فهرست مطالب

نشریه راهبردهای توسعه در آموزش پزشکی
سال هشتم شماره 1 (پیاپی 15، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/02/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • قباد رمضانی، قدیر پوربایرامیان، مریم اعلا، اسحاق مرادی، هنگامه حبیبی، شعله بیگدلی* صفحات 1-12
    مقدمه

    یکی از عوامل بسیار مهم در فرایند یادگیری دانشجویان انگیزه تحصیلی می باشد که می تواند بر ابعاد مختلف عملکردی دانشجویان در محیط های آموزشی اثرگذار بوده و مستقیما موفقیت تحصیلی را مورد تاثیر قرار دهد. انگیزه ی تحصیلی یکی از ملزومات یادگیری و ابزاری برای تحقق اهداف آموزشی و تربیتی به حساب می آید و هدف اصلی از انجام این مطالعه، ارایه راه کارهای افزایش انگیزه تحصیلی در دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی می باشد.

    روش ها

    این مطالعه در حیطه تحقیقات کاربردی قرار دارد و با تکنیک گروه اسمی انجام شده است. جامعه آماری مطالعه دانشجویان مقطع دکتری تخصصی آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران بودند. مطالعه با طرح سوال اساسی و سپس پاسخ آن در فرایند گروه اسمی انجام گرفت.

    یافته ها

    متغیرهایی مانند بهره مندی از وجود اساتید توانمند، بهبود محیط آموزشی، تعامل مناسب استاد و فراگیر، و ایجاد امکانات رفاهی مناسب به ترتیب در رتبه های اول تا چهارم بر انگیزه تحصیلی دانشجویان اثرگذار هستند.

    نتیجه گیری

    شناخت و پی بردن به عوامل تاثیر گذار در ایجاد انگیزه ادامه تحصیل، در دانشجویان ضروری است تا با مشخص شدن عوامل موثر، مسیولان امر بتوانند با اتخاذ تدابیر و راهکارهای موثر و نیز برنامه ریزی کارآمد، راه را برای ادامه تحصیل دانشجویان هموار سازند.

    کلیدواژگان: انگیزه تحصیلی، دانشجویان، گروه اسمی
  • طوبی کاظمی*، علی معزی بادی، ناهید ازدکی، خیرالنساء رمضان زاده، نسرین امیرآبادی زاده، سعیده خسروی بیژائم صفحات 13-22
    مقدمه

    مطالعه حاضر برروی دانشجویان پزشکی دوره فیزیوپاتولوژی با هدف بررسی دیدگاه دانشجویان نسبت به آموزش بیماری های عروق کرونر به روش کلاس وارونه انجام گرفت.

    روش کار

    این مطالعه به صورت مقطعی انجام شد. افراد مورد مطالعه 111نفر از دانشجویان پزشکی مقطع فیزیوپات بودند. روش کار به این صورت بود که پس از تقسیم دانشجویان به گروه های شش نفره ،هرگروه یک سناریوی بیماری کرونر درنظر گرفته شد و به صورت مجازی محتول در سایت دانشگاه قرار گرفت،دانشجویان پس ازمراجعه به سایت هرسناریو را خوانده وپس ازیک فرصت ده روزه، به صورت گروهی بحث و درکلاس بعدی سناریوها را ارایه وسوالات مربوطه را پاسخ دادند. برای ارزیابی دیدگاه دانشجویان از چک لیست شامل 6 سوال مربوط به علاقه به یادگیری و مشارکت بیشتر ، 5 سوال مربوط به یادگیری علایم، نشانه ها، روش های تشخیص و درمان، یک سوال مربوط به آمادگی بیشتر برای شروع دوره کارآموزی و یک سوال مربوط به کاهش اضطراب و استرس در کلاس به صورت طیف لیکرت استفاده شد. پس ازجمع آوری ، داده ها با استفاده ازروش های آمار توصیفی و آزمون آماری من ویتنی با نرم افزار SPSS (نسخه 22) تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    بر اساس نتایج بدست آمده بیش از 90 درصد دانشجویان این روش آموزشی را باعث یادگیری مبحث بیماریهای عروق کرونر می دانستند .بیش از80 درصد معتقد بودند که این روش علاقه به یادگیری و نیز مشارکت را بیشترمی کند.به نظر 5/86 درصددانشجویان این روش آموزشی آنها را برای شروع دوره کارآموزی قلب آماده می کند. 8/41 درصد موافق کاهش استرس درکلاس با اجرای این روش بودند .

    نتیجه گیری

    باتوجه به رضایت کلی دانشجویان ازآموزش به روش کلاس وارونه واینکه باعث آمادگی بیشتردانشجویان برای شروع دوره کارآموزی می شود، استفاده ازاین روش آموزشی پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: دیدگاه، آموزش بیماری عروق کرونر، کلاس وارونه، فیزیوپاتولوژی، بیرجند
  • لیلا امیریان*، مهدی فرخچه، پیمان پادروند، فرحناز سپهوند، حسنا وفاپور صفحات 23-32
    هدف

    توجه به راهبردهای یادگیری خودتنظیمی یکی از اهداف عالی و مولفه های کلیدی بهداشت روانی در دانشجویان است. لذا این پژوهش با هدف اثربخشی آموزش راهبردهای یادگیری خودتنظیمی بر اشتیاق تحصیلی، نگرش به خلاقیت و انسجام تحصیلی اجرا شد.

    روش ها

    این پژوهش به روش نیمه تجربی و به صورت طرح آزمایش پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه انجام شد. نمونه پژوهش 40 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی لرستان در سال تحصیلی 98-97 بودند که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها از طریق پرسشنامه های استاندارد اشتیاق تحصیلی شافلی، نگرش به خلاقیت چارلز. لی. شیفرن و انسجام تحصیلی پاسکارلا و ترنین و اجرای پکیج آموزش راهبردهای یادگیری خودتنظیمی جمع آوری شد. تحلیل اطلاعات به دست آمده از طریق نرم افزار SPSS و با استفاده از تحلیل کوواریانس استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها بیان گر آن بود که بین میانگین نمرات پس آزمون نمرات اشتیاق تحصیلی (04/73)، نگرش به خلاقیت (85/43) و انسجام تحصیلی (2/60) در گروه آزمایش تفاروت معنی دار وجود دارد در حالی که این تفاوت معنی دار در گروه کنترل مشاهده نشد. نتایج نشان داد که آموزش تفکر انتقادی باعث افزایش اشتیاق تحصیلی، نگرش به خلاقیت و انسجام تحصیلی در دانشجویان می شود.

    نتیجه گیری

    با توجه به این که به کارگیری آموزش راهبردهای یادگیری خودتنظیمی بر اشتیاق تحصیلی، نگرش به خلاقیت و انسجام تحصیلی تاثیر مثبت دارد و موجب افزایش این متغیرهای در دانشجویان می گردد، برگزاری دوره هایی در این زمینه در مراکز آموزش عالی و مدارس توصیه می شود.

    کلیدواژگان: راهبردهای یادگیری خودتنظیمی، اشتیاق تحصیلی، نگرش به خلاقیت، انسجام تحصیلی. دانشجویان
  • سمیره عابدینی، حسام الدین کمال زاده، راضیه بیگی بروجنی* صفحات 33-42
    زمینه و هدف

    استفاده از فناوری افزایش قابل توجهی در زمینه آموزش نسبت به سایرقسمت ها داشته است. فناوری روش تدریس معلم،نحوه برقراری ارتباط و مدیریت اطلاعات را بطور اساسی متحول می سازد . هدف از مطالعه حاضر تبیین تجارب دانشجویان پرستاری درباره اثربخشی پاورپوینت درتدریس می باشد.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر، یک مطالعه کیفی  بود که بر روی 15 دانشجوی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در دانشکده پرستاری و مامایی با تجربه حداقل یک ترم ارایه انجام شد. نمونه گیری هدفمند و با استفاده از مصاحبه نیمه ساختار یافته اطلاعات جمع آوری شد.

    یافته ها: 

     داده ها در دو طبقه با عنوان پاورپوینت اثر بخش  و پاورپوینت غیر اثر بخش قرار گرفت. طبقه اول دربردارنده زیر طبقات افزایش یادگیری ،جذاب نمودن محتوا و ساختارمند نمودن سخنرانی و طبقه  دوم شامل زیر طبقات طراحی نامناسب،استفاده نامناسب و عوارض استفاده نامناسب بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به این که اثربخشی آموزش مبتنی بر پاورپوینت به نحوه کاربرد این فناوری  مربوط می باشد نه به خود فن آوری، به  مدرسان توصیه می شود تا درخصوص  چگونگی استفاده از  پاورپوینت کارآمدتر آموزش های لازم را ببینند.

    کلیدواژگان: دانشجویان پرستاری، پاورپوینت، تدریس
  • فروز کشانی، نکیسا ترابی نیا*، زهرا قضاوی، حمیرا شامیر، محمدرضا ناظم الرعایا صفحات 43-54
    مقدمه

    ایجاد فضای یادگیری مناسب  برای دانشجویان می تواند در پدید آوردن دندانپزشکی با کفایت بالا نقش داشته باشد. یکی از عوامل موثر میتواند فعالیتهای فوق برنامه باشد. بعلت وجود مطالعات کم و وجود نتایج متناقض مطالعه حاضر ارتباط فعالیت های فوق برنامه و کیفیت زندگی با عملکرد تحصیلی دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان را ارزیابی می کند.

    روش ها

    این مطالعه توصیفی تحلیلی برروی دانشجویان دندانپزشکی سه سال آخر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درسال 96-97 انجام گرفت. فرم جمع آوری اطلاعات شامل اطلاعات دموگرافیک - فعالیت فوق برنامه بود.  برای تعیین کیفیت زندگی پرسشنامهSF-36 استفاده گردید. پس ازاخذ رضایت پرسشنامه هاتوزیع وسپس داده ها  با SPSS ورژن 22 و روش های آماری توصیفی و وروش های آماری استنباطی نظیر آزمون tمستقل ، آنالیز رگرسیون خطی ضریب همبستگی پیرسون موردتجزیه وتحلیل قرارگرفت (p-value<0.05).

    یافته ها

    دراین مطالعه130دانشجو (51 پسر و79 دختر) با میانگین معدل 84/15 و میانگین نمره کل کیفیت زندگی 03/72 بودند. ضریب همبستگی اسپیرمن میان کیفیت زندگی و معدل ارتباط معنی داری نشان نداد (r=0/086, p-value=0/332).. میانگین کیفیت زندگی درگروه دارای فعالیت فوق برنامه بیشتراز مواردی که فعالیت فوق برنامه نداشتند بود اما از دید آماری معنادار نبود (P>0.05).                                                                                                                         

    نتیجه گیری

    بطور کلی میتوان دریافت که احتمالا انجام فعالیتهای فوق برنامه از علل افت تحصیلی و یا پیشرفت تحصیلی نمیباشد وباتوجه به اینکه میانگین معدل دانشجویان در رشته دندان پزشکی درحدمطلوبی نبود، بررسی فاکتورهای دیگر موثر بر پیشرفت و عملکرد تحصیلی باید مد نظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: عملکرد تحصیلی، فعالیت های فوق برنامه دانشجویان دندانپزشکی، کیفیت زندگی
  • سعیده دریازاده، نیکو یمانی، جابر یقینی، عطیه فقیهی مرقی* صفحات 55-68
    مقدمه و هدف

     بازنگری و اصلاحات در برنامه درسی، بویژه در رشته دندانپزشکی که بسیار پرهزینه و پیچیده است، امری ضروری است. از آنجاییکه انجام بازنگری بدون بررسی نظر ذینفعان برنامه درسی، امری نامطلوب است؛ این مطالعه با هدف تبیین راهکارهای پیاده سازی مناسب برنامه درسی دندانپزشکی عمومی از دیدگاه اساتید و مسیولین آموزش دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، انجام شد.

    روش ها

    این مطالعه به روش تحیل محتوای کیفی و نمونه گیری به صورت هدفمند بود و با مشارکت 25 نفر از اساتید و مسیولین آموزش دانشکده دندانپزشکی، در سال 1396 انجام شد. گردآوری داده ها با مصاحبه های فردی و گروهی بود و برای تحلیل داده ها از نرم افزار 10MAXQDA استفاده شد.

    یافته ها

    تعداد 193 کد، 21 طبقه فرعی و 6 طبقه اصلی شامل: بهبود ارایه دروس، توانمند سازی اساتید، اجرای صحیح ادغام، فراهم سازی زیرساختهای نرم افزاری و سخت افزاری، نظارت بر اجرای برنامه درسی، و تغییر نگرش ذینفعان قبل از ابلاغ برنامه درسی، استخراج شد.

    نتیجه گیری

    لازم است سیاستگذاران برنامه آموزشی دندانپزشکی عمومی با در نظر گرفتن این راهکارها و ایجاد انعطاف پذیری در برنامه درسی با اجازه تغییرات با درصد بیشتر و متناسب با بستر اجرایی توسط دانشکده های دندانپزشکی کشور، پیاده سازی مناسب برنامه درسی را محقق سازند.

    کلیدواژگان: برنامه درسی، دندانپزشکی، بازنگری، اصلاح، هیات علمی
  • سمیرا درخشانفرد*، امیرمسعود صالحی، محمود نظری، سحر قنبری صفحات 69-79
    مقدمه و هدف

    در عصر پیشرفت تکنولوژی، توجه به رویکرد فناوری در زمینه آموزشی یک ضرورت است نه انتخاب. اهمیت توجه به رویکرد فناوری در دانشگاه های علوم پزشکی محسوس تر است چرا که همه ساله تعدادی از اطلاعات جدید جایگزین اطلاعات قبلی می شود و اگر دانشگاه بخواهد این اطلاعات سریع را در کمترین زمان منتقل کند نیازمند روش نوین در آموزش است چرا که روش های سنتی پاسخگوی انتقال اطلاعات با این حجم نیست بنابراین هدف این مطالعه، تعیین موانع توسعه آموزش مجازی در دانشگاه علوم پزشکی ارومیه از دیدگاه اعضای هیات علمی بود.

    روش ها

    جامعه آماری این پژوهش را همه اعضای هیآت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در سال 1396 تشکیل می داد که از بین آنها نمونه ای به حجم137 نفر به روش تصادفی طبقه ای متناسب انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی آن از نظر صاحب نظران تایید گردید و پایایی آن با استفاده از آلفای کرانباخ 89% می باشد. اطلاعات با نرم افزار آماری SPSS نسخه 19 به روش تحلیل عاملی اکتشافی تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که درصد تجمعی واریانس برای 8 عامل 575/62 درصد می باشد که مانع پشتیبانی و فنی با 720/9 درصد بیشترین سهم از درصد واریانس را تبیین کرد و مانع فرهنگی با 315/3 درصد کمترین سهم از درصد واریانس را به خود اختصاص داد.

    نتیجه گیری

    از دیدگاه اعضای هیات علمی عامل پشتیبانی و فنی مهم ترین مانع محسوب می شود بنابراین با افزایش سرعت اینترنت، جایگزین کردن سیستم های جدید به جای سیستم های از کار افتاده و تقویت زیرساخت های تکنولوژیکی می توان عوامل بازدارنده استفاده از آموزش مجازی را تقلیل داد.

    کلیدواژگان: آموزش، دانشگاه، مجازی
  • حامد عباسی کسانی، غلامرضا شمس مورکانی*، فرهاد سراجی، مرتضی رضایی زاده صفحات 80-91
    مقدمه

    ارزشیابی بخشی جدایی ناپذیر از فرایند آموزش است و از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. همچنین پیشرفت فناوری های نوین موجب تغییر در نحوه یادگیری و آموزش شده است و متناسب با آن، ارزشیابی نیز دچار تغییر شده است. هدف پژوهش حاضر، بررسی عنصر ارزشیابی در یادگیری الکترونیکی می باشد.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نوع پژوهش های کیفی است که با رعایت اصول موضوعه پارادایم کیفی صورت گرفته است. روش گردآوری اطلاعات، مطالعه اسنادی و جستجوی اطلاعات علمی از منابع مکتوب و دیجیتال است. داده های گردآوری شده نیز با استفاده از رویکرد توصیفی-تفسیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    نتایج

    یافته های پژوهش نشان داد که در یادگیری الکترونیکی، ارزشیابی از دو منبع یادگیرندگان و دوره آموزشی و به صورت ارزشیابی آغازین، ارزشیابی تکوینی، و ارزشیابی پایانی صورت می گیرد. همچنین یافته های پژوهش حاکی از اینست که دلیل انجام ارزشیابی در یادگیری الکترونیکی عبارتند از: ارزشیابی به عنوان جزء لاینفک هر نوع نظام آموزشی، کمک به یادگیرنده، و کمک به یاددهنده.  از روش های مختلفی همچون آزمون های آنلاین، وبینار، پورتفولیو، انجمن های گفتگو، ارزشیابی تلفنی، پروژه، خودارزشیابی، سنجش همتایان، مقاله، و... برای ارزشیابی در یادگیری الکترونیکی استفاده می شود.

    نتیجه گیری

    در واقع، ارزشیابی در هر نوع نظام آموزشی (چه سنتی و چه الکترونیکی) از اهمیت ویژه ای برخوردار است و همواره باید مورد توجه قرار گیرد چرا که موجب روشن شدن شرایط و موقعیت های مختلف می شود و از طریق آن می توان به اصلاح و بهبود یادگیری پرداخت.

    کلیدواژگان: ارزشیابی، یادگیری الکترونیکی، ارزشیابی آغازین، ارزشیابی تکوینی، ارزشیابی پایانی
|
  • Ghobad Ramezani, Ghadir Pourbairamian, Maryam Aalaa, Eshagh Moradi, Hengame Habibi, Shoaleh Bigdeli* Pages 1-12
    Introduction

    One of the most important factors in studentschr('39') learning process is academic motivation that can affect different aspects of studentschr('39') performance in educational environments and directly affects their academic success. Motivation is also considered as the key to learnerschr('39') learning. The main goal of this study is to provide ways to increase educational motivation in postgraduate students.

    Methods

    This study is in the field of applied research and with nominal group technique. The statistical population of the study consisted of PhD students in medical education of Iran University of Medical Sciences. The study was conducted by asking the basic questions and then answering it in the nominal group process.

    Results

    Variables such as benefiting from the presence of professors, the improvement of the learning environment, the proper interaction between the teacher and the subject, and the creation of appropriate welfare facilities would respectively be effective factors in increasing educational motivation among postgraduate students.

    Conclusion

    Identifying the factors influencing graduate students to continue education is essential. In this way, policy makers would be able to apply effective strategies to help graduate students in continuing education.

    Keywords: Educational Motivation, students, Nominal Group
  • Toba Kazemi*, Ali Moezzi, Nahid Azdaki, Khaironnesa Ramazanzade, Nasrin Amirabadizadeh, Saeede Khosravi Bizhaem Pages 13-22
    Introduction

    This study aimed to study the physiology students viewpoints toward coronary artery disease Education by using the inverted class method.

    Method

    This was a quasi-experimental study with a group and a post-test and done in a cross-sectional method. Population in the study  111 students were physiopathic medical students. The method was as follows After grouping students into groups of six, each group was considered a coronary disease scenario and in the form of virtual content on the university site. Students read the scenario site after a visit, and after a ten-day opportunity, Discussed in a group, and in the next class, they Responding scenarios to related issues. To evaluate studentschr('39') perspectives from a checklist containing 6 questions Related to more interest in learning and participation, 5 questions related to learning the signs, symptoms, methods of diagnosis and treatment, one question about being more prepared to start an internship and a question about the reduction of anxiety and stress in the classroom was used as a Likert scale.After collecting, data were analyzed using descriptive statistics and Mann-Whitney test using SPSS software (Version 22).

    Results

    Based on the results obtained more than 90% of students this Educational method was Causing to learn the subject of coronary artery disease. more than 80% believed that this method would increase interest in learning and participation. according to 86.5% of students, this Educational method prepares them for the start of the Internship period of cardiology. 41.8% agreed to reduce stress in the classroom by implementing this method.

    Conclusion

    Given the general satisfaction of the students of learning by the inverted class method and that makes the students more ready to start the internship period, The use of this Educational method it is suggested.

    Keywords: Viewpoint, Coronary Artery Disease Training, Inverted Class, Physiopathology
  • Leila Amirian*, Mehdi Farokhche, Peyman Padervand, Farahnaz Sepahvand, Hosna Vafapour Pages 23-32
    Introduction

    Paying attention to self-regulated learning strategies is one of the major goals and key components of mental health in students. The purpose of this study was to evaluate the effectiveness of self-regulated learning strategies training on academic achievement, attitude to creativity and academic cohesion.

    Methods

    This quasi-experimental study was conducted as a pre-test-post-test design with a control group. The research sample was 40 students of Lorestan University of Medical Sciences in the academic year of 1997-98 who were selected by convenience sampling method. Data through standard Shuffle Academic Achievement Questionnaire, Charleschr('39')s Attitude to Creativity. Lee. Schiffer and Pascarla and Ternin academic cohesion and self-regulated learning strategies training package were collected. Data analysis was performed using SPSS software using analysis of covariance.

    Results

    The results showed that there was a significant difference between the mean scores of post-test scores of academic enthusiasm (73.04), attitude to creativity (43.85) and academic cohesion (60.2) in the experimental group. While this significant difference was not observed in the control group. The results showed that teaching critical thinking increases studentschr('39') academic motivation, attitude towards creativity and academic cohesion.

    Conclusion

    Considering that the use of self-regulated learning strategies has a positive effect on academic motivation, attitude towards creativity and academic cohesion and increases these variables in students, holding courses in this field in higher education centers and schools. Recommended.

    Keywords: Self-Regulated Learning Strategies, Academic Passion, Attitude toCreativity, Academic Cohesion, Students
  • Samireh Abedini, Hesamaddin Kamalzadeh, Razeieh Beigi Broujeni* Pages 33-42
    Introduction

    The diffusion of technology into the education sector has made drastic changes in the methods used by teachers to teach, communicate and manage information. The current study describes nursing students’ experience with the effectiveness of PowerPoint-based teaching.

    Methods

    A qualitative research approach was used and purposive sampling was conducted to select fifteen nursing students of the Hormozgan University of Medical Sciences in the Faculty of Nursing and Midwifery who had experienced PowerPoint presentations at least for one semester. Data were collected using semi-structured interviews.

    Results

    Issues including inappropriate design, inappropriate use, effects of inappropriate use, promoted learning, structured lecture, and attractive content emerged from empirical data.

    Conclusion

    Given that effectiveness of PowerPoint-based teaching are not related to technology itself but rather to the users of this technology, arranging training teachers are recommended in order to train teach how to use PowerPoint more efficiently.

    Keywords: Nursing Students, Power Point, Teaching
  • Forooz Keshani, Nakisa Torabinia*, Zahra Ghazavi, Homeira Shamir, Mohammadreza Nazemroaya Pages 43-54
    Introduction

    Creating an appropriate learning environment for students can play a role in generating dentist with high qualification. One of the factors that can be effective is extracurricular activities. Becouse of few studies and contradictory results, this study evaluate the Relationship between extracurricular activities and quality of life with academic achievement in dental students of Isfahan University of medical sciences.

    Methods

    This descriptive-analytical study was carried out on dental students in the last three years of education in Isfahan University of medical sciences during year of 96-97.The data collection form was divided into,demographic information and extracurricular activities. The quality of life was determined with the SF-36 questionnaire.Then, after the satisfaction questionnaire was distributed, data were analyzed by SPSS VERSION22 and descriptive statistical methods, Pearson correlation  coefficient , t-test and linear regression(p-value<0.05).

    Results

    In this study, 130 students (51 males and79 females) were studied with the mean academic achievment score84/15 and mean score of total quality of life 72.33. Spearman correlation coefficient showed no meaningful relationship between the total score and the quality of life (r=0/086, p-value=0/332). Quality of life mean score, in the group with extracurricular activities was more than those who did not have extracurricular activity but this differences was not statistical significant (P>0.05).

    Conclusion

    In general, it can be concluded that extracurricular activities are not likely to be effective in academic achievement and academic failure, and since the average students score in dentistry is not favorable, investigating other factors should be considered.

    Keywords: Quality of life, Academic Achievement-Leisure Activities, Dentistry, students
  • Saeideh Daryazadeh, Nikoo Yamani, Jaber Yaghini, Atefeh Faghihi Merghi* Pages 55-68
    Introduction

    Revision and reform of the curriculum, especially in the field of dentistry which is very costly and complicated, is essential. Since the revision is undesirable without considering the views of stakeholders in the curriculum, this study aimed to investigate the appropriate implementation strategies for general dentistry curriculum from the viewpoints of faculty members and education officials of the faculty of dentistry of Isfahan University of Medical Sciences.

    Methods

    This study was conducted through qualitative content analysis and sampling method in a goal-oriented manner with the participation of 25 faculty members and education officials the faculty of dentistry in 2017. Data were collected by individual and group interviews and MAXQDA10 software was used for data analysis.

    Results

    193 codess, 21 subcategories and 6 main categories including: improving presentation of the courses, faculty development, correcting implementation of integration, provision of software and hardware infrastructure, monitoring implementation of the curriculum, and changing the attitude of the stakeholders before the curriculum is informed was extracted.

    Conclusion

    It is necessary that the policymakers of the general dentistry curriculum implement the appropriate curriculum by considering these strategies and creating flexibility in the curriculum with permission to change with a higher percentage and in line with the implementation framework by the dental schools of the country.

    Keywords: Curriculum, Dentistry, Revision, Reform, Faculty
  • Samira Derakhshanfard*, Amirmassod Salehi, Mahmood Nazari, Sahar Ghanbari Pages 69-79
    Introduction

    In the era of technological promotion, considering technological approaches in education is a necessity, not a choice. The importance of paying attention to such approaches in universities of medical sciences is more obvious, because new information replaces previous ones constantly and if universities wish to transfer this information in the shortest time, there is a need for modern teaching methods, as traditional methods do not account for the transmission of such large volume of information. The purpose of this study was to investigate the barriers of developing virtual education in Urmia University of Medical Sciences from the viewpoint of faculty members.

    Method

    The statistical population of this research consisted of all the faculty members of Urmia University of Medical Sciences in 2017, from which 137 subjects were selected randomly. The data collection tool was a questionnaire whose validity was confirmed by experts and its reliability by Cronbachchr('39')s alpha (89%). The Data was analyzed using SPSS software version 19.

    Results

    The results showed that the cumulative percentage of variance for the eight factors was 62/575 percent, which prevented technical support with 9/720 percent of the major share of the variance percentage, and cultural barrier with 3/315 percent of the lowest share of the percentage of variance Allocated.

    Conclusion

    According to faculty members, technical support was considered the most important barrier so with the increasing speed of the Internet, new systems must be replaced for disabled ones and through strengthening technological infrastructures, hindering factors for application of virtual learning is reduced.

    Keywords: Virtual, University, Education
  • Hamed Abbasi Kasani, Gholamreza Shams Mourkani*, Farhad Seraji, Morteza Rezaeizadeh Pages 80-91
    Introduction

    Evaluation is an integral part of the educational process and itchr('39')s very important. Also, the advancement of modern technologies has led to a shift in learning and education, and according to that, the evaluation has changed. The purpose of this study was to review the evaluation in e-learning.

    Methods

    The present study was a qualitative research which carried out with respect to the principles of qualitative paradigm. The method of data collection was the study of documents and the search for scientific information from written and digital sources. The collected data were analyzed by descriptive-interpretive approach.

    Results

    The findings of the study showed that in e-learning, evaluation of learners and the course is carried out as initial, formative, and summative evaluation. Also, the research findings also showed that the reason for evaluation in e-learning is evaluation as an integral part of any educational system, helping the learner, and helping the educator. And used from various methods such as online quizzes, webinar, portfolio, discussion forums, telephone appraisal, project, self-assessment, peer review, article, and ... for evaluation in e-learning.

    Conclusions

    Indeed, Evaluation in any kind of educational system (both traditional and electronic) is of particular importance and should always be considered. Because it brings about different situations and through it, you can improve and improve yourself.

    Keywords: Evaluation, E-learning, Initial evaluation, Formative evaluation, Summative evaluation