فهرست مطالب

یافته - سال بیست و دوم شماره 4 (پیاپی 86، زمستان 1399)

فصلنامه یافته
سال بیست و دوم شماره 4 (پیاپی 86، زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/25
  • تعداد عناوین: 14
|
  • امین بیرانوند، عماد روغنیان*، احمد شجاع صفحات 1-13
    مقدمه

    از آنجایی که بخش اورژانس به عنوان بخش حیاتی و مهم هر بیمارستان محسوب می‏ شود لذا بررسی فرآیندهای ارایه خدمات در بخش اورژانس نقش بسزایی در رضایت بیماران دارد. هدف در این تحقیق شناسایی عوامل تاثیرگذار بر عملکرد بخش اورژانس، تعیین گلوگاه های موجود و ارایه راهکار های مناسب برای بهبود عملکرد و کاهش زمان انتظار بیماران با استفاده از رویکرد شبیه ‏سازی می‏ باشد.

    مواد و روش ها

    این تحقیق از نوع توصیفی- تحلیلی است. جامعه آماری این تحقیق کلیه مراجعان به بخش اورژانس مرکز آموزشی درمانی شهدای عشایر خرم ‏آباد در بازه زمانی سه ماهه بود که به صورت مقطعی روی 200 بیمار انجام شد. ابتدا فرآیندهای بخش اورژانس احصا و شناسایی گردید و سپس زمان ورود بیماران و زمان ارایه خدمات فرآیندهای بخش اورژانس در یک بازه سه ماهه به صورت تصادفی در سه نوبت کاری صبح، عصر و شب سنجش گردید. سپس وضعیت موجود با استفاده از نرم‏افزار Arena طراحی و شبیه‏ سازی گردید. با  اجرای مدل شبیه ‏سازی شده، گلوگاه‏ های بخش اورژانس شناسایی و 6 سناریو برای رفع گلوگاه‏ ها، بهبود عملکرد اورژانس و کاهش زمان انتظار بیماران طراحی و اجرا شد و نتایج مقایسه و تحلیل گردید.

    یافته ها

    بر اساس خروجی مدل شبیه ‏سازی شده، فرآیندهای آزمایشگاه، ترخیص و سونوگرافی - رادیولوژی به طور متوسط با 174، 71 و 27 دقیقه صف انتظار به عنوان گلوگاه های اصلی شناسایی شدند. بر این اساس 6 سناریو طراحی شده، در مدل شبیه‏سازی اجرا شد. با توجه به نتایج شبیه ‏سازی سناریو F با کاهش متوسط 8/1 ساعت، دارای بیشترین کاهش متوسط زمان انتظار و سناریو C با کاهش زمان انتظار 6/0 ساعت دارای کمترین کاهش متوسط زمان انتظار بیمار نسبت به سایر سناریوها بودند. هم چنین سناریو B کمترین و سناریو F بیشترین خروجی بیمار را نسبت به سایر سناریو‏ها داشتند و این در حالی است که سناریو C  که کمترین کاهش در زمان انتظار بیماران را داشت، دارای افزایش 67/11 درصد خروجی بیمار در مقایسه با وضعیت فعلی بود.

    بحث و نتیجه گیری

    سناریو F، E و A به ترتیب نتایج بهتری نسبت به سایر سناریو‏ها داشتند و با توجه به محدودیت‏ های منابع و هزینه در سناریوهای F و E، اجرای سناریو A (اضافه کردن 2 نفر کارشناس آزمایشگاه) که منجر به کاهش متوسط زمان انتظار بیماران به مدت 43/1 ساعت نسبت به وضع موجود می‏ شود، توصیه می‏ گردد.

    کلیدواژگان: شبیه سازی، مدل، بخش اورژانس، ارزیابی، بهبود عملکرد، زمان انتظار بیمار، نرم افزار Arena
  • علی مقصودی، صمد دارابیان*، جلال ال ابراهیم، فاطمه ورسه صفحات 14-24
    مقدمه

    سل یکی از بیماری های عفونی است که از دیر باز سلامت بشر را تهدید می کند. هدف از این مطالعه بررسی چگونگی گردش مایکوباکتریوم توبرکلوزیس در شهرستان دلفان برای نیل به مراقبت بهتر از بیماری است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه، مطالعه ای توصیفی- تحلیلی است که در شهرستان دلفان در غرب ایران انجام شد. اطلاعات مطالعه از پرونده تمام بیمارانی که از سال 1389 تا  سال 1398 به مراکز بهداشت شهرستان دلفان مراجعه کرده بودند، به روش سرشماری، جمع آوری شد. پس از جمع آوری داده ها آنها را وارد  نرم افزار SPSS 23 کردیم و برای تجزیه و تحلیل داده ها از جداول فراوانی وآزمون های تی مستقل و کای دو استفاده شد.

    یافته ها

    میانگین سنی بیماران 34/22 ± 56/47 بود. از مجموع 125 پرونده حاضر، 76 نفر سل ریوی اسمیر مثبت، 18 نفر اسمیر منفی و 31 نفر سل خارج ریوی داشتند. 80 درصد افراد مبتلا بی سواد و دارای تحصیلات ابتدایی بودند. به طور متوسط فاصله بین بروز علایم تا تشخیص بیماری در همه اشکال سل، تقریبا 97 روز بود. بین نوع سل و محل اقامت (006/0 p≤)، سن(004/0 p≤)و تاخیر در تشخیص(022/0 p≤) رابطه آماری مشاهده شد.

    بحث و نتیجه گیری

     در مطالعه حاضر بیشترین درصد مبتلایان بی سواد بودند  لذا آموزش و اقدامات پیشگیرانه برای کنترل بیماری سل به این قشر آسیب پذیر توصیه می شود. هم چنین با توجه به زیاد بودن فاصله بروز بیماری تا تشخیص ضروری است که برنامه مراقبت سل در شهرستان با جدیت بیشتری دنبال شود تا این فاصله کوتاه تر شود.

    کلیدواژگان: مایکوباکتریوم توبرکلوزیس، سل، لرستان، دلفان
  • حجت الله شهاوند، صدیقه حسین پور دلاور*، ناصر بهپور، حسن صفی خانی، معصومه عزیزی صفحات 25-36
    مقدمه

    بیماران مبتلا به دیابت ملیتوس در معرض خطر افزایش آنتی اکسیدان و در دراز مدت ایجاد ضایعات عروقی می باشند. از این رو هدف از این مطالعه بررسی اثر یک دوره تمرین هوازی بر بیان ژن آنژیوپوییتین-1 (ANGPT-1) و وضعیت اکسیدانی (TOS) بافت قلب در موش های صحرایی دیابتی است.

    مواد و روش ها

    30 سر موش صحرایی نر  به 3 گروه 10 تایی گروه دیابت تمرین، کنترل دیابت و سالم تقسیم شدند. حیوانات گروه های دیابتی از طریق تزریق درون صفاقی استرپتوزوتوسین دیابتی شدند. برنامه تمرینی ورزشی شامل 6 هفته تمرین روی نوار گردان بود. پس از 24 ساعت از آخرین جلسه تمرین برای بررسی اثر تمرین، نمونه های بافت قلب به منظور اندازه گیری بیان ژن ANGPT-1 و TOS استخراج گردید. برای مقایسه اختلاف معنادار بین گروه ها از تحلیل واریانس یک طرفه با سطح آماری 05/0>P استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که میزان بیان ژن ANGPT-1 و وضعیت تام اکسیدان در گروه دیابت تمرین نسبت به گروه کنترل دیابت افزایش معنادار داشت (001/0=P) و  بین میزان بیان ژن ANGPT-1 بین دو گروه کنترل دیابت و سالم کنترل تفاوت معنادار وجود نداشت (397/0=P).

    بحث و نتیجه گیری

    به نظر می رسد تمرین استقامتی با اثر مثبت بر بیان ژن  ANGPT-1 و بهبود وضعیت تام آنتی اکسیدانی بافت قلب موش های دیابتی باعث بهبود قلب دیابتی می شود.

    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، ANGPT-1، TOS، قلب، دیابت
  • آیت مرادی پور، عبدالرزاق مرزبان، مریم کارخانه، حامد اسمعیل لشگریان* صفحات 37-45
    مقدمه

    شیوع بالای عفونت هلیکوباکتر پیلوری در جهان به خصوص در کشورهای جهان سوم و نقش آن در بدخیمی های معده و پیدایش مقاومت آنتی بیوتیک باعث شده است که روش های درمانی و پیشگیری مختلفی علیه عفونت پیشنهاد گردد. glmM ژن کدکننده فسفوگلوکز آمین موتاز است که می توان در شناسایی مولکولی هلیکوباکتر پیلوری استفاده نمود .  هدف از انجام این مطالعه بررسی ارتباط بین حضور هلیکو باکتری در مدفوع و تیتر آنتی بادی های سرمی IgA و IgG می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه که به صورت مورد - شاهدی انجام گرفت 42 نفر بیمار به عنوان گروه مورد و 42 از افراد سالم در گروه شاهد مورد بررسی قرار گرفتند. از تمام افراد هر دو گروه سالم و بیمار، نمونه های خون و مدفوع دریافت و از سرم نمونه های خون به کمک کیت های الایزا تیتراسیون آنتی بادی های IgA و IgG اندازه گیری گردید. از نمونه های مدفوع DNA استخراج و از تکنیک PCR برای بررسی حضور ژن glmM استفاده شد و نتایج حاصله با کمک نرم افزار آماری SPSS نسخه 21 تحلیل گردید.

    یافته ها

    در بررسی اولیه از نظر میزان آنتی بادی ها در سرم خون افراد تقریبا در خون 86% از افراد گروه مورد IgA و IgG ضد میکروبی به صورت هم زمان مشاهده شد و این در حالی بود که در گروه شاهد میزان آنتی بادی ها در سرم به 9/59% رسید. نتایج حاصل از PCR نیز نشان داد که در گروه مورد از 42 نفر 20 نفر دارای ژنglmM  بودند و در گروه شاهد هیچ نمونه مثبتی از نظر این ژن وجود نداشت.

    بحث و نتیجه گیری

    در این تحقیق سعی شد که ارتباط بین تیتر آنتی بادی های IgA و IgG سرمی با وجود هلیکوباکتر در مدفوع بررسی شود. اگرچه نیمی از افراد گروه مورد از نظر وجود ژن glmM هلیکوباکتر مثبت بودند ولی آنالیز آماری ارتباط بین تیتر آنتی بادی های فوق با وجود هلیکوباکتر در مدفوع را تایید نکرد. به طور کلی می توان پیشنهاد نمود که با مطالعه بیشتر و افزایش حجم نمونه، همچنین روش های تشخیصی مکمل ارتباط بین تیتر آنتی بادی های فوق و وجود هلیکوباکتر پیلوری در مدفوع مورد بررسی قرار داد.

    کلیدواژگان: IgG، glmM، هلیکوباکتر پیلوری، عفونت
  • مسعود صالحی، محمدجواد اصغری ابراهیم آباد*، فرشته قادری، محمدسعید عبدخدایی صفحات 46-57
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی رفتاردرمانی دیالکتیکی در کاهش علایم روان شناختی در بیماران سندروم افتادگی دریچه میترال انجام شد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری شامل کلیه بیماران زن مبتلا به سندروم افتادگی دریچه میترال در شهر مشهد بود که به درمانگاه روان شناسی بالینی دانشگاه فردوسی و بیمارستان ‏های امام رضا(ع) و قایم(عج) شهر مشهد مراجعه کرده بودند که از میان داوطلبان تعداد 16 نفر پس از مصاحبه و غربال اولیه با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و با گمارش تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. ابزارهای پژوهش شامل پرسش نامه‏ های وحشت زدگی آلبانی، خستگی کراپ و اضطراب منتشر (GAD-7) بود و داده‏ های به دست آمده به وسیله نرم افزار SPSS  نسخه 21 و آزمون تحلیل کوواریانس یک طرفه تحلیل گردید.

    یافته ها

     نتایج نشان داد که رفتاردرمانی دیالکتیکی در کاهش علایم روان شناختی موثر بود (01/0<P).

    بحث و نتیجه گیری

     رویکرد رفتاردرمانی دیالکتیکی زمینه ساز بهبود سلامت روان شناختی این بیماران شد.

    کلیدواژگان: رفتاردرمانی دیالکتیکی، علائم روان شناختی، افتادگی دریچه میترال
  • مظفر محمدی نژاد*، عباس نجف پور، بهروز اعتصامی، مهرداد ولیپور، غلامرضا احمد پور، کرامت نیازی، شبنم دالوند صفحات 58-66
    مقدمه

    کم کاری تیرویید، گواتر ساده، مشکلات روانی- حرکتی، اختلالات عصبی شنوایی و کرتینیسم از شایع ترین اختلالات  مربوط به کمبود ید (IDD) است. این مطالعه به منظور بررسی میزان ید ادرار در دانش آموزان 8-10 ساله استان لرستان در سال 1398 انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی  236 دانش آموز از هر دو جنس با محدوده سنی 8-10 سال ساکن مناطق شهری و روستایی به طور تصادفی با نمونه گیری به روش خوشه ای انتخاب شدند. ید ادرار آنها به روش هضم اسیدی اندازه گیری شد. از نرم افزار SPSS نسخه20 برای تحلیل داده ها  استفاده شد

    یافته ها

    در این مطالعه متوسط دفع ید ادرار 6 میکرو گرم در دسی لیتر بود. در 2/21 درصد بیشتر از 10 میلی گرم در دسی لیتر و در 8/78 درصد کمتر از 10 میکرو گرم در دسی لیتر بود. اختلاف میانه ید دفعی ادرار در دانش آموزان شهری و روستایی معنی دار بود (021/0 =p). ارتباط معنی داری بین متغیرهای جنسیت و سن با میانه دفعی ید ادراری در دانش آموزان مشاهده نشد.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که میزان ید دفعی ادرار در دانش آموزان مدارس لرستان در حد مطلوب سازمان بهداشت جهانی نیست؛ بنابراین ضروری است اقدامات انجام گرفته توسط کمیته استانی کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید ارزیابی گردد.

    کلیدواژگان: دانش آموزان، لرستان، ید دفعی ادرار
  • عذرا محمدپناه اردکان*، حمیدرضا آریان پور، پریا فاروقی، پگاه کریمی دورکی صفحات 67-83
    مقدمه

    هدف از پژوهش حاضر تعیین اثربخشی تنظیم هیجان بر مولفه های سرمایه روان شناختی و تکنیک های حل تعارض در مادران با فرزند دارای نارسایی جسمی - حرکتی شهر اصفهان بود.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از نوع شبه آزمایشی با پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری یک ماهه با گروه کنترل بود. جامعه آماری در این پژوهش کلیه مادران با فرزند دارای نارسایی جسمی - حرکتی مرکز بهزیستی سپهر اصفهان در سال 1397-1398 بودند که با روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای 30 نفر از مادران با فرزند دارای نارسایی جسمی - حرکتی انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه 15 نفری کنترل و آزمایش جای گرفتند. در این پژوهش از پرسش نامه های سرمایه روان شناختی لوتانز و همکاران (2007) و سبک های مدیریت تعارض رحیم (1997) استفاده شد و داده های پژوهش با استفاده از آزمون کوواریانس چند متغیری نرم افزار SPSS-16 تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد آموزش تنظیم هیجان باعث افزایش سرمایه های روان شناختی و تکنیک های حل تعارض در مادران با فرزند دارای نارسایی جسمی - حرکتی می شود و این اثر در دوره پیگیری حفظ می شود.

    بحث و نتیجه گیری

    برگزاری دوره های ویژه برای ارتقای سرمایه روان شناختی و تکنیک های حل تعارض در مادران با فرزند دارای نارسایی جسمی - حرکتی ضروری است و موجب بهبود روابط در این خانواده ها می گردد.

    کلیدواژگان: تنظیم هیجان، تکنیک های حل تعارض، سرمایه روان شناختی، نارسایی جسمی - حرکتی
  • محبوبه اکبری زارع* صفحات 84-95
    مقدمه

    استفاده از دودهای طبی در بیش از 50 کشور دنیا رایج است و مصرف آن در طب سنتی و بین عموم مردم پذیرفته شده است. در فرهنگ بومی ایران، طبق نظر پزشکان قدیم چون ابن سینا و زکریای رازی استفاده از دود موادی چون اسپند و سرگین الاغ ماده به عنوان ترکیبی دارویی برای رفع عفونت زخم ها به ویژه زخم های حاصل از سوختگی، عفونت سینوس ها و چشم، عفونت مقعد و عفونت های اندام تناسلی زنان مرسوم است. هدف از این مطالعه بررسی اثرات آنتی باکتریال دود حاصل از سوختن سرگین الاغ ماده (عنبرنسارا) بر تعدادی از باکتری های جدا شده از عفونت های زخم و ادرار بیماران است.

    مواد و روش ها

    دود حاصل از سوزاندن سرگین الاغ ماده در متانول 50% جمع آوری شد. اثرات آنتی باکتریال غلظت های mg/ml 100- 2/3 دوده جمع آوری شده، با روش انتشار در دیسک بر 6 باکتری استاندارد و 8 باکتری جدا شده از عفونت بیماران بررسی شد.

    یافته ها

    بزرگ ترین هاله مهاری در غلظت mg/ml 100 با قطر هاله 12 میلی متردر سویه استاندارد Micrococcus luteus و قطر 18 میلی متر در سویه استاندارد Klebsiella pneumoniae بود. در همین غلظت در میان باکتری های گرم مثبت جدا شده از بیماران، بیشترین قطر مهاری با 21 میلی متردر S. epidermidis و در بین باکتری های گرم منفی جدا شده از بیماران بزرگ ترین هاله مهاری با قطر 17 میلی متر در سویه Proteus mirabilis مشاهده شد.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به اثرات آنتی باکتریال مشاهده شده از دود حاصل از سوختن سرگین الاغ ماده در سویه های مورد مطالعه که جدا شده از  عفونت های زخم و ادرار بیماران هستند و اغلب در ایجاد عفونت های چشم و سینوس نیز دخالت دارند، می توان بر طبق نظرات پزشکان قدیمی از این ترکیب برای رفع این عفونت ها استفاده کرد.

    کلیدواژگان: دودهای طبی، عنبرنسارا، اثرات آنتی باکتریال، عفونت، زخم و ادرار بیماران
  • منصور کرجی بانی*، فرخنده محمودی میمند، فرزانه منتظری فر، علیرضا داشی پور صفحات 96-99
    مقدمه

    با توجه به شیوع فزاینده سندرم پره اکلامپسی و اکلامپسی و چند عاملی بودن آن و ارتباط عنصر روی با این سندرم این مطالعه به منظور مقایسه سطح سرمی روی در زنان باردار مبتلا به پره اکلامپسی یا اکلامپسی و سالم در بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) شهر زاهدان طراحی گردید.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مورد- شاهدی 50  خانم باردار پره اکلامپسی یا اکلامپسی بستری شده و 50 خانم باردار سالم   در بخش زنان و زایمان بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) بر اساس معیارهای ورود و خروج مطالعه به شکل در دسترس آسان در سال 1398 انتخاب شدند. پس از ثبت مشخصات دموگرافیکی و بالینی در پرسش نامه هر فرد در دو گروه 3 میلی لیتر خون از هر فرد اخذ و روی سرم به روش اسپکتروفتومتری جذب اتمی تعیین گردید. با استفاده از نرم افزار SPSS: 16 داده های کمی و کیفی توصیف و با آزمون تی مستقل تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد اگرچه میانگین سطح روی سرم بین دو گروه مورد و شاهد تفاوت معنی داری نداشت اما فراوانی کمبود روی سرم در گروه مورد بیشتر از گروه سالم بود (01/0>(P. در خانم های باردار با سن بارداری 34 هفته و بیشتر میانگین روی سرم در گروه مورد کمتر از خانم های باردار گروه شاهد بود (04/0p=). به علاوه پرفشاری خون در گروه خانم های باردار سالم با مقدار روی سرم ارتباط داشت. علایمی مانند پرفشاری خون، پروتئین در ادرار و سقط جنین در خانم های باردار گروه مورد بیشتر شایع بود (05/0> .(P

    بحث و نتیجه گیری

    یافته ها حاکی از آن است اگرچه میانگین روی سرم در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت اما فراوانی کمبود روی سرم در گروه مورد بیشتر بود. لذا غربالگری درخصوص شناسایی کمبود روی سرم خون و درمان آن به موازات سایر روش های تشخیصی و بالینی می تواند در تامین سلامتی و پیشگیری از پره اکلامپسی یا اکلامپسی در بارداری موثر باشد.

    کلیدواژگان: روی، پره اکلامپسی، اکلامپسی، بارداری
  • رجب رشیدی*، مریم خوشناموند، رسول محمدی، خاطره عنبری صفحات 107-119
    مقدمه

    نیدل استیک شدن یکی از مشکلاتی است که کارکنان مراکز بهداشتی- درمانی به ویژه پرستاران با آن مواجه هستند. با توجه به اهمیت این موضوع هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان فراوانی و علل آسیب نیدل استیک در بین پرستاران می باشد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش مطالعه مقطعی- تحلیلی بود و جامعه پژوهش را کلیه پرستاران شاغل در بیمارستان های آموزشی شهر خرم آباد در سال 1399 تشکیل دادند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسش نامه ای شامل دو بخش اصلی بود. بخش نخست در زمینه مشخصات دموگرافیک و بخش دوم شامل سوالات تخصصی درباره نیدل استیک بود. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 15 وآزمون رگرسیون لجستیک استفاده شد.

    یافته ها

    دراین مطالعه بصورت تصادفی ساده 380پرستار از کل  بیمارستان های آموزشی شهر خرم آباد انتخاب شدند.  از کل 380 نمونه، 204 پرستار (7/53%) نیدل استیک شده بودند و 176 نفر (3/46%) نیدل استیک نداشتند، 301 نفر (2/79%) زن و 79 نفر (8/20%) مرد بودند. 194 نفر (52%) بین 20-30 سال، 142 نفر (1/38%) بین 30-40 سال و 37 نفر (9/9%) بالای 40 سال سن داشتند. به لحاظ آماری نتایج نشان داد که همبستگی معناداری بین نوبت کاری و نیدل استیک شدن (003/0=P)، سابقه کار و نیدل استیک شدن (027/0= P) و بخش محل خدمت و نیدل استیک شدن (015/0=P) وجود دارد. نتایج نشان داد که همبستگی معناداری بین جنسیت، سن، بیمارستان محل خدمت، تحصیلات و نیدل استیک شدن وجود ندارد.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به این که در کشور ما به دلایل مختلف استفاده از ابزار و روش های جدید تزریق رایج نیست لذا کوشش برای تغییر رفتار شغلی پرستاران باید با تاکید بیشتری انجام گیرد.

    کلیدواژگان: آسیب نیدل استیک، پرستاران، آسیب های شغلی
  • امیر دلشاد*، مریم دشتی، اکرم آسترابادی صفحات 120-131
    مقدمه

    امروزه شرکت در برنامه های ورزشی منظم یک ضرورت انکارناپذیر برای پیشگیری از بروز بیماری ها و بهبود کیفیت زندگی سالمندان به شمار می رود. از اینرو هدف این پژوهش بررسی تاثیر یک دوره تمرینات ترکیبی منتخب بر غلظت ایمونوگلوبین G و شاخص آسیب کبدی مردان سالمند بود.

    موارد و روش ها

    در این مطالعه نیمه تجربی20 مرد سالمند در رده سنی 65-55 سال به صورت تصادفی در 2 گروه تمرین ترکیبی و کنترل قرار گرفتند. تمرینات تمرینات ترکیبی، شامل فعایت هوازی با شدت 60 تا 74 درصد ضربان قلب ذخیره و تمرینات قدرتی با 50 تا 75 درصد 1RM طی 8 هفته و هفته ای سه جلسه اجرا شد . نمونه های خونی 24 ساعت قبل شروع و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین جهت اندازگیری سطوح سرمی AST، ALTوIgG جمع آوری گردید.جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آنکوا و برای مقایسه تفات درون گروهی از آزمون  Tزوجی درسطح معناداری 0.05 < P تحلیل صورت گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد بین گروه ترکیبی و کنترل در غلظت سرمی AST (0.003P=)، ALT (0.004P=) و IgG (0.041P=) تفاوت معنی داری وجود دارد. نتایج آزمون T زوجی حاکی از کاهش معنی دار پس آزمون نسبت به پیش آزمون مقادیر ALT (0.048P=) ، AST(0.007=P) و  IgG(0.02(P = را پس از مداخله مشاهده شد.
    بحث و نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاضر نشان داد فعالیت های ترکیبی عامل موثری در جلوگیری از آسیب کبدی می باشد. تمرین ترکیبی می تواند به عنوان پروتکل تمرینی مناسب برای حفظ سلامتی در این افراد باشد.

    کلیدواژگان: آلانین ترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز، ایمونوگلوبینG، سالمندان
  • پردیس میرمعینی، محمدحسین بیاضی*، جواد خلعتبری صفحات 132-145
    مقدمه

    این پژوهش با هدف مقایسهاثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد با درمان مبتنی بر شفقت بر احساس تنهایی رمانتیک، خانوادگی و اجتماعی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروز انجام شد.

    مواد و روش ها

    در یک طرح نیمه آزمایشی، با پیش آزمون و پس آزمون همراه با گروه کنترل، تعداد 45 بیمار با تشخیص مولتیپل اسکلروز از میان بیماران مراجعه کننده به درمانگاه ام اس در استان تهران در سال 1398 به صورت هدفمند انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه آزمایشی: گروه درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد و گروه درمان متمرکز بر شفقت و یک گروه کنترل جایگزین شدند. هر سه گروه پرسش نامه احساس تنهایی اجتماعی عاطفی بزرگسالان (SELSA-S) را در دو مرحله قبل و بعد از مداخله تکمیل کردند. گروه های آزمایش به ترتیب گروه اول، در هشت جلسه درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد و گروه دوم، در ده جلسه درمان متمرکز بر شفقت شرکت کردند و گروه آزمایش هیج مداخله ای دریافت نکردند و در انتهای جلسات پس آزمون اجرا شد. به منظور آزمون فرضیه پژوهش نتایج حاصل با تحلیل واریانس چند متغیره (MANCOVA) و با SPSS 21 بررسی شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که درمان مبتنی بر شفقت و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر احساس تنهایی بیماران مولتیپل اسکلروز اثربخش است و  با 95% اطمینان می توان گفت که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد اثربخش تر است.

    بحث و نتیجه گیری

     با توجه به نتایج به دست آمده می توان از این مداخله ها در کنار درمان دارویی برای بیماران مولتیپل اسکلروز به عنوان روش های درمانی مفید و مکمل استفاده نمود.

    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروز، احساس تنهایی، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، گروه درمانی، درمان متمرکز بر شفقت
  • عبدالله باقری، احمد همت فر*، مهدی روزبهانی، ناصر بهپور صفحات 146-161
    مقدمه

    هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر پیش آماده سازی قلبی با تمرین تناوبی شدید بر آنزیم های MDA ،SOD   و  GPX به دنبال سکته قلبی حاد در موش های صحرایی نر است.

    مواد و روش ها

    بر اساس این هدف، 20 سر موش 8 هفته ای نر با نژاد ویستار (با میانگین وزنی 1/5 ± 41/224 گرم) به 4 گروه کنترل، تمرین، سکته و سکته-تمرین تقسیم شدند. گروه های تمرینی به دو هفته تمرین تناوبی شدید در چهار بخش پرداختند. بخش اول، سه روز تمرین هر روز دو جلسه و هر جلسه شامل 4 تناوب شدید دو دقیقه ای با سرعت 35 تا 40 متر بر دقیقه  که بین هر تناوب، یک وهله استراحت فعال 2 دقیقه ای در نظر گرفته شد. در بخش دوم، دو روز تمرین، هر روز دو جلسه تمرینی حاوی 4 تناوب فعالیت شدید 2 دقیقه ای  و 3 تناوب استراحت فعال 2 دقیقه ای بود. بخش سوم، در سه روز تمرینی شامل 5 تناوب شدید  و 4 تناوب استراحت فعال  بود. بخش چهارم، شامل دو روز تمرینی  با شدتی مشابه بخش سوم، اما با افزایش یک تناوب فعالیت و استراحت فعال در هر جلسه همراه بود.

    یافته ها

    آزمون تحلیل واریانس یک راهه نشان داد که دو هفته تمرین تناوبی شدید اگرچه موجب کاهش ناحیه انفارکته قلب موش ها می شود، اما تغییرات معنی داری در MDA، SOD و GPx به دنبال انفارکتوس میوکارد حاد بین گروه های سکته-تمرین و سکته ایجاد نمی کند.

    بحث و نتیجه گیری

     تمرینات ورزشی تناوبی شدید موجب کاهش آسیب بافتی قلب در انفارکتوس می شود و این کاهش مستقل از  تغییرات عوامل  اکسایشی و ضد اکسایشی اتفاق می افتد.

    کلیدواژگان: پیش آماده سازی، تمرینات تناوبی شدید، مارکرهای اکسایشی و ضد اکسایشی، انفارکتوس قلبی حاد
  • علی حاتمی بردر، محسن عظیمی نژاد، مجتبی جعفری نیا، حمیدرضا گودرزی، مجید مجرد* صفحات 162-169
    مقدمه

    موکوپلی ساکاریدوز تیپ (MPSI) I  بیماری شایع ذخیره ای لیزوزومی است که به واسطه کمبود آنزیم آلفا-ال - ایدورونیداز  (IDUA) بر روی کروموزوم 4 (4p16.3) ایجاد می گردد. این آنزیم در تجزیه گلیکوزآمینوگلیکانها یا موکوپلی ساکاریدهای درماتان سولفات و هپاران سولفات دخالت دارد و نقص در آنزیم مذکور منجر به افزایش سطح گلیکوز آمینو گلیکان ها (GAG) در خون و تجمع آن در اعضای مختلف بدن می شود. این ترکیبات پروتیوگلیکانی زیربنای ساختاری ماتریکس خارج سلولی و ساختار غضروفی نقاطی مثل مفاصل، دریچه های قلبی را فراهم می نماید؛ بعلاوه در تنظیم ارتباطات سلولی نقش دارد. در این مطالعه ما سیستم CRISPR/Cas را طراحی کردیم که ژن کد کننده انزیم IDUA را مورد هدف قرار داده  است و ما توانستیم سلوهای ناک اوت این ژن را تولید کنیم.

    مواد و روش ها

    ابتدا sgRNA هدف IUDA در پلاسمید px335 کلون شد، با استفاده از نقشه برداری محدودکننده، پلاسمید نوترکیب تایید شد. سپس پلاسمید نوترکیب به رده سلولی اپیتلیال انسانی، HEK-293 ترانسفکت شد. کلون های جهش یافته توسط آنالیز melting غربالگری شدند و جهش آنها با تعیین توالی سنگر مشخص شد.

    یافته ها

    هضم آنزیمی و تعیین توالی سنگر، القای جهش ایندل را در دو کلون هتروزیگوت و یک کلون هموزیگوت تایید کرد.

    بحث و نتیجه گیری

     در این مطالعه، ما با استفاده از سیستم CRISPR-Cas9 یک مدل سلولی سندرم هورلر تولید کردیم که این مدل می تواند جهت استفاده در رویکرد های درمانی این بیماری استفاده شود.

    کلیدواژگان: سندرم هرلر، CRISPR-Cas، ژن ناک اوت، IDUA
|
  • Amin Beyranvand, Emad Roghanian*, Ahmad Shoja Pages 1-13
    Background

    Since the emergency department is considered as a vital and important department of any hospital, so the study of service delivery processes in the emergency department has a significant role in patient satisfaction. The purpose of this study is to identify the factors affecting the performance of the emergency department and determine the existing bottlenecks and provide appropriate strategies to improve performance and reduce patient waiting time using a simulation approach.

    Materials and Methods

    This research is descriptive-analytical. The statistical population of this study was all patients referred to the emergency department of Khorramabad Nomadic Martyrs Educational and Medical Center in a period of three months, which was performed cross-sectionally on 200 patients. First, the processes of the emergency department were identified and then the time of patientschr('39') arrival and the time of providing services of the emergency department processes in a quarterly interval were randomly measured in three shifts of morning, evening and night. Then the current situation was designed and simulated using Arena software. By implementing the simulated model, bottlenecks in the emergency department were identified and 6 scenarios were designed and implemented to clear the bottlenecks, improve emergency performance and reduce patient waiting time, and the results were compared and analyzed.

    Results

    Based on the output of the simulated model, laboratory processes, patient discharge and ultrasound-radiology processes with an average of 174, 71 and 27 minutes of waiting queue were identified as the main bottlenecks. Based on this, 6 scenarios were designed and implemented in the simulation model. According to the simulation results, scenario F with an average decrease of 1.8 hours had the highest decrease in average waiting time and scenario C with a decrease in waiting time of 0.6 hours had the lowest decrease in average patient waiting time compared to other scenarios. Also, Scenario B had the lowest and Scenario F had the highest patient output compared to other scenarios. However, scenario C, which had the least decrease in patient waiting time, has an increase of 11.67% in patient output compared to the current situation.

    Conclusion

    Scenario F, E and A have better results than other scenarios, respectively, and due to resource and cost constraints in scenarios F and E, the implementation of Scenario A (adding 2 laboratory experts) leads to a reduction in the average waiting time of patients for 1.43 hours compared to the current situation, is recommended.

    Keywords: Simulation, Model, Emergency Department, Evaluation, Performance Improvement, Patient Waiting Time, Arena Software
  • Ali Maghsoudi, Samad Darabian*, Jalal Alibrahim, Fateme Varse Pages 14-24
    Background

    Tuberculosis is one of the infectious diseases that have long threat human health. The purpose of this study was to evaluate the circulation of Mycobacterium tuberculosis in Delfan city to achieve better care of the disease.

    Materials and Methods

    This is a descriptive-analytical study conducted in Delfan. The study data were collected from the records of all patients referred to health centers of Delfan from 2011 to 2020 using census method. SPSS 23 software was used for data collection. Frequency tables and Chi-square tests were used to analyze the data.

    Results

    The mean age of the patients was 47.56 ± 22.34. from a total of 125 cases present, 76 were positive pulmonary smear tuberculosis, 18 were negative smear and 31 were extra-pulmonary tuberculosis. Eighty percent of patients have illiteracy and primary education. On average, the interval between the onset of symptoms and the diagnosis of the disease in all forms of tuberculosis was approximately 97 days. Also, a statistical relationship was observed between the type of tuberculosis and the place of residence (p≤. / 006), age (p≤. / 004) and delay in diagnosis (p≤ / 022).

    Conclusion

    In the present study, most of the patients were illiterate, so training and preventive measures to control tuberculosis are recommended for this group. Also, due to the large distance between the disease and the diagnosis, it is necessary to follow the tuberculosis care program in this city more seriously in order to shorten this distance

    Keywords: Mycobacterium tuberculosis, tuberculosis, Lorestan, Delfan
  • Hojatolah Shahavand, Sedigheh Hoseynpoor Delavar*, Naser Behpoor, Hassan Safikhani, Masumeh Azizi Pages 25-36
    Background

    Patients with diabetes mellitus are at high risk of antioxidants and in long-term vascular lesions. Therefore, the aim of the present study was to evaluate the effect of one course of aerobic exercise on the gene expression of angiopoietin-1 (ANGPT-1) and cardiac tissue oxidative status (TOS) in diabetic rats.

    Materials and Methods

    30 male Wistar rats were divided into 3 groups (n= 10) diabetic training, diabetic control and healthy control groups. Animals in diabetic groups were diabetic by intraperitoneal injection of streptozotocin. The exercise program consisted of 6 weeks of treadmill training. 24 hours after the last training session to evaluate the effect of exercise, cardiac tissue samples were extracted to measure gene expression  of ANGPT-1 and total oxidative status. One-way ANOVA with statistical level (P<0.05) was used to compare the differences between groups.

    Results

    The results showed that gene expression of ANGPT-1 and TOS were significantly increased in the diabetic training group compared to the diabetic control group (P= 0.001) but only in the ANGPT-1 there were no significant differences (P= 0.001) between two groups of diabetic control and healthy control (P>0.05).

    Conclusion

    It seems that endurance training has a positive effect on the expression of ANGPT-1 gene and improves the overall antioxidant status of the heart tissue of diabetic rats and improve the diabetic heart.

    Keywords: Training, ANGPT-1, TOS, Heart, Diabetes
  • Ayat Moradipour, Abdolrazagh Marzban, Maryam Karkhane, Hamed Esmaeil Lashgarian* Pages 37-45
    Background

    The high prevalence of Helicobacter pylori (H.pylori) infection worldwide, especially in developing countries, and its role in gastric malignancies and the emergence of antibiotic resistance have led to proposing the different treatment and prevention methods against infection. HP associated GlmM gene is coding for Phosphoglucosamine mutase that considered for molecular detection of HP.

    Materials and Methods

    In this case-control study, blood and stool samples were obtained from studied population and the titers of IgG & IgA were measured by ELISA kits. DNA was extracted from stool samples and PCR was used to detect glmM gene. The results were analyzed by SPSS software.

    Results

    In initial study regarding of antibodies level in the blood serum, 86% of the subjects in the group showed antimicrobial IgA and IgG at the same time, while in the control group this amount was 59.9%. The results of PCR showed that in the case group, 20 out of 42 cases had glmM gene and in the control group there was no positive sample for this gene.

    Conclusion

    In this attempt, we tried to find a linkage between HP-associated virulence glmM gene and antibodies concentration through which probability of developing acute and severe state of disease in infected patients. The PCR and Ab titers associated results showed no significant relation between glmM gene of HP originated stool sample and serum concentration of IgG and IgA in patients who suffered from HP infection.

    Keywords: Helicobacter pylori, IgA, IgG, glmM
  • Masood Salehi, Mohammad Javad Asghari Ebrahimabad*, Fereshteh Ghaderi, Mohammad Saeid Abdekhodaei Pages 46-57
    Background

    The aim of this study was to evaluate the effectiveness of dialectical behavior  therapy in reducing psychological symptoms in patients with mitral valve prolapse syndrome.   

    Materials and Methods

    The present study is a quasi-experimental with a pretest-posttest design with a control group. The statistical population included all female patients with mitral valve prolapse syndrome in Mashhad who referred to Ferdowsi University Clinical Psychology Clinic, Imam Reza and Ghaem Hospitals in Mashhad. Among the volunteers, 16 were They were selected from interview and initial screening by purposive sampling method and randomly assigned to experimental and control groups. The research instruments included the Albanian Panic Questionnaire, Krupp Fatigue and Generalized Anxiety Inventory (GAD-7) and the data were analyzed by SPSS software version 21 and one-way analysis of covariance.

    Results

    The results showed that dialectical behavior therapy was effective in reducing psychological symptoms (P <0.01).

    Conclusion

    This approach has paved the way for improving the psychological health of these patients.

    Keywords: Dialectical Behavior Therapy, Psychological Symptoms, Mitral Valve Prolaps
  • Mozafar Mohammadi Nejad*, Abbas Najafpour, Behrouz Etesami, Mehrdad Valipour, Gholam Reza Ahmadpour, Keramat Niazi, Shabnam Dalvand Pages 58-66
    Background

    The most common iodine deficiency disorders (IDD) are; Hypothyroidism, simple goiter, psychomotor problems, hearing-neurological disorders and cretinism. This study was carried out to evaluation of urinary iodine in 8-10 years old students in lorestan province in 2019.

    Materials and Methods

    In this analytical descriptive study, 236 students of both sexes aged 8-10 years from urban and rural areas were selected randomly by cluster sampling and urinary iodine measured based on acid digestion. The results were analyzed using Statistical Package for the Social Sciences  (SPSS; version 20).

     Results

    In this cross-sectional descriptive study the urinary iodine excretion median was 6 mg/dl and in 21.2% was more than 10 mg/dl and in 78.8% was less than 10 mg/dl. urinary iodine excretion median difference was significant for urban and rural students (p = 0.021).There was no significant relationship between gender and age variables with the median urinary iodine excretion in students.

    Conclusion

    The results of this study showed that urinary iodine excretion in Lorestan school students is not at the desired level of the World Health Organization; Therefore, it is necessary that the measures taken by the provincial committee for the control of iodine deficiency disorders be evaluated.

    Keywords: Students, Lorestan, Urinary iodine excretion
  • Azra Mohammad Panah Ardakan*, Hamid Reza Aryanpour, Paria Faroughi, Pegah Karimi Pages 67-83

    The purpose of this study was to determine effectiveness of emotion regulation on psychological capital and conflict resolution techniques in mothers with a physicaly disabled child in Isfahan.

    Materials and Methods

    This study was a quasi-experimental study with pre-test, post-test and one-month follow-up with a control group. The statistical population in this study included all mothers with adolescents with physical-motor problems of Sepehr Isfahan Welfare Center in 1397-1397, from which 30 mothers of adolescents with physical-motor problems were selected by Multi-stage random sampling and were randomly divided into control and experimental groups. In this study, the psychological capital questionnaires of Lutans et al. (2007) and Rahimchr('39')s conflict management styles (1997) were used. The data were analyzed using covariance analysis.

    Results

    The results showed that emotion regulation training increased psychological capital and the use of conflict resolution techniques (in mothers with adolescents with physical and motor problems) and this effect has been preserved during the follow-up period.

    Conclusion

    Holding special courses to promote psychological capital and conflict resolution techniques in mothers with adolescents with physical disabilities is necessary and improves relations in these families.

    Keywords: Emotion regulation, Conflict resolution techniques, Psychological capital, Physical-motor disability
  • Mahboobeh Akbari Zare* Pages 84-95
    Background

    The use of medicinal smokes is common in more than 50 countries and accepted in traditional medicine and among people.
    In Iranian culture, according to ancient physicians such as Avicenna and Zakaria al-Razi, the use of smoke such as Spand (Peganum harmala) and female donkey dung (Anbarnasara) is common as a medicinal combination to treat Sinusitis and Vaginitis also wound infection, eyes and anal infections. This study aims to investigate the opinions of ancient physicians about the effect of Anbarnasara smoke on bacteria isolated from the wound, eye, and sinuses infections.

    Materials and Methods

    Smoke from burning Anbarnasara was collected in 50% methanol. The antibacterial effects of various concentrations (3.2-100 mg/ml) of the collected smoke were investigated by the disk diffusion method on 6 standard bacteria and 8 bacteria isolated from patients.

    Results

    The largest zone of inhibition was observed in 100 mg/ml with 12 mm in Micrococcus luteus a Gram-positive standard strain and 18 mm in Klebsiella pneumoniae. a Gram-negative standard strain. In the same concentration, among gram-positive bacteria isolated from patients, the highest zone of inhibition with 21 mm was observed in S. epidermidis and among gram-negative bacteria isolated from patients, the largest zone of inhibition with 17 mm was observed in Proteus mirabilis.

    Conclusion

    Due to the observed antibacterial effects of smoke from burning Anbarnasara in the bacterial strains, which often causes infection in wound, eyes, and sinuses infections, according to the opinions of ancient physicians, this combination can be used to eliminate these infections.

    Keywords: Medicinal smokes, Anbarnasara, Antibacterial effects, Infection
  • Mansour Karajibani*, Farkhondeh Mahmodee Meymand, Farzaneh Montazerifar, Ali Reza Dashipour Pages 96-99
    Background

    Due to the increasing prevalence of preeclampsia and eclampsia syndrome and itchr('39')s multifactorial nature and the relationship between zinc and this syndrome, this study was designed to compare serum zinc level in pregnant women with preeclampsia or eclampsia and healthy in Ali Ibn Abitaleb Hospital in Zahedan.

    Materials and Methods

    In a case-control study, 50 pregnant women with pre-eclampsia or eclampsia and 50 healthy pregnant women were selected based on inclusion and exclusion criteria by convenient sampling method, 2019. After recording demographic and clinical characteristics in each questionnaire in two groups, 3 ml of blood was taken from each person. Serum zinc was determined by atomic absorption, spectrophotometry. Quantitative and qualitative data were described and analyzed as independent t-test by SPSS software: 16

    Results

    The results showed that the mean serum zinc level was not significantly different between the case and control groups, but the frequency of serum zinc deficiency in the case group was higher than the control (P< 0.01). In pregnant women with a gestational age of 34 weeks and more, the serum zinc in the case group was lower than control (P=0.04). In addition, hypertension in healthy pregnant women is associated with serum zinc levels. Complications such as pre-hypertension, proteinuria, and abortion were more common in case group (P< 0.05).

    Conclusion

    Findings indicate that although the mean serum zinc in the two groups was not significantly different, but the frequency of serum zinc deficiency was higher in the case group. Nevertheless, screening for serum zinc deficiency and its treatment along with other diagnostic and clinical methods can be effective in ensuring health and preventing preeclampsia or eclampsia in pregnancy.

    Keywords: Zinc, Preeclampsia, Eclampsia, Pregnancy
  • Rajab Rashidi*, Maryam Khoshnamvand, Rasool Mohammadi, Khatereh Anbari Pages 107-119
    Background

    Needle sticking is one of the problems faced by the staff of health centers, especially nurses. Due to the importance of this issue, the aim of this study was to investigate the frequency and causes of needle head injury among nurses.

    Materials and Methods

    This study was a cross-sectional-analytical study and the study population consisted of all nurses working in teaching hospitals in Khorramabad in 1399 of this study.The data collection tool of the questionnaire is two main parts. The first part is about demographic characteristics and the second part includes specialized questions about Needle Stick. Data were analyzed using SPSS software version 15 and logistic regression test.

    Results

    In this study, 380 nurses were randomly selected from all educational hospitals in Khorramabad.out of 380 samples,204 nurses(53.7%) were needled and 176(46.3%) were not needled, 301 (79.2%) were female and 79 (20.8%) were male. They were. Of these,194 (52%) were between 20-30 years old, 142 (38.1%) were between 30-40 years old and 37 (9.9%) were over 40 years old. Statistically, the results showed that there is a significant correlation between shift work and needle sticking (P=0.003), statistically the results showed that there is a significant correlation between work experience and needle sticking (P = 0.027),in terms of The results showed that there was a significant correlation between the workplace and needle sticking (P=0.015). the results showed that there was no significant correlation between gender, age, hospital, education and needle sticking.

    Conclusion

    Considering that in our country, for various reasons, the use of new injection tools and methods is not common; Therefore,efforts to Changing nurseschr('39') job behavior should be done with more emphasis.

    Keywords: Needle Stick Injury, Nurses, Occupational Injuries
  • Amir Delshad*, Maryam Dashti, Akram Astarabadi Pages 120-131
    Background

    Today, participation in regular sports programs is an undeniable need for prevention of diseases and improving the quality of life of the elderly. Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of a selected combined training course on immunoglobulin G concentration and liver injury index in elderly men.

    Materials and Methods

    In this quasi-experimental study, 20 elderly men in the age group of 65-55 years were randomly divided into two groups of combined exercise and control. Combined exercises, including aerobic activity with an intensity of 60 to 74% of the stored heart rate and strength exercises with 50 to 75% of 1RM were performed during 8 weeks and three sessions per week.  Blood samples were collected 24 hours before and 48 hours after the last training session to measure serum AST, ALT and IgG levels. To analyze the data from ANKOVA test and to compare intra-group differences, paired t-test was performed at a significant level of P <0.05.

    Results

    The results showed that there was a significant difference between the combination and control groups in serum concentrations of AST (P =0.003), ALT (P=0.004) and IgG (P=0.041). Paired t-test results showed a significant decrease in post-test compared to pre-test ALT (P=0.048), AST (P=0.007) and IgG (P=0.02).

    Conclusion

    The results of the present study showed that combined activities are an effective factor in preventing liver damage and strengthening the immune system of the elderly. Combined training can be a good exercise protocol to maintain health in these people.

    Keywords: Alanine transferase, Aspartate aminotransferase, Immunoglobulin G, Elderly
  • Pardis Mirmoeini, Mohammad Hossein Bayazi*, Javad Khalatbari Pages 132-145
    Background

    The aim of this study was to compare Acceptance and Commitment Therapy with Compassion focused Therapy on Romantic, Family and Social loneliness in patients with Multiple Sclerosis.

    Materials and Methods

    In a quasi-experimental design, with pre-test and post-test and a control group, 45 patients with Multiple Sclerosis were selected among the patients referred to the MS clinic in Tehran province in 1398 and devided randomized in two experimental groups Acceptance and Commitment Therapy , Compassion focused Therapy and one contro; group. All three groups completed the Adult Socio-Emotional Feeling Questionnaire (SELSA-S) in two stages before and after the intervention. The experimental groups participated in eight sessions of Acceptance and Commitment Therapy, the second experimental group participated in ten sessions of Compassion Focused Therapy, the experimental group did not receive any intervention, and the post-test sessions were performed at the end of the sessions. In order to test the research hypothesis, the results were analyzed by multivariate analysis of variance (MANCOVA) and SPSS21.

    Results

    The results showed that Compassion Focused Therapy and Acceptance and Commitment Therapy were effective on the feeling of loneliness in patients with Multiple Sclerosis and with 95% confidence it can be said that Acceptance and Commitment therapy is more effective.

    Conclusion

    According to the obtained results, these interventions can be used along with drug treatment for Multiple Sclerosis patients as a useful and complementary treatment method.

    Keywords: Multiple Sclerosis, Acceptance, Commitment Based Therapy, Compassion Focused Therapy, Loneliness
  • Abdollah Bagheri, Ahmad Hematfar*, Mehdi Rozbehani, Naser Behpour Pages 146-161
    Background

    The aim of the present study was to investigate the effect of exercise pre-conditioning with intense intermittent exercise on MDA, SOD and GPx enzymes of myocardial infarction following acute myocardial infarction in male rats.

    Materials and Methods

    Based on this goal, 20 8-week-old male Wistar rats (mean weight 224.41 ± 5.1 g) were divided into 4 groups: control, training, stroke and stroke-training. The training groups performed two weeks of intense intermittent training in four sections. The first part of three days of training, two sessions per day and each session consisting of 4 intense two-minute intervals at a speed of 35 to 40 meters per minute . In the second part, two training days, two training sessions each day containing 4 cycles of intense activity of 2 minutes and 3 cycles of active rest of 2 minutes. The third part, in three training days, included 5 intense cycles and 4 active rest cycles. The fourth part consisted of two training days with the same intensity as the third part but with an increase in the frequency of activity and active rest in each session.

    Results

    One-way analysis of variance test showed that two weeks of intense intermittent training, although reducing the heart attack area of rats, however, it did not cause significant changes in MDA, SOD and GPx enzymes following acute myocardial infarction between stroke-exercise and stroke groups.

    Conclusion

    Intense intermittent exercise reduces heart damage in myocardial infarction, and this reduction occurs independently of changes in oxidative and antioxidant factors.

    Keywords: Pre-conditioning Intense interval training, Oxidative, non-oxidative markers, Acute myocardial infarction
  • Ali Hatami Bardar, Mohsen Azimi Nejad, Mojtaba Jafarinia, Hamid Reza Goodarzi, Majid Mojarrad* Pages 162-169
    Background

    The hurler syndrome is the most common form of lysosomal storage diseases (LSDs). In the present experiment, we intended to generate an IDUA targeting CRISPR-Cas system and deactivate the target gene using it.

    Materials and Methods

    IUDA targeting sgRNA pair were cloned into the px335 plasmid and resulted plasmid identity was confirmed using restriction mapping. Recombinant plasmid was transfected into the human epithelial cell line, HEK-293. Mutated clones were screened by melting analysis and their mutation was characterized by Sanger sequencing.

    Results

    Analytical digestion and Sanger sequencing confirmed indel mutation induction in two clones in heterozygote and one clone in homozygote state.

    Conclusion

    In this study, we produced an IDUA knockout cell model using CRISPR-nCas9 system. This model can be used in the therapeutic approaches of this disease.

    Keywords: Hurler syndrome, CRISPR-Cas, Gene knock out, IDUA