فهرست مطالب

پژوهش های کاربردی در مدیریت ورزشی - پیاپی 35 (زمستان 1399)

مجله پژوهش های کاربردی در مدیریت ورزشی
پیاپی 35 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/23
  • تعداد عناوین: 9
|
  • بهنام کوهی کمالی دهکردی، حسین پورسلطانی زرندی، نجف آقایی* صفحات 11-22
    روش تحقیق حاضر همبستگی و از نوع پیمایشی بود. جامعه آماری این تحقیق کلیه تماشاگران لیگ برتر والیبال در سال 1395 بود. حجم نمونه براساس فرمول کوکران برای جامعه نامعلوم 384 نفر برآورد شد. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه وفاداری نگرشی و رفتاری ماهونی (2000) و پرسشنامه زیباشناختی اماکن ورزشی سلیمانی (1389) استفاده شد. روایی و پایایی (برای زیباشناختی مجموعه های ورزشی95/0، وفاداری نگرشی 70/0 و وفاداری رفتاری 72/0) این پرسشنامه ها در حد بالا و قابل قبولی تایید گردید. به منظور تحلیل داده ها از آزمون چولگی، ضریب همبستگی پیرسون و معادلات ساختاری استفاده شد. باتوجه به نتایج تحقیق بین زیباشناختی و مولفه های آن با وفاداری نگرشی و رفتاری رابطه معنی دار مشاهده شد. خروجی های نرم افزار آموس برازشی مدل تحقیق را تایید کرد (میزان شاخص های 98/0=نیکویی برازندگی ،93/0=برازندگی هنجارشده ، 95/0=برازندگی فزاینده ، 99/0=برازندگی تطبیقی و 051/0=ریشه واریانس خطای تقریب نشان دهنده برازش مدل ساختاری بودند). با توجه به نتایج تحقیق به نظر می رسد، که زیباشناختی مجموعه های ورزشی و مولفه های آن یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر وفاداری (نگرشی و رفتاری) هواداران تیمها و مشتریان این اماکن ورزشی است. با استناد به نتایج تحقیق پیشنهاد می شود که با توجه به نقش مولفه محیط در ایجاد وفاداری رفتاری و نقش مولفه فرم در ایجاد وفاداری نگرشی، با رعایت مولفه های زیباشناختی میزان وفاداری نگرشی و رفتاری را در تماشاگران لیگ برتر والیبال افزایش دهیم.
    کلیدواژگان: زیباشناختی، وفاداری نگرشی، وفاداری رفتاری، مجموعه ورزشی
  • شیرین زردشتیان* صفحات 23-40
    هدف این تحقیق طراحی مدل عوامل استراتژیک موثر در جذب و گسترش حامیان مالی در ورزش های همگانی و قهرمانی استان ایلام بود. تحقیق حاضر ترکیبی از نوع متوالی-اکتشافی است.جامعه آماری در مرحله کیفی،صاحب نظران به تعداد 16 نفر و در مرحله کمی نیز 121 نفر از این صاحبنظران بود. ابزار اندازه گیری در بخش کیفی مصاحبه نیمه-ساخت یافته و در بخش کمی پرسشنامه محقق ساخته بود.برای تحلیل داده ها در بخش کیفی از تحلیل جهت گیری و در بخش کمی نیز از مدل معادلات ساختاری استفاده شد.نتایج بخش کیفی نشان داد که مقوله محوری تحقیق عوامل استراتژیک موثر در جذب و گسترش حامیان مالی در ورزش های همگانی و قهرمانی استان ایلام بوده و شامل 122 کدباز و 19 زیرمقوله،عوامل زیرساختی،نیروی انسانی،عوامل اقتصادی،عوامل مدیریتی، عوامل دولتی،عوامل فرهنگی،عوامل رسانه-ای،عوامل حقوقی و قانونی،عوامل اجتماعی،عوامل سازمانی،عوامل سیاسی،تعامل با رسانه ها،تربیت نیروی متخصص،اعطای تهسیلات به حامیان مالی،بهبودقوانین برای حامیان مالی،توسعه جذب حامی،بستر-سازی جذب حامی،مزایای حمایت مالی برای حامیان و مزایای حمایت مالی برای جامعه در قالب 5 مقوله اصلی شرایط علی،زمینه ای،مداخله گر، استراتژی ها و پیامدها می باشد.یافته های بخش کمی نیز نشان داد که شرایط علی(78/0=β،750/22=t)، زمینه ای(28/0=β،34/4=t) و مداخله گر (31/0=β،17/5=t) بر عوامل استراتژیک موثر در جذب و گسترش حامیان مالی تاثیرگذار است. موانع جذب و گسترش حامیان مالی بر استراتژی ها (41/0=β،94/7=t) و استراتژی ها بر پیامدها (86/0=β،81/41=t) تاثیر معناداری دارد. در نتیجه می توان گفت شرایط علی، زمینه ای و مداخله گر می تواند بر عوامل استراتژیک موثر در جذب و گسترش حامیان مالی تاثیرگذار باشد و سازمان های ورزشی و ذی ربط این استان می تواند با تدوین استراتژی های مناسب به پیامدهای مطلوب در زمینه افزایش جذب حامی مالی در ورزش این استان دست یابد.
    کلیدواژگان: عوامل استراتژیک، حامیان مالی، ورزش های همگانی و قهرمانی، استان ایلام
  • فاطمه عبدوی، یعقوب بدری آذرین، سالواتور سین سیمینیو، مجاهد فیشنه، سجاد پاشایی* صفحات 41-56

    پژهش حاضر با هدف طراحی و ارایه مدل موفقیت مدیریت ارتباط با مشتریان در بخش خدمات اماکن ورزشی ایران انجام شد. این پژوهش به لحاظ طرح پژوهش یک پژوهش مالتی متد می باشد. جامعه آماری این پژوهش را خبرگان (13 نفر) و مشتریان اماکن ورزشی (384 نفر) تشکیل دادند. تجزیه وتحلیل داده ها در دو بخش کمی و کیفی انجام گرفت. برای جمع آوری داده های موردنیاز در خصوص شناسایی شاخص های موثر بر موفقیت مدیریت ارتباط با مشتری، و برازش اولیه مدل از نرم افزار متاآنالیز استفاده شد. از طریق مصاحبه با خبرگان برای طراحی مدل موفقیت مدیریت ارتباط با مشتریان ورزشی از تکنیک دلفی استفاده گردید. همچنین جهت تعیین روابط بین سازه ها از نرم افزار مدل سازی معادلات ساختاری ایموس در سطح معنی داری 001/0 استفاده شد. جهت تعیین پایایی پرسشنامه از بخش کوچکی از جامعه آماری استفاده از طریق آلفای کرونباخ در سطح 001/0 پایایی پرسشنامه 42سوالی 89/0 به دست آمد. طبق خروجی که از نرم-افزارهای متاآنالیز CMA، تکنیک دلفی و SEM بدست آمد، الگوی جامع و مدل اثربخش موفقیت مدیریت ارتباط با مشتری در بخش خدمات اماکن ورزشی ایران با 14 سازه تآیید شد. بنابراین سازمان های خدماتی باید همه فعالیت ها و توانمندی های خود را متوجه رضایت مشتری کنند، چراکه مشتریان تنها منبع برگشت سرمایه هستند. بااین وجود بازارهای رقابتی امروزه همه سازمان ها را ملزم به مشتری مداری می کند.

    کلیدواژگان: اماکن، خدمات، مدیریت ارتباط با مشتری، مدل موفقیت، ورزش
  • صادق رضایی، ابوالفضل فراهانی*، علی اصغر دورودیان، علی محمد صفانیا صفحات 57-68

    یکی از شرایط لازم و ضروری برای تحقق رشد و توسعه فضاهای ورزشی تعیین و شناخت عوامل و مشکلات پیش رو این فضاها و ارایه راهکارهای مناسب برای توسعه آن می باشد. یکی از مواردی که می تواند تاثیر زیادی بر توسعه فضای ورزشی داشته باشد، مسایل اقتصادی است. لذا هدف پژوهش حاضر تدوین مدل توسعه فضای ورزشی شهر تهران با رویکرد اقتصاد مقاومتی بود. نمونه های برگزیده در پژوهش حاضر، متخصصان، صاحب نظران، خبرگان و اعضاء هیات علمی (مدیریت ورزشی و اقتصاد) بودند که به شیوه هدفمند انتخاب شدند. پس از انجام حدود 20 ساعت مصاحبه عمیق با 16 نفر از نمونه های منتخب، اشباع نظری بدست آمد و مصاحبه ها پیاده سازی شدند با استناد به نتایج مصاحبه های میدانی در محیط maxqda 12 ، مدل کیفی مذکور با 106 مفهوم 24 کد محوری و 5 کد گزینشی به دست آمد. نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد عواملی در تدوین مدل، بدست آمده و موثر هستند که شامل 5 متغیر اصلی و مولفه های آن می باشد که در نهایت مدل توسعه فضاهای ورزشی شهر تهران با تاکید بر اقتصاد مقاومتی را تشکیل می دهند که اگر به مرحله اجرا در بیایند فضاهای ورزشی با هزینه کمتری توسعه خواهند یافت بنابراین راهبردهای لازم در کنار تدوین قوانین شامل توانمندسازی نیروی متخصص، مبارزه با فساد در ورزش، حمایت دولت از حضور بخش خصوصی، به روز رسانی و تقویت مهندسی ورزش و جذب سرمایه می تواند باعث توسعه فضاهای ورزشی با رویکرد اقتصاد مقاومتی شود.

    کلیدواژگان: توسعه، فضای ورزشی، اقتصاد مقاومتی
  • وحید حاجی حیدری، رسول نظری* صفحات 69-82
    پدیده های اجتماعی در سطح کلان نیازمند پیروی از سیاست ها و چارچوب های هدایتگر اقتصادی هستند. از این رو توجه به ارایه مدل-های قابل فهم و کارا جهت الگوبرداری رفتار های اقتصادی امری ضروری است. ورزش در سطوح خرد و کلان نیز تحت عنوان یک پدیده اجتماعی از این قایده مستثنی نیست و نیازمند توجه مطالعات اجتماعی در زمینه های اقتصادسنجی می باشد. با توجه به اینکه سیاست های اخیر اقتصادی ایران با مفهوم مقاوم سازی است ارایه مدل نهادینه سازی اقتصاد مقاومتی در ورزش هدف پژوهش حاضر است. در این پژوهش با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی و با رویکرد گلیزر، تعداد 15 مصاحبه کیفی نیمه ساختار یافته با هدف بهره گیری از دیدگاه صاحب نظران و نخبگان حوزه ورزش و اقتصاد اجرا گردید و در راستای تبیین مفاهیم بر اساس یافته ها، مدل مفهومی نهادینه سازی کلان سیاست اقتصاد مقاومتی در ورزش استخراج و ارایه شد. بر اساس یافته ها هشت مقوله اصلی اجتماعی، اقتصادی، قانونی، زیرساختی، محیطی، علمی، تکنولوژیکی و فرهنگی استخراج شد که الزامات مورد نظر صاحبنظران در راستای نیل به موفقیت نهادینه سازی کلان سیاست در ورزش ایران می باشد. در این مورد می توان به صورت کلی اشاره داشت جهت بکارگیری سیاست های مهم اقتصادی در قلمرو های مدریریتی مثل ورزش می بایست فرهنگ سازی جهت تحقق و بارومند سازی جامعه مورد نظر، فراهم آوری زیرساختی نرم و سخت و انسان افزاری و همچنین استفاده از حداکثر ظرفیت های علمی، جغرافیایی، بومی و جامعه شناختی اجرایی شود.
    کلیدواژگان: ورزش، اقتصاد مقاومتی، مدل اقتصادی، اقتصاد ورزش، نهادینه سازی اقتصادی
  • رقیه سرلاب*، سعید راسخی صفحات 83-97

    در طی دهه های اخیر صنعت ورزش به عنوان یکی از صنایع نوین، در اقتصاد بین-المللی نقش مولدی ایفا نموده و برای سرمایه گذاری های کلان اقتصادی بیش از پیش برای هر کشوری تاثیرگذار بوده است. مزیت نسبی کالاهای ورزشی از موارد مذکور در این زمینه به شمار می رود. برای تعیین مهم ترین شرکای تجاری ایران از سهم تجاری کشورها در زمینه کالاهای ورزشی در طی 5 سال استفاده شد. سپس با استفاده از شاخص های مزیت نسبی آشکار متقارن، لافای، بالاسا (صادرات) و شاخص پرودمن و ردینگ مزیت نسبی هر یک از کشورها مورد بررسی قرار گرفت. به طور میانگین کشورهای بلغارستان و اتریش در شاخص لافای، کشور چین در صادرات کفش، پوشاک و کالاهای متفرقه و کشور آلمان در صادرات قایق و تفنگ های ورزشی بالاترین مزیت رقابتی را بر مبنای شاخص بالاسا و شاخص مزیت نسبی آشکار متقارن داشتند. شاخص پرودمن و ردینگ هم نشان داد که کشور اندونزی در صادرات کفش؛ ایران در صادرات پوشاک؛ هلند در صادرات قایق؛ آلمان در صادرات تفنگ و کره در صادرات کالاهای متفرقه بالاترین مزیت رقابتی را به خود اختصاص دادند.

    کلیدواژگان: تجارت، شاخص بالاسا، صنعت ورزش، مزیت نسبی
  • زهره تقوی، کوروش قهرمان تبریزی*، اسماعیل شریفیان صفحات 99-108

    این پژوهش با هدف بررسی بلوغ منابع انسانی در دانشگاه‌های دولتی تربیت بدنی با تاکید بر شناسایی مولفه‌ها و آینده پژوهی انجام شد. روش پژوهش از نوع آمیخته بود که در مرحله اول با بررسی ادبیات پژوهش و همچنین مصاحبه با گروه خبرگان جمع آوری اطلاعات صورت گرفت و شرط اشباع نظری را بدست آورد و در مرحله گروه خبرگان با مشخص سازی وضعیت آینده متغیرها دورنمای استراتژیک و ریسک متغیرها را مشخص کردند. یافته های پژوهش نشان داد متغیرهای رهبری منابع انسانی، روابط کار و کارکنان، نتایج ادراکی منابع انسانی، توسعه منابع انسانی، جبران خدمات منابع انسانی، برنامه ریزی و تامین منابع انسانی و استراتژی منابع انسانی در بلوغ منابع انسانی تاثیر داشته و زیر متغیرهای دانش سازمانی واگذاری اختیار و مشارکت در طراحی و استقرار جزء عوامل مهم هستند به نظر می‌رسد دانشگاه‌های تربیت بدنی بایستی در آینده ضمن توجه متغیرهای شناسایی شده مسیر بهینه استراتژیک بلوغ منابع انسانی را مد نظر قرار دهند.

    کلیدواژگان: بلوغ منابع انسانی، استراتژیک، ریسک، آینده، توسعه
  • جواد کریمی، لیلا سلطانیان*، فاطمه موسوی نسب صفحات 109-119

    هدف از پژوهش حاضر، مطالعه کیفی پیامدهای کارآفرینی اجتماعی در ورزش بود. در این پژوهش با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند، در مجموع با 13 نفر از اساتید و خبرگان مدیریت ورزشی (هفت نفر)، اساتید اقتصاد (سه نفر) و اساتید مدیریت کارآفرینی (سه نفر) به‌صورت باز مصاحبه شد. روش جمع‌آوری اطلاعات، مطالعه پژوهش‌های پیشین و مصاحبه عمیق و باز بود. در جهت سنجش اعتبار، انتقال و تایید پذیری، یافته‌های پژوهش را برای مشارکتکنندگان ارایه و متن نظریه توسط آن‌ها مطالعه و نقطه نظرات آن‌ها اعمال شد. برای سنجش قابلیت اعتماد داده‌های حاصل از مصاحبه‌ها از روش توافق درون موضوعی استفاده شد. میانگین میزان توافق درون موضوعی 81/0 گزارش شد. بر مبنای یافته‌ها پیامدهای کارآفرینی اجتماعی در ورزش شامل پیامدهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و فن آوری است.لذا توصیه می‌شود بر مبنای پیامدهای کارآفرینی اجتماعی در ورزش، مدیران و مسیولان کشوری، سیاست‌های خود را در جهت توسعه کارآفرینی اجتماعی متمرکز نمایند.

    کلیدواژگان: پیامد، کارآفرینی اجتماعی، کیفی، ورزش
  • علی حسین نژاد اصل*، مهرزاد حمیدی، سید نصرالله سجادی، مجید جلالی فراهانی صفحات 121-134

    هدف از پژوهش حاضر ، طراحی مدل مدیریت عملکرد فدراسیون ورزش دانش آموزی ایران بود . این پژوهش کاربردی با روش کیفی و با رویکرد استقرایی و از طریق مصاحبه تا اشباع نظری با خبرگان انجام گرفته است . داده های حاصل از مصاحبه با استفاده از نرم افزار maxqda12 و روش تحلیل مضمونی ، تجزیه و تحلیل گردیدند . در سه مرحله کدگذاری توصیفی ، کدگذاری تفسیری و یکپارچه سازی ، 365کد ، 107مضمون توصیفی و 16 مضمون تفسیری تولید شدند که نهایتا در مدل مدیریت عملکرد فدراسیون ورزش دانش آموزی یکپارچه گردیدند . مدل حاصل شامل سه بخش پیش ران ها (توانمندسازها) ، فرایندها و ابعاد (نتایج) می باشد که به روش گروه کانونی مورد رتبه بندی و امتیازدهی قرار گرفته اند . میزان اعتماد پذیری تحقیق از روش های مختلف تایید گردید . مدل ایجاد شده بصورت شابلونی می تواند به مسوولین و کارکنان فدراسیون کمک کند تا در جهت رسیدن به اهداف فدراسیون گام بردارند و میزان موفقیت یا عدم موفقیت خود را در برنامه های فدراسیون -در هر زمان- رصد کنند و عکس العمل مناسب را جهت تقویت یا اصلاح عملکرد نشان دهند .

    کلیدواژگان: مدیریت عملکرد، تحلیل مضمونی، فدراسیون دانش آموزی، مدل سازی
|
  • Behnam Kohi Kamali Dehkordi, Hossein Poursoltani Zarandi, Najaf Aghaei * Pages 11-22
    The research method was observational correlational study. The statistical population of this study was all spectators of the volleyball league in 2016. The sample size was estimated to be 384 by using of the Cochran formula for an unidentified society. To collect data, Mahoney's Attitude and Behavioral Loyalty Questionnaire (2000) and Soleymani’s Aesthetic Questionnaire of Sports Facilities (2010) were used. Validity and reliability of these questionnaires (the aesthetics of the sports complexes, 0.95, attitudinal loyalty 0.77 and behavioral loyalty 0.72), were confirmed to be high and acceptable. In order to analyze the data, skewness and kurtosis test, Pearson correlation coefficient and structural equations modeling were used. Regarding the results of this research, there was a significant relationship between aesthetic and its components with attitude and behavioral loyalty. The AMOS software outputs confirmed the matrix of the research model (GFI = 0/98, NFI = 0/93, IFI = 0/95, CFI = 0/99 and RMIEA = 0/051). According to the results of the research, it seems that the aesthetics of sport complexes and its components is one of the most important factors affecting on the loyalty (attitude and behavior) of the supporters of the teams and customers of these sports complexes. thus, it is recommended that, in view of the role of the environmental component in creating behavioral loyalty and the role of the form component in creating attitudinal loyalty, the amount of these loyalty among volleyball players have to be increased.
    Keywords: Sports complex, Behavioral loyalty, Attitude loyalty, Aesthetic
  • Shirin Zardoshtian * Pages 23-40
    The purpose of this study was designing Strategic Factors Model for Attracting and Expanding Sponsors in public and championship sports Ilam Province.This study is a combination of consecutive-heuristic type.Statistical population was 16 experts in qualitative stage and 121 in qualitative stage.The measuring tools were semi-structured in the qualitative part of the interview and in the quantitative part the researcher made the questionnaire.Orientation analysis was used for qualitative data analysis and structural equation modeling was used for quantitative data.The results of the qualitative section showed that the main focus of the research was the strategic factors affecting the attraction and expansion of sponsors in Ilam's public and championship sports. Government,cultural,media,legal and social factors,social factors,organizational factors,political factors,mediaengagement,experttraining,sponsorshipthreats,sponsorship improvement laws,sponsorship development, sponsor recruitment framework The benefits of sponsorship for Sponsors and the benefits of Sponsorship for Society in Five Categories Solutions are causal, contextual, interventionist, strategies and outcomes. Quantitative findings also showed that causal conditions(β = 0.78,t = 22.72), background(β=0.28,t =34/34).Intervention(β=0.31,t =5.17) influence the strategic factors influencing the attraction and expansion of sponsors. Barriers to attracting and expanding sponsors had a significant effect on strategies (t = 7.94, β = 0.41)and outcomes strategies(t = 41.81,β = 0.86).The result can be said causal, contextual, and confounding conditions can influence the strategic factors affecting the attraction and expansion of sponsors, and sport and related organizations in this province can formulate appropriate strategies to the desired consequences in increasing the sponsorship in the country.Achieve this province's sport
    Keywords: Strategic Factors, Sponsors, Public, Championship Sports, Ilam Province
  • Fatemeh Abdavi, Yahqub Badriazrine, Salvatore Cincimino, M&Uuml, Cahit Fişne, Sajjad Pashaie * Pages 41-56

    The purpose of this study was to, design and present a successful model of customer relationship management in Iran sports service sector places. This research is a multi-method research in terms of research design. The statistical population of this study consisted of experts (13 persons) and customers of sports facilities (384 persons). Data analysis was done in both quantitative and qualitative parts. Meta-analysis software was used to collect the required data to identify the factors affecting the success of customer relationship management, and to fit the model initially. Delphi technique was used through interviewing experts to design successful model of relationship management with sports clients. Also, structural equation modeling software at the significant level of 0.001 was used to determine the relationships between structures. To determine the reliability of the questionnaire, a small portion of the statistical population using Cronbach's alpha at the 0.001 level of reliability of the 42-item questionnaire was 0.89. According to the output obtained from CMA meta-analysis software, Delphi technique and SEM, the comprehensive model and effective model of customer relationship management success in Iran's sports services sector was validated with 14 constructs. Therefore, service organizations must focus all their activities and capabilities on customer satisfaction, as customers are the only source of return on investment. However, competitive markets today require all organizations to be customer oriented.

    Keywords: Places, Services, Customer Relationship Management, Success Model, Sport
  • Sadegh Rezaei, Abolfazl Farahani *, AliAsghar Doroudian, Ali Mohammad Safania Pages 57-68

    One of the necessary conditions for realizing the growth and development of sports spaces is to identify and identify the factors and problems facing these spaces and provide appropriate solutions for its development. One of the issues that can have a huge impact on the development of the sports arena is economic issues. Therefore, the purpose of the present study was to develop a model of development of sport space in Tehran with resistance economics approach. The selected samples in this study were experts, experts, experts and faculty members (sport management and economics) who were selected in a purposeful manner. After about 20 hours of in-depth interviews with 16 selected samples, theoretical saturation was achieved and the interviews were implemented based on the results of field interviews in maxqda 12, the qualitative model with 106 concepts of 24 axial codes and 5 codes. There was a selection. The results of the present study show that the factors involved in formulating the model are obtained and are effective and include 5 main variables and its components that ultimately constitute the model of development of sports spaces in Tehran with emphasis on resistive economy that if implemented Sports spaces will be developed at a lower cost, so strategies needed alongside legislation such as empowering specialists, combating corruption in the sport, government support for the private sector, upgrading and enhancing sports engineering and fundraising can help develop the spaces. Become a sport with a resistive economy approach.

    Keywords: Development, sports space, Economic Strength
  • Vahid Hajiheydari, Rasool Nazari * Pages 69-82
    Social phenomena, in large extents, need following the directing policies and frameworks of economic. Therefore, presenting understandable and applicable models is essential in order to be used as economic strategies. Sport in micro and macro levels, which is considered as a social phenomena, is not an exception and it needs social studies in the fields of Econometrics. As a matter of fact, recent economic policies in Iran have the concept of resistance. Thus, the main purpose of the study is to present a model of institutionalizing the resistance economic in sport. This study implementing a qualitative content analysis and Glizer's approach, conducted 15 semi-structured interviews to take benefit of sport and economic genius and authorities' viewpoint. To clarify the concepts, conceptual model of macro level institutionalizing resistance economic in sport was elicited and presented. Based on findings, eight main factors of sociable, economics, legal, infrastructural, environmental, scientific, technologic and cultural were extracted. In such case, it can be mentioned that in order to accomplish important economic policies in management realms like sport, it is necessary to acculturate and strengthen the intended society, providing soft and hard infrastructures and humanwares , as well as taking benefit from scientific, geographic, local and sociological.
    Keywords: Sport, resistance economy, economic model, economic sport, economic institutionalization
  • Roghayeh Sarlab *, Saeed Rasekh Pages 83-97

    recent decades, the sports industry, as one of the new industries, has played a productive role in the international economy and has been more effective for macroeconomic investments for any country.The relative advantage of sports goods is one of the above. To determine the most important business partners of Iran, the commercial share of countries in the field of sports goods during 5 years was used. Then, using the Revealed symmetric comparative advantage index, Lafay, Balasa (export) and Proudman and Reading index, the comparative advantage of each country was examined. On average, Bulgaria and Austria had the highest competitive advantage in the export of boats, China in the export of shoes, clothing and miscellaneous goods, and Germany in the export of boats and sporting rifles, based on the Balasa index and the Revealed symmetric comparative advantage. The Proudman and Reading indices also showed that Indonesia had the highest competitive advantage in footwear exports, Iran in clothing exports, the Netherlands in boat exports, Germany in arms exports, and Korea in exporting miscellaneous goods.

    Keywords: Trade, Balasa index, Sports Industry, Comparative Advantage
  • Zohreh Taghavi, Kourosh Ghahraman Tabrizi *, Esmail Sharifian Pages 99-108

    Emphasizing component identification and future research, this study investigates the maturity of human resources (HR) in physical education department of state universities in Iran. A mixed research approach was used to collect relevant data. In the first stage, the literature was reviewed, a number of experts were interviewed, and theoretical saturation was reached. Next, the expert group identified the strategic outlook and risk variables by determining the prospects of the variables. The findings confirmed the impact of HR leadership, employee and labor relations, HR perceptions, HR development, HR service compensation, HR planning, and HR strategy on the maturity of human resources in the study population. In addition to these variables, organizational knowledge, authority delegation, and participation in design and deployment processes are among the most important sub-variables in the context of human recourses. It is strongly recommended that physical education departments consider the abovementioned components in their attempt to develop an optimal strategic plan for human resources maturity.

    Keywords: Human Resource Maturity, Strategic, Risk, Future, Development
  • javad karimi, Leila soltanian *, Fatemeh Mousavinasab Pages 109-119

    The purpose of this study was to qualitative study of the consequences of social entrepreneurship in sport.In this research, using a targeted sampling method, a total of 13 faculty members and experts in management of sport (7 people), faculty of economics (3 persons) and entrepreneurship management professors (3 people) were interviewed in total. The data collection method was a study of previous research and a deep and open interview. To assess validation, transferability and Verifiability, the research findings were presented to the participants, and the study's text was followed by their views. In order to measure the reliability of the data obtained from the interviews, the intra-subject agreement method was used. The average amount of agreement within the subject was 0.81.Based on the findings consequences of social entrepreneurship in sport, including the consequences of economic, social, cultural and technology.Therefore, it is recommended that, based on the implications of social entrepreneurship in sports, Country managers and officials focus their policies on developing social entrepreneurship.

    Keywords: Outcome, Social Entrepreneurship, Qualitative, Sport
  • ALI hosseinnejad asl *, Mehrzad Hamidi, Seyed Nasrollah Sajjadi, Majid Jalali Farahani Pages 121-134

    The purpose of this study was to design a conceptual model of performance management of the Iranian Student Sport Federation. In this applied research, qualitative method with inductive approach through theoretical saturation with experts has been used. Interview data were analyzed using Maxqda12 Software and thematic analysis. In the three stages of descriptive coding, interpretive coding and integration, 365 codes, 107 descriptive themes, and 16 interpretive themes were produced that were eventually integrated into the conceptual model of performance management in the Student Sport Federation. The model consists of three sections: Proponents (enablers), processes, and dimensions (results) that were rated and scored by the focus group method. The reliability of the research was confirmed by various methods. The model created in a template can help federation officials and staff move toward the goals of the federation, and monitor their success or failure in federation programs at any time and demonstrate appropriate response to enhance or improve performance.

    Keywords: Performance Management, Thematic Analysis, Student Federation, Modeling