فهرست مطالب

نشریه پژوهش هنر
پیاپی 19 (بهار و تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/04
  • تعداد عناوین: 6
|
  • زهره مختاری*، بهاره تقوی نژاد صفحات 1-16

    سفال های مینایی که در اواخر دوره سلجوقی و خوارزمشاهی زیر نظر استادکاران سفالگر و نگارگر تولید می شده، از لحاظ گستردگی طرح و نقش، متنوع تر از آثار ماقبل خود هستند. در این گروه از سفال ها، پیکره های انسانی، از جایگاه خاصی برخوردار بوده و به دفعات در آثار سفالی مشاهده می شوند. در پوشاک این نقش مایه ها، نقوش هندسی متنوعی استفاده شده که این ویژگی، سفال های مینایی را از حیث کاربرد طرح های هندسی، بسیار قابل توجه نموده است. مطالعه و بازشناسی انواع تزیینات هندسی در پوشاک پیکره های انسانی موجود در سفال های مذکور، هدف این مقاله به شمار می رود. در راستای دست یابی به این هدف، پرسش اصلی پژوهش چنین است؛ نقوش هندسی در پوشاک پیکره های ترسیمی در سفال های مینایی از نظر تنوع در ساختار و جایگاه ترسیم چگونه هستند؟ این تحقیق، توصیفی بوده و روش یافته اندوزی، بر پایه مطالعات کتابخانه ای (سایت های اینترنتی، موزه های معتبر و غیره)، تهیه تصاویر و آنالیز نقوش سفال های مینایی به انجام رسیده است. روش نمونه گیری نیز بر اساس نمونه های در دسترس و متنوع بودن نقوش هندسی ترسیمی در پوشاک پیکره های انسانی است. نتایج یافت شده حاکی از آن هستند که تقریبا در اکثر لباس های پیکره ها در سفال های مینایی، از نقوش هندسی و بالاخص گره ها استفاده شده که تنوعی در حدود 30 نوع گره را شامل می شوند و گره "شش و تکه"، از جمله پرتکرار ترین نقوش هندسی است. همچنین، از مطالعه نمونه ها درمی یابیم که تفاوت چندانی میان گره های استفاده شده در پوشاک مردان و زنان وجود ندارد و گویا هدف هنرمند، تاکید بر آرایه های هندسی، کاربرد این تزیینات بر روی البسه و ایجاد نقشی متفاوت از نقوش گیاهی بر روی پوشاک بوده که به زیبایی و با مهارت، به این هدف نایل آمده است.

    کلیدواژگان: پیکره های انسانی، سفال مینایی، نقوش هندسی، گره
  • سلیمه باباخان*، ساره ملکی گیساوندانی صفحات 17-27

    با گسترش مفهوم متن، نوشتار، تنها مصداق متن نبوده و هر پدیده تاویل پذیری را می توان به مثابه متن در نظر گرفت. ازاین رو، هر پدیده دارای ماهیت متنی را با به کارگیری روش های خوانش متن، می توان موردمطالعه قرارداد. هدف اصلی پژوهش حاضر، مطالعه چگونگی بازتاب چینی های آبی و سفید در شاهنامه تهماسبی بر اساس آرای ترامتنیت ژنت است. با توجه به این مهم، هدف اصلی پژوهش نیز بررسی و تحلیل چینی های آبی و سفید تصویر شده در این شاهنامه و یافتن نمونه های مستند از چینی های مدنظر در مجموعه آثار موزه ویکتوریا و آلبرت و تحلیل ارتباط آن ها از منظر نظریات ترامتنیت ژنت است. در این پژوهش با رویکردی توصیفی - تحلیلی و با استناد به منابع کتابخانه ای و با روش نمونه گیری هدفمند نظری، سعی شده تا چینی های آبی و سفید تصویر شده در نگاره های شاهنامه شاه تهماسبی با نمونه های موجود در موزه ویکتوریا و آلبرت، موردبررسی ترامتنی قرار گیرند. مهم ترین نتیجه پژوهش این است که بر پایه آرای ترامتنیت ژنت، رابطه نگاره های شاهنامه شاه تهماسبی به عنوان بیش متن با چینی های آبی و سفید به عنوان پیش متن، از نوع بیش متنیت همان گونگی است.به عبارت دیگر، گر چه نگارگری ایران هیچ وقت بازنمایی صرف نبوده و جهان نگارگر با تصورات و خیال او شکل گرفته است؛ اما برپایه آرای  ژرار ژنت و با فرض بیش متن بودن شاهنامه، از چینی های آبی و سفید ب ه عنوان پیش متن استفاده شده است.

    کلیدواژگان: هنر صفوی، شاهنامه شاه تهماسبی، چینی های آبی و سفید، ترامتنیت، ژرار ژنت
  • نسترن صابری، آمنه مافی تبار* صفحات 29-41

    در گروه وسیعی از پارچه های منسوب به عصر ساسانی، نقوش جانوری در قالب طرح های قابی از جمله مدالیون، قابل ملاحظه هستند. مورد مطالعاتی این مقاله، نقوش جانوری پارچه های ساسانی با محوریت چهارپایان طبیعی و غیر اهلی است که این امکان را داشته فارغ از وجود انسان شکارچی، در قالب طرح مدالیون تصویر شوند. بر اساس التزام به محدودیت های فوق، بیشتر انواع جانوری مصور در قالب طرح مدالیونی به صورت قوچ، گراز، شیر، گوزن و فیل تعریف می شوند. حال، پرسش این است؛ نقوش جانوران چهارپای طبیعی و غیر اهلی در طرح مدالیونی منسوجات ساسانی که به شکل مجزا و فارغ از حضور انسان شکارگر تصویر شده ، موید چه معنایی هستند؟ هدف اصلی چنین پژوهشی، دست یابی به مفهوم نمادین هر نقش در بستر فرهنگی عصر خویش است؛ چرا که به درازنای تاریخ ایران، معانی متفاوتی برای هر یک از این انواع تعریف شده اند، اما فقط باریک بینی در بعد زمانی مشخص، مفهوم نمادین هر نقش را در دوره خاص متمایز می نماید. بر این اساس، این مقاله با رویکرد تاریخی، به شیوه توصیفی- تحلیلی و با جمع آوری اطلاعات اسنادی، نسبت به بررسی هدفمند پنج قطعه پارچه مدالیونی از عصر ساسانی اقدام نمود. نتیجه نشان داد نقوش جانوری مذکور در هر شکلی که باشند -اعم از قوچ، گراز، شیر، گوزن و فیل- به رغم آنکه از زمینی ترین موجودات هستند که حتی عناصر پرواز همچون بال به آنها الوهیت نبخشیده یا به سبب تعامل و تقابل با انسان سوارکار و شکارگر، تاکیدی بر ارزش های سمبلیک آنها نشده است، همگی به معنای نمادین الوهیت، فرهمندی، قدرت، صلابت، جاودانگی و جنگاوری پادشاه اشاره می کنند. به واقع همان طورکه همواره سامانه طرح بر نقش غلبه دارد، طرح مدالیون به عنوان مترادف مفهوم فره و موهبت ایزدی، به قدرت تکرار، ضمانت اجرایی نقوشی است که تاییدی بر اقتدار و جایگاه سلطنت داشته؛ حتی اگر این نقوش در شکل اصلی خود، معرف معمول ترین مصداق های آفرینش باشند.

    کلیدواژگان: ساسانی، پارچه، نماد، طرح مدالیون، نقش جانوری
  • محمد مهرکی زاده*، محسن تابان، بهناز صفر علی نجار، ثمین نیکونژاد صفحات 43-53

    قبرستان های تاریخی، نمودی از فرهنگ و مذهب جامعه ای بوده که در آنها شکل گرفته اند. با گسترش شهرها، اغلب این قبرستان ها در مناطق دورافتاده، خارج از شهر و یا مناطق نامناسب حفاظتی، متروک و گمشده به حال خود رها شده اند و اثری از پویایی و جریانات فضای شهری در آنها دیده نمی شود. از آنجا که این قبرستان ها بخشی ارزشمند از میراث ملموس و ناملموس هر جامعه هستند، بنابراین ضروری است که شناخت و ثبت و اقدامات حفاظتی آنها مورد توجه قرار گیرد. شهر دزفول، یکی از شهرهای دارای بافت تاریخی زنده منحصر به فرد و همچنین قبرستان های تاریخی است. قرار داشتن این قبرستان ها در بافت شهری، منجر به تاثیرپذیری آنها از آجر و الگوهای مورد استفاده در ساختار این شهر شده است که با توجه به نادیده گرفتن این قبرستان ها در طول سالیان، با مخاطراتی از جمله ویرانی کامل روبه رو شده اند. این پژوهش، درصدد بررسی و گونه شناسی نقوش آجری قبور قبرستان های دزفول به نام های قبرستان رودبند، بابا یوسف و کاشفیه است. هدف اصلی، مطالعه نقوش آجری قبور قبرستان های تاریخی این شهر، دسته بندی و شناساندن این قبرستان ها به عنوان گنجینه ای از معماری کهن شهر دزفول است. در این راستا، روش تحقیق به کار رفته، توصیفی بوده و گردآوری اطلاعات، به صورت مطالعات میدانی و کتابخانه ای است. نتایج پژوهش نشان داده تزیینات آجرکاری قبرستان های این شهر، در یک دسته بندی مشخص، به سه گروه تقسیم می شوند؛ قبور تاریخی با آجرکاری لعاب دار، قبور تاریخی با آجرکاری ساده و قبور تاریخی با آجرکاری ترکیبی (که تزیینات آنها، ترکیبی از آجرهای ساده و لعاب دار است). در نمونه های بررسی شده، بیشترین فراوانی، در تزیینات آجری با آجرهای لعاب دار و پس از آندر رده بعدی، تزیینات آجری با آجرهای ساده و در آخر، تزیینات ترکیبی است. از سوی دیگر، در کنار نقش مایه های هندسی و گیاهی در بطن نقوش که حاصل استفاده از آجر و تناسبات آن بوده، در برخی قبور، از موتیف های مذهبی، اجتماعی و گیاهی نیز استفاده شده است.

    کلیدواژگان: قبرستان های تاریخی، نقوش تزئینی قبور، شهر دزفول
  • سعید ستارنژاد*، سیاوش عبدالهی، کیومرث کریمی، مصیب نریمانی صفحات 55-69

    هنر صخره ای را می توان به عنوان یکی از کهن ترین جلوه های هنری جوامع انسانی در طول تاریخ در نظر گرفت؛ بر همین اساس، مطالعه و تحلیل هنر سنگ نگاره ها، در شناخت مناسبات اجتماعی، باورها، فرهنگ و سایر ابعاد زندگانی انسان، نقش ویژه ای ایفا می کند. این نقوش از نظر انجام مطالعات باستان شناسی، انسان شناسی، مردم شناسی و تاریخ هنر، از اهمیت زیادی برخوردار بوده و تا کنون در مناطق مختلف جهان، سنگ نگاره های زیادی کشف و شناسایی شده اند. منطقه شمال غرب ایران، یکی از مناطق مستعد هنر صخره ای است. طی بررسی های باستان شناختی صورت گرفته در حاشیه رودخانه دایمی قره سو در تابستان سال 1391، چندین مجموعه از سنگ نگاره ها شناسایی شدند. این سنگ نگاره ها دارای موتیف های متنوعی از جمله؛ نقوش انسانی، حیوانی، نمادین و ابزار بوده که اغلب به صورت کوبشی (پتروگلیف) و به ندرت به صورت خراش در سطح سنگ های منفرد از هم، ایجاد شده اند. این پژوهش، به معرفی و مطالعه اجمالی سنگ نگاره های محوطه دوه دره سی شهرستان هوراند پرداخته و به دنبال پاسخ به این پرسش ها است؛ 1. ساختار معیشتی جوامع این منطقه بر اساس نقوش سنگ نگاره ها چگونه بوده است؟ 2. نگاره های ایجادشده بر روی سنگ ها در چند دسته قابل طبقه بندی هستند؟ مقاله حاضر، از روش توصیف و تطبیق محتوا بهره برده و داده های آن، به شیوه بررسی میدانی نگارندگان و مطالعات اسنادی گردآوری شده اند. یافته های پژوهش نشان می دهند که این نقوش، در بر دارنده نقش مایه انسانی، حیوانی، نمادین و ابزار بوده و از نظر کمی و کیفی، شباهت هایی با نقوش مناطق مختلف ایران دارند. این مسئله می تواند ناشی از ارتباطات فرهنگی و مشابهت های زیستی و اجتماعی جوامع این مناطق باشد؛ همچنین بر اساس نگاره های ایجادشده، این جوامع، دارای ساختار معیشتی بر حسب دامداری (کوچ روی) بوده اند که الگوی غالب جوامع پیش از تاریخ این منطقه است.

    کلیدواژگان: شمال غرب ایران، دوه دره سی1، سنگ نگاره، گونه شناسی، دامداری
  • سودابه شایگان*، محمد خدادادی مترجم زاده، مهدی مقیم نژاد صفحات 71-85

    با آغاز نقد روان کاوی توسط فروید، تحول بزرگی در عرصه نقد به وجود آمد؛ زیرا تا پیش از او، مطالعات و نقد ادبی/هنری به طور عمده بر اساس ضمیر خودآگاه و نیت آگاهانه مولف استوار شده بود اما پس از آن، نقد به سوی کشف و خوانش ضمیر ناخودآگاه گرایش یافت و یونگ که یکی از شاگردان ایشان بود در ادامه، نظراتی در تکامل و در مواردی حتی تقابل با نظرات او را مطرح ساخت. یونگ برای ضمیر ناخودآگاه، دو بخش فردی و جمعی قایل بود. در این مقاله، ارتباط میان آثار آرتور ترس، عکاس صحنه پرداز معاصر آمریکا، با ضمیر ناخودآگاه فردی و جمعی مورد بررسی قرار می گیرد. انتخاب این عکاس به دلیل آن است که ترس، علاقه بسیاری به مطالعه روان شناسی یونگ دارد و خواب و رویا، دغدغه مهمی برای او به شمار می رود و بنابراین چنین خوانشی بر آثار او، چندان دور از ذهن و بی ارتباط با آنها نخواهد بود. این مقاله، به دنبال یافتن دلایل تکرار برخی مولفه ها یا درون مایه های آثار ترس است که با احتمال بیشتری می توان آنها را برخاسته از ناخودآگاه او دانست. در این پژوهش که با روش تحلیلی- تاریخی انجام گرفته است در مرحله نخست، آثار آرتور ترس با استفاده از روش و اصطلاحات خاص یونگ در باب ضمیر ناخودآگاه فردی تحلیل شده و سپس برای بررسی تاثیر ضمیر ناخودآگاه جمعی بر عکس های او، این آثار با اسطوره ها که به یقین برخاسته از ضمیر ناخودآگاه جمعی بشر بوده، مقایسه شده اند. بنابراین در این مرحله از پژوهش، از روش نقد اسطوره کاوی ژیلبر دوران که بر مطالعه شباهت میان درون مایه های تکرارشونده در آثار هنرمند امروزی با اساطیر کهن استوار بوده، استفاده شده است و یافته ها نشان داده که برخی درون مایه های تکرارشونده در آثار ترس، ریشه در ضمیر ناخودآگاه فردی او که با زندگی شخصی و خاطرات او مرتبط است دارند. به علاوه، از آنجا که این درون مایه ها در کنار یکدیگر کاملا هم راستا با درون مایه های اسطوره ای کهن هستند، نتیجه گرفته می شود که ضمیر ناخودآگاه جمعی بشر نیز جایگاهی موثر در شکل گیری آثار این عکاس داشته است.

    کلیدواژگان: روان کاوی عکس، کارل گوستاو یونگ، آرتور ترس، ژیلبر دوران، اسطوره کاوی
|
  • Zohreh Mokhtari* Pages 1-16

    Mina`i pottery produced in the late Seljuk and Khwarezmshahi periods under the supervision of pottery masters and painters, is more diverse and magnificent in terms of design and portrait than the previous works. In this group of pottery, human figures have a special place and are often seen in pottery. Various geometric patterns have been used in the apparel of these motifs, which has made enamel pottery very remarkable in terms of the application of geometric designs. The purpose of this article is to study and identify the types of geometric ornaments in the apparel of human figures in the mentioned pottery. In order ro achive this goal, the main research question is: How are the geometric patterns in the apparel of human figures in mina`i in terms of variety in structure and position of drawing? This research is descriptive and the method was based on library studies (Internet sites, reputable museums, etc.), preparation of images and analysis of mina`i pottery. The sampling method is based on the available samples and the variety of geometric patterns in the apparel of the human figures. The results show that almost all of the apparels of figures in enamel pottery use geometric patterns, especially node, which include a variety of about 30 nodes. “Shesh Va Toke” is one of the most frequent geometric pattern. The results show that there is not much difference between the knots used in men and women’s apparel, and it seems that the artist’s purpose is emphasizing on geometric arrays, using these decorations on clothes, and creating different patterns of plant designs on clothing which accomplished this goal beautifully and skillfully.

    Keywords: Human Figures, Mina`i Pottery, Geometric Patterns, Node
  • Salimeh Babakhan* Pages 17-27

    With the development of the concept of context, text is not just the criterion of context, and any interpretability phenomenon can be regarded as context. Therefore, any contextual phenomenon can be studied using text reading methods. The main question of the present research is studying the way of reflection of blue and white porcelain in Shah- Tahmasebi’s Shahnameh based on Gonette’s transtextuality theories. Accordingly, the main purpose of this research is examining the blue and white porcelain depicted in this Shahnameh, and finding documented samples in considered porcelain in the museum collection of Victoria and Albert, and analyzing their relationship from the perspective of Gonette’s transtextuality theories. In this descriptive-analytical study, based on library sources and purposive sampling, it is tried to study and analyze the blue and white porcelain depicted in Shah- Tahmasebi’s Shahnameh paintings with the samples in the Victoria and Albert Museum transtextuality. The most important result of the research is that based on the Gonette’s transtextuality views, the relation of illustrations in Shah- Tahmasebi’s Shahnameh as hypertext with the blue and white porcelain as pre-text is of the same type. In other words, although Iranian painting has never been merely a representation and the painterchr('39')s world has been formed by his imagination, blue and white porcelains have been used as pre-text based on Gerrard Gonettechr('39')s theories and assuming the hyper-text of the Shahnameh.

    Keywords: Safavid art, Shah- Tahmasebi’s Shahnameh, Blue, White Porcelain, Transsexuality, Gerrard Gonette
  • Nastaran Saberi, Ameneh Mafitabar* Pages 29-41

    In a wide range of fabrics attributed to Sasanian era, animal motifs are observable in the form of geometric designs, including medallions. The case study in the present paper concerned animal motifs of Sassanid textiles with a focus on natural and non-domesticated animals that were able to be depicted in the form of a Medallion design alone and without the presence of a hunter. According to the surviving samples, most of the illustrated animals are defined as rams, boars, lions, deer and elephants. The question now is: What can be the reflection of the motifs of wild beasts frequently used on the Sassanid Medallion textures that had the chance to be depicted without the presence of hunters? The main purpose of the research was to attain the true meaning of each motif in the cultural and historical context of its era; because, throughout the Iranian history, different meanings are defined for each of these species, but it is only investigation in time periods that can distinguish each motif’s symbolic meaning from the others in a certain time spot. Accordingly, this paper deliberately examined five pieces of Medallion-designed Sassanid fabrics through a historical and descriptive analytical method and using library studies. The result showed that the mentioned animal motifs in every and each form, including rams, boars, lions, deer and elephants, all emphasize the symbolic meaning of the king’s power, strength, immortality, and dauntlessness. This is despite the fact that they are the most terrestrial creatures to which even other elements such as wings are not divinized or their symbolic values are not emphasized while interacting with the rider and predator. Indeed, as the design always superiors the motif, Medallion design was the guaranteed that the motifs affirmed the power, strength, and position of the monarchy, even though these motifs represent the most common instances of creation in their original and natural form.

    Keywords: Sasanian Era, Fabric, Symbol, Medallion Design, Animal Motif
  • Mohammad Mehraki Zadeh*, Mohsen Taban, Behnaz SafarAli Najar, Samin Nikoonejhad Pages 43-53

    Historical cemeteries are a reflection of the culture and religion of the community in which they were formed. With the expansion of cities, most of these cemeteries have been abandoned in remote areas, outside the city or in unsuitable protected areas, and no trace of dynamics and currents of urban space can be seen in them. As these cemeteries are a valuable part of tangible and intangible heritage of each society, it is essential to consider their recognition, registration, and conservation measures. Dezful is one of the cities with a unique living historical context and also historical cemeteries. Locating these cemeteries in the urban context has led to be effected by brick and patterns used in the structure of the city, and due to the fact that these cemeteries have been neglected over the years, they have been subject to risks such as complete destruction. This research seeks to investigate the brick designs of graves in Dezful cemeteries named Roudband, Baba Yusef, and Kashefiyeh. The main purpose of this article is studying the brick designs of gravestones located in the historical cemeteries of this city, classifying and identifying these cemeteries as treasures of the ancient architecture of Dezful City. In this regard, the research method used is descriptive and the required data gathered through field and library studies. The results of the research show that the brickwork decorations of the cemeteries in Dezful are divided into three groups: historical graves with glazed brickworks, historical graves with simple brickworks, and historical graves with combined brickworks (the combination of simple and glazed bricks). According to results, brick decorations with glazed bricks had a bigger share in this category, after which brick decorations with simple bricks, and finally the combination decorations. On the other hand, in addition to geometric and plant motifs in the heart of the motifs that are the result of using bricks and its proportions, religious, social, and plant motifs have been used on some graves.

    Keywords: Historical Cemeteries, Gravestone Motifs, Dezful City
  • Saeid Sattarnezhad*, Siavash Abdolahi, Mosayeb Narimani Pages 55-69

    Rock art can be regarded as one of the oldest art forms of human societies throughout history. Therefore, the study and analysis of the art of petroglyphs plays a special role in understanding social relationships, beliefs, culture and other aspects of human life. These motifs are of great importance regarding archeological studies of anthropology; anthropology and art history was of great importance, and so far many petroglyphs have been discovered and identified in different parts of the world. The northwestern region of Iran is also one of the prone areas of rock art. During the archaeological excavations on the periphery of the permanent Quru River in the summer of 2012, several collections of petroglyphs were identified. These petroglyphs have a variety of motifs, including human, animal, and symbolic motifs, often scattered on petroglyphs and rarely scratched on the surface of individual rocks. This study investigates and overviews the petroglyphs of the Dava darasi area of Horand County and seeks to answer the following questions: What was the living structure of communities of this area based on petroglyph motifs? And how many categories can the paintings created on the rocks be classified into? The present study has been done by using descriptive-analytical method and data gathered through field and library studies. The results show that these motifs contain human, animal, symbolic and instrumental motifs, and have qualitative and quantitative similarities with the motifs of different regions of Iran. This can be due to the cultural connections and biological and social similarities of communities in these areas. In addition, according to the created petroglyphs, these communities had a livelihood structure based on animal husbandry (nomadism) which was the dominant pattern of pre-historic communities of this area.

    Keywords: Northwest of Iran, Dava Darasi, Petroglyphs, Typology, Animal Husbandry
  • Soudabeh Shaygan*, Mohammad Khodadadi Motarjemzadeh, Mehdi Moghimnejad Pages 71-85

    With the beginning of Freud’s critique of psychoanalysis, a great change took place in the field of critique: since before Freudian psychoanalyzing method, all the critics were analyzing art and literatures based on artists’ conscious mind and their conscious intentions, but after that analyzers focus on unconscious mind to interpret artworks, and Jung who was one of his students, offered ideas on evaluation and in some cases even opposition to his ideas. Jung considered the unconscious mind to be individual and collective. The purpose of this paper is examining the relationship between Arthur tress’s artworks, American contemporary staged photographer, and the individual and collective unconscious mind. This photographer was chosen because Tress is very interested in studying Jungian psychology, and dream is an important concern for him, so investigating these artworks would not be far-fetched. This article seeks to find the reasons of repeating some components or themes of Tress’s works, which are likely attributed to his unconscious mind. This research was carried out by analytical-historical method, and in the first stage, Arthur Tress’s works were analyzed using Jung’s special method and terms regarding individual unconscious mind, and then in order to examine the effect of the collective unconscious mind on his photographs, these works have been compared with the myths that certainly attributed to the human collective unconscious mind. Therefore, in this stage of the research, the critique method of Gilbert Dorna’s mythoanalysis was used, which was based on the study of the similarity between the repeated themes in today artists’ works with ancient myths. The findings show that some of recurring themes in Tress’s works are rooted in his individual unconscious mind which is related to his personal life and memories. In addition, as these themes are perfectly aligned with the themes of ancient myths, it can be concluded that human collective unconscious mind has an important role in forming this photograph’s works.

    Keywords: Psychoanalysis, Carl Gustav Jung, Arthur Tress, Gilbert Durand, Myhoanalysis