فهرست مطالب

پزشکی قانونی - سال بیست و ششم شماره 3 (پیاپی 95، پاییز 1399)

مجله پزشکی قانونی
سال بیست و ششم شماره 3 (پیاپی 95، پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/01/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • کبری خواجوی سه گنبد، علی اکبر سلیمانیان*، احمد حیدرنیا صفحات 1-7
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی ویژگی های روانشناختی زنان  خشونت دیده از طریق تجارب زیسته آنان انجام گرفت.

    روش شناسی پژوهش

    این پژوهش با روش تحقیق کیفی و طرح پدیدارشناسی صورت گرفت . مشارکت کنندگان شامل 12 تن از زنان خشونت دیده ای می شدند که جهت شکایت از همسر به دلیل ضرب و جرح به مرکز پزشک قانونی شهرستان بجنورد مراجعه نموده بودند. این افراد با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده وپس از تکمیل پرسشنامه خشونت حاج یحیی و اطمینان از مورد خشونت واقع شدن، مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته با آنان انجام شد. بررسی داده ها بر اساس مراحل روش تجزیه و تحلیل دیکلمن صورت گرفت.

    یافته ها

    پس از جمع آوری اطلاعات و نوشتن خلاصه تفسیری ،  به طور کلی  تعداد 5 مقوله اصلی، 17 مفهوم و 173کد اولیه به دست آمد؛ سندروم زن تسلیم، ترس از استیگمای اجتماعی، مشکلات و تعارضات جنسی، عزت نفس پایین و درماندگی آموخته شده   به عنوان مقولات اصلی حاصل از این تحقیق استخراج گردید.

    نتیجه گیری

    از دیدگاه زنان وجود برخی ویژگی های روانشناختی در آنان می تواند پیش بینی کننده و تداوم بخش پدیده خشونت خانگی علیه آنان باشد. سندروم زن تسلیم، ترس از استیگمای اجتماعی،مشکلات و تعارضات جنسی،عزت نفس پایین و درماندگی آموخته شده می تواند تبیین کننده خشونت پذیری و تداوم آن در این زنان باشد و تهیه پروتکل مبتنی بر نتایج این پژوهش جهت آموزش به زنان، قبل و بعد از ازدواج پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: خشونت خانگی، عوامل روانشناختی، زنان خشونت دیده
  • زهره هنرور، محسن دوستکام*، حسن توزنده جانی صفحات 2-6
    هدف

    پیشرفت هر سازمانی وابسته به  برخورداری از نیروی انسانی سالم و کارآمد است. هدف از این پژوهش بررسی رابطه  فرسودگی شغلی ، تحمل پریشانی و ابعاد فراهیجان در کارکنان پزشکی قانونی بود .

    روش 

    این مطالعه از نوع پژوهش های توصیفی تحلیلی بود که  بین کارکنان پزشکی قانونی مشهد در سال 1399 انجام شد که با روش نمونه گیری در دسترس 45 نفر مورد بررسی قرار گرفتند . برای جمع آوری اطلاعات از  پرسش نامه های دموگرافی و  فرسودگی شغلی مزلاچ و پرسش نامه تحمل پریشانی سیموند و کاهر و پرسش نامه فراشناخت و فراهیجان مثبت بیر و مونته آ استفاده شد   پس از توزیع و جمع آوری پرسشنامه ها، داده ها در نرم افزار 21 SPSS-مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.. برای آزمون نرمال بودن داده ها از آزمون کولوموگراف-اسمیرنوف استفاده شد. سطح معنی داری تمامی آزمونها 0.05 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    میانگین نمره خستگی عاطفی (55/1±67/2) ، مسخ شخصیت (59/1±52/1) و ناکارامدی شخصی (19/1±92/2) بود که بیانگر فرسودگی متوسط در خستگی عاطفی و فرسودگی بالا در نقصان تحقق شخصی بود .  بین متغیر های فرسودگی شغلی ، تحمل پریشانی و ابعاد فراهیجان رابطه ی معنادار وجود داشت.

    نتیجه گیری

      با توجه به تاثیر فرسودگی شغلی در عملکرد شغلی، خانو ادگی و فردی و نیز  ارتباط آن با تحمل پریشانی و ابعاد فراهیجان اهمیت کاهش عوامل تنش زا محیطی به وسیله ی سازماندهی عوامل شغلی همچنین آموزش مهارتهای روانشناختی باید مورد توجه قرار بگیرد .

    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، ابعاد فرا هیجان، تحمل پریشانی
  • کامبیز سلطانی نژاد* صفحات 185-197
    مقدمه

    نوویچوک ها به عنوان نسل چهارم سلاح های شیمیایی و از دسته عوامل اعصاب محسوب می شوند. این دسته از عوامل اعصاب در دوران جنگ سرد و در اتحاد جماهیر شوروی(سابق) تولید شدند. با توجه به محرمانه بودن فرآیند ساخت این عوامل، اطلاعات کمی در رابطه با خصوصیات این ترکیبات وجود دارد. مانند سایر عوامل اعصاب، نوویچوک ها از دسته ترکیبات ارگانوفسفره می باشند که دارای خاصیت مهار غیررقابتی و برگشت ناپذیر آنزیم استیل کولین استراز می باشند. اطلاعات اولیه قدرتی بیش از 8-5 برابر از عامل VX را برای این ترکیبات ارایه نمودند. اگرچه این ترکیبات تاکنون به عنوان سلاح شیمیایی در نبردها مورد استفاده قرار نگرفته اند، با این وجود استفاده از این عوامل در حملات تروریستی شیمیایی در سال های اخیر، سبب شد که لزوم آشنایی هر چه بیشتر با مخاطرات و جنبه های سم شناسی این عوامل برای گروه پزشکی اهمیت بیشتری یابد. در این مقاله ضمن مروری بر تاریخچه توسعه و تولید، ساختار شیمیایی، مکانیسم اثر، توکسیکوکینتیک و سم شناسی این عوامل، به بررسی آخرین اطلاعات در رابطه با روش های تشخیص و درمان مسمومیت با این عوامل نیز پرداخته خواهد شد.

    نتیجه گیری

    بر خلاف اطلاعات اولیه، به نظر می رسد مسمومیت ناشی از نوویچوک مانند سایر عوامل ارگانوفسفره می باشد و با انجام اقدامات درمانی سریع و مناسب قابل مدیریت می باشد. با توجه به وجود تهدید جهانی در زمینه حوادث تروریستی با این عوامل، آشنایی گروه پزشکی با این سموم جهت تشخیص و درمان بهینه قربانیان، ضروری می باشد.

    کلیدواژگان: نوویچوک، سلاح های شیمیایی، عوامل اعصاب، سم شناسی
  • آسیه افتخاری، مریم بختیاری* صفحات 199-209
    مقدمه

    اختلال استرس پس از سانحه (PTSD (نوعی اختلال ناهمگون است که افراد در معرض تروما را تحت تاثیر قرار میدهد. اگرچه ویژگیهای تشخیصی آن در کتابچه راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، نسخه پنجم مجددا طبقهبندی شده است، اما این اختلال با یادآور یهای بیش از حد و ناخواسته از تروما، همچنین اجتناب از یادآورهای تروما مشخص میشود. الگوهای شناختی و خلقوخوی منفی این اختلال و ناهمگونی علایم آن در افراد مختلف حاکی از وجود مکانیز مهای متعدد مغز و اعصاب در زمینه PTSD است. تحقیقات طی چند دهه گذشته، چندین راه بالقوه برای شناسایی نشانگرهای زیستی تشخیصی برای PTSD نشان داده است. این موارد شامل سیستمهای انتقالدهنده منوآدنرژیک، محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-آدرنال، مسیرهای هورمونی متابولیک، مکانیز مهای التهابی، واکنشهای سایکوفیزیولوژی و مدارهای عصبی-مغزی است. بررسی حاضر، ادبیات پژوهشی را با توجه به امیدوارکنندهترین نشانگرهای زیستی در تشخیص PTSD با تاکید ویژه بر تعامل بین تاثیرات عصبی بر خطر بیماری و پیشرفت علایم ارایه میدهد. چنین نشانگرهای زیستی به احتمال زیاد توسط مدلهای چندبعدی حاصل از توضیحات جامع فنوتیپهای مولکولی، عصبی، رفتاری و بالینی شناسایی میشوند.

    نتیجه گیری

    بیومارکرهای تشخیص اختلال استرس پس از سانحه میتواند افقهای امیدوار کنندهای برای تشخیص و درمان به موقع این اختلال فراهم کند و ابزارهایی برای بالینگران فراهم کند تا تشخیصهای دقیقتر ی روی این اختلال هزارچهره بگذارند. همچنین ادبیات پژوهشی موجود در این زمینه میتوانند در کنار علایم PTSD به بسترهای بیولوژیکی مرتبط و اهداف مطالعات آینده خدمت کنند.

    کلیدواژگان: تحقیقات نوروساینس، نشانگرهای زیستی، ابزارهای تشخیص، اختلال استرس پس از سانحه
  • علی رضی پور جویباری، ابوالحسن شاکری*، علی اکبر ایزدی فرد صفحات 211-220
    مقدمه

    حلزون گوش از نظر آناتومی جزء گوش داخلی و از نظر عملکردی جزء مکانیسم حسی است. برای اشخاص، خصوصا کودکانی که دارای نقص شنوایی حسی- عصبی در حد عمیق هستند و از سمعک نتوانند استفاده کنند عمل کاشت حلزون انجام می شود. با عمل کاشت حلزون، منفعت شنوایی به شخص باز می گردد. تاکنون هزاران نفر در ایران عمل کاشت حلزون انجام داند. با توجه به گستردگی عمل کاشت و فراوانی اشخاصی که این عمل را انجام داده اندو با عنایت به خلا قانونی موجود، موضوع جنایت بر سیستم شنوایی این اشخاص از منظر حقوقی بررسی نشده است.

    روش تحقیق

    این تحقیق از نوع توصیفی-تحلیلی و بر اساس مطالعات و جمع آوری داده های حقوقی و پزشکی است.

    نتیجه گیری

    با عنایت به مفهوم عضو، حلزون گوش بر اساس ماهیت عملکردی خود به عنوان عضو مستقل محسوب می گردد. در عمل کاشت حلزون بر خلاف پیوند، جاگذاری بافت یا عضو غیر بیولوژیک انجام می گیردکه آثار حقوقی جنایت بر آن متفاوت از عضو پیوندی است. آز انجاییکه دستگاه کاشت حلزون فاقد حیات بیولوژیکی است لذا بین گوش جانی و مجنی علیه مماثله تام برقرار نیست و در حکم مماثل است.  با عنایت به اینکه با عمل کاشت، شنوایی مجنی علیه به حالت طبیعی بر می گردد در صورت جنایت، مستفاد از ماده 570 ،566 و 682 ق.م.ا و نظر به استفتاء به عمل آمده  حسب مورد خسارات سنگین اعم از ضمان مالی، دیه منفعت شنوایی، ارش جنایت و ارش افت عملکردی به عنوان مجازات تعیین می گردد.

    کلیدواژگان: عضو، پیوند، کاشت حلزون، قصاص، دیه، مماثلت
  • بابک ابراهیمی، مصطفی نعمتی، معصومه دودانگه، غلامرضا حسن زاده* صفحات 221-226
    اهداف

    اندازه گیری های کرانیوفاسیال یکی از بخش های مهم آنتروپولوژی است که ویژگی های ریخت شناسی صورت و سر را تعیین می کند. با توجه به اهمیت و جایگاه دانشگاه علوم پزشکی تهران و تنوع قومیتی محصلین این دانشگاه، هدف از این مطالعه اندازه گیری متغیرهای مختلف سر و صورت و قد دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و بررسی ارتباط این متغیر ها می باشد.

    روش ها

    در پژوهش حاضر متغیرهای طول جمجمه، پهنای جمجمه و ارتفاع جمجمه در 200 نفر از دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران اندازه گیری شد. جهت بررسی آماری داده ها از نرم افزار spss-16 استفاده شد. سطح معناداری در این مطالعه  P<0.05  درنظر گرفته شد.

    یافته ها

    متغیرهای قد (P= 0.0001)، طول جمجمه (P= 0.0001) و ارتفاع جمجمه (P = 0.044) بین دو جنس نشان دهنده تفاوت معنی دار بودند اما در ارتباط با متغیر پهنای جمجمه، تفاوت معناداری بین جنس مرد و زن دیده نشد (P= 0.865). براساس نتایج به دست آمده از بررسی های رگرسیون خطی، بین دو متغیر قد و طول جمجمه ((P= 0.0001) و (P= 0.016)) و هم چنین بین قد و ارتفاع جمجمه ((P= 0.0001) و (P= 0.0001))، ارتباط معناداری در تمام شرکت کنندگان و مردان شرکت کننده در مطالعه وجود داشت. هم چنین ارتباط معنی داری بین قد و پهنای جمجمه در جنس مونث مشاهده شد (P= 0.013).

    نتیجه گیری

    وجود روابط معنادار بین مولفه های مختلف جمجمه با قد افراد امکان تخمین قد بر اساس این متغیرها را ممکن می سازد.

    کلیدواژگان: آنتروپولوژی، قد، طول جمجمه، ارتفاع جمجمه، پهنای جمجمه
  • عبدالرزاق برزگر، مسعود قادی پاشا، سمیرا ولی یاری، علی خادمی، مهدی فروزش* صفحات 227-232
    اهداف

    حوادث ترافیکی مرتبط با موتورسیکلت به عنوان یک مشکل بزرگ بهداشت عمومی و یکی از علل مهم ناتوانی و مرگ و میر در ایران مطرح است .این مطالعه با هدف بررسی اپیدمیولوژی حوادث ترافیکی منجر به مرگ در موتورسیکلت سواران ایرانی انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی با استفاده از داده های موجود سازمان پزشکی قانونی در جمعیت موتورسواران ایران که در سال 1396 دچار حوادث ترافیکی شده و جان خود را از دست داده بودند، انجام شد. کلیه داده های دریافتی از نظر متغیرهای اپیدمیولوژیک با نرم افزاز SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    در طول سال 1396، 3862 نفر به علت تصادفات موتورسیکلت فوت نمودند که 3704 نفر (9/95%) آن ها مرد و  158 نفر (1/4%) زن بودند. بیشترین میزان مرگ و میر در گروه سنی 24-18 سال با 1071 مورد (8/27%) مشاهده شد. اکثر قربانیان در بیمارستان (7/52%) و به علت ضربه به سر (6/53%) فوت نمودند. میزان مرگ و میر در افراد با تحصیلات دیپلم و کمتر (4/92%) و دارای شغل آزاد (7/39%) بیشتر بود. مکانیسم اصلی تصادفات موتورسیکلت برخورد با وسایل نقلیه در حال حرکت (5/79%) بود. از میان افراد فوت شده 38/78% را رانندگان و 3/20% را ترک نشینان تشکیل می دادند. همچنین اکثر تصادفات (48%) در جاده های برون شهری اتفاق افتاده بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به بالا بودن میزان مرگ و میر ناشی از تصادفات موتورسیکلت در ایران، اقدامات پیشگیرانه و برنامه ریزی دقیق در راستای کنترل عوامل مستعد کننده و کاهش بار جانی این حوادث ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: اپیدمیولوژیک، موتورسواران، حوادث ترافیکی
  • نرگس اسدی نژاد*، میترا رحیمی صفحات 247-250
    مقدمه

    ایمیداکلوپراید یک حشره کش نیترومتیلن جدید و قوی با فعالیت حشره کش بالا با سرعت بسیار کم است. این اولین حشره کش بسیار موثری است که مانند نیکوتین بر روی سیستم عصبی اثر می گذارد و باعث انسداد گیرنده های استیل کولین نیکوتینرژیک پس سیناپسی می شود. در این مطالعه یک مورد خودکشی با سم ایمیداکلوپراید بصورت تزریقی گزارش می گردد.
    بیمار و

    روش ها

    در صحنه خودکشی یک خانم 24 ساله در حالت درازکش در جلوی اولین پله ی منزل روی زمین افتاده بود. مرگ وی توسط عوامل اورژانس تایید شد و تعداد یک سرنگ آغشته به سم و تعدادی قوطی سم کشاورزی در محل کشف و تحویل عوامل آگاهی شهرستان داده شد.

    یافته ها

    کبودی نعشی به رنگ طبیعی در نواحی خلفی تنه تکوین یافته و جمود نعشی استقرار یافته بود. سیانوز لب ها، ناخن ها و محل تزریق زیر جلدی در ناحیه خارجی سمت راست ناف و پشت دست چپ  مشهود بود. یافته های کالبدگشایی ادم ریه و مایع مختصر در هر دو فضای جنب در مجموع حدود 20 سی سی را نشان داد. نمونه های سم شناسی از نواحی زجاجیه، خون، صفرا، کبد، کلیه و محتویات معده و بافت محل تزریق گرفته شد.

    نتیجه گیری

    مسمومیت با  سم نیونیکوتین یک مشکل شایع بهداشت عمومی در کشورهای در حال توسعه است که کشاورزی یکی از حرفه های آنها است. راه های معمول مسمومیت؛از راه دهان ، استنشاق یا تماس با پوست است. و این ممکن است به صورت اتفاقی ویا عمدی رخ دهد.

    کلیدواژگان: خودکشی، مسمومیت، ایمیداکلوپراید
|
  • Cobra Khajavi Segonbad, Ali Akbar Soleimaninan*, Ahmad Heidarnia Pages 1-7
    Research Aim

    The aim of this study was to identify the psychological characteristics of Violent  women through their lived experiences.
    Research

    method

    This research was carried out by qualitative research method and phenomenological design. Participants included 12 violent women who reported to the Bojnourd Forensic Center  to complain about their husbands of a beating. They were selected by purposeful sampling and after completing the Haj Yahya Violence Questionnaire and ensuring that they were abused, conducted in- depth semi-structured interviews. Data were analyzed according to the steps of Dickmanchr(chr('39')39chr('39'))s method of analysis.

    Findings

    After collecting the information and writing the commentary summary, a total of 5 main categories, 17 concepts and 173 initial codes were obtained; Female Surrender Syndrome, Fear of Social Stigma, problems and sexual conflicts, Low Self-Esteem and Learned Helplessness were extracted as the main categories of this research.

    Conclusion

    From the perspective of women, the presence of some psychological characteristics in them can predict and perpetuator of the phenomenon of domestic violence against them. Woman Surrender Syndrome, Fear of Social Stigma, problems and sexual conflicts, Low Self-Esteem and Learned Helplessness can explain violence and its persistence in these women. and it is recommended to prepare a protocol based on the results of this study for education of women before and after marriage.

    Keywords: Domestic Violence, Psychological Factors, Violent Women
  • Zohreh Honarvar, Mohsen Doustkam*, Hasan Toozandejani Pages 2-6
    Background and Aim

    The progress of any organization depends on having a healthy and efficient human resources. The aim of this study was to relationship between  job burnout , Distress  Tolerance and Dimensions  of  meta-emotion  in  Forensic  Medicine   employee .

    Method and Material 

    in this  cross-sectional study ,  the  sample size consisted of 45 employees in  legal medicine  in Mashhad (1399) which were  selected by  available sampling  . Data was collected by “Demographic Data” and “Maslach Burnout Inventory” (MBI) questionnaires and Simmon and Gahers Distress Tolerance Questionnaire  and  The Positive Metacognitions and Positive Meta-Emotions Questionnaire (PMCEQ) of Beer and Moneta. After distributing and collecting the questionnaires, the data were analyzed in SPSS-21 software. The Kolomograph-Smirnov test was used to test the normality of the data. The significance level of all tests was considered( 0.05) .  

    Result

    The mean score of emotional exhaustion was (2.67±1.55), depersonalization (1.52±1.59) and the personality depersonalization respectively ( 2.92±1.19) Which indicated moderate burnout in emotional exhaustion  and high burnout in lack of personal accomplishment  . There was a significant relationship between Dimensions of meta-emotion and Distress Tolerance variables and job burnout variable and its dimensions

    Conclusion

    Considering the effect of burnout on job, family and individual performance and its relationship with stress tolerance and dimensions of meta-emotion, the importance of reducing environmental stressors by organizing job factors as well as psychological skills training should be considered.

    Keywords: : Job burnout, Dimensions of meta-emotion, Distress Tolerance
  • Kambiz Soltaninejad* Pages 185-197
    Introduction

    Novichoks are considered as the fourth generation of chemical weapons and nerve agents (NA) category. NAs were produced and developed during the Cold War in the (former) Soviet :union:. Due to the confidentiality of the manufacturing process of these agents, there is little information about the properties of these compounds. Like other NA, novichoks are organophosphorus compounds that have non-competitive and irreversible inhibitory effects on the Acetylcholinesterase. Preliminary data described a high potency as 5-8 times more than VX for these agents. Although these compounds have not yet been used as chemical weapons on battlefields, the use of these agents in chemical terrorist attacks in recent years has made it necessary for medical professionals to become more familiar with the dangers and toxicological aspects of these agents. In this article, in addition to reviewing the history of development and production, chemical structure, mechanism of action, toxicokinetics, and toxicology of these agents, the latest information on of diagnosis and treatment of poisoning with these agents will be reviewed.

    Conclusion

    Contrary to the initial data, it seems that the poisoning caused by Novichok is like other organophosphate agents and can be managed successfully by performing the rapid and appropriate treatment measures. Due to the global threat of terrorist incidents with these agents, the medical team is familiar with these poisons for optimal diagnosis and treatment of victims.

    Keywords: Novichok, Chemical weapons, Nerve agents, Toxicology
  • Asie Eftekhari, Maryam Bakhtiyari* Pages 199-209
    Introduction

    Post-traumatic stress disorder (PTSD) is a heterogeneous disorder that affects people at risk for trauma. Although its diagnostic features have been reclassified in the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, Version 5 (DSM-5), the disorder is characterized by excessive and unwanted trauma reminders as well as the avoidance of trauma reminders. Cognitive patterns and negative moods of this heterogeneity indicate multiple neurological mechanisms in the context of PTSD. Research over the past few decades has shown several potential ways to identify diagnostic biomarkers for PTSD. These include monoadrenergic transmission systems, the hypothalamicpituitary-adrenal axis (HPA), metabolic, hormonal pathways, inflammatory mechanisms, psychophysiological reactions, and cerebral neural circuits. The present study presents the research literature concerning the most promising biomarkers in diagnosing PTSD with special emphasis on the interaction between neurological effects on disease risk and progression of symptoms. Such biomarkers are likely to be identified by multidimensional models derived from comprehensive descriptions of molecular, neurological, behavioral, and clinical phenotypes.

    Conclusion

    Post-traumatic stress disorder biomarkers can provide promising horizons for early diagnosis and treatment of the disorder and provide clinicians with tools to make more accurate diagnoses of the disorder. Also, the existing research literature in this field can serve the biological contexts related to PTSD symptoms and future studies' goals.

    Keywords: Neuroscience research, biomarkers, diagnostic tools, post-traumatic stress disorder
  • Ali Razipour Jouybari, Abolhasan Shakeri*, Ali Akbar Izadi Fard Pages 211-220
    Aims

    The cochlea is anatomically part of the inner ear and functionally a sensory mechanism. Cochlear implants are performed for people, especially children with profound sensorineural hearing loss who cannot use hearing aids. With cochlear implantation, the hearing benefit returns to the person. So far, thousands of people in Iran have had cochlear implants. Due to the extent of the planting operation and the number of people who have performed this operation and the lack of law the issue crime against the hearing system of these individuals has not been examined from a legal perspective.

    Method

    This research is of descriptive-analytical type and is based on studies and collection of legal and medical data

    Conclusion

    Considering the concept of organ, the cochlea is considered as an independent organ based on its functional nature. In cochlear implantation, unlike transplantation, tissue or non-biological organ is implanted, on which the legal effects of the crime are different from those of a transplanted organ. Since cochlear implant device has no biological life, it is not established between the era of the victim and culprit complete equivalent and is considered as equivalent. With the implantation operation, the hearing of the victim returns to normal, in case of crime, whit use of article 570,566 and 682 Islamic penal code, depending on the case, heavy damages including: financial guarantee, Diyat of hearing benefit, Arsh of felony and Arsh of loss of function are determined as a punishment.

    Keywords: Organ, Transplant, Cochlear implant, Qesas, Diyat, Similarity
  • Babak Ebrahimi, Mostafa Nemati, Masoumeh Dodangeh, Gholamreza Hassanzadeh* Pages 221-226
    Aims

    Craniofacial measurements are one of the important parts of anthropology that determine the morphological features of the face and head. Considering the importance and position of Tehran University of Medical Sciences and the ethnic diversity of its students, the aim of this study is to measure the different variables of head, face and stature of medical students of Tehran University of Medical Sciences and to investigate the relationship between these variables.

    Methods

    In the present study, the variables of skull length, skull width and skull height were measured in 200 medical students of Tehran University of Medical Sciences. SPSS 16 software was used for statistical analysis. The P values less than 0.05 were considered statistically significant.

    Findings

    The variables of stature (P= 0.0001), skull length (P= 0.0001) and skull height (P = 0.044) showed significant differences between the two genders, but there was no significant difference in skull width between them (P= 0.865). According to the linear regression, there was a significant relationship between stature and cranial length ((P= 0.0001), (P= 0.016)) and also between stature and cranial height ((P= 0.0001), (P= 0.0001)) in all cases and in male subjects. In addition, there was a relation between stature and cranial width in female subjects (P= 0.013).

    Conclusion

    The existence of significant relationships between different variables of the cranium and stature makes it possible to estimate stature based on these variables.

    Keywords: Anthropology, Stature, Cranial length, Cranial height, Cranial width
  • Abdolrazagh Barzegar, Masoud Ghadipasha, Samira Valiyari, Ali Khademi, Mehdi Forouzesh* Pages 227-232
    Aims

    Motorcycle-related traffic crashes are a major public health problem and one of the important causes of disability and mortality in Iran. This study aimed to investigate the epidemiology of fatal traffic crashes among Iranian motorcyclist.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study was conducted using available data in the Forensic Medicine Organization, which are related to motorcyclist population of Iran who died in traffic crashes in 2017. All of received data were analyzed using SPSS 25 software for epidemiological variables.

    Findings

    During the year 2017, 3862 people died due to motorcycle crashes, of whom 3704 (95.9%) were men and 158 (4.1%) were women. The highest rate of mortality was observed in 18-24 years age group with 1071 (27.8%) cases. Most of the victims died in hospital (52.7%) and because of head injury (53.6%). Mortality rate was higher in those with high school diploma and less (92.4%) education and self-employed (39.7%). The main mechanism of motorcycle crashes was collision with moving vehicles (79.5%). Of the deceased people, 78.38% were drivers and 20.3% were pillion passengers. In addition, most crashes occurred out of city (48%).

    Conclusion

    Due to the high mortality rate of motorcycle crashes in Iran, preventive measures and precise planning to control predisposing factors and reduce the burden of these crashes are considered necessary.

    Keywords: Epidemiologic, Motorcyclist, Traffic crashes
  • Narges Asadinejad*, Mitra Rahimi Pages 247-250
    Background and Aim

    Imidacloprid is a new and potent nitromethylene insecticide with high insect activity at very low speed. It is the first highly effective insecticide that acts on the nervous system like nicotine, blocking postsynaptic nicotinergic acetylcholine receptors. In this study, a case of suicide with injectable imidacloprid was reported.

    Case report

    At the scene of the suicide, a 24-year-old woman was lying on the ground in front of the first step of the house. The corpse bruise was naturally colored in the posterior areas of the trunk and the corpse was frozen. Cyanosis of the lips, nails, and subcutaneous injection site was evident on the outer right side of the umbilicus. Brief autopsy findings showed a total of about 20 cc in both pleural spaces. Toxicological samples were taken from the vitreous, blood, bile, liver, kidney, and stomach contents and tissue at the injection site.

    Conclusion

    Organophosphorus poisoning is a common public health problem in developing countries where agriculture is one of their professions. Common ways of poisoning; Mouth, inhalation or skin contact. And this may happen unintentionally and intentionally

    Keywords: Suicide, Poisoning, Imidacloprid