فهرست مطالب

مجله مدیریت ارتباطات در رسانه های ورزشی
پیاپی 27 (بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/02/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • لیلا قربانی قهفرخی*، میثم عسگرشمسی، سید عباس طباطبایی، مهناز حواصل، پری فرجی زاده، مریم فلاح کاظمی صفحات 15-24
    هدف

    ارزیابی کمی وب گاه های مجازی باشگاه های ورزشی برتر ایران می باشد.

    روش شناسی

    ازنوع توصیفی - تحلیلی برای توصیف و ارزیابی کمی محتوای وب گاه های باشگاه های ورزشی برتر فوتبال، بسکتبال و والیبال ایران می باشد.جامعه ی آماری شامل،تمام وب گاه های رسمی پنج تیم (باشگاه) برتر فوتبال، بسکتبال و والیبال در لیگ برتر در فصل 97-96 می باشند، نمونه ی آماری تمام شمار و شامل 15 وب گاه رسمی بود ابزار پژوهش دستورالعمل برگه کدگذاری محقق ساخته ای بود که روایی آن به تایید اساتید متخصص در بازاریابی و رسانه های ورزشی رسید و پایایی آن از روش ضریب توافق بین کدگذاران (91/0) بدست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (درصد، میانگین) استفاده شد.

    یافته ها:

     نتایج نشان داد که درصد میانگین وب گاه های باشگاه های ورزشی لیگ برترفوتبال در هر 4 حیطه ی سرعت، محتوا، مسیریابی و قابلیت دسترسی بالاتر ازوب گاه های باشگاه های ورزشی حاضر در لیگ برتر والیبال وبسکتبال بودند. وب گاه رسمی تیم بسکتبال مهرام 24 گویه،وب گاه باشگاه سایپا، 23 گویه و وب گاه باشگاه ذوب آهن، 22 گویه از 34 گویه ی ارزیابی در 4 حیطه ی مذکور را تحت پوشش قرار می دادند. هیچ کدام از 15وب گاه بررسی شده دارای بخش مرور روزنامه ها، ابزار لنز، بلیط فروشی و تبلیغات پنجره ای نبودند.

    نتیجه گیری:

    مدیران ورزشی باشگاه های برتر ورزشی ایران باید علاوه برشناسایی مسایل، مشکلات و محدودیتهای موجود،رویکردی آیندهنگر را به منظورشناسایی،کشف فرصتهای جدید در بهره برداری از ظرفیت گسترده رسانه ای وب گاه رسمی باشگاه و جهت دهی هواداران و فعالیت های اقتصادی باشگاه به سوینوآوری وخلقارزش در ورزش هدایتکنند.

    کلیدواژگان: ارزیابی کمی، وب گاه رسمی، لیگ برتر ایران، فوتبال، بسکتبال، والیبال
  • منصوره توفیقی، نازنین راسخ*، فروغ فتاحی مسرور صفحات 25-32

    یکی از مهم ترین بخش ها و اولویت ها در ورزش سطح بالا، داشتن سیستمی یکپارچه و سازمان یافته برای استعدادیابی و پرورش استعدادها است؛ از این رو،  هدف  از پژوهش حاضر مرور نظام مند مطالعات انجام شده در حیطه استعدادیابی ورزشی در بازه زمانی 2016-2002 بوده است. روش تحقیق بر مبنای راهبرد، توصیفی، از نظر مسیر اجرا، تحلیل محتوا و از نظر جمع آوری اطلاعات، اسنادی است. جامعه آماری تحقیق (29=N)  پایان نامه و مقاله چاپ شده در حوزه استعدادیابی ورزشی از سال 2002 تا 2016 بوده است. نمونه تحقیق به صورت تمام شمار و برابر با جامعه آماری در نظر گرفته شد. ابزار مورد استفاده در تحقیق شامل یک برگه کدگذاری شده بود که ضریب توافق بین کدگذاران آن به وسیله فرمول پی اسکات 90% به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی (آزمون اسکات) و همچنین، نرم افزار اس پی اس اس و اکسل در سطح معناداری 005/0≤ P استفاده شد. با توجه به نتایج کسب شده، به نظر می رسد در مورد پوشش موضوعی تحقیقات انجام شده در حیطه استعدادیابی ورزشی، در زمینه توجه به مولفه ها و رشته های ورزشی مختلف و همچنین روش شناسی و ابزار، تعادل وجود ندارد و برخی از موارد بیشتر مورد توجه هستند و برخی دیگر از دید محققان به دور مانده اند.  از این رو، توجه و دقت اعضای هییت علمی دانشگاه ها در این زمینه نقش بسزایی دارد؛ به طوری که می توانند با هدایت و راهنمایی محققان به سوی مولفه ها و ورزش ها و همچنین روش های تحقیق که در تحقیقات کمتر بدان توجه می شود، نقش مهمی در این بخش ایفا نمایند.

    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، مقاله، پایان نامه، استعدادیابی ورزشی
  • بهرام یوسفی، حبیب هنری، اکرم قبادی یگانه*، ولی ناصری پلنگرد صفحات 33-42
    در آغاز هزاره سوم، دنیای بازاریابی ورزشی شیوه های جدیدی را برای توسعه اقتصاد خود دنبال می کند. تبلیغات، یکی از چالش برانگیزترین موضوعات مدیریت است که بررسی عوامل موثر بر آن همواره دغدغه مدیران را به خود اختصاص داده است. بنابراین، هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر هواداری ورزشی  بر باورپذیری تبلیغات از طریق ورزش است. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه رازی و  دانشگاه آزاد در سال 97 بود که  250 نفر  از آن ها به عنوان نمونه به پرسش نامه هواداری ورزشی، پرسش نامه باورپذیری تبلیغات از طریق ورزش و  پرسش نامه نگرش کلی به ورزش پاسخ دادند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار اس. پی. اس. اس و ایموس جهت ارایه مدل استفاده شد. یافته ها نشان داد که مدل از برازش مناسبی برخوردار است. همچنین، تحلیل ضرایب مسیر نشان داد که هواداری ورزشی به طور مستقیم توانسته است بر نگرش هواداران نسبت به تبلیغات از طریق ورزش 47/0 اثر داشته باشد، همچنین به طور غیر مستقیم و در مجموع اثرات 36/0 از طریق نگرش به تبلیغات توانسته است اثرگذار باشد. این امر می تواند به بازاریان ورزشی به صرفه جویی در زمان و منابع کمک نماید تا در بخش هواداری ورزشی  تبلیغات اثرگذاری را برنامه ریزی نمایند.
    کلیدواژگان: باورپذیری، تبلیغات، مدل سازی، نگرش کلی، هواداری ورزشی
  • نگار قلی پور*، محمد خبیری، حسین عیدی صفحات 43-54

    هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر هم هویتی برند بر بشارت برند تیم های فوتبال در شبکه های اجتماعی با نقش میانجی وفاداری است.جامعه آماری پژوهش دانشجویان رشته علوم ورزشی دانشگاه فردوسی مشهد و تعداد نمونه 350 نفر بود. برای دستیابی به اهداف پژوهش پرسش نامه هویتی با برند اسکالاس و بتمن (2003)، هم هویتی با سازمان آلجشیمر (2005)، هم هویتی با جامعه برند از پرسش نامه مایل و آشفورث (1992)، وفاداری به برند از پرسش نامه کیم و همکاران  (2001)، و در نهایت تبلیغ مثبت و خشونت علیه تیم رقیب گریگور و فیشر (2006) مورد استفاده قرار گرفت. پرسش نامه ها با استفاده از نظر خبرگان بازاریابی ورزشی بومی سازی شد که روایی صوری و محتوایی آن از نظر متخصصین مدیریت ورزشی و روایی سازه آن با تحلیل عاملی تایید شد.آلفای کرونباخ کلیه پرسش نامه ها بالای 0/8 به دست آمد. برای تحلیل داده ها از روش های آماری ضریب همبستگی و تحلیل عاملی تاییدی با کمک دو نرم افزار اس پی اس اس 20 و ایموس 22 استفاده شد. نتایج نشان داد که بین شش متغیر تحقیق همبستگی وجود دارد. یافته ها نشان داد، هم هویتی با برند، سازمان و جامعه برند بر وفاداری به برند به صورت مستقیم و به واسطه وفاداری بر تبلیغ مثبت تیم محبوب و تمایل به خشونت علیه تیم رقیب در شبکه های اجتماعی اثرگذار بودند.درصورت افزایش هم هویتی فرد با برند، سازمان و جامعه برند وفاداری هواداران افزایش یافته و از هواداران وفادار می توان به عنوان مبلغان باشگاه بهره برد و مانع از پراکنده شدن شایعه غلط علیه باشگاه در شبکه های اجتماعی شد.

    کلیدواژگان: هم هویتی، سازمان برند، جامعه برند، تبلیغ مثبت، خشونت
  • ارشد رحیمی گلوگاهی، محمد حامی*، وحید شجاعی صفحات 55-68
    هدف از این پژوهش، برنامه ریزی راهبردی ورزش جانبازان استان مازندران با تاکید بر فناوری اطلاعات و ارتباطات است. روش تحقیق در این پژوهش، توصیفی- پیمایشی، است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه مدیران و معاونین بنیاد شهید و امور ایثارگران استان مازندران و کلیه 21 شهرستان تابعه استان مازندران به تعداد 58 نفر بود که در زمینه برنامه ریزی ورزش جانبازان استان مازندران فعالیت می کنند. داده های پژوهش با استفاده از آمار توصیفی و آزمون فریدمن تجزیه و تحلیل شد. یافته ها نشان می دهد که در زمینه ورزش جانبازان استان مازندران، 17 نقطه قوت، 25 نقطه ضعف، 13 نقطه فرصت و 19 نقطه تهدید وجود دارد که پس از تجزیه و تحلیل آنها در ماتریس (SWOT) مشخص شد که جایگاه راهبردی ورزش جانبازان استان مازندران در منطقه WT قرار دارد و بر اساس تحلیل های راهبردی اقدام به برنامه ریزی راهبردهای لازم برای توسعه ورزش جانبازان در این استان شد. با توجه به نتایج تحقیق می توان این گونه نتیجه گیری کرد که از مهمترین راهبرد لازم برای توسعه ورزش جانبازان استان مازندران با تاکید بر فناوری اطلاعات و ارتباطات عبارتند از: به اجرا در آوردن برنامه استراتژیک و نظارت و ارزیابی مستمر برنامه های آموزشی و ورزشی و کم اهمیت ترین عامل آن شامل فعال سازی بخش بازاریابی و جذب منابع مالی در حمایت از فعالیت های بنیاد جانبازان است.
    کلیدواژگان: ورزش، جانبازان، فناوری اطلاعات و ارتباطات، راهبرد، ماتریس SWOT
  • امین رضا بخشی چناری، شیرین زردشتیان*، حسین محمدی جامع صفحات 69-80
    هدف از انجام این تحقیق بررسی تطبیقی تجارب دیپلماسی ورزشی کشورهای منتخب و مقایسه آن با جمهوری اسلامی ایران بود. روش پژوهش حاضر توصیفی- تحلیلی است که با توجه به ماهیت و نوع مطالعه که بررسی تطبیقی است از روش مطالعه تطبیقی جرج بردی استفاده شد. کشورهای بررسی شده در بخش تطبیقی پژوهش شامل آمریکا، آلمان، فرانسه، ژاپن، انگلستان و جمهوری اسلامی ایران است. علت انتخاب کشورهای مذبور فعالیت های موفق و سازماندهی مناسب آن ها به عنوان کشورهای پیشرو در حوزه دیپلماسی ورزشی بوده است. اطلاعات مورد نظر این کشورها از طریق جستجو در وب سایت ها، مقالات علمی، تحقیقات داخلی و خارجی، کتب مرتبط، اسناد، شواهد و مدارک جمع آوری گردید. همچنین برای بررسی وضعیت کنونی دیپلماسی ورزشی در ایران نیز از طریق مصاحبه با اساتید، نخبگان و صاحب نظران در حیطه دیپلماسی جمع آوری شد. جامعه آماری پژوهش، مدیران عالی رتبه سیاسی- ورزشی کشور بودند که در عرصه ورزش و سیاست سوابق مدیریتی و اجرایی داشتند. نمونه آماری 12  نفر از نخبگان  بودند که به صورت نمونه گیری در دسترس و به شیوه گلوله برفی انتخاب شدند. یافته های تحقیق نشان داد که در کشورهای پیشرو در حوزه دیپلماسی ورزشی، در سطح کلان فعالیت های بسیاری انجام گرفته است که این فعالیت ها در سه دسته نهادهای فعال دیپلماسی ورزشی، اولویت های دیپلماسی ورزشی و اقدامات انجام شده برای تقویت این دیپلماسی طبقه بندی شدند. بررسی وضعیت دیپلماسی ورزشی ایران نشان دهنده عدم برنامه ریزی و سیاست گذاری لازم با رویکرد دیپلماسی ورزشی در کشور بود. لذا می توان گفت از آنجا که تعیین خط مشی سیاست خارجی هر کشور از متغیرهای متعددی تاثیر می پذیرد، جمهوری اسلامی می تواند با الگوبرداری از کشورهای موفق از دیپلماسی ورزشی به مانند ابزاری تسهیل کننده برای اجرای سیاست خارجی استفاده کند
    کلیدواژگان: دیپلماسی، ورزشی، مقایسه، تطبیقی، کشورهای، منتخب
  • زهرا پورحسین*، فاطمه عبدوی، وجیهه جوانی، سجاد پاشایی صفحات 81-90
    پژوهش حاضر باهدف بررسی تاثیر شبکه های اجتماعی بر تبلیغات دهان به دهان به واسطه وفاداری و دلبستگی به برند در لیگ برتر فوتبال ایران انجام شد. جامعه آماری تحقیق را هواداران تیم های فوتبال که از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند، تشکیل داده اند که 386 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب گردید. جهت جمع آوری داده ها از پرسش نامه استفاده شد که از اعتبار و پایایی مطلوبی برخوردار بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزارهای SPSS و Amos، و از تحلیل مسیر برای تعیین اثرات مستقیم و غیرمستقیم متغیرهای پژوهش استفاده شد. نتایج تحلیل مسیر نشان داد، همبستگی مثبت و معنادار بالایی بین متغیرهای مستقل و میانجی با متغیر تبلیغات دهان به دهان به عنوان متغیر وابسته وجود دارد؛ به طورکلی باشگاه ها می بایست در جهت افزایش دلبستگی هواداران به برند، نسبت به شناسایی ویژگی های شخصیتی باشگاه، انعکاس این ویژگی ها در استراتژی های مدیریت برند خود و همچنین تطابق این ویژگی ها با ویژگی های شخصیتی هواداران اقدام نمایند و این عامل منجر به تبلیغات دهان به دهان مثبت در جامعه و شبکه های مجازی برای باشگاه خواهد شد.
    کلیدواژگان: شبکه اجتماعی، دلبستگی به برند، وفاداری به برند، لیگ برتر فوتبال، هوادار
  • احمدرضا ظهرابی*، جواد کریمی، امیر محبی صفحات 91-99

    هدف پژوهش، تبیین کاربردهای اینترنت اشیاء در صنعت ورزش ایران؛ رویکرد توسعه پایدار است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی است و از نظر روش اجرا، توصیفی - پیمایشی است. جهت وزن دهی معیارها و گزینه ها از روش تحلیل سلسله مراتبی در نرم افزار اکسپرت چویس استفاده گردید. جامعه آماری پژوهش شامل خبرگان آشنا با فناوری اینترنت اشیاء است که سابقه همکاری تجاری، ارایه خدمات یا مشاوره به مراکز ورزشی، استادیوم ها و باشگاه ها در زمینه استفاده از فناوری های نوین را داشتند، که 15 نفر از جامعه فوق به صورت هدفمند انتخاب شدند. نتایج حاصل از تحلیل سلسله مراتبی نشان می دهد که در بین کاربردهای فناوری اینترنت اشیاء در صنعت ورزش ایران بر اساس شاخص های توسعه پایدار، به ترتیب: ایمنی ورزشکاران با وزن نسبی (284/0)، ارزیابی عملکرد ورزشکاران با وزن نسبی (270/0)، تسهیل آموزش با وزن نسبی (207/0)، پیشرفت داوری در ورزش با وزن نسبی (148/0) و مشارکت و تعامل با هواداران با وزن نسبی (091/0)، بیشترین اهمیت را دارند. لذا در راستای توسعه پایدار صنعت ورزش از طریق اینترنت اشیاء باید به این عوامل توجه بسیاری داشت. چراکه استفاده از اینترنت اشیاء پیامدهای بسیار مطلوبی را به جای خواهد گذاشت.

    کلیدواژگان: اینترنت اشیاء، صنعت ورزش، توسعه پایدار
|
  • Leila Ghorbani Ghahfarokhi *, Maysam Asgarshamsi, Seyd Abbas Tabatabaei, Mahnaz Havasel, Pari Farajizade, Maryam Fallah Kazemi Pages 15-24

    The purpose of this research is quantitative assessment of the virtual websites of Iran's top sports clubs. Descriptive-analytical method used to describe and evaluate quantitatively the content of Iran football, basketball and volleyball sport clubs websites. The statistical population include all the official websites of all clubs and the statistical sample of the five clubs in the Premier League football, basketball & volleyball clubs (Official websites of 15 clubs) in 2017-2018 season. The method of sampling was theoretical (judgmental). The research tool was a researcher-made instruction coding sheet and its validity were confirmed by the professors specializing in marketing and sports media and its reliability was obtained by the coefficient of agreement between coders by the P-Scott formula (0.91). To analyze data, descriptive statistics (percentages, averages) were used. The results showed that the average percentage of football clubs' sports websites in each of the 4 domains of speed, content, navigability and accessibility were higher than the sports club websites in the volleyball and basketball premier league. The official website of the Mahram Basketball Club, the 24 items, the Saipa Club website, 23 items and the Zobahan Club website, covered, 22 items of 34 items  of evaluations in the 4 domains mentioned. None of the 15 websites reviewed had a newspaper review, lens tool, ticket sales and the pop up advertisements. Sports managers of Iran's top sports clubs should, in addition to identifying issues, existing problems and limitations, have a futuristic approach to identify, discover new opportunities in exploiting the massive media capacity of the club's official website, and directing fans and the club's economic activities to innovation and creating value in sport.

    Keywords: Quantitative Evaluation, Official Website, Iranian Premier League, football, basketball, Volleybal
  • Mansoureh Tofighi, Nazanin Rasekh *, Forough Fatahi Masrour Pages 25-32

    One of the most important elements and priorities in high level sport is having an integrated and organized system for talent identification and development. Therefore, the purpose of this study was to conduct a systematic review of the studies on sport talent from 2001 to 2006. The research adopted a descriptive strategy, conducted a content analysis and carried out documentary research for data collection. The statistical population of the research (N=29) comes from the pertinent thesis and article published in the field of sport talent from 2001 to 2017. The study sample consisted of all the statistical population through complete enumeration. The instrument used in the study consisted of a coded sheet with a 90% measured inter-coder reliability coefficient according to the Scott Pi’s statistics. Descriptive and inferential statistics (Scott), SPSS and Excel software were used to analyze the data at the significance level of P≥0.005. Based on the obtained results, there seems to be no balance in the scientific coverage of sport talent identification between different sport disciplines, components, methodologies and tools; with some having attracted more attention and some which have been neglected. Therefore, attention to this issue from faculty members and academics could have an important impact, as they can play a role in guiding researchers toward the components and sports as well as the research methods that have received less attention in the literature.

    Keywords: content analysis, Article, Thesis, Sport Talent Identification
  • Bahram Yoosefy, Habib Honari, Akram Ghobadi Yeganeh *, Vali Naseri Palangard Pages 33-42
    At the beginning of the third millennium, the world of sports marketing is looking for new ways to develop their economies. Advertising is one of the most challenging issues in management that concern managers to assess the risk factors that have been allocated. So, the purpose of this study was investigated the effect on the attitude to advertising through sports fandom. The population consisted of all students of Razi University and Azad University in 2018 in which 250 people responded to to three questionnaires as samples. To analyze data, SPSS and Amos software were used in order to present model. The results showed that the model is fitted perfectly. Also, path analysis showed that Sport fandom has been able to directly affect the attitude of fans toward advertising through sport, as well as indirectly and in total, effects of 0.36 through the attitude toward advertising has been effective. This could help sports marketers save time and resources to plan effective advertising in the sports fandom
    Keywords: Credibility, Advertising, modeling, General Attitude, Sports fandom
  • Negar Gholipour *, Mohamad Khabiri, Hosein Eidi Pages 43-54

    The aim of this study was to investigate the effect of brand identification on brand evangelism football teams in social media with the role of mediator brand loyalty. The participants were physical education student in State and Azad universities in Mashhad. 300 individuals were randomly selected as the sample. For the purposes of this study was used Self-brand connection questionnaire of Escalas and Bettman (2003), Brand community identification questionnaire of Algesheimer et al   (2005), Brand organizational identification questionnaire of Mael & ashforth  (1992), brand loyalty questionnaire of Kim et al (2001) , and Finally, the positive advertising, desire to harm and were measured with items adapted from Grégoire and Fisher (2006). Sport management experts confirmed its face and content validity, which was established by factor analysis. The reliability of all questionnaires were above of e 0.81 by using Cronbach's alpha. To analyse the data, descriptive and inferential statistics including correlation coefficients and confirmatory factor analysis using SPSS 20 and AMOS 22 software were used. The results showed that there is a correlation between the 6 variables. Self-brand connection, Brand organizational identification and Brand community identification were direct effected on brand loyalty and indirect effected on positive advertising and desire to harm in social media. Thus, it is concluded that social identity perspective, when used in Self-brand connection, Brand organizational identification and Brand community identification, can be useful in predicting the brand loyalty mechanisms, Strengthen the team, gain positive advertising and prevent the spread of false rumors against the team in social media.

    Keywords: brand identification, Brand Organization, Brand community, positive advertising, Harm
  • Arshad Rahimi Galougahei, Mohammad Hami *, Vahid Shojaei Pages 55-68
    The aim of this study was to compile strategic planning for veterans of Mazandaran province with emphasis on information and communication technology. The research method was descriptive-survey. The statistical population of the study included all managers and deputies of the Foundation of Martyrs and Veterans Affairs of Mazandaran province and all of the 21 suburbs of Mazandaran province including 58 people who were involved in the planning of veterans' sports in Mazandaran province. Data were analyzed using descriptive statistics and Friedman test. The findings showed that there were 17 strength points, 25 weakness points, 13 opportunities, and 19 threats in the field of veterans sport in Mazandaran province; after analyzing points in SWOT matrix, it was determined that the strategic position of veterans of Mazandaran province is in WT region, and based on the strategic analyses, the important strategic plans were programmed for developing veterans’ sports in this province. According to the results of this study, it could be concluded that the most important strategy for developing veterans' sports in Mazandaran province with an emphasis on information and communication technology are: developing strategic plan and continuous monitoring and evaluation of educational and sports programs and least significant strategies are activating the marketing sector and attracting financial resources in support of activities of the Veterans Foundation
    Keywords: Sport, Veterans, Information, Communication Technology, Strategy, SWOT Matrix
  • Aminreza Bakhshi Chenari, Shirin Zardoshtian *, Hossein Mohammadi Jame Pages 69-80
    The purpose of this study was to review the experiences of sports diplomacy in selected countries and compare them with Islamic Republic of Iran. The method of this study is descriptive-analytical which according to the type of study, George Berdy comparative study method was used. Countries surveyed in the comparative research section include USA, Germany, France, Japan, United Kingdom and Islamic Republic of Iran. The reason for selecting the countries mentioned is their successful activities and proper organization as the leading countries in the field of sports diplomacy. Information from these countries was gathered through searches of websites, scientific articles, and research inside and outside of Iran, related books, documents, and evidences. It was also collected through interview with diplomats, professors, experts and stakeholders in the field of sports diplomacy in Iran. The statistical population of the study consisted of senior political-sport managers of the country who had managerial and executive records in the field of sport and politics. The statistical sample consisted of 12 elites who were selected by available sampling and snowball method. The result showed that in the leading countries in the field of sports diplomacy, many activities were carried out at macro level, which were classified into three categories of active sports diplomacy institutions, sports diplomacy priorities and measures taken to enhance this diplomacy. The situation of Iran sports diplomacy indicates that there is no proper planning and policy making with the approach of sports diplomacy in the country. Therefore, it could be declared that since the determination of each country's foreign policy is influenced by many variables, the Islamic Republic can use sports diplomacy as a facilitating tool for foreign policy implementation by modeling successful countries.
    Keywords: Sport Diplomacy, comparative comparison, Selected Countries
  • Zahra Pourhoseyn *, Fatemeh Abdavi, Vajiheh Javani, Sajjad Pashaie Pages 81-90
    The purpose of this study was to review the effect of social network on word of mouth advertising due to loyalty and attachment to the brand in Iran Football Premier League.
    The statistical population of the study consisted of supporters of football teams, who use social networks. 376 people were selected as the statistical sample. To collect data, a valid and reliable questionnaire was used. To analyze data SPSS and AMOS was used, and path analysis was applied to determine the direct and indirect effects of the research variables. The results of path analysis showed that there is a significant positive correlation between independent variables and mediators with the variable of propagation as a dependent variable. In general, clubs should increase the attachment of fans to the brand, to identify the personality traits of the club, reflect these features in their brand management strategies as well as adapting these features to the personality traits of the fans and this will lead to positive word of mouth advertising in the community and virtual networks for the club
    Keywords: social network, brand attachment, brand loyalty, Football Premier League, fans
  • Ahmadreza Zohrabi *, Javad Karimi, Amir Mohebi Pages 91-99

    The purpose of the research is to explain the applications of internet of things in iran's sports industry: a sustainable development approach. This research is applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of the method of implementation. Analytical hierarchy analysis (AHP) method was used in Expert Choice software to weigh the criteria and items. The statistical population of the study includes experts familiar with Internet technology of objects, which had a history of business cooperation, providing services or advice to sports centers, stadiums and clubs on the use of modern technologies, of which 15 of the above community were targeted. The results of hierarchical analysis show that, among the applications of Internet technology, objects in the sport industry of Iran, based on sustainable development indicators, were: safety of athletes with relative weight (0.284), performance evaluation of athletes with relative weight (0.270), facilitation of training with relative weight (0.207), progression of judgment in exercise with relative weight (0.148), and participation and interaction with affluent relatives (0.091) are most important. Therefore, in order to achieve sustainable development of the sports industry through the Internet, the objects should pay attention to these factors. Because the use of the Internet of objects will have very good consequences

    Keywords: Internet of Things, Sports Industry, Sustainable Development