فهرست مطالب

مجله مهندسی بهداشت حرفه ای
سال هفتم شماره 4 (زمستان 1399)
- تاریخ انتشار: 1400/01/17
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 1-7سابقه و هدف
در محیط های آزمایشگاهی از مواد شیمیایی و بیولوژیک مختلف با ویژگی های فیزیکو شیمیایی و اثرات بهداشتی متنوع استفاده میشود.مطالعه حاضر با هدف ارزیابی کیفی عملکرد هودهای آزمایشگاهی در آزمایشگاه های پردیس و معاونت دارو و غذای دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام گرفت.
مواد و روش هادر این مطالعه 19 هود شیمیایی و 10 هود بیولوژیکی واقع در آزمایشگاه های دانشگاه و معاونت غذا و داروی استان قزوین بر اساس طرح های استاندارد ACGIH مورد بررسی قرار گرفتند سرعت در دهانه، مشخصات ساختاری و درجه تطابق با استاندارد بررسی و نتایج حاصل توسط نرم افزار spss21 تجزیه و تحلیل گردیدند.برای7 هود که از عملکرد مناسبی برخوردار نبودند،طراحی سیستم تهویه مرکزی به روش فشار سرعت انجام شد.
یافته ها6/92 درصد از هودها از سرعت در دهانه مناسبی برخوردار نبودند. 67 درصد از هودهای شیمیایی دارای نشتی های واضح و قابل رویت و اتصال آنها به کانال های سقف به طور نامناسب و توسط لوله منعطف انجام شده بود. نتایج ارزیابی سرعت در دهانه هودهایی که به سیستم تهویه مرکزی متصل شده بودند موید افزایش 60درصدی در هواگذر هود و تامین سرعت fpm 11 ± 92 در دهانه هود بود.به منظور استفاده از ظرفیت های رقیق سازی هوا،دودکش سیستم تهویه در بالاترین نقطه ساختمان نصب شد تا مانع از برگشت هوای آلوده به داخل ساختمان شود.
نتیجه گیریاغلب هودها قادر به کنترل مواجهه تنفسی نبودنداغلب هودها از هواکش متصل به خود بهره میبرند که از توانایی لازم برای غلبه بر افت فشار مسیرهای تخلیه برخوردار نیستند.
کلیدواژگان: هود، هود آزمایشگاهی، ارزیابی کیفی -
صفحات 8-15مقدمه
صدای محیط کار یکی از عوامل استرس زای شغلی محسوب می شود. استرس می تواند در مهارت های ارتباطی افراد تاثیر گذار باشد. از این رو مطالعه حاضر با هدف برسی ارتباط بین صدای محیط کار و مهارت های ارتباطی کارگران صورت گرفت.
روش بررسیمطالعه مقطعی حاضر در سال 1398 در یکی از معادن استان یزد انجام شد. جامعه آماری 80 نفر در نظر گرفته شد که به 2 گروه مواجهه و شاهد طبقه بندی شدند. ابزار این مطالعه شامل دو پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و مهارت های ارتباطی کویین دام و همچنین اندازه گیری صدا به صورت دزیمتری و تراز سنجی صوت بود. در نهایت با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 بررسی های آماری انجام گرفت.
نتایجنتایج تحلیلی ارتباط بین مهارت های ارتباطی و مشخصات دموگرافیک نشان داد که در بین تمامی افراد شرکت کننده رابطه معنی داری بین مشخصات دموگرافیک دو گروه و نمرات زیرمقیاس ها و نمره نهایی مهارت های ارتباطی وجود نداشت (P > 0.05) بنابراین دو گروه تفاوت معنی داری نداشتند. نتایج نشان داد که مهارت های ارتباطی با سطح مواجهه صدا در بین دو گروه مورد مطالعه ارتباط معنی داری داشت (P < 0.05).
نتیجه گیرینتایج نشان می دهد که مهارت ارتباطی افراد در اثر مواجهه با صدا کاهش خواهد یافت. این مهارت در مشاغل از اهمیت بالایی برخوردار است و می تواند در بهره وری و حوادث نیز اثرگذار باشد بنابراین با کاهش مواجهه کارگران با صدا می توان از کاهش این توانایی کارگران پیشگیری کرد.
کلیدواژگان: صدای محیط کار، مهارت های ارتباطی، استرس، کارگران معدن -
صفحات 16-22
امروزه هیچ یک از صنایع مایل نیستند که در محیط کاری آنها حادثه ای به وقوع بپیوندد و در این راستا از ابزارهای متفاوتی استفاده می نمایند. یکی از این ابزارها که توانایی مناسبی در شناسایی خطرات و موقعیت های نامناسب دارد آنالیز ریسک است. با توجه به اهمیت پیش بینی ریسک شغلی و کاهش آسیب شغلی در این تحقیق به پیش بینی ریسک شغلی با استفاده از الگوریتم های مختلف شبکه عصبی پرداخته شده است. این تحقیق از نظر هدف در زمره تحقیقات کاربردی قرار دارد و از نظر شیوه اجرا در زمره تحقیقات علی و پیمایشی قرار دارد. بر این اساس پایگاه داده تست متشکل از 119 حادثه در سال 1397 تشکیل شده است. در مرحله بعد با توجه به دقت بالای الگوریتم های شبکه عصبی بر روی پایگاه داده می توان پی برد که پایگاه داده دارای اعتبار کافی بوده که در این راستا الگوریتم Dynamic ANN دارای بیشترین دقت (76 درصد) در پیش بینی آسیب شغلی می باشد. همچنین بر اساس نتایج بدست آمده مهمترین معیارهای موثر بر ریسک آسیب شغلی روز- زمان، نوع حادثه و وضعیت خطرناک دخیل در حادثه می باشد. این تحقیق از لحاظ کاربردی می تواند برای شرکت آذرآب مفید باشد چرا که شرکت می تواند تمامی حالات آسیب پذیری را در کنار یکدیگر قرار داده و ریسک هر یک از این حالات را با پیاده سازی الگوریتم شبکه عصبی پیش بینی نماید و بر این اساس نسبت به ارایه دستورالعمل های کنترل ریسک اقدام نماید.
کلیدواژگان: پیش بینی، ریسک آسیب شغلی، شبکه عصبی، دقت، مهمترین خصیصه -
صفحات 23-30زمینه و هدف
آموزش ایمنی به عنوان مهمترین گام در اخذ صلاحیت ایمنی پیمانکاران ساخت وساز می تواند به کاهش نرخ وقوع حوادث کمک نماید. این مطالعه با هدف ارزیابی اثربخشی آموزش ایمنی پیمانکاران ساخت وساز در کاهش حوادث ناشی از کار طی یک دوره 5 ساله (1397-1393) طراحی و انجام شده است.
روشاین مطالعه کوهورت تاریخی در سال 1398 در 44 شرکت پیمانکار فعال در عرصه ساخت وساز انجام شده است. داده های مورد تحلیل در این مطالعه شامل مشخصات پیمانکاران ساخت وساز، مستندات آموزش ایمنی ارایه شده و گواهی صلاحیت ایمنی پیمانکاران و همچنین داده های گزارش حوادث ناشی از کار بود. تجزیه وتحلیل این داده ها با استفاده از نرم افزارIBM SPSS نسخه 0/22 انجام شد.
یافته هابیشترین و کمترین میزان مطلوبیت در آموزش های ارایه شده به پیمانکاران به ترتیب شامل زمان اجرای آموزش (8/%77) و تکنیک آموزش (7/%40) می باشد. نتایج نشان داد نسبت بروز حوادث و مرگ ومیر ناشی از کار در گروه مواجهه پس از ارایه آموزش های ایمنی و اخذ گواهی نامه صلاحیت ایمنی کاهش معنی دار داشته است(05/0>p). بعلاوه، نسبت بروز حوادث و مرگ و میر ناشی از کار در دو گروه مواجهه و غیرمواجهه در سال های 96 و 97 دارای اختلاف معنی دار بودند (05/0>p).
نتیجه گیرینتایج بیانگر این بود که با وجود کاهش نسبت بروز حوادث و مرگ ومیر ناشی از کار پس از ارایه آموزش های ایمنی در گروه مواجهه، ارتقا سطح کیفی و میزان مطلوبیت آموزش های ایمنی برای اخذ گواهی نامه صلاحیت ایمنی پیمانکاران می تواند اثربخشی این آموزش ها را بسیار افزایش داده و به کاهش چشمگیر بروز حوادث در بخش ساخت وساز کمک نماید.
کلیدواژگان: آموزش ایمنی، پیمانکاران، اثربخشی، ساخت وساز -
صفحات 31-39هدف
بیماری کووید 19 علاوه بر اثرات جسمانی، دارای اثرات روانی نظیر استرس ، اضطراب و اختلالاتی همچون خودبیمارانگاری می باشد .مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین خودبیمارانگاری با تاب آوری در شرایط همه گیری بیماری کووید 19 در یک محیط شغلی انجام گردید.
روش بررسیمطالعه مقطعی حاضر در اواخر بهار سال 1399 بر روی 275 نفر از پرسنل یکی از صنایع جنوب ایران انجام گردید. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه دموگرافیک، پرسشنامه محقق ساخته، پرسشنامه خود بیمار انگاری ایوانز، پرسشنامه تاب آوری CD-RSC می باشد. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS ورژن 22 بوسیله ی روش تحلیل واریانس یک طرفه، پیرسون و رگرسیون خطی مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته هانتایج نشان داد که میانگین شیوع خود بیمار انگاری 37/33 و انحراف معیار آن 87/14 و میانگین کل و انحراف معیار نمره تاب آوری 95/20 ± 56/78می باشد. بین خود بیمارانگاری با متغیرهای سن، سابقه کار، استفاده از وسایل حفاظت فردی، تجربه کرونا و توجه به اقدامات پیشگیرانه رابطه معنی داری وجود داشت (05/0p<) . همچنین بین تاب آوری و متغیر سن، سابقه کاری، توجه به اقدامات پیشگیرانه و استفاده از وسایل حفاظت فردی رابطه معنی داری وجود دارد (05/0p<). رابطه منفی قابل توجهی بین خود بیمارانگاری و تاب آوری مشاهده شد.
نتیجه گیریپیاده سازی اقداماتی جهت کاهش اختلال خود بیمارانگاری و افزایش تاب آوری در بین کارکنان به ویژه در مواجهه با شرایط سخت همه گیری کرونا، ضروری است.
کلیدواژگان: تاب آوری، خودبیمارانگاری، کووید19 -
صفحات 40-47هدف
استرس بیماری شایع قرن 21 می باشد و یکی از عمده ترین دلایل استرس در زندگی، استرس شغلی است. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت استرس شغلی و هوش هیجانی و ارتباط آنها در کارکنان بهداشتی شهری اندیمشک انجام شد.
روش کارتعداد 143 کارمند بهداشتی شاغل در ستاد مرکز بهداشت ومراکز جامع سلامت اندیمشک از طریق پرسشنامه های استاندارد HSE و برادبری ارزیابی شدند. ارتباط بین این دو متغیر با کمک رگرسیون چند متغیره و با تعدیل برای مخدوش کننده ها یی چون سن، جنس و محل کار بررسی شد.
یافته هاغالب شرکت کنندگان مونث (82 درصد) و در استخدام رسمی، بالغ بر 70 درصد کارکنان دارای تحصیلات کارشناسی و بیش از 60 درصد حداقل 6 سال سابقه کار داشتند. 63 درصد از کارکنان دارای هوش هیجانی متوسط و بالغ بر 86 درصد از استرس شغلی خفیف تا شدید رنج می بردند. آزمون آنالیز واریانس یک طرفه نشان داد که بین استرس شغلی با محل خدمت و جنسیت و همچنین هوش هیجانی با محل خدمت و جنسیت تفاوت معناداری وجود دارد. استرس شغلی به طور معنی داری با هوش هیجانی رابطه معکوس داشت (42/0- = r).
بحث و نتیجه گیریپرسنل بهداشتی که دارای هوش هیجانی بالاتر بودند، استرس شغلی کمتری داشتند. توصیه می شود آموزش هوش هیجانی در بازآموزی سالیانه پرسنل گنجانده شود و مطالعه مداخله ای آموزش هوش هیجانی بر روی عوامل استرس زای شغلی انجام گیرد.
کلیدواژگان: هوش هیجانی، استرس شغلی، پرسنل بهداشتی -
کاربرد Arc-GIS در پهنهبندی سطوح مواجهه شغلی با سیلیس کریستالی قابل استنشاق در کارگاههای سیلیسکوبیصفحات 48-55مقدمه
سیلیس کوبی فرایندی مبتنی بر خردکردن، غربال کردن و دانه بندی انواع سنگهای سیلیسی است. استنشاق گرد و غبار سیلیس با ایجاد تغییرات ساختاری و فیبروز برگشتناپذیر در بافت ریه، منجر به بیماری سیلیکوزیس می گردد. سیلیس کریستالی توسط آژانس بینالمللی تحقیق بر روی سرطان (IARC)، به عنوان سرطانزای انسانی (گروه I) طبقهبندی شده است. منطقه ازندریان یکی از بزرگترین واحدهای تولید سیلیس در کشور می باشد که در آن 40 کارگاه سیلیسکوبی وجود دارد. این تحقیق با هدف کاربرد سیستم اطلاعات جغرافیایی (Arc-GIS) در پهنه بندی سطوح مواجهه شغلی با سیلیس کریستالی قابل استنشاق (RCS) انجام گرفت.
مواد و روش هادر این مطالعه توصیفی، سطوح مواجهه فردی با RCS در 16 کارگر شاغل در کارگاههای سیلیسکوبی مطابق با روش 7602 NIOSH اندازهگیری شد. همچنین 16 نمونه هوا جهت ارزیابی غلظتهای محیطی RCS در کارگاههای مورد مطالعه به طور همزمان جمعآوری و تعیین مقدار گردید.
یافته هانتایج نشان داد که میانگین سطوح مواجهه فردی کارگران (mg.m-3 61/2 ±01/2) از حدود مجاز مواجهه شغلی ((OEL پیشنهادی کمیته فنی بهداشت حرفه ای کشور برای 8 ساعت کاری (mg.m-3 025/0) بیشتر میباشد. نتایج همچنین حاکی از وجود اختلاف آماری معنی دار بین میانگین غلظت مواجهه فردی با RCS در فعالیت های شغلی مختلف بود (001/0P=).
نتیجه گیرینتایج حاکی از عدم وجود ارتباط معنی دار بین سطوح مواجهه فردی و غلظتهای محیطی RCS بود. یافته های این مطالعه نشان داد که GIS جهت پهنهبندی سطوح مواجهه شغلی با RCS در محیطهای کار از قابلیت زیادی برخوردار است. این مطالعه همچنین بر استفاده از سایر شیوههای مدلسازی بهمنظور تعیین میزان انتشار سیلیس در واحدهای مختلف کارگاههای سیلیسکوبی تاکید دارد.
کلیدواژگان: سیلیس کریستالی، سیلیسکوبی، ارزیابی مواجهه، ازندریان، سیستم اطلاعات جغرافیایی -
صفحات 56-63سابقه و هدف
ظهور ناگهانی بیماری کرونا (کووید-19) ممکن است منجر به اضطراب ناشی از این بیماری در کارکنان بیمارستانی گردد. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی اضطراب ناشی از کرونا و ارتباط آن با فرسودگی شغلی در کارکنان یک بیمارستان بود.
مواد و روش هامطالعه حاضر از نوع توصیفی تحلیلی است که به صورت مقطعی در اردیبهشت 1399 برروی کارکنان یک بیمارستان واقع در شهر زاهدان صورت گرفت. در این پژوهش، 353 نفر از شاغلین آن بیمارستان به روش سرشماری و با در نظر گرفتن معیارهای ورود وارد مطالعه شده و به پرسشنامه ای سه قسمتی حاوی اطلاعات دموگرافیک و شغلی، اضطراب ناشی از کرونا و فرسودگی شغلی پاسخ دادند. در نهایت آنالیزهای آماری با استفاده از نرم افزار Stata 14 انجام شد.
یافته هابیش از نصف جامعه پژوهش را زن ها تشکیل داده بودند. اغلب افراد متاهل بوده و بین 20 تا 30 سال سن داشتند. شیوع اضطراب شدید برابر با 11/9 درصد بوده و در مولفه های خستگی عاطفی، مسخ شخصیت و عدم کفایت شخصی به ترتیب 23/2، 7/4 و57/5درصد از جامعه پژوهش دارای نشانگان فرسودگی شغلی بودند. همچنین مشخص شد که بین اضطراب ناشی از کرونا و فرسودگی شغلی، ارتباط معناداری وجود دارد.
نتیجه گیرینتایج این مطالعه نشان داد که یک ارتباط معنادار بین اضطراب ناشی از کرونا و فرسودگی شغلی وجود دارد که بر اساس شیوع بالای این اختلالات، پیشنهاد می شود توجه بیشتری بر روی سلامتی کارکنان بیمارستانی به دلیل نقش ویژه آن هادر مقابله با کووید-19، منعطف شود.
کلیدواژگان: کووید-19، اضطراب ناشی از کرونا، فرسودگی شغلی، کارکنان بیمارستان، کادر درمان
-
Pages 1-7Background and Objective
various type of chemical and biological agent with different health effect are used in laboratorial environment. Some researches indicated the risk of respiratory exposure in university laboratories. Present study aims to evaluate the operation of laboratorial hoods in campus and food and drug organization in Qazvin University of medical science.
Materials and MethodsIn this study, 19 chemical and 10 biological hoods in campus and food and drug organization were evaluated according to ACGIH standards. Different factors like Face velocity and structural feature and their accordance to standards were examined and resulted data were analyzed in SPSS software, version 21. In hoods with low face velocity،ventilation system was designed using velocity pressure method.
ResultsAccording to the results, 92.6 present of hood had inappropriate condition and maximum face velocity was 158 fpm.67persent of chemical hoods had obvious leakage and they were improperly connected to roof channels by flexible duct. The result of velocity assessment in hoods connected to central ventilation system indicated 60% increase in airflow and 10 ± 92 fpm supply velocity.in order to use air diluting capacities ،ventilation chimney was installed at the top of building to prevent contaminated air return into building
ConclusionMost hoods did not perform well and were unable to control respiratory exposure. Mainly hoods have their own ventilator which doesn’t have the ability to overcome the pressure drop in the discharge paths and meanwhile make a lot of noise.
Keywords: Hood, Laboratory hood, Quality Assessment -
Pages 8-15Introduction
Workplace noise is one of the causes of job stress. Stress can affect a personchr(chr('39')39chr('39'))s communication skills. Therefore, the present study was aimed to investigate the relationship between occupational noise exposure and workers communication skills.
MethodsThis cross-sectional study conducted in 2019 in one of the mines in Yazd province. The sample size was 80 people who were classified into 2 groups (exposed and control). The instruments included two questionnaires of demographic information and Queendom communication skills test, as well as sound measurement with noise dosimeter and sound level meter. Finally, descriptive and analytical statistical analyses were performed using SPSS 21 software.
ResultsAnalytical results of the relationship between communication skills and demographic characteristics showed that there was no significant relationship between all participants with demographic characteristics and subscales and final scores of communication skills (P > 0.05). Therefore, the two groups were not significantly different in terms of demographic intervention factors. The results showed that communication skills (both in all subscales and overall score) had a significant relationship with the level of sound exposure between the two groups (P <0.05).
ConclusionThe results show that communication skills will decrease due to exposure to noise. This skill is very important in jobs and can also affect productivity and accidents, so by reducing workerschr(chr('39')39chr('39')) exposure to noise, this ability of workers can be prevented from being reduced.
Keywords: Occupational noise, Communication Skills, Stress, Mining Workers -
Pages 16-22
Nowadays, none of the industries are willing to have accidents in their workplaces and use different tools in this regard. One of these tools, which is capable of identifying risks and inappropriate situations, is risk analysis. Due to the importance of job risk prediction and reduction of occupational injury in this study, job risk prediction using different neural network algorithms has been investigated. The purpose of this research is in the field of applied research and in the way of conducting it is in the field of causal and survey research. Accordingly, the test database consists of 119 incidents in past year. Next, due to the high accuracy of the neural network algorithms on the database, it can be concluded that the database has sufficient reliability, in that the Dynamic ANN algorithm has the highest accuracy (76%) in predicting occupational injury. Also, based on the results, the most important criteria affecting the risk of day-time occupational injury, the type of accident and the hazardous situation involved in the accident. This research could have practical application to Azarab, as the company can put all the vulnerabilities together and predict the risk of each of these situations by implementing a neural network algorithm and accordingly offer Take risk control instructions.
Keywords: Prediction, occupational injury risk, neural network, accuracy, most important attribute -
Pages 23-30Background
Safety training as the most important step in obtaining safety qualifications for construction contractors can help reduce the accidents rate. This study has been conducted with the aim of evaluating the effectiveness of safety training for construction contractors in reducing work-related accidents during a 5-year period (2014-2018).
MethodThis historical cohort study was conducted in forty-four contractor companies in 2019. Half of the 44 contractors were qualified by safety training and the other half were unqualified. The data were analyzed in this study included the characteristics of the contractors, safety training parameters and documents of contractorschr('39') safety qualification certificate, as well as the data on work-related accident reports. Data analysis was performed using IBM SPSS v.22.0.
ResultsThe highest and lowest levels of desirability in the training provided to contractors included training time (77.8%) and training technique (40.7%), respectively. The results of Cochranchr('39')s test showed that after providing safety training and obtaining a certificate of safety qualification, the incidence ratio of work-related accidents and deaths in the exposure group has decreased significantly (p<0.05). In addition, the incidence ratio in the two groups of exposure and non-exposure were significantly different in 2017 and 2018 (p <0.05).
ConclusionThe findings indicated that despite the reduction in the incidence ratio of work-related accidents and deaths after providing safety training, improving the quality and desirability of safety training to obtain a certificate of safety qualification of contractors can greatly increase the effectiveness of training and helping significantly reduce the incidence of construction accidents.
Keywords: Safety Training, Contractors, Effectiveness, Construction -
Pages 31-39Introduction
Coronavirus disease 2019 (COVID-19) possesses the mental effects such as stress, anxiety ,and hypochondriasis in addition to physical effects .The present study was aimed to investigate the relationship between of hypochondriasis and resilience of employees at epidemics conditions of corona virus in an occupational environment.
MethodThis cross-sectional study was performed, in spring of 2020, on 275 personnel in one of the southern industries from Iran. Data collection instruments included demographic questionnaire, researcher made questionnaire, CD-RSC resilience questionnaire, and Standard hypochondria questionnaire. The collected data were analyzed using SPSS software version 22 by one-way ANOVA, Pearson and linear regression.
ResultsThe results showed that the mean prevalence of hypochondriasis was 33.37 and its standard deviation was 14.87 and the total mean and standard deviation of resilience score was 20.95 ± 78.56. there was a significant relationship between hypochondriasis and variables of age, career length, use of personal protective equipment, experience of corona and attention to preventive measures(P < 0.05). Also There is a significant relationship between resilience and age, career length, attention to preventive measures and the use of personal protective equipment(P < 0.05). A significant negative relationship was observed between hypochondriasis and resilience.
ConclusionIt is necessary to implement measures for reducing the hypochondriasis disorder and increasing the resilience among employees, especially in the exposure to the hard conditions of corona epidemics.
Keywords: resilience, hypochondriasis, covid-19 -
Pages 40-47Objectives
Stress is a common disease of the 21st century and one of the major causes of stress in life is job stress. The aim of this study was to investigate the situation of job stress and emotional intelligence and their relationship in Andimeshk urban health workers.
MethodsA total of 143 health workers working in the headquarters of Andimeshk Comprehensive Health Center and Health Centers were evaluated through standard HSE and Bradbery questionnaires. The relationship between these two variables was investigated using multivariate regression and adjusted for confounders such as age, gender and workplace.
ResultsThe majority of female participants (82%) and in formal employment, over 70% of employees had a bachelorchr(chr(chr('39')39chr('39')))s degree and more than 60% had at least 6 years of work experience. 63% of employees with moderate emotional intelligence and up to 86% suffered from mild to severe job stress. One-way analysis of variance test showed that there is a significant difference between job stress with place of work and gender as well as emotional intelligence with place of work and gender. Job stress was significantly inversely related to emotional intelligence (r = -0.42).
ConclusionHealth workers with higher emotional intelligence had less job stress. It is recommended that emotional intelligence training be included in the annual retraining of personnel and an intervention study of emotional intelligence training be conducted on job stressors.
Keywords: Emotional intelligence, Occupational stress, Health workers -
Pages 48-55Introduction
The silica crushing is a process based on crushing, screening and, granulation of various types of silica rocks. The inhalation of silica dust leads to silicosis by causing irreversible fibrosis in lung tissue. The crystalline silica is classified as a human carcinogenic (group I) by the IARC. Azandarian region is one of the largest silica production units in Iran with 40 silica crushing factories. This study was conducted to application of Arc-GIS for zoning of occupational exposure to respirable crystalline silica (RCS) in this region.
Materials and MethodsIn this descriptive study, the personal exposure levels to RCS in 16 workers silica crushing factories were measured according to the NIOSH method 7602. Also, 16 air samples were collected and quantified simultaneously to evaluate the environmental concentrations in the studied factories.
ResultsThe results showed that the personal exposure level mean (2.01±2.61mg.m-3) was more than OEL proposed by the Technical Committee of Occupational Health of Iran country (0.025mg.m-3). The results showed a statistically significant difference between the mean concentration of the personal exposure to RCS in the different job activities (P = 0.001).
ConclusionThe results showed that there was no significant relationship between the personal exposure levels and environmental concentrations of the RCS. These findings showed that GIS has a desirable ability for zoning of occupational exposure levels to RCS in workplaces. This study also emphasizes the use of other modeling methods to determine the amount of silica release in the different units of the silica crushing factories.
Keywords: Crystalline silica, Silica crushing, Exposure assessment, Azandrian, Geographic Information System -
Pages 56-63Background and Objective
The sudden emergence of coronavirus disease 2019 (COVID-19) may lead to anxiety due to this disease among hospital staff. Therefore, the present study aimed to investigate the anxiety caused by COVID-19 and its relationship with burnout among hospital staff.
Materials and MethodsThis descriptive cross-sectional study was carried out on the staff of a hospital located in Zahedan, Iran, in May 2020. The subjects (n=353) were entered into the study using the census sampling method and inclusion criteria and completed a three-part questionnaire containing demographic and occupational information, Corona Disease Anxiety Scale, and Maslach Burnout Inventory. The collected data were analyzed in Stata software (version 14).
ResultsBased on the results, more than half of the samples were females. Most cases were married and within the age range of 20-30 years. The prevalence of severe anxiety was reported to be 11.9% and 23.2%, 7.4%, and 57.5% of the subjects showed job burnout respectively in the components of emotional exhaustion, depersonalization, and personal inadequacy. It was also revealed that there was a significant relationship between anxiety caused by COVID-19 and burnout.
ConclusionIt was found that there was a significant relationship between corona-caused anxiety and job burnout. According to the high prevalence of such disorders, it is suggested that more attention be paid to hospital staff due to their special role in the treatment of Covid-19.
Keywords: COVID-19, Corona-caused Anxiety, Hospital Staff, Job Burnout, Medical Staff