فهرست مطالب

نشریه هواشناسی کشاورزی
سال هشتم شماره 2 (پاییز و زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/29
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علی خلیلی* صفحات 1-2
    طرح ادغام سازمان هواشناسی در وزارت نیرو و تشکیل سازمان ملی "آب" و "هواشناسی" کشور[1] در حال حاضر در دست بررسی کمیسیون تخصصی مجلس شورای اسلامی است. توجیه پیشنهاد دهندگان طرح "نزدیکی فراوان مسایل فنی و حوزه های کاری موضوعات هواشناسی و آب شناسی و همچنین وابستگی زیاد اطلاعاتی این دو بخش به همدیگر و موازی کاری و اتلاف سرمایه کشور" ذکر شده است. در یادداشت حاضر همپوشانی وظایف سازمان هواشناسی با وزارت نیرو "اندک" و منحصر به اندازه گیری های برخی از پارامتر های براورد بیلان آبی ارزیابی گردیده، و بیان شده است که ایجاد پایگاه داده های مشترک در یکی از دو سازمان می تواند همان نتیجه ای را که از ادغام حاصل می گردد فراهم آورد. بر این اساس پیشنهاد شده است دو گزینه زیر مورد بررسی قرار گیرد:  1) وضع موجود حفظ گردد و یا  2) سازمان فعلی به سطحی بالاتر و زیر نظر ریاست جمهوری ارتقا یابد. و در هر دو حالت در جهت هم افزایی کیفیت داده ها و داده پردازی ها، بر ایجاد پایگاه داده های مشترک هوا شناسی و آب شناسی تاکید شده است. [1] آب و هواشناسی در فرهنگ فارسی معادل اقلیم شناسی Climatology واژه گزینی شده است و با "آب- و هواشناسی" که به مفهوم Hydro-meteorology است آمیختگی معنا دارد.
    کلیدواژگان: سازمان هواشناسی، وزارت نیرو، ایجاد سازمان ملی هوا و آب شناسی، ایران
  • محمد لطفی، غلامعلی کمالی*، امیرحسین مشکوتی، وحید ورشاویان صفحات 3-13

    نظر به تاثیر مشهود پدیده های زیانبار سرمازدگی و یخبندان بر تولیدات زراعی و باغی ایران، در پژوهش حاضر، به بررسی چشم انداز تغییرات دمای کمینه در در 17 ایستگاه هواشناسی سه استان  کردستان، کرمانشاه و ایلام در غرب ایران پرداخته شد. بدین منظور با استفاده از دو مولد داده آماری  LARS-WG و SDSM پیش نگری دمای کمینه دو مدل اقلیم جهانی HadGEM2 و CanESM2 تحت سه سناریوی واداشت تابشی RCP2.6، RCP4.5 و RCP8.5 مقیاس کاهی و استفاده شدند. بر این اساس، چشم انداز تغییرات دمای کمینه در دوره آتی(2050-2021) نسبت به دوره پایه (2018-1989) مورد بررسی قرار گرفت. به منظور ارزیابی عملکرد مولدهای هواشناسی، از معیارهای MSE، RMSE، MAE و R2 استفاده شد. نتایج حاصل نشان داد که مدل های مورد بررسی با دقت بالایی قادر به  آشکارسازی روند دمای کمینه در منطقه مورد مطالعه هستند. با این وجود، مدل SDSM از دقت بیشتری نسبت به مدل LARS-WG  برخوردار است. نتایج حاصل از چشم انداز تعییرات دمای کمینه نشان داد که بر اساس هر دو  مدل، میزان دمای کمینه در دوره  آینده نسبت به دوره پایه به طور متوسط بین 6/0 تا 5/1 درجه سلسیوس در مناطق مورد مطالعه افزایش می یابد. از نظر مکانی نیز بیشترین تغییرات مربوط به مناطق سردسیر واقع در شمال محدوده مطالعاتی به ویژه ایستگاه های سقز و زرینه اوباتو است. یافته های پژوهش در مدیریت ریسک یخنبندان و برنامه ریزی های اقلیمی کشاورزی منطقه مفید خواهد بود.

    کلیدواژگان: تغییر اقلیم، دمای کمینه، LARS-WG، SDSM، سناریو واداشت تابشی
  • فرهاد بیات، محمدرضا جهانسوز*، محمدباقر حسینی، فریدون سرمدیان، غلامرضا پیکانی ماچیانی، مصطفی اویسی صفحات 14-25

    میزان عملکرد رقم خاصی از یک محصول در محیطی معین با آب و مواد مغذی کافی و عاری از آفات و بیماری ها به عنوان تولید بالقوه تعریف می شود. مطالعه ای جهت برآورد مقدار بالقوه ماده خشک کل (TDM) برای دو گیاه ذرت علوفه ای و گوجه فرنگی در شرایط مطلوب رشد بر اساس رژیم تابشی -گرمایی منطقه ابهر با استفاده از مدل رشد فایو در سال 1398 انجام شد. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که  عملکرد عملکرد  TDM و دانه در ارقام هیبریدی ذرت متحمل به تراکم بوته بالا در واحد سطح با شاخص سطح برگ 5/3، شاخص برداشت 52 درصد و طول فصل رشد 125 روز، به ترتیب در حدود 67/28 و 91/14 تن در هکتار خواهد بود. متناظرا، برای گوجه فرنگی با شاخص سطح برگ 8/2، شاخص برداشت 65 درصد و فصل رشد 148 روزه، معادل 212 تن در هکتار می باشد که با توجه به ماهیت چندساله این گیاه، عملکرد آن می تواند از طریق بهبود سبزمانی بوته ها و طولانی شدن مرحله برداشت محصول افزایش یابد. بر اساس طول چرخه رشد گیاه ذرت و گوجه فرنگی، نیاز آبیاری آن ها به ترتیب برابر با 9/703 و 1/830 میلی متر برآورد گردید. یافته های پژوهش می تواند در بهبود عملکرد گیاهان زراعی منطقه با استفاده از روش های مدیریتی مناسب با شرایط اقلیمی به کار رود.

    کلیدواژگان: عملکرد بالقوه، مدل رشد فائو، محصول تابستانه، ابهر
  • امیرعلی محمدی، رضا نوروز ولاشدی*، مهدی حدادی نژاد صفحات 26-34

    هر گیاه با توجه به شرایط اقلیمی محل رویش خود نیازمند دریافت مقدار معینی گرما برای تکمیل فصل رشد است. در این پژوهش به بررسی واحدهای گرمایی مراحل مختلف فنولوژی سه رقم تمشک سیاه خاردار پرداخته شده است. ارقام مورد بررسی پس از رفع نیاز سرمایی به گلخانه منتقل شدند. رقم سیلوان (زودرس)، ماریون (میان رس) و توپای (دیررس) به ترتیب برابر 91، 109 و 118 روز از کاشت تا برداشت را در گلخانه سپری نمودند. نتایج نشان داد که نیاز گرمایی ارقام مختلف تمشک جهت تکمیل مراحل فنولوژی با یکدیگر تفاوت دارند. تمشک سیاه زودرس نیاز گرمایی (43000 درجه ساعت) کمتری داشته و نسبت به والد خود رقم میان رس با نیاز گرمایی (51000 درجه ساعت) میوه درشت تری تولید می نماید. رقم زودرس در شرایط اقلیمی ساری، با استفاده از ظرفیت ژنتیکی خود توانست محصول خود را در بازه زمانی 91 روزه به بار برساند، درحالی که استفاده از ظرفیت گلخانه منجر شد که میوه این رقم دوماه زودتر از شرایط رایج در اقلیم محل کاشت به بار نشسته و منجر به تولید محصول خارج از فصل شود. در رقم توپای که در اکثر صفات با ارقام زودرس و میان رس تفاوت داشته، دوره فنولوژی طولانی تر بوده و وزن تک میوه و طول پاجوش نسبت به سایر ارقام بیشتر بوده است. این در حالی است که در این رقم، جوانه ها زودتر از سایر ارقام بازشده و برخی مراحل فنولوژی آن، از رقم میان رس زودتر اتفاق افتاد، اما نیاز گرمایی بالاتر از زمان تشکیل میوه تا رسیدن (55000 درجه ساعت) منجر به دیررسی محصول شد. مطلعات تکمیلی در زمینه نیازهای اقلیمی-زیستی ارقام مشابه این گیاه جهت اتخاذ شیوه های مناسب مدیریت کشت و افزایش عملکرد توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: باز شدن جوانه، رسیدگی میوه، نیاز سرمایی، تمشک، گلخانه
  • هانیه بازیارپور، محمود رائینی سرجاز*، سعید شیوخی سوغانلو صفحات 35-43

    گرمایش جهانی در پی افزایش گازهای گلخانه ای به تغییرات پیوسته و شگرف اقلیمی می انجامد. گاز متان در فرآیند های بی هوازی درون خاک، مانند شالیزارها می تواند تولید شود. پس در بخش کشاورزی کشت غرقابی برنج یکی از چشمه های اصلی گسیل این گاز می باشد. از سویی سوزاندن کاه  و  کلش برنج حجم کلانی دی اکسیدکربن وارد نیوار می کند. در این راستا پژوهشی با چهار تیمار آزمایشی: (a) تیمار بدون کلش (شاهد)، (b) تیمار کلش درآمیخته با خاک، (c) تیمار سوزاندن کلش بازمانده از کشت پیش، و (d) تیمار سوزاندن کلش خشک شده بازمانده  از کشت پیش. این پژوهش در مزرعه آزمایشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبعی ساری انجام شد. نمونه برداری گاز متان در بازه زمانی ده روزه و نمونه برداری گاز دی اکسیدکربن یک روز پس از سوزاندن کلش ها و سپس در سه مرحله، در کشت دوم انجام گرفت. سرانجام برای مقایسه ی اثرگذاری تیمارها بر گرمایش جهانی، معادل دی اکسیدکربن گاز متان محاسبه شد. یافته ها نشانگر آن بود که بیشترین گسیل گاز متان از تیمار کلش درآمیخته با خاک (mg/m2.day 75/6) و کمترین میزان گسیل از تیمار بدون کلش (mg/m2.day 97/2) و تیمار سوزاندن کلش خشک (mg/m2.day 62/2) بود. همچنین بررسی نتایج مربوط به گسیل دی اکسیدکربن در درازای فصل کشت دوم نشان داد، بیشترین میزان در تیمار سوزاندن کلش مرطوب با میانگین  mg/m2.day 93/133 و کمترین میزان گسیل نیز در تیمار سوزاندن کلش خشک (mg/m2.day 08/67) دیده شد. در پایان یافته های به دست آمده از بررسی مجموع گازهای گلخانه ای اندازه گیری شده در کل دوره نشان داد تیمار سوزاندن کلش مرطوب و خشک می تواند نزدیک به 8 بار بیش از تیمار شاهد بر روند افزایشی گرمایش جهانی اثرگذار باشد.

    کلیدواژگان: سوزاندن کلش، فرآیند بی هوازی، کشت غرقابی، گرمایش جهانی، نیوار
  • صغری فرهادی، فرشاد علی جانی*، حمیدرضا ناصری صفحات 44-59

    بارش سیل آسا فروردین 1398 با میانگین 230 میلی متر -معادل 46 درصد بارش سالانه جنوب غرب ایران- در مدت 4 روز، باعث سرریز شدن سدهای بزرگ رودخانه های دز و کرخه و خسارات جانی و مالی فراوان گردید. به منظور تعیین مشخصات ایزوتوپ های پایدار 2H و 18O این رخداد فرین هیدرومتیدرولوژی، 43 نمونه آب باران در مساحت حدود 41000 کیلومتر مربع در جنوب غرب ایران از ارتفاع متغیر نزدیک صفر تا 2814 متر نسبت به سطح دریا جمع آوری گردید. تغییرات مقادیر ایزوتوپی δ18O از 71/4 تا 76/4- و δ2H از 06/26- تا 2/29 می باشد. خط آب جوی منطقه در طی سیلاب مذکور تهیه و با خط آب جوی جهانی، مدیترانه و سایر نقاط ایران و همچنین کشورهای مجاور مورد مقایسه قرار گرفت. با توجه به معادله خط آب جوی (δ2H = 6.5996 δ 18O + 7.561) و دوتریوم مازاد (بین 26/9- تا 55/15 با میانگین 85/7) نتیجه گیری می شود که منشا بارش های منطقه در بازه زمانی مذکور از ادغام توده های جوی دریای مدیترانه و دریای سرخ بوده است. از جنوب و جنوب غربی منطقه به سمت ارتفاعات بالاتر (شمال و شمال شرقی) مقادیر دوتریوم مازاد افزایش می یابد که این امر بیانگر تهی تر شدن ترکیب ایزوتوپی به سمت ارتفاعات منطقه می باشد.

    کلیدواژگان: ایزوتوپ، رخداد فرین، ایران، خط آب جوی، دوتریوم مازاد
  • حسن عباسیان، عیسی سلگی*، سید محسن حسینی، سید حسین کیا صفحات 60-72

    در این پژوهش، محصول تولید اولیه ناخالص سنجنده مودیس (MODIS-GPP) به عنوان نمایه ای از توان بالقوه پوشش گیاهی در ترسیب دی اکسید کربن جو سطح زمین با استفاده از داده های برج شار کربن (Flux Tower-GPP) در سه منطقه همگن جنگلی از درختان برگ پهن در جنوب انگلستان مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفت. پس از انجام آزمون نرمال بودن، میانگین سنجنده ی مودیس (پیکسل 1 × 1 کیلومتر) با Flux Tower GPP مقایسه شد. بر اساس نتایج آزمون تی- استیودنت دو طرفه، بین میانگین داده ها اختلاف معنی داری در سطح 95% وجود دارد. در دو ایستگاه Alice Holt و Wytham مقادیر اندازه گیری شده توسط برج ها بیشتر از MODIS-GPP می باشد؛ در حالی که در ایستگاه Pang Lambourne برعکس است که می تواند ناشی از ناهمگنی پوشش سطح زمین باشد. روند تغییرات فصلی هر دو سری داده یکسان می باشد و در تمامی ایستگاه ها افزایش GPP در مراحل نمو گیاهان نمایان است. میزان این کمیت با یک شیب ملایم تا ابتدای ماه می افزایش می یابد و تا نیمه تابستان با افزایش تراکم تاج پوشش، تحت تاثیر بیشینه تابش فعال فتوسنتزی جذب شده توسط گیاهان و فعالیت فتوسنتزی، افزایش می یابد. در اواخر فصل تابستان مقدار آن بتدریج کاهش می یابد و سرانجام، با شروع فصل پاییز و افت دمای هوا، کاهش سریعی در ماه اکتبر مشاهده شد. استفاده از داده های MODIS-GPP برای برآورد توان تولید بوم سازگان ها به دلیل ناهمگنی ساختاری درون پیکسل این داده ها به تنهایی قابل اعتماد نمی باشد. از طرف دیگر به دلیل محدودیت تعداد برج های اندازه گیری شار کربن، از این برج ها نمی توان به تنهایی برای درون یابی و بررسی تغییرات مکانی و زمانی کمیتGPP استفاده کرد. بنابراین، استفاده توام داده های MODIS-GPP و Flux Tower-GPP در ارزیابی توان تولید بالقوه بوم سازگان ها در سطح منطقه ای و جهان قابل توصیه است.

    کلیدواژگان: برج های شار کربن، دی اکسید کربن، تولید اولیه ناخالص، بوم سازگان، MODIS
|
  • A. Khalili * Pages 1-2
    The plan to merge the National Meteorological Organization into the Ministry of Energy is currently under investigation by the specialized commission of the Islamic Consultative Assembly (Parliament).  The reasoning for the proposal could be due to the very close affinity of technical issues, areas of work on meteorological and hydrological topics, the high information dependence of these two sectors, the parallel works and finally waste of the country's capital. In the present note the tasks overlap of the National Meteorological Organization with those of the Ministry of Energy considers small, and limits just to the measurements of some water balance parameters estimation. As such, it has been argued that creating a Common Database could provide the same result as if merging the two organizations. Therefore, it is suggested that the following two options be considered: 1) either the current status quo be maintained, or 2) upgrade the current organization to a higher level under the presidency. Finally, in both cases, to play a synergistic role in providing qualified data and data processing, the emphasis is on creating a Common Hydrometeorological Database.
    Keywords: Meteorological Organization, Ministry of Energy, National Hydro-meteorological Organization, Iran
  • Mohammad Lotfi, GholamAli Kamali *, AmirHussain Meshkatee, Vahid Varshavian Pages 3-13

    Considering the significant effect of chilling and frost phenomenon on agricultural production in Iran, the aim of this study is projection of minimum temperature in three provinces of Kurdistan, Kermanshah and Ilam, Western of Iran. For this purpose, the data of 17 meteorological stations during the baseline period of (1989-2018) were collected. Then, the HadGEM2 and CanESM2 climate models outputs were statistically downscaled using LARS-WG and SDSM weather generators under three climate change scenarios of RCP2.6, RCP4.5 and RCP8.5 during future period (2021–2050) and compared with observed data. The performance of the two weather generators, were compared using MSE, RMSE, MAE and R2 indices. The results indicated the good accuracy of both statistical models in simulating the minimum temperature in the study area; however the SDSM model performed better than the LARS-WG. The projected changes of minimum temperature compared to the baseline period revealed a significant increase varying between 0.6 – 1.5 oC in study stations. The most significant change was observed in northern parts of study region especially in the Saqhez and Zarineh stations. The findings of this study can be used in frost risk management and agroclimatic planning in the region.

    Keywords: climate change, LARS-WG, Minimum temperature, RCP, SDSM, Iran
  • Farhad Bayat, MohammadReza Jahansuz *, MohammadBagher Hosseini, Fereydoun Sarmadian, GholamReza Peykani, Mostafa Oveisi Pages 14-25

    Potential yield of a specific crop cultivar is obtained when it is grown with water and nutrients non-limiting and biotic stress (pest and diseases) effectively controlled. In 2019, a study was conducted to estimate the potential Total Dry Matter (TDM) of forage maize and tomato under optimum growth conditions, using FAO growth model under climatic condition of Abhar region, Iran. The results showed that the potential yield of TDM and the grain in hybrid cultivars of maize which are tolerant to high plant density with leaf area index of 3.5, harvest index of 52% and growing season of 125 days, will be about 28.67 and 14.91 t.ha-1, respectively. The potential yield of tomato with leaf area index of 2.8, harvest index of 65% and growing season length of 148 days will be 212 t.ha-1.Considering the perennial nature of the latter; its yield might be increased by prolonging the harvesting period. According to the length of growth season of maize and tomato crops, the irrigation water requirement was estimated 703.9 and 830.1 mm, respectively. Findings of the study may be applied in improving the yield of study crops using revised management options under climatic conditions of the region.

    Keywords: Potential yield, FAO growth model, Summer crop, Iran
  • Amirali Mohammadi, Reza Norooz Valashedi *, Mehdi Hadadinejad Pages 26-34

    Each plant requires specific amount of heat units complete its growing season. In this study, the heat units of different phenological stages of three cultivars of black raspberry have been investigated. After maintaining the chilling requirement, the studied cultivars were transferred to the greenhouse. The cultivars; Silvan (early), Marion (medium) and Topai (late) spent 91, 109 and 118 days from planting to harvest in the greenhouse, respectively. The results showed that the heat requirements of different raspberry cultivars to complete the phonological stages are different from each other. Early black raspberries variety has a lower heat requirement of 43,000 Cumulative Degree Growth Hours (CGDH) and produce larger fruits than their parent medium maturing variety with a heat requirement 51,000 CGDH. Under the climatic conditions of Sari, early maturing cultivars showed the capability to produce fruit in a 91 days period, while the same variety cultivated in the greenhouse, produced the fruits 2 month earlier, which is important in off-season production. For the Topai cultivar, which differs from early and middle cultivars in most traits, the phenological stages were longer and the single fruit weight and stalk length were higher comparing to other cultivars. However, in this cultivar, the buds break occurred earlier than other cultivars, although the higher heat requirement from fruit formation to ripening i.e. 55000 CGDH led to later ripening of the crop. Further studies on bioclimatic requirement of other blackberry varieties for proper management decisions and improving the production is recommended.

    Keywords: Chilling requirement, Fruit Ripening, Bud break, Blackberry, Greenhouse
  • H. Baziyarpour, M. Raeini Sarjaz *, S. Shiukhy Sughanlu Pages 35-43

    Global warming is leading to gradual and tremendous climate change following the increase in greenhouse gases. Methane gas can be produced in anaerobic processes in soil, such as paddy fields. Therefore, in the agricultural sector, waterlogged rice cultivation is one of the main sources of this methane gas emissions. On the other hand, straw burning brings a huge amount of pollutants to the atmospher. In this regard, a study with four experimental treatments was conducted: (a) without straw (control), (b) rice straws incorporated into the soil,  (c) burned rice straws left in the field, and finally (d) burned air-dried rice straws left from first cropping harvest. The experiment was carried out on the experimental field of Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University. Methane gas sampling was performed at 10- day intervals and carbon dioxide gas sampling was performed one day after straw burning and then in three stages in the second cropping season. Finally, in order to compare the treatments in terms of methane and carbon dioxide emissions, the carbon dioxide equivalent of methane gas was calculated.The findings showed that the highest methane emission was from rice straws incorporated into the soil (6.75 mg/m2.day) and the lowest emissions were from the control treatment (2.97 mg/m2.day) ) and burned rice straws air-dried after harvest (2.62 mg/m2.day). Also, the results of carbon dioxide emissions during the second cropping season showed that the highest amount was from burned rice straws left in the field treatments (133.93 mg/m2.day) and the lowest amount was observed from burned rice straws air-dried after harvest (67.08 mg/m2.day). Finally the results of the total greenhouse gas emissions measured in the whole period showed that wet and dry straws burned treatments could have the potential to increase global warming almost 8 times more than the control treatment.

    Keywords: Anaerobic Process, atmosphere, Global warming, Straw burning, Waterlogging
  • S. Farhadi, F. Alijani *, H. Nassery Pages 44-59

    The heavy rainfall event of April 2019 with 230 mm, i.e. 46% of the mean of annual rainfall of southwest Iran, over 4 days caused the overflow of Dez and Karkheh large dams and huge financial losses. In order to determine the characteristics of stable isotopes of 2H and 18O of this extreme event, 43 samples of rain water were collected in the area about 41000 (Km2) in southwestern Iran with altitude ranging between zero to 2814 m above sea level (a.s.l). The variations of the isotopic values of δ18O and δ2H were 4.71 to -4.76 and -26.06 to 29.2, respectively. The local meteoric water lines were calculated during the flood event and compared with the corresponding global, Mediterranean and other parts of Iran values as well as neighboring countries. According to the equation of LMWL (δ2H = 6.5996 δ18O + 7.561) and deuterium excess (between -9.26 to 15.55 with average value of 7.85), it is concluded that the source of precipitation in the study period was the integrated effect of the of Mediterranean and Red Sea air masses. Deuterium excess increased from the south and southwest of the study area to higher altitudes (located in north and northeast), indicating depletion of the isotopic composition toward the high altitudes.

    Keywords: Isotopes, Extreme event, Iran, LMWL, Deuterium excess
  • Hasan Abbasian, Eisa Solgi *, Seyyed Mohsen Hosseini, Sayed Hossain Kia Pages 60-72

    MODIS-based Gross Primary Production (MODIS-GPP) as a proxy of the potential of vegetation cover in the atmospheric carbon sequestration was evaluated using Flux Tower measurements (Flux Tower-GPP) across three sites, broadleaved temperate deciduous woodlands, in the south of England. Ensuing to the normal evaluation of data distribution, the mean value of MODIS-GPP (cell size: 1km2) compared with the Flux Tower-GPP through the Two-Tailed T-Test (P < 0.05). A significant difference between two groups, MODIS-GPP vs. Flux Tower-GPP, was found that there is a measurable difference between the groups and that, statistically. The results show that Flux Tower-GPP values for both Alice Holt and Wytham Woods sites are higher than the MODIS-GPP, while in Pang Lambourne the opposite is true due to land cover heterogeneity. The trend of seasonal changes of both groups is the same and the increase of GPP in plant phenology is observable in all sites. GPP values gradually increase to early of May, then a prompt rising observed in May that extend to late of summer which arisen from development of solar radiation, day length and photosynthetic activity. In late of summer, GPP values gradually decrease so that by advent of autumn a rapid decline come about in the early of October that corresponds with senescence and abscission, due to decreasing temperature, which reflects the seasonal variation in terms of carbon uptake. The research finding reveals that the MODIS-GPP alone is unable to estimate accurately the potential of vegetation cover in the atmospheric carbon sequestration due to sub-pixel variability in plant functional type. On the other hand, despite at certain sites the meteorological bias influences estimates of GPP significantly and flux towers provide an excellent means to estimate accurately GPP across their footprint, they are sparse worldwide, even at the regional scale. Thus, the Flux Tower GPP may not truly be used to estimate a continuous GPP map at a larger area. Therefore, Flux Tower and MODIS individually have large uncertainty but their combination as a complementary could result in a robust estimation of GPP.

    Keywords: Flux tower, Carbon dioxide, GPP, Ecosystem, MODIS