فهرست مطالب

پژوهشنامه حقوق تطبیقی - سال چهارم شماره 2 (پیاپی 6، پاییز و زمستان 1399)

پژوهشنامه حقوق تطبیقی
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 6، پاییز و زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/09
  • تعداد عناوین: 12
|
  • امیرحسین بحیرایی*، غلامحسین الهام صفحات 9-22

    رسیدگی اختصاری یا بدون کیفرخواست در نظام حقوقی انگلستان به منظور سرعت بخشی به رسیدگی در مورد جرایم خرد در دادگاه های صلح مورد پذیرش قرار گرفته است. در این نوع از رسیدگی که نزدیک به حدود 95 درصد از رسیدگی ها را شامل می شود تشریفات رسیدگی مانند هیات منصفه حذف می شود و رسیدگی معمولا توسط قضات غیرحرفه ای با هزینه ای ارزان صورت می گیرد. این جرایم همگی در دادگاه صلح مورد رسیدگی قرار می گیرند. در حقوق ایران مصادیق دادرسی بدون کیفرخواست شامل جرایم تعزیری درجه هفت و هشت، جرایم منافی عفت، جرایم اطفال و نوجوانان، قرار جلب به دادرسی توسط دادگاه، جرایم ارتکابی توسط رییس جمهور، برخی جرایم روحانیون، پرداخت دیه در موارد خاص، رسیدگی به برخی جرایم در صلاحیت دادگاه بخش، حصول لوث در دادسرا در پرونده قتل عمدی و شورای حل اختلاف می باشد. اگرچه تعیین این شیوه از دادرسی در مصادیق مورد بحث، با مبانی مختلفی همانند سرعت در دادرسی، شان متهم، رویکرد بزه پوشی، کاهش هزینه رسیدگی و... همراه هست اما در این موارد عموما برخی از مهم ترین اصول دادرسی عادلانه ازجمله تفکیک بین مقامات قضایی، تفکیک بین مقام تعقیب و تحقیق، بی طرفی مقام قضایی خدشه دار می شود لذا در این مقاله، مصادیق دادرسی بدون کیفرخواست مورد واکاوی قرار گرفته و سعی در ارایه پیشنهاداتی برای رفع ایرادات آن شده است.رسیدگی اختصاری یا بدون کیفرخواست در نظام حقوقی انگلستان به منظور سرعت بخشی به رسیدگی در مورد جرایم خرد در دادگاه های صلح مورد پذیرش قرار گرفته است. در این نوع از رسیدگی که نزدیک به حدود 95 درصد از رسیدگی ها را شامل می شود تشریفات رسیدگی مانند هیات منصفه حذف می شود و رسیدگی معمولا توسط قضات غیرحرفه ای با هزینه ای ارزان صورت می گیرد. این جرایم همگی در دادگاه صلح مورد رسیدگی قرار می گیرند. در حقوق ایران مصادیق دادرسی بدون کیفر مورد واکاوی قرار گرفته و سعی در ارائه پیشنهاداتی برای رفع ایرادات آن  شده است.

    کلیدواژگان: دادرسی اختصاری، رسیدگی بدون کیفرخواست، دادگاه صلح، سرعت در رسیدگی، طرح مستقیم دعوا در دادگاه
  • امیرنظام براتی*، بهزاد سیفی صفحات 23-37

    فساد یک ناهنجاری اساسی است که باعث ضعف نهادهای مردم سالار می گردد و بدون شک مشکلات زیادی را برای حکمرانی به وجود می آورد. در مبارزه با فساد عوامل مختلفی از قبیل دولت، بخش خصوصی و جامعه مدنی نقش دارند؛ اما با توجه به بی طرفی جوامع مدنی و نهادهای غیر دولتی، مشارکت آنان در مبارزه با فساد می تواند از موفقیت قابل توجهی برخوردارمی باشد.یافته های این پژوهش بیانگر این است که در کشور فیلیپین ، جوامع مدنی تخصصی و نهادهای غیر دولتی از قبیل تشکل "شهروندان نگران برای استقرار حکمرانی خوب ابرا"، "نهاد نظارت بر تهیه اقلام و خریدهای دولتی"، "شبکه پاسخگویی و شفاف سازی" و" انجمن هزار عضو مسیحیان در دولت"، از نهادهای مدنی و غیردولتی فعال در زمینه مبارزه با فساد در این کشور منطقه جنوب شرق آسیا می باشند . در حال حاضر مبارزه با فساد در نظام جمهوری اسلامی ایران و تصمیم گیری و تصمیم سازی در مورد پیشگیری و مبارزه با آن صرفا از طریق نهادهای حاکمیتی و به صورت موازی کاری صورت می گیرد؛ هر چند که قوانین بسیار خوبی توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است و این قوانین نقش نهادهای مدنی و غیر دولتی را به رسمیت شناخته است اما از لحاظ ساختاری و رفتاری در مقایسه با کشور های جنوب شرق آسیا فاصله قابل توجهی وجود دارد و نهادهای مدنی و غیر دولتی تخصصی در مبارزه با فساد نقش قابل توجهی ندارند و ضروری است نقش این نهادهای اثر گذار مورد حمایت حاکمیت قرار گیرد.

    کلیدواژگان: جامعه مردم نهاد، مبارزه با فساد، ایران، فیلیپین
  • محمدحسن حسنی، حمید علیزاده*، امید پارسی پور صفحات 38-51

    اهتمام و احترام به آزادی اشخاص به معنای آزادی رفت و آمد از حقوق بنیادین بشر است و آدم ربایی یکی از مصادیق نقض آن و از جرایم علیه شخصیت معنوی اشخاص شمرده می شود. آدم ربایی از آن جهت که ممکن است وقوع برخی از جرایم را نیز تسهیل نماید در طبقه جرایم مانع نیز قرار می گیرد. جرم انگاری آدم ربایی در حقوق ایران و آمریکا نشان از اهتمام قانونگذاران دو کشور در حمایت از آزادی شخصی دارد. با این وجود سیاست کیفری آمریکا در مقایسه با ایران هم در مقوله جرم انگاری و هم کیفرگذاری کارآمدتر می باشد. جرم انگاری چندپاره، نارسا، زاید و مبهم از یک سو و کیفرگذاری نامتوازن و تبعات سوء ناشی از آن حمایت کیفری کارآمد ایران را با چالش های جدی مواجه ساخته است. در مقابل جرم انگاری نقض آزادی شخصی تحت عنوان مجرمانه واحد یا پایه و جرایم مرتبط با آن و اعمال سیستم مجازات های مدرج با هدف برقراری دقیق تناسب بین جرم و مجازات در آمریکا به کارآمدی آن کمک نموده است.

    کلیدواژگان: آدم ربائی، آزادی شخصی، گروگانگیری، توقیف غیرقانونی
  • سید علی ربانی موسویان*، هدیه غلامرضائی صفحات 52-64

    پولشویی از جمله بسترهای وقوع جرایم اقتصادی مختلف از سوی بزهکاران کلان و شرکت هاست؛ زیراناشی از فعالیت های اقتصادی ناسالم بوده و نقش اساسی در ترغیب یا تسهیل فعالیت بزهکاران یا تقویت جرایم سازمان یافته دارد. لذا قانونگذار در حقوق ایران و کانادا با جرم انگاری پول شویی در جهت پیشگیری و مبارزه با آن تدابیری را پیش بینی کرده است. پژوهش حاضر با روش توصیفی تحلیلی ضمن بررسی تطبیقی جرم پولشویی در نظام حقوقی ایران و کانادا ، تاریخچه ، ویژگی های پول شویی، مراحل، ارکان و پاسخ های نظام حقوقی ایران و کانادا به آن، به تحلیل تطبیقی وضعیت پولشویی در دو کشور پرداخته است. نتیجه مطالعات از عدم نظارت نظام مند دولت بر فعالیت های مالی در کشورهای ایران و کانادا حکایت دارد. از تفاوتهای پولشویی در دو کشور می توان به موارد ذیل اشاره نمود: تلاش های به روزتری در زمینه مبارزه با پولشویی در قوانین کانادا به چشم می خورد که در ایران سعی شده است با اصلاح قانون مبارزه با پولشویی در سال 1397 بدان پاسخ داده شود؛ اهداف اولیه توسعه نظام های حقوقی ضدپولشویی در دو نظام حقوقی کانادا و جمهوری اسلامی ایران با یکدیگر متفاوت می باشد. همچنین همکاری های بین المللی اطلاعاتی در زمینه مبارزه با پولشویی به عنوان یک نقطه اصلی تمییزدهنده میان نظام های حقوقی ایران و کانادا در مبارزه با پولشویی تلقی می شوند.

    کلیدواژگان: جرم، پولشویی، جرایم اقتصادی، حقوق کیفری
  • علیرضا شریفی*، عبدالرسول دیانی صفحات 65-81

    حمایت از منافع مربوط به املاک ایجاب می نماید که اشخاص بتوانند بگونه ای شایسته از املاک خود انتفاع ببرند و برای منافع املاک دیگران اخلال ایجاد ننمایند. اما در صورتی که شخص یا اشخاصی برای منافع و حقوق اشخاص در املاک آنان اخلال ایجاد نمایند، تحت عنوان مزاحمت خصوصی مسئولیت دارند. بلحاظ ابهام در قوانین و دکترین حقوقی در خصوصی مسئولیت مدنی ناشی از مزاحمت خصوصی ، هدف از این مقاله بررسی مفهوم و ارکان مسئولیت مدنی ناشی از مزاحمت خصوصی می باشد. که با روش تحقیق تحلیلی- توصیفی و با استفاده از منابع کتابخانه ای، آراء قضایی با نگاه تطبیقی به بررسی موضوع پرداخته شده است که نهایتا به این نتیجه می رسیم که مفهوم مسئولیت ناشی از مزاحمت خصوصی در حقوق ایران بطور شایسته مورد شناسایی قرار نگرفته است ولی با استفاده از سوابق موجود در حقوق خارجی و آراء قضایی شایسته در اینخصوص مفهوم و ارکان این نوع مسئولیت را می توان شناسایی و اعلام نمود.

    کلیدواژگان: مزاحمت، مسئولیت، جبران خسارت، مداخله، ملک
  • محسن صالحی زاده، عبدالله مختاری، امیر بارانی بیرانوند* صفحات 82-97

    مقابله با جنگ و خشونت علیه انسان بعد از جنگ های جهانی از اولین اقدامات جامعه ملل و سازمان ملل متحد بود. اعلامیه ی جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و چندها کنوانسیون جهت حفظ حقوق انسانی در راستای ایجاد صلح و حفظ حقوق بشر بوده است که از جمله آن پیشگیری از جرم و اصلاح مجرمین است که موجب وضع قوانینی در این خصوص گردیده است. مطابق با این اسناد بین المللی، وضع قوانینی در باب مجازات مانند منع شکنجه و مجازات بدنی باید در دستور کار کشورهای دنیا قرار گیرد. جمهوری اسلامی ایران نیز با عضویت خود در سازمان ملل، نهادهای بین المللی و با پذیرش کنوانسیون ها و میثاق های بین المللی، التزام خود را به قوانین بین المللی ابراز کرده است، اما التزام ایران به این اسناد ازیک طرف و مبنا قرار دادن قوانین اسلامی و فقهی از طرف دیگر زمینه تعارض این دو را فراهم کرده است؛ اسناد بین المللی در زمینه کاهش و حذف مجازات بدنی وضع شده است، درحالی که برخی از احکام اسلامی از جمله احکام باب حدود و بخشی از احکام تعزیرات بر لزوم و اجرای مجازات بدنی دلالت دارد. این پژوهش با رویکردی تحلیلی، بر آن است تا بستری فراهم شود که بر مبنای آن امکان توجیه مقرارت باب حدود و تعزیرات جهت هماهنگی با اسناد و مقررات بین المللی وجود داشته باشد. می توان با در نظر داشتن عدم جواز اقامه حدود در زمان غیبت، عدم انحصار تعزیرات در مجازات بدنی، تاثیر زمان و مکان در احکام اسلامی و مصلحت عدم اجرای این قوانین از وضع و تصویب این گونه قوانین جلوگیری شود

    کلیدواژگان: مجازات بدنی، اسناد بین المللی، قوانین جزایی، حدود، تعزیرات، حاکم اسلامی
  • محمد عالم زاده، دانیال فرهادی، مهدی طالقان غفاری* صفحات 98-111

    با گسترش جوامع بشری و پیشرفت تکنولوژی، بیماری های جدیدی با قدرت انتقال بالا در بین افراد جامعه شیوع یافته است که کنترل این بیماری ها و برقراری نظم سلامت عمومی در جامعه نیازمند به روزرسانی صنعت دارویی و اختراع داروهای جدید است که امروزه اختراعات دارویی بخش مهمی از تولیدات صنعتی را به خود اختصاص داده و شرکت های بزرگ سرمایه گذاری، خواهان حمایت از این اختراعات با انگیزه سرمایه گذاری می باشند. یقینا پیشرفت در حوزه اختراعات دارویی، منافع بشری بسیاری نیز در پی دارد؛ اما حمایت بدون قید و شرط از این اختراعات در تعارض با حق بر سلامت افراد به عنوان یک حق بنیادین بشری، قرار دارد؛ بنابراین یکی از چالش های مهم که نظام های حقوقی با آن مواجه هستند، تعارضات موجود در حمایت از حقوق مالکیت فکری ناشی از اختراعات دارویی و دسترسی به حق بر سلامت در جوامع بشری است. برای حل این تعارض، ضروری است تا در خصوص اعمال حقوق مالکیت فکری و تضمین حق بر سلامت، نگرشی متفاوت مبتنی بر رعایت حقوق مخترعین و حفظ سلامت جامعه بشری را در هنگام تصویب قوانین، در دستور کار قرار داده شود. به همین منظور، دولت ها با هدف حل تعارض، در جهت تصویب یک نظام تقنینی جامع که شامل حمایت از اختراعات دارویی و نیز حفظ حقوق بنیادین بشری شود، اقدام نمودند که به تصویب موافقت نامه تریپس منجر گردیده و مقررات ماهوی نسبتا کاملی را در راستای حمایت از حقوق مالکیت فکری بیان می دارد. اما با وجود موافقت نامه هایی در این حوزه، ازجمله موافقت نامه تریپس در سطح بین المللی و برخی از قوانین مصوب داخلی، تاکنون برخی از تعارضات مرتفع نگردیده است که لازمه ارتفاع این تعارضات و حفظ منافع مخترعین و عدم تضییع حقوق بنیادین بشری، اعمال یک نگرش ماهوی و اساسی بر محتوای این موضوعات و نیز اعمال محدودیت هایی از قبیل استثنایات بر اختراعات دارویی و حفظ نظم عمومی جامعه، می باشد .

    کلیدواژگان: حق بهداشت عمومی، حق دسترسی به دارو، اختراعات دارویی، مالکیت فکری، موافقت نامه تریپس
  • حسن محسنی*، بهنام شکوهی مشهدی صفحات 112-125

    اصل بر جلوگیری از صدور رای متعارض است در حقوق دادرسی. به این اصل گرچه در مواد پرشماری ارجاع شده ولی باز دادگاه ها به علل متفاوتی (علل مربوط به دعاوی واحد و مرتبط) چنین رای های متعارضی صادر می کنند. نگاه قانونگذار به دو رای کاملا معارض، اصولا کنار نهادن رای دوم به سود رای نخست است گرچه در باب فرجام خواهی، موردی هست که هر دو رای، به علت مخالفت با قانون، قابل نقض اعلام شده است. به هر روی، وجود تعارض میان رای ها دلیل نبود رابطه حقوقی صحیح است که حیثیت دادگستری را به خطر می اندازد. به بیان دیگر، گرچه در قانون آیین دادرسی مدنی به راهکارهای پیشگیری از بروز تعارض و راهکارهای درمان آن اشاره شده، ولی هیچگاه نمونه-ای مصداقی از علت تعارض معرفی نشده و بار پیدا نمودن این مثال ها بر دوش بازیگران عرصه دادرسی اعم از اصحاب دعوا و وکلای دادگستری و قضات افتاده است که موضوع این نوشته است. شناخت علل شایع می تواند هم اهداف آموزشی را برآورده کند و هم به مقاصد قضایی پاسخ بدهد.

    کلیدواژگان: تعارض، ارتباط کامل، دعوای واحد و مرتبط، نقص و ابهام، دستگاه قضایی
  • علی منصورلکورج*، اصغر عباسی صفحات 126-137

    مقاله درصدد است ضمن احصاء موارد بی کیفرمانی بزه کاران در حقوق ایران و اسناد بین المللی ، شیوه های مقابله با آن را مورد بررسی قرار دهد ؛ با این پیش فرض که نمی تواند پدیده ای قایل قبول به شمار آید ، بر آن شدیم تا ضمن بیان موارد بی کیفرمانی در حقوق ایران (عفو ، مرور زمان ، فوت محکوم علیه ، نسخ قانون ، گذشت شاکی ، توبه مجرم و اعمال قاعده درا) به بررسی اصول حقوقی مانع کیفررسانی بزهکاران از جمله اصل داخلی بودن حقوق کیفری ، اصل عدم مداخله ، اصل مصونیت به موارد مقابله با بی کیفری از منشور نورمبرگ تا اساسنامه رم پرداخته و در این مسیر رابطه بین مطلق بودن حاکمیت دولت و بی کیفری و دادگاه های کیفری بین المللی و دیوان کیفری بین المللی را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهیم در نهایت می توان گفت اولا وجود موارد بی کیفرمانی در حقوق داخلی به نوعی می تواند در تقابل با اصل سزادهی کیفر و نتیجتا عدم اجرای عدالت قرار گیرد ، ثانیا میان مقررات اساسنامه رم تعارض وجود دارد و به نحو نا امید کننده ای اجرای عدالت کیفری از طریق دیوان تنها در رابطه با کشورهای توسعه نیافته ممکن گردیده است موانع پیش روی جامعه جهانی در پیگرد و مجازات عاملان این جنایات، بعضا ریشه در اصول سنتی حقوق بین الملل مانند داخلی بودن حقوق کیفری، حاکمیت، عدم مداخله و مصونیت سران که ذیلا به تجزیه و تحلیل آنها می پردازیم.در این میان تحرک مناسبی از سوی شورای امنیت نیز ملاحظه نمی گردد .

    کلیدواژگان: بی کیفرمانی، اصول حقوقی، جنایتکاران بین المللی، حقوق ایران، دیوان کیفری
  • آیت مولائی*، خداد خیراندیش صفحات 138-153

    در این نوشتار به بررسی شیوه گزینش اعضای هییت علمی دانشگاه ها در دو کشور افغانستان و ایران پرداخته شده است. از آن جا که دانشگاه ها مراکز تولید علم و تربیت نیروی انسانی مسلح با دانش و فن آوری نوین هستند، لذا توجه به استخدام نیروی علمی متخصص ضروری است و از این لحاظ، آسیب شناسی روند موجود و ارایه راهکارهای مناسب جهت بهبود روند استخدام هییت علمی مهم و ضروری است. پژوهش حاضر با استفاده از روش تحقیق: توصیفی تحلیلی به بررسی مقایسه ای استخدام هیات علمی در دانشگاه های افغانستان و ایران پرداخته و چنین نتیجه گیری شده است؛ اول: خلاها و نواقص قابل لمس در قسمت گزینش هییت علمی در افغانستان و ایران وجود دارد. دوم: با توجه به قوانین و مقررات حاکم در این دو کشور، دانشگاه ها در عمل استقلال مالی و سازمانی ندارند و از این ناحیه آسیب جدی متوجه اهداف بزرگ دانشگاه های این کشورها گردیده است. سوم: دانشگاه های ایران به نسبت افغانستان از استقلال نسبی برخوردار هستند.

    کلیدواژگان: استخدام، هیئت علمی، دانشگاه، استقلال مالی و سازمانی
  • عدنان عمرانی فر*، مهدی شیداییان، سید محمود میر خلیلی صفحات 154-170

    شعبه مقدماتی در دیوان بین الملل کیفری (ICC) یکی از نهادهای تاثیر گذار و مهم تلقی می شود. این شعبه در ICC)) دارای کاربردها و مزیت های فراوانی است، اما باید توجه داشت که بعضی از این کارکردها و مزیت ها، خاص شرایط و نظام حقوقی حاکم بر (ICC) است. یکی از دغدغه های اصلی در تمام نظام های حقوقی جهان، رسیدگی عادلانه و منصفانه به یک پرونده است. باید پذیرفت که رسالت تاسیس دادگاه های داخلی و بین الملل چیزی جز این نیست؛ در غیر این صورت، تاسیس نهادی به نام دادگاه (محلی که در آن حق زنده می گردد) بی مورد به نظر می رسد. باید اذعان نمود، تاسیس نهادی همچون شعبه مقدماتی در حقوق ایران و بهره مندی از مزیت های آن دور از ذهن نیست. نگارندگان در این مقاله بعد از نشان دادن کارکردهای مهم شعبه مقدماتی در ICC)) و در مرحله بعد، با برشمردن مزیت ها و چالش های امکان سنجی تاسیس شعبه مقدماتی در حقوق ایران، نتیجه می گیرند که؛ تاسیس شعبه مقدماتی، مطابق آنچه در (ICC) وجود دارد می تواند تعقیب و تحقیق در مرحله دادسرا را دقیق و بیش از پیش به اصل بی طرفی و انصاف نزدیک نماید، اما باید توجه داشت، تاسیس این نهاد در حقوق ایران نمی تواند الگو برداری بدون تغییر باشد و برای بهره مندی از اثرات تاسیس آن، شعبه مقدماتی تاسیس شده، نیازمند بازنگری ها و تغییراتی ساختاری با حفظ ماهیت می باشد.

    کلیدواژگان: دیوان بین الملل کیفری، شعبه مقدماتی، اصل بی طرفی، تعقیب، محاکمه
  • احسان نعمتی، سید حسن حسینی مقدم* صفحات 171-188

    کسب مدارج علمی و همچنین دستیابی به موقعیت های اجتماعی بالاتر، گاهی اوقات موجب بروز نوعی از رفتارهای غیر اخلاقی و نا به هنجاری می گردد که در عرف از آن به «سرقت علمی» یاد می شود؛ پدیده مذکور در اکثر جوامع مورد مذمت و نهی قرار گرفته است اما این مقابله با شدت و ضعفی همراه بوده است. در پژوهش حاضر با استفاده از روش توصیفی تحلیلی، بررسی خواهد شد که فرهنگ جوامع چه میزان تاثیری بر میزان سرقت علمی و مقابله با آن دارد؟ و اینکه در قوانین موضوعه کشور ایران و کشورهای عضو اتحادیه اروپا چه راهکارهایی جهت مقابله با پدیده شوم «سرقت علمی» در نظر گرفته شده است؟ نتایج بدست آمده حکایت از آن دارد که فرهنگ هر جامعه تاثیر به سزایی در میزان سرقت علمی اشخاص آن جامعه دارد و در کشورهای عضو اتحادیه اروپا گذشته از وضع قوانین، تاکید فراوانی بر اعمال سیاست های آموزشی در راستای القای فرهنگ پژوهشی مناسب و کارآمد به جامعه شده است، اگرچه در حقوق ایران نیز قوانین متعددی از جمله قانون عام «حمایت حقوق مولفان، مصنفان و هنرمندان» در سال 1348و همچنین قانون نسبتا خاص «پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی» در سال 1396 به تصویب رسیده اند که ضرورت دارد به صورت کارآمدتری اجرا گردند. معضل اساسی در این راستا ناشی از اعطای ارزش کاذب اجتماعی به مدارج علمی در جامعه می باشد که برخی اوقات منجر به نقض اصول فرهنگی و نادیده گرفتن ابعاد مادی و معنوی حق مولف می گردد.

    کلیدواژگان: پدیدآورنده، سرقت علمی، معضل فرهنگی، حقوق مالکیت فکری
|
  • Amirhossein Bahiraee *, Gholamhossein Elham Pages 9-22

    A summary or non-indictable process in the UK legal system has been adopted to speed up the criminal procedure of petty offences in magistrate courts. In this type of proceeding, which involves close to 95% of the proceedings procedures, such as the jury, are removed and the process is handled by lay mans without salary. All of these crimes are handled by the magistrate court. In United Kingdom, non-indictable process include summary offenses and either way offences in the context of proceedings by magistrate court. These crimes are petty crimes and sever crimes are handled by the jury in crown courtThere are some examples of no-indictable in Iran's law. These include seventh and eightth degree offenses, chastity offenses, juvenile offenses, prosecution by the court, offenses committed by the president, some crimes committed by clerics, paying diyah in specific cases, handling certain crimes within the jurisdiction of the district court, Dispute Resolution Council and Government Organization.A summary or non-indictable process in the UK legal system has been adopted to speed up the criminal procedure of petty offences in magistrate courts. In this type of proceeding, which involves close to 95% of the proceedings procedures, such as the jury, are removed and the process is handled by lay mans without salary. All of these crimes are handled by the magistrate court. In United Kingdom, non-indictable process include summary offenses and either way offences in the context of proceedings by magistrate court. These crimes are petty crimes and sever crimes are handled by the jury in crown courtThere are some examples of no

    Keywords: Summary proceedings, Non- indictable offences, Magistrate court, speed at trial, direct litigation
  • AMIR NEZAM BARATI *, Behzad Seyfi Pages 23-37

    Corruption is a complex abnormality that weaken the democratic institutions and can marginize Good Governance. Combating corruption is one of the most important factors for establishment Good Governance. Actors such as government, private sector and civil society have function in combating corruption but between the mention actors the role of civil societies is very effective and efficient in compare with mentioned actors. This study uses analytical – descriptive approach to analyze the role of special civil society in combating corruption in two countries, I.R. of Iran and Philippines.The findings of this study indicate that in the Philippines, specialized civil societies and nongovernmental organizations such as the "Citizens Concerned for Good Governance Establishment", "Entities for Government Procurement and Procurement", "Accountability and Transparency Network" and The Association of Thousands of Christians in Government are civil and non-governmental organizations active in the fight against corruption in this Southeast Asian country. At present, the fight against corruption in the Islamic Republic of Iran and its decision-making on prevention and combating it is carried out solely through the institutions of government and in parallel, though it has delegated its responsibilities to civil society organizations. But in terms of behavior compared to the Philippines and other countries, such as Singapore, which is much higher than the two countries mentioned above, there is a great gap between the specialized anti-corruption bodies and not only the such institutions have not established.

    Keywords: civil society, Corruption, Iran, Philippines
  • Mohammad Hasan Hasani, Hamid Alizadeh *, Omid Parsipoor Pages 38-51

    Respect for the freedom of individuals means freedom of movement for all fundamental human rights, and kidnapping is considered one of its violations and crimes against the spiritual identity of individuals. Kidnapping also falls under the category of hindrance because it may facilitate some crimes. The kidnapping in Iranian and USA law indicates the efforts of the two countries' legislators to protect personal freedom. However, USA criminal policy is more effective in both criminalization and punishment than Iran. The fragmented, inadequate, unnecessary and vague criminalization of criminality and the consequent mismanagement and consequent mismanagement of it have posed serious challenges to Iran's effective criminal protection. In contrast, criminalization of violations of personal liberty as a unit or basic crime and related offenses and the application of a system of punitive penalties for the purpose of accurately establishing the proportionality between crime and punishment in the USA have greatly contributed to its effectiveness .

    Keywords: kidnapping, personal freedom, hostage taking, illegal detention
  • Seyed Ali Rabbani Mousaviyan *, Hedieh Gholamrezaie Pages 52-64

    Money laundering as a complex and long-term process is related to the processing of proceeds of criminal activities to conceal or change the appearance of the illegal source of money, and involves the three stages of stratification, Chinese stratification and integration. And Canada has envisioned measures to prevent and combat money laundering.The present study, in a descriptive and analytical method, compared the crime of money laundering in the legal system of Iran and Canada, and the responses of the legal system of Iran and Canada to it, comparing the situation of money laundering in the two countries, which showed that despite the two countries Money laundering is one of the most important economic crimes in the two countries due to the weakness of government oversight.And in Iran, it can be considered as a disruption of the economic system and corruption on earth. Among the differences between money laundering in the two countries are the following: More recent commitments in the fight against money laundering in Canadian law that have not been met in Iranian law - the primary goals of developing anti-money laundering legal systems in Canada's two legal systems And the Islamic Republic of Iran is different - International intelligence cooperation in the fight against money laundering is seen as a key distinguishing feature between the Iranian and Canadian legal systems in the fight against money laundering.

    Keywords: money laundering, Economic Crimes, Iranian Criminal Law, Canadian Criminal Law
  • Alireza Sharifi *, Abdulrassol Dyani Pages 65-81

    Protecting the interests related to property requires that people appropriately take benefit from their own property and not interfere with the property of the others. However, in case, people interfere with the property of the others for the sake of the latter rights and interests, they are liable under the subject of the private liability. Because of ambiguity in the legal doctrine and rules with respect to the civil liability deriving from the private liability, the aim of this current paper is to investigate the concept and elements of the civil liability originating from the private liability. This paper, using a descriptive –analytical method as well as library sources and judicial decisions, has investigated the toic. In the end, we conclude, that the concept of liability of the private nuisance within the Iranian law is not appropriately specified. However, using the existing records in the foreign law and proper judicial decisions in this regard, we can specify and declare this concept and its elements.

    Keywords: Nuisance, Liability, Redress, Interference, Property
  • Mohsen Salehi Zade, Abdolah Mokhtari, Amir Bararni * Pages 82-97

    Countering war and violence against human beings after the world wars was one of the first actions of the United Nations and United Nations.The Universal Declaration of Human Rights international Covenants and several of conventions for the protection of human rights have contributed to the establishment of peace and the protection of H.R among them is crime prevention and correction of criminals which has led to the enactment of laws.Pursuant to international Covenant, the imposition of penalties such as the prohibition of torture and corporal punishment must be established in countries.The Islamic Republic of Iran,as a member of the United Nations,international organizations and by accepting it,has expressed its commitment to international law,but Iran's commitment to international documents on the one hand and the establishment of Islamic and jurisprudential laws.On the other hand it has provided the ground for the conflict between them.International documents have been issued on the reduction and elimination of corporal punishment,while some Islamic rulings,including the rulings on God’s bound, indicate the necessity and implementation of corporal punishment. This research, with an analytical approach, aims to provide a platform for this conflict based on which, it is possible to justify the rules of God’s bound and punishments in order to coordinate with international documents and regulations. It can be done with impunity the imposition of punishment during absenteeism,the non-monopoly of punishments in corporal punishment,the impact of time and place on Islamic law and the expediency of non-compliance with these laws should prevent the enactment of such laws SS.

    Keywords: Corporal punishments, International documents, Criminal laws of the Islamic Republic of Iran, God’s bound, punishments
  • Mohannad Alamzade, Danial Farhadi, Mehdi Taleghan Ghafari * Pages 98-111

    Along with the expansion in human societies and technological advancement, new forms of disease, with high transmissibility rates, find chances to spread in societies. The attempts at controlling such diseases and protecting public health requires improving pharmaceutical industries and inventing new medicine. Nowadays, pharmaceutical inventions shape an inevitable portion of industrial productions. Accordingly, many companies tend to invest in such inventions, although the progress in pharmaceutical inventions has its obvious benefits for human communities, unconditional support and production of such inventions may put people’s health that is a fundamental human right in danger. In parallel, one of the major challenges facing legal systems is their dilemma over protecting the intellectual property rights arising from pharmaceutical inventions, or supporting the right to health in human societies. In order to resolve this conflict, it seems necessary to take a new approach to intellectual property rights that do not violate the right to health. Such a novel approach can simultaneously the rights of inventors and the right to health in societies. To do so, many governments have led attempts to adopt comprehensive legislative systems in order to protect not only pharmaceutical inventions, but also fundamental human rights. The internationally-accepted TRIPS Agreement, and diverse nationally-set agreements are the result of such attempts at resolving this conflict. However, these international and local agreements have not effectively contributed to the resolution of the given conflict yet. A more substantive approach is hence required to simultaneously protect the rights of inventors and the right to health. It is recommended that legal systems impose restrictions like exceptions on pharmaceutical products to maintain the public order of the society.

    Keywords: right to public health, right of access to medicine, pharmaceutical inventions, industrial property, TRIPS Agreement
  • Hassan Mohseni *, Behnam Shekoohi Mashhadi Pages 112-125

    The principle is to prevent conflicting judgment in procedural law. Although referred to in numerous articles, the courts still adjudicate such conflicting judgments for a variety of reasons (including single and correlated litigation). The legislator's view of two completely opposing judgments is basically to abandon the second judgment in favor of the first opinion, although in the case of appeal, there is a case where both judgments can be declared infringing due to opposition to the law. However, the conflict between the judgments is the reason for the lack of a proper legal relationship that jeopardizes the dignity of the judiciary. In other words, although the Code of Civil Procedure mentions conflict prevention strategies and treatment strategies, but, an example of the cause of the conflict has never been cited, and it is up to the litigants, including parties to dispute, lawyers, and judges, to find the cause of these disputes. Knowing the common causes can meet both educational goals and respond to judicial purposes.

    Keywords: Conflict, perfect relationship, single, correlated litigation, Defects, ambiguities, Judiciary system
  • Ali Mansour Lakouraj *, Asghar Abbasi Pages 126-137

    The article seeks to enumerate the cases of impunity of offenders in Iranian law and international documents, and to examine ways to deal with it; Assuming that this phenomenon cannot be considered acceptable, we decided to state the cases of impunity in Iranian law (amnesty, passage of time, death of the convict, abrogation of the law, pardon of the plaintiff, repentance of the offender and application of the rule of law). Examines the legal principles preventing the punishment of criminals, including the principle of internal criminal law, the principle of non-interference, the principle of immunity in dealing with impunity from the Nuremberg Charter to the Rome Statute. Analyze the International and the International Criminal Court. Also, looking at the history of international law, it can be clearly seen that major international criminals have rarely been held accountable for their actions. So that the only way to punish such criminals can be sought in their defeat in international conflicts. Punishment that is rooted in the revenge of the victorious states and nations, the losers of the war, not in the administration of criminal justice. Finally, it can be said that the existence of impunity in domestic law can be opposed to the principle of punishment and consequently the lack of justice. Second, there is a conflict between the provisions of the Rome Statute, and hopefully the administration of criminal justice through the Court has become possible only in relation to underdeveloped countries. Obstacles to the international community in prosecuting and punishing the perpetrators of these crimes, sometimes rooted in principles Traditional international law, such as the internal nature of criminal law, sovereignty, non-interference and immunity of leaders, which we will analyze below. In the meantime, there is no proper mobility on the part of the Security Council.

    Keywords: Impunity, Legal Principles, International Criminals, Iranian Law, Criminal Court
  • Ayat Mulaee *, Khodadad Kheyrandish Pages 138-153

    This paper examines the selection method of Academic staff of universities in Afghanistan and Iran. Since universities are human resource education centers armed with new knowledge and technology; therefore, it is necessary to pay attention to the recruitment of expert scientific force and in this regard, they are important and necessary to pathology of the current process and the provision of appropriate solutions to improve the process the employment of academic staff. The present study was conducted using descriptive-analytical method and examined the comparative study of employment of academic staff of universities in Afghanistan and Iran and this is the conclusion; first; there are tangible gaps and drawbacks in the selection of academic staff in Afghanistan and Iran. Second: the universities do not have the financial and organizational independence in practice, according to the rules and regulations of the two countries, and so serious damage has been made to the major goals of the universities in these countries.

    Keywords: “Academic staff”, “The University”, “The Financial, Organizational Independence”
  • Adnan Omrani Far *, Mehdi Sheydaiyan, Seyed Mahmod Mirkhalili Pages 154-170

    influential institution. This branch in the ICC has many uses and advantages, but it should be noted that some of these functions and advantages are specific to the conditions and legal system governing the (ICC). One of the main concerns of all legal systems in the world is fair and fair treatment of a case. It must be accepted that the task of establishing domestic and international courts is nothing but this; otherwise, the establishment of an institution in the name of the court (the place where the right is raised) seems unnecessary. In addition, the establishment of an institution such as the basic branch of Iranian law and the benefits of it is far from the mind. In this paper, after depicting the important functions of the preliminary branch in the ICC, in this paper, the authors conclude that the establishment of the basic branch in Iranian law, in line with the feasibility and feasibility of setting up the basic branch in Iranian law, What exists in ICC can accurately pursue and investigate the prosecution stage, and moreover, it is closer to the principle of impartiality and fairness, but it should be noted that the establishment of this institution in Iranian law can not be a model for change and for Utilizing the effects of its establishment, we need to review and modify the structure by maintaining the nature.

    Keywords: International Criminal Court, Elementary Branch, Principle of neutrality, prosecution, trial
  • Ehsan Nemati, Seyyed Hasan Hosseini Moghadam * Pages 171-188

    Acquiring scientific degrees as well as accessing higher social positions can sometimes lead to a kind of unethical and abnormal behavior that is commonly referred to as "scientific theft"; in most societies denounced But this confrontation has been accompanied by weaknesses. In the present study, using a descriptive-analytic method, we will examine how the impact of societal culture on and against the theft of scientific theft? And what are some of the ways in which the laws of the country of Iran and the EU member states deal with the ominous phenomenon of "scientific theft"? The results show that the culture of each society has a significant impact on the level of scientific theft of its members, and in the EU member states, in addition to the laws, there is a strong emphasis on the implementation of educational policies to instill a proper and efficient research culture in society. However, several laws have been enacted in Iranian law, including the Comprehensive Law on the Protection of Authors, Authors and Artists, Adopted in 1348, as well as the relatively specialized Law on Preventing and Combating Fraud in the Making of Academic Works, Adopted in 1986. They need to be run more efficiently. Another major problem in this regard is the violation of cultural principles, the disregard of the intellectual property rights of the copyright holders on the one hand, and the attainment of scientific degrees without direct and genuine research by some individuals resulting from the granting.

    Keywords: Creator, plagiarism, cultural dilemma, intellectual property rights