فهرست مطالب

فصلنامه چشم انداز مدیریت بازرگانی
سال نوزدهم شماره 3 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/11
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سمانه رحیمیان*، مهدی شامی زنجانی، امیر مانیان، محمدرحیم اسفیدانی صفحات 13-39

    با پیشرفت فناوری های دیجیتال و بوجودآمدن کانال‏های ارتباطی نوینی مانند رسانه‏های اجتماعی، عصر اطلاعات به عصر دیجیتال تبدیل شده است. در عصر دیجیتال، رفتار مشتریان با استفاده از فناوری‏های نوظهور تغییر کرده است. شرکت‏ها باید بر تغییرات ایجاد شده در رفتار و انتظارات مشتریان توجه داشته و خود را با این تغییرات وفق دهند. مشتریان امروز، بیشتر زمان خود را در رسانه‏های اجتماعی صرف می‏کنند و شرکت‏ها باید در جایی باشند که مشتریانشان حضور دارند. حضور فعالانه در رسانه‏های اجتماعی به یکی از استراتژی‏های مهم تبدیل شده و کسب‏وکارها باید با استفاده از رسانه‏های اجتماعی تجربه‏ای عالی برای مشتریان خود ایجاد نمایند. مطالعه‏ی حاضر با هدف ارایه چارچوبی برای تبیین نقش رسانه‏های اجتماعی در مدیریت تجربه مشتری صنعت هتلداری انجام گرفته است. بدین منظور، ابتدا با مرور مطالعات انجام شده در حوزه‏ی مدیریت تجربه مشتری صنعت هتلداری، چارچوب اولیه مدیریت تجربه مشتری انتخاب شد. سپس با روش مرور سیستماتیک مبانی نظری نقش رسانه‏های اجتماعی در هر یک از مراحل مدیریت تجربه مشتری صنعت هتلداری بیان ‏می گردد. نتایج این پژوهش نشان دهنده آنست که رسانه‏های اجتماعی در تمامی مراحل مدیریت تجربه مشتری صنعت هتلداری نقش دارد و تنها در یک گام مرحله‏ی «طراحی تجربه مشتری» نقشی از رسانه های اجتماعی شناسایی نشد.

    کلیدواژگان: تجربه مشتری، مدیریت تجربه مشتری، رسانه های اجتماعی، هتلداری
  • وحید خاشعی ورنامخواستی، وحید نورنژادونوش* صفحات 41-63

    صنعت روغن کشی ازجمله صنایعی است که در محیط بسیار متلاطم، متنوع و پیچیده ای قرار دارد و با تغییر و تحولات زیادی روبرو است. هدف پژوهش حاضر ارایه مدل کنترل راهبردی در صنعت روغن کشی ایران می باشد. این پژوهش بر اساس روش کیفی و کمی در دو مرحله صورت گرفت. در بخش کیفی با رویکرد نظریه داده بنیاد و با استفاده از مصاحبه های کیفی نیمه ساختاریافته و عمیق با 14 نفر از خبرگان صنعت روغن کشی و تحلیل آن در نرم افزار MAXQDA، شاخص ها و ابعاد مدل کنترل راهبردی صنعت شناسایی شدند. سپس در بخش کمی با استفاده از رویکرد ساختاری-تفسیری (ISM) مدل مربوطه مورد آزمون قرار گرفت و با بهره گیری از تحلیل MICMAC روابط میان مضامین تحلیل گردید. یافته ها نشان داد صنعت روغن کشی دارای اهرم های شانزده گانه مربوط به شاخص های کنترل راهبردی و همچنین اهرم های کنترلی ده گانه مربوط به ابعاد کنترل راهبردی است. در سطح «کنترل فرو راهبردی» ابعاد کنترل فردی، ساختاری و فرایندی؛ در سطح «کنترل راهبردی» ابعاد کنترل اجرای راهبرد و محتوای راهبرد؛ و در سطح «کنترل فرا راهبردی» ابعاد کنترل تعاملی، سیاسی، انطباقی، بینشی-ارزشی و کنترل آگاهی ویژه شناسایی شدند.

    کلیدواژگان: کنترل راهبردی، نظریه داده بنیاد، مدلسازی ساختاری تفسیری (ISM)، صنعت روغن کشی
  • محمدهادی صادق*، مریم پرچمی سرقین، محمدعلی شاه حسینی صفحات 62-96
    هدف

    از آنجایی که تاکنون در مورد چیستی مکانیسم هایی حاکمیت شرکتی در سرمایه گذاری های مشترک بین المللی و همچنین چیستی عوامل موثر بر کم وکیف مکانیسم های مذکور پژوهش جامعی صورت نگرفته است، در نتیجه این مقاله سعی دارد تا عوامل موثر بر شکل گیری حاکمیت شرکتی در تشکل های یاد شده و همچنین مکانیسم ‏های حاکمیت شرکتی متناسب را شناسایی نماید.

    روش

    مرور نظام مند روش تحقیقی است که به منظور دستیابی به هدف فوق مورد استفاده قرار گرفته و از طریق آن، 400 پژوهش استخراج شده که از میان آنها 38 مقاله مورد بررسی عمیق قرار گرفته اند.

    یافته ها

    در نهایت نیز با استفاده از روش تحلیل مضمون و ابزار کد گذاری باز، 11 مکانیسم حکمرانی که در سرمایه گذاری مشترک بین المللی کاربرد دارند و همچنین 16 عامل که بر کم و کیف عوامل شناسایی شده تاثیر دارند، به همراه تببین نحوه این اثر گذاری، شناسایی شدند.

    نتایج

    در نهایت نیز این نتیجه بدست آمد که عواملی از قبیل جنس کسب و کار والدین، صنعت شرکا و همچنین مقتضیات کشور میزبان به بر کم یا زیاد شدن مکانیسم های شناسایی شده تاثیر گذار خواهند بود.

    کلیدواژگان: سرمایه گذاری مشترک بین المللی، مکانیسم های حاکمیت شرکتی، عوامل موثر، روش مرور نظام مند ادبیات
  • شهرام خلیل نژاد*، میلاد قنبری، محدثه رضائیان آستانه صفحات 98-118
    هدف

    پژوهش پیش رو به دنبال آن است که نشان دهد کیفیت تجربه کاربری پلتفرم ها تا چه میزان تحت تاثیر بازی وارسازی و استراتژی قیمت گذاری آن ها است.

    روش

    جامعه آماری این پژوهش شامل 114 پلتفرم ایرانی و خارجی و نمونه آماری شامل 88 پلتفرم بر اساس رتبه بندی آلکسا است. برای تحلیل داده ها از روش مدل سازی معادلات ساختاری و از نرم افزار SMART-PLS3 استفاده شده است.

    یافته ها

    نتایج حاصل حاکی از این است که بازی وارسازی اثر مثبت و معناداری بر روی کیفیت تجربه کاربری ندارد. و طبق بررسی های انجام شده تاثیر تعدیلی استراتژی های قیمت گذاری بر رابطه بین بازی وارسازی و کیفیت تجربه کاربری تایید شد.

    نتیجه گیری

    استفاده از ابزار بازی وارسازی در پلتفرم ها به خودی خود باعث بهبود و یا افزایش کیفیت تجربه کاربری نمی شود. پلتفرم ها و شرکت ها یا سازمان هایی که مدل کسب و کار پلتفرمی دارند در صورتی می توانند از بازی وارسازی برای افزایش کیفیت تجربه کاربری استفاده کنند که از استراتژی های قیمت گذاری مناسب و صحیحی استفاده کنند.

    کلیدواژگان: بازی وارسازی، کیفیت تجربه کاربری، استراتژی های قیمت گذاری، پلتفرم
  • معین کلوشانی، داود فیض*، مرتضی ملکی مین باش رزگاه، عظیم زارعی صفحات 120-148
    هدف

    رسانه های اجتماعی به عنوان یک گزینه استراتژیک، توسعه سریع قابلیت های بازاریابی شرکت های استارت آپی را میسر ساخته اند، بنابراین ضروریست تا این قبیل شرکت ها ، استراتژی های بازاریابی خود را به گونه ای توسعه دهند تا ابزارها و تاکتیک های متنوع بازاریابی رسانه های اجتماعی را با اهداف بازاریابی همراستا و خلق مزیت های رقابتی پایدار و تحقق اهداف را امکان پذیر نمایند. هدف این پژوهش برای پاسخ به این نیاز، ارایه مدل همراستایی ابزارهای بازاریابی رسانه های اجتماعی در شرکت های استارت آپ است.

    روش

    با توجه به پیچیدگی همراستایی ابزارهای بازاریابی رسانه های اجتماعی در سطح عملیاتی، طراحی مدل براساس روش شناسی سیستم نرم و نگاشت شناختی، در قالب یک مطالعه کیفی با رویکرد توصیفی- اکتشافی انجام شد. داده های پژوهش از طریق مصاحبه های نیمه ساختار یافته با 16نفر از مدیران 8 شرکت استارت آپی که به صورت غیر احتمالی در دسترس انتخاب شدند، جمع آوری شد.

    یافته ها

    ساخت دهی به مساله پژوهش در چهارچوب روش منجر به شناسایی سه الگوی متداخل همراستایی ابزارهای بازاریابی رسانه های اجتماعی شامل همراستایی محتوا-محاوره، همراستایی ارتباطی و همراستایی واکنش منجر به مبادله شد که دستیابی به اهداف برنامه های بازاریابی رسانه های اجتماعی شامل افزایش آگاهی، افزایش تعاملات با مشتریان و جایگاه یابی را میسر می سازد.

    نتیجه گیری

    توسعه و پیاده سازی استراتژی های همراستایی در چهارچوب الگوی پیشنهادی پژوهش در قالب 47 اقدام هدفمند ارایه شد که می تواند خطوط راهنمای توسعه قابلیت های بازاریابی شرکت های استارت آپی در بستر رسانه های اجتماعی را شکل دهد.

    کلیدواژگان: همراستایی، ابزارهای بازاریابی رسانه های اجتماعی، شرکت های استارت آپ، روش شناسی سیستم نرم، نگاشت شناختی
  • نادر سید کلالی*، الهام حیدری صفحات 150-170
    هدف

    پژوهش های گوناگون نشان داده اند که جهت گیری کارآفرینانه تاثیر معناداری بر عملکرد بنگاه ها دارد. به همین سبب طی چند دهه اخیر توجه محققان به این موضوع جلب شده و تحقیقاتی درخصوص پیشایندهای جهت گیری کارآفرینانه انجام شده است. انواع جهت گیری های استراتژیک سازمانی از جمله متغیرهایی هستند که می توانند به عنوان پیشایند جهت گیری کارآفرینانه بررسی شوند. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه میان آینده گرایی سازمانی و جهت گیری کارآفرینانه است. نقش تعدیل گر شدت رقابت نیز در این رابطه بررسی شده است.

    روش

    جامعه آماری تحقیق شامل شرکت های فعال در صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران بود. به این منظور پرسشنامه ای میان مدیران ارشد این شرکت ها توزیع شد که نهایتا 124 پرسشنامه بازگردانده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش مدل سازی معادلات ساختاری واریانس محور استفاده شد. به این منظور نرم افزار Smart PLS3 به کار گرفته شد.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد که آینده گرایی بر جهت گیری کارآفرینانه اثر مثبت دارد. نقش تعدیل کننده شدت رقابت نیز در این رابطه تایید شد.

    نتایج

    هر چه شرکت های فعال در صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات، آینده نگرتر باشند میل به کارآفرینی در آن ها افزایش می یابد. به علاوه، هرچه شدت رقابتی که این شرکت ها در زیرصنایع گوناگون این صنعت ادراک می کنند بیشتر باشد، میزان تاثیر آینده گرایی بر کارآفرینی شدت می گیرد.

    کلیدواژگان: جهت گیری استراتژیک، آینده گرایی، جهت گیری کارآفرینانه، شدت رقابت، فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • مهیار محقق منتظری، محسن اکبری*، مصطفی ابراهیم پور ازبری صفحات 171-196
    هدف

    صمیمیت به عنوان یک مشخصه‌ی مهم روابط نزدیک خدماتی، تاثیر بالقوه و بسزایی در بهبود رفتار مصرف‌کننده داشته است. به این ترتیب، هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر صمیمیت مشتری بر بهبود باورها، نگرش‌ها و نیات رفتاری آن‌ها در مصرف خدمات جدید است.

    روش‌: 

    پژوهش حاضر از منظر هدف، کاربردی است و از منظر روش اجرا و گردآوری اطلاعات در زمره‌ی پژوهش‌های توصیفی-پیمایشی قرار می‌گیرد. جمع‌آوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه‌ (با تایید روایی و پایایی) از میان مشتریان خدمات جدید شرکت بیمه ایران در شهر رشت (تعداد نامشخص و جامعه نامحدود درنظر گرفته شد) و روش نمونه‌گیری غیراحتمالی در دسترس (تعداد نمونه: 267)، صورت پذیرفت. به منظور دستیابی به اهداف پژوهش هشت فرضیه مطرح شد و این فرضیه‌ها با روش مدلسازی معادلات ساختاری و نرم افزار (PLS) مورد تجزیه‌و‌تحلیل قرار گرفتند.

    یافته‌ها:

     یافته‌های پژوهش نشان دادند که صمیمیت به صورت مثبت و معناداری بر باورها، نگرش‌ها و نیات رفتاری مشتریان خدمات بیمه ایران تاثیرگذار هستند. همچنین اثر میانجی باورها و نگرش‌ها بر رابطه‌ی میان صمیمیت و نیات رفتاری مورد تایید قرار گرفت.

    نتایج

    صمیمیت با کاهش عدم اطمینان در موقعیت‌های خرید پیچیده مانند خدمات جدید بیمه، می‌تواند بهبود نگرش، وفاداری مشتریان و توصیه‌های مثبت را به همراه داشته باشد. بنایراین، مدیران شرکت‌های بیمه باید راهبردهای بازاریابی رابطه‌ای و سفارشی‌سازی خدمات را در پیش بگیرند و با تقویت مهارت‌های ارتباطی مناسب در نمایندگان فروش خود، ایجاد رابطه‌ی صمیمی با مشتریان را تسهیل نمایند.

|
  • Samaneh Rahimian *, Mehdi Shamizanjani, Amir Manian, Mohammad Rahim Esfiddani Pages 13-39
    Objecive

    Information age has transformed into the digital age by developing digital technologies and new communication channels, such as social media. Customers spend most of their time in social media and companies have to be where their customers are. Active social media presence is a key strategy for all businesses and they must create memorable and superior customer experience by using these platforms. This research aims at developing a framework for explaining the role of social media in customer experience management in hotel industry.

    Methodology

    To do so, first by reviewing the literature, we select a framework for customer experience management in hotel industry. Then, we explain the role of social media in its stages and steps, using systematic literature review.

    Findings

    With literature review, we obtained a four-stage framework for CEM in the hotel industry. These four stages are customer identification, customer experience design, customer experience implementation, and customer experience measurement. With SLR, the study shows that social media has an important role in all stages, except in one step, touchpoint prioritization.

    Result

    Social media is one of the most important components of the customer experience, and organizations that integrate social media with the customer experience have created better experiences for their customers than competitors. Hotel managers need to understand the role and capabilities of social media in managing the customer experience and use this tool to gain a competitive advantage and advance in the market.

    Keywords: Customer Experience, customer experience management, social media, hotel industry
  • Vahid Khashei Varnamkhasti, Vahid Noornejad Vanoush * Pages 41-63

    The Oilseed Extraction Industry is one of the industries that is in a turbulent, diverse and complex environment and is facing many changes and developments. The purpose of this study is to present a strategic control model in the Iranian Oilseed Extraction Industry. This research was done based on qualitative and quantitative methods in two stages. In the qualitative section, with the basis of Grounded Theory approach and using semi-structured and in-depth qualitative interviews with 14 experts from Oilseed Extraction Industry and its analysis in MAXQDA software, the indicators and dimensions of the industry strategic control model were identified. Then, in the quantitative section, the relevant model was tested using the Interpretive Structural Modelling approach (ISM) and the relationships between the themes were analyzed using MICMAC analysis. The findings showed that Oilseed Extraction Industry has sixteen levers related to strategic control indicators and ten control levers related to strategic control dimensions. At the level of "non-strategic control", the dimensions of individual, structural and process control; at the level of "strategic control", the dimensions of the strategy implementation and strategy content control; at the level of "meta-strategic control", the dimensions of interactive, political, adaptive, insight-value and special alert control were identified.

    Keywords: strategic control, Grounded theory, Interpretive Structural Modelling (ISM), Oilseed Extraction Industry
  • Mohammad Hadi Sadegh *, Maryam Parchami Sarghein, Mohammad Ali Shahhosseini Pages 62-96
    Objective

    The lack of a research which determined corporate governance mechanisms and recognized the factors which have effect on them makes us to write this article to recognize the mechanisms which are compatible with the nature of international joint ventures structure and determine the factors which have influence the specified mechanism and form them.

    Methodology

    For attaining to above objective, a systematic literature review (SLR) executed and 400 articles extracted and 38 of them, analyzed deeply and systematically (thematic analysis technique and open coding method have been exploited as the analyzing tools, as well).

    Findings

    Recognition of 11 corporate governance mechanisms, 16 factors which have effect on their presence and the visual illustration of mentioned results, are the findings of this article.

    Conclusion

    Meanwhile, the filed of activity and industry of the parents, further to the circumstance of the host country, can increase / decrease the number of determined mechanisms.

    Keywords: International Joint Venture, Corporate Governance Mechanism, Effective factors, Systematic Literature Review
  • Shahram Khalil Nezhad *, Milad Ghanbari, Mohaddeseh Rezaian Astaneh Pages 98-118
    Objective

    The present study seeks to show the extent to which the quality of user experience of platforms is influenced by their gamification and pricing strategy.

    Methodology

    The statistical population of this study includes 114 Iranian and foreign platforms and the statistical sample includes 88 platforms based on Alexa ranking. Structural equation modeling and SMART-PLS3 software were used to analyze the data.

    Findings

    The results indicate that gamification does not have a positive and significant effect on the quality of user experience. According to the studies, the adjustment effect of pricing strategies on the relationship between gamification and user experience quality was confirmed.

    Conclusion

    Using gamification tools on platforms does not in itself improve or enhance the quality of the user experience. Platforms and companies or organizations that have a platform business model can use gamification to enhance the quality of the user experience if they use appropriate pricing strategies.

    Keywords: gamification, user experience quality, pricing strategies, platform
  • Moein Koloushani, Davod Feiz *, Morteza Maleki Minbash Razgah, Azim Zarei Pages 120-148
    Objective

    Social media as a strategic choice leads startup companies to rapid marketing capabilities development. So it is essential for these business entities to develop and implement social media marketing strategies in a way that align a wide range of social media tools and tactics with marketing objectives to make sustainable competitive advantages and to meet business goals. To address this pivotal need, this article aims to present the alignment model of social media tools in startup companies.

    Method

    Considering the complexity of aligning social media marketing tools with marketing objectives as the problematic situation, constructing the model was conducted through using soft system methodology and cognitive mapping. Data was gathered in collaborative way and throughout semi-structured deep interviews with 16 managers of 8 startup companies as an expert panel in heterogeneous industries that were selected according to non-random sampling method.

    Results

    Findings implies that in congruence with triadic objectives of social media marketing plans within startups including increasing awareness, increasing interactions with customers and positioning, respectively three levels of interrelated alignment including content-conversation alignment, communication based alignment and conversion based alignment could be accomplished.

    Conclusion

    47 goal oriented actions were suggested by participants that could be considered as the alignment strategies guidelines either in social media marketing strategy development or implementation.

    Keywords: Alignment, Social Media Marketing Tools, Startup Businesses, Soft system methodology, Cognitive Mapping
  • Nader Seyed Kalali *, Elham Heydari Pages 150-170
    Purpose

    Several studies have shown that entrepreneurial orientation has a significant effect on firms’ performance. Therefore, during the past decades, business scholars have paid more attention to this subject, and several studies have been done on the antecedents of entrepreneurial orientation. The various dimensions of strategic orientations are among the variables that can be investigated as the antecedents of entrepreneurial orientation. The purpose of the present study was to investigate the relationship between futurity and entrepreneurial orientation. The effect of the competitive intensity in moderating this relationship was also studied.

    Methodology

    The population consisted of the companies which were active in the information and communication technology sector. A questionnaire was distributed among the executives of these firms. Finally, 124 questionnaires were collected. The variance-based structural equation modeling technique was used to analyze data. Smart PLS3 was the software through which the analysis was done.

    Findings

    The results showed that futurity has a positive effect on entrepreneurial orientation. The effect of competitive intensity in moderating this relationship was also confirmed.

    Results

    The more future-oriented the ICT companies are, the more entrepreneurial they will be. Moreover, the more the companies in various ICT sub-industries perceive competitive intensity, the more the effect of future-orientation on entrepreneurship will be.

    Keywords: Strategic Orientation, Future Orientation, entrepreneurial orientation, Competitive Intensity, Information, Communication Technology
  • Mahyar Mohaghegh Montazeri, Mohsen Akbari *, Mohstafa Ebrahimpour Azbari Pages 171-196
    Objective

    Intimacy, as an important feature of close service relationships, has the potential and significant impact on improving consumer behavior. Thus, the purpose of this study is to investigate the effect of customer intimacy on improving their beliefs, attitudes, and behavioral intentions in consuming new services.

    Methodology

    The present research is practical from the perspective of purpose and from the perspective of implementation method and data collection is among the descriptive and survey research. Data were collected by using questionnaire (with validity and reliability) from new services customers of Iran Insurance Company in Rasht and available non-probability sampling method. In order to achieve the objectives of the research, eight hypotheses were proposed and these hypotheses were analyzed by structural equation modeling and PLS software.

    Findings

    Findings show that intimacy has a positive and significant effect on the beliefs, attitudes and behavioral intentions of customers of Iran insurance services. The mediating effect of beliefs and attitudes on the relationship between intimacy and behavioral intentions was also confirmed.

    Conclusion

    Intimacy can improve attitudes, customer loyalty and positive WOM by reducing uncertainty in complex shopping situations such as new insurance services. Therefore, managers of insurance companies should adopt relationship marketing strategies and service customization and facilitate the establishment of an intimate relationship with customers by strengthening the appropriate communication skills of their sales representatives.

    Keywords: Customer Intimacy, Belief, attitude, Consumer Behavioral Intentions, New Insurance Services