فهرست مطالب

Journal of Medicinal Plants
Volume:20 Issue: 77, Mar 2021

  • تاریخ انتشار: 1399/12/17
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حوریه محمدی کناری، بهاره سادات یوسف ثانی، فاطمه اقبالیان، علی قبادی، امیرحسین جمشیدی، سمیه ماهروزاده* صفحات 1-14
    مقدمه

    شیوع 19-COVID به سرعت در سراسر جهان گسترش یافته است. افزایش بی رویه فرآیندهای التهابی از آسیب های عمده این بیماری است. بنابراین، استفاده از گیاهان حاوی عوامل آنتی اکسیدانی برای تنظیم سیستم ایمنی بدن می تواند در این بیماری مفید باشد. در گذشته بسیاری از بیماری های اپیدمیک رخ می داد و اطبای طب سنتی مانند ابن سینا برای این همه گیری ها راهکارهایی ارایه می دادند که در کنترل این بیماری ها مفید بوده است.

    هدف

    در این مطالعه، گیاهان موثر بر همه گیری بیماری های تنفسی را با توجه به دیدگاه طب ایرانی معرفی می کنیم که مطالعات امروزی تاثیر آنها را به عنوان ضدسرفه، ضدتب، ضدویروسی، ضدالتهابی و آنتی اکسیدان تایید می کنند.

    روش بررسی

    جستجوی کاملی از گیاهان تنظیم کننده سیستم ایمنی و تریاق در کتاب های طب ایرانی نظیر مخزن الادویه، تحفه المومنین و قانون در طب انجام شد. همچنین گیاهانی که در تب و بیماری های ریوی موثر بودند جمع آوری شد و خواص دارویی آنها در پایگاه های داده های علمی جستجو شد.

    نتایج

    این مطالعه خواص ضدتب و ضدسرفه و تقویت سیستم ایمنی گیاهان به دست آمده بر اساس کتب طب ایرانی را بررسی کرده و نشان داد گیاهانی مانند نارنج، لیموشیرین، بالنگ، مورد، اسطوخودوس، دارای خواص ضدتب، ضدسرفه، ضدالتهاب، آنتی اکسیدان و ضدمیکروب هستند. 

    نتیجه گیری:

     به نظر می رسد که گیاهان موجود در این مقاله می توانند در بهبود علایم بیماری کرونا موثر باشند، که برای اثبات اثربخشی خاص آنها، مطالعات بیشتری لازم است.

    کلیدواژگان: ویروس کرونا، طب سنتی ایرانی، داروهای گیاهی، تریاق، تنظیم کننده سیستم ایمنی
  • مائده رزقی، علیرضا مرتضوی، شیرین فهیمی، رسول چوپانی، عباس شیخ السلام، مریم حمزه لو مقدم* صفحات 15-25
    مقدمه

    گیاهان دارویی مورد استفاده در طب سنتی نقش مهمی در پیشگیری و درمان بیماری ها دارند. در طب سنتی ایرانی، گیاهان دارویی عوامل کلیدی در درمان طیف وسیعی از بیماری ها می باشند. بسیاری از این داروهای سنتی قابلیت تبدیل به فرمولاسیون های استاندارد مدرن را دارا می باشند.

    هدف

    در این مطالعه قرص گیاهی منضج بلغم که به فرم سنتی در درمان بسیاری از بیماری ها کاربرد دارد فرموله شده و آزمون های کنترل کیفیت آن به جهت دستیابی به فرمولاسیون بهینه انجام شده است.

    روش بررسی

    شیرین بیان، گل محمدی، پرسیاوشان، شکاعی، مویز، انجیر و رازیانه توسط آب عصاره گیری شدند و عصاره حاصل پس از صاف کردن به کمک خشک کن پاششی، خشک شد. 13 فرمولاسیون قرص به روش پرس مستقیم تهیه شدند؛ مطالعات پیش و پس فرمولاسیون انجام شد. در نهایت مناسب ترین فرمولاسیون انتخاب شد و از لحاظ فیزیکوشیمیایی و میکروبی مورد بررسی قرار گرفت. میزان ترکیبات فنلی تام فرآورده به عنوان شاخص فرمولاسیون، اندازه گیری شد و آزمون های پایداری تسریع شده در دمای 40 درجه سانتی گراد و رطوبت 75 درصد به مدت شش ماه انجام شد.

    نتایج

    در فرمولاسیون انتخابی (F2)، سختی، یکنواختی وزن، فرسایش، زمان باز شدن و میزان آزادسازی به ترتیب ،6/78 ± 0/28 kg/cm محاسبه ساعت یک در درصد 97/67 ± 0/16 و دقیقه 10/18 ± 0/39 ،درصد 0/79 ± 0/05 ،714/36 ± 1/71 mg شدند. میزان ترکیبات فنلی تام 0/13 ± 25/15 میلی گرم در هر قرص به دست آمد و نتایج آزمون میکروبی در محدوده قابل قبول بود. در آزمون های پایداری تسریع شده تغییر معنی داری مشاهده نشد و میزان ترکیبات فنلی تام طی 6 ماه 1/03 درصد کاهش یافت.

    نتیجه گیری:

     فرمولاسیون قرص تهیه شده در مطالعه فعلی (F2)،پس از گذراندن آزمون های تکمیلی شامل مطالعات درون تنی و بالینی قابلیت تولید انبوه را دارد.

    کلیدواژگان: منضج بلغم، کنترل کیفیت، قرص، محتوای ترکیبات فنلی تام، طب سنتی ایرانی
  • نفیسه مومنی، حسینعلی اسدی قارنه* صفحات 26-36
    مقدمه

    انار یکی از قدیمی ترین میوه های خوراکی و متعلق به خانواده انار است که قسمت های مختلف آن به عنوان گیاه دارویی مورد استفاده قرار می گیرد. بذرهای انار منبع چربی، قندها، پروتئین و عناصر مهم معدنی است.

    هدف

    این مطالعه به منظور بررسی ترکیب اسیدهای چرب هشت رقم انار ایرانی انجام شد.

    روش بررسی

    میوه های رسیده هشت رقم انار ایرانی از یک باغ میوه تجاری برداشت شدند. بذرها به وسیله آون خشک شدند و استخراج روغن به وسیله دستگاه سوکسله و با استفاده از حلال پترولیوم اتر انجام شد. در نهایت، شناسایی اسیدهای چرب در روغن بذر انار به وسیله دستگاه گاز کروماتوگرافی انجام شد.

    نتایج

    تنوع قابل ملاحظه ای از نظر ترکیب اسیدهای چرب و میزان روغن در ارقام انار مشاهده شد. محتوای روغن در ارقام انار ایرانی از 10/81 تا 15/03 گرم در صد گرم وزن خشک بذر متفاوت بود. اسیدهای پالمیتیک، استیاریک، اولییک، لینولییک و لینولنیک مهم ترین اسیدهای چرب در بذر ارقام مورد مطالعه بودند. اسید لینولنیک مهم ترین اسید چرب شناسایی شده بود که دامنه آن از 71/35 درصد در رقم پوست قرمز تا 74/58 درصد برای رقم گر متفاوت بود. در بین اسیدهای چرب اشباع، اسید پالمیتیک با میانگین 0/414 گرم در صد گرم ماده خشک و در میان اسیدهای چرب غیراشباع اسید لینولنیک با میانگین 7/3 گرم در صد گرم ماده خشک، اسیدهای چرب غالب در بذر ارقام انار مورد مطالعه بودند. همچنین نتایج نشان داد که رقم سورهی دارای بیشترین میزان روغن (15/03 درصد)، اسید اولییک (8/92 درصد) و اسید ایکوزنوییک (1/12 درصد) در بین ارقام بود. در روغن بذر ارقام مورد مطالعه 7/84 درصد اسیدهای چرب اشباع و 91/08 درصد اسیدهای چرب غیراشباع بودند. همچنین نسبت اسیدهای چرب غیراشباع به اشباع بین 9/83 تا 11/54 بود.

    نتیجه گیری: 

    روغن بذر در هشت رقم انار ایرانی در این مطالعه دارای مقادیر بالایی اسیدهای چرب غیراشباع به ویژه اسید لینولنیک بود که می تواند در بهبود سلامتی انسان نقش داشته باشد.

    کلیدواژگان: اسیدهای چرب ضروری، پروفایل اسیدهای چرب، اسید لینولنیک، محتوای روغن، اسیدهای چرب غیراشباع
  • سعیده ممتاز*، امیرحسین عبدالغفاری، اقبال جاسمی، بهمن یعقوب وند، سعید اسماعیل زاده، علیرضا عبدالهی، محمد عبدالهی صفحات 37-49
    مقدمه

    ختمی، اسطوخودوس و گل محمدی برای درمان انواع ضایعات پوستی مانند زخم های برشی یا سوختگی در طب سنتی استفاده می شوند.

    هدف

    بررسی اثر ترمیم کنندگی یک پماد چند گیاهی شامل اسانس گل محمدی و اسطوخودوس و عصاره گل ختمی در بهبود زخم ناشی از برش درجه 9 است.

    روش بررسی

    برای ارزیابی اثر ترمیم زخم، فرمولاسیون ترکیبی از اسانس گل محمدی: عصاره گل ختمی: اسانس اسطوخودوس: اوسرین به نسبت 20:20:90:00 تهیه شد. فرمولاسیون با استفاده از آزمون زخم برشی به مدت 99 روز مورد بررسی قرار گرفت و درصد بهبودی در هر گروه محاسبه شد. برای تعیین فعالیت های ضد التهابی این فرمولاسیون از روش التهاب القا شده با فرمالین (کف پای موش ها) استفاده شد.

    نتایج

    اختلاف معنی داری بین گروه های فرمولاسیون و دارونما در ترمیم زخم وجود داشت. ترمیم اپیتلیال، کاهش التهاب، آنژیوژنز و رسوب کلاژن پیشرفت قابل توجهی داشتند. درصد ترمیم زخم برای گروه های فرمولاسیون، اسطوخودوس، گل محمدی، ختمی و سالین 0/34 ± 99/07، 0/35 ± 99/22، 0/733 ± 98/54، 0/88 ± 98/57 و 5/64 ± 63/27 محاسبه شد. فرمولاسیون در تست التهابی فرمالین نیز نسبت به سایر گروه ها خاصیت ضد التهابی بهتری نشان داد.

    نتیجه گیری:

     این فرمولاسیون می تواند در بهبود زخم برشی احتمالا به دلیل سرکوب واسطه های التهابی، اثر درمانی داشته باشد. وجود ترکیبات فنلی ممکن است دلیلی برای تاثیر درمانی این گیاهان باشد.

    کلیدواژگان: ختمی، اسطوخودوس، گل محمدی، التیام زخم برشی، التهاب
  • نیلوفر ارادتی، فاطمه تاج آبادی، حمیدرضا احمدی آشتیانی، شمسعلی رضا زاده، مهدی طاهریان، حسین رستگار* صفحات 50-59
    مقدمه

    هیدروکینون، آربوتین و کوجیک اسید ترکیبات روشن کننده ای با منشا گیاهی هستند که در بسیاری از فرآورده های آرایشی مورد استفاده قرار می گیرند. امروزه، فقدان عوارض جانبی آربوتین و کوجیک اسید، آنها را به جایگزین ارزشمندی برای هیدروکینون تبدیل کرده است.

    هدف

    با توجه به اثرات سمی ترکیبات روشن کننده، لازم است که میزان استفاده از این ترکیبات در محصوالت روشن کننده به صورت کمی کنترل شود تا غلظت آنها در محدودهی مجاز قرار داشته باشند. از این رو هدف از این تحقیق، شناسایی و تعیین مقدار این سه ترکیب در فرآورده های ضدلک است.

    روش بررسی

    نمونه های مختلف، از سطح عرضه تهیه شد. پس از استخراج و آماده سازی نمونه ها، محلول حاصله به دستگاه UV-HPLC تزریق شد. به منظور بهینه سازی روش، از سه فاز متحرک مختلف به منظور شناسایی ترکیبات استفاده شد. با مقایسه پیک های حاصله با پیک های استاندارد، ترکیبات روشن کننده شناسایی و تعیین مقدار گردیدند.

    نتایج

    نتایج حاصل از بررسی ها بیانگر آن است که هیدروکینون و کوجیک اسید در سه محصول و آربوتین در یک محصول به کار گرفته شده است و غلظت تمامی ترکیبات استفاده شده، در محدودهی استاندارد قرار دارند. این در حالی است که چهار شرکت از هشت شرکت مورد بررسی، ترکیبات مورد استفاده در محصولات خود را به درستی بیان نکرده اند.

    نتیجه گیری:

     UV-HPLC فاز معکوس، یکی از بهترین روش های شناسایی و تعیین مقدار ترکیبات روشن کننده و ترکیب آب: استونیتریل با نسبت 80:20 مناسب ترین فاز متحرک در این روش است.

    کلیدواژگان: ترکیبات روشن‎کننده، هیدروکینون، آربوتین، کوجیک اسید، HPLC-UV
  • دیمیتری ایگورویچ پوزدنیاکوف*، سیمیلا لئونتهووا آدژیامتووا، نادژدا میکایلوونا چروونایا، آندری ولادیسلاوویچ وورونکوف، ادوارد تونیکوویچ اوگانسیان صفحات 60-78
    مقدمه

    استرس بخشی جدایی ناپذیر از زندگی انسان است و منجر به ناسازگاری ارگانیسم می شود و نیاز به اصلاح فارماکولوژیکی منطقی دارد.

    هدف

    هدف از این آزمایش ارزیابی توانایی سازگاری عصاره های دارواش بود.

    روش بررسی

    مطالعه بر روی موش های Balb/c انجام شد. دارواش از درخت گلابی و تبریزی جمع آوری شد و عصاره های اتانولی و آبی آن در دوز 900 میلی گرم در کیلوگرم (به صورت خوراکی) تهیه گردید. فعالیت فیزیکی بیش از اندازه در آزمون شنای اجباری مدلسازی شد. پارامترهای مورد تجزیه و تحلیل عبارت بودند از: مدت زمان شنا حیوانات، تغییر در پارامترهای تنفس میتوکندریایی، غلظت ATP، فعالیت کاسپاز 9 و فاکتور القا کننده آپوپتوز در عضالت و اسید الکتیک در سرم خون حیوانات. وضعیت سیستم پیش/ آنتی اکسیدانی و سمیت حاد عصاره های آزمایش شده نیز مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    این مطالعه نشان داد که LD50 عصاره های آزمایشی بیش از 5000 میلی گرم در کیلوگرم (به صورت خوراکی) بود. عصاره های اتانولی 40 و 70 درصد دارواش با یک بار مصرف، بیشترین تاثیر را روی فشار جسمی موش ها داشتند. با مصرف عصاره های اتانولی 40 درصدی دارواش جمع آوری شده از درخت تبریزی و گلابی، زمان شنای موش ها به ترتیب 3/4 و 5/05 برابر (0/05 > P) افزایش یافت. همچنین، استفاده از عصاره های 40 درصدی به عادی سازی تعادل پیش / آنتی اکسیدانی، ترمیم متابولیسم انرژی سلول و کاهش شدت واکنش های آپوپتوز کمک کرد. نتیجه گیری:

     این مطالعه نشان داد که عصاره های اتانولی 40 درصدی دارواش (گیاهان میزبان: گلابی و تبریزی) به طور بالقوه می توانند به عنوان عوامل سازش زا استفاده شوند.

    کلیدواژگان: دارواش، Viscum album L.، تیره صندل، عوامل سازگاری، آنتی‎اکسیدان، متابولیسم انرژی، استرس
  • محمدرضا لبافی، مریم اهوازی، فرحناز خلیقی سیگارودی، حمیده خلج، سولماز احمدیان، فاطمه تاج آبادی، موسی خانی، شهلا امینی* صفحات 79-92
    مقدمه

    سالانه مقدار قابل توجهی از تولیدات کشاورزی به وسیله ی آفات در انبارها از بین می رود و خسارت قابل توجهی به محصوالت وارد می شود. اخیرا، استفاده از اسانس گیاهان به عنوان جایگزین سموم شیمیایی در کنترل آفات مورد توجه قرار گرفته است. جنس زربین به دلیل وجود ماده آلفا- پینن منبع قابل توجهی از حشره کش های گیاهی است که می توانند به عنوان حشره کش های تنفسی، دورکننده و بازدارنده تغذیه عمل نمایند.

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی خاصیت حشره کشی، دورکنندگی و شاخص های تغذیه ای اسانس برخی گونه ها و جمعیت های جنس زربین روی حشرات بالغ شپشه برنج انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار انجام شد. اسانس گونه ها و جمعیت های مختلف زربین با استفاده از دستگاه کلونجر و با روش تقطیر با آب، تهیه شد. ترکیبات عمده در اسانس ها با استفاده از کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی آنالیز شد و اثرات زیستی اسانس ها علیه حشرات بالغ شپشه برنج بررسی شد.

    نتایج

    آلفا- پینن ترکیب اصلی اسانس گونه های مختلف زربین بود. نتایج نشان داد از بین گونه های مورد بررسی، سرو سیمین با LC50 برابر با 172/30 میکرولیتر بر لیتر هوا، بیشترین سمیت تنفسی را روی شپشه برنج نشان داد. در بررسی اثر دورکنندگی بر شپشه های برنج اسانس گونه زربین فرانسه با 80/61 % بیشترین اثر دورکنندگی را نشان داد.

    نتیجه گیری:

     با توجه به سمیت و اثر دورکنندگی بالای اسانس گیاهان جنس زربین روی حشرات بالغ شپشه برنج، این جنس پتانسیل باالیی برای استفاده در برنامه های کنترل این آفت در انبارها را دارد.

    کلیدواژگان: سمیت، دورکنندگی، شاخص های تغذیه‎ای، اسانس، آفات انباری
  • امیر سعادت فر*، سمیرا حسین جعفری، ایرج توسلیان صفحات 93-107
    مقدمه

    گیاه آنقوزه (.Ferula foetida-assa L) گیاهی بومی و در معرض انقراض بوده که به طور وسیعی در صنایع غذایی، آرایشی و دارویی مورد استفاده می باشد. به دلیل افزایش تقاضا در صنایع مختلف، بالا بردن کمیت و کیفیت متابولیت های ثانویه این گیاه ضرورت دارد.

    هدف

    در این مطالعه تاثیر محلول پاشی 24 -اپی براسینولید (EBL) بر ویژگی های بیوشیمیایی، تولید اسانس و ترکیبات شیمیایی شیرابه آنقوزه در رویشگاه طبیعی آن مورد بررسی قرار گرفت.

    روش بررسی

    محلول پاشی EBL بر اندام هوایی گیاه با غلظت های 0، 0/1، 0/5 و 1 میکرومولار با فاصله سه بار در طول یک هفته در زمان بر گلدهی کامل انجام شد. پس از یک ماه، نمونه برداری از برگ ها و بهره برداری از شیرابه انجام و پارامترهای مورد نظر اندازه گیری گردید.

    نتایج

    نتایج آنالیز واریانس حاکی از این بود که EBL در غلظت 9 میکرومولار بهترین نتیجه را در مورد کلروفیل a ،b، کلروفیل کل، کاروتنویید، قندهای محلول و میزان پروتئین  (به ترتیب 17/77، 13/08, 31/57، 7/50، 40/45 و 0/34 میلی گرم بر گرم وزن تر نشان داد. مهم ترین ترکیبات اسانس شامل آلفا- پینن (8/82 درصد)، بتا- پینن (11/57 درصد) و میرسن (1/12 درصد) نیز در غلظت 1 میکرومولار EBL افزایش معنی داری نشان دادند. اما غلظت 0/5 میکرومولار EBL بهترین تیمار برای محتوای فنل کل برگ (79/37 میلی گرم بر گرم وزن تر) و ترکیبات گوگردی مانند (E)-1-پروپنیل سکو- بوتیل دی سولفید (51/48 درصد)، بیس (1 -متیل پروپیل) دی سولفید (0/9 درصد) و n -پروپیل سکو- بوتیل دی سولفید (0/41 درصد) بود. بیشترین مقدار فالونوییدها (146/18 و 162/56 میلی گرم بر گرم وزن تر) و بازدهی اسانس (7/91 درصد و 8/16 درصد) به ترتیب در غلظت های 0/5 و 1 میکرومولار در مقایسه با شاهد (6 درصد) به دست آمد.

    نتیجه گیری:

     نتایج نشان دهنده اثرات امیدبخش و مثبت EBL، به عنوان یک استراتژی دوستدار محیط زیست، برای بهبود کمیت و کیفیت صمغ آنقوزه بود.

    کلیدواژگان: متابولیت های ثانویه، خصوصیات بیوشیمیایی، ترکیبات شیمیایی، آنقوزه، رویشگاه طبیعی
|
  • Hoorieh Mohammadi Kenari, Bahare Sadat Yousefsani, Fatemeh Eghbalian, Ali Ghobadi, Amirhosein Jamshidi, Somaye Mahroozade* Pages 1-14
    Background

    The outbreak of COVID-19 has spread quickly all over the world. Apparently, the uncontrolled increases in the inflammatory and the immune processes are its major pathologies. Therefore, the use of natural plants containing antioxidant factors for the regulation of the immune system can be useful for the inflicted patients. Many epidemic diseases have occurred throughout human history. Persian physicians such as Avicenna offered solutions to these epidemics that were helpful in controlling these diseases.

    Objective

    In this study, we introduce the herbs according to traditional Persian medicine’s point of view that confirm their having antitussive, antipyretic, anti-viral, anti-inflammatory and antioxidant effects.

    Methods

    In this regard, a thorough search was done on the detoxifier and immuno-modulatory plants in the Persian medicine books such as Makhzan-ol Advieh” and “Tohfat ol momenin” and “Qanun fi al tib”. Then, the herbs that were effective in fever and pulmonary diseases were browsed and arranged, and their pharmacological properties were also searched in the scientific databases.

    Results

    This study examined the antipyretic, antitussive and immune-enhancing properties of the plants cited in Persian medicine books and showed that plants such as orange, sweat lemon, citron, myrtle and lavender have antipyretic, antitussive, anti-inflammatory, antioxidant and antimicrobial properties.

    Conclusion

    It seems that the introduced plants could be potential candidates for animal studies and clinical trials. However, more studies are needed to prove their specific effectiveness.

    Keywords: COVID-19, Traditional Persian medicine, Herbal medicines, Detoxifier, Immuno-modulatory
  • Maedeh Rezghi, Seyed Alireza Mortazavi, Shirin Fahimi, Rasool Choopani, Abbas Sheikholeslam, Maryam Hamzeloo Moghadam* Pages 15-25
    Background

    Medicinal plants have important role for prevention and treatment of diseases regarding their traditional uses. In Iranian traditional medicine (ITM), herbal medicines have been considered as the key agents in the treatment of wide ranges of disorders. Traditional preparations can be reformulated to achieve pharmacopoeia standards as modern medicines.

    Objective

    In this research, a polyherbal tablet namely “Monzej-e-balgham”, which is widely used for treating different diseases, has been formulated and quality control assessments have been done to present a proper formulation.

    Methods

    Glycyrrhiza glabra L., Rosa x damascena Herrm., Adiantum capillus-veneris L., Onopordum acanthium L., Vitis vinifera L., Ficus carica L. and Foeniculum vulgare Mill. were extracted with water, filtered, concentrated and dried with spray drying method. Thirteen tablets formulations by direct compression and pre- and post- formulation analyses were prepared. Finally, the most proper formulation was selected and evaluated physicochemically and microbiologically according to standard protocols. The total phenol content as marker of the tablets was determined and accelerated stability tests were conducted (40 °C/75 % RH) as per ICH guidelines for six months.

    Results

    For the selected formulation (F2), the hardness, weight variation, friability, disintegration time and drug release were determined as 6.78 ± 0.28 kg/cm2, 714.36 ± 1.71 mg, 0.79 ± 0.05 %, 10.18 ± 0.39 min and 97.67 ± 0.16% in one hour, respectively. The amount of total phenol was found to be 25.15 ± 0.13 mg/tablet. Microbial levels were in agreement with requirements. In the accelerated stability tests, no significant changes were observed. Total phenol content decreased 1.03 % during 6 months.

    Conclusion

    After completing complementary tests such as in vivo and clinical trials, the formulated tablet (F2) could be presented for mass production.

    Keywords: Monzej-e-balgham, Quality control, Tablet, Total phenol content, Iranian traditional medicine
  • Nafiseh Momeni, HosseinAli Asadi Gharneh* Pages 26-36
    Background

    The pomegranate (Punica granatum L.) is one of the oldest edible fruits that belongs to the Punicaceae family and different parts of it have been used as medicinal plant. The pomegranate seeds are the sources of lipid, sugars, protein and essential minerals.

    Objective

    This study was planned to investigate the composition of fatty acids in seed oil of eight Iranian pomegranate cultivars.

    Methods

    Mature ripe fruits of eight pomegranate cultivars were harvested from a commercial pomegranate orchard. Arils were dried via an air oven and oil extraction process was performed using Soxhlet apparatus with petroleum ether as solvent. Finally, identification of fatty acids in pomegranate seed oil was done by gas chromatography (GC).

    Results

    A considerable variation was observed in the composition of fatty acids and oil content of pomegranate cultivars. The total oil content of the Iranian pomegranate cultivars was ranged from 10.81 g/100 g DW to 15.03 g/100 g DW palmitic acid (C16:0), stearic acid (C18:0), oleic acid (C18:1), linoleic acid (C18:2) and linolenic acid (C18:3) were major fatty acids in the Iranian pomegranate cultivars. Linolenic acid being considered and identified as the main fatty acid, ranged from 71.35 % for Poost-Ghermez to 74.58 % for Gar cultivars (P < 0.05). In saturated fatty acids, palmitic acid (C16:0) with a mean of 0.414 (g/100 g DW) and in unsaturated fatty acids, linolenic acid (C18:3) with a mean of 7.3 (g/100 g DW) were the dominant fatty acids found in studied pomegranates. Also, our results showed that Sorahi cultivar had the highest oil content (15.03 %), C18:1 (8.92 %) and C20:1 (1.12 %) among selected pomegranate cultivars. In pomegranate seed oil, 7.84 % of the fatty acid was saturated and 91.08 % was unsaturated. In addition, the ratio of polyunsaturated fatty acids to saturated ones were found 9.83 to 11.54.

    Conclusion

    Eight cultivars of the Iranian pomegranate seed oils in this study contained very high levels of unsaturated fatty acids especially in linolenic acid. The quality obtained due to fatty acid composition can in turn enhance the general condition of the heath.

    Keywords: Essential fatty acids, Fatty acid profile, Linolenic acid, Oil content, Unsaturated fatty acids
  • Saeideh Momtaz*, Amirhossein Abdolghaffari, Eghbal Jasemi, Bahman Yaghoobvand, Saeed Esmaeilzadeh, Alireza Abdollahi, Mohammad Abdollahi Pages 37-49
    Background

    Althaea officinalis L., Lavandula angustifolia Mill. and Rosa x damascena Herrm. are used to treat excision or burn lesions in traditional medicine.

    Objective

    To evaluate the healing effect of a polyherbal ointment containing L. angustifolia, R. x damascena, and A. officinalis combination on wounds caused by third grade skin cut.

    Methods

    To evaluate the wound healing effect of this polyherbal formulation, an ointment containing the extract of A. officinalis, the essential oil of R. x damascena (2 % essence) and the essential oil of L. officinalis (2 % essence) in an eucerin base (20:20:10:50) was prepared. The formulation was examined using excision wound test for 14 days and the percentage of healing effect in each group was calculated. Formalin induced rat hind paw edema method was used for determination of anti-inflammatory activities of the same formulation.

    Results

    The percentage of recovery in the polyherbal formulation group was significantly higher than the other groups. Histological studies also confirmed these results. Herbal formulation treated group showed significant improvement in terms of re-epithelialization, angiogenesis, collagen deposition, and reducing inflammation. The percentage of wound healing was 99.07 ± 0.34, 99.22 ± 0.35, 98.45 ± 0.733, 98.75 ± 0.88 and 63.72 ± 5.64, for the polyherbal formulation, L. angustifolia, R. damascena, A. officinalis extracts, and the placebo group, respectively.

    Conclusion

    This polyherbal formulation could act as a wound healing agent, possibly due to the suppression of inflammatory mediators. The presence of phenolic compounds might be a reason behind the therapeutic effect of these plants.

    Keywords: Althaea officinalis, Lavandula angustifolia, Rosa x damascena, Excision wound healing, Inflammation
  • Nilofar Eradati, Fatemeh Tajabadi, HamidReza Ahmadi Ashtiani, Shamsali Rezazadeh, Mahdi Taherian, Hossein Rastegar* Pages 50-59
    Background

    Hydroquinone, arbutin and kojic acid are herbal-based skin whitening compounds that are used in many cosmetics. Today, the lack of side effects of arbutin and kojic acid has made them a valuable alternative to hydroquinone. Due to the toxic effects of whitening compounds, it is necessary to control the amount of use of these in the whitening products so that their concentration is within the permissible range.

    Objective

    Therefore, the purpose of this study was to identify and quantify these three compounds in anti-lacquer products. In this research, the best separation of analytes has been tried by changing the HPLC mobile phase.

    Methods

    Different samples were taken from the supply level. After extraction and preparation of samples, the solution was injected into HPLC-UV. In order to optimize the method, three different mobile phases were used to identify the compounds. By comparing the obtained peaks with the standard peaks, the Whitening compounds were identified and quantified.

    Results

    The results showed that hydroquinone and kojic acid were applied in three products and arbutin in one product and the concentration of all the compounds used were within the standard range. Four out of the eight companies surveyed did not correctly identify the compounds used in their products.

    Conclusion

    Reverse Phase HPLC-UV is also one of the best methods for determination and quantification the whitening compounds and water composition: acetonitrile with a ratio of 80:20 v/v is the most appropriate mobile phase in this method.

    Keywords: Hydroquinone, Arbutin, Kojic acid, HPLC, Whitening compounds
  • Dmitry Igorevich Pozdnyakov*, Similla Leont'evna Adzhiahmetova, Nadezhda Michailovna Chervonnaya, Andrey Vladislavovich Voronkov, Eduard Tonikovich Oganesyan Pages 60-78
    Background

    Stress is an integral part of human life and leads to maladaptation of the organism and needs rational pharmacological correction.

    Objective

    The purpose of this experiment was to evaluate the adaptogenic potential of European mistletoe extracts.

    Methods

    The work was performed on Balb/c mice. The test-objects were ethanol and aqueous extracts of European mistletoe (Viscum album L., Santalaceae) collected from pear and black poplar in dose 100 mg/kg (P.O.). Physical overloads were modeled in the forced swimming test. The analyzed parameters were: the duration of animals swimming, changes in the parameters of mitochondrial respiration, the concentration of ATP, activity of caspase-3, and apoptosis-inducing factor in the muscles and lactic acid in the blood serum of animals. The state of the pro / antioxidant system and acute toxicity of the test-extracts was also evaluated.

    Results

    The study found that the LD50 of the test-extracts was more than 5000 mg/kg (P.O.). Ethanol extracts (40 and 70 %) with a single administration had the greatest impact on the physical strain of mice. In the course administration of 40 % ethanol mistletoe extracts the swimming time of mice was increased by 3.4 and 5.05 times

    (P < 0.05) from black poplar and pear, respectively. Also, the use of 40 % extracts contributed to the normalization of the pro/antioxidant balance, the restoration of the cell energy metabolism, and the decrease of the intensity of the apoptotic reactions.

    Conclusion

    The study showed that the 40 % ethanol extracts from European mistletoe (host plants: pear and black poplar) potentially can be used as adaptogenic agents.

    Keywords: European mistletoe, Viscum album L., Santalaceae, Adaptogens, Antioxidant, Energy metabolism, Stress
  • Mohammadreza Labbafi, Maryam Ahvazi, Farahnaz Khalighi Sigaroodi, Hamideh Khalaj, Soolmaz Ahmadian, Fatemeh Tajabadi, Mousa Khani, Shahla Amini* Pages 79-92
    Background

    A significant amount of crop production is destroyed annually by pests in the storage and significant damage is caused to crops. Recently, the use of essential oils as an alternative to pesticides in pest control has been considered. Due to the presence of α-pinene, Cupressus genus is a significant source of plant insecticides that can act as fumigant, repellency and inhibitory insecticides.

    Objective

    The aim of this study was to investigate the insecticidal properties, repellency and nutritional parameters of essential oils of Cupressus species on Sitophilus oryzae in 2018.

    Methods

    The experiment was conducted in a factorial arrangement based on completely randomized design with 4 replications. The essential oils of the different species and populations of Cupressus were prepared by the Clevenger apparatus using a water distillation method. The major constituents in the essential oils were analyzed by GC-MS and the biological effects of the essential oils against adult S. oryzae were investigated.

    Results

    In the analysis of chemical compounds, α-pinene was identified as the main essential oils of the above species. The result showed that among the species, C. arizonica showed the highest Fumigant toxicity to S. oryzae with LC50 = 172.30 μl/L air. In investigating the effect of repellency on S. oryzae, essential oils of C. sempervirens L. var. horizontalis (France) with 80.61 % showed the highest distance.

    Conclusion

    Due to the toxicity and high repellency effect of Cupressus essential oils on S. oryzae, this genus has high potential for use in storage pest control.

    Keywords: Toxicity, Repellency, Nutritional indices, Essential oils, Storage pests
  • Amir Saadatfar*, Samira Hossein Jafari, Iraj Tavassolian Pages 93-107
    Background

    Asafoetida (Ferula assa-foetida L.) is an endangered endemic plant which is widely used in food, cosmetics and pharmaceutical industries. It is necessary to enhance the quantity and quality of its secondary metabolites in order to meet requirements of the industries.

    Objective

    This study investigated the impact of 24-epibrassinolide (EBL) on biochemical traits, essential oil yield and chemical compositions of Ferula assa-foetida in its natural habitat.

    Methods

    We foliar sprayed the EBL at the concentrations of 0, 0.1, 0.5 and 1 µM with three times during a week at fully matured leaves phase. One month after treatments application, leaf sampling and gum gathering of the plants was done and the mentioned parameters were measured.

    Results

    ANOVA results indicated that 1 µM EBL showed the best results for chlorophyll a, b, total chlorophyll, carotenoids, reduced sugar and protein contents (17.77, 13.08, 31.57, 7.50, 40.45 and 0.34 mg/g FW). The main components of the essential oil are α-pinene (8.82 %), β-pinene (11.57 %) and myrcene (1.12 %) that showed a significant increase at 1 µM of EBL. Although, EBL at 0.5 µM was proved to be the best treatment for leaf total phenol content (79.37 mg/g FW) and sulfurous compounds such as: (E)-1-propenyl sec-butyl disulfide (51.48 %), bis (1-methyl propyl) disulfide (0.9 %) and n-propyl sec-butyl disulfide (0.41 %). The highest amount of flavonoids (146.18; 162.56 mg/g FW) and essential oil yield (7.91 %; 8.16 %) were obtained at 0.5 and 1 µM EBL concentrations, respectively compared to the control (6 %).

    Conclusion

    Our results indicated the promising and positive effects of EBL, as an environmental friendly strategy, to improve oleo-gum quantity and quality.

    Keywords: Secondary metabolites, Biochemical traits, Chemical composition, Ferula assa-foetida L., Natural habitat