فهرست مطالب
نشریه بهره برداری و پرورش آبزیان
سال نهم شماره 3 (پاییز 1399)
- تاریخ انتشار: 1400/01/10
- تعداد عناوین: 9
-
-
صفحات 1-13در مطالعه حاضر برای استخراج ترکیبات آنتی اکسیدانی از گیاه آبزی آزولا Azolla filiculoides از روش امواج فراصوت و بهینه سازی تاگوچی استفاده شد. طبق نتایج بدست آمده مشخص شد که زمان التراسوند تاثیر معنی داری بر میزان ترکیبات فنولی (TPC) استخراج شده و خنثی کنندگی رادیکال آزاد DPPH ندارد (05/0 < p). بیشترین مقدار ترکیبات فنولی از مخلوط حلال های اتانول با آب و همچنین در نسبت 15/1 ماده خشک به حلال حاصل شد (05/0 > p). درصد خنثی کنندگی رادیکال های آزاد در تیمارها دامنه گسترده ای را نشان داد، بطوریکه در زمان 15 دقیقه بالاترین میزان (5/75 %) را نشان داد (05/0 < p). همچنین این شاخص در عصاره اتانولی با اختلاف معنی داری نسبت به سایر تیمارها بیشتر بود (05/0 > p). در بهینه سازی تاگوچی مقایسه میانگین داده ها پس از طراحی آزمایش ها انجام شد. با توجه به بررسی نتایج مشخص عصاره اتانولی در مدت زمان 15 دقیقه با نسبت 1به 10 ماده خشک به حلال بعنوان تیمار بهینه انتخاب شد. نتایج نشان داد که گیاه آزولا می تواند بعنوان یک منبع آنتی اکسیدانی کم هزینه مورد استفاده قرار گیرد.کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، گیاه آزولا، فراصوت، استخراج حلالی
-
صفحات 15-25
صیادی دارای اثرات مستقیم و غیر مستقیم بر ذخایری آبزی و کل اکوسیستم بوده وهمچنین ساختار و کارکرد شبکه های غذایی اکوسیستم های دریایی را دچار تغییر می کند. میانگین (± انحراف معیار) صید کل طی 21 سال دوره مطالعه 70852± 131819 تن با مقدار 95% حدود اطمینان 101515- 162122 تن بوده و دارای روند افزایشی و معنی داری است(p 0.05 و R=0.12). افزایش صید کل و شاخص تعادل صیادی و نیز کاهش شاخص سطح تروفیکی و شروع کاهش میزان صید نرم تنان و ماهیان غضروفی در این استان می تواند نشان دهنده تغییرات شدید ساختار گونه های ماهی در این منطقه باشد. با توجه به نتایج بالا می تواند گفت در شرایط موجود میزان صید از حالت بهینه خود خارج شده و کاهش بهره برداری و یا حداقل افزایش نیافتن بهره برداری پیشنهاد میگردد.
کلیدواژگان: شاخص سطح تروفیکی، شاخص تعادل صیادی، شبکه های غذایی -
صفحات 27-41در این مطالعه اثر افزودن پودر جلبک گراسیلاریا پرسیکا در سوسیس ماهی تهیه شده از سوریمی کپور معمولی در پنج تیمار آزمایشی شامل: گروه شاهد (فاقد ماده نگهدارنده)، TN (سدیم نیتریت، 02/0 درصد وزنی/وزنی)، 3، 6 و 9 درصد پودر جلبک در روزهای 0، 7، 14، 21 و 28 در شرایط نگهداری در یخچال ارزیابی شدند. پارامترهای فیزیکوشیمیایی مختلف شامل ازت های فرار کل (TVB-N)، اسیدهای چرب آزاد (FFA)، افت پخت، pH، ظرفیت نگهداری آب و رطوبت تحت فشار در طول زمان ماندگاری اندازه گیری شد. بیشترین میزان TVB-N در پایان آزمایش در نمونه شاهد و کمترین میزان آن مربوط به نمونه 9 درصد جلبک بود (05/0>P). کمترین میزان FFA بطور همزمان مربوط به نمونه های حاوی 6 و 9 درصد پودر جلبک بود (05/0>P). بیشترین میزان شاخص افت پخت در نمونه فاقد جلبک (65%) بود و کمترین میزان آن مربوط به نمونه حاوی 9 درصد جلبک (50 درصد) بود. بیشترین درصد رطوبت تحت فشار در نمونه فاقد جلبک بود (25 درصد) که دارای اختلاف معنی داری با سایر نمونه ها بود (05/0>P) و کمترین میزان مربوط به نمونه حاوی 9 درصد جلبک (5/7 درصد) بود. بیشترین و کمترین مقدار ظرفیت نگهداری آب به ترتیب مربوط به نمونه حاوی 9 درصد پودر جلبک بوده ونمونه شاهد بود. این تحقیق امکان تولید سوسیس ماهی بدون نگهدارنده نیتریت در راستای تامین سلامت مصرف کننده و همچنین حفظ کیفیت محصول تایید کرد. نتایج نشان داداستفاده از پودر ماکروجلبک گراسیلاریا پرسیکا در سطح 9 درصد در این تحقیق بهترین نتایج را در پارامترهای اندازه گیری شده نشان داد.کلیدواژگان: سوسیس ماهی، Gracilaria persica، ماندگاری
-
صفحات 43-53
تولیدات ماهیان گرمابی در کشور به تنهایی نیمی از محصولات آبزیپروری را به خود اختصاص داده است و یکی از مهمترین عوامل پیشرفت این صنعت در کشور محسوب می شود. تغذیه و رشد ماهیان گرمابی به شکل مستقیم و غیر مستقیم به تولیدات اولیه استخرها وابسته است. فسفر یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر تولیدات اولیه در استخرهای پرورش ماهیان گرمابی محسوب می شود اما در عین حال بدلیل عدم دسترسی تولید کنندگان اولیه به این عنصر حیاتی، به عنوان یکی از بزرگترین عوامل محدود کننده تولید نیز شناخته می شود. با توجه به نوع شرایط مدیریتی حاکم بر این گونه استخرها از قبیل کوددهی آلی، غذادهی، ورود انواع مواد آلی از طریق آب ورودی و عدم لایروبی سالانه، میزان بار آلی رسوبات بسیار بالا میباشد و فسفر آلی نامحلول بخش بزرگی از فسفر کل موجود در این اکوسیستم ها را تشکیل می دهد. امروزه یکی از مهم ترین رویکردهای نوین برای افزایش میزان فسفر محلول در آب با استفاده از منابع فسفر آلی نامحلول موجود در رسوبات، استفاده از باکتری های آزادکننده فسفر می باشد. این باکتری ها با مکانیسم های متنوعی از قبیل ترشح آنزیم ها اقدام به انحلال ترکیبات فسفر آلی نامحلول مختلف موجود در رسوبات می نمایند. هدف از این مطالعه معرفی و بررسی چالش های پیش روی انتخاب و استفاده از باکتری های آزادکننده فسفر موثر بر ترکیبات فسفر آلی نامحلول موجود در رسوبات است زیرا انتخاب صحیح نوع منبع فسفر نامحلول مورد استفاده در طول فرآیند جداسازی این باکتری ها می تواند گامی موثر در جهت بهبود عملکرد باکتری های معرفی شده (در قالب کودهای زیستی) برای استفاده در استخرهای پرورش ماهیان گرمابی باشد.
کلیدواژگان: باکتری های آزادکننده فسفر، ترکیبات فسفر آلی نامحلول، رسوبات استخرهای ماهیان گرمابی، کود زیستی -
صفحات 55-71
با توجه به نقش ارزشمند ماهی در سلامتی و اهمیت آن در سبد غذایی خانوارها، پژوهش حاضر با هدف بررسی وضعیت مصرف ماهی تازه و فرآورده های شیلاتی و تحلیل موانع مصرف ماهی در بین پرسنل ارتش انجام شد. این پژوهش در میان 306 نفر از پرسنل آجا از طریق توزیع پرسشنامه در استان های تهران، مازندران، گلستان و خراسان رضوی صورت گرفت. تحلیل واریانس جهت شناسایی اختلاف های معنادار در میان سه گروه مصرف کننده (مصرف کنندگان با مصرف ماهی هفتگی، ماهانه و سالانه) صورت گرفت و تفاوت های جمعیت شناختی نیز از طریق آنالیز واریانس و آزمون t مستقل بدست آمد. سرانه مصرف ماهی، کنسرو ماهی و کل، به ترتیب 3/4، 2/1 و 5/5 کیلوگرم بدست آمد. تنها 8/7 درصد از خانوارها به صورت هفتگی ماهی مصرف می کردند. نتایج نشان داد که باصرفه تر بودن گوشت مرغ نسبت به ماهی (به ویژه در خانوارهای با توان مالی کم)، قدرت خرید کم خانوارها (به ویژه خانوارهای شمالی)، مخاطره آمیز بودن مصرف ماهی، نارضایتی از کیفیت ماهیان عرضه شده (به ویژه در بین افراد با مهارت کم و با تحصیلات دیپلم)، عدم دسترسی آسان به ماهی (به ویژه در مشهد و شهریار)، گرایش به راحت طلبی، دشواری آماده سازی ماهی و نداشتن مهارت لازم در انتخاب، آماده سازی و طبخ ماهی (به ویژه در شهرهای غیرساحلی) دلایل اصلی مصرف کم ماهی در خانوارهای آجا می باشد. نتایج این مطالعه می تواند در برنامه ریزی-های آموزشی و اجرایی مسیولان کشوری و لشکری ذیربط جهت ترغیب خانوارها به مصرف ماهی و مداخله به موقع جهت اصلاح آن یاری دهنده باشد.
کلیدواژگان: مصرف ماهی، موانع، پرسنل آجا -
صفحات 73-82
خلیج فارس از تنوع زیستی بالایی برخوردار است، به طوری که زیستگاه 400 تا 450 نوع از آبزیان به شمار می آید و همین موضوع باعث شده است که خلیج فارس ازنظر تنوع زیستی در ردیف مناطق کم نظیر معرفی گردد. تنوع گونه ای در آبزی پروری بر مبنای معرفی گونه های بومی و غیربومی جایگاه ویژه ای در چرخه آبزی پروری دارد. تنوع گونه ای در آبزی پروری را می توان به تلاش در راستای استفاده حداکثری از مزایای گونه ای مانند مقاومت در برابر بیماری، رشد سریع، تولید اقتصادی و غیره را در چارچوب شرایط اکولوژیکی ایجادشده در مزارع آبزی پروری تلقی نمود. در بین ماهیان دریایی بیشترین گونه پرورشی متعلق به ماهیان فلات قاره ای است که 85 گونه (38/65٪) را شامل می گردد که پس ازآن به ترتیب ماهیان پلاژیک (17 گونه)، فلاندر ها (13 گونه)، ماهیان کف زی (5 گونه)، تن ماهیان (4 گونه)، کاد و ماهیان چرب (3 گونه) و ماهیان دریایی شناسایی نشده (3 گونه) در رتبه های بعدی قرارگرفته اند. در ایران نیز در سال های اخیر توجه به گونه ای آبزیان آب شور بیشتر شده است و محور توسعه آبزی پروری در محیط های دریایی موردتوجه قرارگرفته است. ماهی سوکلا (Rachycentron canadum) یک ماهی سریع الرشد و ساکن مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری است و این ماهی به عنوان یکی از گونه های بومی خلیج فارس و دریای عمان دارای ارزش بالایی از اسید چرب امگا 3 است. در حال حاضر، تعداد زیادی از ماهیان خلیج فارس مورد بهره برداری اقتصادی قرار دارند و بیشینه برداشت ماهیان، از اهداف مدیریت شیلاتی است که دستیابی به آن، نیازمند آگاهی از ذخایر این ماهیان می باشد.
کلیدواژگان: کوبیا، تکثیر و پرورش، تنوع گونه ای، پرورش اقتصادی -
صفحات 83-91در این آزمایش اثر پروبیوتیک پدیوکوکوس اسید لاکتیکی (Pediococcus acidilactici)، اسید فرمیک و تلفیق پروبیوتیک و اسید فرمیک بر شاخص های رشد و مقاومت به شوری در ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور تعداد 228 قطعه ماهی کپور با میانگین وزنی 5/0±5/5 گرم به مدت 8 هفته با 3 جیره آزمایشی حاوی 1/0 درصد پروبیوتیک پدیوکوکوس اسید لاکتیکی، 3/0 درصد اسید فرمیک و تلفیق پروبیوتیک و اسید فرمیک و جیره شاهد (بدون افزودنی) با 3 تکرار تغذیه شدند. در پایان دوره شاخص های رشد و مقاومت به شوری در تیمارهای مختلف مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد در شاخص میانگین وزن ثانویه و افزایش وزن اختلاف معنی داری در تیمار تلفیقی و همچنین تیمار مجزای اسید فرمیک با تیمار پروبیوتیک و شاهد مشاهده شد. نرخ رشد ویژه و درصد بازماندگی اختلاف معنی داری بین تیمارها نشان نداد (05/0P>). کمترین میزان ضریب تبدیل غذایی در تیمارهای تلفیقی پروبیوتیک و اسید فرمیک مشاهده شد. درصد بازماندگی در شوری 15 گرم در هزار در ماهیان تغذیه شده با تیمارهای غذایی مختلف طی 7 روز در تیمار تلفیقی در تمام روزهای مواجهه با تنش شوری بیشترین میزان (100 درصد) و در تیمار پروبیوتیک بیشتر از تیمار اسید فرمیک و شاهد بود. نتایج این مطالعه نشان دهنده ی اثرات مفید پدیوکوکوس اسید لاکتیکی و اسید فرمیک به ویژه به صورت تلفیقی بر شاخص های رشد و مقاومت به شوری در ماهی کپور می باشدکلیدواژگان: ماهی کپور، پروبیوتیک، اسید آلی، رشد، تنش شوری
-
صفحات 93-107
فن آوری نوین آبزی پروری پایدار بعنوان فن آوری توده ساز زیستی نامیده می شود که در آن مواد غذایی زاید، مواد آلی و ترکیبات تولید شده در سیستم توسط آبزی مصرف می شود. جوامع میکروبی در توده زیستی دو نقش مهم دارند: حفظ کیفیت آب با جذب ترکیبات نیتروژن و تولید پروتئین میکروبی که در نتیجه ضریب تبدیل غذایی و هزینه ها را کاهش می دهد. توده زیستی یک منبع طبیعی غنی از پروتئین و چربی که 24 ساعت شبانه روز در دسترس آبزی می باشد. مسئله حاضر در سیستم توده ساز زیستی مشکل کنترل و مدیریت ترکیب جوامع باکتریایی برای بدست آوردن کیفیت آب مطلوب و سلامتی آبزی است. بیش از 2000 گونه باکتریایی در آب حاوی توده زیستی به خوبی توسعه می یابد که بیشتر شامل جوامع فتواتوتروفیک، شیمواتوتروفیک و هتروتروفیک هستند و نقش اصلی را باکتری های هتروتروف بازی می کنند. این مطالعه مروری اطلاعات توصیفی در مورد جوامع میکروبی مرتبط با توده زیستی و تاثیراتش روی فلور میکروبی دستگاه گوارش آبزی ارایه می دهد که می تواند بیشتر در زمینه تحقیقات روی ایمنی، مقاومت به بیماری و تغذیه در آبزی پروری بکار گرفته شود.
کلیدواژگان: توده زیستی، جوامع میکروبی، کیفیت آب، پروتئین میکروبی، آبزی پروری -
صفحات 109-121
در تحقیق حاضر به بررسی برخی از فاکتورهای رشد ماهی کپور معمولی Cyprinus (carpio )تغذیه با منابع مختلف آهن و روی (نانو ذره) پرداخته شده است. برای این منظور ابتدا تعداد 420 قطعه ماهی کپور معمولی (با میانگین وزن اولیه 7/4±45 گرم) تهیه گردید. سپس ماهیان ضدعفونی و به مدت 10 روز با شرایط آزمایشگاهی سازش یافتند. پس از آن ماهیان به صورت تصادفی به هفت گروه تقسیم شدند. گروه اول به عنوان شاهد در نظر گرفته شد و سایر گروه ها به ترتیب مقادیر 10، 50 و 100 میکرو گرم از نانوذرات آهن و روی را در هر گرم غذا به مدت 65روز دریافت کردند. نتایج حاصل از زیست سنجی نشان داد که ماهیان تغذیه شده با نانوذرات دارای شاخص های رشد بهتری نسبت به ماهیان شاهد بودند. همچنین بهبود شاخص های رشد در ماهیان تغذیه شده با روی وابسته به غلظت بود، بطوری که بیشترین افزایش فاکتورهای رشد مربوط به غلظت 100 میکروگرم بر گرم روی بود، اما این یافته در مورد ماهیان تغذیه شده با آهن مشاهده نشد. از نتایج بدست آمده میتوان چنین استنباط کرد که افزودن نانو ذرات آهن و روی به جیره غذایی کپور معمولی میتواند نقش بسزایی در افزایش و بهبود فاکتور های رشد این ماهی داشته باشد.
کلیدواژگان: کپور معمولی، نانو ذرات آهن، فاکتورهای رشد، جیره غذایی
-
Pages 1-13The present study was conducted to extract antioxidant compounds from Azolla filiculoides using the ultrasound-assisted and Taguchi optimization methods. The results demonstrated that ultrasound sonication time has no significant effect on DPPH radical scavenging and total phenolic compounds (p> 0.05). The highest concentration of the extracted phenolic compounds was measured in the mixture of ethanol and water (p < 0.05) as well as in dried sample to solvent with the ratio of 1:15 (p < 0.05). The percentage of DPPH radical scavenging exhibited a wide range, with the highest level (75.5%) at 15 min (p> 0.05). Moreover, this index in the ethanol extract was considerably higher than that of in the other treatments (p < 0.05). Concerning Taguchi optimization method, mean comparison was performed after designing the experiments and revealed that the ethanol extract was chosen as the optimum treatment with the ratio of 1:10 of dried powder to solvent for 15 min. Taken together, A. filiculoides could be used as a cost-effective antioxidant source.Keywords: Antioxidant, Azolla plant, Ultrasound, Solvent extraction
-
Pages 15-25
The fishery has direct and indirect effects on the aquatic resources and the entire ecosystem, and the structure and functioning of the food networks will change the ecosystems of the sea. The average (± standard deviation) of total catch during the 21 years of the study period was 70852 ± 131819 t with a 95% confidence level of 161,2122 t and 101515 t, with a significant increase in the trend (P 0.05 and R = 0.12). The increase in total fishing and the fishing in balance index, as well as the decrease of the trophic level index and the beginning of a reduction in the level of fishing for mollusks and cartilage fish in this province, can indicate the severe changes in the structure of aquatic species in this area. According to the above results, it can be said that in the current situation, the catch is out of optimal condition and it is recommended to reduce the exploitation or at least not increase exploitation.
Keywords: Trophic level index, Fishing in balance index, Food networks -
Pages 27-41In this study, the effect of adding Gracilaria persica powder on the fish sausage produced from common carp surimi in five experimental treatments including the control group (with no preservative agent), TN (with standard sodium nitrite weight ratio, 0.02% w/w), 3, 6, and 9% algae powder was evaluated. Various quality parameters of the produced sausage samples including total volatile nitrogen content (TVN), free fatty acids (FFA), cook loss, pH, expressible moisture content and water holding capacity were measured on 0, 7, 14, 21 and 28 days under the refrigerated conditions. At the end of the experiment, the highest content of TVB-N was in non-algae samples and the lowest value was in 9% algae (p < 0.05). The lowest amount of FFA was observed in the samples containing 6% and 9% algae powder (P <0.05). The highest value of cook loss was in the control group (65%) and the lowest value was obtained in 9% (50%). The highest percentage of expressible moisture content was observed in the control sample (25%) which had a significant difference with others (P <0.05) and the lowest value was in 9% algae powder (7.5%). The highest and lowest water holding capacity of the samples were measured in 9% algae powder and the control group, respectively. This study confirmed the possibility of producing the fish sausage without nitrite in order to ensure the consumer health and also maintain the product quality. The results of this study showed that the use of Grasillaria persica macroalga powder at the level of 9% showed the best results in the studied parameters.Keywords: Fish sausage, Grasillaria persica, Shelflife
-
Pages 43-53
The production of warm water fishes in the country accounts for half of the aquaculture products and is one of the most important factors in the development of this industry in the country. Nutrition and growth of these fish are directly and indirectly dependent on the primary production of the ponds. Phosphorus is one of the most important factors affecting primary production in warm water fish ponds but is also one of the major limiting factors of production due to the lack of access by primary producers to this critical element. Because of the type of management conditions governing these ponds, such as organic fertilization, feeding, entry of various organic matter through inlet water and lack of annual dredging, the organic load of sediments is very high and insoluble organic phosphorus forms a large part of total phosphorus in this ecosystems. Today, one of the most important approaches to increase the amount of water-soluble phosphorus using insoluble organic phosphorus sources in sediments is the use of phosphorus-releasing bacteria (PRB). These bacteria dissolve various insoluble organic phosphorus compounds in sediments by various mechanisms, such as secretion of enzymes. The purpose of this study is to introduce and investigate the challenges facing the selection and use of phosphorus-releasing bacteria affecting insoluble organic phosphorus compounds in sediments. Because choosing the right type of insoluble phosphorus source used in the isolation process of these bacteria can be an effective step to improve the performance of introduced bacteria (as biological fertilizers) for use in warm water fish ponds.
Keywords: Phosphorus releasing bacteria, Insoluble organic phosphorus Compounds, sediment of Warm-water fishponds, Biofertilizer -
Pages 55-71
Regarding the valuable role of fish in health and its importance in household food basket, the present study aimed to investigate the status of fresh fish and fishery products consumption and to analyze the barriers to fish consumption among army personnel. The research was conducted among 306 army personnel through administering a questionnaire in Tehran, Mazandaran, Golestan and Khorasan Razavi provinces. Analysis of variance was conducted to identify significant differences across the three consumer groups (consumers with weekly, monthly, and yearly fish consumption) and demographic differences were also identified through analysis of variance and independent samples t-tests. Findings revealed that per capita consumption for fish, canned fish, and overall consumption was 4.3, 1.2, and 5.5 kg, respectively. Only 7.8% of households had fish in their weekly consumption. Findings also indicated that the more affordability of chicken compared to fish (particularly in household with less financial potential), having less purchase power among household (especially in northern household), the risk of using fish, dissatisfaction with fish quality (especially among less knowledgeable household with diploma degree), Lack of easy availability of fish (particularly in Mashhad and Shahriar), convenience orientation, difficulty preparing fish and being less expertised regarding selecting, preparing and cooking of fish (especially in non-coastal areas and among the youth) were among the main factors leading to decreasing fish consumption among Army households. The results of this study can in the educational and executive planning of the relevant national and military authorities to encourage households to consume fish and timely intervention to improve it be helpful.
Keywords: Fish consumption, Barriers, army staff -
Pages 73-82
The Persian Gulf hosts great biodiversity. With 400-450 species of fish, the Persian Gulf is a unique area in terms of biodiversity. Different systems of aquaculture based on the introduction of native or non-native species have a special place in aquaculture. Species diversity in aquaculture is an attempt to maximize the benefits of species diversity such as resistance to disease, rapid growth, economic production, etc. within the framework of the ecological conditions created in aquaculture. Among species of fish in the Persian Gulf, most species belong to coastal fish, which include 85 species (65.38%), followed by pelagic fish (17 species), flounders (13 species), demersal fish (5 Species), tuna (4 species), cod and fatty fish (3 species), and unidentified marine fish (3 species). In recent years, increasing attention has been paid to marine species in Iran, accompanied by a focus on the development of aquaculture in marine environments. The cobia (Rachycentron canadum) is a fast-growing species native to tropical and semi-tropical regions. This native species of the Persian Gulf and the Gulf of Oman is a rich source of Omega-3. Currently, a large number of fish species are being harvested in the Persian Gulf. Calculation of maximum sustainable harvest quotas for each species is one of the goals of fisheries management, requiring information on fish stock
Keywords: Cobia, Breeding, species diversity, Commercial breeding -
Pages 83-91In this experiment effects of singular or combined administration of formic acid and Pediococcus acidilactici on growth indices and resistance to salinity in common carp fingerling (Cyprinus carpio) were investigated. For this purpose 228 fish with average weight of 5.5±0.5 gr, were fed diets supplemented for 8 weeks using experimental diet including probiotic (0.1%), formic acid (0.3%), combination of probiotic and formic acid and a control group. At the end of feeding trial growth indices and resictance to salinity were evaluated. Significant differences (P≤0.05) were observed in final weight and weight gain in fish fed combined probiotic and formic acid compare with singular probiotic and control group. SGR and survival percentage showed no significant difference between treatments (P≥0.05). The least FCR were observed in fish fed combined probiotic and formic acid (p < 0.05). The results of this experiment showed suitable effect of using probiotic and formic acid espsially in combination form on growth and resistance to salinity in Common carp.Keywords: Cyprimus carpio, Probiotic, Organic acid, formic acid, growth
-
Pages 93-107
New sustainable aquaculture technology which is called biofloc technology (BFT) that consumed food waste, organic matter and compounds produced during the production by aquatic animals. Biofloc has two major roles: maintenance of water quality, by the uptake of nitrogen compounds and generating microbial protein which results in reducing feed conversion ratio and a decrease in feed costs. Biofloc is a rich natural source of protein and lipid available 24 hours per day for aquatic animals. The current problem in biofloc system is the difficulty in controlling and management of bacterial community composition for achieving optimal water quality and aquatic species health. More than 2000 bacterial species developed well in water containing biofloc., That most include photoautotrophic, chemoautotrophic and heterotrophic communities and heterotroph bacterium plays a key role in BFT. This review gives descriptive information about a bacterial community associated with biofloc, and its influences on aquatic species intestinal microbiota, which can further be applied to research on immunity, disease resistance and nutrition in aquaculture.
Keywords: biofloc, Microbial community, Water quality, Microbial protein, aquaculture -
Pages 109-121
In this study, The effect some growth factors of Common carp (Cyprinus carpio) of feeding with different sources of zinc and iron (Nano-particles) was investigated. For this purpose, 420 specimens (with an initial average weight of 7.4 ± 45 g) were prepared. Fishes were sterilized and adapted to the laboratory conditions for 10 days. Then, fish were randomly divided into seven groups. The first group was considered as control and other groups received 10, 50 and 100 µg of iron and zinc nanoparticles per gram of diet for 75 days, respectively. The results of biometry showed that the fish fed with nanoparticles had better growth indicators than fish of control group. Also, improvement of growth indicators in fish fed with zinc was concentration-dependent, so that the greatest increase in growth factors was related to the zinc concentration (100 µg per g), but this finding was not observed in the fish fed with iron. The results showed that the adding of iron and zinc Nano-particles in the diet may play an important role in increasing and improving growth factors of Common carp.
Keywords: Common carp, Iron nanoparticles, Growth factors, Diet