فهرست مطالب

Journal of Advanced Biomedical Sciences
Volume:10 Issue: 3, 2020

  • تاریخ انتشار: 1399/09/13
  • تعداد عناوین: 28
|
  • علیرضا مولازاده*، سید امین کوهپایه صفحات 2396-2399
  • البرز جفایی سوق، فروزان آب سالان*، فیروزه نیازوند صفحات 2400-2403
    زمینه و هدف

    شناسایی تغییرات اعصاب محیطی نقش مهمی در ارزیابی درمانگر و جراح دارد. در بازوی انسان، عصب اولنا یکی از سه عصب اصلی است که از گردن به سمت دست حرکت میکند. این عصب مسوول ایجاد حس و عملکرد دست است.

    مورد:

     مقاله  حاضر یک یافته کمیاب در مورد یک شاخه از عصب اولنا است که همراه تنه اصلی عصب در زیر عضله فلکسور کارپی اولناریس نزدیک ناحیه کوبیتال جدا میشود. پس از پایین آمدن در سمت داخل سطح فلکسور ساعد حدود 5 سانتی متر بالاتر از مچ دست به دو شاخه پوستی تقسیم میشود.

    نتیجه گیری

    آگاهی داشتن و توانایی در شناخت موقعیت و تغییرات آناتومیک تاثیر مهمی در نتایج حاصل از بهبود عصب اولنا دارد. دانش کافی در مورد تمام تغییرات ممکن است در بهبود جراحی و انسداد موثر عصبی مفید باشد.

    کلیدواژگان: عصب اولنار، تغییرات آنامومیک، عصب گیری حسی
  • الناز وفادار مرادی*، طاهره قاسمی، سید مجید صدرزاده، سید محمد موسوی صفحات 2404-2407
    زمینه و هدف

    کاهش سطح هوشیاری علل فراوانی دارد که یکی از مهم ترین آن ها به خصوص در بیماران جوان ، مسمومیت های دارویی است. باکلوفن دارویی است که برای اثر شل کنندگی عضلانی به کار می رود و عملکرد آن از راه مهاررسپتورهای پره سیناپسی می باشد. مسمومیت در مصرف فرم خوراکی دارو نادر است و اگر دیده شود به علت مصرف زیاد دارو و یا بیماری زمینه ای است. هدف ما از معرفی این بیمار توجه به این نکته مهم است که مصرف چند دوز پشت سر هم این دارو می تواند علایم مسمومیت آن را ایجاد کند.

    مورد: 

    خانمی 25 ساله توسط همسرش با شکایت کاهش سطح هوشیاری به اورژانس منتقل شد. با توجه به کاهش سطح هوشیاری بیمار اینتوبه شد و نمونه ادرار جهت بررسی ارسال شد. سی تی اسکن مغزی نرمال و نمونه ادرار وی نیز نرمال گزارش شد. تحت درمان های نگهدارنده بیمار پس از 36 ساعت هوشیار شد و مصرف پنج بار قرص باکلوفن 25 میلی گرم را در طی 24 ساعت قبل از بستری به دلیل درد کمر بیان کرد.

    بحث و نتیجه گیری

    شایع ترین علت مسمومیت با باکلوفن مصرف زیاده از حد ان به قصد خودکشی است و مصرف اتفاقی دارو به ندرت مسمومیت ایجاد می کند. عوارض مصرف باکلوفن شامل خواب آلودگی، تشنج، عوارض قلبی و کوما می باشد. حتما در برخورد با بیمار مسمومیت در ابتدا باید توجه ویژه به پایدارسازی علایم حیاتی و حفظ راه هوایی داشت.

    کلیدواژگان: مسمومیت، باکلوفن، کوما
  • میلاد شیدایی*، ابراهیم علی نیا آهندانی صفحات 2408-2421

    با پیشرفت روزانه علم و استفاده از علوم مختلف در پزشکی، دستاوردهای جدیدی برای درمان انسان حاصل می شود. یکی از علوم پیشگام در این زمینه مهندسی پلیمر است، این ماکرومولکول های جادویی می توانند به گونه ای طراحی شوند که در زمینه های مختلفی مورد استفاده قرار گیرند. آنها می توانند به عنوان پروتز، حامل دارو، ژن رسانی و غیره مورد استفاده قرار گیرند. در سال های اخیر آنها برای تشخیص و درمان سرطان به خدمت پزشکی رسیده اند. پلیمرها کاندید خوبی برای انتشار داروهای ضد سرطان هستند. رهایش به موقع، عدم سمیت و زیست تخریب پذیری از ویژگی های مهم یک حامل است. این خاصیت در بسیاری از پلیمرهای مصنوعی و طبیعی یافت می شود و می توان با طراحی ساختار آنها برای یک کاربرد منحصر به فرد استفاده کرد. این مطالعه به طور خلاصه آمار سرطان در ایالات متحده و ایران را معرفی کرده و چندین حامل پلیمری مانند دندریمر، کیتوسان و مایسل را که در تشخیص و معالجه سرطان استفاده می شود را معرفی می کند.

    کلیدواژگان: سرطان، پلیمر، دندریمر، کیتوسان، مایسل
  • شیما رحمتی، محمدجواد سنایی، مرتضی علیزاده، لیلا رضاخانی* صفحات 2422-2428
    زمینه و هدف

    بیماری کرونا ویروس 2019 (COVID-19) یک بیماری بسیار مسری است که به تازگی مردم چندین کشور در سراسر جهان را مبتلا کرده است COVID ‐ 19.  توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) همه گیر اعلام شده است. متاسفانه ، در بعضی موارد ، آزمایشات تشخیص COVID-19 پس از بهبودی بیماران و یا ترخیص از بیمارستان ، مجددا مثبت اعلام می شود. این مطالعه با هدف ارزیابی علایم بیمارانی انجام شد که آزمایش ویروس کرونا در آنها مجددا مثبت بود.

    مواد و روش ها

    این جستجو در مقالاتی از پایگاه های الکترونیکی و  علمی مانند Pub Med ، EMBASE ، Scopus و Medline در مقالات منتشر شده از ژانویه 2020 تا آگوست 2020 با استفاده از کلمات کلیدی COVID-19 ، Recurrent Positive ، Recmitted ، Novel Coronavirus ، RT-PCR  انجام شد.

    نتایج

    مطالعات نشان داده است که در بعضی از بیماران ، پس از منفی شدن آزمایش ویروس کرونا و ترخیص آنها از بیمارستان ، آزمایش RT-PCR مجددا در این افراد مثبت اعلام شد است، بدون اینکه با بیمار دیگری در تماس بوده باشند.

    نتیجه گیری

    مطالعات گزارش دادند که در تعداد کمی از بیماران بهبود یافته از COVID-19 ، آزمایش RT-PCR دوباره مثبت است. عوامل مختلفی در این فرایند دخیل هستند ، به عنوان مثال روش نمونه گیری ، پردازش نمونه ، عفونت مجدد بیمار ، رشد مجدد ویروس ، سیستم ایمنی بدن بیمار و غیره.

    کلیدواژگان: COVID-19، مثبت شدن مجدد، کروناویروس جدید
  • سهیلا روهانی، فاطمه حاجی قاسمی* صفحات 2429-2438
    زمینه و هدف

    ایمونوگلوبولینها که نقش حیاتی در دفاع علیه میکروارگانیسم ها دارند, از زنجیره های سبک و سنگین تشکیل شده اند. زنجیره های سبک به دو ایزوتیپ کاپا و لامبدا تقسیم می شوند. تغییرات قابل توجهی در نسبت زنجیره های کاپا به  لامبدا در برخی بدخیمی های لنفوسیتهای B روی میدهد. آنتی بادیهای منوکلونال ضد زنجیره های سبک, در تشخیص و ایمونوترا‍پی ناهنجاری های پرولیفراتیو سلولهای B کاربرد دارند. هدف مطالعه حاضر تعیین اپی توپهای پیوسته زنجیره سبک ایمونوگلوبولین انسان توسط ایمونوانفورماتیک میباشد.

    مواد و روش ها

    توالی اسیدهای امینه و ساختار سوم زنجیره سبک ایمونوگلوبولینIgG) G) مرجع انسان در پایگاه اطلاعاتی PDB، ساختار دوم IgG توسط نرم افزار Phyre2 و اپی توپهای پیوسته زنجیره های سبک توسط نرم افزار های Bepipred  و Ellipro تعیین شدند.

    نتایج

    چهار اپی توپ پیوسته در دومین ثابت زنجیره سبک  ایمونوگلوبولین انسان توسط نرم افزار Bepipred شناسایی شدند . این اپی توپها درناحیه قرارگیری اسیدهای آمینه شماره 110-130, 150-,160 160-175 و180-205 واقع شده اند. شاخص ترین اپی توپ در موقعیت اسیدهای آمینه 160-175 قرار گرفته است. همچنین یک اپی توپ پیوسته در ناحیه اسیدهای آمینه 198- 203 توسط نرم افزار Ellipro شناسایی شد.

    نتیجه گیری

    در این پژوهش تعدادی از اپی توپهای پیوسته دومین ثابت زنجیره سبک ایمونوگلوبولین شناسایی شدند. این اپی توپها ابزارهای بسیار ارزشمندی جهت تولید آنتی بادیهای مونوکلونال شناسایی کننده اختصاصی زنجیره سبک ایمونوگلوبولین بوده و میتوانند برای تولید کیتهای تشخیصی اختصاصی زنجیره سبک، کنترل بیماریهای مونوکلونال زنجیره های سبک, درمان برخی بدخیمی های لنفوسیت B  و تعیین نقشه اپی توپهای زنجیره سبک  مفید باشند.

    کلیدواژگان: اپی توپ پیوسته، ایمونوگلوبولین، زنجیره سبک، ایمونوانفورماتیک
  • مهری حسینی، بهرام یوسفی*، علی اشرف خزایی صفحات 2439-2447
    زمینه و هدف

    سوء مصرف استروییدهای آنابولیک- آندروژنیک یکی از مشکلات اساسی در بسیاری از رشته های ورزش به ویژه در رشته بدنسازی است. هدف این پژوهش شیوع سوء مصرف استروییدهای آنابولیک و میزان آگاهی و نگرش از پیامدهای منفی آنها در زنان بدنساز  شهرستان کرمانشاه بود.

    مواد و روش ها

    تحقیق حاضر از نوع توصیفی است. جامعه آماری کلیه زنان ورزشکار بدنساز شهرستان کرمانشاه بودند. ابزار اندازه گیری پرسش نامه 25 سوالی (7 سوال برای کسب اطلاعات زمینه ای، 9 سوال مربوط به آگاهی، 4 سوال مربوط به نگرش و 5 سوال مربوط به شیوع مصرف) (آلفا کرونباخ 0.84) بود، که در بین 150 نفر از ورزشکار زن به عنوان نمونه های آماری توزیع شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین و انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی داری 05/0≥P) استفاده شد.

    نتایج

    تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که 66/36 % از آزمودنی ها در حال حاضر عادت به مصرف این داروها (آنابولیک ها و استروییدها) داشتند. عمده ترین دلیل مصرف این مواد افزایش بافت عضلانی و قدرت بود. براساس نتایج این تحقیق بین شیوع مصرف مکمل های ورزشی (استروییدهای آنابولیک‐ آندروژنی) با نگرش؛ آگاهی و سطح تحصیلات رابطه ی معکوس و معنی داری وجود دارد. همچنین، بین سابقه ورزشی با شیوع مصرف مکمل های ورزشی، نگرش  و آگاهی رابطه ی کاملا معنی داری وجود داشت.

    نتیجه گیری: 

    میزان آگاهی زنان بدنساز در مورد عوارض این داروها به طور معنادار پایین بود. به نظر می رسد افزایش روزافزون مصرف AAS به نگرانی بهداشت عمومی تبدیل شده است که دلالت بر لزوم اجرای برنامه های آموزشی توسط متخصصان بهداشت و متخصصان ورزش دارد.

    کلیدواژگان: بدنسازی، نگرش، زنان، آگاهی
  • خدیجه حقیقت گللو، فریبا محمودی*، ابوالفضل بایرامی، صابر زهری صفحات 2448-2455
    زمینه و هدف

    سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) با سطوح بالای آندروژن ها، نسبت LH/FSH، فعالیت پایین آروماتاز و مسیر پیام رسانی دوپامینرژیکی همراه است. در تحقیق حاضر، اثرات ال دوپا و آنتاگونیست های گیرنده دوپامین بر بیان ژن  آروماتاز (Cyp19)  و غلظت سرمی LH در موش های صحرایی مدل PCOS بررسی شد.

    مواد و روش ها

    بعد از القای PCOS با  استرادیول والرات، موش های صحرایی  PCOS سالین، mg/kg100 ال دوپا یا تزریق همزمان mg/kg10سولپرید، mg/kg 1 SCH23390  و mg/kg 100ال دوپا را دریافت کردند. پنج موش صحرایی سالم در مرحله استروس به عنوان گروه کنترل استفاده شد. غلظت سرمی LH و بیان نسبی ژن آروماتاز با به ترتیب با روش رادیوایمنواسی و ریل تایم PCR اندازه گیری شدند.

    نتایج

    میانگین سطوح mRNAی  آروماتاز در هیپوتالاموس و تخمدان گروه PCOS در مقایسه با گروه سالم کاهش معنی دار و میانگین غلظت سرمی LH در گروه PCOS در مقایسه با گروه سالم افزایش معنی دار پیدا کرد. ال دوپا بیان نسبی آروماتاز هیپوتالاموسی و تخمدانی را در مقایسه با گروه PCOS به طور معنی داری افزایش و میانگین غلظت سرمی LH را در مقایسه با گروه PCOS به طور معنی داری کاهش داد. آنتاگونیست های گیرنده های دوپامین شامل سولپرید و SCH23390  اثرات تحریکی ال دوپا بر بیان ژن آروماتاز در هیپوتالاموس و اثرات مهاری آن بر غلظت سرمی هوررمون LH را بلوکه کرد. ولی  سولپرید و SCH23390  اثرات تحریکی ال دوپا بر بیان ژن آروماتاز تخمدانی را مهار نکردند.  

    نتیجه گیری

    ال دوپا از طریق کاهش ترشح LH و افزایش بیان ژن آروماتاز  ممکن است در کنترل  وضعیت PCOS دخالت داشته باشد.

    کلیدواژگان: آروماتاز، ال دوپا، سولپرید، SCH23390، مدل حیوانی PCOS
  • یوسف غلامپور، بنفشه تهرانی نشاط، حجت الله نجفی، مجتبی فرجام، زهرا رحیمی، مصطفی بیژنی* صفحات 2456-2465
    زمینه و هدف

    کرونا ویروس (کووید-19) یک عامل تهدیدکننده زندگی در سراسر دنیاست. شناسایی ویژگی های جمعیت مبتلا، به تشخیص عوامل خطر زا و تعیین اهداف درمانی موثرتر کمک میکند، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی خصوصیات دموگرافیک، علایم بالینی و یافته های رادیولوژیک و آزمایشگاهی بیماران بستری به علت کرونا ویروس (کووید -19) در بیمارستان ولی عصر فسا در جنوب ایران انجام شده است.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی مقطعی میباشد که بر روی 50 بیمار بستری در بخش مراقبت از بیماران کرونا به روش سر شماری انجام شده است. جهت جمع آوری داده ها از یک چک لیست پژوهشگر ساخته استفاده گردید. داده ها با استفاده از آزمونهای آماری توصیفی(  توزیع فراوانی ، میانگین و انحراف معیار) و استنباطی(تی تست) و به وسیله نرم افزارSPSS-22  تحلیل شدند.

    نتایج

      میانگین و انحراف معیار سن  بیماران 04/19±88/52 سال بود. بیشترین علامت بالینی تب و بیشترین یافته رادیولوژیک (GGO (Grand Glossy Opacity درهر دو ریه بود.  بین سن و جنس با ابتلا به کرونا اختلاف معنی داری وجود نداشت (79/0= P و 87/0=P). از بین بیماریهای زمینه ای فقط بین ابتلا به بیماریهای مزمن انسدادی ریه و ابتلا به کرونا ویروس اختلاف معنی دار آماری مشاهده گردید (03/0 =P).

    نتیجه گیری

    سن بالا و داشتن بیماریهای زمینه ای (دیابت و بیماری مزمن انسداد ریه)  افراد را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به کووید 19 قرار می دهد. مطالعات بیشتری به منظور بررسی تاثیر ویژگی های جمعیت های مختلف بر بیماری کووید19 پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: کووید- 19، تصویر برداری تشخیصی، مشخصات جمعیتی، بیماران
  • پریسا مرادی کلارده*، سیف الله آقاجانی صفحات 2466-2476
    زمینه و هدف

    خود آسیبی بدون قصد خود کشی رفتاری با فراوانی بالا در نوجوانی است و پژوهش های متعددی به نقش متغیرهای سرشتی بر بروز این رفتارها اشاره کرده اند. هدف این پژوهش پیش بینی رفتارهای خود آسیبی در دانش آموزان متوسطه دوره دوم بر اساس مدل ترکیبی سرشت های عاطفی-هیجانی بود.

    مواد و روش ها: 

    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی از نوع همبستگی بوده و جامعه آماری آن تمامی دانش آموزان دوره دوم متوسطه شهر نمین در استان اردبیل بودند که از میان آنان تعداد 205 دانش آموز با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شده و با پرسشنامه سرشت های ترکیبی عاطفی-هیجانی و پرسشنامه آسیب به خود مورد بررسی قرار گرفتند. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss-v.20 ، آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام انجام شد.

    نتایج

    ابعاد سرشت هیجانی با ضریب همبستگی گام به گام 37%، حدود 13 درصد ازتغییرات مربوط به رفتارهای خود آسیبی را تبیین و پیش بینی می کند. ابعاد اراده به صورت منفی و بازداری به صورت مثبت توانستند رفتارهای خود آسیبی را پیش بینی نمایند. ابعاد سرشت عاطفی نیز در مجموع توانستند با ضریب همبستگی 395%، حدود 16 درصد از تغییرات مربوط به رفتارهای خود آسیبی را تبیین و پیش بینی کنند که ابعاد افسرده، تغییر پذیر و بازداری زدا به صورت منفی و بعد متعادل به صورت مثبت توانستند رفتارهای خود آسیبی را پیش بینی نمایند.

     نتیجه گیری:

    نتایج پژوهش نشان داد که مدل AFECT  قادر به تبیین و پیش بینی رفتارهای خود آسیبی در دانش آموزان است. بنابراین نتایج پژوهش حاضر تلویحات مهمی در زمینه استفاده از مدل AFECT با هدف شناسایی گروه های در معرض رفتار خود آسیبی داشته و می توان از آن به منظور طراحی مداخلات پیشگیرانه برای این رفتارها و پیامدهای آن استفاده نمود.

    کلیدواژگان: خود آسیبی بدون قصد خود کشی، مدل ترکیبی سرشت های عاطفی-هیجانی، دانش آموزان
  • لیلا داربرفرد، مهدی ایمانی، سید میثم ابطحی فروشانس* صفحات 2477-2486
    زمینه و هدف

    اکتینوپورین ها پروتئین ها و پپتیدهای سیتولیتک هستند که توسط شقایق دریایی تولید می شوند و باعث تشکیل منفذ در غشای لیپیدی می شوند. فراگاسیاتوکسین C یکی از اعضای این خانواده با وزن مولکولی 20 کیلودالتون می باشد که به طور خاص به اسفنگومیلین در غشای پلاسمایی متصل و منافذ کاتیونی انتخابی به قطر دو نانومتر را در غشا تشکیل می دهد. هدف اصلی از این مطالعه  بررسی فعالیت زیستی سم روی سلول های تک هسته ای خون محیطی(PBMCs)  می باشد.

    مواد و روش ها

    وکتور بیانی pET28a دربرگیرنده توالی کد کننده FraC به سلول مستعد اشرشیا کلی سویه  BL21  ترانسفورم گردید. سپس تخلیص پروتئین بوسیله کروماتوگرافی تمایلی انجام شد. تخلیص پروتئین توسط الکتروفورز ژل پلی آکریل آمید تایید شد. غلظت های مختلف از سم روی سلول های قرمز خون (RBC) تست شد و فعالیت همولیزی آن، با ثبت در طول موج 700 نانومتر آنالیز شد. به منظور بررسی فعالیت ضدسلولی سم تخلیص شده، PBMCs با استفاده ازغلظت های متفاوت سم مورد تیمار قرار گرفتند. فعالیت سیتولیتیک پروتئین   FraC روی سلول های تک هسته ای خون محیطی با استفاده از روش) دی متیل تیازول- دی فنیل تترازولیوم بروماید(MTT  و نوترال رد سنجیده شد.

    نتایج

    ارزیابی فعالیت همولیتیک نشان داد سم در تمام مراحل تخلیص فعالیت خود را حفظ می کند. نتایج بررسی فعالیت سیتولیتیک روی PBMCs نشان می دهد در غلظت های پایینFraC ، نسبت زنده مانی سلولها به گروه شاهد تغییر معنی داری نیافته است. فعالیت متابولیکی PBMCs  فقط در غلظت های بالاتر توکسین (800 و 1000 نانومولار) به طور قابل توجهی کاهش یافت. با توجه به نتایج تست تریپان بلو، داده های حاصل از روش نوترال رد نشان داد با افزایش غلظت سم، سنجش جذب نوترال رد در PBMCs به طور قابل توجهی کاهش می یابد.

    نتیجه گیری

    با وجود فعالیت ضد سلولی سم رویRBC ،FraC  در غلظت های پایین دارای فعالیت سایتوتوکسیک روی سلولهای تک هسته ای خون محیطی نمی باشد.

    کلیدواژگان: اکتینوپورین، فراگاسیاتوکسینC، سلول های تک هسته ای خون محیطی
  • نیلوفر لاری*، راضیه جلال، مجید رجبیان نقندر، زرین مینوچهر صفحات 2487-2497
    زمینه و هدف

    لیشمانیوز به عنوان یک بیماری انگلی ناشی از جنس لیشمانیا درنظر گرفته می شود. عدم درمان بعد از درمان دارویی یکی از مشکلات عمده بیماری لیشمانیوز است. شناسایی پروتئین هدف  یک عامل مهم برای دستیابی به توسعه دارو است. از این رو، پروتئین کینازها نقش مهمی در طراحی دارو دارند (مانند، LmxMPK و CRK3). این مطالعه به منظور پیش بینی و ارزیابی ساختار سه بعدی پروتئین E9BJT5 در لیشمانیا و تمایل اتصال آن برای مسدودکننده های مختلف کانال کلسیم انجام شده است.  

    مواد و روش ها

    ساختار سه بعدی پروتئین E9BJT5 توسط سرورهایI-TASSER  و Procheck، به ترتیب، پیش بینی و ارزیابی گردید. در روش داکینگ مولکولی، فعل وانفعالات مسدودکننده های مختلف کانال کلسیم در مدل پیش بینی شده E9BJT5 با کمک نرم افزار PyRx درAutodock vina  بررسی گردید. پس از آن، نتایج تعامل با نرم افزار Chimera مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت، و بنابراین فعل وانفعالات قوی تر شناسایی شد.

    نتایج

    نتایج داکینگ نشان داد که لیدوفلازین و لرکانیدیپین (به ترتیب با مقادیر 3/8- و 6/7- کیلوکالری بر مول) به عنوان داروهای برتر در اتصال به جایگاه فعال پروتئین شناخته می شوند.

    نتیجه گیری

    در این مطالعه، به روش in silico، پروتئینE9BJT5  می تواند هدفی مناسب برای طراحی داروهای جدید دربرابر انگل لیشمانیا باشد. نتایج داکینگ نشان می دهد که دو داروی (لیدوفلازین و لرکانیدیپین) ممکن است به عنوان داروهای بالقوه ضد لیشمانیایی درنظر گرفته شوند. برای ارزیابی تعاملات بین لیگاندها و هدف مطالعات بیشتر توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: لیشمانیا، مسدود کننده های کانال کلسیم، همولوژی مدلینگ، داکینگ مولکولی
  • پریوش نجفی نظر آبادی، ظاهر اعتماد*، رستگار حسینی، فتاح مرادی صفحات 2498-2508
    زمینه و هدف

    ورزش یک استراتژی شناخته شده برای کاهش خطر سندرم متابولیک و بیماری های مزمن است. با این حال، تاثیر هم زمان تمرین هوازی با مکمل دهی ویتامین D بر شاخص های تن سنجی و نیمرخ چربی تا حدودی ناشناخته است. هدف این مطالعه برسی اثر تمرین هوازی و مکمل دهی ویتامین D (AT+Vit D) بر شاخص های تن سنجی و نیمرخ چربی در زنان یایسه مبتلا به سندرم متابولیک می باشد.

    مواد و روش ها: 

    46 زن یایسه مبتلا به سندرم متابولیک به طور تصادفی به چهار گروه تمرین هوازی و مکمل دهی ویتامین D (AT+Vit D, n=11)، تمرین هوازی (AT, n=12)، مکمل دهی ویتامین D (Vit D, n=12) و گواه (C, N=11) تقسیم شدند. برنامه تمرینی به صورت تدریجی و به مدت هشت هفته، 20-40 دقیقه تمرین با 60 تا 75 درصد حداکثر ضربان قلب، سه روز در هفته انجام شد. گروه های مداخله، کپسول 5000 واحدی ویتامین D یا دارونما دریافت کردند. داده ها با استفاده از آزمون های t زوجی، تحلیل واریانس (ANOVA) دو طرفه و آزمون تعقیبی بونفرونی با نرم افزار SPSS 24 در سطح معنی داری 05/0> P تجزیه و تحلیل شد.

    نتایج

    پس از هشت هفته، در هر سه گروه AT+Vit D ، AT ، و Vit D سطوح متغیرهای BW، BMI ، BFP ، WC ، TC ، TG ، LDL، MAP و گلوکز کاهش معنی دار؛ همچنین HDL افزایش معنی دار داشت. همچنین نتایج نشان داد که در مقایسه باAT ، Vit D و C، مداخله ی AT+Vit D منجر به کاهش معنی داری در BW، MAP، گلوکز، TC، TG و LDL و افزایش HDL شد (001/0> P).

    نتیجه گیری

    بکارگیری AT+Vit D در بهبود نیمرخ چربی در بیماران مبتلا به سندروم متابولیک از AT یا ویتامین D به تنهایی موثرتر است.

    کلیدواژگان: تمرینات هوازی، ویتامین D، نیمرخ چربی خون، سندرم متابولیک
  • زهرا پورمنتصری، شهناز کریمی، ژیلا فریدونی، سهراب نجفی پور، اکبر فرجادفر، عباس عبداللهی* صفحات 2509-2516
    زمینه و هدف

    در استراتژی رویکردهای نوین آموزشی SPICES، یکی از مهم ترین و اساسی ترین ارکان، دانشجومحور بودن امر آموزش است. یادداشت برداری، یکی از ساده ترین شیوه های افزایش مشارکت دانشجو در یادگیری است. هدف از این مطالعه، طراحی، اجرا و ارزشیابی برنامه مدل تدریس به روش تدریس فعال-مشارکتی توسط کتاب کار تکمیل-فرم، در آموزش درس باکتری شناسی بوده است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه در سه مرحله طراحی، اجرا و ارزشیابی، انجام شد. در مرحله طراحی، پیش نویس برنامه از طریق برگزاری جلسات با حضور اساتید گروه های میکروب شناسی و بیماری های عفونی مشخص گردید؛ کتاب کار منطبق با کوریکولوم آموزشی، بر اساس نقشه ذهنی، طراحی شد؛ سپس، تدریس بر اساس کتاب کار و مشارکت دانشجویان در کلاس های درس صورت گرفت. درنهایت، ارزشیابی مطالعه توسط تکمیل فرم ارزشیابی توسط دانشجویان رشته پزشکی و علوم آزمایشگاهی انجام گردید و آنالیز آماری انجام شد.

    نتایج

    نتایج آماری در مقایسه دانشجویان رشته پزشکی و علوم آزمایشگاهی، نشان دهنده بیشترین موارد رضایت دانشجویان در استفاده از کتاب کار، مربوط به گویه پیشنهاد استفاده از کتاب کار برای سایر دروس و کمترین رضایت مندی مربوط به گویه مناسب بودن گرافیک کتاب و طراحی ساختاری کتاب، در هر دو گروه بود. در بررسی معناداری تفاوت بین دو گروه، نتایج نشان داد که مناسب بودن گرافیک کتاب ازنظر دانشجویان رشته پزشکی نسبت به دانشجویان رشته علوم آزمایشگاهی تفاوت معناداری داشته است (049/0 = p).

    نتیجه گیری:

     استفاده از کتاب کار تکمیل-فرم، نقش بسزایی در افزایش تعامل و مشارکت دانشجویان در آموزش درس باکتری شناسی پزشکی داشته است. پیشنهاد می شود، ساختاری مشابه با این کتاب جهت تدریس سایر دروس میکروب شناسی، موردبررسی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: دانشجو محور، یادداشت برداری، باکتری شناسی، مدل آموزشی
  • مریم نیاکانی، حسن ملکی نژاد*، احمد مجد، پرویز پاکزاد صفحات 2517-2524
    زمینه و هدف

    آزمایش های سم شناسی حاد اولین قدم برای تعیین میزان خطر یک ترکیب شیمیایی برای انسان و حیوانات است. در این راستا مطالعات سمیت حاد برای تولید دارو به ویژه داروهای جدید از ضرورت بالایی برخوردار است. تعیین LD50 برای آزمایش های بالینی یک ماده جدید به عنوان دارو از ضروریات پروسه معرفی یک دارو است. پرودیجیوسین یک ماده استخراج شده از سراشیا مارسسنس است که دارای خواص ضد توموری و ضد قارچی است و یکی از کاندیدهای درمان سرطان است. لذا در این پژوهش سمیت حاد پرودیجیوسین به روش درون تنی با استفاده از کمترین تعداد حیوانات آزمایشگاهی تعیین شد.

    مواد و روش ها: 

    در این مطالعه تجربی، از دوزهای مختلف پرودیجیوسین بر روی موش سوری نر به صورت تزریق داخل صفاقی استفاده شد. در 24 ساعت بعد از تزریق ضمن بررسی رفتار حیوانات دریافت کننده ماده موردنظر، از یکسری ارگان ها ازجمله قلب، کبد، کلیه و طحال، روده و ریه نمونه برداری شد و بعد از تهیه بلوک پارافینی و برش زدن توسط میکروتوم، با هماتوکسیلن - ایوزین رنگ آمیزی شدند و با میکروسکوپ نوری بررسی شدند.

    نتایج

    نتایج حاصل از این بررسی نشان داد کهLD50  برای پرودیجیوسین برابر با mg/kg 4500 است و یافته های هیستوپاتولوژی نشان دهنده آسیب های جزیی در بافت های کبد، کلیه و طحال است درحالی که هیچ آسیب قابل توجهی در قلب، ریه و روده دیده نشد.

    نتیجه گیری:

     بر اساس نتایج حاصل از مطالعه حاضر که برای اولین بار بر روی مدل حیوانی انجام گرفت می توان گفت که پرودیجیوسین به عنوان ماده موثر دارای حاشیه امنیت بالایی است و انجام مطالعات بعدی در سلسله تحقیقات پیش بالینی و بالینی در جهت روشن سازی امکان استفاده از ترکیب فوق به عنوان دارو در انسان و حیوانات قابل توجیه خواهد بود.

    کلیدواژگان: سمیت حاد، پرودیجیوسین، LD50، سراشیا مارسسنس، موش سوری
  • رحمت الله فتاحیان*، محمدجواد یزدان پناه، محمدجواد کلاهدوز، نادر احمدی صفحات 2525-2534
    زمینه و هدف

    پانکراتیت ناشی از ال- آرژنین به عنوان یک شکل جدید و مجزا از پانکراتیت تجربی با توجه ویژه به نقش درمانی لیپاز- پانکراتین و اثرات آن بر ساختار بافت بیضه، موردبررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها: 

    50 سر موش به گروه های ذیل تقسیم بندی شدند: 1) کنترل؛ 2) پانکراتیت القایی توسط محلول ال- آرژنین (g100mg/300)؛ 3) پانکراتیت القایی توسط محلول ال- آرژنین (g100mg/300) همراه با محلول لیپاز-پانکراتین؛ 4) پانکراتیت القایی توسط محلول ال- آرژنین (g100mg/400)؛ 5) پانکراتیت القایی توسط محلول ال- آرژنین (g100mg/400) همراه با محلول لیپاز-پانکراتین. محلول ال- آرژنین تنها یک بار در ابتدای دوره به روش تزریق درون صفاقی تجویز گردید و تجویز پانکراتین در گروه های تحت درمان به صورت روزانه 2 بار به مدت 14 روز متوالی و 72 ساعت پس از تجویز ال- آرژنین انجام گرفت. در پایان نمونه های بافتی برای تحلیل استریولوژیکی توسط نرم افزار Spss23 و روش آنالیز واریانس یک طرفه (Oneway ANOVA) تهیه گردید.

    نتایج

    نتایج نشان داد که میانگین مساحت و قطر لوله های اسپرم ساز و مساحت سلول های اسپرماتوگونی گروه های تیمار در مقایسه با گروه کنترل اختلاف معنی داری به صورت کاهشی یا افزایشی به همراه داشت، درحالی که در مساحت سلول های اسپرماتید و اسپرماتوسیت اولیه بین گروه های تیمار و کنترل اختلاف معنی داری قابل مشاهده نبود. هم چنین مشاهده گردید که در گروه های تحت درمان با لیپاز- پانکراتین، تغییرات بافتی به وجود آمده ناشی از پانکراتیت القایی توسط ال- آرژنین تا حد قابل توجهی جبران شده است.

    نتیجه گیری:

     می توان نتیجه گرفت که پانکراتیت القاشده با ال-آرژنین باعث تغییر بافت بیضه موش شده و نشان داده شده است که استفاده از محلول لیپاز-پانکراتین تا حدودی در کاهش این تغییرات موثر است.

    کلیدواژگان: لیپاز- پانکراتین، هیستومورفومتری، پانکراتیت، ال- آرژنین، بیضه، موش
  • مرتضی صادقی* صفحات 2535-2544
    زمینه و هدف

    آنزیم های آلفاآمیلاز و آلفاگلوکوزیداز با شکستن واحدهای پلی ساکاریدی پیچیده به واحدهای مونوساکاریدی قابل جذب، باعث بالا رفتن سطح گلوکز خون می شوند. هدف از این مطالعه بررسی اثر مهارکنندگی ترکیبات استخراج شده از گل گیاه خاکشیر بر فعالیت آنزیم های آلفاآمیلاز و آلفاگلوکوزیداز در محیط In silico است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی انجام شد. بدین منظور، ابتدا ترکیبات استخراج شده از گل خاکشیر در مطالعه قبلی، از پایگاه داده ای PubChem گرفته شد و سپس فایل های مربوط به آنزیم های آلفاآمیلاز و آلفاگلوکوزیداز از پایگاه PDB دریافت شدند. سپس قوانین لیپینسکی و ویژگی های فیزیکوشیمیایی ترکیبات به ترتیب توسط پایگاه Zink و سرور Swiss ADME پیش بینی شدند. درنهایت، برای انجام کارهای داکینگ مولکولی از روش داکینگ Molegro Virtual Docker 6.0 و Molegro Molecular Viewer 2.5 استفاده شد.

    نتایج

    اکثر ترکیبات موجود در گل خاکشیر، ویژگی های فیزیکوشیمیایی مطلوبی داشتند و هم چنین این ترکیبات توانایی مهار آنزیم های آلفاآمیلاز و آلفاگلوکوزیداز را داشتند؛ اما از میان این ترکیبات، ترکیب Valtrate با 45/83- کیلوژول بر مول بیش ترین اثر مهاری را بر آنزیم آلفاآمیلاز داشت. هم چنین ترکیبات Palatinol و Valtrate به ترتیب با 19/122- و 08/152- کیلوژول بر مول بالاترین میزان مهاری را بر آنزیم آلفاگلوکوزیداز داشتند.

    نتیجه گیری

    از نتایج به دست آمده در این تحقیق توصیفی- تحلیلی، می توان نتیجه گرفت که از میان ترکیبات داک شده موجود در گل خاکشیر، ترکیب Valtrate به دلیل قرارگیری مناسب در اکتیوسایت آنزیم های آلفاگلوکوزیداز و آلفاآمیلاز مهار موثرتری را ایجاد می کند.

    کلیدواژگان: آلفاآمیلاز، آلفاگلوکوزیداز، گل خاکشیر، داکینگ مولکولی
  • رامین جهانگیرفرد، غلامرضا نجفی*، علی شالیزار جلالی، عباس احمدی، الهام زاده هاشم صفحات 2545-2557
    زمینه و اهداف

    اتفون یکی از مهم ترین سموم ارگانوفسفره است که بر روی دستگاه تولیدمثل اثر سوء داشته و اختلالاتی را در رابطه باکیفیت مایع منی و کاهش قدرت باروری ایجاد می کند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر اتفون بر پارامترهای اسپرمی، خصوصیات و توان باروری آزمایشگاهی در موش سوری است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی، 90 موش نر بالغ به 6 گروه کنترل و آزمایشی تقسیم بندی شدند. گروه های آزمایشی اتفون را با دوزهای پایین، متوسط و بالا و همچنین گروه کنترل مثبت داروی نیوستیگمین بروماید (1/0 میلی گرم بر کیلوگرم) دریافت کردند. پس از تیمار، حیوانات به روش جابجایی مهره های گردنی آسان کشی شدند و نمونه های اسپرم از دم اپیدیدیم برای ارزیابی پارامترهای اسپرمی و لقاح داخل آزمایشگاهی جمع آوری شدند. سطح 05/0p< معنی دار در نظر گرفته شد.

    نتایج

    کاهش در تحرک و قدرت زنده مانی اسپرم بین گروه های آزمایشی نسبت به گروه کنترل دیده شد. بر این اساس اتفون می تواند آسیب به DNA و عدم بلوغ هسته ای را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. نتایج لقاح داخل آزمایشگاهی نشان داد اتفون به طور قابل ملاحظه ای باعث کاهش کیفیت جنین و مراحل رشد جنینی در مقایسه با گروه کنترل شد. همچنین درصد جنین های متوقف شده در گروه های آزمایشی نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری افزایش یافت (05/0<P).

    نتیجه گیری

    نتایج حاضر نشان داد که استرس اکسیداتیو ناشی از اتفون باعث آسیب به DNA اسپرم می شود و به دنبال آن کیفیت اسپرم و توان باروری آزمایشگاهی را در حالت وابسته به دوز کاهش می دهد.

    کلیدواژگان: اتفون، لقاح داخل آزمایشگاهی، رشد جنینی، اسپرم، موش
  • حدیثه سوفر، کیومرث امینی*، سید محمدمسعود شوشتریان صفحات 2558-2566
    زمینه و هدف

    آنزیم ال آسپارژیناز کاربرد موثر در درمان سرطان لوسمی لنفوبلاستیک دارد. این آنزیم از منابع باکتریایی جداشده و به صورت تجاری به عنوان داروی ضد سرطان عرضه می شود. هدف از این پژوهش جداسازی و تخلیص آنزیم ال آسپاراژیناز از جدایه های استرپتومایسس خلیج فارس و بررسی بیان ژن کلون شده آن در باکتری اشریشیاکلی با Real-time و SDS-PAGE است.

    مواد و روش ها: 

    جدایه های جنس استرپتومایسس از خلیج فارس جداسازی و توسط تست های بیوشیمیایی تعیین هویت شدند و سپس با روش واکنش زنجیره ای پلیمراز ژن ال آسپارژیناز از این استرپتومایسس ها جدا گردید. قطعه تکثیر یافته توسط روش TA کلونینگ به داخل وکتور بیانی pTG19 وارد شد. در مرحله بعد وکتور نوترکیب با روش شوک با CaCl2 به باکتری اشریشیاکلی ترانسفورم شد و با استفاده از روش های رایج تایید کلونینگ انجام گردید.

    نتایج

    نتایج این پژوهش نشان داد که استرپتومایسس های جداشده از خلیج فارس قادر به تولید آنزیم ال آسپارژیناز می باشند. درنهایت ژن این آنزیم توسط وکتور با موفقیت به باکتری اشریشیاکلی ترانسفورم شد و با بازدهی بالا، آنزیم ال آسپاراژیناز تولید نمود.

    نتیجه گیری: 

    پیدا کردن سویه های باکتریایی جدید تولیدکننده آنزیم ال آسپاراژیناز و استفاده تکنیک مهندسی ژن می تواند منجر به عملکرد بهتر این آنزیم ها شود و به وسیله آن گام بزرگی در مسیر افزایش و سهولت تولید ال آسپاراژیناز در صنعت داروسازی برداشت.

    کلیدواژگان: ال-آسپارژیناز، استرپتومایسس، لوکمی لنفوبلاستیک
  • محمد سلیمانی، محمدرضا ذوالفقاری، عباس مروتی* صفحات 2567-2577
    زمینه و هدف

     بیماری پریودنتال باعث بیماری التهابی در دهان و دندان می‌شود که ممکن به‌صورت حاد یا مزمن به بخش‌های بافت‌های نرم و سخت دندان آسیب برساند. هدف از این مطالعه طراحی تکنیک PCR برای تشخیص این عوامل است.

    مواد و روش‌ها:

      طراحی پرایمرهای اختصاصی برای هر یک از این عوامل باکتریایی Aggregatibacter actinomycetemcomitans، Porphyromonas gingivalis، Prevotella intermedia، Tannerella forsythensis و Treponema denticola انجام گردید. سپس برای هر باکتری پس از کلون کردن تست‌های حساسیت و اختصاصیت گذاشته شد.

    نتایج

     بر اساس پرایمرهای اختصاصی برای باکتری‌های ژن hbpA Aggregatibacter actinomycetemcomitans، ژن fimA Porphyromonas gingivalis، ژن 16s rRNA باکتری Prevotella intermedia 16s rRNA Tannerella forsythensis و ژن 16s rRNA Treponema denticola به ترتیب باندهای 161bp، 162bp، 283 bp، 250 bp و 173 bp بر روی ژل دیده شد و پس از کلونینیگ، تست‌های حساسیت و اختصاصیت انجام گرفت.

    نتیجه‌گیری: 

    جهت بررسی و تشخیص بیماری‌های پریودنتال با استفاده از تکنیک PCR، می‌توان با اختصاصیت و حساسیت بالا این عوامل را شناسایی کرد.

    کلیدواژگان: واکنش زنجیره ای پلی مراز، پریودنتایتیس، تشخیص مولکولی
  • گلشن مرادی زاده، نوشا ضیاء جهرمی*، حسین سازگار صفحات 2578-2587
    زمینه و هدف

    CD34 از عوامل مطرح در تعیین پیش آگهی بیماران مبتلا به سرطان خون است. ازآنجایی که امروزه ارتباط بیان مارکر سطح سلولی CD34 با بسیاری از سرطان ها به اثبات رسیده است، در مطالعه حاضر اندازه گیری بیان این مارکر با سرطان خون موردبررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها: 

    مطالعه حاضر یک مطالعه موردی- شاهدی است که بر روی 30 نمونه از خون سالم و 30 نمونه از خون افراد مبتلا به سرطان خون انجام شده است. لنفوسیت ها با استفاده از روش فایکول جداسازی شد. RNA آن ها استخراج شد و پس از سنتز cDNA، سطوح بیان ژن با استفاده از روش Real Time RT -PCR همراه با یک کنترل داخلی GAPDH تعیین گردید.

    نتایج

    پس از انجام واکنش PCR با پرایمرهای اختصاصی در Real Time RT PCR و آنالیز نتایج حاصله مشخص شد، بیان ژن CD34 در خون مبتلایان به سرطان خون ALL در مقایسه با افراد سالم افزایش یافته بود (F=21.588, P-Val=0.002).

    نتیجه گیری

    پیدا کردن بیومارکرهای نوین که شاخص یک نوع سرطان هستند، در تشخیص زودرس و بهبود به هنگام بیماری سرطان، کمک های شایان توجهی را می نماید. با بررسی این بیومارکرها، می توان داروهای ضد سرطان نوینی را ساخت که بتوانند سلول های در حال سرطانی شدن را هدف قرار بدهند و از تولید رشد آن ها به سلول های سرطانی جلوگیری کنند.

    کلیدواژگان: CD34، Real-time RT PCR، سرطان خون ALL، سلول های بنیادی سرطان
  • مریم باسبوس، لیلا اسدپور، حورا پورغفار* صفحات 2588-2599
    زمینه و هدف

    کلبسیلا پنومونیه، پاتوژن فرصت طلب در ایجاد عفونت های بیمارستانی است. امروزه استفاده از داروهای با منشا گیاهی، بر ضد باکتری های با مقاومت دارویی اهمیت ویژه ای یافته است. هدف از مطالعه حاضر تعیین میزان فراوانی کلبسیلا پنومونیه های تولیدکننده بتالاکتامازهای وسیع الطیف در جدایه های بالینی شهر رشت و بررسی اثر ضد میکروبی عصاره های اکالیپتوس و ازگیل بر این باکتری ها است.

    مواد و روش ها:

     در این مطالعه تعداد 45 جدایه کلبسیلا پنومونیه از عفونت های ادراری جدا شدند. تولید آنزیم های بتالاکتاماز در این جدایه ها به ترتیب از روش دابل دیسک دیفیوژن و دیسک دیفیوژن بررسی شد. وجود ژن های TEM و  SHVبا استفاده از پرایمرهای اختصاصی به روش PCR موردبررسی قرار گرفت، سپس اثر ضد میکروبی عصاره برگ اکالیپتوس و ازگیل بر باکتری های تولیدکننده بتالاکتاماز به روش انتشار از چاهک و تعیین حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) عصاره ها به روش براث ماکرودایلوشن بررسی گردید.

    نتایج

    26 جدایه از 45 مورد کلبسیلا پنومونیه جداسازی شده، مولد بتالاکتاماز بودند. پس از انجام PCR (53%) دارای ژن های TEM و  SHVبودند که در این میان به ترتیب 42% و 11% جدایه ژن های TEM و  SHVمثبت بودند. MIC عصاره های آبی و اتانولی اکالیپتوس و ازگیل به ترتیب بین 31-5/17و 250-165 میلی گرم بر میکرولیتر و MBC به ترتیب بین 250-165 و 1000-600 میلی گرم بر میکرو لیتر است.

    نتیجه گیری: 

    یافته های این مطالعه نشان داد، عصاره های گیاهی اکالیپتوس و ازگیل بر ضد باکتری های مقاوم، خواص ضد میکروبی دارند و می تواند به عنوان یک رهیافت در درمان عفونت های کلبسیلایی بخصوص در درمان عفونت های ادراری مورداستفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: کلبسیلا پنومونیه، بتالاکتاماز وسیع الطیف، اکالیپتوس، ازگیل، TEM، SHV
  • فاطمه شریف نیا*، محسن استاد قادری، حسین معمری صفحات 2600-2612
    زمینه و هدف

    زایمان سزارین در دهه های گذشته افزایش چشمگیری داشته است؛ که ازنظر بالینی قابل توجیه نیست. این مطالعه باهدف بررسی ارتباط عوامل پزشکی و غیرپزشکی در دوران بارداری با انجام زایمان سزارین انجام شد.

    مواد و روش ها: 

    مطالعه حاضر یک مطالعه هم گروهی است که بر روی 200 نفر از مادران باردار انجام شد. مواجهه اصلی در این مطالعه دلایل پزشکی انجام سزارین و پیامد اصلی زایمان سزارین بود. شاخص خطر نسبی با استفاده از مدل رگرسیونی کاکس محاسبه شد.

    نتایج

    از 196 زن باردار باقی مانده در مطالعه، 31/40 درصد زایمان سزارین انجام دادند. خطر انجام زایمان سزارین برای مادرانی که در دوران بارداری دارای مشکلات پزشکی بودند و به توصیه پزشک، زایمان سزارین انجام داده بودند؛ 64/4 برابر مادران بدون مشکلات پزشکی بود. همچنین خطر انجام زایمان سزارین انتخابی برای این گروه از مادران نسبت به سایر مادران بالاتر بود (خطر نسبی= 34/2). خطر انجام زایمان سزارین برای مادران دارای سابقه زایمان سخت و سقط قبلی، 11/2 برابر مادران دیگر، به دست آمد. علاوه بر این خطر انجام زایمان سزارین انتخابی برای مادران دارای سابقه زایمان سخت و سقط قبلی، 25/3 برابر مادران بدون سابقه زایمان سخت و سقط قبلی بود. از طرف دیگر اختلال روان در دوران بارداری فقط با زایمان سزارین به صورت کلی ارتباط معنادار داشت.

    نتیجه گیری:

     مطابق نتایج این مطالعه، بین مشکلات پزشکی در دوران بارداری با نوع زایمان ارتباط معناداری وجود دارد. مشکلات پزشکی قابل پیشگیری یا قابل کنترل مادر در دوران بارداری نیاز به توجه بیشتر دارد.

    کلیدواژگان: سزارین و زایمان طبیعی، عوامل پزشکی و زایمان سزارین
  • تورج خضرایی، غلام علی رعیت پیشه، زینب حیدری، سوسن جانی زاده* صفحات 2613-2624
    زمینه و هدف

    امروزه استرس و رضایت شغلی در محیط کار از مباحث مهم ارگونومی است، این موضوع در مشاغلی مانند کارکنان سلامت که باجان انسان ها سروکار دارند نمود بیشتری پیدا می کند. ازاین رو پژوهش حاضر جهت ارزیابی میزان استرس، اضطراب و افسردگی و رابطه آن ها با رضایت شغلی کارکنان سلامت طراحی گردید.

    مواد و روش ها: 

    این مطالعه توصیفی- تحلیلی بر روی 196 نفر از کارمندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی فسا در سال 1398 انجام شد. روش انتخاب نمونه تصادفی ساده بود. اطلاعات از طریق پرسشنامه های افسردگی، اضطراب، استرس (DASS-21) و همچنین پرسشنامه رضایت شغلی مینه سوتا جمع آوری شدند. سپس با استفاده از نرم افزار آماری SPSS22 و از آزمون های آماری توصیفی و کای اسکویر برای تعیین فراوانی و برای تعیین ارتباط بین متغیرها با ضریب همبستگی و آنالیز واریانس، مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    در این مطالعه مشخص شد که نزدیک به 43، 42 و 37 درصد شرکت کنندگان به ترتیب از سطوح مختلفی از افسردگی، اضطراب و استرس رنج می برند؛ و همچنین بیش از 50 درصد شرکت کنندگان دارای رضایت شغلی از متوسط تا ضعیف بودند. همچنین نتایج نشان می دهد که با افزایش هریک از متغیرهای افسردگی، اضطراب و استرس نمره رضایت شغلی کاهش می یابد.

    نتیجه گیری: 

    با توجه به نتایج به دست آمده به نظر می رسد با کاهش استرس، اضطراب و افسردگی شغلی می توان میزان رضایت شغلی کارکنان را افزایش داد که این امر منجر به افزایش بهره وری و کیفیت کار کارکنان می شود.

    کلیدواژگان: رضایت شغلی، استرس در محیط کار، اضطراب در محیط کار، افسردگی در محیط کار، کارکنان سلامت
  • گوهریک طوروسیان*، منصور صالحی، مسعود هوشمند صفحات 2625-2635
    زمینه و هدف

    سرطان پستان شایع ترین سرطان در بین زنان سراسر جهان است. چرخه سلولی توسط پروتئین هایی بنام سیکلین ها و کینازهای وابسته به آن ها تنظیم می گردد و اختلال در فعالیت آن ها نقش مهمی در ایجاد سرطان دارد. ژن Cyclin E بانام CCNE1 یا pCCNE1 یکی از چهار گروه سیکلین های تنظیم کننده چرخه سلول، در انواع سرطان ها و همچنین سرطان پستان گزارش شده و در تحقیقات سرطان هدفی قابل توجه است. در این راستا تزاید ژن Cyclin E در بیماران مبتلابه سرطان پستان بررسی شد و ظرفیت آن به عنوان یک بیومارکر مولکولی ارزیابی گردید.

    مواد و روش ها:

     نمونه بافت های سرطانی و سالم مجاور آن از بیماران تحت جراحی در بیمارستان الزهرا اصفهان جدا و جمع آوری گردید. DNA ژنومی به روش فنول-کلروفرم استخراج شد و پس از نرمال کردن غلظت آن ها در تکنیک Real-time PCR استفاده شدند. با محاسبه Ctها به روش 2-∆∆Ct تزاید ژن مذکور تعیین شد و با استفاده از آزمون آماری ویلکاکسون بررسی شدند.

    نتایج

    مقدار تزاید ژن Cyclin E در بافت های سرطانی به طور معنی داری بیشتر از بافت های سالم پستان بود (002/0 = p). علاوه بر این، جهت ارزیابی تزاید ژن به عنوان یک بیومارکر سرطان پستان، از منحنی راک استفاده شد. پس از بررسی مشخص شد سطح زیر منحنی نزدیک به 70 درصد است.

     نتیجه گیری:

     درنتیجه، تزاید ژن Cyclin E در سرطان پستان به طور چشمگیری افزایش می یابد و از آن می توان به عنوان یک بیومارکر جهت تشخیص و پیش آگهی سرطان پستان استفاده کرد.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، Cyclin E، تزاید ژن، Real - Time PCR، بیومارکر
  • مینا السادات هاشمی، لیلا پیشکار*، حمید اسدزاده عقدائی صفحات 2636-2644
    زمینه و هدف

    شیوع بیماری های التهابی روده با توجه به گزارش های وزارت بهداشت ایران رو به افزایش است. نقش عملکردی ژن TLR4 به عنوان واسطه پاسخ های ایمنی ذاتی به میکروب های بیماری زای دستگاه گوارش و ارتباط آن با تغییرات اپی ژنتیک در پاتوژنز این بیماری دارای اهمیت است. هدف ما بررسی تغییرات نابجای متیلاسیون توالی  DNAپروموتوری ژن  TLR4در بیماران التهابی روده و ارزیابی این ژن به عنوان یک بیومارکر جهت تشخیص در این بیماری است.

    مواد و روش ها:

     این مطالعه تجربی، از نوع مورد-شاهدی بر روی DNA استخراج شده از خون محیطی 35 بیمار مبتلا به بیماری های التهابی روده و 20 فرد سالم به عنوان کنترل انجام گرفت. به منظور بررسی تغییرات متیلاسیون پروموتر توالی DNA ژن TLR4 در بیماران مبتلا به بیماری التهابی روده و افراد سالم از تکنیک (HRM) High resolution melting استفاده شد.

    نتایج

    طبق یافته های حاصل از این مطالعه، تجزیه وتحلیل سطح متیلاسیون نواحی CPG پروموتور ژن TLR4، اختلاف آماری معنی داری در مقایسه بین 35 بیمار التهابی روده و 20 فرد سالم نشان نداد (525/0=p). همچنین در این مطالعه تغییرات متیلاسیون در ارتباط با ویژگی های کلینیکوپاتولوژیک انجام شد که ارتباط معناداری مشاهده نگردید. در مقایسه بین سطح متیلاسیون در قوم فارس نسبت به سایر قوم های کرد، لر، ترک، گیلانی، عرب، مازندرانی و افغان ارتباط معنادار مشاهده گردید (035/0=p).

    نتیجه گیری:

     این مطالعه نشان داد که ارتباط معنی داری از مقایسه سطح متیلاسیون توالی پروموتوری ژن TLR4 در خون بین بیماران التهابی روده و افراد سالم وجود ندارد، لذا متیلاسیون توالی پروموتوری ژن TLR4 مارکری اختصاصی در خون محیطی جهت تشخیص و درمان بیماری التهابی روده نیست.

    کلیدواژگان: بیماری های التهابی روده، ژن TLR4، متیلاسیون DNA، Real-time qPCR، (HRM) High resolution melting
  • فاطمه جوادی، منیره موحدی، محمود براتی، سیده معصومه امیری، لیدا کوشش، فرشته گلاب* صفحات 2645-2654
    زمینه و هدف

    رازیانه (Foeniculum vulgare) یکی از قدیمی ترین گونه های گیاهی بوده که دارای فعالیت های دارویی مختلف است. هورمون های اصلی تولیدشده از طریق غده تیرویید عبارت اند از تیروکسین (T4) و تری یدوتیرونین (T3) که باعث تنظیم رشد و نمو بدن می شوند. هورمون های تیروییدی دو گیرنده بانام های TRα و TRβ در بافت های مختلف دارند. مطالعه حاضر به بررسی اثر عصاره آبی رازیانه بر سطح سرمی هورمون های تیروییدی و میزان بیان گیرنده های تیروییدی در بافت تخمدان پرداخته است.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش از 40 موش ماده سوری نژاد Balb/C با وزن 20-18 گرم استفاده شد. موش ها به 5 گروه 8 تایی شامل کنترل، شم، 50، 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره تقسیم شدند و 14 روز تزریق عصاره آبی رازیانه به صورت درون صفاقی (IP) دریافت کردند. پس ازآن از موش ها به منظور سنجش هورمون تیرویید از ناحیه قلب خون گیری انجام شد. از بافت تخمدان نیز به منظور بررسی بیان گیرنده های تیروییدی به روش Real time-PCR نمونه برداری انجام شد.

    نتایج

    عصاره آبی رازیانه بر سطح سرمی هورمون های تیروییدی تغییر معناداری ایجاد نکرد. در مورد میزان بیان گیرنده های هورمون تیروییدی در بافت تخمدان، گیرنده تیروییدیβ  در هیچ یک از دوزهای تزریقی تفاوت معناداری با گروه کنترل نداشت، ولی میزان بیان گیرنده تیروییدی α در دوز 200 میلی گرم بر کیلوگرم افزایش معنادار نسبت به گروه کنترل داشت. وزن موش ها نیز در دوز 200 میلی گرم بر کیلوگرم کاهش معنی دار نسبت به گروه کنترل داشت.

    نتیجه گیری: 

    احتمالا رازیانه در دوز بالا می تواند پاسخ تخمدان به هورمون های تیروییدی را افزایش دهد.

    کلیدواژگان: رازیانه، هورمون تیروییدی
  • ابوالحسن هدایتی کتولی، محمدعلی آذربایجانی*، عبدالعلی بنائی فر، سجاد ارشدی صفحات 2655-2664
    زمینه و هدف

    چاقی موجب استیاتوز در کبد می شود. PPARγ فاکتور رونویسی ژن های متابولیسم گلوکز و چربی و AMPK سنسور انرژی سلول به عنوان اهداف درمانی در بیماران کبد چرب غیرالکلی (NAFLD[1]) موردتوجه می باشند. باوجود اهمیت تمرین و دارو در درمان بیماری های مزمن، در ارتباط با نقش تمرینات شدید (HIIT) در درمان NAFLD توافق کمی وجود دارد. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر شدت تمرین و آدنوزین بر متابولیسم چربی کبد به دنبال رژیم غذایی پرچرب بود.

    مواد و روش ها:

     30 سر موش به صورت تصادفی به 6 گروه 5تایی کنترل، غذای پرچرب، غذای پرچرب + تزریق دارونما، غذای پرچرب + تزریق آدنوزین، غذای پرچرب - تمرین + تزریق آدنوزین، غذای پرچرب - تمرین + تزریق دارونما تقسیم شدند. آزمودنی ها ابتدا 13 هفته غذای پرچرب دریافت نمودند و سپس 12 هفته، هفته ای 5 جلسه به تمرین پرداختند، در گروه های غذایی از آزمون تحلیل یک راهه واریانس مستقل و جهت تعیین اثر اصلی تمرین، آدنوزین و تمرین× آدنوزین از تحلیل دوراهه واریانس برای گروه های مستقل استفاده شد.

    نتایج

    بیان ژن PPARγ در گروه های غذایی پرچرب افزایش داشت (017/0=P)، (007/0=P). تفاوتی در بیان AMPK بین گروه های غذایی وجود نداشت (097/0=P). تمرین اثر معنی دار برافزایش بیان AMPK، A2B (0001/0=P)، (031/0=P) و کاهش معنی دار بر PPARγ (0001/0=P) داشت. در گروه آدنوزین AMPK و A2b افزایش معنی دار (001/0=P)، (012/0=P) و PPARγ کاهش داشت (0001/0=P). هم زمانی تمرین و آدنوزین افزایش معنی دارتری بر بیان AMPK (039/0=P) و کاهش معنی دارتری بر PPARγ (005/0=P) نسبت به اثر هر یک به تنهایی داشت.

    نتیجه گیری:

     احتمالا بتوان از تمرینات با شدت بالا و هم زمان مقدار مشخص دوز مصرفی آدنوزین جهت جلوگیری از تجمع چربی کبد استفاده نمود.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی هوازی، آدنوزین، غذای پرچرب، AMPK، PPARγ، A2B، موش صحرایی
|
  • Alireza Moulazadeh*, Seyed Amin Kouhpayeh Pages 2396-2399
  • Alborz Jafaei Soogh, Forouzan Absalan*, Firoozeh Niazvand Pages 2400-2403
    Background & Objective

    Recognition of peripheral nerve variations plays a crucial role in therapist or surgeon evaluations. In human arm, ulnar nerve is one of the three principal nerves that move from the neck down to the hand and provide sense and function of the hand.

    Case

    Present article reports a scarce finding, the unusual branch of the ulnar nerve along with the main trunk originated under the flexor carpi ulnaris near the cubital region. After descending along the medial side of the forearm flexor surface about 5 cm proximal to the wrist has been divided into 2 cutaneous branches.

    Conclusion

    Awareness and ability in recognition of position and variations significantly influence the result of ulnar nerve improvement. Sufficient knowledge of all possible variations may be helpful for surgical improvement and effective nerve blockage.

    Keywords: Ulnar nerve, Anatomic variation, cutaneous innervation
  • Elnaz Vafadar Moradi*, Tahereh Ghasemi, Sayyed Majid Sadrzadeh, Seyed Mohammad Mousavi Pages 2404-2407
    Background & Objective

    One of the most common causes of decreased level of consciousness has many causes, especially in young patients, is drug poisoning. Baclofen is used to reduce muscle spasm and acts through the presynaptic inhibition of motor neurons. Oral intoxication with this drug is not common, if seen, it is due to excessive drug use or underlying renal dysfunction.

    Case:

     A 25-year-old woman was brought to our emergency department by her husband with complaining of decreased level of consciousness. The urine sample was sent for toxicology examination and then brain CT scan was done which was normal. After 36 hours she regained consciousness. During a retrospective history taking she stated the baclofen use repeatedly five times a day for two days because of  severe muscle spasms before she came to the hospital.

    Conclusion

    The most common cause of severe baclofen poisoning is arbitrary use of drugs, and accidental use of the drug causes fewer symptoms. Side-effects of baclofen include drowsiness, convulsions, severe cardiac disorder and coma. What is essential for an emergency medicine specialist is to know that, regardless of the underlying cause of the patientchr('39')s symptoms, the patient must first be stable and pay attention to maintaining the patientchr('39')s airway.

    Keywords: Poisoning, Baclofen, Coma
  • Milad Sheydaei*, Ebrahim Alinia Ahandani Pages 2408-2421

    With the daily advancement of science and the use of different sciences in medicine, new achievements are made for the treatment of human beings. One of the pioneering sciences in this field is polymer engineering, these magical macromolecules can be designed to be used in a variety of fields. They can be used as a prosthesis, drug carrier, gene delivery, etc. In recent years, they have come to the service of medicine to diagnose and treat cancers. Polymers are a good candidate for the release of anti-cancer drugs. Timely release, non-toxicity, and biodegradability are important features of a carrier. These properties are found in many synthetic and natural polymers and can be used by designing their structure for a unique application. This study summarizes cancer statistics in the United States and Iran, and introduces several polymer-carriers such as dendrimer, chitosan, and micelle used in the diagnosis and treatment of cancer.

    Keywords: Cancer, Polymer, Dendrimer, Chitosan, Micelle
  • Shima Rahmati, MohammadJavad Sanaei, Morteza Alizadeh, Leila Rezakhani* Pages 2422-2428
    Background & Objective

    The 2019 coronavirus disease (COVID-19) is a highly contagious disease that has affected people in several countries around the world. COVID‐19 has been announced a pandemic by the World Health Organization (WHO). Unfortunately, in some cases, COVID-19 diagnosis tests are confirmed positive again after the recovery of patients and or discharge from the hospital. This study aimed to evaluate the symptoms of patients in whom coronavirus testing was recurrent positive.

    Materials & Methods

    The search was conducted in articles from electronic and scientific literature databases such as Pub Med, EMBASE, Scopus and Medline, published from January 2020 to August 2020 using keywords of COVID-19, Recurrent Positive, Readmitted, Novel Coronavirus, RT-PCR test.

    Results

    Studies have shown that in some patients, after a coronavirus test is negative and after the patients are discharged from the hospital, the RT-PCR test is positive again without contact with another patient.

    Conclusion

    Studies reported that in a small number of patients recovered from the COVID-19, the RT-PCR test is positive again. Various factors are involved in this process for example sampling method, sample processing, re-infection of patient, virus re-grow, patientchr('39')s immune system and etc.

    Keywords: COVID-19, Recurrent Positive, Novel Coronavirus
  • Soheyla Rohani, Fatemeh Hajighasemi* Pages 2429-2438
    Background & Objective

    Immunoglobulins (Igs) have a vital role in body protection against germs. Igs contain heavy and light chains. Ig light chains consist of two isotypes: Kappa and lambda. Remarkable alterations in kappa to lambda proportion could occur in monoclonal growth of malignant B cells. Anti-human light chain monoclonal antibodies (MAbs) have medical implication in diagnosis and immunotherapy of B-cell proliferative disorders. In current study, prediction of continuous epitopes in constant part of human Ig light chain by immunoinformatics is explained.

    Materials & Methods

    Amino acid sequence and third structure of reference human IgG light chain was obtained in PDB database. Second IgG structure was identified by Phyre 2 software. Continuous epitopes of Ig light chains were delineated by Bepipred and Ellipro software programs.

    Results

    Four continuous epitopes situated to constant domain of human Ig light chain were predicted by Bepipred software. These continuous epitopes were located at amino acid sequences 110-130, 150-160, 160-175 and 180-205 of Ig light chain. The prominent epitope was sited at amino acids 160-175. Also, one continuous epitope situated in 198-203 amino acid sequences was predicted by Ellipro software.

    Conclusion

    In present study several continuous epitopes sited to constant part of human Ig light chain were determined. These epitopes are valuable for making specific monoclonal anti- Ig light chain antibodies and could have plausible implication in generation of specific diagnostic kits for human Ig light chain, monitoring the monoclonal light chain diseases, treatment of associated B cell malignancies and epitope mapping of Ig light chain.

    Keywords: Continuous epitope, Immunoglobulins, Light chains, Immunoinformatics
  • Mehry Hoseini, Behram Yousefi*, Ali Ashraf Khazaei Pages 2439-2447
    Background & Objective

    Anabolic-androgenic steroid abuse is one of the major problems in many kinds of sports, especially bodybuilding. The present study aimed at investigating the prevalence of anabolic-androgenic steroids abuse, knowledge and attitude of their side effects, and attitude toward them among the female bodybuilding athletes in Kermanshah.

    Materials & Methods

    The present study is a descriptive one. The target population included all female bodybuilding athletes in Kermanshah. The measuring instruments were self–reported AAS questionnaires, including 25 questions (7 questions on background information, nine questions related to knowledge, and four questions related to attitudes, and five questions related to the prevalence of abuse) (Cronbach Alpha 0.84) which were distributed among 150 female bodybuilding athletes in Kermanshah. The collected data were analyzed by descriptive statistics (frequency, percentage, mean, and standard deviation) and inferential statistics (Pearson correlation coefficient test, t-test) was used for data analysis.

    Results

    The results of data analyses indicate that anabolic androgenic Steroids are used currently by 36.66% of the athletes. The main reason for using these drugs is the increase in muscular tissues and strength. There was a significant negative relationship between the prevalence of anabolic-androgenic steroids consumption and attitude, awareness, and educational level. Also, there was a significant relationship between sports history with the prevalence of anabolic-androgenic steroids consumption, attitude, and awareness.

    Conclusion

    The female bodybuilder awareness of drug complications was significantly low. Increasing the rate of AAS consumption seems to become a public health concern that implies the need to implement educational programs by health care professionals and sports specialists.

    Keywords: Body Building, Attitude, Women, awareness
  • Khadijeh Haghighat Gollo, Fariba Mahmoudi*, Abolfazl Bayrami, Saber Zahri Pages 2448-2455
    Background & Objective

    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is associated with higher plasma levels of androgens, LH/FSH ratio and lower activity of aromatase and dopaminergic signaling pathways. In the present study, the effects of L-DOPA and dopamine receptor antagonists were investigated on aromatase (Cyp19) gene expression and LH concentration in PCOS rat model.

    Material & Methods

    Following PCOS induction by estradiol valerate, The PCOS rats received saline, L-DOPA(100mg/kg) or simultaneous injections of sulpride (10mg/kg)/ SCH23390 (1mg/kg)/ L-DOPA (100mg/kg). Five intact estrous rats were used as a control group. Mean serum LH concentration and aromatase relative gene expression was evaluated by radioimmonoassay and real- time-PCR method respectively.

    Results

    Mean aromatase mRNA levels significantly decreased in the hypothalamus and ovary of PCOS model rats compared to intact ones. Mean serum LH concentration significantly increased in PCOS group in comparison with intact rats. The L-DOPA significantly increased mean hypothalamic and ovarian aromatase gene expression compared to PCOS rats while it significantly declined serum LH concentration compared to PCOS rats. Dopamine receptor antagonists including sulpiride and SCH23390 blocks the stimulatory or inhibitory effects of L-DOPA on hypothalamic aromatase or serum LH levels respectively. But the sulpride and SCH23390 did not inhibit the stimulatory influences of L-DOPA on ovarian aromatase gene expression.

    Conclusion

    L-DOPA may be involved in the controling of PCOS condition via decreasing LH secretion and increasing the aromatase gene expresion.

    Keywords: aromatase, L-DOPA, sulpride, SCH23390, PCOS animal model
  • Yousef Gholampour, Banafsheh Tehranineshat, Hojatolah Najafi, Mojtaba Farjam, Zahra Rahimi, Mostafa Bijani* Pages 2456-2465
    Background & Objectives

    Coronavirus (COVID-19) is a life -threatening factor all around the world. Identifying the features of the infected population contributes to detecting risk factors and determining more effective treatment goals. The purpose of this study was to investigate demographic features, clinical symptoms, and radiologic findings of hospitalized patients infected with Coronavirus (COVID-19) in Vali-Asr hospital affiliated to Fasa Medical University, located in south of Iran.

    Materials & Methods

    In this cross-sectional study that was conducted in one of Iran southeast hospitals, 50 patients hospitalized in COVID-19 ward were selected through consensus sampling. The studychr('39')s instrument included a researcher-made checklist. Then, the collected data were analyzed using SPSS software version 22 and statistical descriptive (distribution of frequency and Mean±SD ) and analytical methods (t-test).

    Results

    The mean and standard deviation of patients’ age was 52.88±19.04. The majority of the most common clinical symptom was fever and the most common CTs finding was the GGO (Grand Glossy Opacity) engagement of both lungs. There was no meaningful difference between age, gender, and infection with coronavirus, respectively (P=0.87 and P=0.79). Among the underlying diseases, there was a significant relationship between Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD) and coronavirus infection (P=0.003).

    Conclusion

    Old age and background diseases (diabetes, chronic obstructive pulmonary disease) are factors that endanger people to COVID-19 more. It is suggested to carry out more studies to investigate the effect of the characteristics of different communities on the infection with COVID-19.

    Keywords: COVID-19, Diagnostic imaging, Population characteristics, Patients
  • Parisa Moradikelardeh*, Seifollah Aghajani Pages 2466-2476
    Background & Objective

    Non-Suicidal Self-injury has a high frequency in adolescence, and several studies have pointed to the role of temperamental variables in the occurrence of these behaviors. This study aimed to predict self-injury behaviors in secondary high school students based on the Affective and Emotional Composite Temperament Model.

    Materials & Methods

    This study was descriptive-correlational and its statistical population was all secondary high school students in Namin in Ardabil province, in which 205 students were selected using a multi-stage cluster sampling method and were examined by Affective and Emotional Composite Temperament questionnaires and self-injury questionnaire. Data analysis was performed using SPSS software version 20, Pearson correlation test, and stepwise regression.

    Results

    The dimensions of Emotional Temperament with a stepwise correlation coefficient of 37%, can predict about 13% of the changes related to self-injury behaviors and volition negatively and inhibition positively were able to significantly predict self-injury behaviors. In addition, the dimensions of Affective Temperament can explain and predict with a correlation coefficient of 395%, about 16% of the changes related to self-injury behaviors and depressive, volatile and disinhibited behaviors negatively and euthymia positively could predict self-injury behaviors.

    Conclusion

    The results showed that the AFECT model can explain and predict self-injury behaviors in students. Therefore, the results of this study have important implications for use of the AFECT model intending to identify groups exposed to self-injury behaviors and can be used to design preventive interventions for these behaviors.

    Keywords: Non-Suicidal Self-injury, Affective, Emotional Composite Temperament Model, Students
  • Leyla Darbarfard, Mehdi Imani, Seyyed Meysam Abtahi Froushani* Pages 2477-2486
    Background & Objectives

    Actinoporins from sea anemones are potent pore-forming toxins. Fragaceatoxin C belongs to this family with a molecular weight of 20 kDa that mainly binds sphingomyelin in membranes and forming 2nm in diameter cation-selective pore. The aim of this study was the examination of recombinant toxin activity against peripheral blood mononuclear cells (PBMCs).

    Material & Methods

    For recombinant expression of toxin, E.coli Bl21 was employed. The toxin purified by Ni2+-NTA Sepharose affinity chromatography. The purity of toxin was confirmed by sodium dodecyl sulfate-polyacrylamide gel electrophoresis ) SDS-PAGE(. Various dilutions of the toxin were applied on red blood cells, and their hemolytic activity was analyzed by spectrophotometer by recording OD700. To examine the cytotoxic activity of purified toxin, PBMCs were treated with its different concentration. Cytolytic activity of FraC protein on PBMCs was measured using MTT and neutral red uptake assays.

    Results

    Hemolytic assessment indicated that the toxin had retained its activity after purification. Analysis of PBMCs tests showed that low doses of toxin did not change the viability of cells compared to control cells. The metabolic activity of living PBMCs was only significantly decreased at the higher concentration (800 and 1000 NM) of the toxin. Despite the results of trypan blue tests, obtained data indicated that the Neutral red uptake assay was significantly reduced in PBMCs in a dose-dependent manner.

    Conclusion

    Despite toxicity against RBCs, FraC is not toxic to the peripheral blood mononuclear cells at lower doses.

    Keywords: Actinoporins, Fragaceatoxin C, Peripheral blood mononuclear cells
  • Niloofar Lari*, Razieh Jalal, Majid Rajabian Noghuondar, Zarrin Minuchehr Pages 2487-2497
    Background & Objective

    Leishmaniasis is taken into account as a parasitic disease caused by the Leishmania genus. A major challenge of the leishmaniasis is associated with the occurrence of treatment failure after drug treatment. Target identification is a significant factor to reach a drug development. Hence, protein kinases play an important role in drug designing (e.g, LmxMPK and CRK3). This study is developed to predict and assess the three-dimensional structure for E9BJT5 protein in Leishmania and its binding affinity for different calcium channel blockers.

    Materials & Methods

    The three-dimensional structure was predicted and assessed for the protein by the I-TASSER and Procheck servers, respectively. In the molecular docking method, interactions between different calcium channel blockers and the predicted model of E9BJT5 were investigated using the Autodock vina in PyRx 0.8 software. Thereafter, the interaction results were analyzed by Chimera software, and thus the stronger potential interactions were identified.

    Results

    Docking results showed that the lidoflazine and lercanidipine (the values were -8.3 and -7.6 kcal/mol, respectively) were obtained as the top-ranked drugs in the binding to the active site of the protein.

    Conclusion

    In this study, using in silico approach, the E9BJT5 protein could be a viable target for designing the novel drugs against the Leishmania parasite. The docking results demonstrated that two drugs (i.e., lidoplasin and lercantipine) may be considered as anti-leishmanial drugs. Further studies are recommended to evaluate the interactions between these drugs and the target.

    Keywords: Leishmania, Calcium channel blockers, Homology modeling, Molecular docking
  • Parivash Najafi Nazar Abadi, Zaher Etemad*, Rastegar Hoseini, Fatah Moradi Pages 2498-2508
    Background & Objective

    Exercise is a well-known strategy to reduce the risk of metabolic syndrome and chronic disease. However, the concurrent effect of aerobic training with vitamin D supplementation on anthropometric indices and lipid profile are somewhat unknown. This study aimed to investigate the effect of aerobic training and vitamin D supplementation (AT+Vit D) on anthropometric indices and lipid profile in postmenopausal women with metabolic syndrome.

    Materials & Methods

    Forty-six postmenopausal women with metabolic syndrome were randomly assigned to four groups: AT+Vit D (n=11), AT (n=12), Vit D (n=12), and control (C; n=11). The training protocol was incrementally conducted for 8 weeks, 20-40 min of training, with 60-75% HRmax, 3 sessions per week. The intervention groups received capsules of 5000 IU vitamin D or placebo. The data were analyzed through paired t-tests and two-way ANOVA analysis of variance and Bonferroni post hoc test with SPSS 24 at the signification level of P<0.05.

    Results

    All three groups (AT+Vit D, AT, Vit D groups) showed a significant decrease in BW, BMI, BFP, WC, TC, TG, LDL, MAP, and glucose and an increase in HDL. Also, the results showed that AT+Vit D group compared with AT, Vit D, and C groups led to significant reductions in BW, MAP and Glucose TC, TG, and LDL and an increase in HDL (P<0.001 for all three variables).

    Conclusions

    AT+Vit D is more effective in the improvement of lipid profile in patients with NAFLD than AT or Vit D alone.

    Keywords: Aerobic Training, Vitamin D, Lipid Profile, Metabolic Syndrome
  • Zahra Pourmontaseri, Shahnaz Karimi, Zhila Freydooni, Sohrab Najafipour, Akbar Farjadfar, Abbas Abdollahi* Pages 2509-2516
    Background & Objectives

    One of the most important elements in SPICES model is student-centered education. Taking notes is one of the simplest ways to increase student interaction and participation in learning. The purpose of this project was to design, implement, and evaluate an active-interactive education model in teaching the bacteriology course.

    Materials & Methods

    This project was carried out in three stages including design, implementation and evaluation. At the design stage, the outline of the program was determined through meetings with faculty members from Microbiology and Infectious Diseases departments; the curriculum-based workbook was designed based on a mind map form; then, teaching was based on the workbook and student participation in the classes. Finally, project evaluation was done by completing the evaluation form by students and then statistical analysis was performed.

    Results

    Statistical results comparing the students of Medicine and Laboratory Science showed the highest student satisfaction with using book and suggestion of using book for other courses, and least satisfaction with graphical suitability and structural design in both groups. Significant differences between the two groups were found to be statistically significant for the students of Medicine compared to the students of the Laboratory Science (p = 0.049).

    Conclusion

    The use of filling-out form textbooks has an important role in enhancing studentschr('39') interaction and participation in Medical Bacteriology education. It is suggested that a similar structure to this book be explored to teach other Microbiology courses.

    Keywords: student-centered, note-taking, Bacteriology, educational model
  • Maryam Niakani, Hassan Malekinejad*, Ahmad Majd, Parviz Pakzad Pages 2517-2524
    Background & Objective

    Acute toxicity assessment is the first priority in the determination of any related risk to the biologically unknown chemicals to human and animals. LD50 determination as an accepted model of acute toxicity assay in animal models for a new drug in clinical trials is one of the important requirements of the drug launching process. Prodigiosin is a substance extracted from Serratia marcescens and has antitumor and antifungal activities. Thus, in this study, acute toxicity of prodigiosin was determined using the lowest number of laboratory animals.

    Materials & Methods

    In this experimental study, different doses of prodigiosin were administered intraperitoneally in male mice. Twenty four hours after injection, alongside examining behavior of the animals receiving the prodigiosin, some organs including the heart, liver, kidney, spleen, intestine and lung were sampled, and after paraffin block preparation and microtome cutting, they were stained with hematoxylin-eosin and examined by light microscopy.

    Results

    The results of this study indicated that LD50 for prodigiosin is 4500 mg / kg, when administered intraperitoneally and histopathological findings indicate very slight and minor damage to the liver, kidney and spleen, while no remarkable damage on other organs including the heart, lung and intestine was observed.

    Conclusion

    Based on the results of current study and estimated LD50 level, it is suggested that prodigiosin can be categorized as a safe compound with the least histopathological impact on the vital organs.

    Keywords: Acute toxicity, Prodigiosin, LD50, Serratia marcescens, Mice
  • RahmatAllah Fatahian*, Mohammadjavad Yazdanpanah, Mohammadjavad Kolahdouz, Nader Ahmadi Pages 2525-2534
    Background & Objective

    L-arginine-induced experimental pancreatitis was evaluated as a distinct and new form of experimental pancreatitis with particular consideration to the therapeutic role of lipase-pancreatin and its effects on testicular tissue structure.

    Materials & Methods

    Fifty mice were classified into: 1) control; 2) induced pancreatitis (IP) by administration of L-arginine solution (300 mg/100g); 3) IP by L-arginine solution (300 mg/100g) along with lipase- pancreatin; 4) IP group with L-arginine solution (400 mg/100g); 5) IP group by L-arginine solution (400 mg/100g) along with lipase- pancreatin. L-arginine solution was administered only once at the beginning of the course by intraperitoneal injection and lipase-pancreatin treatments were twice daily for 14 consecutive days and started 72 hours later after L-arginine administration. Finally, tissues samples were prepared for stereological analysis by SPSS 23 software and one-way analysis of variance (One-way ANOVA).

    Results

    The results showed that after experimental pancreatitis with different doses of L-arginine, the mean area and diameter of seminiferous tubules and the area of spermatogonia cells in the treated groups were significantly decreased or increased in comparison with the control group, However, no significant difference was observed in the area of spermatid cells and primary spermatocytes between the treatment and control groups. It was also observed that in the lipase-pancreatin-treated groups, the tissue changes caused by L-arginine-induced pancreatitis were significantly compensated.

    Conclusion

    It can be concluded that the L-arginine-induced pancreatitis has caused testicular tissue changes and the use of lipase-pancreatin solution has been shown to be partly effective in reducing these changes.

    Keywords: Lipase-Pancreatin, Histomorphometry, Pancreatitis, L-Arginine, Testis, Mouse
  • Morteza Sadeghi* Pages 2535-2544
    Background & Objective

    Alpha-amylase and alpha-glucosidase enzymes raise blood glucose levels by breaking down complex polysaccharide units into absorbable monosaccharide units. The aim of this study was to investigate the inhibitory effect of compounds extracted from Descurainia sophia flowers on the activity of alpha-amylase and alpha-glucosidase enzymes in silico.

    Material & Methods

    This study was performed using descriptive-analytical method. For this purpose, first the compounds extracted from Descurainia sophia flower in the previous study were taken from PubChem databases and then the files related to alpha-amylase and alpha-glucosidase enzymes were obtained from PDB database. The Lipinsky rules and physicochemical properties of the compounds were then predicted by the Zink database and the Swiss ADME server, respectively. Finally, Molegro Virtual Docker 6.0 and Molegro Molecular Viewer 2.5 were used to perform molecular docking tasks.

    Results

    The results showed that most of the compounds present in D.sophia flower had favorable physicochemical properties, and these compounds inhibited α-amylase and α-glucosidase enzymes. But among these compounds, the Valtrate composition with -83.45 kJ/mol had the most inhibitory effect on the α-amylase enzyme. Similarly, Palatinol and Valtrate compounds had the highest inhibitory effect on the α-glucosidase enzyme with -122.19 and -152.88 kJ/ mol, respectively.

    Conclusion

    From the results of this descriptive-analytic study, it can be concluded that the combination of Valtrate due to the appropriate filled in activat site of α-glucosidase and α-amylase enzymes was more effective than the other compounds in D.sophia flower.

    Keywords: Alpha- amylase, Alpha-Glucosidase, Descurainia Sophia flower, Molecular Docking
  • Ramin Jahangirfard, Gholamreza Najafi*, Ali Shalizar Jalali, Abbas Ahmadi, Elham Zadeh Hashem Pages 2545-2557
    Background & Objectives

    Ethephon is one of the most important organophosphorus pesticides that has an adverse effect on the reproductive system and can impair the semen quality and decline the fertility. The aim of this study was to evaluate the effect of ethephon on sperm parameters, characteristics and in vitro fertilizing potential in male mice.

    Materials & Methods

    In this experimental study, 90 adult male mice were divided into 6 control and experimental groups. The experimental groups received ethephon at low, medium and high doses and the positive control group received neostigmine bromide (0.1 mg/kg). After treatment, animals were euthanized by cervical dislocation and sperm samples were collected from cauda epididymis to evaluate sperm parameters and in vitro fertilization. The level of p<0.05 was considered significant.

    Results

    A decrease in sperm motility and viability was observed between the experimental groups compared to the control group. Nonetheless, ethephon can remarkably increase DNA damage and lack of nuclear maturation. In vitro fertilization results showed that ethephon significantly reduced embryonic quality and stages of embryological development compared to the control group. Also, the percentage of arrested embryos in the experimental groups was significantly enhanced compared to the control group (p<0.05).

    Conclusion

    The present results showed that oxidative stress induced by ethephon causes damage to sperm DNA and subsequently decreases the quality of sperm and in vitro fertilizing potential in a dose dependent manner.

    Keywords: Ethephon, IVF, Embryonic development, Sperm, Mouse
  • Hadiseh Soofer, Kumarss Amini*, Seyed MohammadMasoud Shushtarian Pages 2558-2566
    Background & Objective

    Asparaginase enzymes are effective in treating lymphoblastic leukemia cancer. This enzyme is isolated from bacterial sources and commercially available as an anticancer drug. The aim of this study was to isolate and purifiy L-asparaginase from persian gulf Streptomyces isolates and evaluate its cloned gene expression in E. coli by Real-Time and SDS-PAGE.

    Materials & methods

    Streptomyces isolates were isolated from the Persian Gulf and identified by biochemical tests, then, L-asparaginase genes were isolated from streptomyces by PCR method. The amplified fragment was entered into vector pTG19 by the TA cloning technique. In the next step, the recombinant vector was transformed into E. coli using CaCl2 method and cloning confirmation using conventional methods.

    Result

    The results of this study showed that Streptomyces isolates from the Persian Gulf were capable of producing L-asparaginase. Eventually, the gene of this enzyme was successfully transformed to E. coli by vector and produced high efficiency L-asparaginase.

    Conclusion

    Finding new bacterial strains producing L-asparaginase and using gene engineering techniques can lead to better performance of these enzymes, thereby taking a big step in the direction of increasing and facilitating the production of L-asparaginase in the pharmaceutical industry.

    Keywords: L-Asparaginase, Streptomyces, Lymphoblastic Leukemia
  • Mohammad Soleimani, Mohammadreza Zolfaghari, Abbas Morovvati* Pages 2567-2577
    Background & Objective

    Periodontal disease, which can become a chronic condition, is an inflammatory disease that upsets the soft and hard structures supporting the teeth. The aim of the present study was to design and develop an in-house PCR Method, to detect putative periodontitis-related bacterial pathogens.

    Materials & Methods

    The PCR method was launched using specific primers of the five bacteria including Aggregatibacter actinomycetemcomitans, Prevotella intermedia, Tannerella forsythia, Porphyromonas gingivalis and Treponema denticola. Then, the sensitivity and specificity tests were performed for each bacterium after cloning.

    Results

    Basic specific Primer: hbp Aggregatibacter actinomycetemcomitans، fimA Porphyromonas gingivalis، gene 16s rRNA Prevotella intermedia 16s rRNA Tannerella forsythensis gene and 16s rRNA Treponema denticola 161 bp، 162 bp, 282 bp, 280 bp,173 bp and the sensitivity and specificity tests were performed for this gene.

    Conclusion

    In order to evaluate and diagnose periodontal diseases using PCR technique, these factors can be identified with high specificity and sensitivity.

    Keywords: Polymerase chain Reaction, Periodontal, Molecular diagnostics
  • Goolshan Moradozadeh, Noosha Zia Jahromi*, Hosein Sazgar Pages 2578-2587
    Background & Objective

    CD34 is a prognostic factor in determining the prognosis of patients with acute myeloid leukemia. Since the relationship between expression of the marker of the CD34 cell line and many cancers has been proven today, in this study, the measurement of the expression of this marker with leukemia was investigated.

    Materials & methods

    The present study is a case-control study performed on 30 healthy blood samples and 30 blood samples from blood donors. Lymphocytes were isolated using Ficole method. RNA was extracted. After synthesis of cDNA, expression regions were determined using Real Time RT-PCR with an internal control of GAPDH.

    Results

    After performing the PCR reaction with specific primers in Real Time RT PCR and analyzing the results, the expression of CD34 gene in the blood of cancer patients was increased compared to healthy subjects (F = 21.588, P-Val = 0.002).

    Conclusion

    Finding new biomarkers, which are a common indicator of cancer, can help with early diagnosis and recovery during cancerous illnesses. By reviewing these biomarkers, it is possible to develop new anti-cancer drugs that can target cancerous cells and prevent growth from growing into cancerous cells.

    Keywords: CD34, Real-time RT PCR, leukemia, cancer stem cells
  • Maryam Basboos, Leila Asadpour, Houra Pourghafar* Pages 2588-2599
    Background & Objective

    Klebsiella pneumonia is an opportunistic pathogen in nosocomial infections. Nowadays using plant-based drugs against drug resistant bacterial infections is gaining special importance. The aim of this study was to evaluate the prevalence of extended spectrum beta lactamase producing clinical isolates of Klebsiella pnemoniae and the antibacterial effects of aquatic and ethanol extracts of Eucalyptus and Medlar against these bacteria in Rasht.

    Materials & Methods

    In this study, a total of 45 isolates of K. Pneumonia were collected from urinary tract infections. ESBL production was determined by the double disk diffusion and disk diffusion was tested and specific primers PCR method was used to detect TEM and SHV genes. To investigate inhibitory effect of Eucalyptus and Medlar leaf extracts against ESBLs harboring ESBL isolates, well diffusion method and broth macro dilution method was used to determine the minimum inhibitory concentration and minimum bactericidal concentration.

    Results

    26 Out of 45 isolates, 57% phenotypically recognized as ESBL producing and based on the results of PCR, the prevalence of SHV genes among ESBLs-positive isolates was 42% SHV and 11% TEM positive isolates were detected. MIC of Eucalyptus extracts ranged between 17/5 - 31mg/ml and Medlar extracts ranged between 165-250 mg/ml. MBC of Eucalyptus extracts ranged between 600-1000mg/ml and Medlar extracts 500-1000mg/ml.

    Conclusion

    The obtained results showed that Eucalyptus and Medlar extracts possess significant antibacterial activity against resistant bacteria. So these plant extracts may be used as an accomplishment in Klebsiella infection treatment, particularly in topical treatment of urinary tract infections.

    Keywords: Klebsiella pneumonia, ESBLS, Eucalyptus, Medlar, TEM, SHV
  • Fatemeh Sharifnia*, Mohsen Ostadghaderi, Hossein Moameri Pages 2600-2612
    Background & Objectives

    Cesarean section rates have increased significantly over the past decade. This increase has not been clinically justified. The objective of this study was to investigate the effect of medical factors on the type of delivery.

    Materials & Methods

    This prospective cohort study was done on 200 pregnant mothers. The main exposure in this study was the medical reasons for cesarean section and the main outcome of cesarean delivery. The relative risk index was calculated using the Cox regression model.

    Results

    Of the 196 pregnant women remained in the study, 40.31% had Cesarean section. Compared to non-medical factors, the risk of Cesarean section was higher (Relative Risk = 4.64) in mothers with medical factors. Also, the risk of elective Cesarean section was higher in mothers with medical factors (Relative Risk = 2.34). On the other hand, the risk of Cesarean section and elective Cesarean section was and higher in mothers with previous abortion (Relative Risk = 2.11) and hard labor (Relative Risk = 3.25), respectively. However, there was a significant relationship between maternal mental disorder during pregnancy and Cesarean section delivery (Relative Risk = 1.49).

    Conclusion

    Based on these results, there is an association between medical factors and type of delivery. Therefore, maternal preventable or controllable medical problems during pregnancy requires more attention.

    Keywords: Vaginal delivery, Cesarean Section, Medical Factors, Prospective Studies
  • Touraj Khazraee, Gholamali Rayatpishe, Zeynab Heidari, Susan Janizadeh* Pages 2613-2624
    Background & Objective

    Nowadays, stress and job satisfaction in the workplace are important issues in ergonomics, this is more evident in jobs such as healthcare workers that deal with human life. Therefore, the present study was designed to evaluate the level of stress, anxiety and depression and their relationship with job satisfaction of healthcare workers.

    Materials & Methods

    This descriptive-analytical study was carried out on 196 healthcare workers of Medical Sciences University of Fasa in 2020. participants were randomly selected. The data were collected through Depression, Anxiety, Stress Questionnaire (DASS-21), Minnesota Job Satisfaction Questionnaire were analyzed by SPSS software using descriptive statistics and chi-square to determine the frequency and relationship between variables with correlation coefficient and analysis of variance.

    Results

    In this study, it was found that about 43, 42 and 37 percent of participants suffer from various levels of depression, anxiety and stress, respectively. Also, more than 50% of participants had poor to moderate job satisfaction. The results also show that with increasing each of the variables of depression, anxiety and stress the job satisfaction score decreases.

    Conclusion

    According to the results, it seems that decreasing stress, anxiety and job depression can increase the level of job satisfaction of employees which leads to increase in productivity and quality of work.

    Keywords: Job Satisfaction, Depression in the Workplace, Anxiety in the Workplace, Stress in the Workplace, healthcare workers​​​​​​​
  • Goharik Torosian*, Mansour Salehi, Massoud Houshmand Pages 2625-2635
    Background & Objective

    Breast cancer is the most common cancer among women worldwide. Cell-cycle is controlled by regulatory proteins called cyclins and Cyclin-Dependent Kinases. Aberrant activity of cyclins plays an important role in cancer development and progression. The Cyclin E gene, called CCNE1 or pCCNE1, is one of the four cyclins groups of the cell cycle, reported in a variety of cancers as well as breast cancer, and is a notice target in cancer research. In this regard, Cyclin E gene amplification in breast cancer patients was evaluated and investigated and its capacity as a molecular biomarker was assessed.

    Materials & Methods

    Tumor tissue samples as well as adjacent healthy tissues, were excised and collected from breast cancer patients undergoing surgery in Al-Zahra hospital. Genomic DNA was extracted using phenol-chloroform method. The extracted products concentration was normalized and applied in Real-time PCR technique. Amplification of aforementioned gene was determined by calculating Cts using 2-∆∆Ct method and was evaluated by Wilcoxon statistical test.

    Result

    The Cyclin E gene amplification in breast cancer tissue was significantly higher than healthy tissue (p = 0.002). Furthermore, the amplification of Cyclin E gene was investigated as a breast cancer biomarker by the ROC curve statistical analysis.

    Conclusion

    The results revealed, the area under the ROC curve (AUC) was close in 70 percent. As a result, the Cyclin E gene amplification in neoplasm dramatically increases and can be used as a biomarker for the diagnosis and prognosis of breast cancer.

    Keywords: Breast cancer, Cyclin E, Real-Time PCR, Gene amplification, Biomarker
  • Mina Alsadat Hashemi, Leila Pishkar*, Hamid Asadzadeh Aghdaei Pages 2636-2644
    Background & Objective

    According to the Iranian Ministry of Health prevalence of register‐identified inflammatory bowel disease among Iranian patients increased. The functional role of the TLR4 gene as a mediator of innate immune responses to pathogenic microbes in the gastrointestinal tract and its relationship to epigenetic changes is important. Our goal is to investigate the promoter DNA methylation of TLR4 gene in inflammatory bowel disease and to evaluate TLR4 gene as a biomarker to diagnose the disease.

    Materials & Methods

    In this case-control study, DNA was extracted from peripheral blood of 55 volunteers including 35 patients with IBD and 20 healthy controls. High resolution melting technique (HRM) was used to investigate the promoter methylation changes of TLR4 DNA sequence in patients with inflammatory bowel disease and healthy controls.

    Results

    According to the results of this study, methylation level analysis of CpG regions of TLR4 promoter showed no significant difference between 35 inflammatory bowel patients and 20 healthy individuals (P = 0.525). Also in this study, methylation changes were performed in relation to clinicopathological features that no significant relationship was observed. A significant assocation was observed between the levels of methylation in Fars compared to other ethnic groups such as Kurdish, Lor, Turk, Gilani, Arab, Mazandaran and Afghan (= 0.035 P Value).

    Conclusion

    This study showed that there is no significant relationship between the level of promoter methylation of TLR4 gene in the blood of patients

    Keywords: Inflammatory bowel disease, TLR4 gene, DNA methylation, Real-time PCR, High resolution melting (HRM)
  • Fatemeh Javadi, Monireh Movahedi, Mahmood Barati, Seyedeh Masoomeh Amiri, Lida Kooshesh, Fereshteh Golab* Pages 2645-2654
    Background & Objective

    Fennel (Foeniculum vulgare) is one of the ancient plants that has various medicinal effects. The main hormones produced by the thyroid gland are thyroxine (T4) and triiodothyronine (T3), which regulate the bodychr('39')s growth and development. Thyroid hormones have two receptors called TRα and TRβ in different tissues. The present study aimed to investigate the effect of fennel aqueous extract on serum levels of thyroid hormones and the expression of thyroid receptors in ovarian tissue.

    Materials & Methods

    In this study, 40 female Balb/C mice weighing 18-20 g were used. Mice were divided into 5 groups of 8 including control, sham and intraperitoneal (IP) injection of 50, 100 and 200 mg/kg aqueous fennel extract for 14 days. The blood samples were then taken from the heart to measure thyroid hormone. The ovarian tissue was also sampled for real time thyroid receptor expression by PCR.

    Results

    Serum thyroid hormones, T3 and T4 were not changed by aqueous extract of fennel. The expression of receptor β did not have any significant change, but the expression of receptor α increased significantly by the 200 mg/kg of aqueous extract of fennel. The weights of the rats in 200 mg/kg of fennel decreased significantly.

    Conclusion

    Fennel may increase ovarian response to thyroid hormones in high dose.

    Keywords: Foeniculum vulgare, Thyroid, hormones
  • Abolhasan Hedayati Katooli, MohammadAli Azarbayjani*, Abdolali Banaeifar, Sajad Arshadi Pages 2655-2664
    Background & Objective

    Obesity causes steatosis in the liver. PPARγ transcription factor of glucose and fat metabolism genes and AMPK cell energy sensor are considered as therapeutic targets in non-alcoholic fatty liver (NAFLD) patients. Despite the importance of exercise and medication in the treatment of chronic diseases, there is little agreement on the role of intense exercise (HIIT) in the treatment of NAFLD. The aim of this study was to investigate the effect of exercise intensity and adenosine on liver fat metabolism following a high-fat diet.

    Materials & Methods

    30 mice were randomly divided into 6 groups of 5 controls, high fat diet, high fat diet + placebo injection, high fat diet + adenosine injection, high fat diet - exercise + adenosine injection, high fat diet - exercise + placebo injection. Subjects first received 13 weeks of high-fat diet and then exercised 5 sessions per week for 12 weeks.

    Result

    PPARγ gene expression increased in high-fat food groups (P = 0.017), (P = 0.007). There was no difference in AMPK expression between food groups (P = 0.097). Exercise had a significant effect on increasing expression of AMPK, A2B (P = 0.0001), (P = 0.031) and a significant decrease on PPARγ (P = 0.0001). In adenosine group, AMPK and A2b significantly increased (P = 0.001), (P = 0.012) and PPARγ decreased (P = 0.0001). Simultaneous exercise and adenosine had a more significant increase in AMPK expression (P = 0.039) and a more significant decrease in PPARγ (P = 0.005) than the effect of each alone.

    Conclusion

    It is possible to use high-intensity exercise with a certain amount of adenosine at the same time to prevent the accumulation of fat in the liver.

    Keywords: aerobic interval training, adenosine, high-fat diet, AMPK, PPARγ, A2B, rat