فهرست مطالب

علوم ورزش - پیاپی 39 (پاییز 1399)

نشریه علوم ورزش
پیاپی 39 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/16
  • تعداد عناوین: 13
|
  • مهران احدی، محمد حامی*، وحید شجاعی صفحات 11-37

    هدف تحقیق حاضر شناسایی و روایی سنجی شاخص ها و مولفه های اثرگذار بر توسعه بین المللی تنیس روی میز ایران بود. تحقیق حاضر از منظر پارادایم از نوع تحقیقات پراگماتیسم، رویکرد آمیخته، ماهیت اکتشافی- میدانی، استراتژی پدیدارشناسانه و پیمایشی و به لحاظ هدف کاربردی بود. شیوه جمع آوری داده ها به صورت مصاحبه عمیق و نیمه ساختار یافته (بخش کیفی) و پرسشنامه بود. جامعه آماری تحقیق خبرگان حوزه تنیس روی میز ازجمله مربیان تیم های ملی تنیس روی میز ایران، مدیران ارشد در وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون تنیس روی میز، اعضاء هییت علمی بودند که 16 نفر از آنان به عنوان نمونه تحقیق به شیوه غیر احتمالی، هدفمند و گلوله برفی در نظر گرفته شدند. 226 کد اولیه شامل 13 مقوله اصلی و 37 مقوله محوری در خصوص عوامل اثر گذار بر توسعه بین المللی تنیس روی میز ایران احصاء شد که فراوانی این کدها درمجموع برابر با 460 بود. ضریب پایایی بازکدینگ تحقیق کیفی 84/0 محاسبه شد. روایی ظاهری و محتوی توسط اساتید خبره و و روایی سازه مدل مورد تایید قرار گرفت. برازش مدل با محاسبه SRMR برابر با 066/0 که نشان از برازش مطلوب مدل بود. عوامل اقتصادی (503/0)، اجتماعی (438/0)، توسعه زیرساخت ها (43/0) و عوامل فنی و تخصصی (44/0)، عوامل انگیزشی (373/0)، عامل رسانه (518/0)، ماهیت رشته تنیس روی میز (004/0)، استعدادیابی (497/0)، عامل مدیریتی (530/)، دولت و حاکمیت (458/0)، نهادهای آموزشی و توسعه ورزش همگانی (472/0) به عنوان شاخص ها و مولفه های اثرگذار بر توسعه بین المللی تنیس روی میز دارای کیفیت بالا و متوسط رو به بالا با محاسبه Q2 گزارش شدند.

    کلیدواژگان: توسعه بین المللی، تنیس روی میز، رشاخص ها و مولفه ها، عوامل اثرگذار، مقولات اصلی
  • محمد میرزاکریمی، محمدرضا اسمعیلی*، زهرا حاجی انزهایی صفحات 38-50

    هدف کلی پژوهش حاضر آزمون مدل نگرش به اوقات فراغت و تضاد کار اوقات فراغت با رضایت از اوقات فراغت با تاکید بر فعالیت بدنی در کارکنان وزارت ورزش و جوانان بود. پژوهش حاضر پژوهشی توصیفی از نوع مدلسازی معادلات ساختاری بود و از لحاظ هدف نیز جزء تحقیقات کاربردی محسوب می شود. جامعه آماری این تحقیق را تمام کارکنان وزارت ورزش و جوانان تشکیل داد که تعداد آن ها 890 نفر هست. حداقل نمونه آماری براساس فرمول کوکران 268 نفر و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شد. در این تحقیق از پرسشنامه های استاندارد تضاد مبتنی بر زمان با اوقات فراغت، تضاد مبتنی بر خستگی با اوقات فراغت، نگرش رفتاری اوقات فراغت و پرسشنامه محقق ساخته رضایت از اوقات فراغت با تاکید بر فعالیت بدنی استفاده شد. نتایج مدلسازی معادلات ساختاری نشان داد که نگرش به اوقات فراغت بر رضایت از اوقات فراغت با تاکید بر فعالیت بدنی تاثیر مثبت معنی داری دارد. هم چنین، تضاد مبتنی بر خستگی بر رضایت از اوقات فراغت با تاکید بر فعالیت بدنی تاثیر منفی معنی داری دارد. علاوه بر این، هم چنین، تضاد مبتنی بر زمان بر رضایت از اوقات فراغت با تاکید بر فعالیت بدنی تاثیر معنی داری ندارد. بنابراین، پیشنهاد می شود مدیران وزارت ورزش و جوانان به منظور بهبود رضایتمندی از اوقات فراغت با تاکید بر فعالیت بدنی برنامه های خانوادگی و از جمله پیاده روی، همایش دوچرخه سواری و... را برگزار نمایند.

    کلیدواژگان: تضاد کار اوقات فراغت، نگرش به اوقات فراغت، رضایت از اوقات فراغت، فعالیت بدنی
  • سجاد بیرامی، علی محمد صفانیا*، اکبر آفرینش صفحات 51-65

    هدف از این مطالعه بررسی تاثیر بازخورد عملکرد بر پیوندکاری با نقش میانجی توانمندسازی روان شناختی و سرمایه اجتماعی در وزارت ورزش و جوانان بود. تحقیق حاضر از نظر هدف یک تحقیق کاربردی و به لحاظ راهبردی کمی و به حیث مسیر اجرا همبستگی می باشد. جامعه آماری این پژوهش را کارکنان وزارت ورزش و جوانان تشکیل داد. در این پژوهش یا استفاده از جدول مورگان تعداد 269 نفر با استفاده از روش طبقه ای انتخاب گردید. ابزار اندازه گیری پژوهش پرسشنامه پیوندکاری شاوفلی و باکر(2003)؛ پرسشنامه توانمندسازی روانشناختی اسپریتزر(1995) و پرسشنامه سرمایه اجتماعی ناهاپیت و گوشال(1998)استفاده شد. بر اساس هدف پژوهش از روش حداقل مربعات جزیی با استفاده از نرم افزار Smart PLS نسخه 6/2/3 استفاده شد. یافته های پژوهش حاکی از آن بود که بازخورد عملکرد با پیوندکاری، توانمندسازی روان شناختی و سرمایه اجتماعی ارتباط علی مثبت و معنی داری دارد. نتایج به دست امده از آزمون سوبل نقش میانجی توانمندسازی روان شناختی و سرمایه اجتماعی را مورد تایید قرار داد. همچنین نتایج به دست آمده از آزمون VAFتوانمندسازی روان شناختی به میزان 28/0 و سرمایه اجتماعی به میزان 34/0 نقش میانجی در تاثیر بازخورد عملکرد بر پیوندکاری را ایفا می کنند. آنچه از نتایج پژوهش به دست می آید این است که پیوندکاری تابعی از بازخورد عملکرد، و توانمندسازی و سرمایه اجتماعی کارکنان وزارت ورزش و جوانان است. بنابراین نتیجه مدیران وزارت ورزش و جوانان می توانند با ارایه بازخورد عملکرد موثر به کارکنان خود به سازمان در تقویت پیوندکاری اثرگذار باشند.

    کلیدواژگان: بازخورد عملکرد، پیوندکاری، توانمندسازی روان شناختی، سرمایه اجتماعی، وزارت ورزش و جوانان
  • پوریا بهاران، حمید فروغی پور*، نجف آقائی صفحات 66-90

    این مطالعه با هدف ارایه مدلی جهت توسعه گردشگری ورزشی استان لرستان و با تاکید بر عوامل اجتماعی انجام گرفت. روش تحقیق این مطالعه توصبفی به روش پیمایشی مبتنی بر مدلسازی معادلات ساختاری و به لحاظ هدف از نوع تحقیقات کاربردی بود که به شکل میدانی اجرا شد. جامعه آماری تمامی گردشگران ورزشی در استان لرستان بود که با توجه به فرمول کوکران 384 نفر به عنوان نمونه تحقیق انتخاب گردیدند. ابزار گردآوری داده ها در این مطالعه بر اساس نظرات خبرگان شامل 5 بعد و 29 گویه بود. عوامل اجتماعی مورد بررسی در این مطالعه شامل، امنیت، فرهنگی اجتماعی، اقتصادی، خدمات گردشگری و تبلیغات می باشد. با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ مقدار پایایی ابعاد فرهنگی و اجتماعی 94/0، اقتصادی 97/0 امنیت 96/0 کیفیت خدمات گردشگری 92/0و تبلیغات 94/0 گزارش شد. برای تجزیه و تحلیل داده های از، آزمون تی و سوارا و مدل معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج ازمون t نشان داد عوامل اجتماعی مورد بررسی در این مطالعه به ترتیب : امنیت (30/261)، فرهنگی و اجتماعی (28/121)، کیفیت خدمات گردشگری (25/759)، اقتصادی (25/433)، تبلیغات (20/307) بر توسعه گردشگری ورزشی در استان لرستان اثر معناداری داشته اند. که از میان ابعاد توسعه گردشگری ورزشی با تاکید بر عوامل اجتماعی، بعد امنیت (262/30) در رتبه اول قرار داشته است. بر اساس نتایج مدل معادلات ساختاری مدل اصلی تحقیق از برازش مطلوبی برخودار بود که بر این اساس مدل مفهومی توسعه گردشگری ورزشی با تاکید بر عوامل اجتماعی از بهینگی و برازش لازم برخوردار است.

    کلیدواژگان: گردشگری ورزشی، عوامل اجتماعی، توسعه، استان لرستان
  • پیروز سیف الله پور، علی زارعی*، عباس خدایاری صفحات 91-104
    هدف و زمینه

    در سال های اخیر استفاده از فناوری اطلاعات در حوزه های مختلف ورزشی به خصوص فوتبال افزایش یافته است. لذا هدف از انجام پژوهش حاضر، تعیین نقش فناوری اطلاعات بر کیفیت عملکرد داوران لیگ برتر فوتبال ایران می باشد.

    روش شناسی:

     روش پژوهش حاضر توصیفی- همبستگی است. نمونه ی پژوهش شامل 200 داور در حال فعالیت در سطح اول فوتبال کشور در سال 1396 می باشند که به صورت تمام شمار انتخاب شدند (200=n). از پرسشنامه های پذیرش فناوری اطلاعات (محقق ساخته) و برگه ی نظارت و ارزشیابی عملکرد داوران به منظور اندازه گیری متغیرهای مورد بررسی در پژوهش استفاده گردید. از آزمون علامت برای مقایسه ی عملکرد داوری قبل و بعد از استفاده از فناوری اطلاعات استفاده شد. به منظور بررسی روابط از آزمون تحلیل رگرسیون چند متغیره استفاده شد و به منظور تحلیل نتایج از نرم افزار SPSS نسخه 23 استفاده گردید. سطح معناداری 05/0>p در نظر گرفته شد.

    یافته ها: 

    نتایج پژوهش نشان داد اختلاف عملکرد داوران در دو موقعیت قبل و بعد از استفاده از فناوری اطلاعات معنادار می باشد (001/0=sig). همچنین نتایج نشان داد که بین استفاده از فناوری اطلاعات با کیفیت عملکرد داوری ارتباط مثبت و معنادار وجود دارد (001/0=sig). در بین خرده مقیاس های فناوری اطلاعات، بیشترین سهم تبیین کنندگی مربوط به خرده مقیاس تمایل به کاربرد با ضریب رگرسیون 567/0 می باشد .

    نتیجه گیری: 

    با توجه به نتایج پژوهش، به مسیولین کمیته داوری پیشنهاد می شود تا از آموزش های مرتبط با استفاده از فناوری اطلاعات در راستای کاهش خطاهای داوری استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: داوری، فناوری اطلاعات، لیگ برتر فوتبال
  • مهدی کسب پرست، سجاد ارشدی*، شهرام سهیلی، عبدالعلی بنایی فر صفحات 105-118

    جامعه آماری را رت های نر ویستار حیوان خانه دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله ایران تشکیل داده اند که 16 سر رت ویستار 10 هفته ای با وزن 20±220 گرم که همگی از ویژگی های فیزیکی و سنی مشابهی برخورداربودند توسط 8 هفته رژیم غذایی پرچرب چاق شدند و به شیوه تصادفی در 2 گروه چاق (کنترل و هوازی) قرار گرفتند. برای ایجاد چاقی، از رژیم غذایی پرچرب برای مدت 8 هفته استفاده شد. جهت تهیه غذای پرچرب به غذای استاندارد موش های صحرایی که از شرکت خوراک پارس دام خریداری گردید 1% پودر کلسترول و 1% روغن ذرت 100% خالص اضافه شد رت ها در آزمایشگاه حیوانات در شرایط کنترل شده نور (12 ساعت روشنایی و 12 ساعت تاریکی، شروع روشنایی 6 عصر و شروع خاموشی 6 صبح و دما 3±22 سانتی گراد و رطوبت حدود 30 تا 60 درصد) نگهداری شدند. و استفاده از رژیم غذایی پرچرب تا انتهای مطالعه ادامه داشت. برنامه تمرینی در گروه هوازی برای مدت 6 هفته به تعداد 5 جلسه در هفته با افزایش تدریجی سرعت (18 الی 22 متر بر دقیقه) و زمان (10 الی 55 دقیقه در قالب دویدن روی تریدمیل انجام گرفت.) همه رت ها 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی تشریح شدند نتایج تحقیق نشان داد که 6 هفته تمرین هوازی به کاهش معنی دار گلوکز ناشتا در رت های ویستار چاق منجر شد. و از طرفی منجر به افزایش بیان AKT1/ PI3K و حساسیت انسولین در بافت کبدی رت های ویستار چاق شد(05/0 P≤)

    کلیدواژگان: تمرینات هوازی، PI3K، AKT1، گلوکز ناشتا، حساسیت انسولین
  • عرفانه صادقی نسب، سید صلاح الدین نقشبندی*، مونا رضایی صفحات 119-131

    هدف کلی پژوهش حاضر نگاشت تفکر استراتژیک بر پرستیژ سازمانی با در نظر گرفتن نقش میانجی رفتارهای سیاسی سازمانی در وزارت ورزش و جوانان بود. پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری تحقیق را کارکنان وزارت ورزش و جوانان تشکیل دادند (950 N=). حجم نمونه تعداد 330 نفر با استفاده از فرمول کوکران برآورد گردید. نمونه گیری به روش تصادفی ساده انجام شده . برای گردآوری داده ها از سه پرسشنامه رفتارهای سیاسی سازمانی کاسمار و کارلسن (1997)، پرسشنامه پرستیژ سازمانی سرمد و همکاران(1390) و پرسشنامه تفکر استراتژیک بشیربنایم(1390) استفاده شد. روایی پرسشنامه ها به تایید10 نفر از متخصصین قرار گرفت. همچنین پایایی پرسشنامه ها از طریق آزمون آلفای کرونباخ به ترتیب برای پرسشنامه های رفتارهای سیاسی سازمانی (87/0a=)، پرستیژ سازمانی (77/0a=) و تفکر استراتژیک (86/0a=) گزارش شد. به منظور انجام محاسبات از نسخه 25 نرم افزار SPSS و نسخه 23 نرم افزار Amos استفاده گردید. نتایج نشان داد که متغیر رفتارهای سیاسی سازمانی در رابطه بین ابعاد تفکر استراتژیک بر پرستیژ سازمانی کارکنان وزارت ورزش و جوانان نقش واسطه ای ندارد و می توان گفت که تفکر استراتژیک به صورت کاملا مستقیم بر پرستیژ سازمانی تاثیرگذار است و رفتار سیاسی نمی تواند نقش میانجی را ایفا کند. می توان از نتایج به دست آمده این گونه نتیجه گرفت که که اگر در سازمانی رفتار های سیاسی وجود نداشته باشد سازمان می تواند از نیروها و سرمایه-های که دارد استفاده کند و منجر به اثر بخشی و بهره وری در سازمان شود و پرستیژ سازمانی خود را ارتقا دهد و موجب خوشنامی در بین سایر سازمان-ها شود.

    کلیدواژگان: ابعاد تفکر استراتژیک، پرستیژ سازمانی، رفتارهای سیاسی سازمانی، وزارت ورزش و جوانان
  • جواد محمدی، رسول نظری* صفحات 132-149

    هدف پژوهش تدوین مضامین راهبردی فوتبال ایران با رویکرد آمایش سرزمینی بود. جامعه آماری پژوهش، صاحب نظران فوتبال ایران بودند. در مجموع 70 نفر از طریق روش نمونه گیری هدفمند به روش گلوله برفی انتخاب شدند. ترکیبی از روش های کیفی پرسشنامه باز و مصاحبه و روش های کمی ضریب دهی و رتبه دهی برای گردآوری و تحلیل داده ها استفاده شد. ابزار پژوهش، چک لیست محقق ساخته بود که در آن از پاسخ دهندگان خواسته شد که قوتها، ضعفها، فرصتها و تهدیدهای فوتبال فهرست کنند، ضمن اینکه با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS) ارایه مدل به روش توصیفی- تحلیلی انجام گرفت و بخشی از اطلاعات به دست آمده در محیط نرم افزار Arc - GIS تحلیل و بررسی شد. نتیجه کلی مطالعات آمایش فوتبال نشان داد، توزیع غیرمتوازنی از اماکن و فضاهای فوتبالی در پهنه ایران وجود دارد، ضمن اینکه با توجه به ماتریس موقعیت و اقدام راهبردی رویکرد استراتژی های فوتبال ایران رقابتی بدست آمد. جهت متوازن ساختن توزیع منابع در پهنه کشور به نظر می رسد ایجاد و تعمیق نگرش آمایشی برای برقراری توازن در فاکتورهای آمایشی ورزش فوتبال ایران، هم افزایی هر چه بهتر فعالیتهای ورزشی سازمانها و ارگانهای دولتی، غیردولتی و بخش خصوص و در نهایت برای موفقیت هر چه بیشتر فوتبال ایران تمرکز نمود.

    کلیدواژگان: آمایش سرزمین، برنامه، فوتبال، راهبردی
  • لیلا قادری قهفرخی، فرناز ترابی*، آذر آقایاری صفحات 150-161
    مقدمه

    تعادل یک مهارت حرکتی پیچیده است و شاخص تعیین کننده در بررسی توانایی عملکردی ورزشکاران به شمار می رود.

    هدف

    هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر یک دوره فعالیت بدنی منتخب بر عملکرد تعادل ایستا و پویای دختران سالم در دوره نوجوانی بود .

    مواد وروش ها

    آزمودنی های تحقیق حاضر را 30 نفر دانش آموز دختر نوجوان سالم با میانگین سنی46/ ± 40/13 سال تشکیل دادند و به طور تصادفی به دو گروه 15 نفری تقسیم شدند . قبل از اعمال 12 جلسه برنامه تمرینی ، تعادل ایستا به وسیله تست لک لک و تعادل پویا به وسیله تست زمان برخاستن و رفتن اندازه گیری شد. گروه تجربی به انجام یک دوره تمرینی شش هفته ای پرداختند و گروه کنترل فعالیت بدنی روزانه خود را ادامه دادند. بعد از انجام دوره ،پس آزمون از دو گروه به عمل آمد .از آمار توصیفی برای محاسبه میانگین و انحراف استاندارد اطلاعات و برای مقایسه میانگین دو گروه تجربی و کنترل و برآورد تاثیر در طرح پیش آزمون و پس آزمون از تحلیل کووریانس در سطح معنی دار (05/0≥p) استفاده شد .

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد فعالیت بدنی منتخب عملکرد تعادل ایستا را در دختران نوجوان سالم بهبود می دهد و می توان برای بهبود تعادل ایستا از آن استفاده کرد.اما همین تمرینات بر تعادل پویای آزمودنی ها تاثیر معنا دار نداشته است.

    کلیدواژگان: عملکرد تعادل ایستا، عملکرد تعادل پویا، دختران نوجوان سالم
  • محمد ملکی، سید عماد حسینی*، رسول طریقی صفحات 162-177

    هدف پژوهش حاضر اولویت بندی عوامل موثر بر برند سازی سازمان لیگ فوتبال ایران بود. روش تحقیق آمیخته کیفی- کمی بود. جامعه آماری در بخش کیفی شامل جامعه آماری در بخش کیفی خبرگانی است که در زمینه مدیریت ورزشی تخصص علمی و مدیریتی داشتند و در بخش کمی شامل مدیران و کارکنان سازمان لیگ - مدیران، سرپرستان، مربیان ، بازیکنان و داوران شاغل در سازمان لیگ کشور بودند. تعداد 12 نفر در بخش کیفی و تعداد 300 نفر در بخش کمی نمونه آماری را به روش سهل الوصول تشکیل دادند. ابزار جمع آوری اطلاعات در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختاریافته بود که نتایج برگرفته از این مصاحبه در غالب یک پرسشنامه با 10 عامل اصلی در بخش کمی مورد استفاده قرار گرفت. در این پژوهش برای روایی محتوایی از نظر خبرگان و اعتبار سازه (تحلیل عاملی اکتشافی) و برای اولیویت بندی از آزمون فریدمن استفاده شد. نتایج آزمون فریدمن نشان داد که عوامل سخت افزار، روابط بین الملل، برنامه ریزی، منابع مالی و بازاریابی، قوانین و مقررات، منابع انسانی، ارزش برند، تکنولوژی، فناوری و اطلاعات، ایمنی و امنیت دارای بیشترین اولویت بودند. بنابراین، می توان از این عوامل به عنوان مبنای عقلانی برند سازی سازمان لیگ فوتبال ایران بهره گرفت.

    کلیدواژگان: برند سازی، سازمان لیگ، فوتبال، معادلات ساختاری
  • مهرو کمرانی نجف آبادی، پژمان احمدی*، ناهید صادقی صفحات 178-188

    نقش توجه در عملکرد ورزشکاران از نظر تیوری و عملی حایز اهمیت می باشد. هدف پژوهش حاضر، بررسی اثر کانون توجه درونی مبتنی بر تعادل و کانون توجه بیرونی مبتنی بر دقت بر ضربه آبدلیوچاگی در امتیازگیری از هوگوی الکترونیکی دختران تکواندوکار نیمه ماهر بود. طرح این پژوهش، به شکل پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود .جامعه آماری پژوهش حاضر شامل 45 نفر از ورزشکاران دختر (10-14 سال) با رده کمربند قرمز بودند. بعد از انجام پیش آزمون شرکت کنندگان به طور تصادفی در 3 گروه کانون توجه مبتنی بر تعادل، دقت و کنترل تقسیم شدند. نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد بین میانگین تعدیل شده امتیازات حاصل از ضربه آبدولیوچاگی گروه کانون توجه مبتنی بر دقت، کانون توجه مبتنی بر تعادل و بدون کانون توجه تفاوت معنی داری وجود ندارد. بنابراین، کانون توجه مبتنی بر دقت و تعادل بر امتیازات حاصل از ضربه آبدولیوچاگی اثر معنی داری نداشت. با توجه به نتایج پژوهش حاضر پیشنهاد می گردد مربیان در هنگام تمرین و مسابقات تاکید خاصی بر کانون توجه درونی ورزشکار مبتنی برتعادل و کانون توجه بیرونی مبتنی بر دقت جهت امتیازگیری از حریف نداشته باشند.

    کلیدواژگان: کانون توجه درونی، کانون توجه بیرونی، تعادل، دقت، آبدلیوچاگی
  • فرخ کیا، مهوش نوربخش*، ابوالفضل فراهانی، حمید قاسمی، رضا شجیع صفحات 189-203

    هدف از انجام تحقیق حاضر شناسایی عوامل موثر بر سیاست گذاری باز ورزش همگانی ایران با استفاده از AHP بود. پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی، از نوع تحقیقات توصیفی بود. جامعه آماری متشکل از مدیران سطح ستادی وزارت ورزش و جوانان، فدراسیون ورزش های همگانی و اعضا هیات علمی آشنا به ادبیات تحقیق بود. در پژوهش حاضر نظرات 15نفر از افراد خبره در طی مصاحبه نیمه ساختار یافته به روش هدفمند تا رسیدن به حد اشباع نظری جمع آوری گردید. از روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی به منظور شناسایی مولفه ها استفاده شد. ابزار جمع آوری داده ها مصاحبه و پرسشنامه بود. عوامل شبکه سازی، فناوری و رسانه های اجتماعی، همکاری بین بخشی، قانونگذاری و سیاستگذاری، مشارکت همگانی، اقتصاد رفتاری، توانمندسازی و اصلاح ساختار ورزش همگانی به عنوان عوامل موثر بر سیاست گذاری باز ورزش همگانی ایران شناسایی شد. نتایج فرایند تحلیل سلسله مراتبی نشان داد که به ترتیب عوامل ترتیب شبکه سازی (312/0)، همکاری بین بخشی (292/0)، مشارکت همگانی (256/0)، قانونگذاری و سیاستگذاری (212/0)، اصلاح ساختار ورزش همگانی (182/0)، فناوری و رسانه های اجتماعی (179/0)، توانمندسازی (153/0) و اقتصاد رفتاری (113/0) اولویت بندی شده اند. لذا خلق رضایت در مردم به دلیل مشارکت جویی سیاستگذاران در فرایند سیاستگذاری، استفاده از فناوری های نوین بویژه شبکه های اجتماعی، ایجاد فرایند تبادل دانش، تجارب، طراحی اقدامات مشترک و همچنین به اشتراک گذاری ظرفیت ها و منابع پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: سیاست گذاری باز، قانونگذاری و سیاستگذاری، مشارکت همگانی، اقتصاد رفتاری
  • هادی عبداللهی فر، علی محمد صفانیا*، مهدی نمازی زاده، شیوا آزادفدا صفحات 204-222

    یافتن راهکارهای مناسب برای جلب مشارکت دانشجویان در ورزش های تفریحی دانشگاه و تامین سلامتی آنان، مستلزم شناخت عوامل موثر در این زمینه است. هدف از پژوهش حاضر شناسایی عوامل رفتاری موثر بر افزایش مشارکت دانشجویان در ورزش های تفریحی دانشگاه بود. این پژوهش جهت گیری کاربردی دارد و از نظر ماهیت داده ها، تحقیق آمیخته است که در بخش کیفی، هدف این پژوهش اکتشافی و در بخش کمی، استراتژی آن پیمایشی می باشد. جامعه آماری بخش کیفی، مدیران و اعضای هییت علمی مرتبط با موضوع تحقیق بودند که 22 نفر از آنها به روش نمونه گیری هدفمند سهمیه ای انتخاب شدند. جامعه آماری بخش کمی، مدیران تربیت بدنی واحدهای دانشگاه آزاد به تعداد 381 نفر بودند که با توجه به شرط حجم نمونه قابل کفایت جهت تحلیل عاملی، 200 نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. شیوه گردآوری داده ها در مرحله کیفی، کتابخانه ای و مصاحبه نیمه ساختار یافته تا حد رسیدن به اشباع نظری، و در مرحله کمی پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی صوری آن توسط خبرگان تایید گردید. جهت تحلیل کیفی متغیرهای پژوهش از روش دلفی و برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی، نیکویی برازش، فریدمن و آلفای کرونباخ، در نرم-افزارهای SPSS و LISREL استفاده شد. نتایج نشان داد که عوامل رفتاری موثر بر افزایش مشارکت دانشجویان در ورزش-های تفریحی دانشگاه به ترتیب اولویت شامل سه مولفه ی ساختاری ، تعاملی (بین فردی) و فردی می باشند. این نتایج می-تواند به مسیولان در تدوین راهبردها و سیاست های ورزش تفریحی دانشگاه، کمک نماید.

    کلیدواژگان: دانشگاه آزاد اسلامی، عوامل رفتاری، فعالیتهای ورزشی تفریحی، مشارکت ورزشی
|
  • M.Ahadi, M.Hami*, V.Shojaei Pages 11-37

    The purpose of this study was to identify and validate the indicators and components affecting the International Development of Table Tennis in Iran. From the paradigm perspective, the present study was a type of pragmatism, mixed approach, exploratory-field nature, phenomenological and survey strategy, and applied in terms of purpose. The data collection method was indepth and semi-structured interviews (qualitative section) and a questionnaire. The statistical population of the study was experts from the national tennis teams of Iran, including the coaches of the national tennis teams of Iran, senior managers in the Ministry of Sports and Youth and the Tennis Federation. The coaches of the various tennis leagues, the tennis boards, the staff and experts of the Ministry of Sports and Youth and the Iranian Tennis Federation formed the sample members of the research in a small section. At first 226 initial codes including 13 main categories and 37 pivotal categories regarding the factors affecting the international development of tennis in Iran were counted, totally the number of these codes were 460. The reliability coefficient of qualitative research re-coding was calculated to be 0.84. The apparent and content validity in the form of CVR and CVR forms was approved by experts and the validity of the research questionnaire after performing the exploratory analysis process. Fit of the model with SRMR calculation equal to 0.066 which showed the optimal fit of the model. Economic factors (0.503), social factors (0.438), infrastructure development (0.43) and technical and specialized factors (0.44), motivational factors (0.373), media factors (0.518), the nature of tennis (0.004) ), Talent identification (0.497), managerial factors (0.530), government and governance (0.458), educational institutions and development of public sports (0.472) as indicators and components affecting the international development of tennis are discovered and validated in which all were reported to have high and medium quality upwards with Q2 calculation

    Keywords: International Development, Table Tennis, Structural Validity, Indicators, Components, Influencing Factors
  • M.mirza Karimi, M.R.Esmaeili*, Z.Haji Anzehaei Pages 38-50

    The main purpose of the present study was to test the model of leisure time The main purpose of the present study was to test the model of leisure time attitudes and work-leisure conflicts with physical activity leisure time satisfaction in ministry of sports and youth employees. The present study was a descriptive study of structural equation modeling and is considered as an applied research in terms of purpose. The statistical population of this study consisted of all employees of the Ministry of Sports and Youth, which is 890 people. The minimum statistical sample based on Cochran's formula using simple random sampling method were 268 people. In this study, the standard questionnaires of work-leisure conflicts with leisure time, leisure behavioral attitude and leisure time satisfaction self-structure questionnaire were used. The results of structural equation modeling showed that attitudes toward leisure have a significant positive effect on leisure satisfaction with an emphasis on physical activity. Also, fatigue-based conflict has a significant negative effect on leisure satisfaction with an emphasis on physical activity. In addition, time-based conflict does not have a significant effect on leisure satisfaction with an emphasis on physical activity. Therefore, it is suggested that the managers of the Ministry of Sports and Youth hold family programs, including walking, cycling conferences, etc., to improve their physical satisfaction.

    Keywords: leisure time attitudes, work-leisure conflicts, physical activity, leisure time satisfaction
  • S.Bairami, A.M.Safania*, A.Afarinesh Khaki Pages 51-65

    The purpose of this study was to investigate the effect of performance feedback on work engagement with the mediating role of psychological empowerment and social capital in the Ministry of Sport and Youth Affairs. Regarding the research purpose, this research considered applied and from strategic point of view was quantitative and was a correlation research. The statistical population of this study was staff of Ministry of Sport and Youth. In this study, by using Morgan table, 269 subjects were selected by stratified method. The research instruments were the Schaufeli and Baker (2003) bonding questionnaire; the Spritzer Psychological Empowerment Questionnaire (1995) and the Nahapit&Gucal Social Capital Questionnaire (1998). According to the purpose of the research, partial least squares method was used by Smart PLS software version 6/2/3. The findings of the study indicated that performance feedback was positively and significantly correlated with bonding, psychological empowerment, and social capital. The results of the Sobel test confirmed the mediating role of psychological empowerment and social capital. Also, the results of the VAF test of psychological empowerment at 0/28 and social capital at 0/34 play a mediating role in influencing performance feedback on bonding. What is obtained from the results of this research is that work engagement is correlated with performance feedback, empowerment and social capital of the Ministry of Sport and Youth staff. Therefore, the results of the Ministry of Youth and Sports executives can be effective in enhancing bonding by providing effective performance feedback to their staff.

    Keywords: performance feedback, work engagement, psychologicalempowerment, social capital, Ministry of Sport, Youth
  • P.Baharan, H.Foroughipour*, N.Aghaei Pages 66-90

    This study aimed to present a model for sport tourism development in Lorestan province with emphasis on social factors. Research method of this study was a survey based on structural equation modeling and applied research that was conducted in the field. The statistical population of this study after determining the research model was all sport tourists in Lorestan province. According to Cochran formula and cluster random sampling method in the first and second stage of non-probability, sampling method 384 persons were selected as research sample. The data-gathering tool in this study was based on expert opinions including 5 dimensions and 29 items. The social factors considered in this study include security, socio-cultural, economics, tourism services and advertising. University professors and experts in terms of content validity approved these questionnaires. Using Cronbach's alpha coefficient, the reliability of cultural and social dimensions was 0. 94 for economic 0. 97 for security 0. 96 for quality of tourism services 0. 92 and 0. 94 for advertisement. To analyze data, descriptive statistics, chart, mean and standard deviation and inferential statistics of skewness and elongation test, T-test and SWARA and structural equation modeling were used. The results of T-test showed that the social factors studied in this study respectively security (30. 261), socio-cultural (28. 121), quality of tourism services (25. 759), economics (25. 433) and advertisement (20. 307) had a significant effect on the development of sport tourism in Lorestan province. Among all of these factors, security 30. 261 has obtained the first rank in effects of sport tourism development. According to the results of the structural equation modeling, the main research model had a good fit, according to which the conceptual model of sport tourism development with emphasis on social factors had the required optimality and fit. Also, all independent variables studied can predict sports tourism development variables in Lorestan province. So, it is concluded that authorities should focus on all social variables to design tourism development model.

    Keywords: Sport tourism, Social Factors, development, Lorestan
  • P.Seifollahpour, A.Zarei, A. Khodayari Pages 91-104

    In recent years, the utilization of Information Technology (IT) in various sportive areas, especially football, has increased. Therefore, this study aimed to determine the effects of IT on the quality of Iran Pro League (The highest division of professional football in Iran) referees' performance. The research design of the present study is descriptive-correlational. The statistical population included 200 referees working in Iran Pro League in 2017 and it is a finite population (N=20). The questionnaires of accepting and applying IT as well as the Supervision and Monitoring form were used to measure the studied variables in the research. The Sign test was used for comparing the referees' performances before and after utilizing IT. The multivariate regression analysis was used for investigating the relationships and SPSS software version 23 was used to analyze the results. The significance level was considered P<0.05. The results of this research showed that the performance difference among referees before and after utilizing IT is significant (Sig=0.001). Also, the findings suggest that there is a positive and significant relationship between the utilization of IT and the quality of referees' performance (Sig=0.001). Among the subscales of IT, the highest share of clarification belongs to the subscale of willingness of applying IT with regression coefficient 0.567 and other subscales like understanding the easiness of applying IT (0.531), the attitude towards IT (0.460), understanding the usefulness of IT (0.416) and the utilization of IT (0.388) follow, respectively. Based on the results of the research, the authorities of the referee committee are advised to utilize the instructions related to the utilization of IT for decreasing referees' mistakes.

    Keywords: Refereeing, Information Technology, Football Pro League
  • M.Kasb Parast, S.Arshadi*, SH.Sohaili, A.A.Banaeifar Pages 105-118

    The purpose of the present study was to investigate the effect of aerobic exercises on AKT1/ PI3K expression and Insulin sensitivity in liver Hepatocyte of obese Vistar rats. The statistical population consisted of all male Wistar rats of Baqiyatallah University of Medical Sciences in Iran. To create obesity, a high-fat diet was used for 8 weeks. 16 obese rat having similar condition were selected and randomly divided into 2 obese groups (control and aerobic exercise). To prepare a high-fat diet, 1% cholesterol powder and 1% pure corn oil were added to the standard diet of rats purchased from Parsdam Food Company. Rats in animal laboratory under controlled light conditions (12 hours light and 12 hours dark, start of lighting 6 pm and start of extinction 6 am and temperature 22 ± 3 ° C and humidity about 30 to 60%) were maintained. The use of a high-fat diet continued until the end of the study. The aerobic exercise program was performed for 6 weeks in 5 sessions per week with a gradual increase in speed (18 to 22 meters per minute) and time (10 to 55 minutes in the form of running on a treadmill). All rats 48 hours after the last training session were autopsied. The results showed that 6 weeks of aerobic training led to a significant reduction in fasting glucose in obese Wistar rats. On the other hand, it increased AKT1 / PI3K expression and insulin sensitivity in liver tissue of obese Wistar rats (P≤0.05).

    Keywords: aerobic exercise, PI3K, AKT1, fasting glucose, insulinsensitivity, vistar rat
  • E.Sadeghi Nasab, S.S.Naghshbandi*, M.Rezaei Pages 119-131

    The overall purpose of the present study was to mapping the effect of strategic thinking on organizational prestige through the mediating role of organizational political behavior of employees in Ministry of Sports and Youth. The research methodology is descriptive and correlational. The statistical population of this study was employees of the Ministry of Sports and Youth (N = 950). According to Cochran formula the sample size was estimated to be 330. Samples were randomly selected from statistical population. Three questionnaires of organizational political behaviors Kasmar and Carlsen (1997), organizational prestige questionnaire Sarmad et al (2011) and strategic thinking questionnaire Bashirbanaem (2011) were used to collect research data. Validity of the questionnaires was confirmed by 10 experts. The reliability of the questionnaires was also reported through Cronbach's alpha test which are organizational political behaviors (a=0/87), organizational prestige (a=0/77), and strategic thinking (a =0/86). To calculate data, SPSS software version 25 and Amos software version 23 were used. The results showed that the organizational political behaviors in relationship with the effect of the dimension of strategic thinkingon the organizational prestige of the employees of the Ministry of Sports and Youth do not have a mediating role. It can be said that strategic thinking has a direct impact on organizational prestige. and, political behavior cannot act as mediator. It can be concluded from the results that if there are no political behaviors in an organization, the organization can use its forces and capitals for promoting the efficiency and effectiveness in the organization. Enhancing organizational prestige can bring good reputation among other organizations.

    Keywords: Strategic Thinking Dimensions, Organizational Prestige, Organizational Political Behavior, Ministry of Sports, Youth
  • J.Mohammadi, R.Nazari* Pages 132-149

    The purpose of this research was to codify strategic land-use planning concepts of Iranian football. The statistical population of this research was Iranian football experts. A total of 70 subjects were selected through purposive sampling snowball method. A combination of qualitative and quantitative methods coefficient initial questionnaire and open interviews and ratings were used for data collection and analysis. The research instrument was a self-made check list in which respondents were asked to indicate the strengths, weaknesses, opportunities, and threats of the football List, while using geographic information system (GIS) to provide descriptive-analytic model, and part of the data in the software Arc - GIS was studied and analyzed. The overall result of this study showed that according to strategic land use planning of Iranian football, there is uneven distribution of sport places facilities and sport spaces for Iranian football. In addition, regarding the matrix positioning and strategic action, strategics approach of Iranian football is comparative. In order to balance the distribution of resources in the country, it seems that deep and creative special planning is needed to make balance in the factors affecting the Iranian football. On the order hand, it is essential to focus on the improvement of the synergy of sports activities of government and nongovernmental organization and private sectors which may ultimately lead to further success of Iranian football.

    Keywords: land use planning, program, football, strategic
  • L.Ghaderi, F. Torabi, *A.Aghayari Pages 150-161

    The purpose of this research was to codify strategic land-use planning concepts of Iranian football. The statistical population of this research was Iranian football experts. A total of 70 subjects were selected through purposive sampling snowball method. A combination of qualitative and quantitative methods coefficient initial questionnaire and open interviews and ratings were used for data collection and analysis. The research instrument was a self-made check list in which respondents were asked to indicate the strengths, weaknesses, opportunities, and threats of the football List, while using geographic information system (GIS) to provide descriptive-analytic model, and part of the data in the software Arc - GIS was studied and analyzed. The overall result of this study showed that according to strategic land use planning of Iranian football, there is uneven distribution of sport places facilities and sport spaces for Iranian football. In addition, regarding the matrix positioning and strategic action, strategics approach of Iranian football is comparative. In order to balance the distribution of resources in the country, it seems that deep and creative special planning is needed to make balance in the factors affecting the Iranian football. On the order hand, it is essential to focus on the improvement of the synergy of sports activities of government and nongovernmental organization and private sectors which may ultimately lead to further success of Iranian football.

    Keywords: land use planning, program, football, strategic
  • M.Maleki, S.E.Hosseini*, R.Tarighi Pages 162-177

    The purpose of this study was to prioritize the factors affecting the branding of the Iranian Football League. The statistical population in the qualitative part is experts who had scientific and managerial expertise in the field of sports management and in the quantitative part includes managers and employees of the league organization - managers, supervisors, coaches, players and referees working in the national league organization. Twelve people in the qualitative section and 300 people in the quantitative section formed the statistical sample by the available method. 12subjects in the qualitative section and 300 subjects in the quantitative section formed the statistical sample by the accessible method. The data collection tool in the qualitative part of the interview was semi-structured that the results of this interview were used in the form of a questionnaire with 10 main factors in the quantitative part. In this study, for content validity from the point of view of experts and construct validity (exploratory factor analysis) and for prioritization, Freidman test was used. The results of the Friedman test showed that the factors of hardware, international relations, planning, financial and marketing resources, rules and regulations, human resources, brand value, technology, technology and information, safety and security had the highest priority. Therefore, these factors can be used as a rational basis for branding the Iranian Football League.

    Keywords: Branding, League Organization, Football, Structural Equation
  • M.Komrani Najaf Abadi, P.Ahmadi*, N.Sadeghi Pages 178-188

    The role of attention in the performance of athletes is important in theory and practice. The purpose of this study was to investigate the effect of internal focus of attention based on balance and external focus of attention based on the accuracy of the Abdoliochagi in scoring from the e-hogu of girls of Taekwondo. The research design was pre-test and post-test with control group. The participants in this study were 45 female athletes from the age group of 10-14 having the red belt. After the pretest, participants were randomly divided into three group balance, accuracy, and control. The results of analysis of covariance showed that there was no significant difference between the adjusted mean scores of the Abdoliochagi Impact Score of the attention-focused group, the balance-based and non-focused attention group. Therefore, the focus of attention based on accuracy and balance did not have a significant effect on the scores obtained from the Abdoliochagi Impact. According to the results of this study, it is recommended that coaches during training and competitions do not emphasize on the focus of the athlete's inner attention on the balance and the focus of the external attention on the accuracy of the strikes in order to score points from the opponent

    Keywords: : internal focus of attention, external focus of attention, balance, accuracy, Abdoliochagi
  • F.Kia, M.Noorbakhsh*, A.Farahani, H.Ghasemi, R.Shagie Pages 189-203

    The purpose of this study was to identify the factors affecting the open policy of public sports in Iran using AHP. The present study was a descriptive research in terms of applied purpose. The statistical population consisted of staff managers of the Ministry of Sports and Youth, the Federation of Public Sports and faculty members familiar with the research literature. In the present study, the opinions of 15 experts were collected during a semistructured interview in a purposeful manner until the theoretical saturation was reached. The method of hierarchical analysis was used to identify the components. Data collection tools were interviews and questionnaires. Factors of networking, technology and social media, cross-sectoral cooperation, legislation and policymaking, public participation, behavioral economics, empowerment and reform of the structure of public sports were identified as effective factors on open public sports policy in Iran. The results of the hierarchical analysis process showed that the factors of networking order (0.312), cross-sectoral cooperation (0.292), public participation (0.256), legislation and policymaking (0.212), reforming the structure of public sports, respectively. (0.182), technology and social media (0.179), empowerment (0.153) and behavioral economics (0.113) have been prioritized. The results showed that the eight factors of networking, technology and social media, cross-sectoral cooperation, legislation and policy, public participation, behavioral economics, empowerment, and structural reform affect the open policy of public sports in Iran.

    Keywords: Open Policy, Legislation, Policy Making, PublicParticipation, Behavioral Economics
  • H.Abdollahifar, A.M.Safania*, M.Namazi Zadeh, SH.Azad Fada Pages 204-222

    Finding the appropriate solutions for attracting students in active participating in recreational sports and to ensure their health needs a good command in knowing the effective factors in this regard. The purpose of this study was to investigate the behavioral factors involved in increasing students’ participation in recreational sport activities at the university. This research has an applied orientation and is a mixed research in which is exploratory from qualitative point of view and is a survey research from quantitative view point.The statistical population of the qualitative section consisted of managers and faculty members related to the research subject, 22 of whom were selected by purposive quota sampling method. The statistical population of the quantitative section was the educational managers of the Azad University units including 381 persons. According to the condition of sufficient sample size for factor analysis, 200 were selected by stratified random sampling. Data collection method is the quantitative section, Libraries and semi – structured interviewed based on saturation in data collection, and at the quantitative stage a researcher-made questionnaire whose face validity was performed to confirm the questionnaire by experts. Delphi method was used for qualitative analysis of research variables and factorial analysis and confirmatory factorial analysis then the goodness of fit indices and Freedman was used in SPSS and LISREL soft wares. The results revealed that behavioral factors influencing students' participation in university leisure activities can be classified into three structural, interactive (interpersonal) and individual components. These results can help the officials formulate sports university strategies and policies.

    Keywords: Confirmatory Factor Analysis (CFA), Islamic Azad University, behavioral Factors, Recreational Sport Activities, Sport’ participation