فهرست مطالب

پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی - پیاپی 20 (پاییز و زمستان 1399)

نشریه پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی
پیاپی 20 (پاییز و زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/03
  • تعداد عناوین: 12
|
  • ایوب اسدی، محمود شیخ*، داوود حومنیان، صالح رفیعی صفحات 1-16

    کانون توجه و چشم ساکن از متغیرهای اثرگذار بر عملکرد تکالیف پرتابی در طول دهه های اخیر همواره مورد علاقه محققان روانشناسی و علوم ورزشی بوده است. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی دستورالعمل های توجهی بر عملکرد خیرگی (چشم ساکن) و دقت پرتاب دارت افراد مبتدی در دو بار تکلیف بالا و پایین بود. در یک طرح نیمه تجربی با اندازه گیری تکراری شرکت کنندگان مهارت پرتاب دارت را در سه شرایط توجهی (درونی، بیرونی و کنترل) در دو بار تکلیفی مختلف (پایین و بالا) انجام دادند. نتایج نشان داد توجه بیرونی در بار تکلیف بالا موجب بهبود دقت پرتاب دارت در مقایسه با توجه درونی شد؛ در صورتی که برای تکلیف بار پایین تفاوت معنی داری بین شرایط توجهی دیده نشد. برای متغیر چشم ساکن نیز هیچ کدام از اثرات توجه، بار تکلیف و تعامل آنها معنی دار نبود. نتایج پژوهش در بعد عملکرد از فرضیه عمل محدود شده حمایت کرد؛ و در تضاد با فرضیه پردازش هوشیارانه بود. همچنین نتایج در بعد رفتار خیرگی چندین زمینه جالب برای تحقیقات آینده پیشنهاد کرد.

    کلیدواژگان: رفتار خیرگی، کانون توجه، بار تکلیف، هدف گیری
  • حسین کردلو، علیرضا الهی*، عباس خدایاری صفحات 17-30

    هدف از پژوهش حاضر، پیش بینی نگرش افراد از طریق باورهای آنان نسبت به تبلیغات از طریق ورزش بود. تحقیق حاضر کاربردی و از نوع همبستگی بود که به شکل میدانی انجام گرفت. جامعه آماری، تماشاگران حاضر در استادیوم آزادی تهران تشکیل داده بودند که طبق حجم نمونه کوکران 342 نفر از تماشاگران به صورت تصادفی انتخاب و پرسشنامه تبلیغات از طریق ورزش پیون (2006) را تکمیل کردند. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد، همه مولفه های باور شامل اطلاعات محصول، تصویر و نقش اجتماعی، خوشایند بودن، آزاردهنده بودن، اقتصادی بودن، مادی گرایی و کذب بودن قابلیت پیش بینی نگرش افراد نسبت به تبلیغات از طریق ورزش را دارند (05/0≥p). بطوری که مولفه اقتصادی بودن بیشترین و مادی گرایی کمترین تاثیر را بر نگرش افراد نسبت به تبلیغات از طریق ورزش داشتند. با عنایت به یافته ها، ضروری است که به نوع و کیفیت محصولات توجه شود، از سوی دیگر باید از تبلیغاتی استفاده شود که با در عین حال که جذاب می باشد فرهنگ جامعه همخوانی داشته باشد تا اثربخش تر و نگرش افراد تبلیغات از طریق ورزش مورد توجه مشتریان قرار گیرد.

    کلیدواژگان: باورها، نگرش، تبلیغات از طریق ورزش، تماشاگران فوتبال
  • شهرام نظرپوری*، عباس بهرام صفحات 31-44

    هدف پژوهش حاضر، تعیین ارتباط بین انگیزش حرکتی و رشد حرکتی در اطفال دارا و بدون تجربه مهدکودک بود. جامعه آماری این پژوهش، شامل کلیه والدین دارای اطفال پسر 10 الی 11 ماهه شهر تهران بود که از بین آنان 150 طفل دارا و 150 طفل بدون تجربه مهدکودک، به روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ایی به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل؛ پرسش نامه انگیزش حرکتی اطفال، و مقیاس رشدحرکتی پی بادی ویراش دوم (PDMS-2)، بود. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون، آزمون رگرسیون خطی و آزمونt  مستقل، در سطح معنی داری 05/0≥ P، انجام شد. نتایج ارتباط مثبت و معنی داری)000/0= (P، را بین انگیزش حرکتی و رشد حرکتی در اطفال دارا و بدون تجربه مهدکودک، نشان داد. از طرفی، تفاوت بین میزان انگیزش حرکتی و رشدحرکتی اطفال دارا و بدون تجربه مهدکودک، معنی دار)000/0= (Pو اطفال بدون تجربه مهدکودک، انگیزش حرکتی و رشدحرکتی بالاتری داشتند. این نتایج نشان می دهد که نگهداری و مراقبت اطفال در مراکز مهدکودک ممکن است به علت ضعف برنامه ها و امکانات اثرات منفی بر انگیزش حرکتی و میزان رشدحرکتی آنان داشته باشد.

    کلیدواژگان: :انگیزش حرکتی، رشدحرکتی، اطفال، مهدکودک
  • امین امینی، شهزاد طهماسبی بروجنی*، الهه عرب عامری، حسن عشایری صفحات 45-62

    در همه فعالیت های ورزشی، توانایی هدایت چشم به مناطق مطلوب از بافت محیط، در زمان مناسب، برای رسیدن به سطح بالایی از خبرگی و عملکرد ضروری است. هدف از انجام این پژوهش، تعیین تغییرات ویژگی-های چشم آرام، طی اجرای یک مهارت هدف گیری پرتابی واکنش پذیر، تحت تقاضای مختلف محیطی بود که جهت شناسایی اثرات ادراکی-شناختی بر فرایندهای زیربنایی مربوط به عملکرد انجام گرفت. بدین منظور 8 ورزشکار مرد (28-22 سال) دارای حداقل 5 سال سابقه فعالیت ورزشی در رشته دارت؛ به صورت همتراز شده متقابل تحت چهار شرایط قید محیط به اجرای تکلیف هدف گیری پرتابی پرداختند. عوامل تقاضای محیط، شامل تعامل شرایط تنظیمی (ثابت / در حال حرکت) و تغییرپذیری بین کوششی (با / بدون تغییرپذیری)، چهار سطح مختلف محیطی را جهت ایجاد واکنش در حین اجرای مهارت هدف گیری پرتابی ایجاد نمود و ویژگی-های مربوط به رفتار خیرگی به طور مداوم در هر سناریو ثبت شد. در هر یک از قیود محیطی 10 کوشش 20 ثانیه ای گرفته شد. ویژگی های رفتار خیرگی با استفاده از دستگاه ردیابی حرکات چشم مدل Dikablis Professional Wireless ثبت و تحلیل آن با نرم افزار DLab، سیستم پردازش اطلاعات و با آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر انجام شد. نتایج نشان داد، تفاوت معنی داری بین میانگین نمرات چشم آرام در قیود مختلف محیطی وجود داشت (001/0P≤) سریع ترین آغاز چشم آرام در بافت ثابت بدون تغییرپذیری بین کوششی مشاهده شد و بافت های در حرکت بدون تغییر پذیری بین کوششی  و با تغییرپذیری بین کوششی نسبت به سایر بافت های محیطی به ترتیب از طولانی ترین طول دوره و پایان تثبیت برخوردار بودند. به طور کلی به نظر می رسد قیود محیطی می تواند اثر عمیقی بر ویژگی های چشم آرام داشته باشد که می تواند به عنوان عامل مهمی در یادگیری مهارت های حرکتی توسط مربیان درنظرگرفته شود.

    کلیدواژگان: رفتارخیرگی، شرایط تنظیمی، تغییرپذیری بین کوششی، طبقه بندی دوبعدی جنتایل
  • قاسم بابایی زارچ، حمید صالحی* صفحات 63-79

    شناسایی موانع انگیزشی مشارکت ورزشی در کودکان و نوجوانان نقش بسزایی در شکل گیری رفتارهای ورزشی این گروه دارد. هدف از این پژوهش کیفی، بررسی نگرش کودکان و نوجوانان، والدین، و مربیان در مورد موانع مشارکت ورزشی کودکان و نوجوانان بود. به این منظور مصاحبه های نیمه ساختارمند با 12 کودک و نوجوان، هشت والد و پنج مربی انجام شد. متن مصاحبه ها با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی تحلیل شد. نتایج تحلیل داده ها در مورد موانع انگیزشی مشارکت در ورزش در کودکان و نوجوانان در دو طبقه قرار داده شد: بازدارنده های شخصی و بازدارنده های محیطی. عوامل موثر در حوزه بازدارنده های شخصی شامل: نداشتن استعداد و پیشرفت نکردن، لذت نبردن از شرکت در ورزش و آسیب های ورزشی. عوامل موثر در حوزه بازدارنده های محیطی شامل: نبود فرهنگ ورزشی؛ کمبود امکانات و مشکلات اقتصادی، حمایت نشدن و نداشتن آینده. این مطالعه کیفی درک عمیق تری از موانع انگیزشی عادت به ورزش در کودکان و نوجوانان ارایه داد. سازمان دهندگان ورزش جوانان، والدین و مربیان می توانند از طریق تغییر در عوامل شخصی و محیطی باعث انگیزه بیشتر برای شرکت بیشتر آنها در فعالیت های بدنی بشوند.

    کلیدواژگان: پژوهش کیفی، مربی، والدین، ورزش کودکان و نوجوانان
  • حسین زارعیان، محمدصادق افروزه*، محمدحسین قربانی، محمود فاضل بخششی صفحات 80-106

    مسیر گذار از قهرمانی تا رسیدن به منزلت پهلوانی، راهی بس دشوار اما امکان پذیر است، بنابراین هدف تحقیق طراحی الگوی پهلوان پروری در ورزش ایران بود. تحقیق حاضر با رویکرد اکتشافی به صورت کیفی و از نوع گراندد تیوری با رویکرد استراس و کوربین (1998) انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق  را کارشناسان و نخبگان تشکیل می دادند که با روش نمونه گیری نظری و طرح نمونه گیری غیرتصادفی هدفمند انتخاب گردیدند. ابزار جمع آوری داده ها مصاحبه نیمه ساختار یافته بود که محقق پس از انجام 19 مصاحبه به اشباع نظری رسید  و داده های حاصل از مصاحبه از طریق روش کد گذاری در سه مرحله باز، محوری و انتخابی مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته ها شامل محور زمینهای با 10 مولفه ی (بسترهای فاسد، اخلاقیات، اقتصاد سازی، فراموشی، بی قداستی، غربزدگی، ساختار معیوب، جنگ مقام، تعامل و بی اصالتی)، مداخله گر با 8 مولفه ی (ارتباطات، اشرافی گری، دینداری، قدمت، فرهنگ، ساختار، سیاست و اجتماع) و راهبردی شامل 8 مولفه ی (پایش انحرافات، فرهنگ سازی، ساختار سازی، تکریم، خود سازی و آموزش) بود. بنظر می رسد که سه عنصر جامعه، ورزش و فرد در سیر تکامل و توسعه پهلوانی ورزشکار موثر است که راهبردهای پیشنهادی این تحقیق می تواند به تحقق آن کمک نماید.

    کلیدواژگان: ورزش، اخلاق، قهرمانی، پهلوان
  • عبدالرضا عبودی، حسین اکبری یزدی، سلیمان عبدالهی* صفحات 107-123

    برآورده کردن خواسته ها و نیازهای تماشاگران که یکی از ارکان صنعت فوتبال می باشند، همواره باید در دستور کار مدیران ورزشی قرار گیرد. بنابراین هدف این پژوهش شناسایی نیازهای جذاب تماشاگران لیگ برتر فوتبال ایران می-باشد برای محقق کردن این هدف از سه روش مهندسی کانسی، مدل کانو و روش تاگوچی برای گرداوری داده ها استفاده شد. که ابتدا نیازهای احساسی تماشاگران شناسایی شد (41 نیاز) سپس با استفاده از مدل کانو نیازهای احساسی در پرسشنامه ای با چهار سطح برای تماشاگران لیگ برتر فوتبال ایران طراحی شده و بین 400 نفر از آنها توزیع شد. به منظور دست یابی به حالت بهینه و مطلوب، نیازهای جذاب (7 نیاز اساسی) وارد طراحی آزمایش ها شدند. این 7 نیاز جذاب در یک طیف سه سطحی مورد تحلیل قرار گرفتند. که نتایج نشان داد متولیان ورزش کشور به خصوص فدراسیون فوتبال در صورتی می توانند رضایت و حضور تماشاگران در ورزشگاه ها را افزایش دهند که شرایط فعلی و فیزیکی و امنیتی ورزشگاه های فوتبال را بهبود داده و موانع موجود از جمله حضور بانوان و حضور به همراه خانواده را مرتفع سازند. باشگاه های فوتبال نیز با جذب بازیکنان و مربیان با کیفیت و محبوب می توانند به این هدف کمک کنند.

    کلیدواژگان: مهندسی کانسی، مدل کانو، نیازهای جذاب، طراحی آزمایش ها، تماشاگران فوتبال
  • رسول یاعلی*، سارا افتاده، اسما محمودی صفحات 124-137

    دستورالعمل تمرکز توجه تاثیرات زیادی در اجرا و یادگیری مهارت های حرکتی دارد. هدف از این تحقیق بررسی پیش بینی های نظریه عمل محدود شده در مهارت سرویس بکهند بدمینتون بود. تعداد 30 دانشجوی دختر در کلاس های تربیت بدنی عمومی دانشگاه خوارزمی به عنوان نمونه انتخاب شدند. ازمودنی ها بعد از گرفتن زمان واکنش پایه و با استفاده از ازمون سرویس بکهند بدمینتون و آزمون کاوش در مراحل مختلف اجرای سرویس مورد سنجش قرار گرفتند تا میزان توجه طلب بودن مراحل مختلف سرویس اندازه گیری شد در ادامه افراد به دو گروه تمرکز توجه داخلی و خارجی تقسیم بندی شده و با استفاده از دستورالعمل مربوط به گروه خود دوباره مورد ازمون قرار گرفتند. نتایج نشان داد که مرحله اول سرویس دارای بیشترین نیاز توجهی است (0/001 p<)، اما در اثر نوع تمرکز توجه تفاوتی بین دو گروه و در مراحل مختلف سرویس بوجود نیامد. با توجه به این نتایج، پیش بینی های نظریه عمل محدود شده در مهارت های مجرد مورد تایید قرار نگرفت.

    کلیدواژگان: نظریه عمل محدود شده، تمرکز توجه، سرویس بکهند بدمینتون، تکلیف کاوش
  • سیما رامش، الهه آزادیان*، مهدی مجلسی صفحات 138-150

    بررسی عملکرد شناختی و حرکتی در سالمندان می تواند موجب شناخت ریسک فاکتورهای مرتبط با افتادن گردد. هدف از انجام این پژوهش مقایسه و بررسی رابطه بین عملکرد شناختی و حرکتی در سالمندان با و بدون تجربه افتادن بود. 60 سالمند با و بدون تجربه افتادن به صورت داوطلبانه در این مطالعه شرکت کردند. آزمون خلاصه معاینه روانی (MMSE)، آزمون ظرفیت حافظه کاری، زمان واکنش، آزمون بازداری پاسخ، تست برگ (Berg)، آزمون تعادل تاندم، 6 دقیقه پیاده روی و اعتماد تعادل در گروه ها مورد ارزیابی قرار گرفت. برای مقایسه داده های در دو گروه، از آزمون تی تست و برای بررسی رابطه بین متغیرها و پیش بینی سقوط از ضریب همبستگی پیرسن و رگرسیون چند متغیری استفاده شد. سطح معنی داری (05/0>p) در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد سالمندان دارای تجربه افتادن در آزمون های تعادلی و شناختی عملکرد ضعیف-تری نسبت به سالمندان بدون تجربه افتادن داشتند. نتایج همبستگی و رگرسیون نشان دادند، تست برگ، تعادل تاندم، بازداری و MMSE بیشترین ارتباط را با سقوط دارند. با توجه به این نتایج، افتادن در سالمندان با ضعف در عملکرد تعادلی و همچنین زوال شناختی همراه است. سن، یکی از فاکتورهای پیش بینی کننده افتادن می باشد و تقریبا بیش از  25 درصد از عملکرد حرکتی در ارتباط با ظرفیت های شناختی می باشد.

    کلیدواژگان: سالمندان، افتادن، عملکرد شناختی، تعادل
  • مسعود طاهری نیا، علی شریعت نژاد*، اکبر خدابخشی صفحات 151-173

    پژوهش حاضر با هدف تحلیل راهبردهای جبران خدمت مدیران باشگاه های ورزشی بر اساس چرخه حیات آنها انجام پذیرفت. این پژوهش یک پژوهش آمیخته با رویکرد کیفی و کمی، از شاخه مطالعات اکتشافی است که از نظر هدف کاربردی و از حیث گردآوری اطلاعات از نوع پژوهش های پیمایشی می باشد. ابزار گردآوری اطلاعات در بخش کیفی، مصاحبه نیمه ساختار یافته و در بخش کمی پرسشنامه خبره است. جامعه آماری پژوهش، باشگاه های ورزشی فعال در رشته فوتبال در لیگ 2، لیگ 1 و لیگ برتر هستند که اعضای نمونه آن از میان مدیران عالی، مدیران روابط عمومی و مدیران رسانه ای این باشگاه ها انتخاب شده اند. با توجه به هدف تحقیق، نمونه گیری در این تحقیق به صورت هدفمند بوده که با رعایت اصل کفایت نظری، حجم نمونه برآورد شد. داده های پژوهش در بخش کیفی با استفاده از کد گذاری و نرم افزار Atlas.ti  و در بخش کمی با استفاده از روش Delphi fuzzy تحلیل شدند. نتایج پژوهش  مشتمل بر ارایه ماتریس راهبردهای جبران خدمت مدیران باشگاه های ورزشی و تعیین ترکیب راهبرد ها بر اساس چرخه حیات باشگاه ها ست. به عنوان نمونه باشگاه های ورزشی که در مرحله شروع و راه اندازی قرار دارند، باید از ترکیب جبران خدمت مدیران به صورت حقوق بر مبنای مالکیت، برنامه تملک سهام و سهیم شدن در مالکیت استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: راهبردهای جبران خدمت، چرخه حیات، باشگاه های ورزشی، تکنیک Delphi Fuzzy
  • مهرعلی باران چشمه، علی محمد صفانیا*، محسن باقریان فرح آبادی، صلاح الدین نقش بندی صفحات 174-202

    امروزه ورزش فرصتی را برای همکاری دوستانه میان کشورهای مختلف فراهم می آورد که مبنای آن مشارکت تمامی کشورها و افراد به شکل طبیعی در ورزش است. از این رو هدف پژوهش حاضر تدوین چارچوب توسعه دیپلماسی ورزش نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران بود. روش تحقیق این پژوهش با رویکرد کیفی به روش داده بنیاد است که از نظر هدف کاربردی  و از نظر جمع آوری اطلاعات به صورت مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. جامعه آماری این پژوهش شامل مسیولان وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی المپیک و پارالمپیک، فدراسیون های ورزشی، اساتید علوم ورزشی، کارشناسان وزارت امور خارجه و مدیران ارشد نیروهای مسلح آگاه به امور دیپلماسی عمومی و ورزشی بودند که 21 نفر از میان آنها به صورت نمونه گیری هدفمند سهمیه ای انتخاب شدند. ابزار این تحقیق مصاحبه نیمه ساختاری بود که تا مرحله اشباع نظری ادامه یافت. برای روایی و پایایی در روش تحقیق حاضر، از روش اطمینان پذیری، تعمیم پذیری و اتکاپذیری استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها جهت کدگذاری باز، محوری و گزینشی از رویکرد کیفی گراندد تیوری (تیوری زمینه ای) استفاد شد. بر اساس نتایج تحقیق، 128 گزاره مفهومی اولیه با 31 مقوله اصلی در قالب ابعاد شش گانه مدل پارادایمی شامل شرایط علی (5 مفهوم اصلی)، عوامل زمینه ای (6 مفهوم اصلی)، عوامل مداخله گر (6 مفهوم اصلی)، راهبردها (7 مفهوم اصلی) و پیامد ها (7 مفهوم اصلی) شناسایی شد. نظریه پیشنهادی محقق بدین صورت تعیین گردید: "اهمیت بخشی به توسعه دیپلماسی ورزش نظامیان به عنوان ابزاری جهت تقویت دیپلماسی نظامی در سایر حوزه های ماموریتی نیروهای مسلح و به تبع آن توسعه دیپلماسی عمومی جمهوری اسلامی ایران". در نهایت پیشنهاد می شود نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در جهت تقویت حوزه های ماموریتی خود به دیپلماسی ورزشی توجه ویژه داشته باشند.

    کلیدواژگان: دیپلماسی، دیپلماسی ورزشی، نیروهای مسلح
  • علی حلاجیان، مینا مستحفظیان*، حمیدرضا میرصفیان، حمید زاهدی صفحات 203-227

    هدف پژوهش حاضر ارزیابی عملکرد سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان بر اساس الگوی سیپ با رویکرد ورزش شهروندی بود. روش پژوهش از نظر ماهیت توصیفی و به لحاظ هدف از نوع تحقیقات کاربردی بود. در مرحله کیفی پژوهش در ابتدا پرسش های مقدماتی مصاحبه با استفاده از مطالعه منابع مربوط به پژوهش، جمع آوری اطلاعات و بررسی تحقیقات ایجاد شد. مصاحبه شوندگان در این مرحله افراد خبره در حوزه ورزش شهروندی بودند که به صورت هدفمند انتخاب شدند. سپس به منظور اصلاح و ارتقاء پرسش های مصاحبه از روش دلفی در چهار مرحله استفاده گردید. در مرحله کمی پژوهش، سوالات پرسشنامه پس از ارزیابی مضامین بدست آمده ،در قالب 94 سوال استخراج شده و بین 113 نفر از کارشناسان ورزش شهروندی اجرا شد. نتایج پژوهش نشان داد هر چهار بعد زمینه، درون داد، برون داد و فرآیند در ارزیابی عملکرد این سازمان بالاتر از سطح متوسط قرار داشته اما نیاز به ارتقاء و افزایش دارد. همچنین ، ارزیابی و بازخورد در مورد برنامه های تدوین شده هم در طول و هم بعد از اجرای برنامه لازم است، چرا که ارزیابی عملکرد در دستیابی به تحقق آن اهداف به طور نسبی موثر بود.

    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، سازمان ورزشی، الگوی سیپ، ورزش شهروندی
|
  • Ayoub Asadi, Mahmood Sheikh*, Davood Hoomanian, Saleh Rafiei Pages 1-16

    Focus of Attention and Quiet Eye (QE) of the affecting variables on aiming task performance in recent decades have always been interesting for psychologist and sport science researchers. The purpose of this study was to investigate the effectiveness of attention instructions on gaze behavior and accuracy of dart throwing of novice in low and high task load. In a semi-experimental design with repeated measurements, participant performed dart throwing under three attentional condition (internal, external and control) in two different task load (low and high). Result showed the external focus in high load task improved accuracy of dart throwing than internal focus; in the event that, for low load task there was no significant difference between the attentional conditions. Also, for QE none of attention, load task and their interaction effects was not significant. Results of research for performance supported the constrained action hypothesis; and in contrast to the conscious processing hypothesis. Also the result of gaze behavior suggests several interesting areas for future research.

    Keywords: Gaze Behavior, Focus of Attention, Load Task, Aiming
  • Hossein Kurdlo, Alireza Elahi *, Abass Khodayari Pages 17-30

    The purpose of this research is to predict the individualchr('39')s attitude through their beliefs about advertising by using sports. This research is practical and is of the correlation method which was carried out as a field study. The statistical population was the spectators present at Azadi Stadium and according to the content of Cochran sample, 342 of the spectators were randomly chosen and filled in the questionnaire of advertising through sport called pyun (2006). The result of the regression analysis revealed that all the components of belief including the product information, social role and image, pleasure, annoying, good for economy, materialism and falsity had the capability of predicting the individualchr('39')s attitude toward advertising through sport. The component good for economy had the most effect and materialism had the least effect on the individualchr('39')s attitude toward advertising through sports. According these results, it is we essential pay attention to the quality and price of the predicts. On the other hand, we should use the advertising which are according to the culture of each in order to be more effective and attract the individualchr('39')s attitude toward advertising through sports.

    Keywords: Beliefs, Attitude, Advertising Through Sport, Football Spectators
  • Shahram Nazarpouri*, Abbas Bahram Pages 31-44

    The purpose of this study was to determine the relationship between movement motivation and motor development in infants with and without the experience of kindergarten. The population of this study included all parents with infantchr('39')s boys with 10 to 11 month in Tehran. Among them, 150 infants with and 150 infants without the experience of kindergarten using the multi-stage random sampling the method was selected as the sample groups. Data collection tools included an infant movement motivation questionnaire and Peabody Developmental Motor Scale–Second Edition (PDMS-2), the data analysis was done using Pearson’s correlation coefficient, linear regression, and t-test in a significance level of p≤0.05. The results showed that there was a significant relationship (P=0/000), between movement motivation and motor development in infants with and without the experience of kindergarten. In the same context, a significant difference (P=0/000), was obtained in movement motivation and motor development between of infants with and without kindergarten experience and infants without the kindergarten experience, movement motivation, and motor development was higher. These results indicate that care of infants in kindergarten Centers may be due to the weakness of the programs and facilities have negative effects on of them movement motivation and motor development.

    Keywords: : Movement motivation, Motor Development, Infants, Kindergarten
  • Amin Amini, Shahzad Tahmasebi Boroujeni*, Elahe Arabameri, Hasan Ashayeri Pages 45-62

    The ability to direct the gaze to optimal areas in the environmental context, at the appropriate time, is central to success in all sports. The aim of this study was to changes determine the elements of QE, during the run a reactivity launcher targeting skill, under different environmental demands. That was done to identify perceptual - cognitive effects performance-based infrastructure processes. Thus, 8 Athletes (22-28 Years old) with at least 5 years’ experience in dart throwing, in a counterbalanced manner performed under four target conditions of constraints environmental. Regulatory conditions (stationary/in motion) and inter-trial variability (present/absent) created four target conditions for reaction. During the run a launcher targeting skill and was continuously recorded characteristics related to gaze behavior in each scenario. In each condition, 10 trails 20 seconds conducted. Gaze behavior using an eye-tracking device Dikablis Professional Wireless model recorded and analyzed using DLab software information processing system and variance (ANOVA) with repeated measures. Results showed that there was significant between averages QE in four different environmental contexts (P≤0.001). The fastest QE onset was observed stationary – no inter-trial variability and QE offset and QE period belonged to in motion – no inter-trial variability and in motion– inter-trial variability. In general investigating factors involved in skillful performance in different implementation conditions in response to various constraints can be facilitator and effective in identifying important factors learning motor skills.

    Keywords: Gaze behavior, Regulatory Conditions, Inter-trial variability, Gentile's 2-Dimensions
  • Ghasem Babaei Zarch, Hamid Salehi* Pages 63-79

    Identifying motivational barriers to sport participation in children and adolescents is important for engaging them in sport activities. The aim of this qualitative study was to explore perceptions of children and adolescents, parents, and sport coaches about barriers of youth sport participation. Semi-structured interviews were conducted with 12 children and adolescents, 8 parents, and 5 coaches. Content analysis was employed to analysis the transcripts. The results of the data analysis yielded some themes as the motivational barriers to participation in sport by children and adolescents that were grouped into two domains: the personal and the environment barriers. Constituent themes in the personal barrier’s domain included: the lack of having sport talent and lack of progression in sport, not pleasuring from participation in sport, and sport related injuries. Constituent themes related to the environmental barrier’s domain included: lake of sports culture, lake of facilities, economic problems, not being supported, and not having future. This qualitative study provided a deeper understanding about motivational barriers for habituation to sport in children and adolescents. The themes would lead youth sports organizers, parents, and coaches to motivate youth to participate and endure in sport activities by changing the personal and environmental factors.

    Keywords: Qualitative Research, Coach, Parents, Youth Sport
  • Hossein Zareian, Mohammad Sadegh Afroozeh*, Mohammad Hoseen Ghorbani, Mahmud Fazel Bakhsheshi Pages 80-106

    The journey from championship to Sportsmanship status is a very difficult but possible way, so purpose of the research was to design a model for developing sportsmanship champion in the sportchr('39')s Iranian. The present study was Exploratory qualitative research approach of grounded theory approach of Strauss and Corbin (1998) performed. The statistical population was including experts and elites who were selected by theoretical and non-random, Purposive sampling. Data were collected through interviews and field notes. The researcher reached theoretical saturation after performing 19 interviews and data from the interviews were analyzed through the coding method in three stages: open, axial, and selective. The findings were based on context include 10 components (corrupt contexts, ethics, economics, forgetfulness, ineptitude, bias, defective structure, official conflict, interaction, and indifference), Intervention-centered coding results consisted of 8 components (communication, aristocracy, religiosity, antiquity, culture, structure, politics, and society), strategy coding results including 8 components (deviation monitoring, culture building, structuring, reverberation, self-education, and training). It seems that three elements of community, sport and individual are effective in the development of athletechr('39')s athletic development and the suggested strategies of this research can help to achieve this.

    Keywords: Sport, Ethic, Championship, Sportsmanship
  • Abdolreza Oboudi, Hossein Akbari Yazdi, Solieman Abdolahi* Pages 107-123

    In football industry, the sports managers should include meeting of demands and needs of spectators on their agenda. However, this study aimed to determine the needs of spectators in Iranian Football Premier League. For this purpose, Kansei engineering method, Kano model, and Taguchi method were used to collect data. First, the emotional needs (41 needs) of spectators were identified. Using Kano model, then, these emotional needs were included in a four-level questionnaire which was designed for spectators of Iranian Football Premier League; it was distributed among 400 individuals. In order to achieve optimal situation, 7 basic needs were considered in designing the experiments. These 7 needs were analyzed in a three-tier spectrum. The findings showed that Iranchr('39')s sports authorities, especially the Football Federation, may improve the satisfaction and attendance of spectators in stadiums if they improve the physical and security conditions of football stadiums and remove the existing obstacles including presence of women and presence with family in stadiums. The football clubs may also help achieve this goal by employing qualified and popular players and coaches.

    Keywords: Kansei Engineering, Kano Model, Attractive Needs, Experiment Design, Football Spectators
  • Rasoul Yaali*, Sara Oftadeh, Asma Mahmoodi Pages 124-137

    Focus of attention instruction has a great influence on performance and learning. The purpose of this study was to examine the predicted constrained action hypothesis in badminton backhand serv. 30 women student participants from physical education classes of University of Kharazmi are selected as sample. Participants are tested in probe task at different stage of serve after identifying base of reaction time, and level of attention demanding of different parts was measured. Then participants divided into two groups (internal and external focus of attention) and they are tested with their specific instruction again. The results revealed that first stage of serve has the most attention need (p<0/001), but there is not any difference between two groups and different serve stage in the effect of focus of attention type. Accordance with these results the constrained action hypothesis at discrete skills is not confirmed.

    Keywords: Constrained Action Hypothesis, Focus of Attention, Badminton Backhand Serve, Probe Task
  • Sima Ramesh, Elaheh Azadian*, Mahdi Majlesi Pages 138-150

    The evaluation of cognitive and motor performance can lead to a recognition of the risk factors associated with falling. The aim of this study was to compare cognitive and motor functions in elderly with and without experience of falling. In so doing, 60 elderly with and without falling experience voluntarily participated in this study. Mini Mental examination Test, working memory capacity test, reaction time, inhibition test, Berg balance test, tandem balance test, 6-minute walking test and balance confidence test were all administered to the groups. To analyze the data thus obtained, and to examine the relationship between the variables for estimated fall, independent samples t-test and regression analysis were run. The significance level was considered as p<0.05. The results showed that elderly people with fall experience had a weaker cognitive and balance-maintenance performance than those without such experience (p<0.05). The results of correlation and regression analyses indicated that Berg balance test, tandem, inhibition and MMSE had the strongest relationship with falling. Based on these results, it can be claimed that fall in elderly is associated with poor balance as well as cognitive decline. Age is one of the predictors of falling, and about 25% of motor activities are related to cognitive capacities.

    Keywords: Elderly, Falling, Cognitive function, Balance
  • Masoud Taherinia, Ali Shariatnejad*, Akbar Khodabakhshi Pages 151-173

    This paper was conducted with aim of analyze sport club manager’s compensation strategies based on their life cycle. This research is a mixed research with qualitative and quantitative approach. In the qualitative section data were gathered with semi-structured interview and in the quantitative section data were gathered with expert questionnaire. The statistical population is the sports clubs, and the sample members are selected from senior managers, public relations managers and media managers of these clubs. According to the purpose of the study, the sampling in this study is purposive and with regardeng to the principle of theoretical adequacy, the sample size was estimate. The research data were analyzed in qualitative section using Atlas.ti and in quantitative section data were analyzed by Delphi fuzzy method. The results indicate that Clubs that are in the start-up level, should use the combination of compensation for executives in the form of ownership rights, equity ownership plans and ownership shares. In addition, the results show that Clubs that are in the growth level, able to compensate their managers with using merit-based salaries, output-based remuneration, and success-based pay.

    Keywords: Compensation Strategies, Life Cycle, Sports Clubs, Delphi Fuzzy Technique
  • Mehr Ali Baran Cheshmeh, Ali Mohammad Safania*, Mohsen Bagherian Farahabadi, Salahdin Naqshbandi Pages 174-202

    Nowadays, sport provides an opportunity for friendly cooperation among different countries which is based on contribution of all nations and individuals in the natural form of sport. Therefore, the aim of this study was to compile a framework of sport diplomacy in Islamic Republic of Iran armed forces. The methodology of present study is Grounded Theory (GT) having qualitative approach which is applied in terms of purpose using semi-structured interviews for data collection. Participants in this study included officials of Ministry of Sport and Youth, the National Olympic and Paralympic Committee, sport federations, sport science professors, foreign ministry experts and great managers of armed forces who aware of sport and public diplomacy which 21 of whom were selected through purposeful sampling. The tool of this research was semi-structured interviews that continued until theoretical saturation stage. The reliability and validity of findings were determined by dependability, reliability and generalizability. Grounded theory qualitative approach was used to analyze the data for open, axial and selective coding. Based on the results, 128 initial conceptual propositions with 31 main categories in six dimensions of paradigm model were identified including causal conditions (5 main concepts), contextual factors (6 main concepts), confounding factors (6 main concepts), strategies (7 main concepts) and the consequences (7 main concepts). The proposed theory was also defined as "Increase the importance of development of military sports diplomacy as a tool for strengthening military diplomacy in other areas of the armed forceschr('39') mission and, consequently, the development of public diplomacy of the Islamic Republic of Iran". Finally, it is suggested that the Islamic Republic of Iran Armed Forces pay special attention to sports diplomacy in order to strengthen their mission areas.

    Keywords: Diplomacy, Sport Diplomacy, Armed Forces
  • Ali Halajian, Mina Mostahfizian*, Hamid Reza Mirsafian, Hamid Zahedi Pages 203-227

    The purpose of the present study was to evaluate the performance of Isfahan Municipality Cultural and Social Sports Organization based on the CIpp model with the approach of citizenship sports.The research method was descriptive in nature and applied in terms of purpose. In the qualitative stage of the research, first the preliminary questions of the interview were created by studying the sources related to the research, collecting information and reviewing the research.The interviewees at this stage were experts in the field of civic sports who were purposefully selected.Then, Delphi method was used in four stages to correct and improve the interview questions. In the quantitative stage of the research, the questions of the questionnaire were extracted after evaluating the themes, in the form of 94 questions, and were implemented among 113 citizen sports experts. The results showed that all four dimensions of context, input, output and process in the evaluation of the performance of this organization are higher than the average level, but need to be improved and increased. Also, evaluation and feedback on the developed programs is necessary both during and after the implementation of the program, because performance evaluation was relatively effective in achieving the goals of this program.

    Keywords: Evaluation Performance, Sport Organization, CIPP Model, Citizenship Sport