فهرست مطالب

نشریه پژوهش های مشاوره
پیاپی 76 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • صدیقه سیدآبادی، رحمت الله نورانی پور*، عبدالله شفیع آبادی صفحات 4-23
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی دو رویکرد زوج درمانی هیجان مدار و تصویرسازی ارتباطی (ایماگوتراپی) بر تعارضات زوج های مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر تهران صورت گرفت.

    روش

    روش تحقیق شبه آزمایشی دارای پیش آزمون و پس آزمون با استفاده از دو گروه آزمایشی و یک گروه کنترل انجام شده است. جامعه آماری شامل کلیه زن و شوهرانی بود که 1 تا 10 سال از ازدواجشان می گذشت و حداقل یک فرزند داشتند. تعداد افراد نمونه 30 زوج بودند از بین زوج های داوطلب مشارکت در پژوهش انتخاب شدند که هر یک از زوج ها به عنوان یک واحد تحلیل در نظر گرفته شدند. برای سنجش تعارضات زناشویی زوج ها از پرسشنامه تعارضات زناشویی تجدید نظر شده ثنایی و همکاران (1387) که یک ابزار 54 سوالی است که کاهش همکاری، کاهش رابطه جنسی، افزایش واکنش های هیجانی، افزایش جلب رضایت فرزندان، افزایش رابطه فردی با خویشاوندان خود، کاهش رابطه فردی با دوستان و خویشاوندان همسر، جدا کردن امور مالی از یکدیگر و کاهش ارتباط موثر را می سنجد استفاده شد. برای تحلیل داده ها از روش تحلیل کوواریانس استفاده شده است.

    نتایج

    تحلیل یافته ها نشان داد زوج هایی که تحت مداخله های زوج درمانی هیجان مدار و ایماگوتراپی قرار گرفتند تعارض زناشویی کمتری از زوج های گروه کنترل نشان دادند ولی تفاوت معنی داری بین تاثیر این دو نوع مداخله در کاهش تعارضات زناشویی ملاحظه نشد.

    نتیجه گیری:  

    با توجه به یافته های این پژوهش مداخلات زوج درمانی هیجان مدار و ایماگوتراپی در کاهش تعارضات زناشویی موثر است و از این دو رویکرد می توان برای کاهش تعارضات زناشویی زوج ها استفاده کرد.

    کلیدواژگان: زوج درمانی هیجان مدار، تصویرسازی ارتباطی (ایماگوتراپی)، تعارضات زناشویی زوج ها
  • مهوش معاذی نژاد، مختار عارفی*، حسن امیری صفحات 24-47
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر، هم سنجی اثربخشی دو رویکرد زوج درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد و ایماگوتراپی بر صمیمیت جنسی زوج ها بود.

    روش

    روش پژوهش حاضر شبه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه بود. تعداد 45 زوج بطورت داوطلبانه از میان  زوج های مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر کرمانشاه در سال 1397 در این پژوهش شرکت کردند و در سه گروه 15 زوجی مبتنی بر پذیرش و تعهد، ایماگوتراپی و کنترل، به صورت تصادفی جایگزین شدند. در 8 جلسه 90 دقیقه ای یکی از گروه های آزمایش در معرض آموزش گروهی زوج درمانی مبتنی بر اکت و گروه دیگر در معرض آموزش گروهی ایماگوتراپی قرار گرفتند. داده ها بوسیله پرسشنامه صمیمیت جنسی برگرفته از مقیاس اینریچ جمع آوری شد.

    یافته ها: 

    نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد (در سطح معنی داری پنج درصد) زوج درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد و تکنیک های ایماگوتراپی در بهبود صمیمیت جنسی زوج ها موثر بود و از میان این دو زوج درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد موثرتر بود. این یافته ها نشان داد، بکارگیری تکنیک های زوج درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد، باعث پذیرش روانی فرد در مورد تجارب ذهنی و کاهش اعمال کنترل ناموثر می گردد.

    کلیدواژگان: صمیمیت جنسی، زوج درمانی، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، ایماگوتراپی
  • اطهر افشار، مسعود شهبازی*، ذبیح الله عباسپور صفحات 48-69
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان متمرکز بر شفقت بر شرم و احساس گناه در زنان دارای تجربه سوءاستفاده جنسی در دوران کودکی انجام بود.

    روش

    جامعه آماری پژوهش زنان دارای تجربه سوءاستفاده جنسی دوران کودکی مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر اهواز بود. نمونه پژوهش دربرگیرنده 3 زن دارای تجربه سوءاستفاده جنسی در دوران کودکی بود که طی فراخوانی معرفی و با توجه به نتایج چک لیست اختلال استرس پس از سانحه ویدز (1993) با نقطه برش 50 و با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. در این پژوهش از طرح آزمایش تک موردی از نوع خط پایه چندگانه ناهم زمان استفاده شد. برای سنجش شرم و احساس گناه، از مقیاس حالت شرمساری و گناه مارشال (1995) استفاده شد. پروتکل درمان متمرکز بر شفقت در سه مرحله خط پایه، 8 جلسه مداخله به صورت هفتگی و پیگیری 2 ماهه اجرا شد. داده ها به روش های ترسیم دیداری، شاخص تغییر پایا و فرمول درصد بهبودی تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها: 

    یافته ها نشان داد که آزمودنی ها در مرحله درمان در شرم (20/31 درصد%) و احساس گناه (68/28 درصد) بهبود را تجربه کردند و اثر آنها نیز تا دوره پیگیری دو ماهه حفظ شد. شاخص تغییر پایای آنها نیز حاکی از معنی دار بودن این تغییرات بود.

    نتیجه گیری:

     بنابراین یافته های پژوهش بیانگر این است که درمان متمرکز بر شفقت با کاهش فعالیت سیستم تهدید و افزایش فعالیت سیستم تسکین بر کاهش شرم و احساس گناه زنان قربانی سوءاستفاده جنسی دوران کودکی تاثیر دارد.

    کلیدواژگان: درمان متمرکز بر شفقت، شرم، احساس گناه، سوءاستفاده جنسی دوران کودکی
  • خدیجه شیرالی نیا*، شکوفه رمضانی، منصور سودانی صفحات 70-91
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر فرزندپروری ذهن آگاهانه بر سلامت روان و کفایت فرزندپروری مادران کودکان با نیازهای ویژه انجام گردید.

    روش

    پژوهش مورد مطالعه از نوع شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه مادران کودکان با نیازهای ویژه شهرستان دزفول که در سال تحصیلی 1395-1396 در مدارس استثنایی این شهر در حال تحصیل بودند، تشکیل دادند که با روش نمونه گیری در دسترس 49 نفر انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه (25 نفر گروه آزمایشی و 24 نفر گروه گواه) جایگزین شدند. برای هر دو گروه پیش آزمون اجرا شد. گروه آزمایش به مدت مداخله آموزشی در 8 جلسه 90 دقیقه ای تحت آموزش فرزندپروری ذهن آگاهانه قرارگرفتند. اما گروه گواه مداخله ای دریافت نکرد. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه علایم روان پزشکی (SCL-90-R) و پرسشنامه احساس کفایت فرزندپروری (PSOC) بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کووارانس استفاده شد.

    یافته ها: 

    نتایج بیانگر آموزش فرزندپروری ذهن آگاهانه بر سلامت روان و کفایت فرزندپروری مادران کودکان با نیازهای ویژه بود (05/0>P).

    نتیجه گیری: 

    آموزش فرزندپروری ذهن آگاهانه می تواند در بهبود سلامت روانی خانواده های کودکان دارای نیازهای ویژه نتایج مفیدی را به دنبال داشته باشد.

    کلیدواژگان: فرزندپروری ذهن آگاهانه، سلامت روان، کفایت فرزندپروری، کودکان با نیازهای ویژه
  • احمدرضا کیانی چلمردی*، زهره صفدریان، علی جعفری بنفشه درق، سلیمان احمدبوکانی صفحات 92-117
    هدف

    خودکشی یکی از علل اصلی مرگ و میر، خصوصا در نوجوانان و جوانان است. هدف از پژوهش حاضر بررسی ساختاری الگوی سه مرحله ای خودکشی در دانشجویان بود.

    روش : 

    پژوهش حاضر، توصیفی از نوع همبستگی بود که با روش مدل سازی معادلات ساختاری انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی بود که 630 نفر از آنها به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه اقدام به خودکشی دهینگرا، بودوشک و اکانر (2016)، خرده مقیاس نشانگان افسردگی _ گرایش به خودکشی، مقیاس درد روانی بر مبنای تیوری اشنیدمن (1993)، مقیاس ناامیدی فراسر و همکاران (2014)، پرسشنامه نیازهای بین فردی جوینر و همکاران (2005)، توانایی اکتساب شده خودادراکی برای خودکشی بر اساس مطالعه ریمکویسین، هاوگود، اگورمن و دی لیو (2016)، پرسشنامه ظرفیت خودکشی دیهینگرا (2018) بود.

    یافته ها: 

    یافته های پژوهش نشان داد که مجموعه ناامیدی و درد روانی مهم ترین پیش بینی گرهای افکار خودکشی هستند و نبود نیازهای بین فردی نقش محافظتی دارد. با این حال، تنها توانایی اکتساب شده خودکشی، آن هم به طور محدودی توانایی پیش بینی اقدام به خودکشی را دارد.

    بحث و نتیجه گیری: 

    نتایج نشان دادند درد روانی و ناامیدی هم به طور مستقیم و هم به طور غیرمستقیم از طریق ایده خودکشی و ظرفیت ادراکی خودکشی روی اقدام به خودکشی تاثیر معنادار می گذارد. همچنین ارتباط بین ظرفیت اکتسابی خودکشی با اقدام به خودکشی در مدل به دلیل بار عاملی پایین و برازش بهتر مدل حذف شد. از این یافته ها نتیجه گرفته می شود که این مدل از برازش مناسبی در جامعه ایرانی برخوردار است. مجموعه ی از ناامیدی و درد روانی مطابق با مدل سه مرحله ای منجر به تشکیل افکار خودکشی می شود و نبود نیازهای بین فردی می تواند به عنوان یک عامل محافظتی عمل کند.

    کلیدواژگان: مدل سه مرحله ای، ناامیدی، درد روانی، خودکشی
  • رضا سپهوند، محسن عارف نژاد* صفحات 118-140
    هدف

    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه مهارت شبکه سازی بر موفقیت مسیر شغلی با نقش میانجی قدرت ارتباطات می باشد.

    روش

    روش تحقیق در این پژوهش توصیفی پیمایشی و از نوع کاربردی بوده است. جامعه آماری این تحقیق متشکل از کلیه مدیران و معاونین دوایر ستادی وزارتخانه های دولتی متمرکز در استان لرستان بوده که تعداد آنها 400 نفر بود و  با استفاده از جدول مورگان 196 نفر به شیوه نمونه تصادفی انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های ولف و موزر (2008) برای سنجش مهارت شبکه ای، گورکیان و گورکیان (2011) برای موفقیت مسیر شغلی و ساودا و  هاشم (2017) برای قدرت ارتباطات استفاده شده است. برای تجزیه وتحلیل داده ها از مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزار PLS استفاده شد.

    یافته ها:

     تحقیق نشان دهنده آن است که مهارت شبکه سازی و ایجاد ارتباط با ذی نفعان قدرتمند بیرونی رابطه معنی داری بر موفقیت مسیر شغلی مدیران در سلسله مراتب سازمان داشته و این رابطه از طریق قدرت ارتباطات تقویت می شود.

    نتیجه گیری: 

     با توجه به یافته های تحقیق می توان چنین بیان داشت که مهارت شبکه سازی مدیران دولتی و ایجاد ارتباط با ذی نفعان قدرتمند سازمان موجب ارتقاء سلسله مراتبی و موفقیت مسیر شغلی آن ها می شود. درواقع مدیرانی که از مهارت شبکه سازی قوی تر بهره مندند نسبت به سایر همتایان خود از شانس بیشتری برای تصدی پست های بالاتر سازمان برخوردارند

    کلیدواژگان: مهارت شبکه سازی، موفقیت مسیر شغلی، قدرت ارتباطات، مدیران دولتی
  • مجید هاشمی گل مهر، عباس امان الهی*، حمید فرهادی، خالد اصلانی، غلامرضا رجبی صفحات 141-171
    هدف

    ازدواج موفق زیربنای تشکیل یک خانواده سالم است، بر این اساس این پژوهش با هدف ارایه الگویی از ازدواج موفق انجام شد.

    روش

    پژوهش به شیوه کیفی و با به کارگیری روش نظریه زمینه ای اجرا شد. مشارکت کننده های این پژوهش شامل کلیه ی زوج هایی بود که در سال 1397 در شهر اهواز سکونت داشتند. در این پژوهش برای گزینش شرکت کنندگان، از روش نمونه گیری هدفمند استفاده شد و با پیشرفت مطالعه، نمونه گیری موارد مطلوب مدنظر قرار گرفت که تا رسیدن به اشباع نظری در نهایت 22 نفر (11 زوج) مورد مصاحبه باز یا بدون ساختار قرار گرفتند.

    یافته ها:

     روش تحلیل اطلاعات در نظریه ی زمینه ای شامل کدگذاری داده ها است. با کدگذاری باز 83 کد اولیه و با کدگذاری محوری، 23 مقوله عمده به دست آمد و ازدواج موفق به مثابه یک رابطه زوجی شفاف و عاری از ابهام، به عنوان مقوله مرکزی استخراج گردید. می توان نتیجه گرفت که ایجاد یک ازدواج موفق در گرو شفاف سازی تمام و کمال موضوعاتی است که در رابطه زوجی جریان دارد به گونه ای که هر یک از همسران آنچه را که تجربه می کنند بی پرده ابراز کنند و هیچ نقطه ابهامی را برای دیگری باقی نگذارند که آن را کشف یا رمزگشایی نماید.

    نتیجه گیری:

     الگوی به دست آمده از این پژوهش را می توان در مشاوره پیش از ازدواج به مراجعان آموزش داد، هم چنین در کار با زوج های آشفته به کار بست و برای زوج هایی که به دنبال کیفیت بخشی بیشتری به رابطه خود هستند به کار گرفت.

    کلیدواژگان: الگوی ازدواج موفق، پژوهش کیفی، نظریه زمینه ای
  • الهام فرخی*، بابک اسلام زاده صفحات 172-208
    هدف

    صمیمیت یک نیاز اساسی در انسان و یکی از پایه های زندگی زناشویی است. پژوهش حاضر با هدف بررسی مولفه های ارتقاء صمیمیت زوج ها انجام شد.

    روش

    این پژوهش به صورت کیفی و بر اساس نظریه داده بنیاد انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه افراد متاهل شهر شیراز بودند که حداقل یک سال از ازدواجشان می گذشت و از بین آنها 10 نفر با توجه به اشباع داده مورد مصاحبه نیمه ساختاریافته قرار گرفتند. سوال اصلی پژوهش این بود که «زوج ها از طریق چه روش هایی می توانند صمیمیت بین خودشان را افزایش دهند؟»

    یافته ها:

     طبق یافته ها. مقوله های عمده عبارت بودند از: انتقاد سازنده، گفتگوی سازنده و بی قضاوت، مهارت های گفتگو، حمایت و تکیه گاه بودن، احترام متقابل، تفریح، صفات بین فردی، هماهنگی در ابعاد متفاوت زندگی، ارتباط با سیستم های اطراف، مرزگذاری، رشد و بالندگی، احترام به خواسته ها و علایق، درک متقابل، پذیرش، تقسیم اقتضایی وظایف، توجه به نیازهای متقابل، شناخت و فردیت یافتگی و مقوله های هسته ای عبارت بودند از: ارتباط موثر و درک تفاوت ها.

    نتیجه گیری:

     در پژوهش حاضر مشخص شد که دو دسته از عوامل در افزایش صمیمیت زوج ها موثرند.این عوامل هم مفاهیم درون خانوادگی و هم مفاهیم برون خانودگی را در بر می گیرند. بر این اساس پیشنهاد می شود که با ارتقا مهارت های ارتباط موثر و همچنین مهارت های درک و پذیرش در زوج ها، زمینه افزایش صمیمیت آنها را فراهم کرد

    کلیدواژگان: صمیمیت، نظریه داده بنیاد، تحلیل کیفی، زوج ها
  • سعید زندی*، علیرضا رحیمی، مریم سادات موسوی نسل صفحات 209-233
    هدف

    هدف مطالعه حاضر شناسایی پیامدهای مرگ آگاهی بر زندگی از دیدگاه نوجوانان ایرانی بود.

    روش

    این پژوهش با رویکرد کیفی پدیدارشناسی انجام گرفت. مشارکت کنندگان شامل 26 پسر و دختر 16-18 ساله شاغل به تحصیل در مقطع متوسطه دوم در مدارس استان تهران بودند که از طریق نمونه گیری هدفمند ملاکی انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها، از مصاحبه های نیمه ساختاریافته استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها در این پژوهش با استفاده از شیوه تحلیل مضمون صورت گرفت.

    یافته ها:

     یافته ها نشان دادند که پیامدهای مرگ آگاهی در زندگی نوجوانان در پنج حوزه اصلی قابل سازماندهی هستند: انگیزش و اهداف؛ احساسات؛ رفتارها؛ بین فردی و اجتماعی؛ جهان بینی.

    نتیجه گیری:

     مرگ آگاهی می تواند ابعاد مختلف زندگی نوجوان را تحت الشعاع قرار دهد و بنابراین، موضوعی دارای اهمیت و اساسی محسوب می شود. هر کدام از مضامین ذکرشده بیان کننده اثرات مرگ آگاهی در زمینه های مختلف زندگی نوجوانان است و این نکته را آشکار می کند که یاد و اندیشه مرگ می تواند به شکل های مختلفی بر ابعاد گوناگون زندگی نوجوانان اثر بگذارد و شیوه زیستن و نگرش آن ها را به امور خود و جهان دستخوش تغییر کند. به عبارتی، مرگ آگاهی برای نوجوانان که در ابتدای ترسیم طرح زندگی آتی خود هستند می تواند به مثابه یک چراغ روشنگر راه عمل کند و نقشه و مسیر آینده آن ها را شکل دهد.

    کلیدواژگان: مرگ، دانش آموزان، تحلیل مضمون، ادراک، مرگ اندیشی، اندیشه مرگ
  • مجتبی خضری، محبوبه وحدانی*، عبدالباسط محمودپور صفحات 234-251
    هدف

    این پژوهش با هدف مطالعه نقش آموزش مجازی در روابط بین فردی ادراک شده دانش آموزان نسبت به معلمان انجام شد.

    روش

    روش این تحقیق کیفی بوده و با استفاده از طرح پدیدارشناسی به توصیف عمیق موضوع پرداخته است. شرکت کنندگان در این پژوهش 11 دانش آموز مقطع متوسطه اول شهر تهران در سال تحصیلی 98-99 بودند که به شیوه در دسترس انتخاب شدند که در مصاحبه های نیمه ساختار یافته شرکت کردند؛ داده ها به شیوه کلایزی تحلیل شد.

    یافته ها: 

    در نهایت پس از تحلیل داده ها 4 مقوله اصلی و 8 مقوله فرعی به دست آمد. بر مبنای یافته های این مطالعه، دیدگاه دانش آموز درباره محدود شدن ارتباطاتشان با معلمان، سردرگمی دانش آموزان در شرایط جدید، مسایل ماهیتی تفاوت آموزش غیرحضوری و حضوری، نگرانی دانش آموزان در رابطه با آماده نبودن زیرساخت ها به عنوان مولفه های اصلی به دست آمد.

    نتیجه گیری:

     نتایج این مطالعه، تبیین کننده بسترهای ممکن برای مداخله مثبت در رابطه معلم _ دانش آموز با توجه به شرایط موجود است.

    کلیدواژگان: آموزش مجازی، روابط بین فردی دانش آموزان، ارتباط معلم، دانش آموز
|
  • Sedighe Seidabadi, Rahmatollah Noranipour*, Abdollah Shafiabadi Pages 4-23
    Aim

    The purpose of the present study was to compare the effectiveness of emotional-focused couple therapy and imago relationship (Imago) Therapy on the marital conflicts of couples referring to counseling centers in Tehran city.

    Methods

    Research method was a quasi–experimental with pre and post-test and o control group. The statistical population consisted of couples who had are to ten years of marriage experience and had at least one child. The sample included 30 couples who were selected by chance among couples volunteered to participate in this study and 10 couples randomly assigned to experimental and control groups, while each couple was considered as one unit for analysis. Sanaie and others (2008) revised marital conflicts (MCQR) questionnaire which has 54 items and assess decreased cooperation and sexual relationship, increased emotional reactions, increased children support, increased relationship with their own relatives, decreased relationship with spouse relatives and friends, separation of financial affairs, and decreased effective communication used to assess marital conflicts of couples. Data analysis was done by covariance analysis method.

    Findings

    Emotional - focused couple therapy and Imago therapy decreased couples marital conflicts, but there was no meaningful difference in their effectiveness on couples marital conflicts.

    Conclusion

    Both emotional–focused therapy and Imago therapy are effective in reducing couples marital conflicts and can be used to help couples with marital conflicts

    Keywords: Emotional – focused couple Therapy, Imago relationship ( Imago) Therapy couples Marital conflicts
  • Mahvash Moazi Nezhad, Mokhtar Arefi*, Hasan Amiri Pages 24-47
    Aim

    The goal for this research was to assess the effectiveness of the two approaches in couples therapy, one being based on Acceptance and Commitment Therapy (ACT) and the other being Imago therapy (IRT), on couple’s sexual intimacy.

    Methods

    Quasi-experimental method with pre and post-test and control group were used. Total of 45 couples from among those who used counseling centers in city of Kermanshah during the year 2019 participated voluntarily in this research. They were randomly assigned to three 15-couple groups of ACT, Imago Therapy, and control. Eight 90-minute sessions were conducted using ACT with one group and Imago Therapy with another group. Data was collected using sexual intimacy questionnaire that was adapted from Enrich scale.

    Findings

    Covariance analysis showed (p>0.05) couples therapy based on ACT and Imago Therapy techniques were effective in improving sexual intimacy in couples. These findings showed utilizing techniques in ACT-based couples therapy, cause psychological acceptance about mental experiences and decrease ineffective controlling behaviors.

    Keywords: Sexual intimacy, couples therapy, acceptance, commitment therapy, imago therapy
  • Athar Afshar, Masoud Shahbazi*, Zabilollah Abbaspour Pages 48-69
    Aim

    Compassion-focused therapy (CFT) is developed for clients who experience high levels of shame and self-criticism. CFT emphasizes the centrality of our affiliative system in reducing threat-based processing by allowing us to feel cared for and able to offer care to both ourselves and others. The aim of the current study was to investigate the effectiveness of CFT on shame and feeling of guilt among women with sexual abuse experience in childhood.

    Methods

    The statistical population consisted of all women with Sexual Abuse experience in Childhood who had referred to counseling centers in Ahvaz. The research sample consisted of 3 women referred to counseling centers that were selected according to the results of the PTSD Checklist (Weathers, 1993) with cutoff point of 50 and with purposeful sampling method. In this research, a single-case experimental design, type of non-concurrent multiple baseline designs was used. To evaluate the shame and feeling of guilt, the state shame and guilt scale (SSGS) were used. The protocol of CFT was carried out in three phases of basic lines, intervention of 8 weekly sessions, and two months follow-up.

    Findings

    The findings indicated that the subjects in the shame treatment phase experienced 31.20% improvement and in the guilt phase experienced  28.68% improvement. The effectiveness was maintained during the 2-month follow-up. The change index was indicative of meaningful changes.

    Conclusion

    Therefore, the research findings illustrated that CFT is effective in decreasing of shame and feeling of guilt of women with sexual abuse experience in childhood, through decreasing reducing threat-based processing and strengthening the soothing system through the cultivation of compassion.

    Keywords: Compassion focused therapy, shame, feeling of guilt, childhood sexual abuse
  • Khadijeh Shiralinia*, Shekoofeh Ramezani, Mansoor Sodani Pages 70-91
    Aim

    This research investigates the effectiveness of mindful parenting training on mental health and parenting competence for mothers of children with special needs.

    Methods

    This quasi-experimental research was performed using pretest/post-test and control group and statistical population included all of the mothers of children with special needs in Dezful who were studying at exceptional schools during the years 2016-2017. A total of 49 mothers were selected through convenience sampling method and  put into two experimental (25) and control (24) groups. control group. The pretest was implemented for both groups. The experimental group had nine 90-minute educational classes about mindful parenting. Following the educational classes,  the post-test was implemented. The surveys used in this research included Symptoms Checklist 90-Revised (SCL-90-R) and Parenting Sense of Competence (PSOC). Data were analyzed using analysis of covariance.

    Findings

    The results indicated the effectiveness of mindful parenting training on mental health and parenting competence on mothers of children with special needs (p < 0.05).

    Conclusion

    This method is effective and useful to improve the mental health of families with children with special needs.

    Keywords: Mindful parenting, mental health, parenting competence, children with special needs
  • Ahmadreza Kiani Chalmari*, Zohre Safdarian, Ali Jafari Banafshedaragh, Soleiman Ahmadbookani Pages 92-117
    Aim

    Suicide is a main cause of death worldwide, especially in teens and adolescents. The aim of this research was a structural test of the three-step theory of suicide in students. 

    Methods

    Current research method was descriptive in the form of correlation that used structural equation model. Research community included all students of Mohaghegh Ardabili University, among whome 630 people were selected as sample through available sampling. Suicide Attempt questionnaire (Dhingra, et.al, 2018), Depressive Symptom-Suicidality Subscale (DSI-SS) Joiner et al. (2002), The Psychological Ache Scale based on Shneidman theory (1993), Hopelessness, Fraser, et.al (2014), Interpersonal Needs Questionnaire by Hill et.al. (2015), Self-Perceived Acquired Capability for Suicide by Rimkeviciene et.al. (2016), and Suicide Capacity Scale-3, by Klonsky & May (2015) were used. 

    Fndings:

     Findings showed that the composition of psychological ache and hopelessness are the main predictors of suicide attempt, and lack of interpersonal needs has a protective role. However, just acquired capability for suicide, in some extent can predict suicide attempt.

    Conclusion

    The results showed that Psychological ache and hopelessness have an effect on suicide attempt both directly and indirectly through the idea of ​​suicide and the acquired capacity of suicide. Also, the relationship between acquired capacity and suicide attempt in the model was eliminated due to its low factor loading and better fit of the model. From these findings we can conclude that the three-step Theory of suicide model has a good fitness in Iranian community. Based on 3-step model, combination of hopelessness and psychological ache can lead to suicide ideation, and lack of interpersonal needs can act as a protective factor.

    Keywords: Three-step theory, hopelessness, psychological ache, suicide, students
  • Reza Sepahvand, Mohsen Arefnezhad* Pages 118-140
    Aim

    One of the main features of the distinction between successful and effective managers is the networking skill. In fact, this skill plays an important role in promoting individuals in a hierarchy and the success of their career. Successful managers, with the benefit of networking skills and communication with powerful stakeholders outside the organization, progress well through the administrative hierarchy and even run ahead of the most effective managers who use best manners in running the organization. The purpose of this research was to investigate the relationship of networking skill with the career-success with the mediating role of communication power.

    Methods

    The statistical population of this study consisted of all directors and assistants of the central government ministries in the province with 400 people. Using Morganchr('39')s table, 196 individuals were randomly selected. For data collection, Wolf and Moser questionnaires (2008) were used  for assessing network skills, Gurkian and Gurkian (2011) was used for the career path success, and Saadda and Hashem (2017) was used for the communication power For data analysis, structural equation modeling and PLS software were used.

    Findings

    The results of the research indicate that networking skills and communication with powerful organization’s stakeholders lead to promotion in the organizationchr('39')s hierarchy and their career path success.

    Conclusion

    According to the research findings, it can be said that the networking skills of government managers and communication with powerful stakeholders of the organization promotes hierarchy and success in their careers. In fact, managers who have strong networking skills compared with their counterparts, have higher chances for  holding  higher positions in the organization.

    Keywords: networking skills, career success, communication power, government executives
  • Majid Hashemi Golmehr, Abbas Amanelahi*, Hamid Farhadi, Khaled Aslani, Gholamreza Rajabi Pages 141-171
    Aim

    Successful marriage is the foundation of establishing a stable family. This study was carried out to provide a successful marriage paradigm.

    Methods

    The study was conducted through a qualitative methodology applying grounded theory. The participants of the study were all couples who were living in city of Ahvaz during 2019. To select the participants in this study, a purposeful sampling was administered and as the study advanced, sampling of the desired cases continued until theoretical saturation was reached. At the end, 22 individuals (11 couples) were interviewed using open-ended or structureless questions. 

    Findings

    In grounded theory, data analysis consists of coding the data. Using open coding resulted in 83 initial codes, while using axial coding produced 23 main categories. The  concept of successful marriage was elicited as a central, transparent and explicit category.

    Conclusion

    We can draw a conclusion that a successful marriage is hinged on a thorough and comprehensive transparency of the issues involved in a marital relationship. That is to say either couple expresses openly what they have experienced, not leaving anything vague and ambiguous so that they don’t get the urge to decode and discover it. The paradigm obtained from this study can be used in teaching couples in premarital counseling sessions. It can also be used to treat upset couples and those couples who want to enrich their relationship.

    Keywords: Successful marriage paradigm, qualitative study, grounded theory
  • Elham Farokhi*, Babak Eslamzadeh Pages 172-208
    Aim

    Intimacy is a basic human need and one of the principals of marital life. This study aimed to investigate the factors enhancing couple’s intimacy. This research was conducted qualitatively, based on grounded theory.

    Methods

    The population included all married individuals from Shiraz who were married for at least one year. Ten of them were interviewed using semi-structured questions until data saturation was reached. The main question of the research was "In what ways couples may enhance their intimacy?".

    Findings

    According to the findings, the main categories were: constructive criticism, constructive and non-judgmental conversation, conversational skills, support and reliability, mutual respect, fun, interpersonal character, harmony in different aspects, relationship with surrounding systems, boundary, growth and development, respect for desires and interests, mutual understanding, acceptance, task allocation, caring to mutual needs, knowing each other and individualization, and core categories were: effective communication and understanding of differences.

    Conclusion

    In the present study, two categories of factors are effective in promoting the intimacy of couples. These factors include both intra-family and extra-family concepts. Accordingly, it is suggested that improving effective communication skills as well as comprehension and acceptance skills in couples, promote their intimacy.

    Keywords: : Intimacy, promotion, qualitative analysis, couples
  • Saeid Zandi*, Alireza Rahimi, Maryam Sadat Mousavi-Nasl Pages 209-233
    Aim

    The present research intended to investigate the outcomes of death awareness in life from the perspective of Iranian adolescents.

    Methods

    The study employed a phenomenological qualitative approach. The participants included 26 male and female high school students aged 16 to 18 going to schools in Tehran province, who were selected through criterion purposive sampling method. To collect data, semi-structured interviews were utilized. In order to analyze the data, thematic analysis (TA) technique was used.

    Findings

    The findings demonstrated that the consequences of death awareness in adolescentschr('39') lives can be categorized in five main dimensions: motivation and goals, feelings, behaviors, interpersonal and social, and worldview.

    Conclusions

    Death-consciousness can overshadow various aspects of a teenagerchr('39')s life, and is therefore an important and fundamental issue. Each of these themes shows the effects of death awareness on different aspects of adolescence life and indicate that the remembrance of death can affect various dimensions of adolescent life in different ways. It can also change the adolescentschr('39') life style and their attitudes towards themselves and the world. In other words, to adolescents, who are at the beginning of planning their future lives, death awareness can act as a beacon and help shape their future plans and paths.

    Keywords: death, students, thematic analysis, perception, death contemplation, thought of death
  • Mojtaba Khezri, Mahbooboeh Vahdani*, Abdolbaset Mahmoudpour Pages 234-251
    Aim

    The aim of this research was to study the role of e-learning on students’ perceived interpersonal relationships with teachers.

    Methods

    This research has been done in the framework of qualitative research method and phenomenological design. The participants were 11 high school students in Tehran and they were selected in an accessible manner and participated in a semi_ structured interview. Data were analyzed by Klaizi method.

    Findings

    Finally, after analyzing the data, 4 main categories and 8 sub-categories were obtained. Based on the findings, the studentchr('39')s view on their limited communication with teachers, students confusion in new situations, the nature of the differences between distance and face-to-face education, and students’ concerns about the unpreparedness of infrastructure were obtained.  These component led to a comprehensive dimension of studentchr('39')s perspectives on research concerns.

    Conclusions

    The results of this study explain the possible contexts for positive intervention in the teacher-student relationship considering the existing conditions.

    Keywords: Virtual teaching, students' interpersonal relationships, teacher-student relationship