فهرست مطالب

کارآگاه - پیاپی 52 (پاییز 1399)

نشریه کارآگاه
پیاپی 52 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • احمد کرمی*، امیرحسین یاوری صفحات 7-28
    زمینه وهدف

    یکی از ضرورتهای فرآیند رسیدگی و جرم یابی پرونده های قضایی، دستگیری متهمان متواری می باشد. پلیس تخصصی آگاهی به عنوان متولی اصلی جرم یابی بخش مهم و قابل توجهی از جرایم، برای مقابله موثر و جرم یابی پدیده های مجرمانه نیازمند ارتقاء توان اطلاعاتی کارآگاهان ادارات تخصصی و کارآگاه یاران اطلات جنایی در پی جویی و دستگیری متهمان حرفه ای متواری است. و از آنجایی که اطلاعات جنایی به عنوان یک مرکز اطلاعاتی منسجم در ساختار پلیس آگاهی با ابعاد و مولفه های متعدد می تواند دردستگیری متهمین حرفه ای که از چنگال قانون گریخته اند نقش به سزایی را ایفاء نماید. لذا این تحقیق با هدف تبیین تاثیر ابعاد و مولفه های پلیس اطلاعات محور موثر در دستگیری مجرمین حرفه ای با تاکید بر اطلاعات جنایی انجام پذیرفته است.

    روش

    این تحقیق از نظر نوع و هدف کاربردی، نوع وروش توصیفی- تحلیلی و از لحاظ جمع آوری داده ها، کمی به شیوه پیمایش است و جامعه آماری این تحقیق را کارآگاهان و افسران تحقیق اطلاعات جنایی و ادارات عملیاتی پلیس آگاهی تهران بزرگ، تشکیل می دهند که به صورت نمونه گیری به تعداد 97 نفر انتخاب شده اند. و با توجه به تجزیه وتحلیل آماری انجام شده مقدار ضریب همبستگی محاسبه شده ازطریق نرم افزار spss مشخص گردید.

    کلیدواژگان: پلیس اطلاعات محور، بعدانسانی، بعد فنی و مخابراتی، بعد اطلاعاتی، متهمین متواری
  • مرتضی شکوهی پویا*، محمود مالمیر، محمدرضا شادمانفر صفحات 29-46
    افزایش تصدی گری دولت در امور اقتصادی زمینه ای مناسب برای ایجاد فساد اداری، اقتصادی، در بین کارگزاران حکومتی و عاملی مهم در افزایش جرایم کارکنان دولت می باشد سیاست جنایی در مفهوم مضیق آن  مبتنی بر ابزار های کیفری است و در مفهوم موسع آن مبتنی بر ابزارهای غیرکیفری و پیشگیرانه است متولیان سیاست جنایی ایران در عرصه  تقنینی، قضایی، اجرایی کشور با تدابیر واکنشی و تدوین قوانین مختلف کیفری و حتی تشدید مجازات مرتکبین جرایم اقتصادی و جرایم کارکنان دولت به دنبال کنترل و کاهش نرخ این جرایم بوده اند اما افزایش آمار  فساد اداری نشان دهنده شکست این سیاست ها است؛ در این تحقیق رویکرد سیاست جنایی ایران از جنبه تقنینی ،قضایی  در قبال جرایم کارکنان دولت  مورد بررسی قرار می گیرد تا از این رهگذر  نقاط ضعف و علل شکست سیاست جنایی مشخص شود به نظر می رسد راه حل موفقیت سیاست جنایی در قبال جرایم کارکنان دولت تغییر رویکرد سیاست جنایی سزا محور به رویکرد علمی و پیشگیرانه باشد اتخاذ یک سیاست جنایی مبتنی بر اقدامات پیشگیرانه از جرم، حذف زمینه های ارتکاب جرم با کمک علم جرم شناسی و استفاده بیشتر  از پاسخ های غیر کیفری در کنار پاسخ های کیفری در قبال جرایم کارکنان دولت   می تواند نقش مهمی درکنترل و کاهش این جرایم داشته باشد.
    کلیدواژگان: سیاست جنایی، پیشگیری از جرم، فساد اداری، جرم، مجازات، کارکنان دولت
  • ابوالحسن شاکری، حسین گلدوزیان*، محمدسعید رستگار صولتی صفحات 47-66
    تغییر ماهیت و روش ارتکاب جرایم سنتی به جرایم رایانه ای همچون کلاهبرداری رایانه ای، این سوال اصلی را در حوزه آیین دادرسی کیفری به وجود می آورد که این دگرگونی ماهیتی در شیوه ی تحصیل دلیل از طریق صدور دستور تفتیش و توقیف سامانه و یا داده، چه تغییراتی نسبت به تفتیش و توقیف در فضای فیزیکی به وجود خواهد آورد و نیاز به رعایت چه ضابطه ها و مقرراتی وجود دارد؟ این مقاله به روش توصیفی- تحلیلی و به شیوه جمع آوری مطالب از طریق فیش برداری و مطالعات کتابخانه سعی در پاسخ به این سوال کرده است. سامانه ی رایانه ای به عنوان محل تفتیش ادله الکترونیکی تفاوت های بسیاری با منزل به عنوان محل تفتیش ادله فیزیکی دارد. مقررات حاکم بر تحصیل ادله الکترونیکی در ایران و آمریکا، دستور تفتیش را متضمن دو موضوع می دانند: اول، توقیف سامانه ی رایانه ای در مکانی که سامانه الکترونیکی آنجا مستقراست و پس از آن، دستور تفتیش فایل های مورد نظر در سامانه. در رابطه با توقیف سامانه یا داده، حقوق کیفری آمریکا تاکید را بر نقش سخت افزار رایانه ای می گذارد و بین سامانه هایی که خودشان موضوع جرم هستند با سامانه هایی که تنها محل نگهداری ادله ارتکاب جرمی دیگر هستند تفکیک قایل می شود، اما قانون ایران اصل را بر توقیف داده می گذارد مگر در مواردی استثنایی نظیر زمان بر بودن تفتیش یا حجم زیاد داده ها. اگر به هر دلیلی سامانه توقیف شود در مورد زمان انجام تفتیش در سامانه رایانه ای که در مقر پلیس است، الزامی نیست تا ماموران همه مقررات تفتیش ادله فیزیکی را رعایت کنند، مثلا دستور تفتیش را صرفا به هنگام روز انجام دهند بلکه می توانند تفتیش در سامانه ها یا داده های در اختیار خود را در هر زمانی از روز انجام دهند.
    کلیدواژگان: تفتیش و توقیف، ادله الکترونیکی، جرایم رایانه ای، سامانه رایانه ای
  • حسین طالبیان* صفحات 67-81
    آشنایی با الگوهای یک علم یا تخصص، زمینه لازم را برای عضویت محققان آن حوزه در مجامع علمی فراهم می نماید و استفاده از این الگوها را در اقدامات تخصصی میسر می سازد. بر این اساس افرادی که با اصول و مبانی آن علم آشنا شده و آنها را به کار بسته اند، به ندرت در مباحث مرتبط، دچار اختلاف نظر و تفاوت در اقدامات خواهند شد. بنابراین افرادی که تحقیقاتشان مبتنی بر الگوهای مشترکی می باشد بایستی از مقررات و استانداردهای علمی یکسانی نیز تبعیت نمایند. این التزام و اجماع، پیش شرط و لازمه تکوین و استمرار هر تحقیقی در حوزه مرتبط به خود می باشد و شامل همه تحقیقات به ویژه تحقیقات جنایی و جرم یابی نیز می شود. به طورکلی می توان اذعان کرد که افراد فعال در هر حرفه ای به یک نقشه راه نیاز دارند تا آنها را در مسیر درست هدایت نماید، کما اینکه رشته جرم یابی نیز به عنوان یک دانش پلیسی و یکی از شاخه های مطالعاتی علوم جنایی(کیفری)، قطعا دارای اصول و قواعدی بوده که بر آن استقرار داشته، اما مسلما از ابتدا از سبک و اسلوب سازمان یافته ای برخوردار نبوده و متاسفانه در این حوزه در مقایسه با علوم دیگر و با وجود تنوع در فرآیندهای فنی موثر در آن، محققان با فقدان اصول و نظریه های تیوریک مواجه هستند. اکنون پس از گذشت سالیان متمادی، جرم یابی به تازگی از یک نقشه راه برخوردار شده که بدون تردید با رعایت و اجرای اصول آن، کشف علمی جرم به صورتی ساختارمند و محکمه پسند صورت خواهد گرفت. تحقیق حاضر به دنبال احصاء و تشریح این اصول و قواعد می باشد.
    کلیدواژگان: الگو، جرم یابی، اصول و مبانی، علوم جنایی
  • علی زلقی* صفحات 82-98
    در حال حاضر جرایم اینترنتی با اشکال مختلفی صورت می پذیرد که عبارتند از : کلاهبرداری اینترنتی ، جاسوسی اینترنتی، سوء استفاده از شبکه ھای تلفنی، سوءاستفاده از کارتھای اعتباری ، وارد کردن ویروس به کامپیوتر ھای دیگر، پولشویی است. سوء استفاده های فراوان از فضای سایبر باعث پیش بینی تدابیری شده است که از جمله آنها جرم انگاری عناوین مجرمانه از سوی کشورهای مختلف است. بدیهی است اعمال مجازات قانونی در بستر صلاحیت کیفری آن قانون رخ می دهد و در این میان ویژگی های متمایز و منحصر به فرد فضای سایبر نسبت به دنیای فیزیکی باعث شده تا در زمینه صلاحیت کیفری در فضای سایبر مباحث جدی و اساسی صورت گیرد و آرای مختلفی ابراز شود، به گونه ای که برخی از آن به فضای فاقد حاکمیت یاد می کنند و برخی معتقدند صلاحیت کیفری با جلوه های مختلف آن می تواند در فضای سایبر همانند دنیای فیزیکی حاکمیت داشته باشد. هدف از مقاله حاضر شناسایی خلاء های قانونی و اجرایی و ارایه راهکارهای پیشگیری است. روش تحقیق در این رسال بصورت توصیفی- تحلیلی است. جمع آوری اطلاعات بصورت کتابخانه ای و در قالب فیش برداری است. آنچه در این پژوهش لازم به ذکر است این است که خلاءهای قانونی متعددی در زمینه مبارزه با جرایم سایبری وجود دراد که روز بروز با یشرفت علوم کامپیوتری، فناوری اطلاعات و دیگر علوم مرتبط و نیز بهره گیری از مواد قانونی علمی قابل پیگیری و جلوگیری است. روش های متعددی از جمله ایمن ساخت پایگاه های اطلاعاتی، مراکز خدمات دهنده و نیز بروز کردن محققین و حقوقدانان وجود دارد که می تواند راه را بر مجرمین این صنعت ببندد.
    کلیدواژگان: جرایم سایبری، ارتکاب جرم، خلاءهای قانونی، خلاءهای اجرایی، پیشگیری
  • مجتبی ستوده گندشمین* صفحات 99-125

    اصلی ترین دغدغه نهاد عدالت کیفری مساله تکرار سرقت خرد و بازگشت دوباره سارقین سابقه دار به چرخه ارتکاب آن میباشد. اساسی ترین مشکلات موجود جهت پیشگیری از وقوع سرقتهای خرد، عدم تعیین نقاط قوت و ضعف پیشگیری در عرصه عمل میباشد. پژوهش با هدف تعیین تاثیر و نقاط قوت و ضعف و خلاءهای عملیاتی برنامه ها و اقدامات پیشگیرانه نهادهای عدالت کیفری درپیشگیری از تکرار سرقتهای خرد توسط سارقین حرفه ای و سابقه دار انجام شد. پژوهش به روش کمی از نظر زمان، مقطعی و نوع همبستگی با اهداف کاربردی و در زمره پژوهشات علی قرار می گیرد. جامعه آماری نمونه به تعداد 285 نفر از بین سارقین سابقه دار سرقتهای خرد با بیش از 2بار محکومیت کیفری براساس فرمول کوکران به روش تصادفی ساده انتخاب و پرسشنامه پژوهشگرساز را که ضریب پایایی آن 74/0 بود؛ پاسخ دادند. برنامه ها و اقدامات معمول درعرصه پیشگیری 4گانه درپیشگیری از تکرار سرقت خرد توسط سارقین حرفه ای و سابقه دار تاثیرگذار بوده است. هرچند نقاط قوت و ضعف و خلاءهای عملیاتی در این بین؛ میان برنامه ها کاملا مشهود میباشد. سنجش و ارزیابی تاثیر اقدامات نهاد عدالت کیفری میتواند زمینه شناسایی نقاط قوت و ضعف نهاد عدالت کیفری در تشدید اقدامات پیشگیرانه را فراهم ساخته که با رفع موانع و توسعه تقویت راهبردهای اثربخش؛ موجبات ارتقاء توان پیشگیری از تکرار سرقت و نهایتا تامین، حفظ امنیت اجتماعی در بین مردم گردد که همانا هدف نهاد عدالت کیفری نیز همین است.

    کلیدواژگان: نهاد عدالت کیفری، پیشگیری، سرقتهای خرد، تکرارجرم، سارقین سابقه دار
  • علی عزیزی، ابراهیم داودی*، سید احمد خلیلی صفحات 126-144

    یکی از معضلات جامعه امروز سرقت خودرو و ارتکاب جرایمی است که با آن ها انجام می شود به گونه ای که از سرقت خودرو به عنوان مادر سرقت ها یاد می کنند. هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر عوامل درون سازمانی بر کشف خودروهای مسروقه توسط کارکنان پایور کلانتری ها و پاسگاه های انتظامی (کوپ) شهرستان کرمانشاه است. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش تحقیق، توصیفی - تحلیلی است که به روش پیمایشی انجام شد. جامعه آماری تحقیق شامل 485 نفر از افسران ارشد، افسران جزء و درجه داران 15 کلانتری و پاسگاه فرماندهی انتظامی شهرستان کرمانشاه در سال 1397 هستند که حجم نمونه براساس فرمول کوکران 230 نفر برآورد شد. روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای است. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته بود و میزان پایایی آن براساس ضریب آلفای کرونباخ 84/0 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی و استنباطی، با نرم افزار SPSS 16 با معیارهای گرایش به مرکز نظیر میانگین میانه و مد و به منظور بررسی فرضیه های تحقیق ازآزمون تی تک نمونه ای استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که فرضیه های پژوهش در رابطه با تاثیر تجهیزات کلانتری ها (51/3)، ساختار کلانتری ها (36/3)، تخصص کارکنان (35/3) و مهارت کارکنان (29/3)، تایید شدند و به ترتیب اولویت های اول تا چهارم کلانتری و پاسگاه ها در کشف خودروهای مسروقه هستند. همچنین دو فرضیه سبک مدیریت (97/2) و بومی بودن کارکنان (84/2) تایید نشد. یافته ها نشان می دهد از شش فرضیه تحقیق، چهار فرضیه تجهیزات، ساختار، تخصص و مهارت تایید و 2 فرضیه تاثیر سبک مدیریت و بکارگیری کارکنان بومی به علت کمتر از میانگین 3 رد شدند. با توجه به یافته های پژوهش، نیاز کوپ به تجهیزات روز مانند دوربین های پلاک خوان و بیومتریک، خودرو، موتورسیکلت های پرشتاب، و سیستم های ارتباطی بی سیم و باسیم پیشرفته، دوربین لباس، رایانه های پرتابل برای کشف خودروهای مسروقه و هوشمند سازی کوپ ضروری است. همچنین نیاز به برون سپاری مشاغل خدماتی، استفاده از ظرفیت های داوطلبان، توسعه شرکت های انتظامی امنیتی بخش خصوصی، ایفای نقش برای سمن ها و سایر موسسات خصوصی همانند پلیس افتخاری از نتایج حاصل از پژوهش حاضر است.

    کلیدواژگان: سرقت خودرو، ساختار سازمانی، عوامل درون سازمانی، کشف سرقت خودرو، کلانتری و پاسگاه
  • جواد یاوند حسنی*، بهنام درستکار یاقوتی صفحات 146-169
    تشخیص افراد زنده حاضر در یک اتاق از فضای بیرون در سیستم های امنیتی حایز اهمیت می باشد. در راستای هوشمندی پلیس استفاده از تجهیزات مخابراتی اجتناب ناپذیر بوده و در کشف علمی جرایم افزایش دقت و قدرت تصمیم گیری، کاهش تلفات جانی و مالی را به همراه دارد. در این مقاله تجهیزات راداری فراپهن باند به عنوان گزینه مناسب برای تشخیص مجرمین حاضر در یک ساختمان معرفی می گردد. در رادار فراپهن باند، با ارسال سیگنال هایی با دوره تناوب کوچک و دریافت سیگنال منعکس شده از اهداف، فاصله و تعداد افراد ساکن و یا در حال حرکت در مکان مد نظر قابل شناسایی می باشد. در طراحی رادار مولفه های مختلفی بایستی مد نظر باشد که تحلیل مناسب هریک از بخش های آن، می تواند دقت اندازه گیری فاصله اهداف از دستگاه و همچنین راندمان را افزایش دهد. درجنگ الکترونیک و جهت ایجاد اختلال در سیستم ها، انواع سیگنال های مزاحم وارد بخش گیرنده می شود، طراحی تقویت کننده کم نویز به عنوان اولین بخش گیرنده مهم بوده و عملکرد نویز، خطینگی و بهره کل گیرنده را تعیین می کند. در این مقاله با ارایه طرحی جدید، تقویت کننده کم نویز با تکنولوژی 180 نانومتر با ضریب شایستگی بالا پیشنهاد شده است. نتایج شبیه سازی در نرم افزار کیدنس در محدوده فرکانسی4  تا 10 گیگاهرتز نشان می دهد که مقدار بهره 12 دسی بل، نویز بین 3 تا 4 دسی بل و ضریب بازگشت ورودی کمتر از 10- دسی بل و اعوجاج هارمونیکی مرتبه سوم بین 5 تا 91/10 می باشد. توان مصرفی مدار 64/12 میلی وات با منبع تغذیه 5/1 ولت است. اجرای کامل طرح رادار فراپهن باند می تواند در مقابله علمی با جرایم برای اجرای ماموریت های پلیس کمک نماید.
    کلیدواژگان: تشخیص افراد محبوس، هوشمند سازی پلیس، رادار فراپهن باند، تقویت کننده کم نویز
|
  • Ahmad Karami *, Amirhossin Yavari Pages 7-28

    One of the necessities of the process of pursuing and crime detecting judicial cases is arresting runaway convicts . The specialized CID police as the main source of crime detection of the major and considerable part of crimes needs to augment information abilities of the detectives of special departments and detective assistants of criminal information in order to effectively combat and detect crimes of criminal phenomenon in tracing and arresting professional runaway criminals.
    Since criminal information as a consolidated information center in CID Police structure with various dimensions and parameters plays an effective role in arresting professional criminals who have escaped the law, therefore this research has been carried out with the aim of determining the impacts of the dimensions and parameters of information-centric police in arresting the wanted criminals with an emphasis on criminal information.This research is of applied type from objective and type perspectives and of descriptive-analytical type from type and method perspectives and of quantitative surveying from data collection perspectives and the target audience are the detectives and officers of operation and criminal information departments of the Mega City of Tehran CID which were selected in sampling format as many as 97 persons. And in regards to the conducted statistical analysis, the computed correlation coefficient was determined using SPSS software. The research findings show that the dimensions and parameters of criminal information play an effective role in arresting professional runaway criminals which were clarified based on Freedman Test. The technical and telecommunications dimensions have the highest and the human and criminal information dimensions have consequtively their impacts in arresting the runaway criminals. The research findings and results show that the CID special detectives use all the dimensions and parameters of criminal information in a comprehensive and intelligent approach to arrest the wanted criminals, but the CID detectives should make the most of technical and telecommunications dimensions use in order to improve their success in arresting the said criminals.

    Keywords: Information-Centered Police, criminal information, Human Dimension, Technical, Telecommunications Dimensions, Information Dimension, wanted criminals
  • Morteza Shokohi *, Mahmod Malmir, Mohamadreza Shadmanfar Pages 29-46
    Increase of government control in economic affairs is an appropriate setting  for administrative and economic corruption among governmental  workers and an important factor in government employees’ crime hype. Criminal policy in its difficult meaning is based on criminal tools and in the expanded meaning it is based on non-criminal and preventive tools. Iran’s criminal policy makers in the legislative, judicial and executive areas are trying to control and reduce the these crime rates through taking reactive measures and codifying different criminal laws and even intensifying the punishment of the perpetrators of economic and white collar crimes, but the increase in the statistics of administrative corruption shows the failure of these policies. In this research, Iran’s criminal policy approach is reviewed in terms of legislative and judicial aspects towards the white collar crimes so that the weak points and causes of failure of the criminal policy are clarified. It seems that the solution to succeed in the criminal policy towards government employees is a change in the punishment-centric approach to the scientific and preventive approach. Taking a criminal policy based on crime preventive measures, eliminating the setting of crime perpetration with the help of criminology science and making more use of non-criminal responses towards white collar crimes can play an important role in the control and reduction of these kinds of crimes.
    Keywords: Criminal Policy, Crime Prevention, Administrative Corruption, punishment, government employees
  • Abolhasan Shakeri, Hossein Goldouzian *, Mohammad Saeed Rastgar Solaty Pages 47-66
    Changing the nature and method of committing traditional crimes to cyber crimes such as cyber fraud raises this main question in the criminal proceedings law that what changes of search and confiscation will this nature of change bring about in the method of obtaining evidence through issueing search and confiscation order of the system or data in the physical domain and what rules and regulations will be needed, as well? This article has attempted to answer this question in a descriptive-analytical method and using data collection through note-taking and library research. Computer system as the place of searching for electronic evidence has considerable differences from a house as a search place of physical evidence. Rules governing the attainment of electronic evidence in Iran and in America, requires the search order having two issues: firstly, confiscation of the computer system in the place where this system is and secondly search order for the files residing in the system. In regards to the confiscation of the system or data, the US Criminal Law emphasizes on the role of the computer hardware and distinguishes between the system which are the subject of crime themselves and the systems that are only the place of maintaining the incriminating evidence, but Iran’s Law emphasizes on the confiscation of data unless in certain exceptional cases such as time-consuming search or large volume of data. If for any reasons, the system is confiscated, regarding the time it takes to search in the computer system which is in police stations, it is not necessary for police agents to comply with the physical evidence search rules, for example; to do the search order only in daytime, but they can do the search in the systems or data at any time of day.
    Keywords: Search, Confiscation, electronic Evidence, Cyber Crimes, Computer System
  • Hossein Talebian * Pages 67-81
    Familiarity with the patterns of a science or specialty provides the necessary ground for the membership of researchers in that field in scientific societies and makes it possible to use these patterns in specialized practices. Accordingly, people who are familiar with the principles and foundations of that science and have applied them, will rarely have disagreements and differences in actions in related topics. Therefore, people whose research is based on common patterns must follow the same scientific rules and standards. This commitment and consensus is a precondition and necessity for the development and continuation of any investigation in its related field and includes all investigations, especially criminal and crime detection investigations. In general, it can be acknowledged that active people in any profession need a roadmap to guide them in the right direction. The field of crime detection, as a police science and one of the branches of study of criminal sciences, certainly has principles and rules on which it is based, but it certainly did not have an organized style from the beginning, and unfortunately in this field compared to other sciences and despite the diversity of effective technical processes in it, researchers face a lack of theoretical principles and theories. Now, after many years, crime detection has recently had a roadmap, which without a doubt, by observing and implementing its principles, the scientific discovery of crime will be done in a structured and court-friendly manner. The present study seeks to enumerate and explain these principles and rules.
    Keywords: : model, Criminalization, principles, foundations, criminal science
  • Ali Zallaghi * Pages 82-98
    At present, internet crimes occur in different forms which include: internet fraud, internet spionage, abuse of telephone networks, credit card abuse, insertion of virus into other people’s computers and money laundering. Vast abuses in cyberspace cause taking precuations such as their incrimination of criminal topics by different countries. It is certain that executing legal punishment occurs in the setting of criminal qualification of that law and in this regard, distinguishing and unique features of cyberspane relative to the physical world have caused new and essential topics to take place in the fields of criminal qualification in cyberspace and new ideas to be brought up in a manner that some people call it the space without rule and some other believe that criminal qualification with its various manifestations can rule the cyberspace similar to that of the physical world. This research is aimed at identifying legal and executive gaps and presenting preventive measures. The research method in this article is of descriptive-analytical type. Information collection is in library form and in the note-taking format. What is noteworthy in this research is that there are many legal gaps in the areas of combating cyber crimes that are traceable and preventive due to everyday advancement of computer technology and other related sciences and making use of scientific forensics. There are variuos methods including safeguarding databases, service providing centers and updating that can block the way against the criminals of this industry.
    Keywords: Cyber Crimes, Crime Perpetration, Legal Gaps, Executive Gaps, prevention
  • مجتبی ستوده گندشمین * Pages 99-125

    The most important concerns of criminal justice agencies are the issue of recidivism of petty thefts and repeated return of chronic offenders to its commitment cycle. The most essential existing problems to prevent petty thefts occurrence are lack of strong and weak points of crime prevention practice. This research was carried out with the aim of determining the impact, together with strong and weak points and operational gaps in preventive plans and measures taken by criminal justice agencies in preventing recidivism of petty thefts by chronic and professional offenders. This research was conducted with a quantitative method from time perspective and is considered occasional and its correlation with applied objectives is regarded as consequential studies. The sample target audience totaling 285 persons were selected among chronic offenders involved in petty thefts with over twice criminal conviction based on Kokran Formula in a random manner who answered a questionnaire with a sustainability coefficient of 74%. The plans and ordinary measures have been influential in the quadruple field of prevention to prevent recidivism of petty thefts by professional and chronic offenders. Although the strong and weak points and operational gaps among the plans are very obvious, sensing and measuring the impacts of criminal justice agencies can provide a setting for the detection of strong and weak points of criminal justice agencies in intensifying the prevention ability of recidivism which by eliminating obstacles and improving effective strategies will contribute to augmenting the ability to prevent recidivism and finally providing and safeguarding community security among people which is the objective of criminal justice agencies.

    Keywords: Criminal Justice Agency, prevention, Petty theft, recidivism, Chronic Offenders
  • Ali Azizi, Ebrahim Davoodi *, Seyyed Ahmad Khalili Pages 126-144

    One of the problems of today’s community is vehicle theft and crimes committed together with them in a manner that vehicle theft is called “the mother of thefts”. This research is intended to investigate the impacts of inter-agency factors in the detection of stolen vehicles by police stations and police posts (Koup) staff in Kermanshah Township. The present research is of applied type from an objective perspective and descriptive-analytical type from methodology perspective which was carried out in surveying method. The target audience included 485 senior officers, junior officers, and sergeants from 15 police stations and command posts of Kermanshah Township in 1397 whose sampling mass was an estimated 230 persons based on Koukran Formula. The sampling method is random. The data collection tools were questionnaires and the extent of sustainability was obtained through Cronbach Alfa Coefficient .84. To analyze the data, statistical descriptive and reasoning methods were used with the help of SPSS 16 Software with criteria tending towards the center like middle average and to investigate the research hypotheses, a single-sample T-test was also used. The research findings showed that the research hypotheses related to the effects of police stations’ equipment (3.51), police stations’ structure (3.36), staff specialty (3.35), staff’s skills (3.29) were all verified and the criteria from consequtively first to fourth are police stations and posts in detecting stolen vehicles. Moreover, the two hypotheses of managerial styles (2.97) and nativeness of staff (2.84) were not verified. The findings show that of the six hypotheses of the research, four equipment, structure, specialty, and skill hypotheses were verified and two managerial style and employing native staff hypotheses were rejected due to being lower than the average 3. In regards to the research findings, the need to have modern equipment for police posts (Koup) such as Plate Number Readers and biometric, vehicle, high-performance motorcycles and advanced radio and wire communications, wearable cameras, portable computers are all necessary for the detection of stolen vehicles in order to make KOUP intelligent. Moreover, the need to outsource service jobs, making use of voluntaries’ capacities, expanding law enforcement and security companies, private sector, playing roles by NGOs and other private firms like honorary police are all the results of the present research.

    Keywords: vehicle theft, organizational structure, Inter-agency Factors, Detection of Vehicle Theft, Police Station, Police Post, Kermanshah Township
  • Javad Yavandhasani *, Behnam Dorostkar Yaghouti Pages 146-169
    It is important to detect number of alive people in a room from outside in security systems. In direction of police intelligence, the use of telecommunication equipment is inevitable and in the scientific detection of crimes, it increases accuracy, reduces casualties and financial losses. In this article, ultrawideband radar is introduced as a suitable option for detecting criminals present in a building. In UWB radar, by sending short pulse and receiving signals reflected from the targets, the distance and number of people stationed or moving in the location can be detected. In designing the radar, various components must be considered that proper analysis of each of its parts can increase the accuracy of measuring the distance of targets from the device as well as efficiency. In electronic warfare, in order to degrade the systems, all kinds of unwanted signals enter to the receiver. design of low noise amplifier is important because it determines the noise, linearity and gain of the receiver. In this paper, we proposed a new design of the low noise amplifier with an acceptable performance. The simulation results in Cadence software in 4 to 10 GHz show that the gain is 12 dB, the noise figure is between 3 to 4 dB and the input return loss is less than -10 dB. The power consumption is 12.64 mW with 1.5 volt. The full implementation of the UWB radar plan can help in the scientific fight against crime to carry out police missions and increase intelligence.
    Keywords: low noise amplifier, ultra-wideband radar, police intelligence