فهرست مطالب

پژوهشنامه بیمه - سال سی و پنجم شماره 2 (تابستان 1399)

پژوهشنامه بیمه
سال سی و پنجم شماره 2 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/06/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرزانه صندوقداران، امیر البدوی*، بابک تیمورپور صفحه 9
    هدف

    در دهه های اخیر، با توجه به آن که هزینه های جذب مشتری جدید به طور پیوسته در حال افزایش است، توجه به نگهداری مشتریان و بالا بردن وفاداری آن ها، برای سودآوری سازمان ها بسیار مهم و حساس است. از این رو سازمان ها برنامه های مختلفی را برای افزایش ماندگاری مشتریان خود اجرا می کنند. از سوی دیگر همه مشتریان سودآوری یکسانی برای سازمان ندارند و منابع محدود سازمان باید صرف مشتریان با ارزش شود. هدف این پژوهش ارایه مدلی ریاضی برای انتخاب بهینه مشتریان هدف جهت برنامه های ماندگاری و همچنین انتخاب میزان هزینه برای هر مشتری است.

    روش شناسی:

    اجرای تحقیق حاضر در 3 گام اصلی صورت گرفت. در گام اول با استفاده از داده کاوی احتمال رویگردانی مشتریان بدست می آید. در گام دوم ارزش دوره ی عمر مشتری محاسبه می شود و در گام آخر مدل بهینه سازی پیشنهادی حل می شود، برای حل مدل از LP-Metric استفاده شده و حل آن در نرم افزار GAMS انجام شده است. در حل مدل پیشنهادی داده های واقعی یکی از سازمان های بیمه ای کشور مورد استفاده قرار گرفت.

    یافته ها:

    یک مدل بهینه سازی دو هدفه بر مبنای ارزش دوره عمر مشتری ارایه شده است. یکی از توابع هدف مربوط به بیشینه کردن ارزش دوره عمر مشتری با اجرای برنامه ماندگاری و هدف دیگر مربوط به کمینه کردن هزینه های برنامه است.

     نتیجه گیری:

     با حل مدل بهینه سازی پیشنهادی، یک نمودار پارتو بدست آمده که با در نظر گرفتن نظر کارشناسان، هر نقطه بر روی این نمودار می تواند یک جواب بهینه برای انتخاب مشتریان هدف برنامه های ماندگاری و شیوه هزینه کرد برای آن ها باشد.

    کلیدواژگان: ارزش دوره عمر مشتری، رویگردانی مشتری، برنامه های ماندگاری، داده کاوی، بهینه سازی دو هدفه
  • علیرضا پویا*، داود فاضل ترشیزی صفحه 31
    هدف

    امروزه در صنعت بیمه، ایفای نقش مشتری از دنباله روی ارایه کنندگان خدمت به هدایتگر خدمت دهندگان بدل گشته است بنابراین باتوجه به تفاوت در سودآوری، نوع خرید، وفاداری، ریسک، بعد رفتاری و جمعیت شناختی مشتریان در پی ایجاد مرزبندی قابل توجه ای بین آن ها با استفاده از رویکرد بخش بندی مشتریان می باشیم تا با شناخت ویژگی های هریک از این گروه های مختلف، افزایش قدرت رقابتی و موفقیت فعالان این حوزه فراهم گردد.

    روش شناسی:

    در این پژوهش بخش بندی مشتریان شرکت بیمه البرز با استفاده از روش خوشه بندی دو مرحله ای با الگوریتم تحلیل کلاستر مقیاس پذیر باتوجه به قابلیت این روش در تحلیل همزمان متغیرهای پیوسته و طبقه ای، انجام گردید. الگوهای حاکم در گروه بندی مشتریان شناسایی و سپس از تحلیل تشخیصی  برای اعتبارسنجی خوشه بندی استفاده شد.

    یافته ها:

    باتوجه به تاثیر شاخص های تعیین شده  مشتریان در شش خوشه دسته بندی شدند. از بین شاخص های مورد بررسی متغیرهای میزان تخفیف ارایه شده، سودآوری، ضریب خسارت، حجم و تعداد بیمه نامه خریداری شده به ترتیب بیشترین نقش را در جداسازی خوشه ها از هم داشتند. از نظر متغیر سودآوری تمامی خوشه ها با یگدیگر متفاوت می باشند. از نظر شیوه جذب خوشه بدحساب ها با رهگذران و نورچشمی ها با خوشه های خوش حساب ها متفاوت است.

    نتیجه گیری:

    شرکت های بیمه می توانند با بهره گیری از تکنیک بخش بندی مشتریان براساس معیارهای پیشنهادی این مقاله و شناسایی ویژگی های آن ها، شناسایی جایگاه هریک از گروه ها در سود یا زیان شرکت، پیش بینی و ترسیم الگوی رفتاری مشتریان بالقوه و آتی با ویژگی های مشابه، همچنین تعیین بازار هدف و استراتژی بازاریابی مناسب توان رقابتی خود را نسبت به سایر رقبا افزایش دهند.

    کلیدواژگان: بخش بندی، مشتری، صنعت بیمه، خوشه بندی دو مرحله ای مقیاس پذیر
  • آمنه خدیور*، فاطمه فیروزی، لیلی نیاکان صفحه 65
    هدف

    امروزه سازمان ها برای بهبود فعالیت های خود به رویکردهای فرایند محور روی آورده اند. شناخت و اصلاح فرایندها در سازمان ها به دلیل صرفه جویی در زمان و کاهش هزینه ضروری می باشد.  مدیریت فرایند و مدیریت ریسک بنگاه و بررسی انطباق با قواعد از چالش‎های اصلی سازمان های فرایندمحور امروزی به‎خصوص شرکت های بیمه است. امروزه، بیمه موجب پیشرفت های شگرفی در جامعه ما شده است. در این بین تکنیک فرایندکاوی به شرکت های بیمه ای در شناسایی فرایند موجود و درک به موقع میزان عدم انطباق  فرایندهای عملیاتی با قواعد سازمان کمک می کند.

    روش شناسی:

    این پژوهش هدف دارد با استفاده از تکنیک‎های فرایندکاوی از طریق متدولوژی ساختاریافته پیاده سازی پروژه‎های فرایندکاوی (PMPM)[1] به شناسایی فرایند موجود و درک به موقع میزان عدم انطباق با قواعد سازمان بپردازد. این مطالعه در یکی از شرکت های فعال بیمه کشور برای فرایندهای انتخابی آن مجموعه پیاده شده است.

    یافته ها:

    در این پژوهش با استفاده از نگاره رویدادهای[2] ثبت شده در سیستم های اطلاعاتی سازمان، شمایی از فرایند به دست آمده است. سپس با استفاده از نرم‎افزار پرام فرایندهای سازمانی تجزیه وتحلیل شده، توالی فعالیت های مربوط به فرایند با در نظر گرفتن قواعد کسب وکار منتخب، مورد بررسی قرار گرفته‎اند و درنهایت پیشنهاداتی جهت اصلاح فرایندها ارایه شده است.

    نتیجه گیری:

    در این مطالعه موردی بینش های جدیدی که می تواند برای دیگر متخصصان در کاربرد فرایندکاوی در حوزه مالی مفید باشد ارایه شده است. این رویکرد می تواند در کنار رویکردهای لایه کنترل نظارت و بهبود عملکرد سیستم اطلاعاتی و کاهش ریسک عملیاتی مورد استفاده قرار گیرد. چراکه می‎تواند با ارایه تحلیل فرایندی به موقع مبتنی بر قواعد بینشی مفید برای سازمان به‎همراه آورد.

    کلیدواژگان: فرایندکاوی، بررسی انطباق، قواعد کسب وکار، بهبود فرایند، بیمه، مدیریت ریسک بنگاه
  • اباذر حلم زاده، کریم حمدی*، کامبیز حیدرزاده هنزایی صفحه 93
    هدف

    در سال های اخیر، در صنعت بیمه تلاش زیادی صورت گرفته تا سهم پورتفوی بیمه های عمر کشور افزایش یابد. در حال حاضر این سهم در مقایسه با آمارهای جهانی ناچیز است و از همین میزان نیز هرساله درصدی بازخرید می شوند.  توجه به این که تحقیقات صورت گرفته در زمینه بیمه عمر همگی نگاهی پس نگر داشته اند و هیچ یک به دنبال پیش بینی این رفتار در مشتریان نبوده اند، هدف این تحقیق این است که گرایش افراد به بازخرید بیمه های عمر را، به وسیله متغیرهای مستقل تقدیرگرایی، سرمایه اجتماعی، آگاهی از مزایای بیمه عمر، ارزشمندی مزایای بیمه عمر برای فرد، احساس امنیت سیاسی، احساس امنیت اقتصادی، احساس امنیت شغلی و متغیرهای زمینه ای بسنجد و در نتیجه رفتار بازخرید در بیمه گذاران عمر را بیازماید.

    روش شناسی :

    روش مورد استفاده در این تحقیق، آزمون های همبستگی و رگرسیون است.

    یافته ها :

    طبق یافته های این تحقیق که روی نمونه ی 400 نفری از بیمه گذاران عمر شرکت بیمه کارآفرین در سال های 1390 تا 1395 انجام شده، فقط میان سرمایه اجتماعی با گرایش به بازخرید رابطه مستقیم وجود دارد و سایر روابط معکوس است. هم چنین، فرضیه وجود رابطه معکوس میان گرایش به بازخرید با امنیت اقتصادی رد شد. از بین متغیرهای زمینه ای، میزان تحصیلات قوی ترین رابطه را با گرایش به بازخرید دارد که این رابطه نیز معکوس است. به علاوه، طبق نتایج آزمون رگرسیون، از بین متغیرهای مورد بررسی، متغیر تقدیرگرایی در گرایش به بازخرید بیمه های عمر از بیشترین قدرت برخوردار است و پس از آن، به ترتیب ارزشمندی مزایای بیمه عمر و احساس امنیت سیاسی در رتبه های بعدی قرار دارند. متغیرهای امید به آینده و احساس امنیت اقتصادی، از کمترین اثر کل برخوردارند و قدرت تبیین کنندگی کمتری نسبت به دیگر متغیرها دارند.

    نتیجه گیری:

    بنابراین، با توجه به اهمیت شاخص ارزشمندی مزایای بیمه عمر، بیمه گران و فروشندگان بیمه های عمر بایدحداکثر تلاش خود را برای فهماندن مزایای واقعی پوشش بیمه عمر، به مشتری یا بیمه گذار بیمه عمر انجام دهند.

    کلیدواژگان: بیمه عمر، بازخرید بیمه عمر، گرایش، بیمه گذار عمر، شرکت های بیمه
  • شاهین طیار، سید محسن علامه*، سید علی سیادت صفحه 129
    هدف

    اکتشاف و تبیین رفتارهای مشاهده پذیر فرهنگ پشتیبان برنامه های جانشین پروری در صنعت بیمه ایران روش شناسی: پژوهش حاضر مبتنی بر روش شناسی آمیخته با رویکرد توصیفی- اکتشافی صورت گرفته است. جامعه آماری برای مرحله کیفی، شامل خبرگان دانشگاهی و صنعت بیمه، و برای مرحله کمی، کلیه کارکنان شعب مرکزی شرکت های بیمه بوده است. نمونه آماری در بخش کیفی با رویکرد هدفمند قضاوتی به تعداد 13 نفر به حد اشباع رسید و در بخش کمی به روش طبقه ای تصادفی به تعداد 284 نفر انتخاب گردیده است. ابزار جمع آوری داده ها در مرحله اول شامل مصاحبه نیمه ساختاریافته با خبرگان و در مرحله دوم پرسشنامه 33 سوالی محقق ساخته بوده که روایی آن به روش صوری و محتوایی و پایایی پرسشنامه به روش آلفای کرونباخ (893/0) تایید گردیده است. تجزیه و تحلیل داده های کیفی با استفاده از روش تحلیل مضمون و داده های کمی به روش تحلیل عامل تاییدی در نرم افزار Amos 21 انجام شده است.

    یافته ها:

    الگوهای رفتاری فرهنگ جانشین پرور شامل رفتارهای مشاهده پذیر محتوایی و ساختاری می باشند. همچنین در بین رفتارهای مشاهده پذیر فرهنگ، پیاده سازی برنامه های جانشین پروری (با بار عاملی 649/0)، مدیریت تغییر و تحول جانشین پرور (با بار عاملی 595/0) و مدیریت شایستگی ها (با بار عاملی 585/0) بیشترین حمایت را از مدل اندازه گیری داشته اند.

    نتیجه گیری:

    براساس یافته های پژوهش، یکی از رفتارهای مشاهده پذیر اصلی فرهنگ برای پشتیبانی از برنامه های جانشین پروری در صنعت بیمه، رفتارهای محتوایی می باشد که شامل؛ رفتارهای انگیزشی جانشین پروری، ارتباطات سازمانی یکپارچه و متعهدانه، رهبری تحول آفرین مبتنی بر مشارکت، مدیریت تغییر و تحول جانشین پرور می شود. همچنین سایر یافته های این پژوهش نشان داد که رفتارهای ساختارگرایانه نیز یکی دیگر از رفتارهای مشاهده پذیر فرهنگ برای پشتیبانی از برنامه های جانشین پروری در صنعت بیمه است که شامل؛ قوانین و مقررات تسهیل گر، ساختار سازمانی چابک، مدیریت شایستگی ها، مدیریت راهبردی سرمایه انسانی، پیاده سازی برنامه های جانشین پروری، توانمندسازی مبتنی بر آموزش و مدیریت دانش، و مدیریت عملکرد مبتنی بر جانشین پروری می گردد. 

    کلیدواژگان: جانشین پروری، رفتارهای مشاهده پذیر فرهنگ، صنعت بیمه، فرهنگ سازمانی
  • سیامک جعفرزاده*، جواد فراز مهر صفحه 167
    هدف

    هدف اصلی این مقاله بررسی اعتبار قاعده مرور زمان در بیمه های مربوط به وسایل نقلیه می باشد و  مرور زمان یکی از مهم ترین و اساسی ترین نهادهای حقوق کیفری محسوب می شود. پس از پیروزی انقلاب اسلامی مقنن آن را به طورکلی نسخ و حذف نمود و سپس مرور زمان کیفری را با شرایطی محدود و مقید در امور کیفری در سال 1378 پذیرفت و نهایتا با تصویب قانون مجازات اسلامی سال 1392 نهاد مرور زمان را در قواعد ماهوی تصویب نمود.

    روش شناسی:

    در این تحقیق با روش تحلیلی و توصیفی به این مساله پرداخته شده است. یافته ها: این تحقیق به دلیل سکوت عمدی و اماره و قراینی که در قوانین پیشین وجود دارد، در صدد اثبات حذف مرور زمان در قانون جدید می باشد و در این خصوص به نظر می رسد، اعتقاد به نسخ صریح این قاعده وجود دارد و در مشروعیت مرور زمان بین فقها اختلاف نظر وجود دارد.   

    نتیجه گیری:

    نتایج تحقیق نشان می دهد: حکم عام مرور زمان در قانون بیمه به قوت خود باقی است و می بایستی جهت روشن شدن اعتبار این قاعده در خصوص بیمه های مسئولیت وسایل نقلیه، به قانون جدید مراجعه نمود. در این فرض، در صورتی که قانون خاص جدید حکم کلی قانون بیمه را نسخ (اعم از صریح یا ضمنی) نموده باشد از جهت تقدم قانون خاص لاحق  بر قانون عام سابق، باید قایل به حذف این قاعده شد. از سوی دیگر، در صورت ابهام، اجمال یا سکوت محض قانونگذار در قانون جدید، استناد به قانون بیمه به عنوان قانون عام راهگشا خواهد بود. 

    کلیدواژگان: مرور زمان، بیمه، مهلت های قانونی، تعطیل حق، دعاوی مالی
  • جواد شمسی*، میلاد سلطانی صفحه 205
    هدف

    این نوشتار در پی تبیین مسئولیت بیمه گر در برابر راننده مسبب حادثه است که در قانون بیمه اجباری 1395 پیش بینی شده است. لذا بایستی مفهوم، مبانی و قلمرو مسئولیت بیمه گر در این زمینه بررسی شود.

    روش

    توصیفی- تحلیلی یافته ها: مسئولیت بیمه گر در برابر راننده مسبب حادثه یکی از مسایلی است که تقنین آن در قانون بیمه ضروری می نمود و قانون گذار ما در قانون بیمه اجباری وسایل نقلیه موتوری 1395 اقدام به تقنین آن نمود. در این مورد قانونگذار بایستی میان منافع بیمه گر و بیمه گذار توازن ایجاد کند و به همین جهت به شکل کمتری از ذینفع بیمه در این موارد حمایت شده است. لذا با این رویکرد به تبیین قلمرو مسئولیت بیمه گر در این زمینه پرداخته شده است.

    نتیجه گیری

    بیمه مسئولیت راننده مسبب حادثه قبلا به شکل اختیاری وجود داشت و از وی حمایتی صورت نمیگرفت که قانون گذار در قانون مصوب 1395 علاوه بر اجباری نمودن اخذ این بیمه نامه، سایر شرایط و احکام آن را نیز بیان نمود. قلمرو مسئولیت بیمه گر در این مورد از مسئولیت در برابر شخص ثالث محدودتر اما خسارات بدنی و جانی ناشی از قوه قاهره را نیز بر عهده دارد. جبران خسارت راننده در زمان افزایش خسارات بدنی و خسارات بعد از اتمام قرارداد در صورت تحقق در زمان وجود قرارداد بر عهده بیمه گر است. پرداخت خسارت در مهلت نیازمند درخواست ذی نفع و شروع آن از قطعیت حکم دادگاه یا توافق طرفین است و در پایان نیز پیشنهاداتی ارایه شده است.

    کلیدواژگان: بیمه اجباری، مسئولیت مدنی، شخص ثالث، مسبب حادثه، جبران خسارت
  • مرتضی حاجی پور*، یوسف مولایی صفحه 229
    هدف

    هدف اساسی تحقیق این است  که تعهد افشای  بیمه گذار، مبنا و قلمرو آن  را در مرحله پیش قراردادی در دو نظام حقوقی ایران و انگلیس مورد مطالعه قرار دهد.

    روش شناسی:

    روشی که در تحقیق به کار گرفته شده است روش توصیفی و تحلیلی است که در بستر مطالعه تطبیقی بین حقوق ایران و حقوق انگلیس خصوصا قانون جدید بیمه انگلیس مصوب  2015 انجام شده است.

    یافته ها:

    در بیمه به عنوان یک قرارداد با حداکثر حسن نیت تعهدات متقابلی بر عهده طرفین خصوصا بیمه گذار پیش بینی شده است. یکی از مهمترین تعهدات پیش قراردادی بیمه گذار تعهد به دادن اطلاعات است؛ بیمه گذار نه تنها باید از اظهار خلاف واقع امتناع ورزد، بلکه لازم است اطلاعات لازم و اساسی را در اختیار بیمه گر قرار دهد تا وی بتواند به اتخاذ تصمیم آگاهانه در پذیرش اصل ریسک و تعیین شرایط آن نایل شود. با این که در تعهد بیمه گذار مبنی بر افشای اطلاعات در مرحله پیش قراردادی اختلاف نظری نیست، لیکن در مقام عمل به خصوص در حقوق ایران در خصوص گستره این تعهد، مبنا و آثار آن اختلافاتی وجود دارد که باعث شده است فواید ضرورت افشای اطلاعات تقلیل یابد. بنابراین پیشنهاد می شود قانون گذار به صراحت در خصوص مبنا و گستره تعهد افشای پیش قراردادی بیمه گذار وضع قاعده کند. 

    نتیجه گیری:

    ارایه دقیق اطلاعات پیش از انعقاد قرارداد می تواند به پیش بینی پذیری خطرات بیمه ای و تعیین حق بیمه متناسب با آن از طرف بیمه گر کمک کند. لیکن این تعهد بی قید و شرط  نیست و محدودیت هایی چون اعراض، عدم آگاهی و... بر آن بار می شود و به لحاظ ضمانت اجرای حقوقی نیز نقض این تعهد می تواند حسب مورد به بطلان، فسخ و همچنین طرح دعوای مسئولیت مدنی منتهی شود.

    کلیدواژگان: بیمه، افشاء، پیش قراردادی، مبنا، نقض
|
  • فرزانه صندوقداران, Amir Albadvi *, Babak Teimourpour Page 9
    Objective

     Developing an optimization model based on CLV to customer targeting for the retention program

    Method

      This research consists of three steps. In the first step, using data mining methods, the churn probability of each customer is determined. In the second step, the customer lifetime value for each customer is calculated and finally, in the last step, the model is solved using the LP-metric model in GAMS software. we used the proposed model for one of the insurance organizations of the country. 

    Findings

      A bi-objective optimization model based on CLV is proposed for selecting target customers for the retention program and selecting relevant costs for each customer. One of the objective functions is set to maximize CLV from performing retention programs and the other one is set to minimize program costs.

    Conclusion

      By solving the proposed optimization model, a Pareto diagram is obtained that taking into account the opinion of experts, each point on this diagram can be an optimal answer for selecting the target customers of retention programs and how to spend for them.

    Keywords: Customer Lifetime Value, Retention Programs, Data mining, Bi-objective Optimization
  • Alireza Pooya *, Davood Fazel Torshizi Page 31
    Objective

    Today in the Insurance industry, playing the role customer of follow the service providers has become the guiding providers. Therefore, due to the difference in profitability, volume and type of purchase, loyalty, risks, behavioral and demographic dimensions we seek to create significant demarcations between them with using the customer segmentation approach that by recognizing the characteristics of each of these different groups increase the competitive power and success of activists in this field be provided.

    Method

    Customer Segmentation Using a two-step cluster analysis with scalable cluster analysis algorithm with respect to the feasibility of this technique in the analysis of continuous and categorical variables was performed. Dominant patterns in customer grouping was identified. Then using discriminate analysis, clustering validity was examined.

    Findings

    According to the defined indicators, customers were divided into six clusters.  Variables discounts offered, profit, claims ratio, volume and number of insurance purchased the highest role in the separation of the clusters. Also, in terms of profitability, all clusters are different from each other. In terms of absorption method debtor cluster with Passers and favourite cluster with credit worthy are different.

    Conclusion

    Insurance companies can use the customer segmentation technique based on the criteria proposed in this article and identify their characteristics, identify the position of each group in the company's profit or loss, predict and draw the behavior pattern of potential and future customers with similar characteristics. Determine the target market and appropriate marketing strategy to increase their competitiveness compared to other competitors.

    Keywords: Customer segmentation, Insurance Industry, Two-Step Cluster Analysis
  • Ameneh Khadivar *, Fatemeh Firouzi, Leili Niakan Page 65
    Objective

    Nowadays, Organizations have adopted process-driven approaches in order to improve their operations. Process identification and refining them in organizations is essential to save time and reduce costs. Process management, enterprise risk management and compliance checking with the rules are of the main challenges of today's process-oriented organizations, especially insurance companies. Today, insurance has made tremendous progress in our society. In the meantime, the process mining helps insurers identify the existing process and understand the extent of noncompliance with business rules.

    Method

    This study aims to identify the existing process and understand the extent of non-compliance with the business rules timely by using Process Mining technique through PMPM implementation methodology, conducted in one of the active insurance companies of Iran.

    Finding

    In this study, the process has been visualized using existed event logs registered in the organization's information systems. Then, by applying ProM software, business processes are analyzed, the sequences of the activities related to the process are reviewed regarding selected business rules and finally some improving suggestions for process improvement are presented.

    Conclusion

    Generally, this case study gives some new insights which can be propose to process analyst in the finance area. This approach can be used in parallel with the other control and audit methods as well as performance improvement of information system in order to diminish operational risks. Therefore, it can create a useful insight by presenting a timely rule-based process analysis in a short-term.

    Keywords: Process mining, Compliance Checking, Business rules, Process Improvement, Insurance, Enterprise risk Management
  • ABAZAR HELM ZADEH, Karim Hamdi *, Kambiz Heidarzadeh Hanzaei Page 93
    Objective

    Life insurance in Iran is not only not well-developed but also at low risk of early surrender, causing long-term disruption to insurance companies and insurers' dissatisfaction. This is due to the difficult rules of early life insurance surrender. In recent years, there has been a lot of effort in the insurance industry to increase the share of the life insurance portfolio. Currently, this share is negligible compared to global statistics, and some of them are surrendered annually. Regarding the fact that the researches in the field of life insurance all had a backward perspective and none of them sought to predict this behaviour in the customers, this research aims to measure the tendency of people to life insurance surrender, by independent variables including fatalism, social capital, awareness of the benefits of life insurance, the value of life insurance benefits to the individual, the sense of political security, the sense of economic security, occupational security and contextual variables, and thus the prediction of life insurance surrendering behaviour in life insurance policyholders.

    Method

    Themethod used in this study is correlation and regression tests.

    Findings

    According to the research findings, which is based on a sample of 400 policyholders of the life insurance of one insurance company in 2011-2016, there is only a direct relationship between social capital with a tendency to surrender, and other variables had inverse relationships with it. Also, the hypothesis of the existence of an inverse relationship between the tendency to surrender with economic security was rejected. Among the contextual variables, the level of education has the strongest relationship with the tendency to surrender, which is also inverse. In addition, according to the results of the regression test, among the variables studied, the fatalism variable is the most powerful in the tendency to life insurance surrender, and afterwards, the value of life insurance benefits and a sense of political security. The variables of hope for future and sense of economic security have the least overall effect and have less explanatory power than the other variables.

    Conclusion

    Therefore, given the importance of the value of life insurance benefits, insurers and life insurance salespeople should do their best to understand the real benefits of life insurance coverage to the customer or life insurance insurer. To do this, continuous training of agents andbrokers, as well as the use of control mechanisms to ensure that life insurance vendors are properly informed about the benefits of insurance, have special importance.

    Keywords: Life Insurance, life insurance surrender, Tendency, life insurance policyholder, Insurance Companies
  • Shahin Tayar, Sayyed Mohsen Allameh *, Seyed Ali Siadat Page 129
    Objective

    This study aims to determine the Observable Behaviors of supportive cultural succession planning (SCSP) in the Iran insurance industry

    Method

    This study was conducted based on the mixed method research along with the descriptive-exploratory approach. Regarding the qualitative and quantitative stages, population of interest contain academic staff and insurance experts and employees of the insurers' central branches respectively. Furthermore, for the qualitative part, the sample of size 13 is taken based on the purposive judgmental sampling method and according to the stratified random sampling method the sample of size 284 is selected for the quantitative part. Interviews and questionnaire surveys of 33 questions were two main methods employed to gather data in the first and second stages respectively. Concerning the questionnaire, validity was tested through face validity, and we assessed the reliability with the help of Cronbach's alpha (0.893). Content analysis was conducted to analyze qualitative data and by implementing confirmatory factor analysis in the Amos 21 we analyzed the quantitative one.

    Finding

    According to the results, the Observable Behaviors of SCSP are consist of Content & Structural Observable Behaviors. Moreover, among Observable Behaviors, Establishment Succession Planning ( i.e. loading factor of 0.649), Change & Development Management ( i.e. loading factor of 0.595) and Competency Management ( i.e. loading factor of 0.585)   demonstrated the most  support level for the model.

    Conclusion

    Based on the research findings, one of the Observable Behaviors of SCSP is Content Observable Behaviors consist of Motivational Behaviors, Integrated and committed organizational communications, Transformational leadership based on participation, Change & Development Management. The other Observable Behaviors of SCSP is, Structural Observable Behaviors consist of Facilitator rules and regulations, Agile organizational structure, Competency management, Strategic human capital management, Establishment of Succession Planning, Empowerment based on education and knowledge management, and Performance management based on succession .

    Keywords: Insurance Industry, Observable Behaviors, Organizational Culture, Succession planning
  • Siamak Jafarzadeh *, Javad Farazmehr Page 167
    Objective

    The main purpose of this article is to examine the validity of the rule of lapse of time in insurance related to vehicles, and lapse of time is considered one of the most important and fundamental institutions of criminal law. After the victory of the Islamic Revolution, the legislature completely copied and deleted it, then, it accepted the lapse of time with limited and restrictive conditions in criminal matters in 1999, and finally, with the approval of the Islamic Penal Code in 1392, it approved the lapse of time in essential rules.  

    Method

    In this research, this issue has been addressed by analytical and descriptive methods.

    Findings

    Because of the deliberate silence, statistics and evidence in the previous laws, this research seeks to prove the elimination of the passage of time in the new law, and in this regard, it seems that there is a belief in explicit abrogation of this rule and in the legitimacy of the lapse of time And there is disagreement among jurists on the legitimacy of the passage of time.

    Conclusion

    The results of the research show that the general rule of the lapse of time in the insurance law remains in force and it is necessary to refer to the new law to clarify the validity of this rule regarding the liability insurance of vehicles. In this case, if the new special law has abrogated the general rule of the insurance law (either explicitly or implicitly), the rule of special law prevailing over the former general law must be considered to remove this rule. On the other hand, in case of ambiguity, brevity or pure silence of the legislator in the new law, it will be helpful to cite the insurance law as a general law.

    Keywords: lapse of time, Insurance, statutory deadline, prorogation of right, financial claims
  • Javad Shamsi *, Milad Soltani Page 205
    Objective

    This paper seeks to explain the liability of the insurer against the reasoned driver of accident provided by the Compulsory Insurance Act of 1395. Therefore, the concept, principles and scope of the insurer's responsibility should be examined in these regards.

    Methodology

    descriptive-analytical

    Findings

    The insurer's liability Against the reasoned driver of accident is one of the issues required by law in our insurance law, and our legislator in compulsory motor vehicle insurance Act 1395 has Legalizated it. In this case, the legislator must balance the interests of the insurer and the insured, and therefore less support for the insurance beneficiary in these cases. Therefore, this approach is used to explain the scope of the insurer's responsibility in this regard.

    Conclusion

    Insurance of liability ofthe reasoned driver of accident was previously optional and was not supported in our law but by the legislator in the Act of 1395, in addition to, making it compulsory, it also stated other terms and conditions of that. The insurer's scope of responsibility in this case is more limited than that in the third-party insurance but also incurs the bodily and physical damage caused by the force majeure. The insurer is responsible for compensation Of The driver at the time of the increase of the Physical damages and end of contract damages, if Occurred at the time of the contract. Payment of damages within the deadline required by the beneficiary And It starts the verdict of the court or the agreement of the parties.

    Keywords: Compulsory Insurance, Civil Liability, Third Party, The cause of the accident, Compensation
  • Mortaza Hajipour *, Yusef Molaei Page 229

    Objrctive: The main purpose of the research is to examine the assured, s commitment to disclose information, its basis and scope in the pre-contractual stage in the two legal systems of Iran and the United Kingdom.

    Method

    The method used in the research is a descriptive and analytical method that has been done in the context of a comparative study between Iranian law and British law, especially the new British Insurance Law adopted in 2015.

    Findings

    As a general rule, the negotiating parties have no obligation to disclose information to each other. The main rationale and logic behind contractual relations is this matter that each party must protect its own interests merely. In other words, self-interesting is the governing principle in contractual relations and duty to disclose information as a commitment at the pre-contract stage has not been identified yet. However, the insurance contract is the most important exceptions to this general rule. In this contract, as a contract based on utmost good faith, mutual obligations have been recognized to the parties, especially the insured. One of the main pre-contractual obligations of the insured is the obligation to provide related information. Not only the insured must refuse to make a false statement and misrepresentation, but also it is obliged to provide the insurer with essential information so that he or she can make an informed decision to accept the principle of risk and determine its conditions. Although there is no difference of opinion in the insurerd's obligation to disclose information at the pre-contractual stage, there are differences in practice, especially in Iranian law, regarding the scope of this obligation, its basis and effects, which has reduced the benefits of disclosure. Therefore, it is suggested that the legislator explicitly establish a rule regarding the basis and scope of the insurerd's pre-contractual obligation to disclosure.      

    Conclusion

    In short, it can be said accurate pre-contractual information can help the insurer to predict the insurance risks and to determine the appropriate insurance premium. However, this obligation is not unconditional and it is subject to restrictions such as waiver, lack of awareness, etc. In terms of legal sanctions, breach of this obligation can also lead to cancellation, termination and civil liability litigation.

    Keywords: Insurance, Disclosure, Pre-contarctual, origin, Breach