فهرست مطالب

Iranian Evolutionary and Educational Psychology Journal
Volume:2 Issue: 4, Dec 2020

  • تاریخ انتشار: 1399/12/16
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سید علیرضا موسوی امجد، احمد غضنفری*، سالار فرامرزی صفحات 225-238

    پژوهش حاضر با هدف بررسی چارچوب مفهومی تدوین برنامه مداخلات به هنگام خانواده محور ویژه کارکردهای شناختی کودکان 3 تا 5 ساله شهر یاسوج بود. با استفاده ازروش نمونه گیری دردسترس همه پژوهش های صورت گرفته تا سال 2018 در داخل و خارج از کشور بررسی شد همچنین با روش نمونه گیری گلوله برفی در بخش دیگری 10 متخصص مرتبط با موضوع جهت ارزیابی مولفه ها انتخاب شدند. داده ها به روش تحلیل مضمون و با استفاده از نرم افزار Nvivo بررسی شد. تحلیل داده ها 4 مضمون سازمان دهنده شامل: توجه، حافظه، زبان و کارکردهای اجرایی را آشکار ساخت. همچنین 17 مضمون پایه نیز که تشکیل دهنده مضامین سازمان دهنده هستند برای ساخت برنامه مداخله به هنگام خانواده محور برای کارکردهای شناختی استخراج و معرفی شد که عبارتند از: حفظ توجه، توجه پایدار، توجه تقسیم شده، نوجه متمرکز و انتخابی برای مضمون سازمان دهنده توجه؛ حافظه دیداری، شنیداری و کاری برای مضمون سازمان دهنده حافظه؛ زبان دریافتی و بیانی برای مضمون زبان و مضامین پایه برنامه ریزی، کنترل عاطفی، مدیریت زمان، انعطاف پذیری، فراشناخت، بازداری پاسخ و سازماندهی برای مضمون سازمان دهنده کارکردهای اجرایی. به منظور روایی مدل مضامین، پرسشنامه ای طراحی و در اختیار گروه دوم نمونه (متخخصین) قرار گرفت و پایایی کدگذاری با استفاده از روش هولستی مورد تایید قرار گرفت. این بسته می تواند راهگشای والدین کودکان در معرض خطر و تاخیر رشدی باشد. همچنین برای تقویت کاردکردهای شناختی کودکان عادی نیز می تواند مفید باشد

    کلیدواژگان: : مداخله به هنگام، خانواده محور، کارکردهای شناختی
  • سید عبدالمجید سجادی، غلامرضا ویسی*، خوش گفتار مقدم علی اکبر صفحات 239-248

    این پژوهش با هدف تعیین مولفه های اثربخشی دوره کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان از دیدگاه متخصصان  انجام شد. جامعه آماری این پژوهش را اساتید دانشگاه فرهنگیان در سال 1399 تشکیل داد.  نمونه ی این پژوهش با روش  نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. در مجموع از شش تن از اساتید برجسته دانشگاه که در دانشگاه های فرهنگیان مشغول به تدریس هستند اطلاعات گرداوری شد. ابزار گرداوری اطلاعات در این پژوهش مصاحبه حضوری بوده است. محقق با حضور در دفتر کار هرکدام از اساتید، ضمن تشریح کامل اهداف و فرایند پژوهش، مصاحبه پژوهشی خود را از ایشان به عمل آورده و سپس دسته بندی و تبیین نموده است و سپس با سوالی باز پاسخ از صاحبنظران (مصاحبه شوندگان) مولفه های اثربخشی دوره کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان را جویا شده است. مولفه های اثربخشی دوره کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان از دیدگاه متخصصان به ترتیب «تعیین و اجرای اهداف مطلوب آموزشی»، «استفاده از اساتید مجرب از بدنه آموزش و پرورش»، «استفاده از محتوای مطلوب آموزشی»، «توجه به ویژگی دانشجویان» و «ظاهر فیزیکی مناسب و امکانات به روز» تبیین شدند.

    کلیدواژگان: تعیین مولفه های میزان اثربخشی، دوره کارشناسی آموزش ابتدایی، دانشگاه فرهنگیان
  • زهره برزگر، قمر کیانی*، علی شهنواز صفحات 249-257

    این پژوهش با هدف مدل یابی روابط ساختاری تدریس تحول آفرین ادراک شده با گرایش به تفکر انتقادی با میانجی گری باورهای انگیزشی در دانشجویان انجام شد. روش پژوهش مذکور همبستگی از نوع معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی دانشجویان کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در سال تحصیلی 99-1398 به تعداد 3512 بود که از بین آن ها تعداد 384 نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده های مورد نیاز از پرسشنامه های تدریس تحول آفرین بوجامپ و همکاران (2000)، تفکر انتقادی فاسیون و فاسیون (1990) و باورهای انگیزشی پینتریچ و دی گروت (1990) استفاده شد. تجریه و تحلیل آماری با استفاده از روش مدل معادلات ساختاری و به کمک نرم افزار آموس انجام شد. نتایج نشان داد که نقش میانجی خودکارآمدی و علاقه درونی در رابطه تدریس تحول آفرین و گرایش به تفکر انتقادی معنی دار بود (p<0.05) اما نقش میانجی اضطراب در رابطه تدریس تحول آفرین و گرایش به تفکر انتقادی معنی دار نبود (p>0.05). همچنین نتایج نشان داد رابطه متغیرهای تدریس تحول آفرین و گرایش به تفکر انتقادی با نقش میانجی خودکارآمدی، اضطراب و علاقه درونی برابر 145/0 بود که با توجه به سطح معنی داری آن (p<0.05) از نظر آماری معنی دار بود. بر اساس نتایج یافته های این پژوهش می توان نتیجه گیری کرد که پژوهش حاضر از نظر آماری دارای شاخص های برازش قابل قبولی داشت. بنابراین برای مدل یابی روابط ساختاری تدریس تحول آفرین ادراک شده می توان از تفکر انتقادی با میانجی گری باورهای انگیزشی در دانشجویان استفاد کرد.

    کلیدواژگان: تدریس تحول آفرین ادراک شده، گرایش به تفکر انتقادی، باورهای انگیزشی، دانشجویان
  • امید ملاحی، محبوبه سعادت* صفحات 258-277

    این امر که آیا فراهم ساختن بازخورد و اصلاح عملکرد فراگیران هم زمان با سنجش آنان باشد یا نه ارزیابی پویا را از ارزیابی غیرپویا متمایز می سازد. پژوهش حاضر با هدف بررسی آزمایشی و مقایسه ی تاثیر بازخورد ارایه شده در چارچوب ارزیابی پویای گروهی و ارزیابی تکوینی (به عنوان نمایندگان این دو رویکرد متفاوت ارزیابی) بر بهبود عملکرد 34 فراگیر ایرانی در مهارت نگارش به زبان انگلیسی و بررسی توانایی آنها در انتقال دانش ومهارتهای کسب شده در فعالیتهای جدید وپیچیده تر طراحی شد. در گروه ارزیابی پویای گروهی، از یک مدل ارزیابی پویای کلاسی بهره بردند که شامل سه مرحله آشناسازی، اجرا و بازبینی بود و فراگیران گروه ارزیابی تکوینی توالی آموزش، ارزیابی و بازخورد را دریافت نمودند. داده ها از نوشته های فراگیران و عملکرد آنها در سه آزمون نگارش غیرپویا بدست آمد. نتایج ارزیابی های کمی به خصوص تحلیل واریانس، برتری گروه ارزیابی پویا را در ارتقای مهارت نگارش نشان داد، اما دو گروه در انتقال دانش ومهارتهای کسب شده به تکلیف های نگارشی جدید وپیچیده تر عملکرد نسبتا یکسانی نشان دادند که این امر را می توان به نایل آمدن هر دو گروه به سطح رضایت بخشی از درونی سازی دانش کسب شده وخوداتکایی نسبت داد. بر این اساس، چنین نتیجه گیری شد که بازخورد نظام مند ارایه شده در چارچوب هر دو رویکرد ارزیابی به طور موفقیت آمیزی قادر به گسترش توانایی نگارش فراگیران می باشد.

    کلیدواژگان: بازخورد، ارزیابی پویا (ی گروهی)، ارزیابی تکوینی، مداخله، انتقال
  • خلیل سزیده، شهرام افراز*، فضل الله صمیمی صفحات 278-293

    مهارت تدریس معلمان مجموعه ای از ویژگیهای شخصی ،تواناییها، دانش ها، مهارتها و نگرشها است که باعث می شود عملکرد موثر معلمان در موقعیتهای تدریس مختلف افزایش پیدا کند. با وجود اهمیت مهارت تدریس معلمان در طراحی شیوه های تدریس و عملکرد کلاسی، اما در ایران تحقیقات اندکی به این مهم پرداخته اند و عوامل تاثیر گذار برآن را کشف کرده اند. در نتیجه تحقیق حاضر کوشید تا با روش تحلیل معادلات ساختاری، تاثیر  متغیر خود کار آمدی را بر مهارت تدریس معلمان ایرانی زبان انگلیسی را تهیه و آن را بسنجد. این تحقیق با حضور 197 معلم زبان انگلیسی که همگی  در دبیرستانهای استان هرمزگان (شهرهای بندر عبای و میناب) تدریس می کنند انجام شد.برای انجام این تحقیق ،معلمان پرسشنامه مهارت تدریس معلمان و پرسشنامه باورهای خود کار آمدی تکمیل کردند. آزمون مدل معادلات ساختاری  نشان داد که  متغیر خود کار آمدی  رابطه مثیت با مهارت تدریس معلمان داشت. همچنین نتایج حاصل ازتحلیل  مدل معادلات ساختاری نشان داد که استراتژی آموزشی به عنوان مولفه متغیر خود کارآمدی بیشترین اثر بر مهارت تدریس معلمان داشت. از نتایج تحقیق می توان در  آموزش زبان انگلیسی، برنامه ریزی درسی و ارتقا دانش و مهارت تدریس معلمان زبان انگلیسی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: معلمان زبان انگلیسی، مهارت تدریس، باورهای خود کارآمدی، آموزش زبان انگلیسی
  • شیرین نوعی، محمد خیر*، سلطانعلی کاظمی، نادره سهرابی شگفتی صفحات 294-300

    هدف از انجام این پژوهش بررسی رابطه جو مدرسه و انگیزه پیشرفت در دانش آموزان دوره دوم متوسطه بوده است. روش پژوهش حاضر، توصیفی از نوع همبستگی بوده است. جامعه آماری تحقیق را تمامی دانش آموزان در حال تحصیل در دوره متوسطه دوم در دبیرستان های شهر شیراز در سال تحصیلی 98-97 بوده اند. شیوه نمونه گیری به صورت خوشه ای چند مرحله ای تعیین شد و حجم نمونه به استناد گفته محققین (حجم نمونه ی بالاتر از 200 نفر) 275 نفر انتخاب گردید. جهت گردآوری اطلاعات، از مقیاس ادراک دانش آموز از جو مدرسه (SPOSC) و مقیاس انگیزه پیشرفت هرمنس (A.M.T) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از روش همبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که؛ بین جو مدرسه و انگیزه پیشرفت همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین بین هرکدام از ابعاد جو مدرسه اعم ازحمایت معلم، حمایت همسالان و خودمختاری  با متغیر انگیزه پیشرفت رابطه مثبت و معناداری مشاهده شد اما بین بعد ثبات قوانین و متغیر انگیزه پیشرفت همبستگی معنی داری مشاهده نشد.  متغیر جو مدرسه دارای  پیش بین کنندگی مطلوبی برای انگیزه پیشرفت در دانش آموزان دوره دوم متوسطه بود.

    کلیدواژگان: جو مدرسه، انگیزه پیشرفت، دانش آموزان دوره دوم متوسطه
  • فهیمه باقری نژاد، محمد خیر*، سلطانعلی کاظمی، سیامک سامانی صفحات 301-308

    پژوهش حاضر به صورت کیفی و به منظور زمینه سازی تحقیقات مداخله ای و رابطه ای در علوم تربیتی، به بررسی چارچوب نظری و پیشینه عملی جهت گیری مذهبی پرداخته است. این پژوهش، یک مطالعه مروری است که با بررسی حدود یکصد و پنجاه منبع انجام شده است. تاکید این پژوهش بر روی منابعی بوده است که مستقیما و یا حداکثر با یک متغیر واسطه ای با ابعاد سلامت روان در امور تربیتی در ارتباط بوده است. به طور کلی دو بعد درونی و بیرونی در بحث جهت گیری مذهبی وجود دارد و هرکدام سازنده شخصیت فرد و تعیین کننده چگونگی تعامل وی با دنیای اطرافش است. افراد دارای جهت گیری مذهبی درونی، کسانی هستند که دینداری در آنها انگیزه برتر است و اعتقاد به خدا، زیربنای اعمال و رفتار آنها را تشکیل می دهد. آنها خدا را نه فقط از روی میل به کسب چیزی عبادت می کنند بلکه هدف آنها سپاس از خداست. اشخاص دارای جهت گیری مذهبی بیرونی ممکن است دین را به صورت مختلف برای رسیدن به اهداف شخصی خود به کار ببرند. اینان یا به عقاید دینی خود اعتقاد راسخ ندارند یا آنها را متناسب با نیازهای خود گزینش کرده و شکل می دهند. این افراد در متون و تعلیمات دینی خود اغلب دچار تفسیر به رای شده و دین و مذهب را اساسا آن طور که هست نپذیرفته اند. به عبارت ساده تر این افراد به جای آن که خود را در اختیار تعالیم دینی قرار دهند دین را در قالب شخصیت و نیازهای خود تعریف می کنند.

    کلیدواژگان: جهت گیری مذهبی، چارچوب نظری، علوم تربیتی، ابعاد درونی و بیرونی جهت گیری مذهبی
  • فرنوش السادات اطمینان، کبری حاجی علیزاده*، سید عبدالوهاب سماوی صفحات 309-315

    رفتارهای جنسی مخاطره آمیز، تهدید بزرگی برای سلامت جسمی و اجتماعی جوانان محسوب می شود. به علت اپیدمی جهانی عفونتهای آمیزشی، خودکارآمدی جنسی در زمینه رفتار های جنسی مخاطره آمیز و ارتباطات جنسی ایمن، از اهمیت خاصی برخوردار است. روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی و روش انجام این تحقیق معادلات ساختاری بود و داده ها توسط نرم افزار (AMOS25) تجزیه و تحلیل شده است دو متغیر خود کارآمدی هیجانی و رفتارهای پرخطر جنسی با هم بررسی شده است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه دانشجویان دختر و پسر مقطع کارشناسی پیوسته دانشگاه آزاد واحد بندر عباس بودند  270 نفر از دانشجویان با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند که تعداد 260 پرسشنامه تکمیل شده و بی نقص جمع آوری شده است. نتایج تحلیل نشان داد که ضریب مسیر بین خودکارآمدی هیجانی و رفتارهای پرخطر جنسی 0.79- می باشد که نشان از تاثیر منفی و معکوس خودکارآمدی هیجانی و رفتارهای پرخطر جنسی می باشد. یعنی با افزایش خودکارآمدی هیجانی، رفتارهای پرخطر جنسی کاهش می یابد و بالعکس.

    کلیدواژگان: وی‍‍ژگی روانسنجی پرسشنامه خودکارآمدی هیجانی، رفتارهای پرخطر جنسی
  • محمدصادق حسینی، نادره سهرابی*، حسین بقولی، مجید برزگر صفحات 316-325

    تحقیق حاضر، با هدف آزمون مدل مفهومی روش تدریس مبتنی بر خلاقیت دانش آموزان دوره متوسطه بر روی نمونه ای از صاحب نظران (اعم از مدیران، معاونان، دبیران و مشاوران) مشغول به کار در 20 مدرسه دولتی شهرستان شیراز (384 نفر، 250 نفر مرد و 134 نفر زن) در سال تحصیلی 98-99 اجرا شد. اعضای نمونه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. روش تحقیق پژوهش حاضر از نوع مطالعات همبستگی بود که در آن پرسشنامه های محقق ساخته بین آزمودنی ها توزیع شد و سپس، با استفاده از نرم افزار AMOS ویراست 24، برازندگی الگوی پیشنهادی و میزان تاثیر روش تدریس بر یادگیری خلاق محاسبه شد. نتایج آزمون های آماری نشان دادند که خلاقیت دانش آموزان، تحت تاثیر روش تدریس قرار دارد.

    کلیدواژگان: خلاقیت، روش تدریس، صاحب نظران، یادگیری خلاق
|
  • S. Alireza Mousavi Amjad, Ahmad Ghazanfari*, Salar Faramarzi Pages 225-238

    The purpose of this research was to investigate the conceptual framework for developing family-centered early interventions for the cognitive functions of 3 to 5-year-old children in Yasuj. Using the convenience sampling method, the researchers analyzed all the foreign and domestic studies conducted until 2018. Also, the snowball sampling method was used to select ten experts to evaluate the components. The data were analyzed by thematic analysis using Nvivo software. Data analysis revealed four organizing themes, including attention, memory, language, and executive functions. Seventeen basic themes that constituted the organizing themes were extracted to develop a family-centered intervention program for cognitive functions. The basic themes were maintaining attention, sustained attention, divided attention, focused and selective attention for the theme of the organizer of attention; visual, auditory and working memory for the theme of the organizer of the memory; expressive and receptive language for the theme of the language and basic themes of planning, emotional control, time management, flexibility, metacognition, response inhibition and organization for the theme of the organizer of executive functions. To validate the thematic model, the researchers designed a questionnaire and gave it to the second group of experts, and the coding reliability was confirmed by Holsti’s method. This package can pave the way for parents of at-risk children and children with developmental delays. It can also help enhance the cognitive functions of normal children.

    Keywords: Early intervention, Family-centered, Cognitive functions
  • S. Abdolmajid Sajjadi, Golamreza Vaysi*, Khoshgoftar Moghadam Ali Akbar Pages 239-248

    The aim of this study was to determine the effectiveness components of the curriculum of undergraduate course of elementary education in Farhangian University  from the perspective of experts. The statistical population of this research consisted of professors of Farhangian University in 2020. The sample of this study was selected by accessible sampling method. A total of information was collected from six prominent university professors who taught at Farhangian universities. The data collection tool in this study was semi-structured interview. Results revealed that effectiveness components of the curriculum of undergraduate course of elementary education in Farhangian University were "Determining and implementing desirable educational goals", "Using experienced professors from the schools", "Using appropriate educational content", "Considering the studentschr('39') characteristics" and" Appropriate physical appearance and up-to-date facilities. Generally, the research results support the revision of the teacher training curriculum in order to be more effective.

    Keywords: Effectiveness Components, Curriculum of Undergraduate Course, Elementary Education, Farhangian University
  • Zohreh Barzegar, Qamar Kiani*, Ali Shahnavaz Pages 249-257

    The purpose of present study was to examine the structural relationship between perceived transformational teaching and critical thinking mediated by motivational beliefs (self-efficacy, intrinsic interest and test anxiety) among university students. The population in this study was all of the undergraduate students of Psychology of Islamic Azad University, Karaj Branch, Iran, in 2019-2020 academic year. From this population 384 students were selected using random stratified sampling method. The research instruments were Transformational Teaching Questionnaire (TTQ), The California Critical Thinking Disposition (CCTD) questionnaire and Motivated Strategies for Learning Questionnaire (MSLQ). The proposed model of the relationships between variables was tested using path analysis. According to results, proposed model had an acceptable fitness regarding fitness indices. In general, the results showed that perceived transformational teaching are effective both directly and indirectly through self-efficacy, intrinsic interest and test anxiety with critical thinking disposition.

    Keywords: Perceived Transformational Teaching, Critical Thinking, motivational beliefs, college Students
  • Omid Mallahi, Mahboobeh Saadat* Pages 258-277

    Approaches to assessment are distinguished mainly by the fact that whether the provision of feedback and modification of learners performance during assessment procedures is of concern or not. In fact, Dynamic Assessment (DA) attempts to integrate assessment and instruction and uses a range of mediational strategies to gain insight into the learners current abilities and to assist them in reaching their learning potentials. Non-Dynamic Assessment (NDA), on the other hand, aims at obtaining a pure and reliable measurement of the learners abilities.The present study was designed to experimentally investigate and compare the effects of feedback offered within the frameworks of Group Dynamic Assessment (G-DA) and Formative Assessment (FA) on the improvement of 34 intermediate Iranian EFL learners writing performance and their capability in transferring the acquired knowledge and skills to new and more challenging tasks. As for the intended treatments, the G-DA students benefited from a model of classroom-based DA including three stages of orientation, execution and control and the FA students received a careful and systematic sequence of instruction, assessment and feedback. The necessary data were collected from the students in-class written drafts and their performance on four non-dynamic writing tests. Results of the analyses, especially, two-way repeated measures ANOVAs, indicated the inherent superiority of the DA group in improving their writing; however, both groups of learners were equally able to transfer the acquired knowledge and skills to new and more challenging writing tasks, which can be attributed to the satisfactory level of internalization and self-regulation they have possibly achieved as a result of the interventions received. Accordingly, it was concluded that systematic feedback offered within the frameworks of these two approaches to assessment can successfully help the learners improve their writing ability.

    Keywords: Feedback, group-dynamic assessment, formative assessment, mediation, transfer
  • Khalil Sazideh, Shahram Afraz*, Fazlolah Samimi Pages 278-293

    Teacher competency is defined as a knowledge, skill, ability, personal quality, experience or other characteristic that contributes to a teacher capacity to teach effectively. Despite the importance of teachers competency in teaching, few studies in Iranian EFL context have explored the relationship between self-efficacy and teachers competency.  Accordingly, the present study attempted to investigate the effects of self-efficacy on a group of Iranian high school EFL teachers competency by using one-sample t-test, confirmatory factor analysis and Structural Equation Modelling (SEM) approach. A total of 197 high school EFL teachers teaching English in Hormozgan province (namely, in Bandar Abbas and Minab cities) participated in the study. A teacher competency test and a self-efficacy beliefs scale were used to collect the necessary data. The results of data analyses indicated that that there was positive relationship between self-efficacy and EFL teachers competency. Likewise, instructional strategy, as the subscale of self-efficacy, could best predict EFL teachers competency. As for the implications of the study, it can be suggested that the results of the study can be used as a framework in improving EFL teacher education policy and designing and implementing of teacher-training programs.

    Keywords: EFL teachers, Competency, Self-efficacy beliefs, ELT
  • Shirin Noeei, Mohammad Khayyer*, Soltanali Kazemi, Nadereh Sohrabi Shegefti Pages 294-300

    The purpose of this study was to investigate the relationship between school climate and achievement motivation in high school students. The method of the present study was descriptive-correlational. The statistical population was all high school students in Shiraz in the academic year of 2018-2019. Two hundred five students were selected using multi-stage cluster sampling method. For data collection, Student Perceptions of School Climate (SPOSC) and Hermans Achievement Motivation Questionnaire (HAMQ) were used, and Pearson correlation and regression methods were used to analyze the data. The results showed there is a positive and significant correlation between school climate and achievement motivation. Also, a positive and significant relationship was observed between each of the dimensions of school climate including teacher support, peer support and autonomy with the achievement motivation. However, no significant correlation was observed between the stability of rules and the achievement motivation. The results generally showed that the school climate has a significant predictor of achievement motivation in high school students.

    Keywords: School Climate, Achievement Motivation, High School Students
  • Fahime Bagherinejad, Mohammad Khayyer*, Soltanali Kazemi, Siamak Samani Pages 301-308

    The present study has qualitatively reviewed the association between religious orientation and mental health in educational setting. This research is a review study that has been done by reviewing about fifteen citations. In this paper, we review the religious orientation literature, with a focus on educational contexts. Searches of relevant databases and reference lists were used to source articles for this narrative review. Evidence regarding religious orientation variable associated with educational researches is discussed. In general, there are two internal and external dimensions in the discussion of religious orientation, and each of which determines how people interact with the world around them. People with an internal religious orientation are those in whom religiosity is the highest motivation and belief in God is the basis of their actions and behavior. They worship God not only out of a desire to achieve something, but their goal is to give thanks to God. People with an external religious orientation may use religion in different ways to achieve their personal goals. They either do not firmly believe in their religious beliefs or choose and shape them according to their needs. These people have a utilitarian approach and view religion as a meaningful source of social status. In other words, instead of giving themselves over to religious teachings, these people define religion in terms of their personality and needs. Further research to understand and expand the literature about association between religious orientation and mental health in educational context would be beneficial.

    Keywords: Religious orientation, mental health, educational studies
  • Farnoosh Alsadat Etminan, Kobra Hajializadeh*, Abdolvahab Samavi Pages 309-315

    Risky sexual behaviors are associated with a wide range of the physical and social health problems in young people. The role of emotional self-efficacy in preventing risky sexual behaviors is important. The aim of this study was to investigate the psychometric properties of the Emotional Self-Efficacy Questionnaire. In addition,  this study examined the relationships between the emotional self-efficacy and risky sexual behaviors. The statistical population of the study included all male and female undergraduate students of Islamic Azad University, Bandar Abbas Branch, Iran. In total, 270 students were selected by stratified random sampling. The final analysis was performed on 260 questionnaires. The research method was descriptive and correlational. Data were collected using two questionnaires of emotional self-efficacy and risky sexual behaviors. Results indicated that the emotional self-efficacy questionnaire has good validity and reliability for implementation on the Iranian sample. The results also revealed a negative and significant relationship (-0.79) between the emotional self-efficacy and high-risk sexual behaviors (p <0.05). The findings support the role of emotional self-efficacy in preventing risky sexual behaviors.

    Keywords: Emotional self-efficacy questionnaire, validity, reliability, risky sexual behaviors
  • MhammadSadegh Hoseini, Nadereh Sohrabi*, Hosein Baghooli, Majid Barzegar Pages 316-325

    Creativity is the desire for creativity that is potentially present in all people and at all ages and is directly and closely related to the socio-cultural environment. Teaching method refers to activities that are designed by the teacher with the aim of facilitating learning between the teacher and one or more learners in the form of interaction. The aim of the present study was testing the conceptual model of creativity-based teaching method among high school students. It was conducted on a sample of experts (including principals, deputies, teachers and counselors) working in 20 public schools in Shiraz (384 people, including 250 males and 134 females) in the academic year of 2019-2020. The method of the present study was a correlational in which researcher-made questionnaires were distributed among the subjects, and then, the fitness of the proposed model and the effect of teaching methods on creative learning were examined using AMOS 24 software. The results of statistical tests showed that studentschr('39') creativity is influenced by teaching methods.

    Keywords: Creativity, Teaching method, Creativity learning, experts