فهرست مطالب

مدیریت راهبردی در سیستم های صنعتی - پیاپی 54 (زمستان 1399)

نشریه مدیریت راهبردی در سیستم های صنعتی
پیاپی 54 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/17
  • تعداد عناوین: 12
|
  • میثم بابایی فارسانی*، ملیحه روشن صفحات 1-24
    هدف اصلی این پژوهش، شناسایی و اولویت بندی شاخص های موثر بر انتخاب تامین کنندگان در زنجیره تامین لارجت و پایدار در صنعت مواد غذایی شهرک صنعتی شهرکرد با استفاده از روش دلفی می باشد. برای نیل به این هدف، با استفاده از روش ترکیبی اکتشافی، داده ها در دو مرحله (کیفی و کمی) جمع آوری شد. در ابتدا، ضمن مطالعه ادبیات تحقیق، از طریق مصاحبه ساخت یافته و نیمه ساخت یافته با 11 نفر از مدیران و خبرگان دانشگاهی که با روش نمونه گیری نظری انتخاب شدند، مولفه ها مورد شناسایی قرار گرفت. در بخش کیفی، با استفاده از روش دلفی، تعداد 14 نفر از پانلیست ها پس از چهار راند، در مورد مولفه های زنجیره تامین لارجت و پایدار به اتفاق نظر دست یافتند و اعتبار بخش کیفی نیز، از طریق ضریب هماهنگی کندال (k=0.61) مورد تایید قرار گرفت. روش تجزیه و تحلیل اطلاعات در بخش کمی، در دو سطح توصیفی و استنباطی (فریدمن) از طریق نرم افزار «SPSS22» و «Lisrel» اجرا شد. پانلیست های تحقیق حاضر، مولفه های کلیدی را در قالب 123 مفهوم کلیدی، 26 زیرمعیار و 6 معیار اصلی که شامل: معیار ناب، چابک، تاب آوری، سبز، استعداد و نهایتا پایدار می باشد را مورد شناسایی قرار دادند، که بیشترین امتیاز فریدمن مربوط به معیار «پایدار» با مقدار 5.29 و کمترین امتیاز مربوط به معیار «تاب آور» با مقدار 2.25 می باشد. ارزش پژوهش حاضر، به دلیل نوآوری محتوایی (استفاده هم زمان از شش رویکرد) می-باشد.
    کلیدواژگان: روش ترکیبی اکتشافی، روش دلفی، زنجیره تامین لارجت، زنجیره تامین پایدار
  • غلامرضا پناهنده خوجین، عباس طلوعی اشلقی*، محمدعلی افشار کاظمی صفحات 25-34

    تحلیل پوششی داده ها بعنوان یک ابزار مناسب برای برآورد کارایی شرکت هایی که از تکنولوژی های تولید با چندین ورودی و چندین خروجی استفاده می نمایند، مورد استفاده قرار می گیرد. مدل های کلاسیک تحلیل پوششی داده ها بدلیل پایین بودن قدرت تفکیک واحدها اغلب اطلاعات دقیقی را از وضعیت واحد ها در اختیار مدیران و سیاست گذاران سازمانی قرار نمی دهند. در این پژوهش، اساس کار مدل BCCخروجی محور تحلیل پوششی داده ها بوده و به منظور افزایش قدرت تفکیک پذیری واحد های تصمیم گیرنده کارا از ناکارا، مدل برنامه ریزی آرمانی تحلیل پوششی داده ها برمبنای BCC مورد استفاده قرار گرفت و در ادامه برای افزایش قدرت تفکیک واحد های تصمیم گیرنده از یک مدل جدید تحت عنوان مدل برنامه ریزی آرمانی اصلاح شده تحلیل پوششی داده ها برمبنای BCC خروجی محور برای سنجش کارایی استفاده شد. در این پژوهش مدیریت شعب بانک قوامین سراسر کشور مورد ارزیابی قرار گرفت که نتایج حاصل از پژوهش قدرت تفکیک پذیری مدل برنامه ریزی آرمانی اصلاح شده تحلیل پوششی داده ها برمبنای BCC خروجی محور نسبت به سایر مدلهای تحلیل پوششی داده ها را نشان می دهد. به طوریکه از 32 مدیریت تحت بررسی در بانک قوامین، مدیریت شعب غرب تهران با استفاده از این مدل کارا و بقیه مدیریت ها ناکارا تشخصیص داده شد.

    کلیدواژگان: تحلیل پوششی داده ها، مدل برنامه ریزی آرمانی تحلیل پوششی داده ها، مدل برنامه ریزی آرمانی اصلاح شده تحلیل پوششی داده ها، بانک قوامین
  • محسن دارائی قادیکلائی، علی مهدی زاده اشرفی*، تورج مجیبی میکلائی، فرشاد حاج علیان صفحات 35-56

    امروزه کارآفرینی به عنوان موتور رشد و توسعه سازمان ها و جوامع شناخته شده است، از این رو سازمان ها موظفند خط مشی های گوناگونی را در راستای ایجاد، حمایت و توسعه کارآفرینی تدوین نمایند. در این پژوهش به شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر تدوین خط مشی های کارآفرینانه در بانک سپه به عنوان قدیمی ترین و یکی از بانک های تجاری ایران پرداخته می شود. این تحقیق در دو مرحله کیفی و کمی انجام خواهد شد. به اینصورت که ابتدا با مطالعه کتابخانه ای انواع مدل های خط مشی با عوامل آن شناسایی خواهند شد. در ادامه از طریق مصاحبه با خبرگان بانکی و دانشگاهی در حوزه تدوین خط مشی گذاری، عوامل اصلی تدوین خط مشی گذاری در بانک سپه شناسایی و نهایی گردید. در ادامه از روش تحلیل سلسله مراتبی فازی (FAHP) به اولویت بندی مولفه ها و زیر مولفه ها در تدوین خط مشی کارآفرینانه پرداخته می شود، به طوریکه نتایج تحقیق حاکی از آن است که برای مولفه ها "فرآیند" و برای زیر مولفه ها "اطلاع رسانی" در اولویت اول قرار می گیرند.

    کلیدواژگان: خط مشی کارآفرینی، عوامل خط مشی های کارآفرینی، تحلیل سلسله مراتبی فازی، بانک سپه
  • فرزاد حقیقی راد*، افشین نشاطی صفحات 57-69

    استارت آپ ها یا همان کسب و کارهای نوپا، موتور محرک اقتصاد به شمار می روند و توسعه این کسب و کارها، تاثیر بسزایی در رشد و توسعه اقتصادی ایفا می کند. برای تبدیل یک استارت آپ به یک کسب و کار قدرتمند در فضای کسب و کار، یافتن سرمایه گذار گام حیاتی و مهمی است که می تواند باعث رشد و گسترش فعالیت شرکتهای استارت آپی شود. در این مسیر یکی از چالش های مهم بنیانگذاران کسب و کارهای نوپا، جلب نظر سرمایه گذاران برای مشارکت و سرمایه گذاری است. برای دستیابی به این مهم، با شناخت عوامل کلیدی موثر بر موفقیت کسب و کارهای نوپا که برگرفته از نتایج پژوهش های پیشین است و استفاده از مدل های شبیه سازی می توان سیاست ها و سناریوهای مختلف را پیش از اجرا در محیطی آزمایشگاهی آزمود. در پژوهش حاضر، مدل عمومی پویایی سیستم ها که توسط هوانگ و کانک (Xiaojun Huang, Martin Kunc, 2012) ارایه شده، به عنوان مدل پایه در نظر گرفته شده است. با تعریف متغیر جدیدی با عنوان جذابیت بازار، مدل مبنا توسعه داده شده و با استفاده از آن سناریوهای مختلفی که از سوی بنیانگذاران کسب و کارهای نوپا دنبال می شوند مورد ارزیابی قرار گرفته اند. نتایج شبیه سازی نشان دهنده آن است که افزایش جذابیت بازار منجر به افزایش مشتریان بالقوه و فرایند تبدیل آن به مشتریان بالفعل خواهد شد.

    کلیدواژگان: پویایی سیستمها، کسب و کارهای نوپا، جذابیت بازار، شبیه سازی
  • رضا شجاعی، ناصر خانی*، آرش شاهین، نادر آل ابراهیم صفحات 70-85

    سازمانها به منظور رسیدن به مزایایی از جمله کاهش هزینه ها و تمرکز بر فعالیتهای اصلی خود، اجرایی برخی از خدمات خود را برون سپاری می نمایند. به رغم مزایای مهم و استراتژیک برون سپاری در بخش خدمات مشکلات فراوانی از جمله به وجود آمده است. محققین بسیاری برای حل این مشکلات تحقیقاتی از سوی سرویس گیرنده خدمات انجام داده اند. این تحقیق در پی تبیین مدل کیفیت مشارکت در برون سپاری خدمات با رویکرد داده بنیاد، از هر دو سمت قرار داد برون سپاری در شرکت گاز استان اصفهان است. ابزار جمع آوری داده ها، مصاحبه های نیمه ساختار یافته بوده و به منظور گردآوری اطلاعات با به کارگیری روش نمونه گیری هدفمند با 35 تن از مدیران و کارکنان آشنا به مباحث برون سپاری از یکسو و از سوی دیگر با 17 نفر از پیمانکاران و نماینده های ایشان مصاحبه شد. تجزیه و تحلیل داده ها در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام و مدل کیفی پژوهش استخراج شده است. مفاهیم و مقولات استخراج شده در مرحله آخر، در قالب پدیده محوری، عوامل علی، شرایط زمینه ای، شرایط مداخله، استراتژی ها و پیامد ها در فرآیند رمزگذاری محوری نمایش داده شده اند. نتیجه حاکی از استخراج بالغ بر 105 کد از مصاحبه ها و نیز احصای 24 مفهوم و 15 مقوله فرعی و 6 مقوله اصلی است که در قالب مدل پارادایمی ارایه شده است. براساس نتایج این تحقیق مهمترین راهبردهای عملیاتی رسیدن به کیفیت مشارکت در برون سپاری خدمات، توانمند سازی، استانداردسازی و بهبود تکنولوژی است.

    کلیدواژگان: برون سپاری خدمات، کیفیت مشارکت، نظریه پردازی داده بنیاد
  • مسعود نجفی*، بهزاد قاسمی صفحات 86-103

    مهمترین دلیل شناسایی شاخص های اصلی و محاسبه کارایی عملکرد مدیریت دانش در صنعت نفت، حفظ و طبقه بندی مناسب دانش موجود و ایجاد مزیت رقابتی قدرتمند در سطح جهانی با ایجاد پیشرفت در توسعه روش های تولید محصولات با فناوری جدید بر پایه ارتقاء سطح دانش فنی است. مهمترین پارامتر ارزیابی عملکرد، کارایی است که روش های مختلفی جهت سنجش آن وجود دارد. تحلیل پوششی داده ها، ابزار قدرتمند محاسبه کارآیی سیستمها از جمله عملکرد مدیریت دانش در صنعت نفت است. در این تحقیق با استفاده از منابع کتابخانه ای و نشریات عملی شاخص های اصلی مدیریت دانش شناسایی شدند. با نظر سنجی از کارکنان شرکت های زیر مجموعه صنعت نفت به همراه تکنیک تحلیل پوششی داده ها و تحلیل سلسله مراتبی، کارایی عملکرد مدیریت دانش شرکتها محاسبه گردید که به کمک آن می توان شرکتهای مورد بررسی را رتبه بندی و از این طریق برای ارتقاء سطح مدیریت دانش آنها برنامه ریزی نمود. طبق نتایج شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی نسبت به سایر شرکتها در سطح بالاتری عمل نموده و از همین منظر دارای مزیت رقابتی مناسبی با رقبای جهانی خود می باشد. تحقیق حاضر، اولین پژوهشی است که جامعه آماری شامل چهار شرکت اصلی زیر مجموعه صنعت نفت ایران را با استفاده از تحلیل پوششی داده ها جهت محاسبه کارایی عملکرد مدیریت دانش، بررسی کرده است.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، تحلیل پوششی داده ها، بازده، صنعت نفت
  • مرتضی فاتحی پور، فریدون آزما*، داود ثمری صفحات 104-118
    هدف این پژوهش، طراحی الگوی توسعه کارآفرینی براساس ارزش آفرینی شرکت های دانش بنیان است.پژوهش حاضر از نظر هدف یا مخاطب توسعه ای و ازلحاظ گردآوری داده ها توصیفی-پیمایشی محسوب می گردد و از مطالعه میدانی جهت توزیع پرسشنامه به منظور اولویت بندی این عوامل با استفاده از روش بهترین بدترین استفاده شد و درنهایت ضمن محاسبه نرخ ناسازگاری در راستای بررسی اعتبار مقایسات مربوطه از آن استفاده شد. جامعه آماری این پژوهش خبرگان و متخصصین کسب و کار و مدیران شرکت های دانش بنیان دانشگاهی سراسر کشور می باشد و برای محاسبه حجم نمونه از فرمول کوکران محدود استفاده شد. از تعداد 215 نفر از متخصصان با روش دلفی فازی و سپس شرکت های دانش بنیان که تعداد آن 138 نفر بود. برای تعیین اولویت معیارها و شاخص های تحقیق از مدل های تصمیم گیری چندمعیاره فازی ANP استفاده شد. جهت انجام محاسبات مربوط به تکنیک ANP با استفاده از نرم افزار Super Decision انجام شده است.. نتایج حاصل از پژوهش حاضر نشان می دهد که، در رتبه اول (خودباوری کارآفرینانه)، رتبه دوم (بهره گیری از نظرات کارشناسان)، رتبه سوم (تخصیص و اعطای وام)، رتبه چهارم (هدایت وام ها و تسهیلات به سمت تولید)، رتبه پنجم (مدیریت سرمایه فکری)، رتبه ششم (مدیریت منابع انسانی)، رتبه هفتم (الگوی ارزش آفرینی به منظور توسعه کارآفرینی) و رتبه هشتم (جذب دانش) قرار دارد.
    کلیدواژگان: ارزش آفرینی، توسعه کارآفرینی، دانش بنیان، کارآفرینی
  • علیرضا روستا*، الهام بهرامی صفحات 119-134

    امروزه تمام فعالیتهای اقتصادی درگیر رقابت هستند لذا هر بنگاه اقتصادی در تلاش است برای خود خلق مزیت رقابتی نماید در حوزه هتلداری این مفهوم از اهمیت ویژهای برخوردار است. ارزش ویژه برند و نگرش مصرف کننده دو عامل کلیدی در خلق مزیت رقابتی هستند لذا در این مقاله تاثیر ارزش ویژه برند بر مزیت رقابتی با نگرش مصرف کننده نسبت به تبلیغات و با رویکردی کاربردی در هتلهای پنج ستاره کیش مورد بررسی قرار میگیرد. بر اساس مبانی نظری مدل مفهومی استخراج گردید. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه ای شامل 25 پرسش استفاده گردید. پرسشنامه از دیدگاه خبرگان امر از نظر روایی محتوا تایید شد. سپس روایی سازه با استفاده از تکنیک تحلیل عاملی تاییدی انجام شد. برای سنجش پایایی نیز ضریب آلفای کرونباخ و پایایی مرکب محاسبه گردید. ضریب آلفای کرونباخ پرسشنامه 859/0 محاسبه گردید و مقدار CR تمامی متغیرها نیز بالای 7/0بدست آمد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه مسافران هتل های پنج ستاره کیش می باشند و پرسشنامه به صورت تصادفی در اختیار 490نفر از مسافران قرار گرفت. برای آزمون فرضیه های پژوهش از تکنیک مدل یابی معادلات ساختاری و نرم افزار LISREL استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان داد آگاهی از برند، نگرش مصرف کننده نسبت به تبلیغات، کیفیت ادراک شده، وفاداری به برند و تداعی برند بر مزیت رقابتی تاثیر دارد. همچنین نتایج تحقیق نشان داد ارزش ویژه برند بر نگرش مصرف کننده به تبلیغات تاثیر مثبت و معنی داری دارد و نگرش مصرف کننده به تبلیغات، در رابطه بین ارزش ویژه برند با مزیت رقابتی نقش میانجی ایفا میکند.

    کلیدواژگان: ارزش ویژه برند، مزیت رقابتی، نگرش مصرف کننده، تبلیغات
  • رضا شاکرین، عباس طلوعی اشلقی*، رضا رادفر صفحات 135-155
    با توجه به نقش فزاینده رقابت بین شرکت های بیمه در زمینه به دست آوردن سهم بیشتری از بازار، شرکت های بیمه ناگزیر به دنبال روش هایی برای کسب رضایت و وفاداری بیشتر مشتریانشان هستند. شرکت های بیمه ای توجه ویژه ای به کیفیت خدمات ارایه شده دارند و بنابراین مدت زمان دریافت خدمت نقش مهمی در درک مشتری از کیفیت ایفا می کنند. هدف پژوهش حاضر طراحی مدلی برای افزایش میزان رضایت مشتریان و بررسی تاثیر آن بر بازار فروش بیمه با به کارگیری پارادایم های شبیه سازی می باشد. مطالعه حاضر به لحاظ هدف، توصیفی است زیرا توصیف ارتباط بین متغیرهایی که در طول مدت پژوهش شناسایی شده اند را در جامعه خاص مورد آزمون قرار می دهد و از حیث روش، مطالعه کمی مبتنی بر رویکرد مدل سازی ریاضی با پارادایم های ترکیبی شبیه سازی با استفاده از نرم افزار Anylogic است. یافته های پژوهش نشان می دهد که مدل طراحی شده با دنیای واقعی انطباق داشته است به این معنا که داده های خروجی صحیح و معتبری ارایه می دهد. پس از ارتباط مدل شبیه سازی پیشامد گسسته از طریق شناسایی نقاط تعامل با مدل شبیه سازی سیستم های پویا، سناریوی ترکیبی افزایش تعداد فروش، پیاده سازی شده است. با توجه به اینکه مدل شبیه سازی پیشامد گسسته و سیستم های پویا در ابتدای مدل شبیه سازی به صورت تعاملی با یکدیگر مشغول اجرا شدن هستند، لذا در ابتدا به دلیل نرخ رضایت بالای مشتریان نرخ ورود توسط مدل سیستم های پویا بالا می رود و درصد مواقع مشغول به کار بودن کارکنان افزایش می یابد. به دلیل اینکه از یک بازه ای به بعد تعداد مشتریان ناراضی بیشتر می شوند، نرخ ورود توسط مدل سیستم های پویا پایین می آید تا درنهایت سیستم به حالت تعادل می رسد.
    کلیدواژگان: شبیه سازی ترکیبی، شبیه سازی پیشامد گسسته، شبیه سازی سیستم های پویا، فرایند خدمت دهی
  • مصطفی ایزدی، رسول نورالسنا*، حمیدرضا ایزدبخش، صابر ساعتی مهتدی، محمد خلیل زاده صفحات 156-174

    همواره در مسایل کیفی و غیرعددی و خبره محور با طیفی از ابهام، عدم اطمینان و ریسک در متغیرها مواجه هستیم. ریشه این ابهام می تواند در خود متغیر و یا سایر متغیرهای مرتبط با آن و اظهارات خبرگان باشد. نگاشت ادراکی فازی یکی از مدل های رایج برای شناخت بهتر مسایل است که به ارتباط علت و معلولی بین متغیرها توجه می کند. زمانی که با مسئله های سرکارداریم که داده های عددی مرتبط با آن در دسترس نباشد و یا ماهیت خود مسئله کیفی باشد، نگاشت ادارکی بوسیله اظهار نظر خبرگان ساخته می شود. یکی از مشکلات استفاده از مدل رایج نگاشت ادراکی در نظر نگرفتن عدم اطمینان، ریسک و خطا در اظهار نظر های خبرگان می باشد. این ایراد کیفیت و اعتبار مدلهای ایجاد شده در مسایل پیچیده را تحت تاثیر قرار می دهد. در این مقاله بمنظور کمک به درک صحیحی از مسئله و رفع عدم اطمینان، ابهام و ریسک در اظهار نظر خبرگان در خصوص متغیرها و ارتباطات علت ومعلولی بین آنها از رویکرد ترکیبی زی نامبر و آر نامبر در نگاشت ادراکی فازی استفاده شده است. روش پیشنهادی در این مقاله با لحاظ کردن خبرگان خوشبینانه، بدبینانه و بی طرف به مدل سازی روابط علت و معلولی میان استراتژی های موثر بر توانمندسازی افراد در نظام سلامت پرداخته است. رویکرد پیشنهادی این پژوهش می تواند بعنوان یک روش پشتیبان تصمیم در مسایلی که ماهیت کیفی داشته و خبره محورند موثر باشد.

    کلیدواژگان: عدم اطمینان، ریسک، استراتژی، نگاشت شناختی، اعداد زی - آر
  • منصور جنگی زهی، محمدرضا ملکی* صفحات 175-196

    هدف این پژوهش، بررسی وضعیت تاب آوری زنجیره تامین در حمل و نقل کالا توسط شرکتهای پستی در شرایط بحرانی است. برای این منظور پس از بررسی ادبیات و پیشینه تحقیق و مصاحبه با خبرگان، 14 شاخص تاب آوری استخراج و پرسشنامه بین 98 نفر از مشتریان پستی توزیع و جمع آوری شد. بررسی و تحلیل اولیه داده ها از طریق نرم افزار spss و روش تحلیل مولفه های اصلی و تحلیل عاملی اکتشافی انجام شد. پس از چرخش واریماکس، متغیرهایی که دارای مقادیر ویژه بزرگتر از یک و بارهای عاملی بزرگتر از 55/0 بودند و بیشترین همبستگی و واریانس را تبیین می کردند، مشخص شدند. درنهایت شش عامل پنهان بدست آمد. همچنین بمنظور بدست آوردن ارتباط بین شاخص ها و عامل ها و ارتباط درونی بین شاخص ها، از طریق نرم افزار متلب تمام محاسبات سوپر ماتریس، ماتریس های موزون و ماتریس حدی از روش فرآیند تحلیل شبکه ای انجام شده است. در پایان، ارزش اهمیت هر عامل و اهمیت ضریب نسبی هر شاخص محاسبه شده ، که بیمه بودن کالا، مهمترین عامل و تحویل به موقع کالا، به عنوان مهمترین شاخص بدست آمده است.

    کلیدواژگان: تاب آوری، تحلیل عاملی، تحلیل شبکه ای، حمل و نقل پستی، زنجبره تامین
  • رضا یوسفی زنوز*، فرزاد حقیقی راد، سجاد ذاکری تبار صفحات 197-218
    تغییرات آب و هوا و اثرات مخرب زیست محیطی فعالیتهای اقصادی، زنجیره های تامین را بر آن داشته است که در بازارهای رقابتی جهت کسب مزیت رقابتی در کنار عملکرد مالی، به دنبال اجرای سیاستهای سبز و کاهش آسیب به محیط زیست باشند. یکی از روش های دستیابی همزمان به اهداف اقتصادی و زیست محیطی، داشتن شبکه های زنجیره تامین حلقه بسته است که در آنها علاوه از جریان رو به جلو، لجستیک معکوس نیز در شبکه ادغام شده است. در این مقاله یک مدل برنامه ریزی عدد صحیح مختلط دو هدفه به منظور طراحی یک شبکه زنجیره تامین حلقه بسته توسعه داده شده است. تابع هدف اول کمینه کردن هزینه های اقتصادی و تابع هدف دوم شامل حداقل کردن زمان تاخیر ارسال محصولات از تولیدکنندگان به توزیع کنندگان است. برای حل مدل از روش های ال پی-متریک و اپسیلون-محدودیت استفاده شده است. در نهایت مثال عددی برای ارزیابی و آنالیز حساسیت مدل ارایه شده است. در این مدل هزینه ها و تقاضا بعنوان پارامترهای غیر قطعی در نظرگرفته می شود. در راستای مواجهه با پارامترهای غیر قطعی و کاهش تاثیر آن بر روی جواب بهینه، یک مدل بهینه سازی استوار مطرح شده است. به منظور حل مدل ارایه شده در مقیاس بزرگ از الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات چند هدفه (MOPSO) بهره گرفته شد. برای نشان دادن کارایی الگوریتم فراابتکاری پیشنهادی MOPSO، جواب های به دست آمده با جواب های روش حل دقیق مقایسه شده است. یافته های این تحقیق می تواند تصمیم گیرندگان را در طراحی زنجیره های تامین حلقه بسته یاری رساند.
    کلیدواژگان: شبکه زنجیره تامین حلقه بسته، عدم قطعیت، بهینه سازی استوار، بهینه سازی چندهدفه
|
  • Meysam Babaee *, Maliheh Roshan Pages 1-24
    The main purpose of this study is to identify and prioritize the indicators affecting the Supplier’s selection in LARGT and Sustainable Supply Chain in the Food industry of Shahrekord industrial town using Delphi Mhetod. To this end, data were collected in two stages (qualitative and quantitative) using the Sequential Exploratory method. Initially, reviewing the research literature, the components were identified through structured and semi-structured interviews with 11 academic executives and experts selected by theoretical sampling. 14 panelists reached a consensus on the components of LARGT and Sustainable Supply Chain in the qualitative section after four rounds using the Delphi technique and the validity of the qualitative section was also confirmed by Kendall’s Coefficient of Concordance (k=0.61). The quantitative data analysis method was done in two descriptive and inferential statistics through SPSS and Lisrel software. The panelists identified key components in several formats including 123 key concepts, 26 sub-criteria and 6 main criteria which were Lean, Agile, Resilience, Green, Talent and Sustainable which the highest score of Freedman is related to Sustainable criterion with the value of 5.29 and lowest score was for Resilience criterion with the value of 2.25. The research value is due to the content (using six approaches simultaneously).
    Keywords: Delphi method, LARGT Supply Chain, Sequential Exploratory method, sustainable supply chain
  • Gholamreza Panahandeh Khojin, Abbas Toloie Ashlaghi *, MohammadAli Afshar Kazemi Pages 25-34

    Data envelopment analysis is used as a suitable tool to estimate the efficiency of companies that use production technologies with multiple inputs and multiple outputs. Classical data envelopment analysis models often do not provide accurate information about the status of units to managers and organizational policymakers due to the low resolution of units. In this research, the basis of the BCC model is the output oriented of data envelopment analysis and in order to increase the discriminate of efficient decision-making units from inefficient, the ideal data envelopment analysis model based on BCC was used and then to increase the resolution Decision Making Units A new model called the Modified goal Programming Model of Data Envelopment Analysis based on output-oriented BCC was used to measure performance. In this study, the management of Ghavamin Bank branches across the country was evaluated. The results of the research show the discriminate power of the modified goal programming model of data envelopment analysis based on output-oriented BCC compared to other data envelopment analysis models. So that out of 32 managements under review in Ghavamin Bank, the management of branches in the west of Tehran was identified as efficient using this model and the rest of the managements were found to be inefficient.

    Keywords: Data envelopment analysis, Goal programming data envelopment analysis model, Modified goal programming data envelopment analysis model, Ghavamin Bank
  • Mohsen Daraei Ghadikolaei, Ali Mehdizadeh Ashrafi *, Toroj Mojibi Mikalaei, Farshad Haj Alian Pages 35-56

    Today, entrepreneurship is known as the engine of growth and development of organizations and societies, so organizations are required to develop various policies to create, support and develop entrepreneurship. In this research, the effective factors of formulating entrepreneurial policies in Sepah Bank as the oldest and one of the commercial banks in Iran are identified and prioritized. This research will be done in two qualitative and quantitative stages. In this way, first, by studying the library, various policy models with its factors will be identified. Then, through interviews with banking and academic experts in the field of policy development, the main factors of policy development in Sepah Bank were identified and finalized. In the following, the Fuzzy Hierarchical Analysis (FAHP) method prioritizes the components and sub-components in the formulation of entrepreneurial policy, so that the research results indicate that for the components "process" and for the sub-components "Information" are the first priority.

    Keywords: Entrepreneurship Policy, Entrepreneurship Policy Factors, fuzzy hierarchical analysis, Sepah Bank
  • Farzad Haghighi Rad *, Afshin Neshati Pages 57-69

    tartups are the engine of the economy and the development of these businesses has a major impact on economic growth. To transform a startup into a powerful business in the business environment, finding an investor is a vital step that can drive startup companies to grow and expand. In this way one of the major challenges of the founders of the emerging business is to attract investors to invest in supporting new ideas. To achieve this, by identifying the key factors affecting the success of emerging businesses based on the results of previous research, and using simulation models, different policies and scenarios can be made before implementing in an environment Laboratory test and scenario where the results of its implementation are justified in terms of investment. In this paper, the generic model of system dynamics presented by Huang and Konk (Xiaojun Huang, Martin Kunc, 2012) is intended as the base model. By defining a new variable, market attractiveness, the model is developed and various scenarios that are followed by the founders of startups have been evaluated. The simulation results indicate that increasing the attractiveness of the market will lead to an increase in potential customers and the process of converting it to actual customers

    Keywords: System Dynamics, Startups, market attractiveness, Simulation
  • Reza Shojaey, Naser Khani *, Arash Shahin, Nader Aleebrahim Pages 70-85

    Organizations outsource some of their services to achieve benefits such as reducing costs and focusing on their core activities. Despite the important strategic advantages of outsourcing in the service sector, there are many problems. Many researchers have done research focused on service receiver to solve these problems. This research seeks to explain the model of partnership quality in outsourcing services with the grounded theory approach from both sides of outsourcing contract in Isfahan Gas Company. Data were collected through semi-structured interviews. Through purposeful sampling method, 35 managers, employees and 17 contractors were interviewed for data collection. Data analysis was performed in three stages of open, axial and selective coding and the qualitative model of the research was extracted. The concepts and categories extracted in the last step are presented in the form of pivotal phenomena, causal factors, contextual conditions, intervention conditions, strategies and outcomes. The result shows the extraction of more than 105 codes of interviews as well as the identification of 24 concepts and 15 subcategories and 6 main categories presented in the paradigm model. According to the results of this study, the most important operational strategies are empowerment, standardization and technology improvement to achieve partnership quality in services outsourcing.

    Keywords: Services Outsourcing, Partnership Quality, Grounded Theory
  • Masoud Najafi *, Behzad Ghasemi Pages 86-103

    The most important reason for identifying the main indicators and calculating the efficiency of knowledge management performance in the oil industry is to maintain and classify the existing knowledge and create a strong global competitive advantage by making progress in developing production methods with new technology based on improving technical knowledge. The most important parameter of performance evaluation is efficiency; there are different methods to measure it. Data envelopment analysis is a powerful tool for calculating system efficiency, including knowledge management performance in the oil industry. In this research, the main indicators of knowledge management were identified using library resources and practical publications. By surveying the employees of oil industry companies with data envelopment analysis and hierarchical analysis techniques, the efficiency of knowledge management performance was calculated, which can be used to rank the companies and planning to improve their knowledge management level. According to the results, the National Refining and Distribution of Petroleum Products Company has acted at higher level than other companies and has a good competitive advantage with its global competitors. The present study is the first study that has calculated the efficiency of knowledge management performance of four main Iranian oil industry companies with data envelopment analysis.

    Keywords: Knowledge management, Data envelopment analysis, Efficiency, Oil Industry
  • Morteza Fatehipour, Fereydoon Azma *, Davoud Samari Pages 104-118
    Value creation in the process of entrepreneurship development is an important issue and according to the emphasis of the country's macro programs on entrepreneurship through knowledge-based activities, in this study we seek to design an appropriate model of entrepreneurship development based on value creation of knowledge-based companies. The present study is applied in terms of purpose or audience and descriptive-survey in terms of data collection. To identify the key factors in the value creation development process, the library method is used, ie reviewing scientific articles and texts, and the field study will be used to distribute the questionnaire in order to prioritize these factors using the best-worst method. Finally, a formula is used to calculate the incompatibility rate in order to verify the validity of the relevant comparisons. The statistical population of this research is experts and business specialists and managers of university knowledge-based companies across the country. ANP fuzzy multi-criteria decision making models were used to determine the priority of research criteria and indicators..The results of the present study show that, in the first rank (entrepreneurial self-confidence), in the second rank (using the opinions of experts), in the third rank (allocation and lending), in the fourth rank (directing loans and facilities to production), in rank fifth (intellectual capital management), sixth (human resource management), seventh (value creation model for the development of startup entrepreneurship) and eighth (knowledge acquisition). Keywords: value creation, entrepreneurship, knowledge base, entrepreneurship development
    Keywords: Value Creation, entrepreneurship development, Knowledge base, entrepreneurship
  • Alireza Rousta *, Elham Bahrami Pages 119-134

    Today all economic activities are engaged in competition, so every economic enterprise is trying to create a competitive advantage in the hospitality field this concept is of special importance. The brand's special value and the consumer attitudes are two key factors in creating competitive advantage, therefore, in this paper, the effect of brand-specific value on competitive advantage with consumer attitudes toward advertising and with an applied approach in five-star hotels in Kish is investigated. Were extracted based on theoretical foundations of conceptual model. Data were collected using a questionnaire consisting of 25 questions. First, the questionnaire was confirmed by the experts ' viewpoints in terms of content validity. Then, construct validity was performed using confirmatory factor analysis technique. Cronbach's alpha coefficient and composite reliability were calculated to assess the reliability. Cronbach's alpha coefficient of 859.0 questionnaire was calculated and the CR value of all variables was obtained above 7/0. The statistical population of this study consisted of all passengers of five star hotels in Kish, and the questionnaire was assigned to 490 passengers. Structural equation modeling and LISREL software were used to test the research hypotheses. The results showed that brand awareness, consumer attitudes toward advertising, perceived quality, brand loyalty, and brand Association have an impact on competitive advantage. Also, the results showed that the brand's special value on the consumer attitudes to the advertisement has a positive and significant impact, and the consumer attitude toward advertising has a mediating role in the relationship between brand value and competitive advantage.

    Keywords: brand equity, Competitive Advantage, Consumer Attitude, Advertising
  • Reza Shakerin, Abbass Toloie Eshlaghy *, Reza Radfar Pages 135-155
    According to the increasing role of competition among insurance companies in achieving greater market share, insurance companies are forced to seek methods for increasing customer satisfaction and loyalty. The insurance companies pay special attention to the provided service quality and thus the duration of service delivery plays an important role in customer perception of service quality.This study attempts to design a model for increasing customer satisfaction and its effect on the market of insurance sales by using simulation paradigms. The present study is descriptive in terms of purpose because it tests the relationship between the declared variables during the research in a particular community and in terms of method, a quantitative study based on the mathematical modeling approach with combined simulation paradigms using Anylogic software. The research findings show the designed model is matched with the real world, which means the output data is accurate and valid. After relating the Discrete Event Simulation Model by identifying the interaction points with the System Dynamics Simulation Model, the mixed scenario in increasing sales has been implemented. Considering the Discrete Event Simulation Model and System Dynamics Model are implemented interactively with each other at the beginning of the simulation model, so due to high rate of customer satisfaction, the input rate is raised by the System Dynamics Model and percentage of employee performance is increased. As the number of dissatisfied customers increases over a period of time, the input rate is reduced by the System Dynamics Model until the system is finally balanced.
    Keywords: Hybrid Simulation, Discrete Event Simulation, System Dynamics, Service Process
  • Mostafa Izadi, Rassoul Noorossana *, Hamidreza Izadbakhsh, Saber Saati, Mohammad Khalilzadeh Pages 156-174

    We always face a range of ambiguity, uncertainty and risk in variables in qualitative, non-numerical and expert-centered issues. The root of this ambiguity can be in the variable itself or other variables related to it and the statements of experts. Fuzzy cognitive mapping is one of the common models for better understanding of problems that pays attention to the cause-and-effect relationship between variables. When dealing with problems where the numerical data associated with it are not available or the nature of the problem is qualitative, perceptual mapping is made by experts. One of the problems of using the common cognitive mapping model is not considering the uncertainty, risk and error in the opinions of experts. This problem affects the quality and validity of models created in complex problems. In this paper, in order to help understand the problem correctly and eliminate uncertainty, ambiguity and risk in experts' comments on variables and cause-and-effect relationships between them, the combined approach of Z-number and R-number in fuzzy cognitive mapping has been used. The proposed method in this article, by considering optimistic, pessimistic and neutral experts, has modeled the cause-and-effect relationships between strategies affecting the empowerment of individuals in the health system. The proposed approach of this research can be effective as a decision support method in issues that are qualitative and expert in nature.

    Keywords: Uncertainty, Risk, strategy, cognitive mapping, Z&R-number
  • Mansour Jangizehi, MohammadReza Maleki * Pages 175-196

    The purpose of this study is to investigate the resilience of the supply chain in the transportation of goods by postal companies in critical situations. For this purpose, after reviewing the literature and research background and interviewing experts, 14 resilience indices were extracted and questionnaires were distributed and collected among 98 postal customers. Preliminary data analysis was performed through SPSS software and principal component analysis and exploratory factor analysis. After varimax rotation, the variables with eigenvalues greater than one and factor loads greater than 0.55 were identified and explained the highest correlation and variance. Finally, six hidden factors were obtained. Also, in order to obtain the relationship between indicators and factors and the internal relationship between indicators, through MATLAB software, all super matrix calculations, weighted matrices and partial matrices have been performed through the network analysis process method. Finally, the value of the importance of each factor and the importance of the relative coefficient of each index are calculated, in which the insurance of the goods is the most important factor and the timely delivery of the goods is the most important indicator.

    Keywords: factor analysis, Network Analysis, postal transport, resilience, Supply Chain
  • Reza Yousefi Zenouz *, Farzad Haghighi Rad, Sajad Zakeritabar Pages 197-218
    Climate change and environmental impacts of economic activities, have forced supply chains to implement green policies and reduce environmental impacts and destruction to achieve competiete advantage. One approach to achive simultaneously to the economic and envitonmental objectives is to design closed loop supply chain networks (CLSCN) that integrate reverse logistics into their forward paths. In this paper, a bi-objective mixed integer linear programming model was developed for the CLSCN problem. The first objective is to minimize the cost function and the second objective function tries to minimize the time of transferring products from manufacturers to the distributors. Lp Metric and ε -constraint methods were utilized to solve the model. A numerical example was presented to show the applicability of the model and also sensitivity analysis was done. In this model two parameters of cost and demand are uncertain, in order to deal with uncertain parameters a robust optimization approach was utilizec. Multi objective particle swarm optimization (MOPSO) was used to solve the model in lare scales ad the solutions were compared with the solutions that obtained by exact methods. the findings of this research can help decision makers and executives to design efficient closed loop supply chains.