فهرست مطالب

مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران
سال بیست و دوم شماره 3 (پیاپی 111، امرداد و شهریور 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شیرین امینی، هاجر احسانی، سیما جعفری راد* صفحات 186-193

    مقدمه :

     در دهه های اخیر شیوع چاقی در نوجوانان، در جهان افزایش یافته است. در برخی مطالعات ارتباط معکوسی بین دوران مصرف شیر مادر و چاقی گزارش شده است. بر این اساس، مطالعه ی حاضر با هدف بررسی ارتباط مدت زمان تغذیه با شیر مادر با نمایه ی توده ی بدنی (BMI) در نوجوانی انجام گرفت. هم چنین ارتباط عوامل تاثیرگذار دیگر؛ شامل وزن هنگام تولد، نمایه توده بدنی والدین، نوع زایمان (سزارین یا طبیعی)، وضعیت اقتصادی اجتماعی افراد، شغل و تحصیلات والدین نیز مورد بررسی قرارگرفت.

    مواد و روش ها

    این مطالعه ی مقطعی روی 496 نفر نوجوان 14-13 ساله انجام گرفت. اطلاعات در مورد مدت زمان تغذیه با شیر مادر و وزن تولد با مراجعه به کارت رشد افراد جمع آوری گردید. وضعیت اقتصادی اجتماعی، نوع زایمانBMI والدین توسط پرسش نامه ی کتبی با پرسش از والدین مشخص شد. تحلیل آماری داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 18 انجام گرفت.

    یافته ها

    تفاوت معنی داری در مدت زمان مصرف شیر مادر میان نوجوانان لاغر، طبیعی و دارای اضافه وزن مشاهده نگردید (0/061=P). وزن بدو تولد نوجوانان دارای اضافه وزن و چاقی به طور معنی داری نسبت به نوجوانان با BMI طبیعی یا لاغر بیشتر بود (0/011P =). علاوه بر این، BMI مادر و پدر نوجوانان دارای نمایه توده ی بدنی در محدوده اضافه وزن و چاقی، به طور معنی داری بیشتر از والدین نوجوانانی بود که نمایه توده بدنی شان در محدوده ی طبیعی یا لاغر قرار داشت (به ترتیب 0/004P=، 0/019P=).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد عواملی چون وزن بدو تولد و BMI  والدین نقش مهم و تعیین کننده ای در تعیین BMI زمان نوجوانی دارد.

    کلیدواژگان: تغذیه با شیر مادر، شاخص توده بدنی، نوجوانی
  • لیلا باقرصاد رنانی، کیوان خرمی پور، امیرحسین احمدی حکمتی کار، سعید رحمتی، عباسعلی گائینی* صفحات 194-206

    مقدمه آدیپونکتین که فراوان ترین پروتئین رهاشونده از بافت چربی است، از طریق کنترل گلوکز خون و اکسیداسیون اسیدهای چرب در تنظیم متابولیسم نقش ایفا می کند. خلاف تصور اولیه مبنی بر اینکه آدیپونکتین تنها از بافت چربی ترشح می شود، اکنون مشخص شده است عضله اسکلتی نیز می تواند آدیپونکتین را تولید و ترشح کند. از این رو، شناسایی عضله اسکلتی به عنوان منبع آدیپونکتین، توجه پژوهشگران بسیاری را در رابطه با نقش آن به عنوان یک آدیپوکاین در خون و یک مایوکاین با ویژگی های اتوکرین/پاراکراین، به خود جلب کرده است. در ابتدا مطالعات حیوانی متعددی، آدیپونکتین را به عنوان یک سایتوکاین کاملا مفید؛ با اثراتی هم چون افزایش حساسیت به انسولین، ضدالتهاب، ضدآتروژنیک و ضدسرطان، معرفی کردند. با این حال، مطالعات دیگر نشان داده اند افزایش مقادیر آدیپونکتین می تواند با ایجاد یا توسعه برخی آسیب ها ارتباط داشته باشد. سازوکار های اساسی این عملکرد دوگانه هنوز به خوبی شناخته نشده اند. از سوی دیگر، مطالعات بسیاری گزارش کرده اند فعالیت ورزشی بلند مدت صرف نظر از نوع تمرین و شرایط شرکت کننده ها باعث افزایش مقادیر آدیپونکتین می شود. با وجود این، پس از گذشت 25 سال از کشف این آدیپوکاین، ویژگی ها و سازوکار های تغییرات آدیپونکتین در شرایط گوناگون و نیز چگونگی تاثیرات مختلف آن بر بافت ها و اندام های گوناگون، هنوز نامشخص است. از این رو در این مطالعه سعی شده است با مرور مطالعات انجام شده، ضمن معرفی آدیپونکتین، گیرنده ها و مسیرهای پیام رسانی آن در بافت چربی و عضله اسکلتی، تغییرات آن نیز در شرایط بیماری و هنگام فعالیت ورزشی، خلاصه و جمع بندی شود.

    کلیدواژگان: ادیپوکاین، ادیپونکتین، بیماری های قلبی عروقی، سرطان، فعالیت ورزشی، تمرین
  • سید رضا عطارزاده حسینی*، مهتاب معظمی، سمانه فراحتی، معصومه بهره مند، فاطمه صادق اقبالی صفحات 207-213
    مقدمه

    سیستم آنتی اکسیدانی بدن که وظیفه مقابله با اثرات مخرب اکسیدان ها را به عهده دارد، می تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی؛ از جمله تمرینات ورزشی قرار گیرد. هدف از پژوهش حاضر مقایسه ی دو برنامه تمرین تداومی با شدت متوسط و تناوبی بر شاخص های استرس اکسیداتیو و آنتی اکسیدانی زنان میانسال دارای اضافه وزن بود.

    مواد و روش ها: 

    در این مطالعه، 30 زن غیر فعال چاق و دارای اضافه وزن به طور تصادفی در سه گروه تمرین تناوبی شدید، تمرین تداومی و گروه کنترل تقسیم شدند. دو برنامه تمرینی به مدت 12 هفته و هر هفته سه جلسه اجرا شدند. پیش از آغاز و پس از اتمام دوره تمرینی؛ اندازه گیری مقادیر ظرفیت تام آنتی اکسیدانی، سوپراکسید دیسموتاز و مالون دی آلدیید در نمونه های خون آزمودنی ها اندازه گیری شد. داده های جمع آوری شده از طریق روش اندازه های تکراری و تی استیودنت همبسته در سطح معنی داری (0/05>P) تحلیل شدند.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد که ظرفیت آنتی اکسیدانی تام در گروه های تمرین تداومی و تمرین تناوبی شدید افزایش معناداری یافته است  0/05 <P هم چنین تفاوت معناداری در شاخص های مالون دی آلدیید و سوپراکسید دیسموتاز آزمودنی ها مشاهده نگردید.

    نتیجه گیری: 

    دوازده هفته تمرین ورزشی تداومی با شدت متوسط یا تناوبی شدید، باعث افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی تام می شود که می تواند در کاهش خطر بروز آتروسکلروزیس و بهبود سلامت قلب و عروق موثر باشد.

    کلیدواژگان: استرس اکسیداتیو، تمرین تناوبی با شدت بالا، تمرین تداومی با شدت متوسط، آنتی اکسیدان، اضافه وزن و چاقی
  • سعید کلباسی، علیرضا اعرابی*، محمد صالحی، لطیف گچکار صفحات 214-220
    مقدمه

    دیابت منجر به بروز اختلالات متابولیک دیگری می شود و بیمار را مستعد عوارض تهدیدکننده حیات می کند. و تاثیر زیادی برکیفیت زنگی بیمار و خانواده وی دارد از این رو مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر درمان با پمپ انسولین برکیفیت زندگی بیماران دیابتی نوع 1 انجام شد.

    مواد و روش ها:

     این مطالعه مداخله ای قبل و بعد بر روی 47 نفر از جمعیت بیماران مبتلا به دیابت نوع یک و مراجعه کننده به بیمارستان لقمان شهر تهران در سال 1397 و 1398 انجام شد. برای ثبت اطلاعات از فرم کوتاه پرسش نامه کیفیت زندگی بیماران دیابتی (DQOL) استفاده شد.

    یافته ها: 

    میانگین نمره کیفیت زندگی بیماران قبل از مداخله برابر با 97/95±38/23 بود که پس از مداخله به 12/15±51/72 افزایش یافت (0/001>P). نمرات هر دو بعد کیفیت زندگی شامل رفتارهای مراقبتی بیمار و رضایت از کنترل بیماری بعد از مداخله به طور معناداری افزایش یافت (0/001>P). ارتباط معنادار و مستقیمی بین سن بیمار و طول مدت بیماری با نمره افزایش کیفیت زندگی بیماران دیده شد (0/015P=، 0/365=r) (0/039=P، 0/306r=).

    نتیجه گیری: 

    استفاده از پمپ انسولین در دیابت نوع یک می تواند باعث ارتقاء سطح کیفیت زندگی این بیماران و ابعاد آن مانند رفتارهای مراقبتی بیمار و رضایت از کنترل بیماری شود.

    کلیدواژگان: دیابت، پمپ انسولین، کیفیت زندگی
  • امیر فرخیان، مریم توحیدی، مهتاب نیرومند، نوشین سادات اهنچی، داوود خلیلی، آرش درفشی، علی پیرصالحی، فرزاد حدائق، محمد عباسی نظری* صفحات 221-229
    مقدمه

    ملاتونین به عنوان یک مکمل و بدون نیاز به تجویز پزشک، به طور وسیعی جهت درمان اختلالات خواب در بسیاری از کشورها بکار می رود. گزارش هایی از کاهش جذب گوارشی کلسترول، افزایش اکسیداسیون و کاهش سطح اسیدهای چرب آزاد، با مصرف ملاتونین ذکر شده است. هدف از انجام این مطالعه، بررسی اثر ملاتونین بر تغییرات پروفایل لیپید در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی دو سویه کور تصادفی شده است. بیماران با تشخیص بیماری دیابت نوع 2 وارد مطالعه شدند. آزمودنی ها به مدت حداقل 8 هفته تحت درمان با قرص ملاتونین، به مقدار 6 میلی گرم در روز، یا دارونما قرار گرفتند. مقادیر کلسترول، تری گلیسرید، لیپوپروتیین پر چگالی (HDL) و لیپوپروتیین کم چگالی (LDL)، هم چنین غلظت خونی ملاتونین، در ابتدا و انتهای مطالعه ارزیابی گردید.

    یافته ها

    خصوصیات دموگرافیک، پروفایل لیپید و داروهای مصرفی بیماران در ابتدای مطالعه در دو گروه شبیه هم بود، به جز مصرف داروی متفورمین (100% در برابر 86/1 %، 0/02=P). در انتهای مطالعه نیز تفاوت معنی داری در سطوح کلسترول، تری گلیسرید، LDL و HDL دو گروه مشاهده نشد  (0/66، 0/21، 0/81، 0/26=P).  عارضه ی جانبی وخیمی در بیماران مشاهده نگردید.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این مطالعه، مصرف خوراکی ملاتونین با مقدار مصرف 6 میلی گرم بصورت شبانه، تغییراتی بر پروفایل لیپید بیماران دیابت نوع 2 ندارد.

    کلیدواژگان: ملاتونین، پروفایل لیپید، دیابت نوع 2، مکمل غذایی، سطح ملاتونین
  • سید مجتبی مهرداد، عطیه آموزگار* صفحات 230-251

    مقدمه بر اساس مطالعات گذشته نگر که در بیماران بستری در بیمارستان ها صورت گرفته است، در این بیماران ارتباط واضحی بین هیپرگلیسمی (با یا بدون سابقه دیابت شناخته شده) و هیپوگلیسمی با افزایش مرگ و میر و نیز عوارض بیماری در این بیماران وجود دارد. همین مطالعات نشان می دهند که با کنترل مناسب قند خون و جلوگیری از بروز هیپر و یا هیپوگلیسمی می توان از مرگ و میر بیشتر در این بیماران جلوگیری و نیز عوارض بیماری را بهتر کنترل کرد. با این حال متاسفانه هنوز دستورالعمل یکسان یا مبتنی بر شواهدی که بتواند بصورت کاربردی و براساس آنچه که بطور عملی در عموم بیمارستان ها به اجرا در آید وجود نداشته و بیشتر مواقع از روش های مبتنی بر دانش فردی و بر اساس دستورالعمل های مختلف و بدون پشتوانه امکان اجرایی، مثل "استفاده همگانی" از جدول تطابقی انسولین و بدون روش تجویز برنامه ریزی شده انسولین استفاده می گردد. این مقاله به مرور هیپرگلیسمی در بیماران بستری در بیمارستان در وضعیت های بالینی غیربحرانی و بحرانی و بیان راهکارهای نظری و عملی مبتنی بر شواهد بدست آمده از مطالعات انجام شده می پردازد تا شاید بتواند ضمن کاهش عوارض سوء ناشی از آن الگویی برای یکنواخت سازی و پایه ای برای مطالعات آتی کشوری نیز باشد.

    کلیدواژگان: درمان، هیپرگلیسمی، بیماران بستری
  • الهام فرهمند، مجید ولی زاده، مریم مهدوی، مریم برزین* صفحات 252-262
    مقدمه

    چاقی بزرگ ترین تهدید برای سلامتی انسان در این قرن است و نه تنها منجر به افزایش شیوع بیماری های غیرواگیر همراه چاقی بلکه باعث اختلال در کیفیت زندگی مرتبط با سلامتی می شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در زنان دارای چاقی مفرط پس از عمل جراحی باریاتریک، انجام شد.

    مواد و روش ها: 

    476 نفر از زنان بالای هجده سال مراجعه کننده به کلینیک چاقی تهران، وارد مطالعه شدند. اطلاعات آنتروپومتریک و آزمایشات بیوشیمی قبل و یک سال پس از جراحی اندازه گیری شد. به منظور گردآوری اطلاعات از پرسش نامه کیفیت زندگی مرتبط با سلامتSF-36  استفاده شد.

    یافته ها:

     به طور کلی میانگین سنی شرکت کنندگان 10/9±38/7 بود. نمایه توده بدنی قبل از جراحی باریاتریک 6/0±45/1 بود که یک سال بعد به  4/8± 30/2 کاهش یافت (0/001>P). میانگین نمرات متغیرهای آنتروپومتریک و شاخص های متابولیک یک سال پس از جراحی بهبود یافتند. میانگین امتیاز نمرات کیفیت زندگی در بعد سلامت جسمانی از 54/3±227/6 به 63/2±316/6 و در بعد روانی پس از جراحی باریاتریک از 70/9±236/7 به 62/9±  288/6 افزایش یافت (0/001>P). شایان ذکر است میانگین کلی کیفیت زندگی در دو بعد جسمانی و روانی یک سال پس از جراحی در دو گروه اسلیو گاسترکتومی و بای پس معده تفاوت معناداری نداشتند.

    نتیجه گیری: 

    این مطالعه نشان داد کیفیت زندگی یک سال پس از جراحی چاقی نسبت به قبل از آن بهبود می یابد. این بهبود در تمام شاخص های کیفیت زندگی تفاوتی بین اسلیو گاسترکتومی و بای پس معده نداشت.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، سلامت، زنان، چاقی مفرط، جراحی باریاتریک، اسلیو گاسترکتومی، بای پس معده
|
  • Shirin Amini, Hajar Ehsani, Shirin Jafarirad* Pages 186-193
    Introduction

    In recent decades, the prevalence of obesity in adolescents has increased worldwide. In some studies, there has been an inverse relationship between long breastfeeding and obesity. This study aimed to investigate the relationship between breastfeeding duration and Body Mass Index (BMI) in adolescence. Also, relationships with other influential factors, including birth weight, parental BMI, type of delivery (cesarean/vaginal), socioeconomic status, occupation, and education of parents were also assessed.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study was performed on 496 adolescents aged 13-14 years. Information on the duration of breastfeeding and birth weight was collected using growth charts. The parentschr('39') economic status and BMI were asked from the parents by a questionnaire. Statistical analysis was performed using SPSS 18 software.

    Results

    There was no significant difference in the duration of breastfeeding between lean, normal, and overweight adolescents (P-value=0.061). The birth weight of overweight or obese adolescents was significantly higher than that of adolescents with normal or lean BMI (P-value=0.011). In addition, the parental BMI was significantly higher in overweight and obese adolescents than in adolescents with normal or lean BMI (P-value=0.004 for mothers and P-value=0.019 for fathers).

    Conclusion

    It seems that environmental factors, including birth weight and parental BMI, play an important role in determining the weight in adolescence.

    Keywords: Breastfeeding, Body Mass Index, Adolescence
  • Leila Baghersad Renani, Kayvan Khoramipour, AmirHossein Ahmadihekmatkar, Saeed Rahmaty, Abbas Ali Gaeini* Pages 194-206

    Introduction Adiponectin, the most abundant circulating peptide secreted by adipocytes, regulates metabolism through blood glucose control and fatty acid oxidation. In contrast to the initial dogma that adipose tissue is the only source of adiponectin secretion, it has recently been demonstrated that skeletal muscle can also produce and secrete it. Hence, the identification of skeletal muscle as a source of adiponectin expression has attracted the interest of many researchers to explore its role as a circulating adipokine, as well as a myokine, with autocrine/paracrine properties. Numerous animal studies have described adiponectin as a salutary cytokine because of insulin-sensitizing, anti-inflammatory, anti-atherogenic, and anti-cancer properties. Paradoxically, other evidence suggests that elevated adiponectin levels can be associated with the induction or existence of some pathologies. However, underlying mechanisms involved in this paradox are not well-understood. On the other hand, many studies have shown the beneficial effects of long-term exercise on increased adiponectin levels, regardless of exercise protocol and status of participants. However, even approximately 25 years after the discovery of adiponectin, its properties and related mechanisms responsible for its high circulating levels, as well as how it affects various tissues and organs, remain unclear. Therefore, this study aimed to summarize and discuss the literature available to date regarding the introduction of adiponectin, its receptors, and signaling pathways in adipose tissue and skeletal muscle, along with its changes in disease and exercise conditions.

    Keywords: Adipokine, Adiponectin, Cardiovascular Disease, Cancer, Physical Activity, Exercise Training
  • Seyed Reza Attarzadeh Hosseini*, Mahtab Moazzami, Samaneh Farahati, Masumeh Bahremand, Fatemeh Sadegh Eghbali Pages 207-213
    Introduction

    The antioxidant system, which protects the body against the damaging effects of oxidants, can be affected by a variety of factors, including exercise. The present study aimed to compare the effects of high-intensity interval training versus moderate-intensity continuous training on the oxidative and antioxidant indices in overweight middle-aged women.

    Materials and Methods

    A total of 30 inactive and obese/overweight women, aged 40-50 years, with a BMI>27 kg/m2, were randomized to high-intensity interval training, moderate-intensity continuous training, and control groups. The exercise intervention consisted of 12 weeks of training in three supervised sessions per week. Before and after the exercise program, the subjects’ blood samples were tested for the total antioxidant capacity, malondialdehyde (MDA) level, and superoxide dismutase (SOD) level. Repeated measures ANOVA and student’s t-test were applied in SPSS version 20 for data analysis (P<0.05).

    Results

    The results showed that after 12 weeks of regular exercise, the total antioxidant capacity increased significantly in the groups of moderate-intensity continuous training and high-intensity interval training (P<0.05). Also, the results showed no significant differences in the MDA and SOD levels.

    Conclusion

    Twelve weeks of high-intensity interval training or moderate-intensity continuous training both result in an increase in the total antioxidant capacity that could be effective in reducing the risk of atherosclerosis and cardiovascular disease.

    Keywords: Oxidative stress, High-intensity interval training, Moderate-intensity continuous training, Antioxidant, Overweight, Obesity
  • Saeid Kalbasi, Saeid Kalbasi*, Latif Gachkar Pages 214-220
    Introduction

    Diabetes leads to metabolic disorders, which increase susceptibility to life-threatening complications that negatively affect the patientschr('39') and their family memberschr('39') quality of life (QoL). The current study aimed to evaluate the effect of insulin pump therapy on QoL in type 1 diabetic patients.

    Materials and Methods

    This before- and after-intervention study was performed on 47 patients with type 1 diabetes who referred to Loghman Hospital in Tehran during 2018 and 2019. The short form of the Diabetes Quality of Life Questionnaire (DQOL) was used to collect data.

    Results

    The mean score of QoL before providing the intervention was 38.23±7.95 that increased to 51.72±12.15 after the intervention (P<0.001). Scores for both dimensions of QoL, including patient care behaviors and satisfaction with disease control, increased significantly after providing the intervention (P<0.001). There was a significant direct association between the patientchr('39')s age and the duration of the disease with increasing QoL score (r=0.365, P=0.015), (r=0.306, P=0.039).

    Conclusion

    Using an insulin pump could improve the QoL of patients with type 1 diabetes and its dimensions, such as patient care behaviors and satisfaction with disease control.

    Keywords: Diabetes, Insulin pump, Quality of life
  • Amir Farokhian, Maryam Tohidi, Mahtab Niroomand, Nooshin Sadat Ahanchi, Davoud Khalili, Arash Darafshi, Ali Pirsalehi, Farzad Hadaegh, Mohammad Abbasinazari* Pages 221-229
    Introduction

    Melatonin is available as a dietary supplement and is frequently used for sleep disorders. Decrease in cholesterol absorption, increase in LDL oxidation, and decrease in free fatty acids have been associated with melatonin use. The present study aimed to evaluate the effects of melatonin on changes in the lipid profile of patients with type 2 diabetes mellitus.

    Materials and Methods

    This double-blind randomized clinical trial was conducted on patients with diagnosis of type 2 diabetes mellitus. They were allocated to receive either 6 mg/d of melatonin or placebo for a minimum of eight weeks. The levels of cholesterol, triglyceride, low-density lipoprotein (LDL), and high-density lipoprotein (HDL) were evaluated at baseline and at the end of the study.

    Results

    The demographic characteristics, baseline lipid profiles, and current medication use were found to be similar in the two groups, except for metformin use (100% vs. 86.11%; P=0.02). There was no significant difference between the two groups in terms of the lipid parameters, such as cholesterol, triglyceride, LDL, and HDL levels (P=0.26, 0.81, 0.21, and 0.66, respectively). There were no serious adverse drug reactions in the two groups during the study.

    Conclusion

    According to the results of this trial, 6 mg/d of melatonin does not change the lipid profile of patients with type 2 diabetes mellitus.

    Keywords: Melatonin, Type 2 diabetes mellitus, Lipid profile, Dietary supplement, Melatonin level
  • Mojtaba Mehrdad, Atieh Amouzegar* Pages 230-251

    Introduction According to retrospective studies on hospitalized patients, there is a clear association between hyperglycemia (with or without a known history of diabetes) and hypoglycemia with increased mortality and health consequences. These studies also showed that appropriate control of blood sugar and preventing hyper/hypoglycemia is not only associated with reduced mortality rate but also can prevent consequences of the disease. However, there is no unique evidence-based guideline, based on common practices in hospitals, to manage such conditions. Hence, currently, providers mostly use their knowledge or different guidelines without any support for potential problems such as general use of insulin tables with no planned prescription. The present study aimed to firstly review the prevalence of hyperglycemia in hospitalized patients with both critical and non-critical conditions, and secondly to provide practical measures for treating such conditions in order to prevent negative consequences.

    Keywords: Hyperglycemia, Treatment, Hospitalized patient
  • Elham Farahmand, Majid Valizadeh, Maryam Mahdavi, Maryam Barzin* Pages 252-262
    Introduction

    Obesity is steadily growing around the world and is one of the most important threats to human health in the 21st century. It not only increases the incidence of obesity-related disorders, but also impairs the health-related quality of life (QOL). This study aimed to evaluate the health-related QOL in severely obese women after bariatric surgery.

    Materials and Methods

    A total of 476 patients, aged ≥18 years, attending Tehran Obesity Treatment Center, were enrolled in this study. Anthropometric and biochemical information of the participants was obtained before and one year after surgery. Health-related QOL was assessed using the Iranian version of the Short-Form Health Survey (SF-36).

    Results

    The mean age of the patients undergoing bariatric surgery was 38.7±10.9 years. The body mass index (BMI) before bariatric surgery was 45.1±6.0 kg/m2, which decreased to 30.2±4.8 kg/m2 after one year of follow-up (P<0.001). The mean scores of anthropometric and metabolic indices improved one year after bariatric surgery. The mean score of the physical dimension of QOL improved from 227.6±54.3 to 316.6±63.2, and the mean score of the mental dimension also increased from 236.7±70.9 to 288.6±62.9 (P<0.001). The overall mean scores of QOL in the physical and psychological dimensions were not significantly different after one year of follow-up in the two groups of sleeve gastrectomy and gastric bypass.

    Conclusion

    QOL greatly improved at one year after bariatric surgery. The improvements were comparable after sleeve gastrectomy and gastric bypass.

    Keywords: Quality of life, Severe obesity, Health, Women, Bariatric surgery, Sleeve gastrectomy, Gastric bypass