فهرست مطالب

مطالعات قدرت نرم - پیاپی 22 (بهار و تابستان 1399)

نشریه مطالعات قدرت نرم
پیاپی 22 (بهار و تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/09
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محمد کریمیان، غفار زارعی* صفحات 1-39

    هدف اصلی مقاله حاضر، ارزیابی تاثیر بسیج اساتید بر تولید قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران از طریق تربیت نخبگان ‏سیاسی است. در این راستا، پرسش اصلی مقاله این‏گونه تدوین شده است که «شیوه‏ های ممکن برای افزایش قدرت نرم جمهوری اسلامی از سوی اساتید بسیجی در جریان تربیت نخبگان سیاسی کدام ‏اند؟» برای این منظور از رویکرد پیمایشی استفاده شده است که جامعه آماری آن‏را کلیه اعضای هیات علمی تمام ‏وقت دانشگاه ‏های شیراز تشکیل می ‏دهد و حجم نمونه شامل 375 نفر (314 مرد و 61 زن) است که با استفاده از روش نمونه ‏گیری سهمیه ‏ای به نسبت تعداد و جنسیت اساتید هر مرکز دانشگاهی انتخاب شده ‏اند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسش‏نامه محقق‏ساخته با مقدار ضریب آلفای کرونباخ برابر با 98/0 است. داده های گردآوری‏شده از این طریق با استفاده از نرم‏افزار آماریSPSS در دو سطح تجزیه‏وتحلیل شده‏اند: در سطح نخست با استفاده از روش‏های آمار توصیفی (فراوانی، میانگین و انحراف معیار) و در سطح دوم با استفاده از روش های آمار استنباطی (آزمون t تک نمونه‏ای و آزمون رتبه‏بندی فریدمن). برپایه یافته‏های پژوهش، میانگین نقش بسیج اساتید در افزایش قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران از رهگذر تربیت نخبگان سیاسی 44/5 و بیشتر از مرز شدت پایین برای این عامل (4) است که نقش تعیین‏کننده اساتید بسیجی در افزایش قدرت نرم ایران را تایید می‏کند. همچنین نتایج پژوهش نشان می‏دهد که اساتید بسیجی بیشترین تاثیر را با رتبه میانگین 7/4 بر مولفه «تقویت ولایت پذیری دانشجویان» و کمترین تاثیر را با رتبه میانگین 73/2 بر مولفه «افزایش بنیه علمی دانشجویان» داشته ‏اند.

    کلیدواژگان: قدرت نرم، بسیج اساتید، دانشجویان، نخبگان سیاسی، دانشگاه های شیراز
  • سعید چهرآزاد* صفحات 41-75

    نگاره حاضر بر آن است تا به این مهم پاسخ دهد که چگونه هویت ملی و مکانیسم اثر آن می تواند به عنوان قدرت نرم در نظر گرفته شود و اسلامیت و مدرنیته غربی به عنوان دو بال هویت ملی چگونه در تکوین و تدوین سیاست خارجی ایران در بازه زمانی مورد بررسی نقش داشته اند؟ در این پژوهش کوشیده می شود که با استفاده از روش توصیفی-تحلیلی و با تکیه بر اطلاعات مبتنی بر کتابخانه ای، ضمن تبیین «هویت ملی و قدرت نرم»، این مفهوم را در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در سال های 1384-1392 مورد مداقه و کنکاش قرار دهد. هویت ملی که در اینجا اسلامیت و مدرنیته غربی به عنوان دو بال از سه بال آن مورد بررسی قرار می گیرد کانون و دال مرکزی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در قالب قدرت نرم را تشکیل می دهد. اسلام و اسلام گرایی در قالب آموزه های اسلامیت در قانون اساسی و مدرنیته غربی به عنوان دگر(other) پلتفرمی را ایجاد کرده اند که بازی سیاست خارجی بتواند در کشاکش این دو مفهوم مورد پردازش، تدوین و تکوین قرار بگیرد.

    کلیدواژگان: هویت ملی، قدرت نرم، اسلامیت، مدرنیته غربی، سیاست خارجی
  • حسین کریمی فرد* صفحات 77-113

    < p>رسانه به عنوان یکی از مهمترین ابزار ایجاد و نمایش قدرت نرم نقش مهمی در اقناع و جذب مخاطب ایفاء می نمایند.رسانه ها با ماهیت وکارکردی دوگانه متضاد و متناقض می توانند باعث آگاهی بخشی،معرفت افزایی و امید بخشی در بحران کرونا شوند یا از سوی دیگر باعث گسترش اطاعات نادرست،وحشت،ترس و اضطراب شوند. رسانه ها به درک و فهم ما از فضا،حجم،شدت، گستره و عمق بحران را شکل می دهند. هدف این مقاله بررسی نقش و کارکرد رسانه در پاندومی کرونا و تاثیر آن بر افکار عمومی کشورهای ایران و امریکا می باشد. در ایران رسانه های خارجی مخالف نظام، شیوع کرونا در ایران را فرصت علیه تهاجم رسانه ای علیه جمهوری اسلامی القاء کتمان واقعیت، ارایه تصویری نامطلوب از نقش مذهب و بی توجهی به نقش علم در مواجهه با این بیماری قلمداد کردند. اما پس از مبتلاشدن کشورهای قدرتمند غربی با تغییر شیوه تهاجم،تلاش بر ایجاد شبهه نزد مخاطب ایرانی در مورد اطلاعات و آمار ارایه شده توسط ستاد ملی مبارزه با کرونا داشتند. رسانه های داخلی تلاش بر آگاهی بخشی و تحلیل های کارشناسی درصدد ایجاد آرامش در جامعه ایران بودند.اما به استناد مراکز نظر سنجی در امریکا،در ابتدای بحران در عرصه داخلی رسانه ها درصدد آگاهی بخشی به مخاطب، چگونگی مواجهه با این بیماری و در عرصه خارجی درصدد تخریب وجهه و تصویر چین نزد افکار عمومی بودند اما با توجه به ماهیت و کارکرد حزبی رسانه ها، به تدریج به سمت استفاده از این بحران جهت انتقاد از رقیب حزبی سوق داده شدند.

    کلیدواژگان: قدرت نرم، رسانه، کرونا، ایران، امریکا
  • آرش بیداله خانی* صفحات 115-145

    این مقاله بر مبنای روش واکاوی توصیفی و پژوهش انگاری تحلیلی روی جنبه های ارتباطی - اطلاعاتی تنش های ژیوپلیتیکی تمرکز کرده و به همین منظور مورد روسیه را در زمینه جنگ اطلاعاتی انتخاب می کند. سوال اساسی این مقاله این است که غرب چگونه و از طریق چه ابزارهایی روس هراسی را در گفتمان آکادمیک علوم اجتماعی روسی و غیر روسی گسترش داده است؟ بستر تحلیلی این مقاله نظریات برخی از ایدیولوگ ها و اندیشمندان روسی است و فرضیه اساسی این مقاله این است که غرب از طریق شش حوزه موضوعی - روایت محور توانسته است جنگ اطلاعاتی موفقی را بر علیه روسیه مدیریت کند و از این طریق روس هراسی را در فضای آکادمیک گسترش دهد. هدف اساسی این مقاله تجزیه و تحلیل روایت ها و نزاع های اطلاعاتی و ایدیولوژیک غرب بر علیه روسیه در گفتمان آکادمیکی این کشور بر مبنای روایتهای متضاد و پارادکس های ایدیولوژیکی - ژیوپلیتیکی است. بر همین اساس در گفتمان نخبگان و ایدیولوگ های روسی، روسیه در اکثر مواقع قربانی اصلی غرب در جنگ اطلاعاتی- رسانه ای بوده است و بر همین مبنا امروزه نیز روسیه سعی می کند تا با طراحی یک نگاه و روایت جدید ایدیولوژیک و گسترش نفوذ رسانه ای - اطلاعات محور در برابر ایالات متحده، به مقابله به مثل و موازنه با غرب بپردازد، هر چند توان و ظرفیت روسیه در این زمینه در برابر غرب محدود بوده است.

    کلیدواژگان: جنگ، اطلاعات، روسیه، آمریکا، ایدئولوژی، روایت
  • ابراهیم آقامحمدی* صفحات 147-180

    ظهور همه گیری کرونا در اوایل سال 2020 به موضوع اصلی نگرانی ها و فعالیت های ملی و بین المللی تبدیل شده است که آگاهی از علل و تاثیرات جهانی و واکنش های متناسب بین المللی نسبت به این پدیده نوظهور را اجتتناب ناپذیر می نماید. آنچه که تاکنون به عنوان چالش های سیاست جهانی مطرح شده است مربوط به مسایل سخت مثل گسترش هسته ای و مسایل نرم مانند محیط زیست بوده اند، اما هیچ گاه یک بیماری، که همه گیری جهانی پیدا کرده باشد، در شمول مسایل سیاست جهانی قرار نگرفته است. سوالی که مطرح می شود این است که: آیا همه گیری کرونا می تواند در دستورکار سیاست جهانی قرار گرفته و به عنوان یکی از مسایل نرم سیاست جهانی مطرح شود؟ در پاسخ می توان چنین فرض نمود که: اگر چه همه گیری کرونا جامعه جهانی را به شدت تحت تاثیر قرار داده است، اما هنوز واجد شرایط لازم برای قرار گرفتن در دستورکار سیاست جهانی نیست و این بستگی به میزان تاثیرگذاری، تداوم و واکنش های دیپلماتیک قابل ملاحظه نظام بین الملل به این پدیده دارد. لذا هدف از نوشتار حاضر بررسی امکان و یا عدم امکان طرح همه گیری کرونا به عنوان دستورکار سیاست جهانی و ارزیابی وضعیت پس از آن می باشد. ابتدا با ارایه چارچوب نظری به چگونگی تعیین موضوعات دستورکار سیاست جهانی پرداخته می شود، سپس همه گیری کرونا به عنوان یک مساله نرم بین المللی و امکان تحول در دستورکار سیاست جهانی، با توجه به تحولات اخیر، مورد ارزیابی قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: سیاست جهانی، همه گیری، کرونا، دیپلماسی، قدرت نرم، نظام بین الملل
  • مهدی عباس زاده*، فایزه رحیمی مقدم صفحات 181-211

    جهان امروز عرصه ی رقابت رسانه هاست. رسانه ها با توجه به ابعاد کاربردی خود توانایی شکل دهی به اذهان را دارند. داعش اهمیت زیادی به انواع رسانه ها می دهد و نقش رسانه را در جهان امروز به خوبی درک کرده است. هدف مقاله حاضر تحلیل بازنمایی قدرت در رسانه های داعش با تاکید بر دابق می باشد. مقاله حاضر در پی پاسخ به این سوال است که در رسانه های داعش، قدرت چگونه بازنمایی شده است؟ در این راستا با درنظرگرفتن تعاریف و مقولات مربوط به قدرت نرم به بازخوانی مجله دابق پرداخته شده و با لحاظ کردن این مقولات شیوه بازنمایی رسانه ای داعش برخاسته از مفهوم و مقولات قدرت با استفاده از روش تحلیل مضمون بررسی شده است. بررسی مجله دابق نشان می دهد که داعش با اعلام خلافت اسلامی، از چند طریق توانست اعمال قدرت کند؛ با استفاده از روایات و اسطوره های دینی، خلافت اسلامی را احیا کرده و با تقویت قدرت معنوی و متقاعدسازی، طیفی از مسلمانان سراسر جهان را با خود همراه سازد تا با «بیعت» و «هجرت» تحت لوای خلیفه قرار گرفته و جهاد کنند و یا با انجام عملیات های تروریستی قدرت داعش را در سراسر جهان به نمایش بگذارند. از دیگر مقولات مهم در این بررسی توجه زیاد داعش در بازنمایی قدرت نظامی و امنیتی، قدرت تنبیهی و مجازات، قدرت اقتصادی و خدمات اجتماعی و رفاهی بوده است.

    کلیدواژگان: بازنمایی، قدرت نرم، داعش، رسانه، مجله دابق
  • ناصرعلی منصوریان*، عزت الله اکبری صفحات 213-239

    یکی از شاخصه های دیپلماسی عمومی، افزایش اعتماد عمومی به نقش پارلمان در حوزه سیاست خارجی است. عناصری چون صداقت، رعایت ارزش ها و شفافیت عملکرد نمایندگان، اعتماد عمومی به قانون گذاران را افزایش می دهد. توجه به عناصر دیپلماسی عمومی، نفوذ قدرت نرم حاکمیت در هر دو بعد داخلی و خارجی را تقویت می کند. مقصود از منابع نرم افزاری قدرت، آن طیف از منابع قدرت اند که در نهایت استعداد و توان جذب بازیگر را شکل می دهد و جذابیت و پذیرش اقناعی سیاست های حاکمیت از طرف بازیگران داخلی و خارجی را افزایش می دهد. دراین چارچوب، دیپلماسی عمومی پارلمانی بیشتر بر جنبه های هویتی و نرم افزاری قدرت تاکید دارد. این نوشتار که با بهره گیری از روش توصیفی تحلیلی به رشته تحریر درآمده است، تلاش دارد  نقش قوه مققنه جمهوری اسلامی ایران در سیاست خارجی را آن گونه که هست و آن چه که باید باشد را با توجه به هدف اصلی سیاست خارجی که همان تامین منافع و امنیت ملی است، مورد بررسی قرار دهد. یافته های تحقیق نشان می دهد که با توجه به وسعت و دامنه موضوعاتی که در روابط دوجانبه یا چند جانبه  جمهوری اسلامی ایران در نظام بین الملل در جریان است، در کنار دولت و نهادهای سیاسی وابسته، قوه مقننه توانسته است از طریق دیپلماسی عمومی -  پارلمانی در حل و فصل مسایل بین المللی و توسعه روابط، نقشی اساسی و بی بدیل ایفا نماید.

    کلیدواژگان: دیپلماسی پارلمانی، سیاست خارجی، مجلس شورای اسلامی، دیپلماسی عمومی، گروه های دوستی پارلمانی
  • سید کاظم سیدباقری*، محمدجواد طالبی چاهوکی صفحات 241-274

    در مکتب اسلام، بر تعاون و همکاری داوطلبانه، تاکید فراوان شده است که یکی از نقش ها و کارکردهای اساسی آن، همیاری شهروندان و نظام سیاسی در حل بحران ها است. این نوشته، به بررسی نقش تعاون سیاسی-اجتماعی در رویارویی با بحران ها از منظر اخلاق اسلامی می نگرد. در فرضیه بر این امر تاکید شده است که نقش اصل اخلاقی تعاون سیاسی-اجتماعی را می توان در اموری مانند شفقت به شهروندان، افزایش همبستگی، احساس برادری، گشایش گری در بحران ها، گسترش روحیه مسئولیت شناسی و مسئولیت پذیری و همکاری شهروندان و دولت اسلامی در دستیابی به عدالت اجتماعی جستجو کرد. این امر با بهره از روش فهم موضوعی استخراجی بر اساس چهار محور «واژگان مستقیم» تعاون، «واژگان ضمنی و التزامی»، «دلالت های سیاقی و معنایی-مفهومی» و «مفاهیم مخالف» انجام شده که به فهم شبکه معنایی و همه جانبه تعاون سیاسی-اجتماعی به عنوان یکی از مفاهیم عمده در اخلاق سیاسی اسلامی یاری می رساند، امری که تا کنون کمتر مورد توجه بوده است.

    کلیدواژگان: تعاون سیاسی-اجتماعی، تکافل، شفقت، بحران اجتماعی، شبکه معنایی
  • سید صدرالدین موسوی* صفحات 275-305

    اگرچه قدرت نرم و هوشمند در طول تاریخ منابع مهم نفوذ یا تاثیرگذاری بوده اند، تغییر در سیاست دنیای مدرن بیش از پیش بر سودمندی آنها افزوده است .در حالیکه قدرت در قرن هجده میلادی احتمالا توسط کسی که بهترین منابع قدرت سخت را در اختیار داشت تعیین می شد، در قرن بیست و یکم، انقلاب اطلاعات و ابداعات فزاینده در ساحت فن آوری منابع جدیدی برای قدرت تولید کرده اند. از دید جوزف نای، قدرت هوشمند عبارت است از "ترکیب قدرت نرم و سخت به شیوه موثر". هدف این پژوهش بررسی قابلیت کاربست نظریه قدرت هوشمند جوزف نای در اندیشه امام خمینی می باشد. فرضیه پژوهش حاضر آنست که بسیاری از شاخص های قدرت هوشمند جوزف نای قابلیت کاربست در اندیشه سیاسی امام خمینی را دارد. پس از جمع آوری منابع از طریق فیش برداری از اسناد مرتبط، داده های جمع آوری شده به روش توصیفی-تحلیلی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که آندسته از شاخص های قدرت هوشمند که ریشه در مبانی آموزه های غربی دارند قابلیت کاربست در اندیشه امام خمینی را ندارند، در حالیکه بسیاری از شاخصا این قابلیت را دارند.

    کلیدواژگان: امام خمینی، جوزف نای، قدرت هوشمند، قدرت نرم، قدرت سخت
  • یوسف مولایی، روح الله ملکی عزین آبادی* صفحات 307-333

    ایالات متحده آمریکا در راستای بازیابی شان و منزلت بین المللی خود پس از یازده سپتامبر 2001، به طرح ریزی و اجرای راهبردهایی در راستای بازتولید قدرت خود اقدام کرد و در این مسیر تلاش بسیار نمود تا هم منابع تولید قدرت خود را کارآمدتر نماید و هم منابع جدید قدرت را پی ریزی کند. بنابراین ایالات متحده در کنار قدرت اجباری، قدرت ساختاری و نهادی سعی در فعال سازی بعد جدیدی از قدرت به عنوان قدرت مولد ساخت. اما سوالی که پیش می آید آن است منبع تولید قدرت مولد ایالات متحده در عرصه بین المللی چیست؟ درراستای پاسخ به این سوال، فرضیه مقاله آن است که حقوق بین الملل مهمترین منبع تولید قدرت مولد ایالات متحده آمریکا پس از یازده سپتامبر است. در راستای فهم هرچه بیشتر این فرضیه نیز تحول مفهوم حقوق بین الملل توسل به زور در قالب تحول اصل دفاع مشروع، مداخله بشردوستانه و مسئولیت بین المللی حمایت پس ازیازده سپتامبر به عنوان مطالعه موردی در این مقاله مورد واکاوی قرار میگیرد. این مقاله با روش توصیفی-تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه ای در راستای اثبات این فرضیه گام برمی دارد.

    کلیدواژگان: ایالات متحده آمریکا، یازده سپتامبر، حقوق بین الملل، قدرت مولد
  • سید محمود موسوی* صفحات 335-353

    نتایج تحقیقات فراوانی نشان می دهد که راهبرد آمریکا در سال های اخیر در قبال منطقه غرب آسیا دچار تغییرات گوناگونی شده است. خلق تروریسم نوپدید داعش و حمایت های مالی، اطلاعاتی، نظامی و لجستیک از آن، از نمودهای بارز این راهبرد جدید است. ادبیات تحقیق حاکی از آن است که رابطه بین داعش و منافع آمریکا به تفصیل موردمطالعه قرارگرفته است اما بعد از حذف فیزیکی داعش توسط قدرت های منطقه ای و محور مقاومت، تحقیق نظام یافته ای بر روی راهبرد آمریکا در فضای پساداعش صورت نگرفته است. ازاین رو تحقیق حاضر تلاشی است تا با اتخاذ مبانی نظریه مجموعه امنیت منطقه ای و روش تحقیق سند پژوهی ، مولفه های قدرت مقاومت و خلافت مجازی آمریکا در پسا-فیزیک داعش را به صورت مقایسه ای بررسی کند. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که در فضای پساداعش، ساختار سازی مقاومت در مقایسه با ایتلاف سازی آمریکایی تفوق داشته است. همچنین ماهیت پراگماتیک مقاومت توانسته است کنش های لژیون سینتیک نظامی آمریکا را با شکست راهبردی مواجه کند. علاوه بر آن، تلاش آمریکا برای احیای خلافت مجازی داعش از طریق رسانه و پروپاگاندا در مقایسه با واقعیت های هلال شیعی شکست خورده است. نتایج این تحقیق برای محققان رشته های علوم سیاسی و مطالعات منطقه ای و راهبرد سازان نظری و نظامی کاربرد دارد.

    کلیدواژگان: پساداعش، مقاومت، پراگماتیسم، ایران، آمریکا، مجموعه امنیت منطقه ای
  • حمید مروجی طبسی*، محمدعلی رضایی اصفهانی، رحمان عشریه صفحات 355-387

    قرآن کریم یک بار و در آیه 52 از سوره فرقان به مفهوم جهاد کبیر اشاره کرده است. با توجه به ویژگی هایی که برای این نوع از جهاد در قرآن، روایات و آرای تفسیری بیان شده، جهاد کبیر، بسته جامعی از فعالیت های غیرنظامی مقابله با دشمن است.در علوم سیاسی نیز از مفهوم قدرت نرم نام برده شده که به معنای استفاده از ابزارهای غیرسخت در زمان مناسب و به صورت ناملموس است که بر ضد گروه مقابل به کار گرفته می شود.شباهت استفاده از ابزارهای غیرنظامی در دو مقوله جهاد کبیر و قدرت نرم، تداعی گر هم سانی و مطابقت این دو مفهوم است، اما با بررسی انجام شده و بیان تفاوت های آنها، به نظر می رسد حداکثر باید به هم خوانی و مشابهت جهاد کبیر با قدرت نرم حکم کرد. تفاوت هایی که از جمله آنها می توان به این موارد اشاره کرد: وابستگی قدرت نرم به قدرت سخت در حالی که جهاد کبیر چنین پشتیبانی ندارد، کاربرد قدرت نرم در آسیب رسانی به طرف مقابل در حالی که جهاد کبیر دفاعی، بازدارنده و مصونیت بخش است.برای رسیدن به این نتایج از روش تحقیق تطبیقی میان دو مفهوم و روش تحقیق میان رشته ای با استفاده از منابع کتابخانه ای بهره برده شده است.

    کلیدواژگان: قرآن کریم، جهاد، جهاد کبیر، قدرت نرم
|
  • Mohammad Karimian, Ghafar Zarei * Pages 1-39

    The main goal of this paper is to evaluate the impact of Basij-Asatid (Teachers Basij) on the generation of soft power of the Islamic Republic of Iran through training of political elite. The main question of the article is "What are the possible methods for the soft power of the Islamic Republic to be enhanced by Basij-Asatid and through training of political elites?" For this purpose, a survey approach has been used. The statistical population of the study consists of all faculty members of Shiraz universities. The sample size includes 375 professors selected through proportional sampling method based on the number and gender of professors. Data collecting tool is a researcher-made questionnaire with Cronbach's alpha coefficient of 0.98. The data are analyzed using SPSS software at two levels: At the first level using descriptive statistics methods (frequency, mean and standard deviation) and in the second level using inferential statistics (one-sample t-test and Friedman ranking test). The findings say that the average role of Basij-Asatid in increasing the soft power of Iran by training of political elites is 5.44 and higher than the low intensity limit for this factor (4), which confirms the decisive role of Basij-Asatid in increasing Iran's soft power. The results also show that the factor of "enhancing student Wilayat (Velâyat Paziri)" with an average of 4.7, is the most important and "increasing the student scientific abilities", with an average of 2.73, is the least important.

    Keywords: Basij-Asatid (Basij Professors), Students, Political elite, Shiraz Universities, Soft power
  • Saeed Chehrazad * Pages 41-75
    Objective

    The present paper seeks to answer the important question of how national identity and its mechanism of action can be considered as soft power and how Islam and Western modernity as two wings of national identity in the development of Iran's foreign policy. Involved in the period under review?

    Method

    In this research, using a descriptive-analytical method and relying on library-based information, while explaining "national identity and soft power", this concept is used in the foreign policy of the Islamic Republic of Iran in 2005-. 1392 to study and explore.

    Finding

    The national identity that Islam and Western modernity are examined here as two of its three wings is the center and central signpost of the foreign policy of the Islamic Republic of Iran in the form of soft power.

    Conclusion

    Islam and Islamism in the form of the teachings of Islam in the constitution and Western modernity as another have created a platform that the foreign policy game can be processed, codified and developed in the conflict of these two concepts.

    Keywords: National Identity, Soft power, Islam, western modernity, Foreign Policy
  • Hossein Karimifard * Pages 77-113

    < p >Media, as one the most important means of creating and displaying soft power, has a key role in persuading and attracting the people. Media with a dual contradictory nature and function can cause informing, insightfulness, and hopefulness of the people in COVID-19 crisis; on the other hand, they can spread wrong information, fear, and anxiety. The aim of this study is to investigate the role and function of media in COVID-19 crisis and their effect on public opinion in Iran and the US. In Iran, the foreign opposition media considered the COVID-19 pandemic as an opportunity for an invasion against the Iran, inculcating a denial of reality, offering an inappropriate picture for the role of religion, and being in different to the role of science in facing the disease. However, after powerful west countries became inflicted with COVID-19, the opposition media attempted to cast doubt on the Iranian toward the information announced by the National Committee of Fighting with COVID-19. The domestic media have made an attempt by informing and professional analysis in order to cause peace in Iran’s society. according to the polling centers in the US, at the beginning of the crisis, the media, in the domestic arena, planned to inform people and teach how to face the disease, and in the foreign arena, aimed to deteriorate the China’s face before the public opinion. However, considering the nature and function of the party for the media, they were gradually inclined to criticize the party opponent using this crisis.

    Keywords: soft power, Media, Corona, Iran, USA
  • Arash Beidollahkhani * Pages 115-145

    This research based on a descriptive analysis method, focuses on the ICT aspects of geopolitical tensions and therefore selects the Russian case in the field of information warfare. The main purpose of this paper is to analyze the information and ideological tensions of the West against Russia in the academic discourse of Russia on the basis of conflicting narratives and ideological-geopolitical paradoxes.The main question of this article is how and through what tools the West has spread Russian phobia in the academic discourse of Russian and non-Russian social sciences? The analytical background of this paper is the views of some Russian ideologists and thinkers, and the main hypothesis of this research is that the West has managed a successful information war against Russia through six thematic-narrative areas. Accordingly, in the discourse of Russian elites and ideologists, Russia has been, in most cases, the main victim of the West in the information-media war and on this basis, Russia today is also trying to counterbalance with West by designing a new ideological narrative and expanding media influence - information-centric against the United States, though Russia's power and capacity in this field is limited against the West.

    Keywords: warfare, Information, Russia, US, Ideology, narrative
  • Ebrahim Aghamohammadi * Pages 147-180

    The emergence of the Corona pandemic in early 2020 has become a major concern for national and international concerns and activities, which makes it unavoidable to be aware of global causes and effects and to respond appropriately to this emerging international phenomenon. What has been posed so far as the challenges of world politics have been hard issues such as nuclear proliferation and soft issues such as the environment, but never has a disease, which has spread all over the world, been included in global politics. The question that arises is: Can the Corona Pandemic be on the agenda of world politics and be considered as one of the soft issues of world politics? In response, it can be assumed that: Although the Corona pandemic has severely affected the world community, it is not yet eligible to be on the agenda of global politics, and this depends on the extent to which the international system has had significant influence, continuity and diplomatic responses. Therefore, the purpose of this paper is to investigate the possibility or impossibility of designing a corona pandemic as a global policy agenda and assessing the situation after it. First, by presenting the theoretical framework, how to determine the issues of the world policy agenda, then the Corona pandemic is evaluated as a soft international issue and the possibility of change in the global policy agenda, according to the recent developments.

    Keywords: World politics, Pandemics, corona, Diplomacy, Soft power, International System
  • Mehdi Abbaszadeh *, Faezeh Rahimi Moghaddam Pages 181-211

    Today’s world is the arena of competition among the media. Media, considering their functional dimentions, not only have the ability to shape the minds, but also they can make even specific mindsets. Because they have the power to give their own constructed narratives to their audiences. Daesh gives much importance to media and this means that it well understood the role of media in the world. The main question of the present research is how the power representation is being done in daesh’s media? To answer the question regarding the concepts and elements of the soft power, authors analyze the power representation techniques in daesh’s media via a content analysis method. The case study of the research is dabeq magazine as the most important media that Daesh employs. Content analysis of Dabeq shows that Daesh succssessfully exerted power by declaring the Islamic State named Khilafa, revived the Islamic Khilafa based on religious holy texts, accompanied a wide range of Muslims all around the world by reinforcing the spiritual power and conviction to fight under the ideology of Daesh Khalifa and to exhibit the Daesh power across the globe by terrorist operations. Other elements analyzed in the research are focusing on the military power, punitive power, economic power and social and welfare services by Daesh.

    Keywords: Representation, Soft power, Daesh, Media, Dabeq
  • Ezatollah Akbari Pages 213-239

    < p >Abstract:Foreign policy is the resultant of the opinions and decisions of the authorities of a country to ensure national interests at the international level.Decision-makers of a country manage their country''''s relations with other countries and international forums through various channels;Given the breadth and scope of issues in bilateral or multilateral relations in the international system, along with governments and affiliated political institutions, parliaments play a role in resolving international issues and developing relations through parliamentary diplomacy.This article considers that in major countries, the role of the people in securing national interests is a fundamental and irreplaceable role, it intends to examine the role of the legislature of the Islamic Republic of Iran in foreign policy as it is and what it should be, given the main goal of foreign policy, which is to ensure national interests and security.Keywords: Parliamentary Diplomacy, Foreign Policy, Islamic Parliament of Iran, Public Diplomacy, Parliamentary Friendship Groups

    Keywords: Parliamentary Diplomacy, Foreign Policy, Islamic Parliament of Iran, public diplomacy, Parliamentary Friendship Groups
  • Seyed Kazem Seyed Bagheri *, Mohammad Javad Talebi, Chahuki Pages 241-274

    In the school of Islam, there is a strong emphasis on cooperation and voluntary cooperation, one of the basic plans and functions of which is the cooperation of citizens and the political system in resolving crises. This article examines the role of socio-political cooperation in dealing with crises from the perspective of Islamic ethics. The hypothesis emphasizes that the role of the ethical principle of socio-political cooperation can be played on issues such as compassion for citizens, increased solidarity, a sense of brotherhood, openness to crises, a spirit of responsibility and accountability. He sought the cooperation of citizens and the Islamic State in achieving social justice. This was done using the method of thematic understanding of the extraction based on the four axes of "direct vocabulary" of cooperation, "implicit and obligatory vocabulary", "contextual and semantic-conceptual implications" and "opposing concepts" to understand the semantic network and all ‌ The socio-political cooperation aspect helps as one of the main concepts in Islamic political ethics, which has been less considered so far.

    Keywords: Socio-political cooperation, takfal, compassion, Social Crisis, Semantic network
  • Seyyed Sadrodin Moosavi * Pages 275-305

    Although soft and smart power have been important sources of influence in the course of history, changes in politics in the modern world have added to their utility. While in the 18th century power was determined by the one who had the best sources of power at his disposal, in the 21st century, the information revolution and innovations have created new sources of power. In Joseph Nye’s definition, smart power “is a combination of soft and hard power in an effective way”. The objective of this paper is to study the applicability of Nye’s theory to Imam Khomeini’s political thought. The hypothesis of the research is: many of the indexes of Joseph Nye’s smart power theory are applicable to Imam Khomeini’s political thought. Descriptive-analytical research method was used for this research. The findings of the research indicate that some indexes of smart power are applicable to Imam Khomeini’s political thought, while the ones based on Western doctrines are not applicable. Although Imam Khomeini did not use the concept of smart power and this concept had not been yet introduced in his time, he practically used smart power in confronting the challenges.

    Keywords: Imam Khomeini, Joseph Nye, smart power, soft power, hard power
  • Yousef Molaei, Ruhollah Maleki Azinabadi * Pages 307-333

    The United States of America to restore its international dignity since September 11, 2001, it has devised and implemented strategies to reproduce its power, and has made great efforts to improve both its power generation resources and to deploy new sources of power. So the United States, along with compulsory, structural and institutional power, is trying to activate a new dimension of power as productive power. The question that arises is what is the source of the United States' international production of productive power? To answer this question, the paper assumes that international law is the most important source of US productive power after 9/11. To further understand this hypothesis, the evolution of the concept of international law by force in the context of the evolution of the principle of legitimate defense, humanitarian intervention, and international responsibility for protection after September 11 is examined as a case study in this article. This paper takes a descriptive-analytical approach and uses library resources to prove this hypothesis.

    Keywords: United States of America, September 11, International Law, Productive Power
  • Mahmood Mosavi * Pages 335-353

    Research findings have shown that U.S strategy toward western Asia has undergone fundamental changes in recent years. Creating ISIS emerging phenomenon, and providing it with financial, intelligent, military and logistic support is a manifestation of this new strategy. Literature review shows that ISIS and its relation with U.S interests is investigated thoroughly, however, after physical eradication of ISIS by regional powers and axis of resistance, no systematic research is conducted on the U.S strategy in post-ISIS world. Thus, the current research is an attempt to employ the principles of regional security complex theory and adopt documentary research method to investigate resistance power elements and virtual caliphate of U.S in post-ISIS period comparatively. It was revealed that after ISIS, resistance structural development has overpowered U.S coalition making. Also, the pragmatic nature of the resistance has strategically defeated American military kinetic actions. In addition to that, the U.S attempts aimed at recovering the virtual caliphate of ISIS through media and propaganda is blocked by realities of Shiite crescent. This research has implications for researcher in politics, regional studies, and theoretical and military strategists.

    Keywords: Post-ISIS, Resistance, Pragmatism, Iran, U.S.A, Regional Security Complex
  • Hamid Moraveji Tabasi *, Mohammadali Rezaei Isfahani, Rahman Oshryeh Pages 355-387

    The Holy Quran has once mentioned in verse 52 of Surah al-Furqān the meaning of the Jahad-e-Kabir. Given the characteristics of this type of jihad in the Qur'an, narratives and interpretative statements, the Jahad-e-Kabir is a comprehensive package of civilian activities to confront the enemy.In political science, the concept of Soft Power is also called, which means using non-hard tools at the right time and intangibles that are used against the opposite group.The similarity of the use of civilian tools in two categories of Jahad-e-Kabir and Soft Power is to reconcile the homogeneity and conformity of these two concepts, but with the examination and the expression of their differences, it seems to be at most to match the similarity of the Jahad-e-Kabir with Soft Power. Differences, including the following: the reliance of Soft Power on hard power. While the Jahad-e-Kabir does not have such support, the use of Soft Power in damaging the other side while the Jahad-e-Kabir is defensive, deterrent and immune.To achieve these results, a comparative research method has been used between two concepts and an interdisciplinary research method using library resources.

    Keywords: Holy Quran, Great Jihad, Jahad-e-Kabir, Soft power