فهرست مطالب

مجله توسعه تکنولوژی صنعتی
پیاپی 42 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/21
  • تعداد عناوین: 6
|
  • محمدرضا سالمی نجف آبادی*، جواد فهیم، سهراب عبدالله زاده صفحات 3-16

    علم و فناوری اولین نیروهای مولد ظهور یک اقتصاد دانش بنیان به حساب می آیند. سطح علم و فناوری، رابطه مستقیمی با موفقیت در توسعه فناوری و رشد صنعتی یک کشور دارد. یک گام مهم در موفقیت در توسعه و تکامل فناوری، استانداردسازی فناوری است. داشتن درک مناسب از مفاهیم و رویکردها استاندارد سازی فناوری، می تواند روند توسعه فناوری را تسریع و نفوذ به بازارهای بین المللی را تسهیل نماید. در این پژوهش، در یک مطالعه توصیفی-پیمایشی و با استفاده از تحلیل همبستگی متغیرها و مدل رگرسیونی چندگانه، به بررسی رابطه میان استانداردسازی و توسعه فناوری در برخی از صنایع خودروسازی کشور پرداخته شده است تا مشخص شود که استانداردسازی از طریق چه عواملی و چگونه، بر توسعه فناوری اثر می گذارد. نتایج نشان می دهد که در مجموع استانداردسازی همبستگی قوی، مثبت و معناداری با توسعه فناوری دارد و راهبردی موثر جهت تسریع توسعه فناوری در کشور محسوب می گردد. در میان عوامل استخراجی از مدل، دو عامل تحقیق و توسعه استانداردها و راه کار فنی، دارای بیش ترین همبستگی با توسعه فناوری می باشند و نقش بارزی در ارتقای آن ایفا می کنند. در نهایت نیز با توجه به نتایج، راه اندازی واحد تحقیق وتوسعه استانداردها و ادغام آن با واحدهای تحقیق وتوسعه فناوری به صنایع کشور پیشنهاد گردید.

    کلیدواژگان: توسعه فناوری، توسعه صنعتی، نوآوری، رشد اقتصادی، استانداردسازی، تجاری سازی، فناوری نوظهور
  • مهرشاد شجاعی، محمدعلی چیت ساز*، منصور حقیقتیان صفحات 17-30

    هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی نقش کار آفرینی برتوسعه فرهنگی و اقتصادی می باشد، روش پژوهشی توصیفی-همبستگی است. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه بوده که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت.جامعه آماری 384 نفر از کارکنان شهرک های صنعتی بروجن وشهرکرد استان چهارمحال و بختیاری بود و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون t تک نمونه ای و مدل معادلات ساختاری انجام شد. یافته های پژوهش نشان داد که میزان برنامه های کارآفرینی اجتماعی در شهرکهای مورد بررسی متوسط و میزان متغیر توسعه یافتگی فرهنگی کمتر از متوسط است و نیز شاخص های توسعه اقتصادی و اجتماعی بیش از متوسط بود . کارآفرینی اجتماعی وشاخص توسعه اجتماعی به شکل مستقیم و همچنین غیر مستقیم و از طریق نقش میانجیگری توسعه فرهنگی بر رشد اقتصادی تاثیری مثبت داشتند. کارآفرینی اجتماعی نسبت به شاخص توسعه اجتماعی تقریبا تاثیر بیشتری بر توسعه اقتصادی وهنری داشت لذا مدیران مربوطه برای اجرای موفق برنامه های توسعه ورشد شهرک های صنعتی باید تمرکز بیشتری برمقوله کارآفرینی اجتماعی داشته باشد.

    کلیدواژگان: کارآفرینی اجتماعی، توسعه اجتماعی، توسعه اقتصادی و هنری، توسعه فرهنگی
  • مجید محمدی، حسام زندحسامی*، حمیدرضا یزدانی صفحات 31-52
    هدف

    امروزه استارتآپ ها منبع اصلی نوآوری در جهان بوده و نقش کلیدی در فرآیند نوآوری دارند و به یکی از ابزارهای اصلی شرکت های بزرگ و سازمان ها در جهت دستیابی به نوآوری های سازمانی و رشد و تحول سازمانی تبدیل شده اند. هدف از انجام این پژوهش، شناسایی و رتبه بندی مکانیزم های تعامل شرکت های بزرگ با استارتآپ ها در جهت دستیابی به نوآوری و بازسازی استراتژیک از طریق بسط و تعمیم مکانیزم های سرمایه گذاری سازمانی می باشد.

    روش پژوهش: 

    پژوهش از حیث گردآوری داده کمی به فرم اعداد فازی مثلثی است. بنابراین به لحاظ فلسفه پژوهش در زمره پارادایم اثبات گرایی قرار می گیرد و جهت گیری پژوهش کاربردی و توسعه ای است و استراتژی مورد استفاده، تصمیم گیری چندمعیاره است. جامعه کلیه متخصصین آشنا به موضوع بود و نمونه گیری به صورت هدفمند از بین جامعه انتخاب شد. جهت تجزیه و تحلیل داده های گردآوری شده از روش تصمیم گیری چند شاخصه آنتروپی شانون فازی و آراس فازی استفاده شده است.

    نتیجه

    نتایج نشان داد که 11 مکانیزم تعامل سرمایه گذاری سازمانی می تواند به عنوان مکانیزم های نوآوری و فعالیت های تحول در سازمان در نظر گرفته شوند با این تفاوت که میزان تاثیرگذاری آن ها نسبت به هر بعد متفاوت می باشد. و در صورت بکارگیری از مکانیزم شتابدهنده سازمانی، به عنوان ابزار تعامل با استارتآپ ها هر سه بعد کارآفرینی سازمانی محقق خواهد شد.

    کلیدواژگان: کارآفرینی سازمانی، نوآوری، فعالیت های تحول، سرمایه گذاری سازمانی، مکانیزم های تعامل:
  • فریبا حنیفی*، مهدی بهاردوست، حسن شهرکی پور صفحات 53-62

    هدف این پژوهش تدوین مدل سیاست های جذب دانشجو با تاکید بر رابطه بین دانشگاه و صنعت بود. روش پژوهش ترکیبی اکتشافی دو مرحله ای از نوع ابزارسازی بود. روش پژوهش در مرحله کیفی، مطالعه موردی کیفی و مشارکت کنندگان بالقوه شامل اساتید دانشگاه، روسای دانشگاه و فعالین حوزه صنعت، مدیریت بودند.رویکرد نمونه گیری، هدفمند و روش نمونه گیری صاحبنظران کلیدی بود. گردآوری اطلاعات تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. ابزار پژوهش، مصاحبه عمیق نیمه ساخت مند بود. در بخش کیفی ودر قسمت اول، استخراج داده ها و مولفه ها با روش تحلیل مضمون یا تم می باشد سپس جهت ساخت مدل پژوهش از مصاحبه با خبرگان و پرسشنامه استفاده شده است. الگوی مستخرج از تجزیه وتحلیل یافته های پژوهش در قالب هفت بعد اصلی، یازده مولفه و سی شش معیار طراحی شد. هفت بعد اصلی عبارت اند از: « عوامل داخل و درون دانشگاهی » ،« سیاست گذاری وطراحی مجدد»،« عوامل خارج و برون دانشگاهی »،« ارتقاء آکادمیک »،« بسترهای قانونی »،« تحولات اساسی »، « نهادینه کردن ». در بخش کمی روش تحقیق توصیفی - پیمایشی بود و جامعه آماری شامل20 نفر از اساتید دانشگاه، روسای دانشگاه و فعالین حوزه صنعت، مدیریت و مسایل جذب دانشجو بودند. که برای اعتباریابی الگو، با استفاده از رویکرد نمونه گیری هدفمند و روش صاحبنظران کلیدی، 20نفر انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در بخش کمی، مقیاس محقق ساخته بر اساس شبکه مضامین بخش کیفی بود. تحلیل بخش کمی با تحلیل فازی برای تعیین اعتبار الگو انجام شد. نتایج بخش کمی با استفاده از تحلیل AHP فازی برای تعیین اعتبار الگو انجام شد.

    کلیدواژگان: سیاست های جذب دانشجو، دانشگاه و صنعت
  • حمیدرضا خدمتگزار*، صادق عابدی صفحات 63-78

    در این مقاله ، جهت دستیابی به یک مدل مناسب در خصوص عملکرد اصلی دفاتر انتقال تکنولوژی ، ابتدا یک مرور ادبیات نظام مند ، از تعامل و اشتراک بین دفاتر انتقال فناوری در بستر دانشگاه ها به منظور درک و شناسایی آنها در خصوص مدیریت مالکیت فکری تهیه شده است. دفاتر انتقال فناوری از مالکیت فکری یک سازمان علمی مانند دانشگاه یا یک سازمان تحقیقاتی، محافظت کرده و تعاملات جاری این فرآیند را با هدف خلق ارزش، مدیریت می کند.لذا انتقال فناوری از پیکره دانشگاه به صنعت، از موثرترین کانالهای انتقال و توسعه فناوری است و در ایران نیز علیرغم بررسیهای انجام شده، مشهود است که هنوز به خوبی فعالیتهای اصلی اولویت بندی نشده و عملکرد مناسبی ندارند.حال باشناخت اثربخشی عواملی که بر موفقیت یا عدم موفقیت انتقال فناوری از دانشگاه به صنعت دخالت دارند، میتوان در خصوص بهبود تعامل بازیگران اصلی در اکوسیستم موجود و مدل کسب وکار آنها ،مواردی را با توجه به شرایط اقتصادی و صنعتی موجود شناسایی و راهکارهایی نیز توصیه نمود. به این منظور، پس از مرور مدلهای متعدد انتقال فناوری درTTO ها و مصاحبه با صاحبنظران ،عوامل موثر در شش متغیر اصلی دسته بندی ودر نهایت مولفه های اصلی که نشان دهنده تعیین مناسب عوامل بوده ،شناسایی و در ادامه با استفاده از نظرسنجی 45 نفر ازمتخصصین مرتبط با صنایع (با پرسشنامه) ابعاد و متغیرهای مرتبط با روش تحلیل عامل تاییدی، تحلیل مسیر ، محاسبه بار عاملی و استفاده از نرم افزار PLS مورد تجزیه و تحلیل واقع شد. لذا یافته های تحقیق، توسعه و تجاری سازی دانش و داراییهای فکری در راستای نوآوری،که دارای اهمیت ،وزن و تاثیر بیشتری در قالب یک مدل برازش شده با توجه به هدف تحقیق بوده اند را نشان می دهد.

    کلیدواژگان: دفاتر انتقال فناوری، دانشگاه کارآفرین، تجاری سازی
  • آرمان احمدی زاد *، رضا شافعی، حسنا محمودی صفحات 79-91

    مهارت‌های بازاریابان در بازاریابی مبتنی بر فناوری دیجیتال برای مدیران شرکت‌ها یا افرادی که می‌خواهند تجارت خود را رونق ببخشند و مشتریان زیادی را جذب کسب و کار خود کنند از اهمیت خاصی برخوردار است. از مهم ترین مهارت‌های بازاریابان دیجیتال مهارت‌های کسب و کاری و تکنیکی است. در این پژوهش به منظور بررسی این موضوع چهار مهارت کسب و کاری (مهارت‌های پژوهشی، دانش تکنیکال و کاربردی، پایش و اندازه‌گیری و مهارت یکپارچه‌سازی مهارت‌های دیجیتالی)، و سه مهارت تکنیکی (مهارت‌های سازمانی، پیش بینی آینده و مهارت‌های ارتباط با مشتری)، با استفاده از مدل رویل و لن، (2014) و روش پژوهش پیمایشی از نوع توصیفی- تحلیلی مورد مطالعه قرار گرفت. تحلیل یافته‌ها با استفاده از آزمون‌های همبستگی پیرسون، آزمون t تک‌نمونه‌ای، آزمون T زوجی، آزمون t با دو نمونه مستقل و آزمون تحلیل واریانس در نرم‌افزار SPSS و ماتریس اهمیت عملکرد انجام گرفت . مطابق با یافته‌های پژوهش در مرحله اهمیت، بیشترین مقدار میانگین مربوط به مهارت‌های پیش‌بینی آینده با مقدار (6188/4)، و یکپارچه‌سازی مهارت‌های دیجیتالی با مقدار (4989/4)، است همچنین بیشترین شکاف میان ابعاد مهارتی بازاریابان دیجیتال مربوط به مهارت‌های پیش‌بینی آینده با مقدار (0014/1-)، و مهارت‌های پایش و اندازه‌گیری با مقدار (8913/0-)، است.

    کلیدواژگان: بازاریابی، فناوری های دیجیتالی، بازاریابی دیجیتالی، مهارت های کسب و کاری، مهارت های تکنیکی
|
  • MohamadReza Salemi Najafabadi *, Javad Fahim, Sohrab Abdollahzadeh Pages 3-16

    Science and technology are the first driving forces for the emergence of a knowledge enterprise economy. The level of science and technology is related directly to the success of technology development and industrial growth of a country. An important step in the success of technology development is the standardization of technology. Having a proper understanding of the concepts and approaches of technology standardization can accelerate the process of technology development and facilitate market access and penetration of international markets. research, in a descriptive-survey study and using correlation analysis of variables and multiple regression relationships, we try to examine the relationship between standardization and technology development in some of the automotive industries to determine through what factors and how standardization affects technology development. The results show that in general, standardization has a relatively strong, positive and significant correlation with technology development and it is an effective strategy to accelerate the development of technology in the country. Among the factors extracted from the model, the two factors of research and development of standards and technical solution have the highest correlation for technology development. Finally, establishment a specific section as standards in the R&D unit of automotive industry was proposed.

    Keywords: Technology development, industrial development, Innovation, economic growth, standardization, Commercialization, emerging technology
  • Mehrshad Shojaei, MohammadAli Chitsaz *, Mansor Haghightain Pages 17-30

    The main purpose of this study was to analyze the role of social entrepreneurship in economic, cultural and social development of society based on a descriptive-correlational study. The data collection tool was a questionnaire whose validity and reliability were confirmed. The statistical sample was 385 employees of Borujen and Shahrekord industrial towns of Chaharmahal and Bakhtiari province and the data were analyzed using one-sample t-test and structural equation model. Findings showed that the rate of social entrepreneurship programs in the studied settlements is average and the rate of cultural development is less than average and also the indicators of economic and social development were above average. Social entrepreneurship and the index of social development had a positive effect on economic growth, both directly and indirectly, through the mediating role of cultural development. Social entrepreneurship had an almost greater impact on economic development than the social development index, so the relevant managers should focus more on social entrepreneurship in order to successfully implement development and growth programs for industrial estates.

    Keywords: The role of social entrepreneurship in socio, economic, cultural development of Shahrekord, Borujen industrial towns in Chaharmahal, Bakhtiari province
  • Majid Mohammadi, Hesam Zandhesami *, Hamidreza Yazdani Pages 31-52
    Objective

    Today, startups are the main source of innovation in the world and play a key role in the innovation process and have become one of the main tools for corporation and organizations to achieve corporate innovation and organizational growth and development. The purpose of this study is to identify and rank the mechanisms of collaboration between corporation and startups in order to achieve innovation and strategic renewal through the expansion and generalization of corporate venturing mechanisms. Research

    Method

    The research is quantitative in the form of triangular fuzzy numbers in terms of data collection. Therefore, in terms of research philosophy, it is in the category of positivism paradigm and the orientation of research is applied and developmental, and the strategy used is multi-criteria decision making. The community of all experts was familiar with the subject and sampling was purposefully selected from the community. In order to analyze the collected data, method have been used the multi-criteria decision making(fuzzy Shannon entropy and fuzzy ARAS).

    Results

    The results showed that 11 mechanisms of corporate venturing collaboration can be considered as mechanisms of innovation and renewal activities in the organization, with the difference that their effectiveness is different in each dimension. And if the corpoarte accelerator mechanism is used as a tool to collaborate with startups, all three dimensions of corporate entrepreneurship will be realized.

    Keywords: corporate entrepreneurship, Innovation, renewal Activities, corporate venturing, collaboration Mechanisms
  • Fariba Hanifi *, Mahdi Bahardoost, Hasan Shahrakipor Pages 53-62

    The purpose of this study was to develop a model of student recruitment policies with emphasis on the relationship between university and industry. The research method was a two-step exploratory combination of instrument making. The research method in the qualitative stage, qualitative case study and potential participants included university professors, university presidents and industry activists, management. The sampling approach was purposeful and the sampling method was key experts. Data collection continued until theoretical saturation. The research tool was an in-depth in-depth interview. In the qualitative part and in the first part, the extraction of data and components is done by the method of content or theme analysis method. Then, to interview the research model, interviews with experts and questionnaires have been used. The extracted model from the analysis of the research findings was designed in the form of five main dimensions, eleven components and thirty-six criteria. The five main dimensions are: "identity of the humanities", "policy making", "inability of the researcher's desire", "commercialization thinking", "research structure". In the quantitative part, the research method was descriptive-survey and the statistical population included 20 university professors, university presidents and activists in the field of industry, management and student recruitment issues. To validate the model, 20 people were selected using targeted sampling approach and key expertise method. The tools used in the quantitative section were the researcher-made scale based on the network of themes of the qualitative section. Quantitative analysis was performed by fuzzy analysis to determine the validity of the model. The results of the quantitative section were performed using fuzzy AHP analysis to determine the validity of the model.

    Keywords: Student Attraction Policies, University, Industry
  • Hamidreza Khedmatgozar *, SADEGH ABEDI Pages 63-78

    In this paper, in order to achieve a suitable model for the main function of technology transfer offices, first with a systematic literature review of the interaction and sharing between TTO technology transfer offices in universities in order to understand how to manage TTOs in IP intellectual property management Prepared and presented. Technology transfer offices protect the intellectual property of a scientific organization such as a university or a research organization and manage current interactions in the process with the aim of creating value. Therefore, technology transfer from the university to industry is one of the most effective channels for technology transfer and development. In Iran, despite the studies, it is clear that the main activities are not well prioritized and do not perform well. For this purpose, after reviewing various models of technology transfer in TTOs and interviewing experts, tasks and effective factors with the technology transfer approach are divided into six main variables and finally components. The main one that indicates the appropriate determination of factors is identified and then using interviews and surveys of 45 experts (with the distribution of questionnaires) the underlying dimensions of independent variables and dependent variables by confirmatory factor analysis, path analysis and factor loading using software PLS item Analysis was performed. Therefore, the research findings show the creation, development and commercialization of knowledge and intellectual assets in the direction of innovation, which have more importance, weight and impact in the form of a model that fits the purpose of the research.

    Keywords: Technology Transfer Offices, Entrepreneurial University, Intellectual property management, Commercialization
  • Arman Ahmadizad *, Reza Shafei, Hosna Mahmoodi Pages 79-91

    Marketers' skills in digital marketing are of particular importance to corporate executives or individuals who want to develop their business and attract more customers. The main purpose of this study is to measure business skills (research skills, technical and applied knowledge, monitoring and measurement, and ability of digital skills integration), and technical skills (Organizational skills, future prediction, and customer relationship skills) among digital marketers. This study is conducted on a survey basis, using the model of Rowell and Len, (2014) and descriptive data collection method. Proposed factors were analyzed using Pearson correlation test, one-sample t-test, paired t-test, t-test with two independent samples, and variance analysis through the significance-performance matrix which were conducted through SPSS. The resulted significance levels show that the highest average is related to future forecasting skills (with the value of 4.6188), and the integration of digital skills (4.4989), also the largest gap in the dimensions of Digital marketer's skills is related to future prediction skills (-1.0014), and monitoring and measurement skills (-0.8913

    Keywords: Marketing, Digital technologies, Digital Marketing, Business Skills, Technical skills