فهرست مطالب

رهیافت - پیاپی 80 (زمستان 1399)

نشریه رهیافت
پیاپی 80 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/01/15
  • تعداد عناوین: 11
|
  • اکبر قدیمی صفحه 0
  • حمیدرضا آراسته، کبری خباره* صفحات 1-15
    مطالعه حاضر با هدف معرفی دانشگاه دیجیتالی به عنوان بستری مناسب برای یادگیری دیجیتالی در دوران کرونا و پساکرونا انجام شد. امروزه شیوع ویروس کرونا، تغییرات چشم گیری در ماهیت و کارکرد آموزش عالی و به ویژه دانشگاه ها ایجاد کرده است که دانشگاه دیجیتالی، رهیافت مسیر تکاملی دانشگاه و مراکز آموزش عالی در مواجه با بحران کرونا و پس از آن به شمار می رود. پژوهش حاضر با روش مروری برای جمع آوری نظام مند مطالعات انجام شده به ویژه در دوران کرونا بود. یافته های پژوهش حاضر تاکید بر یکپارچه سازی دیجیتالی دانشگاه داشته به طوری که تمامی کارکردها، فرایندها و رویه های آن به صورتی دیجیتالی و یکپارچه درآید. یادگیری با تعریفی دیجیتالی، اجزایی ازجمله روش های یادگیری دیجیتالی، زمینه های یادگیری دیجیتالی، ابزارها و شبیه سازها و سیستم های پشتیبان یادگیری دیجیتالی را در برمی گیرد. با تاکید بر یادگیری دیجیتالی، ویژگی هایی ازجمله انعطاف پذیری، موازی سازی، اثربخشی، کارآمدی، برابری اجتماعی، بین المللی سازی، کیفیت و نقش جدید استاد-دانشجو در دانشگاه دیجیتالی بروز می نماید و مزایایی هم چون یادگیری بدون مشکل، ثبت تاریخچه یادگیری فراگیران، یادگیری تعاملی، کاهش هزینه ها و مانند آن را به وجود می آورد.ودر نهایت توجه به سیاستگذاری در محورهای(آموزشی شامل ارزشیابی، نظارت و کیفیت آموزش دیجیتالی، محتوای دیجیتالی، برنامه درسی دیجیتالی و فرایند یاددهی- یادگیری دیجیتالی) فناوری شامل(سیاست های نرم افزاری و سخت افزاری و سیاست های پشتیبانی) ساختاری شامل(سیاست ها و قوانین دیجیتالی، مدیریت و رهبری دیجیتالی) فرهنگی شامل(مدیریت ارتباطات دیجیتالی، بین المللی کردن دوره های آموزش عالی، شناخت و نگرش نسبت به دوره های دیجیتالی و دسترسی به آموزش عالی و برابری اجتماعی) و سیاستگذاری مالی(مدیریت مالی، روش های تامین منابع مالی و شیوه های تخصیص منابع مالی) حایز اهمیت می باشد. براین اساس، دانشگاه دیجیتالی به عنوان بستری مناسب برای یادگیری دیجیتالی، راهبردی اثربخش در آموزش عالی در دوران کرونا و پس از آن را معرفی می کند.
    کلیدواژگان: دانشگاه دیجیتالی، یادگیری دیجیتالی، آموزش عالی
  • فرناز عین خواه*، ابراهیم صالحی عمران صفحات 17-31

    پاندمی ویروس کرونا، کلیه نهادهای جامعه ازجمله آموزش عالی و آموزش عالی مهارتی را با چالش های زیادی مواجه ساخته است. اقدامات سیاستی مختلفی در سطوح دولتی و دانشگاهی، در کشورهای مختلف جهت پاسخ به این بحران صورت گرفته است. هدف از این پژوهش، مروری بر تجربه های جهانی در این زمینه و جمع آوری این اقدامات و سیاست گذاری ها و جمع بندی و به اشتراک گذاشتن آن ها و ارایه پیشنهاد های سیاستی نوآورانه، باهدف کمک به کاهش اثرات پاندمی کرونا در آموزش عالی مهارتی است. این پژوهش ازنظر نوع مطالعه تحلیل محتوای کیفی است و با استفاده از روش تحقیق توصیفی-تحلیلی تدوین شده است. نمونه هایی از چالش های پیش روی دانشگاه ها و همچنین دانشگاه های مهارتی در دوران کرونا جمع آوری و ارایه گردیده است و راهکارها و اقدامات سیاستی که جهت مقابله با بحران در پیش گرفته اند بررسی شده و پیشنهاد های سیاستی جمع آوری و تحلیل و در پنج حوزه: 1-اقدامات بهداشتی شامل تولید ملزومات بهداشتی و دستگاه های پزشکی، تدوین دستورالعمل های بهداشتی ویژه محیط های کارگاهی و... 2-اقدامات اداری جهت محافظت از عملکرد سیستم آموزشی شامل تجدیدنظر در فرایندهای اعتبارسنجی، فراهم سازی زمینه مشارکت دانشگاه ها با مراکز پژوهشی و ایجاد شبکه ذینفعان و...، 3-حمایت های مالی شامل حمایت های مالی از دانشجویان و اساتید 4-حمایت های اجتماعی-عاطفی از جامعه دانشگاهی شامل حمایت های روانشناسی و شبکه های گفتگوی اجتماعی جامعه دانشگاهی، 5-اقدامات حمایتی جهت استمرار فعالیت های آموزشی مانند پشتیبانی فنی از اساتید و دانشجویان، تهیه مواد و بسته های آموزشی دیجیتالی مهارتی و استفاده از ابزارهایی مانند واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و شبیه سازی جهت ارایه دروس عملی و کارگاهی و... ارایه شده است.

    کلیدواژگان: پاندمی، کرونا، آموزش عالی، مهارت، پیشنهاد های سیاستی
  • احمد یوسفی، فریده عصاره*، علی میرجلیلی صفحات 33-49
    هدف

    هدف از این پژوهش، تبیین ضرورت شناسایی و تدوین شاخص های موضوعی و اختصاصی علم، فناوری و نوآوری در حوزه "واکسن و فراورده های بیولوژیک"، است.

    روش پژوهش

    از روش کتابخانه ای و سندی استفاده شده است. این پژوهش به ترتیب در 3 مرحله به شرح زیر صورت گرفته است: الف. تمامی اسناد بالادستی کلی و موضوعی مرتبط با واکسن و فرآورده های بیولوژیک کشور به منظور پی بردن به اهمیت این حوزه و استخراج اهداف، شاخص ها و برنامه های مربوط به این حوزه، بررسی شدند. ب. به منظور شناسایی فعالیت های اصلی علم، فناوری و نوآوری در حوزه ساخت و توسعه واکسن و فرآورده های بیولوژیک، منابع اطلاعاتی مربوطه بررسی شدند. ج. در نهایت، فعالیت های علم، فناوری و نوآوری در این حوزه با شاخص های موجود مقایسه شدند تا میزان پاسخگویی شاخص های موجود برای پایش و نظارت بر فعالیت ها و برنامه های این حوزه مشخص شود.

    یافته ها

    تمامی اسناد بالادستی بر اهمیت علم، فناوری و نوآوری و ضرورت پایش، ارزیابی و سنجش آن در حوزه واکسن و فرآورده های بیولوژیک تاکید نموده اند. در پژوهش های پیشین فقط 2 شاخص بسیار کلی در حوزه علم و فناوری واکسن و فرآورده های بیولوژیک یافت شد. فعالیت های اصلی استخراج شده از منابع اطلاعاتی مرجع و معتبر تخصصی در مورد حوزه واکسن و فرآورده های بیولوژیک بیش از 100 مورد مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    ساختار و محتوای تمامی اسناد بالادستی دربرگیرنده جهت گیری ها، سیاست ها، الزامات و شاخص های کلی و عمومی است و قرار نیست به ریز ریز موارد اشاره مفصل بشود. بلکه ذکر موضوع ها و مباحث در اسناد بالادستی، نشانه اهمیت آن موضوع است. با استفاده از فقط 2 شاخص بسیار کلی، نمی توان بیش از 100 فعالیت اصلی این حوزه را ارزیابی و پایش نمود. بخش واکسن و فرآورده های بیولوژیک کشور نیز به دنبال هم راستایی با دیگر بخش ها و در راستای تحقق اهداف اسناد بالادستی نیازمند تدوین شاخص های اختصاصی علم، فناوری و نوآوری است. در مجموع، به نظر می رسد که شاخص های موجود و کلان علم، فناوری و نوآوری، پاسخ گوی نیاز ارزیابی، پایش و سنجش مستمر فعالیت های حوزه "واکسن و فرآورده های بیولوژیک" نیست. بنابراین، شناسایی و تدوین شاخص های اختصاصی این حوزه امری ضروریست.

    کلیدواژگان: واکسن، فرآورده های بیولوژیک، شاخص های علم، شاخص های فناوری، شاخص های نوآوری
  • محمدامین برادران نیکو، آرش موسوی*، حسین قدرتی صفحات 51-65

    تجاری سازی تحقیقات علمی در چهار دهه اخیر به گفتمان رایج در مدیریت علم و فناوری جهان ‏تبدیل شده است. در ایران نیز نزدیک به یک دهه است که موافقان و مخالفان این گفتمان در ‏ساحت نظر و عمل به بحث و گفتگو پرداخته اند. به نظر می رسد نگاهی فرا-زمانی و فرا-مکانی ‏به علم و موضوع تجاری سازی آن بر این گفتمان غالب شده است. در این مقاله، ضمن عبور از ‏این دیدگاه، نشان می دهیم تجاری سازی تحقیقات علمی پدیده ای زمینه محور است و در طول یک ‏صد سال تحولات سازماندهی علم در آمریکا و دنیا به وقوع پیوسته است. از این ملاحظه نتیجه ‏می گیریم که چارچوب نظری مناسب برای ورود به مباحثه تجاری سازی و تحلیل اوضاع و احوال ‏ایران بایست به زمانمندی و مکانمندی این پدیده توجه کند. در این راستا چارچوب مفهومی ‏مناسبی برای تحلیل شرایط ایران پیشنهاد می دهیم. روش مورد استفاده در مقاله حاضر روش ‏تحلیل نظری-فلسفی است‏. در پایان تا اندازه ای که اسناد و اطلاعات موجود اجازه دهد به ‏ارزیابی شرایط زمینه ای برای تجاری سازی تحقیقات علمی در ایران می پردازیم.‏

    کلیدواژگان: تجاری سازی تحقیقات علمی، مدیریت علم و فناوری، سیاست علم.‏
  • سعید هداوند*، امیر نجفی صفحات 67-82

    هدف این پژوهش، شناسایی عوامل کلیدی در توسعه تعاملات و همکاری های صنایع دفاعی و دانشگاه ها است. روش پژوهش حاضر، استفاده از روش تبیینی-تحلیلی و مراجعه به پایگاه های معتبر داده ها و بهره گیری از منابع کتابخانه ای و فضای مجازی است که بر مبنای آن به شناسایی عامل های کلیدی موثر بر همکاری های صنایع دفاعی و دانشگاه ها می پردازد. بر مبنای بررسی های انجام شده، چهار عامل کلیدی؛ معماری تعاملات، دانشی، اجتماعی و موفقیت همکاری به عنوان عوامل اصلی و همچنین نوزده عامل فرعی اثرگذار بر روابط صنایع دفاعی و دانشگاه ها شناسایی گردید. نتایج به دست آمده مشخص ساخت که تنها مسیر مطمین جهت افزایش قابلیت های صنایع دفاعی اتخاذ رویکرد پیش دستانه در مواجهه با تحولات محیطی است. بر این اساس، صنایع باید در کنشگری پیش دستانه و با پویش مستمر تحولات محیطی و فناوری های نوین و در تعامل با دانشگاه ها بر میزان یادگیری و توانایی های علمی و عملی خود افزوده تا با پارادایم ها و بحران های جدیدی که امکان خدمت رسانی مناسب را دشوار می سازند مواجهه موثرتری داشته باشد.

    کلیدواژگان: صنعت و دانشگاه، صنایع دفاعی، عامل های کلیدی، تحقیق و توسعه
  • سیده آیدا حسینی، اردلان افلاکی*، علی شمس الدینی صفحات 83-100
    تجربه و مطالعات صورت گرفته در سطح جهان نشان می دهد جهت کسب موفقیت در فرآیند مدیریت و توسعه ی شهرهای امروزی با دارا بودن مشکلات و آسیب های گوناگون در ابعاد کالبدی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی، لازم است شهروندان مشارکتی واقعی و پایدار در امور شهری داشته باشند. هدف این نوشتار ارایه ی چهارچوبی ادراکی بر فرآیند مشارکت مردمی در برنامه ریزی های شهری با رویکردی تطبیقی بر کشور های مختلف جهت معرفی مفهوم مشارکت واقعی در راستای دستیابی به توسعه ی پایدار شهری، می باشد. بدین منظور پس از ارایه ی مفاهیم و مدل های مشارکتی و مروری بر نمونه های موردی مشارکت در سطح جهان به بررسی معضلات و موانع برنامه های مشارکتی در ایران پرداخته می شود. روش تحقیق به لحاظ هدف از نوع کاربردی و توسعه ای و جمع آوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای می باشد که با روش توصیفی و تطبیقی-تحلیلی به بررسی وضع موجود پرداخته شد. نتایج گویای آن است که برخی از کشور های توسعه یافته ی جهان توانسته اند با اتخاذ سیاست ها و راهبرد هایی نظیر آموزش، شفاف سازی، اعتماد به شهروندان و... به موفقیت در اجرای طرح های مشارکت واقعی و در پی آن توسعه ی پایدار شهری دست یابند. اما این امر در ایران با مشکلات گوناگونی نظیر؛ عدم اعتماد دوسویه ی شهروندان و مدیران شهری به یکدیگر، عدم انطباق اولویت های شهروندان با برنامه های ارایه شده، ناهماهنگی نهادهای اجرایی با یکدیگر، مشکلات اقتصادی، نبود آموزش موثر و... مواجه می باشد که موجب شکست پی درپی طرح ها و برنامه های اجرایی و همچنین باقی ماندن مدیریتی معطوف و متکی به مرکز شده است.
    کلیدواژگان: انواع مشارکت مردمی، رویکرد تطبیقی، موانع برنامه ریزی مشارکتی
  • اکبر بهمنی چوب بستی، سید مهرداد سیدین* صفحات 101-114

    هدف پژوهش: پژوهش حاضر با هدف ارتقای قابلیت کتابداران در بهبود رفتار شهروندی در کتابخانه ها با به کارگیری هوش اخلاقی و سرمایه اجتماعی انجام شده است. روش پژوهش: این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر گردآوری داده از نوع توصیفی- همبستگی بود که به روش پیمایشی صورت گرفت. جامعه پژوهش را تمامی کتابداران شاغل در کتابخانه های عمومی استان مرکزی در سال 1397 تشکیل می دهند و نمونه آماری پژوهش، به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب شد. ابزار گردآوری اطلاعات شامل هوش اخلاقی لنیک و کیل(2005)، رفتار شهروندی پادساکف، مکنزی و بومر (1996) و سرمایه اجتماعی ناهاپیت و گوشال (1998) بود. برای تعیین روایی پرسشنامه از روش تعیین شاخص معیار کفایت نمونه گیری و آزمون بارتلت و برای تعیین پایابی آن از آلفای کرونباخ و روایی واگرا استفاده شد. از آزمون کولموگروف-اسمیرنوف برای توزیع طبیعی داده ها، آزمون لوین برای تجانس واریانس داده ها و نیز آزمون های تحلیل رگرسیون چندگانه و مدل یابی معادلات ساختاری به بررسی تاثیر متغیرهای مشاهده شده بر متغیرهای مکنون پرداخته شد.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬ یافته های پژوهش: ارتباط معناداری بین هوش اخلاقی کتابداران با رفتار شهروندی سازمانی و سرمایه اجتماعی کتابخانه ها وجود دارد.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬ همچنین نتایج مدل پژوهش نشان دهنده برازش لازم و اثرگذاری و پیش بینی اثربخشی هوش اخلاقی کتابداران بر رفتار شهروندی سازمانی و نقش آن بر سرمایه اجتماعی کتابخانه ها بود.

    کلیدواژگان: هوش اخلاقی، رفتار شهروندی، سرمایه اجتماعی، کتابداران، کتابخانه های عمومی.‬‬‬‬
  • نرجس ورع* صفحات 115-129
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی وضعیت و ارزیابی ویژگی های ساختاری و محتوایی وب سایت نشریات معتبر وزارت عتف، در نظر دارد تا به شناسایی نقاط قوت و ضعف پرداخته و به ارتقاء کمی و کیفی نشریات و تطابق آنها با استانداردهای لازم بپردازد.

    روش

    روش پژوهش پیمایشی- توصیفی، با رویکرد ارزیابانه و وب سنجی است. جامعه آماری مطالعه حاضر، وبگاه 1060 عنوان نشریه معتبر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که تا شهریور ماه 1399 در سامانه یکپارچه ارزیابی نشریات ثبت شده اند.

    یافته ها و نتیجه گیری

    یافته ها حاکی از آنست که بیش از 85 درصد نشریات به زبان فارسی و وابسته به سازمان های دولتی هستند. ویژگی های ظاهری بیشتر از ویژگی های محتوایی مورد توجه قرار گرفته و به معیار نمایه شدن در پایگاه های معتبر تخصصی و علمی که به ارتقا جایگاه بین المللی کشور کمک می کند، کمتر توجه شده است. همچنین اعلام فرآیند داوری که از دید نویسندگان بسیار حایز اهمیت است، به میزان مناسبی رعایت نشده است. تنها 10 درصد نشریات با توجه به امتیازهای کسب شده در رتبه "الف" قرار گرفتند، اما از سویی بیش 75 درصد از نشریات رتبه "ب" را کسب کردند، که با سیاستگذاری اصولی و رعایت استاندارها توسط مسیولین ذیربط، امید است بتوانند در آینده در رتبه بالاتری قرار گیرند.

    کلیدواژگان: نشریات علمی ایران، ارزیابی کمی و کیفی نشریات، وزارت عتف، رتبه علمی نشریات، آیین نامه تعیین اعتبار نشریات
  • محمود جلالی کروه، محمدجواد حیدریان دولت آبادی* صفحات 131-142

    بلاکچین، فناوری بنیادین است؛ که دنیای دیجیتال را تغییر داده است. هدف این مقاله مطالعه ای اجمالی و علم محور بر پایهتحولات تجارت الکترونیک در عصر بلاکچین است. این مقاله گزارش هایی از توسعه موارد کاربردی قراردادهای هوشمند درمحیط تجارت الکترونیک را مورد استفاده قرار داده است و بررسی کلی از پنج مورد کاربردی شامل قراردادهای هوشمند درفروش های دارایی دیجیتال و بازارهای سرمایه، قراردادهای هوشمند برای مدیریت زنجیره ت امین، ثبت سوابق هوشمند برایدولت و شهرهای الکترونیک، قراردادهای هوشمند برای ثبت های املاک و مستغلات، و قراردادهای هوشمند برای توانمندسازیهویت مستقل را ارایه و توضیح م یدهد که بلاکچین چگونه با ایفای نقش خود در قراردادهای هوشمند، محیط تجارت الکترونیکرا متاثر و متحول ساخته است.این مقاله حاضر با رویکرد توصیفی- تحلیلی به بررسی موضوع می پردازد. مطالعات نشان داده که بلاکچین، یک ثبت و ضبطدیجیتال توزیع شده، غیر متمرکز و ضد تهاجم تراکنش (دفتر کل توزیعی) است که به قراردادها ویژگی اعتبار، اعتماد و امنیت بالارا می دهد که این امر قراردادها، تراکنش ها و ذخیره سازی آنها دنیای تجارت الکترونیک را متحول کرده است . به این ترت یبپروتکل های اعتبار و اعتماد بلاکچین، برخی از ویژگی های قرارداد اجتماعی که با ظهور اینترنت گم شده بود را به تجارت آنلاینبازگردانده اند. قراردادهای هوشمند فعال شده با بلاکچین، اطمینان و اعتماد بیشتری را برای معاملات آنلاین نسبت به آن چیزیفراهم می آورد که برای محیط تجارت الکترونیک در 20 سال گذشته ارایه داده است. موارد کاربردی در حال ظهور قراردادهایهوشمند در محیط تجارت الکترونیک تحت رژی مهای حقوقی کاملا متفاوت قرار می گیرند.

    کلیدواژگان: تجارت الکترونیک، فناوری بلاکچین، قراردادهای هوشمند، دفتر کل توزیعشده، پروتکلهای اعتبار و اعتماد
  • صفحه 143
|
  • Hamidreza Arasth, Kobra Khabare * Pages 1-15
    The aim of this study was to introduce digital university as a suitable platform for digital learning in the Coronavirus and post- Coronavirus eras. Today, the outbreak of the Coronavirus has brought about dramatic changes in the nature and function of higher education, especially universities. The digital university is the evolutionary approach of universities and higher education institutions in the face of the Coronavirus crisis and beyond. The present study was a review method for systematic collection of studies, especially in the Coronavirus period. Findings of the present study emphasize on the digital integration of the university so that all its functions, processes and procedures are digitally integrated. Digitally defined learning includes components such as digital learning methods, digital learning contexts, tools and simulators, and digital learning support systems. With an emphasis on digital learning, features such as flexibility, parallelism, effectiveness, efficiency, social equality, internationalization, quality, and a new professor-student role emerge at the digital university, And creates like it. Finally, attention to policy in the areas (education including evaluation, monitoring and quality of digital education, digital content, digital curriculum and digital teaching-learning process) and technology (software and hardware policies and support policies)Structure includes (digital policies and rules, digital management and leadership) cultural (digital communication management, internationalization of higher education courses, knowledge and attitudes towards digital courses and access to higher education and social equality) and financial policy (financial management, methods Funding and funding methods are important. Accordingly, the digital university, as a suitable platform for digital learning, introduces an effective strategy in higher education during and after Coronavirus.
    Keywords: Digital University, Digital Learning, Higher education
  • Farnaz Einkhah *, Ebrahim Salehiomran Pages 17-31

    The Corona virus pandemic has challenged all of society's institutions, including higher education and higher vocational education, as part of it; Various policy actions at the governmental and academic levels have been taken in different countries to respond to this crisis. The purpose of this study is to review the global experiences in this field and to summarize these actions and policies and to share them and present innovative policy suggestions, with the aim of helping to reduce the effects of Corona pandemics in vocational higher education. This research is based on the type of a qualitative content analysis and has been developed using descriptive-analytical research method. Examples of challenges facing universities as well as TVET universities during the Corona period have been collected and presented, and policy solutions and measures taken to deal with the crisis have been reviewed. Policy proposals collected and analyzed in five areas: 1- Health actions and measures including the production of Health supplies and medical equipment, development of health instructions for workshop environments, etc. 2- Administrative measures to protect the performance of the educational system, including revision of accreditation processes, providing the ground for universities to collaborate with research centers and improve networking with stakeholders, etc., 3-Financial support Includes financial support for students and professors. 4- Socio-emotional support of the university community, including psychological support and social dialogue networks of the university community, the use of tools such as virtual reality, augmented reality and simulation to provide practical lessons and workshops, etc.

    Keywords: : Corona virus pandemic, higher vocational education, political proposals
  • Ahmad Yousefi, Farideh Osareh *, Ali Mirjalili Pages 33-49
    Objective

    The purpose of this study is to explain the need to identify and develop thematic and specific indicators of science, technology and innovation in the field of "vaccines and biological products". Research

    Method

    The library and document method has been used. This research was conducted in three consecutive stages as follows: 1. All general and thematic upstream documents related to the country were reviewed in order to realize the importance of vaccines and biological products and to extract goals, indicators and programs related to this field; 2. In order to identify the main activities of science, technology and innovation in the field of manufacturing and development of vaccines and biological products, the relevant information sources were reviewed. 3. Finally, science, technology and innovation activities in this field were compared with existing indicators to determine the response rate of existing indicators to monitor and surveillance activities and programs in this field.

    Results

    All upstream documents have emphasized the importance of science, technology and innovation and the need to monitor, evaluate and measure it in the field of vaccines and biological products. Previous research has found only two very general indicators in the field of vaccine science and technology and biological products. The main activities extracted from the reference and reliable specialized information sources in the field of vaccines and biological products were more than 100 cases.

    Conclusion

    The structure and content of all upstream documents include general and macro orientations, policies, requirements and indicators. Therefore, there was not enough opportunity or necessity to pay attention and to describe in more detail the indicators of science, technology and innovation required by each of the thematic and important scientific sections, including very important, pivotal and strategic sections such as "vaccines and biological products" in these documents. Using only 2 very general indicators, it is not possible to evaluate and monitor more than 100 main activities in this field. The vaccine and biological products sector of the country also seeks to develop specific indicators of science, technology and innovation in order to achieve alignment with other sectors and in order to achieve the goals of upstream documents. Overall, the existing and macro indicators of science, technology and innovation do not meet the need for continuous evaluation, monitoring and evaluation of activities in the field of "vaccines and biological products". Therefore, it is necessary to identify and develop specific indicators in this area.

    Keywords: Vaccines, Biological products, Science indicators, Technology indicators, Innovation indicators
  • Mohammad Amin Baradaran Nikou, Arash Mousavi *, Hosein Ghodrati Pages 51-65

    In the last four decades, the commercialization of scientific research has ‎become a common discourse in the world science and technology ‎management. In Iran, too, the proponents and opponents of this discourse ‎have been debating in terms of theory and operation for nearly a decade. It ‎seems that a trans-temporal and trans-spatial view of science and its ‎commercialization has dominated this discourse. This paper shows that the ‎commercialization of scientific research is a context-based phenomenon. This ‎phenomenon has taken place over a hundred years of evolution in the ‎organization of science in the United States and the world. From this, we ‎conclude that the appropriate theoretical framework for entering the discourse ‎of commercialization, and also analysis of the situation in Iran, should pay ‎attention to the Time-Location dependent of that. In this regard, we propose a ‎suitable conceptual framework for analyzing the situation in Iran. The method ‎used in this paper is the theoretical-philosophical analysis. Finally, to the ‎extent that the available documents and information allow, we will assess the ‎context conditions for the commercialization of scientific research in Iran.‎

    Keywords: Commercialization of Scientific Research, Science, technology ‎management, Science policy‎
  • Saeed Hadavand *, Amir Najafi Pages 67-82

    The purpose of this research is to identify key factors in the development of defense industries and universities. The research method is descriptive - analytic and refer to valid databases and the use of library resources and cyberspace based on which to identify key factors affecting defensive industry and university. Based on the studies, four key factors: interaction architecture, knowledge, social and success factors as main factors as well as 19 sub factors affecting the relationship between defense industry and university were identified. The results showed that the only reliable way to increase defense capabilities is to adopt pre - emptive approach in dealing with environmental changes. Accordingly, industries should deal with pre - emptive action and with continuous scanning of environmental changes and new challenges and in interaction with the university on the amount of learning and their scientific and practical ability to deal with new paradigms and solutions that make suitable service possible.

    Keywords: Industry, university, Defense industry, Key factors, R&D
  • Seyedeh Aida Hosseini, Ardalan Aflaki *, Ali Shamsoddini Pages 83-100
    Experience and studies conducted around the world show that in order to succeed in the process of management and development of today's cities with various problems and defects in physical, social, cultural and economic dimensions, it is necessary for citizens to have real and sustainable participation in urban affairs. The purpose of this paper is to provide a perceptual framework on the process of public participation in urban planning with a comparative approach to different countries to introduce the concept of real participation in order to achieve sustainable urban development. For this purpose, after presenting the concepts and models of participation and reviewing the case examples of participation in the world, the problems and obstacles of participation programs in Iran will be examined. The adopted research methodology is the review of the collection of information from selected books and other sources, being explored through descriptive and comparative-analytical methods. The results show that some developed countries in the world have been able to succeed in implementing real partnership projects and sustainable urban development by adopting policies and strategies such as education, transparency, trust in citizens, etc. But in contrast, in Iran this is with various problems such as; Mutual distrust between citizens and city managers, incompatibility of citizens' priorities with the proposed programs, inconsistency of executive institutions with each other, economic problems, lack of effective education, etc., which leads to the failure of executive plans and programs and also keeps them depended and relying on the center.
    Keywords: Public participation, Adaptive approach, Barriers to participatory planning
  • Akbar Bahmani Chobbasti, Seyed Mehrdad Seyedin * Pages 101-114
    Research Objective

    The present study aims to improve the ability of librarians to improve citizenship behavior in libraries by using moral intelligence and social capital. The research was descriptive-correlational and was performed by survey method. The research community consists of all librarians working in the public libraries of Markazi province in 2017, and the statistical sample of the research was randomly selected. Research

    method

    This research was applied in terms of purpose and descriptive-correlational in terms of data collection, which was done by survey method. The research community consists of all librarians working in the public libraries of Markazi province in 1397, and the statistical sample of the study was randomly selected. Data collection tools included the moral intelligence of Lenick and Kiel (2005), the citizenship behavior of Podsakoff, Mackenzie, and Boomer (1996) and the social capital of Nahapit and Gushal (1998). To determine the validity of the questionnaire, the method of determining the standard adequacy index of sampling and Bartlett test and to determine its reliability, Cronbach's alpha and divergent validity were used. The Kolmogorov-Smirnov test for natural data distribution, the Levine test for homogeneity of data variance, as well as multiple regression analysis and structural equation modeling tests examined the effect of observed variables on possible variables. 

    Research Findings

    Research findings show that there is a significant relationship between librarians' moral intelligence on organizational citizenship behavior and library social capital. Also, the results of the research model It indicated the necessary suitability and effectiveness and foresight of librarians' ethical intelligence on organizational citizenship behavior and its role on the social capital of libraries.

    Keywords: Moral Intelligence, Citizenship Behavior, Social Capital, Librarians, Public libraries
  • Narjes Vara* Pages 115-129
    Purpose

    The aim of this study is to investigate the situation and evaluate the structural and content features of the website of reputable publications of the Ministry of Education, in order to identify strengths and weaknesses and to improve the quality and quantity of publications and their compliance with the necessary standards.

    Methodology

    The research method is survey-descriptive, with an evaluative and webometric approach. The statistical population of the present study is website 1060, the title of a valid journal of the Ministry of Science, Research and Technology, which has been registered in the integrated journal evaluation system until September 2020.

    Finding and Conclusion

    The findings indicate that more than 85% of the publications are in Persian and affiliated with government organizations. Physical characteristics are considered more than content characteristics and less attention is paid to the index of indexing in reputable professional and scientific databases that help to promote the international position of the country. Also, the announcement of the judging process, which is very important from the authors' point of view, has not been properly observed. Only 10% of the publications were ranked "A" in terms of scores, but on the other hand, more than 75% of the publications were ranked "B", which with principled policy and compliance by the relevant authorities, it is hoped that in the future To be ranked higher.

    Keywords: Iranian scientific journals, Quantitative, qualitative evaluation of journals, MSRT, Scientific rank of journals, Regulations determining validity of journals
  • Mahmoud Jalali Karveh, Mohammadjavad Heydariandolatabadi * Pages 131-142

    Blockchain is a fundamental technology; that has changed the digital world. The purpose of this articleis to provide an overview of the evolution of e-commerce in the blockchain era. This article usesreports on the development of smart contract applications in the e-commerce environment andprovides an overview of five applications including smart contracts in digital asset sales and capitalmarkets, smart contracts for supply chain management, and record-keeping, Smart for Governmentand E-Cities, Smart Contracts for Real Estate Registration, and Smart Contracts for EmpoweringIndependent Identity. Moreover, it explains how blockchain has transformed the e-commerceenvironment by playing a role in smart contracts.This article examines the issue with a descriptive-analytical approach. Studies have shown thatblockchain is a distributed, decentralized and anti-invasive digital recording of transactions(distributed general ledger) that gives contracts high credibility, trust and security features. This haschanged the world of e-commerce contracts, transactions and their storage. Thus, blockchaincredibility and trust protocols have restored some of the social contract features that were lost with theadvent of the Internet to online commerce. Smart blockchain-enabled contracts provide more securityand trust for online transactions than they have for the e-commerce environment over the past 20years. Emerging applications of smart contracts in the e-commerce environment are subject tocompletely different legal regimes.

    Keywords: E-commerce, Blockchain Technology, Smart Contracts, Distributed Qeneral Office, Credit, Trust Credibility, Trust Protocols