorption, air permeability and burst strength respectively. The results showed that papers which were coated with grafting method, with three layers of coating (P3nCs3) had the most strength air permeability compared to the mixing method, control sample showed minimum strength to air permeability. Water absorption decreased in coated samples by mixing method compared to grafting method that showed grafting method further reduced water absorption. Contact angle increased in coated samples by the grafting method compared to the mixing method.
    Keywords: Coating, polylactic acid, grafing, chitosan
  • Shaghayegh Rezanezhad, Hossein Resalati, Seyed Majid Zabihzadeh Pages 332-347
    Biodegradable magnetic nanocomposites of cellulose have been widely used in adsorption of heavy metals from water. In this research, nano magnetic papers were produced by commercial craft long fiber (NMP), magnetic fibers with 1% gluconic acid (NMP / GA 1%), nanocrystalline cellulose (MNCC) as well as carboxymethyl cellulose (MCMC), and the adsorbents were used to remove heavy metals of lead (Pb) and nickel (Ni). The nanocomposites were evaluated by X-ray diffraction analysis (XRD), scanning electron microscopy (SEM), atomic force microscopy (AFM) and sample vibration magnetometer (VSM). X-ray diffraction patterns showed that magnetic fibers and composites were successfully produced and the nano magnetite peaks were observed in all samples. Examination of nano magnetite and cellulose nanocrystals showed that most of the particles were in the range of 1 - 19 and 1 - 65 nm, respectively. The highest magnetic saturation was related to the nanocrystalline cellulose magnetic composite. Adsorption samples were examined by a microwave plasma atomic emission spectrometer. The results of lead and nickel adsorption test showed that the NMP / GA 1%, MCMC and control sample adsorbents had highest and lowest amount of lead and nickel adsorption, respectively. Lead metal also has a higher adsorption than nickel with all the adsorbents.
    Keywords: nanocomposite, Magnetic, Nanocrystal cellulose, Carboxymethyl cellulose, Heavy metals
  • Reza Jazayeri, Saeed Kazemi Najafi *, Habibollah Younesi, Abolfazl Kargarfard Pages 348-361
    In this study, the effect of graphite and two modified graphite materials in reducing formaldehyde emission of medium density fiberboard (MDF) was investigated. For this purpose, expanded graphite (EG) was syntesyzed from graphite (G) and modified expanded graphite (MnO2-EG) was produced through the intercalation process of expanded graphite with manganese dioxide. Thus, three graphite materials were prepared for resin treatment. Molecular tests including X-ray diffraction (XRD) and X-ray diffraction spectroscopy (SEM-EDS) were performed to determine their molecular properties,. In addition, the differential scanning caliber test (DSC) test was performed to evaluate the thermal behavior of the resin under the influence of these graphite materials as additive. The additives were added to urea formaldehyde resin at three levels of consumption of 1, 2 and 3%, and then medium density fiberboard (MDF) with a density of 750 kg/m3 was made from glued fibers. After making the board, the formaldehyde emission test was performed by desiccator method. Overall, MnO2-EG showed better results than control and two other graphite treatments. The best performance was resulted by MnO2-EG at level 3% so that reduced formaldehyde emission by about 61%. It seams the formaldehyde molecules absorbed into the expanded graphite layers were exposed to oxidation by manganese dioxide molecules. On the other hand, as the DSC test showed, the highest anthalopy reaction occurred in resin treated by MnO2-EG, indicating an increase in the reaction of formaldehyde molecules in the resin structure.
    Keywords: UF RESIN, expanded graphite, manganese dioxide, formaldehyde emission
  • Mohammad Ghofrani *, Anooshe Fazeli Pages 362-375
    This study was carried out to investigate the effect of two nominal density levels of 800 kg/m3 and 1100 kg/m3 and two levels of industrial wood to cement ratios of 25:75 and 35:65 on mechanical and physical properties of wood cement composites. Boards were produced and then observed density of boards were calculated. The experimental boards were subjected to modulus of elasticity and modulus of rupture tests in accordance with EN 310. Internal bonding was evaluated according to EN 319. Water absorption and thickness swelling were evaluated after 2 and 24 hours immersion in water according to EN 317. Fire resistance was evaluated according to ISO 11925. Results indicated that bending properties of the boards, including modulus of elasticity and modulus of rupture, and internal bonding all increased with increase in density. That was attributed to the high compression and improved connection between fiber and cement matrix. Modulus of elasticity increased significantly as cement content was raised. Modulus of rupture values were inversely related to cement content. Increasing wood to cement ratio led to low internal bonding because the low amount of cement can be insufficient to cover the wood particles for effective bonding to resist the tensile forces applied during internal bonding test. As the board density increased, dimensional stability increased. Variations in the wood to cement ratio have been reported to significantly affect the dimensional stability of specimens. Water absorption and thickness swelling increased with the increase in wood to cement ratio. Fire resistance of specimens improved when the board density and cement content increased. All of the mechanical properties of boards produced in this study satisfied the EN 634-2 requirements.
    Keywords: Wood cement composites, BENDING PROPERTIES, Internal bonding, Dimensional stability
  • Masoumeh Mollaei, Mazaher Moeinaddini *, Nematollah Khorasani, Mohammad Azadfallah, Amirhooman Hemmasi Pages 376-391

    Sulfide ions (S-2 ) derived from Na2S remaining in black liqueur are the source of H2S gas production along the black liquor recovery cycle in the Kraft pulp and paper industry. In this study, we tried to prevent the production of H2S by removing the mentioned ions from black liquor by using of synthesized adsorbents (Cu-PAC and Cu-BWP100). The adsorbents were produced by immersing powdered activated carbon (PAC) and beech powder with 100 mesh (BWP100) in 0.1 M solution of CuCl2. The adsorbent properties were obtained before and after copper ion loading by FTIR, BET and SEM-FEI analyses. Finally, the performance of these adsorbents in the removal of S-2 from black liquor with three levels of sulfide (22%, 20, 18) was investigated. The results of FTIR, BET and SEM-FEI analysis showed that Cu+ 2 was located on the surfaces of raw organic material without any change in the structure of them. Experimental data for the Cu-PAC adsorbent showed that it was more agreement with the Freundlich equation and more follow to the pseudo-second-order kinetic model, whereas for Cu-BWP100 adsorbent it was the more consistent with the Langmuir equation and adherence to the pseudo-first-order kinetic model. The Cu-PAC adsorbent has the ability to remove 79.93% and Cu-BWP100 60.03% of S-2 from black liquor. The Cu-PAC, with its higher specific surface area, has a higher ability to remove S-2 from the black liquor than the Cu-BWP100. In general, the mentioned adsorbents will have a high ability to reduce H2S production by eliminating S-2.

    Keywords: kraft pulp, paper, Black liquor, S-2, synthesized adsorbents, H2S
  • Amir Nourbakhsh*, Abolfazl Kargarfard, Reza Hajihassani, Saman Ghahri, Fardad Golbabaei Pages 392-406

    In this study, the resistance properties of nanocomposite plastic wood produced using 5 levels of cellulosic wastes (bagasse, corn stalk, rice stalk, sunflower stem and canola stem), three levels of nanomaterials (carbon nanotubes, nano silica, nanoclay) ) And urban polymer wastes (PP polypropylene and HDPE heavy polyethylene, etc.) were investigated. In order to chemically bind the wood / polymer fiber composites, chemicals and reinforcers (pairing agents) have been used due to the hydrophilic properties of cellulose fibers and plastic drainage. Extruders and hot presses were used to study the mechanical properties and bonding of composites. The results showed that the use of HDPE heavy polymer wastes increased tensile strength, flexural modulus and impact resistance to polypropylene wastes. Regarding the use of agricultural wastes and wastes in the construction of wood-plastic composites, in general, the results have shown that the addition of agricultural waste wastes in several types of plastic wood has significantly improved the bending and tensile properties. Among them, the bagasse stem has a significant advantage over other lignosullose materials. The use of polymer waste and agricultural waste using nano-silica has shown the best results of resistances. In general, the results have shown that the use of agricultural fiber wastes as reinforcers in plastic wood polymers have the expected mechanical properties.

    Keywords: Nano, Bagasse, Corn, Wheat, Flexural strength, tensile strength