فهرست مطالب

نشریه دانش حقوق مدنی
سال نهم شماره 1 (پیاپی 17، بهار و تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/01/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • ابوذر اسماعیلی*، سید ابوالقاسم نقیبی صفحات 1-12

    طبق ماده 140 قانون مدنی آلمان که بیانگر نظریه تحول است؛ در صورتیکه عمل حقوقی باطلی، متضمن ارکان عمل حقوقی صحیح دیگری باشد، در صورت احراز اراده فرضی طرفین توسط دادرس، عمل حقوقی باطل به عمل حقوقی صحیح متحول می گردد. هدف از مقاله پیش رو روشن شدن مفهوم نهاد تحول و تمایز آن با نهادهای مشابه در دکترین حقوقی معاصر است. برای دستیابی به اهداف مزبور، تلاش گردیده با استفاده از رویکرد توصیفی- تحلیلی و استفاده از روش کتابخانه ایی ابعاد مفهومی و مکانیسم نظریه تحول تشریح شود. بنابر یافته این تحقیق، کاهشی بودن فرآیند تحول و مانعیت ورود عناصر خارجی به عمل حقوقی دو ویژگی اصلی این نهاد است که به سبب آنها از نهادهای مشابه، همچون بطلان جزیی، تبدیل تعهد، تصحیح عقد و توصیف عمل حقوقی متمایز می گردد. با در نظر گرفتن نتایج این پژوهش می توان گفت نهاد تحول عمل حقوقی، نهادی اصیل و علیرغم مشابهت با برخی از نهادهای حقوقی، دارای مفهومی متفاوت و مستقل است.

    کلیدواژگان: بطلان، تحول، بطلان جزیی، تبدبل تعهد، توصیف عمل حقوقی
  • اصل استقلال ضمانت نامه های بانکی و استثنائات آن
    محمدعلی انصاری پور، حسن صدیقی صفحه 2

    تحقیق موجود به بررسی استثنایاتی که برای اصل استقلال ضمانت نامه های بانکی تاکنون مطرح شده است می پردازد. اصل استقلال به این معناست که بانک هنگام پرداخت ضمانت نامه و اعتبارات اسنادی، تنها می تواند اسنادی را که برای پرداخت ارایه شده با اسنادی که در قرارداد ضمانت نامه مقرر شده، مطابقت دهد و سپس آن را پرداخت نماید و نمی تواند به استناد ایراداتی که از قرارداد پایه نشات گرفته است، از پرداخت خودداری کند. این اصل دارای استثنایاتی است که از جمله آنها می توان به استثناء تقلب، غیر قانونی بودن، بطلان، سهل انگاری ذینفع، منصفانه نبودن و استثناء برآمده از قرارداد پایه اشاره کرد. این مقاله تمامی استثنایات مربوط به اصل استقلال را به طور موجز مورد بررسی قرار داده و نتیجه می گیرد که به جز استثناء تقلب، سایر استثنایات مورد اتفاق همه نظام های حقوقی نبوده و هر یک از این استثنایات مورد پذیرش یک یا چند کشور می باشد.

    کلیدواژگان: ضمانت نامه بانکی، قرارداد پایه، اصل استقلال، تقلب، بطلان
  • زمان ارزیابی خسارت ناشی از نقض قرارداد (مطالعه تطبیقی حقوق ایران و انگلستان)
    امیر جلیلی، محمدمهدی عزیزاللهی صفحه 3

    در روابط قراردادی معمولا در نتیجه عدم اجرای تعهد توسط یکی از طرفین (اعم از انجام فعل یا ترک فعل) خسارتی به طرف دیگر وارد می شود که اثر تخلف از این مسیولیت قراردادی، جبران خسارت است. درصورت عدم تعیین میزان خسارت وارده توسط طرفین چه قبل از وقوع خسارت یا بعد از آن، میزان خسارت وارده باید بوسیله دادگاه و با ارجاع آن به کارشناس تعیین گردد، که در این صورت، بعلت تاخیر زیاندیده در طرح دعوا و مطالبه خسارت یا طولانی شدن روند رسیدگی، و تغییر ارزش پول و افزایش هزینه های جبران، زمان تعیین خسارت دارای اهمیت خواهد بود. در حقوق ایران قاعده مشخصی وجود ندارد و نظرات متفاوتی از قبیل زمان نقض، اجرای قرارداد، صدور حکم قطعی یا اجرای آن، مطرح شده است. در حقوق انگلستان به عنوان یک قاعده کلی تاریخ وقوع نقض قرارداد، ملاک ارزیابی قرار داده شده است که البته استثنایاتی نیز دارد.

    کلیدواژگان: خطای قراردادی، مسئولیت قرارداد، ی خسارت قراردادی، زمان ارزیابی خسارت
  • وحید بذار* صفحات 13-20

    سازمان داوری یکی از مراجعی است که به احراز مسئولیت می پردازد. سازمان داوری بلحاظ حقوقی یک سازمان بین المللی دارای شخصیت بین المللی قلمداد می شود و از این رو، بواسطه نقض تعهدات بین المللی که قابل انتساب به آن باشد، مرتکب عمل متخلفانه بین المللی و دارای مسئولیت بین المللی می شود. یکی از تعهدات سازمان داوری، تعهد به پذیرش درخواست های داوری است. بدین ترتیب که این سازمان ها با اعلان عمومی قواعد داوری خود، تمایل و آمادگی خود را نسبت به پذیرش اختلاف های بین المللی اعلام می کنند و طرف های موافقتنامه با اعتماد به این واقعیت، سازمان داوری مورد توافق خود را بعنوان مرجع حل و فصل اختلاف های ناشی از موافقتنامه تعیین می کنند. امتناع سازمان داوری از پذیرش درخواست داوری طرف هایی که قبلا آن را بعنوان مرجع حل و فصل اختلاف تعیین کرده اند، غالبا زیان دیده را از حق بر دسترسی به دادگاه محروم می کند. چراکه جز با توافق طرف های اختلاف، امکان توسل به مرجع جایگزین حل و فصل اختلاف وجود ندارد و طرف خوانده احتمالا به این امر رضایت نخواهد داد. این امتناع که نقض تعهدات سازمان داوری است، موجبات مسئولیت آن را فراهم می آورد.

    کلیدواژگان: مسئولیت، سازمان داوری، اختلاف، درخواست داوری
  • عباس برزگرزاده* صفحات 21-30

    مواد 62 و 63 اساسنامه دیوان بین المللی دادگستری شرایط ورود دولت ثالث و مداخله گر را تعیین نموده است. در این مقاله به طور اخص دو قضیه صید نهنگهای قطب جنوب و آزمایش های اتمی به منظور تبیین نظر دیوان بین المللی دادگستری و قضات آن در خصوص شرایط ورود ثالث در پرونده هایی با موضوعات محیط زیستی مورد مطالعه قرار خواهند گرفت . روش مطالعه در این تحقیق توصیفی تحلیلی است و هدف اصلی این مقاله ، برقراری ارتباط میان تعهدات عام الشمول و مسایل محیط زیستی با تاکید بر بسط صلاحیت دیوان در پذیرش ورود ثالث خواهد بود. در پی پاسخ به این پرسش هستیم که چه ارتباطی میان منفعت با ماهیت حقوقی مندرج در ماده 62 اساسنامه با منفعت در موضوعات محیط زیستی برای جامعه بین المللی وجود دارد که با تبیین منفعت عام اعضا جامعه بین المللی و منفعت با ماهیت حقوقی مندرج در ماده 62 اساسنامه در هردو قضیه مورد بررسی مسجل گردید که اختلافات در حوزه محیط زیست محدود به طرفین اختلاف نیست و جامعه بین المللی نیز دارای منفعت حقوقی جهت ورود به این پرونده ها به عنوان ثالث می باشد.

    کلیدواژگان: ورود ثالث، قضیه صید نهنگهای قطب جنوب، قضیه آزمایش های اتمی، تعهدات عام الشمول، حقوق محیط زیست بین المللی
  • حمید حمیدیان*، حبیب طالب احمدی صفحات 31-43

    در دیدگاه سنتی تا هنگامی که گفتگوها منجر به بستن قرارداد نشود هیچگونه تعهدی ایجاد نمی کند. اما این گفتگوها بی اثر نبوده و به عنوان اصلی ترین بستر ایجاد تعهدات حقوقی، می تواند متضمن مخاطراتی برای طرفین باشد. دو طرف باید مراقب هرگونه گفتار و کردار خود در دوره پیش قراردادی باشند؛ زیرا ممکن است حسب آنها اقدامی از سوی دیگری صورت گیرد و در نتیجه بسته نشدن عقد، زیان ببیند. وظیفه مراقبت ، تعهدی حقوقی است که به منظور احتراز از بروز چنین زیانی به رسمیت شناخته شده و مبانی اصلی آن در دوره پیش قراردادی عبارتند از: نظریه قرارداد اجتماعی، اصل حسن نیت و روابط امانی. وظیفه مراقبت، موجب رشد اقتصادی، جلوگیری از شکست بازار و گسترش اعتماد معاملاتی می شود. علی رغم اختلاف در ماهیت مسئولیت ناشی از عدم رعایت این وظیفه، به نظر می رسد به مسئولیت غیرقراردادی نزدیکتر است. لذا به منظور اثبات آن باید شرایط مسئولیت غیرقراردادی به طور کامل احراز شود. پیشینه وظیفه مراقبت به حقوق اروپا باز می گردد و علی رغم وجود مبانی قابل دفاع، این وظیفه در حقوق ایران و فقه اسلامی ناشناخته مانده و مقرره ای ندارد. با این حال، وظیفه مراقبت را می توان از قواعد عام مسئولیت مدنی و نیز ماده 35 قانون تجارت الکترونیک برداشت و ضمانت اجرای آن را تعیین کرد.

    کلیدواژگان: وظیفه مراقبت، گفتگوهای پیش قراردادی، نظریه قرارداد اجتماعی، اصل حسن نیت، دوره پیش قراردادی
  • علی روحی زاده کیکانلو*، مجید عباس تبار صفحات 44-53

    یکی از پرسش های قابل طرح در خصوص قرارداد جذب فناوری، تاثیر ابطال گواهی در وضعیت قرارداد است. ‏موضوع قرارداد مذکور، مجموعه ای از حق اختراع و دانش های فنی به همراه کمک های آموزشی و فنی و مدیریتی ‏می باشد به گونه ای که انتقال گیرنده را در فناوری موضوع قرارداد به خودکفایی برساند و اعطای مجوز بهره برداری ‏، جزیی از قرارداد در راستای اثربخشی قرارداد است. بر این اساس، می توان گفت که موضوع قرارداد جذب ‏فناوری، یک فناوری در هیبت کلی است که دارای اجزای مختلفی ازجمله گواهی اختراع است و وجود آن بر ‏ارزش موضوع معامله می افزاید ازاین رو، در صورت ابطال گواهی اختراع بخشی از موضوع معامله(با لحاظ وجود ‏انحصار واقعی تا پیش از ابطال) تلف شده و به لحاظ وصف استمراری قرارداد، با وحدت ملاک از قواعد عقد ‏اجاره، موجب خیار تبعض صفقه برای انتقال گیرنده خواهد بود . پذیرش خیار تبعض صفقه نه تنها انگیزه ی انتقال ‏گیرنده برای درخواست ابطال گواهی اختراع نابجا و درنتیجه حذف آن در راستای حمایت از دانش عمومی و ‏برچیده شدن انحصارهای نابجا حفظ می شود، بلکه به انتقال گیرنده در خصوص پذیرش یا فسخ قرارداد حق ‏انتخاب داده و از سوی دیگر، انگیزه مخترعین برای ثبت اختراع و انعقاد قراردادهای انتقال فناوری تضمین می کند.‏

    کلیدواژگان: قرارداد جذب فناوری، ابطال گواهی اختراع، خیار تبعض صفقه، حمایت از دانش عمومی
  • مرضیه شرقی*، محمدعلی خورسندیان صفحات 54-70

    از دهه های گذشته نوعی از نوآوری در حال استفاده و رشد است که از آن با عنوان « نوآوری باز» یاد می شود. نوآوری باز مفهومی در مقابل نوآوری بسته است که بر استفاده از منابعی خارج از سازمان برای سرعت بخشیدن به نوآوری، کاهش خطرات و افزایش بازده اشاره می کند. در این نوع از نوآوری که فعالان متعدد با منافع ناهمگون به تبادل ایده ها، دانش و فناوری می پردازند یکی از موضوعات بحث برانگیز نقش و جایگاه مالکیت فکری می باشد. مساله اصلی آن است که آیا اصول مالکیت فکری نوآوری باز را تشویق می کند یا مانعی در جهت آن است؟ و اگر مالکیت فکری نقشی موثر در این فرآیند دارد چگونه و با چه راهکاری قادر به ایفای نقش خود خواهد بود؟ در این مقاله با روش توصیفی- تحلیلی نشان داده می شود که با وجود نظریه ها و استدلال های مختلف و مخالف، یک نظام مالکیت فکری قوی می تواند نوآوری باز را تسهیل کند. لیکن در حال حاضر به دلیل نواقص و یا خلاء های قانونی در زمینه مالکیت فکری نوآوری باز لازم است از روش های جایگزینی استفاده گردد که از میان راهکارهای موجود، مدل مجوز ثبت اختراع دفاعی می تواند تضمین بیشتری را برای جوامع نوآور باز فراهم آورد.

    کلیدواژگان: نوآوری، نوآوری باز، نوآوری بسته، مالکیت فکری، حق اختراع
  • مختار محمودی، ابراهیم شعاریان*، یوسف مولایی صفحات 71-82

    استفاده از قراردادهای سوآپ به عنوان یکی از روش های نوین تجارت در قلمرو بین المللی رواج گسترده یافته است و پیامدهای مهمی از جمله کاهش هزینه حمل و نقل  و تقلیل زمان انتقال کالای موضوع قرارداد و رفع مخاطرات ناشی از صادرات  و واردات کالاهای مشابه را در پی دارد. اهمیت و رواج روزافزون چنین قراردادهایی منتهی به طرح این سوال می شود که ماهیت و اوصاف قرارداد سوآپ در نظام حقوقی ایران چیست؟ آیا در حقوق داخلی ما نهاد مشابهی با قرارداد سوآپ وجود دارد یا خیر؟ مقاله حاضر با بررسی نهادهای حقوقی مشابه به تبیین موضوع می پردازد و به این نتیجه می رسد که قراردادهای سوآپ با توجه به دامنه گسترده اصل حاکمیت اراده، عقدی نامعین و مشمول ماده 10 قانون مدنی ایران است و تراضی طرفین برای اعتبار آن کافی است. این قرارداد دارای ماهیت خاص خود می باشد. موضوع آن را اغلب کالاهای مثل پول با ارزش متفاوت تشکیل می دهد و در کل شامل تعهدات ویژه ای است که بر اساس توافق طرفین بنا شده است.هر چند که مشابهت آن با عقد معاوضه غیر قابل انکار است. بر این اساس قرارداد سوآپ اوصاف ویژه خود را دارد که به تفصیل مورد بررسی قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: قرارداد سوآپ، ماهیت، اوصاف، تجارت متقابل، حقوق ایران
  • محمدرضا کیخا*، احسان سامانی، یوسف مرادی صفحات 83-93

    نجش رویکردی است عوام فریبانه که توسط برخی فروشندگان صورت می پذیرد و درعین حال غبن یکی از موضوعات موردبحث در فقه و قانون مدنی می باشد؛ بررسی رابطه بین آن دو و چگونگی اجرای خیار در هریک، از جمله دلایل ضرورت تدوین این پژوهش است؛ نتایج این پژوهش که با روش توصیفی تحلیلی، صورت پذیرفته، بیانگر آن است که «فریب» عنصر مشترک بین غبن و نجش می باشد؛ اما برخلاف غبن، نجش همیشه همراه با فریب نخواهد بود و گاهی ممکن است در اثر نجش، روان خریدار یا فروشنده، متاثر شده و در اثر سلب قدرت تفکر، کالایی را عجولانه و باقیمتی متفاوت از قیمت واقعی، خریداری نموده و یا بفروشد. در صورت بی اطلاعی شخص فریب خورده، از قیمت واقعی کالا و غیرقابل اغماض بودن تفاوت قیمت، و عدم شرط خیار فسخ، خریدار یا فروشنده و یا هردوی آن ها، از حق خیار برخوردارند. می توان گفت در این حالت، رابطه ی سببیب بین نجش و غبن برقرار است و لذا اجرای خیار، مطابق احکام و شرایط خیار غبن امکان پذیر می باشد. علاوه براینکه در صورت علم به قیمت واقعی نیز در نجش مطابق آنچه گفته شد، امکان اعمال خیار فسخ می باشد.

    کلیدواژگان: نجش، غبن، بازاریابی، انطباق، خیار
  • مسعود شمقدری، محسن گرامی* صفحات 94-104

    تهیه مسکن و سرپنا همیشه یکی از دغدغه های جامع بشری بوده است. نیازمندان به مسکن معمولا بدنبال کسانی بوده اند تا این نیاز را به نحوی از آنان مرتفع سازند که این هدف به صورت خرید مسکن بوده یا به شکل خرید شرایطی آن بوده است. در خرید شرایطی مسکن بعضا طرفین به تعهدات خود عمل ننموده و باعث مشکلاتی برای یکدیگر می شدند. یک نوع از این شرایط خرید مسکن، خرید مسکن در قالب پیش فروش ساختمان می باشد. در چند دهه اخیر این نوع خرید مسکن، بسیار شایع بوده است که به علت فقدان قانون در این زمینه، در سالهای گذشته در کشور، باعث طرح بسیاری از دعاوی و موارد اختلافی در محاکم قضایی شده است. لذا قانون گذار بر آن شد تا قانونی مدون در این زمینه تهیه نماید. قانون پیش فروش ساختمان بالاخره درسال 1389 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و در سال1393 آیین نامه اجرایی آن توسط هییت دولت ابلاغ شد. قانون مذکور بسیاری از تخلفات و کلاهبرداری های چند سال اخیر در کشور را پوشاند که در بخش محاسن قانون در این مقاله به آن اشاره شده است. هرچند قانون مذکور جلوی بسیاری از تعارضات بین پیش فروشندگان و پیش خریداران ساختمان را گرفت لیکن هنوز مواردی در قانون مذکور مشاهده می شود که می بایست اصلاح شود. در این مقاله به معایب، ابهامات و نواقص قانون پیش فروش ساختمان اشاره شده است و در انتها با طرح پیشنهاداتی، جهت اجرای هر چه بهتر قانون پرداخته شده است.

    کلیدواژگان: پیش فروش ساختمان، پیش خریدار، پیش فروشنده
  • علی محمدیان*، سیف الله احدی صفحات 105-113

    مشروعیت شهادت بر شهادت، امری قطعی در ‏آموزه های فقهی است؛ لکن پذیرش چنین شهادتی مطابق نظر مشهور فقیهان امامی، مشروط به احراز ‏شرایطی شده است؛ از جمله اینکه حضور شاهد اصل در دادگاه متعذر یا متعسر باشد. در مقابل برخی از فقها ‏دیدگاه مشهور را برنتابیده و معتقدند مستفاد از ادله باب، حجیت و نفوذ شهادت فرع است؛ خواه ‏شاهد اصل حاضر باشد و خواه غایب. قانونگذار در این زمینه با پیروی از نظر مشهور در ماده 1320 ق.م ‏چنین مقرر داشته است: «شهادت بر شهادت در صورتی مسموع است که شاهد اصل وفات یافته یا به ‏واسطه مانع دیگری مثل بیماری و سفر و حبس و غیره نتواند حاضر شود». مفاد ماده مزبور که موید به قبول ‏مشهور فقیهان امامی است، درواقع تخصیصی بر عمومات و اطلاقات حجیت و نفود بینه(شهادت) است. ‏نوشتار حاضر پس از فحص و جستجو در ریشه های دیدگاه مشهور، دو دلیل عمده بر آن یافته است: اجماع ‏ادعایی و نیز مستندات نقلی ناظر به باب. رهاورد پژوهش نشان می دهد اجماع پیشگفته به دلیل وجود ‏مخالفانی از قدمای اصحاب ناتمام بوده و دست کم احتمال بازگشت آن به دیگر مدارک شرعی وجود دارد؛ ‏ادله روایی مورد استناد نیز افزون بر ضعف سندی، از نظر دلالی با پاره ای دیگر از اخبار باب که مطابق ‏موازین رجالی معتبر محسوب می شوند در تعارض قرار گرفته و نهایتا در فرض تعارض و تساقط دوطایفه ‏مزبور، مرجع حکم و اصل نخستین لازم الاتباع در مسیله، عمومات اعتبار و نفوذ شهادات خواهد بود.‏

    کلیدواژگان: شهادت بر شهادت، گواهان، شاهد اصل، شاهد فرع
|
  • Abouzar Esmaeli *, Seyyed Abolghasem Naghibi Pages 1-12

    According to Article 140 of the German Civil Code, If the void legal act includes the elements of valid legal act, if the virtual will of the parties is fulfilled by the judge, the invalid legal act will be transformed into the valid legal act. in order to clarify the concept and different definitions of the institution of conversion and to express its independent nature, the distinction of this institution with similar institutions in contemporary legal doctrine is examined. to clarify the concept and different definitions of the institution of transformation and at the same time to express its independent nature, the distinction of this institution with similar institutions in contemporary juridical doctrine is examined. To achieve these goals, a descriptive-analytical approach has been used. Reduction of the transformation process and prevention of the entry of foreign elements into the legal practice are the two main features of this institution that distinguish it from similar institutions such as partial invalidity, Novation, corrections of the contract and qualification. it can be said that the institution conversion legal act is a genuine institution and despite its similarity to some legal institutions, it has a distinct and independent concept

    Keywords: nullity, conversion, Partial nullity, notation, qualification
  • The principle of independence of bank guarantees its exceptions
    Page 2
  • Time for assessment of Damage due to breach of contract (Comparative Study of UK and Iran Law)
    amir jalili, mohamadmahdi azizollahi Page 3

    In a contractual relationship, usually the result of non-compliance by one party (whether performing the act or abandoning the action) is damage to the other party, which the Compensation is the consequence of breach of this contractual liability. If the parties do not determine the extent of the damage, whether before or after the damage, The amount of damages must be determined by the court with referred to the expert, In this case, due to a delay in the filing of claim or the length of the proceedings, And changing the value of money and increasing the cost of compensation the Damage Assessment Time will be important. There is no specific rule in Iranian law and various opinions have been raised, such as the time of breach, execution of the contract, issuance or enforcement of a definitive injunction. In British law, as a general rule, the date of breach of contract has been the criterion for Assessment, with some exceptions.

    Keywords: Contractual Fault, Contractual Liability, Contractual Damages, Time for assessment of damage
  • Vahid Bazzar * Pages 13-20

    The arbitral institution is one of the entities that determine responsibility. An arbitral institution shall be considered to be an international organization that has international legal personality and, therefore, commits an internationally wrongful act and has international responsibility and for the breach of its international obligations that attributable to it. One of the obligations of the arbitral institution is the obligation to accept arbitration requests. so that these organizations, by generally announcing their arbitration rules, declare their willingness to accept international disputes, and the contracting parties, with the confidence of this fact, will opine them as settlement body for disputes arising from the contract. The refusal of the arbitral organization to accept arbitration requests often deprived the injured party for the right to access to justice. Because, except by agreement of the parties to the dispute, there is no possibility of resorting to the alternative to the settlement of the dispute, and the injured party will probably not be repaired. This refusal, which breaches the obligations of the arbitral institution, gives rise to responsibility.

    Keywords: Responsibility, Arbitral Institution, Dispute, Arbitration Request
  • Abbas Barzegarzadeh * Pages 21-30

    Articles 62 and 63 of the Statute of the International Court of Justice set out the conditions for third intervention and an intervener state. In this paper, two cases of Whaling in antarctic and Nuclear tests will be studied in order to explain the views of the International Court of Justice and its judges on the conditions of third intervention involvement in environmental cases. The study method in this research is descriptive-analytical and the main purpose of this article will be to establish a relationship between erga omnes and environmental issues with emphasis on expanding the jurisdiction of the Court in accepting third parties. We seek to answer the question of what is the relationship between the interest and the legal nature of Article 62 The Articles of Association have an interest in environmental issues for the international community. Explaining the general interest to members of the international community and the legal nature of Article 62 of the Statute, it was stated in both cases that environmental disputes are not limited to disputes. And the international community has a legal interest in entering these cases as a third intervention. .

    Keywords: Third intervention, Whaling in antarctic, nuclear Tests, Erga Omnes, International Environmental Law
  • Habid Talebahmadi Pages 31-43

    In the traditional view, no commitment is made until the negotiations lead to the conclusion of the contract. But these talks are not ineffective and, as the primary basis for establishing legal obligations, can pose risks to the parties. The two parties should be careful about their pre-contractual speech and deeds, as they may take action on the other side and may suffer losses as a result of not closing the contract. The duty of care is a legal obligation recognized in order to avoid such loss and its main principles in the pre-contractual period are: social contract theory, the principle of good faith and trust relations. The duty of care is to drive economic growth, prevent market failure, and expand trading confidence. Despite the discrepancy in the nature of the liability arising from non-compliance with this duty, it appears to be closer to non-contractual liability. Therefore, in order to prove it, the terms of non-contractual liability must be fully met. The background of the duty of care goes back to European law, and despite the existence of defensible grounds, this duty in Iranian and Islamic jurisprudence remains unknown and unregulated. However, the duty of care can be taken from the general rules of civil liability as well as Article 35 of the E-Commerce Act and stipulates its implementation.

    Keywords: duty of care, pre-contractual talks, social contract theory, good faith principle, pre-contractual period
  • Pages 44-53

    One of the questions arising about the contract of transfer of technology in kind is the influence of patent invalidation on the contract. The subject of this contract is a composition of patent, know-how with educational, technical and management helping in a way that make the transferee independent and license to use is a part of contract for its effectiveness. So, it can be said that the subject of the contract is a technology in a body that has a lot of components including patent and its existence increase the value of the subject matter of the contract. So, by patent invalidation (considering of the real monopoly before invalidation) is ceased to exist and by considering the continuous character of the contract, by analogy with the rules of lease contract, the transferee will have the option of Tabaoze-Safghe. Acceptance of option of tabaoze-safghe not only protect the motivation of transferee to challenge the unjust patent and so removing it for protection public knowledge and improper monopoly, but also give the transferee the option to decide about the destination of contract and from other side, guarantee the motivation of inventors to register their invention and making transfer of technology contracts.

    Keywords: transfer of technology in kind, patent invalidation, option of Tabaoze-Safghe. protection of public knowledge
  • Marzieh Sharghi *, Mohammad Ali Khorsandian Pages 54-70

    For decades, a kind of innovation has been applied and growing, referred to as open innovation. Open innovation is a concept in contrast to closed innovation, which refers to the use of outside resources to accelerate innovation, reduce risks and increase efficiency. In this type of innovation where multiple actors exchange ideas, knowledge and technology with heterogeneous interests, one of the most controversial issues is the role and place of intellectual property. The key question is whether intellectual property principles encourage open innovation or hinder it? And if intellectual property play an effective role in this process, then how will it be able to play its role? In this paper, it is shown by a descriptive-analytical approach that despite different and opposing theories and arguments, a strong intellectual property system can facilitate open innovation. However, due to the shortcomings or legal gaps in open innovation’s intellectual property, it is necessary to use alternative methods that amongst available approaches, defense invention patent model can provide more assurance for open innovation communities.

    Keywords: Innovation, open innovation, closed innovation, Intellectual property, patent
  • Mokhtar Mahmoudi, Ebrahim Shoarian *, Yousef Molaee Pages 71-82

    The use of swap contracts as a new method of trade has become internationally widespread and results tosome important advantages such as reduction of shipping costs, time saving in movement of the goods and elimination of export and import risk. The increasing significance and prevalence of such contracts, give rise to some questions including: what are the nature and characteristic of the swap contract in the Iranian legal system? Is there any similar concept to the swap contract in our domestic law? The present article considers similar legal concepts in response to the questions and comes to the conclusion that swap is an innominate contract under Article 10 of the Iranian Civil Code based on party autonomy. Despite undeniable similarities with barter contract, swap has a particular nature,the subject matter of the contract usually consists of fungible goods and includes special obligations based on mutual agreement of the parties as a general rule. Accordingly, the swap contract has its own specific characteristics, which have been examined in detail.

    Keywords: Swap Contract, nature, Characteristics, Counter Trade, Iranian law
  • Mohammadreza Kaykha *, Ehsan Samani, Yousef Moradi Pages 83-93

    The feint's dealing is a is a demagoguery's action By some vendors And meanwhile swindling is one of the Debatable topics in Jurisprudence and civil law; the study of The relationship between them And how to run cucumber on each are reasons to write this article; Results from research That by method of Descriptive-analytical Accepted, Expresses that "Deception" is a common element Among in the in feint's dealing and trickery; But unlike of the trickery, the feint's dealing is not Permanent companion of deception; And maybe sometimes in outcome feint's dealing The spirit of the seller or the buyer Affected And in the power stripping of thinking, dealing a merchandise at a hurry and at a different price In case of unawareness Deceived person from the Price of the day and Irrefutable price difference And the lack of reservation the option, Buyer or seller or both Have the right to terminate; as a result between feint's dealing and trickery There is a causal relationship And implementation of option, matching of criteria of option the cheating Is established

    Keywords: feint's dealing, trickery, Adaptation, option, Jurisprudence
  • Mohsen Gerami * Pages 94-104

    One of the important needs of human societies has been providing house and shelter. Applicants of housing usually tried to find people or companies to resolve this problem. In order to achieve this goal, they provided appropriate housing by cash or under special purchasing conditions. In conditional building buying, two sides of the contract sometimes did not take their commitments and they created lots of problems for each other. One of the current contracts in this field is presale building. In recent decades, this type of buying a house has been prevalent in Iran. Lack of appropriate law in this field lead to lots of files about conflicts of contract sides in courts. Therefore, legislator decided to approve a special law for this topic. Finally, the presale building law was approved in Islamic Parliament of Iran in 2010 and the regulation of the law was communicated by the government in 2014. Presale building law prevented some of the offence and fraud that its benefits are stated in this paper. Although this law has restricted house sellers and companies, it is not comprehensive yet. This paper points to lacks, defects and ambiguities of the presale building law and at the end, suggests some items for improvement of this law.

    Keywords: Pre Seal Building, pre purchase, pre seller
  • Ali Mohamadian * Pages 105-113

    The legitimacy of the testimony of the martyrdom, which is also referred to in the jurisprudence's literature as "the subordinate body", is a definite matter in jurisprudential teachings; Be careful. The reflection of this jurisprudential theory can be seen in Article 1320 BC: "Testimony to testimony is sufficient if it witnesses the principle of death or by any other obstacle such as illness, travel, imprisonment, etc." The provisions of this article, which confirms the famous acceptance of the Imamite jurisprudents, are in fact an assignment to the public and information of authority and infidelity (testimony). The present article, after examining the roots of the famous view, has found two major reasons for this: the alleged consensus as well as the transcriptive documentation of Bob. Research results show that the consensus is due to opposition from the predecessors of the unfinished companions and is at least likely to return to other Shari'a documents; the validity of the evidence cited is in addition to the weakness of the document, in part to deal with some other news Bob, who is considered to be valid according to the rules of the Reichali, is in conflict with, and ultimately assuming, the conflict

    Keywords: Testimony, binary, principle witness, subordinate witness