فهرست مطالب

مدیریت فرهنگ سازمانی - پیاپی 59 (بهار 1400)

مجله مدیریت فرهنگ سازمانی
پیاپی 59 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/27
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسین خنیفر، نیما سلطانی نژاد، علی اصغر رشید* صفحات 1-24

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر بازاریابی خیرخواهانه بر قصد خرید مصرف کنندگان تک ماکارون انجام شد. برای رسیدن به این هدف، از طریق مطالعات گذشته، عواملی که در این موضوع دخیل بودند شناسایی شدند و با استفاده از متغیرهای بازاریابی خیرخواهانه، جذابیت برند، هویت مصرف کننده با شرکت، بدبینی مصرف کننده، احساسات اخلاقی، و قصد خرید مدل پژوهش شکل گرفت. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش تحقیقی توصیفی است. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش پرسشنامه بود. تعداد 350 پرسشنامه بین مصرف کنندگان محصول تک ماکارون شهر تهران در فاصله زمانی آبان ماه تا دی ماه 1394 توزیع و تعداد 330 پرسشنامه قابل قبول جمع آوری شد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از تحلیل همبستگی و الگویابی معادلات ساختاری و با کمک نرم افزار  AMOS18 انجام شد. نتایج پژوهش نشان داد بازاریابی خیرخواهانه بر جذابیت برند، احساسات اخلاقی، و قصد خرید مصرف کننده تاثیر مثبت و معنادار، اما، بر بدبینی مصرف کننده اثر معکوس و معنادار می گذارد. همچنین، احساسات اخلاقی و هویت مصرف کننده با شرکت نیز بر قصد خرید تاثیر مثبت و معنادار می گذارد. در نهایت بدبینی مصرف کننده بر قصد خرید محصول بازاریابی خیرخواهانه اثر معکوس می گذارد.

    کلیدواژگان: بازاریابی خیرخواهانه، تک ماکارون، قصد خرید، مدل یابی معادلات ساختاری
  • سید محمدرضا سبحانی پور، حسن زارعی متین*، سید مهدی الوانی، غلامرضا جندقی صفحات 25-46

    درک نظریه های مدیریت به ویژه در حوزه مدیریت منابع انسانی بدون توجه به بسترهای فرهنگی که در شکل گیری آن ها نقش داشته اند میسر نیست. از آنجا که اثربخش کردن نظام مدیریت منابع انسانی از طریق ایجاد و توسعه فرهنگ سازمانی مطلوب (فرهنگی که نشیت گرفته از شرایط محیط و ماموریت های سازمان باشد) فراهم می شود، جهت رسیدن به کارکردهای اثربخش منابع انسانی نیاز به استراتژی هایی داریم که پلی بین فرهنگ سازمانی و کارکردهای منابع انسانی باشد. ازین رو، از مدل فرهنگ سازمانی دنیسون و مدل استراتژی های منابع انسانی بامبرگر و مشولم، که هر دو به دنبال اثربخشی سازمانی هستند، استفاده می شود. بر همین اساس، در این پژوهش نظام های ورود و نگهداری و خروج منابع انسانی متناسب با فرهنگ سازمانی خاص با در نظر گرفتن سیاست ها و قوانین موجود در نظام اداری کشور منطبق شده است. داده های جمع آوری شده و نظر خبرگان از طریق دو ابزار پرسشنامه و مصاحبه تحلیل شد و پس از شناسایی بسترهای قانونی موجود نسخه اجرایی مدیریت منابع انسانی اثربخش مبتنی بر فرهنگ سازمانی در بخش دولتی ایران تهیه و موانع اجرایی آن احصا شد. نیز، برای تقویت اثربخشی سازمانی در حیطه لایه های سه گانه فرهنگ های مختلف سازمانی، مدل دنیسون در حوزه استراتژی های متفاوت مدیریت منابع انسانی بررسی و چالش های آن در بخش دولتی ارایه شد.

    کلیدواژگان: اثربخشی سازمانی، استراتژی های مدیریت منابع انسانی، فرهنگ سازمانی، نظام های مدیریت منابع انسانی
  • رضا سپهوند، امیرهوشنگ نظرپوری، راضیه فعلی* صفحات 47-71

    یکی از مولفه های مهم نظام اداری هر کشور افشای فساد و سوء رفتارهای صورت گرفته در محیط کاری است. با اینکه عواملی همچون رهبری اقتدارگرا و حاکمیت فرهنگ سکوت کارکنان را به عدم افشای فساد ترغیب می‏کند، شجاعت اخلاقی آنان بر قصد برملا ساختن انحرافات بسیار تاثیرگذار است. هدف از این تحقیق، بررسی اثر فاصله قدرت بر قصد افشاگری کارکنان با نقش میانجی شجاعت اخلاقی است. این تحقیق از لحاظ هدف کابردی، از لحاظ نحوه گردآوری داده‏ها توصیفی همبستگی، و از نوع تحقیقات کمی است. جامعه آماری تحقیق همه کارکنان شاغل در گمرک بندر شهید رجایی، به تعداد 420 نفر، بودند. حجم نمونه بر اساس جدول مورگان 200 نفر بود که به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‏ها پرسشنامه بود که پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ تایید شد. برای تجزیه وتحلیل داده‏ها از مدل‏سازی ساختاری و نرم‏افزار AMOS استفاده شد. نتایج حاصل از تجزیه وتحلیل داده‏ها نشان داد کارکنانی که به قدرت مدیران باور بیشتری دارند و آنان را در انجام دادن امور مبسوط‏الیه می‏دانند سکوت هوشمندانه را در پیش می گیرند و از صحبت کردن درباره انحرافات پرهیز می‏کنند. همچنین، کارکنانی که شجاعت اخلاقی بالاتری دارند، به‏رغم همه محدودیت‏ها و احتمال آسیب دیدن، خود را به افشای فساد ملزم می‏دانند. سرانجام اینکه شجاعت اخلاقی می تواند به رغم وجود فاصله قدرت در سازمان به قصد افشاگری کارکنان بینجامد.

    کلیدواژگان: شجاعت اخلاقی، فاصله قدرت، قصد افشاگری، کارکنان بندر شهید رجایی
  • حامد خامه چی*، حسن رنگریز صفحات 73-95

    هدف از این تحقیق شناسایی پیشایندها و پیامدهای توانمندسازی روان‏شناختی کارکنان با استفاده از رویکرد فراتحلیل است. تحقیق حاضر از نظر هدف توصیفی، از نظر نوع استفاده کاربردی، و از نظر نوع داده‏ها کمی است. جامعه مورد بررسی در پژوهش مقالات چاپ شده در مجلات علمی پژوهشی در زمینه توانمندسازی روان‏شناختی کارکنان، از سال 1390 تا تابستان سال 1398، بود که 53 مورد با استفاده از روش نمونه‏گیری غیرتصادفی هدفمند به عنوان نمونه وارد فرایند فراتحلیل شدند. پژوهش‏های منتخب با استفاده از نرم افزار CMA2 (نرم افزار جامع فراتحلیل) تحلیل شدند. پایایی تحقیق شامل پایایی شناسایی از طریق توافق داوران در انتخاب پژوهش‏ها و طبقه‏بندی آن‏ها، پایایی کدگذاری از طریق توافق داوران درباره استفاده از مفاهیم خاص برای کدگذاری متغیرها، و پایایی سطح معناداری و اندازه اثر از طریق توافق در محاسبات اندازه اثر بین دو فراتحلیلگر به دست آمد. یافته ها نشان دادند از بین پیشایندهای توانمندسازی روان‏شناختی کارکنان، به ترتیب، متغیرهای رهبری خیرخواه (877/0)، مدیریت دانش (772/0)، سرمایه اجتماعی (616/0)، رهبری اصیل (609/0)، حافظه سازمانی (603/0)، و رهبری معنوی (601/0) بیشترین اندازه اثر را دارند. همچنین از بین پیامدهای توانمندسازی روان‏شناختی کارکنان، به ترتیب، متغیرهای آوای کارکنان (853/0)، مزیت رقابتی (734/0)، عملکرد شغلی (724/0)، معنویت در کار (655/0)، خلاقیت کارکنان (630/0)، و جو نوآورانه (626/0) بیشترین اندازه اثر را دارند.

    کلیدواژگان: پیشایندها و پیامدها، توانمندسازی روان‏شناختی، فراتحلیل، کارکنان
  • محسن جاجرمی زاده*، حبیب الله رعنایی کردشولی، مسلم باقری، احمد الهیاری، علی اصغر مباشری صفحات 97-122

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی الگوی فرهنگ جهادی در نظام اداری کشور طراحی و اجرا شد. در بخش اول این پژوهش کیفی، با فلسفه‏ای تفسیرگرایانه و با رویکردی استقرایی و بهره‏گیری از روش تحلیل محتوای متنی، به شناسایی مولفه ها و شاخص‏های فرهنگ جهادی در آیات قرآن پرداخته شد. بخش دوم، با بهره‏گیری از روش فراترکیب، به شناسایی الگوی فرهنگ جهادی در کتب و مقالات موجود اختصاص یافت. در بخش سوم نیز، با بهره‏گیری از یافته‏های بخش‏های اول و دوم، از مجرای روش گروه کانونی، الگوی فرهنگ جهادی معرفی شد. الگوی پیشنهادی بر اساس سطوح جهان‏بینی، ایدیولوژی، و رفتار ارایه شد که در سطح جهان بینی شامل 6 بعد، در سطح ایدیولوژی شامل 17 مولفه، و در سطح رفتار شامل 87 شاخص رفتاری است.

    کلیدواژگان: الگوی فرهنگ جهادی، تحلیل محتوای متنی، فراترکیب، فرهنگ، فرهنگ جهادی
  • داود فیض*، زهرا احمدی الوار صفحات 123-152

    فرهنگ عاطفی محیط عاطفی یک سازمان و زیرمجموعه‏ای از فرهنگ سازمانی است. هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش ایجاد یک فرهنگ عاطفی مثبت با در نظر گرفتن اثر ارتباطات داخلی بر رفتار شهروندی مشتری با تاکید بر نقش رفتار شهروندی سازمانی بود. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده‏ها توصیفی و پیمایشی از نوع همبستگی است. جامعه آماری شامل همه کارکنان و مشتریان بانک ملت شهر سمنان می باشد که برای کارکنان  تعداد 150 نفر و برای مشتریان نامحدود است. ابزار گردآوری داده‏ها پرسشنامه بود. داده‏ها با بهره‏مندی از مدل‏سازی معادلات ساختاری تجزیه وتحلیل شدند. نتایج نشان داد ارتباطات متقارن و رهبری پاسخگو یک فرهنگ عاطفی مثبت به وجود می‏آورد. چنین فرهنگی باعث تقویت رفتار شهروندی سازمانی می‏شود. ارتباطات متقارن، رهبری پاسخگو، و فرهنگ عاطفی مثبت بر رفتار شهروندی کارکنان تاثیرگذار است. رفتار شهروندی سازمانی بر رضایت، ارزش ویژه برند، و شهروندی مشتری تاثیرگذار است.

    کلیدواژگان: ارتباطات داخلی، ارتباطات رهبری، ارتباطات متقارن، رفتار شهروندی مشتری، فرهنگ عاطفی
  • یوسف خادمی*، اسحق رسولی صفحات 153-174
    در محیط های پیچیدهامروزی، سازمان ها به منظور پایداری و رشد و ارایه خدمات بهتر در محیط خود ناچار به یادگیری و توجه به تسهیم دانش اند. یکی از ابزارهای مهم ایجاد زمینه برای تقویت نگرش مثبت کارکنان، به منظور اشتراک مستمر دانش و یادگیری سازمانی، فرهنگ سازمانی است. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر فرهنگ سازمانی بر قابلیت یادگیری سازمانی، با نقش میانجی تسهیم دانش، بین کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل انجام شد. روش تحقیق از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ نوع داده ها و نحوه اجرای پژوهش توصیفی پیمایشی بود. جامعه آماری کارکنان دانشگاه، به تعداد 261 نفر، بودند و از بین آن ها 157 نفر طبق فرمول کوکران با روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شدند. به منظور گردآوری داده ها، از پرسشنامه های استاندارد فرهنگ سازمانی ساشکین، تسهیم دانش واندن هوف و وان وینن، و یادگیری سازمانی سنگه استفاده شد و روایی آن ها، چون استاندارد بودند، به تایید استادان رسید. پایایی پرسشنامه 87 درصد بود. برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش مدل سازی معادلات ساختاری، به کمک نرم افزار spss26 و Amos18، استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد فرهنگ سازمانی بر یادگیری سازمانی تاثیرگذار است. همچنین، تسهیم دانش بر یادگیری سازمانی تاثیر می گذارد و در رابطه بین فرهنگ سازمانی و یادگیری سازمانی نقش میانجی دارد. بنابراین، توجه به فرهنگ سازمانی و گسترش تسهیم دانش بین کارکنان می تواند به افزایش یادگیری سازمانی کمک کند.
    کلیدواژگان: اردبیل، تسهیم دانش، دانشگاه آزاد اسلامی، فرهنگ سازمانی، یادگیری سازمانی
  • محمد ایدی*، زینب طولابی، سمانه صیادی صفحات 175-200
    این پژوهش با هدف تحلیل عناصر رویدادی فرهنگ سازمانی عاشورایی بر مبنای سیره عاشورایی انجام شد. روش تحقیق اکتشافی بود که به صورت کیفی از روش تحلیل مضمون، به منظور استخراج مضامین مورد نیاز از منابع دینی مرتبط با عاشورا و فرهنگ عاشورایی، استفاده شد. جامعه آماری تحقیق همه کتب و مقالات معتبر در حوزه فرهنگ اسلامی و سیره عاشورایی و نمونه آماری نیز همه کتب و مقالات علمی معتبر در دسترس در حوزه یادشده بود. به منظور دستیابی به مفاهیم مورد نظر در مرحله نخست کدگذاری توصیفی صورت گرفت و کدها به عنوان مضامین پایه ای شناخته شدند. در مرحله کدگذاری تفسیری، مضامین پایه ای طبقه بندی شدند که آن ها را مضامین سازمان دهنده گویند. آخرین مرحله تعیین مضمون فراگیر بود که همه مضامین پیش گفته را دربرمی گیرد. در نهایت، این پژوهش به شناسایی 28 مضمون توصیفی و 13 مضمون سازمان دهنده و 3 مضمون فراگیر (مولفه های اصلی) انجامید و با استفاده از نظرخواهی از پنج نفر از خبرگان روایی پژوهش تایید شد. مولفه های اصلی عبارت اند از عناصر بینشی فرهنگ سازمانی عاشورایی، عناصر گرایشی فرهنگ سازمانی عاشورایی، عناصر کنشی فرهنگ سازمانی عاشورایی. در پایان، تحلیل عناصر رویدادی فرهنگ سازمانی عاشورایی با بهره گیری از فرهنگ عاشورایی تدوین شد.
    کلیدواژگان: عناصر بینشی، عناصر کنشی، عناصر گرایشی، فرهنگ سازمان، فرهنگ عاشورا
|
  • Hosein Khanifar, Nima Soltani Nejad, Ali Asghar Rashid * Pages 1-24

    The aim of this study was to investigate the effect of cause-related marketing on Tak Makaron consumers’ intention to buy. To achieve this goal, the factors involved in this issue were identified through examining the previous studies in this arena. Factors such as cause-related marketing, brand attractiveness, consumer identification with the company, consumer pessimism, ethical feelings, and purchase intentions were then used to form the research model. The present study is applied in terms of purpose and is descriptive in terms of research method. The data collection instrument in this study was a questionnaire with 350 questionnaires, which was distributed among consumers of Tak Makaron product in Tehran between November and January 2015, out of which 330 acceptable questionnaires were collected. Data analysis was performed using correlation analysis and structural equation modeling with the help of AMOS18 software. The results show that cause-related marketing has a positive and significant effect on brand attractiveness, ethical feelings, and consumer purchase intention. However, it has a significant, negative effect on consumer pessimism. In addition, the consumer's moral feelings and his identification with the company have a positive and significant effect on the purchase intention. Finally, consumer pessimism has an opposite effect on the purchase intention and cause-related marketing.

    Keywords: Cause-related Marketing, Purchase intention, Structural Equation Modeling, Tak Makaron
  • Seyed Mohammad Reza Sobhanipour, Hassan Zarei Matin *, Seyed Mehdi Alvani, Gholam Reza Jandaghi Pages 25-46

    Understanding management theories – especially in the human resource management arena – is not possible without taking into account the cultural contexts that have affected their formation. Since making the human resource management system effective is possible through the creation and development of the optimal organizational culture (which is derived from the environmental conditions and organizational missions), the attainment of effective human resource functions is in need of strategies that bridge the organizational culture and the human resource functions. To this end, we used Denison’s organizational culture model and Bamberger and Meshoulam’s human resource strategies model that aim at organizational effectiveness. Accordingly, this study adapted the input, maintenance, and output human resource systems to a certain organizational culture in line with the consideration of the existing policies and rules in the Iranian official system. The written data and expert opinion were obtained using the questionnaire and interview instruments and were then analyzed. After the identification of the existing legal backgrounds, the executive model of the effective human resource management based on organizational culture was developed. Moreover, the obstacles against it were disclosed. In order to enhance the organizational effectiveness in the three layers of the different organizational cultures in Denison’s model, different human resource management strategies have been examined and the related challenges in the public sector have been discussed.

    Keywords: Organizational Culture, Organizational effectiveness, Human resource management strategies, Human resource management systems
  • Reza Sepahvand, Amir Hooshang Nazarpouri, Razieh Feli * Pages 47-71

    One of the most important parameters of any country's administrative system is the disclosure of corruption and misconduct in the workplace. Although factors such as authoritarian leadership and the dominance of silence culture encourage employees not to disclose corruption, their moral courage is very influential in their intention to expose deviations. The purpose of this research was to investigate the effect of power distance on the employee whistleblowing intention with the mediating role of moral courage. This quantitative research was applied in terms of purpose and descriptive-causal in terms of data collection and analysis. The statistical population of the research was all 420 employees employed in the customs center of Shahid Rajaee port. The sample size was calculated to be 200 based on Morgan table that were selected using simple random sampling. A questionnaire was used for data collection whose reliability was confirmed by Cronbach's alpha. Structural equation modeling and AMOS software were used to analyze the data. The results of the data analysis showed that employees who believe more in the power of managers and deem a complete freedom for them in doing their duties adopt smart silence and avoid talking about deviations. Moreover, despite all limitations and the potential for harms, employees with higher moral courage believe that it is incumbent upon them to disclose corruption. Finally, the mediating role of moral courage in the impact of power distance on disclosure intention was confirmed.

    Keywords: power distance, moral courage, Whistleblowing intention, Shahid Rajaee port employees
  • Hamed Khamehchi *, Hasan Rangriz Pages 73-95

    The purpose of this study was to identify the antecedents and consequences of psychological empowerment of employees using the meta- analysis approach. The present study was descriptive in terms of purpose, applied in terms of usage, and quantitative in terms of data type. The study population consisted of articles published in scientific journals in the field of psychological empowerment of employees from 2011 to 2019, out of which 53 cases were introduced into the meta-analysis process using a non-random purposive sampling method. The selected studies were analyzed using CMA2 software (Comprehensive Meta-Analysis Software). The reliability of the research was confirmed using the identification reliability (which was obtained through the agreement of the raters in selecting and categorizing the researches), the coding reliability (which was obtained through the agreement of the raters on the use of specific concepts for coding variables), and the reliability of significance level and effect size (which was obtained through the agreement between the two meta-analysts in measuring the effect size). Findings showed that among the antecedents of psychological empowerment of employees, the variables of benevolent leadership (0.877), knowledge management (0.772), social capital (0.616), genuine leadership (0.609), organizational memory (0.603), and spiritual leadership (0.601) had the greatest effect size. In addition, among the consequences of psychological empowerment of employees, the variables of employee voice (0.853), competitive advantage (0.734), job performance (0.724), spirituality at work (0.655), employee creativity (0.630), and innovative atmosphere (0.626) had the greatest effect sizes.

    Keywords: Psychological Empowerment, Meta-analysis, Antecedents, consequences, Employees
  • Mohsen Jajarmizadeh *, Habibollah Ranaei Kordshooli, Moslem Bagheri, Ahmad Allahyari, Ali Asghar Mobasheri Pages 97-122

    The purpose of this study was to identify a jihadi culture model in the Iranian administrative system. In the first part of this qualitative study, the interpretive philosophy was applied using the inductive approach and the textual content analysis method to identify the components and indicators of jihadi culture in the verses of the Quran. In the second stage, the meta–synthesis method was implemented to identify the jihadi culture model in the existing books and articles. Relying on the findings of the previous stages and applying the focus-group method, the third section set out to introduce the jihadi culture model. The proposed model is presented on the basis of the worldview, ideology, and behavior levels, where the worldview consists of 6 dimensions, ideology includes 17 components, and behavior level includes 87 behavioral indicators.

    Keywords: Culture, Jihadi culture, Jihadi culture model, textual content analysis, Meta-synthesis
  • Davood Feiz *, Zahra Ahmadi Alvar Pages 123-152

    As a subset of organizational culture, emotional culture represents the emotional environment of an organization. The purpose of this study was to investigate the role of creating a positive emotional culture (by considering the effect of internal communication) on customer citizenship behavior with an emphasis on the role of organizational citizenship behavior. The present research was applied in terms of purpose and correlational, descriptive-survey in terms of data collection method. The research population included all 150 employees of Mellat bank in Semnan city and its countless employees. The data collection instrument was a questionnaire. The data were analyzed using structural equation modeling. The findings of the present research indicated that symmetrical communication and responsive leadership communication cultivated a positive emotional culture in organizations. Such a culture then fostered organizational citizenship behavior. In addition, symmetrical communication, responsive leadership communication, and positive emotional culture influenced organizational citizenship behavior. Finally, it was found that organizational citizenship behavior positively affected customer satisfaction, brand equity, and customer citizenship behavior.

    Keywords: Emotional culture, Internal communications, Symmetrical communications, Leadership communications, Customer Citizenship Behavior
  • Yousef Khademi *, Eshagh Rasoli Pages 153-174
    In today's complex and ambiguous environments, organizations are forced to learn and pay attention to knowledge sharing in order to sustain, grow, and provide better services in their environment. One of the most important tools to create a context for strengthening the positive attitude of employees to continuous sharing of knowledge and organizational learning is organizational culture. To this end, the present study aimed to investigate the effect of organizational culture on organizational learning ability with the mediating role of knowledge sharing among the employeesof the Ardabil Branch of Islamic Azad University. The study was applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of data type and research procedure. The research population involved the 261 university employees, out of which 157 people were selected by simple random sampling based on the Cochran's formula. Research instruments involved the Sashkin’s organizational culture, van der Hoof and Vanvinen’s knowledge sharing, and Senge’s organizational learning standard questionnaires. Since these questionnaires were standard, their validity was approved by professors, while their reliability was determined to be 87%. For data analysis, structural equation modeling was done using SPSS26 and Amos18 software. The results showed that organizational culture affects organizational learning. Moreover, it was found that knowledge sharing affects organizational learning, too, and plays a mediating role in the relationship between organizational culture and organizational learning. Therefore, paying attention to organizational culture and expanding knowledge sharing among employees can help increase organizational learning.
    Keywords: Organizational Culture, knowledge sharing, organizational learning, Islamic Azad University, Ardabil
  • Mohammad Aidi *, Zeynab Toulabi, Samaneh Sayadi Pages 175-200
    The purpose of this study was to analyze the event elements of Ashura-driven organizational culture based on Ashura-driven conduct. The research method used was exploratory and qualitative thematic analysis method was used to extract the themes from religious sources related to Ashura and Ashura-driven culture. The statistical population of this study involved all authoritative books and articles within the Islamic culture and Ashura-driven conduct, while the statistical sample involved all authoritative books and articles of the foregoing domains available to the researchers. In order to extract the themes, first descriptive coding was done which resulted in the extraction of basic themes. Then, in the interpretive coding stage, the basic themes were categorized so as to achieve the organizing themes. The last step was to determine the universal themes that encompassed all of the above-mentioned themes. All in all, this study identified 28 descriptive themes, 13 organizing themes, and 3 universal themes. The validity of the findings was confirmed using the opinions of five experts. The findings indicated that the main components of the Ashura-driven organizational culture could be classified as stance-related, orientation-related, and act-related. At the end, an analysis of the Ashura-driven organizational culture's event elements is presented using the Ashura-driven culture.
    Keywords: Stance-related elements, Orientation-related elements, Act-related elements, Ashura-driven culture, Organizational Culture