فهرست مطالب

پژوهش در طب ورزشی و فناوری - پیاپی 20 (پاییز و زمستان 1399)

نشریه پژوهش در طب ورزشی و فناوری
پیاپی 20 (پاییز و زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/16
  • تعداد عناوین: 12
|
  • کرار خواجه نعمت، حیدر صادقی*، اسماعیل ابراهیمی تکامجانی، رغد معمار صفحات 1-9

    حسی عمقی برای عملکرد مفصل ضروری است و از طریق آن فرد حرکت اجزاء بدن خود در فضا را درک می کند. یافتن تاثیر تمرین تعادلی بر روی سطح ناپایدار با جابجایی عمقی، افقی و ترکیبی بر حس وضعیت مفصل زانوی جوانان فعال سالم. 39 مرد فعال به سه گروه تمرینی و یک گروه کنترل (9 نفر) تقسیم شدند. سه گروه تمرین با جابجایی عمقی (10 نفر)، با جابجایی افقی (10 نفر) و تمرین ترکیبی (10 نفر)، به مدت هشت هفته، هفته ای سه جلسه تمرین داشتند. میزان خطای بازسازی فعال و غیرفعال موقعیت مفصل زانو در زوایای 30، 45 و 600 با دستگاه بایودکس سیستم 3، قبل و بعد از دوره تمرینی اندازه گیری شد. از آزمون تحلیل واریانس یک راهه در سطح معنی داری P≤0.05 استفاده شد. میانگین میزان خطای بازسازی فعال و غیرفعال موقعیت مفصل زانو در زوایای مذکور پس از هشت هفته در گروه های تمرینی کاهش یافت اما این بهبود ازلحاظ آماری معنی دار نبود. به نظر می رسد تمرین تعادلی بر روی سطوح ناپایدار به تنهایی نتواند بر حس وضعیت زانوی مردان جوان فعال تاثیرگذار باشد.

    کلیدواژگان: تمرین تعادلی، جابجایی عمقی، جابجایی افقی و حس وضعیت مفصل
  • ابراهیم بنی طالبی*، محمد فرامرزی، فریده سواری نیکو، ندا سلطانی، مجید مردانیان قهفرخی صفحات 11-23

    چاقی استیوسارکوپنیک نتیجه فرآیندهایی است که منجر به تحلیل عضله و استخوان و افزایش بافت چربی می شود. هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر 12 هفته تمرین مقاومتی با باند های کشی بر شاخص های عملکردی و شاخص چاقی استیوسارکوپنیک در زنان سالمند مبتلا به چاقی استیوسارکوپنیک بود. در این کارآزمایی بالینی تصادفی شده، 49 زن سالمند (سن 3/68±64/13 سال، درصد چربی 6/56±45/4 درصد، شاخص توده بدنی 3/71±33/1 کیلوگرم بر مترمربع و نمره T چگالی استخوان 1/42±1/86-) به صورت تصادفی به دو گروه کنترل (22نفر) و تمرین (27نفر) تقسیم شدند. گروه تمرین به مدت 12 هفته و سه جلسه در هفته تمرینات مقاومتی با باند های کشی را برای همه گروه های عضلانی اصلی انجام دادند. یافته ها: مقایسه های بین گروهی نشان دهنده افزایش معنی دار در عملکرد جسمانی کوتاه مدت (SPPB) در گروه تمرین نسبت به گروه کنترل (0/024P=) و نمره Z چاقی سارکوپنیک (0/041P=) و تفاوت غیر معنی دار کیفیت عضلانی (0/200P=) و خطر شکستگی (0/259P=) بین گروه تمرین و کنترل بود. 12 هفته تمرین مقاومتی با باندهای کشی سبب بهبود عملکرد جسمانی کوتاه مدت و نمره Z چاقی سارکوپنیک در زنان سالمند مبتلا به چاقی استیوسارکوپنیک می شود، اما احتمالا برای تاثیرات بیشتر بر سایر شاخص های چاقی استیوسارکوپنیک دوره تمرینی طولانی تری لازم است.

    کلیدواژگان: چاقی استئوسارکوپنیک، تمرین مقاومتی، سالمند، زن
  • امیرمیلان امینی، محمد فشی*، رعنا فیاض میلانی صفحات 25-33

    هدف از انجام این پژوهش تعیین اثر مصرف حاد مکمل کلسیم لاکتات بر ظرفیت بافری و عملکرد ورزشکاران مرد بوکس آماتور نخبه بود. هشت مرد نخبه بوکس آماتور (قد 4/33±180 سانتی متر و وزن 3/68 ±24/12 کیلوگرم، دسته های وزنی (81+، 69-،64-،75-)) در طرحی متقاطع و دوسوکور در 3 راند 3 دقیقه ای با یکدیگر به مبارزه پرداختند. مکمل لاکتات به صورت کپسول های ژلاتینی (5/0 گرم، 80 میلی گرم کلسیم لاکتات/ کیلوگرم وزن بدن) 90 دقیقه قبل از مبارزه مصرف شد. 90 دقیقه قبل، بلافاصله قبل و نیز بلافاصله پس از رقابت، از آزمودنی ها نمونه گیری خون انجام و لاکتات، PH، HCO3- و PCO2، اندازه گیری و میانگین ضربان قلب و تعداد ضربه های موثر دست حین مبارزه ارزیابی شد. از آزمون تی مستقل برای مقایسه دوبه دو زمان اندازه گیری در دو گروه مکمل و دارونما و نیز آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های تکراری در سطح معناداری P≤0.05 استفاده گردید. مقدار لاکتات و HCO3- در سه زمان ارزیابی در گروه مکمل کلسیم لاکتات و دارونما به ترتیب افزایش و کاهش معناداری را نشان داد (0/05≥P). تفاوت معناداری بین گروه مکمل کلسیم لاکتات و دارونما در مقدار لاکتات، PH، HCO3، PCO2، ضربان قلب و عملکرد در سه زمان ارزیابی مشاهده نشد (0/05<P). مکمل کلسیم لاکتات منجر به بهبود عملکرد بدون تغییرات چشمگیر در سیستم تامپونی گردید. به بیان دیگر تلاش بیشتر با اسیدیته مشابه با دارونما می تواند نشان دهنده اثربخشی مکمل کلسیم لاکتات بر عملکرد ورزشکاران بوکس آماتور باشد.

    کلیدواژگان: اسیدوز، خستگی، ظرفیت بافری، عملکرد ورزشی
  • امیررضا صدیقی، مهرداد عنبریان* صفحات 35-47

    هدف این مطالعه تعیین اثر فوری سه نوع کفی روی فعالیت الکترومیوگرافی عضلات منتخب اندام تحتانی حین دویدن روی تردمیل بود. فعالیت الکترومیوگرافی عضلات راست رانی، پهن خارجی، پهن داخلی، دوسررانی، درشت نیی قدامی و دوقلوی خارجی 14 مرد ورزشکار در وضعیت های بدون کفی، کفی نرم، نیمه سخت و سخت حین دویدن روی تردمیل ثبت شد. فعالیت عضله راست رانی در فاز بارگذاری در وضعیت کفی نرم کمتر از وضعیت های دیگر بود. در فاز پیش نوسان/نوسان اولیه، در فعالیت عضله راست رانی بین وضعیت های کفی نرم/بدون کفی و نرم/نیمه سخت و همچنین در فعالیت عضله دوسررانی بین وضعیت های کفی نیمه سخت/ بدون کفی و نیمه سخت/سخت تفاوت وجود داشت. در فاز نوسان میانی، فعالیت عضلات راست رانی و ساقی قدامی در وضعیت بدون کفی/کفی نیمه سخت و عضله دوقلو در وضعیت بدون کفی با وضعیت های دیگر تفاوت داشت. فعالیت عضله دوسررانی در فاز پیش فعالیت نیز در وضعیت بدون کفی با وضعیت کفی نیمه سخت تفاوت داشت. فعالیت عضلات پهن خارجی و دوقلوی خارجی در وضعیت کفی نرم کمتر از کفی نیمه سخت بود. به نظر می رسد که شدت و الگوی انقباض عضلات حین دویدن با استفاده از کفی با میزان سفتی متفاوت، دچار تغییر شده که می تواند در انتخاب کفی با سطح سفتی مناسب با توجه به اهداف کلینیکی و تمرینی مفید باشد.

    کلیدواژگان: دویدن، کفی، الکترومیوگرافی، سفتی
  • علی ملایی، صدیقه حسین پور دلاور*، مهران قهرمانی، رضا جباری، محمد جلیلوند صفحات 49-58

    هدف از پژوهش حاضر تعیین اثر شناوری در آب سرد و تحریک جریان مستقیم جمجمه ای TDCS در دوره ریکاوری بر تغییرات لاکتات خون و عملکردی بعدی شناگران حرفه ای مرد بود. بدین منظور 20 شناگر مرد در دو روز با فاصله 48 ساعت در محل آزمون حضور یافتند. هر روز شنای 200 متر کرال سینه اجرا و پس ازآن آزمودنی ها در یکی از پروتکل های، روز اول تحریک آندی (با شدت 2 میلی آمپر) و گروه ساختگی، روز دوم شناوری در آب سرد (با درجه) و بازیافت در خشکی قرار گرفتند. لاکتات خون قبل از اجرای آزمون (200 متر شنا کرال) بلافاصله بعد از اجرای آزمون در طول پروتکل هر سه دقیقه تا انتهای زمان 15 دقیقه اندازه گیری شد. در پایان برای سنجش تاثیر روش های تحت بررسی روی عملکرد، اجرای شنای دویست متر تکرار گردید. برای تجزیه وتحلیل داده ها، از آزمون ها، تی وابسته، تحلیل کواریانس، تعقیبی LSD و تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر استفاده شد. نتیجه این پژوهش نشان داد عملکرد شنا فقط در گروه TDCS بهبود معنا داری داشت، کاهش زمان رکورد (0/001=p). لاکتات خون در گروه شناوری در آب سرد کاهش بیشتری (0/001=p) نسبت به سایر گروه ها داشت.

    کلیدواژگان: تحریک الکتریکی، شناوری در آب سرد، لاکتات. عملکرد شنا
  • زهرا محمدپور، کریم آزالی علمداری*، اعظم زرنشان صفحات 59-76

    مطالعه فراتحلیلی پاسخ فشارخون به تمرینات ورزشی آبی در بیماران پرفشار خون بسیار اهمیت دارد. شامل تعیین کمی تغییرات فشارخون بعد از تمرینات ورزشی آبی و شناسایی زیرگروه های دارای بیشترین تغییرات بود. کارآزمایی های بالینی منتشرشده در مجلات پژوهشی انگلیسی و فارسی تا جولای 2020 از سایت های google scholar، Pubmed، Science Direct، sid و magiran سرچ شدند. 12 مداخله با استفاده از مدل اثرات تصادفی برای تعیین اندازه اثر (تفاوت در میانگین با تناوب اطمینان %95) تحلیل شدند. فراتحلیل های طبقه ای در مورد زیرگروه های جنسیت، وضعیت یایسگی، شدت و تعداد جلسات تمرین در هفته بررسی و همبستگی بین سن، وزن بدن، دمای آب و مدت تمرین با مقدار تغییرات فشارخون با فرا رگرسیون تصادفی واحد انجام شد. تمرین ورزشی در آب، فارغ از ویژگی های فردی بیماران و یا تعداد جلسات تمرین و دمای آب، به ترتیب سبب 12/29- و 5/69- میلی متر جیوه کاهش در فشارخون سیستولی و دیاستولی شد. در ضمن، فقط مقدار کاهش فشارخون سیستولی با دمای آب (0/012=P، 1/29-=P) وزن بدن آزمودنی ها (0/003=P، 0/38=β1) همبستگی داشت (0/05>P). تمرین ورزشی در آب باعث کاهش قابل ملاحظه فشارخون سیستولی و دیاستولی بیماران پرفشار خون می شود که بر اهمیت بالینی تمرینات آبی در کنترل پر فشارخونی تاکید می کند؛ اما به نظر می رسد که با کمتر شدن وزن بدن و همچنین افزایش دمای آب (تا 38 درجه) فواید بیشتری ازنظر کاهش فشارخون حاصل شود. ولی به دلیل کم بودن شواهد و هتروژنیتی در نتایج، هنوز باید کارآزمایی های بالینی بیشتری فراهم شوند.

    کلیدواژگان: تمرین در آب، کارآزمایی بالینی، پرفشار خونی، فراتحلیل
  • مریم عسکری، محمد شریعت زاده جنیدی*، هادی روحانی، سپیده وکیل محلاتی صفحات 77-86

    هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر مصرف کوتاه مدت مکمل چای سبز (ماچا) بر میزان چربی سوزی حین فعالیت ورزشی در زنان چاق بود. آزمودنی های این پژوهش 10 نفر زن چاق (سن 4/7±36/8 سال، شاخص توده بدن 5/9±32/6 کیلوگرم بر مترمربع، وزن 1/9±83/4 کیلوگرم) بودند. آزمودنی ها به مدت 7 روز مکمل چای ماچا را روزانه به میزان 1 گرم مصرف کردند. قبل و بعد از دوره مصرف مکمل، یک آزمون ورزشی فزاینده روی نوار گردان به منظور سنجش حداکثر اکسیداسیون چربی (MFO) و شدت فعالیت متناسب با آن (FATmax) اجرا شد. نمونه خونی نیز قبل و بلافاصله پس از آزمون فزاینده جهت سنجش میزان سرمی گلیسرول گرفته شد. آزمون های آماری t وابسته و تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر جهت مقایسه میانگین متغیرها استفاده شد. تفاوت معنی داری در میانگین FATmax (0/481=p) و MFO (0/587=p) قبل و بعد از مصرف مکمل وجود نداشت. مصرف مکمل به تنهایی تاثیر معنی داری بر مقادیر گلیسرول پلاسما نداشت اما انجام فعالیت ورزشی به تنهایی باعث کاهش گلیسرول پلاسما شد. به طورکلی یافته های مطالعه حاضر نشان داد که مکمل یاری چای سبز ماچا، حداقل در کوتاه مدت، سبب بهبود میزان اکسیداسیون چربی و تغییرات مقادیر گلیسرول پلاسمایی در زنان چاق نمی شود.

    کلیدواژگان: مکمل چای سبز ماچا، چاقی، فعالیت ورزشی، اکسیداسیون چربی
  • عبدالرضا کاظمی*، فاطمه خواجه پور، علیرضا شریف آبادی، مهدی مداحی صفحات 87-101

    به دلیل تاثیر مثبت تمرینات بر بهبود MS، «تاثیر یک دوره تمرینات ورزشی جامع بر نروتروفین 4/5، متغیرهای آنتروپومتریک و عملکردی زنان مبتلا به MS» بررسی شد. جامعه آماری تحقیق را زنان مبتلا به MS با مقیاس ناتوانی جسمانی صفر تا 10، تشکیل دادند. گروه های تمرینی A، B و C پروتکل توان بخشی را انجام دادند. براساس سطح ناتوانی افراد از تمرینات مختلف استفاده شد. گروه های کنترل A، B و C تمرینات کششی انجام دادند. کلیه پیش آزمون ها به عمل آمد و سپس گروه های تجربی،12 هفته تمرین خاص خود را، انجام دادند. از آزمون ANCOVA برای تحلیل داده ها استفاده شد. تمرینات بر میزان نروتروفین 4/5 بیماران مبتلا به MS سطح A و C تاثیر نداشت (0/504=P و 0/083=P)؛ اما میزان نروتروفین 4/5 بیماران مبتلا به MS سطح B افزایش یافت (0/010=P). همچنین نتایج نشان داد که در سطح A: BMI، BF%، سرعت و VO2max و در سطح B: وزن، BMI، BF%، تعادل پویا، دور کمر و باسن، WHR و VO2max بهبود معنی داری داشت. بالعکس در سطح C: BMI، BF% و VO2max بهبود معنی داری داشت. این نتایج نشان می دهد که تمرینات توان بخشی بر این متغیرها تاثیر مثبتی دارد و می تواند کیفیت زندگی را در این بیماران افزایش دهد.

    کلیدواژگان: برنامه توان بخشی جامع، مولتیپل اسکلروز، نروتروفین 4، 5
  • عفت حسین زاده*، منصور اسلامی صفحات 103-114

    اگرچه توانایی دست یابی به بالاترین سرعت دویدن، عامل موفقیت در بسیاری از رشته های ورزشی به شمار می رود، بااین وجود در شناخت ویژگی جسمانی که زیربنای دست یابی به این توانایی است، ابهاماتی وجود دارد. هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش سفتی پا و سفتی عمودی در پیش بینی توانایی سرعت دویدن است. داده های کینتیکی و کینماتیکی سه بعدی مهارت دویدن از 50 زن سالم دانشجوی تربیت بدنی و علوم ورزشی جمع آوری و از آن برای اندازه گیری سفتی پا و سفتی عمودی استفاده شد. برای بررسی امکان پیش بینی سرعت دویدن با استفاده از مدل رگرسیون چند متغیره استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج رگرسیون چند متغیره نشان داد که بین دو متغیر سفتی پا و سفتی عمودی با میانگین سرعت دویدن رابطه قابل توجهی وجود دارد (0/671=R) و این دو متغیر می توانند 42 درصد از واریانس میانگین سرعت دویدن را پیش بینی نمایند. (0/426=Adj.R square). نتایج پژوهش حاضر نشان داد به احتمال زیاد توانایی افراد در سرعت دویدن به میزان قابل توجهی به سفتی پا و سفتی عمودی وابسته است. نتایج این پژوهش می تواند اطلاعات مهمی درزمینه طراحی برنامه های تمرینی و استعداد یابی در اختیار مربیان و متخصصان این حوزه قرار دهد.

    کلیدواژگان: زنان فعال، سفتی، عملکرد سرعتی
  • وحیده تیموری قله زو، فاطمه علیرضایی نقندر*، حمیدرضا طاهری صفحات 115-126

    هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر تمرینات تکلیف دوگانه شامل تمرینات تعادلی نشستن و برخاستن و تمرین شناختی بر کنترل وضعیت نشستن و برخاستن در زنان سالمند بود. 15 زن سالمند، به صورت تصادفی در دو گروه کنترل (7 نفر) و آزمایش (8 نفر) قرار گرفتند. پروتکل تمرین شامل تمرینات ترکیبی (شناختی-تعادلی) در گروه آزمایش و تعادلی در گروه کنترل بود. کنترل پاسچر توسط آزمون میدانی برگ و آزمون زمان برخاستن و رفتن ارزیابی شد. همچنین دامنه و سرعت نوسانات قامتی در جهت قدامی-خلفی و جانبی داخلی حین نشست وبرخاست با استفاده از دستگاه صفحه نیرو با فرکانس 100 هرتز در پیش آزمون و پس آزمون ارزیابی شد. از آزمون تی همبسته و مستقل، ویلکاکسون و یومن ویتنی در سطح معنی داری 0/05≥P استفاده شد. تفاوت معنی داری در نتایج آزمون برگ و دامنه تغییرات و سرعت تغییرات مرکز فشار در جهت قدامی خلفی و میانی-داخلی در گروه آزمایش، قبل و پس از آزمون مشاهده شد. بر اساس نتایج، تمرینات تعادلی به شیوه ترکیبی باعث بهبود تعادل عملکردی و کاهش نوسانات قامتی و متعاقب آن کنترل پاسچر نشست وبرخاست و کاهش خطر سقوط در سالمندان می شود.

    کلیدواژگان: سالمند، نشست وبرخاست، تعادل، تکلیف دوگانه، زمین خوردن
  • سروش شاه حسینی، امیرحسین براتی*، محمدحسین ناصرملی، محسن مرادی صفحات 127-137

    سندروم درد کشککی رانی بیش از 50 درصد آسیب های ناشی از استفاده بیش ازحد را شامل می شود، لذا هدف از تحقیق حاضر مقایسه فعالیت عضله پهن داخلی در افراد مبتلا به سندروم درد کشککی رانی پس از یک دوره تمرین های قدرتی انعطاف پذیری با و بدون تمرین های بازخورد الکتروفیزیولوژیک بود. در این تحقیق نیمه آزمایشگاهی، 30 نفر به عنوان آزمودنی به سه گروه کنترل، درمانی و درمانی به همراه بازخورد الکتروفیزیولوژیک تقسیم شدند. ابتدا فعالیت عضله پهن داخلی توسط دستگاه الکترومایوگرافی ثبت و سپس بعد از اعمال مداخله تمرینی به هر یک از گروه ها، پس آزمون گرفته شد. از آزمون تحلیل واریانس یک راهه برای مقایسه فعالیت عضله پهن داخلی بین گروه ها استفاده شد. نتایج این تحقیق نشان داد که اختلاف معنی داری بین گروه ها در متغیر فعالیت عضله پهن داخلی وجود داشت (0/05>P). نتایج آزمون تعقیبی توکی برای مقایسه درون گروهی نشان داد که اختلاف معنی داری بین گروه کنترل با گروه تمرین درمانی (0/024=P)، گروه کنترل با گروه تمرین درمانی به همراه بازخورد الکتروفیزیولوژیک (0/028=P) و گروه تمرین درمانی با گروه تمرین درمانی به همراه بازخورد الکتروفیزیولوژیک (0/001>P) وجود داشت. با توجه به این نتایج، تمرین های درمانی به همراه بازخورد الکتروفیزیولوژیک نسبت به تمرین درمانی تاثیر بیشتری بر فعالیت عضله پهن داخلی در افراد دارای سندروم درد کشککی رانی دارد.

    کلیدواژگان: عضله پهن مورب داخلی، سندروم درد کشککی رانی، تمرینات بازخورد الکتروفیزیولوژیک
  • مهدی صفری بک*، رضا بهاری فرد، امین گندمکار صفحات 139-147

    با توجه به اینکه از پیچ خوردگی مزمن مچ پا به عنوان یکی از رایج ترین آسیب ها میان ورزشکاران یاد می شود و بهره گیری از تیپینگ به عنوان یکی از راه های پیشگیری از این آسیب توصیه می شود، هدف پژوهش حاضر تعیین تاثیر تیپ کینزیو بر نیروهای فشاری و برشی مفصل مچ پا، طی فرود تک پا بود. 12 آزمودنی انتخاب شده بر اساس معیارهای ورود به پژوهش، فرود تک پا روی صفحه نیرو کیستلر را پس از پرش، در شرایط تیپ کینزیو و پای برهنه با پای آسیب دیده انجام دادند. اوج و میانگین نیروهای فشاری و برشی مفصل مچ پا در نرم افزار متلب محاسبه شد. برای آزمون فرضیه ها از آزمون تی زوجی استفاده شد (0/05≤P). تفاوت معناداری بین متغیرها در شرایط فرود با پای برهنه (میانگین نیروی برشی 0/01±0/05، اوج نیروی برشی 0/06±0/85، میانگین نیروی فشاری 0/02±0/39، اوج نیروی فشاری 0/22±4/41) و تیپ کینزیو (میانگین نیروی برشی 0/01±0/05، اوج نیروی برشی 0/06±0/82، میانگین نیروی فشاری 0/03±0/38، اوج نیروی فشاری 0/28±4/43) مشاهده نشد (05/ 0> P). با توجه به نتایج تحقیق، به نظر نمی رسد، استفاده از تیپ کینزیو به عنوان راهکاری ایمن برای محافظت مچ پا از نیروهای مکانیکی فشاری و برشی در والیبالیست ها قابل توصیه باشد.

    کلیدواژگان: اسپرین مزمن مچ پا، والیبال، تیپ کینزیو، نیروهای مفصلی
|
  • Karar Khajeh Nemat, Heydar Sadeghi*, Ismaeil Ebrahimi Takamjani, Raghad Memar Pages 1-9

    Proprioception is essential for joint function and through which individual can detect body parts movement in space. Aim of present study is to investigate effect of balance training on unstable platform with tilting, translation and combined motion on knee joint position sense in active young males. 39 healthy active male divided in to three training and control (n=9) groups. Training on unstable platform with tilting motion group (n=10), Training on unstable platform with translating motion group (n=10) and combined training group (n=10) performed exercises program for 8 weeks, three times a week. Errors in repositioning of knee joint in 30, 45 and 60⁰ angles (active and passive) was measured by Biodex system 3, before and after training period. Data was analysed by using one-way ANOVA test (P≤0/05). Although after 8 weeks, active and passive errors in repositioning of knee joint in mentioned angles decreased in training groups but this difference was not significant (P≤0/05). Balance training on unstable platform alone cannot have a big effect on knee joint position sense in active young male.

    Keywords: Balance Training, Tilting Perturbation, Translating Perturbation, Joint Position Sense
  • Ebrahim Banitalebi*, Mohammad Faramarzi, Farideh Savari Niko, Neda Soltani, Majid Mardaniyan Ghahfarrokhi Pages 11-23

    Osteosarcopenic obesity is the result of processes that lead to muscle and bone breakdown and increased fat tissue. The purpose of this study was to investigate the effect of 12 weeks elastic band resistance training on functional indicators and Osteosarcopenic obesity index in women with Osteosarcopenic obesity. In this single blind randomized clinical trial, 49 elderly women with age 64.13 ± 3.6yrs, fat percentage 45.4 ± 6.56 %, T score of the minerals of the were -1.86 ± 1.42 were divided into two groups: control (n=22) and training (n = 27). The training group performed elastic band resistance training for 12 weeks. significant increases in short-term physical function (SBBP) (P = 0.024) and Z score of Osteosarcopenic obesity (P = 0.041), in the training group compared to the control group, and non-significant difference in muscle quality (MQ) (P = 0.200), fracture risk (FRAX) (P = 0.259), between exercise and control group. 12 weeks of elastic band resistance training seems to improve in short physical performance battery and Z score of Osteosarcopenic obesity in elderly women with Osteosarcopenic obesity, but, probably a longer period of training is needed to further influence the other osteosarcopenic obesity index.

    Keywords: Osteosarcopenic Obesity, Resistance Training, Elderly, Woman
  • Amir Milan Amini, Mohamad Fashi*, Rana Fayaz Milani Pages 25-33

    This study aimed to assess the effects of acute calcium lactate supplementation intake on the performance and buffering capacity of elite amateur boxing athletes. 8 elite amateur boxers (180±4.33 cm, 24.12±3.68 years, Weight categories: -75, -64, -69, +81) were assigned to acutely receive calcium lactate (0.5 g, 80 mg calcium lactate/kg body weight) and placebo in a double-blind crossover design 90 minutes before the box competition. 90 minutes before, before competition and immediately after, blood samples were taken and lactate, PH, HCO3-, and PCO2 and also, average heart rate, and number of effective hand kick were evaluated. lactate and HCO3- significantly increased and decreased at three evaluation times in calcium lactate supplementation and placebo groups respectively (P<0.05). There was no significant difference between calcium lactate supplementation and placebo groups in lactate, pH, HCO3-, PCO2, heart rate and performance at three evaluation times (P>0.05) .Calcium lactate supplementation improves performance without significant changes in the buffering system. In other words, more effort with a similar acidity to placebo could indicate the effect of calcium lactate supplementation on the performance of amateur boxing athletes.

    Keywords: Acidosis, Fatigue, Buffering Capacity, Sport Performance
  • Amir Reza Sedighi, Mehrdad Anbarian* Pages 35-47

    The purpose of this study was to determine the immediate effect of three types of shoe insoles, on electromyography activity of selected lower extremity muscles during running on treadmill. The electromyography activity of the rectus femoris, vastus lateralis, vastus medialis, biceps femoris, tibialis anterior and gastrocnemius lateralis muscles of 14 male athletes were recorded in non-insole, wearing soft, semi-rigid and rigid insoles conditions during running on treadmill. Electromyography activity of the rectus femoris muscle in the loading phase was lower in soft insole condition than other conditions. In the pre-swing/early swing phase, there was difference of the rectus femoris muscle activity in the soft/non-insole and soft/semi-rigid conditions. In this phase, the biceps femoris muscle had different activity in the semi-stiff/non-insole and semi-rigid/rigid conditions. In the mid-swing phase, there was a difference in the activity of the rectus femoris and the tibialis anterior muscles in the non-insole/semi-rigid condition, and the gastrocnemius lateralis muscle in the non-insole condition with other conditions. There was difference also for biceps femoris muscle activity in the semi-rigid/non-insole condition in the pre-activation phase. The vastus lateralis and gastrocnemius lateralis muscles activity in the soft insole condition was lower than that of the semi-rigid condition. It seems that the intensity and contraction pattern of the muscles change while using different shoe insoles with different variety of stiffness during running. It could be useful in choosing a shoe insole with a suitable stiffness material level for clinical and training purposes.

    Keywords: Running, Foot insole, Electromyography, Stiffness
  • Ali Molaei, Sedigheh Hosseinpour Delavar*, Ghahramani Mehran, Reza Jabbari, Mohammad Jalilvand Pages 49-58

    The present study was aimed to determine the effect of cold-water immersion and (TDCS) during the recovery period on blood lactate changes in and subsequent performance of professional male swimmers. For this purpose, 20 male participated in this study in two days with an interval of 48 hours. The two-hundred meter breaststroke was performed every day and then the subjects participated in one of the protocols, an anodic stimulation (with intensity of 2 mA)or the artificially exposed to anodic stimulation on the first day, and on the second day they were experienced the cold water immersion (12° C).The subjectschr('39') blood lactate was measured. Finally, in order to measure the effect of the investigated methods on their performance, the 200-meter swim was repeated. To analyze the data dependent t-test and analysis of covariance, LSD follow-up, analysis of variance with repeated measures, were used. The results of this study indicated that swimming performance significantly improved only in the TDCS group, with a reduction in the record time (P = 0.001). Blood lactate showed a greater decrease in the cold water immersion group (P = 0.001).

    Keywords: Transcranial Direct Current Stimulation, Cold Water Immersion, Lactate, Swimming Performance
  • Zahra Mohammadpour, Karim Azali Alamdari*, Azam Zarneshan Pages 59-76

    There is a large necessity for met analytic investigation of the blood pressure (BP) response to aquatic exercise training (AET) in hypertensive patients. was to quantify BP changes after (AET) and identify subgroups exhibiting the largest changes. Clinical trials investigating the impact of AET on hypertensive patients published in English and Persian research journals up to July 2020 were searched from google scholar, Pubmed, Science Direct, SID and magiran. Finally, 12 trials were analyzed to quantify effect sizes (difference in means with 95% confidence intervals) using Random Effects model. Subgroup analyses included gender, menopause status, number of sessions per week and training intensity categories. Simple random-effects meta-regression analysis (methods of moment approach) was performed to investigate the association between changes in BP and changes in both training duration and water temperature. AET decreased both SBP and DBP; -12/29 and -5/69 mm Hg respectively, regardless to hypertensive subjects’ characteristics, training session count per week and water temperature. A tendency for larger reductions in SBP with greater reductions in body weight (β1=0.38, P=0.003) and water temperature (β1=1-.29, P=0.012) were observed after AET. In addition, the magnitude of the effect of AET on both SBP and DBP were significant in all subgroups (except for SBP in males) (P <0.05). AET remarkably lowers both SBP and DBP in hypertensive emphasizing on the clinical importance of AET in controlling hypertension. Likewise; it seems more BP reductions could be inevitable in patients with lower body weight and also elevations in water temperature (up to 38 °C). However, more clinical trials still need to be provided because of the lack of evidence and also heterogeneity of the results.

    Keywords: Aquatic Exercise Training, Clinical Trial, Hypertension, Meta-Analysis
  • Maryam Askari, Mohammad Shariatzadeh Joneydi*, Hadi Rohani, Sepideh Vakilmahallati Pages 77-86

    The aim of this study was to investigate the effect of short-term green tea (matcha) supplementation on fat burning rate during exercise in obese women. The subjects of this study were 10 obese women (36.8±4.7 yrs, BMI 32.6±5.9 kg/m2, weight 83.4±1.9 kg). Subjects consumed 1 g/day matcha for 7 days. An incremental exercise test on a treadmill was performed before and after the supplementation period to measure the maximal fat oxidation (MFO) and corresponding intensity (FATmax). Blood samples were taken before and immediately after the test for measuring the serum levels of Glycerol. Paired t-test and ANOVA was used to compare the means of variables. There was no significant difference in mean FATmax between before and after matcha supplementation (p=0.481). Also, no significant difference was observed in MFO between before and after matcha supplementation (p=0.587). Matcha supplementation after one exercise session did not have a significant effect on plasma glycerol; However, exercise alone reduced plasma glycerol levels. In general, the findings of this study showed that matcha supplementation, at least in short-term period, does not improve the fat oxidation rate and plasma glycerol during exercise in obese women.

    Keywords: Matcha Supplement, Fat Oxidation, Glycerol, Obesity, Exercise
  • ABDOLREZA KAZEMI*, Fatemeh Khajepor, Alireza Sharifabadi, Mahdi Madahi Pages 87-101

    Due to the positive affect of the training on the improvement of MS, "the effect of the comprehensive training on neurotrophin- 4/5 and other variables in women with MS" was investigated. Experimental groups (A, B, and C) performed their intervention. Based on the level of disability, different training was used. Control groups (A, B, and C) received only stretch training. At first, all pre-tests were performed and then the experimental groups performed their exercises during 12 weeks. At the end, depended variables were measured and ANCOVA was used. According to the results, showed that rehabilitation protocol has no effect on the levels of neurotrophin 4/5 in MS patients at levels A and C (P=0.504 and P=0.083) but significant increase observed in B level (P=0.010). The results also showed that at level A: BMI, fat percentage, speed and VO2max, and at level B: weight, BMI, fat percentage, endurance, dynamic balance, waist circumference, hip circumference, WHR and VO2max had a significant improvement. On the other hand, at level C, only BMI, fat percentage and VO2max were significantly improved. These results show that rehabilitation exercises have a positive effect on these variables and can increase the quality of life in these patients.

    Keywords: Comprehensive Rehabilitation Program, Multiple Sclerosis, Neurotrophin-4, 5
  • Effat Hosseinzadeh*, Mansour Eslami Pages 103-114
    Introduction

    The ability to attain high level of speed is an essential component of success in many sports fields. However, physical qualities that underpin this ability remain unclear. The purpose of this study was to investigate the role of leg stiffness and vertical stiffness in predicting sprint running.

    Methods

    50 healthy females were selected among physical education students. The required kinetic and kinetic data were collected in three dimensions. The kinetic and kinematic variables rrunning skill was used to measure both stiffness variables. A multivariate regression model was used to examine the possibility of predicting running speed using leg stiffness and vertical stiffness.

    Findings

    The results of multiple regression showed that there is a significant relationship between the two-leg stiffness and vertical stiffness with mean running speed (R = 0.671), and these two variables can predict 42% of Average speed variation (Adj. R square=0.426).

    Conclusion

    The results of the present study showed that the ability of individuals to sprint running is likely to be significantly dependent on leg stiffness and vertical stiffness. The results of this study can provide important information for designing training programs and talent detection for trainers and specialists in this field.

    Keywords: Active Women, Sprint Performance, Stiffness
  • Vahideh Teimouri Gholeh Zo, Fatemeh Alirezaei Noghondar*, Hamid Reza Taheri Pages 115-126

    The purpose of the present study was to investigate the effect of dual task training including balance sit-to-stand and cognitive exercises on postural control of sit to stand of elderly women with a history of falling. 15 elderly women were randomly divided into control (n=7) and experimental (n=8) groups. Participants implemented training protocol for four weeks in both experimental (balance and cognitive exercises) and control groups (balance sit-to-stand exercises). Before and after the training protocol, Berg Balance Scale and time of up and go tests were applied. Besides, in order to measure amplitude and speed of postural sway in the anteroposterior and medio-lateral direction in different stages of sit to stand movement in dual task condition, a force plate with a frequency of 100 Hz was used in pre-test and post-test. For data analysis, paired and independent t-test, nonparametric Wilcoxon and Mann Whitney u-tests were used with a significance level of P≤0.05. The results showed that there was a significant difference in the BERG test and significant reduction of the amplitude and speed of center of pressure in the antero-posterior and medio-lateral directions in the experimental group compared to the control group from pre-test to post-test (P≤0.05). Due to results, balance exercises by dual task method improved control functional balance and reduced postural sway and consequently improved sit to stand postural control in dual task condition and therefore can reduce more effectively the risk of falling in elder people.

    Keywords: Elderly, Sit to Stand, Balance, Dual Task, Falling
  • Soroush Shah Hosseini, Amir Hossein Barati*, Mohammad Hossein Nasermeli, Mohsen Moradi Pages 127-137

    Given that more than 50 percent of patellofemoral pain syndrome include of overuse injuries, the aim of this study was to compare the vastus medialis muscle activity in individuals with patellofemoral pain syndrome after a period of strength and flexibility training with and without the electrophysiological feedback. A total of 30 subjects (15 men and 15 women) participated in this study. Subjects were divided into three groupchr('39')s control, therapeutic and therapeutic with electrophysiological feedback. One-way ANOVA was used to compare the activity of vastus medialis muscle in between groups. The results of this study showed that there was a significant difference between the groups in the activity of the vastus medialis muscle activity (P <0.05). The results of Tukeychr('39')s post hoc test for intra-group comparisons showed that there was a significant difference between the control group with the therapeutic group (P = 0.024), the control group with the therapeutic group and the electrophysiological feedback (P=0.028) and the therapeutic group with the therapeutic group and the electrophysiological feedback (P<0.001).

    Conclusion

    Regarding the results of this study, therapeutic exercises with electrophysiological feedback have a greater effect on the activity of vastus medialis than the therapeutic group in patients with patellofemoral pain syndrome.

    Keywords: Vastus Medialis Muscle, Patellofemoral Pain Syndrome, Electrophysiological Feedback Exercises
  • Mahdi Safari Bak*, Reza Baharifard, Amin Gandomkar Pages 139-147

    The chronic ankle sprain is the most common injury among athletes, and using the tape is one way to prevent it. The aim of the present study was to determine the effect of the Kinsio-tape on the compressive and shear mechanical forces of the ankle joint during single-leg jump landing. 12 subjects were selected based on inclusion criteria. Subjects were asked to perform landing after jump in the conditions of with Kinsio-tape and barefoot, with the injured leg. The peak and mean compressive and shear forces of ankle joint were calculated in MATLAB software. Paired t-test was used to test the hypotheses (P≤0.05). There is no significant difference in all variables between two condition of landing with barefoot (mean of shear force= 0/05 ± 0/01, peak of shear force= 0/85 ± 0/06, mean of compressive force= 0/39 ± 0/02, peak of compressive force= 4/41 ± 0/22) and with Kinsio tape (mean of shear force= 0/05 ± 0/01, peak of shear force= 0/82 ± 0/06, mean of compressive force= 0/38 ± 0/03, peak of compressive force= 4/43 ± 0/28) (P>0.05). Since the use of the Kinsio-tape did not make a significant difference in the variables, it cannot be suggested as a safe prescription to protect ankle joint from compressive and shear mechanical forces in volleyball players.

    Keywords: Chronic Ankle sprain, Volley Ball, Kinesio Tape, Joint Forces