فهرست مطالب

مطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزش - پیاپی 17 (بهار 1400)

نشریه مطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزش
پیاپی 17 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/01/28
  • تعداد عناوین: 6
|
  • محمدرضا اسد، الهه فلاح زاده، علی برزگری* صفحات 8-19
    زمینه و هدف

    با توجه به اهمیت پیش گیری از بروز بیماری های قلبی و نیز فقدان اطلاعات لازم در خصوص تاثیر تمرین های ورزشی بر بیان ژن های آنژیوپویتین-1 وکانستاتین، هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر چهار شیوه تمرینی بر بیان ژن های آنژیوپویتین-1 وکانستاتین در بطن چپ موش های صحرایی نژاد ویستار بود.

    روش تحقیق:

     بدین منظور تعداد 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار 8 هفته ای با میانگین وزنی 33±237 گرم به طور تصادفی به 5 گروه (8 سر در هر گروه) شامل گروه های کنترل، تمرین تداومی با شدت متوسط (MIT)، تمرین تداومی شدید (HIT)، تمرین هوازی تناوبی شدید (HIIT) و تمرین شنا با شدت متوسط (MIST) تقسیم شدند. برنامه های تمرینی در گروه های تجربی به مدت 8 هفته و 5 روز در هفته انجام شد. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی، نمونه برداری از بافت قلب انجام گرفت. بیان ژن های آنژیوپویتین-1 وکانستاتین در بافت قلب با روش PCR تعیین شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های تحلیل واریانس یک طرفه و توکی در سطح معنی داری 05/0≥p استفاده گردید.

    یافته ها

    بیان ژن های آنژیوپویتین-1 و کانستاتین در هر یک از گروه های مداخله در مقایسه با گروه کنترل، به طور معنی داری (001/0=p) کاهش یافت. در مقایسه چهار نوع تمرین مشخص گردید که بیان آنژیوپویتین-1 در گروهMIST  نسبت به سایر گروه های تمرینی و بیان کانستاتین در گروه های HIT، MIT وMIST نسبت به گروه HIIT کاهش معنی دار بیشتری (001/0=p) داشته است.

    نتیجه گیری

    هر چهار شیوه تمرینی توانست با بهبود بیان ژن های مورد مطالعه، تغییرات مطلوبی در کاهش پیامدهای ناشی از آسیب بافت قلبی ایجاد نماید؛ با این حال تمرینات شنا با شدت متوسط با توجه به ویژگی عدم تحمل وزن، تاثیرات بیشتری دارد. در این زمینه به تحقیقات بیشتری نیاز است.

    کلیدواژگان: آنژیوپویتین-1، کانستاتین، تمرین ورزشی، بافت قلب
  • سیمین قابضی، علی خواجه لندی*، امین محمدی صفحات 20-31
    زمینه و هدف

    کاهش استروژن در دوره یایسگی می تواند منجر به افزایش فشار اکسایشی و کاهش آنزیم های ضد اکسایشی گردد، اما فعالیت ورزشی و تغذیه دو عامل موثر در بهبود این شرایط گزارش شده اند. هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر تمرینات استقامتی و مصرف کروسین بر سطوح سرمی آنزیم های کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز موش های صحرایی ماده ی فاقد تخمدان بود.

    روش تحقیق: 

    تعداد 36 سر موش صحرایی ماده فاقد تخمدان با سن 8 تا 10 هفته ای  به 4 گروه شامل گروه کنترل، تمرین استقامتی، مصرف کروسین، و تمرین استقامتی همراه با مصرف کروسین (هر گروه 9 سر موش) تقسیم شدند. در طول مدت  8 هفته، گروه های تمرین استقامتی و تمرین استقامتی همراه با مصرف کروسین، برنامه تمرین را 5 جلسه در هفته به اجرا درآوردند و گروه های مصرف کروسین، و تمرین استقامتی همراه با مصرف کروسین روزانه 25 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن کروسین به صورت درون صفاقی مکمل دهی شدند. با استفاده از روش طول موج، سطوح آنزیم ها اندازه گیری شد و  با استفاده از روش آماری تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون توکی (در سطح  05/0p <) نتایج استخراج گردید.

    یافته ها

    تمرین استقامتی (به ترتیب با 03/0>p و 001/0>p)، مصرف کروسین (به ترتیب با001/0>p و 001/0>p)، و تمرین استقامتی + مصرف کروسین (به ترتیب با 001/0>p و 001/0>p)؛ اثر معنی داری بر افزایش سطوح سرمی کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز موش های صحرایی ماده فاقد تخمدان داشتند؛ و در این بین، تاثیر تمرین+ مصرف کروسین بر سطوح آنزیم ها بیشتر بود (001/0>p).

    نتیجه گیری

    تمرین استقامتی همراه  با مصرف کروسین، با  افزایش سطوح سرمی کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز، موش های صحرایی ماده فاقد تخمدان را در مقابل فشار اکسایشی محافظت می کند.

    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، کروسین، آنزیم های ضد اکسایشی، استروژن
  • آمنه پوررحیم قورقچی*، علی احمدزاده، رقیه افرونده صفحات 32-45
    زمینه و هدف

    اثر تمرین مقاومتی- غوطه وری در آب سرد بر آسیب عضله و التهاب مشخص نیست. هدف تحقیق حاضر  بررسی اثر 8 هفته تمرین مقاومتی- غوطه وری در آب سرد بر آسیب عضلانی و التهاب متعاقب یک فعالیت مقاومتی حاد در بازیکنان مرد فوتسال بود.

    روش تحقیق: 

     تعداد 20 بازیکن فوتسال داوطلب (سن  07/3±26 سال و نمایه توده بدن 40/3±24 کیلوگرم/مترمربع)، به طور تصادفی در گروه های کنترل و تجربی قرار گرفتند. بعد از خونگیری اول، دو گروه، یک تمرین مقاومتی حاد دایره ای با 75 درصد یک تکرار بیشینه را در 5 ایستگاه، 3 نوبت،10-8 تکرار و استراحت90 ثانیه ای بین نوبت ها و 5 دقیقه ای بین ایستگاه ها اجرا کردند. خونگیری دوم انجام شد و 48 ساعت بعد، گروه تجربی 8 هفته تمرین مقاومتی دایره ای را 3 جلسه در هفته مانند تمرین مقاومتی حاد انجام دادند و بلافاصله بعد از تمرین، 20 دقیقه در آب سرد 10-5 درجه سانتی گراد غوطه ور شدند. 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین، خونگیری سوم انجام شد. سپس دو گروه تجربی و کنترل، تمرین حاد مقاومتی دایره ای دوم را اجرا کردند و خونگیری چهارم صورت گرفت. کراتین کیناز (CK) با دستگاه اتوآنالایزر آلفا کلاسیکو کیت بیونیک ایران و شمارش سلول های سفید خون (WBC) و زیررده های آن با دستگاه اتو آنالایزر هماتولوژیک  BC-3000و کیت میندری چین اندازه گیری شد. تفاوت متغیرها در زمان های مختلف با روش تحلیل واریانس دو راهه 2×4 و تفاوت دو گروه با آزمون t مستقل در سطح 05/0>p بررسی شد.

    یافته ها

    CK (001/0=p)، WBC و نوتروفیل ها (001/0=p) متعاقب فعالیت مقاومتی حاد اول، در دو گروه به طور معنی داری افزایش یافتند. 8 هفته تمرین مقاومتی- غوطه وری در آب سرد، CK (004/0=p)، WBC، نوتروفیل ها، مونوسیت ها و لنفوسیت ها (001/0=p) را گروه تجربی در مقایسه با کنترل به طور معنی داری کاهش داد. به علاوه، 8 هفته تمرین مقاومتی- غوطه وری در آب سرد، CK، WBC، نوتروفیل ها (001/0=p) و لنفوسیت ها (004/0=p) را متعاقب فعالیت مقاومتی حاد دوم در مقایسه با کنترل به طور معنی داری کاهش داد؛ در حالی که مونوسیت ها تغییر معنی داری (05/0<p) نکردند.

    نتیجه گیری

    تمرین مقاومتی همراه با غوطه وری در آب سرد می تواند آسیب عضلانی و التهاب را متعاقب فعالیت حاد کاهش دهد.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، غوطه وری در آب سرد، آسیب عضلانی، التهاب
  • سایه ستاوند*، مسعود نیکبخت، عبدالحمید حبیبی صفحات 46-57
    زمینه و هدف

    یکی از عوامل تاثیرگذار در موفقیت و بهبود رکورد ورزشکاران، گرم کردن است. پتانسیل پس فعالسازی یکی از روش های نوین گرم کردن است. هنگام فعالیت های سریع و پویا، فعال سازی عصبی- عضلانی بالایی وجود دارد و تمرینات با بار بیشینه، باعث فعال شدن سیستم عصبی مرکزی و ایجاد شرایطی مناسب برای اجرای فعالیت های انفجاری می شوند. هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر پتانسیل پس فعال سازی در زمان های استراحتی متفاوت، بر توان انفجاری دختران ورزشکار بود.

    روش تحقیق: 

    در این تحقیق نیمه تجربی، 12 دختر ورزشکار (میانگین شاخص توده بدنی 40/4±1/21 کیلو گرم بر متر مربع و سن 98/1±28/23 سال) آزمون پرش عمودی معکوس (CMJ) را با استفاده از صفحه نیروسنج اجرا کردند. پس از آن، حرکت اسکوات با 3 تکرار و شدت 85 درصد یک تکرار بیشینه انجام شد و بعد از 30 ثانیه استراحت غیرفعال، مجددا آزمون CMJ به عمل آمد. در ادامه، همین آزمون با زمان های 1، 2، 3 و 5 دقیقه استراحت غیرفعال انجام گردید. برای تعیین طبیعی بودن داده ها از آزمون شاپیرو- ویلک و برای تجزیه و تحلیل داده ها، از روش آماری تحلیل واریانس با اندازه گیری های تکراری و آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده شد. کلیه بررسی های آماری با نرم افزار SPSS نسخه 23 به اجرا درآمد و سطح معنی داری 05/0p < در نظر گرفته شد.

    یافته ها:

     میزان پرش عمودی معکوس دختران در پس آزمون نسبت به وضعیت پیش آزمون در زمان های 30 ثانیه (001/0=p)، 1 دقیقه (001/0=p)، 2 دقیقه (001/0=p) و 3 دقیقه (001/0=p) به طور معنی داری افزایش یافت. اما میزان پرش عمودی معکوس 5 دقیقه بعد از پس آزمون، نسبت به وضعیت پیش آزمون تغییر معنی داری نداشت (42/0=p).

    نتیجه گیری: 

    به نظر می رسد استفاده از حرکت اسکوات پس از گرم کردن، باعث افزایش عملکرد انفجاری می گردد و می تواند در ورزش های قدرتی، سرعتی و توانی- انفجاری سودمند واقع گردد.

    کلیدواژگان: پتانسیل پس فعالسازی، پرش عمودی معکوس، گرم کردن
  • محسن جعفری* صفحات 58-67
    زمینه و هدف

    گیرنده های بتا و گامای فعال شونده با تکثیرکننده پراکسیزوم (PPARβ و PPARγ) محرک بیان ژن های درگیر در انتقال معکوس کلسترول و دفاع آنتی اکسیدانی می باشند، از این رو بیان ژن و افزایش فعالیت این دو ماده می تواند یکی از مکانیزم های مطلوب در پیشگیری از آتروسکلروز باشد. هدف از انجام تحقیق حاضر بررسی تاثیر تمرینات شدید اینتروال (HIIT) و کم شدت تداومی (LICT) پس از رژیم غذایی پرچرب (HFD) بر بیان ژن های PPARβ و PPARγ در موش های نر ویستار بود.

    روش تحقیق: 

    این تحقیق تجربی شامل دو مرحله چاق کردن با HFD (13 هفته) و تمرین (12 هفته، 5 جلسه در هفته) بود. پس از مرحله چاق کردن، آزمودنی ها به 3 گروه کنترل، تمرین HIIT و تمرین LICT تقسیم شدند. پس از پایان تمرینات، بیان ژن های PPARβ و PPARγ با تکنیک واکنش زنجیره پلیمراز در بافت کبد اندازه گیری شد. با استفاده از آزمون های کروسکاوالیس و یومن ویتنی در سطح معنی داری 05/0≥P نتایج استخراج گردید.

    یافته ها

    بیان ژن های PPARβ و PPARγ بین گروه های کنترل با HIT (008/0 p=) و  LICT (008/0 p=) و بین گروه HIT با LICT (008/0 p=) متفاوت بود؛ به گونه ای که بیشترین میزان بیان ژن های PPARβ و PPARγ در گروه HIIT و کمترین میزان آن در گروه کنترل به دست آمد.

    نتیجه گیری

    اجرای منظم HIIT و LICT هردو، با افزایش بیان ژن های PPARβ و PPARγ می توانند در کاهش خطر سکته قلبی موثر باشند، با این حال استفاده از HIIT  اثربخش تر خواهد بود.

    کلیدواژگان: گیرنده فعال شونده با تکثیرکننده پراکسیزوم، تمرین تناوبی شدید، تمرین تداومی، رژیم غذایی پرچرب
  • حسین طاهری چادرنشین*، میثم علی پور راز، مهسا کلانتری، مهسا نیکدل، زهرا صابری، زینب فتاحی، عطیه منصوری عجول صفحات 68-79
    زمینه و هدف

    عضلات اسکلتی به عنوان یکی از جایگاه های تولید کننده آیریزین می توانند بر متابولیسم چربی و هزینه انرژی تاثیر گذار باشند. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر شدت تمرین مقاومتی بر سطوح سرمی آیریزین و نیمرخ لیپیدی در زنان سالمند غیرفعال بود.

    روش تحقیق:

     در مطالعه حاضر 28زن سالمند غیرفعال به طور تصادفی در سه گروه کنترل، تمرین مقاومتی با شدت بالا (80 درصد یک تکرار بیشینه) و تمرین مقاومتی با شدت پایین (40 درصد یک تکرار بیشینه) تقسیم شدند. تمرینات مقاومتی 3 جلسه در هفته در طول 8 هفته به اجرا در آمدند. قبل و بعد از مداخله، نمونه های خونی پس از 12 ساعت ناشتایی جهت اندازه گیری سطوح سرمی آیریزین و نیمرخ لیپیدی گرفته شد. متغیرهای وابسته به روش ساندویچ الایزا و فتومتریک اندازه گیری شدند. برای تحلیل داده ها از آزمون های آماری تحلیل کواریانس در سطح معنی داری 05/0>p استفاده گردید.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد که سطوح سرمی آیریزین در هر دو گروه تمرین مقاومتی با شدت بالا (02/0=p) و پایین (02/0=p) نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری بالا رفت. از طرف دیگر، درصد چربی بدن (به ترتیب با 002/0=p و 001/0=p) و سطوح سرمی کلسترول تام (به ترتیب با 01/0=p و 03/0=p) پس از تمرین مقاومتی با شدت بالا و پایین، نسبت به گروه کنترل، به طور معنی داری پایین آمد.

    نتیجه گیری:

     به طور کلی اجرای هر دو نوع تمرین مقاومتی با شدت بالا و پایین، به دلیل تاثیر مثبت بر بهبود سطوح سرمی آیریزین، درصد چربی و نیمرخ لیپیدی؛ برای زنان سالمند مفید هستند.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، آیریزین، نیمرخ لیپیدی، زنان سالمند
|
  • Mohammadreza Asad, Elahe Fallahzadeh, Ali Barzegari * Pages 8-19
    Background and Aim

    Considering the importance of prevention of risk factors in heart disease and lack of information about the effect of exercise training on angiopoietin 1 and canstatin expression, therefore the aim of this study was to investigate the effect of four types of exercise training protocols on the angiopoietin-1 and canstatin expression in left ventricle of Wistar rats.

    Materials and Methods

    For this purpose, 40 male Wistar rats with age of 8-weeks and an average weight of 237±33 grams were randomly divided into five groups (8 rats in each group), including control, moderate intensity training (MIT), high intensity training (HIT), high intensity interval training (HIIT) and moderate-intensity swimming training groups (MIST). The training programs in experimental groups were performed for 8 weeks and 5 days a week. 48 hours after the last training session, the sampling was taken from cardiac tissue. Then, the angiopoietin-1 and canstatin expression were determined by PCR method. To analyze data, one way ANOVA and tukeywere used at a significance level of p≤0.05.

    Results

    Angiopoietin-1 and canstatin expressions in each intervention groups were significantly decreased compared to the control group (p=0.001). The comparison of four types of training showed that angiopoietin-1 expression was significantly decreased only in MIST group as compared to the other training groups and canstatin expression was significantly decreased in HIT, MIT and MIST groups when compared to the HIIT group (p=0.001).

    Conclusion

    All of the four types of exercise training methods were able to reduce the expression of the studied genes,and make favorable changes in reducing the consequences of cardiac tissue injury. However, moderate-intensity swimming training seem to have more favorable effects with regard to non-weight bearing property, although further research is needed.

    Keywords: Angiopoietin-1, Canstatin, exercise training, Heart tissue
  • Simin Ghabezi, Ali Khajehlandi *, Amin Mohammadi Pages 20-31
    Background and Aim

    Estrogen reduction during menopause can lead to an increase in oxidative stress and decrease in antioxidant enzymes, but physical activity and nutrition can be considered as two important factors for improving these conditions. The purpose of the current study was to investigate the effect of endurance training and crocin consumption on serum levels of catalase and glutathione peroxidase enzymes medulla in ovariectomized rats.

    Materials and Methods

    Thirty six female ovariectomized rats  with average ages ranging from 8 to 10 weeks were divided into 4 groups (n=9) including control, endurance training, crocin consumption and endurance training and crocin consumption groups. During 8 weeks period, the groups endurance training and endurance training plus crocin consumption were subjected to 5 training sessions per week while the crocin consumption and endurance training plus crocin consumption groups were received 25 mg/kg body weight crocin peritoneally. Enzyme levels were measured by the wavelength method and to analyze data one-way analysis of variance (ANOVA) along with Tukey’s post hoc test were used at the significant level of p < 0.05.

    Results

    Endurance training (p < 0.03 and p < 0.001, respectively), crocin consumption (p < 0.001 and p < 0.001, respectively), and endurance training plus crocin consumption (p < 0.001 and p < 0.001, respectively) had a significant increase on the serum catalase and glutathione peroxidase activity in ovariectomized rats. However, endurance training plus crocin consumption had a greater effect on increasing enzyme levels (p < 0.001).

    Conclusion

    Endurance training along with crocin consumption can have a protective effect against oxidative stress by increasing serum levels of catalase and glutathione peroxidase medulla in ovariectomized rats.

    Keywords: Endurance training, Antioxidant enzymes, Estrogen
  • Ameneh Pourrahim Ghouroghchi *, Ali Ahmadzadeh, Roghayeh Afroundeh Pages 32-45
    Background and Aim

    The effect of resistance training and cold water immersion on muscle injury and inflammation is not clear. The aim of this study was to study the effect of 8-weeks resistance training and cold water immersion on muscle injury and inflammation responses following an acute strength activity in futsal players men.

    Materials and Methods

    Twenty futsal players (age 26±3.07 years and body mass index 24±3.40 kg/m2) volunteered to participate in the study and were randomly assigned to experimental and control groups. After first blood sampling, both groups performed one session of acute circular resistance training with 75% of 1-RM at 5 stations, 3 sets, 8-10 repetitions, and a 90-second rest between sets and a 5-minute rest between stations. The second blood sampling was performed after 48 hours. The experimental group performed 8 weeks of circular resistance training, 3 sessions per week like the acute resistance training and immediately after exercise were immersed, 20 minutes at 5-10°C in cold water. Forty eight hours after last training session, blood sampling was performed. Then, both experimental and control groups performed the second acute circular resistance training and one hour later, the fourth blood sampling was performed. The differences of variables at different time intervals were compared with 2×4 two-way ANOVA and Independent samples t-test at p < 0.05. Cearitine kinase (CK) was measured with Iran Alpha Classic Autoanalyzer and Bionic kit; while white blood cells (WBC) count and their subclasses were measured with BC-3000 hematologic auto analyzer and China Mindry kit. The differences between the variables at different times were analyzed by 4* 2 two-way ANOVA and the differences between the two groups were determined by independent t-test at p < 0.05.

    Results

    CK (p=0.001), WBC and neutrophils (p=0.001) significantly were increased in both groups after the first acute resistance training. After 8 weeks of resistance training-cold water immersion CK (p=0.004), WBC, neutrophils, monocytes, and lymphocytes (p=0.001) significantly decreased in experimental group as compared to the control group. 8 weeks resistance training-cold water immersion significantly decreased CK, WBC, neutrophils (p=0.001), and lymphocytes (p=0.004) in experimental group following the second acute resistance training compared to the control group. Whereas, there was no significant differences in monocytes (p < 0.05).

    Conclusion

    Resistance training along with cold water immersion could reduce muscle damage and inflammation following acute exercise.

    Keywords: resistance training, Cold water immersion, Muscle damage, Inflammation
  • Sayeh Satavand *, Masoud Nikbakt, Abdollhamid Habibi Pages 46-57
    Background and Aim

    Warm-up is one of the factors that influence the success and improvement of athletes record. The post-activation potentiation can be considered as one of the new methods of warm-up. During fast and dynamic activities, there is a high level of neuromuscular activation, so the exercises with maximum loads can activate the central nervous system tocreate suitable condition for explosive activity. The purpose of this study was to investigate the effect of post-activation potentiation in different rest periods on the explosive power of athlete girls.

    Materials and Methods

    In this semi-experimental study, 12 female athletes (mean body mass index 21.1 ± 4.40 kg/m2, and age 23.28 ± 1.98 years) performed a countermovement Jump test using force plate. Then, they performed the squat movement with three repetitions, with 85% of one maximum repetition, and after 30 seconds of passive rest, they repeat the same countermovement Jump test. After that, the same test was carried out with one, two, three, and five minutes passive rest. For statistical analysis, theShapiro-Wilk normality test and analysis of variance with repeated measure method and Bonferron's post hoc test were used. All statistical analyzes were performed by SPSS softwareand significant level set at p < 0.05.

    Results

    The results indicated that the reverse countermovement  Jump in post-tests were significantly higher at 30 second (p=0.001), 1 minute (p=0.001), 2 minutes (p=0.001) and 3 minutes (p=0.001) compared to pre-test, butdespite a slight increase in countermovement Jump with 5 minutes rest, this test did not change significantly (p=0.43) compared to the pre-test.

    Conclusion

    It seems that the use of squat movement after warm-up will increase the explosive performance, which can be beneficial in power, speed and explosive power sports.

    Keywords: post-activation potentiation, Countermovement Jump, warm up
  • Mohsen Jafari * Pages 58-67
    Background and Aim

    Peroxisome proliferator-activated receptors beta and gamma (PPARβ and PPARγ) are stimulator of genes expression involved in reverse cholesterol transport and anti-oxidant defense, thus gene expression and activity of this substance can be one of beneficial mechanisms in prevention of atherosclerosis. The aim of this study was to investigate the effect of high intensity interval training (HIIT) and low intensity continuous training (LICT) after high fat diet (HFD) on PPARβ and PPARγ genes expression in male Wistar rats.

    Materials and Methods

    This experimental study involved two phases of fattening (13 weeks) and training (12 weeks, 5 sessions per week). After fattening phase, subjects assigned into three groups as: control, HIIT and LICT. Analysis of PPARβ and PPARγ genes expression was done using polymerase chain reaction technique after trainings. Results were obtained using Kruskal–Wallis and Mann–Whitney U tests in level of P≤0.05.

    Results

    The PPARβ and PPAR γ genes expression were different between control group with HIIT (P=0.008) and LICT (P=0.008) and between HIIT with LICT (P=0.008); so that higher levels of PPARβ and PPAR γ genes expression observed in HIIT group and lower levels were in control group.

    Conclusion

    Results of this study showed that regular HIIT and LICT through elevation of PPARβ and PPARγ genes expression may be effective in reduction of heart attack risk and HIIT are more effective than LICT.

    Keywords: Peroxisome proliferator activated receptor, High intensity interval training, Continuous training, high fat diet
  • Hossein Taherichadorneshin *, Meysam Alipour Raz, Mahsa Kalantari, Mahsa Nikdel, Zahra Saberi, Zeinab Fattahi, Atie Mansoori Ajol Pages 68-79
    Background and Aim

    Skeletal muscles as an Irisin producing site can affect fat metabolism and energy expenditure. The purpose of the present study was to investigate the effect of resistance training intensity on serum levels of Irisin and lipid profile in sedentary elderly women.

    Materials & Methods

    Twenty eight sedentary elderly women in the current study were randomly divided into three groups as control, high (80% one-repetition maximum) and low (40% one-repetition maximum) intensity resistance training groups. Resistance trainings were performed 3 sessions per week for 8 weeks. Blood samples were taken before and after the study following 12 hour fasting to measure serum levels of Irisin and lipid profile. Dependent variables were measured by sandwich ELISA and photometric methods. Data were analyzed using analysis of covariance at the significant level of p < 0.05.

    Results

    The results showed significantly increase on serum Irisin in both high (p=0.02) and low-intensity (p=0.02) resistance training groups than control group. In addition, body fat percent (p=0.002 & p=0.001 respectively) and serum total cholesterol (p=0.01 & p=0.03 respectively) were significantly reduced after high or low-intensity resistance trainings than control group.

    Conclusions

    Totally, the performing of low- and high-intensity resistance trainings can suggested for older women because of their positive effects on improving Irisin, body fat percent and lipid profile.

    Keywords: resistance training, Irisin, Lipid profile, Elderly women