فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات مدیریت راهبردی
پیاپی 43 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/07/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • منیژه قره چه، علی پریشانی، سلمان عیوضی نژاد*، نقی میرزایی صفحات 1-20
    با توجه به فضای ارتباطی  ضعیف میان رابطه صنعت و دانشگاه در کشورهای در حال توسعه و به خصوص ایران پژوهش به دنبال حاضر ارایه الگویی در جهت ارتقای رابطه دانشگاه با صنعت است. برای دستیابی به مدلی دقیق و عمیق، نظریه داده بنیاد مورد استفاده قرار گرفت. جامعه آماری پژوهش حاضر اساتید دانشگاهی هستند که آگاهی مناسبی از مشکلات موجود در روابط میان دانشگاه و صنعت و همچنین تخصص و پست های صنعتی و دانشگاهی مهمی داشته اند که بر اساس روش نمونه گیری غیراحتمالی گلوله برفی تعداد 19 نفر انتخاب و با استفاده مصاحبه نیمه ساختار یافته به تحلیل شاخص های موثر پرداخته شد. در نهایت نیز با استفاده از نتیجه گیری های از مصاحبه خبرگان این حوزه، الگویی در راستای ارتقای روابط دانشگاه و صنعت طراحی و توسعه یافته است. مقوله محوری مطالعه حاضر، ضعیف بودن ارتباط دانشگاه با صنعت بوده است که پس از شناسایی عوامل علی در سه دسته صنعتی ، دانشگاهی و مشترک،  راه کارها و استراتژی های نهایی در پنج قالب دولتی، دانشگاهی، صنعتی، الگوگیری و توسعه نهادهای مستقل تدوین شده و نهایتا راه کارهایی در جهت بهبود رابطه صنعت و دانشگاه ارایه گردید.
    کلیدواژگان: توسعه اقتصادی، دانشگاه، صنعت، نظریه داده بنیاد
  • مهدی حقیقی کفاش*، مژگان حمیدی بیناباج، محمدرضا کریمی علویجه، شهرام خلیل نژاد صفحات 21-43

    در پژوهش حاضر به تبیین مدل چالش های برندسازی استراتژیک با تاکید بر صنعت زعفران ایران پرداخته ایم. پژوهش به صورت ترکیبی (کیفی-کمی) است، در بخش کیفی از روش نظریه داده بنیاد استفاده شده است. ابزار گردآوری داده ها در این بخش مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته است. جامعه آماری پژوهش از اساتید خبره در زمینه برند و مدیران شرکت های صادرکننده زعفران تشکیل شده است و از نمونه گیری هدفمند استفاده شده است. داده های جمع آوری شده با استفاده از کدگذاری باز، محوری و انتخابی، تجزیه وتحلیل شدند و الگوی نهایی استخراج گردید. در بخش کمی از مدل سازی معادلات ساختاری به کمک نرم افزار SmartPLS3 استفاده شده است. جامعه آماری در فاز کمی پژوهش از کلیه مدیران شرکت های فعال صادرکننده در صنعت زعفران استان های خراسان رضوی و خراسان جنوبی تشکیل شده است. ابزار اندازه گیری در بخش کمی پرسشنامه است و مقیاس اندازه گیری طیف 5 گزینه ای بوده است. در ابتدا مدل های اندازه گیری بررسی شده و روایی و پایایی ابزار اندازه گیری مورد تایید قرار گرفت. سپس در قسمت مدل ساختاری میزان قدرت پیش بینی مدل مورد ارزیابی قرار گرفت.  برای ارزیابی قدرت پیش بینی مدل با توجه به مقادیر ضریب تبیین مدل از قدرت پیش بینی مطلوب برخوردار بوده است. ضمن اینکه شاخص SRMR با توجه به مقدار کوچکتر از 08/0 نشان از برازش خوب مجموع مدل اندازه گیری و ساختاری دارد. یافته های پژوهش نشان داد که با توجه به ارزش اقتصادی بالای زعفران، منحصربه فرد بودن زعفران ایرانی می توان با استفاده از تبلیغات هدفمند، ارتقاء توان رقابت پذیری به افزایش ارزش برند زعفران و جذب سرمایه گذاران دست یافت.

    کلیدواژگان: برندسازی استراتژیک، ارائه مدل، نظریه داده بنیاد، مدلسازی معادلات ساختاری
  • مهدی نصراللهی*، محمدرضا فتحی، مرتضی انوشهء، نسیم آقایی صفحات 45-62

    امروزه برندهای مختلف بسیاری، در هنگام سرمایه گذاری های عظیم، تلاش زیادی برای کسب رابطه ای قوی تر با مشتری های خود در زمینه ی اجتماعات آنلاین انجام می دهند. غالبا، این اجتماعات از رسانه های اجتماعی آغاز می شوند که مشتری ها در آن افکار و تجربیات و سوالات خود را در مورد برند مطرح می کنند. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر بهبود عملکرد رابطه برند از طریق مشارکت مشتری و ایجاد ارزش در رسانه های اجتماعی است. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها، جز تحقیقات میدانی محسوب می شود. روش تحقیق از جهت طرح تحقیق نیز پس رویدادی است. جامعه آماری این پژوهش 384 نفر از مشتریان اینترنتی فروشگاه شهروند شعبه بیهقی بوده است. جهت تحلیل داده ها از روش مدل معادلات ساختاری استفاده شده است. نتایج نشان داد سطح بالاتری از مشارکت مشتری، سبب دریافت ارزش عملکردی بسیار بزرگی می شود. همچنین سطح بالاتری از مشارکت مشتری سبب دریافت (درک) ارزش احساسی بسیار بزرگی می شود. همی نطور سطح بالاتری از مشارکت مشتریان به طور مثبت به دریافت (ادراکات) ارزش ارتباطی بیشتری وابسته است. همچنین سطح بالاتری از مشارکت مشتری به طور مثبت به درک ارزش سازگاری بیشتر مرتبط است. اما ارزش عملکردی تاثیر مثبتی بر عملکرد رابطه ای برند نداشت. همین طور ارزش احساسی تاثیر مثبتی بر عملکرد رابطه ای برند نداشت. سپس ارزش رابطه ای بر عملکرد رابطه برند تاثیر مثبت خواهد گذاشت. همچنین ارزش سازگاری تاثیر مثبتی بر عملکرد رابطه ای برند خواهد داشت.

    کلیدواژگان: رابطه برند، مشارکت مشتری، ایجاد ارزش، رسانه های اجتماعی
  • بهروز قلیچ لی*، نوید عزتی، حسین رحمتی صفحات 63-79
    موفقیت سازمان ها در محیط پیچیده امروز نیازمند کسب مزیت رقابتی مبتنی بر دانش است. مزیت های مبتنی بر قابلیت های درون سازمانی به نحوی اثربخش موقعیت رقابتی یک شرکت را تعیین می کنند. یکی از چالش های فراروی رهبران شرکت های دانش بنیان، افزایش بهره وری از طریق تسهیم دانش است. رهبران دانش محور در این شرکت ها با تشویق خلاقیت و نوآوری و ایجاد اعتماد در میان کارکنان فرهنگ سازمانی مناسبی را برای تسهیم دانش به منظور تطبیق با سرعت تحولات محیطی و تحقق اهداف سازمانی خلق می کنند. پژوهش حاضر درصدد بررسی نقش تعدیل کننده فرهنگ دانش بنیان در رابطه ی بین رهبری دانش محور و تسهیم دانش است. نمونه آماری این تحقیق شامل 120 مدیر در 30 شرکت دانش بنیان می باشد. تحلیل آماری داده ها و آزمون فرضیات با روش مدل سازی معادلات ساختاری انجام شدند. یافته های پژوهش نشان دادند سبک رهبری دانش محور بر تسهیم دانش در شرکت های دانش بنیان مورد مطالعه تاثیر معناداری ندارد. یافته ها همچنین نشان می دهند فرهنگ دانش بنیان رابطه ی رهبری دانش محور و تسهیم دانش در این شرکت ها را تعدیل می کند. بر این اساس، فرآیندهای مدیریت دانش از طریق فرهنگ سازمانی دانش بنیان تسهیل شده اند و مدیران شرکت های مورد مطالعه از این نوع فرهنگ به منظور بهبود تسهیم دانش سود می برند. بنابراین، حمایت رهبران شرکت های دانش بنیان از ایجاد و حفظ فرهنگ مثبت و موثر در تسهیم دانش مورد تاکید است. در بخش پایانی، پیشنهادهایی جهت استفاده محققان آتی و مدیران شرکت ها به منظور ارتقاء رفتارهای رهبری دانش محور، قابلیت فرهنگ دانش بنیان و تسهیم دانش بیشتر ارایه شده است.
    کلیدواژگان: مزیت رقابتی مبتنی بر دانش، رهبری دانش محور، تسهیم دانش، فرهنگ دانش بنیان
  • حبیب الله طاهر پور کلانتری، سیده مریم حسینی* صفحات 81-93
    تغییرات و عدم اطمینان در محیط کسب وکارها موجب دگرگونی در محیط رقابتی آن ها شده و سازمان ها می بایست برای موفقیت، رشد به نوآوری توجه کنند. هدف اصلی پژوهش حاضر، تحلیل تاثیر جهت گیری یادگیری بر نوآوری استراتژیک بوده است. همچنین، این پژوهش بررسی می کند که جوسازمانی نوآورانه چه نقشی در تقویت یا تضعیف این رابطه ایفا می کنند. رویکرد پژوهش قیاسی و استراتژی آن پیمایش از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر شرکت های دانش بنیان ایرانی شرکت کننده در هشتمین نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری (INOTEX) در سال 1398 است. بر این اساس و پس از مرور ادبیات و طراحی مدل مفهومی، پرسشنامه ای مشتمل بر 23 پرسش به نمونه آماری متشکل از 140 شرکت ارایه شد. از هر شرکت دست کم 2 نفر از مدیران ارشد به پرسش ها پاسخ دادند که میانگین نظرات آن ها مورد تحلیل قرار گرفت. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه بر اساس نظر متخصصان و استفاده از پرسشنامه استاندارد و روایی سازه نیز بر اساس تحلیل عاملی تاییدی تایید شد. پایایی از مجرای آزمون های آلفای کرونباخ، پایایی مرکب تایید شد. سپس، داده های گردآوری شده به کمک نرم افزار اسمارت پی ال اس و از طریق ماتریس همبستگی، آزمون معادلات ساختاری و آزمون برازش مدل مورد تحلیل قرار گرفتند. درنهایت، مشخص شد که جهت گیری یادگیری بر نوآوری استراتژیک تاثیرگذار است. همچنین جو نوآورانه سازمانی نیز در رابطه بین جهت گیری یادگیری و نوآوری استراتژیک نقش تعدیل گر ایفا می کند.
    کلیدواژگان: جهت گیری یادگیری، نوآوری استراتژیک، جو نوآورانه سازمانی
  • مهین رحیم پور*، محمود یحیی زاده فر، حسنعلی آقاجانی، عادل آذر صفحات 95-111
    کسب وکارهای نوپا و نوآور از مهم ترین کسب وکارها برای اشتغال زایی و خلق ثروت برای کشورها محسوب می شوند. برای توسعه کسب و کارهای نوپا و نوآور نیاز به وجود سیستم منظومه ای و اثربخش متناسب با ماهیت و نیازهای جامعه، برنامه های توسعه ملی و طرح ریزی و ایجاد کسب وکارها است. پژوهش حاضر با هدف ارایه مدلی با رویکرد کیفی فرا ترکیب در چارچوب سوالات چندمنظوره تحقیق انجام شده است. باتوجه به استفاده از روش فراترکیب، در این پژوهش به بررسی مقالات و گزارش های موسسات مشاوره معتبر پرداخته شده است. نتایج نشان داده که مدل منظومه ای ایجاد کسب وکارهای نوپا و نوآور شامل ده عنصر کلیدی تیم کسب وکارهای نوپا و نوآور، سیاست گذاری و قانون گذاری، منابع مالی، بازار و رقبا، ایده ها، متغیرهای کلان، بسترهای مشهود و نامشهود، استقرار شرکت های بزرگ، فرهنگ کارآفرینانه و مدیریت استعدادها می شود. ابعاد و شاخص های مرتبط با هر یک از عناصر کلیدی در یافته های پژوهش ارایه شده است.
    کلیدواژگان: نوآوری، کسب وکارهای نوپای نوآور، مدل منظومه ای، فراترکیب
  • حسین محمدخانی غیاثوند*، محمدرضا محمدعلیها صفحات 113-138

    حکمرانی نوآوری مربوط به نقش آفرینی دولت در نظام نوآوری است که در آن دولت باید از طریق مشارکت عمومی در سیاست گذاری، همکاری و تعامل در میان سطوح مختلف قدرت و همچنین با طراحی، تدوین و پیشنهاد اهداف واضح که امکان تدوین سیاست های لازم در زمینه نوآوری را فراهم می کند، بستر لازم را برای تحقق نوآوری فراهم آورد. اغلب مشکلات و چالش هایی که کشورها خصوصا کشورهای کمتر توسعه یافته در زمینه نوآوری با آن مواجه هستند مربوط به حکمرانی نوآوری بوده و گام اول در بهبود وضعیت و تقویت حکمرانی نوآوری کشورها شناسایی وضعیت موجود آن ها می باشد بر همین اساس این مقاله به دنبال شناسایی و اولویت بندی شاخص هایی برای سنجش و ارزیابی حکمرانی نوآوری در سطح کلان بود که به منظور دستیابی به این هدف، ابتدا با مرور ادبیات حکمرانی نوآوری و همچنین نظرخواهی از خبرگان، شاخص هایی برای ارزیابی حکمرانی نوآوری در سطح کلان استخراج و سپس این شاخص ها را با استفاده از روش سوارا در محیط فازی وزن دهی و اولویت بندی نمود در نهایت نیز با استفاده از شاخص های اصلی حکمرانی نوآوری در سطح کلان و همچنین تحلیل سیاست های به کار گرفته شده در زمینه علم، فناوری و نوآوری، وضعیت حکمرانی نوآوری کشور ترکیه به عنوان کشوری در حال توسعه که تجربیات آن می تواند در زمینه سیاست گذاری علم و فناوری برای جمهوری اسلامی ایران مفید باشد، بررسی گردید.

    کلیدواژگان: حکمرانی، نوآوری، شاخص، سوارا فازی، ترکیه
  • ثنا حاجی صفارکرمانی، هرمز مهرانی*، محمدرضا حمیدی زاده، عباسعلی حاجی کریمی صفحات 139-154

    افزایش کلاهبرداری های برخی موسسات بیمه باعث از بین رفتن اعتماد مشتریان در مورد انتخاب موسسه بیمه شده است و تا حد زیادی اعتماد و رضایت بیمه گذار را تحت تاثیر قرار داده است. در این پژوهش به دنبال شناسایی و طراحی مدل رضایت- اعتماد هستیم که دو شاخص مهم در جهت وفاداری مشتری محسوب می شود. با شناسایی این عوامل و آزمون سیزده فرضیه تحقیق، موسسات بیمه می توانند استراتژی هایی طراحی کنند که ضامن موفقیت سازمان در بلندمدت شود .مدل پژوهش بر اساس مطالعات پیشین در داخل و خارج از کشور و دیدگاه خبرگان پیشنهاد گردید. جامعه آماری پژوهش حاضر نمایندگی های سه شرکت بیمه ایران، البرز و آسیا در شهر تهران است. ابزار اصلی گردآوری داده ها، پرسشنامه است. با جمع آوری داده های پرسشنامه مدل را بر اساس تحلیل همبستگی و معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزارهای AMOS وSPSS  18 مورد تجزیه وتحلیل قرار دادیم. نتایج حاکی از آن است که 1) توانایی و صداقت بیمه گر بر اعتماد مشتری اثرگذار است 2) اعتماد بیمه گذار به طور معناداری بر رضایت وی اثرگذار است 3) هزینه های تعویض تاثیرگذار بر وفاداری است و رضایت تنها کافی نیست و مشتریان با وجود داشتن رضایت، ممکن است وفادار نمانند.

    کلیدواژگان: اعتماد، رضایت، بیمه، وفاداری، هزینه تغییر، بیمه گذار
  • رامین بشیر خداپرستی*، مهدی پیروزی باری، هوشمند باقری قره بلاغ صفحات 155-169
    شرکت ها برای بقا، مزیت رقابتی و موفقیت در فعالیت های صادراتی به شناسایی عوامل موثر بر عملکرد صادراتی خود نیازمندند. در این راستا، هدف از این پژوهش بررسی تاثیر توانمندی های شرکت بر عملکرد صادراتی و مزیت رقابتی با نقش میانجی انعطاف پذیری متمرکز بر بازار است. پژوهش حاضر با مطرح کردن فرضیات در چارچوب مدل مفهومی تحقیق از لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه شرکت های فعال در شهرک های صنعتی ارومیه است که 150 نفر با روش نمونه گیری تصادفی ساده به منزله نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته و برای تجزیه و تحلیل داده ها از مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که ابعاد توانمندی های شرکت (قابلیت بازاریابی، منابع مالی و پیکربندی جغرافیایی) و همچنین انعطاف پذیری متمرکز بر بازار (فرآیند عملیاتی، فناوری استراتژیک و تولید از طریق قراردادهای فرعی) تاثیر مستقیم و معناداری بر مزیت رقابتی و عملکرد صادراتی دارد و همچنین نقش میانجی گری انعطاف پذیری نیز مورد تایید قرار گرفت.
    کلیدواژگان: توانمندی های شرکت، استراتژی های انعطاف پذیری متمرکز بر بازار، عملکرد صادراتی، مزیت رقابتی
  • رضا سپهوند، صابر تقی پور* صفحات 171-186
    نقش پررنگ رویکرد مذاکرات تجاری در پیشبرد اهداف اقتصادی سازمان های عصر حاضر موجب گردید تا هدف از انجام این مطالعه، بررسی اثرگذاری ارزش های فرهنگی فردی بر سبک های مذاکره با نقش میانجی هوش فرهنگی باشد. این مطالعه بر اساس هدف، کاربردی و از منظر روش در حوزه مطالعات توصیفی از نوع پیمایشی و علی قرار دارد. جامعه آماری این مطالعه را کلیه ی مدیران مذاکره و قرارداد تجاری شرکت های صادراتی اتاق بازرگانی تهران تشکیل داده اند که با استفاده از روش نمونه گیری غیراحتمالی دردسترس تعداد 96 نفر به عنوان نمونه ی پژوهش در نظر گرفته شدند. داده های موردنیاز از طریق پرسشنامه بر اساس طیف پنج گزینه ای جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها در این مطالعه با استفاده از روش مدلسازی معادلات ساختاری به کمک نرم افزار اسمارت- پی ال اس انجام گرفت. نتایج نشان می دهد که ارزش های فرهنگی (به عنوان مثال فاصله قدرت ، پیشگیری از عدم اطمینان ، جمع گرایی و مردخویی) تاثیر مستقیمی در سبک های مذاکره و همچنین یک اثر غیرمستقیم دارند که از طریق هوش فرهنگی واسطه می شود. این مطالعه اهمیت ارزش های فرهنگی و هوش فرهنگی را در سبک های مذاکره برجسته کرده و به عملکرد مذاکرات کمک می کند.
    کلیدواژگان: ارزش های فرهنگی فردی، سبک های مذاکره: هوش فرهنگی، اتاق بازرگانی تهران
  • بلقیس باورصاد*، فرج الله رحیمی، شیما معین فر صفحات 187-204

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر ابعاد مسئولیت شرکت (آگاهی درونی، نظارت و به اشتراک گذاری بهترین شیوه های مسئولیت شرکت) بر مشارکت زنجیره تامین و عملکرد مالی در شرکت های تولیدی بزرگ و فعال استان خوزستان انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش 180 شرکت تولیدی بزرگ استان خوزستان است که با توجه به فرمول کوکران و محدود بودن جامعه آماری تعداد 135 شرکت به عنوان نمونه انتخاب شد و در هر شرکت پرسشنامه جهت تکمیل در اختیار مدیران عرضه/مالی قرار گرفت. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه است که روایی محتوای آن را خبرگان و استادان دانشگاهی تایید کردند و روایی سازه آن، از طریق تحلیل عاملی تاییدی بررسی شد. تحلیل داده ها و آزمون فرضیه ها با بهره گرفتن از نرم افزارSPSS 22 و روش مدل سازی معادلات ساختاری صورت پذیرفت. نتایج نشان داد که کلیه ابعاد مسئولیت شرکت (آگاهی درونی، نظارت و به اشتراک گذاری بهترین شیوه ها) بر مشارکت زنجیره تامین اثر مثبت و معناداری دارند، ولی این تاثیر بر عملکرد مالی چشم گیر نیست و مشارکت زنجیره تامین بر عملکرد مالی اثر مثبت و معناداری دارد.

    کلیدواژگان: مسئولیت شرکت، مشارکت زنجیره تامین، عملکرد مالی
  • مجتبی امیدیان، یونس وکیل الرعایا*، سید عبدالله حیدریه صفحات 205-227
    هدف از این مطالعه مدل سازی عوامل موثر بر بهینگی زنجیره تامین مبتنی بر تکنیک پویایی های سیستم در صنعت برق می باشد.مطالعه حاضر با استفاده از روش ترکیبی،یک رهیافت کیفی-کمی را برای تدوین و اعتباریابی مدل عوامل موثر بر بهینگی زنجیره تامین از دیدگاه نخبگان صنعت برق ارایه می نماید.در راستای تدوین و شناسایی عوامل بهینگی،از تحلیل مضمون و شبکه مضمونها با استفاده از نرم افزار نویو برای تشکیل شبکه مضامین،الگوی کیفی عوامل موثر بر بهینگی زنجیره تامین طراحی شد.برای تدوین الگوی اولیه عوامل موثر بر بهینگی زنجیره تامین،تعداد 23 نفر از خبرگان و متخصصان صنعت برق با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند.در بخش کمی نیز برای مدلسازی از روش پویایی سیستم استفاده شد و سپس داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار ونسیم مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. این شبیه سازی طی یک دوره یک ساله انجام شده است و نشان دهنده ی یک افق دید طولانی مدت می باشد. سپس نتایج بدست آمده از این شبیه سازی بر روی متغیر های مورد مطاله ارایه و تفسیر شد. تعیین روابط بین متغیرها و نوع متغیرها می تواند به درک بهتر موضوع و اتخاذ تصمیمات مناسبی در مساله بهینگی زنجیره تامین منجر شود.
    کلیدواژگان: بهینگی، زنجیره تامین، تحلیل مضمون، پویایی سیستم، صنعت برق
|
  • Manijeh Ghareche, Ali Parishani, Salman Eivazinezhad *, Naghi Mirzaei Pages 1-20
    According of weak relationship space between industry and university in developing countries and in particular Iran, this qualitative research is designed to provide a model for promoting the relationship between university and industry. In order to achieve a detailed and deep model, the data base theory method has been used. Past research has often been limited and one-sided, a combination of both quantitative and qualitative and abstract. In the course of the research, with the selection of 19 qualified members who have a good knowledge of the problems in the relationship between the university and industry, as well as the specialty and industrial and academic positions, it has been attempted to identify the causal conditions, the ground, the intermediary factors and the development strategies of the relations between The university and industry will be examined and presented. Finally, using these conclusions from the experts' interviews in this area, a model has been developed to promote university-industry relations. Data was collected by interview and semi-structured. After identifying causal factors in three industrial, academic and collaborative categories, The main issue of this study is the weakness of the relationship between university and industry, after identifying other effective conditions, final strategies and strategies in five government, university, industrial, modeling and development of independent institutions have been developed and the final model is presented based on it.
    Keywords: Economic Development, university, Industries, Grounded theory
  • Mehdi Haghighi Kafash *, Mojgan Hamidi Beinabaj, MohammadReza Karimi Alavijeh, Shahram Khalil Nezhad Pages 21-43

    The aim of this study is to explain the model of strategic branding challenges with emphasis on Iran's saffron industry. The method is combined (qualitative-quantitative). In the qualitative part, the data theory method of the foundation has been used. The data collection tool in this section was an in-depth interview. The statistical population of the research consists of experts in the field of brand and managers of saffron exporting companies and the method of targeted sampling has been used. The collected data were analyzed using open, central,selective coding and the final pattern was extracted. In a small part, structural equation modeling using SmartPLS3 software has been used. The statistical population in the quantitative phase of the research consists of all managers of saffron exporting companies. The measuring instrument in the quantitative section of the questionnaire and the scale of measurement was the 5-choice Likert scale. First, the measurement models were examined and the validity and reliability of the measurement tools were confirmed. In the structural model section, the predictive power of the model was evaluated. Assessing the predictive power of the model according to the values ​​of the coefficient of explanation of the model has had the desired predictive power. Meanwhile, the SRMR index shows a good fit of the measuring and structural modeldue to the value less than 0.08. The research findings showed that due to the high economic value of saffron, its uniqueness can be achieved by using targeted advertising, promoting competitiveness, increasing brand value and attracting investors.

    Keywords: Strategic branding, model presentation, Grande theory, structural equation modeling
  • Mahdi Nasrollahi *, MohammadReza Fathi, Morteza Anoosheh, Nasim Aghaei Pages 45-62

    Today, many brands when investing enormously make great efforts to build a stronger relationship with their customers in the online community. Often, these communities start with social media where customers ask about their experiences and questions about the brand. The purpose of this study is to investigate the impact of improving brand relationship performance through customer engagement and value creation on social media. The purpose of this study is practical and in terms of data collection method is a field research. The research method for the research design is also post-event. The statistical population of this study was 384 customers of the online shop of Citizen of Bihaghi Branch. Structural equation modeling method was used to analyze the data. The results showed that a higher level of customer engagement leads to greater performance value. A higher level of customer engagement also results in a greater emotional value. However, a higher level of customer engagement is positively related to the perception (perception) of greater communication value. Higher levels of customer engagement are also positively related to perceiving greater compatibility value. But performance value did not have a positive effect on brand relationship performance. Also, emotional value did not have a positive effect on brand relationship performance. Then the relational value will have a positive impact on the performance of the brand relationship. Adaptation value will also have a positive impact on brand relationship performance.

    Keywords: Brand relationship, customer engagement, value creation, Social Media
  • Behrooz Ghlichlee *, Navid Ezzati, Hossein Rahmati Pages 63-79
    The success of organizations in a complex and changing environment requires knowledge-based competitive advantage. Research has shown that the benefits based on the internal capabilities of the organization more effectively determine the competitive position. By encouraging creativity and innovation and building trust among employees, Knowledge-oriented leaders create appropriate organizational culture to share knowledge in order to adapt rapidly to environmental change and to achieve organizational goals. The present study seeks to test the moderating role of knowledge-intensive culture in the relationship between knowledge-oriented leadership and knowledge sharing. Managers of knowledge-based companies established into Shahid Beheshti University and University of Tehran, answered the relevant questionnaire. After the statistical analysis of the data which were done using structural equation modeling (SEM), the findings of the study showed that knowledge-oriented leadership style did not affect knowledge sharing in the study population, while knowledge-intensive culture moderated the relationship between knowledge-oriented leadership and knowledge sharing. It should be noted that this article has theoretical and practical implications for researchers and executives.
    Keywords: Knowledge-based advantage, Knowledge-Oriented Leadership, knowledge sharing, Knowledge-Intensive Culture
  • Habibollah Taherpour Kalantari, Seyedeh Maryam Hosseini * Pages 81-93
    Changes and uncertainty in the business environment are transforming their competitive environment and organizations need to focus on innovation to succeed. The main purpose of this study was to analyze the impact of learning orientation on strategic innovation. It also examines what role innovative organizational climate plays in strengthening or weakening this relationship. The research approach is deductive and its strategy is correlation research. The statistical population of the present study is Iranian knowledge-based companies participating in the 8th International Exhibition of Innovation and Technology in 2019. Accordingly, after reviewing the literature and designing the conceptual model, a questionnaire consisting of 23 questions was presented to a statistical sample of 140 companies. At least 2 senior executives from each company answered the questions, and their mean scores were analyzed. Face and content validity of the questionnaire was verified according to experts, using standard questionnaires and relying on confirmatory factor analysis. As well as, reliability was approved by the Cronbach's alpha test, composite reliability. Then, the data were analyzed and tested using Smart PLS software through the correlation matrix, the structural equation model and the fitness analysis. Finally, learning orientation was found to influence strategic innovation. Organizational innovation also plays a moderating role in the relationship between learning orientation and strategic innovation.
    Keywords: Learning Orientation, Strategic Innovation, Innovative Organizational Climate
  • Mahin Rahimpour *, Mahmoud Yahyazahfar, Hassanali Aghajani, Adel Azar Pages 95-111
    Start-up and innovative businesses are among the most important businesses for job creation and wealth creation for countries. For the development of start-up and innovative businesses, there is a need for an ecosystematic and effective system tailored to the nature and needs of society, national development plans, and the planning and creation of businesses. The aim of this study was to provide a model with a qualitative meta-combination approach in the framework of multi-purpose research questions. Due to the use of meta-combination method, in this research, articles and reports of reputable consulting firms have been reviewed. The results show that the system model of creating new and innovative businesses includes ten key elements of the start-up and innovative business team, policy and legislation, financial resources, market and competitors, ideas, macro variables, tangible and intangible platforms, and deployment. Corporations become the culture of entrepreneurship and talent management. Dimensions and indicators related to each of the key elements are presented in the research findings.
    Keywords: Innovation, Startup, Ecosystem, YICs, Meta-analysis
  • MohammadReza Mohammad Aliha Pages 113-138

    Innovation governance refers to the active role of the government in the innovation system where it should pave the way for innovations via participatory decision-making, cooperation between those in power, as well as developing and proposing clear goals and targets that make it possible to design appropriate policies for innovation. Most of the problems and challenges that counties, especially less developed ones, encounter in terms of innovation are related to innovation governance. Furthermore, the first step in promoting and enhancing innovation governance is to know countries’ current status. Therefore, the purpose of this research was to identify and prioritize indicators for evaluation of innovation governance at macro level. To that end, first, the available literature was reviewed and experts were consulted to extract the indictors for evaluation of innovation governance at macro level. Then, these indicators were weighed and prioritized using fuzzy SWARA.finally, using the main indicators of innovation governance at the Macro Level As well as analyzing the policies applied in science, technology and innovation, the status of Turkey's innovation governance as a developing country whose experiences in science and technology policy making could be useful to the Islamic Republic of Iran was examined.

    Keywords: Governance, Innovation, Indicators, Fuzzy SWARA, Turkey
  • Sana Haji Safar Kermanee, Hormoz Mehrani *, MohammadReza Hamidizadeh, AbasAli Haji-Karimi Pages 139-154

    The increase fraud of some insurance companies has caused the loss of customers' trust in the choice of insurance company and has greatly affected the trust and satisfaction of the insurer. In this research, we seek to identify and design a satisfaction-trust model, which are two important indicators for customer loyalty. By identifying these factors and testing thirteen research hypotheses, insurance companies can design strategies that guarantee the success of the organization in the long run. The research model was proposed based on previous studies at home and abroad and the views of experts. The statistical population of the present study is the agencies of three insurance companies in Iran, Alborz and Asia in Tehran.The main tool for data collection is questionnaire. Finally by collecting data questionnaire based on correlation analysis and structural equation model using AMOS and SPSS 18 software were analyzed. The results indicated that 1) the insurer's ability and honesty affect customer confidence 2) the insurer's trust significantly affected It is effective 3) The costs of switching affect loyalty. And satisfaction alone is not enough and customers may not be loyal despite their satisfaction.

    Keywords: Trust, Satisfaction, Insurance, Loyalty, Switching Cost
  • Ramin Bashir Khodaparasti *, Mahdi Piruzi Bari, Hooshmand Bagheri Garbollagh Pages 155-169
    Companies need to identify the factors affecting their export performance in order to survive and succeed in export activities. The purpose of this investigating the impact of firm capabilities on export performance and competitive advantage with the mediating role of market-focused flexibility in Urmia export companies. The present study presents hypotheses in the framework of a conceptual research model which is applied in terms of purpose and in terms of data collection method, it is descriptive of survey type. Also, The statistical population of this study is all companies active in industrial towns of urmia that 150 were selected by simple random sampling method. Also, the questionnaire was used to collect data and Structural Equation Modeling (SEM) was used to analyze data. The results of this study showed that the dimensions of firm capabilities (Marketing capabilities, Financial resources and Spatial configuration) as well as market-focus flexibility (Operational flexibility, Strategic flexibility, Subcontracting volume production) have a direct and positive advantage and export performance, the role of flexibility mediation was also confirmed.
    Keywords: Company capabilities, market-focused flexibility strategy's, export performance, Competitive advantage
  • Reza Sepahvand, Saber Taghipour * Pages 171-186
    The prominent role of commercial negotiation approach in advancing the economic goals of today's organizations has led to the aim of this study to investigate the impact of individual cultural values on negotiation styles with the mediating role of cultural intelligence. Based on the purpose, this study is applied and from the perspective of method in the field of descriptive studies of survey and causal type. The statistical population of this study consisted of all managers of negotiations and commercial contracts of export companies of Tehran Chamber of Commerce, which using non-probabilistic sampling method available to 96 people were considered as the research sample. The required data were collected through a questionnaire based on a five-item Likert scale. Data analysis in this study was performed using structural equation modeling using Smart-PLS software. The results show that cultural values (eg, power gap, uncertainty prevention, collectivism and greed) have a direct impact on negotiation styles as well as an indirect effect mediated by cultural intelligence. This study highlights the importance of cultural values and cultural intelligence in negotiation styles and contributes to the performance of negotiations.
    Keywords: Individual Cultural Values, Negotiation Styles: Cultural Intelligence, Tehran Chamber of Commerce
  • Belghis Bavarsad *, Faragilah Rahimi, Shima Moienfar Pages 187-204

    The purpose of the present study is to investigate the impact of corporate responsibility dimensions (internal awareness, monitoring and sharing the best practices of corporate responsibility) on the supply chain partnership and financial performance of large manufacturing firms in Khuzestan Province. The population of this applied research consisted of 180 large manufacturing firms and with using Cochran's formula for limited society, 135 firms were selected. Statistical unit of society were the supply/finance managers of said firms and research questionnaire was distributed to them for each firm. The data collection instrument is questionnaire and which its content validity was evaluated through experts and academics, and its construct validity was confirmed through confirmatory factor analysis. Structural equation models and SPSS 22 have been used in order to analysis the data. The results indicate that all corporate responsibility dimensions (internal awareness, monitoring and sharing best practices) have significant impact on supply chain partnership but it is not significant on financial performance. In addition supply chain partnership have a positive and significant impact on financial performance.

    Keywords: Corporate, Responsibility, SCP, FP
  • Mojtaba Omidiyan, Younos Vakil Alroaia *, Seyyed Abdolla Heydariyeh Pages 205-227
    The purpose of this study is to modeling the factors affecting supply chain optimality based on the system dynamics technique in the power industry. The present study uses a hybrid approach to develop a qualitative-quantitative approach to formulate and validate the factors influencing the supply chain optimality. To elaborate and identify the optimal factors, from content analysis and thematic analysis using Novio software to construct themes, a qualitative model of factors influencing supply chain optimality was designed. On the optimality of the supply chain, 23 experts and experts in the electricity industry with purposive sampling method were selected. In the quantitative part, the system dynamics method was used for modeling, and then the data collected was analyzed by Venice software. This simulation was carried out over a one year period and represents a long-term horizon. Then the results of this simulation were presented and interpreted on the variables studied. Determining the relationships between variables and the types of variables can lead to a better understanding of the issue and to making appropriate decisions on the supply chain optimality problem.
    Keywords: Optimization, Supply Chain, content analysis, System Dynamics, Electricity Industry