فهرست مطالب

رسانه و فرهنگ - سال دهم شماره 2 (پیاپی 20، پاییز و زمستان 1399)

نشریه رسانه و فرهنگ
سال دهم شماره 2 (پیاپی 20، پاییز و زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/01/24
  • تعداد عناوین: 12
|
  • ریحانه صالح آبادی*، سیروس احمدی صفحات 1-25
    انقلاب سایبر فضایی متفاوت تر از آنچه در گذشته وجود داشته را پدید آورده است و سبب شده تا روابط بین الملل و ارتباطات بین کشورها در عرصه های گوناگون به شکل متفاوتی مطرح گردد. بنابراین این فضا سبب تحولات قابل توجهی در عرصه نظری و عملی شده است که مطالعه آن را حایز اهمیت نموده است. این پژوهش با رویکرد کیفی و استفاده از روش گرندد تیوری انجام شده است. به این منظور پس از بررسی متون تخصصی مرتبط با موضوع پژوهش از مصاحبه نیمه ساختمند با 16 نفر از صاحب نظران حوزه سایبر (اساتید دانشگاهی و مدیران سایبری) تا اشباع داده ها که به روش نمونه گیری هدفمند بود استفاده شد. یافته های تحقیق که از طریق کدگذاری باز و محوری انجام شد نشان می دهد که داده ها متشکل از 355 کد باز، 100کد محوری و 17مقوله است و در نهایت مدلی در قالب هسته مرکزی پژوهش با 5 عامل زمینه ای، 4 عامل راهبردی، 2 عامل علی و 6 پیامد تدوین شد. در نهایت می توان گفت این فضا ایجاد کننده فرصت های بسیار مهم و قابل توجهی می باشد که بازیگران سیاسی در صورت درک مناسب شرایط جدید، در عرصه بین المللی نسبت به افزایش قدرت ملی و برقراری پیوندهای شبکه ای اقدام نمایند.
    کلیدواژگان: انقلاب کشاورزی، انقلاب صنعتی، عصر اطلاعات، انقلاب سایبر، گرندد تئوری
  • بهاره آروین، مهدی غلامزاده* صفحات 2-21

    در ایران تحقیقات فراوانی درباره فردگرایی و جمع گرایی انجام شده است که هر یک از این تحقیقات میزان فردگرا یا جمع گرا بودن جامعه مورد بررسی را در بین یکی از دو سر طیف فردگرایی یا جمع گرایی نشان می دهند. اما نکته مشترک تمامی این پژوهش ها این است که فردگرا یا جمع گرا بودن ایرانیان در بستر گروه ها و شبکه های واقعی موردبحث و بررسی قرار گرفته است و نسبت بین فردگرایی و جمع گرایی واقعی با فردگرایی و جمع گرایی در شبکه های مجازی مغفول مانده است. بنابراین پرسش این مقاله این است که فردگرایی و جمع-گرایی در دنیای واقعی چه نسبتی با فردگرایی در شبکه های مجازی دارد؟ برای پاسخ به این سوال از روش پیمایش استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد بین فردگرایی با فردگرایی شبکه ای رابطه ای مستقیم و بین جمع گرایی با فردگرایی شبکه ای رابطه ای معکوس وجود دارد؛ بنابراین افرادی که در دنیای واقعی فردگرا هستند در شبکه های مجازی فردگرایی شبکه ای بالا و افرادی که در دنیای واقعی جمع گرا هستند نیز در شبکه های مجازی فردگرایی شبکه ای پایینی دارند؛ به عبارت دیگر به نظر می رسد فردگرا یا جمع گرا بودن افراد در دنیای واقعی بر کنش فردی یا جمعی آن ها در دنیای آنلاین تاثیر دارد.

    کلیدواژگان: فردگرایی، جمع گرایی، فردگرایی شبکه ای، شبکه های اجتماعی مجازی
  • محمدصادق نصراللهی صفحات 3-27

    ظهور اینترنت، پیشفرض‌ها را در هستی‌شناسی رسانه جمعی به چالش کشید. از همین رو، دانشمندان در دهه‌های اخیر به صرافت جدی جهت بازسازی مفهومی رسانه‌گونگی اینترنت افتاده‌اند. یکی از خطوط مفهومی اخیر، کلیدواژه‌ای پرکاربرد به نام «همگرایی» است. سوال اصلی آنست که منظور از همگرایی در عصر دیجیتال چیست و آیا نوعی اجماع نخبگانی نسبت به مفهوم آن وجود دارد؟ یا برعکس این واژه از «تشتت مفهومی» رنج می‌برد؟ اگر پاسخ به سوال اول مثبت است، آیا می‌توان تعریفی جامع از این واژه ارایه کرد؟ یافته‌ها از طریق روش مقایسه دایمی نشان می‌دهد مفهوم‌پردازی این واژه،‌ «واگرا و متشتت» است. به نظر می‌رسد در یک رویکرد جامع ارتباطی، می‌توان همگرایی را مستولی بر اکثر عناصر ارتباطی دانست. آنچه به عنوان تعریف جامع از همگرایی تحت عنوان «همگرایی ارتباطی جامع مجازی (هاجم)» پیشنهاد می‌شود عبارت است از: «فرایند تقارب و یکپارچگی در 1-عمل ارتباط (میان فرستنده و گیرنده)، 2-ابزار ارتباط (میان رسانه‌های همگانی)، 3-پیام ارتباط (میان دیداری و شنیداری)، 4-سطوح ارتباط (میان ارتباط جمعی و غیر جمعی) و 5-کارکرد ارتباط (میان اطلاع‌رسانی، آموزشی و سرگرمی) است که 6-بر اثر دیجیتال شدن (یکپارچگی بین سه زیرساخت نظام داده‌ها (فناوری اطلاعات)، ارتباطات دور و رسانه ها) در رسانه اینترنت به وقوع پیوسته است.»

    کلیدواژگان: همگرایی، دیجیتال شدن، ارتباطات، اینترنت، رسانه های همگانی
  • مهدی بیگدلو* صفحات 27-51
    با توسعه کمی و کیفی رسانه های نوین، هویت و همبستگی ملی را نه در نفی گونه گونی هویتها بلکه در ابراز هویت و ایفای نقش اقوام در میدان فرهنگی ایران باید جست. تحقیق کمی حاضر با مدنظر قراردادن این باور اساسی و با استفاده از روش موردی- زمینه ای در پی شناسایی موثرترین برنامه رسانه ملی در ارتقاء هویت قومی شهر زاهدان به عنوان مرکز یکی از استانهای پهناور و البته چند قومی کشور در دهه پیش رو است. از این رو از بین 6132 نفر از جوانان 18 تا 20 ساله این شهر به عنوان جامعه آماری، 651 نفر به عنوان حجم نمونه با روش تصادفی ساده انتخاب و پرسشنامه 13 سیوالی محقق ساخته که اعتبار و روایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ و نظرات صاحبنظران تایید شده بین آنان توزیع گردید. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده های پرسشنامه با استفاده از آزمون خی دو و فریدمن نشان دهنده این موضوع است که در برنامه های متنوع رسانه ملی در شهر زاهدان از نگاه پاسخ دهندگان «پخش حوادث و رویدادهای اجتماعی اقوام» می تواند بیشترین تاثیر را بر تقویت هویت قومی در دهه آتی داشته باشد.
    کلیدواژگان: رسانه ملی، شناخت اجتماعی، تعلق اجتماعی، هویت ملی، هویت قومی
  • علی اصغر ساجدی فر، زهره دهدشتی شاهرخ* صفحات 53-81

    امروزه، رسانه های اجتماعی فرصت منحصر به فردی را برای برندها در جهت تقویت روابط شان با مشتریان ایجاد می نمایند. سازمان ها می توانند با افزایش درگیری مشتریان خود با برندشان در رسانه های اجتماعی، ضمن خلق ارزش از طریق تعامل و مشارکت عمیق و پایدار با آنها، زمینه ساز حفظ و تقویت وفاداری شان باشند. بر این اساس پژوهش حاضر به دنبال شناسایی مهمترین پیش زمینه ها و بازدارنده های (موانع) درگیری مشتریان با برند در رسانه های اجتماعی در صنعت بانکداری می باشد. به منظور دستیابی به هدف مذکور مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته ای با مشتریانی که یک یا چند بانک را در رسانه های اجتماعی دنبال می کردند؛ صورت پذیرفت و تحلیل داده های آن با استفاده از روش تحلیل محتوا، انجام گردید. نتایج تحقیق نشان داد، مهمترین پیش زمینه های تاثیرگذار بر انگیزه مشتری برای درگیری با یک برند بانکی در رسانه های اجتماعی شامل سه بخش فردی (پاداش، سرگرمی، کسب اطلاعات، کنجکاوی، مشغولیت ذهنی با برند و مزیت اجتماعی)، سازمانی (شهرت برند، محبوبیت برند، تجربه خدماتی، اطلاع رسانی، قابلیت اعتماد و کیفیت محتوا) و رسانه (کاربرپسند بودن، امنیت، کیفیت، قابلیت ها و محبوبیت رسانه) بوده و در سطوح شخصی (عدم علاقه، فقدان مهارت شخصی، ذهنیت و گرایش منفی)، سازمانی (ضعف در ترویج، ضعف در تولید محتوا) و عوامل زمینه ای (موانع محیطی، محدودیت های رسانه ای) بازدارنده های مهم درگیری مشتری می باشند.

    کلیدواژگان: رسانه های اجتماعی، درگیری مشتری با برند، وفاداری به برند، تحلیل محتوا
  • حسین حیدری*، باقر ساروخانی، مهرداد نوابخش صفحات 83-105
    هدف این پژوهش بررسی تاثیر شبکه های اجتماعی مجازی بر هویت ملی است. روش پژوهش پیمایش و جامعه آماری شامل شهروندان بالای 15 سال تبریزی است و حجم نمونه برابر با 444 نفر است. روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای و ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته است. یافته های پژوهش نشان داد که مدت عضویت در شبکه-های اجتماعی مجازی بر هویت ملی، بعد آگاهی و بعد تعهد هویت ملی، میزان فعالیت بر بعد تعهد هویت ملی و حضور واقعی بر بعد آگاهی هویت ملی تاثیر منفی و میزان فعال بودن تاثیر مثبت بر بعد آگاهی هویت ملی دارد. میزان تاثیر شبکه های اجتماعی مجازی بر بعد تعهد هویت ملی بیشتر از سایر ابعاد است. نتایج نشان داد که صرف حضور در شبکه های اجتماعی مجازی تاثیر مثبت یا منفی بر هویت ملی ندارد، بلکه زمینه اجتماعی و فرهنگی کاربران در تعیین نوع تاثیر این شبکه ها موثر است و ارایه تعریفی فراگیر از هویت ملی می تواند باعث تقویت هویت ملی گردد
    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی مجازی، هویت ملی، آگاهی، تعلق و تعهد
  • فهیمه رحیمی خویگانی، مرتضی دهقان نژاد*، ابوالحسن فیاض انوش، علی اکبر جعفری صفحات 107-139
    امروزه، اهمیت روزافزون فضای گسترده مجازی در عرصه تبلیغ و اطلاع رسانی، بر کسی پوشیده نیست. این مسئله به قدری مهم است که غفلت از آن برای هر صاحب فکر و اندیشه ای می تواند گران تمام شود. پژوهش حاضر با تکیه بر همین اهمیت، قصد دارد تا به نحوه بهره گیری دو طیف عرفان نوظهور اشو و عرفان حلقه از فضای مجازی را مورد بررسی قراردهد. در این راستا، تلاش شد، با روشی توصیفی تحلیلی، مجموعه فعالیت های فضای مجازی در یک محدوده زمانی شش ماهه و با تاکید بر تعداد کانال ها، تعداد کاربران، تعداد پست ها، محتوای پست ها، نحوه بهره گیری عرفان های جدید از بسترسازی فضای مجازی و اهداف آنان در این فضا مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد. مهمترین یافته این پژوهش که با روشی توصیفی تحلیلی نگاشته شده، بیان کننده این مهم است که عرفان حلقه و اشو، با بهره-گیری از فضای مجازی و با تمرکز بر موضوعات مهم وجذابی چون دفاع از حقوق زنان و ضدیت با برخی امور دین، توانسته اند رشد قابل ملاحظه ای در بین جوانان داشته باشند. همچنین عدم دسترسی آنها به رسانه های مجاز و انجام فیلترینگ نتوانسته است، مانع بزرگی بر سر راه آنان باشد.
    کلیدواژگان: فضای مجازی، بسترسازی، اشو، عرفان حلقه
  • اردشیر زابلی زاده، محمدحسین ساعی، جهاندار امیری*، امیرحسین رمضانی بیدگلی صفحات 141-165

    عرصه خبر، عرصه ای رقابتی است و شبکه خبر همچون هر سازمان خبری دیگر برای بقا در محیط رقابتی و رسیدن به مرجعیت خبری علاوه بر امکانات مادی، تجهیزات فنی و سیاستهای دقیق، نیاز به بازنگری در فرآیندهای کاری و طراحی شغلی کارکنان خود دارد. هدف پژوهش حاضر شناسایی شیوه های غنی سازی شغلی برای چهار شغل اصلی شبکه خبر و ارایه راهکار در این خصوص است. این پژوهش به صورت کیفی انجام شده و روش گردآوری اطلاعات ، مطالعه کتابخانه ای و مصاحبه عمیق با نخبگان است. مصاحبه شوندگان با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده و روش تجزیه و تحلیل اطلاعات، کدگذاری است. تمرکز زدایی، توانایی استفاده از فناوریهای مدرن، توجه به صلاحیتهای ذاتی و کسب مهارتهای لازم، دادن استقلال کاری به شاغلین، مخاطب شناسی و رقیب شناسی و استفاده از بازخوردها مهمترین یافته های تحقیق در الگوی ارایه شده برای شبکه خبر می باشد.

    کلیدواژگان: خبر و مرجعیت خبری، شبکه خبر، غنی سازی شغلی، مشاغل خبری
  • محمدرضا فیروزی، سیف الله فرزانه*، ابوالقاسم حیدرآبادی صفحات 167-188

    در سالهای اخیر، در شبکه های صدا و سیمای ج. ا.ا، تحولاتی را شاهد بوده ایم، که متآثر از عوامل متعددی است که توانسته است با راهکارهای متعدد، مخاطب را به گونه ای دیگر جذب رسانه کند؛ یکی از رایج ترین این شبکه های پر مخاطب در چند سال اخیر، مسابقات و نرم افزار و اپلیکیشن هایی است که تبلیغات بخت آزمایی را ترویج می کند؛ از این رو آنچه مشاهده می شود آن است که شانس و اقبال در رسانه ها، چنان افزایش یافته است که می توان آن را به فرهنگ شانس و اقبال نسبت داد. از این رو با توجه به فراوانی این فرهنگ در رسانه ملی و ترویج آن در رسانه ملی و جذب مخاطب و نیز افزایش پیامدهای اقتصادی، سیاسی و روانی این مسیله؛ لازم دیده شد پژوهشی با هدف واکاوی رویکرد رسانه ملی در ترویج فرهنگ شانس و اقبال در جامعه و نیز بررسی پیامدهای این سیاست رسانه برای مردم از جنبه های مختلف مورد مطالعه قرار گیرد؛ پژوهش حاضر به روش کیفی و در سطح کاربردی انجام شده است. گردآوری اطلاعات این تحقیق به صورت مصاحبه و به صورت حضوری صورت گرفته است. روش تحلیل این پژوهش به شیوه داده بنیاد می باشد؛

    کلیدواژگان: رسانه، سیاست گذاری رسانه، کالایی شدن رسانه، صنعت فرهنگ
  • هومن قاپچی، علی اکبر فرهنگی، طاهر روشندل اربطانی، سید مهدی شریفی* صفحات 189-222

    در این تحقیق، با روش «مطالعه موردی» و روش نمونه گیری « گلوله برفی» 124 نفر از جوانان اروپایی که جذب داعش شده اند مورد مطالعه قرار گرفته و برای هرکدام پروفایل جداگانه ساخته شد. در این پروفایل ها نام، نام خانوادگی، نام مستعار، سن، جنسیت، تحصیلات، شغل، مذهب، محل سکونت، اصلیت نژادی، ماموریت، دلیل جذب، طریق جذب، وضعیت فعلی، فنون اقناع، نقش رسانه در جذب، نوع بازنمایی در رسانه جمعی و تولید، توزیع، مصرف یا حضور در محتوای داعش بررسی شده است. نقش رسانه های اجتماعی در جذب این مخاطبان خاص و به ظاهر دست نیافتنی پرسش اصلی این تحقیق بوده است. پرسش های فرعی عبارتند از: 1. نقش رسانه در جذب جوانان اروپایی کدام یک از این سه حالت بوده است؟ عامل جذب، کاتالیزور(شتاب دهنده) یا بی تاثیر؟ 2. نسبت (تولید کننده های محتوای داعش) با (توزیع کننده های محتوای داعش)، (مصرف کننده های محتوای داعش) و (حاضرین در محتوای داعش) در این جامعه موردی به چه میزان است؟ 3. کدامیک از فنون چهارده گانه اقناع برای جذب این افراد بیشتر به کار رفته است؟ 4. نوع و نسبت بازنمایی رسانه های جمعی این افراد چه میزان بوده است؟ 5. این افراد دارای اصلیت اروپایی بوده یا نسل دوم و سوم مهاجرین به اروپا بوده اند؟ 6. رسانه اصلی جذب این افراد در کدام سوی طیف «از منبر تا فضای مجازی» بوده است؟

    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، اقناع رسانه ای، رسانه های نوین، اثرگذاری رسانه ای، پساداعشیزم، گلوله برفی
  • بشیر معتمدی*، مهدی منتظرقائم، اصغر فهیمی فر، عبدالله بیچرانلو صفحات 223-257
    یکی از دغدغه های حوزه دین و رسانه، پرسش از نسبت دین مبتنی بر «کلام»، با «تصویر» و «رسانه تصویری» است. در این مقاله ضمن مروری بر ادبیات نظری، از میان برنامه های دینی تلویزیون، برنامه «درسهایی از قرآن» که توسط آقای قرایتی حدود 40 سال هر هفته از تلویزیون پخش گردیده، مدنظر قرار گرفت و به دنبال پاسخ به این سوال بود که تصاویر دینی این برنامه، چه تحولاتی را در طی این سالها پیموده است؟ و آیا استفاده از تصویر تلویزیونی، منجر به ارایه بهتر «دین» شده است؟ روش تحقیق در این پژوهش، «نشانه شناسی» است که با 5 آیتم «لباس، سن و جنسیت»، «ارتباطات غیرکلامی»، «ترکیبهای تصویری»، «حرکت» و «رنگ و نور»، تصاویر این برنامه مورد ارزیابی قرار گرفت. روش انتخاب نمونه به صورت تصادفی و انتخاب 10 برنامه در فاصله سالهای 1358 تا 1388 است. نشانه شناسی تصاویر حاکی از آن است که این برنامه به تدریج اولا در جایگاه دین حکومتی قرار گرفته، ثانیا ارتباطات یکسویه و عمودی گشته و ثالثا با تمرکز بر تیپ مذهبی حاضران در برنامه، تنوع فرهنگی جامعه را نادیده گرفته است .در نتیجه «تصویر» در این برنامه، به دلیل عدم رعایت شاخصهای ارتباطاتی صحیح، نتوانسته مددرسان ارایه درست «دین» گردد.
    کلیدواژگان: دین، تصویر، تلویزیون، برنامه دینی
  • موسی نجفی، سمیه سرافراز* صفحات 259-275
    بررسی تاثیرگذاری رسانه ها در فعالیت های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی همواره مطرح بوده است، اما این که چگونه رسانه ها باتوجه به ابعاد وجودی و کارکردی خود می توانند بر فرآیند تمدن سازی به خصوص پس از انقلاب اسلامی ایران تاثیر داشته باشند به عنوان هدف اصلی این پژوهش مدنظر است. این تحقیق به لحاظ هدف، کاربردی؛ از حیث روش، توصیفی است و گردآوری اطلاعات به طریق کتابخانه ای با ابزار فیش برداری انجام شده است. نتایج و یافته ها نشان می دهد باتوجه به ماهیت غنی تمدن اسلامی، رسانه ها به دلیل کارکردهای سیاسی و ارزشی، اطلاعاتی، فرهنگی و هنری، و...، که دارند می توانند از نظر کنش و واکنش فردی و جمعی در عرصه اجتماعی و از طریق گفتمان سازی رسانه ای و پویش رسانه ای منسجم و فراگیر در سه سطح فروملی، ملی و فراملی، نقش مهمی در تمدن سازی اسلامی به خصوص پس از ظهور انقلاب اسلامی ایران داشته باشند. در نهایت از آن جا که پیام دین اسلام به عنوان یک گفتمان ایدیولوژیک با فطرت و عقلانیت بشر هم سو است، می تواند با کمک رسانه های مختلف از طریق ایجاد نظام مکتبی ارزشی در سیری درست از مسیر دولت اسلامی به جامعه اسلامی و سپس تمدن نوین اسلامی برسد.
    کلیدواژگان: رسانه، تمدن اسلامی و انقلاب اسلامی ایران، گفتمان سازی
|
  • Reyhane Salehabadi *, Syrus Ahmadi Pages 1-25
    The cyber revolution has created a space different from what has existed in the past, and has led to the emergence of international relations and communication between countries in different ways. As a result, this space has led to significant theoretical and practical developments that have made it important to study it. The purpose of this study is to provide a model for the environment created by the cyber revolution. The research has been done with qualitative approach and using the grounded theory method. For this purpose, after reviewing specialized literature related to the research topic, semi-structured interviews were conducted with 16 cybersecurity experts (academics and senior executives) to data saturation targeted sampling. The research findings through open and axial coding indicate that 355 open source codes, 100 axial codes and 17 categories are ultimately modeled as the core of the research with 5 contextual factors, 4 strategic factors, 2 Factor Ali and 6 outcomes were formulated. Finally, it can be argued that this creates significant and significant opportunities for countries and economic actors to understand the new situation internationally in terms of enhancing national power and effective actor and networking. Take action.
    Keywords: Agricultural Revolution, Industrial Revolution, Information Age, Cyber Revolution, grounded theory
  • Bahare Arvin, Mehdi Gholamzadeh * Pages 2-21

    In Iran, a lot of investigation about individualism and collectivism has been done. Each of these investigations reveals the degree of individualism or collectivism of the society under study on a spectrum. But the contribution of all these studies is to examine of individualism or collectivism of Iranians in real groups and networks, while the connection between this type of individualism and collectivism with collectivism and individualism in the virtual networks is ignored. Therefore, the question of this article is whether individualism and collectivism in the real world relate to individualism and collectivism within the virtual networks. The survey method was used for answering this question. The results of this research show that there is a direct relationship between individualism and networked individualism and there is an inverse relationship between collectivism and networked individualism. Therefore, those who are individualists in the real world have a high network individuality within virtual networks. And those who are collectivist in the real world have a low networked individualism in virtual networks. In other words, it seems that the individualism or collectivism of people in the real world affects their individual or collective actions in the online world.

    Keywords: individualism, collectivism, networked Individualism, Virtual social networks
  • Mohammadsadegh nasrollahi Pages 3-27

    The advent of the Internet has challenged some assumptions in mass media ontology. One of the conceptual lines introduced is the widely used keyword called "convergence". Now the main question of this article is what is meant by convergence on the Internet and is there a kind of relative elite consensus on its meaning? Or, conversely, does it suffer from "conceptual fragmentation"? If the answer to the first question is yes, can a comprehensive definition of the term be provided? Findings of this study show that the conceptual space of this word is "divergent and fragmented What is proposed as a comprehensive definition of convergence is called " Comprehensive Communicative Cyber Convergence "(4Convergence): "The process of convergence and integration in 1-communication operation (between sender and receiver), 2-communication tool (between mass media) 3- Communication message (between visual and audio), 4- Levels of communication (between mass and non-mass communication) and 5- Function of communication (between information, education and entertainment) which is 6- Due to digitalization (integration between Three infrastructures of data systems (information technology, telecommunications and media)) have taken place in the Internet media."

    Keywords: convergence, digitalization, communication, internet, mass media
  • Mehdi Bigdeloo * Pages 27-51
    With the quantitative and qualitative development of modern media, national identity and solidarity should be sought not in denying the diversity of identities but in expressing identity and playing the role of ethnic groups in Iran's cultural field. The present study seeks to identify the most effective national media program in promoting the ethnic identity of Zahedan as the center of one of the vast and, of course, multi-ethnic provinces of the country in the coming decade, taking into account this fundamental belief and using a case-by-case approach. Therefore, out of 6132 young people aged 18 to 20 in this city as a statistical population, 651 people were selected as the sample size by simple random method and a 13-question questionnaire was conducted which validated and validated using Cronbach's alpha and the opinions of experts. They were distributed. The results of questionnaire data analysis using Chi-square and Friedman tests indicate that in various national media programs in Zahedan, from the perspective of respondents, "distribution of ethnic social events" can have the greatest impact on strengthening ethnic identity in the decade. Have a future.
    Keywords: National Media, social cognition, social belonging, National Identity, Ethnic identity
  • AliAsghar Sajedifar, Zohreh Dehdashti Shahrikh * Pages 53-81

    Today, social media creates a unique opportunity for brands to strengthen their relationships with customers. Organizations, by increasing the brand engagement of their customers on the social media, could create value through interaction and deep and sustained contribution with them, and also they could maintain and strengthen their customers' loyalty. Accordingly, the present study seeks to identify the most important antecedents and barriers of customer-brand engagement on social media in the banking industry. In order to achieve this goal, in-depth interviews were conducted with customers whom following one or more banks on social media and its data analysis was performed by using content analysis method. The results showed that the most important antecedents affecting customer motivation to engage with a banking brand on social media include three parts: individual (reward, entertainment, information, curiosity, brand engagement and social advantages), organizational (brand reputation, brand popularity, Service experience, information, reliability and content quality) and media (user-friendliness, security, quality, capabilities and popularity of media) and at the personal level (lack of interest, lack of personal skills, negative mentality and attitude), organizational (weakness in Promotion, poor content production), and contextual factors (environmental barriers and media constraints) are important barriers to customer engagement.

    Keywords: Social Media, Customer Brand Engagement, Brand Loyalty, content analysis
  • Hossein Heidari *, Bagher Saroukhani, Mehrdad Navabakhsh Pages 83-105
    The purpose of this study is to investigate the impact of online social networks on national identity. The research method is survey and the statistical population consisted of citizens over 15 years of Tabriz. The sampling method is multi-stage cluster sampling and research tool is researcher made questionnaire. The findings showed that the duration of membership has a negative effect on national identity and dimensions of awareness and commitment. Also, the effect of the amount of activity on the commitment and actual presence on the awareness is negative. But being active has a positive effect on the belonging and commitment of national identity. The impact of online social network on commitment is more than other dimensions. The results showed that mere presence in online social networks does not have a positive or negative effect on national identity, but the social and cultural context of users is effective in determining the type of impact of these networks and providing a comprehensive definition of national identity can strengthen identity.
    Keywords: Online Social Network, National Identity, awareness, Belonging, Commitment
  • Fahimeh Rahimi, Morteza Dehqannejad *, Abolhasan Faiiaz Anush, Aliakbar Jafary Pages 107-139
    Today, the growing importance of cyberspace in the field of advertising and information is not hidden from anyone. This issue is so important that neglecting it can be costly for any thinker. Based on this importance, the present study intends to examine the use of cyberspace by two spectrums of emerging mysticism - Ashu and halgheh mysticism. In this regard, an attempt was made, with a descriptive-analytical method, to set the activities of cyberspace in a period of six months and with emphasis on the number of channels, number of users, number of posts, content of posts, how The use of new mystics from the bedrock of cyberspace and their goals in this space should be studied and analyzed. The most important finding of this research, which has been written in a descriptive-analytical manner, indicates that it is important that mysticism is used in cyberspace and focusing on important and attractive topics such as defending women's rights and opposing some religious issues. , Have been able to grow significantly among young people. Also, their lack of access to authorized media and filtering has not been a major obstacle in their way.
    Keywords: cyberspace, Bedding, Osho, halghe Mysticism
  • Ardeshir Zabolizadeh, M.Hossein Saei, Jahandar Amiri *, Amirhosain Ramazany Pages 141-165

     News area is a competitive arena and each news organization in order to survive in a competitive environment and achieve news authority, in addition to material facilities, technical equipment, and policies, it needs to review its employees' work processes and job.The present study tries to identify job enrichment methods for the four main jobs of IRINN .The research has done qualitatively and the method of data collection is library study and in-depth interviews with elites. The goal of the study is to redesign and redefine news vocations including news editor, chief editor, and news broadcaster based on job enrichment theory. This research has been done qualitatively. Data were collected through library research and interviewing with experts. The interviewees selected through purposeful sampling, and the data analysis for the interviews was done through codification. The results of the study were a set of data led to a model offered for enriching news vocations in IRIB. Decentralization, the ability to use modern technologies, paying attention to inherent competencies and acquiring the necessary skills, giving employees job independence, audience and competition and using feedback are the most important research findings in the model provided for the news network

    Keywords: news authority, IRINN, job enrichment, News, jobs
  • MohamadReza Firozi, Seyfollah Farzaneh *, Abolghasem Heidarabadi Pages 167-188

    In recent years, we have witnessed changes in the radio and television networks of the Islamic Republic of Iran, developments that are influenced by various factors that have been able to attract the audience in a different way with various solutions; ; Hence, what can be seen is that luck in the media has increased so much that it can be attributed to the culture of luck. Therefore, considering the abundance of this culture in the national media and its promotion in the national radio and television and attracting the audience, as well as increasing the economic, political and psychological consequences of this issue; It was necessary to study a study with the aim of analyzing the approach of the national media in promoting the culture of luck in society and also to examine the consequences of this media policy for the people from different aspects.

    Keywords: Media, media policy, media commodification, culture industry
  • Hooman Qapchi, AliAkbar Farhangi, Taher Roshandel Arbatani, Seyyed Mahdi Sharifi * Pages 189-222

    Leaving home for Jihad? Disguising dystopia & Selling it as utopia is what ISIS does with its recruits (especially young Europeans). By sticking to extreme ideological thoughts or claiming no ideology, this dystopia remains ruined forever. This article has been trying to answer some -easy yet difficult to imitate- questions: How is it possible to recruit a young educated Western Citizen to fight for an old outdated Eastern ideological battle? Who are the European youths willing to engage in radicalization? Why is this triangle (Sex, Violence, Religion) so favorite in times beyond compare? Is it only for the sake of Utilitarianism? What’s the percentage of The female jihadists of Europe and the male ones? What are the main Driving factors behind foreign fighters in Syria and Iraq? Fortunately, there are good pieces of puzzle here and there all around the world about this topic. European countries have been feeling the necessity to analyze not the terrorists but the ways they persuade recruits (by studying Intercultural conflict management, Intercultural moral judgement and so on.). The very Persuasion Process happens by using, misusing, disusing or abusing Mass Media. That’s why Media managers should be aware of the outcome more than others.

    Keywords: social networks, Media Persuasion, New Media, Media Effectiveness, Post ISIS Era, Snowball
  • Bashir Motamedi *, Mahdi Montazer Ghaem, Asghar Fahimifar, Abdollah Bicheranlou Pages 223-257
    One of the concerns of religion and media domain is the question of the relation between religion basedOne of the concerns of religion and media domain is the question of the relation between religion based on discourse, image and visual media. In this article while reviewing the theoretical literature among religious programs ‘Lesson form the Quran’ by Hojjatul-Islam Qarati which is broadcast about 40 years was reviewed and sought to respond this question ‘what changes have the religious images undergone during these years and has it leaded to better presentation of the religion? The methodology of this study is semiotic which was accessed by emphasizing 5 items:’ Clothing, age and sex’, ‘non-verbal communication’, ‘movement’ ‘color and light. Samples were selected randomly, 10 selected programs were selected within years 1972-2009. Semiotic implies that firstly these programs has been gradually were placed at the position of governmental religion, secondly communication has been one-sided and vertical and thirdly by focusing on the religious type of those who are present in the programs has ignored cultural diversity of the society.
    Keywords: Religion, image, television, Religious program
  • Mousa Najafi, Smoye Sarafraz * Pages 259-275
    Marshall McLuhan considers the media to be equivalent to a message; Thus, since mankind began transmitting the message to all its species, the media has existed and in its evolutionary path has influenced and reciprocally influenced cultures as the foundations of civilizations. The most important feature of mass media is that they are "institutional." This means that the message is prepared and sent within a coherent communication system with the aim of influencing the audience's awareness. Civilizations are also the product of external conditions and environmental, cultural, political, sociological, and economic factors that affect the thought and within individuals of society. Thinking becomes a society, so it seems necessary to examine the role of the media in the post-Islamic Revolution with the unique components of belief, politics, culture, and sociology; So the question is, what has been the role of the media in the process of civilization after the Islamic Revolution in Iran? Given that the media have a great influence on public awareness and the establishment of social relations and the deepening of moral values and virtues, it seems that the role of the media and civilization is reciprocal.
    Keywords: Media, Communications, Islamic Civilization, Islamic Revolution of Iran