فهرست مطالب
مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال پنجم شماره 2 (پیاپی 19، تابستان 1381)
- تاریخ انتشار: 1381/04/10
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 1-4مقدمه
پاسخ های بعد از رفع تحریک بارورفلکس، در دهه اخیر مورد بی توجهی قرار گرفته است. در مطالعه حاضر ارزیابی این پاسخ ها در طی استراحت، ورزش ایزومتریک و ورزش دینامیک انجام گرفته است.
روش کارمطالعه بر روی 12 جوان مذکر داوطلب صورت گرفت. تحریک به وسیله دستگاه مکش گردنی مدل اکبرگ به مدت 10 ثانیه و با فشار ممتد 50 میلی متر جیوه در ناحیه گردن انجام شد. بار کار ورزش دینامیک W100 و در مورد ورزش ایزومتریک 50% حداکثر تلاش مشخص بود. الکتروکاردیوگرام به طور مداوم ثبت می شد و ارزیابی روی پاسخ های ضربه به فاصله ی دو موج R انجام شد. این موضوع در هر سه پروتکل انجام شد.
نتایجبه طور کلی اوج تاکی کاردی بعد از رفع تحریک در حالت ورزش نسبت به حالت استراحت سریع تر اتفاق می افتاد و شدت تاکیکاردی به ترتیب از حالت استراحت به ورزش ایزومتریک و ورزش دینامیک افزایش می یافت و اختلاف بین حالت استراحت و ورزش دینامیک از لحاظ آماری معنی دار بود .(P<0/01)
نتیجه گیریاین تحقیق نشان می دهد که تخفیف تاکیکاردی بعد از رفع تحریک در طی ورزش با نظریه کاهش تونوس واگی در طی ورزش مطابقت دارد.
کلیدواژگان: تون واگ قلبی، بارورفلکس، پاسخ های بعد از رفع تحریک، ورزش، انسان -
صفحات 5-10مقدمه
علیرغم پیشرفت های صورت گرفته در علم پزشکی، بیماری های انگلی کماکان از مشکلات مهم کشورهای در حال توسعه می باشند و نیاز به شناخت ابعاد مختلف اپیدمیولوژیک آنها و ارتباطشان با عوامل محیطی از ضروریات هر جامعه می باشد. از آنجا که در هر اجتماعی کودکان بیش از سایرین در معرض خطر می باشند لذا در تحقیقات پایه همیشه این گروه در اولویت قرار می گیرد.
روش کاراین بررسی یک مطالعه مقطعی از نوع توصیفی-تحلیلی می باشد. جامعه مورد مطالعه در این تحقیق کودکان 13-1 ساله ساکن شهرک ولیعصر اراک بوده و نمونه برداری به روش تصادفی ساده انجام شده است. نمونه های تهیه شده از 385 کودک (جمعا 1155 نمونه) به روش رسوبی فرمالین-اتر آزمایش گردیدند. اطلاعات به دست آمده به کمک آزمون مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
نتایجنتایج حاصل از آزمایشات صورت گرفته نشان دهنده آلودگی 163 کودک (42/3%) به انگل های روده ای بوده است. از این میزان 17/4% آلوده به انگل های بیماری زا بوده اند. بیش ترین شیوع مربوط به ژیاردیا با 16/6% نشان داده شده است. آلودگی دختران بیش از پسران بود. آنالیزهای آماری ارتباط مستقیمی بین آلودگی و سن را نشان داد. به این صورت که با افزایش سن، الودگی نیز بیش تر می گردد. حداکثر آلودگی در کودکانی که پدرشان فوت شده و یا والدین بی سواد داشتند، مشاهده شد.
نتیجه گیرینتایج حاصل از این تحقیق حاکی از آلودگی قابل توجه کودکان 13-1 سال ساکن شهرک ولیعصر اراک به انگل های روده ای می باشد. بنابراین جهت آلودگی های انگلی در آن شهرک و یا کل جامعه استفاده از سبزیجات و میوه جات کاملا شسته شده، بهسازی محیط و دفع بهداشتی فضولات و فاضلاب ها، استفاده از آب سالم و بهداشتی، یافتن بیماران و درمان تمامی آن ها با داورهای موثر به خصوص در مناطق با فقر بهداشتی و فرهنگی توصیه می گردد.
کلیدواژگان: انگل های روده ای، کودکان، شیوع -
صفحات 11-15مقدمه
هدف از انجام این پژوهش بررسی میزان افسردگی در دانشجویان پرستاری، مامایی و بهداشت و رابطه آن با نگرش فرد نسبت به امور مذهبی در دانشگاه علوم پزشکی بندر عباس است.
روش کاردر این پژوهش 299 آزمودنی (105 پسر و 194 دختر) دانشجو که به روش نمونه گیری غیر احتمالی و از نوع آسان وارد بررسی شده بودند، با آزمون افسردگی بک و جهت گیری مذهبی آلپورت مورد بررسی قرار گرفتند.
نتایجبر اساس آزمون افسردگی بک از مجموع افراد مورد بررسی 55/5% بدون افسردگی، 32/1% افسردگی خفیف، 11% افسردگی متوسط و 1/3% افسردگی نسبتا شدید یا شدید داشتند. بر اساس مقیاس نگرش مذهبی دو بعدی آلپورت، مذهب در 8/7% افراد مورد بررسی بیرونی و در 91/3% درونی شده است. آزمون آماری مجذور کای نشان داد از نظر میزان افسردگی در دختران و پسران اختلاف معنی دار آماری وجود ندارد.(p>0/05) بین میزان افسردگی و نگرش فرد نسبت به امور مذهبی همبستگی معکوس وجود دارد به این ترتیب که با بالا رفتن نگرش مذهبی، میزان افسردگی کاهش می یابد .(r=0/16 ,p<0/05)
نتیجه گیریشدت افسردگی با نگرش فرد نسبت به امور مذهبی ارتباط معنی دار اماری دارد و در افراد کم اعتقاد به مذهب، میزان افسردگی بیش تر از افراد مذهبی است.
کلیدواژگان: افسردگی، جهت گیری مذهبی آلپورت، دانشجو، فهرست افسردگی بک، مذهب -
صفحات 16-19مقدمه
سرخجه یک عفونت ویروسی حاد و خود محدود است لیکن ابتلا در زمان بارداری منجر به نقایص جنینی متعدد و سندرم سرخجه مادرزادی می شود. ایمنی مادر قبل از بارداری از این معضل جلوگیری خواهد کرد. ایمنی مادر به واسطه ابتلا یا مصونیت به دست می آید. در کشورهای پیشرفته واکسیناسیون در قالب برنامه واکسیناسیون کشوری انجام می شود. این در حالی است که در ایران واکسیناسیون سرخجه هنوز توصیه نشده است. این بررسی به منظور تعیین میزان ایمنی خانم ها به هنگام ازدواج در شهر اراک در سال 1380 صورت گرفت.
روش کاردر این مطالعه، خانم های به هنگام ازدواج مراجعه کننده به آزمایشگاه جهت انجام آزمایش خون برای غربالگری تالاسمی به عنوان گروه مورد مطالعه انتخاب شدند و نمونه خون از آنها اخذ شد و به روش الیزا باکیت رادیم ایمنی به سرخجه در آنها بررسی شد. تعداد نمونه 1563 مورد بود. مطالعه به صورت توصیفی و نمونه گیری تصادفی ساده بود.
نتایجاز 1356 مورد بررسی در 80/2% (1254 مورد) ایمنی به سرخجه وجود داشت و 19/8% (309 افراد حساس به سرخجه بوده و مصونیت نداشتند. بین سن و مصونیت ارتباط معنی دار مثبتی وجود داشت)(P=0/0058) لیکن بین میزان تحصیلات و محل سکونت دو گروه مصون و غیر مصون تفاوت آماری معنی داری وجود نداشت.
نتیجه گیریبا توجه به نتایج مذکور به نظر می رسد تزریق واکسن سرخجه در دوران کودکی مفید باشد یا در صورت عدم وجود امکانات، حداقل این واکسن به دختران دبیرستانی تزریق گردد.
کلیدواژگان: سرخجه، مصونیت، سندرم سرخجه مادرزادی، سرولوژی، واکسن -
صفحات 20-23مقدمه
بازآموزی جامعه پزشکی به عنوان بخشی از آزمون نیروی انسانی از اهمیت خاصی برخوردار است. نظر به این که اهداف برنامه های باز آموزی صرفا محدود به کسب اگاهی نیست و ایجاد دگرگونی در روش های رفتاری، استدلال، منطق و فرهنگ حرفه ای را نیز شامل می شود لذا مطالعه سطح انگیزش پزشکان و ایجاد علاقه در آنان به منظور شرکت در برنامه ها ضروری به نظر می رسد.
روش کارهدف این پژوهش تعیین ارتباط 7 معیار به عنوان عوامل انگیزی، شامل سهولت، تناسب، توجه به فرد، خودآزمایی، علاقه، تحقیقات نظری و نظام مندی بوده است. جامعه مورد پژوهش کلیه پزشکان شاغل در مراکز بهداشتی و درمانی و بیمارستان های استان مرکزی بوده که حجم نمونه برابر حجم جامعه که 360 پزشک بود، در نظر گرفته شد. این پژوهش از نوع توصیفی-تحلیلی و ابزار گرد آوری داده ها نیر پرسشنامه 29 سوالی بوده که اعتماد علمی آن مورد تایید قرار گرفت و داده ها از طریق آزمون مجذور کای و نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفت.
نتایجاین پژوهش نشان داد که ارتباط معنی داری بین 7 معیار ذکر شده با عوامل ایجاد انگیزش در پزشکان عمومی وجود دارد (p<0/0001). ولی بین جنسیت و سن با عوامل فوق ارتباط معنی داری مشاهده نشد ولی بین محل خدمت با معیار سهولت و ایجاد علاقه ارتباط معنی داری مشاهده شد .(p<0/05)
نتیجه گیریاین پژوهش نشان داد که هرچه به پزشکان اجازه مشارکت و اظهار نظر در برنامه ها داده شود و برنامه ها از نظر زمانی و مکانی برای ان ها مناسب تر باشد، ایجاد انگیزه بیش تر خواهد شد. همینطور تناسب آموزش ها با نیازهای درمانی، بیماری های کثیرالوقوع و نیز ارایه شیوه های مداوای جدید و اصلاح روند تشخیص و درمان، اشتیاق آنان را برمی انگیزاند.
کلیدواژگان: انگیزش، آموزش مداوم پزشکان، پزشکان عمومی -
صفحات 24-28مقدمه
نایسریاگونوره، دیپلوکوک گرم منفی از خانواده نایسریاسه و عامل بیماری مقاربتی سوزاک در انسان است. کشت و آنتی بیوگرام از این باکتری کم تر در آزمایشگاه های تشخیص طبی صورت گرفته و تعیین میزانMIC در این باکتری فقط در آزمایشگاه های مرجع صورت می گیرد. هدف از این تحقیق ارایه ارتباطی است که در جامعه مورد مطالعه، مقادیر MIC، آسان تر و بدون انجام آزمایشات تکنیکی پیچیده در دسترس پزشکان قرار گیرد.
روش کاردر این مطالعه بر روی 50 نایسریاگونوره جدا شده از بیماران مبتلا به سوزاک، تست آنتی بیوگرام صورت گرفت و برای هر دیسک آنتی بیوتیک قطر هاله عدم رشد اندازه گیری گردید. سپس بر مبنای دستورالعمل هایNCCL برای چهار آنتی بیوتیک پنی سیلین، تتراسیکلین، اسپکتومایسین و سفاریااکسون مقادیر MIC اندازه گیری شده و بین قطر هاله عدم رشد به عنوان متغیر مستقل و مقادیر MIC به عنوان متغیر وابسته رگرسیون خطی ایجاد گردید.
نتایجنتایج نشان می دهد که در هر چهار مورد ارتباط بین مقادیر قطر هاله و MIC به صورت منفی (معکوس) است و ضریب رگرسونی برای 3 آنتی بیوتیک اول با سطح معنی داری 0/0001 و برای آنتی بیوتیک چهارم با سطح معناداری 0/001 معنی دار می باشد.
نتیجه گیرینتایج حاصل از MIC و مقدار هاله ممانعت از رشد با هم دیگر مطابقت کامل داشته (رابطه خطی) و بنابر این با میزان خطای حداقل (صفر تا 4 رقم اعشار) می توان تاثیر متقابل قطر هاله و میزان MIC را در جامعه مورد مطالعه تخمین زد.
کلیدواژگان: نایسریاگونوره، قطر هاله ممانعت از رشد، حداقل غلظت بازدارندگی رشد -
صفحات 29-33مقدمه
خونریزی دستگاه گوارش یکی از علل شایع مراجعه بیماران به کلینیک های گوارش و جراحی عمومی است و از دید بیمار هیچ چیز وحشتناک تر از خون ریزی از راه دهان و مقعد نیست. علت خونریزی تحتانی گوارش می تواند خوش خیم یا بدخیم، ساده یا پیچیده باشد. خونریزی می تواند مخفی، تدریجی و شدید باشد لذا خونریزی تحتانی گوارش باید تا تعیین علت، بررسی کامل شود.
روش کاراین مطالعه به صورت مشاهده ای، توصیفی- تحلیلی و مقطعی از 79/6/1 لغایت 80/5/31 به مدت یکسال انجام شده است. بیماران با دفع خون تازه یا لخته از مقعد از طریق شرح حال، معاینه کامل، آندوسکپی، رکتوسیگموییدوسکپی و کولونوسکپی مورد بررسی قرار گرفته اند.
نتایجاز 580 بیمار مورد بررسی، 55/6% مرد و 44/8% زن بوده اند و 40/3% با شکایت یبوست و رکتوراژی و 14/7% اسهال و رکتوراژی، 45% اجابت مزاج نرمال داشته اند. از دیدگاه علت شناسی بیماری 20% بیماران همورویید، 12/4% شقاق مقعدی، 10/2% بیماری های التهابی، 9/65% پولیپ کولون و 9/14% دیورتیکول، 4/3% سرطان کولون، 0/9% اکتازی عروقی و برای 30/4% بیماران علت به خصوص و قطعی به عنوان عامل خونریزی مشخص نشد.
نتیجه گیریرکتوراژی واضح از علل نسبتا شایع خونریزی گوارش است. در این مطالعه هر چند که شایع ترین علل در مجموع ضایعات خوش خیم است ولی به دلیل وجود ضایعاتی از قبیل بیماری های التهابی روده، پولیپ های کولون و سرطان روده بزرگ که با عوارض جدی و مرگ و میر بالا همراه هستند باید رکتوراژی مورد بررسی کامل قرار گیرد و بیماری های فوق الذکر رد شوند.
کلیدواژگان: رکتوراژی، کولونوسکپی، پولیپ، سرطان، هموروئید، شقاق -
صفحات 34-37مقدمه
آسم یکی از شایع ترین بیماری های مزمن ریوی کودکان است که باعث مراجعه مکرر آنها به بیمارستان و غیبت از مدرسه می شود. بیماری آسم با وجود علایم راجعه سرفه، تنگی نفس و خرخر سینه مشخص می گردد. هدف درمان شامل رفع علایم حاد آسم، جلوگیری یا کاهش تعداد حملات، حفظ عملکرد ریه در حد طبیعی و فراهم کردن امکان انجام فعالیت های طبیعی است.
روش کاردر این مطالعه کلیه بیمارانی که با تشخیص نهایی آسم از تاریخ 79/1/1 لغایت 80/12/30 در بیمارستان امیرکبیر بستری شده بودند، مورد بررسی قرار گرفته اند.
نتایجدر مورد داورهای مورد استفاده در اولین قدم به ترتیب شیوع آمینوفیلین 62%، آنتی بیوتیک 56%، کورتون 45%، آدرنالین 25%، سالبوتامول استنشاقی 14% و سالبوتامول خوراکی 16% می باشند. در مورد داروهای مورد استفاده در طول مدت درمان به ترتیب فراوانی مصرف آنتی بیوتیک 85%، آمینوفیلین 74%، کورتون 57%، سالبوتامول خوراکی 40%، آدرنالین 41%، سالبوتامول استنشاقی 24% و تیوفیلین 14% می باشند. متوسط مدت بستری 41 روز بوده است. اغلب پزشکان به جای استفاده از بتاآگونیست های استنشاقی یا تزریقی از آمینوفیلین در خط اول درمانی استفاده نموده اند. تنها 14% از بیماران در قدم اول از سالبوتامول استنشاقی استفاده کردند.
نتیجه گیریبه طور کلی یافته ها نمایان گر به کارگیری شیوه درمانی نامناسب در جهت کنترل حملات آسم می باشد. به نظر می رسد عدم آگاهی پزشکان از برنامه های درمانی جدید، عدم دسترسی به داروهای استنشاقی و وسایل کمکی موردنیاز برای تجویز این داروها و همچنین عدم آگاهی والدین و بیماران و نگرانی آن ها از مصرف فرم های استنشاقی دارو، مشکل اساسی در برخورد با بیماران آسمی می باشد. مسلما با برگزاری کارگاه های آموزشی آسم، توجیه مسیولین جهت تهیه دارو و وسایل مورد نیاز و آموزش بیماران و والدین میتوان بر این مشکلات فایق آمد.
کلیدواژگان: آسم، درمان، کودکان
-
Pages 1-4Introduction
The off response of baroreflex is mostly ignored by recent studies. In the present study we aimed at assessing this during rest, and isometric and dynamic exercise.
Materials and Methods12 young male subjects volunteered the study. Using an Eckberg neck suction device each subject received a brief (10 sec). about of sustained stimulus with -50 mm Hg pressure in the neck chamber. The workload incorporated was 100w for dynamic and 50% of maximal effort for isometric exercise. Electrocardiogram was recorded on line R-R intervals were assessed beat and responsed cardiac response. This was significant at all three states.
Resultson the average, the peak off-response tachycardia occurred earlier (3rd sec). in exercise tests as compared with that of rest (5th sec). the intensity of tachycardia was more prominent at rest, isometric exercise, and dynamic exercise, respectively and the difference between rest and dynamic exercise gained significance (p<0.01).
ConclusionThe attenuation of so called post vagal tachycardia during exercise is in accordance with the assumed reduction of vagal tone during exercise.
-
Pages 5-10Introduction
Alimentary parasitic infections are still one of the main problem in developing countries, and their relation with environmental factors are important. Since children are more vulnerable to these infections, in basic researchers this group is more targeted.
Materials and MethodsThis descriptive-analytical cross-sectional study was carried out on 1-13 years children who were living in Shahrak-e-Valiasr Arak. Simple random sampling was used for selecting 385 children. Three days collected feces samples from each person were examined using formaline-ether concentration technique. Data were analyzed by Chi square method.
ResultsThe results showed a prevalence of 42.3% of intestinal parasitic infections in the children. From these, 17.4% were pathogen parasits. The highest prevalence was reported for Giardia lambia (16.6%). Girls were more infected than boys. The level of infection was significantly increased by age. The prevalence of the infection was more in orphans or in children who had uneducated parents.
ConclusionSince date indicated of a high prevalence of intestinal parasitic infections in the children. It is suggested to use washed and clean vagetables and fruits and also emphasize on personal and environmental hygiene.
-
Pages 11-15Introduction
The purpose of this research is to examine depression rate in nursing, midwifery and health students and its relation with individual perception about being religious in Hormozgan University of Medical Sciences and Health Services.
Materials and MethodsIn this study 299 students (105 male and 194 female) were examined with non-random and easy sampling method. They examine with Beck Depression Test and Alport Religious Guidance.
ResultsOn the basis of Beck Depression Test 55.5% were without depression, 32.1% mild depression, 11% moderate depression and 1.3% sever and very sever depression. Also with use of two dimension Alport Religious Guidance, 8.7% of subjects had external and 91.3% internal religion. On the basis of other classification of Alport Religious Guidance 70.9% of subjects had high, 21.4% moderate and 7.7% low religion. By the means of x2 Test it shows the rate of depression between girls and boys have not significant difference (p>0.05). In order to access relationship between the rate of depression and religious viewpoint, Pearson Correlation Test was used that results show that it is reverse correlation between them. So that with increased religious viewpoint the rate of depression was decreased (r=-0.6, p<0.05)
ConclusionIn low religion subjects, the rate of depression was more than religion subjects.
-
Pages 16-19Introduction
Rubella is a self limited viral disease. But in pregnant woman it can produvce congenital rubella syndromes with multiple fetal defects. Mothers immunity is made by the disease or vaccination. In advanced countries against rubella is done by government. However in Iran rubella n vaccination is not recommended for all health organization. This study is done for the determination of immunity against rubella in women before marriage.
Materials and MethodsIn this study T women referring to medical lab for screening of thalassemia are selected as the subjects of the research, the blood of the subjects was analyzed to check their immunity for rubella by the use of ELISA (Radim kit), their rubella immunity was determined. In this study 1563 samples were under investigation, the research was in the form of descriptive study and sampling was done simple randomely.
ResultsIn this study among 1563 samples, 80.2% (1256 samples) were immune against rubella and among 19.8% (309 samples) were sensitive for rubella. As a result there was a positive significant relationship between age and immunity (p=0.00058). But there was not a significant relationship between level of education, place of living and immunity.
ConclusionConsidering the results of this study it is concluded that vaccination against rubella in childhood can be useful, and has a positive effect against rubella. If there is finitial limitation for this vaccination it is recommended for high school girls.
-
Pages 20-23Introduction
Continuing medical education of physician society as a part of human power education is specially important. For change in methods of behavior, reasoning and professional culture so study the level of physicians motivation in them for entering in programs in necessary.
Materials and MethodsTo determine relation of 7 criteria; as motivation factors consist of convenience , relevance, individualization, self-assessment, interest, speculation and systematic has into reliability determined 0.68. sample capacity has been 360 province in Markazi province that and analyzed by chi2 Test and software of SPSS.
ResultsThis research showed a meaningful relation between all of the criteria and s=establish motivation in physicians (p<0.0001) . coefficient of correlation has been 0.846 in individualization, 0.809 in convenience, 0.605 in relevance, 0.523 in speculation, 0.509 in systematic, 0.491 in self-assessment , 0.483 in creation of interst.
ConclusionsThis research showed that creation of motivation will be more if physician given partnership and express their opinion programs and time and place of program be more suitable.
-
Pages 24-28Introduction
Neisseria gonorrhoeae is a gram negative diplococci belong to family neisseriacae and is causative agent of gonorrheae. Culture and antibiograme of this bacteria is done lower than other cases and determination rate of MIC in this bacteria is inly done in reference laboratories. The goal of this study id introducing a relationship which in studied population, MIc more easily and eithout doing complex technical examinations is placed available for physicians.
Materials and MethodsIn this research on 50 cases of Neisseria gonorrhoeae isolated from patients with gonorrhoeae antibiograme test were done and then for every antibiotic discs the zone of inhibition were measured. Then on the basis of instructions of NCCL for four antibiotics were planed to this disease (penicillin, tetracycline, spectinomycine and ceftriaxone) MIc on GC agar medium were measured and between zone of inhibition as an independent variable and MIC as a dependent variable linear regression is seen which from this line equation can understand how is the relation between MIc and zone of inhibition. It means that wether this relationship is direct or reverse?
ResultsThe findings show that in all antibiotics the relationship between zone of inhibition and MIc are negative (reverse) and regression coefient for first three antibiotics have (p<0.0001) and for fourth antibiotics has (p<0.001).
ConclusionsIt means that with probability less than 0.0001 for penicillin, tetracycline, spectinomycine and probanility less than 0.001 for ceftriaxone can estimate the counter effect pf zone of inhibition and MIc in studied population.
-
Pages 29-33Introduction
Lower gastrointestinal bleeding (GIB) as well as upper GIB, is one of the most common causes of patients referral to surgen and internist. From patients view, nothing is as terrible as bleeding from mouth or anus. Lower GIB may be benign or malignant, simple or complex. Bleeding may be occult with further weakness, or it may be severe and lead to death. So lower GIB work up from etiological point of view is mandatory.
Materials and MethodsThis was an observational and descriptive-analytic study, performed from Jul, 23, 2000 to Aug,11, 2001. In this study, we evaluated patients with gross rectorrhagia referred to aspecial clinics, by history taking, physical examination, anoscopy, rectosigmoidoscopy, colonoscopy and barium enema.
ResultsFrom the total number of 580 cases who completed the study, 55.0% were male and 44.8% female . 401/3% had constipation and rectorrhagia, 14.7% had chronic diarrhea with rectorrhagia and 45% had rectorrhagia with normal bowel habits. From etiological point of view , 20% of patients had hemorrhoid , 12.4% had anal fissures, 10.2% had inflammatory bowel disease (IBD), 9.65% had polyps, 3.1% had infective pocititis and 30.4% were unknown causes.
ConclusionGross rectorrhagia is relatively common cause of GIB. Although most of the lesions were of benign nature. in this study, because of serious complications and high morbidity and mortality, IBD, colonic polyps and cancer must be ruled out with complete work up.
-
Pages 34-37Introduction
Asthma is one of the most chronic long disease of childhood that caused repeated admitting in hospital & school day lost. Asthma identifies with recurrent attack of cough, dyspnea & wheezing. The goals of treatment are relief of Acute symptoms, prevention or diminish the frequency of recurrent symptoms maintain normal pulmonary functions & maintain normal activity level.
Materials and MethodsIn our study, all patients with final diagnosis of asthma that hospitalized in Amir-Kabir hospital from 79.1.1 to 80.1.30 evaluated.
Resultsfirst line drugs that used Aminophylline (62%), antibiotics 56%, corcosteriod 42%, inhaled salbutamol 14% and oral salbutamol 0.6%. others that used in the period of treatment according to prevalence are antibiotics 85% , aminophylline 74%, corticosteroid 5%, oral salbutamol 40%, adrenaline 31%, inhaled salbutamol 24% & theophylline_G 14%. Most of clinicians use aminophylline instead of beta agonist, Only 14%. patients receive inhaled salbutamol in the first line.
ConclusionThere findings reflect inappropriate therapy of asthma. It seems that little knowledge of clinicians about new medical methods, absence of new drugs and little knowledge of patients & their family of patients and their norriment about use of inhaled drug, are basic problems. That’s logical, that education of clinicians & patient their parents, explanation the mandatory of preparation of new drugs & proper device to manages can resolve their problems.