فهرست مطالب

حقوق و فقه تربیت و کودک - پیاپی 4 (زمستان 1399)

نشریه حقوق و فقه تربیت و کودک
پیاپی 4 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • طیبه قدرتی، عرفان حیدری* صفحات 7-13

    اباحه و حلیت از واژگانی هستند که در آثار فقهی، قواعد فقهی و اصولی بسیار به چشم می آید اما غبار فراوانی، چهره ی این دو واژه را در معنا ومفهوم، اصل و اماره بودن و موارد جریان دربرگرفته است. باید بگوییم اباحه در لغت به معنای "آشکار شدن" و دراصطلاح عبارت است از باز بودن میدان، در پیش روی مکلف تا آنچه را که میخواهد اختیار کند. یعنی مکلف آزادانه انجام دادن یا ترک فعلی را انتخاب می کند و از سوی دیگر حلیت را در لغت به معنای «روا بودن» و در اصطلاح به معنای اینکه هرگونه تصرف در اشیاء حلال است مگر اینکه حرمت و منع آن از سوی شارع ثابت شده باشد گرفته اند. هدف ما در این پژوهش «بررسی اصل اباحه و اصل حلیت در فقه و حقوق ایران» بوده، که ما در آن سعی داریم به صورت دقیق براساس روش تحقیق(توصیفی_تحلیلی) و مطالعات کتابخانه ای معنا و مفهوم اباحه و حلیت را روشن کنیم و بیان نماییم که اباحه و حلیت معنایی مترادف هم دارند یعنی هرچیز مباح، حلال است و بالعکس وهردو یک قاعده یا اصل فقهی به نام "اصاله الاباحه والحل" را تشکیل می دهند که مستندات آن  قاعده کتاب، سنت، اجماع و عقل می باشد و در شبهات حکمیه و شبهات موضوعیه در تمام ابواب فقه اعم از عبادات و معاملات جریان دارد و مختص به باب خاصی از فقه نیست.

    کلیدواژگان: اباحه، حلیت، اصل، قاعده فقهی، شبهه حکمیه، شبهه موضوعیه
  • سید عباس جزایری، امیر قائدی* صفحات 41-58
    18 دی ماه 1398، یک هواپیمای مسافربری خطوط هوایی اوکراین، چند دقیقه پس از آغاز پرواز، به دلیل شلیک مستقیم دو موشک توسط سامانه پدافند هوایی ساقط شد و تمامی سرنشینان آن به شهادت رسیدند. در بیانیه رسمی که در ارتباط با این حادثه دردناک از سوی ستاد کل نیروهای مسلح صادر شد، علت این حادثه، خطای انسانی غیر عمد در تشخیص اشتباه شیء پرنده اعلام و وعده محاکمه و مجازات افراد خاطی در ارتباط با این حادثه داده شد. فارغ از جنبه های سیاسی و امنیتی موضوع، می توان درصدد شناسایی و بررسی ابعاد مسئولیت های حقوقی مربوط به این حادثه برآمد. بدین منظور، می توان ماده 54 قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح مصوب 1382 در ارتباط با ارتکاب بی احتیاطی، بی مبالاتی و عدم رعایت نظامات دولتی در راستای امور خدمتی در نیروهای مسلح را موردبررسی قرارداد. بر اساس این ماده، به روشنی، امکان تحمیل مسئولیت کیفری بر افراد خاطی اعم از آمر و مامور وجود دارد و این مسئولیت، نافی تعهد به جبران خسارات این افراد نیز نیست.
    کلیدواژگان: سقوط هواپیمای اوکراینی، بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح، خطای انسانی غیر عمد، مسئولیت کیفری، ماده 54 قانون مجازات جرائم نیروهای مسلح
  • نوربخش ریاحی* صفحات 59-85
    نظام، مجموعه ای از اصول منظم و به هم پیوسته است و هر نظام حقوقی متشکل  از یک سری اصول و مبانی است. برخورداری هر نظام حقوقی از اصول منسجم و مترقی، موجب پویایی جامعه می گردد. اسناد رسمی هم دارای یک سری اصول و قواعد مخصوص است و نظام حقوق اسناد رسمی را مثل دانه های یک تسبیح به یکدیگر مرتبط می سازد و این پرسش را مطرح  می نماید که هدف، فلسفه و رسالت اسناد رسمی در ایران بر مبنای کدام اصول و مبانی است و این اصول و مبانی با چه موانعی روبرو هستند؟. پژوهش حاضر حاصل تراوشات ذهنی و فلسفی نگارنده  است  و با روش توصیفی- تحلیلی و با تمرکز بر مطالعه وظایف سازمان ثبت اسناد و املاک و ماهیت حقوق اسناد رسمی این فرضیه را به اثبات می رساند که ستون فقرات حقوق اسناد رسمی متکی بر موزاییکی از چند اصل مترقی است و بدون شناخت و عملیاتی کردن این اصول، اعتبار و ماموریت ذاتی سازمان ثبت به عنوان سازمان متولی صدور اسناد رسمی مخدوش می باشد. در نتیجه سازمان ثبت بدون پیاده سازی این اصول، همواره از اهداف اصلی خود یعنی برپایی صلح اجتماعی و پیشگیری از منازعات حقوقی باز می ماند.
    کلیدواژگان: اصول، اسناد رسمی، سازمان ثبت، نظام حقوقی
  • امیررحمان کلاهی، زهرا مهربان مقدم* صفحات 87-104

    در فقه به فرزند انسان از زمان تولد تا اول بلوغ کودک گویند در اصطلاح حقوقی و در قانون مدنی کلمه ی کودک مترادفا همراه صغر و طفل به کار رفته و به کسی اطلاق می شود که به سن بلوغ نرسیده و کبیر نشده یا صغیر طفلی است که بالغ و رشید نشده است. به کودکانی طفل خارج از نکاح گفته می شود که بدون علقه زوجیت بین پدر و مادر اصلی در اثر عمل زنا و رابطه ی نامشروع متولد می شوند. مطابق دیدگاه حقوقی و شرعی نسب این گونه کودکان نامشروع است زیرا رابطه ی مابین پدر و مادر طبیعی آن ها نامشروع بوده است. قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران در ماده 1167 به پیروی از فقهای امامیه طفل متولد از زنا را ملحق به زانی نمی داند. مفهوم عدم الحاق در این ماده آن است که قانون گذار نسب طبیعی کودک را نادیده گرفته و آثار قانونی نسب را مانند ارث، حضانت، نفقه و ولایت قهری را شناسایی نمی کند و این آثار را بر روابط بین والدین و کودک مترتب نمی کند درنتیجه حقوق و تکالیفی که قانون برای اولاد طفل در نظر گرفته است فقط به کودکان مشروع اختصاص می یابد. قوه مقننه فرانسه در سال 2001 میلادی قانونی را تصویب کرد که فرزند نامشروع را از تمامی حقوق فرزند مشروع برخوردار می ساخت ولی از لحاظ وراثت برای فرزند نامشروع همچنان محدودیت هایی دیده می شود.

    کلیدواژگان: حقوق ایران، حقوق فرانسه، تکالیف، کودک، نامشروع
  • سید محسن آزیز، محدثه نیکو* صفحات 105-124
    دین مبین اسلام ارضای غریزه جنسی را در قالب عقد نکاح میسر دانسته است.ارضای غریزه جنسی که در اصطلاح حقوقی به تمکین نام گذاری شده است به معنای پاسخ زن به خواسته مشروع همسر است که این پاسخ به دو صورت عام و خاص می باشد.تمکین عام همان حسن معاشرت و اطاعت زوجه از زوج در امور مربوط به زناشویی است.اما مراد از تمکین خاص، که موضوع بحث ما بیشتر در این خصوص می باشد، در پی این مطلب می باشیم که با وجود اینکه تمکین از حقوق واجب شوهر بر زن است و در صورت استنکاف زوجه، ناشزه محسوب می شود و نفقه او ساقط می شود آیا مواردی وجود دارد که با وجود استنکاف زوجه از تمکین، نفقه او ساقط نشود یا خیر؟ نظر مذاهب شیعه و اهل تسنن در این مورد چیست؟ و آیا بین فقها اختلافی وجود دارد ؟ در راستای پژوهش های صورت گرفته از طریق مطالعه منابع و کتب مختلف حقوقی و فقهی  در پاسخ به این سوال می توان گفت که مواردی وجود دارد که باعث سقوط نفقه زوجه نمیشود  و زوجه ناشزه محسوب نمی شود  از جمله موارد غیر مالی میتوان به بیماری شوهر، بیماری زن به علت عیوب در اندام تناسلی، حیض و نفاس و... و از جمله موارد مالی به ضرورت تامین معاش به شرط بودن زوجه نزد زوج و حق حبس به شرط استفاده از این حق پیش از تمکین اشاره نمود.البته شایان ذکر است که نزد فقهای شیعه و اهل تسنن اختلاف نظرهایی در این زمینه وجود دارد و مواردی هم وجود دارد که موجب اتفاق نظر آنان شده است.
    کلیدواژگان: تمکین خاص، ناشزه، نفقه، حق حبس
  • فروزان علائی نوین، اسماء کریمی* صفحات 125-142
    اسلام طلاق را به عنوان یک ضرورت مبغوض پذیرفته به نحوی که مکروه بودن طلاق در اسلام، بهترین دلیل نحوه عبور شرع از این دو محذور است، بدین معنی که هم اصل آن ضروری و نفی آن غیر منطقی و غیر عاقلانه است و هم ضرورتی است که باید به حداقل ممکن تقلیل یابد. در ضمن انسانها براساس خلقت نیز دارای دو بعد فردی و اجتماعی می باشند و به لحاظ فطری از بین بردن خانواده برخلاف فطرت و برخلاف نیازهای روحی، روانی و جسمی آنها می باشد و از نظر مدنی، اساس مدنیت مردم هر کشور و جامعه بستگی به استحکام و سلامت تشکیلات خانواده های آن ملت داشته و از نظر اجتماعی نیز، خانواده کانون تولید نسل و تربیت و پویا ساختن افراد جامعه می باشد که نقش مستقیم در  پیشرفت جامعه دارد. بنظر می رسد، با وجود موج عظیمی از هجمه های دشمن برای مقابله با دین اسلام در قالب شبهات دینی و تمرکز بدخواهان روی مسایل فقهی اسلام و از طرفی، رشد پدیده طلاق در میان جوامع اسلامی و تمایل شدید جوانان به این مهمان ناخوانده و کمبود تحقیقات و پژوهش ها در این زمینه، لازم بود پیرامون این موضوع مهم و بنیادی تحقیقی صورت بگیرد. در این تحقیق از روش تحلیلی در زمینه تحلیل احکام فقهی استفاده و بصورت کتابخانه ای انجام شده است. یافته های تحقیق عبارتند از: تلاش حاکم شرع برای پیشگیری از طلاق، سیاست های مرتبط با حفظ نظام خانواده و اهتمام ویژه اسلام به آرامش نسبی اعضای خانواده بخصوص فرزندان.
    کلیدواژگان: طلاق، اسلام، خانواده، احکام فقهی
  • سعیده طاهری*، سید جواد خاتمی صفحات 143-162
    وجود حجاب بانوان در برابر مردان غیر محرم مورد توافق همه مذاهب اسلامی است. اما حدود و اندازه آن موردبحث و گفت وگوی فقهاست اکثر فقها متفق القولند که استفاده از زینت های پنهان برای زن در حضور نامحرم (چه در انظار عمومی و چه در محیط های خصوصی) حرام است و همچنین از نظر آنها نه تنها استفاده از وسایلی مانند گردنبند، انگشتر و دستبند که عرفا به آنها زینت آلات می گویند در زیر نگاه نامحرم حرام است بلکه پوشیدن لباس هایی با رنگ چشمگیر را نیز نوعی زینت به حساب آورده اند اگرچه تمام بدن را بپوشاند.اهل سنت اتفاق دارند که جمیع بدن زن غیر از وجه و کفین باید از نامحرم پوشیده شودطبق ماده 638 قانون مجازات اسلامی: هرکس علنا در انظار و اماکن عمومی و معابر، تظاهر به عمل حرامی نماید، علاوه بر کیفر عمل، به حبس از ده روز تا دو ماه یا تا 74 ضربه شلاق محکوم می گردد و درصورتی که مرتکب عملی شود که نفس آن عمل دارای کیفر نیست ولی عفت عمومی را جریحه دار نماید، فقط به حبس از ده روز تا دو ماه یا تا 74 ضربه شلاق محکوم خواهد شد.در تبصره این ماده که همان ماده 102 قانون تعزیرات مصوب سال 1362 است، آمده: «زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند، به حبس از ده روز تا دو ماه و یا از پنجاه هزار تا پانصد هزار ریال جزای نقدی محکوم خواهند شد».البته بنا بر ماده 22 قانون مجازات اسلامی، چنانچه قاضی تشخیص بدهد، می تواند حبس و شلاق متهم را به جزای نقدی تبدیل کند.
    کلیدواژگان: حجاب، خانواده، اجتماع، فقهی، مذاهب اسلامی
  • فاطمه محمودی* صفحات 163-184
    نکاح برقراری علقه زوجیت میان زن و مرد است و مانند سایر عقود پذیرای شروطی است که از طرف متعاقدین گذاشته می شود. هر شرطی را در یک تقسیم بندی می توان به شرط صحیح و باطل تقسیم کرد. در تعریف شرط صحیح و باطل فقهای امامیه اتفاق نظر دارند؛ اما در تعیین مصادیق آن دچار اشکال شده اند. به طوری که برخی شرط عدم ازدواج مجدد زوج و یا شرط عدم تمکین را صحیح دانسته و معتقدند مغایرتی با شرایط صحت ندارد، اما در مقابل برخی دیگر دو شرط مذکور را مخالف کتاب، سنت و مقتضای عقد دانسته و آن ها را باطل تلقی می کنند. فقهای مذاهب اهل سنت در تعریف شرط صحیح و باطل دچار اختلاف نظر شده اند و هر مذهبی تعریفی تقریبا متفاوت از شروط صحیح و باطل دارند. در بین فقهای مذاهب اربعه، حنابله شرط عدم ازدواج مجدد را صحیح دانسته و برای زوجه حق فسخ قایلند؛ اما سه گروه دیگر، عقد را صحیح و شرط را باطل شمرده اند. در مورد شرط عدم تمکین، شافعیه شرط را در صورتی صحیح و لازم الوفا می داند که از سمت زوج درخواست شده باشد. مالکیه چنین شرطی را فاسد و مفسد عقد تلقی کرده و حنفیه و حنابله شرط را باطل و عقد را صحیح می دانند. سومین شرط بررسی شده، شرط تفویض یا توکیل طلاق به زوجه است که امامیه تفویض را باطل و توکیل را صحیح می داند. اما فریقین توکیل را صحیح دانسته و تفویض را با شرایطی پذیرفته اند.
  • مجتبی غفاری، پیمان مددی* صفحات 184-198
    سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به عنوان یکی از سازمان های تابع قوه قضاییه در زمره نهادهای مهم حاکمیتی است که بر پایه قانونی مدون ایفای وظایف می کند و ماموریت های مهم و اساسی را در چارچوب نظام اداری کشور بر عهده دارد، به گونه ای که مهمترین هدف حقوق ثبت و این سازمان، تثبیت حقوق مالکیت افراد در جامعه است و همواره می کوشد تا حقوق افراد در تعارض با حقوق دیگران قرار نگیرد. حقوق ثبت املاک، در واقع از چگونگی ثبت ملک و صدور سند مالکیت افراد نسبت به آن بحث می کند. این سند حامل حقوق افراد و مثبت آن است و در پی پیشگیری از وقوع و در صورت وقوع، در صدد حل آنهاست. همچنین، نهاد ثبت بعنوان اساسی ترین نهادی که تضمین کننده امنیت اقتصادی، حقوقی و قضایی جامعه است، مورد توجه جوامع بشری بوده و همین امر سبب شده است تا هر جامعه ای باتوجه به شرایط اجتماعی خود از یکی از نظام های ثبت املاک در جهت دستیابی به امنیت تلاش کند. این مقاله به روش توصیفی-تحلیلی بوده و شیوه جمع آوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای می باشد که با استفاده از کتب و مقالات و فیش برداری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: نظام حقوقی، ثبت املاک، ثبت نوین، مالکیت، آثار ثبت
  • هاشم بوخمسین، احمد عطیه محمد علی الموالی* صفحات 199-217

    اثر حلال الاطعمه وحرامها فی حیاه الانسان " دراسه قرآنیه وحدیثیه" تتناول هذه الدراسه آثار الاطعمه الحرام علی حیاه الانسان، حیاه الانسان الدنیویه وحیاته فی الآخره، وهو بیان وتوضیح لآیات القرآن الکریم والاحادیث الشریفه وروایات اهل البیت علیهم السلام التی تعرضت لهذه الآثار. کما نستعرض تعریفات لغویه واستطلاحیه لمفهوم الاثر والحلال والحرام وکذلک مفهوم الحیاه ومفهومی القرآن والحدیث. لقد استعرضنا للآیات القرانیه التی تعرضت لاثر الاطعمه سواء الحلال او الحرام وحصر مفهومها وشرحها من المصادر والتفاسیر القرانیه وتم ضبطها فی الفصل الثانی. کذلک بحثنا عن الاحادیث الشریفه ورویات اهل البیت من کتب الحدیث وبیانها حسب موضوع اثرها فی الفصل الثالث. وهذا البحث یحمل فی طیاته التعریفات والمفاهیم التی وردت فیه وکذلک اثر الاطعمه الحلال والحرام علی الانسان فی الدینا وفی الحیاه الاخرویه، وکان ابرز نتایجها هو تاثیر هذه الاطعمه علی بدن او جسد الانسان الذی یعیش فیه فی الدینا القصیره مع کثیر من مسببات الامراض والتی قد تظهر بعد مده زمنیه طویله، وکذالک تاثیر هذه الاطعمه علی البعد الروحی الذی یودی إما إلی تقربه إلی الباری تعالی او بعده حسب الاطعمه التی تناولها وحلیتها او حرامها.

    کلیدواژگان: الاصطلاحات المتداوله: اثر، حلال، حرام، طعام - إنسان، قرآن - حدیث
|
  • Tayyiba Ghodrati, Erfan Heydari * Pages 7-13

    Abhaha and Halit are words that can be seen in jurisprudential works, jurisprudential rules and principles, but a lot of dust has covered the face of these two words in their meaning and concept, principle and statistics, and cases of flow. We must say that obscenity in the word means "to be revealed" and in the term it means that the field is open, in front of the obligee to take what he wants. That is, the obligee freely chooses to do or leave the present, and on the other hand, the word halal in the word means "permissible" and in the term means that any seizure of objects is lawful unless its sanctity and prohibition has been proven by the Shari'a. have taken. Our aim in this research is "to study the principle of impropriety and the principle of dissolution in Iranian jurisprudence and law", in which we try to clarify the meaning and concept of impropriety and dissolution accurately based on research method (descriptive-analytical) and library studies. Let us say that immorality and legitimacy are also synonymous, that is, everything that is permissible is lawful, and vice versa, and both constitute a rule or principle of jurisprudence called "the originality of immorality and immorality", the documents of which are the book, tradition, consensus and reason. Subjective jurisprudence and doubts apply in all chapters of jurisprudence, including worship and transactions, and are not specific to a specific chapter of jurisprudence.

    Keywords: immorality, Legitimacy, Principle, Jurisprudential Rule, doubt of jurisprudence, doubt of subject matter
  • Seyed Abbas Jazayeri, Amir Ghaedi * Pages 41-58
    On December 9, 2017, a passenger plane of the Ukrainian Airlines was shot down by the air defense system due to the direct firing of two missiles, a few minutes after the start of the flight, and all its occupants were martyred. An official statement issued by the General Staff of the Armed Forces in connection with this painful incident stated that the cause of the accident was an unintentional human error in misidentifying the flying object and promised to try and punish the perpetrators in connection with this incident. Regardless of the political and security aspects of the issue, it is possible to identify and examine the dimensions of the legal responsibilities related to this incident. For this purpose, Article 54 of the Law on the Punishment of Crimes of the Armed Forces, adopted in 2003, can be examined in connection with the commission of carelessness, negligence and non-observance of government systems in the service of the Armed Forces. According to this article, it is possible to impose criminal liability on the offenders, including the commander and the officer, and this liability does not negate the obligation to compensate the damages of these individuals.
    Keywords: Ukrainian plane crash, statement of the General Staff of the Armed Forces, unintentional human error, Criminal Liability, Article 54 of the Criminal Code of the Armed Forces
  • Moorbakhsh Reiahi * Pages 59-85
    The system is a set of regular and interconnected principles, and each legal system consists of a series of principles and foundations. The existence of any legal system with coherent and progressive principles causes the dynamism of society. Official documents also have a series of special principles and rules, and the legal system connects official documents like the seeds of a rosary, and raises the question of what is the purpose, philosophy and mission of official documents in Iran, based on which principles and foundations. And what are the obstacles to these principles and foundations? The present study is the result of the author's mental and philosophical leaks and with a descriptive-analytical method and focusing on studying the duties of the Property and Deeds Registration Organization and the nature of notarial rights, proves the hypothesis that the backbone of notarial rights is based on a mosaic of several principles. It is progressive and without recognizing and implementing these principles, the credibility and inherent mission of the registration organization as the organization in charge of issuing official documents is damaged. As a result, without implementing these principles, the registration organization always fails to achieve its main goals of establishing social peace and preventing legal disputes.
    Keywords: principles, Official Documents, registration organization, Legal System
  • AmirRahman Kolahy, Zahra Mehraban Moghaddam * Pages 87-104

    In jurisprudence, the human child is called from birth to the age of puberty. In legal terms and in civil law, the word child is used synonymously with a minor and a child and refers to someone who has not reached puberty and is not a minor or a minor who is an adult and It has not grown. Children born out of wedlock are said to be born out of wedlock between the original parents as a result of adultery and an illegitimate relationship. From a legal point of view, the lineage of such children is illegitimate because the relationship between their natural parents was illegitimate. Article 1167 of the Civil Code of the Islamic Republic of Iran, following the Imami jurists, does not consider a child born of adultery to be involved in adultery. The implication of non-accession in this article is that the legislator ignores the natural lineage of the child and does not recognize the legal effects of lineage such as inheritance, custody, alimony and forced guardianship and does not regulate these effects on the relationship between parent and child. The law is intended for the children of children only for legitimate children. The French legislature passed a law in 2001 that gave the illegitimate child all the rights of a legitimate child, but there are still restrictions on the illegitimate child in terms of inheritance.

    Keywords: Iranian Law, French Law, Duties, Child, illegitimate
  • Seyed Mohsen Aziz, Muhaddatha Nikoo * Pages 105-124
    The religion of Islam has considered the satisfaction of sexual instinct in the form of marriage possible. Satisfaction of sexual instinct, which is called obedience in legal terms, means a woman's response to the legitimate request of her husband, which is a general and specific response. General is the good companionship and obedience of the wife to the husband in matters related to marriage. But the meaning of special obedience, which is the subject of our discussion in this regard, we seek that despite the obedience of the husband's obligatory rights over the wife If the wife refuses, her alimony will be revoked. Are there any cases in which the alimony of the wife will not be revoked despite her refusal to obey or not? What is the opinion of the Shiite and Sunni religions in this regard? And is there a difference between the jurists? In line with research conducted by studying various legal and jurisprudential sources and books in response to this question, it can be said that there are cases that do not cause the wife's alimony to fall and the wife is not considered illegitimate, including non-financial cases can be due to the husband's illness. The woman's illness due to defects in the genitals, menstruation and puerperium, etc., and among financial cases, the need to provide a living on the condition that the wife is with the husband and the right to imprisonment provided the use of this right before obedience. Of course, it is worth mentioning There are differences of opinion among Shiite and Sunni jurists in this regard, and there are cases that have led to their unanimity.
    Keywords: Special obedience, indecency, alimony, right to imprisonment
  • Forouzan Alaei Novin, Asma Karimi * Pages 125-142
    Islam has accepted divorce as an enviable necessity in such a way that the abomination of divorce in Islam is the best reason for the sharia to pass through these two prohibitions, meaning that both its principle is necessary and its negation is irrational and unwise, and it is necessary that It should be reduced to a minimum. In addition, human beings have two individual and social dimensions based on creation, and instinctively destroying the family is contrary to their nature and contrary to their mental, psychological and physical needs, and civilly, the basis of civilization of the people of any country and society depends on strength and health. The organization of the families of that nation and socially, the family is the center of generation and education and dynamization of society, which has a direct role in the development of society. It seems that despite the huge wave of enemy attacks to confront the religion of Islam in the form of religious suspicions and the focus of ill-wishers on Islamic jurisprudential issues, on the other hand, the growth of divorce in Islamic societies and the strong desire of young people for this uninvited guest and lack of research. In this regard, it was necessary to conduct research on this important and fundamental issue. In this research, the analytical method in the field of jurisprudential rulings has been used and has been done as a library. The findings of the study are: the efforts of the ruling sharia to prevent divorce, policies related to maintaining the family system and Islam's special concern for the relative peace of family members, especially children.
    Keywords: Divorce, Islam, Family, Jurisprudential rules
  • Saeedeh Taheri *, Seyed Javad Khatami Pages 143-162
    The existence of women's hijab in front of non-mahram men is agreed upon by all Islamic religions. But its limits and size are discussed by jurists. Most jurists agree that the use of hidden ornaments for women in the presence of non-mahrams (both in public and in private) is forbidden and also in their view not only the use of tools such as necklaces, rings and Bracelets, which are traditionally called ornaments, are forbidden under the gaze of non-mahrams, but wearing clothes with impressive colors is also considered a kind of adornment, even if it covers the whole body. Islamic Penal Code: Anyone who publicly pretends to commit a forbidden act in public and in public places, in addition to the punishment of the act, shall be sentenced to imprisonment from ten days to two months or up to 74 lashes. It is not a punishment, but if he violates public decency, he will only be sentenced to imprisonment from ten days to two months or up to 74 lashes. Appear in public and in public, from imprisonment for ten days to two months or from pen Of course, according to Article 22 of the Islamic Penal Code, if the judge decides, he can turn the imprisonment and flogging of the accused into a fine.
    Keywords: Hijab, Family, Community, Jurisprudence, Islamic religions
  • Fatemeh Mahmoudi * Pages 163-184
    Marriage is the establishment of a marital relationship between a man and a woman and, like other contracts, accepts conditions set by the parties. Each condition in a classification can be divided into true and false conditions. Imami jurists agree on the definition of the correct and false condition; But they have problems in determining its examples. So that some people consider the condition of non-remarriage of the couple or the condition of disobedience to be correct and believe that it does not contradict the conditions of validity, but others consider the two conditions as contrary to the book, tradition and requirements of marriage and consider them invalid. .The jurists of the Sunni religions have differed in defining the correct and false condition, and each religion has a definition almost different from the correct and false conditions. Among the jurists of the four religions, the Hanbalis consider the condition of not remarrying to be correct and give the wife the right to terminate it; But the other three groups have considered the contract valid and the condition void. Regarding the condition of disobedience, Shafi'i considers the condition to be correct and necessary if it has been requested by the couple. Malikis consider such a condition corrupt and corrupting the contract, and the Hanafis and Hanbalis consider the condition invalid and the contract valid. The third condition studied is the condition of delegating or entrusting divorce to the wife, which the Imams consider invalidating the delegation and validating the delegation. But the sects have considered the power of attorney to be correct and have accepted the delegation with conditions.
    Keywords: condition, Marriage, necessity of marriage, Remarriage, obedience, delegation or change of divorce
  • Mojtaba Ghaffari, Peyman Madadi * Pages 184-198
    The State Property and Deeds Registration Organization, as one of the subordinate organizations of the Judiciary, is one of the important governing institutions that performs its duties on a legal basis and carries out important and fundamental missions within the framework of the administrative system of the country, as the most important The purpose of registration rights and this organization is to establish the property rights of individuals in society and always strives to ensure that the rights of individuals do not conflict with the rights of others. Real estate registration law actually discusses how to register a property and issue a title deed to it. This document carries the rights of individuals and its positives, and seeks to prevent them from occurring and, if they do occur, to resolve them. Also, the registration institution as the most basic institution that guarantees the economic, legal and judicial security of society, has been considered by human societies and this has led to each society according to its social conditions from one of the property registration systems to achieve Strive for security. This article is a descriptive-analytical method and the method of collecting information is a library that has been analyzed using books and articles and taking notes.
    Keywords: Legal System, Property Registration, new registration, Ownership, registration works
  • Hashem Bukhamseen, Ahmed Attia MuhammadAli Al Mawali * Pages 199-217

    The effect of halal and prohibited foods on a person’s life "a Quranic and hadith study" This study deals with the effects of unlawful foods on a person’s life, a man’s worldly life and his life in the hereafter, and it is an explanation and clarification of the verses of the Holy Qur’an, the noble hadiths, and the narrations of the people of the house, peace be upon them, which were exposed to these effects. We also review linguistic and exploratory definitions of the concept of influence, permissibility and forbidden, as well as the concept of life and the concepts of the Qur’an and hadith. We have reviewed the Qur’anic verses that were exposed to the effect of foods, whether halal or forbidden, and limited their concept and explanation from Qur’anic sources and interpretations, and they were seized in the second chapter. We also searched for the noble hadiths and the narrations of the people of the house from the hadith books and their explanation according to the subject matter of their effect in the third chapter. This research carries with it the definitions and concepts contained in it, as well as the effect of halal and forbidden foods on the human being in our religion and in the afterlife, and the most prominent results of which are the effect of these foods on the body or body of the human being in which he lives in our short religion with many pathogens that may appear after For a long period of time, as well as the effect of these foods on the spiritual dimension that leads either to bringing it closer to Almighty God or after him according to the foods he ate and their sweetness or forbidden.

    Keywords: Trace, Halal, Haram, food, human, Quran, Hadith