فهرست مطالب

پژوهش های روابط بین الملل - سال دهم شماره 4 (پیاپی 39، زمستان 1399)

نشریه پژوهش های روابط بین الملل
سال دهم شماره 4 (پیاپی 39، زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/26
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سید محمدامین آبادی*، سید جلال دهقانی فیروزآبادی صفحات 7-38

    با وجود این که بحران های بین المللی یکی از سرفصل های اصلی مطالعاتی رشته روابط بین الملل است؛ اما به نظر می رسد که تبیین آن در دیسیپلین روابط بین المل دچار چالش جدی و اساسی می باشد. بنیان این چالش نیز به نسبت بین نظریه های روابط بین المل و بحران های بین المللی بر می گردد. اساسی ترین پرسشی که در این میان مطرح می باشد این است که آیا انتظار از نظریه های روابط بین الملل با توجه به گزیده گویی و مبانی فرانظری آنها که تنها نوع خاصی از دانش را معتبر می دانند؛ برای توضیح بحران های بین المللی که متغیرهای زیادی در سطوح مختلف در ایجاد و تشدید آنها دخالت دارد انتظار به جایی است؟ این مقاله تلاش می کند به این پرسش کلیدی پاسخ دهد و فرضیه اصلی نیز در پاسخ به این سیوال این است که به دلیل پیچیدگی بحران های بین الملی و دخالت تعداد زیادی از متغیرها و بازیگران در سطوح فردی ، دولتی ، منطقه ای ،ساختاری و نهادی ، اکتفا به یک نظریه واحد برای تبیین آنها درک ناقص و ضعیفی از علل ایجاد و گسترش و شیوه های مدیریت این بحران ها ارایه می کند؛ به همین دلیل با استفاده از رهیافت گلچین گرایی بهتر می توان به تبیین بحران های بین المللی پرداخت.

    کلیدواژگان: گلچین گرایی، بحران بین المللی، فرانظریه، نظریه روابط بین الملل
  • بهرام عین الهی معصوم، احسان کاظمی* صفحات 39-80

    آنچه در علوم اجتماعی، به طور عام، و در رشته روابط بین الملل، به طور خاص، بسیار مورد توجه بوده نظریه است اما فرایند ساختن یا شکل گیری این نظریه، یعنی نظریه پردازی، مورد غفلت دانشمندان این حوزه بوده است. در رابطه با نظریه پردازی و آغاز آن بین دانشمندان علوم اجتماعی اختلاف نظر وجود دارد، در حالی که چشم انداز گرایان آغاز علم و نظریه پردازی را نظریه تصور می کنند، تجربه گرایان نظریه را مسبوق بر مشاهده می دانند. نظریه پردازی تجربی فرایندی است که از مشاهده آغاز شده و به نظریه ختم می شود و در این فرایند مراحل مختلفی وجود دارد که به طور کلی دو مرحله زمینه اکتشاف و زمینه داوری را در بر می گیرد. نظریه تجربی در صدد تبیین رابطه اجزاء واقعیت مورد مطالعه و تبیین چرایی عمل کرد قانون یا قوانین مبین واقعیت است. همچنین نظریه از قدرت پیش بینی کنندگی برخوردار است که با توسل به قیاس ممکن می شود. در نهایت می توان از تبیین و پیش بینی نیز فراتر رفته و بر مبنای نظریه موجود به سناریونویسی و تجویز راهبردهای مقتضی پرداخت. در این راستا، هدف پژوهش حاضر این است تا با استفاده از روش توصیفی و تحلیلی، فرایند پیشرفت نظریه پردازی، و به تبع، علم را از مشاهده تا تجویز توصیف و تبیین کند.

    کلیدواژگان: استقراء قیاس، مشاهده، نظریه، نظریه پردازی
  • شهره پیرانی*، سید عبدالله رضوی صفحات 81-124

    به همان اندازه که برآمدن و ظهور قدرت ها در عرصه جهانی امری طبیعی است، افول و فرود آن ها نیز امری طبیعی است. عوامل متعددی بسته به نوع قدرت برتری در این صعود و افول نقش دارند؛ جنگ، اقتصاد، هزینه های ناشی از ابرقدرت بودن، سیاست های جهانی، افول ایدیولوژی ها و مواردی از این دست از مهمترین دلایل این افول هستند. ایالات متحده آمریکا که دوران صعود در عرصه جهانی را از قرن نوزدهم آغاز کرده بود، پس از پایان جنگ سرد و با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، به عنوان یک قدرت هژمون در عرصه بین الملل شناخته شد. با این وجود از همان زمان نشانه هایی مبنی بر افول این قدرت نیز قابل مشاهده بود. مطالعات نشان داده که ایالات متحده از نظر شاخص های سیاسی همانند دمکراسی، حقوق بشر، قدرت نرم (آموزش، تحصیلات تکمیلی و تعداد دانشجویان خارجی،کمک به کشورهای کمتر برخوردار و...)، قدرت نظامی(بودجه نظامی و هزینه های نظامی قدرت های رقیب) ، قدرت اقتصادی و سایر شاخص های برتری هژمونیک، فاصله اش با سایر رقبای جهانی در حال کاهش است. مقاله حاضر درصدد است عوامل سیاسی- اقتصادی این کشور که منجر به افول اقتصادی را بررسی نموده. سوال اصلی ما این است که عوامل موثر سیاسی- اقتصادی افول هژمون آمریکا کدامند؟ روش این مقاله کیفی از نوع توصیفی تحلیلی است که از منابع اسنادی و کتابخانه ای برای پاسخ به سوال اصلی بهره می برد.

    کلیدواژگان: افول، امریکا، بدهی، نابرابری، لیبرالیسم
  • سید محمد حسینی* صفحات 125-146

    این مقاله در نظر دارد با بهره از نظریه امنیتی کپنهاگ به عوامل موثر بر منطقه گرایی درون زا بپردازد و از آن زاویه، دو روند منطقه گرایی درون زا و برون گرا در خاورمیانه را آسیب شناسی نماید. راهکار اصلی نویسنده برای آغاز منطقه گرایی درون زا، آغاز سیاست همسایگی از جانب قدرت های موثر منطقه ای است که مستظهر به قدرت فرهنگی و تمدنی هستند. ایران همان قدرت منطقه ای است که اولا مستظهر به قدرت فرهنگی و تمدنی است و ثانیا آزادشدن قدرت آن در گرو کاهش تنش های منطقه ای، کاهش مداخلات قدرت های برون منطقه ای و آغاز فرایند منطقه گرایی درون زا و یا درون نگر است. پرسش اصلی مقاله عبارت است از: مهمترین موانع منطقه گرایی درون زا در غرب آسیا چیست و جمهوری اسلامی ایران چگونه می تواند سیاست همسایگی به منظور تحقق منطقه گرایی درون زا در غرب آسیا را فعال کنند؟ در پاسخ به این سوال این فرضیه را در محک آزمون قرار داده ایم که: تعارضات ساختاری فعال در منطقه، اقتصاد غیر مکمل، سبک زندگی متعاکس و الگوی دوستی و دشمنی متناقض مهمترین موانع منطقه گرایی درون زا در خاورمیانه است. همچنین اعتماد به نفس الیت سیاسی قدرت های منطقه ای، مستهظر به فرهنگ و تمدن قوی برای آغاز سیاست همسایگی، ظرفیت های مادی و معنوی لازم برای اعتماد سازی و مشارکت طلبی و تلاش برای کاهش تنش های منطقه ای در یک فرآیند بطیییی، کاهش مداخلات منفی قدرت های خارجی در غرب آسیا را فرآهم می کند و زمینه های لازم را برای تحقق منطقه گرایی درون زا فراهم می کند. در این مقاله به پیامدهای روند عادی سازی اعراب با اسراییل برای منطقه گرایی نیز پرداخته می شود.

    کلیدواژگان: منطقه گرایی، برون گرا، خاورمیانه، ایران، مکتب کپنهاگ
  • هاوری مدرس، جلیل نائبیان، پرویز احدی صفحات 147-176

    حیات بدون حکومت در جوامع انسانی پرمشقت است، اما هرنوع حکمرانی نیز نمی تواند کارکردهای مطلوب داشته باشد، حکمرانی هایی که در قرون گذشته بر اساس تسلط گروه های پیروز در جنگ ها و کشمکش های خشونت بار شکل می گرفت کمینه هایی از کارکردهای مفید را برای حفاظت از ارزش ها و دارایی های افراد و جوامع داشته اند، از طرفی این سازمان دهی ها از آنجا که متاثر از منافع ذی نفعان مسلط شکل می گرفت عدالت مبنایی آن با چالش روبر بود. سازمان یافتگی حکمرانی دولت ها در قلمروهای ملی بر پایه نهادهای انتخابی پدیده ای مربوط به عصر مدرن یا به عبارتی جمهوری های مدرن است.  برون رفت از وضع طبیعی در فلسفه سیاسی هابز، جان لاک و ژان ژاک روسو مستلزم نوعی از حکمرانی است. اما صرف ایجاد سازوکارهای حکمرانی به معنای رسیدن به مطلوب نیست، بلکه باید قواعد و قوانین حکمرانی برپایه عدالت باشد و هم این طور در اجرای آن عدالت رعایت شود که ملزوماتی دارد، جمهوری های مدرن مساعی در این جهت هستند و در این مقاله به روش توصیفی تحلیلی و از منظری تطبیقی به نهادهای انتخابی در حکمرانی جمهوری مدرن ترکیه و جمهوری اسلامی ایران پرداخته می شود و کارکردهای آن باتوجه به اهداف بررسی می شود.

    کلیدواژگان: حکمرانی خوب، جمهوری اسلامی ایران، ترکیه
  • عبدالرضا عالیشاهی، ابراهیم برزگر، محمدباقر خرمشاد، عباسعلی رهبر صفحات 177-204

    حضور محمد بن سلمان در مقام ولیعهدی و اصلاحات وسیع وی، نظام سعودی را با تحولات عمیقی مواجه نموده و جایگاه علمای اعظم وهابی را با تهدیدات عمده ای مواجه نمود به همین سبب، مقاله حاضر تلاشی است برای پاسخ به این سوال که جایگاه وهابیسم سنتی در عربستان سعودی از زمان به روی کارآمدن محمد بن سلمان در مقام ولایتعهدی چه تغییراتی کرده است؟ فرضیه نویسندگان تاکیدی است بر این مسئله که از زمان تصدی ولایتعهدی بن سلمان، شکاف ها میان او و وهابیون تعمیق یافته است. روش تحقیق مقاله تحلیلی توصیفی و یافته های مقاله بر اساس تیوری جستاری اسپریگنز نشان دهنده چهار مرحله کلان است. در مرحله نخست؛ وهابیسم سنتی و ایدیولوگ های محافظه کار آن مشکل بزرگ عربستان برای توسعه و الگوبرداری از غرب هستند. در مرحله دوم بن سلمان معتقد است که دامنه اختیارات گسترده علمای وهابی، بافت مذهبی و فقدان حضور طبقات روشنفکر و حامی تفکرات اصلاحات، علل و عوامل این مشکلات می باشد. در مرحله ترسیم ذهنی آرمانشهر بن سلمان معتقد است بایستی به تحقق سکولاریسم و شخصی سازی مذهب در عربستان، توقف تدریجی صدور ایدیولوژی وهابیسم و بنیادگرایی به کشورهای منطقه و الگو سازی سکولاریسم سعودی برای اعراب خاورمیانه اقدام نماید و در نهایت در مرحله چهارم یا ارایه درمان بن سلمان عقیده دارد بایستی به کاهش چشمگیر دامنه اختیارات علمای اعظم وهابی، احیای حقوق زنان، کمرنگ شدن ارزش های دینی و اسلامی، شکلگیری طبقه جدید روشنفکران حامی غرب و حذف تدریجی آموزه های وهابیسم از نظام آموزشی عربستان سعودی مبادرت نماید.

    کلیدواژگان: عربستان سعودی، وهابیسم سنتی، محمد بن سلمان
  • غلامرضا کحلکی، عبدالرضا بای*، علی محمدزاده صفحات 205-240

    اختلاف ها در عرصه ملی امری اجتناب ناپذیر هستند؛ اما ناکارآمدی روش های رایج حل وفصل اختلاف ها در سطح ملی و نیز عدم موفقیت مداخله های بین المللی، سرایت آن ها را به عرصه بین الملل به دنبال دارد؛ با عبور اختلاف ها از مرز تعارض و ورود به محدوده بحرانی، کنش های کنشگران جامعه بین الملل از تعادل خارج شده و درنتیجه، صلح و امینت در عرصه بین الملل به چالش کشیده می شود. نوشتار پیش رو، تلاش می کند تا به این پرسش پاسخ دهد که چگونه می توان در وضعیتی که رویکردهای هژمون گرایانه در عرصه بین الملل تشدید بحران ها را موجب می شوند، از سرایت اختلاف های ملی به عرصه بین الملل و ایجاد تعارض و بحران در سازمان جامعه بین المللی ممانعت به عمل آورد؟ در این پژوهش، با روشی کاربردی و از طریق مطالعه اسنادی و کتابخانه ای، ضمن بررسی روش های رایج حل وفصل اختلاف های بین المللی، مدل استراتژیکی پیشنهاد می شود تا از رهگذر آن، بتوان تحقق صلح و امنیت بین المللی را در عرصه جهانی تجربه کرد. در واقع، نظر به ناکارآمدی روش های رایج حل و فصل اختلاف ها در عرصه بین الملل، نوشتار پیش رو، پیشنهاد تشکیل «شورای مردم نهاد صلح و امنیت بین المللی» را ارایه می نماید؛ پیشنهادی که به منظور تحقق عرف فطری موجد صلح و مبتنی بر رویکردی جامع، سیستمی و استراتژیک ارایه می شود. پیشنهادی که به آینده تعلق دارد...

    کلیدواژگان: اختلاف، تعارض و بحران بین المللی، صلح و امنیت بین المللی، رویکرد سیستمی و استراتژیک، شورای مردم نهاد صلح و امنیت بین المللی
  • فیروزه حاج علی اکبری، سحر اسدزاده منجیلی، محمد طالقانی، مهران مهدی زاده صفحات 241-268

    توسعه و مقاوم سازی زنجیره های ارزش محصولات کشاورزی می تواند به عنوان یک ابزار قدرتمند در راستای کاهش فقر و مبارزه با چالش امنیت غذایی و تاب آوری در مواقع بحرانی و شوک آور به ویژه در کشورهای در حال توسعه مورد توجه قرار گیرد و به اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی مبنی بر درون زا و برون نگر بودن کمک کند و بی توجهی به آن باعث کاهش سرمایه گذاری و از بین رفتن فرصت های شغلی شود. در این راستا، اهداف پژوهش شناسایی عوامل موثر داخلی و خارجی زنجیره ارزش محصول استراتژیک چای و ارایه راهبردهایی برای توسعه پایدار زنجیره ارزش این محصول جهت رونق تولید در نظر گرفته شد؛ زیرا این موضوع به لحاظ تحقق سیاست های کلان نظام از نظر اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی، رقابتی و سیاسی- امنیتی از اهمیت بالایی برخوردار است. لذا پژوهش بلحاظ هدف کاربردی، از نوع پیمایشی- تحلیلی و در آن از رویکرد کیفی بهره گرفته شد. بدین ترتیب ابتدا مروری بر مبانی نظری و پیشینه پژوهش انجام گرفته و با بهره گیری از رویکرد تحلیلی مقایسه ای، زنجیره های ارزش چای کشورهای برتر بررسی شد؛ سپس برای گردآوری داده ها، ابتدا نقاط قوت و ضعف، فرصت ها و تهدیدها طی جلسات هم اندیشی انفرادی و گروهی (طوفان ذهنی) احصاء و به منظور جمع بندی عوامل داخلی و خارجی، فرم های نظرسنجی میان خبرگان صنعت چای توزیع گردید. پس از گردآوری فرم ها، 12 نقطه قوت، 24 نقطه ضعف، 21 فرصت و 24 تهدید جمع بندی و در راستای ساماندهی و توسعه آن،راهبردهای یکپارچگی استراتژیک/ بهینه سازی بخشهای تولیدی و راهبردهای تولید صادراتمحور و رسوخ در بازار ارایه گردید.

    کلیدواژگان: زنجیره ارزش، محصولات صادرات محور، سیاست های اقتصاد مقاومتی
  • سودابه مختاری، گارینه کشیشیان سیرکی* صفحات 269-290
    امروزه، کاربرد قدرت نرم و بومی سازی آن در تحولات نظام اقتصادی - سیاسی جهانی ضرورتی انکارناپذیر است که آن را در سه بعد فرهنگی، اقتصادی و سیاسی می توان مورد بررسی قرار داد. یکی از متغیرهای فرعی در بخش فرهنگی، ورزش می باشد. همچنین با تغییر شکل منازعات بعد از جنگ سرد، دیپلماسی مسیر اول که روشی برای حل منازعات بر سر منافع و قدرت است به تنهایی قادر به حل منازعات نبود. از این رو روش های دیگری از جمله دیپلماسی مسیر دوم با هدف رفع ابعاد ریشه ای منازعه به کمک دیپلماسی رسمی آمده و نقش مکمل را ایفا نمود. این تکنیک که توسط افراد غیررسمی و در محیط های غیررسمی صورت می گیرد یکی از گام های موثر در راستای فراهم آوردن زمینه صلح در سطوح رسمی است و یکی از گونه های دیپلماسی مسیر دوم، دیپلماسی ورزشی است. این پژوهش که به روش کیفی و با استفاده از شیوه تیوری داده بنیان انجام گرفته، به دنبال پاسخ به این سیوال است که نقش دیپلماسی مسیر دوم در مناسبات ایران و آمریکا، در حیطه دیپلماسی ورزشی چیست؟ ابزار تحقیق مصاحبه بوده و جامعه آماری مدیران ورزشی می باشند. نتایج تحقیق نشان داد که چهار ردیف گسترده شامل توسعه چندجانبه، همبستگی، مدیریت ارتباطات و پرستیژ بین المللی با زیرطبقه های خود به عنوان مولفه های اصلی دیپلماسی مسیر دوم در مناسبات ایران و آمریکا موثرترند، و دیپلماسی مسیر دوم، بخصوص دیپلماسی ورزشی می تواند اثرگذاری به مراتب بیشتری در شرایط بحرانی داشته باشد؛ جایی که دیپلماسی رسمی قادر به حل منازعات منافع و قدرت نمی باشد.
    کلیدواژگان: دیپلماسی مسیر دوم، دیپلماسی ورزشی، مناسبات ایران و آمریکا
  • خادم علی تهذیبی، رضا سیمبر* صفحات 291-316

    پژوهش حاضر درصدد تدوین سناریوهای آینده صلح و امنیت نظام بین الملل معاصر با تاکید بر مولفه های امنیت جامع است. از این منظر پس از بسط فضای مفهومی موضوع، ضمن بررسی مولفه های موثر بر امنیت از جمله سه مولفه اقتصاد، محیط زیست و حقوق بشر، بر اساس روش سناریو نویسی سناریوهای محتمل آینده امنیت بین الملل را مشخص خواهد نمود. یافته های تحقیق حکایت از آن دارند که اولا؛ امنیت جامع، رهیافتی است که در آن به مقوله امنیت، صرفا از نگاه سیاسی و نظامی نگریسته نمی شود، بلکه مولفه های درهم تنیده ای همچون حقوق بشر، اقتصاد جهانی و محیط زیست را در خود جای داده است، ثانیا؛ مقوله امنیت در نظام بین الملل معاصر علیرغم تلاش های صورت گرفته برای تحقق جامعیت آن، هنوز عمدتا نظامی و سیاسی محور است. این موضوع سبب شده تا امنیت در اشکال سیاسی و نظامی نتواند صلح و ثبات را در نظام بین الملل محقق کند، بلکه مولفه های امنیت جامع همچون حقوق بشر، اقتصاد جهانی و محیط زیست است که می تواند تامین بخش صلح و امنیت برای آینده نظام بین الملل معاصر باشد. این مقاله به این نتیجه رسیده است که با توجه به رشد فزاینده بحران های زیست محیطی در سطح جهان، سناریوهای مرتبط با محیط زیست در امنیت آینده نظام بین الملل معاصر محتمل و مرجح است و لذا بحران های محیط زیستی تاثیر به مراتب بیشتری به-نسبت اقتصاد و حقوق بشر برامنیت بین المللی خواهد داشت.

    کلیدواژگان: امنیت بین الملل، مولفه های اقتصادی، مولفه های حقوق بشری، مولفه های محیط زیستی، سناریوهای احتمالی
|
  • Seyed Mohammad Aminabadi *, Seyed Jalal Dehghani Firoozabadi Pages 7-38

    Although International crisis are one of the main study subjects of the Discipline of International Relations , but it seems that Explanation of these crisis in the Discipline seriously is a challenging matter. The Root of this challenge is mainly related to the Relationship between Theories of International Relations and International Crisis. The Fundamental question which is significant in this field is that according to the parsimony and meta theoretical basics of IR Theories which just verified specific kind of knowledge, Are these theories capable to explain international crisis which there are different and various variables in different levels that affect their creation and their Escalations? This Article Attempts to answer this key question and The main hypothesis applied for answering This question includes: Given to the complicated situation of international crisis and interference of very different variables and players in various level including individual, governmental, regional, structural and system level, using just one and unique theory for explanation of them , providing incapable and weak understanding of the main cause of their creation , Escalation and management of these crisis. For this reason, The International crisis can be better explained using the Eclecticism approach.

    Keywords: Eclecticism, International crisis, Meta theory, Theory of international Relations
  • Bahram Eynolahi Masoum, Ehsan Kazemi * Pages 39-80

    In the social sciences, in general, and in the field of international relations, in particular, much attention was paid to theory, but the process of constructing or developing this theory, namely the theory, has been neglected by scientists in this field. There is a controversy about the theory and the beginning of it between social scientists, while viewers think of the beginning of science and theory as the theory, the empiricists view the theory as observable. Empirical theory is a process that begins with observation and ends with theory, and in this process there are various stages that generally involve two stages of the ground of exploration and the field of arbitration. The empirical theory seeks to explain the relationship between the elements of reality studied and the explanation of why the law acts or the laws of reality. Also, the theory has predictive power that can be used by analogy. The empirical theory seeks to explain the relationship between the elements of reality studied and the explanation of why the law acts or the laws of reality. Also, the theory has predictive power that can be used by analogy. Finally, explanation and prediction can be further extended and, based on existing theory, into scenario planning and appropriate strategies. In this regard, the purpose of the present research is to describe and explain the science of the development of the theory, and consequently, from observation to prescribing, using the descriptive and analytical method.

    Keywords: Induction, Analogy, observation, theory, Theorizing
  • Shohreh Pirani *, Seyyed Abdollah Razavi Pages 81-124

    Just as it is natural for powers to rise and fall on the world stage, so it is natural for them to decline and fall. There are several factors involved in this rise and fall, depending on the strength of the advantage; War, economics, the costs of being a superpower, global politics, the decline of ideologies, and the like are among the most important reasons for this decline. The United States, which began its rise on the world stage in the 19th century, became an international hegemonic power after the end of the Cold War and the collapse of the Soviet Union. However, from that time on, there were signs of a decline in this power. Studies have shown that the United States in terms of political indicators such as democracy, human rights, soft power (education, graduate education and the number of foreign students, assistance to less privileged countries, etc.), military power (military budget and military spending of rival powers) , Economic power and other indicators of hegemonic superiority, its distance from other global competitors is narrowing. The present article seeks to examine the political-economic factors of this country that lead to economic decline. Our main question is what are the effective political-economic factors of the decline of American hegemony? The method of this article is qualitative of descriptive-analytical type that uses documentary and library sources to answer the main question.

    Keywords: Decline, America, Debt, inequality, Liberalism
  • Seyed Mohammad Hoosseini * Pages 125-146

    This article intends to use the Copenhagen security theory to address the factors affecting endogenous regionalism and from that perspective, to pathologies the two trends of endogenous and extroverted regionalism in the Middle East. The author's main strategy for initiating endogenous regionalism is the beginning of a neighborhood policy by influential regional powers that are subject to cultural and civilizational power. Iran is a regional power firstly, is subject to cultural and civilizational power, and secondly, the release of its power depends on reducing regional tensions, reducing the interventions of extra-regional powers and starting the process of endogenous or introspective regionalism. The main question is: What are the most important obstacles to endogenous regionalism in West Asia and how can I.R.Iran activate its neighborhood policy to achieve endogenous regionalism in West Asia? answering this question, we tested this hypothesis: active structural conflicts in the region, incomplete economics, a reciprocal lifestyle, and a paradoxical pattern of friendship and enmity are the most important obstacles to endogenous regionalism in the Middle East. Also, the self-confidence of the political elites of the regional powers, due to the strong culture and civilization to start the neighborhood policy, the material and spiritual capacities necessary to build trust and participation and try to reduce regional tensions in a slow process, reduce negative interventions of foreign powers in the West. It provides Asia with the necessary conditions for the realization of endogenous regionalism. Article discusses the consequences of the process of Arab normalization with Israel for regionalism.

    Keywords: regionalism, Extravert, Middle East, Iran, Copenhagen School
  • Hawery Modares, Jalil Naeabiyan, Parviz Ahahdi Pages 147-176

    The issue of Election monitoring and execution is a powerful tool in promoting democracy, political rights and principled goverance. Examining the pathology of this issue, challenges and dangers involved in the process of applying the tactics behind the institutions in charge of these matters is one of the main concerns of the rulers and political elites. In this way, using the election experiences of countries that have a suitable political, cultural and social atmosphere appropriate to the political climate of Iran, could be a useful option. Iran and its western neighbor Turkey have passed through similar processes in establishing their modern nation-states. Historical similarities, the independence-seeking policies of the two countries against imperialism, ethnic, religious, and in some cases even linguistic commonalities prove that the similarities between the two countries are not a new phenomenon. In this article, with a comparative approach, we compare the monitoring and executive institutions of Iran and Turkey and discuss the performance of these institutions.

    Keywords: Monitoring, Executive Institutions, Election, Iran, Turkey
  • Abdolreza Alishahi, Ebrahim Barzagar, Mohammad Bagher Khoramshad, Abasali Rahbar Pages 177-204

    The presence of Muhammad ibn Salman as Crown Prince and his extensive reforms have profoundly changed the Saudi system and posed major threats to the position of the great Wahhabi scholars. For this reason, this article is an attempt to answer the question: what changes the position of traditional Wahhabism in Saudi Arabia has changed since Muhammad bin Salman took office. The authors' hypothesis emphasizes that the gap between him and the Wahhabis has deepened since bin Salman took office. The research method of the descriptive analytical article and the findings of the article based on Sprages's research theory represent four macro stages. First; Traditional Wahhabism and its conservative ideologues are Saudi Arabia's great problem for developing and following the example of the West. In the second stage, Ibn Salman believes that the scope of authority of Wahhabi scholars, religious context and the lack of presence of intellectual classes and supporters of reformist ideas are the causes and factors of these problems. In the stage of drawing the utopia, Ibn Salman believes that secularism and personalization of religion should be realized in Saudi Arabia, the gradual cessation of Wahhabism and fundamentalism should not be exported to the countries of the region, and Saudi secularism should be modeled for the Arabs in the Middle East. It must significantly reduce the powers of the great Wahhabi scholars, revive women's rights, diminish religious and Islamic values, form a new class of pro-Western intellectuals, and gradually remove Wahhabi teachings from the Saudi education system

    Keywords: Saudi Arabia, Traditional Wahhabism, Muhammad bin Salman
  • Gholamreza Kahlaki, Abdolreza Bay *, Ali Mohammadzadeh Pages 205-240

    Disagreements in the national arena are inevitable; but the inefficiency of the common methods of resolving disagreements at the national level, Also the failure of international interventions, leads to their spillover to the international arena; by the crossing of disagreements from the border of conflict relationships and entering the crisis range, the actions of the actors of the international community are out of balance, due to, international peace and security are being challenged. The present article tries to answer the question of how to prevent the spillover of national differences to the international arena and to create conflict and crisis in the organization of the international community? In this research, with a practical method and through documentary and library study, while examining the common methods of resolving international Disagreements, a strategic model is proposed so that international peace and security can be experienced in the global arena. For this purpose, the following article proposes the formation of "non-government's Council of International Peace and Security". A proposal for the realization of the "Innate Custom" of peacebuilder that based on a comprehensive approach, systematic and strategic. Proposal for the future…

    Keywords: International Peace, Security, Systemic, strategic approach, Non-government's Council of International Peace
  • Firoozeh Hajaliakbari, Sahar Asadzadeh Manjili, Mohammad Taleghani, Mehran Mehdizadeh Pages 241-268

    Developing and strengthening agricultural value chains for domestic and foreign markets can be a powerful tool to alleviate poverty and tackle the challenge of food security and resilience in times of crisis and shock, especially in developing countries. Consider development now and help implement resilient and extroversion-based resistance economy policies that neglect to reduce investment and job loss. In this regard, the research objectives identify the internal-external factors in the value chain of tea products and provided strategies for organizing and sustaining this product for the production prosperity;Because this issue is very important in terms of achieving the macro policies of the system and the economic, social, environmental, competitive and security objectives.Therefore, the research is an applied and analytical survey in which qualitative approach is used.First, an overview of the research background is done and using a comparative analytical approach, the tea value chains of the top countries were comparisioned, then, to gather data from tea industry experts, at first, the strengths and weaknesses, opportunities and threats were identified by using brain storming and in order to aggregate internal and external factors, polling forms were distributed among the experts.After collecting data, 12 strengthes, 24 weaknesses, 21 opportunities and 24 threats were combined;It was found that the tea status in Iran is far from desirable position and in line with the prosperity of

    Keywords: Value chain, Export-Oriented Products, Resistance Economics Policies
  • Soudabeh Mokhtari, Garineh Keshishyan Siraki * Pages 269-290
    Today, the use of soft power and its localization in the evolution of the global economic-political system is an undeniable necessity that can be examined in three dimensions: cultural, economic and political. One of the sub-variables in the cultural sector is sports. Also, with the transformation of post-Cold War conflicts, first-line diplomacy, which is a way of resolving conflicts over interests and power, could not resolve conflicts alone. Hence, other methods, such as second-line diplomacy, came to the aid of formal diplomacy with the aim of removing the roots of the conflict and played a complementary role. This technique, which is performed by informal individuals and in informal settings, is one of the most effective steps towards providing peace at the formal level, and one of the second types of diplomacy is sports diplomacy. This qualitative research using data-based theory method seeks to answer the question that what is the role of second-line diplomacy in Iran-US relations in the field of sports diplomacy? The research tools are interviews and the statistical population is sports managers. The results showed that four broad lines including multilateral development, solidarity, communication management and international prestige with their subcategories as the main components of second-line diplomacy are more effective in Iran-US relations, and second-line diplomacy, especially sports diplomacy. Can be much more effective in critical situations; Where formal diplomacy is unable to resolve conflicts of interest and power.
    Keywords: Second way diplomacy, Sports Diplomacy, Iran-US relations
  • Khadem Ali Tahzibi, Simbar Reza * Pages 291-316

    Editing the future scenarios of peace and security of contemporary national council emphasizes on the comprehensive security. From this perspective, after expansion of the conceptual space of the subjective, while studying the components, effective on security such as 3 components of economic, environment and Human right, based on method of scenario- writing will determine the next probability scenarios of international scenarios. The findings of the research indicates that firstly, the comprehensive security is a approach in which security category has not been considered from view of politically and military, but is including the intertwined components such as human rights, global economic and environment , secondly, the security category in contemporary international council, still is usually military & Political oriented , despite the efforts, performed for achievement of its comprehensiveness. This subject has caused to security in political and military forms can’t create peace and stability in an international council, but the comprehensive security components such as human rights, global economic and environment are that can supply the part of peace and security for future of the contemporary international council. This article indicates that with consideration to increasing growth of environmental crises throughout the world , the scenarios , related to environment is probable and preferred in the future security of contemporary international council, so the environmental critics are more effective on international security proportional to economic and human rights.

    Keywords: International security, Economic Components, Human rights components, Environmental Components, probability scenarios