فهرست مطالب

طلوع بهداشت - سال نوزدهم شماره 6 (پیاپی 84، بهمن و اسفند 1399)

نشریه طلوع بهداشت
سال نوزدهم شماره 6 (پیاپی 84، بهمن و اسفند 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/01/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید سعید مظلومی محمود آباد، محمد واحدیان شاهرودی، محمدتقی قانعیان، مسعود مینایی، محمود امانی دوحصاران* صفحات 1-14
    مقدمه

    عوامل اکولوژیکی مانند تغییرات اقلیمی، عوامل محیطی، اجتماعی و... در افزایش بروز سالک موثر می باشند، این مطالعه با بررسی عوامل اکولوژیک بیماری سالک در سطح شهرستان فریمان طی دوازده سال (1396-1385) انجام شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی- مقطعی کلیه بیماران ساکن شهرستان فریمان که فرم بررسی سالک برای آنها تکمیل شده وارد تحقیق شدند و متغیرهای اقلیمی شهرستان نیز استخراج و توسط نرم افزار Excel MS- و SPSS 26 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و  اطلاعات به صورت نقشه فضایی در نرم افزار ArcGIS ترسیم گردید.

    یافته ها

    بیشترین میزان بروز سالک در شهرستان فریمان مربوط به سال 1388با 1/38 در صد هزار و کمترین میزان بروز سالک در سال 1396 با 12 در صد هزار بوده است. بر اساس تاریخ بروز، بیماری در فصل تابستان، بهار، پاییز و بر اساس تاریخ تشخیص، بیماری در فصل بهار، زمستان، پاییز و تابستان دارای پیک بوده است. در این مطالعه بین نوع سالک و هیچ یک از متغیرهای جمعیت شناختی ارتباطی وجود نداشت. بین متغیرهای اقلیمی (دما، رطوبت، بارش)، عامل اقلیمی ارتفاع، شاخص پوشش گیاهی و طرح هادی در مناطق روستایی با بروز سالک در این مناطق نیز ارتباط معنی داری مشاهده نگردید.

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه بیشترین موارد بروز بیماری در منطقه شهری فریمان و دو منطقه روستایی قلعه نو و کته شمشیر سفلی بوده است. جهت استفاده بهتر از GIS نیاز به بررسی حشره شناسی در منطقه و همپوشانی با متغیرهای دیگر مانند محل سکونت بیماران و نوع سالک موردنیاز می باشد.

    کلیدواژگان: سالک، عوامل اکولوژیک، تغییرات اقلیمی، سیستم اطلاعات جغرافیایی شهرستان فریمان
  • سید حسن حسینی، علی اصغر ابراهیمی، عارفه دهقانی تفنی، محمدعلی مروتی شریف آباد* صفحات 15-32
    مقدمه

    بهترین نوع از بازیافت پسماند های شهری زمانی اتفاق می افتد که این مواد در منزل توسط خود تولید کنندگان جدا شود. رسیدن به این مقصود، نیازمند مشارکت همه شهروندان و فراهم نمودن زیر ساخت های لازم در زمینه تفکیک پسماند می باشد. این پژوهش با هدف تعیین وضعیت مشارکت شهروندان در تفکیک پسماندهای شهری از مبدا و موانع انجام از دیدگاه آنان صورت گرفت.
     

    روش بررسی

    این مطالعه مقطعی در سال 1398 بر روی  476 خانوار شهر بابل که به صورت تصادفی خوشه ای انتخاب شدند انجام گرفت. اطلاعات از طریق پرسشنامه محقق ساخته، در قالب 21 سوال اختصاصی و عمومی جمع آوری شد. جهت آنالیز اطلاعات از آزمون تی تست، آنالیز واریانس و رگرسیون لجستیک با سطح اطمینان 95/0 استفاده گردید.

    یافته ها

    از مجموع خانوارهای شرکت کننده 5/27درصد اغلب اوقات و 3/15 درصد گاهی اوقات در طرح تفکیک پسماند شرکت داشتند.8/91درصد از جداسازی پسماند مطلع بودند. بخش قابل توجهی از خانوارهای شهری، نداشتن حوصله(3/61درصد) و فضای کافی جهت جداسازی پسماند های خانگی (5/95 درصد)  و از نقطه نظر عوامل مرتبط با شهرداری، فعال نبودن تحویل پسماند خشک در روزهای تعطیل هفته (7/94درصد) تعداد کم کانکس ها (8/95درصد) و نبود آموزش های مستمر(95درصد) را بعنوان موانع تفکیک پسماند اعلام نمودند.

    نتیجه گیری

    عمده خانوار های شهری عملکرد، امکانات و برنامه ریزی نامناسب شهرداری و نیز  نداشتن حوصله و فضای کافی را به عنوان موانع تفکیک اعلام نمودند. برای اینکه منابع طبیعی کشوری به هدر نرود و پسماند تولیدی شهروندان کاهش یابد نیاز است انگیزه در افراد ایجاد و نسبت به آموزش های عمومی شهروندان اقدام گردد.

    کلیدواژگان: مشارکت شهروندان، تفکیک پسماند از مبدا، موانع انجام تفکیک، شهر بابل
  • نوشین روحانی، آسیه عشوری*، نصیبه فرمانی، فردین مهرابیان، مرجان مهدوی روشن صفحات 33-49
    مقدمه

    با توجه به اهمیت سلامت نوجوان به ویژه دختران و عدم کفایت مصرف لبنیات در سراسردنیا، نیاز به بررسی عوامل روان شناختی مرتبط با رفتار مصرف لبنیات، احساس می شود. لذا این مطالعه دردانش آموزان دختر دبیرستانی انجام گرفت.

    روش بررسی

    پژوهشی  تحلیلی بر 385 دانش آموز دخترمقطع دوم متوسطه شهرستان شفت در  اردیبهشت ماه سال 1398 به ه شیوه ی سرشماری انجام گرفت. ابزار بررسی پرسشنامه ای محقق ساخته، روا و پایا، مشتمل براطلاعات جمعیت شناختی، سازه دانش، خودکارآمدی درک شده و رفتارمصرف لبنیات (بخش مصرف لبنیات از پرسشنامه ی FFQ) بود که توسط دانش آموزان به صورت خودایفا تکمیل شد. تحلیل نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 انجام شد. از آماره های توصیفی فراوانی (درصد)، میانگین (انحراف معیار) و آزمون های کای اسکویر، ضریب همبستگی اسپیرمن ورگرسیون لجستیک چندگانه استفاده شد. سطح معنی داری آزمون ها، 05/0 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    در مجموع 221 نفر (7/57%) کمتر از 2 واحد و 162 نفر (3/42) بیشتر از 2 واحد در روز لبنیات مصرف می کردند. میانگین نمره سازه های خودکارآمدی 6/6±20/23 (در حد متوسط) و دانش 05/3±1/19 (در حد خوب) بود. بین خودکار آمدی درک شده و رفتار مصرف لبنیات، همبستگی ضعیف (199/0r=) اما معنی دار05/0p<) و بین دانش و رفتار، همبستگی معنی دار مشاهده نشد(05/0p>، 025/0r=-). نتایج رگرسیون لجستیک چندگانه بیانگر قدرت پیشگویی کنندگی سازه خودکارآمدی درک شده در رفتار مصرف لبنیات بود، به طوریکه یک نمره افزایش خودکارآمدی درک شده همراه با 5 درصد افزایش شانس مصرف لبنیات به مقدار 2 واحد و یا بیشتر یود.  (016/1-089/1: فاصله اطمینان95 و 052/1 : نسبت شانس).

    نتیجه گیری

    خودکارآمدی درک شده، رفتار مصرف لبنیات  را در دانش آموزان مورد مطالعه پیش بینی نمود، مداخلات آموزشی در مدارس باید بیشتر برارتقاء ادراکات و نگرش های تغذیه ای تمرکز نمایند.

    کلیدواژگان: لبنیات، دانش، خودکارآمدی، دانش آموزان
  • زهرا رضازاده، محسن عسکری شاهی*، محمود وکیلی صفحات 50-62
    مقدمه

    طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، ایران در سطح بالایی از میزان مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی قرار دارد. ارزیابی روند و بررسی وضعیت مرگ و میر می تواند اطلاعات مفیدی را برای سیاست گذاران در جهت اقدامات پیشگیرانه و کاهش تلفات ناشی از این حوادث فراهم کند. دراین مطالعه وضعیت و روند مرگ و میر ناشی از حوادث رانندگی در یک دوره ی ده ساله مورد بررسی قرار گرفته است.

    روش بررسی

      این مطالعه، یک مطالعه ی توصیفی است که  به بررسی روند مرگ و میر ناشی از حوادث رانندگی در ایران طی سال های 97-1388 پرداخته است. داده های مطالعه از سایت سازمان پزشکی قانونی کشور و سایت مرکز آمار ایران گردآوری شد وکلیه موارد مرگ و میر ناشی از تصادفات وارد مطالعه شد. پس از جمع آوری داده ها، با استفاده نرم افزار Microsoft Office Excel 2013 و SPSS نسخه 24، به منظور توصیف داده ها از شاخص های فراوانی، درصد ، نرخ سالیانه  و برای آزمون فرضیه از آزمون تی تست استفاده گردید.

    یافته ها

    به طور متوسط 1/24 نفر به ازای هر صد هزار نفر طی دوره مطالعه در حوادث رانندگی کشته شده  اند . بین تعداد مرگ و میر ناشی از تصادفات جاده ای در مردان در مقایسه با زنان اختلاف معنی داری وجود داشت (05/0p<)0بیش از 77 درصد قربانیان مردان بودند و بیش از 67 در صد مرگ و میر در جاده های برون شهری اتفاق افتاده بود. استان های سمنان، مرکزی و کرمان یشترین میزان مرگ و میر و استان های تهران ، البرز  و اردبیل کمترین میزان مرگ و میر ناشی از حوادث را طی این دوره ده ساله داشته اند.

    نتیجه گیری

    نرخ مرگ و میر ناشی ازحوادث رانندگی طی دوره ی مطالعه روند کاهشی داشته است اما در مقایسه با میانگین جهانی، هنوز وضعیت مطلوبی ندارد که  نیازمند سیاست گذاری مناسب و مدیریت برای اجرای برنامه های فوری و موثر می باشد.

    کلیدواژگان: روند، مرگ ومیر، حوادث ترافیکی، تصادفات، ایران
  • محمدرضا انتظاری میبدی، مسعود محمدی*، قاسم نظیری، سجاد امینی منش صفحات 63-76
    مقدمه

    اضافه وزن و چاقی بدلیل افزایش شدت پرخوری یکی از پیامدهای جسمانی اختلال پرخوری افراطی است. این مطالعه با هدف  تاثیر مداخله سبک زندگی با رویکرد انتخاب بر مدیریت وزن به لحاظ کاهش شدت پرخوری زنان دچار اختلال پرخوری افراطی انجام شده است.

    روش بررسی

    دراین مطالعه آزمایشی با پیش آزمون و پس آزمون، 45 نفر زن20 تا 60 سال با نمایه توده بدنی بالای 25  مبتلا به پرخوری افراطی به روش در دسترس انتخاب شدند؛ و بصورت کاملا تصادفی در سه گروه 15 نفری مداخله آموزش سبک زندگی ، رژیم غذایی و کنترل قرار گرفتند. برای ارزیابی شدت پرخوری از " مقیاس شدت پرخوری گورمالی" استفاده  شد. داده ها به وسیله نرم افزار آماری spss نسخه 24 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
     

    یافته ها

    میانگین نمرات شدت پرخوری و نمایه توده بدنی در گروه آزمایش نسبت به گروه رژیم غذایی و کنترل، در مرحله پس آزمون کاهش معناداری پیدا کرده و این کاهش در مرحله پیگیری نسبتا ثابت مانده است. نتایج نشان داد: مداخله اصلاح سبک زندگی با رویکرد انتخاب برکاهش شدت پرخوری          (001/0 >p) وکاهش شاخص توده بدنی (05/0 < p) در زنان دچارپرخوری افراطی موثر بود.

    نتیجه گیری

    اصلاح سبک زندگی با رویکرد انتخاب بر کاهش شدت پرخوری و بالطبع کاهش نمایه توده بدنی در افراد دچارپرخوری افراطی موثر می باشد. پیشنهاد می گردد این نوع مداخله در دستور کار سازمان های متولی سلامت و دیگر موسسات، یرای افراد چاق دچار اختلال پرخوری افراطی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: سبک زندگی، نظریه انتخاب، شدت پرخوری، نمایه توده بدنی، پرخوری افراطی
  • ظهیرالدین فاریابی، فلور خیاطان*، غلامرضا منشئی صفحات 77-94
    مقدمه

    در میان درمان های روان شناختی، درمان شفقت درمانی بخشش محور و بخشش درمانی می توانند برای زنان دارای تعارضات زناشویی مفید باشند. بر همین اساس این پژوهش با هدف تعیین تاثیر درمان شفقت درمانی بخشش محور و بخشش درمانی بر مدیریت خشم، سازگاری زناشویی و فرکانس عشق زنان دارای تعارضات زناشویی اجرا شد.

    روش بررسی

    این پژوهش از نوع کارآزمایی آموزشی (نیمه آزمایشی) سه گروهی دو مرحله ای  (پیش آزمون- پس آزمون) بود. جامعه آماری پژوهش زنان دارای تعارضات زناشویی در شهر یزد بودند که 45 نفر از آن ها به صورت هدفمند انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و یک گروه شاهد گمارده شدند. برای سنجش متغیرهای پژوهش از پرسشنامه های: سازگاری زناشویی اسپانیر- مدیریت خشم اسپیلبرگر و فرکانس عشق (تک سوالی) استفاده شد. گروه شفقت درمانی بخشش محور به مدت 11 جلسه و گروه بخشش درمان  به مدت 8 جلسه آموزش دیدند. داده ها از طریق تحلیل کوواریانس تحلیل شد.

    یافته ها

    بین شفقت درمانی بخشش محور و بخشش درمانی با گروه شاهد در سازگاری زناشویی تفاوت معنادار بود و بین شفقت درمانی بخشش محور با گروه شاهد در مدیریت خشم تفاوت معنادار بود ولی در متغیر فرکانس عشق تفاوت بین گروه های آزمایش و شاهد معنادار نبود.

    نتیجه گیری

    بر پایه یافته های پژوهش، درمان های شفقت درمانی بخشش محور بر روی سازگاری زناشویی و مدیریت خشم و بخشش درمانی بر روی سازگاری زناشویی موثر می باشد. توصیه می شود در راستای بهبود کیفیت زندگی زناشویی زنان دارای تعارضات زناشویی، این دو روش مورد استفاده قرار گیرند.

    کلیدواژگان: مدیریت خشم، سازگاری زناشویی، فرکانس عشق، شفقت درمانی بخشش محور، بخشش درمانی
  • فاطمه نیکپور*، غلامعلی نیکپور، آزاده نژادی، شهریار غریب زاده صفحات 95-107
    مقدمه

    سلامت یکی از مقوله هایی است که بررسی آن نیاز به نگاه طیفی یا پیوستاری دارد، هم از نظرگاه سالم بودن فرد و هم از نظر محتمل بودن ارگانیسم های انسانی به بدکاری. سلامت، احساس خوب داشتن و بیمار نبودن است. عوامل زیادی بر پایداری سلامت اثر گذار است و یکی از عوامل مهم آن عوامل شناختی (حافظه) است، چرا که حافظه رویدادی، نقش مهمی در ثبت و یادآوری تجربه شخصی فرد که مربوط به زمان و مکان است دارد. سوگیری حافظه به معنای جهت گیری و یادآوری کمتر یا بیشتر و یا مثبت و منفی است و هدف تحقیق نیز بررسی این سوگیری و ارتباط آن با سلامت عمومی است.

    روش بررسی

    روش تحقیق در این پژوهش علی-مقایسه ای یا پس رویدادی  است زیرا اشاره به مواردی دارد که در آنها علت از پیش رخ داده است و پژوهشگر نمی تواند در آنها دستکاری کند. داده های تحقیق، یعنی پاسخ افراد سالم و غیر سالم به آزمون ویلیامز جمع آوری و سپس با روش تحقیق پس رویدادی و روش آماری تحلیل و واریانس (ANOVA) مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج در مورد محرک های خوشایند نشان داد، میانگین نمرات محرک های خوشایند در افراد برخوردار سلامت عمومی بالاتر از گروه فاقد آن و والدین زیست شناختی آنان است و در مورد محرک های ناخوشایند نتیجه برعکس بوده است.

    نتیجه گیری

    حافظه یکی از کنش های شناختی است که نقش مهمی در فعالیت های فرد دارد. هر نوع بدکاری در سیستم حافظه از جمله سوگیری می تواند زمینه ی اختلال سایر کارکرد های شناختی را فراهم کند و سلامت عمومی فرد را تهدید نماید. بنابراین نتیجه می گیریم که کارکرد های فکری افراد در جهت گیری عملکرد فکری و رفتاری آنها اثرگذار است.

    کلیدواژگان: سوگیری، سلامت عمومی، وسواس، حافظه رویدادی
  • لیلا مهاجری*، محمدعلی زاهد، مرتضی پاکروان صفحات 108-120
    مقدمه

    ماهیت شغلی، فعالیت فیزیکی شدید، شیفت کاری، موقعیت مکانی و جغرافیایی و همچنین امکانات و تجهیزات پشتیبانی، خطرات بیشتری را برای افراد در صنعت نفت و گاز بخصوص شاغلین در فعالیت های اکتشافی و تولیدی بر روی سکوهای نفتی فراساحل دربر دارد. هدف از این مقاله تبیین موضوع سلامت و رفاه کارگران صنعت نفت و گاز با توجه به حوادث رخ داده در این صنعت است که بتوان با الگو سازی اتفاقات و رخ دادها در دیگر کشورها مدیریت ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE:  Health Safety Environment) بهتر و موثرتری اعمال گردد.

    روش بررسی

    این مقاله مروری مشکلات سلامت کارگران نفت و گاز را تحلیل کرده است. پرسش پژوهش این است که بخش بالادست صنایع نفت و گاز چه مسایل و چه چالش هایی در زمینه رفاه کارکنان دارد؟ لذا  در این راستا عوامل     مخاطره آمیز فیزیکی، شیمیایی، زیستی و ارگونومی بررسی شده و همچنین مسایل ویژه صنعت حفاری (محدودیت های کار فراساحلی، خطرات روان شناختی، استرس های ناشی از جابجایی های مکرر و کیفیت خواب)  مورد تاکید قرار گرفته اند.
    یافته ها:خطرات فیزیکی، شیمیایی و زیستی از مهمترین خطرات شناسایی شده است همچنین خطرات روان شناختی اثر بسیار جدی بر سلامت و ایمنی دارد.

    نتیجه گیری

    ارزیابی سیستماتیک ریسک های بهداشتی، سلامت پرسنل، برنامه های آموزشی، تحلیل حوادث، شیوه اثرگذار مدیریت HSE است. نگارندگان یک سامانه ملی جهت اشتراک گذاری داده های HSE در صنایع نفت و گاز را پیشنهاد  می کنند.

    کلیدواژگان: ایمنی و بهداشت شفلی، صنعت نفت و گاز، اکتشاف و تولید، سکوی نفتی در دریا
|
  • Seyed Saeed Mazloomy Mahmoodabad, Mohammad Vahedian-Shahroodi, Mohammad Taghi Ghaneian, Masoud Minaei, Mohammad Amani Dohesaran* Pages 1-14
    Introduction

    Ecological factors such as climate change as well as environmental, social, economic, and political factors are effective in increasing the incidence of Leishmaniasis disease in the Middle East. This study aimed to evaluate the ecological causes of leishmaniasis in Fariman town during 2006-2017.

    Methods

    In this descriptive-analytical study, all patients who were residents of Fariman  and completed the Leishmaniasis Survey Form were included. The data of climatic variables of the town were extracted and analyzed using MS- Excel and SPSS software. Finally, the above information was plotted using Arc-GIS software.

    Results

    The highest incidence of cutaneous leishmaniasis in Fariman was 38.2% in 2009, while the lowest incidence rate was 12.0% in 2017. According to the incidence date, the disease was prevalent in the summer, spring, and autumn. Based on the diagnosis date, the disease had a peak in spring, winter, autumn, and summer. In this study, no relationship was found between the type of cutaneous leishmaniasis and any of the demographic variables. No significant relationship was also observed between climatic variables (temperature, humidity, precipitation), climatic factor of height, vegetation index, and Comprehensive plan in rural areas with leishmaniasis.

    Conclusion

    Given that most disease cases were in the urban area of Fariman and two rural areas of Ghale No and Kate shamshir, entomological examination is required in the area in order to make better use of the GIS. Furthermore, the overlap of relevant layers with other layers such as patientschr('39') accommodation and type of cutaneous leishmaniasis are required.

    Keywords: Cutaneous Leishmaniasis, Ecological Factors, Climate Change, Geographic Information System, Fariman County
  • Sayyed Hassan Hosseini, Ali Asghar ابراهیمی, Arefa Dehghani Tafni, Mohammad Ali Marvati Sharifabad* Pages 15-32
    Introduction

    The best way to recycle municipal wastes is to separate them at home by the users. To this end, participation and cooperation of all citizens is required and the necessary infrastructure should be provided in the field of waste segregation. This study was conducted to determine the status of citizenschr('39') participation in separating urban wastes from the source and to investigate its obstacles.

    Methods

    This cross-sectional study was conducted in 2019 on 476 households in the city of Babol. The participants were randomly selected as clusters. The information was collected through a researcher-made questionnaire containing 21 specific and general questions. For data analysis, t-test, analysis of variance, and logistic regression were used with 0.95 confidence level.

    Results

    Of the total households involved in the waste segregation scheme, 27.5% were frequently and 15.3% were sometimes involved in separating the wastes.  In this regard, 91.8% of households were aware and 8.2% were unaware of waste separation .A significant proportion of urban households reported that lack of patience (61.3%) and sufficient space to separate household waste (59.5%) prevented segregation. From the point of view of municipal-related factors, non-delivery of dry waste on holidays (94.7%), low number of barracks (95.8%), and lack of continuous training (95%) were reported as obstacles in separating wasts.

    Conclusion

    Major urban households reported poor municipal performance, facilities, and planning, as well as lack of patience and adequate space as barriers to segregation. To meet this, planning for urban waste management is essential. In order to avoid wasting a countrychr('39')s natural resources and reduce the productive waste of citizens, it is necessary to motivate people and provide citizens with the necessary public education to separate wastes.

    Keywords: Urban Health, Environment, Participation, Waste separation, Obstacles
  • Nooshin Rouhani, Asieh Ashouri*, Nasibe Farmani, Fardin Mehrabian, Marjan Mahdavi-Roshan Pages 33-49
    Introduction

    Given the importance of adolescents’ health, especially girls and the inadequacy of dairy consumption around the world, we examined the psychological factors associated with dairy consumption behavior. Therefore, this study was conducted on high school girls.

    Methods

    The present descriptive-analytical study was carried out on 385 female high school students in Shaft City during 2019 using the census method. The survey questionnaire consisted of demographic information, knowledge structure, perceived self-efficacy, and dairy consumption behavior completed by students. To analyze the results,  Chi- Square tests, Spearman correlation coefficient, and multiple logistic regression were used via SPSS 21 software.

    Results

    In total, 221 people (57.7%) consumed less than 2 units and 162 people (42.3) consumed more than 2 units of dairy products per day. The average scores of self-efficacy and knowledge constructs were 23.20 ± 6.6 (average) and 19.1± 3.05, respectively (at a good level). No significant correlation was found between perceived self-efficacy and dairy consumption behavior r = 0. 199 (p <0.05). Furthermore, no significant correlation was observed between knowledge and behavior (p> 0.05, r =- 0.25). The results of multiple logistic regression showed the predictive power of the perceived self-efficacy structure in dairy consumption behavior with an odds ratio of 1.052 (with a confidence interval of 95%: 1.089-1.016).

    Conclusion

    Perceived self-efficacy predicted the behavior of dairy consumption in the studied students. So, educational interventions in schools should focus more on promoting the perceptions and nutritional attitudes.

    Keywords: Dairy Products, Knowledge, Self-Efficacy, Students
  • Zahra Rezazadeh, Mohsen Askarishahi*, Mahmood Vakili Pages 50-62
    Introduction

    According to the World Health Organization, Iran has a high level of deaths caused by traffic accidents. Assessment of the death trend and examination of the mortality rate can provide useful information for policy makers to take preventive measures and reduce the casualties caused by these accidents. In this study, the status and trend of mortality due to traffic accidents was investigated over a period of 10 years.

    Methods

    This descriptive study investigated the trend of deaths from traffic accidents in Iran during 2009-2018. The study data were collected from the Iran Forensic Medicine Organization and the Statistics Center websites. The collected data were analyzed using SPSS  version 24 and Microsoft Office Excel 2013  software. The  frequency,  percentage, annual rate, and   independent  sample test   were  run  to  analyze the data.

    Results

    On average, 24.1 per 100,000 people were killed in traffic accidents during the study period. A significant difference was found between the number of deaths due to road accidents in men compared to women (p-value <0.05). More than 77 percent of the victims were men and more than 67 percent of the deaths occurred out of urban  roads. Semnan, Markazi, and Kerman provinces had the highest mortality rates, while Tehran, Alborz, and Ardabil provinces had the lowest mortality rates during this 10-year period.

    Discussion

    The death rate from traffic accidents decreased during the study period. Compared to the global average, this rate is not at the desired level, which requires appropriate policy and management to implement  effective programs.

    Keywords: Trend, Mortality, Traffic Accidents, Accidents, Iran
  • Mohammad Reza Entezari Meybodi, Masoud Mohammadi*, Ghasem Naziri, Sajad Aminimanesh Pages 63-76
    Introduction

    Overweight and obesity is one of the physical consequences of binge eating disorder. The aim of this study was to determine the effectiveness of life style intervention on  weight management using choice theory to reduce the severity of binge eating in women who suffered from binge eating.

    Methods

    In this experimental study with pretest and posttest design, 45 women who suffered from binge eating disorder with BMI ≥ 25  and within the age range of 20- 60 years were selected using available sampling method. They were categorized randomly into the intervention, diet, and control groups (Groups of 15 people). The Gormallychr('39')s Binge Eating severity Scale was used to assess binge eating. Data were analyzed by SPSS/24 software.

    Results

    The average scores of BES and BMI of the experimental group decreased significantly compared to the control and diet groups in the post-test stage and this decrease remained relatively constant in the follow-up stage. The results showed that lifestyle modification intervention using Choice Theory was effective in reducing the binge eating severity (p <0.001) and reducing body mass index (p <0.05) in women with binge eating disorder.

    Conclusion

    The lifestyle intervention with “choice theory” decreased the binge eating severity and body mass index of women who suffered from binge eating. Hence, it is recommended that health and other organizations apply this treatment.

    Keywords: Life style, Choice theory, Binge eating severity, Body mass index, Binge eating
  • Zahiraddin Faryabi, Flor Khayatan*, Gholamreza Manshaee Pages 77-94
    Introduction

    Among the psychological therapies, forgiveness-based compassion therapy and forgiveness therapy can be helpful for women with marital conflicts. Accordingly, this study was conducted to determine the effect of forgiveness-based compassion therapy and forgiveness therapy on anger management, marital adjustment, and love frequency of women with marital conflicts

    Methods

    In this experimental (semi-experimental) pretest-posttest study, three groups of individuals participated. The statistical population included women with marital conflicts in Yazd City. The participants (n = 45) were selected randomly and assigned into two experimental groups and one control group randomly.Questionnaires including Spinnerchr('39')s marital adjustment, Spielbergerchr('39')s anger management, and love frequency (single question) were used to measure research variable. The forgiveness-based compassion therapy group was trained in 11 sessions and the forgiveness therapy group attended  eight training sessions. Data were analyzed by covariance analysis.

    Results

    The forgiveness-based compassion therapy and forgiveness therapy groups were significantly different from the control group in terms of marital adjustment and a significant difference was observed between forgiveness-based compassion therapy and the control group in terms of anger management. However, regarding the variable of love frequency, the difference between the experimental and control groups was not significant.

    Conclusion

    Based on the findings, forgiveness-based compassion therapy was effective on marital adjustment and anger management, while forgiveness therapy was effective on marital adjustment. So, these two methods are recommended in improving the quality of married life of women with marital conflicts

    Keywords: Anger Management- Marital adjustment -Love Frequency- Forgiveness-based compassion therapy - forgiveness therapy
  • Fateme Nikpour*, Gholam Ali Nikpour, Azadeh Nezhadi, Shahryar Gharib Zadeh Pages 95-107
    Introduction

    Health investigations require a wide and continuous range of studies over physical and moral aspects of humans. Health is feeding good and not being sick. Many factors affect the sustainability of health; one of the important factors is cognitive (memory) factors since  episodic memory plays on important role in recording a person’s personal experience related to time and place. Memory bias includes positive or negative orientation and more or less recall. So, the purpose of this study was to examine this orientation and its relationship with public health.

    Methods

    The causal-comparative or causal method was applied to conduct this study; in other words,  the reasons had happened previously and researcher could not manipulate them. The research data were collected from healthy and unhealthy people by Williams test and then analysis of variance (ANOVA) was used to analyze the data.

    Results

    Memory is a cognitive function that plays an important role in individual activities. Any wrongdoing in the memory system, including bias can provide the context for other cognitive functions and threaten the public health. Therefore, it can be concluded that the intellectual functions of individuals affect their mental and behavioral performance.

    Conclusion

    Intellectual functions of individuals affect their behavioral performance orientation.

    Keywords: Bias (orientation), General health, Obsession, Episodic memory
  • Leila Mohajeri*, Mohamad Ali Zahed, Morteza Pakravan Pages 108-120
    Introduction

    Occupational nature, strenuous physical activity, shift work, spatial and geographical location, as well as support facilities and equipment, pose greater risks to individuals in the oil and gas industry, especially those engaged in offshore oil exploration and production activities. The purpose of this article is to explain the issue of health and well-being of oil and gas industry workers with regard to accidents in this industry, which can be better and more effective by managing safety, health and environment (HSE) by modeling events in other countries.

    Methods

    This review article analyzes the health problems of oil and gas workers. The research question is what issues and challenges the upstream part of the oil and gas industry has in the field of employee welfare. Physical, chemical, biological and ergonomic risk factors have been investigated. It has also pushed the specific problems of the drilling industry (restrictions on offshore work, psychological hazards, stresses from frequent relocations, and sleep quality to choose from).

    Results

    Physical, chemical and biological hazards have been identified as the most important hazards. In addition, psychological hazards have a very serious effect on health and safety.

    Conclusion

    Systematic assessment of health risks, personnel health, training programs, accident analysis, is an effective method of HSE management.

    Keywords: Occupational safe, health, Oil, gas industry, Exploration, production, offshore oil rigs, Health safety environment