فهرست مطالب

نشریه پرستاری مراقبت ویژه
سال چهاردهم شماره 1 (پیاپی 49، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/01/16
  • تعداد عناوین: 7
|
  • پریا زمانی، هیوا محمدی*، حسین فیضی صفحات 1-7
    زمینه و هدف

    دسترسی عروقی با عملکرد مناسب به عنوان راه حیاتی برای بیماران همودیالیزی مطرح است. دسترسی های عروقی شامل فیستول شریانی- وریدی، کاتتر موقت یا دایم ورید مرکزی است. شاخص کفایت دیالیز به دلیل تاثیر عمیقی که بر میزان ابتلاء و مرگ و میر بیماران همودیالیزی دارد، به عنوان یکی از مولفه های مهم و ضروری در نظر گرفته می شود. عوامل مختلفی نظیر نوع دسترسی عروقی می توانند روی کفایت دیالیز تاثیرگذار باشند. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط نوع دسترسی عروقی با معیار کفایت دیالیز در بیماران همودیالیزی انجام شد.

    روش کار

    همه بیماران بخش همودیالیز بیمارستان توحید سنندج به روش سرشماری انتخاب شدند. بیماران بر اساس نوع دسترسی عروقی در دو گروه کاتتر دایم ورید مرکزی و فیستول شریانی- وریدی تقسیم شدند. برای سنجش کفایت دیالیز از معیار KT/V استفاده شد. تست های آزمایشگاهی شامل میزان هموگلوبین، فسفر، آلبومین و هورمون پاراتیرویید ثبت شد. در پایان متغیرهای زمینه ای مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها: 

    بیماران در دو گروه فیستول شریانی- وریدی(74نفر) و کاتتر دایم(69 نفر) قرار گرفتند. میانگین معیار KT/V در کل بیماران 28/0±32/1 بود. از نظر کفایت دیالیز دو گروه با هم اختلاف معنی داری نداشتند (P=0.32). هم چنین در مقایسه ی تست های آزمایشگاهی نتایج نشان داد که دو گروه با هم اختلاف معنی داری ندارند (P≥0.05).

    نتیجه گیری: 

    مطالعه حاضر نشان داد که دیالیز در اکثریت بیماران دارای دسترسی عروق دایم (فیستول شریانی- وریدی یا کاتتر دایم ورید مرکزی) از کیفیت و کارآیی مطلوبی برخوردار است، لذا بدون نگرانی از این روش ها در اندیکاسیون ها و شرایط خاص می توان از هر کدام از آنها استفاده کرد. اما از نظر بهبودی در تست های آزمایشگاهی برای روشن تر شدن قضیه نیاز به مطالعات بیشتری است.

    کلیدواژگان: دسترسی عروق، کفایت دیالیز، همودیالیز
  • سمانه سبزعلیزاده، حمید پیروی، شیما حقانی، پریسا بزرگ زاد، مریم احسانی* صفحات 8-16
    زمینه و هدف

    رسالت نظام های سلامت تامین سلامت افراد جامعه با ارایه خدمات مطلوب بهداشتی و درمانی است. یکی از روش های ارزشیابی خدمات درمانی، رضایت مندی بیماران است. در بخش های مراقبت ویژه بیماران سطح هوشیاری پایینی دارند و قادر به تصمیم گیری در مورد مداخلات و فرآیندهای درمانی خود نیستند؛ با توجه به اینکه بررسی رضایت مندی در این بخش ها از طریق خانواده بیماران بستری، امکان پذیر است در همین راستا این مطالعه با هدف تعیین رضایت مندی خانواده بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه مراکز آموزشی- درمانی منتخب دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال 1398 انجام شد.

    روش ها:

     این مطالعه مقطعی توصیفی بر روی 385 نفر از اعضای خانواده بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه انجام شد که به روش نمونه گیری متوالی انتخاب شدند. ابزار جمعآوری اطلاعات ، پرسشنامه FS-ICU 24 بود.

    یافته ها:

     بر اساس نتایج این پژوهش میانگین نمره رضایت مندی کل اعضای خانواده 22/54 و از میانه نمره (50) بیشتر بود. در بین ابعاد رضایت مندی، بیشترین میانگین نمره مربوط به بعد اقدامات مراقبتی با میانگین 56/55 و کمترین میانگین مربوط به بعد مشارکت در تصمیم گیری با میانگین 17/50 بود.

    نتیجه گیری:

     رضایت مندی کلی خانواده بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه در مقایسه با مطالعات انجام شده در سایر کشورها در سطح پایین تری قرار داشت. علاوه بر این، علیرغم اهمیت مشارکت اعضای خانواده بیماران بستری در بخش مراقبت ها ویژه در تصمیم گیری های مربوط به بیمار، میزان رضایت مندی در این بعد به مراتب پایین تر از همه ابعاد رضایت مندی بود. چنین یافته ای لزوم توجه بیشتر، متولیان نظام سلامت به نیازهای اعضای خانواده بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه، سهیم نمودن آنها در فرآیند تصمیم گیری و هم چنین ارتباط موثر کارکنان درمانی با اعضای خانواده این بیماران را بیش از پیش آشکار می کند.

    کلیدواژگان: خانواده، مراقبت، رضایت مندی، بخش مراقبت ویژه
  • فاطمه علوی زرنگ، ناهید رجایی، بتول نحریر* صفحات 17-26
    زمینه و هدف

    پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه، مکررا تحت تاثیر عوامل استرس زای محیط کار قرار می گیرند. از آنجا که خودپنداره حرفه ای  بخشی از ساختار مراقبتی است و عملکرد پرستار را تحت تاثیر قرار می دهد و به پرستاران در انجام نقش های متعدد کمک می کند تا با غلبه بر شرایط کاری استرس زا مراقبت مطلوب تری از بیماران داشته باشند، مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط خودپنداره حرفه ای با استرس شغلی پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه در بیمارستان های آموزشی شهر تهران انجام شد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش یک مطالعه توصیفی- همبستگی است، در سال 1399 بر روی 126 پرستار شاغل در بخش مراقبت ویژه در شهر تهران انجام شد. در این پژوهش روش نمونه گیری طبقه ای با تخصیص متناسب استفاده و تعداد نمونه های بخش های هر بیمارستان مشخص شد و با در نظر گرفتن معیارهای ورود به پژوهش در نهایت نمونه گیری در هر یک از بخش های مراقبت ویژه انجام گرفت. ابزارگردآوری داده ها شامل پرسش نامه جمعیت شناسی، پرسش نامه بررسی خودپنداره حرفه ای پرستاران (NSCQ: Nurse Self-Concept Questionnaire) و پرسش نامه استاندارد شده استرس شغلی (Job Stress Scale) بود.

    یافته ها

    نتایج نشان داد میانگین نمره کلی خودپنداره حرفه ای 92/35  ± 56/216 بود، بیشترین نمره بدست آمده در بعد مراقبت  28/6±42/39 و بعد ارتباطات 89/5 ±06/39 بود. میانگین نمرات در سایر ابعاد نیز از سطح متوسطی برخوردار بود. هم چنین میانگین نمره کلی استرس شغلی 79/4±09/39 بود. ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین میزان خودپنداره حرفه ای و استرس شغلی همبستگی خطی منفی وجود داشت (301/0-).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مطالعه حاضر با افزایش خودپنداره حرفه ای پرستاران در بخش های مراقبت ویژه استرس شغلی کاهش می یابد. لذا لزوم توجه هر چه بیشتر مسیولان را در این زمینه می طلبد.

    کلیدواژگان: پرستار، بخش مراقبت ویژه، استرس شغلی، خودپنداره حرفه ای
  • فهیمه شجاعی فر*، فریبا سعیدی نژاد صفحات 27-35
    زمینه و هدف

    بستری شدن در بخش های مراقبت ویژه به عنوان یک بحران برای بیمار و خانواده بوده و شرایط بحرانی بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه یا امکان مرگ آنها در این بخش ها، نیاز به ملاقات خانواده هایشان را ضروری می کند. این مطالعه با هدف بررسی ملاقات برنامه ریزی شده بر دیدگاه پرستاران و خانواده بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه جنرال انجام شد.

    روش کار

    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی است که 60  پرستار شاغل در بخش های مراقبت ویژه و 197 نفر از خانواده بیماران بستری در این بخش به شیوه در دسترس در سال 1398 انتخاب و انجام شد. ابزار بررسی شامل فرم ثبت اطلاعات دموگرافیک جهت دستیابی به اطلاعات دموگرافیک پرستاران، پرسش نامه BAVIQ جهت بررسی دیدگاه پرستاران و پرسش نامه ارزیابی نگرش خانواده بیماران بستری در این بخش است. در این پژوهش از خانواده بیماران خواسته شد تا به مدت شش روز بر بالین بیمار حضور یابند و اقدامات آموزش داده شده را انجام دهند. قبل و بعد از مداخله خانواده ها پرسش نامه ارزیابی نگرش خانواده بیماران را تکمیل نمودند. هم چنین قبل از شروع و بعد از اتمام طرح پرسش نامه BAVIQ توسط پرستاران تکمیل شد.

    یافته ها:

     در این مطالعه 3/68 درصد پرستاران زن، 3/48 درصد در گروه سنی 30-45 سال، 7/56 درصد متاهل، 45 درصد پیمانی و 7/81 درصد شیفت های در گردش داشتند. دیدگاه پرستاران قبل و بعد از مداخله معنی دار بود (001/0<p) ولی نگرش خانواده بیماران به ملاقات برنامه ریزی شده معنی دار نبود (375/0=p).

    نتیجه گیری:

     پرستاران نسبت به حضور خانواده های بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه دیدگاه مطلوب دارند و زمینه برای حضور خانواده بیماران وجود دارد ولی خانواده بیماران دیدگاه منفی را گزارش کردند. بنابراین پیشنهاد می شود، شرایطی فراهم شود تا با آموزش های داده شده به خانواده ها از نظر روحی آماده شوند و با تاثیرات مثبت حضور بر بالین بیمار خود آشنا شوند.

    کلیدواژگان: ملاقات برنامه ریزی شده، دیدگاه پرستاران، دیدگاه خانواده بیماران، بخش مراقبت ویژه
  • مژگان ریواز*، محبوبه توکلی نیا، علی محمد کشت ورز حسام آبادی صفحات 36-43
    زمینه و هدف

    بخش های مراقبت ویژه یک محیط پیچیده و پویا با مداخلات چندگانه به منظور ریکاوری بیماران بحرانی و ناپایدار است. ادراک پرستاران از مولفه های محیط عملکردی در این بخش، می تواند در ابقاء پرستاران خبره و متخصص تاثیرگذار باشد. هدف این مطالعه بررسی ادراک پرستاران از محیط عملکرد حرفه ای پرستاری در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز است.

    روش ها: 

    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- مقطعی و چند مرکزی است که در20 بخش مراقبت ویژه از پنج بیمارستان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز بین سال های 1398-1397 انجام شده است. جامعه پژوهش را 350 نفر از پرستاران شاغل در بخش های مختلف مراقبت ویژه بزرگسالان تشکیل دادند که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده متناسب با تخصیص سهمیه ای انتخاب شدند. داده ها با استفاده از سیاهه محیط عملکرد حرفه ای پرستاری (NPPEI) که در ایران طراحی و اعتباریابی شده است، جمع آوری شد.

    یافته ها: 

    میانگین نمره کل محیط عملکرد حرفه ای پرستاری 5/2±2/38 به دست آمد. بعد رهبری کارآمد بیشترین میانگین 9/3±5/45 و بعد شفافیت خط مشی ها کمترین میانگین نمره 1/3±2/31 را کسب کردند. نمره محیط عملکرد حرفه ای پرستاری با اطلاعات دموگرافیک پرستاران ارتباط معنی داری نداشت (P>0.05).

    نتیجه گیری: 

    نتایج پژوهش حاضر نشان داد، ادراک پرستاران از محیط عملکرد حرفه ای پرستاری در مراقبت ویژه در حد نسبتا مطلوب است. لذا با توجه به اهمیت ویژگی های محیط کار در جذب و ابقاء پرستاران خبره، مدیران پرستاری و سیاست گذاران حوزه سلامت باید در جهت پایش مکرر و ارتقاء بخش های ویژه تلاش کنند.

    کلیدواژگان: محیط کار، پرستار، بخش مراقبت های ویژه
  • رضا باغبانیان، امیرحسین شفافی، فرهاد سلطانی، فرشته امیری، محبوبه رشیدی، محسن سوایی* صفحات 44-53
    زمینه و هدف

    حمایت مکانیکی تهویه یکی از اساسی ترین اقدامات حمایتی در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه است. از جمله فاکتورهای موثر بر تهویه، افزایش مقاومت راه هوایی به دلیل برونکواسپاسم است که جهت سنجش آن روش های مختلفی بکار می رود. این مطالعه با هدف مقایسه تشخیص برونکواسپاسم بر اساس محاسبه مقاومت راه هوایی با استفاده از داده های ونتیلاتور و معاینه بالینی در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه انجام شد.

    مواد و روش ها:

     این مطالعه توصیفی- مقطعی بر روی180 بیمار بستری تحت ونتیلاتور در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های آموزشی انجام شد. بیماران برحسب معیارهای ورود و به روش در دسترس وارد مطالعه شدند و به صورت روزانه از نظر افزایش مقاومت راه هوایی به دو صورت معاینه بالینی (وجود ویزینگ یا رونکای) و بررسی داده های ونتیلاتور (محاسبه مقاومت راه هوایی) مورد بررسی و مقایسه قرار گرفته و اطلاعات آنها در چک لیست محقق ساخته ثبت می شد.

     یافته ها:

     از مجموع 180 بیمار بررسی شده، میانگین سنی افراد شرکت کننده در پژوهش 95/18± 77/57 سال بود. بین ابتلا به دیابت، آسم، فشارخون بالا و هیپرلیپیدمی، با بروز افزایش مقاومت راه هوایی ارتباط معنی داری وجود داشت (05/0>P). مقاومت راه هوایی در زنان بیشتر از مردان بود (004/0=P). بین تشخیص مقاومت راه هوایی از طریق معاینه بالینی و تشخیص مقاومت راه هوایی بر اساس داده های ونتیلاتور، اختلاف معنی داری از نظر آماری وجود داشت (001/0<p).

    نتیجه گیری: 

    تشخیص افزایش مقاومت راه هوایی از طریق داده های ونتیلاتور، حساس تر از معاینه فیزیکی است، بنابراین  استفاده از آن در مدیریت بیماران توصیه می شود.

    کلیدواژگان: برونکواسپاسم، مقاومت راه هوایی، تهویه مکانیکی، بخش مراقبت های ویژه
  • فاطمه کرد سالارزهی، مژگان جهان تیغ، علیرضا راحت دهمرده، سمیه انصاری مقدم، فریبا یعقوبی نیا* صفحات 54-61
    زمینه و هدف

    مراقبت ناکافی از دهان در بیماران اینتوبه تحت تهویه مکانیکی خطر بروز پیامدهای ناگوار از جمله پنومونی وابسته به ونتیلاتور را به دنبال خواهد داشت. اگر چه برای مراقبت از دهان روش های متعددی پیشنهاد شده است اما در مورد اثربخشی آنها بر پنوموی وابسته به ونتیلاتور تناقض وجود دارد. لذا این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر برنامه جامع مراقبت از دهان و برنامه ترکیبی مسواک و دهانشویه با کلرهگزیدین2/0درصد بر بروز پنومونی وابسته به ونتیلاتور در بیماران اینتوبه تحت تهویه مکانیکی تهاجمی انجام شد.

    مواد و روش ها: 

    این مطالعه کارآزمایی بالینی در بخش مراقبت ویژه بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) زاهدان در سال 1399 انجام شد. نود بیمار تحت تهویه مکانیکی با توجه به معیارهای ورود وارد مطالعه شدند. انتخاب نمونه ها به صورت در دسترس و تخصیص آنها به صورت تصادفی به روش بلوک های جایگشتی به سه گروه برنامه جامع مراقبت دهان، برنامه ترکیبی مسواک و کلرهگزیدین و کنترل انجام شد. ابزار گردآوری داده ها فرم مشخصات دموگرافیک، مقیاس تعدیل شده بالینی پنومونی مقیاس (MCPIS) و مقیاس ارزیابی دهان بک (BOAS) بود.

    یافته ها: 

    فراوانی بروز پنومونی وابسته به ونتیلاتور در گروه های مداخله نسبت به گروه کنترل کمتر بود، اما تفاوت معنی داری در بروز پنومونی بین سه گروه دیده نشد. (168/0=P)

    نتیجه گیری: 

    موارد بروز پنومونی وابسته به ونتیلاتور در استفاده از برنامه جامع مراقبت از دهان، برنامه ترکیبی مسواک و کلرهگزیدین 2/0 درصد و گروه کنترل با یکدیگر تفاوت نداشته و در واقع این روش ها در این خصوص بر یکدیگر ارجحیتی نداشتند. اما با توجه به اینکه از نظر بالینی موارد بروز پنومونی در گروه های مداخله نسبت به گروه کنترل کمتر بود، نشان می دهد که باید از برنامه یا دستورالعمل مراقبتی خاصی استفاده شود، ضمن اینکه آموزش کارکنان مراقبت سلامت مبتنی بر دستورالعمل های مشخص در بحث مراقبت دهان پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: برنامه جامع مراقبت از دهان، برنامه ترکیبی، پنومونی وابسته به ونتیلاتور، بخش مراقبت ویژه
|
  • Pariya Zamani, Hiwa Mohammadi*, Hossein Feyzi Pages 1-7
    Background and Aim

    A well-functioning vascular access is a mainstay and vital to perform an efficient hemodialysis in hemodialysis patients. Vascular access includes Arterio-Venous Fistula (AVF) and temporary or permanent central venous catheter. Dialysis adequacy is an essential element in the management of chronic Hemodialysis (HD) treatment as the adequacy of the dose has a profound effect on the patientchr('39')s morbidity and mortality. Various factors affect the adequacy of dialysis including vascular access. The aim of present study was to investigate the relationship between vascular access type and dialysis adequacy in HM patients.

    Methods

    All patients undergoing HM referring to the dialysis ward of Tohid Hospital in Sanandaj city were selected by census method. Patients were divided into two groups according to vascular access type (AVF or permanent CVC). The Kt/V was used as the gold standard for measuring the adequacy of dialysis. Laboratory parameters including hemoglobin, phosphorus, albumin and parathyroid hormone were recorded. Finally, socio-demographic information and treatment characteristics were collected.

    Results

    The patients were divided into two groups: arterial-venous fistula (n=74) and permanent catheter (n=69). The mean KT/V in patients was 1.32±0.28. There was no significant difference in dialysis adequacy between the two groups. Also, the laboratory parameters in the two groups were not significantly different.

    Conclusion

    Findings revealed that dialysis adequacy in patients with permanent vascular access (arteriovenous fistula or permanent central venous catheter ) is highly efficient. Therefore, these methods can be used in their indications. In terms of improving laboratory tests, further studies are needed to clarify this issue.

    Keywords: Vascular Access, Dialysis Adequacy, Hemodialysis
  • Samaneh Sabzalizadeh, Hamid Peyrovi, Shima Haghani, Parisa Bozorgzad, Maryam Ehsani* Pages 8-16
    Background and aim

    The mission of health systems is to ensure community health by providing optimal health services. One of the methods to evaluate health services is patient satisfaction. On the other hands, unconscious patients have unable to decide and assess their treatment processes in intensive care units ( ICU); Therefore, satisfaction assessment should be measure just through a family of admitted patients, the study aim is to determine the family satisfaction of ICU admitted patients  the in educational and medical centers of Iran University of Medical Sciences in 2019.

    Methods

    This descriptive cross-sectional study was performed on 385 family members of ICU admitted patients, who were selected by consecutive sampling method. Data collection tool was FS-ICU 24 questionnaire.

    Results

    According to the results of this study, the average score of satisfaction of all family members was 54.22 and higher than the average score (50). Among the dimensions of satisfaction, the highest mean score was related to the dimension of care measures with an average of 55.56 and the lowest mean was related to the dimension of participation in decision making with an average of 50.17.

    Conclusion

    The overall family satisfaction of ICU admitted patients was lower than studies in other countries. In addition, despite the importance of the family members involvement in patient-related decisions, the level of satisfaction was far below all dimensions of satisfaction. Such a finding highlights the need for health care providers to pay more attention to the needs of family members of ICU admitted patients, to involve them in the decision-making process and to promote communication between medical staff and family members.

    Keywords: Satisfaction, Care, Famil, Intensive Care Units
  • Fatemeh Alavizerang, Nahid Rajai, Batool Nehrir* Pages 17-26
    Background and Aim

    Nurses working in intensive cares unit are regularly "affected" by stressors in the workplace, professional self-concept is part of the care structure and affects the performance of the nurse and helps nurses in various roles to deal with Overcoming stressful working conditions to have better care of patients. Therefore, the present study was conducted to determine the relationship between professional self-concept and Occupational stress of nurses working in intensive care units in teaching hospitals in Tehran.

    Methods

    This study is a descriptive-correlational study. In 2020, it was performed on 126 nurses working in the intensive care unit in Tehran. Data collection tools included a demographic questionnaire, the Nurse Self-Concept Questionnaire (NSCQ) and the standardized Job Stress Scale.

    Results

    Results showed that the total mean score of professional self-concept in pediatric nurses was 216.56±35.92 and the total mean score of occupational stress in nurses Working in Intensive Care Units was 39.09±4.79.The highest score were respectively related to dimensions of care (39.42±6.28) and communication (39.06±5.89) and the mean scores in other dimensions were also moderate. Moreover, there was a negative linear correlation between occupational stress and professional self-concept.

    Conclusion

    According to the results of the present study, Occupational stress decreases with increasing the professional self-concept of nurses in intensive care units. Therefore, it requires the attention of as many officials as possible in this regard.

    Keywords: Nurse Intensive Care Units, Occupational Stress, Professional Self-Concept
  • Fahimeh Shojaefar*, Fariba Saeedinejad Pages 27-35
    Background and Aim

    Admission in intensive care units is a crisis for the patient and family and the critical condition of patients admitted to intensive care units or the possibility of their death in these wards necessitates the need for their families’ visits. This study aimed to investigate the effect of scheduled visitation from the perspective of nurses and families of patients admitted to the general intensive care unit.

    Methods

    The present study was conducted using a quasi-experimental design in 2019. The participants were 60 nurses working in adult intensive care units and 197 families of patients admitted to the ICU who were selected by convenience sampling. The instruments used to collect the data were a demographic information registration form to record the nurses’ demographic data, the Beliefs and Attitudes Visitation Questionnaire (BAVIQ) to assess the nurseschr('39') beliefs, and the Attitudes Evaluation Questionnaire to survey the families of patients admitted to the intensive care unit. In this study, patientschr('39') families were asked to be present at the patientchr('39')s bedside for 6 days and perform the trained procedures. The patientschr('39') families completed the Attitudes Evaluation Questionnaire before and after the intervention. The nurses also completed the BAVIQ questionnaire before and after the research project.

    Results

    The results showed that 68.3% of the nurses were female, 48.3% were in the age group of 30-45 years, 56.7% were married, 45% of them were working contractually, and 81.7% were working in rotating shifts. Besides, the results of the paired samples t-test showed that the nurseschr('39') views about visitation were significantly different before and after the intervention (p<0.001).However, the Patientschr('39') family attitudes had not significantly different views toward scheduled visitation before and after the intervention (Pvalue=0.375).

    Conclusion

    The present study suggested that the nurses had positive views about the presence of families of patients admitted to the intensive care unit and there is a conducive context for the presence of the patients chr('39')families. However, the patientschr('39') families reported a negative view. Accordingly, some measures must be taken to prepare the families emotionally with the training given to them and make them familiar with the positive effects of attending their patientchr('39')s bedside.

    Keywords: Scheduled Appointments, Nurses' Point of View, Patients' Families' Point of View, Intensive Care Unit
  • Mozhgan Rivaz*, Mahboobeh Tavakolinia Pages 36-43
    Background and Aim

    Intensive care unit (ICU) is a complex and dynamic unit with multiple interventions to recover critical and unstable patients. Nurseschr('39') perception of the components of the nursing professional practice environment (NPPE) in these units can be effective in retaining qualified and expert nurses.The aim of the study was to investigate the nurseschr('39') perception of the NPPE in ICU hospitals affiliated with the Shiraz University of Medical Sciences

    Materials & Methods

    The present study is descriptive cross-sectional, multi-centered study was conducted in 20 ICUs of five teaching hospitals affiliated with the Shiraz University of Medical Sciences between 2018 to 2019. The research population consisted of 350 nurses working in various adult ICUs who were selected by the stratified random sampling with a proportional allocation. Data were collected using the Nursing Professional Performance Inventory (NPPEI) designed and validated in Iran.

    Results :

    The mean score for the NPPEI was 38. 2±2. 5. “Effective leadership” and “Policy Transparency “domains obtained the highest (45.5±3.9) and lowest (31.2±3.1) scores. There was not significantly correlated between the demographic data and the NPPEI score (p>0.05).

    Conclusion:

     The results of the present study showed that nurseschr('39') perception of the NPPE in ICU is relatively favorable. Therefore, considering the importance of workplace attributes in attracting and retaining qualified nurses, nursing managers and health policy-makers should attempt for frequent monitoring and promotion of the critical wards.

    Keywords: Workplace, Nurse, Intensive Care Unit
  • Reza Baghbanian, Amirhosein Shafafi, Farhad Soltani, Fereshteh Amiri, Mahboobeh Rashidi, Mohsen Savaie* Pages 44-53
    Background and Aim

    Mechanical ventilation is the most basic supportive care in patients admitted to the intensive care units. Some factors such as increase in airway resistance due to bronchospasm, may affect ventilation, that measured by different methods. The aim of this study was to compare the diagnosis of bronchospasm based on the calculation of airway resistance using ventilator data and clinical examination in patients admitted to the intensive care unit.

    Materials and Methods

    This descriptive cross-sectional study was performed on 180 patients, who admitted in the intensive care units of Ahvaz teaching hospitals and undervent mechanical ventilation. Patients were included in the study according to the inclusion criteria and were evaluated daily in terms of increasing airway resistance in two ways: clinical examination (presence of wheezing or Ronchi) and ventilator data (calculation of airway resistance). Data was recorded in a researcher-made checklist.

    Results

    Among 180 patients enrolled in the study, the mean age was 57.77±18.95 years. There was a significant relationship between diabetes, asthma, hypertension and hyperlipidemia with an increase in airway resistance (P<0.05). Airway resistance was higher in women than men (P=0.004). There was a statistically significant difference between airway resistance detection through clinical examination and airway resistance detection based on ventilator data (p <0.001).

    Conclusion

    The results showed that detecting increased airway resistance through ventilator data was more sensitive than physical examination, So the use of it, in patient management is recommended.

    Keywords: Bronchospasm, Mechanical ventilation, Airway resistance, Critical care unit
  • Fatemeh Kord Salarzehi, Mojgan Jahantigh, Alireza Rahat Dahmardeh, Somayeh Ansari Moghadam, Fariba Yaghoubinia* Pages 54-61
    Background and Aim

    Inadequate oral care in intubated patients leads to decreased salivation, dry mouth, dental plaque, gingivitis and accumulation of pathogenic bacteria in the mouth and throat and aspiration of the contents of the mouth into the trachea and subsequently causes ventilator associated pneumonia. Two mechanical and chemical methods have been recommended for oral care, and contradictory results have been reported regarding its effects on ventilator associated pneumonia. Therefore, the aim of this study was to compare the effect of comprehensive oral care program and combination of toothbrush and mouthwash with 0.2% chlorhexidine on the incidence of ventilator-associated pneumonia in intubated patients under mechanical ventilation.

    Materials: 

    The current study is a clinical trial that was performed in the intensive care unit of Khatam Al-Anbia Hospital in Zahedan in 2020. 90 ventilated patients who met the inclusion criteria were selected and then randomly allocated by permutation block into three groups of comprehensive oral care program, combined toothbrush program and chlorhexidine and control groups. Data collection tools were demographic information form, Modified Clinical Pulmonary Infection Score (MCPIS) and Beck Oral Assessment Scale (BOAS).

    Results

    The incidence of ventilator-associated pneumonia was lower in the intervention groups than in the control group, But there was no significant difference in the incidence of pneumonia between the three groups. (P=0.168)

    Conclusion

    The incidence of ventilator-associated pneumonia in the use of a comprehensive oral care program, a combined program of toothbrush and chlorhexidine 0.2% and the control group were not different from each other and in fact these methods were not superior to each other in this regard. However, considering that clinically the incidence of pneumonia was lower in the intervention groups than in the control group, it indicates that a special care program or instruction should be used, while training health care workers based on specific instructions in the oral care is recommended.

    Keywords: Comprehensive Oral Care Program, Combined Program, Ventilator associated Pneumonia, Intensive Care Unit