فهرست مطالب

مجله طب دریا
سال دوم شماره 4 (پیاپی 8، زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/01/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سعید زردار*، بابک براتی صفحات 193-198

    تامین آب و غذای سالم در نیروهای مسلح علاوه بر این که در سلامت جسم و روان نیروها تاثیر مستقیم دارد، یکی از دغدغه های فرماندهان و مدیران تلقی می شود. نقل و انتقال و جابجایی نیرو و حضور در ماموریت ها و عملیات های مختلف به ویژه در نیروی دریایی اهمیت مدیریت آب و غذا را دو چندان می نماید.امروزه فناوری نانو با کاربردهای مختلف در عرصه مدیریت منابع آب و غذا نیز به کمک صنعت دفاعی آمده است. اگرچه از این فناوری در عرصه های دیگر در نیروی دریایی نظیر نانو الیاف استفاده شده در لباس های آنتی باکتریال غواصی، لباسهای خود تمیز شونده، مقاوم در برابر آتش سوزی و همچنین در تجهیزات، بدنه قایق ها به عنوان روکش های سبک و مقاوم در برابر خوردگی و... هم کاربردهای فراوانی دارد اما در این مقاله نگاهی به استفاده از این فناوری در تهیه آب و غذای سالم برای نیروها در شرایط بحرانی در دریا خواهیم داشت.در گذشته نه چندان دور اهداف تصفیه گرهای آب آشامیدنی کاهش مواد معلق و زدودن عوامل زنده بیماری زا در آب بود که با روش های متداول فیلتراسیون و گندزدایی قابل حصول بودند. لیکن با افزایش غلظت مواد ریز، ترکیبات نیتروژن دار، مواد آلی و معدنی و فلزات سنگین در منابع آب، روش های متعارف جوابگوی نیاز مصرف کننده ها نبوده و لازم است از فرآیندهای به روزتر در تصفیه گرها استفاده شود.

    کلیدواژگان: مدیریت آب، نانوفیلتر، نانو غذا، نانو لوله
  • مسعود جوانبخت* صفحات 199-204

    آلودگی محیط زیست بویژه آلودگی دریاها از مسایل بغرنج و تهدید کننده است که بشر امروز با آن مواجه است. مبارزه با آلودگی های شیمیایی و موادی که سلامت محیط زیست را دچار مخاطره می سازند از اهم وظایف و رسالت جامعه امروز است. دریا یکی از منابع غنی و دارای امتیازهای ویژه ای برای تامین قسمتی از نیازهای بشر در طول تاریخ بوده و هست، بنابراین حفظ محیط زیست آن و جاندارانی که در آن زندگی می کنند در تداوم زندگی انسانها نقش بسزایی دارد. آلودگی عبارتست از انتقال یا داخل سازی مستقیم و یا غیرمستقیم مواد یا انرژی توسط بشر به محیط زیست که در نتیجه آن به محیط زیست دریایی، اثرات زیان آوری از طریق ایجاد خطر جهت منابع زیستی، خطر برای سلامتی بشر، ایجاد موانع در ارتباط با فعالیت های دریایی شامل ماهی گیری، صدمات ناشی از استفاده از آب دریا و کاستن منابع تفریحی وارد خواهد ساخت. در برخی جاها در اقیانوس ها شمار این ذرات حتی بیشتر از شمار پلانکتون ها هستند که سطوح بالای اقیانوس ها محل زندگی آنها است. ماهی ها این ذرات پلاستیکی را هم می خورند و در نهایت معده آنها بیشتر حاوی پلاستیک است تا پلانکتون. از این رو ماهی ها به رغم داشتن شکمی پر از گرسنگی می میرند. در عین حال تنها ماهی ها نیستند که در معرض خطر وجود ذرات پلاستیکی در دریاها قرار دارند، بلکه این ذرات، زندگی پرندگان دریایی را نیز به مخاطره می اندازد. از یک طرف این احتمال وجود دارد که پرندگان در کیسه های پلاستیکی گیر افتاده و خفه شوند، از طرفی دیگر هنگامی که این پرندگان ماهی می خورند ذرات پلاستیکی وارد بدنشان می شود. یکی دیگر از معضلاتی که کیسه های پلاستیکی به همراه دارند، نبود روشی مناسب برای دفع آنها بدون داشتن پیامدهای زیان بار برای محیط زیست است.

    کلیدواژگان: زباله پلاستیکی، آلودگی نفتی، زیست محیطی، خلیج فارس، ایران
  • مرادعلی زارعی پور، مجتبی فتاحی اردکانی، سحر زمانی اهری، احمد ستوده* صفحات 205-209

    مراقبت های پزشکی و آموزشی و ایجاد تدابیر خاص برای جلوگیری از گسترش بیماری اهمیت بسزایی در حفظ سلامتی دریانوردان دارد. دسترسی مستقیم و سریع به کمک های پزشکی مناسب، همواره در دسترس این گروه نیست. با توجه به اینکه دریانوردی شغلی خطرناک با نرخ مرگ و میر بالاتر نسبت به بسیاری از مشاغل خشکی است، خودمراقبتی، متداول ترین پاسخ رفتاری پیشگیری از بیماری های شایع در این گروه تلقی می شود. مهمترین دستاورد تقویت رویکرد خودمراقبتی این است که ملوانان تصمیمات درستی درباره استفاده صحیح از مراقبت های بهداشتی گرفته و رفتارهای خودمراقبتی را به طور مناسب در مورد مشکلات بهداشتی انتخاب و اجرا کنند. خودمراقبتی دریانوردان می تواند شامل پیشگیری از بیماری های ناشی از کار، پیشگیری و حفاظت شغلی و عوامل زیان آور مکانیکی، پیشگیری از عوامل زیان آور ارگونومیکی، پیشگیری از عوامل زیان آور شیمیایی، پیشگیری از عوامل زیان آور فیزیکی، پیشگیری از مشکلات تغذیه ای باشد. خودمراقبتی در دریانوردان به وضوح موجب افزایش کارآیی و مهارت های فردی ملوانان در مقابل بیماری ها می شود. از طرفی، فراگیری فعالیت های خودمراقبتی می تواند ملوانان را به سمت حفظ سلامتی سوق دهد، سازگاری فرد را با محیط و مشکلات بهداشتی افزایش دهد، توان مراقبت از خود را در ملوانان بیشتر کند و میزان ابتلا و از کارافتادگی و هزینه های درمانی را کاهش دهد.

    کلیدواژگان: پیشگیری، مشکلات بهداشتی، دریانوردان، خودمراقبتی
  • سلمان دانشی*، فرید عبادی فرد آذر، سید وحید احمدی طباطبایی، شهره عالیان سماک خواه، علی کمالی، کیاوش هوشمندی، مهدی راعی صفحات 210-215
    زمینه و هدف

    سل یک بیماری عفونی تهدیدکننده حیات است که عمدتا توسط مایکوباکتریوم توبرکلوزیس ایجاد می گردد. تعیین میزان بروز بیماری سل و درمان افراد بیمار یکی از راهکارهای مهم جهت پیشگیری از بروز بیماری و تسریع در روند دستیابی به اهداف توسعه پایدار برای کاهش موارد سل است.

    روش ها: 

    این مطالعه توصیفی و از نوع مقطعی است. اطلاعات از داده های ثبت شده نظام مراقبت بیماری سل و پرسشنامه ای که توسط محقق ساخته شده بود با پرسش از بیماران و همچنین کارکنان نظام سلامت، استخراج شد.

    یافته ها:

     تعداد کل موارد سل 89 نفر بود که 57/3% زن و مابقی مرد بودند. میانگین سن بیماران 61/71سال بود. موارد سل ریوی78/7 % و مابقی خارج ریوی بودند. بروز کلی موارد سل و بروز موارد اسمیر مثبت در شهر کرمان در سال 1397 به ترتیب برابر با 11/4 و 6/1 در 100000 نفر جمعیت بود. همچنین میزان بروز موارد سل اسمیر منفی و خارج ریوی در سال 1397 به ترتیب برابر با 2/1 و 2/2 نفر در 100000 هزار نفر جمعیت بود.

    نتیجه گیری: 

    مطالعه حاضر نشان داد بروز سل در شهر کرمان به میزان اندکی از حد متوسط کشوری بالاتر است که همین مقدار اندک هم نیاز به بررسی بیشتر و شناسایی علل و نهایتا اقدام در جهت کاهش بروز این بیماری را می طلبد.

    کلیدواژگان: بیماری سل، بروز، اپیدمیولوژیک، کرمان
  • علیرضا جلالی فراهانی، جنیفر سوآن، سعید راضی، مظفر محمدی، جعفر امانی، حمیدرضا جوادزاده، زینب رضایی، سید رضا حسینی ذیجود* صفحات 216-225
    زمینه و هدف

    داده ها حاکی از آن است که افراد سالمند مستعد ابتلا به کووید-19 هستند و پیش آگهی جدی تری نسبت به سایر گروه های سنی دارند. مطالعه حاضر یافته های بالینی، آزمایشگاهی و رادیولوژیک را در بین گروه های بیماران مبتلا به کووید-19 سالمند و غیرسالمند مقایسه کرده است.

    روش ها:

     داده های مربوط به 598 بیمار تایید شده قطعی مبتلا به کووید-19 که از 7 اسفند 98 تا 7 فروردین 99 در بیمارستان بقیه الله تهران پذیرش شده بودند، جمع آوری گردید. بیماران به دو گروه افراد سالمند (≥ 65 سال) و غیرسالمند (کمتر از 65 سال) تقسیم بندی شدند و مشخصات بالینی، یافته های آزمایشگاهی، تصویربرداری و پیامدهای نهایی بین این دو گروه سنی مقایسه گردید.

    یافته ها: 

    داده ها بین 139 (23/2 درصد) بیمار سالمند با میانگین سنی 6/5±73/1 سال (محدوده 94-65 سال) و 459 (76/8 درصد) بیمار غیرسالمند با میانگین سنی 10/2±49/1 سال (محدوده 22-64 سال) مبتلا به کووید-19 مورد مقایسه قرار گرفت. بیماری های همراه از جمله فشارخون بالا، بیماری کبد، روماتیسم، آسم و آلرژی در افراد سالمند بیشتر از افراد غیرسالمند بود. علایم اولیه بیماری کووید-19 در بیماران سالمند و غیرسالمند شامل سرفه و تنگی نفس، همچنین تب، ضعف عضلانی و لرز بود. میزانRBC و هموگلوبین در افراد سالمند به طور معنی داری کمتر از بیماران غیرسالمند بود. در حالی که سایر یافته های آزمایشگاهی تفاوت معنی داری بین دو گروه نداشتند. تعداد نوتروفیل ها و سطحESR ،AST ،LDH  و CRP  در همه بیماران سالمند و غیرسالمند بالاتر از مقادیر نرمال بود. بروز ضایعات چند لوبی در سی تی اسکن و تهویه مکانیکی در بیماران سالمند به طور معنی داری بیشتر از بیماران غیرسالمند مبتلا به کووید-19 بود. بیماران سالمند و غیرسالمند مبتلا به کووید-19 از درمان های حمایتی یکسان برخوردار بودند. 11 (7/9٪) مرگ در گروه سالمندان و 30 (6/5٪) مرگ در گروه غیرسالمندان ثبت شد.

    نتیجه گیری:

     بیماران سالمند نسبت به بیماران غیرسالمند مبتلا به کووید-19 به احتمال زیاد دارای وضعیت بالینی پیچیده و پیامدهای بالینی بدتر در بیمارستان هستند. پیشنهاد می شود برای بیماران سالمند، غربالگری و تشخیص زودهنگام برای ابتلا به کووید-19 با هدف کاهش میزان مرگ و میر و پیش آگهی بدتر انجام شود.

    کلیدواژگان: کووید-19، کروناویروس، سالمند، ایران
  • واحدبخش بلوچ، محمدعلی وطن پرست، سعیده دادپیشه، زهره میرکازهی ریگی* صفحات 226-236
    زمینه و هدف

    نه تنها در زمان بروز بلایای طبیعی بلکه هنگام شیوع بیماری های واگیر، احتمال بروز واکنش های روانی متعدد در افراد جامعه افزایش می یابد. این امر می تواند سلامت روان و جسم افراد را تحت تاثیر قرار دهد. مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت استرس، اضطراب و افسردگی ناشی از همه گیری بیماری کووید-19 در مناطق جنوب استان سیستان و بلوچستان در سال 1399 انجام شد.

    روش ها: 

    در این مطالعه 503 نفر از جمعیت جنوب استان سیستان و بلوچستان که به اینترنت دسترسی داشتند، به روش آنلاین مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده شامل فرم مشخصات دموگرافیک و مقیاس تعیین اضطراب، افسردگی و استرس (Dass-21) بود. بر اساس این ابزار افراد به 5 دسته (نرمال، خفیف، متوسط، شدید و خیلی شدید) طبقه بندی شدند. در این مقیاس نمره بالاتر نشان دهنده اختلال روان شناختی بیش تر و وضعیت سلامت روانی نامطلوب تر است.

    یافته ها: 

    بیشترین افراد شرکت کننده 19 تا 29 سال بودند (43/2 درصد)، اکثر افراد متاهل (63/7 ٪)، 298 نفر از آنها کارمند (60/6 ٪) و بیشترین فراوانی مربوط به مقطع لیسانس با 198 نفر (40/3 ٪) بود. میانگین نمرات افسردگی 8/5±7/9، نمرات اضطراب 7/1±5/9 و نمرات استرس 9/3±11 بود. متغیرهای جنسیت، اشتغال و وضعیت پوشش بیمه ای با استرس، اضطراب و افسردگی ارتباط آماری معناداری داشتند (0.05<P) و متغیر سن، تاهل و تحصیلات با استرس، اضطراب و افسردگی ارتباط آماری معناداری نداشتند (0.05>P).

    نتیجه گیری: 

    در طول زمان همه گیری بیماری کووید-19 شاهد کاهش سلامت روان افراد مختلف جامعه هستیم و لازم است که ملاحظات روان شناختی به صورت مداوم و به موقع به خصوص تلفنی و آنلاین صورت گیرد.

    کلیدواژگان: کووید-19، استرس، اضطراب، افسردگی، ایران
  • احمد ستوده، سید سعید مظلومی محمود آباد، مجتبی فتاحی اردکانی، مرادعلی زارعی پور*، حسین ابراهیمی صفحات 237-243
    زمینه و هدف

    روند ابتلا به سرطان پوست در پرسنل در محیط کاری روباز از جمله ملوانان به دلیل قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش خورشید به شکل نگران کننده ای در حال افزایش است. هدف از این مطالعه تعیین آگاهی و رفتارهای پیشگیری از سرطان پوست در ملوانان جنوب ایران بود.

    روش ها:

     این مطالعه مقطعی در سال 1398 بر روی 330 نفر از ملوانان بندر دیر در جنوب ایران که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده بودند، انجام شد. از پرسشنامه محقق ساخته در دو بخش شامل اطلاعات جمعیت شناختی و آگاهی و رفتارهای پیشگیری کننده نسبت به سرطان پوست استفاده گردید. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS-20 تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها: 

    میانگین سنی 330 ملوان؛ 10/4±37/9سال بود. آگاهی ملوانان در این پژوهش متوسط بود. اکثریت ملوانان (74 %) ابراز داشتند تغییر ساعت کاری روش مناسبی برای کاهش مواجهه با نور خورشید و آفتاب سوختگی است. در خصوص اقدامات محافظتی ضدآفتاب، تقریبا اکثریت ملوانان (66 %) گزارش کردند که هرگز و به ندرت از کرم ضدآفتاب استفاده نکرده بودند. در خصوص غربالگری سرطان پوست، اکثریت ملوانان (72 %) هرگز غربالگری پوست توسط پزشک انجام نداده بودند.

    نتیجه گیری:

     علی رغم شواهد فراوان در مورد خطر بروز سرطان پوست در پرسنل در محیط کاری روباز از جمله ملوانان، این گروه هنوز از موضوع آگاهی کافی ندارند. برای کاهش بروز بیماری و خطرات بالقوه آن، تدوین برنامه‎های آموزشی پایدار و اجرای اقدامات محافظتی برای ملوانان ضروری است.

    کلیدواژگان: آگاهی، رفتارهای پیشگیری، سرطان پوست، ملوانان
  • فرشاد احمدی حداد، محمدرضا قربانی* صفحات 244-251
    زمینه و هدف

    سازمان ها باید بدانند اگر بر دهان های سازمانی مهر سکوت زده شود، کاهش بهره وری و عملکرد در سرمایه انسانی روی خواهد داد. مطالعه حاضر به منظور شناسایی رابطه بین سکوت سازمانی مدیران با بهره وری منابع انسانی در یکی از دانشگاه های علوم پزشکی نظامی شهر تهران انجام شد.

    روش ها: 

    در مطالعه مقطعی حاضر، تمامی مدیران دانشگاه علوم پزشکی نظامی مورد مطالعه به طور سرشماری مورد بررسی قرار گرفتند. از پرسشنامه های استاندارد بهره وری منابع انسانی مدل هرسی گلداسمیت و پرسشنامه سکوت سازمانی "صلواتی و همکاران " استفاده شد. تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 21 انجام شد.

    یافته ها:

     ضریب همبستگی پیرسون بین دو متغیر سکوت سازمانی و بهره وری منابع انسانی برابر با 590/0- بوده و معنی دار است. بین دو متغیر سکوت و بهره وری منابع انسانی ارتباط معکوس و معنی داری وجود دارد (05/0>P). بعبارت دیگر، با افزایش میزان سکوت، میزان بهره وری منابع انسانی کاهش معنی داری می یابد.

    نتیجه گیری:

     با توجه به رابطه معکوس سکوت و بهره وری، به مدیران توصیه می شود با افزایش مشارکت کارکنان در تصمیمات سازمانی و کاهش سطح سلسله مراتب سازمانی، زمینه را برای کاهش سکوت سازمانی ایجاد نموده و باعث افزایش بهره وری در سازمان گردند.

    کلیدواژگان: بهره وری، مدل هرسی گلداسمیت، سکوت سازمانی، مدیر
|
  • Saeed Zardar*, Babak Barati Pages 193-198

    Providing healthy water and food in the armed forces, in addition to having a direct impact on the physical and mental health of the forces, is one of the concerns of commanders and managers. The transfer and relocation of forces in various missions and operations, especially in the Navy, emphasize the importance of water and food management. Today, nanotechnology with various applications in the field of water and food resource management has also come to the aid of the defense industry. However, this technology has been used in other fields of the Navy, such as nanofibers in antibacterial diving suits, self-cleaning suits, fire-resistant suits, as well as equipment, boat hulls as lightweight and corrosion-resistant coatings, it also has many applications, but in this review, we will have a glimpse of the use of this technology in providing healthy water and food for the forces in critical conditions at sea. In the past, the goals of drinking water purifiers were to reduce suspended solids and eliminate live pathogens in water, which could be achieved by conventional filtration and disinfection methods. However, with increasing concentrations of particulate matter, nitrogen compounds, organic and mineral matter, and heavy metals in water sources, conventional methods do not meet the needs of consumers and it is necessary to use relatively new processes in purifiers.

    Keywords: Water management, Nanofilters, Nanofoods, Nanotubes
  • Masoud Javanbakht* Pages 199-204

    Environmental pollution, especially marine pollution, is one of the most complex and threatening issues facing human beings today. Fighting chemical pollutants and substances that endanger the health of the environment is one of the most important tasks and missions of todaychr('39')s society. The sea is one of the rich resources with special privileges to meet some of the human needs throughout history, so the preservation of its environment and the living things that live in it play an important role in the continuation of human life. Pollution is the direct or indirect transfer or intrusion of materials or energy by humans into the environment, resulting in harmful effects on the marine environment by endangering biological resources, endangering human health, and creating barriers to marine activities. Fishing will damage the use of seawater and reduce recreational resources. In some places in the oceans, the number of these particles is even higher than the number of plankton, where the high levels of the oceans live. Fish also eat these plastic particles, and eventually their stomachs contain more plastic than plankton. Hence, fish die despite having a full stomach. At the same time, it is not only fish that are at risk of plastic particles in the seas, but these particles also endanger the life of seabirds. On the one hand, it is possible for birds to get stuck in plastic bags and suffocate, on the other hand, when these birds eat fish, plastic particles enter their bodies. Another problem with plastic bags is the lack of a proper way to dispose of them without having harmful consequences for the environment.

    Keywords: Plastic waste, Petroleum pollution, Environment, Persian Gulf, Iran
  • Moradali Zareipour, Mojtaba Fattahi Ardakani, Sahar Zamaniahari, Ahmad Sotoudeh* Pages 205-209

    Medical and educational care and the creation of special measures to prevent the spread of the disease are of great importance in maintaining the health of seafarers. Direct and immediate access to appropriate medical care always is not available to this group. Given that sailing is a dangerous occupation with a higher mortality rate than many onshore jobs, self-care is the most common behavioral response to prevent common diseases in this group. The most important achievement of strengthening the self-care approach is that sailors make the right decisions about the proper use of health care and choose and implement appropriate self-care behaviors for health problems. Sailorschr('39') self-care can include prevention of occupational diseases, prevention and protection of occupational and mechanical detrimental factors, prevention of ergonomic detrimental factors, prevention of chemical detrimental factors, prevention of physical detrimental factors, prevention of nutritional problems. Self-care in seafarers clearly increases the efficiency and individual skills of sailors against disease. On the other hand, learning self-care activities can lead sailors to stay healthy, increase a personchr('39')s adaptation to the environment and health problems, increase the ability of sailors to take care of themselves, and reduce the incidence of disability and treatment costs.

    Keywords: Prevention, Health problems, Seafarers, Self-care
  • Salman Daneshi*, Farbod Ebadifard Azar, Seyed Vahid Ahmadi Tabatabaei, Shohre Alian Samakkhah, Ali Kamali, Kiavash Hushmandi, Mehdi Raei Pages 210-215
    Background and aim

    Tuberculosis is a life-threatening infectious disease mainly caused by Mycobacterium tuberculosis. Determining the incidence of tuberculosis and treating sick people is one of the important strategies to prevent the occurrence of the disease and accelerate the process of achieving the goals of sustainable development to reduce cases of tuberculosis.

    Methods

    This is a descriptive-analytical cross-sectional study. The information is extracted from the recorded data of the tuberculosis care system and a researcher-made checklist with questions from patients as well as health system staff.

    Results

    The total number of tuberculosis cases was 89, of which 57.3% were female. The mean age was 61.71 years. The cases of pulmonary tuberculosis were 78.7% and the others were extrapulmonary. The overall incidence of tuberculosis and smear-positive cases in Kerman in 2018 were equal to 11.4 and 6.1 per 100,000 population, respectively. Also, the incidence of negative and extrapulmonary tuberculosis cases in 2018 was equal to 1.2 and 2.2 people per 100,000 population, respectively.

    Conclusion

    These findings showed that the incidence of tuberculosis in Kerman is slightly higher than the national average, however, this small amount requires further investigation and survey of the causes and finally measurements to reduce the incidence of this disease.

    Keywords: Tuberculosis, Incidence, Epidemiologic, Kerman
  • Alireza Jalali Farahani, Jennifer Swann, Saeid Razi, Mozafar Mohammadi, Jafar Amani, Hamidreza Javadzadeh, Zenynab Rezaei, Seyed Reza Hosseini Zijoud* Pages 216-225
    Background and Aim

    Data suggests that elderly people are more easily infected by COVID-19 and develop a more serious prognosis than other age groups. The current study compared the clinical, laboratory, and radiological findings between groups of elderly and non-elderly Iranian patients with COVID-19.

    Methods

    Data was collected on 598 patients that had been diagnosed and confirmed with COVID-19 in Baqiyatallah hospital, Tehran, Iran from February 26 to March 26, 2020. Patients were assigned to the elderly (≥65 years old) and the non-elderly (<65 years old) groups and clinical characteristics, laboratory findings, imaging manifestations, and outcomes were compared between two age groups.

    Results

    Data from a total of 139 elderly patients (23.2%) with a mean age of 73.1±6.5 years (range: 65-94 years), and 459 non-elderly patients (76.8%) with a mean age of 49.1±10.2 years (range: 22-64 years) were evaluated. Comorbidities including; hypertension, liver disease, rheumatism, asthma, and allergy were more common in the elderly than in the non-elderly. Early symptoms in the elderly and non-elderly patients included cough and dyspnea, as well as fever, muscle weakness, and chills. The RBC and hemoglobin in the elderly were significantly lower than in the non-elderly patients. While other laboratory findings were not significant differences between the two groups. The number of neutrophils and the ESR, AST, LDH, and CRP levels were higher in all elderly and non-elderly patients. The incidence of multilobe lesions in CT scan and mechanical ventilation in elderly patients was significantly greater than in non-elderly patients with COVID-19. Elderly and non-elderly patients with COVID-19 received the same symptomatic comprehensive supportive therapies. Eleven (7.9%) deaths occurred in the elderly group and 30 (6.5%) occurred in the non-elderly group.

    Conclusion

    Elderly patients with COVID-19 are more likely to have a complicated clinical condition and worse in-hospital outcomes than the non-elderly. It’s suggesting that elderly patients should seek early screening and early diagnosis to reduce the mortality rates and worse prognosis associated with COVID-19.

    Keywords: COVID-19, SARS-CoV-2, Elderly, Iran
  • Vahedbakhsh Balouch, Mohamadali Vatanparast, Saideh Dadpisheh, Zohreh Mirkazehi Rigi* Pages 226-236
    Background and Aim

    Not only during natural disasters but also during the outbreak of contagious diseases, the probability of multiple psychological reactions increases in the community. This can affect peoplechr('39')s mental and physical health. The aim of this study was to determine the status of stress, anxiety, and depression in the Population of Southern Sistan and Baluchestan Province (Coastal areas), Iran in the COVID-19 Epidemic in 2020.

    Methods

    In this cross-sectional study, 503 people from the general population of southern Sistan and Baluchestan (Coastal areas) were selected by the online sampling method. The tools used included a demographic data checklist and the Anxiety, Depression and Stress Scale (DASS-21). People were classified into five categories (normal, mild, moderate, severe, and very severe). A higher score indicates more psychological disorder and more undesirable mental health status.

    Results

    Most participants were 19 to 29 years old (43.2%), most of them were married (63.7%), 298 of them were employees (60.6%) and the highest frequency was related to the bachelor degree with 198 people (40.3%). Mean scores of depression were 7.9±8.5, anxiety scores were 5.9±7.1 and stress scores were 11.9±9.3. The variables of gender, employment, and insurance coverage had a statistically significant relationship with stress, anxiety and depression (P<0.05) and the variables of age, marriage and education had no statistically significant relationship with stress, anxiety and depression (P<0.05).

    Conclusion

    During the epidemic of COVID-19, we see a decrease in the mental health of different people in society and it is necessary that psychological considerations be done continuously and in a timely manner, especially by telephone and online.

    Keywords: COVID-19, Stress, Anxiety, Depression, Iran
  • Ahmad Sotoudeh, Seyed Saeed Mazloomy Mahmoodabad, Mojtaba Fattahi Ardakani, Moradali Zareipour*, Hossein Ebrahimi Pages 237-243
    Background and Aim

    The trend of skin cancer in personnel in the open workplace, including sailors, is increasing alarmingly due to exposure to the sunchr('39')s ultraviolet rays. The aim of this study was to determine the knowledge and practice of skin cancer prevention in sailors in southern Iran.

    Methods

    This cross-sectional study was performed in 2019 on 330 sailors in Deir port in southern Iran who were selected by simple random sampling. The researcher-made questionnaire was used in two parts including demographic data and knowledge and preventive behaviors towards skin cancer. Data were analyzed using SPSS-20 software.

    Results

    The mean age of 330 sailors; was 37.9±10.4 years. Sailorschr('39') knowledge in this study was moderate. The majority of sailors (74%) stated that changing working hours is a good way to reduce exposure to sunlight and sunburn. Regarding sunscreen, almost the majority of sailors (66%) reported that they had never and rarely used sunscreen. Regarding skin cancer screening, the majority of sailors (72%) had never had skin screening by a physician.

    Conclusion

    Despite the abundant evidence on the risk of skin cancer in personnel in the open workplace, including sailors, this group is still not sufficiently aware of the issue. To reduce the incidence of the disease and its potential risks, it is necessary to develop sustainable training programs and implement protective measures for sailors.

    Keywords: Awareness, Preventive Behaviors, Skin Cancer, Sailors
  • Farshad Ahmadi Haddad, Mohamadreza Ghorbani* Pages 244-251
    Background and Aim

    Organizations should know that if the mouths of organizations are silenced, there will be a decrease in productivity and performance in human capital. The present study was conducted to identify the relationship between managerschr('39') organizational silence and human resource productivity in one of the military-medical universities in Tehran, Iran.

    Methods

    In the present cross-sectional study, all managers of the military medical university were studied by the census. The standard questionnaires of human resource productivity of Hersey and Goldsmith Model and the questionnaire of organizational silence "Salavati et al" were used. Data analysis was performed using SPSS software version 21.

    Results

    Pearson correlation coefficient between the two variables of organizational silence and human resource productivity is equal to -0.590 and is significant. There is a significant inverse relationship between the two variables of silence and productivity of human resources (P <0.05). In other words, with increasing silence, the productivity of human resources decreases significantly.

    Conclusion

    Considering the inverse relationship between silence and productivity, managers are recommended to increase the participation of employees in organizational decisions and reduce the level of organizational hierarchy, to reduce organizational silence and increase productivity in the organization.

    Keywords: Productivity, Hersey, Goldsmith Model, Organizational Silence, Manager